En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis"

Transkript

1 En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, tr08mul01

2 Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning... side 3 Problemformulering...side 4 Kommunikationsmodel...side 5 Kommunikationsplan...side 6 Afsender... side 6 Produkt... side 6 Budskab... side 6 Modtager, segmentering og målgruppe... side 7 Medier... side 8 Præsentation og begrundelse for visuel identitet...side 9 Afsenders image... side 9 moodboard... side 9 Farvevalg og -beskrivelse... side 10 Logo... side 11 logoets versioner og udvikling... side 12 Implementeringer...side 13 Hjemmeside... side 13 Banner... side 14 Bilreklamer... side 15 Billboards og andre reklamer... side 16 Artikel... side 17 Tidsplan / WBS...side 18 Procesevaluering og opfølgning på læringsmål...side 19

3 Indledning Side 3 I dette projekt er vores formål at skabe en visuel identitet for det fiktive rejseselskab Dreamtours. I et omfattende projekt som dette er det vigtigt at finde ud af, hvem vores målgruppe er, og hvordan vi kommunikerer med dem på den bedste måde. Målgruppens identitet er utrolig vigtig. Er man ikke bevidst om sin målgruppe, kommer man hurtig til at kommunikere med dem på en forkert måde, eller i værste fald får de slet ikke fat i vores budskab. Vi skal få vækket målgruppens opmærksomhed igennem forskellige medier de rigtige steder på bedst mulig måde. Som et relevant led i at give et godt overblik over processen er det vigtigt som et af de første delmål at få udarbejdet en kommunikationsplan - baseret på kommunikationsmodellen. Ud over at give et godt overblik over den forestående proces, vil den også vise, hvordan vi som afsender kan skabe et produkt i modtagerens øjenhøjde. Rapporten giver et indblik i vores ide til et visuelt design for Dreamtours, hvilken målgruppe vi sigter efter, samt måden vi gør det på.

4 Problemformulering Side 4 Hvordan kan vi skabe en visuel identitet for vores rejsebureau, Dreamtours, der henvender sig til vores målgruppe? Kan vi gennem kommunikationsmodellen og kommunikationsplanen vise, hvem der er vores målgruppe, og hvordan vi har tænkt os at sælge vores produkt. På hvilken måde er vores budskab vigtigt i forhold til målgruppen? Hvordan finder vi frem til vores målgruppe? Hvordan rammer vi de værdier, der gør sig gældende for målgruppen? Hvordan kan vi lave en segmenteringsudvælgelse? Hvordan kan vi vise de værdier, Dreamtours står for, med øje for at kvalitetsrejser arrangeres efter individuelt behov? Hvordan viser og begrunder vi vores valg af den visuelle identiet? Kan vi få skabt den ønskede visuelle identitet gennem arbejde med logo, fly-reklamer, bannere, billboards og artikler? Hvordan udarbejder vi en procesevaluering, der indeholder de læringsmål, vi under projektet har udarbejdet? Hvordan laver vi en struktur i vores opgave, så den bliver overskuelig og let at forstå? Hvordan får vi synliggjort opdelingen af vores projekt, og hvordan får vi skabt en passende tidsramme for de tilhørende projektdele?

5 Kommunikationsmodel Side 5 I vores udarbejdelse af kommunikationen mellem os som afsender og vores modtager har vi taget udgangspunkt i Lisbeth Thorlacius kommunikationsmodel. Det, vi ønsker at opnå med modellen, er, at vi skal kunne sætte ord på de forskellige led, der er med til at skabe en sammenhæng i den visuelle kommunikationsverden knyttet til Dreamtours. Det være sig vores værdier og hensigt med Dreamtours, vores modtagers type, hvad produktet skal udstråle for at kunne forbinde modtager med afsender, samt hvilke medier produktet skal indgå i. Implicit afsender Designerne bag Dreamtours, der gennem den ekspressive udstråling når ud til målgruppen. Produkt En æstetisk funktion bliver udtrykt gennem et overbevisende og troværdigt design, der forfører modtageren. Implicit modtager Rejselystne med penge på lommen, der sætter pris på luksus og tilrettelagte rejser. Primær aldersgruppe: Medie Sammenhæng i Dreamtours brug af medier og deres design. Udvalgte medier: webside- og banner, fly-reklamer, billboards og artikler. Implicit afsender I arbejdet med Dreamtours afsender og den visuelle identiet er det den implicitte frem for den faktiske afsender, der skal sættes fokus på. Det, vi med designet ønsker at opnå, er, at vi når ud til vores målgruppe gennem et eksklusivt og tiltalende design, der appellerer til følelserne. Vi udtrykker luksuriøsitet og kvalitet i de tiltænkte billeder, reklamer, logo, tekst m.v. Dreamtours skal derfor gerne udstråle en troværdighed omkring vores mål om at arrangere skræddersyede kvalitetsrejser gennem professionelt arbejde. Produkt Dreamtours ønsker at fange modtageren gennem et produkt, der gennem den æstetiske funktion skaber en lyst i modtageren til at udforske mulighederne i Dreamtours rejsebureau. Produktet bygger på overbevisning, forførelse og troværdighed.

6 Kommunikationsplan Side 6 Implicit modtager Den implicitte modtager er den gruppe, der indgår i Dreamtours målgruppe og derfor bliver tiltrukket af vores tilbud om at kunne opleve luksuriøse og tilrettelagte rejser, hvis man har (nok) penge på lommen. Det er samtidig folk, der er frie i den forstand, at de ikke længere er afhængige af børn, der skal bruges tid, kræfter og penge på. De bliver tiltrukket af Dreamtours tilbud om at udleve en indre drøm, som ikke har kunnet realiseres tidligere i det travle liv. Dreamtours primære målgruppe er derfor karriere-mennesker i alderen 40-55, der vil prøve noget helt andet end hverdagens stress. Medie For at nå ud til den rigtige modtager - Dreamtours målgruppe - skal vi have vores produkt vist i de rigtige medie-sammenhænge. Da vi vurderer, at en stor del af vores målgruppe bruger Internettet meget, læser en del i aviser, tit kører i bil og kan lide at rejse, reklamamerer vi mest i de mediesammenhænge. Funktionen i mediebruget er at virke overbevisende og seriøse qua et sammenhængende design. Med kommunikationsplanen sikrer vi, at vi opnår det, vi har tænkt os med kommunikationsmodellen. Hvem er afsender? Den egentlige afsender i dette projekt er Dreamtours rejseselskab. Dertil er der de implicitte afsendere som i fællesskab med Dreamtours har skabt en visuel identitet. Implicit afsender: Designere og andre, der er med til at udtrykke Dreamtours identitet. Hvad er produktet? Produktet er kernen i Dreamtours mål om at virke overbevisende for modtageren. Her spiller det æstetiske en hovedrolle, da modtageren oplever produktet ud fra det visuelle perspektiv. I vores overvejelser af produktudviklingen og -fremstillingen er det vigtigt at vide, hvad der er mest fokus på, og hvordan produktet vil blive modtaget. Hvad er budskabet? Det budskab vi ønsker at sende er, at Dreamtours sætter fokus på luksus, kvalitetsrejser og selvfølgelig kundernes specifikke ønsker. De billeder, vi har valgt, skal give kunderne en følelse af harmoni, luksus og kvalitet. De billeder (reklamer), vi laver, skal vække rejselysten hos kunderne og give dem ideer til deres egne drømmerejser, om det så måtte være dykning i Australien eller skitur i Canada.

7 Kommunikationsplan Side 7 Hvem er modtageren og målgruppen? Dreamtours modtager er dem, der i en eller anden sammenhæng oplever Dreamtours produkter. Dreamtours målgruppe er derimod den gruppe mennesker, vi retter vores produkter mod. Formålet med at danne en visuel identiet er netop at nå ud til vores målgruppe. For at finde vores målgruppe har vi benyttet brainstorm-metoden. Vi har bestemt vores målgruppe til at være rejselystne, som har mulighed for at bruge mange penge på sig selv, da vi tror, at det er her, der er flest faste kunder at hente. Den primære målgruppe vil være voksne i alderen år, da de har afbetalt hus eller bil, har fået mulighed for at erhverve sig et indbringende arbejde eller måske har fået bedre råd, efter deres børn er flyttet hjemmefra. Et typisk eksempel for målgruppen er, at de kunne være bosat i Nordsjælland (whiskybæltet) i kommuner som Hørsholm, Gentofte, Birkerød osv. Selvfølgelig er det ikke kun denne aldersgruppe, der har mange penge mellem hænderne, så vores sekundære målgruppe bliver de yngre generationer, der har råd til den slags rejser. Segmentering Bestemmelsen af den alder og de interesser, vores målgruppe har, er en del af segmenteringen. Vi har også segmenteret os frem til, at vores primære målgruppe ligger indenfor det blå segment. Som det fremgår af skemaet til højre, er denne gruppe materialistisk og modstander af kontrol. Dette har vi i høj grad lagt vægt på via vores udbud af luksuriøse og individuelle rejsemål. Vi har brugt symboler og farver, hvis formål er at tiltrække opmærksomhed hos denne gruppe mennesker. Vi henvender os til dem igennem de medier, vi opfatter som de mest sete/relevante for denne gruppe mennesker. DET BLÅ SEGMENT Moderne Pragmatisk Materialistisk Liberalistisk Modstand af kontrol Teknologi-positiv Har selvtillid Søger udfordringer Hvordan trænger vi igennem? Vi kan for alvor trænge igennem til vores målgruppe ved at være anderledes bl.a. gennem det visuelle. Herved henvender vi os til en specifik målgruppe. De reklamer, vi laver, skal få de eventuelle kunder lyst til at rejse. De skal få en fornemmelse af, at det er luksus og kvalitet, der er fokus på. Det skal ske gennem det visuelle, da de skal se billederne og drømme sig væk til deres personlige ferieparadis.

8 Kommunikationsplan Side 8 Hvilke medier skal bruges? Vi har valgt at bruge følgende medier. Hjemmeside De fleste forretninger i dag gør brug af hjemmesider, og rejseindustrien er bestemt ikke en undtagelse. En hjemmeside ville være med til at vække rejselysten i kunderne, give dem ideer til rejsemål, og endeligt ville det også kunne virke som forretning for dem, der vil købe deres rejser online. På sådan en hjemmeside kunne man evt. lave et værktøj, så kunderne selv kan sammensætte deres rejser på Nettet, bestemme de forskellige rejsemål og oplevelser de vil have. Det skal selvfølgelig også være muligt at komme i kontakt med Dreamtours via , så rejsearrangøren kan komme med forslag og ideer til kundens ønsker, så de på den måde sammen kan komme frem til et endeligt produkt, som kunden er tilfreds med. Banner En stor del af vores målgruppe tilhører den del af befolkningen, der benytter Internettet rimelig tit, hvad enten det er på arbejdet eller derhjemme. Derfor er Internettet et godt sted at reklamere for Dreamtours. Det gøres gennem bannerreklamer, der sættes ind på udvalgte hjemmesider - med tilladelse fra de pågældende hjemmesiders bagmænd - i en passende størrelse. Bilreklamer I bestræbelserne på at gøre Dreamtours kendt blandt vores kommende kunder vil bilreklamer spille en god rolle, da bilen er vores målgruppes foretrukne transportmiddel. Reklamerne på bilerne, som ikke nødvendigvis kun ejes og køres af folk tilknyttet Dreamtours, bliver derfor indprentet i folks bevidsthed, når reklamebilerne lægger sig på vejene sammen med dem, der skal til og fra deres daglige gøremål. Billboards Billboardreklamen kan nå ud til et stort publikum da de er placeret på steder hvor mange mennesker kommer og går. Billboardreklamen skal vise et generelt billede af en drømmerejse, og selvfølgelig logo og navn. Logoet (navnet) på firmaet skal brænde sig fast på folks nethinder så de ikke glemmer det senere. Et slogan eller noget tekst ville være en naturlig del af sådan et medie, i nogle tilfælde ville det sikkert også hjælpe beskueren til at få fat i hvad det er han/hun ser. Artikler i aviser Vi tror at mange i vores primære målgruppe er veluddannet og derfor er der sikkert også en stor del af dem der læser avis. Ikke ensbetydende med at vores reklamer skal trykkes i samtlige aviser, her skal der igen ses på hvilke aviser den primære målgruppe læser. Det samme gør sig gældende for magasinerne. De skal virke som en appetitvækker så målgruppen opsøger Dreamtours, enten på Nettet eller i en af forretningerne.

9 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 9 Afsenders image Dreamtours er et rejseselskab, der tilbyder luksusrejser til dem, der kan betale. Der er tale om et selskab, der ligger i den dyre ende af prisskalaen. Deres forretningside går ud på at sammensætte drømmerejser, præcis som deres kunder vil have det. De står til rådighed for deres kunder næsten døgnet rundt, da det forventes af deres kunder. Et rejseselskab som Dreamtours bliver nødt til at holde fast på de kunder, bl.a. fordi kunderne har penge nok til at gå et andet sted hen med deres ønsker. Vi taler altså om et selskab, som må skabe en form for troværdighed hos deres kunder. Det bliver gjort igennem vores medier og de billeder, vi har valgt. Det kan til tider være svært at lægge sig langt væk fra de almindelige rejseselskaber så som Spies, Tjæreborg osv., da de også gerne vil vække følelsen af luksus hos kunderne. Her er det vigtigt, at vi med omhu vælger, hvor vores medier skal placeres. I bestemmelsen af afsenders image har vi skabt et moodboard (se nedenfor), der i sit visuelle udtryk illustrerer stemningen tilknyttet afsenderen. Moodboardet skulle derfor gerne rumme det, Dreamtours står for og vil i forskellige sammenhænge kunne hives frem og bruges som inspirationskilde eller reminder om den type produktioner, Dreamtours står for. Ved brug af et moodboard sikrer vi os, at vi i alle produktioner holder os til samme tema og skaber et visuelt udtryk, der har rod i de samme værdier.

10 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 10 Farvevalg og -beskrivelse Denne udvalgte farvekode (rgb 183,172,81) er en gylden farve som skal symboliserer luksus. Vi har valgt farven for at illustrere og understrege vores budskab om kvalitet og eksklusivitet. Vi vil gerne tiltrække kunder med penge på lommen samt dem, der gerne vil spendere lidt ekstra for at få en luksuriøs rejse. Guld sættes også i forbindelse med solen og er et symbol på overjordisk storhed, men også på pral. Derudover symboliserer guld fuldkommenhed, erkendelse og (evig) troskab. Med disse udtryk signalerer Dreamtours netop de eksklusive værdier, vi ønsker at fremhæve. Den blå farve er den farve, som bringer seriøsitet og ro ind i Dreamtours udtryk. Samtidig symboliserer det også himmelen og havet, som netop hos et rejsebureau er essentielt at fremhæve. Dermed skaber den blå farve en lyst i modtageren til at rejse og føler sig sikker på, at der bliver taget sig godt af dem. Det er netop nogle af de værdier, Dreamtours ønsker at udstråle. Dreamtours er for dem, der har mod på livet og søger nye udfordringer. Dette symboliserer den orange farve. Den er energifyldt og spontan ligesom en stor del af Dreamtours målgruppe. Da orange også er en dominerende farve, lægges der ekstra mærke til det i de sammenhænge, farven indgår. Symboler og streger Skrift Grafiske elementer Logo Hjemmeside Bannere Billboards Bilreklamer

11 Logo Side 11 ream ours Udviklingen af Dreamtours logo I vores valg af logo har vi været igennem en længere udvælgelses- og designmæssig proces. Vi har hele tiden haft for øje at skabe et logo, der skulle udstråle luksus og kvalitet. I starten lå vores fokus på at tilføje et element af frihed og rejselyst i form af en vinge eller fugl. I arbejdet med vingen blev udtrykket i kombinationen med den blå farve og en 5-takket stjerne for amerikansk - selv med andre vinge-former. Stjernens form og placering samt funktionen i de forskellige anvendelser blev efterfølgende taget op til overvejelse. Ved brug af den 6-takkede stjerne kunne vi ikke bruge symbolikken ved den stjerne-kvalitets-effekt, der ligger indprentet i den 5-takkede, men til gengæld blev det amerikanske udtryk delvist elimineret. Tilbage var der nemlig stadig de striber i teksten, vi havde eksperimenteret med. Vi har gerne villet vise lidt fart i logoet for at illustrere noget fremadrettet og smart. I stedet for flere striber i teksten valgte vi at gøre enkelte dele af teksten mere fartpræget. Den blå farve skulle være rimelig dominerende, men ikke i form af en baggrund. Med en blå skriftfarve kunne guldfarven indgå i stjernen og dermed give symbolikken i stjernen ekstra troværdighed. For at skabe en ekstra dynamik i logoet prøvede vi med god succes at lægge en bølget guldstreg under teksten. Efter endnu en grundig overvejelse vurderede vi, at der var for meget Spies over bølgen. Den orange farve kom helt naturligt ind i billedet sammen med ideen om at lave stregen om til en form, der også går igen i skriften. På den måde giver det et bedre helhedindtryk. I logoets samlede form udstråles både fart, seriøsitet, kvalitet og luksus. På næste side kan de forskellige versioner af Dreamtours logo ses. De ældste er nederst.

12 Logoets versioner og udvikling Side 12 ream ream ream urs ours ours ream urs ream urs Dream tours ream urs DreamT urs REAM URS REAM TOUR DREAMTOURS DREAM TOUR DREAMT URS DREAM TOUR reamtours reamtours D R E A M T-O-U-R-S DreamT urs We costemize your wishes Dream tours DREAM T URS Dreamtours DREAM T URS

13 Implementeringer Side 13 På de følgende sider vises vores udvalg af implementeringer, som i arbejdet med vores målgruppe er relevant i forhold til at vise vores visuelle identiet. Hjemmeside

14 Implementeringer Side 14 Banner

15 Implementeringer Side 15 Bilreklamer

16 Visuel identitet og kommunikation Side 16 Implementeringer Billboards og andre reklamer Herunder ses fire eksempler på billboards og reklamer, som synliggør vores identitet i offentiligheden. We make your dream come true ream ours

17 Implementeringer Side 17 Artikel Drømmerejser på dine betingelser Lorper in velessi exeros diam nulla facilit... Dream Tours Ea facidui tat esse modio dolorpero dolor ing et in eugait wis et amet landit do ese magnisi tatin velissim et praessi tet ad dolore do commodo loreros ad tionsed diam do etue vero dolum eumsan hent augait volorem dipit nit exerostrud tem zzriusc incipsu. Aut lamcons equisi er se min ut vel essim irilit nulputat wismod ea con ut at, volorem zzril utatet, conumsandrem do od dolore exeratie min henim in veniam dolorpero eugiam venisl eu feugiat iustis nos et praese vercipit at amet, conum volor ipisim ipit wisl ea faciduisit pratet wissed min utpat, quisi. Dream Tours kun for tabere, conullam sed irilit essim et dol ream oxer sequissit nullandiat, vel ulla adio et iure magnisl dolorer sim del eum dunt ad ea aut num adio exeros exercing ecte tisi et, quamcommodio con henim veliquatin ecte feuguer sum dignissequat am in henisim inim vendipit ut ad do exerostie modoluptat. ours Dream Tours diamet aliquisi lorem quar. Os nim ad bad alt for mange penge. Eros ex estrud dolore min volor sumsandit ullandreetum dit augue ming eummy nulla facil duisi. Mod modio od dunt delit, quat in volobore minis et veliquate volobor amcoreet lorperc incipismodit utpat aliquat. Xer se min henit praesse d Ex eriurem irit wis nullutat. Dream Tours a la total skod-rejsebureau. acipit at nismod euis nit at nos dipsusci esequat adipit lutpat ipis ex euip ea feugue doluptat. Ectem inim velendre dio odo conum quat ero odolummod modolore doluptat nonsequ ismodolorper aliquiscil el utpat ilisi tat erosto odit. Ulluptatie ding eliscidunt iureriu scipit lummodo luptat wisim iure cons do ex eu feuis eugait veliquisit, conullam, sit ent do eniscinim dolor aliquis nulluptat. Re elisis er in etumsan utpat vulla corpercing endrera estrud magna alis nos alis et at luptat vel elent atue tat. Ustrud et wis duisit do odipisit dignis nosto etueraesenit at loboreet, consequis eu feumsandit eugue dipissit alit luptat, quat. Duis exer sequisim doloboreet augiat er si tincidunt do cons Lorem ip Eros ex estrud dolore min volor sumsandit ullandreetum dit augue ming eummy nulla facil duisi. Mod modio od dunt delit, quat in volobore minis et veliquate volobor amcoreet lorperc incipismodit utpat aliquat. Xer se min henit praesse dsequam dolobore cor adigna consequatie tat. Pisim ipis nim quipit, sed tat irit nons nit vendio odiat vullut praesed magnit praesto ex eu faccum in ulla acidui et luptat. Eniam, volor se te feumsan ut nullandio delit, conullam dit veliquat do eu facipis ad er atet niamet velit dolobore magnibh eum del ilit ipsuscidunt lor ipisl ero odio consed tisl dolor adiat volute feummy niam dolore essequatis ea consenim doluptat augueros auguer si te min ex eum iriure tem nit lobor init dolortiequis, es cae, sedo,

18 Tidsplan / WBS Side 18 Vi har udarbejdet en tidsplan med modellen WBS, Work Breakdown Structure, for at illustrere, hvordan en opgave som denne designopave planlægges rent tidsmæssigt. Tiden, vi har til rådighed, har vi delt ud på diverse opgaver, vi i dette projekt har skulle producere - alt fra de mest simple undersøgelser til vigtige afgørelser. De forskellige underdelinger har fået en tidsangivelse, efter hvor lang tid vi har vurderet, at den pågældende del ville kræve af tid.

19 Procesevaluering og opfølgning på læringsmål Side 19 Procesevaluering Vi kan generelt sige som gruppe, at vi har lært en masse om hvordan man strukturerer en opgave, i dette tilfælde at skabe en visuel identitet for et rejseselskab, Dreamtours. Projektet har været delt i to dele, da vi har arbejdet med en analysedel og et produkt. Det har været anderledes end det, vi har været vant til at arbejde med. Det var dog interessant og lærerigt, fordi produktet blev analyseret, dokumentet og velovervejet grundigt i stort set alt, hvad vi foretog os. At følge projektet både på det produktmæssige plan og sideløbende på rapport-/analyse-siden har været nyt og lærerigt for os alle. Denne måde at arbejde på er noget, vi godt kunne forestille os at arbejde mere med. Vi synes faktisk, at det kunne have været interessant at få afklaret udvalgte repræsentanter indenfor vores målgruppe - gennem spørgeskemaer, nærmere analyse af modtager mv. - og på denne måde få et mere realistisk billede af målgruppens meninger, ønsker osv. Det er vores vurdering, at det kan være svært at afgrænse en bestemt målgruppe og samtidig holde deres interesse, hvis man ikke hele tiden vurderer sit produkt i henhold til modtageren. Dette kunne være interessant at arbejde videre med senere hen. Vi erfarede også hurtigt, at det var vigtigt for os som gruppe at gøre den faktiske afsender til en slags kunde for os samt at sætte en fast ramme op for denne. Det gjorde arbejdet væsentlig mere konkret ved at få sat billede på det fiktive rejseselskab, Dreamtours. Det har været vores mål at holde vores budskab klart, så det afspejler sig i vores målgruppe og ikke bliver et spejlbillede af os selv. Vi har dog ikke fået mulighed for at teste produkterne på nogen indenfor denne målgruppe, men via en klar segmentering og analyse af målgruppen regner vi med at ramme de værdier gældende for målgruppen. Pathos har været et vigtig element at tiltrække vores målgruppe med. Det er gjort igennem vores stilrene design, billed- og farvevalg osv. Vi har også vægtet ethos højt, så vi virker troværdige og interessante for vores målgruppe. Mht. arbejdet med programmerne Illustrator, Photoshop og Indesign har vi hist og her tillært os nogle erfaringer. Specielt i Indesign har vi med tilfredshed formået at udnytte mange af de funktioner, der kendetegner programmet.

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet

Læs mere

Designguide. Designmanual for Tradium

Designguide. Designmanual for Tradium Designguide 1 Indhold Logo og navn............................... 3 Logo..................................... 4 Navn.... 5 Logo og navn, farvevarianter.................... 6 Logo og navn, farvevarianter,

Læs mere

www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk

www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk 02 fårup betonindustri Velkomsttekst Utat dolore ectem dit num do odolore esequamet, quisi eugue tet, consequis ent

Læs mere

Sikkerhed frem for alt.

Sikkerhed frem for alt. ODOROX oxygen tilsat sporstof Sikkerhed frem for alt. Du kan ikke se lækagen, du kan ikke høre lækagen, men du kan lugte den med ODOROX oxygen tilsat sporstof. 02 ODOROX oxygen tilsat sporstof Du skal

Læs mere

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation Natascha Fuchs MUL-08 Pia Svensson Jeffrey Lai Stefan B. Eilers Visuel ID og kommunikation KNORD - Multimediedesigner 1. sem, nov 2008 Indholdsfortegnelse Kapitel 1.0 Indledning 1.1 Læringsmål 1.2 Problemformulering

Læs mere

Forord. Indhold. Kontakt vedr. Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale.

Forord. Indhold. Kontakt vedr. Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale. Designmanual_2009 Forord Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale. Indhold Manualen indeholder grafiske retningslinier for

Læs mere

Udlejning/ Uthyrning. HAJO TOOL Professionelt specielværktøj. Sortiment 2011. Vejledende priser er ekskl. moms, forsikring og fragt.

Udlejning/ Uthyrning. HAJO TOOL Professionelt specielværktøj. Sortiment 2011. Vejledende priser er ekskl. moms, forsikring og fragt. Professionelt specialværk Udlejning/ Uthyrning HAJO TOOL Professionelt specielværktøj Sortiment 2011 1 Register Affaser NITTO affaser MB-03... 04 NITTO affaser HB 15... 04 TRUMPF affaser TKA500... 04 Rørsave/-skære

Læs mere

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2011. og kommunikation. Multimediedesigner

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2011. og kommunikation. Multimediedesigner Multimediedesigner Visuel ID og kommunikation Fly away Fly away I wish that I could fly Into the sky So very high I'd fly above the trees Over the seas in all degrees To anywhere I please Let's fade into

Læs mere

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne.

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne. Designmanual Randers / Byvåben Byvåbnet er en ny fortolkning af Randers` gamle byvåben. Det tidligst kendte aftryk af Randers` gamle byvåben er fra 1524. Det viser en mur med et porttårn med faldgitter,

Læs mere

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Dreamtours En visuel identitet skabt af Anders Hanberg, Camilla Sabatinski, Mathis Gallego- Pedersen og Peter Schindler. Den danske multimediedesignklasse - 1.semester

Læs mere

Lorem ipsum Lorem ipsum Overskrift til denne folder Lorem ipsum Lorem ipsum abcdefghijklmnopqrstuvwxzzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxzzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXZÆØÅ Kontakt:

Læs mere

KONCEPT & GRAFIK // www.muuni.dk DESIGNGUIDE FRIE

KONCEPT & GRAFIK // www.muuni.dk DESIGNGUIDE FRIE DESIGNGUIDE FRIE skolers ledere de tre grundværdier Logoet for Frie Skolers Ledere signalerer: Frihed Sikkerhed Personlighed Frihed er det fundament, som alle frie skoler bygger på. Frihed til at have

Læs mere

TIB. Side 9 eren historien man ikke gabte af tips. Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang

TIB. Side 9 eren historien man ikke gabte af tips. Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang TIB &Danmarks Bedste Fagforening 3 7 10 12 LokalNyt Side 9 eren historien man ikke gabte af tips Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang TIB &Danmarks Bedste Fagforening Udgiver af TIB & tips Lan eugiamc

Læs mere

TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT

TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT» Vores tests viser, at nogle kunder ønsker fysiske breve, og andre foretrækker elektronisk kommunikation.

Læs mere

INDHOLD. Visuel identitet. Logo. Logoplacering. Typografi. Papirlinje. Brevpapir og visitkort. Konvolutter. Stillingsannoncer.

INDHOLD. Visuel identitet. Logo. Logoplacering. Typografi. Papirlinje. Brevpapir og visitkort. Konvolutter. Stillingsannoncer. DESIGN- MANUAL INDHOLD 03 04 05 06 07 07 08 09 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Visuel identitet Logo Logoplacering Typografi Papirlinje Brevpapir og visitkort Konvolutter Stillingsannoncer Publikationer

Læs mere

Designmanual. Økonomi- og Erhvervsministeriet. 3. udgave

Designmanual. Økonomi- og Erhvervsministeriet. 3. udgave Designmanual Økonomi- og Erhvervsministeriet 3. udgave August 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE Logo... 3 Danske... 4 Engelske... 5 Buen... 6 Typografi... 7 Skabeloner... 8 Brevpapir... 8 Visitkort... 10 Kuverter...

Læs mere

Er mindre bedre? Se eksempler på opgaver, vi har løst, på de følgende sider.

Er mindre bedre? Se eksempler på opgaver, vi har løst, på de følgende sider. Er mindre bedre? martinsonnedesign er en mindre grafisk virksomhed med et bredt netværk af samarbejdspartnere fra fotografer til trykkerier. Vi løser stort set alle grafiske opgaver fra idé til færdigt

Læs mere

November 2008. Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret.

November 2008. Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret. November 2008 Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret. AJKS logo skal altid gengives efter digital original. Varianter Logoet

Læs mere

Indhold. Standforhold under messen 6 Uddeling og opstilling af materiale Standen Diverse Leje af stande og standmateriel

Indhold. Standforhold under messen 6 Uddeling og opstilling af materiale Standen Diverse Leje af stande og standmateriel Udstillermappe - DSE Messe Lyngby 2011 - www.studerende.dk 1 Indhold Kære udstiller ved DSE Messe Lyngby 2011 2 Hvad er DSE Messe Lyngby? 3 Deadlines - vigtige datoer 4 Standforhold 5 Messearealets fysiske

Læs mere

Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe. lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks.

Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe. lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks. Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks. Designmanual 2011 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet > Designmanual > Forord

Læs mere

Gi et øre! Læs mere på ungpaalinie.dk

Gi et øre! Læs mere på ungpaalinie.dk Del ud af dig selv Gi et øre! ung På Linie & ungonline Giv et lyttende øre på telefonlinjen Ung På Linie eller chatten UngOnLine. Begge tilbyder anonyme og ufor pligtende samtaler til unge, der har brug

Læs mere

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Sund Sport Visuel identitet & kommunikation - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Indholdsfortegnelse 1.0 Problemformulering 1.1 Afgrænsning 1.2 Læringsmål

Læs mere

Silkeborg Kommunes designlinje

Silkeborg Kommunes designlinje Silkeborg Kommunes designlinje Opdateret april 2014 1 Indhold Vores designlinje... 3 Grafisk designlinje... 4 Grundelementer... 5 Grafisk element... 6 Farver... 7 Farvekode... 7 Typografi... 8 Papirlinje...

Læs mere

Aalborg Havn - Feeder Route

Aalborg Havn - Feeder Route Langerak 19 P.. Box 8530 12.036 - CA/mart 2012 ide 1 af 7 Aalborg Havn - Feeder oute pgaven: Direct mail kampagne - worldwide container netværk. Virkomhed Att: Navn Navnen Gadenavn 00 Pot nr - by Ny feeder

Læs mere

drømmejob André Babikian fra dagpenge til Omvalg på SDU Læs alt om dramaet Toilettalenterne- SDU s elever er kreative på tønden

drømmejob André Babikian fra dagpenge til Omvalg på SDU Læs alt om dramaet Toilettalenterne- SDU s elever er kreative på tønden FEBRUAR 2009 Omvalg på SDU Læs alt om dramaet Toilettalenterne- SDU s elever er kreative på tønden André Babikian fra dagpenge til drømmejob RUST - STUDIEMAGASINET FOR SYDDANSK UNIVERSITET RUST - studentermagasinet

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE

DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE Side 2 / Det danske spejderkorps / INDTRODUKTION Visuel identitet til DET DANSKE SPEJDERKORPS Det Danske Spejderkorps visuelle identitet udtrykker kammeratskab, ansvar,

Læs mere

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked.

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked. Indhold Forord Scandinavian DesignLab... 2 SuperBest's nye logo... 3 Primært logo... 4 Primært logo Varianter og Sekundært logo... 5 Farvepalet... 6 Typografi... 7 Primært logo Skiltning... 8 Sekundært

Læs mere

Om at designe bøger. Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006. af Irene Schwarz Poulsen

Om at designe bøger. Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006. af Irene Schwarz Poulsen Om at designe bøger Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006 af Irene Schwarz Poulsen # /17 Om mig Født 1980 Begyndte at lave grafisk design i 2001 Debut som bog-designer i 2003 Uddannelse:

Læs mere

Visuel ID. 3. projekt 1. sem. okt. - nov. 2009. og kommunikation. Multimediedesigner

Visuel ID. 3. projekt 1. sem. okt. - nov. 2009. og kommunikation. Multimediedesigner Multimediedesigner Visuel ID og kommunikation 3. projekt 1. sem okt. - nov. 2009 www.knord.dk Trongårdsvej 44 DK 2800 Kgs. Lyngby En sund sjæl i et sundt legeme Informationskampagne til unge 1. Indledning

Læs mere

Reflex 3. årg. nr. 10, juni 2010. 57nord.dk

Reflex 3. årg. nr. 10, juni 2010. 57nord.dk Reflex 3. årg. nr. 10, juni 2010 57nord.dk Kolofon for tidsskriftet Reflex Reflex er et tidsskrift med digte, artikler om lyrik, anmeldelser og andet som måtte interessere digtere og lyrikelskere. Reflex

Læs mere

Vejen til effektiv tilbudsteknik

Vejen til effektiv tilbudsteknik Vejen til effektiv tilbudsteknik Opgaven( ( indhold Priser & Tidslinjen( Formål Beskriv kort, hvad tilbuddets formål er, og hvad kunden får ud af det, du tilbyder. Baggrund Det er sandsynligt, at andre

Læs mere

Weber isolerende facadesystem

Weber isolerende facadesystem Weber isolerende facadesystem - weber.therm plus ultra Fremtidens isoleringssystem - skær toppen af dine varmeudgifter med weber.therm plus ultra Hvor meget energi vil du spare? Familien Jensen er bekymret.

Læs mere

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt 18. marts 2011 Semester 2. Dreamtours Travel Tailor Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt Projekt 2 Vejledere: Ditlev Skanderby Merete Lindemann Morten Rold Visuel identitet

Læs mere

Eksklusiv. Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen. Et magasin for boligejere om investering, interiør og arkitektur

Eksklusiv. Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen. Et magasin for boligejere om investering, interiør og arkitektur Eksklusiv Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Et magasin for boligejere om investering, interiør og arkitektur Velkommen til Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Eksklusiv Vi har hermed glæden

Læs mere

Ajos visuel identitet. Designguide

Ajos visuel identitet. Designguide Ajos visuel identitet Designguide Version 1.2 2012 Designguide Indhold 2 Forord Side 3 Grundelementer Logo 4 Logofrizone 5 Farver 6 Typografi 7 Grafisk elementer 8 Formater 9 Brand billedbehandling 10

Læs mere

DECEMBER 2009... vi har den gode historie. Sagen om Thomas Bisp. Ny bestyrelse i Museumsforeningen Rubjerg Knude Udstillingen Arkiveringen af Kom*IT

DECEMBER 2009... vi har den gode historie. Sagen om Thomas Bisp. Ny bestyrelse i Museumsforeningen Rubjerg Knude Udstillingen Arkiveringen af Kom*IT VHMnyt DECEMBER 2009... vi har den gode historie NR. 17 Sagen om Thomas Bisp Ny bestyrelse i Museumsforeningen Rubjerg Knude Udstillingen Arkiveringen af Kom*IT Indhold Ny bestyrelse i Museumsforeningen

Læs mere

DesignGuide HILLERØD FORSYNING. Sådan bruger du denne guide Grundelementer. Papirlinje. Publikationer og annoncer Merchandise / Yderligere info

DesignGuide HILLERØD FORSYNING. Sådan bruger du denne guide Grundelementer. Papirlinje. Publikationer og annoncer Merchandise / Yderligere info DesignGuide Sådan bruger du denne guide Grundelementer 2 3 Logo Logotype Det 5. element Farver Typografi Papirlinje 4 Brevpapir Kuverter Visitkort Publikationer og annoncer Merchandise / Yderligere info

Læs mere

DESIGNGUIDE. Designguide Kunststyrelsen

DESIGNGUIDE. Designguide Kunststyrelsen DESIGNGUIDE DESIGNGUIDE s visuelle identitet er det tavse bindeled mellem organisationens interne enheder og omverdenen. Den visuelle identitet er med til at skabe en intern ramme for kulturen i den nye

Læs mere

Sådan kommer I de dårlige undskyldninger til livs

Sådan kommer I de dårlige undskyldninger til livs Guide til Elsparefondens medarbejderkampagne Sådan kommer I de dårlige undskyldninger til livs Jeg troede, der var en anden, der gjorde det Følg kampagneguiden og hjælp kollegerne med at spare på strømmen

Læs mere

INDHOLD. 01. Introduktion. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Netværkscentret Gammel Mønt 4, 2 1117 København K. 02. Brevpapir. 03.

INDHOLD. 01. Introduktion. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Netværkscentret Gammel Mønt 4, 2 1117 København K. 02. Brevpapir. 03. DESIGNMANUAL INDHOLD Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Netværkscentret Gammel Mønt 4, 2 1117 København K Telefon: 41 71 78 30 E-mail: netvaerkscenter@mbbl.dk ISB-nr. 978-87-7134-125-6 01. Introduktion

Læs mere

Børn, forældremyndighed & samvær. Forældreskab i en moderne tid

Børn, forældremyndighed & samvær. Forældreskab i en moderne tid Børn, forældremyndighed & samvær Forældreskab i en moderne tid Indhold Nogle ord om denne folder... Nogle ord om denne folder... 3 Børn og forældremyndighed 5 For børn født efter 1. juli 2002 5 For børn

Læs mere

RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET.

RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET. RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET. DE VISUELLE DRIVERS Handlekraftig Kompetent og innovativ Nærværende Troværdig Begreberne fortolket visuelt Solidt, robust og ikke til at overse. Det røde kors er garant

Læs mere

Temadag om aktuelle fodringsspørgsmål. modolendre feugait am dolum irit accumsa ndreros nonsequam, consequisim venisl utpat praesed

Temadag om aktuelle fodringsspørgsmål. modolendre feugait am dolum irit accumsa ndreros nonsequam, consequisim venisl utpat praesed Ny KvægForskning Nr. 3 9. årgang, Juni 2011 vvraesto commod modigna autet, quat aliquat ad tatie dolorper il ullam, sectem dolenim iniat la feuipsu sciniat ver aliqui bla feumsandipit iure eummy nulputat,

Læs mere

primær er informativ og dermed appellerende til fornuften og rationaliteten.

primær er informativ og dermed appellerende til fornuften og rationaliteten. Opgaven Opgaven lød på at fremstille et nyt design til en hjemmeside for udlejning af lokaler, som Mil-tek tidligere har haft online, men som pt er lukket ned. Kunde og ansvar Kunden har været Mil-tek

Læs mere

Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding. Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01

Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding. Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01 Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01 Dato 03.06.10 Juni 2010 indhold 03 Introduktion til projektet 08

Læs mere

Med kærlighed. - til den gode fisk - til den autentiske mad - til havet og naturen - til Svaneke og Bornholm

Med kærlighed. - til den gode fisk - til den autentiske mad - til havet og naturen - til Svaneke og Bornholm Med kærlighed - til den gode fik - til den autentike mad - til havet og naturen - til Svaneke og Bornholm LOGO - Farver PRIMÆRFARVER VIOLET PANTONE: 5285 C E194-6 CMYK: 45-35-0-15 RGB: 138-145-187 BLÅ

Læs mere

RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET.

RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET. RØDE KORS DESIGNMANUAL IDENTITET. RØDE KORS DESIGNMANUAL LOGO. RØDE KORS LOGO Introduktion I Røde Kors skelner vi mellem det røde kors som beskyttelsesmærke og det røde kors som logo. Beskyttelsesmærke

Læs mere

VISUEL IDENTITET OG KOMMUNIKATION

VISUEL IDENTITET OG KOMMUNIKATION VISUEL IDENTITET OG KOMMUNIKATION 2. PROJEKT 2. SEMESTER - 16. MARTS 2012 RAPPORT UDARBEJDET AF: MAYIANNE PEDERSEN ANDERS TOFT NIELSEN MICHAEL RUNE KRISTENSEN ELIN VATNHAMAR OLSEN GO INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation Grafisk Design Dansk Center For Redegørelsen Hvad går opgaven ud på? Denne opgave går ud på at få lavet et redesign af det logo, Dansk Center For fik fremstillet i 2008, af vores kommunikations afdeling.

Læs mere

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH CHAMP Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Grafisk design Opgaven Opgaven lød på at designe undertøjsemballage til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. På æsken skulle der være

Læs mere

DIN SCHRIFT 1451 Engschrift

DIN SCHRIFT 1451 Engschrift 1 Opgaven Opgaven gik up på at lave en ny identitet til en allerede eksisterende bar i indre København. Der skulle laves et nyt logo, til brug på facade samt paperline og diverse materialer. Det eneste

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014

GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 G H1 H3 REDESIGN AF WEBSITE - FRU MØLLERS MØLLERI Processen 1. skal have optimeret deres website med en som får den position, som den skal have, hvis netaktiviteterne

Læs mere

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær.

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær. 1 DRINK GRAFISK DESIGN 5 STK. ØL / DRINKS / VAND GRAFISK DESIGN Grafisk design 3 DRINK 2 DRINK 5 DRINK 4 DRINK Opgaven bestod i at udvikle et nyt design til Galten byfest, som bliver holdt en gang årligt.

Læs mere

Ankestyrelsens Designguide

Ankestyrelsens Designguide ANKESTYRELSENS DESIGNGUIDE 1 Ankestyrelsens Designguide 1. udgave, august 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Side 2 1. Moderniseret design og layout 3 Udgangspunkt for nævnene 3 Spørgsmål? 3 2. Faste designelementer

Læs mere

Grafisk design Logo til sports event. Andreas Ernst Tørnqvist

Grafisk design Logo til sports event. Andreas Ernst Tørnqvist Logo til sports event Andreas Ernst Tørnqvist Redegørelse Opgaven Opgaven omhandler forslag til logo for Sportslege 2013. Bidrag Jeg vil tage udgangspunkt i et logoforslag, som jeg ud arbejdede til lejligheden.

Læs mere

G R A F I S K D E S I G N L O G O

G R A F I S K D E S I G N L O G O GRAFISK DESIGN LOGO Andreas Ernst Tørnqvist / Grafisk Design Opgavebeskrivelse Jeg fik stillet opgaven at designe en iden ti tet til min vens nye It-support firma. Opgaven var fri, der var ingen krav,

Læs mere

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Ahmad Hahmoud Besir Redzepi Jeffrey Lai 04/05-2009 2.semester 3. projekt Indholdsfortegnelse: 1.0 Forord 3 2.0 Kommunikationsplan 4 3.0 Navigationsdiagram

Læs mere

DOKU- MEN- TATION TEK- NISK

DOKU- MEN- TATION TEK- NISK TEK- NISK DOKU- MEN- TATION GRUPPE 21: AMALIE HOVGESEN- CLEA-MARIE FIND PALUDAN THERESE HASSE LARSEN - CECILIE POSS AMALIE LEONORA DAM - KASPER MUNK JENSEN : http://miex5619.keaweb.dk/seasight/ 1. MOCKUP

Læs mere

Sund Sport Visuel identitet & kommunikation. Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye

Sund Sport Visuel identitet & kommunikation. Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Sund Sport Visuel identitet & kommunikation Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Indholdsfortegnelse 1.0 Problemformulering 1.1 Afgrænsning 1.2 Læringsmål 1.3 Tidsplan 2.0 Kommunikationsplan

Læs mere

Programvalg Al typografi og ombrydning er lavet i InDesign.

Programvalg Al typografi og ombrydning er lavet i InDesign. Typografi og ombrydning Beskrivelse Opgaven 32 siders Blå Bog + omslag. Jeg modtog teksterne i word samt enkelte billeder. De resterende billeder var jeg ude at fotografere til elevernes gallafest. Programvalg

Læs mere

Varekatalog. Præsentationsbrochure Hjemmeside Billedserie Billedarkiv. Pressemeddelelse

Varekatalog. Præsentationsbrochure Hjemmeside Billedserie Billedarkiv. Pressemeddelelse Varekatalog Præsentationsbrochure Hjemmeside Billedserie Billedarkiv PR Pressemeddelelse WEBshop Brochure A4 falset til 10 x 21 cm... 18.000 kr. Teksten skrives ud fra stikord om virksomheden 1 dags fotooptagelser

Læs mere

IDENTIFON. Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg

IDENTIFON. Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg 1 Indholdsfortegnelse side nr. 1. Forside. 2. Indholdsfortegnelse og indledning. 3. Problemformulering og afgræsning. 4. Tidsplan projektplan

Læs mere

Programvalg Al typografi og ombrydning er lavet i InDesign.

Programvalg Al typografi og ombrydning er lavet i InDesign. Typografi og ombrydning Beskrivelse Opgaven 32 siders Blå Bog + omslag. Jeg modtog teksterne i word samt enkelte billeder. De resterende billeder var jeg ude at fotografere til elevernes gallafest. Programvalg

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Creativity Design Undersøgelse Case 1: Auction Travels INDEX 1 WORK BREAKDOWN STRUCTURE (WBS) 2 RISIKOANALYSE 3 INTERESSENTANALYSE 4 BRUGERPROFILER 4

Creativity Design Undersøgelse Case 1: Auction Travels INDEX 1 WORK BREAKDOWN STRUCTURE (WBS) 2 RISIKOANALYSE 3 INTERESSENTANALYSE 4 BRUGERPROFILER 4 Index INDEX 1 WORK BREAKDOWN STRUCTURE (WBS) 2 PROJECT KEY PURPOSE STATEMENT 2 DELIVERABLES STATEMENT 2 ACTIVITIES FOR EACH DELIVERABLES 2 UNDERSØGELSE: 2 RISIKOANALYSE 3 PLAN B 3 FOR TYNDT KONCEPT ERROR!

Læs mere

PROJEKTET LAYOUT IDEUDVIKLING - PROCESS FRA IDÉ TIL PRODUKT

PROJEKTET LAYOUT IDEUDVIKLING - PROCESS FRA IDÉ TIL PRODUKT PROJEKTET Udarbejdelse og idéudvikling af en fiktiv grafisk identitet til Puls Fitness. I denne kernefaglighed fremhæver jeg designet til websitet samt lidt merchandise. Derudover ses et udkast til bl.a.

Læs mere

Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine

Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine Pernille Sjøgreen Kathrine Amalie Russell Harder Line Rasmussen www.pernillesjoegreen.com www.kathrineharder.com

Læs mere

Delaflevering: Webdesign og webkommunikation. Organisation: Københavns Erhvervsakademi. Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen

Delaflevering: Webdesign og webkommunikation. Organisation: Københavns Erhvervsakademi. Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen Delaflevering: Webdesign og webkommunikation Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen Vi har valgt at lave et redesign af KEA s online videnscenter/bibliotek. Organisation: Københavns

Læs mere

Projekt i mediesociologi

Projekt i mediesociologi Projekt i mediesociologi med udgangspunkt i yoga og det fiktive analyse-firma Fixstatistik www.arikashika.dk/fixstatistik/ Erhvervsakademiet København Nord Multimediedesigner, 3. semester, tr08mul01 Målsætning

Læs mere

Afsluttende opgave, Kommunikation/IT C, 2009. Indholdsfortegnelse. Kulløse Miljømesse. Per Jensen og Tobias Bjerg, 1.1. RTG

Afsluttende opgave, Kommunikation/IT C, 2009. Indholdsfortegnelse. Kulløse Miljømesse. Per Jensen og Tobias Bjerg, 1.1. RTG Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 3 Kommunikationsplan... 3 Ressourceplan:... 5 Design:... 6 Medieprodukt 1: Internetside... 6 Medieprodukt 2: Flyer... 8 Medieprodukt 3: Folder... 8 Implementering:...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Designprocessen... 6. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4

Indholdsfortegnelse. Designprocessen... 6. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 0 Indholdsfortegnelse Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 Designprocessen... 6 WBS (Work Breakdown Structure)... 6 Procesnedbrydning og SWOT... 7 1 JB Plastics visuelle identitet Ønsker og mål

Læs mere

grafisk // design // d k sign

grafisk // design // d k sign gr a fis grafisk e // d k sign grafisk vinbog / redegørelse / brainstorm og inspiration / farver, fonte og logo / layout / opslag / omslag HVAD? Design og opsætning af et fiktivt magasin, Plus, hvor design

Læs mere

Spørgeskema om studietur til Berlin 2014

Spørgeskema om studietur til Berlin 2014 Skole Adresse DK-Xxxx By CPH West Skagensgade 3 DK-2630 Taastrup Att: Peter Larsen Spørgeskema om studietur til Berlin 2014 Guide til besvarelse: Sæt kryds ved det tilsagn, der passer bedst på din oplevelse,

Læs mere

Det er ikke for tøsedrenge

Det er ikke for tøsedrenge Det er ikke for tøsedrenge pædagog mænd Vil videre med verdenen Murbrækkere WARNING! Spild ikke tiden. Tjek om det er værd at bladre videre Du går efter pengene? Stop med at læse og giv hurtigt folderen

Læs mere

GRAFISK DESIGN. OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding. PROGRAMMER Illustrator InDesign

GRAFISK DESIGN. OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding. PROGRAMMER Illustrator InDesign OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding PROGRAMMER Illustrator InDesign GRAFISK DESIGN MATERIALERNE DER ER LAVET NATUR SPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet

Læs mere

NY IDENTITET TIL SCHWARZ

NY IDENTITET TIL SCHWARZ GRAFISK DESIGN NY IDENTITET TIL SCHWARZ Redskaber: Photoshop Illustrator Kundeprofil: Schwarz er en eksklusiv forhandler af senge og tilbehør i topklavlitet. Med deres store sortiment af kvalitetsmærker

Læs mere

PRIMÆRE LOGOTYPE SEKUNDÆRE LOGOTYPE

PRIMÆRE LOGOTYPE SEKUNDÆRE LOGOTYPE GRAFISK DESIGN OPGAVEN Jeg har valgt at designe et grafisk element til mit digitale produkt. Jeg var heldig at få til opgave af Colornails, at designe Deres hjemmeside til dem. Colornails er et nyt og

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

Danske Fysioterapeuters Designguide

Danske Fysioterapeuters Designguide Danske Fysioterapeuters Designguide DANSKE FYSIOTERAPEUTERS DESIGNGUIDE INDLEDNING OG INDHOLD / 5 Dette er Danske Fysioterapeuters designguide. Guiden præsenterer foreningens visuelle identitet og viser,

Læs mere

BANNERPROJEKT 1.SEMESTER. Tine Hechmann, Josephine Jacobi, Mai Lyngby & Mettemarie From

BANNERPROJEKT 1.SEMESTER. Tine Hechmann, Josephine Jacobi, Mai Lyngby & Mettemarie From BANNERPROJEKT 1.SEMESTER Tine Hechmann, Josephine Jacobi, Mai Lyngby & Mettemarie From INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning... 2 Problemformulering... 2 Formål... 3 Mål... 4 Processen... 4 Planlægning... 5

Læs mere

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6 0 Indholdsfortegnelse JB Plastics visuelle identitet... 2 Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6 Designprocessen... 6 WBS (Work Breakdown Structure)... 6 Procesnedbrydning og SWOT...

Læs mere

Ønsker og mål... 3 Et nyt logo Link: http://www.m54.itkn.dk/projects/jbplastics/jb-plastics-logo-vector.ai... 3

Ønsker og mål... 3 Et nyt logo Link: http://www.m54.itkn.dk/projects/jbplastics/jb-plastics-logo-vector.ai... 3 1 Indholdsfortegnelse Ønsker og mål... 3 Et nyt logo Link: http://www.m54.itkn.dk/projects/jbplastics/jb-plastics-logo-vector.ai... 3... 5 Visitkort og brevpapir Visitkort: http://www.m54.itkn.dk/projects/jbplastics/visitkort.ai...

Læs mere

Projekt oplæg 1. Plakatopgave Reklame og segmentering

Projekt oplæg 1. Plakatopgave Reklame og segmentering Martin Hejgaard Side 1 22-03-2013 Projekt oplæg 1 Plakatopgave Reklame og segmentering En kommunikationsopgave 1 Martin Hejgaard Side 2 22-03-2013 Projekt oplæg Projektoplæg 1 Mælk Du skal udarbejde to

Læs mere

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Gruppe 9: Besir Redzepi, Jacob Pedersen, Garwun Jeffrey Lai og Sean Rørgren srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Indholdsfortegenelse

Læs mere

Herning Kommune Designguide / Brug af eget logo. Brug af eget logo. side 1/6

Herning Kommune Designguide / Brug af eget logo. Brug af eget logo. side 1/6 Brug af eget logo side 1/6 Retningslinjer Herning Kommunes officielle logo skal optræde på alt materiale, der udgår fra kommunen. På institutionsniveau samt for kommercielt fungerende afdelinger, kontorer

Læs mere

BOGKORT VEJLEDNING TJEKLISTE FØR DU GÅR I GANG

BOGKORT VEJLEDNING TJEKLISTE FØR DU GÅR I GANG formater som vises BOGKORT VEJLEDNING TJEKLISTE FØR DU GÅR I GANG FORSIDE STAMDATA (skal med) Foto af bogen (3D) eller en illustration af bogens forside (2D)? Det skal i begge tilfælde være i høj opløsning,

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet GRAFISK DESIGN Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet Diner no. 34 9 Opgavebeskrivelse Fiktive opgave. Redesign af visuel identitet og design af ny hjemmeside. Materialet skal skabe et genkendeligt

Læs mere

E-zine projektrapport 2. semester 2. projekt - marts 2015

E-zine projektrapport 2. semester 2. projekt - marts 2015 E-zine projektrapport 2. semester 2. projekt - marts 2015 E-zine 2. projekt 2. semester - marts 2015 E-zine URL epub http://jonaslunding.dk/2sem/2modul/files/el01.epub E-zine URL PDF http://jonaslunding.dk/2sem/2modul/files/el01.pdf

Læs mere

MINICARDS GRAFISK DESIGN DOKUMENTATION

MINICARDS GRAFISK DESIGN DOKUMENTATION MINICARDS DOKUMENTATION OPGAVEN I samarbede med en grafisk designer, ar eg for Netstof.dk været med til at formidle otte budskaber på små minicards, som er alv størrelse af et visitkort. Arbedet bestod

Læs mere

grafisk design grafisk sign Jeppe Nedergaard

grafisk design grafisk sign Jeppe Nedergaard grafisk d sign Jeppe Nedergaard 1 faglighed... case... logo + hjemmeside kunde... sønderborg skatehal programmer.. illustrator + indesign + dreamweaver doku menta tion opgaven En af mine gode kammerater,

Læs mere

Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1. BEST WESTERN - BEST MEETING folder

Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1. BEST WESTERN - BEST MEETING folder Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1 BEST WESTERN - BEST MEETING folder Opgaven Jeg skal lave et oplæg af en BEST MEETING folder, til alle BEST WESTERN Hotellerne i Danmark. Jeg beslut- ter sammen

Læs mere

foto // billeder fra hjemmesiden Websiden // feriebolig-i-toscana.dk

foto // billeder fra hjemmesiden Websiden // feriebolig-i-toscana.dk GRAFISK DESIGn Webdesign Min chef ville gerne have lavet en webside til firmaets udlejningshus i Italien. Huset på 200 m² er et traditionelt toskansk landhus i tre etager og ligger i gåafstand fra middelalderlandsbyen

Læs mere

Grøn energi i hjemmet

Grøn energi i hjemmet Grøn energi i hjemmet E-magazine project Hold 42 - MUL A 2. - semester Indledning I dette projekt har vi fået til opgave at designe et e-magasin. I denne rapport kan læses, hvordan e-magasinet er blevet

Læs mere

Ringkøbing Fjord Guide 2015 Velkommen

Ringkøbing Fjord Guide 2015 Velkommen Velkommen Kære Annoncør Vi fortsætter det høje ambitionsniveau for Ringkøbing Fjord Guiden! I 2015 sætter vi fokus på at skabe endnu mere tiltrækkende artikler og fotos, og vi optimerer guidens kortfunktion.

Læs mere

ARBEJDSMILJØKAMPAGNE TJEK APPETIT PÅ APV GRATIS TILBUD: TEMAMØDER OG KURSER. TJEK Gør APV nyt, nemt og nyttigt. arbejdsmiljøkøbenhavn

ARBEJDSMILJØKAMPAGNE TJEK APPETIT PÅ APV GRATIS TILBUD: TEMAMØDER OG KURSER. TJEK Gør APV nyt, nemt og nyttigt. arbejdsmiljøkøbenhavn ARBEJDSMILJØKAMPAGNE TJEK APPETIT PÅ APV GRATIS TILBUD: TEMAMØDER OG KURSER TJEK Gør APV nyt, nemt og nyttigt arbejdsmiljøkøbenhavn Indhold Introduktion til TJEK Appetit på APV 3 Suppleringskursus: Hold

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

det færdige resultat

det færdige resultat grafisk design Under dette fagområde har jeg valgt at præsentere jer for en opgave, jeg har udarbejdet for virksomheden Breinholt. Breinholt er en nyopstartet virksomhed i Odense, der tilbyder spirituel

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere