Der er for institutionen oprettet vedtægt af 19. oktober 2004, som er grundlag for denne overenskomst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er for institutionen oprettet vedtægt af 19. oktober 2004, som er grundlag for denne overenskomst."

Transkript

1 Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sønderjylland om drift af Hospice Sønderjylland 1. Retligt grundlag Nærværende overenskomst om drift af Hospice Sønderjylland indgås mellem Region Syddanmark og den selvejende institution Hospice Sønderjylland, i henhold til Sundhedsloven 75 stk. 4 og bekendtgørelse nr. 846 af 26. juli Hospice er omfattet af det frie sygehusvalg i henhold til Sundhedsloven. Der er for institutionen oprettet vedtægt af 19. oktober 2004, som er grundlag for denne overenskomst. 2. Formål Den selvejende institution Hospice Sønderjylland driver i henhold til denne overenskomst et hospice på adressen Ribe Landevej 130, 6100 Haderslev Hospice Sønderjylland yder tværfaglig palliativ behandling, omfattende pleje, behandling, symptomlindring og sjælesorg for døende og uhelbredeligt syge mennesker med aktivt progredierende dødelig sygdom. Herudover ydes bl.a. psykosocial støtte, vejledning og sjælesorg til den døendes pårørende. Hospice indgår som en integreret del af den samlede palliative indsats i Region Syddanmark, og varetager således også opgaver inden for uddannelse, udvikling og forskning på det palliative område. 3. Kapacitet Driftsoverenskomsten omfatter drift af 12 sengepladser. Ved ændringer i pladsantallet på hospice eller iværksættelse af nye tilbud skal der forinden iværksættelse, optages forhandling med Region Syddanmark med henblik på godkendelse. 4. Visitation Visitation til hospice varetages af Hospice Sønderjyllands visitationsudvalg, som består af ledelsen på hospice og den lægelige ansvarlige på hospice. Visitationen foregår på baggrund af de af regionen godkendte visitationskriterier.

2 5. Ledelse af hospice Ledelsen af hospice består af en bestyrelse for den selvejende institution, og en leder, der varetager den daglige ledelse og drift. Bestyrelsen ansætter ledelsen på hospice og fastsætter vilkårene for ansættelse. 6. Løn- og ansættelsesforhold Løn- og ansættelsesforhold for personale på Hospice Sønderjylland fastsættes i overensstemmelse med de af Danske Regioner indgåede overenskomster med de forhandlingsberettigede organisationer. Ledelsen af hospice har kompetence til at forhandle og indgå aftaler med de faglige organisationer om lokal løndannelse. Ledelsen af hospice er ansvarlig for at der er budgetmæssig dækning for sådanne aftalte løn-elementer, og at aftalen holder sig inden for de af regionsrådet fastsatte retningslinier/ lokale aftaler/ rammer. Hospice følger de retningslinjer for MED-struktur/-arbejde, som er anført i lokalaftale om medindflydelse, medbestemmelse og arbejdsmiljø i Region Syddanmark 7. Uddannelse og udveksling Hospice indgår i relevante uddannelses- og efteruddannelses-initiativer inden for det palliative område på specialistniveau. Hospice Sønderjylland og Region Syddanmark kan indgå samarbejds- og udvekslingsaftaler med henblik på udvikling og fastholdelse af faglige kompetencer og kvalitetssikring af respektive institutioners personale. Disse aftaler gøres normalt ikke til genstand for økonomisk refusion. Hospice indgår i samarbejde med og deltager i erfaringsudveksling med praktiserende læger og hjemmeplejen i kommunerne, der er beliggende i regionen. Disse aftaler kan gøres til genstand for økonomisk kompensation. 8. Lægelig betjening Der indgås aftaler om indhold og omfang af den lægelige betjening på hospice i dagtid og udenfor normal arbejdstid. Disse aftaler indgås med de relevante afdelinger på Region Syddanmarks sygehuse. 9. Kvalitet Hospice Sønderjylland følger de til enhver tid gældende faglige retningslinjer for palliativ indsats, udarbejdet af Sundhedsstyrelsen. Hospice bidrager fagligt til udviklingen af den samlede palliative indsats i regionen. Med henblik på gensidig vidensdeling om palliation kan hospice indgå i de udvalg og grupper, som Region Syddanmark måtte nedsætte for at sikre kvalitet og løbende koordination af regionens palliative

3 indsats. Hospice personale har endvidere mulighed for at deltage i regionale uddannelses- /kursusforløb omhandlende kvalitetssikring, hygiejne, patientsikkerhed mv. Hospice øvrige kvalitetsarbejde varetages på grundlag af de retningslinjer, der udstikkes af Region Syddanmarks kvalitetsudvalg, herunder i hvilken udstrækning hospice omfattes af arbejdet med implementering af principperne i den Danske Kvalitetsmodel. Hospice forpligtiger sig til løbende at indberette til aktuelle kvalitetsdatabaser inden for det palliative område. 10. Sundhedsfaglige og servicemæssige ydelser fra regionen Hospice kan indgå aftaler med regionen om levering af sundhedsfaglige og servicemæssige ydelser. Betingelser for disse fastlægges nærmere i særskilte aftaler, der godkendes af bestyrelsen for hospice og de respektive afdelinger i regionen. Aftalerne skal bl.a. indeholde bestemmelser om vederlag for og afregning af de leverede ydelser. 11. Økonomi Som vederlag for ydelsen på hospice og hospices øvrige forpligtelser efter driftsoverenskomsten betaler regionen en fast takst pr. plejedøgn. Taksten efterreguleres ikke på grundlag af det endelige regnskab. Taksten for et kommende kalenderår forhandles forud for hvert kalenderår i forbindelse med regionsrådets godkendelse af budgetter. Som grundlag for forhandlinger om taksten udarbejder hospice forslag til budget, der sendes til regionen sendes 1. juni. Forhandlingerne skal være tilendebragt ultimo august. Budgetforslaget indeholder forventede udgifter og forventede indtægter. Budgettet baseres på en i forvejen aftalt belægningsprocent. Årsbudgettet skal omfatte både drift (resultatopgørelse) og status (balance). Udgangspunktet for taksten for det kommende år er en fremskrivning af taksten med den af Danske Regioner udmeldte vægtede pris- og lønfremskrivning fra juni/juli måned. Pris- og lønskønnet er baseret på den faktiske pris- og lønudvikling i det forgangne år samt nye skøn for pris- og lønudviklingen i indeværende samt det kommende år. Den vægtede pris- og lønudviklingen tager højde for virkningen af overenskomsterne på sundhedsområdet samt den erfaringsbaserede fordeling af udgifterne mellem løn og øvrige drift. For at fastholde købekraften i budgetterne/taksterne foretages en pris- og lønregulering af taksterne i indeværende år med baggrund i de nye skøn for pris- og lønudviklingen i indeværende år. Virkningen heraf indarbejdes som en op- eller nedskrivning af acontobetalingen i måneden efter behandlingen af reguleringen i regionsrådet Økonomiske dispositioner, som herudover kan have betydning for taksten, skal godkendes af Region Syddanmark.

4 12. Afregning Region Syddanmark yder betaling til hospice på grundlag af en af Regionsrådet godkendt plejedøgnstakst. Regionens betalinger finder sted som 1/12-dels aconto-rater månedsvis forud på grundlag af den godkendte plejedøgnstakst. Der foretages regulering af aconto-betalingen i forhold til den faktisk præsterede aktivitet antal plejedøgn. Reguleringen foretages i det efterfølgende regnskabsår, når den endelige aktivitet er registreret og valideret. Hvis hospice i budgetåret har haft en væsentlig aktivitetsnedgang, som skyldes udefrakommende begivenheder, og hvor det ikke med rimelighed kan antages at ligge inden for et almindeligt driftsansvar at regulere udgiften tilsvarende, kan der reguleres for mindre aktivitet efter konkret aftale. For patienter med bopæl i andre regioner, opkræver hospice den godkendte takst pr. plejedøgn hos patientens bopælsregion månedsvis bagud. Faktura sendes senest 30 dage efter udgangen af den måned, der var patientens sidste plejedøgn. Fakturaen skal indeholde følgende oplysninger: CPRnr., navn, bopæl, indlæggelsesdato, udskrivningsdato og antal plejedøgn. Genererede indtægter fra patienter med bopæl i andre regioner modregnes i aconto-betalingen fra Region Syddanmark i forbindelse den samlede årlige aktivitetsbestemte regulering af betalinger. Ved beregning af forbrugte sengedage medregnes indlæggelsesdagen og udskrivningsdagen. For patienter, der afgår ved døden på hospice registreres fra og med indlæggelsesdagen til og med dagen efter dødsdagen. Der forventes en belægning svarende til plejedøgn pr. år. Region Syddanmark forestår opkrævning af den kommunale medfinansiering hos kommuner i regionen i medfør af Sundhedsloven. Hospice forpligtiger sig til rettidig og korrekt indberetning af aktivitet til LPR, som bl.a. danner baggrund for afregning af den kommunale medfinansiering. 13. Større økonomiske dispositioner Hospice må ikke uden regionens forudgående samtykke afhænde, pantsætte eller udleje institutionens faste ejendom eller benytte ejendommen til andet formål end til Hospice. Hospice kan ikke uden regionens forudgående samtykke træffe beslutning om optagelse eller overtagelse af lån eller ændringer i lånevilkår eller forpligte sig ved kaution eller anden økonomisk garanti eller foretage ændring af vilkår for eventuelle eksisterende garantiforpligtelser eller lignende. Hospice kan ikke påtage sig forpligtelser, der skal finansieres ved optagelse af lån, forinden hospice har opnået regionens samtykke til finansiering ved lån. Ved ophør af hospice skal anvendelse af eventuel formue godkendes af regionen, og være i overensstemmelse med vedtægterne. Overskud, som er tilvejebragt via det regionale driftstilskud, betragtes ikke som formue.

5 14. Årsregnskab Institutionens bogholderi og regnskabsførelse varetages af institutionen /regionen efter særskilt aftale. Det reviderede årsregnskab for hospice skal fremsendes til regionsrådet i Region Syddanmark, når det er godkendt af hospices bestyrelse og senest 6 måneder efter regnskabsårets afslutning. Årsregnskabet skal indeholde sammenligningstal i forhold til det budget, der har ligget til grund for fastsættelse af taksten for det pågældende kalenderår. Bestyrelsen overholder de i årsregnskabsloven fastsatte regler om budget og kasse-/ regnskabsspørgsmål. 15. Befordring Patientens bopælsregion betaler udgiften til befordring i det omfang, patienten, jf. bestemmelser i sundhedsloven, er berettiget hertil. 16. Tilsyn Regionen har ret til i samarbejde med hospice - at kontrollere/foretage evaluering af ydelserne på hospice, og kan blandt andet foretage kontrol på hospice eller ved henvendelser til borgere, herunder patienter og deres pårørende. 17. Dialogmøder Der nedsættes et dialogforum med repræsentanter fra ledelsen af hospice og regionens sundhedsstab og øvrige samarbejdspartnere, som mødes 1-2 gange årligt med henblik på generel opfølgning på den almindelige drift, udviklingsinitiativer mv. 18. Varighed, opsigelse og overdragelse Driftsoverenskomsten træder i kraft den 1. januar 2009 og afløser samtidig Driftsoverenskomst mellem Sønderjylland Amt og Hospice Sønderjylland af 2. februar Overenskomsten er uopsigelig fra begge parters side i 5 år. Herefter kan overenskomsten opsiges med 1 års skriftlig varsel til udgangen af et kalenderår. Parterne kan ved enighed foretage ændringer i driftsoverenskomsten, jf. også 19. Såfremt forudsætningerne for overenskomstens indgåelse bortfalder eller bliver væsentligt ændret som følge af ændringer i lovgivning mv. kan Region Syddanmark, trods uopsigeligheden, opsige driftsoverenskomsten med 1. års skriftlig varsel til ophør den 1. i en måned. Såfremt Region Syddanmarks forpligtelse efter denne overenskomst ved lov overgår til en anden myndighed, kan regionen overdrage driftsoverenskomsten hertil. Herudover kan overenskomsten ikke overdrages til tredjepart uden forudgående godkendelse fra begge parter.

6 Dansk rets almindelige regler om misligholdelse i kontraktforhold finder i øvrigt anvendelse. Ved institutionens ophør tilfalder alt løsøre/ inventar, der er finansieret over takstbetalingen, Region Syddanmark. Nedenstående formulering gælder alene hvis den selvejende institution ejer bygningen, hvori der drives hospice. I tilfælde af driftsoverenskomstens ophør overtager regionen hospiceejendommen på ophørstidspunktet med de på ejendommen hvilende rettigheder og forpligtelser. Der betales herudover ikke nogen købesum. 19 Tvivlsspørgsmål I tilfælde af opstående tvivlsspørgsmål om nærværende overenskomsts bestemmelser eller andre vilkår for samarbejdet vil hospice og Region Syddanmark hurtigst muligt søge og bidrage til afklaring under hensyn til samarbejdets videreførelse. Aftaler indgået mellem regionen og institutionens bestyrelse vedrørende nærmere enkeltheder om institutionsdriften, kan indeholdes i protokollerede tillæg til overenskomsten. Overenskomstparterne kan anmode om genforhandling af nærværende driftsoverenskomst samt om tillæg til driftsoverenskomsten. Nærværende driftsoverenskomst henviser til bestemmelser i lovgivningen, I det omfang lovgivningen ændres, skal der tages stilling til, om driftsoverenskomsten alene skal ændres redaktionelt, eller om en ændret lovgivning giver anledning til ændringer i medfør af 18 eller underskrift Driftsoverenskomsten underskrives i to originale eksemplarer, hvoraf parterne hver modtager ét eksemplar. For regionsrådet, Region Syddanmark For bestyrelsen for Hospice Sønderjylland Carl Holst Birte Thyssen Regionsrådsformand Bestyrelsesformand Kjeld Zacho Anne Marie Olsen Regionsdirektør Hospicechef

Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn

Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn 1. Retligt grundlag Nærværende overenskomst om drift af Hospice Sydfyn

Læs mere

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen.

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen. Driftsoverenskomst Driftsoverenskomst mellem Frederikssund Kommune og Bestyrelsen for Sct. Georgs Gårdens Børnehus, beliggende Valmuevej 10, om institutionens drift som integreret daginstitution for børn

Læs mere

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst.

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst. Driftsoverenskomst mellem Nordfyns Kommune og Bestyrelsen for Bogense Børnehave, Sct Anna gade 9, om børnehavens drift som daginstitution. Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland og

Læs mere

Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune

Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune Bilag 1 (Til følgeskrivelse) Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune Driftsoverenskomst mellem Kommune og bestyrelsen for beliggende om institutionens drift som

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland og Den

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave.

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave. DRIFTSOVERENSKOMST mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution Hammelev Børnehave beliggende Hammelev Bygade 18 B 6500 Vojens om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter)

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Driftsoverenskomst Mellem Holbæk Kommune 0899 Kommuneservice (herefter kaldet Holbæk Kommune) og Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Mellemvang 27 4300 Holbæk Cvr. nr. 24191982

Læs mere

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Bilag 1 B&U den 3. juni 2008 Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Viborg Kommune og bestyrelsen for beliggende

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution, Børnenes Kontors Daginstitution og Esbjerg Kommune

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem. Den selvejende integrerede institution Ovinehøj. Svendborg Kommune

Driftsoverenskomst mellem. Den selvejende integrerede institution Ovinehøj. Svendborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Den selvejende integrerede institution Ovinehøj og Svendborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og bestyrelsen for Den selvejende integrerede institution Ovinehøj,

Læs mere

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse.

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Driftsoverenskomst mellem Odense

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Aftale Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution og Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag fremsendt til BFU den 25. august Side 2 Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende institution

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune Køge, den 2015 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende

Læs mere

Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune

Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Børnehaven Troldehøjen beliggende

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Solgaven, Skovbakken 126, 3520 Farum. Solgaven

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a.

Læs mere

1 Stk.1 Antallet af pladser i institutionen fastsættes til følgende vejledende børnefordeling til børn i alderen 0-6 år (grundnormering):

1 Stk.1 Antallet af pladser i institutionen fastsættes til følgende vejledende børnefordeling til børn i alderen 0-6 år (grundnormering): Driftsoverenskomst. Driftsoverenskomst mellem Fanø Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Fanø Børnehave, beliggende Æ Hjøwervej 4, Nordby, 6700 Fanø, om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende

Læs mere

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner.

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner. DRIFTSOVERENSK0MST Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Den selvejende institution Elverhøj Institutionens vedtægt er godkendt af Frederiksberg Kommune (14.03.1996) Lovgrundlag

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune Køge, den 2015 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende institutioner

Læs mere

Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården. Grønnegade 57 c. 6700 Esbjerg. Overenskomst.

Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården. Grønnegade 57 c. 6700 Esbjerg. Overenskomst. Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården Grønnegade 57 c 6700 Esbjerg Overenskomst. Overenskomst mellem byrådet i Esbjerg Kommune og bestyrelsen for Esbjerg Menighedsbørnehave. Beliggende Hjertingvej

Læs mere

Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave

Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave Dato Januar 2019 Dok.nr. 165303-18 Sagsnr. 18/12438 Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave Driftsoverenskomst mellem Varde Kommune og den selvejende Institution Oksbøl Børnehave, beliggende Søndervang

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. Aarhus Byråd. Døgncentret

DRIFTSOVERENSKOMST. Aarhus Byråd. Døgncentret DRIFTSOVERENSKOMST mellem Aarhus Byråd og Den selvejende institution Døgncentret 06.06 2012 Driftsoverenskomst Mellem Byrådet i Aarhus Kommune og den selvejende institution Døgncentret, beliggende Reykjaviksgade

Læs mere

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse.

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution, Ungdomscentret Allégården, Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg om institutionens drift som døgninstitution.

Læs mere

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse.

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution, Josephine Schneiders Hus, Rostrupsvej 3, 2000 Frederiksberg om institutionens drift som døgninstitution.

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende institutioner

Læs mere

Institutionen er beliggende på Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg, matr. nr. L 74, Frederiksberg. Ejendommen ejes af Frederiksberg Kommune.

Institutionen er beliggende på Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg, matr. nr. L 74, Frederiksberg. Ejendommen ejes af Frederiksberg Kommune. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Ungdomscentret Allégården, cvr. nr. xxxxxxx, Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg om institutionens

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Den selvejende institution Center for Døve 1. Center for Døve

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Børnehuset ved den Kgl. Porcelænsfabrik, Virginiavej 7, 2000 Frederiksberg Bilag 04.2 Side 1

Børnehuset ved den Kgl. Porcelænsfabrik, Virginiavej 7, 2000 Frederiksberg Bilag 04.2 Side 1 Side 1 K.O.: INDGÅET DEN O 6 OKT. 2006 J. nr. DRIFTS OVERENSKOMST FOR 2007 Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Børneinstitutionen ved Den Kgl. Porcelainsfabrik, Virginiavej

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og.

Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og. Børne- og Ungdomsforvaltningen 6. december 2007 Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og. Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST. mellem

Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST. mellem GENTOFTE KOMMUNE Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST mellem Gentofte Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution [navn]. Institutionen har til huse i ejendommen beliggende

Læs mere

Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn

Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn Driftsoverenskomst mellem Frederikshavn Kommune, Center for Handicap og Psykiatri og Fontænehuset Frederikshavn September 2014 Driftsoverenskomst Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn Der

Læs mere

Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner. Udkast den 31. januar 2014. Driftsoverenskomst

Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner. Udkast den 31. januar 2014. Driftsoverenskomst Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner Udkast den 31. januar 2014 Driftsoverenskomst mellem Aarhus Kommune Aarhus Kommune og bestyrelsen for den selvejende

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune Formål Ifølge slovens kapitel 1 har Byrådet det overordnede ansvar for dagtilbuddene i Esbjerg kommune. De s elvejende

Læs mere

Tillæg 1 til Driftsoverenskomst. mellem

Tillæg 1 til Driftsoverenskomst. mellem Bilag 1. Tillæg 1 til Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Hareskovbo Skovalléen 8 2880Bagsværd 1. Baggrund for tillæg 1 til Driftsoverenskomst

Læs mere

R ØDOVRE K OMMUNE. Side 2 af 8

R ØDOVRE K OMMUNE. Side 2 af 8 Side 2 af 8 NAVN, FORMÅL OG HJEMSTED 1 Det fælleskommunale samarbejdes navn er Vestbad. Vestbads faste ejendom er beliggende Nykær 26, 2605 Brøndby, på matr. Nr. 6 k Brøndbyøster by, Brøndbyøster og 8

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Den selvejende institution Center for Døve 1. Center for Døve

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne HH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem Randers Kommune og institutionsbestyrelsen for Platang rden beliggende Platanvej

Læs mere

Forslag til ny driftsoverenskomst. mellem. Regionsrådet i Region Midtjylland. Bestyrelsen for Filadelfia. driften af Stormly

Forslag til ny driftsoverenskomst. mellem. Regionsrådet i Region Midtjylland. Bestyrelsen for Filadelfia. driften af Stormly Forslag til ny driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Midtjylland og Bestyrelsen for Filadelfia om driften af Stormly I henhold til 108, 103 og 104 i Serviceloven har Regionsrådet i Region Midtjylland

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x

Driftsoverenskomst. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Driftsoverenskomst mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

er der indgået nærværende driftsaftale, i det følgende benævnt Aftalen.

er der indgået nærværende driftsaftale, i det følgende benævnt Aftalen. Mellem Frederikshavn Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn - i det følgende benævnt Kommunen og Den selvejende institution Frederikshavn Produktionsskole Tuenvej 20 og

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe Hallerne FH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Bestyrelsen for Holmstrupgård om driften af den selvejende institution Holmstrupgård, herunder driften af det hidtidige

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Jonstrupvang- Bebyggelsen

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution

Vedtægter for den selvejende institution Vedtægter for den selvejende institution Strandlyst Boliger, Lundeborg. 1. Strandlyst Boliger, Lundeborg er en selvejende institution, der drives i lejede plejeboliger og servicearealer beliggende Strandstien

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Københavns Kommune. Bestyrelsen for den selvejende institution.

Driftsoverenskomst. mellem. Københavns Kommune. Bestyrelsen for den selvejende institution. Sagsnr.: Driftsoverenskomst mellem Dokumentnr. Sagsbehandler: Københavns Kommune og Bestyrelsen for den selvejende institution. Driftsoverenskomsten er indgået mellem 1 Overenskomstens parter Socialforvaltningen

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring. I den

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 223-102024 JTL/usk 24.05.2006 VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 1. Navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Fonden Boformen Gaia. 1.2 Fondens adresse og hjemsted er Bøgelunden 25, 9320 Hjallerup. 2. Stiftelse

Læs mere

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1 Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG HJEMSTED... 3 2 INTERESSENTER... 3 3 FORMÅL... 3 4 PLIGTER OG RETTIGHEDER... 3 5 LÅN OG HÆFTELSE...

Læs mere

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave Driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS ! " # $% &'()*+,(-./0121(3 444,(-./0121(3 & 5 %" 67 %7 %$7" 9229 LH/kh/cl 27.10.2004 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen BoligNet-Aarhus. Foreningens

Læs mere

Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1

Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1 Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1 Til regionsrådsmødet 11. maj 2014 Ændringsforslag til sag 1. rammerne for de selvejende tilbud i den sociale

Læs mere

ØKONOMIAFTALE

ØKONOMIAFTALE ØKONOMIAFTALE 2019-2021 BILAG TIL SAMDRIFTSAFTALE FOR MUSEUM VESTSJÆLLAND Indgået mellem Den selvejende institution Museum Vestsjælland Og Holbæk Kommune Kalundborg Kommune Odsherred Kommune Sorø Kommune

Læs mere

Driftsoverenskomst. Københavns Kommune. centerbestyrelsen for selvejecentret Lavuk Stjernen

Driftsoverenskomst. Københavns Kommune. centerbestyrelsen for selvejecentret Lavuk Stjernen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen DU Handicap NOTAT 17-12-2012 Sagsnr. 2012-24583 Dokumentnr. 2012-960814 Sagsbehandler Lisbeth W. Jørgensen Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune og centerbestyrelsen

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution.

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution. DRIFTSAFTALE Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution. Faaborg Museum er underlagt den til enhver tid gældende museumslov samt

Læs mere

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Kapitel 1 Regionsrådet 1 Regionsrådet består af 41 medlemmer, jf. regionslovens 8. Stk. 2. Regionsrådet vælger en regionsrådsformand og en første og en anden

Læs mere

S A M E J E O V E R E N S K O M S T

S A M E J E O V E R E N S K O M S T Følgende er et eksempel på en aftale om sameje af en grund på hvilken senere ønskes opført en bolig. Eksemplet er ikke udtømmende og bør tilpasses den konkrete situation med professionel bistand. S A M

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Kommunen og Foreningen benævnes tilsammen "Parterne" og hver for sig Part",

Kommunen og Foreningen benævnes tilsammen Parterne og hver for sig Part, KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5. Kontor Økonomi og Resultater RESULTATKONTRAKT Mellem Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17

Læs mere

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27 Aftale om kommunalt fællesskab på tandreguleringsområdet mellem Albertslund kommune, Brøndby kommune, Glostrup kommune, Hvidovre kommune, Ishøj kommune, Tårnby kommune og Vallensbæk kommune kaldet Tandreguleringsklinikken

Læs mere

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011).

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). Vedtægter Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovgårdsparken, Slots Bjergby 2 Foreningens hjemsted er Slagelse

Læs mere

1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende institution med hjemsted i Herning Kommune.

1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende institution med hjemsted i Herning Kommune. Gamle vedtægter 1) Ilskov Hallen er en selvejende institution 2) Institutionens navn er Ilskov Hallen Nye vedtægter 1) Navn og hjemsted Institutionens navn er Ilskov Hallen. Ilskov Hallen er en selvejende

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution KamillianerGaarden

Vedtægter for Den Selvejende Institution KamillianerGaarden KamillianerGaarden Center for Lindrende Behandling Hospice Vedtægter for Den Selvejende Institution KamillianerGaarden 1. Navn: 1.1. Den Selvejende Institution bærer navnet KamillianerGaarden og hjemsted

Læs mere

Lejekontrakt. Mellem udlejer: Kolding Kommune By- og Udviklilngsforvaltningen Nytorv Kolding Cvr. Nr Tlf

Lejekontrakt. Mellem udlejer: Kolding Kommune By- og Udviklilngsforvaltningen Nytorv Kolding Cvr. Nr Tlf Lejekontrakt Mellem udlejer: Kolding Kommune By- og Udviklilngsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Cvr. Nr. 29189897 Tlf. 79 79 79 79 og lejer: Kolding Miniby Elvej 2 6000 Kolding Cvr. nr. 31716179 Tlf.

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen).

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Vedtægter for Den Selvejende Institution, Aarhus Scenekunstcenter 1 Navn, hjemsted og tilsyn Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Institutionen er stiftet af Aarhus

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP F U N D A T S Undertegnede: Vamdrup Kommune Kolding Kommune og Lunderskov Kommune er d.d. enedes om at skifte en fond med følgende vedtægter: VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS

Læs mere

Vedtægt for Sydtrafik

Vedtægt for Sydtrafik Vedtægt for Sydtrafik Vedtægt for Sydtrafik Region Syddanmark har med virkning fra 1. januar 2007 etableret Sydtrafik som et fælleskommunalt trafikselskab, der geografisk dækker Aabenraa, Billund, Esbjerg,

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål Vedtægter for fonden NEWCO SCENEN Navn og hjemsted 1. NEWCO SCENEN er en fond, hvis hjemsted er Holstebro Kommune. Formål 2 Fondens formål er at eje, udleje og drive ejendommen NEWCO SCENEN, beliggende

Læs mere

NETVÆRKSAFTALE. Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ):

NETVÆRKSAFTALE. Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ): NETVÆRKSAFTALE Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ): 1. Netværk XXX den selvejende institution Tinghøj Vuggestue og Børnehave 2. Netværk

Læs mere

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner Aftale om etablering af Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner UU-Nord Kommunalbestyrelserne i Gentofte, Gladsaxe,

Læs mere

STIFTELSESOVERENSKOMST

STIFTELSESOVERENSKOMST STIFTELSESOVERENSKOMST Morsø Kommune og Region Nordjylland Jernbanevej 7 Niels Bohrs Vej 30 7900 Nykøbing Mors 9220 Aalborg Ø har d.d. stiftet en Selvejende Institution Kulturmødet Mors med hjemsted i

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning mellem XX (driftsoverenskomstpart) og VUC Aarhus vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder og forpligtelser.

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010. UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010. UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010 Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010 UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010 Nedenstående aftale mellem XX hal og Assens Kommune om tilskud til hallens drift er baseret på

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Vedtægter for. Bestyrelse 2.1 Levuk ledes af en frivillig bestyrelse, der består af 5 medlemmer. Et medlem udpeges af

Vedtægter for. Bestyrelse 2.1 Levuk ledes af en frivillig bestyrelse, der består af 5 medlemmer. Et medlem udpeges af Vedtægter for den selvejende institution LEVUK 1 Formål 1.1 Levuk er en selvejende institution som er stiftet den 16. august 2004 af Landsforeningen LEV. Den selvejende institutions hjemsted er Hillerød

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Syddanmark og den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest

Driftsoverenskomst mellem Region Syddanmark og den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest Driftsoverenskomst mellem Region Syddanmark og den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest Indledning Denne driftsoverenskomst indgås mellem den selvejende institution Danske Lægestuderendes

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere