General beskrivelse. Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "General beskrivelse. Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb"

Transkript

1 General beskrivelse Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb

2 Indholdsfortegnelse 1.0 Generelt for skolen Praktiske oplysninger Skolens pædagogiske og didaktiske overvejelser Overordnet bedømmelsesplan Overordnede bestemmelser om vurdering af elevernes kompetencer Eksamensregler Indgangen Strøm, Styring og IT Praktiske oplysninger Didaktiske og metodiske overvejelser Kriterier for vurdering af elevernes kompetencer og forudsætninger Undervisningen i grundforløber Ny mesterlære Bedømmelsesplan Fremgangsmåde ved vurdering af elevernes egnethed ved optagelse i skolepraktik 2.8 Skolens kriterier og fremgangsmåde ved optagelse af elever i uddannelser og skolepraktik med adgangsbegrænsning 2.9 Eksamensregler Samarbejde med virksomheden om afholdelse af prøver og udstedelse af bevis Overgangsordninger Læringsaktiviteter Elevrettet beskrivelse Varighed Elevens arbejdstid Elevforudsætninger Læringselementer Læringsmiljø Evaluering Ressourcer og rammer 15 2.

3 1. Generelt for skolen 1.1 Praktiske oplysninger Skolens navn: Indgang: Fastsættelse af den lokale undervisningsplan Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg den XX XX 2008 og vil blive revideret xx xx. 1.2 Skolens pædagogiske og didaktiske overvejelser Udvalgt eksempel: Skolens pædagogiske grundlag bygger på, at vi sætter elever og kursister i centrum, og at vi udviser gensidig respekt. Vore uddannelses- og læringstilbud tager udgangspunkt i, at elever og kursister er sociale og ansvarlige, og at alle har et personligt udviklingspotentiale. Dette pædagogiske grundlag afspejles i den pædagogik, eleverne møder på skolen. Der tages hensyn til elevens individuelle faglige udgangspunkt og tidligere praktiske erfaringer. Den individuelle tilrettelæggelse af uddannelsesplaner tager udgangspunkt i vurderinger af den enkeltes kompetencer. På skolen tilrettelægges den enkelte elevs uddannelsesplan i samarbejde med eleven. I takt med elevens udvikling er der mulighed for at tilrette uddannelsesplanen. Skolen tilrettelægger undervisningen således, at eleven kan drage videst mulig nytte af samværet om læring med andre elever. Skolen kvalificerer eleven til erhvervslivet gennem 37 timers ugentlig læring. Lærerne er organiseret i teams, og her løses faglige og pædagogiske udfordringer i relation til undervisningen. 1.3 Overordnet bedømmelsesplan Udvalgt eksempel: Bedømmelsesplanen har til mål at sikre, at skolen lever op til de krav, der stilles for løbende og afsluttende bedømmelse af elevens udvikling og standpunkt, jævnfør hovedbekendtgørelsen. Skolebedømmelsen skal medvirke til at: Klarlægge elevens viden om eget niveau. Udpege områder, som kræver forstærket indsats. Informere praktiksted og skolesystem. Inspirere eleven til yderligere læring. Endvidere indgår bedømmelsesplanen som et vigtigt element i skolens kvalitetskoncept. Der rettes speciel opmærksomhed på den løbende evaluering af elevens personlige kompetencer og på elevernes vurdering af undervisningsindhold og -metode samt på de øvrige rammer for undervisningen. På skolen opfatter vi evaluering og bedømmelse som et praktisk og konstruktivt redskab til at vurdere såvel den enkelte elevs udvikling, som undervisningen i det hele taget. Al evaluering skal dog udføres med omtanke og i respekt for de involverede personer, da evaluering altid går tæt på den enkelte person, lærer som elev. Skolebedømmelsesplanen består af tre dele, som er beskrevet på indgangsniveau eller uddannelsesniveau: Den løbende evaluering. Afsluttende bedømmelse (standpunktskarakterer). Eksamen. 3.

4 1.4 Overordnede bestemmelser om vurdering af elevernes kompetencer Udvalgt eksempel: Forud for udarbejdelse af elevens personlige uddannelsesplan foretages følgende vurdering. 1. Vurdering af elevens reelle kompetencer det eleven kan Formelle kompetencer defineret som det, eleven har papir på. Ikke-formelle kompetencer defineret som det, der kan dokumenteres, for eksempel i forbindelse med job og beskæftigelse i foreningsliv. Uformelle kompetencer defineret som det, eleven har tilegnet sig andre steder, eksempelvis fra medier og litteratur. Denne vurdering har primært sigte på godskrivning og eventuel afkortelse af uddannelsen.. 2. Vurdering af elevens forudsætninger for at gennemføre uddannelsen, herunder om uddannelsen stiller for store boglige krav til eleven, om eleven er flytbar i forbindelse med skoleskift, om sprogkundskaberne er gode nok. Denne vurdering har primært sigte på at afklare, om uddannelsen er den rigtige for eleven. 3. Vurdering af elevens behov for tiltag, der skal sikre elevens mulighed for at gennemføre den ønskede uddannelse, herunder specialpædagogisk støtte, længere tid, tilvalg af faglig/almen karakter og brug af øvrige støttemuligheder. Denne vurdering har primært sigte på at afklare, om eleven har behov for supplerende kvalificering for at kunne gennemføre uddannelsen. 1.5 Eksamensregler Link til skolens eksamensreglement. 4.

5 2. Indgangen Strøm, Styring og IT 2.1 Praktiske oplysninger Medarbejdere Afdelingens pædagogisk ansvarlige er uddannelseschef Per Stig Andersen Til afdelingen er knyttet sekretær Jette Mose Underviser Bo Toft er teamkoordinator for grundforløbet. Teamkoordinatoren træffes normalt på telefonnummer Underviser Søren Hansen fungerer som uddannelses- og erhvervsvejleder på indgangen. Træffes på telefonnummer lokal 6155 iht. opslag på skolen. Bo Toft er skolens praktikpladsopsøgende vejleder for uddannelserne inden for indgangen. Der er følgende undervisere tilknyttet afdelingen for Strøm, styring og IT for grundforløbet: Jess Winther eller Christian Sørensen underviser i førstehjælp og elementær brandbekæmpelse. Søren Hansen underviser i Epoxy Bo Rix Madsen og Bo Toft udgør teamet på indgangen. Bo Toft Underviser i matematik, arbejdsmiljø og Arbejdstilrettelæggelse og kundeservice. Indgangen udbyder følgende specialer: Automatik og Proces, Elektriker, Elektronik og svagstrøm samt Data og kommunikation. På sidstnævnte uddannelsesretning skal de sidste 10 uger samt Cisco gennemføres på Tech College Aalborg Adresser Undervisningen på erhvervsuddannelsens grundforløb finder sted på: Erhvervskolerne Aars Østre Boulevard Aars Bygning V Tlf aars@erhvervsskolerne.dk Didaktiske og metodiske overvejelser Undervisningen er opdelt i temamoduler, som gennemføres i kursusforløb og i projektorganiserede forløb, der inddrager elevens eventuelle erfaringer i relevante undervisnings- og arbejdssituationer. Projekterne organiseres inden for den enkelte uddannelses kompetenceområder, og de almene kompetencer integreres i projekterne. Planlægningsprincipper for undervisningen Princippet i undervisningen bygger på den idé, at eleven gives betingelser for selv at kunne udvikle sin aktuelle viden. Undervisningen baseres derfor på ideerne om en induktiv, funktionel eller helhedsorienteret planlægning af den relevante undervisning. Begrebet induktiv indikerer, at undervisningen tilrettelægges på en sådan måde, at eleven hjælpes til selv at skabe sin viden, erfaring og kunnen ud fra oplevelser med løsning af opgaver og problemstillinger. Funktionel indikerer, at undervisningen tilrettelægges i nøje overensstemmelse med den praksis, der er gældende for branchens udøvere. Helhedsorienteret indikerer, at denne praksis inddrages i undervisningen i de sammenhænge, som de forefindes i branchen virkelighed. 5.

6 Organisering af undervisningen Undervisningen på Strøm, styring og IT udøves ved: Elevens personlige individuelle uddannelsesplan sikrer at eleven til enhver tid har et overblik over hvilke opgaver der skal arbejdes med nu samt en tidsplan der viser start og sluttidspunkt for læringsemner. Uddannelsesplanen justeres jævnligt ved afvigelser. Undervisningen er modulopdelt og afhængigt af uddannelsesvalg skal eleven gennemføre 5-10 moduler, som indeholder læsning af teori, simulering, beregninger, fysiske målinger og dokumentation. Eleven har mulighed for at supplere modulerne med småprojekter der kan inddrage praksis i teorien. Ved sidstnævnte supplement må det påregnes at grundforløbet forlænges. Eleverne kan både arbejde alene og i grupper efter eget valg. Når det faglige stof i et modul er forstået tager eleven en skriftlig test, hvor resultatet af testen senere gennemgås med eleven for at sikre at eventuelle misforståelser afklares. Kursusfag som matematik, Epoxy, førstehjælp, brand, arbejdsmiljø og ATKS foregår i en traditionel klassesammenhæng. Undervisningsdifferentiering Differentieringen tager udgangspunkt i elevens standpunkt og behov. Undervisningen tilrettelægges indenfor grundforløbets rammer, således at undervisningen tilpasses elevens forudsætninger. Måden, hvorpå der differentieres, er afhængig af kompetencer, undervisningens indhold og aktivitet. Et forløb kan for eksempel tilrettelægges således, at elevens erfaringer inddrages og danner grundlag for belysning og vurdering af en problemstilling. En anden anvendt differentieringsmetode er at arbejde med et fælles kernestof inden for et emne, hvorefter der individuelt eller i grupper arbejdes med delemner. I andre undervisningssituationer differentieres ved hjælp af yderligere metoder, for eksempel Tiden, der er til rådighed for opgaveløsningen. Opgavemængden og opgavetypen. Arbejdsmetoder og hjælpemidler. Elevindflydelse Lærerne i indgangen søger at sikre elevens indflydelse på egen uddannelse ved, at det er den enkelte elevs opgave at udforme sin egen uddannelses- og forløbsplan inden for de givne rammer og i tæt samarbejde med kontaktlæreren. Herigennem sikres, at uddannelsen bliver så individuel, som eleven har behov for. Eleven har i de enkelte læringsaktiviteter mulighed for at vælge forskellige opgavetyper alt efter sine kompetencer. Eksempelvis kan der vælges mellem større projekter eller mere lærerstyrende opgaver. Det endelige valg tager udgangspunkt i elevens formåen og foretrukne læringsform og i samarbejde med kontakt-/læreren og valgt metode Lærerroller og elevstyring Læreren fungerer typisk i tre forskellige roller: Som underviser, hvor han formidler af et veldefineret emne. Som kontaktlærer, der rådgiver og vejleder i forhold til elevens personlige uddannelsesplan. Som faglig vejleder, når eleven arbejder selvstændigt med aktiviteterne, og læreren giver råd og vejledning. Der lægges mere vægt på læreprocessen frem for på undervisning i traditionel forstand, hvilket betyder, at eleven skal være mere aktiv. 2.3 Kriterier for vurdering af elevens kompetencer og forudsætninger Kompetencevurdering Kompetencevurderingen foretages med henblik på at vurdere elevens forudsætninger for uddannelsen. De undervisningsmæssige forudsætninger og behov afklares i løbet af uddannelsens første 2 uger. På baggrund af vurderingen udarbejdes en personlig uddannelsesplan, hvoraf det tydeligt fremgår hvor lang tid eleven forventes at bruge på grundforløbet og de enkelte undervisningsmoduler. Kompetencevurderingen indebærer eventuelt godskrivning eller supplerende tilbud på baggrund af: tidligere gennemført forløb, 6.

7 anden uddannelse, vurdering af reelle kompetencer, særlige behov. Afklaringen resulterer i en tilpasset uddannelsesplan med eksempelvis: fritagelse for eksamen og/eller for undervisning, Virksomhedsforlagt undervisning, fag på højere niveau, særlig støtte. Uddannelsesplanen føres ajour, når der sker ændringer i elevens forløb, som minimum ved overgang fra grund- til hovedforløb samt ved valg af valgfri undervisning. Der gennemføres tre forskellige modeller for kompetencevurdering i forhold til tre elevgrupper: Elever, som alene har skolebaggrund: Eleven vurderes ved en samtale, og der gives primært godskrivning på baggrund af dokumentation for opnåede kompetencer. Behov for særlig støtte afdækkes ved samtalen samt ved en screening. Elever med meget erfaring, gives ved dokumentation godskrivning af dele af uddannelsen. Efter indledende samtaler gennemføres første aktiviteter, og læreren vurderer derefter, om der skal afkortes i forløbet. 2.4 Undervisningen i grundforløbet Flowdiagrammet herunder, for indgangen, følges. Markeringer med rød, gul og grøn indikerer de 3 niveauer for grundforløbet; Rød er de indledende uger, hvor eleven kompetenceafklares. Gul er fagrettede med enkelte specialiseringsmoduler. Grøn er specialeorienterede moduler. I et 20 ugers grundforløb vil tidsforbruget være 2 uger for rød, 8 uger for gul og 10 uger for grøn. Hvis en elev ikke er i stand til at afslutte grundforløbet til planlagt tid, revideres uddannelsesplanen så hurtigt som muligt og et nyt forventet sluttidspunkt noteres i elevens uddannelsesplan. Planen kan forlænges med begrundelse i svært stof, reel sygdom og personlige forhold. I særlige tilfælde udarbejdes den nye plan i samarbejde med elevcoachen. For Datalinjen gælder at de sidste 10 uger afvikles på TCAA da Erhvervsskolerne Aars ikke er i stand til at tilbyde CISCO kursuset. Derfor er det vigtigt at de første 10 uger på Erhvervsskolerne Aars afsluttes umiddelbart før nye hold startes på TCAA, 4 gange om året. Efter valgt speciale er det muligt at vælge ny uddannelsesretning og der gives merit for allerede gennemførte moduler. Ved skift til ny uddannelsesretning udarbejdes der omgående ny uddannelsesplan. 7.

8 8.

9 Oversigt over læringsaktiviteter Målet for undervisningen som helhed og for de enkelte moduler er beskrevet i de enkelte læringsaktiviteter i Elevplan. Læringsaktiviteter kan ses under Læringsaktiviteterne, der er beskrevet her, er opdelt i følgende læringselementer, som indgår i grundforløbet. Den egentlige beskrivelse af læringsaktiviteterne fremgår af Elevplan. Arbejdsmiljø Arbejdstilrettelæggelse og kundeservice Elementær brandbekæmpelse Førstehjælp Informationsteknologi F-niveau Matematik F/D niveau Epoxy kursus Virksomhedsforlagt undervisning (VFU aftale formular fremsendes særskilt) Automatik- og procesuddannelsen Elektriker Elektronik og svagstrøm Data og kommunikation Elevens arbejdstid Skoleundervisningen gennemføres, så elevens arbejdstid for undervisningsforløb og projekter, herunder hjemmearbejde, svarer til arbejdstiden for en fuldtidsbeskæftiget på arbejdsmarkedet. Elevens hjemmearbejde kan ud over almindelige lektier omfatte færdiggørelse af opgaver samt forberedelse til elevstyrede læringsprocesser. 2.5 Ny mesterlære Der er besluttet følgende procedurer for kontaktlærerarbejdet i forbindelse med mesterlæreelever: Eleven tildeles en kontaktlærer, som følger eleven gennem hele mesterlæreforløbet, og har ansvaret for elevens uddannelsesplan. Kontaktlæreren kontakter virksomheden og aftaler tid til en kompetencevurdering, der fører til udarbejdelse af elevens uddannelsesplan uddannelsesplanen udarbejdes i virksomheden. Uddannelsesplanen skal indeholde aftaler om skoleundervisning. Med mindre eleven kan opnå godskrivning, skal han gennemføre førstehjælp og elementær brandbekæmpelse i kursusform, herunder færdselsrelateret førstehjælp. Det aftales, hvornår kontaktlæreren besøger eleven i virksomheden. Kontaktlæreren sikrer, at der sker en løbende evaluering af elevens oplæring. Kontaktlæreren informerer elevadministrationen om eventuel skoleundervisning for eleven, således at eleven indkaldes til den pågældende skoleundervisning. Virksomheden og kontaktlæreren udarbejder i samarbejde en praktisk opgave, som eleven skal afslutte forløbet med at udføre. Opgaven udføres i virksomheden. Bedømmelsen af den praktiske opgave gennemføres af virksomhed og kontaktlærer i samarbejde. Bedømmelsen indgår i den samlede helhedsvurdering af eleven. Der foretages en afsluttende kompetencevurdering af eleven. Kontaktlæreren sikrer, at der udstedes bevis for gennemført praktisk oplæring. Beviset påføres eventuel supplerende undervisning, der skal gennemføres i hovedforløbet. Uddannelsesplanen justeres herefter. 2.6 Bedømmelsesplan Løbende bedømmelse Bedømmelse er det praktiske og konstruktive redskab, der anvendes i forhold til elevens udvikling og opnåelse af personlige og faglige kompetencer. Den løbende bedømmelse er et centralt element i afdelingens kvalitetssikring og består af: bedømmelse af elevens faglige kompetencer, bedømmelse af elevens personlige kompetencer. Bedømmelse af faglige kompetencer 9.

10 Standpunktskarakter gives efter 7-trins-skalaen. Der gives en standpunktskarakter efter hver læringsaktivitet. Den konkrete bedømmelse af de faglige kompetencer er beskrevet i den enkelte læringsaktivitet i Elevplan, hvor det fremgår, hvad der bedømmes, og hvordan bedømmelsen foregår. Førstehjælp og elementær brandbekæmpelse bedømmes med karakteren bestået eller ikke bestået. Det er vigtigt at bemærke, at eleven i grundforløbet skal erhverve grundlæggende faglige kompetencer og færdigheder, og at bedømmelsen foretages i forhold til dette niveau. Bedømmelse af personlige kompetencer Bedømmelse af elevens personlige kompetencer bygger dels på selvevaluering dels på lærergruppens bedømmelse. Rent praktisk sker denne bedømmelse gennem en løbende vurdering af eleven i undervisningen. Lærerteamet foretager en fælles vurdering af elevernes udvikling ved et ugentligt teammøde. De personlige kompetencer bedømmes ud fra en faglig synsvinkel ved en vurdering af, hvordan eleven optræder i professionsmæssig sammenhæng eksempelvis ved betjening og vejledning af kunder, samarbejde med kolleger samt ansvarlighed over for materiel og sikkerhed ved udøvelse af kørsel. Afsluttende bedømmelse Oversigt over bedømmelsesform Fag Førstehjælp og elementær brandbekæmpelse Epoxy kursus Matematik F/D Informationsteknologi, F-niveau Læringsaktiviteter (moduler, Arbejdsmiljø, Arbejdstilrettelæggelse, kundeservice) Grundforløbseksamen CISCO-kursus Bedømmelsesform Bestået/ikke beståelse Bevis udstedes Bestået/ikke bestået F er mindstekrav for elektrikere. Ved hold der udelukkende tager F-niveau gives der standpunktskarakter ellers afholdes mundtlig eksamen. Standpunktskarakter Standpunktskarakter som en del af den løbende bedømmelse (fremgår ikke af grundforløbsbeviset Eksamenskarakter Gennemføres i på TCAA. Valgfrie studierettede fag For de valgfrie, studierettede fag gælder, at der afgives standpunktskarakterer ved fagets afslutning efter reglerne i grundfagsbekendtgørelsen. 10.

11 2.7 Fremgangsmåde ved vurdering af elevens egnethed ved optagelse i skolepraktik Hvis eleven opfylder nedenstående betingelser, vil eleven blive erklæret egnet til optagelse i skolepraktik, hvis der ikke er adgangsbegrænsning på den ønskede uddannelse. 1. For at blive optaget i skolepraktik, skal eleven derfor have gennemført de kompetencemål, der er særlige for dette hovedforløb. 2. Indstilling til skolepraktik foregår efter en helhedsvurdering af elevens egnethed til at gennemføre hele uddannelsen. Hvis eksamen i grundforløbsprojektet er bestået, betragtes eleven som fagligt egnet til skolepraktik. 3. Eleven skal deltage i informationsmøde om skolepraktik ved grundforløbets afslutning. a. Eleven skal underskrive blanket som dokumentation for at have modtaget og forstået information om EMMA kriterierne. 4. Eleven skal senest 5 dage efter afsluttet grundforløbet, opfylde nedenstående a. Eleven skal være registreret som praktikpladssøgende b. Eleven skal have synlig profil på c. Praktikcenter Aars skal have modtaget tilmeldingsblanket til skolepraktik d. Hvis eleven ikke ønsker skolepraktik og er under 18, kræver fravalg underskrift af værge. e. Eleven skal have 3 uddannelsesønsker i elevplan.dk f. Eleven skal dokumentere at eleven er aktivt søgende i g. Praktikcenter Aars skal have modtaget målrettet ansøgning, hvor eleven redegør for hvordan eleven opfylder EMMA kriterierne. 5. Hvis disse krav er opfyldt vil eleven blive indkaldt til en EMMA samtale på det Praktikcenter som udbyder uddannelsen. Praktikcenter Aars sender ansøgninger om optagelse i skolepraktik videre til de Praktikcentre som der er samarbejdsaftaler med. 6. Hvis eleven efter den personlige samtale vurderes til at være egnet til optagelse i skolepraktik, udarbejdes der en skoleaftale. 7. Eleven påbegynder skolepraktik en måned efter at grundforløbet er afsluttet. Eleven er gennem hele forløbet tilknyttet en kontaktlærer/praktikpladskonsulent. 2.8 Skolens kriterier og fremgangsmåde ved optagelse af elever i uddannelser og skolepraktik med adgangsbegrænsning Hvis eleven fra grundforløbet søger ind på en uddannelse med adgangsbegrænsning skal eleven opfylde de i pkt. 2.7 nævnte punkter. Den personlige EMMA samtale danner ud fra en heldhedsbetragtning grundlag for belsutningen om hvilke elever der optages. Dog vil eleven altid blive optaget i skolepraktik hvis Eleven har uforskyldt mistet sin uddannelsesaftale. Eleven har afsluttet en kort uddannelsesaftale uden at afslutte uddannelsen. 2.9 Eksamensregler For afholdelse af prøver til eksamen i grundfag henvises til skolens eksamensreglement. Grundforløbsprøven Prøven varer 30 minutter med votering og består af følgende aktiviteter med vejledende varighed: Eksamination: 25 minutter. Votering: 5 minutter. Der gives karakter efter 7-trins-skalaen. Ved vurderingen indgår grundforløbsrapporten og elevens præstation ved eksamen, dog med vægt på den mundtlige og praktiske præstation Samarbejde med virksomheden om afholdelse af prøver og udstedelse af bevis 11.

12 Grundforløbsbevis Efter bestået grundforløbseksamen udstedes Grundforløbsbevis. Vurderingen tager udgangspunkt i om eleven har bestået grundforløbsprøven og har opnået de nødvendige faglige, almene og personlige kompetencer for at kunne starte uddannelsen i en virksomhed, med derefter følgende start på skoleundervisning i hovedforløbet Overgangsordninger Denne lokale undervisningsplan gælder for elever, der påbegynder grundforløbet efter den 1. juli Planen revideres løbende i forhold til resultater af løbende evalueringer og kvalitetsmålinger. Revisionerne drøftes på møder med det lokale uddannelsesudvalg og indarbejdes i Elevplan. 3.0 Læringsaktiviteter Se Elevplan s læringsaktivitet for grundforløbet Strøm, Styring og IT på Erhvervsskolerne Aars. 12.

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB 1. Generelt om Agroskolen Hammerum. 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: Agroskolen Hammerum Indgangen: dyr, planter og natur. Der undervises hvor ikke andet er

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets første del

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets første del Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger Undervisningen i grundforløbet Grundforløbspakker Undervisningen på grundforløbet sigter mod at eleven vælger landmandsuddannelsen til landmand på hovedforløbet. Vi tilbyder 3 grundforløbspakker på Nordjyllands

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb.

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for det studiekompetencegivende forløb på merkantil eux

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for det studiekompetencegivende forløb på merkantil eux Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet Elektrikeruddannelse Installationsteknik Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej

Læs mere

1.1 Praktiske oplysninger

1.1 Praktiske oplysninger 1.1 Praktiske oplysninger EUC Nordvestsjælland er en kombinationsskole med gymnasiale, erhvervs- og efteruddannelser. Skolen har 5 adresser i Holbæk, Kalundborg og Avdebo. Hovedadressen er: Absalonsvej

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Elektriker uddannelsen GF2(LUP)

Lokal undervisningsplan for Elektriker uddannelsen GF2(LUP) Lokal undervisningsplan for Elektriker uddannelsen GF2(LUP) 2019 Indhold 2.1 Praktiske oplysninger... 3 Elektriker uddannelsen... 3 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske grundlag... 4 Pejlemærker...

Læs mere

MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog

MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog Maj 2016 Vicedirektør Mette Selchau Indhold 1.0 Principper for kontaktlærerarbejdet:... 3 2.0 Kontaktlærerens opgaver:... 3 3.0 Fokuspunkter for kontaktlærerarbejdet i uddannelsens

Læs mere

lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Grundforløb

lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Grundforløb FORLØBIG UDGAVE AF 11.05.2010. Industrioperatør Tradium Randers lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Grundforløb Indgangen: Produktion og Udvikling 2.1 Opstartsterminer fysiske forhold uv tid - Uddannelsen

Læs mere

Kontaktlærerhåndbog. Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau

Kontaktlærerhåndbog. Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau Kontaktlærerhåndbog Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau 1 Kontaktlærerarbejdet på Mercantec Målet med kontaktlærerarbejdet er at hjælpe og vejlede eleven med sin uddannelse, så eleven gennemfører og bliver

Læs mere

lokal uddannelsesplan Industrioperatør.

lokal uddannelsesplan Industrioperatør. FORLØBIG UDGAVE AF 09.07.2010 Sussanne Løhde Mikkelsen lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Indgangen: Produktion og Udvikling Overbygning Produktion som speciale 2.1 Opstartsterminer fysiske forhold

Læs mere

General beskrivelse. Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb

General beskrivelse. Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb General beskrivelse Tekniske grundforløb Merkantile grundforløb Indholdsfortegnelse 1.0 Generelt for skolen 3 1.1 Praktiske oplysninger 3 1.2 Skolens pædagogiske og didaktiske overvejelser 3 1.3 Overordnet

Læs mere

Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse

Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse Svendborg Erhvervsskole Hovedforløb EUD/EUX Business 1 Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB KONTOR MED SPECIALER PÅ Svendborg Erhvervsskole 4 1. GENERELT

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD og EUX Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD og EUX Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD og EUX Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud og EUX Merkantil

Læs mere

lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Hovedforløb

lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Hovedforløb FORLØBIG UDGAVE AF 11.05.20. Industrioperatør Tradium Randers lokal uddannelsesplan Industrioperatør. Hovedforløb Indgangen: Produktion og Udvikling 2.1 Opstartsterminer fysiske forhold uv tid - Uddannelsen

Læs mere

Alle lærere i afdelingen gennemfører et internt kontaktlærerkursus, samt får en pædagogisk uddannelse.

Alle lærere i afdelingen gennemfører et internt kontaktlærerkursus, samt får en pædagogisk uddannelse. 2. Uddannelsen 2.1 Praktiske oplysninger Uddannelse: Hovedforløb Elektriker Medarbejdere Afdelingens pædagogisk ansvarlige er uddannelseschef Lars Bagger Hansen. Uddannelseleder Johannes Simonsen 41800092

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatør H1 hovedforløb.

Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatør H1 hovedforløb. Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatør H1 hovedforløb. Struktur i uddannelsen Grundforløb P H1 P H2 Skive College Kongsvingervej 1 7800 Skive Marts. 2019. Godkendt i LUU den 11. marts 2019 Formand

Læs mere

Generelt for erhvervsuddannelserne

Generelt for erhvervsuddannelserne Indhold Generelt for erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 3 Pædagogiske, didaktiske og metodiske grundlag... 3 Elevernes arbejdstid... 4 Kriterier for vurdering af elevernes kompetencer

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatøruddannelsen, H2 hovedforløb.

Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatøruddannelsen, H2 hovedforløb. Lokal undervisningsplan for Forsyningsoperatøruddannelsen, H2 hovedforløb. Struktur i uddannelsen Grundforløb P H1 P H2 Skive College Kongsvingervej 1, 7800 Skive Marts 2019. Godkendt i LUU den (behandles

Læs mere

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet: Den Pædagogiske Assistentuddannelse

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet: Den Pædagogiske Assistentuddannelse Lokal undervisningsplan for hovedforløbet: Den Pædagogiske Assistentuddannelse 1. Generelt for skolen 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: SOPU København. Indgang og hovedforløb: Skolen er godkendt

Læs mere

Lokal uddannelsesplan for Finansuddannelsen. IBC Hovedforløb International Business College

Lokal uddannelsesplan for Finansuddannelsen. IBC Hovedforløb International Business College Lokal uddannelsesplan for Finansuddannelsen IBC Hovedforløb International Business College 2014 1 Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB FINANSUDDANNELSEN PÅ IBC... 4 1. GENERELT FOR SKOLEN...

Læs mere

Fagretninger under hovedområdet teknologi, byggeri og transport GF2

Fagretninger under hovedområdet teknologi, byggeri og transport GF2 Fagretninger under hovedområdet teknologi, byggeri og transport GF2 2.1 Praktiske oplysninger Medarbejdere Afdelingens pædagogiske ansvarlige er Allan Kristiansen Allan Kristiansen uddannelsesleder for

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD og EUX Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD og EUX Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD og EUX Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud og EUX Merkantil

Læs mere

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa August 2013 1 Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB HANDELSUDDANNELSE MED SPECIALER PÅ IBC... 4 1. GENERELT

Læs mere

Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens. Grundforløb til. Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del

Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens. Grundforløb til. Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens Grundforløb til Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del LUU Jan. 2013 Bjergparken Bjerggade 4 M DK-6200 Aabenraa Telefon 73 33 43 00 Telefax 73 33

Læs mere

Lokal undervisningsplan for grundforløb.

Lokal undervisningsplan for grundforløb. Lokal undervisningsplan for grundforløb. 1. Generelt for skolen 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: SOPU København. Indgang og hovedforløb: Skolen er godkendt til at udbyde fællesindgangen Sundhed,

Læs mere

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg)

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Skolens bedømmelsesplan De merkantile erhvervsuddannelser Tradium Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Nedenstående bedømmelsesplan gælder for grundforløbet på Tradium (hg) 2014 og 15. Bedømmelsesplanen

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet Stenhugger Afstigningsmulighed som stenindustriarbejder Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ

Læs mere

Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01

Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01 Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01 Generel information om skolen EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75 33 00. Fax 55 75 33 50 E-mail eucsj@eucsj.dk

Læs mere

Odense Tekniske Skole. Hvad Tekst Link til ots.dk

Odense Tekniske Skole. Hvad Tekst Link til ots.dk Formativ evaluering (Løbende evaluering) Formålet med den løbende evaluering er at afdække elevens tilfredshed med og udbytte af undervisningen. Hensigten er, at lærer og elev kan indrette den videre undervisning

Læs mere

Adresse: Undervisningen på hovedforløbet til smedeuddannelsen finder sted på Skjern Tekniske Skole, Skolebyen 5, 6900 Skjern

Adresse: Undervisningen på hovedforløbet til smedeuddannelsen finder sted på Skjern Tekniske Skole, Skolebyen 5, 6900 Skjern Smedeuddannelsen - hovedforløbet 2.1 Praktiske oplysninger Medarbejdere Afdelingens pædagogiske ansvarlige er rektor Allan Kristiansen Den daglige ledelse varetages af uddannelseslederne Allan Kristiansen

Læs mere

Lokal undervisningsplan Niveau 2 hovedforløb Vejgodsuddannelsen

Lokal undervisningsplan Niveau 2 hovedforløb Vejgodsuddannelsen Lokal undervisningsplan Niveau 2 hovedforløb Vejgodsuddannelsen Indholdsfortegnelse 2. Hovedforløb... 3 2.1 Praktiske oplysninger... 3 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske grundlag... 3 2.3 Kriterier

Læs mere

Lokal undervisningsplan (LUP) for merkantile erhvervsuddannelser ved

Lokal undervisningsplan (LUP) for merkantile erhvervsuddannelser ved Lokal undervisningsplan (LUP) for merkantile erhvervsuddannelser ved 2013-14 Indhold 1. Generelt for skolen...3 1.1 Praktiske oplysninger...3 1.2 Skolens pædagogiske og didaktiske overvejelser...3 1.3

Læs mere

Adresse: Undervisningen på hovedforløbet vindmølleoperatør finder sted på Skjern Tekniske Skole, Skolebyen 5, 6900 Skjern

Adresse: Undervisningen på hovedforløbet vindmølleoperatør finder sted på Skjern Tekniske Skole, Skolebyen 5, 6900 Skjern vindmølleoperatøruddannelsen - hovedforløbet 2.1 Praktiske oplysninger Medarbejdere Afdelingens pædagogiske ansvarlige er Allan Kristiansen Den daglige ledelse varetages af uddannelseslederne Allan Kristiansen

Læs mere

Skolens hovedadresse er: Viden Djurs N. P. Josiassens vej 44e 8500 Grenaa Telefon:

Skolens hovedadresse er: Viden Djurs N. P. Josiassens vej 44e 8500 Grenaa Telefon: Viden Djurs - Den lokale undervisningsplan niveau I Det første niveau af den lokale undervisningsplan er gældende for alle skolens erhvervsuddannelser. 1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole

Læs mere

Undervisningen på erhvervsuddannelsens hovedforløb finder sted på EUC Nordvestsjælland Rynkevangen Kalundborg

Undervisningen på erhvervsuddannelsens hovedforløb finder sted på EUC Nordvestsjælland Rynkevangen Kalundborg Praktiske oplysninger Denne undervisningsplan omhandler uddannelsesforløbet for Lager og terminaluddannelsen efter gennemført grundforløb på erhvervsuddannelsens indgang Transport & Logistik. Undervisningen

Læs mere

Lokal undervisningsplan, grundforløb 2 Detail, handel, event og kontor - Ballerup

Lokal undervisningsplan, grundforløb 2 Detail, handel, event og kontor - Ballerup Lokal undervisningsplan, grundforløb 2 Detail, handel, event og kontor - Ballerup 2.1 Praktiske oplysninger... 1 2.2 Detail, handel, event og kontor - Ballerup... 2 2.3 Pædagogisk, didaktisk og metodisk

Læs mere

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Elektriker Studiebog grundforløb Elektriker Mødeaktivitet Der er møde- og deltagelsespligt til undervisningen og studietimer. Eleverne skal følge Syddansk Erhvervsskoles

Læs mere

1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole på Djursland, som tilbyder en lang række spændende og udfordrende ungdomsuddannelser.

1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole på Djursland, som tilbyder en lang række spændende og udfordrende ungdomsuddannelser. Viden Djurs - Den lokale undervisningsplan niveau I Det første niveau af den lokale undervisningsplan er gældende for alle skolens erhvervsuddannelser. 1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 378 af 08/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. april 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.77T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Til skoler, der udbyder landbrugsuddannelsen. Optag af elever i landbrugsuddannelse efter 1. juli 2008. 25. maj 2009 Sags nr.: 110.43B.

Til skoler, der udbyder landbrugsuddannelsen. Optag af elever i landbrugsuddannelse efter 1. juli 2008. 25. maj 2009 Sags nr.: 110.43B. Til skoler, der udbyder landbrugsuddannelsen Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser Vester Voldgade 123 1552 København V. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole

Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole Uddannelse Bekendtgørelse nr. Teknisk Designer LBK. Nr. 183 af 22. marts 2004 Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelse BEK nr. 341

Læs mere

VVS- og blikkenslager Ventilationstekniker VVS- og energispecialist

VVS- og blikkenslager Ventilationstekniker VVS- og energispecialist Hovedforløbet VVS-energiuddannelsen VVS- og blikkenslager Ventilationstekniker VVS- og energispecialist Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR GRUNDFORLØBET

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR GRUNDFORLØBET BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR ET Opdateret marts 2014 Bilag til lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 2 BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Lokal undervisningsplan

Lokal undervisningsplan Lokal undervisningsplan Håndværk og teknik Hovedforløb Smed Klejnsmed/Plade og konstruktionssmed Silkeborg Tekniske Skole August 2006 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Overordnede

Læs mere

Lokal undervisningsplan for GF2 Træfagens byggeuddannelse (LUP)

Lokal undervisningsplan for GF2 Træfagens byggeuddannelse (LUP) Lokal undervisningsplan for GF2 Træfagens byggeuddannelse (LUP) 2019 Indhold 2.1 Praktiske oplysninger... 3 Træfagens byggeuddannelse... 3 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske grundlag... 4 Pejlemærker...

Læs mere

Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg

Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg Skolens navn: Indgang: Tietgen Nyborg TietgenSkolen Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg Den merkantile indgang Medarbejdere: Øverst ansvarlige

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik August 2018 Kære Lokale Uddannelsesudvalg! De faglige udvalg har udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Undervisningsplan for fællesindgangen. Sundhed, omsorg og pædagogik

Undervisningsplan for fællesindgangen. Sundhed, omsorg og pædagogik Undervisningsplan for fællesindgangen Sundhed, omsorg og pædagogik Juli 2011 Bjergparken Bjerggade 4 M DK-6200 Aabenraa Telefon 73 33 43 00 Telefax 73 33 43 01 www.sosu-syd.dk e-mail: sosu@sosu-syd.dk

Læs mere

Lokal undervisningsplan. for. Grundforløbets 2. del. Overfladebehandleruddannelsen

Lokal undervisningsplan. for. Grundforløbets 2. del. Overfladebehandleruddannelsen Lokal undervisningsplan for Grundforløbets 2. del Overfladebehandleruddannelsen Marts 2019 Indholdsfortegnelse 2. Tradium Overfladebehandler... 4 2.1 Praktiske oplysninger... 4 Medarbejdere på Tradium...

Læs mere

Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017

Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017 Ramme for skolevejledning og standpunktsbedømmelse Oktober 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 262 af 20/03/2007

Læs mere

Kompetencevurdering af elever.

Kompetencevurdering af elever. Kompetencevurdering af elever. Overordnede bestemmelser om vurdering af elevens kompetencer. Skolen har den overordnende holdning, at det er lysten som driver værket. Eleven skal derfor være motiveret

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 567 af 02/06/2014 om uddannelserne i den

Læs mere

Temaeftermiddag for praktikken

Temaeftermiddag for praktikken Temaeftermiddag for praktikken Social og sundhedsuddannelsen under erhvervsuddannelse lov og bekendtgørelse Oktober 2008 EUD lov og bek. v. Gitte B Jensen Side 1 Temaeftermiddag for praktikken Lov og indgangene

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 355 af 26/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 3. maj 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/01377-16 Senere ændringer

Læs mere

Lokalundervisningsplan HF Struktør

Lokalundervisningsplan HF Struktør Lokalundervisningsplan HF Struktør 2 - Generelt for uddannelsen LUP, Byggeri, Struktør uddannelserne 2.1 Praktiske oplysninger Ledelse og elevservice Kringelborg Alle 7, 4800 Nykøbing F: Uddannelsesleder,

Læs mere

Unde rv is ning s plan fo r Grundfo rlø be t, S OS U Es bje rg 30.juni 2008, rev. 3.s e pt.2009 Indholds forteg ne ls e

Unde rv is ning s plan fo r Grundfo rlø be t, S OS U Es bje rg 30.juni 2008, rev. 3.s e pt.2009 Indholds forteg ne ls e Unde rv is ning s plan fo r Grundfo rlø be t, S OS U Es bje rg 30.juni 2008, rev. 3.s e pt.2009 Indholds forteg ne ls e 1. Generelt o m s kolen 1.1 Praktiske oplysninger 1.2 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3 4 PRØVERS

Læs mere

MERCANTEC. Kontaktlærerhåndbog

MERCANTEC. Kontaktlærerhåndbog MERCANTEC håndbog Revideret August 2014 funktionen Målet med kontaktlærerfunktionen er, at læreren ved siden af de sædvanlige lærerroller skal være kontaktperson for elever, der har forskellige uddannelsesplaner

Læs mere

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Prøver, Eksamen og Test Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet Murer Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75

Læs mere

Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens. Grundforløb til. Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del

Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens. Grundforløb til. Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del Undervisningsplan for Social- og sundhedsuddannelsens Grundforløb til Pleje, omsorg og pædagogik. Generelle del LUU Jan. 2013 Rev. Juni 2014 Bjergparken Bjerggade 4 M DK-6200 Aabenraa Telefon 73 33 43

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN. Navn. Uddannelsesretning og holdnummer

1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN. Navn. Uddannelsesretning og holdnummer 1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN Navn Uddannelsesretning og holdnummer 2 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede Indholdsfortegnelse: Præsentation og

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Murer

Lokal undervisningsplan for Murer Lokal undervisningsplan for Murer uddannelsen GF2(LUP) 2018 Indhold 2.1 Praktiske oplysninger... 2 Murer uddannelsen... 2 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske grundlag... 3 Pejlemærker... 3 Planlægningsprincipper

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen til

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål...

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: juni 2014 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om uddannelserne

Læs mere

De nye grundforløb. Side 1. Side 2

De nye grundforløb. Side 1. Side 2 De nye grundforløb Side 1 Side 2 Undervisningens tilrettelæggelse Fokus på elevernes eksperimenterende og reflekterende praksis bl.a. for at understøtte elevens faglige nysgerrighed og motivation for læring

Læs mere

Den lokale undervisningsplan for. struktøruddannelsen under revision, februar, 2016

Den lokale undervisningsplan for. struktøruddannelsen under revision, februar, 2016 Den lokale undervisningsplan for struktøruddannelsen 2016 under revision, februar, 2016 1 1.0 Om uddannelsen 1.1 Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Det fælles

Læs mere

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia Middelfart og Aabenraa August 2013 1 Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB KONTOR MED SPECIALER PÅ IBC... 4 1. GENERELT FOR

Læs mere

AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN

AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN Rengøringstekniker- og serviceassistentuddannelsen 2018 - STH /LR//sit 181218 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Skolen... 3 3. Pædagogiske overvejelser...

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Lokal undervisningsplan Niveau 2 grundforløbets anden del Frisøruddannelsen

Lokal undervisningsplan Niveau 2 grundforløbets anden del Frisøruddannelsen Lokal undervisningsplan Niveau 2 grundforløbets anden del Frisøruddannelsen Indholdsfortegnelse 2. Grundforløbets anden del... 3 2.1 Praktiske oplysninger... 3 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Nov. 2017 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3

Læs mere

Lokalundervisningsplan HF Tømrer

Lokalundervisningsplan HF Tømrer Lokalundervisningsplan HF Tømrer 2 - Generelt for uddannelsen LUP, Byggeri, træfagenes byggeuddannelse, Tømrer. 2.1 Praktiske oplysninger Ledelse og elevservice Kringelborg Alle 7, 4800 Nykøbing F: Uddannelsesleder,

Læs mere

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg Få succes i de lokale uddannelsesudvalg forord De lokale uddannelsesudvalg (LUU) har med reformen i 2007 fået en større rolle, fordi reformen indebar en højere grad af decentralisering af uddannelserne.

Læs mere

Ny mesterlære - i EASY-A og

Ny mesterlære - i EASY-A og Ny mesterlære - i EASY-A og Elevplan 26-06-2011/version 4/mgl/fkj Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Oprettelse af Ny Mesterlære-eleven i EASY-A Registrering i EASY-P Grundforløbsundervisning

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST 24-4-2014 1 Indhold 1. Mål... 3 2. Virksomhedssamarbejder... 3 3. Opsøgning af praktikpladser... 4 4. Godkendelse af virksomheder... 4 5. Udvikling af kvaliteten... 5 6. Kvalitetskriterier og mål... 5

Læs mere

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet på vvs-energiuddannelsen

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet på vvs-energiuddannelsen Lokal undervisningsplan for hovedforløbet på vvs-energiuddannelsen 6. oktober 2016 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. pædagogisk assistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. pædagogisk assistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. marts 2010 pædagogisk assistent Uddannelsesordningen er udstedt af det faglige udvalg for den pædagogiske assistent og social- og sundhedsuddannelsen

Læs mere

Lokal undervisningsplan for grundforløb 1

Lokal undervisningsplan for grundforløb 1 Lokal undervisningsplan for grundforløb 1 Version 1, 27. januar 2016 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning for sundhedsuddannelsen Udstedelsesdato: 15. marts 2010 Udstedt af det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen i henhold til følgende

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGPLAN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN, FREDERICIA HORSENS. Gældende fra 31. august 2009

LOKAL UNDERVISNINGPLAN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN, FREDERICIA HORSENS. Gældende fra 31. august 2009 LOKAL UNDERVISNINGPLAN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN, FREDERICIA HORSENS Gældende fra 31. august 2009 C:\Documents and Settings\sofhpak\Lokale indstillinger\temporary Internet

Læs mere

Hovedforløbet Godschauffør LUP

Hovedforløbet Godschauffør LUP Hovedforløbet Godschauffør LUP EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75 33 00. Fax 55 75 33 50 E-mail eucsj@eucsj.dk Undervisningsplanen er fastsat

Læs mere

Learnmark Tech. Lokal undervisningsplan Hovedforløb PRODUKTØR. Teknologi. Side 1 af 14

Learnmark Tech. Lokal undervisningsplan Hovedforløb PRODUKTØR. Teknologi. Side 1 af 14 Learnmark Tech Lokal undervisningsplan Hovedforløb PRODUKTØR Teknologi Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1.0 Generelt for skolen... 4 1.1 Overordnet pædagogisk og didaktisk grundlag for udbud af erhvervsuddannelser

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Enkeltstående uddannelse Uddannelse Maler-uddannelsen Evt. trindeling / afstigningsmulighed Ingen

Læs mere

Hovedforløbet Gartner, version 01

Hovedforløbet Gartner, version 01 Hovedforløbet Gartner, version 01 Vis detaljer Generel information om skolen Hovedforløbet Gartner, version 01 2.1 Praktiske oplysninger Gartner Undervisningen på hovedforløbet finder som udgangspunkt

Læs mere

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia, Middelfart og Aabenraa

IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia, Middelfart og Aabenraa IBC Hovedforløb International Business College Kolding, Fredericia, Middelfart og Aabenraa Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB... 4 EVENTUDDANNELSEN PÅ IBC... 4 1. GENERELT FOR SKOLEN... 5

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål:...

Læs mere

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet Industriteknik (LUP)

Lokal undervisningsplan for hovedforløbet Industriteknik (LUP) Lokal undervisningsplan for hovedforløbet Industriteknik (LUP) 2018 Indhold 2.1 Praktiske oplysninger... 2 Industriens Uddannelser Hovedforløb Industriteknik... 2 2.2 Pædagogiske, didaktiske og metodiske

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet anlægsstruktør og bygningstruktør Med afstigningsmulighed som kloakrørlægger Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev,

Læs mere