JAMMERBUGT KOMMUNE. BUDGETOPFØLGNING pr BØRNE & FAMILIEUDVALGET. Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JAMMERBUGT KOMMUNE. BUDGETOPFØLGNING pr BØRNE & FAMILIEUDVALGET. Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2015"

Transkript

1 JAMMERBUGT KOMMUNE BUDGETOPFØLGNING pr BØRNE & FAMILIEUDVALGET Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2015 Version onsdag d. 17. november 2015

2 JAMMERBUGT KOMMUNE Børne & Familieudvalget ' Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Forbrug Forventet Regnskab Forventet Afvigelse Anmodning om tillægsbevilling Total Børne & Familieudvalget POL1 Dagtilbud POL2 Undervisning & Fritid POL3 Familie & Forebyggelse Samlet overblik Udvalgets politikområder har ultimo oktober måned forbrugt ca. 82% af budgettet. Samlet set forventes et merforbrug ved årets udgang i alt 0,8 mio.kr. Dagtilbud bidrager positivt med et forventet mindreforbug i alt -2,8 mio.kr. primært som følge af faldende børnetal og deraf afledte positive børnetalsreguleringer set i forhold til de samlede udgifter på politikområdet. Undervisning & Fritid bidrager ligeledes positivt med et forventet mindreforbrug i alt -0,2 mio.kr. eksklusiv genbevillinger (overførte underskud/overskud fra tidligere regnskabsår). Eksempelvis er der; 1) samlede genbevillinger på skolerne for i alt 7,1 mio.kr. hvoraf 9,6 mio.kr. forventes overført fra 2015 til 2016, samt 2) samlede genbevillinger i SFO erne for i alt -2,9 mio.kr. hvoraf -2,7 mio.kr. forventes overført fra 2015 til 2016 m.v. Familie & Forebyggelse bidrager negativt med et forventet merforbrug i alt 3,9 mio.kr. primært som følge af en tabt ankesag i alt 3,8 mio.kr. Samlet overblik over anmodninger om tillægsbevillinger jævnfør de nugældende principper om negative/positive tillægsbevillinger i f.m. børnetalsreguleringer: POL1: Dagtilbud Kr PAU-elever Kr Børnetalsregulering dagplejen Kr Børnetalsregulering vuggestuer Kr POL2: Undervisning & Fritid Kr Børnetalsregulering folkeskolen Kr Børnetalsregulering SFO er/si er/børnehaver/vuggestuer Kr Børnetalsregulering tosprogede elever Kr POL3: Familie & Forebyggelse Kr Tabt ankesag Kr

3 Ændringer i budgetforudsætninger siden sidste opfølgning Der er bevilget tillægsbevillinger, budgetomplaceringer og besluttet kompenserende besparelser m.v., hvilket har påvirket det korrigerede budget 2015 set i forhold til det oprindelige budget 2015.

4 JAMMERBUGT KOMMUNE Politikområde 1: Dagtilbud Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Forbrug Forventet Regnskab Forventet Afvigelse Anmodning om tillægsbevilling Dagtilbud Fælles formål Dagpleje Vuggestuer Daginstitutioner Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.19 Tilskud til privat dagpasning Status på udgifter og indtægter Budgetopfølgningen pr viser et mindreforbrug på 2,8 mio.kr. Dette resultat viser sig på baggrund af en stor regulering på 5.10, hvor PAU-eleverne har et forventet overskud svarende til 1,5 mio. kr. Herudover ses der et mindreforbrug svarende til 2,0 mio.kr., som er et udtryk for, at der er et kraftigt fald i børnetallet. Der ansøges om tillægsbevillinger på samlet 1,0 mio.kr. på Dagtilbudsområdet svarende til børnetalsreguleringer på henholdsvis dagplejen, vuggestuerne og børnehaverne. Herudover ansøges der om 0,4 mio. kr., idet de fejlagtigt blev taget i forbindelse med budgetopfølgningen pr Fælles formål Privat pasning: I forhold til privat pasning viser børnetallet pr , at der er sket en stigning i børnetallet fra 70 børn til et gennemsnit på 82,92 børn. Dette medfører, at der kommer en merudgift til det private på 0,5 mio. kr., som konsekvens af det stigende børnetal. Udviklingen fra sidste budgetopfølgning pr viser også fremgang i børnetallet i forhold til privatpasning, idet vi forudsagde, at der i gennemsnit ville være 81 børn i privat pasning. PAU-elever: Budgettet til PAU-elever er kollektiv finansieret. Det betyder, at der er lavet en pulje, som er en opsparing, der bliver indbetalt til af de børnehaver og SFO er, som har elever, der er under uddannelse til pædagogisk assistenter.

5 Der blev i forbindelse med budgetopfølgning pr lavet en korrektion på 0,4 mio. kr., som blev lagt i kassen. Dette var en fejl, idet det er institutionernes penge. Der forventes et overskud på puljen svarende til 1,5 mio. kr. PAU-eleverne har decentral økonomi, hvilket betyder overførselsadgang. Der søges derfor ikke tillægsbevilling på dette beløb. Der søges om tillægsbevilling på +0,4 mio.kr., som tilbageføres til institutionernes pulje. Social pædagogisk fripladser: Der er sket et fald i fripladser til børn med særlige sociale eller pædagogiske vanskeligheder. Dette gør, at der forventes en mindreudgifter på 0,2 mio. kr. i forhold til korrigeret budget på 0,7 mio. kr. Bevillingskompetencen er hos Børne- og Familierådgivningen, som er en del af politikområde 3. Friplads til anbragte børn: Det samme gør sig gældende i forhold til fripladser til anbragte børn, idet der ud fra kendte tal ses et forventet mindreforbrug på 0,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget på 0,7 mio. kr. Bevillingskompetencen er hos Børne- og Familierådgivningen, som er en del af politikområde 3. Samlet for 5.10 viser det på nuværende tidspunkt et mindreforbrug på 1,2 mio. kr Dagpleje (Beløb i kr.) Afvigelse 1. budgettjek ( ) Afvigelse 3. budgetkontrol ( ) Resultat Gæstepleje og pladsanvisningen Fripladser Mellemkommunale - 5 DRIFTSAFVIGELSER TOTAL Børnetalsregulering Forældrebetaling AFVIGELSER INKL. BØRNETALSREGULERING Tilskud til fripladser: Udgifter til fripladser har vist sig at være faldende, samlet set er der sket et fald på 0,2 mio. kr. i forhold til områdets korrigeret budget.

6 Børnetalsregulering: Børnetallet i dagplejen er forsat faldende. Dagplejen var budgetteret med 387 børn i forhold til budgettet for 2015, men udviklingen i børnetallet har vist sig at nedadgående, idet børnetallet pr forventes at være 354,75 børn. Dagplejen er budgetteret med 387 børn i indeværende. I forbindelse med budgetopfølgningen pr blev der givet en negativ tillægsbevilling på 1,5 mio. kr. grundet dagplejens fald til 373 børn. Status på børnetallet er stadig faldende, idet det på nuværende tidspunkt viser et yderligere fald til 355 børn. Børnetalsreguleringen udgør yderligere 2 mio. kr., siden sidste børnetalsregulering. Dette har en afledt effekt på forældrebetalingen til dagplejen, hvor der vises en mindreindtægt svarende til 0,5 mio. kr. Det giver en samlet regulering til børnetalsregulering samt forældrebetaling på samlet 1,5 mio. kr. Samlet for 5.10 viser det på nuværende tidspunkt et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. Der søges tillægsbevilling på børnetalsreguleringen på -2,0 mio.kr Daginstitutioner Fælles udgifter: (Beløb i kr.) Afvigelse 3. budgettjek ( ) Fripladser -384 Tolkebistand -54 Fælles arrangementer -69 Mellemkommunale -153 Budgetramme -57 DRIFTSAFVIGELSER TOTAL -717 Børnetalsregulering 594 Forældrebetaling -150 AFVIGELSER INKL. BØRNETALSREGULERING -273

7 Fripladser: På kontoen til fripladstilskud ses der et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. i forhold til det korrigeret budget. Pladsanvisningen har hen over efteråret regulereret forældre med friplads i forhold til indkomst. Det bevirker det forventet resultat, således der forventes et mindreforbrug på -0,4 mio. kr. Mellemkommunale: Der forventes, at komme et mindreforbrug svarende til 0,2 mio. kr. på mellemkommunale børn. En af grundene er, at der er mellemkommunale børn, som er overgået til skole-regi, og derved ses indtægten på skoleområdet. Daginstitutioner decentrale regnskaber: Jammerbugt Kommunes kommunale børnehaver og vuggestuer er omfattet af decentrale regnskaber, og derved har de overførselsadgang. Der er ansvarlige for deres egen økonomier i de decentrale enheder. Der reguleres derfor kun på deres børnetal, som har en afledt effekt på forældrebetalingen. Børnehaver: Børnetalsregulering: Ifølge prognose pr ses der er et faldende børnetal i Jammerbugt Kommunes børnehaver. Med baggrund i børnetallet, så forventes der et merforbrug på området svarende til 0,3 mio. kr. At nedgang i børnetallet giver et merforbrug på 0,3 mio. kr. er begrundet i at nedgangen i børnetallet er sket i institutioner med minimumsnormering. Minimumsnormeringen gør sig gældende i Hjortdal Børnehave og Halvrimmen Børnehave.

8 Vuggestuer: Børnetalsregulering: Der forventes en lille stigning i vuggestuernes børnetal, svarende til 3,17 barn. Det giver en regulering på 3,08 barn. Dette udløser et merforbrug på 0,3 mio. kr.. Der er dog en afledt effekt i forhold til indtægter fra forældrebetaling svarende til 0,1 kr.. Der forventes samlet set, at være et merforbrug på 0,4 mio. kr. i forhold til det faldende børnetal. Samlet for 5.14 viser det på nuværende tidspunkt et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. Der søges tillægsbevilling på børnetalsreguleringen på +0,6 mio. kr Specialbørnehaverne Det specialiserede område: På nuværende tidspunkt forventes det, at det specialiserede områdes resultat ender på et merforbrug på 0,3 mio. kr. Områder er omfattet af overførselsret, og der søges derfor ikke tillægsbevilling på 0,3 mio. kr. Samlet for 5.17 forventes området at holde budgettet Private institutioner Privat pasning: Der ses generelt en stigning af borgere fra Jammerbugt Kommune, som vælger private institutioner til deres børn. I forhold til privatinstitutioner med de 0-2 årige børn, så ses der i gennemsnit en stigning på 2 børn i forhold til det til budgetteret børnetal på 95. Der er samtidig sket en stigning i forhold til forældre der vælger private børnehaver til deres 3 6 årige børn. Ifølge prognosen pr er der sket en stigning på 6 børn i forhold til det forventet børnetal i år 2015.

9 Samlet giver det et merforbrug på 0,5 mio. kr. Som følge af det stigende børnetal, så ses der også en stigning i forhold til fripladstilskud med en merudgift på 0,1 mio. kr. Samlet giver det et merforbrug 0,6 mio. kr., men idet området har fået tilført flere midler fra puljen vedrørende mere pædagogisk personale på 0,2 mio. kr., så ender tilskuddet til privatinstitutionerne på 0,4 mio. kr. Samlet for 5.19 viser det på nuværende tidspunkt et merforbrug på 0,4 mio. kr. Aktivitetsudvikling -

10 Tidligere afvigelser (Beløb i kr.) DAGTILBUD Overførsel fra 2014 Tillægsbevillinger Løntilbageskrivning Samlet genbevillinger + tillægsbevillinger vedr. nedenstående 5.10 Fælles formål Søskende tilskud -300 Privat pasning 300 PAU-eleverne -400 Friplads - anbragte Dagpleje Løn til dagplejere Friplads -600 Forældrebetaling 500 Gæsteplejevederlag Daginstitutioner Forældrebetaling Specialinstitutioner Privat institutioner Driftstilskud 700 Total Ændrede budgetforudsætninger for indeværende budgetår Der er på dagtilbudsområdet blevet bevilget pulje til mere pædagogisk personale svarende til 1,7 mio. kr. Formålet med midlerne er, at de kan anvendes til mere pædagogisk personale, hvilket har udløst en bedre normering. Ændrede budgetforudsætninger for næste budgetår Kompetenceudvikling: Der bliver fra oprettet centrale udviklingskontier, som skal kompetenceudvikle henholdsvis medarbejdere samt ledere i dagtilbud.

11 Politikområde 2: Undervisning & Fritid Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Forbrug Forventet Regnskab Forventet Afvigelse Anmodning om tillægsbevilling Undervisning og fritid Folkeskoler Fællesudgifter for kommunens skolevæsen 3.03 Syge- og hjemmeundervisning Skolefritidsordninger Befordring af elever i grundskolen 3.07 Specialundervisning i regionale tilbud 3.08 Kommunale specialskoler Efter- og videreuddannelse i folkeskolen 3.10 Bidrag til statslige og private skoler 3.12 Efterskoler og ungdomskostskoler 6.72 Tjenestemandspension Ungdomsskolevirksomhed Status på udgifter og indtægter Budgetopfølgning pr. 31/10-15 viser et mindreforbrug på kr., hvilket er en ændring på kr. i forhold til budgetopfølgning pr. 31/5-15. Der er sket forskydninger mellem de enkelte områder, hvilket der redegøres for i nedenstående noter. Budgetmæssigt er der sket en ændring på kr. vedr. udmøntning af rammebesparelse på befordring. Der ansøges om tillægsbevillinger på 2,6 mio.kr. i forbindelse med børnetalsreguleringer på vuggestue (SI), børnehaver (SI), SFO/SI er, to-sprogsområdet og alm. skoleområdet Folkeskoler På området konteres udgifter vedr. Jammerbugt Kommunes 12 folkeskoler, løn til skoleledere samt udgifter til fælles formål for folkeskolen, herunder aflønning af skolekonsulener, FTR, udviklingsmidler, leje af 10. klasse på Fjerritslev Gymnasium, leje af svømme- og idrætshaller, pulje til langtidssygdom, Ergo- og sansemotorisk træning samt tolkeudgifter. 12 folkeskoler: (korr.budget udgør 229,5 mio.kr. af 243,1 mio.kr.) Skolerne er omfattet af decentral økonomi, hvorfor der er overførselsadgang mellem årene. Skolernes forventede resultat for 2015 er derfor ikke indregnet budgetopfølgning 3. Skolerne er fra 2014 til 2015 genbevilget et akkumuleret underskud på 7,1 mio.kr. Skolerne har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august 2015, og her skønnes det akkumulerede underskud i 2015 at ville stige yderligere op til 9,6 mio.kr. Det er skærpet over for institutionerne, at de skal udvise rettidig økonomisk omhu samt mådehold i 2015, ligesom der er indført ny praksis, hvor der laves individuelle aftaler med de skoler der er særlig økonomisk udfordret. Der er iværksat

12 økonomiske handleplaner i.f.t. genopretning vedr. Fjerritslev skole, Skolecenter Jetsmark og Skovsgaard-Tranum skole. 12 folkeskoler => herunder Lederløn: (korr.budget udgør 7,2 mio.kr. af 229,5 mio.kr.) Aflønning af skoleledere er ikke omfattet af skolernes decentrale budgetansvar, og opgøres derfor særskilt. Grundet ledelsesmæssige ændringer på området, og heraf afledte omkostninger, må der i 2015 forventes et merforbrug i 2015 på 0,9 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 0,3 mio.kr. Fælles formål: (korr.budget udgør 13,6 mio.kr. af 243,1 mio.kr.) Området viser samlet set et forventet mindreforbrug på 0,7 mio.kr. Der er forskydninger mellem de enkelte konti. Inklusionsmidler er disponeret i 2015 til finansiering af kompetenceløft til linjefag set i forhold til status pr. 31/5 er der ingen forskydninger. Elevtalsændring vedr. ressourcemodellen skoleår 2015/16: Som konsekvens af opgjort elevtal pr er budget 2015 korrigeret med 1,0 mio.kr. vedr. ressourcemodel på alm. skoleområdet for skoleåret 2015/16. Under aktivitetsudvikling redegøres for elevtalsstigningen. Der ansøges om tillægsbevilling til børnetalsregulering på 1,0 mio.kr. Budgetramme: Der henstår et negativt beløb lydende 0,8 mio.kr. på budgetrammekontoen. Det vedrører en rammebesparelse på skolestruktur jf. omstillingskatalog Der er endnu ikke truffet beslutning om udmøntning af midlerne i Samlet set på 3.01 folkeskoler må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Folkeskoler 0,0 0,0 0,0 * Lederløn 0,6 0,9 0,3 * Fælles formål -0,7-0,7 0,0 * Elevtalsregulering (ansøgning tillægsbevilling) 1,0 1,0 0,0 I alt 0,9 1,2 0, Fællesudgifter for kommunens skolevæsen På området konteres udgifter vedr. Natur- & kulturformidling, Naturcenter Fosdalen, Lejrskolen lille Norge og Nolshallen. Der forventes ingen budgetoverskridelser på dette område Syge- og hjemmeundervisning På området konteres udgifter vedr. sygeundervisning i hjemmet samt hospitalsundervisning. Pr. 31/5 forventedes der ingen afvigelse. Udgifterne på området er i sagens natur uforudsigelige fra år til år, og det skønnes på nuværende tidspunkt, at der i 2015 kan forventes et mindreforbrug på ca. 0,3 mio.kr.

13 Samlet set på 3.03 sygehusundervisning må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Sygehusundervisning 0,0-0,3-0,3 I alt 0,0-0,3-0, Skolefritidsordninger På området konteres udgifter vedr. SFO/SI, løn til SFO-ledere samt udgifter søskende tilskud, fripladser i skolefritidsordninger, forældrebetaling, socialpædagogiske fripladser samt mellemkommunale betalinger. SFO/SI (budget udgør 49,5 mio.kr. af 38,2 mio.kr.) SFO/SI erne er omfattet af decentral økonomi, hvorfor der er overførselsadgang mellem årene. Institutionernes forventede resultat for 2015 er derfor ikke indregnet budgetopfølgning 3. SFO/SI erne er fra 2014 til 2015 genbevilget et akkumuleret overskud på 2,0 mio.kr. SFO/SI erne har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august 2015, og her skønnes det akkumulerede overskud i 2015 at ville stige yderligere op til 2,7 mio.kr. Det er skærpet over for institutionerne, at de skal udvise rettidig økonomisk omhu samt mådehold i SFO/SI => herunder Lederløn (budget udgør 8,2 mio.kr. af 49,5 mio.kr.) Aflønning af SFO ledere er ikke omfattet af institutionernes decentrale budgetansvar, og opgøres derfor særskilt. Grundet fælles ledelse på Aabybro SFO og Ulveskov SI samt fælles ledelse på Skovsgaard SFO og Tranum LBO kan der forventes et mindreforbrug i 2015 på 1,3 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 0,1 mio.kr. Fælles udgifter/indtægter (budget udgør -11,3 mio.kr. af 38,2 mio.kr.) Der kan forventes et mindreforbrug på 0,5 mio.kr. primært vedrørende søskende tilskud og fripladstilskud samt forældrebetaling set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 0,5 mio.kr. Børnetalsregulering: Elevtallet er opgjort af pladsanvisningen pr. 1. november 2015, og set i forhold til budgetteret 2015 børnetal må der forventes en stigning på 56,19 SFO-børn, et fald på 27,70 SI-børn, en stigning 4,33 vuggestuebørn og et fald på 15,96 børnehavebørn svarende til en elevtalsregulering på 0,9 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 0,6 mio.kr. Der ansøges om tillægsbevilling til følgende børnetalsreguleringer; Vuggestue Børnehaver (SI) SFO (SI) SFO I alt

14 Samlet set på 3.05 Skolefritidsordninger må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * SFO 0,0 0,0 0,0 * Lederløn -1,2-1,3-0,1 * Fælles udgifter/indtægter 0,0-0,5-0,5 * Børnetalsregulering (ansøgning tillægsbevilling) 0,3 0,9 0,6 I alt -0,9-0,9 0, Befordring af elever i grundskolen På området konteres udgifter vedr. befordring af elever inden for distriktsskolen, NT buskort, svømme-kørsel, kørsel til taleskole, sygekørsel samt kørselsgodtgørelse til forældre. Der forventes ingen budgetoverskridelser på dette område Specialundervisning i regionale tilbud I 2014 ses et fald i udgifter til specialundervisning i regionale tilbud. Det skønnes at udgiftsniveauet i 2015 vil lægge sig tæt på 2014 niveauet. Dertil kommer, at der i 2015 er sendt en mellemkommunal regning vedr på ,40 kr. så samlet set kan der forventes et mindreforbrug på 0,7 mio.kr. Samlet set på 3.07 Specialundervisning i regionale tilbud må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Regionale tilbud -0,3-0,7-0,4 I alt -0,3-0,7-0, Kommunale specialskoler På området konteres udgifter, som er omfattet beslutning omkring udlægning af specialiserede ressourcer med virkning 1. august 2011 samt udgifter til to-sprogede elever i folkeskolen. Der er overførselsadgang på området, hvorfor områdets forventede resultat ikke er indregnet i budgetopfølgning 3. Udlægning af specialiserede område: Med udgangspunkt i nuværende aktivitetsniveau må forventes et merforbrug på 2,2 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 1 mio.kr. primært fordelt på egne specialklasser, special-klasser i andre kommuner, støtte i SFO i andre kommuner og takstbetaling. Skolerne bærer takstbetaling pr. segregeret specialklasseelev og samlet set bidrager skolerne med takst-betaling til for 27,5 mio.kr. SFO erne bidrag med 3,6 mio.kr. Takstbetaling pr. elev for skoledelen udgør kr. og takstbetaling pr. barn for SFO delen udgør kr er udlagt 46,4 mio.kr. til skolerne og 8,4 mio.kr. til sfo erne. Ud over indtægter og udgifter til takstbetaling og udlægning dækker området over udgifter til specialklasser i egen kommune (24,7mio.kr), specialklasser i andre kommuner (17,3 mio.kr), interne skoler (0,5 mio.kr.), special sfo er i egen kommune (4,1 mio.kr) samt støtte i sfo i andre kommuner (3,3 mio.kr.)

15 To-sprogede elever: Med udgangspunkt i nuværende aktivitetsniveau må forventes et merforbrug på 0,7 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en negativ forskydning på 0,6 mio.kr. Udgifter til to-sprogede er i 2015 budgetteret til 5,0 mio.kr. Der ansøges om tillægsbevilling til børnetalsregulering på 0,7 mio.kr. Samlet set på 3.08 Kommunale specialskoler må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Udlægning af det specialiserede område 0,0 0,0 0,0 * To-sprogede (ansøgning om tillægsbevilling) 0,1 0,7 0,6 I alt 0,1 0,7 0, Efter- og videreuddannelse i folkeskolen Som led i folkeskolereformen er der i årene bevilget statslige midler til efteruddannelse af lærere og pædagoger. Jf. Aftale om et fagligt løft af folkeskolen er der i perioden 1. august december 2015 afsat midler til lederuddannelse, kompetenceudvikling m.v. for kommunale skoleledere og forvaltningschefer. De statslige midler er disponeret inden for bevillingsperioderne. Anvendes de årligt udmeldte statslige tilskud ikke fuldt ud kan uforbrugte midler opspares og anvendes i efterfølgende regnskabsår inden for bevillingsperioderne Bidrag til statslige og private skoler Det kommunale bidrag til staten afregnes i juli måned med baggrund i opgørelse af elevtal pr. 5. september Taksten er i 2015 fastsat til kr. pr. skoleelev og kr. pr. SFO børn, og de opgjorte elevtal viser 389 skoleelever og 137 SFO børn. I forhold til budget 2015 må der forventes et lille merforbrug på 0,1 mio.kr., idet der skal afregnes for 4 elever mere end budgetteret. Den budgetterede takst i 2015 har til gengæld været højere end den, af Undervisningsministeriet, fastsatte 2015 takst. Samlet set på 3.10 Bidrag til statslige og private skoler må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Friskoler inkl. Sfo 0,1 0,1 0,0 I alt 0,1 0,1 0, Efterskoler og ungdomskostskoler Det kommunale bidrag til staten afregnes i juli måned med baggrund i opgørelse af elevtal pr. 5. september Taksten er i 2015 fastsat til kr. pr. efterskoleelev, og de opgjorte elevtal viser 243. I forhold til budget 2015 må der forventes et merforbrug på 0,2 mio.kr., idet der skal afregnes for 6 elever mere end budgetteret. Den budgetterede takst i 2015 har til gengæld været højere end den, af Undervisningsministeriet, fastsatte 2015 takst.

16 Samlet set på 3.12 Efterskoler og ungdomskostskoler må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Efterskoler m.v. 0,2 0,2 0,0 I alt 0,2 0,2 0, Ungdomsskolevirksomhed Ungdomsskolen er omfattet af decentral økonomi, hvorfor der er overførselsadgang mellem årene. Ungdomsskolens forventede resultat for 2015 er derfor ikke indregnet budgetopfølgning 3. Fra 2014 til 2015 er genbevilget et underskud på 0,4 mio.kr Tjenestemandspension Med udgangspunkt i forbrug de første 10 måneder af 2015 skønnes et forventet forbrug i 2015 på 3,9 mio.kr, og der kan således forventes et mindreforbrug på 0,5 mio.kr. set i forhold til status pr. 31/5 er der sket en forskydning på 0,2 mio.kr. Samlet set på 6.72 Tjenestemandspension må forventes; Mio.kr. 31/5 30/9 Ændring * Tjenestemandspension -0,3-0,5-0,2 I alt -0,3-0,5-0,2 Aktivitetsudvikling 3.01 Folkeskoler Elever Skoleår 2014/15 Skoleår 2015/16 Skoleelever Budget / faktisk Udviklingen vedr. skoleår 2015/16 set i forhold til budgetteret elevtal og faktisk opgjort elevtal pr. 15. marts 2015 medfører en elevtalsstigning på 52 elever. Elevstigningen ses primært på 10. årgang Skolefritidsordninger Børn SFO - Budget 796,19 / faktisk 852,38 SI - Budget 242,43 / faktisk 214,73 Vuggestue pol. 2 - Budget 15,00 / faktisk 19,33 Børnehaver pol. 2 - Budget 226,00 / faktisk 210,04 Udviklingen vedr set i forhold til budgetteret børnetal og faktisk opgjort børnetal pr. 1. november 2015 medfører en børnetalsstigning på SFO og vuggestue og et børnetalsfald på SI og børnehaver.

17 3.10 Bidrag til statslige og private skoler Elever Skole Faktisk 385 Budget 385 / faktisk 389 SFO Faktisk 150 Budget 137 / faktisk Efterskoler og ungdomskostskoler Elever Skole Faktisk 237 Budget 237 / faktisk 243 Tidligere afvigelser 3.01 Folkeskoler Budgettjek pr. 28. februar 2015 gav anledning til følgende tillægsbevillinger; 1,0 mio.kr. vedr. besparelse bogført to gange vedr. mindre driftsudgift Aabybro skole. 1,5 mio.kr. vedr. besparelse bogført to gange vedr. V. Hjermitslev skole. -0,9 mio.kr. vedr. kompenserende besparelser på kompetence-/konsulentområdet Folkeskoler Budgettjek pr. 31 maj 2015 gav anledning til følgende tillægsbevillinger; -0,090 mio. udmøntning rammebesparelse på befordring (skolekørsel). Ændrede budgetforudsætninger for indeværende budgetår 3.01 Folkeskoler Der implementeres ny ressourcemodel for skoleåret 2015/16 med virkning 1. august Specialundervisning i regionale tilbud Viso/socialstyrelsen har pr. 1. juli 2014 overtaget ansvaret for specialrådgivningsdelen og finansiering af opgaven er omlagt fra opkrævning via fakturering til reduktion i bloktilskuddet. Der er sket reduktion i budget overslagsår i forbindelse med udmøntning af økonomiaftale Kommunale specialskoler Takstbetaling pr. segregeret specialklasseelev er hævet fra til med virkning pr. 1. januar 2015.

18 Ændrede budgetforudsætninger for næste budgetår 3.09 Efter- og videreuddannelse i folkeskolen Kompetenceudvikling til skoleledere og lærere/pædagoger i folkeskolen samles på ny funktion pr. 1. januar 2016.

19 Politikområde 3: Familie & Forebyggelse Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Forbrug Forventet Regnskab Forventet Afvigelse Anmodning om tillægsbevilling Total Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v Kommunale specialskoler Rammen til forebyggelse og anbringelse: Indtægter fra den centrale refusionsord Klubber og andre socialpæd. fritidstilbud Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Døgninstitutioner for børn og unge Forebyggende indsats Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Plejefamilier og opholdssteder (Finansiering af Socialtilsyn Nord) 5.21 Forebyggende foranstaltninger (Familiecentret, SSP mv.) 5.24 Sikrede døgninstitutioner, børn og unge Sekretariat og forvaltninger Sociale formål (Kontanthjælp) Kommunal tandpleje Kommunal sundhedspleje Status på udgifter og indtægter Der forventes et merforbrug i 2015 på 3,9 mio.kr. på politikområde 3 Familie & Forebyggelse grundet tabt ankesag. Korrigeret budget omfatter overførsler fra 2014 og tillægsbevillinger givet i løbet af 2015 bl.a. negativ tillægsbevilling vedr. tilbageskrivning af løn. Eneste ændring i forhold til korrigeret budget pr. 31. maj 2015 er en indarbejdet besparelse i budgetrammen til forebyggelse og anbringelse vedr. kørsel på kr Rammen til forebyggelse og anbringelse Der forventes et merforbrug inden for rammen til forebyggelse og anbringelse i 2015, hvoraf knapt 3,8 mio.kr. skyldes tabt ankesag, som beskrevet nedenfor. Tabt ankesag Tidligt i 2015 blev der afgjort en ankesag vedrørende betaling for foranstaltninger for tre børn, og afgørelsen faldt ikke ud til Jammerbugt Kommunes fordel. Jammerbugt Kommune skal i s.f. ophold i plejefamilie, hvilket var indarbejdet som forventet udgift, betale for ophold på specialinstitution for de tre børn for en vis periode i 2014 og for Kommunen får derfor en uforudset merudgift i regnskabsår 2015 på knapt 3,8 mio.kr. Der ansøges om tillægsbevilling +3,8 mio.kr. til tabt ankesag.

20 Tabel 1. Udgiftsmæssig konsekvens af tabt ankesag Udgift vedrørende Døgninstitution Forventet restancebogført udgift - familiepleje Udgift vedrørende Døgninstitution Forventet udgift - familiepleje Merudgift regnskabsår ( =indtægt +=udgift) Sundhedspleje Kommunal sundhedspleje har med en positiv overførsel på kr fra 2014 og en negativ tillægsbevilling på kr vedr. tilbageskrivning af løn fået tilført netto kr til korrigeret budget. Midlerne er forbeholdt uddannelsesaktivitet, som først vil finde sted i februar I 2015 forventes således et mindreforbrug på kr , som overføres til Tandpleje I forbindelse med opbremsning og éngangsbesparelser besluttet med budgetopfølgning jf. Økonomiudvalget d. 9. september 2015, bidrager Tandplejen med en éngangsbesparelse på kr i Forventet regnskab 2015 afspejler dette. Aktivitetsudvikling Den største udfordring med hensyn til aktivitetsudvikling er på budgetrammen til forebyggelse og anbringelse. Der er iværksat forskellige initiativer for at imødekomme de økonomiske udfordringer: Skærpelse af målgruppevurderinger Screening af de 50 dyreste sager for dobbelt/tripel foranstaltninger Screening af forebyggende foranstaltninger Screening af kørselsbevillinger Kontrol af efterværnssager for progression Desuden er iværksat Projekt spædbørnsteam, som består af en tværfaglig indsats til sårbare og udsatte gravide og spædbørnsfamilier i et samarbejde mellem Sundhedsplejen, Børne- og familierådgivningen, Familiecentret og PPR. Der hjemtages ydelser, der tidligere er tilkøbt eksternt, og tilbuddet er i nogle tilfælde et alternativ til døgnophold på familiebehandlingsinstitutioner. Kommunalbestyrelsen besluttede den 21. maj 2015 i forbindelse med genoptaget behandling af

21 Budgettjek 2015 at iværksætte projektet medio 2015 som kompenserende besparelse på kr I budget 2016 er der besluttet en rammebesparelse fuld helårseffekt på kr Tidligere afvigelser Regnskab 2014 vedr. rammen til forebyggelse og anbringelse udviste et beskedent merforbrug på 0,2 mio.kr. Ændrede budgetforudsætninger for indeværende budgetår Den markante nettotilvækst i antal anbringelsessager i 2014 har for en vis andels vedkommende helårseffekt og dermed udgiftsmæssig konsekvens i Den stigende trend vedrørende anbringelsessager synes dog at være brudt i 2015 jf. nedenstående tabel. Den positive udvikling kan formodes at være resultat af forvaltningens fokus på tidlig indsats og forebyggende foranstaltninger som et alternativ til de mere vidtrækkende anbringelser et arbejde der styrkes yderligere med den kommende iværksættelse af udviklingsstrategien. Tabel 2. Tilgang- og afgang af anbringelsessager Antal anbringelsessager* Tilgang **19 Afgang Nettotilvækst * Anbringelsessag er defineret ved et barn eller en ung, der anbringes i fx familiepleje, på opholdssted, døgninstitution eller eget værelse. **Omfatter 6 børn/unge, hvor der er begrundet forventning om, at anbringelse kommer til at ske i **Omfatter de tilfælde, hvor barnet/den unge overgår fra en forebyggende foranstaltning (fx kontaktperson) til anbringelse (revisitation). **Omfatter tre børn fra tabt ankesag. Ændrede budgetforudsætninger for næste budgetår Tilbage i april 2014 blev udarbejdet en udviklingsstrategi med særligt fokus på tidlig opsporing og indsatser, samt tre konkrete initiativer i form af en distriktsrådgivermodel, Sverigesprojektet og kompetenceudvikling. Jammerbugt Kommune havde søgt, men fik ikke tildelt satspuljemidler til iværksættelse af strategien til august Begrundet i de udfordringer, der for nuværende er i Børne- og Familierådgivningen, anbefalede forvaltningens ledelse at afvente iværksættelse af udviklingsstrategien til Derfor har Jammerbugt Kommune søgt satspuljemidler igen pr. 1. september Satspuljen for børne-, ligestillings, integrations- og socialområdet for 2016 er ved redaktionens slutning grundet regeringsskiftet dog endnu ikke udmøntet, og det er uvist om puljen fortsat er til rådighed. Såfremt

22 kommunen ikke tilgodeses er aftalt med budget 2016 at afsætte kr i 2016 og kr i 2017 til iværksættelse af udviklingsstrategien pr. 1. januar Udviklingsstrategien forventes at have en positiv effekt på såvel arbejdsmiljø som økonomien, og forventes at være et væsentligt element til fremadrettet at reducere udgiftsniveauet på anbringelser.

23 JAMMERBUGT KOMMUNE Samlet oversigt Børne & Familieudvalget ' ' Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Forbrug Forventet Regnskab Forventet Afvigelse Total Børne & Familieudvalget Dagtilbud Total Undervisning & Fritid Familie & Forebyggelse 5.10 Fælles formål Dagpleje Vuggestuer Daginstitutioner Særlige dagtilbud og særlige klubber Tilskud til privatinstitutioner/privat dagpleje Total Folkeskoler Fællesudgifter for kommunens skoler Syge- og hjemmeundervisning Skolefritidsordninger Befordring af elever i grundskolen Specialundervisning i regionale tilbud Kommunale specialskoler Efter-/videreuddanelse i folkeskolen Bidrag til statslige og private skoler Efterskoler og ungdomskostskoler Tjenestemandspension Ungdomsskolevirksomhed Total Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v Kommunale specialskoler Rammen til forebyggelse og anbringelse: 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsord Klubber og andre socialpæd. fritidstilbud Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Døgninstitutioner for børn og unge Forebyggende indsats Rådgivning og rådgivnings institutioner Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Sikrede døgninstitutioner, børn og unge Sekretariat og forvaltninger Sociale formål Kommunal tandpleje Kommunal sundhedstjeneste

Børne & Familieudvalget

Børne & Familieudvalget opfølgning 2016-2 pr. 31.05.2016 Version 12.08.2016 Børne & Familieudvalget DRIFT - Børne & Familieudvalg Oprindelig Anmo tillægsb Børne & Familieudvalg 644.776 3.684 648.460 263.215 646.201-2.259 0 POL1:

Læs mere

Børne & Familieudvalget

Børne & Familieudvalget Pr. 31. oktober 2016 Version til kommunalbestyrelsesmødet den 15.12. 2016 Børne & Familieudvalget DRIFT Tillægsbevillinger Forbrug Regnskab om omplaceringer om tillægsbevilling Børne- og familieudvalg

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. juni 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 30,5 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Politikområde 01-04. Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 03 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats

Politikområde 01-04. Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 03 Forebyggelse, sundhed og særlig indsats Politikområde 01-04 Niveautype P2 P3 F1 Kontotekst 20 Børne- og kulturudvalg 01 Børnepasning 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 10 Fælles formål 11 Dagpleje 13 Børnehaver 17 Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

( "!"$!" + "" ( : # $"$" "" #( +!" # #) +==LLL=1 $7 =1 $="U%..=1 $7 4 $ " "$ #) #! "$ "# "! # $ 5 $" " #+ "

( !$! +  ( : # $$  #( +! # #) +==LLL=1 $7 =1 $=U%..=1 $7 4 $  $ #) #! $ # ! # $ 5 $  #+ ,! - $"# 6)#"$ -'" *$+ 6*$ K"*$"5 :)$$"#!)$ "$" "$5"$ 6+!#"!"$ $!""$ """!) $#"$ ( "!"$!" + "" ( $)"*!""$$"$" ""$:#+!$#"$ : # $"$" "" #( +!" # #) "$" ""$""" "!( # # +! +5 """ GW# "! $" # +"$"#) $"#"$" ""$$$"!G"

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Budgetrevision 4 Oktober Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64 mio.kr.

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 3 for perioden 1. januar 30. september 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 46,1 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret regnskab rest * Drifts og statsrefusion 659.077 660.976 148.440 22,46 664.805-3.829 144.602 21,86

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto merforbrug

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Børne- og Familieudvalget - budget 2018 med tillægsbevillinger

Børne- og Familieudvalget - budget 2018 med tillægsbevillinger Børne- og Familieudvalget - budget 2018 med tillægsbevillinger Drift + statsrefusion Oprindeligt budget u 810.617 i -139.211 r -13.842 Oprindeligt budget i alt 657.564 Tillægsbevillinger Byrådet den 1.

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Udvalget for Børn. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Børn. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Børn revision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det forventede

Læs mere

Børne- og Familieudvalget - drift

Børne- og Familieudvalget - drift Pr. 31. oktober 2017 Børne- og Familieudvalget - drift Drift 1.000 kr. Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Forbrug regnskab afvigelse placeringer tillægsbevillinger Total 652.031 1.768 0 653.799

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7 UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter -1.000-1.957-4.902 22.589 3 01 Folkeskolen SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET 2013-2016 Øks 1. behandling 3. september 2012 15.000 Der tilføres 15 mio. kr. i 2013

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Specielle bemærkninger til Budget 2016-2019

Specielle bemærkninger til Budget 2016-2019 Specielle bemærkninger til Budget 216-219 Politikområde 1: Dagtilbud Områdets organisering Børnepasningsområdet er organiseret i en række forskellige institutionstyper for derigennem at kunne tilgodese

Læs mere

Udvalget for Børn. Økonomi og aktivitetsopfølgning 11 November 2015

Udvalget for Børn. Økonomi og aktivitetsopfølgning 11 November 2015 Udvalget for Børn Økonomi og aktivitetsopfølgning 11 November Holbæk Kommune I denne sidste budgetopfølgning for kan vi se, at de ting vi har sat i gang for at sikre, at driftsudgifterne ikke bliver ved

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. Samlenotat for Børn & Kultur Budgetopfølgning pr. 30. september 2010 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. På områder med overførselsadgang

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET Uddannelse incl. SFO 135.148 90.210 132.577-2.571 1.315 Musik- og ungdomsskole 5.436 3.341 5.086-350 -350 Børn og unge 96.689 63.714

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Generelt Budgettet indenfor består af følgende: Undervisning PPR Dagpleje og daginstitutioner Børn og unge Sundhedsplejen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret 1-6 budget bevilling cering budget

Læs mere

Præsentation Økonomi

Præsentation Økonomi Præsentation Økonomi Driftsbevillinger 1. Budgetopfølgning 2018 Undervisnings- og Børneudvalget Bevillingsniveauer Politikområder Undervisnings- og Børneudvalget Dagtilbud 0-6 årige Undervisning og pædagogiske

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Specielle bemærkninger til Budget 2015-2018

Specielle bemærkninger til Budget 2015-2018 Specielle bemærkninger til Budget 215-218 Politikområde 1: Dagtilbud Områdets organisering Børnepasningsområdet er organiseret i en række forskellige institutionstyper for derigennem at kunne tilgodese

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Udvalg Regnskab 2016 Vedtaget budget Korrigeret budget (1) Forventet regnskab Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 928,1 947,1 947,9

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19. Resultat på drift Skoler (tal i 1.000 kr.) Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2014 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.137 Budgetramme 1 373.608 387.677

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 2, Bemærkninger til budgetopfølgningen 1. kvartal 2013, Børne- og Undervisningsudvalget. Økonomi og Analyse

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 2, Bemærkninger til budgetopfølgningen 1. kvartal 2013, Børne- og Undervisningsudvalget. Økonomi og Analyse GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 2, Bemærkninger til opfølgningen 1. kvartal, Børne- og Undervisningsudvalget NOTAT Dato: 30. april I nærværende bilag beskrives opfølgningen for de enkelte områder.

Læs mere

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Regnskab 2018 Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 (1) Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 972,9

Læs mere

budget uden o/u budget med o/u

budget uden o/u budget med o/u Børn-, Unge- og Fritidsudvalget 1. Resume Oprindeligt Korrigeret Korrigeret Forventet Budget budget budget budget resultat afvigelse Drift I 1.000 kr. med o/u uden o/u ifht. budget uden o/u Drift i alt

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Børne- og familieudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere