Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega"

Transkript

1 KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold Liga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen rejst af Dansk Håndbold Forbund (DHF) mod KIF Håndbold Elite A/S om uberettiget benyttelse af træner Carlos Ortega i foreløbigt tre kampe, henholdsvis 10. februar 2016 mod Skive fh, 18. februar 2016 mod SønderjyskE og 25. februar 2016 mod Mors Thy Håndbold. DHF har ved skrivelse (indstilling) af 12. februar 2016 med bilag og supplerende skrivelser af 23. og 26. februar 2016 gjort gældende, at KIF Håndbold Elite A/S ansættelse af træner Carlos Ortega i henhold til ansættelseskontrakt af 30. december 2015 med opstart den 1. februar 2016 indebærer en overskridelse af Ligareglementets kapitalkrav (krav til lønsummer), jf. 156, stk. 3, og at KIF Håndbold Elite A/S benyttelse af træneren i de nævnte tre kampe herefter har været uberettiget. DHF har i den anledning indstillet følgende: KIF Håndbold Elite A/S taberdømmes i de kampe, hvor Carlos Ortega har deltaget, jf. Ligareglementets 188 c. KIF Håndbold Elite A/S pålægges at betale en bøde på kr pr. kamp for manglende iagttagelse af Ligareglementet. Det anses herudover for en skærpende omstændighed, at KIF Håndbold Elite A/S i direkte modsætning til DHF s gentagende skriftlige advarsler, har valgt at benytte træneren i strid med Ligareglementets bestemmelser. Subsidiært indstilles KIF Håndbold Elite A/S til en bøde i henhold til 188 b på kr pr. kamp, som Carlos Ortega deltager i, indtil den ansvarlige lånekapital berettiger KIF Håndbold Elite A/S til at benytte træneren. Det indstilles i den forbindelse, jf. supplementet af 26. februar 2016, at KIF Håndbold Elite A/S taberdømmes i de kampe, hvor Carlos Ortega deltager, uden at der foreligger et nyt regnskab, hvor lønsummen kan indeholdes i den ansvarlige kapital.

2 KIF Håndbold Elite A/S har heroverfor nedlagt påstand om frifindelse. Sagen har været i høring hos såvel KIF Håndbold Elite A/S som DHF, og der er afgivet indlæg af de respektive advokater. Fra sagens materiale, som er forelagt Disciplinærinstansen, gengives følgende: Den 6. januar 2016 ved mailbrev fra DHF til KIF Håndbold Elite A/S: Brøndby, d. 6. januar 2016 Journal nr. 1010/16 Indsendelse af årsrapport Dansk Håndbold Forbund bekræfter hermed modtagelsen af selskabets revidere årsrapport 2014/2015. Opgørelsen af den ansvarlige kapital til brug for kontraktregistrering ser således ud jf. 159: Egenkapital Ansvarlig lånekapital* Ansvarlig lånekapital x,- kr. x,- kr. x,- kr. Materialerne giver ikke anledning til yderligere bemærkninger. Med venlig hilsen Dansk Håndbold Forbund Den 6. januar 2016 kl. 10:27 ved mail fra DHF til KIF Håndbold Elite A/S: Hej Pernille Godt nytår! I har før nytår meldt ud, at I får ny cheftræner. I den forbindelse vil jeg blot minde om, at hans kontrakt sammen med et opdateret lønsumsskema jf. Ligareglementet, skal indsendes til godkendelse forinden han bringes i kamp. Mailen besvares samme dag kl : Hej Frank Tak og godt nytår til dig.

3 Tak for orienteringen. Jeg sender det med det samme, når jeg har det samlet. Ha en fortsat god dag. DHF følger op den 1. februar 2016 kl. 10:41 ved mail til KIF Håndbold Elite A/S: Hej Pernille For god ordens skyld skal jeg henlede opmærksomheden på, at I fortsat ikke har opgivet ny lønsum med ny hovedtræner samt indsendt dennes ansættelseskontrakt som dokumentation herfor. På den baggrund skal jeg derfor oplyse om, at såfremt han benyttes i kampe under DHF, vil dette blive betragtet som overtrædelse af Ligareglementet og indbragt for Disciplinærinstansen. Manager hos Deloitte, Kim Søndergaard, besvarer mailen på KIF Håndbold Elite A/S vegne samme dag kl. 14:46: Hej Frank På vegne af KIF Håndbold Elite A/S fremsendes hermed korrigeret lønoplysning samt kontrakt på ny cheftræner (Antonio Carlos Ortega Perez). KIF Håndbold Elite A/S følger op den 4. februar 2016 kl. 17:47 ved mail til DHF: Kære Frank jeg skriver til dig, da jeg i går sendte dig en mail, som jeg ikke har fået din tilbagemelding på. Se venligst nedenstående mail: Til DHF og Frank Smith, I anerkendelse af nødvendigheden af at aflægge et nyt regnskab anmoder vi om at dette sker inden ligakampen d. 18/2 på udebane mod SønderjyskE og hermed at opnå en dispensation om at anvende vores nye cheftræner Carlos Ortega til kampen mod Skive fh d. 10/2 på hjemmebane i Kolding. Denne anmodning skal ses i lyset af tidsforbruget mht. revisor og det faktum at vores mangeårige medarbejder Bent Ladefoged har valgt nye udfordringer pr. 1/ På forhånd tak Jens Boesen.

4 DHF besvarer mailen samme dag kl. 19:48: Kære Pernille og Jens Udvalget for Professionel Håndbold har på møde i dag behandlet jeres ansøgning om dispensation. Desværre må jeg på udvalgets vegne meddele afslag på ansøgningen. Udvalget har henset til at alle klubber skal have lige vilkår at konkurrere på. KIF Håndbold Elite A/S sender herefter den 9. februar 2016 kl. 9:05 en mail til DHF: Til DHF og Frank Smith KIF Kolding København har ansat Ortega som træner. I den forbindelse har vi indsendt Ortegas kontrakt samt nyt lønsumsskema, således som ligareglementet foreskriver. Dermed er det vores opfattelse, at vi er berettiget til at benytte Ortega som træner, hvilket vil ske fra næstkommende kamp onsdag den 10. februar DHF har fremført, at træner skal godkendes på samme måde som spillere; men dette er ikke tilfældet og har heller ikke været hidtidig praksis. Det fremgår således ikke af Ligareglementet, idet dette ud fra et fortolkningsmæssigt synspunkt alene forholder sig til spillerkontrakter og derfor ikke til trænerkontrakter. Der findes ikke i Ligareglementet bestemmelser om, at trænere skal registreres og godkendes hos DHF. Vores eksterne advokat Andersen Partners har udarbejdet en redegørelse, som afviser at DHF skal godkende trænere. Uagtet det ikke er et krav, at der skal indsendes nyt regnskab med opgørelse af egenkapital og ansvarlig kapital, så har vi igangsat udarbejdelse af et sådant regnskab opgjort ultimo januar. Når regnskabet foreligger vil vi inden for Ligareglementets frist på 30 dage indsende det sammen med en opgørelse af den ansvarlige kapital til DHF for godkendelse således at der foreligger et opdateret grundlag for godkendelse af fremtidige spillerkontrakter. DHF besvarer mailen samme dag kl. 10:19: KIF Kolding København DHF er enig i, at der ikke foreligger en hidtidig praksis på dette område, idet reglen om at hovedtrænerens løn skal medregnes, først er trådt i kraft 1. juli 2014.

5 Det er imidlertid fremdeles DHF s opfattelse, lovlig benyttelse af den pågældende træner, er betinget af at klubbens lønsum rummer mulighed for at kunne indeholdes vedkommendes løn. Dette er for nærværende ikke tilfældet. Såfremt selskabet benytter den pågældende træner forinden dette forhold er bragt på plads, vil DHF indbringe sagen for Disciplinærinstansen med påstand om overtrædelse af Ligareglementet. KIF Kolding København følger op ligeledes samme dag kl. 16:03 via deres advokat ved mail til DHF: Til Frank Smith og DHF, Jeg henvender mig på vegne af KIF Kolding København i forbindelse med uoverensstemmelsen vedrørende brug af Ortega som træner i kampen, der finder sted i morgen den 10. februar Helt overordnet er det vores opfattelse, at reglementet ud fra et fortolkningsmæssigt synspunkt alene forholder sig til spillerkontrakter og således ikke til trænerkontrakter. I praksis er der tale om to forskellige typer kontrakter, der ikke på nuværende tidspunkt underlægges samme regler med hensyn til DHF s godkendelse. Reglementets 158 vedrørende kravet om overholdelse af lønsummerne henviser til 173, der som nævnt alene forholder sig til spillerkontrakter. Det angives således i bestemmelsens stk. 1., at spillerkontrakten skal indsendes til DHF til godkendelse og registrering. Endvidere fremgår det i stk. 3, at spillerkontrakter skal registreres og godkendes hos DHF, førend spilleren er spilleberettiget. Sådanne bestemmelser findes ikke noget sted i reglementet at være gældende for trænere. Igennem hele reglementet kan det desuden ses, at spiller og træner flere steder er nævnt specifikt hver for sig. I de tilfælde hvor både spillere og trænere er omfattet af samme regler, kan det ses, at de tilsammen benævnes som kontraktspiller/træner. Dette antyder således, at man ved revideringen af reglementet har taget stilling til, hvornår hvilke regler skulle gælde for henholdsvis spilleren og træneren. Af reglementets 162, stk. 2 fremgår det, at trænere kun kan virke på holdet, såfremt foreningen forinden har udfyldt og indsendt erklæring om lønnede forhold samt en kopi af ansættelseskontrakt til registrering hos DHF.

6 KIF Kolding København har allerede udfyldt og indsendt den pågældende erklæring samt en kopi af Ortegas ansættelseskontrakt. Der er således ikke grundlag for at tildele kontraktforeningen nogen sanktion for dette grundlag. Reglementets 162, stk. 2 bestemmer endvidere, at den pågældende spiller først vil kunne spille på foreningens hold, når DHF har godkendt, hvorvidt der skal udarbejdes en spillerkontrakt efter standardkontraktformularen. I denne del af bestemmelsen er det således igen alene spilleren, der specifikt er taget stilling til. Der er således heller ikke i denne del af bestemmelsen krav om, at trænerens kontrakt i noget tilfælde skal forhåndsgodkendes af DHF, førend træneren anvendes i kamp. For at opsummere er det således KIF Kolding Købehavns opfattelse, at der ikke ud fra reglementets bestemmelser er grundlag for at idømme nogen sanktion i forbindelse med anvendelsen af Ortega i morgendagens kamp. DHF besvarer mailen den 10. februar 2016 kl. 8:52: Kære Sarah Det vil være Disciplinærinstansen for Liga og 1. division, der må tage stilling til spørgsmålet om hvorvidt brugen af træneren, Ortega, er en overtrædelse af Ligareglementet og i bekræftende fald hvorvidt der kan idømmes en sanktion. DHF vil anmode Disciplinærinstansen om at foretage denne vurdering, såfremt træneren anvendes på holdet forinden selskabets lønsum berettiger dette. I skrivelsen (indstillingen) af 12. februar 2016 fra DHF s advokat til Disciplinærinstansen anføres bl.a. følgende: Den 1. juli 2014 ændredes Ligareglementet således at det herefter fremgår af bestemmelsen i 156, at en kontraktforenings maksimale årlige forpligtelser i henhold til spillerkontrakter, kontrakt med hovedtræner, lejekontrakter af spillere samt erklæringer om lønnede forhold ikke må overstige 3,5 gange den regnskabsmæssige ansvarlige kapital i henhold til den senest aflagte årsrapport, eller det af DHF senest godkendte perioderegnskab, jf. 157, stk. 2, såfremt den således opgjorte årlige lønsum overstiger kr Ved ændringen blev lønudgiften til en hovedtræner inkluderet i opgørelsen, hvilket ikke tidligere havde været tilfældet, jf. det tidligere gældende reglement.

7 Af 158 fremgår ikke, at der alene er tale om spillerkontrakter, og en sådan forståelse eller fortolkning kan efter DHFs opfattelse ikke udledes af reglementet, herunder som følge af ændringen i Uanset dette, ændrer bestemmelsen i 158 ikke på indholdet af reglerne i 156, om grænserne for de maksimale årlige forpligtelser. Det er korrekt, at reglerne i 173 alene omtaler spillere. Dette giver ikke DHF anledning til at ændre den af forbundet meddelte opfattelse, herunder særligt henset til indholdet af 156, som er den bestemmelse der vedrører. 173 vedrører alene den praktiske fremgangsmåde i forbindelse med registrering af kontrakter spillerkontrakter. Spørgsmålet er ikke, hvorvidt Ortegas kontrakt skal godkendes af DHF, men derimod alene, hvorvidt trænerens vederlag skal indgå i opgørelsen i 156 om den samlede lønsum. Det fremgår i den sammenhæng af 156, stk. 4, at hovedtrænerens løn indgår med 100 % i opgørelsen. DHF kan ikke tilslutte sig selskabets opfattelse af, at ligareglementet alene forholder sig til spillerkontrakter modsat trænerkontrakter. En sådan opfattelse er i direkte modstrid med det sproglige indhold i 156, og tilblivelsen heraf i øvrigt. Selskabet er efter DHFs opfattelse bekendt med dette, herunder med DHFs opfattelse, som den gentagne er meddelt selskabet inden kampen den 10. februar, jf. sagsfremstillingen ovenfor. Det er DHFs opfattelse, at den samlede lønsum inkl. Carlos Ortegas vederlag overstiger grænserne for den samlede lønsum henset til den sidste måling af den ansvarlige kapital, og at Carlos Ortega på det grundlag ikke var berettiget til at deltage i kampen mod Skive fh. Det er videre DHFs opfattelse, at dette skal sidesættes med en spiller der ikke er spilleberettiget, jf. 188 c). Såfremt træneren ikke kan sidestilles med en spiller i den kontekst, vil den manglende overholdelse af kapitalreglerne ikke være sanktioneret i ligareglementet. Dette er ikke og har ikke været hensigten. Hensigten med at inddrage trænerens løn i lønsummen har været den, at sidestille spillere og trænere i den henseende. Det faktum, at trænerens kontrakt ikke formelt skal godkendes efter de gældende regler af DHF, kan ikke føre til et andet resultat DHF s advokat har den 23. februar 2016 suppleret med bl.a. følgende:

8 Det relevante i sagen er, at 156 foreskriver, at trænerlønnen indgår i en kontraktforenings maksimale årlige forpligtelser i forbindelse med en måling af den nødvendige regnskabsmæssige ansvarlige kapital. Som jeg forstår KIF s indlæg, så er kontraktforeningen ikke uenig i dette synspunkt, men anfægter, at det har betydning, da trænerkontrakten (efter KIF s opfattelse) ikke skal godkendes forud. Dette kan ikke tiltrædes. Efter 156 må den samlede lønsum ikke overstige 3,5 gange den regnskabsmæssige kapital. Det betyder, at den pågældende træner ikke er berettiget til at deltage i kampene. Efter 157 kan KIF til enhver tid meddele DHF en ny regnskabsmæssig kapital. Det har man ikke gjort, på trods af, at det blev tilkendegivet fra klubbens side, at dette ville ske, og at KIF var bekendt med DHF s opfattelse af reglementet. Uanset fortolkningen af 158 ændrer dette ikke på indholdet af 156 og 188, stk. 1, nemlig at lønsummen ikke må overstige 3,5 gange den ansvarlige kapital, opgjort efter 159. Det gør den i KIF s tilfælde ubestridt, og på den baggrund foreligger der en overtrædelse af reglementet Per Lauritsen, Økonomichef ved DHF, meddeler den 29. februar 2016 kl. 14:06 ved mail følgende: Som det fremgår af nedenstående så er vedhæftede opgørelse af ansvarlig kapital for KIF fremsendt d. 6. januar 2016 til følgende mail jb@kif.dk bent@kif.dk kpetersen@deloitte.dk Efterfølgende er der modtaget kontrakt på ny cheftræner d. 1. februar 2016 se svar på vedhæftede mail fra 1. februar. DHF har efterfølgende ikke modtaget et nyt revideret perioderegnskab til en ny måling ligesom der heller ikke er modtaget flere kontrakter. KIF Håndbold Elite A/S advokat har i sit indlæg af 17. februar 2016 bl.a. fremført følgende: Overordnet er der mellem KIF og DHF enighed om, at lønudgiften til hovedtræneren efter ordlyden af Ligareglementets 156 skal inkluderes i opgørelsen.

9 Tvisten drejer sig dog imidlertid om, hvorvidt der i Ligareglementet indgår bestemmelser om, at opgørelsen efter 156 skulle have været indsendt og godkendt af DHF, inden der kunne gøres brug af Carlos Ortega som hovedtræner i kampen den 10. februar 2016 mod Skive fh. Ligareglementet indeholder efter KIFs overbevisning ikke sådanne bestemmelser Den bestemmelse i Ligareglementet, der derimod positivt forholder sig til brugen af trænere, er 162, som angiver følgende: For trænere [ ] gælder, at de uanset gyldigt spillercertifikat i henhold til nærværende reglements 11, stk. 5, kun kan virke på kontraktforeningens hold i Håndboldligaen, 1. division eller 2. division, såfremt kontraktforeningen forinden har udfyldt og indsendt en erklæring om lønnede forhold vedlagt en kopi af ansættelsesaftalen til DHF s administration til registrering. Som det kan ses, stiller denne bestemmelse således ikke krav om forudgående indsendelse af en opgørelse efter 156 eller godkendelse af DHF, forinden der gøres brug af den pågældende træner. Der stilles alene krav om, at dokumentationen skal indsendes til DHF s administration til registrering. For god ordens skyld skal det nævnes, at KIF forinden anvendelsen af Carlos Ortega i kampen den 10. februar 2016 havde indsendt den af bestemmelsen anførte og nødvendige dokumentation Det er således KIF s overbevisning, at en opgørelse efter 156 alene skal indsendes til DHF s godkendelse og registrering, når der er tale om spillerkontrakter, således som Ligareglementet positivt foreskriver. For så vidt angår DHF s indstilling vedrørende idømmelse af sanktioner foreligger der et almindeligt kendt princip om, at straf kræver en klar hjemmel. Dette er ikke tilfældet i denne situation. En sanktion kan således ikke hjemles i Ligareglementets 188, stk. 1, c), da denne bestemmelse ikke giver plads til fortolkning, idet den ligesom 158 alene forholder sig til spillere og spillerkontrakter og således ikke til trænere og trænerkontrakter. Hvorvidt det har været hensigten, at også trænerkontrakter skulle have været omfattet af pligten til indsendelse af opgørelse efter 158 og herunder strafsanktionen i 188, stk. 1, c), kan derfor ikke udgøre et objektivt og tilstrækkeligt klart hjemmelsgrundlag for at idømme KIF nogen form for sanktion, således som DHF har indstillet til. Der kan således ikke

10 idømmes straf eller sanktioner ud fra en efterrationalisering af, hvad hensigten med et Ligareglement har været. Som det ses flere steder i Ligareglementet differentieres der mellem spillere og trænere. Såfremt det havde været hensigten at sidestille trænere og spillere, da Ligareglementet blev justeret 1. juli 2014, havde det været nærliggende også at foretage justeringer i 158 og 188, stk. 1, c) m.fl. ved samme lejlighed. Da dette ikke er sket, skal der alene støttes ret på de nugældende bestemmelsers ordlyd. Til orientering skal det endeligt bemærkes, at KIF er ved at udarbejde et revideret perioderegnskab pr. 31. januar 2016, der viser, at selskabet overholder og har overholdt de nødvendige kapitalkrav som anført i Ligareglementets 156 i forbindelse med ansættelsen af Carlos Ortega. Det fremgår af den lønopgørelse, der er fremsendt af KIF Håndbold Elite A/S revisionsfirma, Deloitte, med skæringsdag den 1. februar 2016, at KIF Håndbold Elite A/S aktuelle lønforpligtelser for sæsonen 2015/2016 udgør i alt kr. x Ansættelseskontrakten med træner Antonio Carlos Ortega Perez er dateret den 30. december 2015 og er underskrevet. Carlos Ortega skal tiltræde pr. 1. februar 2016, jf. præamblen 1, og aflønnes indtil den 30. juni 2016 med månedligt kr. x, hvilket stemmer overens med det beløb, der er angivet i lønopgørelsen pr. 1. februar 2016 fra revisionsfirmaet Deloitte. Det er i samme forbindelse oplyst i sagen, at KIF Håndbold Elite A/S' regnskabsmæssige ansvarlige kapital i henhold til Ligareglementets 159 udgør kr. x baseret på KIF Håndbold Elite A/S reviderede årsrapport for 2014/2015, jf. DHF s mailbrev af 6. januar Herudover har DHF oplyst over for Disciplinærinstansen, at DHF ikke har modtaget noget revideret perioderegnskab til ny måling af KIF Håndbold Elite A/S regnskabsmæssige ansvarlige kapital, jf. Ligareglementets 157, stk. 2. DHF har heller ikke modtaget flere kontrakter til registrering og/eller godkendelse, ud over den i sagen omhandlede kontrakt med træner Carlos Ortega. Disciplinærinstansen skal herefter udtale følgende: Indledningsvis bemærkes, at det følger af Ligareglementets 151, at kontraktforeninger er forpligtede til at aflægge en af en statsautoriseret eller registreret revisor revideret årsrapport i henhold til årsregnskabsloven og gældende regnskabsvejledninger, og den lovligt vedtagne og reviderede årsrapport skal efterfølgende indsendes til DHF.

11 Det følger af Ligareglementets 152, at kontraktforeninger også er forpligtede til at udarbejde og indsende budget for det kommende regnskabsår. Ligareglementets 159, stk. 1, indeholder en definition på regnskabsmæssig ansvarlig kapital. Herved forstås indskudskapital, eventuelle reserver samt ansvarlig lånekapital. Den regnskabsmæssige ansvarlige kapital skal benyttes til at beregne den lønsum, som den enkelte kontraktforening er berettiget til. KIF Håndbold Elite A/S har via revisionsfirmaet Deloitte pr. 1. februar 2016 opgjort selskabets aktuelle lønforpligtelser til kr. x for sæsonen 2015/2016. KIF Håndbold Elite A/S skal derfor iagttage Ligareglementets 156, stk. 3, som har følgende ordlyd: Stk. 3 for så vidt angår lønsummer der overstiger kr gælder: En kontraktforenings maksimale årlige forpligtelser i henhold til spillerkontrakter, kontrakt med hovedtræner, lejekontrakter af spillere samt erklæringer om lønnede forhold må ikke overstige 3,5 gange den regnskabsmæssige ansvarlige kapital i henhold til den senest aflagte årsrapport, eller det af DHF senest godkendte perioderegnskab, jf. 157, stk. 2, såfremt den således opgjorte årlige lønsum overstiger kr I opgørelsen af lønsummen medregnes hovedtrænerens løn med 100%, jf. Ligareglementets 156, stk. 4. Det er ubestridt, at KIF Håndbold Elite A/S regnskabsmæssige ansvarlige kapital udgør kr. x baseret på selskabets reviderede årsrapport for 2014/2015. Det indebærer, at KIF Håndbold Elite A/S samlede lønsum ikke må overstige kr. x, svarende til den regnskabsmæssige ansvarlige kapital multipliceret med 3,5. En kontraktforeningen skal hvert år efter udløbet af sit regnskabsår indsende denne generalforsamlings lovligt vedtagne revideret årsrapport i original forsynet med generalforsamlingens dirigents påtegning om vedtagelse, dette skal ske senest 5 måneder efter udløbet af regnskabsåret. Det følger af Ligareglementets 157, stk. 2, at hvis en kontraktforenings regnskabsmæssige forpligtelser ændrer sig, kan kontraktforeningen på et hvilket som helst tidspunkt meddele DHF en ny regnskabsansvarlig kapital. Bestemmelsen har følgende ordlyd:

12 Ændrer en kontraktforenings regnskabsmæssige forpligtelser sig, kan en kontraktforening på et hvilket som helst tidspunkt af året meddele DHF en ny regnskabsansvarlig kapital. Som dokumentation for den ændrede regnskabsmæssige ansvarlige kapital stilles krav om et revideret perioderegnskab for tiden fra den sidst aflagte årsrapport og frem til kapitalændringen. Det reviderede perioderegnskab må ikke være ældre end 30 dage ved modtagelsen af DHF. Det fremgår af sagens oplysninger, at KIF Håndbold Elite A/S ikke har fremsendt noget perioderegnskab til ny måling af selskabets regnskabsmæssige ansvarlige kapital, som i givet fald ville kunne hjemle en forhøjelse af selskabets samlede berettigede lønsum, jf. Ligareglementets 156, stk. 3. De foreliggende tal, henholdsvis den regnskabsmæssige ansvarlige kapital pr. 6. januar 2016 på kr. x, indebærende en samlet berettiget lønsum på indtil kr. x, og den aktuelle lønopgørelse pr. 1. februar 2016 på kr. x, kan således lægges til grund. Disciplinærinstansen kan følgelig konstatere, at KIF Håndbold Elite A/S ansættelse af træner Carlos Ortega ikke kan indeholdes i den samlede berettigede lønsum. Ansættelsen af Carlos Ortega udgør derfor en overtrædelse af Ligareglementets 156, stk. 3, jf Det følger af Ligareglementets 162, stk. 2, 1. afsnit, at der for trænere skal udfyldes og indsendes en erklæring om lønnede forhold samt en kopi af ansættelseskontrakten til registrering hos DHF for at kunne virke i bl.a. Håndboldligaen. Bestemmelsen har følgende ordlyd: For trænere gælder, at de uanset gyldigt spillercertifikat i henhold til nærværende reglements 11, stk. 5, kun kan virke på kontraktforeningens hold i Håndboldligaen, 1. division og 2. division, såfremt kontraktforeningen forinden har udfyldt og indsendt en erklæring om lønnede forhold vedlagt en kopi af ansættelsesaftalen til DHF s administration til registrering. Det er ubestridt, at KIF Håndbold Elite A/S har iagttaget denne bestemmelse. Det synes også at være ubestridt, at en trænerkontrakt ikke skal godkendes af DHF, men blot indsendes til registrering, hvorimod en spillerkontrakt både skal godkendes og registreres, jf. Ligareglementets 173, stk. 1 og 3. KIF Håndbold Elite A/S påberåber sig disse forhold og gør gældende, at der ikke er grundlag for at idømme KIF Håndbold Elite A/S nogen sanktion for at benytte Carlos Ortega i efterfølgende kampe.

13 Det er imidlertid Disciplinærinstansens opfattelse, at Ligareglementets 162, stk. 2, ikke kan stå alene. Bestemmelsen må nødvendigvis sammenholdes med andre relevante bestemmelser i Ligareglementet, herunder reglerne om kapitalkrav, jf Det indebærer, at en kontraktforening for at kunne benytte en træner på kontraktforeningens hold i bl.a. Håndboldligaen både skal opfylde dokumentationskravene i Ligareglementets 162, stk. 2, 1. afsnit, og reglerne til kapitalkrav i 156. KIF Håndbold Elite A/S manglende iagttagelse af Ligareglementets 156, stk. 3, indebærer således også ifølge Disciplinærinstansen, at KIF Håndbold Elite A/S ikke har været berettiget til at benytte Carlos Ortega i de pågældende tre kampe, som er afviklet den 10. februar 2016 mod Skive fh, 18. februar 2016 mod SønderjyskE og 25. februar 2016 mod Mors Thy Håndbold. Disciplinærinstansen har i samme forbindelse noteret sig, at KIF Håndbold Elite A/S oprindeligt ved mail af 4. februar 2016 søgte om dispensation til benyttelse af Carlos Ortega, hvilket Udvalget for professionel håndbold afslog samme dag. KIF Håndbold Elite A/S valgte alligevel at benytte træneren i de pågældende tre kampe. Disciplinærinstansen kan således konstatere, at KIF Håndbold Elite A/S har overtrådt 156, stk. 3, jf. 159 i Ligareglementet ved tegning af kontrakten med træneren, idet den beregnede regnskabsmæssige ansvarlige kapital pr. 6. januar 2016 er kr. x og lønsummen er pr. 1.februar 2016 opgjort til kr. x, jf. opgørelse fra Deloitte. Den maksimale lønsum kunne således ikke overstige kr. x gange 3,5, eller kr. x. Disciplinærinstansen kan således konstatere, at den af revisionen beregnede lønsum pr. 1. februar 2016 på kr. x væsentlig oversteg den tilladte lønsum på kr. x og at KIF Håndbold Elite A/S således har overtrådt kapitalkravene, således som de er opstillet i 156, stk. 3, jf Der foreligger således efter Disciplinærinstansens opfattelse en overtrædelse af 156, stk. 3 og efter Disciplinærinstansens opfattelse har KIF Håndbold Elite A/S ved benyttelse af den ansatte træner, Antonio Carlos Ortega Perez, i de 3 kampe der har fundet sted den 10. februar, 18. februar og 25. februar 2016, overtrådt 156, stk. 3. I henhold til Ligareglementets 183, stk. 2, jf. 187, stk. 1, har Disciplinærinstansen hjemmel til at sanktionere for overtrædelse af Ligareglementet efter de sanktionsregler, der følger af DHF s love 23. Ved fastsættelse af sanktionen har Disciplinærinstansen særligt lagt vægt på, at Ligareglementets regler om kapitalkrav, herunder 156, jf. 159, udgør centrale og væsentlige regler, der er fundamentale for

14 håndboldsporten i bestræbelserne på at sikre gode og ordentlige rammer for sportslig konkurrence mellem klubberne. Endvidere finder instansen, at bestemmelserne omkring de nævnte kapitalkrav har stor betydning for den lige økonomiske og sportslige konkurrence blandt klubberne. Endvidere finder instansen, at bestemmelserne efter instansens opfattelse er indsat af hensyn til sporten og for sportens skyld. Der er derfor som nævnt efter instansens opfattelse stærke væsentlige hensyn bag bestemmelserne om kapitalkrav. Reglerne om kapitalkrav skal værne om håndboldsporten, og Disciplinærinstansen finder det derfor alvorligt, når reglerne overtrædes, og i dette tilfælde endda i kombination med trænerens benyttelse i flere kampe. Disciplinærinstansen finder endvidere, at det er skærpende, at der som nævnt er sket flere overtrædelser, idet KIF Håndbold Elite A/S har benyttet træneren i tre kampe, henholdsvis den 10. februar, 18. februar og 25. februar Ligesom Disciplinærinstansen har tillagt det skærpende vægt, at KIF Håndbold Elite A/S uanset afslag på dispensationsansøgning fra udvalget for professionel håndbold af 4. februar 2016 og uagtet KIF Håndbold Elite A/S i en mail af 4. februar 2016 oplyste, at nyt regnskabsmateriale ville blive fremsendt alligevel har valgt at benytte træneren i ovennævnte kampe trods afslag på dispensationsansøgning og uden at fremkomme med det lovede regnskabsmateriale før de nævnte kampdatoer 10. februar, 18. februar og 25. februar På baggrund heraf fastsætter Disciplinærinstansen følgende sanktion i henhold til Ligareglementets 183, stk. 2, jf. 187, stk. 1, og DHF s love 23: KIF Håndbold Elite A/S udelukkes fra at få registreret spillerkontrakter i DHF fra datoen for denne afgørelse, indtil KIF Håndbold Elite A/S over for DHF har dokumenteret, at KIF Håndbold Elite A/S opfylder kapitalkravene, jf. 156, stk. 3, jf KIF Håndbold Elite A/S pålægges endvidere en bøde på kr Disciplinærinstansen pålægger samtidig i medfør af DHF s love 23, stk. 1, KIF Håndbold Elite A/S, at betale retsgebyret for sagens behandling. Retsgebyret udgør kr , jf. gebyrlisten.

15 Bøden og retsgebyret opkræves via faktura fra DHF. Da den samlede bøde overstiger kr , jf. DHF s love 23, stk. 5, kan den samlede afgørelse indbringes for Håndboldens Appelinstans. En Appel til Håndboldens Appelinstans skal i medfør af DHF s love 23, stk. 6, meddeles skriftligt inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten med oplysning om appeladgang og frist herfor til sekretariatet for den Disciplinærinstans, der har truffet afgørelse i sagen og ledsages af et gebyr i henhold til den til enhver tid gældende gebyrliste. Et sådant gebyr tilbagebetales, såfremt appellanten får medhold. DHF s administration skal umiddelbart videresende appellen til Håndboldens Appelinstans efter de herfor gældende retningslinjer, og der skal samtidig tilgå kopi af appellen til den Disciplinærinstans, der har truffet afgørelse i sagen. Er afgørelsen ikke appelleret inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig. Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær) Sigurd Slot Jacobsen / Claus Mundus-Pedersen

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 7. april 2016 (Kendelsens resultat blev meddelt parterne pr. e-mail den 7. april 2016. Den skriftlige kendelse er tilsendt parterne den 14. april

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DHF s Udvalg for Professionel Håndbold fastlægger reglerne for godkendelse af kontraktforeninger samt fastlægger

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

En forening kan lade et selskab eller lign. udnytte sin licens til at drive virksomhed med professionel ishockey i den bedste danske ishockeyliga.

En forening kan lade et selskab eller lign. udnytte sin licens til at drive virksomhed med professionel ishockey i den bedste danske ishockeyliga. LICENSREGLER, FRA DIUs LOVE, KAP. II 8 Alle foreninger i Superisligaen skal være i besiddelse af en ligalicens. Licensen tildeles af DIU og kan fratages foreningen efter de regler, der er gældende i nærværende

Læs mere

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende: Rækker Mølle Håndbold og HØJ Håndbold samt Lars Laursen, Rækker Mølle Håndbold Brøndby den 3. december 2014 Journal nr. 2179-14-FS Afgørelse i protestsager indgivet af henholdsvis Rækker Mølle Håndbold

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Brøndby den 27. februar 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 676125 1 DH Stoholm Håndbold mod Frederikshavn FI spillet 8. februar 2019 i Stoholm Fritidscenter

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: Odense Håndbold og Aarhus United Brøndby den 14. september 2017 Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Odense Håndbold kamp nr. 535852 Santander Cup Aarhus United mod Odense Håndbold spillet 30.

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen:

På klagerens ekstraordinære generalforsamling den 29. juli 1997 forelå bl.a. følgende forslag fra bestyrelsen: Kendelse af 9. oktober 1998. 98-51.826. Krav om revisorerklæring som dokumentation for, at underskuddet på datoen for kapitalnedsættelse mindst svarede til nedsættelsesbeløbet. Krav om korrigering af anmeldelse.

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena TTH Holstebro og Skanderborg Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1842-16-FS Kamp nr. 377266 Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. februar 2011 (J.nr. 2010-0022384)

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 24. august 2016 blev der i sag nr. 4/2016 Revisortilsynet mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet Brøndby den 18. marts 2019 Referat af møde nr. 3 2018-2019 i Udvalget for Professionel Håndbold, onsdag d. 6. marts 2019, kl. 9-11 på hotel Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R) Side 1 af 7 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr. 29-2007-R) REVISORTILSYNET mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 14. juni 2007

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor B for Revisornævnet.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor B for Revisornævnet. Den 14. juni 2010 blev der i sag nr. 47/2009 A mod statsautoriseret revisor B afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor

Læs mere

KIF Håndbold Elite A/S (advokat Jon Stefansson) har ved e-mail af 16. marts 2016 fremsendt til DHF ligeledes påklaget den pågældende afgørelse.

KIF Håndbold Elite A/S (advokat Jon Stefansson) har ved e-mail af 16. marts 2016 fremsendt til DHF ligeledes påklaget den pågældende afgørelse. Brøndby den 23. marts 2016 Journal nr. 1188-16-FS Kendelse af 23. marts 2016 fra Håndboldens Appelinstans. Sønderjyske Herrehåndbold A/S, Mors-Thy Håndbold og Skive FH (advokat Martin Falk Rømer for alle)

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

K e n d e l s e: Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015. Erhvervsstyrelsen. mod. registreret revisor Preben Møgelmose.

K e n d e l s e: Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015. Erhvervsstyrelsen. mod. registreret revisor Preben Møgelmose. Den 9. juni 2015 blev der i sag nr. 2/2015 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor Preben Møgelmose afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 18. december 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 116 (2018) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Økonomiske mindstekrav til klubber i Kvinde-DM der ønsker at drive en afdeling for kvindelige kontraktspillere På given foranledning meddeles

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 22. august 2011 blev i sag nr. 73/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over

Læs mere

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx.

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx. Den 13. februar 2014 blev i Sag nr. 94/2012 SKAT mod 1. Statsautoriseret revisor A. 2. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. afsagt sålydende K e n d e l s e Ved skrivelse af 19. november 2012 har

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A. Den 16. maj 2011 blev der i sag nr. 46/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs-

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012. Finanstilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. Statsautoriseret revisor B.

Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012. Finanstilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. Statsautoriseret revisor B. 1 Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012 Finanstilsynet mod Statsautoriseret revisor A og Statsautoriseret revisor B afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. september 2012 har Finanstilsynet

Læs mere

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget 2. februar 2018 har A ApS under konkurs ved

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 30. maj 2017 blev der i sag 376 17/00155 A & B v/advokat C mod Ejendomsmægler Nikolai Damgaard Nielsen Jernbanegade 4 Kgs. Lyngby og Ejendomsmæglervirksomhed D [adresse] [by] afsagt sålydende Kendelse

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B.

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B. Den 14. marts 2012 blev der i sag nr. 83/2011 A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B mod Registreret revisor C truffet følgende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 17. oktober

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. november 2013 blev i sag nr. 18/2013 Skat mod registreret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret

Læs mere

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne TMS Ringsted og Roskilde Håndbold Pr. mail Brøndby den 8. december 2016 Journal nr. 1886-16-FS Kamp nr. 373143 1 DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne Disciplinærinstansen

Læs mere

Den sendte indklagede en oversigt over manglende betalinger med et indbetalingskort på 8.522,53 kr. (bilag 2).

Den sendte indklagede en oversigt over manglende betalinger med et indbetalingskort på 8.522,53 kr. (bilag 2). 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 27.12.2004-19.05.2006. Påklaget beløb: 8.522,53 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 23. maj 2006. Energiselskabet truffet afgørelse i

Læs mere

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. september 2006 (sag nr. 21-2005-R) Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen mod Registreret revisor R Ved

Læs mere

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet:

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet: Den 19. september 2014 blev der i sag nr. 137/2013 A mod registreret revisor B afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 25. november 2013 har A klaget over registreret revisor B. Revisornævnet

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har deltaget i krydsende revision.

K e n d e l s e: Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har deltaget i krydsende revision. Den 3. september 2012 blev i sag nr. 15/2008-S Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod statsautoriseret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 10. marts 2008 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009 A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning mod Statsautoriseret revisor C og D A/S afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 4. august 2009

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret revisor B.

K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret revisor B. Den 26. februar 2015 blev der i sag nr. 37/2014 A mod Registreret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. København, den 26. juni 2014 Sagsnr. 2013-3627/LRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2.

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 15. oktober 2014 blev der i sag nr. 29/2014 Erhvervsstyrelsen mod A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 11. april 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt

Læs mere

K E N D E L S E: Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 073/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor H. afsagt sålydende

K E N D E L S E: Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 073/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor H. afsagt sålydende Den 22. maj 2015 blev der i sag nr. 073/2014 Revisortilsynet mod Registreret revisor H afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 5. september 2014 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 22. november 2013 har Revisortilsynet i medfør af

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

Dansk Skytte Union. Vedtægter

Dansk Skytte Union. Vedtægter Dansk Skytte Union Vedtægter Navn 1 Organisationens navn er Dansk Skytte Union (DSkyU) Dansk Skytte Union har hjemsted i Brøndby Kommune. Formål 2 Dansk Skytte Union formål er at udbrede kendskab til og

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. december 2013 i sag nr. 17/2013 Team Tvis Holstebro Damer A/S mod Dansk Håndbold Forbund Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 27. august 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 27. august 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A. Den 16. maj 2011 blev der i sag nr. 48/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 27. august 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors Næstved Varmeværk Åderupvej 22-24 4700 Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende

Læs mere

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over advokat [advokat A s] salær på inkl. moms.

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over advokat [advokat A s] salær på inkl. moms. København, den 11. september 2014 Sagsnr. 2013-3282/VTA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [advokat A]. Sagens tema: [Klager], der sammen med sin

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere