En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis"

Transkript

1 En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, tr08mul01

2 Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning... side 3 Problemformulering...side 4 Kommunikationsmodel...side 5 Kommunikationsplan...side 6 Afsender... side 6 Produkt... side 6 Budskab... side 6 Modtager, segmentering og målgruppe... side 7 Medier... side 8 Præsentation og begrundelse for visuel identitet...side 9 Afsenders image... side 9 moodboard... side 9 Farvevalg og -beskrivelse... side 10 Logo... side 11 logoets versioner og udvikling... side 12 Implementeringer...side 13 Hjemmeside... side 13 Banner... side 14 Bilreklamer... side 15 Billboards og andre reklamer... side 16 Artikel... side 17 Tidsplan / WBS...side 18 Procesevaluering og opfølgning på læringsmål...side 19

3 Indledning Side 3 I dette projekt er vores formål at skabe en visuel identitet for det fiktive rejseselskab Dreamtours. I et omfattende projekt som dette er det vigtigt at finde ud af, hvem vores målgruppe er, og hvordan vi kommunikerer med dem på den bedste måde. Målgruppens identitet er utrolig vigtig. Er man ikke bevidst om sin målgruppe, kommer man hurtig til at kommunikere med dem på en forkert måde, eller i værste fald får de slet ikke fat i vores budskab. Vi skal få vækket målgruppens opmærksomhed igennem forskellige medier de rigtige steder på bedst mulig måde. Som et relevant led i at give et godt overblik over processen er det vigtigt som et af de første delmål at få udarbejdet en kommunikationsplan - baseret på kommunikationsmodellen. Ud over at give et godt overblik over den forestående proces, vil den også vise, hvordan vi som afsender kan skabe et produkt i modtagerens øjenhøjde. Rapporten giver et indblik i vores ide til et visuelt design for Dreamtours, hvilken målgruppe vi sigter efter, samt måden vi gør det på.

4 Problemformulering Side 4 Hvordan kan vi skabe en visuel identitet for vores rejsebureau, Dreamtours, der henvender sig til vores målgruppe? Kan vi gennem kommunikationsmodellen og kommunikationsplanen vise, hvem der er vores målgruppe, og hvordan vi har tænkt os at sælge vores produkt. På hvilken måde er vores budskab vigtigt i forhold til målgruppen? Hvordan finder vi frem til vores målgruppe? Hvordan rammer vi de værdier, der gør sig gældende for målgruppen? Hvordan kan vi lave en segmenteringsudvælgelse? Hvordan kan vi vise de værdier, Dreamtours står for, med øje for at kvalitetsrejser arrangeres efter individuelt behov? Hvordan viser og begrunder vi vores valg af den visuelle identiet? Kan vi få skabt den ønskede visuelle identitet gennem arbejde med logo, fly-reklamer, bannere, billboards og artikler? Hvordan udarbejder vi en procesevaluering, der indeholder de læringsmål, vi under projektet har udarbejdet? Hvordan laver vi en struktur i vores opgave, så den bliver overskuelig og let at forstå? Hvordan får vi synliggjort opdelingen af vores projekt, og hvordan får vi skabt en passende tidsramme for de tilhørende projektdele?

5 Kommunikationsmodel Side 5 I vores udarbejdelse af kommunikationen mellem os som afsender og vores modtager har vi taget udgangspunkt i Lisbeth Thorlacius kommunikationsmodel. Det, vi ønsker at opnå med modellen, er, at vi skal kunne sætte ord på de forskellige led, der er med til at skabe en sammenhæng i den visuelle kommunikationsverden knyttet til Dreamtours. Det være sig vores værdier og hensigt med Dreamtours, vores modtagers type, hvad produktet skal udstråle for at kunne forbinde modtager med afsender, samt hvilke medier produktet skal indgå i. Implicit afsender Designerne bag Dreamtours, der gennem den ekspressive udstråling når ud til målgruppen. Produkt En æstetisk funktion bliver udtrykt gennem et overbevisende og troværdigt design, der forfører modtageren. Implicit modtager Rejselystne med penge på lommen, der sætter pris på luksus og tilrettelagte rejser. Primær aldersgruppe: Medie Sammenhæng i Dreamtours brug af medier og deres design. Udvalgte medier: webside- og banner, fly-reklamer, billboards og artikler. Implicit afsender I arbejdet med Dreamtours afsender og den visuelle identiet er det den implicitte frem for den faktiske afsender, der skal sættes fokus på. Det, vi med designet ønsker at opnå, er, at vi når ud til vores målgruppe gennem et eksklusivt og tiltalende design, der appellerer til følelserne. Vi udtrykker luksuriøsitet og kvalitet i de tiltænkte billeder, reklamer, logo, tekst m.v. Dreamtours skal derfor gerne udstråle en troværdighed omkring vores mål om at arrangere skræddersyede kvalitetsrejser gennem professionelt arbejde. Produkt Dreamtours ønsker at fange modtageren gennem et produkt, der gennem den æstetiske funktion skaber en lyst i modtageren til at udforske mulighederne i Dreamtours rejsebureau. Produktet bygger på overbevisning, forførelse og troværdighed.

6 Kommunikationsplan Side 6 Implicit modtager Den implicitte modtager er den gruppe, der indgår i Dreamtours målgruppe og derfor bliver tiltrukket af vores tilbud om at kunne opleve luksuriøse og tilrettelagte rejser, hvis man har (nok) penge på lommen. Det er samtidig folk, der er frie i den forstand, at de ikke længere er afhængige af børn, der skal bruges tid, kræfter og penge på. De bliver tiltrukket af Dreamtours tilbud om at udleve en indre drøm, som ikke har kunnet realiseres tidligere i det travle liv. Dreamtours primære målgruppe er derfor karriere-mennesker i alderen 40-55, der vil prøve noget helt andet end hverdagens stress. Medie For at nå ud til den rigtige modtager - Dreamtours målgruppe - skal vi have vores produkt vist i de rigtige medie-sammenhænge. Da vi vurderer, at en stor del af vores målgruppe bruger Internettet meget, læser en del i aviser, tit kører i bil og kan lide at rejse, reklamamerer vi mest i de mediesammenhænge. Funktionen i mediebruget er at virke overbevisende og seriøse qua et sammenhængende design. Med kommunikationsplanen sikrer vi, at vi opnår det, vi har tænkt os med kommunikationsmodellen. Hvem er afsender? Den egentlige afsender i dette projekt er Dreamtours rejseselskab. Dertil er der de implicitte afsendere som i fællesskab med Dreamtours har skabt en visuel identitet. Implicit afsender: Designere og andre, der er med til at udtrykke Dreamtours identitet. Hvad er produktet? Produktet er kernen i Dreamtours mål om at virke overbevisende for modtageren. Her spiller det æstetiske en hovedrolle, da modtageren oplever produktet ud fra det visuelle perspektiv. I vores overvejelser af produktudviklingen og -fremstillingen er det vigtigt at vide, hvad der er mest fokus på, og hvordan produktet vil blive modtaget. Hvad er budskabet? Det budskab vi ønsker at sende er, at Dreamtours sætter fokus på luksus, kvalitetsrejser og selvfølgelig kundernes specifikke ønsker. De billeder, vi har valgt, skal give kunderne en følelse af harmoni, luksus og kvalitet. De billeder (reklamer), vi laver, skal vække rejselysten hos kunderne og give dem ideer til deres egne drømmerejser, om det så måtte være dykning i Australien eller skitur i Canada.

7 Kommunikationsplan Side 7 Hvem er modtageren og målgruppen? Dreamtours modtager er dem, der i en eller anden sammenhæng oplever Dreamtours produkter. Dreamtours målgruppe er derimod den gruppe mennesker, vi retter vores produkter mod. Formålet med at danne en visuel identiet er netop at nå ud til vores målgruppe. For at finde vores målgruppe har vi benyttet brainstorm-metoden. Vi har bestemt vores målgruppe til at være rejselystne, som har mulighed for at bruge mange penge på sig selv, da vi tror, at det er her, der er flest faste kunder at hente. Den primære målgruppe vil være voksne i alderen år, da de har afbetalt hus eller bil, har fået mulighed for at erhverve sig et indbringende arbejde eller måske har fået bedre råd, efter deres børn er flyttet hjemmefra. Et typisk eksempel for målgruppen er, at de kunne være bosat i Nordsjælland (whiskybæltet) i kommuner som Hørsholm, Gentofte, Birkerød osv. Selvfølgelig er det ikke kun denne aldersgruppe, der har mange penge mellem hænderne, så vores sekundære målgruppe bliver de yngre generationer, der har råd til den slags rejser. Segmentering Bestemmelsen af den alder og de interesser, vores målgruppe har, er en del af segmenteringen. Vi har også segmenteret os frem til, at vores primære målgruppe ligger indenfor det blå segment. Som det fremgår af skemaet til højre, er denne gruppe materialistisk og modstander af kontrol. Dette har vi i høj grad lagt vægt på via vores udbud af luksuriøse og individuelle rejsemål. Vi har brugt symboler og farver, hvis formål er at tiltrække opmærksomhed hos denne gruppe mennesker. Vi henvender os til dem igennem de medier, vi opfatter som de mest sete/relevante for denne gruppe mennesker. DET BLÅ SEGMENT Moderne Pragmatisk Materialistisk Liberalistisk Modstand af kontrol Teknologi-positiv Har selvtillid Søger udfordringer Hvordan trænger vi igennem? Vi kan for alvor trænge igennem til vores målgruppe ved at være anderledes bl.a. gennem det visuelle. Herved henvender vi os til en specifik målgruppe. De reklamer, vi laver, skal få de eventuelle kunder lyst til at rejse. De skal få en fornemmelse af, at det er luksus og kvalitet, der er fokus på. Det skal ske gennem det visuelle, da de skal se billederne og drømme sig væk til deres personlige ferieparadis.

8 Kommunikationsplan Side 8 Hvilke medier skal bruges? Vi har valgt at bruge følgende medier. Hjemmeside De fleste forretninger i dag gør brug af hjemmesider, og rejseindustrien er bestemt ikke en undtagelse. En hjemmeside ville være med til at vække rejselysten i kunderne, give dem ideer til rejsemål, og endeligt ville det også kunne virke som forretning for dem, der vil købe deres rejser online. På sådan en hjemmeside kunne man evt. lave et værktøj, så kunderne selv kan sammensætte deres rejser på Nettet, bestemme de forskellige rejsemål og oplevelser de vil have. Det skal selvfølgelig også være muligt at komme i kontakt med Dreamtours via , så rejsearrangøren kan komme med forslag og ideer til kundens ønsker, så de på den måde sammen kan komme frem til et endeligt produkt, som kunden er tilfreds med. Banner En stor del af vores målgruppe tilhører den del af befolkningen, der benytter Internettet rimelig tit, hvad enten det er på arbejdet eller derhjemme. Derfor er Internettet et godt sted at reklamere for Dreamtours. Det gøres gennem bannerreklamer, der sættes ind på udvalgte hjemmesider - med tilladelse fra de pågældende hjemmesiders bagmænd - i en passende størrelse. Bilreklamer I bestræbelserne på at gøre Dreamtours kendt blandt vores kommende kunder vil bilreklamer spille en god rolle, da bilen er vores målgruppes foretrukne transportmiddel. Reklamerne på bilerne, som ikke nødvendigvis kun ejes og køres af folk tilknyttet Dreamtours, bliver derfor indprentet i folks bevidsthed, når reklamebilerne lægger sig på vejene sammen med dem, der skal til og fra deres daglige gøremål. Billboards Billboardreklamen kan nå ud til et stort publikum da de er placeret på steder hvor mange mennesker kommer og går. Billboardreklamen skal vise et generelt billede af en drømmerejse, og selvfølgelig logo og navn. Logoet (navnet) på firmaet skal brænde sig fast på folks nethinder så de ikke glemmer det senere. Et slogan eller noget tekst ville være en naturlig del af sådan et medie, i nogle tilfælde ville det sikkert også hjælpe beskueren til at få fat i hvad det er han/hun ser. Artikler i aviser Vi tror at mange i vores primære målgruppe er veluddannet og derfor er der sikkert også en stor del af dem der læser avis. Ikke ensbetydende med at vores reklamer skal trykkes i samtlige aviser, her skal der igen ses på hvilke aviser den primære målgruppe læser. Det samme gør sig gældende for magasinerne. De skal virke som en appetitvækker så målgruppen opsøger Dreamtours, enten på Nettet eller i en af forretningerne.

9 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 9 Afsenders image Dreamtours er et rejseselskab, der tilbyder luksusrejser til dem, der kan betale. Der er tale om et selskab, der ligger i den dyre ende af prisskalaen. Deres forretningside går ud på at sammensætte drømmerejser, præcis som deres kunder vil have det. De står til rådighed for deres kunder næsten døgnet rundt, da det forventes af deres kunder. Et rejseselskab som Dreamtours bliver nødt til at holde fast på de kunder, bl.a. fordi kunderne har penge nok til at gå et andet sted hen med deres ønsker. Vi taler altså om et selskab, som må skabe en form for troværdighed hos deres kunder. Det bliver gjort igennem vores medier og de billeder, vi har valgt. Det kan til tider være svært at lægge sig langt væk fra de almindelige rejseselskaber så som Spies, Tjæreborg osv., da de også gerne vil vække følelsen af luksus hos kunderne. Her er det vigtigt, at vi med omhu vælger, hvor vores medier skal placeres. I bestemmelsen af afsenders image har vi skabt et moodboard (se nedenfor), der i sit visuelle udtryk illustrerer stemningen tilknyttet afsenderen. Moodboardet skulle derfor gerne rumme det, Dreamtours står for og vil i forskellige sammenhænge kunne hives frem og bruges som inspirationskilde eller reminder om den type produktioner, Dreamtours står for. Ved brug af et moodboard sikrer vi os, at vi i alle produktioner holder os til samme tema og skaber et visuelt udtryk, der har rod i de samme værdier.

10 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 10 Farvevalg og -beskrivelse Denne udvalgte farvekode (rgb 183,172,81) er en gylden farve som skal symboliserer luksus. Vi har valgt farven for at illustrere og understrege vores budskab om kvalitet og eksklusivitet. Vi vil gerne tiltrække kunder med penge på lommen samt dem, der gerne vil spendere lidt ekstra for at få en luksuriøs rejse. Guld sættes også i forbindelse med solen og er et symbol på overjordisk storhed, men også på pral. Derudover symboliserer guld fuldkommenhed, erkendelse og (evig) troskab. Med disse udtryk signalerer Dreamtours netop de eksklusive værdier, vi ønsker at fremhæve. Den blå farve er den farve, som bringer seriøsitet og ro ind i Dreamtours udtryk. Samtidig symboliserer det også himmelen og havet, som netop hos et rejsebureau er essentielt at fremhæve. Dermed skaber den blå farve en lyst i modtageren til at rejse og føler sig sikker på, at der bliver taget sig godt af dem. Det er netop nogle af de værdier, Dreamtours ønsker at udstråle. Dreamtours er for dem, der har mod på livet og søger nye udfordringer. Dette symboliserer den orange farve. Den er energifyldt og spontan ligesom en stor del af Dreamtours målgruppe. Da orange også er en dominerende farve, lægges der ekstra mærke til det i de sammenhænge, farven indgår. Symboler og streger Skrift Grafiske elementer Logo Hjemmeside Bannere Billboards Bilreklamer

11 Logo Side 11 ream ours Udviklingen af Dreamtours logo I vores valg af logo har vi været igennem en længere udvælgelses- og designmæssig proces. Vi har hele tiden haft for øje at skabe et logo, der skulle udstråle luksus og kvalitet. I starten lå vores fokus på at tilføje et element af frihed og rejselyst i form af en vinge eller fugl. I arbejdet med vingen blev udtrykket i kombinationen med den blå farve og en 5-takket stjerne for amerikansk - selv med andre vinge-former. Stjernens form og placering samt funktionen i de forskellige anvendelser blev efterfølgende taget op til overvejelse. Ved brug af den 6-takkede stjerne kunne vi ikke bruge symbolikken ved den stjerne-kvalitets-effekt, der ligger indprentet i den 5-takkede, men til gengæld blev det amerikanske udtryk delvist elimineret. Tilbage var der nemlig stadig de striber i teksten, vi havde eksperimenteret med. Vi har gerne villet vise lidt fart i logoet for at illustrere noget fremadrettet og smart. I stedet for flere striber i teksten valgte vi at gøre enkelte dele af teksten mere fartpræget. Den blå farve skulle være rimelig dominerende, men ikke i form af en baggrund. Med en blå skriftfarve kunne guldfarven indgå i stjernen og dermed give symbolikken i stjernen ekstra troværdighed. For at skabe en ekstra dynamik i logoet prøvede vi med god succes at lægge en bølget guldstreg under teksten. Efter endnu en grundig overvejelse vurderede vi, at der var for meget Spies over bølgen. Den orange farve kom helt naturligt ind i billedet sammen med ideen om at lave stregen om til en form, der også går igen i skriften. På den måde giver det et bedre helhedindtryk. I logoets samlede form udstråles både fart, seriøsitet, kvalitet og luksus. På næste side kan de forskellige versioner af Dreamtours logo ses. De ældste er nederst.

12 Logoets versioner og udvikling Side 12 ream ream ream urs ours ours ream urs ream urs Dream tours ream urs DreamT urs REAM URS REAM TOUR DREAMTOURS DREAM TOUR DREAMT URS DREAM TOUR reamtours reamtours D R E A M T-O-U-R-S DreamT urs We costemize your wishes Dream tours DREAM T URS Dreamtours DREAM T URS

13 Implementeringer Side 13 På de følgende sider vises vores udvalg af implementeringer, som i arbejdet med vores målgruppe er relevant i forhold til at vise vores visuelle identiet. Hjemmeside

14 Implementeringer Side 14 Banner

15 Implementeringer Side 15 Bilreklamer

16 Visuel identitet og kommunikation Side 16 Implementeringer Billboards og andre reklamer Herunder ses fire eksempler på billboards og reklamer, som synliggør vores identitet i offentiligheden. We make your dream come true ream ours

17 Implementeringer Side 17 Artikel Drømmerejser på dine betingelser Lorper in velessi exeros diam nulla facilit... Dream Tours Ea facidui tat esse modio dolorpero dolor ing et in eugait wis et amet landit do ese magnisi tatin velissim et praessi tet ad dolore do commodo loreros ad tionsed diam do etue vero dolum eumsan hent augait volorem dipit nit exerostrud tem zzriusc incipsu. Aut lamcons equisi er se min ut vel essim irilit nulputat wismod ea con ut at, volorem zzril utatet, conumsandrem do od dolore exeratie min henim in veniam dolorpero eugiam venisl eu feugiat iustis nos et praese vercipit at amet, conum volor ipisim ipit wisl ea faciduisit pratet wissed min utpat, quisi. Dream Tours kun for tabere, conullam sed irilit essim et dol ream oxer sequissit nullandiat, vel ulla adio et iure magnisl dolorer sim del eum dunt ad ea aut num adio exeros exercing ecte tisi et, quamcommodio con henim veliquatin ecte feuguer sum dignissequat am in henisim inim vendipit ut ad do exerostie modoluptat. ours Dream Tours diamet aliquisi lorem quar. Os nim ad bad alt for mange penge. Eros ex estrud dolore min volor sumsandit ullandreetum dit augue ming eummy nulla facil duisi. Mod modio od dunt delit, quat in volobore minis et veliquate volobor amcoreet lorperc incipismodit utpat aliquat. Xer se min henit praesse d Ex eriurem irit wis nullutat. Dream Tours a la total skod-rejsebureau. acipit at nismod euis nit at nos dipsusci esequat adipit lutpat ipis ex euip ea feugue doluptat. Ectem inim velendre dio odo conum quat ero odolummod modolore doluptat nonsequ ismodolorper aliquiscil el utpat ilisi tat erosto odit. Ulluptatie ding eliscidunt iureriu scipit lummodo luptat wisim iure cons do ex eu feuis eugait veliquisit, conullam, sit ent do eniscinim dolor aliquis nulluptat. Re elisis er in etumsan utpat vulla corpercing endrera estrud magna alis nos alis et at luptat vel elent atue tat. Ustrud et wis duisit do odipisit dignis nosto etueraesenit at loboreet, consequis eu feumsandit eugue dipissit alit luptat, quat. Duis exer sequisim doloboreet augiat er si tincidunt do cons Lorem ip Eros ex estrud dolore min volor sumsandit ullandreetum dit augue ming eummy nulla facil duisi. Mod modio od dunt delit, quat in volobore minis et veliquate volobor amcoreet lorperc incipismodit utpat aliquat. Xer se min henit praesse dsequam dolobore cor adigna consequatie tat. Pisim ipis nim quipit, sed tat irit nons nit vendio odiat vullut praesed magnit praesto ex eu faccum in ulla acidui et luptat. Eniam, volor se te feumsan ut nullandio delit, conullam dit veliquat do eu facipis ad er atet niamet velit dolobore magnibh eum del ilit ipsuscidunt lor ipisl ero odio consed tisl dolor adiat volute feummy niam dolore essequatis ea consenim doluptat augueros auguer si te min ex eum iriure tem nit lobor init dolortiequis, es cae, sedo,

18 Tidsplan / WBS Side 18 Vi har udarbejdet en tidsplan med modellen WBS, Work Breakdown Structure, for at illustrere, hvordan en opgave som denne designopave planlægges rent tidsmæssigt. Tiden, vi har til rådighed, har vi delt ud på diverse opgaver, vi i dette projekt har skulle producere - alt fra de mest simple undersøgelser til vigtige afgørelser. De forskellige underdelinger har fået en tidsangivelse, efter hvor lang tid vi har vurderet, at den pågældende del ville kræve af tid.

19 Procesevaluering og opfølgning på læringsmål Side 19 Procesevaluering Vi kan generelt sige som gruppe, at vi har lært en masse om hvordan man strukturerer en opgave, i dette tilfælde at skabe en visuel identitet for et rejseselskab, Dreamtours. Projektet har været delt i to dele, da vi har arbejdet med en analysedel og et produkt. Det har været anderledes end det, vi har været vant til at arbejde med. Det var dog interessant og lærerigt, fordi produktet blev analyseret, dokumentet og velovervejet grundigt i stort set alt, hvad vi foretog os. At følge projektet både på det produktmæssige plan og sideløbende på rapport-/analyse-siden har været nyt og lærerigt for os alle. Denne måde at arbejde på er noget, vi godt kunne forestille os at arbejde mere med. Vi synes faktisk, at det kunne have været interessant at få afklaret udvalgte repræsentanter indenfor vores målgruppe - gennem spørgeskemaer, nærmere analyse af modtager mv. - og på denne måde få et mere realistisk billede af målgruppens meninger, ønsker osv. Det er vores vurdering, at det kan være svært at afgrænse en bestemt målgruppe og samtidig holde deres interesse, hvis man ikke hele tiden vurderer sit produkt i henhold til modtageren. Dette kunne være interessant at arbejde videre med senere hen. Vi erfarede også hurtigt, at det var vigtigt for os som gruppe at gøre den faktiske afsender til en slags kunde for os samt at sætte en fast ramme op for denne. Det gjorde arbejdet væsentlig mere konkret ved at få sat billede på det fiktive rejseselskab, Dreamtours. Det har været vores mål at holde vores budskab klart, så det afspejler sig i vores målgruppe og ikke bliver et spejlbillede af os selv. Vi har dog ikke fået mulighed for at teste produkterne på nogen indenfor denne målgruppe, men via en klar segmentering og analyse af målgruppen regner vi med at ramme de værdier gældende for målgruppen. Pathos har været et vigtig element at tiltrække vores målgruppe med. Det er gjort igennem vores stilrene design, billed- og farvevalg osv. Vi har også vægtet ethos højt, så vi virker troværdige og interessante for vores målgruppe. Mht. arbejdet med programmerne Illustrator, Photoshop og Indesign har vi hist og her tillært os nogle erfaringer. Specielt i Indesign har vi med tilfredshed formået at udnytte mange af de funktioner, der kendetegner programmet.

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet

Læs mere

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt 18. marts 2011 Semester 2. Dreamtours Travel Tailor Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt Projekt 2 Vejledere: Ditlev Skanderby Merete Lindemann Morten Rold Visuel identitet

Læs mere

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation Natascha Fuchs MUL-08 Pia Svensson Jeffrey Lai Stefan B. Eilers Visuel ID og kommunikation KNORD - Multimediedesigner 1. sem, nov 2008 Indholdsfortegnelse Kapitel 1.0 Indledning 1.1 Læringsmål 1.2 Problemformulering

Læs mere

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Sund Sport Visuel identitet & kommunikation - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Indholdsfortegnelse 1.0 Problemformulering 1.1 Afgrænsning 1.2 Læringsmål

Læs mere

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin JB PLASTICS Funktionalitet og kvalitet til bedste pris A1 A2 Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin Produkter Brainstorm Udviklnig af logo/visuel identitet Udvikling af brevpapir

Læs mere

EKSAMENSPROJEKT. www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning

EKSAMENSPROJEKT. www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning EKSAMENSPROJEKT www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, 3. semester, tr08mul01

Læs mere

Responsiv hjemmeside

Responsiv hjemmeside Kom/it niv.a 3.år Responsiv hjemmeside Hospidana Carina Aa Hansen, Mathias Larsen, Peter Lærke 2014 Forord I vores rapport vil man kunne gå ind og læse omkring hvorfor vi har valgt at opbygge vores hjemmeside

Læs mere

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik...

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik... Præsentationsdesign... 15 Indhold Indledning... 4 Problem-beskrivelse... 5 Problemformulering... 6 Metode... 7 Foranalyse... 7 Systemudviklingsmetode... 7 Karakteristik af Bryghuset Vendia... 8 Undersøgelse...

Læs mere

Rejseportalen. Informatik Gruppe B333 Aalborg Universitet 29-05-2007

Rejseportalen. Informatik Gruppe B333 Aalborg Universitet 29-05-2007 2007 Rejseportalen Informatik Gruppe B333 Aalborg Universitet 29-05-2007 Side 2 Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Basisår Informatik Titel: Rejseportalen Tema: Udvikling af et IT-system Projektperiode:

Læs mere

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq Indholdsfortegnelse Indledning - Ditte, Signe Problemformulering Metode og valg Hvilken udviklingsmetode har vi valgt og hvorfor? - Simone Design Thinking - Ditte Work Breakdown Structure - Ditte Projektstyringsværktøj

Læs mere

4.0 Design. 5.0 Realisering. 6.0 Andet

4.0 Design. 5.0 Realisering. 6.0 Andet MAERSK Green Klima 2009 Virksomheder i en klimakontekst Multimediedesigneruddannelsen 2. sem, Eksamensprojekt maj - juni 2009 Erhvervsakademiet København Nord Ahmad Hahmoud Besir Redzepi Garwun Jeffrey

Læs mere

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 Uddannelse: Projekt: Semester: Klasse: Vejledere: Synopsis: Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 4. Semester 2014 4MMDA Lisbeth Mathiesen Det afsluttede

Læs mere

EKSAMENSOPGAVE BRUGERVENLIGHED & GRAFISK DESIGN. http://education30.wix.com/bruun-larsen

EKSAMENSOPGAVE BRUGERVENLIGHED & GRAFISK DESIGN. http://education30.wix.com/bruun-larsen EKSAMENSOPGAVE BRUGERVENLIGHED & GRAFISK DESIGN http://education30.wix.com/bruun-larsen Udført af: Sebastian Damm Cpr nr: 250786-3003 Underviser: Gerd Madsen Antal anslag: 17.747 Afleveringsdato: 11/12-2014

Læs mere

2 Faktaark indholdsfortegnelse

2 Faktaark indholdsfortegnelse 2 Faktaark indholdsfortegnelse 3 Projekttitel...Startup.dk Vejledere...Ditlev Vestergaard Skanderby Marc Kluge Frederik David Tang Jesper Hinchely Morten Rold Anslag...33018 Anders Lauridsen...E-mail:

Læs mere

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA Portfolio Afsluttende projekt 1. semester dec. 2014 jan. 2015 Simone Strecker Carstensen MulA Contents Moodboard... 3 Projektplanlægning... 4 PBS og WBS... 4 Dokumentation af udviklingsproces... 5 Wireframe

Læs mere

Is à Bella E-handel. MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010. Erhvervsakademiet København Nord

Is à Bella E-handel. MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010. Erhvervsakademiet København Nord Erhvervsakademiet København Nord MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 Afleveret i 4 eksemplarer d 28. maj kl. 14.00 Is à Bella E-handel Forfatterer: Jakob Christoffersen,

Læs mere

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Your Tours Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Af: Henrik Nielsen Simon Seydou Hansen Rasmus Nielsen Johannes Madsen 2010 Table of Contents Indledning... 3 Projekt beskrivelse... 3 Valg

Læs mere

Gecko - The live travel guide

Gecko - The live travel guide Gecko - The live travel guide Vejleder: Marc Kluge Anslag: 32111 Startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 MULB http://avna.dk/gecko/index.php Augusta Lindskov Naundrup-Jensen

Læs mere

Indledning: Extravagance Værdier, Vision og Mission:

Indledning: Extravagance Værdier, Vision og Mission: Indholdsfortegnelse Indledning:... 2 Extravagance Værdier, Vision og Mission:... 2 Analyse af Crystle.dk:... 3 Afsender:... 3 Målgruppe:... 3 Opbygning og navigation:... 3 Farvebrug og virkemidler:...

Læs mere

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne.

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne. Designmanual Randers / Byvåben Byvåbnet er en ny fortolkning af Randers` gamle byvåben. Det tidligst kendte aftryk af Randers` gamle byvåben er fra 1524. Det viser en mur med et porttårn med faldgitter,

Læs mere

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF Where there is love there is life All you need is love LOVE is when you look into someones eyes and see everything you need LIFE IS A GIFT To love is to receive a glimpse of heaven TRUST YOUR- SELF The

Læs mere

2. semester eksamensopgave

2. semester eksamensopgave 2. semester eksamensopgave Hold l15mul2a14f Årgang 2014 / 2015 Vejledere: Ditlev Skanderby Marc Kluge Frederik Tang http://www.multimediedesigner.nu 2 3 Indholdsfortegnelse Faktaark 3 Indledning 4 Projektbeskrivelse

Læs mere

Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Basisår. Synopsis: Titel: Analyse af Trendsales. Tema: Analyse af IT-systemer. Projektperiode: P1

Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Basisår. Synopsis: Titel: Analyse af Trendsales. Tema: Analyse af IT-systemer. Projektperiode: P1 Forside Titel: Analyse af Trendsales Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Basisår Tema: Analyse af IT-systemer Projektperiode: P1 Projektgruppe: B 126 - Informatik Deltagere: Camilla Kjærsgaard

Læs mere

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Vejledere: Ditlev Vestergaard Skanderby Frederik David Tang Ian Wisler-Poulsen Ivan Rosenvinge Frederiksen Jesper Hinchely

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

REDESIGN AF SØREN K S WEBSITE SKREVET AF KARINA MAHMUD OLE SERGIO CLAUS

REDESIGN AF SØREN K S WEBSITE SKREVET AF KARINA MAHMUD OLE SERGIO CLAUS REDESIGN AF SØREN K S WEBSITE SKREVET AF KARINA MAHMUD OLE SERGIO CLAUS WEBSITE - PROJEKT 3 Cphbusiness Lyngby Multimediedesigner MUL- A 1. semester, 2012 PROJEKT URL http://cph43.webkn.dk/sorenk LÆRERE

Læs mere

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil Lasse M. Bruun Overgaard www.lbodesign.dk Mark Halding www.markhalding.dk Peter Konrad www.peterkonrad.dk Jonathan Abel www.abel.mynosmedia.dk Mark Rein www.andersrein.dk Website projekt 2, 2. semester.

Læs mere

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING

PRBLEMSTILLING PROBLEMFORMULERING PRBLEMSTILLING UCN act2learn er en virksomhed, der udbyder kurser og videreuddannelser og som bl.a. arbejder med udvikling af medarbejdere, virksomheder og organisationer. Hos UCN act2learn har de mange

Læs mere

Gruppe 21 - Geist. side 1 af 28

Gruppe 21 - Geist. side 1 af 28 side 1 af 28 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning og idé 3 Problemformulering 4 Virksomhedsbeskrivelse og analyse 4 - Kort om geist 4 - Virksomhedens værdier 6 - Image 6 - Vision, mission og strategi 7 - Interessenter

Læs mere

Afsluttende eksamensprojekt. Sanne Lykkegaard Wiesneck

Afsluttende eksamensprojekt. Sanne Lykkegaard Wiesneck Afsluttende eksamensprojekt Sanne Lykkegaard Wiesneck Sanne Lykkegaard Wiesneck Afsluttende eksamensprojekt Studieretning: Produktion Valgfrit studieelement: Iscenesættelse Vejleder: Anne Marie Sirkin

Læs mere