Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 17 Gangsti omkring Ring Sø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 17 Gangsti omkring Ring Sø"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalget Møde nr.: 6 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Jytte Holm (Deltog ikke i mødet.), Jørgen Bang (Deltog Mødested: Mødelokale 1 ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Ændring af valgbestyrelsen 2 ØK Europa-Parlamentsvalg og folkeafstemning om tronfølgeloven den 7. juni ØK Forslag om ændring af styrelsesvedtægten reduktion af medlemmer af Byrådet 4 ØK Budget 2010, fastlæggelse af rammer for budgetoplægget 5 ØK, Arbejdernes Andelsboligforening af Afd. 9, låneoptagelse 6 ØK Teknisk Kollegium i Horsens, Ombygning af blok K, Chr. M. Østergaards Vej 2 7 ØK Redegørelse for udviklingen i gælds- og obligationsporteføljen 8 ØK God Integration i Horsens Kommune 9 ØK Evaluering af sygefraværskoncept TM Ole Worms Gade, renovering af kloakledninger 11 TM Regulativ for erhvervsaffald TM Tillæg nr. 3 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. areal til ny børnehave i Østbirk 13 TM Tillæg nr. 4 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. optagelse af Vestervej 24 og 26 i Gedved 14 BØ Budgetneutrale tillægsbevillinger 15 UV Forældrebetaling for SFO i tilknytning til specialundervisningstilbud 16 VOK Opfølgning på realiseret sagsbehandlingstid i 2008 og forslag til maksimale sagsbehandlingstider i 2009 i Horsens Kommune Lukket dagsorden 17 Gangsti omkring Ring Sø

2 Side 2/39 1 ØK Ændring af valgbestyrelsen Resumé Borgmesteren indstiller at sammensætningen af valgbestyrelsen for folketingsvalg mv. ændres. Indstilling Borgmesteren indstiller, at valgbestyrelsen for folketingsvalg m.v. sammensættes som følger: Medlemmer: Jan Trøjborg (formand) Hans Bang-Hansen (næstformand) Jørgen Bang Ole Pilgaard Andersen Bjarne Sørensen Stedfortrædere: Ellen T. Schmidt Lene Offersen Elise Gerstrøm Torkild Skifter Jørn Steffensen Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Byrådet valgte på sit konstituerende møde den 11. december 2006 medlemmer til kommissioner, nævn, bestyrelser m.v. Valgbestyrelse til folketingsvalg, folkeafsteminger og valg til Europaralamentet sammensættes efter folketingsvalglovens 23. Der udpeges 5 medlemmer med personlige stedfortrædere blandt Byrådets medlemmer. Borgmesteren er født formand og der skal vælges næstformand. Byrådet udpegede følgende: Medlemmer Jan Trøjborg (formand) Hans Bang-Hansen (næstformand) Jørgen Bang Ole Pilgaard Andersen Stedfortrædere Jørn Steffensen Lene Offersen Elise Gerstrøm Torkild Skifter

3 Bjarne Sørensen Ellen T. Schmidt Side 3/39 Jørn Steffensen har efterfølgende skiftet parti fra Socialdemokratiet til SF. Bilag Bilagsfortegnelse:

4 2 ØK Europa-Parlamentsvalg og folkeafstemning om tronfølgeloven den 7. juni Resumé Søndag den 7. juni 2009 skal der afholdes valg til Europa-Parlamentet. Samtidig skal der foretages folkeafstemning om tronfølgeloven Side 4/39 Byrådet skal vælge valgstyrere, træffe afgørelse om brevstemmeafgivning i visse boformer, sikre at vælgere får mulighed for at afgive brevstemme. Indstilling Direktionen indstiller, at valget afvikles på de 19 valgsteder, som blev bestemt i byrådets møde den 28. august at der efter forholdstalsvalg udpeges 95 valgstyrere, hvoraf de 19 udpeges som formænd, at borgmesteren bemyndiges til at udpege nye valgstyrere, såfremt nogle af de valgte får forfald. at Borgmesteren bemyndiges til efter forslag fra byrådsgrupperne at udpege tilforordnede i lighed med folketingsvalget i 2007, således at der tages hen syn til partier, der ikke er repræsenteret i byrådet, at byrådet bestemmer, at brevstemmeafgivning i de boformer, der er nævnt i Folketingsvalglovens 54, stk. 2, nr. 3, 4 og 6 i stedet skal ske efter regler ne i stk. 4 om brevstemmeafgivning i vælgerens eget hjem og efter de nær mere betingelser herfor, at Borgmesteren bemyndiges til at fastsætte nærmere om brevstemmeafgivningen og til at udpege det fornødne antal tilforordnede vælgere til at bistå, som stemmemodtagere på plejehjem m.v. og ved stemmeafgivningen i vælgerens eget hjem. at Borgerservice i Horsens og Brædstrup holdes åbent lørdag den 23. og den 30. maj samt fredag den 5. juni (Grundlovsdag) mellem kl. 10 og 13, samt at ældre og svagelige, der ikke mener sig i stand til selv at sørge for transport til valgstederne, får gratis transport til valgstederne på valgdagen. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet.

5 Sagsfremstilling Side 5/39 Velfærdsministeriet har ved bekendtgørelse nr af 8. oktober 2008 fastsat, at der søndag den 7. juni 2009 skal afholdes valg til Europa-Parlamentsvalget i Danmark. Ifølge lovbekendtgørelse nr. 143 af 24. februar 2009 om valg til Europa-Parlamentet i Danmark er der fastsat bestemmelser for afvikling af valget.. Ifølge lovens 2, stk. 2, foregår afstemningen og stemmeoptællingen i de samme afstemningsområder og opstillingskredse som ved valg til Folketinget. Forud for valget skal efter reglerne i kap. 5 i lov om valg til Folketinget vælges valgbestyrelse, valgstyrere og tilforordnede. Valgbestyrelsens sammensætning er optaget som selvstændig sag umiddelbart forud for denne sag. Valgbestyrelse skal forestå valget i de 19 afstemningsområder i Kommunen. Til brug herfor skal byrådet til hvert valgsted udpege mindst 5 og højst 9 valgstyrere. Ved 5 valgstyrere skal der således udpeges i alt 95 valgstyrere, til at forestå afstemningen og optællingen på afstemningsstederne. For hvert afstemningsområde vælger byrådet endvidere blandt valgstyrerne en formand. Formændene vælges ved forholdstalsvalg. Beregnet efter forholdstal og under ét for i alt 95 valgstyrer og 19 valgstyrerformænd til de 19 afstemningsområder bliver fordelingen mellem grupperne således, når der tages udgangspunkt i byrådets nuværende sammensætning: Valgstyrere Valgstyrerformænd Den Socialdemokratiske Byrådsgruppe 46 9 Venstres Byrådsgruppe 34 8 *) Det Konservative Folkepartis Byrådsgruppe 6 1 Socialistisk Folkepartis Byrådsgruppe 6 1 Dansk Folkepartis Byrådsgruppe 3 0 I alt * )V afgav ved folketingsvalget 1 formandspost til O. Borgmesteren foreslås bemyndiget til på byrådets vegne at udpege nye valgstyrere, såfremt nogle af de valgte får forfald. Valgstyrerne skal endvidere medvirke ved gennemgangen og afkrydsningen af brevstemmerne forud for afstemningen, nemlig lørdag den 6. juni Opmærksomheden henledes på, at lov om valg til Europa-Parlamentet den 19. december 2008 er ændret, hvorefter en kandidat ikke som stemmemodtager må yde hjælp til stemmeafgivning eller medvirke ved brevstemmeafgivningen. Afstemningen skal efter byrådets vedtagelse den 28. august foregå følgende steder, og der foreslås følgende antal valgborde:

6 Side 6/39 Nr. Afstemningsområde Valgborde 1 Sønderbro - Sønderbro Kulturhus 4 2 Vestbyen - Vesthallen 3 3 Midtbyen - Rådhuset 5 4 Endelave Endelave Skole 1 5 Forum Horsens 5 6 Dagnæs - Dagnæshallen 5 7 Torsted - Torstedhallen 3 8 Hatting - Hatting Forsamlingshus 1 9 Lund-Vinten -Tamdrup-Centret 1 10 Egebjerg - Egebjerghallen 1 11 Stensballe - Stensballehallen 4 12 Højvang/Sejet - Højvanghallen 3 13 Ring-Grædstrup - Brædstrup Rådhus 2 14 Nim /Underup Føvling/Tyrsting - Nim 1 Forsamlingshus 15 Sdr. Vissing Tønning/Træden - Sdr. Vissing 1 forsamlingshus 16 Østbirk Østbirkhallen 2 17 Gedved - Højbo Forsamlingshus 1 18 Hovedgård - Hovedgård Skole 2 19 Søvind - Sandbjerghus 1 I alt 46 Borgmesteren foreslås bemyndiget til efter indstilling fra Byrådets grupper at udpege det fornødne antal tilforordnede vælgere, således at der tages hensyn til partier, der ikke er repræsenteret i byrådet. Det foreslås, at valgstyrerne for de afstemningsområder, hvor der kun er ét valgbord samtidig virker, som tilforordnede vælgere, dog således at der eventuelt udpeges yderligt 2 tilforordnede de steder, hvor det skønnes nødvendigt. Det foreslås, at Byrådet vedtager, at brevstemmeafgivning i de boformer, der er nævnt i Folketingsvalglovens 54, stk. 2, nr. 3, 4 og 6 i stedet skal ske efter reglerne i stk. 4 om brevstemmeafgivning i vælgerens eget hjem og efter de nærmere betingelser herfor. Nr. 3. er boformer, som er tilvejebragt efter regler i lov om social service til midlertidigt eller længerevarende ophold for voksne, der på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige behov herfor, og boformer for voksne, der drives efter nævnte lovs forsøgsbestemmelser. Nr. 4. er opholdssteder uden for de pågældendes bolig, hvor kommunen efter reglerne i lov om social service giver tilbud om personlig hjælp, omsorg og pleje m.v. til personer, som på grund af midlertidig eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov herfor. Nr. 6 er øvrige almene ældreboliger, der er omfattet af lov om almene boliger m.v., øvrige ældreboliger, der er omfattet lov om boliger for ældre og personer med handicap, samt lette kollektivboliger og boliger og hjem for gamle, syge og svagelige, der er omfattet af de i medfør af lov om boligbyggeri og lov om almene boliger m.v. fastsatte forskrifter herom.

7 Side 7/39 Borgmesteren foreslås bemyndiget til at fastsætte nærmere om brevstemmeafgivningen og til at udpege det fornødne antal tilforordnede vælgere til at bistå, som stemmemodtagere på plejehjem m.v. og ved stemmeafgivningen i vælgerens eget hjem. Valgbestyrelsens medlemmer, valgstyrere og de tilforordnede vælgere modtager diæter i overensstemmelse med valgloven. Det foreslås, at Borgerservice (folkeregistret) i Horsens og Brædstrup udover den normale åbningstid holder åbent for afgivelse af brevstemmer: lørdag den 23. maj 2009 kl lørdag den 30. maj 2009 kl fredag den 5. juni 2009 kl Det foreslås, at ældre og svagelige, der ikke mener sig i stand til selv at sørge for transport til valgstederne, får gratis transport til valgstederne på valgdagen. Bilag Bilagsfortegnelse:

8 3 ØK Forslag om ændring af styrelsesvedtægten reduktion af medlemmer af Byrådet Resumé Borgmesteren foreslår 1 i styrelsesvedtægten for Horsens Byråd ændret, således at antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer med virkning fra byrådsvalgperioden, der træder i kraft 1. januar 2010 nedsættes fra 31 til 27. Side 8/39 Endvidere foreslås styrelsesvedtægtens 22, stk. 2 ændret således at det fremgår, at underretning om vedtægtsændringer fremsendes til Statsforvaltningen Midtjylland. Indstilling Borgmesteren indstiller, at 1. 1 i styrelsesvedtægten for Horsens Byråd ændres, så antallet af kommunalbestyrelsesmedlem nedsættes til 27 med virkning fra den kommende valgperiode , stk. 2 ændres, således at det fremgår, at de vedtagne ændringer og tillæg underrettes Statsforvaltningen Midtjylland. Sagsfremstilling Styrelseslovens 5 giver mulighed for, at kommunalbestyrelsen i kommuner med over indbyggere med virkning fra og med valget til kommunalbestyrelsen den 17. november 2009 fastsætter medlemstallet til et ulige antal mellem 19 og 31. Ved valget i 2005 var der på grund af kommunesammenlægningen på forhånd fastsat et bestemt antal medlemmer. Samtidig blev der vedtaget en lovændring, således at medlemstallet fra og med valget i 2009 kan besluttes ændret. Såfremt antallet besluttes ændret fra det nuværende antal på 31, kræver det at styrelsesvedtægten ændres senest 1. september i år. For så vidt angår styrelsesvedtægtens 22, stk. 2 følger det af kommunestyrelseslovens 2, stk. 3, at statsforvaltningen skal underrettes om vedtagne styrelsesvedtægter og vedtægtsændringer. Af den nuværende formulering fremgår, at det er statsamtmanden i Århus, der underrettes. Ændringer af styrelsesvedtægten kræver 2 behandlinger i byrådet med mindst 6 dage mellemrum mellem de 2 behandlinger.

9 Side 9/39 Byrådet behandlede første gang forslaget den 24. februar 2009 og godkendte forslaget. Ole Pilgaard Andersen stemte imod. Charlotte Juul Andersen deltog ikke i sagens behandling. Tina Naldal Nielsen deltog ikke i mødet. Bilag Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Bilagsfortegnelse:

10 Side 10/39 4 ØK Budget 2010, fastlæggelse af rammer for budgetoplægget Resumé Det foreslås, at nedenstående tekniske korrektioner og de deraf følgende rammer for driftsvirksomhed i 2010 godkendes. Indstilling Direktionen indstiller, at forslag til rammer til budget 2010 vedtages. Tidligere beslutning Beslutning Vedtaget som indstillet, idet dog 1.2 mio. kr på området for Udvalget for Voksenservice vedr. maksimum opkrævning for madservice på plejehjem afventer nærmere analyse. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Budget 2010 og overslagsårene fastsættelse af rammer for driftsvirksomhed. Det foreslås, at nedenstående tekniske korrektioner og de deraf følgende rammer for driftsvirksomhed i 2010 godkendes. Skattefinansieret drift Udvalg/Område Budgetoverslag 2010 Tekniske korrektioner Budgetomplaceringer Rammer 2010 Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Økonomiudvalg 512,7-1,5-3,3 507,8 Beskæftigelsesudvalg 403,3 0,0 0,0 403,3 Børneudvalg 553,2-1,9-4,4 546,9 Kulturudvalg 127,8 1,8 0,7 130,3 Teknik- og Miljøudvalg 109,1 8,1-0,7 116,6 Beredskabskommission 17,5 0,0 0,0 17,5 Udvalget for sundhedsfremme 186,4 0,0 1,1 187,4 Udvalget for voksenservice 1.208,3 1,6 3, ,7

11 Side 11/39 Undervisningsudvalg 812,2 1,7 2,9 816,8 Skattefinansieret drift i alt 3.930,4 9,9 0, ,3 I de tekniske korrektioner er der indeholdt en del omflytninger mellem Udvalgene, som netto udgør 0 kr. De resterende tekniske korrektioner på netto 9,6 mio. kr. er afledt drift som følge af tidligere trufne politiske beslutninger, der primært vedrører: Økonomiudvalget Tjenestemandspensioner, tilgang 3,1 mio. kr. Indtægter fra salg af armaturer til Gadebelysningsselskabet -6,2 mio. kr. Byggesagsgebyrer, nedgang i sagsantallet, mindre indtægter 0,7 mio. kr. Byggesagsafdeling, nedgang i personale Pga. nedgang i sagsantallet -0,4 mio. kr. Barselspulje, forhøjelse på baggrund af tidligere års forbrug 1,3 mio. kr. Børneudvalget Dagtilbudsområdet, pædagogiske konsulenter 0,2 mio. kr. Tilskud til forældre på børnepasningsorlov-0,1 mio. kr. Afledte driftsudgifter i forbindelse med etablering af dagplejerum 0,2 mio. kr. Betalinger til- og fra andre kommuner -2,2 mio. kr. Kulturudvalget Fritidsaktiviteter, Sportshallerne i Brædstrup, finansieres af Undervisningsudvalget 1,6 mio. kr. Huslejestigninger for Musikstedet, og Komediehuset 0,2 mio. kr. Teknik- og Miljøudvalget, Vejbelysning, stigende udgifter pga. af stigende elpriser 1,1 mio. kr. Overtagelse af vejbelysning på private Fællesveje fra nye udstykninger 0,5 mio. kr Vejbelysning, budgettilpasning vedrørende forrentning og afskrivning 6,2 mio. kr. Leje af lounge i stadionbyggeriet 0,4 mio. kr. Udvalget for voksenservice, Lov om maksimum opkrævning for madservice på plejehjem. Forventes kompenseret over bloktilskuddet 1,2 mio. kr. SSA elever, budgetkorrektioner Sølyst og Café Hvide Hest 0,4 mio. kr. Undervisningsudvalget, Fritidsaktiviteter, Sportshallerne i Brædstrup, finansiering til Kulturudvalget -1,6 mio. kr.

12 Betaling for anbragte børn i SFO Merforbrug på befordring pba. regnskab 2008 I alt lidt større tekniske korrektioner Diverse mindre tekniske korrektioner i alt 1,2 mio. kr. 2,1 mio. kr. 9,9 mio. kr. 0,0 mio. kr. 9,9 mio. kr. Side 12/39 Demografi er udregnet på baggrund af befolkningsprognosen udarbejdet i På baggrund af budgetoverslag 2010 som vedtaget i forbindelse med budget 2009 er nedenstående hovedoversigt udarbejdet. Indtægterne i 2010 må tages med forbehold, bl.a. som følge af, at aftalen mellem Regeringen og KL vedrørende kommunernes økonomi i 2010 først forventes indgået i juni måned. De indregnede pris- og lønskøn er fra KL s udmelding i marts Skattefinansieret Budgetoverslag 2010 Budgetoverslag 2011 Budgetoverslag 2012 Budgetoverslag 2013 Budget Nettotal - hele kr priser vedr. drift og anlæg 2010-priser vedr. drift og anlæg 1 Driftsvirksomhed i alt 3.770, , , , ,4 2 Tekniske korrektioner 0,0 9,9 10,6 11,0 11,2 3 Pris- og lønregulering vedr. 4 drift 0,0 0,0 145,1 296,7 453,5 5 Renter,netto 37,8 36,1 34,3 31,4 31,4 6 Afdrag på lån 63,0 63,9 62,8 63,8 63,8 Renter og afdrag vedrørende jordforsyning 40,0 40,0 40,0 40,0 40,0 7 8 Grundbidrag 95,9 97,4 98,8 100,0 100,0 9 Udviklingsbidrag 9,6 9,7 9,8 10,0 10,0 10 I alt 4.017, , , , , Finansiering: 13 Tilskud og udligning , , , , ,4 14 Efterreguleringer 0,0 53,7-1,7 0,0 0,0 15 Finansforskydninger -0,9-0,9-0,9-0,9-0,9 16 Skatter: 17 Kommunal indkomstskat , , , , ,2 18 Øvrige skatter -303,8-303,8-303,8-303,8-303,8 19 Kommunal indk.skat,eengangs 0,0-58,2 17,4 0,0 0,0 20 Øvrige skatter, eengangs 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0

13 Side 13/39 21 I alt til finansiering , , , , ,2 22 Driftsoverskud før anlæg -76,6-109,3-99,4-112,0 45,1 Skattefinansierede anlæg 23 excl. Jordforsyning 94,8 133,6 132,9 114,6 114,6 24 Jordforsyning -19,3 5,9-7,1-36,5-36,5 Pris-og lønregulering af 25 anlæg 0,0 5,3 9,7 9,2 9,2 26 Optagelse af lån -30,0-30,0-30,0-30,0-30,0 Optagelse af 27 lån,jordforsyning -25,0-5,0-5,0-5,0-5,0 28 Budgetteret kassetræk 56,1-0,5-1,1 59,7-97,4 *Tallene skrevet med kursiv er budgettal fra det vedtagne budget 2009 s overslagsår. Pulje til skævdeling, som i budget 2009 er indarbejdet med 0,7% af lønsummen, er i forslag til budget 2010 yderligere tilført 0,3% af lønsummen. Til personalegoder er der indarbejdet en pulje på 0,2% af lønsummen. Puljen er tilvejebragt ved at udtage 0,2 procentpoint af lønfremskrivningen fra Takstfinansieret område De tekniske korrektioner på det takstfinansierede område udgør 0,5 mio. kr., som primært vedrører afledt drift af byggemodninger og udvidelse af vandledningsnet. Nettotal - hele kr. Budget priser vedr. drift og anlæg Budgetoverslag 2010 Udvalg/Område Budgetoverslag 2010 Tekniske korrektioner Budgetomplaceringer Rammer 2010 Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Teknik- og Miljøudvalg -40,3 0,5 0,0-39,8 Takstfinansieret drift i alt -40,3 0,5 0,0-39,8 Budgetoverslag 2011 Budgetoverslag 2012 Budgetoverslag priser vedr. drift og anlæg 29 Driftsvirksomhed: 30 Forsyningsvirksomheder -38,1-40,3-41,1-41,9-41,9 Tekniske korrektioner 0,0 0,5 0,5 0,5 0,5 31 Anlægsvirksomhed 72,6 96,6 36,4 35,7 35,7 30 Pris- og lønregulering vedr. 31 drifts- og 0,0 0,0-0,5-1,1-1,7

14 Side 14/39 anlægsvirksomhed 32 I alt 34,5 56,9-4,7-6,9-7,5 33 Optagelse af lån -14,5-56,9 0,0 0,0 0,0 Forskydninger på mellemregning med Horsens 34 Kommune -20,0 0,0 4,7 6,9 7, Bilag Bilagsfortegnelse:

15 Side 15/39 5 ØK, Arbejdernes Andelsboligforening af Afd. 9, låneoptagelse Resumé Arbejdernes Andelsboligforening af 1938 fremsender anmodning om godkendelse af låneoptagelse i forbindelse med kælderrenovering i afd. 09, Trianglen. Indstilling Direktionen indstiller at 1. låneoptagelsen for realkreditlån på kr. godkendes, 2. der ikke ydes kommunal garanti for lånet, og 3. huslejeforhøjelsen godkendes. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Arbejdernes Andelsboligforeningen af 1938 fremsender den 9. februar 2009 anmodning om godkendelse af låneoptagelse i forbindelse med en tiltrængt kælderrenovering i afd. 9 Trianglen. Afdelingen består af 180 lejemål med et samlet bruttoetageareal på m2. De samlede renoveringsudgifter er budgetteret med kr. og efter fradrag af tilskud fra trækningsretten og anvendelse af egne henlæggelsesmidler er der kr. som finansieres ved optagelse af realkreditlån. Der søges om godkendelse af optagelse af realkreditlånet. Der er ikke stillet krav om kommunegaranti. Boligforeningen har oplyst, at den årlige ydelse på lånet i det første år er ca kr. Udgiften skal finansieres med en huslejeforhøjelse på ca. 23 kr./m2. Den nuværende gennemsnitsleje er 471 kr./m2 og efter kælderrenoveringen stige til 494 kr.m2. Huslejeforhøjelsen skønnes ikke at give anledning til udlejningsvanskeligheder. Kommunalbestyrelsen skal godkende en boligorganisations optagelse af et realkreditlån, jf. almenboliglovens 29. Ifølge almenboliglovens 37 skal afdelingsbestyrelsen forelægge de overordnede rammer for en sådan renovering for afdelings beboere. Boligforeningen oplyser, at beboerne i afdelingen på et beboermøde den 5. februar 2009 med stemmerne 50 mod 0 har besluttet, at godkende bestyrelsens forslag om at foretage en renovering af kælderen for at forhindre opstigende grundvand. Ifølge 37, stk. 3 skal huslejeforhøjelsen forelægges beboerne til urafstemning, hvis den er højere end 15 %. Huslejeforhøjelsen er på 4,8 %.

16 Side 16/39 6 ØK Teknisk Kollegium i Horsens, Ombygning af blok K, Chr. M. Østergaards Vej Resumé Teknisk Kollegium i Horsens fremsender skema A vedrørende godkendelse af ombygning af blok K, beliggende Chr. M. Østergaards Vej 2. K-blokken er opført i 1960 og er en 3 etagers bygning med i alt 72 enkeltværelser, hvor to værelser deler entre og toilet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der godkendes ombygningen af blok K med en samlet udgift på kr., 2. der godkendes optagelse af et støttet realkreditlån på kr. til finansiering af udgifterne, 3. der godkendes en kommunal garanti på kr., 4. der godkendes ydelsesstøtte til renoveringsarbejder, jfr. almenboliglovens 100, stk. 4. Det første år udgør kommunens andel af ydelsesstøtten ca kr., 5. der garanteres for eventuelle underskud på ungdomsboligernes fremtidige drift, jfr. almenboliglovens 100, og 6. der sker godkendelse af huslejens størrelse. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Teknisk Kollegium i Horsens fremsender den 10. februar 2009 skema A vedrørende godkendelse af ombygning af blok K, beliggende Chr. M. Østergaards Vej 2, og støtte til renovering efter almenboliglovens 100. K-blokken er opført i 1960 og er en 3 etagers

17 Side 17/39 bygning med i alt 72 enkeltværelser, hvor to værelser deler entre og toilet. Herudover er der fælles køkken og badefaciliteter. Værelserne er på ca. 14 m2 og indretningen er utidssvarende. Bebyggelsen med 72 værelser ønskes ombygget til og 2- værelses lejligheder, hver med eget bad/toilet og køkken. Boligernes areal vil variere fra 32 m2 til 48 m2. Bruttobolig-arealet udgør i alt m2. Sagen har været behandlet tidligere og institutionen har fået godkendt skema A ved byrådsmøde den 22. maj 2007 og fået godkendt skema B ved byrådsmøde den 18. december På det tidspunkt opstod et akut behov for boliger til uddannelsessøgende og Teknisk Kollegium besluttede, at udsætte ombygningen, indtil der var etableret et antal nye ungdomsboliger og skema B godkendelsen blev derfor ikke udnyttet. Der er nu skabt mulighed for ombygningen og institutionen ønsker derfor at sagen bliver genoptaget med det samme antal boliger og det samme areal, kun med de ændringer, at der etableres lidt flere parkeringspladser og der tages hensyn til det nye Bygningsreglement, BR08. Ombygningen er beregnet til at koste 31,242 mio. kr., svarende til kr./m2. Maksimumsbeløbet ved nybyggeri er kr./m2. Når der er tale om ombygning af egen bygning, fradrages der sædvanligvis 16 % i maksimumsbeløbet, da der ikke skal ske erhvervelse af ejendom. Maksimumsbeløbet bliver således kr./m2. Udgiften finansieres primært ved optagelse af et realkreditlån på 30,3 mio. kr. De resterende ca kr. finansierer institutionen selv med henlæggelser. Realkreditinstituttet har oplyst, at der bliver tale om en kommunal garanti på 84,95 %, som svarer til kr. Ifølge oplysninger fra realkreditinstituttet udgør den samlede ydelse på lånet i det første år ca kr. Låntager skal det første år betale den del af ydelserne på lånet som svarer til 2,15 % af lånet, svarende til kr. og de følgende år reguleres betalingen med 75 % af inflationen. Kommunen kan på statens vegne give tilsagn om ydelsesstøtte til udbedring af byggeskader og større ekstraordinære renoveringsarbejder, herunder modernisering samt til energibesparende foranstaltninger i ungdomsboliger. Ombygning og renovering efter 100 indebærer, at der fra statens side gives ydelsesstøtte, som svarer til forskellen mellem de samlede ydelser på lånet og låntagers betaling. Ydelsesstøtten udgør i det første år ca kr. Kommunen skal ifølge 100, stk. 4, godtgøre staten 20 % af ydelsesstøtten, svarende til ca kr. Huslejen forventes at blive mellem kr./md. og kr./md., afhængig af boligstørrelse. Antallet af ungdomsboliger efter renoveringen er 51, men med mulighed for sengepladser til omkring 80 studerende. Teknisk Kollegium har gennem mange år haft fuldt udlejet og institutionen vurderer, at der heller ikke vil opstå udlejningsproblemer fremover. I forbindelse med godkendelse af ombygningen efter 100 indestår kommunal-bestyrelsen for eventuelle underskud på ungdomsboligernes fremtidige drift. Underskud kan dækkes ved ydelse af rentefri lån. Sådanne lån skal afdrages, når driften tillader det. En godkendelse af ombygningen efter 100 indebærer, at Kommunen garanterer for lejeindtægten. Dette betyder, at der kan blive tale om en årlig udgift på ca. 1,7 mio. kr., beregnet på baggrund af et boligareal på m2, hvis ingen af ungdomsboligerne i blok K udlejes. Institutionen har oplyst, at lejestatistikken viser en ledighed på 0,8 %. Dette svarer til et tab på kr. pr. år. Bilagsfortegnelse:

18 Side 18/39 7 ØK Redegørelse for udviklingen i gælds- og obligationsporteføljen Resumé Orientering om udviklingen i Sagen afgøres af udvalget Indstilling Direktionen indstiller, at redegørelsen tages til efterretning Tidligere beslutning Beslutning Til efterretning. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I overensstemmelse med Finansiel Politik for Horsens Kommune orienteres økonomiudvalget om omlægninger o.l., der er gennemført i medfør af denne politik. Lån, hvor der anvendes finansielle instrumenter, er fordelt på henholdsvis valuta, fast og variabelt forrentet lån i denne tabel. I mio. kr. DKK CHF EUR Samlet Fast 442,1 149,1 591,2 Variabel 77,6 431,3 90,8 599,7 I alt 519,7 431,3 239, ,9 Procentfordeling DKK CHF EUR Samlet Fast Variabel I alt NB: Lån til ældreboliger og selvejende institutioner er ikke omfattet.

19 Side 19/39 Da den variable rente på det seneste har været faldende, er renterisikoen imødegået ved en reduktion i de fastforrentede lån så de udgør 50% og dermed de variabel forrentede lån øget til 50% Valutarisikoen imødegået ved at have 44% af lånene i danske kroner og øget EUR til 21%, da der pt. er en rentebesparelse på ca. 1,7 % (EUR og den danske krone er tæt bundet til i valutapolitikken ERM2 -fastkurspolitikken). Herudover ligger 35% i CHF - kursen i perioden har været over 5 kr. - valutarisikoen modsvares af en rentebesparelse på pt. ca. 3,2 procentpoint. På aktivsiden var formueplejen(obligationer m.m.) samlet i 2 banker. Formue og afkast er opgjort pr : I mio. kr. Bank 1 Bank 2 Samlet Danske obligationer 205,8 60,0 46,6 312,4 Obligationer i nye markeder 13,6 3,6 17,2 High Yield obligationer 8,7 3,0 11,7 Aktier 21,5 3,3 24,8 Kontanter 0,2 0,3 0,5 1,0 I alt 249,8 60,3 57,0 367,1 Afkast i perioden ,87% 4,96% -5,85% (NB: Afkastrapporter ligger på sagen). (Af de samlede depoter på 354,9 mio. kr. udgør deponeringen 137,4 mio. kr.). Afkastet i 2008 har været meget præget af finanskrisen og *) nettoafkastet på -5,6 mio. kr. har ikke tilfredsstillende. *) Nettoafkastet = realiserede og urealiserede gevinster/tab, renter, udbytter og omkostninger. Sidst på året har afkastet af obligationerne forbedret sig meget og det ene depot, hvor vi kun har obligationer med kort varighed har et tilfredsstillende afkast. Derimod har der været et markant kursfald i depoternes investeringsforeninger som følge af den generelle økonomiske afmatning. Det anbefales, at vi ikke realisere vores depoter, med de nuværende lave kurser. Bilag Bilagsfortegnelse:

20 Side 20/39 8 ØK God Integration i Horsens Kommune Resumé I forbindelse med gennemførelsen af initiativ 3.5 Udarbejdelsen af en samlet plan for god integration fremlægges hermed "God Integration i Horsens Kommune - Horsens Kommunes integrationspolitik". Formålet med integrationspolitikken er, at synliggøre og skabe en helhed i den integrationsindsats der allerede finder sted i dag. Indholdet i integrationspolitikken tager udgangspunkt i de største udfordringer, der er ved at skabe god integration. Integrationspolitikken er inddelt i områder. Til hvert område er der formuleret indsatsområder med tilhørende indsats- og resultatmål. Udarbejdelsen af integrationspolitikken er sket i samarbejde mellem direktørområderne. Derudover er borgere med anden etnisk baggrund end dansk samt relevante samarbejdsparter blevet inddraget og hørt. Integrationspolitikken realiseres indenfor de eksisterende budgetrammer. Indstilling Direktionen indstiller, at Integrationspolitikken godkendes. Tidligere beslutning Børneudvalget den Vedtaget som indstillet med tilføjelse af, at der opstilles resultatmål på udvalgets området. Bjarne Sørensen og Gudrun Haller deltog ikke i mødet. Udvalget for Voksenservice den Indstillingen tiltrådtes. Der ønskes en tilbagemelding af resultatmålene. Udvalget for Sundhedsfremme den Indstillingen tiltrådtes med den tilføjelse, at efter behandling i Økonomiudvalget, skal der udarbejdes konkrete resultatmål, hvis det er muligt. Charlotte Juhl Andersen, Jytte Holm og Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Byråd den Udgået. Tina Naldal Nielsen deltog ikke i mødet. Kulturudvalg den Det blev besluttet at fremsende planen til Byrådet med Kulturudvalgets anbefaling.

21 Undervisningsudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Side 21/39 Beskæftigelsesudvalget den Beskæftigelsesudvalget erklærede sig enig i den formulerede integrationspolitik. Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Økonomiudvalget Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget vedtog på møde den 23. maj 2006 "Initiativer i byrådsperioden frem til 2009". I forbindelse med gennemførelsen af initiativ 3.5 Udarbejdelsen af en samlet plan for god integration fremlægges hermed "God Integration i Horsens Kommune - Horsens Kommunes integrationspolitik". Formålet med integrationspolitikken er, at synliggøre og skabe en helhed i den integrationsindsats der allerede finder sted i dag. Integrationspolitikken signalerer, at Horsens Kommune er en rummelig og attraktiv kommune, hvor mangfoldighed er en styrke. Derudover er målet med integrationspolitikken at fremhæve de forventninger Horsens Kommune har til borgere, virksomheder og andre samarbejdsparter - samt hvad borgere, virksomheder og andre samarbejdsparter kan forvente sig af Horsens Kommunes integrationsindsats. Indholdet i integrationspolitikken tager udgangspunkt i de største udfordringer, der er ved at skabe god integration, nemlig tilegnelsen af det danske sprog, beskæftigelse og uddannelse. Derudover er der også sat fokus på andre aspekter omkring borgernes liv og livssituation, der er vigtige for at skabe en helhed i integrationsindsatsen. Til hvert område er der formuleret indsatsområder med tilhørende indsats- og resultatmål, hvor der er taget udgangspunkt i de største udfordringer, der er på de enkelte områder. Der laves en opfølgning på integrationspolitikken medio Den vil indeholde en status for de formulerede indsats- og resultatmål. Sideløbende med udarbejdelsen af integrationspolitkkken er der udarbejdet en baggrundsrapport. Formålet med denne baggrundsrapport er, at give et overblik over, hvad status anno 2008 er på integrationsområdet i Horsens Kommune. Baggrundsrapporten indeholder faktaoplysninger for Horsens Kommune suppleret med generelle oplysninger og forskningsresultater. Baggrundsrapporten er vedhæftet som bilag. Udarbejdelsen af integrationspolitikken er sket i samarbejde mellem direktørområderne. Derudover er borgere med anden etnisk baggrund end dansk samt relevante samarbejdsparter blevet inddraget og hørt. Indholdet i integrationspolitikken er afstemt og godkendt af styregruppen. I styregruppen har der været repræsentanter fra alle de involverede områder. Integrationspolitikken realiseres indenfor de eksisterende budgetrammer. Bilag Bilagene er udleveret på tidligere møde.

22 Side 22/39 Beslutning Indstillingen tiltrådtes. De enkelte udvalg udarbejder konkrete resultatmål i nødvendigt omfang. Behandles i Byrådets møde den 28. april Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Bilagsfortegnelse:

23 Side 23/39 9 ØK Evaluering af sygefraværskoncept Resumé Økonomiudvalget besluttede den 3. juni 2008 at igangsætte et nyt sygefraværskoncept , startende med et pilotprojekt fra november 2008 til udgangen af februar 2009 omfattende 31 arbejdsenheder. Evalueringen af pilotprojektet skal danne baggrund for den endelige model for håndtering af sygefravær hele den kommunale organisation. Indstilling Direktionen indstiller, at 1) Evalueringsrapporten tages til efterretning 2) Modellen justeres med erfaringerne fra pilotprojektet 3) Modellen implementeres i hele den kommunale organisation i løbet af 2009 Tidligere beslutning Beslutning Vedtaget som indstillet. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Økonomiudvalget godkendte den 3. juni 2008 nyt sygekoncept til nedbringelse af sygefraværet i Horsens Kommune. Evalueringsrapporten viser, at de 31 arbejdsenheder finder det nye sygefraværskoncept brugbart i arbejdet med at nedbringe det samlede sygefravær i kommunen. Modellen har givet både ledere og medarbejdere et værktøj til en mere åben dialog omkring sygefravær. Konceptet har været med til at skærpe ledernes opmærksomhed på sygefravær. Det har ført til en tidligere og mere målrettet indsats, hvilket har betydet en hurtigere afklaring for den enkelte medarbejder. Forventningen er, at modellen har stor betydning for nedbringelse af det drypvise fravær. Tillidsrepræsentanterne og sikkerhedsrepræsentanterne har peget på en mere ensartet og struktureret håndtering af sygefraværet, hvilket er blevet positivt modtaget af kollegerne. Resultaterne fra den 4 måneders pilotperiode viser, at 18 enheder oplever et fald i antallet af sygedage, yderligere 11 af de 18 enheder oplever samtidig at fraværsperioderne er blevet kortere. I de resterende enheder er der sket en stigning i antallet af sygedage.

24 Side 24/39 Bilag Bilagsfortegnelse:

25 Side 25/39 10 TM Ole Worms Gade, renovering af kloakledninger Resumé Tillægsbevilling til tidligere bevilling til renovering af Ole Worms Gade - til arkæologiske undersøgelser fordelt mellem Vandforsyning, Vej samt Spildevand. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der gives et tillæg til anlægsbevilling med tilhørende tillæg til rådighedsbeløb i 2009 til en udgift på kr. til konto Gersdorffsgade m.fl. 2. Der gives et tillæg til anlægsbevilling til en udgift på kr. og et tillæg til rådighedsbeløb i 2009 til en udgift på kr. til konto Ole Worms Gade 3. Der gives et tillæg til anlægsbevilling til en udgift på kr. til konto Nyanlæg og renovering af ledningsnet 4. At rådighedsbeløbet på kr. til kloakprojektet finansieres af konto Nyanlæg, kloakseparering mv. på i 2009, hvorefter der resterer kr. 5. At rådighedsbeløbet på kr. til vejprojektet på Ole Worms Gade finansieres ved forbrug af Likvide Aktiver. Tidligere beslutning Teknik- & Miljøudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Tommy Lund Christensen og Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Teknik og Miljø er i gang med en total renovering af Ole Worms Gade inden for kloak, vand og vejanlæg. I forbindelse med denne renovering udfører Horsens Museum arkæologisk

26 Side 26/39 overvågning af vejarealet. Et arbejde, som har medført mange arkæologiske fund, da Ole Worms Gade er anlagt henover en tidligere kirkegård. Fra Horsens Museum er der modtaget et overslag på kr. Afledte entreprenørudgifter kr. Arkæologi i alt kr. Dette beløb fordeles således: Spildevand kr. Vandforsyning kr. Trafik kr. Udgifter til arkæologi er ikke indarbejdet i de afsatte rådighedsbeløb til projektet, hverken på Vej, Vand eller Spildevand. Vandforsyningens udgifter til arkæologi foreslås afholdt af konto Nyanlæg og renovering af ledningsnet, som er en løbende anlægskonto, hvor der hvert år afsættes 4-5 mio. kr. til renoveringsprojekter. Der er i 2008 og 2009 afsat rådighedsbeløb på kontoen på henholdsvis kr. og kr. Der mangler anlægsbevilling til hovedparten af rådighedsbeløbet i 2008 og til hele rådighedsbeløbet i 2009 i alt kr. På Vejområdet er der til konto Ole Worms Gade i 2008 og 2009 afsat et samlet rådighedsbeløb på kr. og givet en anlægsbevilling på kr. Der mangler således et rådighedsbeløb til arkæologien på kr. og en anlægsbevilling på kr. Kloakprojektet på Ole Worms Gade er på Spildevandsområdet en del af et samlet kloakprojekt i området. På Spildevandsområdet mangler der til konto Gersdorffsgade m.fl. rådighedsbeløb og anlægsbevilling til arkæologien på Ole Worms Gade på kr. Bilag Bilagsfortegnelse:

27 Side 27/39 11 TM Regulativ for erhvervsaffald Resumé De Generelle bestemmelser i Regulativ for erhvervsaffald skal godkendes af Byrådet og træder i kraft ved godkendelsen. Retningslinier og Bilag til regulativet er Teknik og Miljø af Byrådet bemyndiget til løbende at revidere og opdatere. Orientering til Teknik- og Miljøudvalget er vedhæftet elektronisk. Indstilling Direktionen indstiller, at "Regulativ for erhvervsaffald - Generelle bestemmelser 2009" godkendes. Tidligere beslutning Teknik- og Miljøudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Tommy Lund Christensen og Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Kommune er efter den 1. januar 2007 interessent i affaldsselskabet Renosyd I/S for så vidt angår den tidligere Gedved Kommune og den tidligere Brædstrup Kommune. Sammenlægningsudvalget vedtog den 19. december 2006 et overgangsregulativ, idet der blev opretholdt forskellige anvisnings- og indsamlingsordninger opdelt efter de gamle kommuner, hvor Renosyd I/S administrerede en del af Regulativets retningslinier. Vedtagelsen af det nuværende reviderede "Regulativ for erhvervsaffald 2009" betyder, at Horsens Kommune fremover administrerer alle områder i Regulativet. Fra og med den 1. juni 2009 forventes indsamlingsordningen for klinisk risikoaffald harmoniseret og administrationen at overgå til Motas (Modtagestation Syddanmark I/S). Ordningen kommer til at omfatte alle virksomheder i Horsens Kommune, som Horsens Kommune tidligere, ved en Byrådsbeslutning den 13. marts 2007, har godkendt ved et Fællesregulativ for farligt affald.

28 Side 28/39 I afsnit om Erhvervsafgift er det blevet yderligere præciseret, at hvis der på ejendommen er registreret flere virksomheder i CVR-registret, end der er registreret erhvervsenheder i BBR, er antallet af virksomheder bestemmende for antallet af Erhvervsafgifter. Ændringerne får ingen økonomisk betydning for Horsens Kommune. Bilag Retningslinier, Bilag og Orientering til Teknik- og Miljøudvalget vedlægges ikke i papir. Bilagsfortegnelse: " " " %&'( # # " # " #

29 12 TM Tillæg nr. 3 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. areal til ny børnehave i Østbirk Resumé Side 29/39 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 2. december 2008, at forslag til Tillæg nr. 3 til gl. Gedved Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Indstilling Direktionen indstiller, at Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan for gl. Gedved Kommune vedtages endeligt. Tidligere beslutning Teknik- og Miljøudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Tommy Lund Christensen og Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I forbindelse med planerne om opførelse af en ny børnehave ved Storegade i Østbirk skal arealet hertil optages i Spildevandsplan for gl. Gedved. Arealet er således optaget som opland E63 på ca. 2,09 ha og separatkloakeres med spildevand til Østbirk Renseanlæg samt regnvand reduceret udledt via et nyt regnvandsbassin til Urup Bæk. Høringsperioden udløb den 11. februar 2009, og Teknik og Miljø har ikke i den periode modtaget bemærkninger til tillægget. Bilag Bilagsfortegnelse:

30 Side 30/39 13 TM Tillæg nr. 4 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedr. optagelse af Vestervej 24 og 26 i Gedved Resumé Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 2. december 2008, at forslag til Tillæg nr. 4 til gl. Gedved Kommunes Spildevandsplan blev fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Indstilling Direktionen indstiller, at tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for gl. Gedved Kommune vedtages endeligt. Tidligere beslutning Teknik- & Miljøudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Tommy Lund Christensen og Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I forbindelse med et ønske fra Vestervej 24 og 26 i Gedved om optagelse i kloakforsyningen skal de to ejendomme optages i Spildevandsplanen. Dette sker gennem Tillæg nr. 4 som kloakopland G34, Gedved. Spildevandet afledes via erhvervsområde Horsens Nord til Horsens Centralrenseanlæg, og regnvandet afledes uændret ved egen foranstaltning. Høringsperioden udløb den 11. februar 2009, og Teknik og Miljø har ikke modtaget bemærkninger til tillægget. Bilag Bilagsfortegnelse:

31 Side 31/39 14 BØ Budgetneutrale tillægsbevillinger Resumé Der er behov for at få foretaget diverse budgetneutrale tillægsbevillinger mellem budgettets bevillingsområder. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der foretages budgetneutrale tillægsbevillinger til budget 2009 jf. vedlagte bilag 2. Børneudvalget budget nedskrives med 4,297 mio. kr. i 2009 modsvaret af ændringer ved Undervisningsudvalget (4,509 mio. kr.) og Økonomiudvalget (-0,212 mio. kr.) Tidligere beslutning Børneudvalget den Indstillingen tiltrådtes. Peter Sørensen og Gudrun Haller deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Der er behov for at få foretaget budgetneutrale tillægsbevillinger mellem budgettets bevillingsområder. Omplaceringerne vedrører dagtilbudschefens område, dagplejedistrikterne, Livstræet, Distriktsinstitution Langmark, Børnehaven Solstrålen, Sundhedstjenesten, Familieafdelingen, Børn og Unges Administrationsafdeling. I nedenstående tabel ses en oversigt over de ønskede tillægsbevillinger til Børneudvalgets område. Yderligere forklaringer er vedlagt i bilag. Omplacering: + = merudgift, - = mindre udgift Dagplejen, Distrikt Brædstrup, rettelse

32 Side 32/39 Dagplejen, Distrikt Øst, rettelse Dagplejen, Distrikt Nord, rettelse Dagplejen, Distrikt Vest, rettelse Dagplejen, Distrikt Syd, rettelse Dagplejen (Distrikt Brædstrup, Øst, Nord og Vest), sekretærtimer (Modpost Økonomiudvalgets Familieafdeling konto 6.51) Livstræet, vuggestuepladser Distriktsinstitution Langmark vuggestuepladser Solstrålen vuggestueplads Vuggestuepladser, finansiering af demografipuljen Sundhedstjenesten, sekretærtimer (Modpost Økonomiudvalgets Familieafdeling konto 6.51) Budget til særlige klubtilbud (SFO for børn over 10 år som går på specialskole) flyttes fra Familieafdelingens budget (Modpost ved Undervisningsudvalget, Lundagerskolens SFO samt undervisningschefen) Familieafdelingen, budget fra Lov & cirkulæreprogram til øget indsats ift. sårbare vordende forældre mv. En del af budgettet vedr. familierådgivning hvorfor budgettet flyttes. (Modpost ved Økonomiudvalgets Familieafdeling konto 6.51) Familieafd.: Hjemmetræning flytning mellem funktionsniveau Familieafd.: Hjemmetræning flytning mellem funktionsniveau Familieafd.: Hjemmetræning, sekretærbistand (Modpost ved Økonomiudvalgets Familieafdeling konto 6.51) Familieafd.: Flytning af administrative medarbejder til Rådhuset, regulering af kontorhold (Modpost med Økonomiudvalget Børn og Unges administrationsafdeling) Familieafd.: Tabt arbejdsfortjeneste, korrektion af beløb, udgift Familieafd.: Tabt arbejdsfortjeneste, korrektion af beløb, statsrefusion Familieafd.: Statsrefusion, dyre enkeltsager, merudgiftsydelse Familieafd.: Statsrefusion, dyre enkeltsager, døgninstitutioner Ændring Børneudvalget i alt

33 Det skal bemærkes, at omplaceringerne er budgetneutrale flytninger inden for Børneudvalgets område samt flytning til Undervisningsudvalget samt til/fra Økonomiudvalget til Børneudvalget. Side 33/39 Der flyttes således 4,509 mio. kr. fra Børneudvalget til Undervisningsudvalget. Ændring sendes i særskilt sag til godkendelse i Undervisningsudvalget. Fra Børn og Unges område under Økonomiudvalget flyttes 0,212 mio. kr. til Børneudvalget. Herudover er der enkelte interne flytninger mellem Børn og Unges administrationsafdeling og Familieafdelingens administration. De interne flytninger fremgår af vedlagte bilag. Ændringerne vedrørende Økonomiudvalget ønskes godkendt via Byrådets behandling af sagen. Der er i alle tilfælde tale om tillægsbevillinger finansieret af tilsvarende besparelser/budgetneutrale omplaceringer. Alle omplaceringer er varige og er eller vil blive afleveret som teknisk korrektion til budget Bilag Bilagsfortegnelse: )

34 15 UV Forældrebetaling for SFO i tilknytning til specialundervisningstilbud Resumé Side 34/39 For at stille alle forældre lige, skal der også for børn i SFO i tilknytning til specialundervisningstilbud opkræves forældrebetaling. Området reguleres i Lov om Folkeskolen, og for at bringe den nuværende praksis i fuld overensstemmelse med regelsættet, kræves der en række beslutninger vedrørende forældrebetaling og tilskudsformer samt fastsættes et ikrafttrædelsestidspunkt for ændringerne. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der for SFO i forbindelse med specialundervisningstilbud fastsættes en egenbetaling svarende til den, der er i almindelige SFO-tilbud for børn i samme aldersgruppe. 2. ændringen sættes i værk fra 1. august Tidligere beslutning Undervisningsudvalget den Undervisningsudvalget besluttede, at der for SFO i forbindelse med specialundervisningstilbud for børnehaveklasse 1., 2., og 3. klasse fastsættes en egenbetaling svarende til den, der er i almindelige SFO-tilbud for børn i samme aldersgruppe. Ændringen sættes i værk fra 1. august Undervisningsudvalget besluttede at udsætte stillingtagen vedrørende SFO tilbud i forbindelse med specialundervisningstilbud for klasse til et senere udvalgsmøde. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Elever, der er visiteret til skolegang i en specialklasse eller på en specialskole i Horsens Kommune, kan tilmeldes skolernes skolefritidsordninger (SFO). Det drejer sig aktuelt om

35 Side 35/39 elever tilknyttet specialklasseklasserækkerne på Højvangskolen og Hovedgaard Skole samt elever på Lundagerskolen. For at stille alle forældre lige skal der også for børn med særlige behov opkræves forældrebetaling for SFO1- og SFO2-ordninger. Skolefritidsordningerne er reguleret gennem Lov om Folkeskolen, og her fremgår det af 50 stk. 2, at "Kommunalbestyrelsen opkræver betaling af forældre til børn, der er optaget i en skolefritidsordning". Det fremgår endvidere, at "Kommunalbestyrelsen yder søskendetilskud til familier med mere end et barn i skolefritidsordninger, daginstitutioner m.v. og hel eller delvis fripladstilskud under hensyn til forældrenes økonomiske forhold, eller hvor sociale eller pædagogiske forhold gør sig gældende". Som følge heraf er der ikke lovhjemmel til at give forældrene et behandlingsmæssigt tilskud, sådan som det for nogles vedkommende sker i dag. Når børnene når en alder, hvor børn normalt ikke længere er i en pasningsordning efter skoletid, er der mulighed for at søge tilskud til merudgifter efter Servicelovens 41. De forældre, der hidtil har fået behandlingsmæssigt fripladstilskud, samt forældre, der tidligere ikke er blevet opkrævet forældrebetaling, skal varsles om, at betalingsbetingelserne ændres. Der skal derfor med rimeligt varsel udsendes et tilbudsbrev, hvori forældrene gøres opmærksom på, at de har mulighed for at søge økonomisk eller pædagogisk friplads i stedet for den behandlingsmæssige friplads, de eventuelt har i dag. Bilag Bilagsfortegnelse:

36 Side 36/39 16 VOK Opfølgning på realiseret sagsbehandlingstid i 2008 og forslag til maksimale sagsbehandlingtider i 2009 i Horsens Kommune Resumé Det følger af lov om retssikkerhed og administration 3, at kommunen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt og at kommunen skal fastsætte en frist for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse. Lov om retssikkerhed og administration omhandler afgørelse af sager på en række love inden for det sociale område og beskæftigelsesområdet. Byrådet i Horsens har derudover vedtaget sagsbehandlingstider for en lang række afgørelser, der ikke er omfattet af lov om retssikkerhed og administration. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Tidligere beslutning Udvalget for Voksenservice den /16:00:25 Indstillingen tiltrådtes, idet Udvalget for Voksenservice bemærker, at der bør arbejdes for en kortere sagsbehandlingstid inden for hjælpemiddelområdet. Beslutning Til efterretning. Jytte Holm og Jørgen Bang deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Det følger af lov om retssikkerhed og administration 3, at kommunen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt og at kommunen skal fastsætte en frist for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse. Lov om retssikkerhed og administration omhandler afgørelse af sager på en række love inden for det sociale område og beskæftigelsesområdet. Byrådet i Horsens har derudover vedtaget sagsbehandlingstider for en lang række afgørelser, der ikke er omfattet af lov om retssikkerhed og administration. Økonomiudvalget har den 15. december 2008 vedtaget sagsbehandlingstider for 2009 og vedtaget at sagsbehandlingstiderne fremsendes til fagudvalgene til orientering.

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 2. Mødedato: 04.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Tilbygning til Horshøj 2 VOK

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 19 Mødedato: Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 19 Mødedato: 29.09.2009 Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: 14.00-14.40 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budget 2010, budgetforslag

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 41 TORSDAG DEN 30. APRIL 2009, KL. 0.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, MØDELOKALE 1 Økonomiudvalget 30. april 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet, Mogens Christensen.

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. maj 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. maj 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Partnerskabsaftale - resultatmål - Horsens Erhvervsråd

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 16-august-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 2 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalget Møde nr.: 2 Mødedato: 03.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Opfølgning på budgetaftalen 2009 2 ØK Økonomiudvalgets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 16. september 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om valg af valgstyrere og tilforordnede vælgere samt bistand af kommunalt ansat personale på valgdagen og fintællingsdagen OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Hvornår skal en kommunalbestyrelse

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen Dagsorden Byråd Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: 17.00 Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Indtræden af stedfortræder 2 ØK Valg af borgmester 3 ØK Valg af 2. viceborgmester

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde 20170910 04. oktober 2017 - Sagsnr. 16/7234 - Løbenr. 184998/17 Møde dato 9. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 08:00-09:00 Mødeleder Borgmester Jørn Pedersen Mødested

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Møde nr.: 21 Mødedato: 20. oktober 2009 Fraværende: Torkild Skifter Mødetid: :05 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 21 Mødedato: 20. oktober 2009 Fraværende: Torkild Skifter Mødetid: :05 Mødested: Mødelokale 1 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 21 Mødedato: 20. oktober 2009 Fraværende: Torkild Skifter Mødetid: 14.00-15:05 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Økonomiudvalgets budgetopfølgning

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. april Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. april Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. april 2014 Mødested: Gl. Rådhus, Byrådssalen Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Peder Chr. Kirkegaard, Anna-Lise Vestergaard, Bolette Dahl Pedersen,

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget 2008/1 LSF 94 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-9317 Fremsat den 11. december 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3 Vedrørende: Notat - budgetopfølgning og forventet regnskab pr. 30. juni 2013 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2013 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-12 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Rammer. Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato:

Rammer. Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato: Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr. 00.30.00-Ø00-1-18 Dato:23.3.2018 Temaer til Børne- og Uddannelsesudvalgets drøftelse af driftsbudget 2019 Som oplæg til Børne-

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder i Kommunen.

På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder i Kommunen. 13.04.2010/EM/JR Udpegning af valgstyrere og tilforordnede vælgere På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder

Læs mere

Horsens Byråd. Dagsorden med beslutninger. Møde nr behandling af budget : Byrådssalen. Mødested

Horsens Byråd. Dagsorden med beslutninger. Møde nr behandling af budget : Byrådssalen. Mødested Horsens Byråd Dagsorden med beslutninger Mødested Møde nr. 10-2. behandling af budget 2009 : Byrådssalen Mødetidspunkt : tirsdag den 7. oktober 2008 kl. 17:00 Fraværende : Jytte Holm INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

2007/2 LSV 18 A (Gældende) Udskriftsdato: 26. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april Forslag.

2007/2 LSV 18 A (Gældende) Udskriftsdato: 26. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april Forslag. 2007/2 LSV 18 A (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-4000-22 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. april 2008 Forslag

Læs mere

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om valg af valgstyrere og tilforordnede vælgere samt bistand af kommunalt ansat personale på valgdagen og fintællingsdagen OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Hvornår skal en kommunalbestyrelse

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg NOTAT Dato Orientering om ændringerne i valglovgivningen pr. 1. april 2016, herunder administrative og økonomiske konsekvenser Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Ved lov nr. 1742 af 22. december 2015 blev

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner Samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 19. december 2003 Kontor: 1.ø.kt. J.nr.: 2002-2544-25 Sagsbeh.: jsn Fil-navn: Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje STYRELSESVEDTÆGT Den kommunale dagpleje Indhold 1 Byrådets mål og opgaver for dagplejen... 3 2 Forældrebestyrelsen... 4 3 Valgbarhed og valgret... 4 4 Valg til bestyrelsen... 5 5 Udtrædelse af bestyrelsen....

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 2. september 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

indstilling. Århus Kommunes kvote for nybyggeri af almene ungdomsog familieboliger i 2007 samt overslag for 2008 til 2010

indstilling. Århus Kommunes kvote for nybyggeri af almene ungdomsog familieboliger i 2007 samt overslag for 2008 til 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. februar 2007 Århus Kommunes kvote for nybyggeri af almene ungdomsog familieboliger i 2007 samt overslag for 2008 til 2010 Århus Kommune

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A) Laila Sortland (O) Riber

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 4. Høring af vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2019-030315 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s høring ændring

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Administrativ drejebog. Budget 2010-13

Administrativ drejebog. Budget 2010-13 Administrativ drejebog Budget 2010-13 BUDGET 2010-13 PRINCIPPER OG KRITERIER 1) Vilkår og bærende principper 2) Kriterier for administrativt budgetoplæg GRUNDLAG FOR BUDGETLÆGNINGEN 3) Økonomisk politik

Læs mere