Volvo 7900 Electric. Kommer der, hvor folk er

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Volvo 7900 Electric. Kommer der, hvor folk er"

Transkript

1 Volvo 7900 Electric Kommer der, hvor folk er

2 oplad dit offentlige transportsystem Volvo 7900 Electric er meget mere end blot en elbus. Den er et værktøj, der giver dig helt nye muligheder for at udvikle din offentlige transport og hele din by. Volvo 7900 Electric kan bogstaveligt talt indsættes overalt. Den er støjsvag og miljøvenlig, så den er i stand til at køre passagererne til praktisk talt et hvilket som helst bestemmelsessted. Den korte vej er den bedste vej. Gennem boligområder og miljøzoner, ind i indkøbscenteret og videre ud på torvet. Tværs igennem i stedet for udenom. Valget er dit. Du kan gøre det muligt at lave ruter, som ingen nogensinde før har kørt. Og der kan køres om natten uden at forstyrre folk. Du kan reducere støjniveauet i travle områder og bogstavelig talt forvandle dem til kvalitetsområder. Volvos elbusser giver med andre ord ikke bare dig, men hele byen en kæmpestor fordel. electric.volvobuses.com

3 PRODUKTOVERSIGT Et helt nyt udvalg af muligheder for din by En skræddersyet løsning Introduktionen af Volvo 7900 Electric betyder ro i sindet. Vi tilbyder en skræddersyet løsning, der opretholder driftstiden og minimerer de driftsmæssige og økonomiske risici. Den kapacitet, du har brug for, til en fast pris pr. kilometer. Kørsel i miljøzoner I mange byer er der indført restriktioner for trafikken i centrum. Zoner med emissions-, støj- og hastighedsbegrænsninger bliver mere og mere udbredte. Volvo 7900 Electric er selv i stand til at overholde sådanne emissions- og støjgrænser, og ved hjælp af Volvo Bus Zonestyring kan den også håndtere fartgrænserne. Lige igennem i stedet for hele vejen rundt Når du kører i en Volvo 7900 Electric, får du en hel række nye muligheder for at gøre offentlig transport mere attraktiv. Nye ruter, støjsvag trafik i følsomme områder og stoppesteder, hvor folk har brug for dem. Effektiv opladning Hurtig og fuldautomatisk opladning ved endestationerne holder produktiviteten oppe og hjælper med til at overholde køreplanen. Stoppestedsopladning er langt mere økonomisk end opladning natten over i garagen. Chaufføren i højsædet Køreoplevelsen i en Volvo 7900 Electric er lige så behagelig som i alle Volvos øvrige modeller. Opladningen er fuldautomatisk, og det samme gælder hybriddriftstyringen. Dertil kommer funktionen Volvo Dynamisk Styring, som giver køreegenskaber af en helt anden verden. Støjsvag komfort Volvo 7900 Electric giver en ekstremt støjsvag og komfortabel oplevelse ikke bare for passagererne, men også for de ventende ved busstoppestedet og dem, der bor langs ruten. Beskyttelse af andre trafikanter Volvo 7900 Electric fås med vores system til registrering af fodgængere og cyklister, så både chaufføren og andre trafikanter advares, hvis der er risiko for sammenstød. Maksimal driftstid 7900 Electric er udstyret med samme teknologi som Volvos hybridbusser og elektriske hybridbusser, og de har vist deres værd i tusindvis af busser og fået topkarakter med hensyn til driftstid af såvel operatører som bestyrelser overalt i Europa. Fremtiden her og nu Elektromobilitet er vejen til bæredygtige transportløsninger. Volvo er garant for, at du gnidningsfrit kan skifte over til den nye teknologi. Miljøvenligt Volvo 7900 Electric er ikke blot fossilfri. I modsætning til ICE-løsninger er den også støjsvag, hvilket er den næste kæmpestore udfordring i forhold til byplanlægning og folkesundheden. Dertil kommer en energibesparelse på 80 %.

4 Hør byens lyde, og tænk elektrisk

5 NYE MULIGHEDER En ny indstilling til miljøhensyn Byer rundt om i hele verdenen står over for den samme ud fordring: Hvordan opnår vi en bæredygtig vækst. Her spiller den offentlige transport en vigtig rolle. Mange byer har endda opsat klare mål for fossilfri offentlig transport, og disse dead lines nærmer sig med hastige skridt. Men for Volvo Buses handler det ikke kun om ren luft. Det handler om behovet for at mindske støjniveauet og tilbyde en både ren og støjsvag transportløsning, der åbner op for helt nye muligheder for udviklingen af den moderne by. Med lanceringen af Volvo 7900 Electric redefinerer vi konceptet for, hvad en bus rent faktisk kan. For den er meget andet og mere end en støjsvag bus. Den er et værktøj, der bidrager til udvikling og vækst af en bæredygtig by for mennesker. Ikke engang ude i fremtiden, men her og nu. Indendørs busstop ved Lindholmen i Gøteborg.

6 NYE MULIGHEDER Lige igennem i stedet for hele vejen rundt Med Volvo 7900 Electric kan du tænke alternativt. Med sin rene og støjsvage drift åbner den op for et helt nyt syn på, hvordan man kan forbedre offentlig transport og måske endnu vigtigere, hvordan byen udvikles med fokus på indbyggerne. Du vil kunne lægge helt nye ruter med indendørs stoppesteder i indkøbscentre eller på jernbanestationer langs ruten. Du kan reducere støjniveauet i travle områder og forvandle dem til kvalitetsområder. Det er muligt at køre tæt på hospitaler, skoler og gennem beboelsesområder om natten uden at forstyrre folk. Og med en støjsvag busrute, der ligger tættere på de mennesker, der bruger den, vil du oven i købet kunne frigøre værdifuld jord til boliger eller anden udbygning. Og samtidig får du en moderne og attraktiv offentlig transport, der er uafhængig af tid og sted. Alt er muligt. Forestil dig mulighederne.

7 SKRÆDDERSYEDE LØSNINGER Skræddersyet og alt inklusive Takket være vores skræddersyede løsning kan du indsætte Volvo 7900 Electric med fuldstændig ro i sindet. Det handler ikke bare om at købe busser, men derimod om at videreudvikle det offentlige transportsystem. Vi fastlægger i fællesskab de aktuelle vilkår, betingelser og kapacitetsbehov for hver enkelt rute. Vi garanterer pålidelig drift med en totalløsning, der omfatter service og vedligeholdelse til en fast pris pr. kilometer. Skræddersyet betyder, at alle de busser, du har behov for, er driftsklar på rette tidspunkt. Du vil få en øget egenkapital og likviditet i din drift samt færre økonomiske og driftsmæssige risici. Overvågning og optimeret vedligeholdelse er inkluderet, så der sikres maksimal driftstid. På samme måde som med alt andet, der er med til at sikre en problemfri drift. Og der er ingen grund til at vente. Implementeringen kan ske trinvis rute for rute. Med hensyn til infrastrukturen samarbejder vi med byens foretrukne leverandør og energimyndig hed. En planlagt overgang fra dieseldrevet til elektrisk offentlig transport kan være helt igennem problemfri og økonomisk fordelagtig. Stoppestedsopladning giver hurtig opladning af busserne samt en effektivt udnyttelse af infrastrukturen. Med en skræddersyet løsning leverer Volvo zonestyring med henblik på at overholde de lokale trafikmæssige restriktioner. Volvo har ansvaret for alt vedligehold og servicearbejde, blandt andet overvågning af bussens tilstand.

8 SOCIOØKONOMISK BESPARELSER Kender du prisen for støj? Stadig flere undersøgelser viser, at støj ikke blot spiller en rolle for sundheden, men også udgør en meget stor omkostning, når man beregner den samlede indvirkning på trafikken ude på vejene. Den udgør også et stort problem i forhold til byfortætningen og har en meget stor betydning for ejendomsværdien. Og det er en af de vigtigste faktorer for, at en yderligere udvidelse af den offentlige transport begrænses i mange områder. Men der er en stadig større opmærksomhed på støj som et voksende problem, og i mange byer samt globalt er der nye regler på vej. Støjniveauet er derfor en vigtig faktor i forbindelse med offentlige indkøb, og de socioøkonomiske fordele ved støjsvag offentlig transport er opsigtsvækkende. Der kan spares omkring 0,4 euro pr. bus og kilometer. Samlet årlig socioøkonomisk pris for vejstøj Alle køretøjstyper, med dieselbusser /km og år Alle køretøjstyper, med elbusser /km og år Spar 33 % Dette eksempel, der er baseret på faktisk statistik fra trafik i indre Gøteborg i Sverige, afslører et imponerende potentiale for besparelser. Casestudy fra Coucky&Partners, konsulentfirma med speciale i bæredygtig transport. Bussers bidrag til samlet årlig socioøkonomisk pris for vejstøj Dieselbusser /km og år Elbusser /km og år Spar 90 %

9 ZONEKØRSEL Kørsel i miljøzoner I tæt befolkede byområder er ikke alle typer trafik tilladt. Af hensyn til støj, emissionsniveauer og den generelle sikkerhed er der opstillet nogle restriktioner i definerede zoner eller på specifikke steder Det er en selvfølge, at Volvo 7900 Electric kan køre i zoner med støj- og hastighedsbegrænsninger og endda kan have stoppested i indendørs terminaler, men den byder også på mere. Serviceydelsen Volvo Bus Zonestyring sikrer også, at busserne overholder fartgrænserne alt afhængigt af den geografiske position, ugedag og endda tidspunkt på dagen. Chaufføren får besked, når der køres ind i en defineret zone, og bussen tilpasser sig automatisk, uden at chaufføren behøver at foretage sig noget. Volvo Bus Zonestyring Offentlig transport kan blive endnu mere effektiv ved at kombinere GPS-positionering med rutekort og trafikmæssige restriktioner. Volvo Bus Zonestyring er en tjeneste, som hjælper med at sikre, at reglerne for miljøzoner og lignende overholdes.

10 OPLADNING Stoppestedsopladning Stoppestedsopladning er vejen frem. I sammenligning med opladning natten over får du lavere omkostninger, højere passagerkapacitet, større rækkevidde og mere effektiv udnyttelse af infrastrukturen. Opladning ved endestationerne betyder, at køreplanen påvirkes mindst muligt, og der er en klart defineret opladningsprocedure. Stoppestedsopladning betyder også, at vi kan bruge en mindre og lettere batteri enhed og på den måde opnå en højere passagerkapacitet. Og da det ikke er nødvendigt at oplade hele natten, øges både rækkevidde og driftstimer. Alle busser på ruten deler opladningsenheder, mens opladning om natten kræver én oplader pr. bus, og at garagen kan levere en massiv strømforsyning. Opladningen er fuldautomatisk, og tilkoblingen til bussen sker ovenfra, hvilket er optimalt af hensyn til sikkerheden. Alle bevægelige dele er indbygget i standeren, mens kontakterne på bussen er fastmonterede stik. Det minimerer behovet for ekstra vedligeholdelse og reducerer bussens vægt, så der kan medtages flere passagerer.

11 De vigtigste kriterier i forbindelse med opladning af eldrevne køretøjer er sikkerhed, driftssikkerhed, kort opladningstid og enkel betjening. Volvos stoppe stedsopladningssystem opfylder alle disse kriterier og maksimerer dermed driftstid og energi udnyttelse.

12 CHAUFFØREN I HØJSÆDET Chaufføren er i højsædet Det er den letteste ting i verden at køre Volvo 7900 Electric, og køreoplevelsen er utroligt støjsvag. Det eneste, man skal gøre, er at trykke på en knap og sætte i gang. Totrinsautomatgearkassen fungerer problemfrit, så chaufføren kan koncentrere sig fuldt ud om selve kørslen. Stoppestedsopladning Proceduren ved ladestationerne er helt automatiseret, og chaufføren behøver ikke engang trykke på en knap. Opladningen starter, når bussen standser det rigtige sted, og batteriet er opladet på blot seks minutter, så der er ingen risiko for ikke at overholde køreplanen. Den største nyhed siden servostyringen VDS (Volvo Dynamisk Styring) er intet mindre end en revolution. Både vores byog intercitybusser fås med VDS, og fordelene mærkes med det samme. Det, man især bemærker, er den ubesværede manøvrering, først og fremmest i rundkørsler og skarpe sving. Rattet vender automatisk tilbage til ligeudstilling, hvilket aflaster chaufførens nakke og skuldre betydeligt. Med VDS kan du med andre ord trygt regne med en væsentlig reduktion af sygefraværet og udgifterne til rehabilitering. Et arbejdsmiljø i verdensklasse Chaufførens komfortable arbejdsmiljø er sandsynligvis blandt de allerbedste i branchen med enestående ergonomi og fremragende udsyn. Og så er det vigtigst af alt en støjsvag arbejdsplads, hvilket giver mindre stress for chaufføren, så han eller hun kan forblive fokuseret og opmærksom. Ingen kan være i tvivl om, at Volvo 7900 Electric er designet med chaufførens behov for øje. Chaufførkurser med fokus på sikkerheden i et støjsvagt miljø. Chaufførkurser gør selv de bedste chauffører endnu bedre, i og med at de lærer at udnytte Volvo 7900 Electrics potentiale fuldt ud og køre endnu mere sikkert og økonomisk, så produktiviteten og passagerernes tilfredshed maksimeres.

13 Det er en anderledes oplevelse at køre elbus. Den støjsvage drift betyder, at der kan køres i tætbebyggede områder og miljøzoner, og at der oven i købet kan være stoppesteder indendørs.

14 VOLVOS VELKENDTE HØJE SIKKERHEDSNIVEAU Vores vision er klar: ingen ulykker med produkter fra Volvo Group Hos Volvo er det primære fokus på sikkerheden Altid. Det er grunden til, at vi hele tiden er forud for lovgivningen og lancerer sikkerhedsfunktioner, længe inden nogle gange årtier inden de bliver lovpligtige. Det gør vi, fordi vi kan, og fordi det giver et højere sikkerhedsniveau. Hvis det kan gøres, skal det gøres, og vi ved, at dine passagerer vil sætte pris på den omtanke, du udviser, ved at vælge Volvo. Et socialt ansvar For os handler sikkerhed om meget mere end blot at udvikle innovative sikkerhedsløsninger til vores produkter. Vi har også et socialt ansvar og en vigtig rolle at spille i forhold til at gøre trafikken ude på vejene mere sikker. Dette går langt ud over blot at sørge for sikkerheden for chauffører og passagerer det omfatter også sikkerheden for andre trafikanter. Og vi ved, at vi kan gøre en forskel. Volvo Group er en af verdens største koncerner, når der gælder forskning i sikkerhed for erhvervskøretøjer.

15 Volvos forskning i sikkerhed omfatter alle trafikanter også dem uden for bussen. Blandt de ting, der er med til at øge sikkerheden, er registrering af bløde trafikanter (fodgængere og cyklister), så chaufføren altid er opmærksom på potentielt farlige situationer. Volvos høje sikkerhedsniveau beskytter borgerne Volvos fokus på sikkerhed er ikke begrænset til bussen, chaufføren og passagererne. Som en naturlig konsekvens af vores vision om nul ulykker fokuserer vi også på medtrafikanternes sikkerhed, dvs. andre køretøjer, fodgængere og cyklister. Derfor tilbyder vi også et advarselssystem, som advarer chaufføren og udsatte trafikanter, hvis der er risiko for et sammenstød. Advarsel til chaufføren Busser, fodgængere og cyklister kommer ofte meget tæt på hinanden i bytrafikken, og derfor fås Volvo 7900 Electric nu med vores system til registrering af fodgængere og cyklister, så chaufføren advares både visuelt og via lydsignaler hvis der er risiko for sammenstød. Advarsel til fodgængere og cyklister En af de største fordele ved Volvo 7900 Electric er den praktisk talt lydløse igangsætning. Paradoksalt nok kan dette dog være en ulempe for fodgængere og cyklister, da de er vant til at lytte efter motorstøjen fra busserne. Derfor advarer dette system dem via et lydsignal, hvis der er risiko for sammenstød.

16 Giv dine passagerer et stille øjeblik Stilhed er en lise. Det gør det muligt at snakke med medpassagererne i ro og mag og lytte til musik ved lav lydstyrke, hvilket er med til at mindske stressniveauet. Dine passagerer vil helt sikkert sætte pris på forskellen.

17 PASSAGERTILFREDSHED Den stille kørsel er lidt af en oplevelse I Volvo 7900 Electric kan passagererne nyde turen i fred og ro. Og takket være den støjsvage drift kan den komme tættere på, hvor folk bor og arbejder og forkorte gåafstanden til bussstoppe stedet. Men strømdriften er ikke blot fri for motorstøj køre komforten er også helt i top. Volvo 7900 Electric er kendetegnet ved en hensigtsmæssig indretning med masser af lys, god plads og bekvemme sæder. Brede elbetjente døre gør det let og hurtigt at stige ind og ud. Og det lave støjniveau gør det lettere at tale sammen, lytte til musik eller ganske enkelt nyde turen. Komfortabel. Bekvemme, ergonomiske sæder, hensigtsmæssig indretning med plads til 105 passagerer og en effektiv elvarme, ventilation og aircondition gør hver eneste tur i Volvo 7900 Electric til en nydelse. Hele året rundt.

18 SUCCESHISTORIER Den ægte vare Volvo 7900 Electric er en del af Volvos modelprogram inden for området elektromobilitet. Den er testet grundigt i praksis, og den teknologi, den er baseret på, har været brugt i mange år i andre erhvervskøretøjer. Med denne model byder Volvo på en enestående kombination af miljøvenlighed, effektiv energiudnyttelse og driftssikkerhed, som på længere sigt vil gøre den offentlige transport mere attraktiv i form af et højere serviceniveau for passagererne og en mere ansvarlig brug af skatteydernes penge. Gøteborg: ElectriCity-projektet Ligesom mange andre moderne byer ser Gøteborg forurening, støj og trafikpropper som et stort problem i forhold til byplanlægning og opfatter den offentlige transport som en af nøglerne til en grønnere fremtid. Gøteborgs første rute til elbusser åbnede 15. juni Ruten går mellem de to største universitetsområder og har et indendørs busstop med et cafeområde. Volvos elbusser er støj-og emissionsfri og kører på el fra vind- og vandkraft. Se videoen her: youtube.com/volvobuses

19 Fakta og tal Mål og vægt Længde [m] 12,0 Bredde [m] 2,55 Højde [m] 3,28 Tilladt totalvægt [kg] Drivline Elmotor Motoreffekt, maks. [kw] Moment, maks. [Nm Energilagringssystem Kapacitet (kwh) Spænding Transmission Opladningssystem Stoppestedsopladning. Fuldautomatisk, hurtig opladning. Hurtig opladningstid: op til 6 min. Litiumionbatteri med stor kapacitet V Volvo 2-trins automatgearkasse Aksler, hjulophæng og styretøj Foraksel Volvo RFS-aksel Bagaksel ZF AV 132 Affjedring Servostyring Elektronisk styret luftaffjedring med knælefunktion Eldrevet hydraulisk styring. VDS (Volvo Dynamisk Styring) fås som ekstraudstyr. Dæk 275/70R 22,5" Fælge Stålfælge, 7,5 22,5" Bremser Volvos elektronisk styrede skivebremser (EBS 5). Kombinationsbremsefunktion (alle). Elmotoren fungerer som retarder og genvinder bremseenergien. Chaufførmiljø Rummeligt chaufførmiljø med mange muligheder for individuel tilpasning. Volvos instrumentpanel opfylder ISO og VDV-standarderne. ISRI-førerstol. Passagerkapacitet Antal passagerer, maks. 105 Antal sæder, maks Sædetype Sæderne til Volvo City-busserne fås i forskellige varianter, der alle er lette at rengøre og vedligeholde. Døre og dørsystem Dørsystem Eldrevet Dørlayout 2+2+2, Klimaanlæg Zoner Ventilation og varme AC, maks. [kw] 26 Separate klimazoner til chauffør og passagerer Kraftfuld ventilation, tagvarmeenheder Se mere på volvobuses.com

20 Volvo Buses. Driving quality of life RSP DK. Udstyr, der er vist eller nævnt i brochuren, kan være ekstraudstyr eller tilbehør og kan variere fra land til land. Vi forbeholder os ret til at ændre produktspecifikationerne uden varsel.

Volvo 7900 Electric hybrid. Hør byens lyd

Volvo 7900 Electric hybrid. Hør byens lyd Volvo 7900 Electric hybrid Hør byens lyd Indeks 4. Produktoversigt 5. Baggrund 6. Fremtidens teknologi 7. Skræddersyede løsninger 8. Miljøvenlig 9. Effektiv energiudnyttelse 11. Driftstid 12. Chaufføren

Læs mere

Volvo 7900 Electric. Kommer der, hvor folk er

Volvo 7900 Electric. Kommer der, hvor folk er Volvo 7900 Electric Kommer der, hvor folk er oplad dit offentlige transportsystem Den nye Volvo 7900 Electric er meget mere end blot en elbus. Den er et værktøj, der giver dig helt nye muligheder for at

Læs mere

Volvo 7900 Hybrid. Bedre rentabilitet for grønnere byer

Volvo 7900 Hybrid. Bedre rentabilitet for grønnere byer Volvo 7900 Hybrid Bedre rentabilitet for grønnere byer Med Volvo 7900 Hybrid-serien har vi hævet energiudnyttelsen og sænket udledningen til et niveau, der er langt under lovkravene. Det er markedets mest

Læs mere

Volvo 7900 Hybrid. Bedre rentabilitet for grønnere byer

Volvo 7900 Hybrid. Bedre rentabilitet for grønnere byer Volvo 7900 Hybrid Bedre rentabilitet for grønnere byer Volvo 7900 Hybrid - serien løfter grøn effektivitet til et niveau, der rækker langt ud over Euro 6-kravene. Det er markedets mest brændstofeffektive

Læs mere

Volvo 9500. Merværdi for passagererne

Volvo 9500. Merværdi for passagererne Volvo 9500 Merværdi for passagererne Volvo 9500 er en god indgangsvinkel til Volvos bus-serie. Den er utroligt omkostningseffektiv til mellemlange rejser og rutedrift over lange afstande. Den ekstremt

Læs mere

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien Af Jesper Andersen foto lars bahl 86 dage med en elbil Alle snakker om elbiler, men kun få har prøvet dem. Henrik Egholm Andersen er en af de heldige. Han har deltaget i projektet Testenelbil.dk og har

Læs mere

Kollektiv Trafik Konference. Lidt praktik og erfaringer

Kollektiv Trafik Konference. Lidt praktik og erfaringer Kollektiv Trafik Konference Naturgasbusser Lidt praktik og erfaringer 06. 07. oktober 2014 Arriva Bus Arriva Tog Arriva Havnebus UC Plus Ejet af DB Bahn - Bus Største busoperatør i DK ca. 50% markedsandel

Læs mere

Opdateret Projektbeskrivelse

Opdateret Projektbeskrivelse Opdateret Projektbeskrivelse 1. Projekttitel E-bus KBH 2. Resumé Københavns Kommune har en målsætning om at 33% af alle kommunens busser kører på CO 2 -neutral el i 2025. Sker dette vil CO 2 -reduktionen

Læs mere

Verdens mest effektive minidumper

Verdens mest effektive minidumper Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Styr ét ton med en hånd Twinca A/S udvikler, producerer og forhandler hydrauliske minidumpere til kunder over hele verden. Under

Læs mere

Verdens mest effektive minidumper

Verdens mest effektive minidumper Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Styr ét ton med en hånd Twinca A/S udvikler, producerer og forhandler hydrauliske minidumpere til kunder over hele verden. Under

Læs mere

FARMALL C HK NOM. EFFEKT

FARMALL C HK NOM. EFFEKT FARMALL C 56-75 HK NOM. EFFEKT BLIV KLAR MED CASE IH. Mere end 160 års erfaring indenfor landbruget har givet os et klart billede af landmændenes behov og deres store betydning, når det gælder om at brødføde

Læs mere

ASCOM telecare WP TRÅDLØST BEBOERKALD MED LOKATIONSBESTEMMELSE NYE FORDELE FOR ÆLDREPLEJEN

ASCOM telecare WP TRÅDLØST BEBOERKALD MED LOKATIONSBESTEMMELSE NYE FORDELE FOR ÆLDREPLEJEN ASCOM telecare WP TRÅDLØST BEBOERKALD MED LOKATIONSBESTEMMELSE NYE FORDELE FOR ÆLDREPLEJEN 2 ASCOM telecare WP En aldrende og mere krævende befolkning, personalemangel, aldersrelateret sygdom og relativt

Læs mere

Elbusser: Tre koncepter for opladning på ruten

Elbusser: Tre koncepter for opladning på ruten K O L L E K T I V T R A F I K 11 2013 S I D E 1 Indhold: Trafikplan 2013 styrker pendlernettet og miljøet 2 Nr. 11-2013 14. november 2013 ISSN 1903-2714 Udvalgsbetænkning anbefaler blød deregulering 7

Læs mere

Volvo Fra A til B til hvor som helst

Volvo Fra A til B til hvor som helst Volvo 9700 Fra A til B til hvor som helst Volvo 9700 er dit ultimative forretningsredskab, der leverer både produktivitet og alsidighed i enhver anvendelse. En veludstyret bus, der er nem at tilpasse til

Læs mere

Volvo Bringer dig tættere på dine drømme

Volvo Bringer dig tættere på dine drømme Volvo 9900 Bringer dig tættere på dine drømme Volvo 9900 giver følelsen af at rejse på første klasse både for passagererne og for chaufføren. En luksusbus, der sætter helt nye standarder for uovertruffen

Læs mere

Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER

Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Styr ét ton med en hånd Twinca A/S udvikler, producerer og forhandler hydrauliske minidumpere til kunder over hele verden.

Læs mere

Movias erfaringer med 0-emission. Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Movias erfaringer med 0-emission. Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Movias erfaringer med 0-emission Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Movias miljømålsætninger Reduktionsmålsætning i Trafikplan 2016 (ift. 2008) Fossilfrihed (100 pct. CO2), 92 pct. partikler, 97 pct.

Læs mere

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID Siden 2003 har Geesinknorba tilbudt hybrid systemer på komprimatorer. I 2009 vandt Hybrid Plug-In systemet CIWM Recycling Award og skubbede

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Brændstoføkonomi til motorveje. Volvo Buses. Driving quality of life

Brændstoføkonomi til motorveje. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8 R -serien Brændstoføkonomi til motorveje Volvo Buses. Driving quality of life Til en førsteklasses flåde Volvo B8 R-serien opfylder alle behov i forbindelse med intercity- og pendlerdrift. Stor

Læs mere

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Den ultimative lastvogn til fjerntransport Når det kommer til brændstof, handler det ikke kun om, hvor meget du kan spare, men også

Læs mere

EVlinkopladningsløsninger. Den vigtigste succesfaktor for el-bilen

EVlinkopladningsløsninger. Den vigtigste succesfaktor for el-bilen EVlinkopladningsløsninger Den vigtigste succesfaktor for el-bilen Transportadfærden i bymiljøer er i forandring, og elbilen er ved at blive det foretrukne valg blandt byboere, der kører mindre end 20 km

Læs mere

CO 2 -tiltag her og nu

CO 2 -tiltag her og nu For en bæredygtig transport CO 2 -tiltag her og nu Citylogistik og grøn transport v/dorte Kubel, civilingeniør Agenda Hvad er grøn transport? Grøn Transportvision DK CO2 og luftforurening i byer Virkemidler

Læs mere

Forsøg med energieffektive transportløsninger Spred trafikken - varekørsel i aften-, nat- og morgentimerne

Forsøg med energieffektive transportløsninger Spred trafikken - varekørsel i aften-, nat- og morgentimerne Forsøg med energieffektive transportløsninger Spred trafikken - varekørsel i aften-, nat- og Trængsel og CO 2 Bedre udnyttelse af infrastruktur og køretøjer kræver medspil fra myndigheder og transportkunder

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

Volvo Fra A til B til hvor som helst

Volvo Fra A til B til hvor som helst Volvo 9700 Fra A til B til hvor som helst Volvo 9700 er dit ultimative forretningsredskab, der leverer både produktivitet og alsidighed i enhver anvendelse. En veludstyret bus, der er nem at tilpasse til

Læs mere

Rengøringsteknik. Sweepmaster 900 / 980 R Fejemaskine Ride-on. Til rationel rengøring af mellemstore arealer

Rengøringsteknik. Sweepmaster 900 / 980 R Fejemaskine Ride-on. Til rationel rengøring af mellemstore arealer Rengøringsteknik Sweepmaster 900 / 980 R Fejemaskine Ride-on Til rationel rengøring af mellemstore arealer Feje-sugemaskiner med sæde og en kapacitet på op til m² pr. time Rationel fejning hurtigt og effektivt

Læs mere

Ideen bewegen mehr. CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany

Ideen bewegen mehr.   CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany Ideen bewegen mehr www.cargomaster.org CargoMaster Trappeklatring for professionelle Made in Germany AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tel.: +49 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35

Læs mere

Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER

Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Contractor Verdens mest effektive minidumper UNIKT STYRETØJ SUVERÆNE KØREEGENSKABER Styr ét ton med en hånd Twinca A/S udvikler, producerer og forhandler hydrauliske minidumpere til kunder over hele verden.

Læs mere

FREMTIDEN ER ELEKTRISK MAN etge klar til enhver udfordring

FREMTIDEN ER ELEKTRISK MAN etge klar til enhver udfordring FREMTIDEN ER ELEKTRISK MAN etge klar til enhver udfordring Hjemmebanefordel i byen: MAN etge Miljøvenlig, effektiv og støjsvag. Bytrafik og infrastruktur ændrer sig: befolkningen vokser, der er større

Læs mere

Volvo Merværdi for passagererne

Volvo Merværdi for passagererne Volvo 9500 Merværdi for passagererne Volvo 9500 er en god indgangsvinkel til Volvos bus-serie. Den er utroligt omkostningseffektiv til mellemlange rejser og rutedrift over lange afstande. Vores ekstremt

Læs mere

Den smarteste vej til en velplejet græsplæne

Den smarteste vej til en velplejet græsplæne Plej plænen... Den smarteste vej til en velplejet græsplæne Bosch Indego robotplæneklipper med effektiv»logicut TM «navigation og automatisk kortlægning for hurtig, nem installation og effektiv klipning

Læs mere

Alarm JABLOTRON 100. Ny alarm med revolutionerende betjening

Alarm JABLOTRON 100. Ny alarm med revolutionerende betjening Alarm JABLOTRON 100 Ny alarm med revolutionerende betjening Betjeningspanel Betjeningspanelet kan betjenes af op til 300 brugere. Systemet indeholder både trådfaste BUS baserede og trådløse betjeningspaneler.

Læs mere

FUSO A Daimler Group Brand DEN NYE CANTER ECO HYBRID. Green light for efficiency

FUSO A Daimler Group Brand DEN NYE CANTER ECO HYBRID. Green light for efficiency FUSO A Daimler Group Brand DEN NYE CANTER ECO HYBRID Green light for efficiency ØKONOMI OG MILJØ BLIVER TO SIDER AF SAMME SAG Høj kvalitet fra Europa og teknologisk innovation fra Japan mødes for at klare

Læs mere

Indsats i Borgmesterpagten

Indsats i Borgmesterpagten Indsats i Borgmesterpagten Transporten i Roskilde Transporten Kort notat om udledning af drivhusgasser fra transporten i Roskilde RUC, Oktober 2017 Side 1 Transporten Kort notat om udledning af drivhusgasser

Læs mere

NYHED. Invacare Zephyr

NYHED. Invacare Zephyr Invacare Zephyr Nyd en behagelig køretur! Komfortabel, sikker og stille. Den nye el-kørestol fra Invacare nærmest svæver hen over hvilket som helst terræn. El-kørestolen Invacare Zephyr har en helt unik

Læs mere

Volvo Buses. Driving quality of life. Et solidt udgangspunkt for en produktiv bus

Volvo Buses. Driving quality of life. Et solidt udgangspunkt for en produktiv bus Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11 R Et solidt udgangspunkt for en produktiv bus Pålidelige virksomhedsresultater Volvo B11 R er grundstenen i en succesrig busvirksomhed. Uanset om du har behov

Læs mere

Hurtigport Albany RR3000 ISO

Hurtigport Albany RR3000 ISO Hurtigport Albany RR3000 ISO ASSA ABLOY Entrance Systems The global leader in door opening solutions Høj hastighed og fremragende varmeisolering Varmeisolering 50 mm tyk isoleret portdug. Minimalt varmetab.

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

CityCirkel el-busser i København

CityCirkel el-busser i København CityCirkel el-busser i København Projekt el-busser 2007: På baggrund af beslutning i Københavns Borgerrepræsentation udbyder Movia kørsel i City med el-busser Marts 2008: Arriva vinder kontrakten på 11

Læs mere

Toyota Material Handling i Europa

Toyota Material Handling i Europa Toyota Material Handling i Europa Total dækning Toyota Material Handlings netværk strækker sig over 30 lande i Europa med mere end 4500 mobile teknikere. Altid lokalt med global support Uanset hvor du

Læs mere

Udvikling af et BRT buskoncept

Udvikling af et BRT buskoncept Udvikling af et BRT buskoncept Thomas Damkjær Petersen Projektleder Trafik- og rådgivningscenter E-mail: tdp@moviatrafik.dk - og hvordan kan det anvendes? 1 Movia, 12. juni 2014 Agenda Del 1: Baggrunden

Læs mere

7 43 N, 119 05. Brændstofcellesystem VeGA BESTIL NU! UAFHÆNGIG STRØMFORSY- NING TIL ENHVER TID? LIGE HVOR DU ØNSKER DET. Større komfort på turen

7 43 N, 119 05. Brændstofcellesystem VeGA BESTIL NU! UAFHÆNGIG STRØMFORSY- NING TIL ENHVER TID? LIGE HVOR DU ØNSKER DET. Større komfort på turen 7 43 N, 119 05 UAFHÆNGIG STRØMFORSY- NING TIL ENHVER TID? LIGE HVOR DU ØNSKER DET. BESTIL NU! Brændstofcellesystem VeGA Større komfort på turen Bekendelsen til mere fritid Gør dig uafhængig af lysnettet

Læs mere

TDX SP2 Ultra Low Maxx

TDX SP2 Ultra Low Maxx Invacare TDX SP2 En revolutionerende og unik el-kørestol. TDX SP2 er en kombination af en centerhjulsdrevet el-kørestole med den bedste stabilitet, sikkerhed og komfort, og nyt sædesystem. Ultra Low Maxx

Læs mere

Comet PRO side 2-5 Comet ULTRA side 6-7 Comet ALPINE+ side 8-9

Comet PRO side 2-5 Comet ULTRA side 6-7 Comet ALPINE+ side 8-9 Comet PRO side 2-5 Comet ULTRA side 6-7 Comet ALPINE+ side 8-9 Invacare COMET PRO Scooteren for dig, som ønsker masser af komfort og overskud Comet PRO Invacare Comet PRO er for dig, som vil have høj siddekomfort,

Læs mere

Bosch genopfinder havearbejdet.

Bosch genopfinder havearbejdet. Bosch genopfinder havearbejdet. Du genopfinder haven. Batteridrevne haveredskaber www.bosch-garden.dk Bosch batteridrevne haveredskaber. med lithium-ion-teknologi. 36 V Du er altid et skridt foran med

Læs mere

Stolelifte til trapper med sving. Handicare 2000 2000 Simplicity

Stolelifte til trapper med sving. Handicare 2000 2000 Simplicity Stolelifte til trapper med sving Handicare 2000 2000 Simplicity Fordelene ved en Handicare stolelift Har du det svært med at komme op og ned ad trappen, er du ikke alene. Hvert år kigger tusindvis af mennesker

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

FØLG MED MIG! SERVICE GUIDE SERVICESIMONHJÆLPER :)

FØLG MED MIG! SERVICE GUIDE SERVICESIMONHJÆLPER :) FØLG MED MIG! SIMONHJÆLPER :) TORBENHØYERSIGER :) ER PÅ MISSION SÆT I GANG VI VIL VÆRE BEDST Det er vildt imponerende at se og høre de eksempler på god service, der kommer frem i dette hæfte. Idérigdommen

Læs mere

Derudover er der ligeledes et håb om at kunne nedbringe udgifterne til brændstof/energi og vedligeholdelse.

Derudover er der ligeledes et håb om at kunne nedbringe udgifterne til brændstof/energi og vedligeholdelse. Frederiksberg Kommune el skraldebil Statusrapport august 2014 Projektets formål Frederiksberg Kommune erstatter en konventionel diesel-skraldebil med en el-skraldebil. Formålet er at gøre affaldsindsamlingen

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima SCM ZM Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT SCM ZM Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt for udviklingen

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Alsidig stabler til dine behov...

Alsidig stabler til dine behov... Alsidig stabler til dine behov... Styrestangsstabler - model PSP 24/7 support Globalt netværk 2 modeller PSP Din UniCarriers stabler fordi ægte revolutioner starter på gulvet PSP 125 og PSP 160 er meget

Læs mere

Geberit AquaClean Mera. Et mesterværk. funktion og design. Kan leveres fra 1. september 2015. Nyhed

Geberit AquaClean Mera. Et mesterværk. funktion og design. Kan leveres fra 1. september 2015. Nyhed Geberit AquaClean Mera Et mesterværk i funktion og design Kan leveres fra 1. september 2015 Nyhed Geberit AquaClean Mera Et mesterværk i funktion og design. Geberit AquaClean Mera løfter niveauet for douchetoiletters

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

Arbejde i højder. Anvendelsesbrochure

Arbejde i højder. Anvendelsesbrochure Arbejde i højder Anvendelsesbrochure Løfter standarder til det næste niveau Arbejde i højder To løsninger i en Sikkerhedsstandarden for arbejde med mobile løfteplatforme, også kaldet mandskabskurve, bliver

Læs mere

Danmarks trafikale infrastruktur bør ændres grundlæggende set i lyset af udfordringerne fra klima krisen og den kommende oliekrise.

Danmarks trafikale infrastruktur bør ændres grundlæggende set i lyset af udfordringerne fra klima krisen og den kommende oliekrise. rafikal ænke ank Civ. ing. Palle R Jensen Forhåbningsholms Alle 30 1904 Frb. C. (+45) 3324 7033 prj@ruf.dk PRESSEMEDDELELSE Dato: 4-1-08 Danmarks trafikale infrastruktur bør ændres grundlæggende set i

Læs mere

Den første elektriske gaffeltruck, der udmærker sig med tre E er

Den første elektriske gaffeltruck, der udmærker sig med tre E er Den første elektriske gaffeltruck, der udmærker sig med tre E er OPLEV DEN HELT NYE TX-GENERATION Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Den nye TX-generation: Lavere energiforbrug Den nye TX-serie

Læs mere

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer

Movia vil på tværs af geografi, produkter og infrastruktur deltage i samarbejder om nye løsninger på de trafikale udfordringer Mobilitetsplanlægning et nyt forretningsområde Forretningsplanen Hvorfor mobilitetsplanlægning? Mobilitetsplaner 1 Visionen Movia leverer sammenhængende transportløsninger, der bidrager til mobilitet og

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

Invacare ORION METRO. side 6-9

Invacare ORION METRO. side 6-9 Invacare ORION METRO Orion METRO side Det ideelle valg ved et2-5 Orion PROkørselsbehov side 6-9 kombineret Invacare ORION METRO Det ideelle valg ved et kombineret kørselsbehov Orion METRO Invacare Orion

Læs mere

baner vejen for elbilen i Danmark

baner vejen for elbilen i Danmark Analyse af kørsel i Sønderborg Kommune Land og by baner vejen for elbilen i Danmark Alexander Schou Nielsen, Projektchef - asn@clever.dk - +45 5219839 Besøg os på www.clever.dk, eller facebook.com/clever

Læs mere

I N D U S T R I A L A N D C L E A N I N G E Q U I P M E N T I N D U S T R I A L A N D C L E A N I N G E Q U I P M E N T

I N D U S T R I A L A N D C L E A N I N G E Q U I P M E N T I N D U S T R I A L A N D C L E A N I N G E Q U I P M E N T 2000 Koncept Dette er virkeligt et nyt design med fornyende og kraftfuld konstruktion, skabt for en række af moderne fejemuligheder. Dulevo 2000 er den perfekte kompaktfejemaskine for alle årstider. Indbygget

Læs mere

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser:

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser: 24. april 2009 Højere hastighed og klima Susanne Krawack og Martin Lidegaard Hastigheden på de danske veje har en signifikant betydning for transportsektorens udledning af CO2. Alligevel har det ikke været

Læs mere

Opel Zafira KAMPAGNEMODELLER

Opel Zafira KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 12.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Excite Impress Impress 344.990 354.990

Læs mere

Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil

Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil Side 2-12. oktober 2012 CLEVER A/S - Hvad er CLEVER CLEVER hed tidligere ChoosEV CLEVER blev etableret i oktober 2009 CLEVER ejes af Syd Energi og SEAS-NVE

Læs mere

OPEL Corsa KAMPAGNEMODEL. Image Excite Impress OPC-Line UDSTYR. Sidst opdateret:

OPEL Corsa KAMPAGNEMODEL. Image Excite Impress OPC-Line UDSTYR. Sidst opdateret: OPEL Corsa Sidst opdateret: 04.07.2019. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Image Excite Impress OPC-Line 128.990 134.990

Læs mere

Alcoa. Fælge, du kan stole på

Alcoa. Fælge, du kan stole på Alcoa Fælge, du kan stole på Alcoa, din partner siden 1948 Gennem 125 år har Alcoa vokset sig større og ændret format takket være vores innovationsarv og personalets engagement. Vi udtænkte et marked til

Læs mere

Kom vidt omkring på en el-scooter

Kom vidt omkring på en el-scooter MERE LIVSKVALITET Kom vidt omkring på en el-scooter At kunne komme nemt og hurtigt rundt i dagligdagen er desværre ikke en selvfølge for alle. Men fordi man ikke længere er så rask til bens, behøver man

Læs mere

Opel Mokka KAMPAGNEMODELLER

Opel Mokka KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 17.06.2019. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Excite Impress Impress 239.990 249.990

Læs mere

DEN PERFEKTE PARTNER I PARK OG BY. Batteridrevne redskaber til rengøring og vedligeholdelse af grønne områder PROFESSIONAL PARK & CITY SOLUTIONS

DEN PERFEKTE PARTNER I PARK OG BY. Batteridrevne redskaber til rengøring og vedligeholdelse af grønne områder PROFESSIONAL PARK & CITY SOLUTIONS DEN PERFEKTE PARTNER I PARK OG BY Batteridrevne redskaber til rengøring og vedligeholdelse af grønne områder PROFESSIONAL PARK & CITY SOLUTIONS REDSKABER 50 VOLT DISSE PROFESSIONELLE MASKINER HAR BRUG

Læs mere

Opel Astra 5d KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODEL. Essentia Excite Impress Exclusive. Sidst opdateret:

Opel Astra 5d KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODEL. Essentia Excite Impress Exclusive. Sidst opdateret: KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 12.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Essentia Excite Impress Exclusive 229.990

Læs mere

chassis 1 Langt chassis 8 2 Langt chassis 8 4

chassis 1 Langt chassis 8 2 Langt chassis 8 4 TRÆK/CHASSISHØJDE/AKSELAFSTAND (dimensioner i dm) Langt chassis Langt chassis 6 2 radt-gr 48 48 48 Langt chassis 6 4 Langt chassis 8 2 radt-ar radt-gr.5 RAPDT-GR Langt chassis.5.5.5 62 RADDT-GR RADDT-G2

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Foretrækkes af professionelle Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt

Læs mere

Ideen bewegen mehr. XXL-LINE. Specialudstyr fra AAT

Ideen bewegen mehr.   XXL-LINE. Specialudstyr fra AAT Ideen bewegen mehr www.aat-online.de XXL-LINE Specialudstyr fra AAT AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tel.: +49.74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de info@aat-online.de

Læs mere

Førerløse køretøjer. Ole Schleemann. Underdirektør

Førerløse køretøjer. Ole Schleemann. Underdirektør Førerløse køretøjer Ole Schleemann Underdirektør Program Verden forandrer sig Hvad er førerløse køretøjer? - og hvornår kommer de? Er førerløse køretøjer døden for busser og tog? Førerløse busser i Vesthimmerlands

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Meget mere end bare kold luft. Truma klimasystemer. Truma klimasystemer. Ny med Aventa eco og Saphir comfort RC. Oplev mere på: www.truma.

Meget mere end bare kold luft. Truma klimasystemer. Truma klimasystemer. Ny med Aventa eco og Saphir comfort RC. Oplev mere på: www.truma. Meget mere end bare kold luft Truma klimasystemer Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario Spændingsforsyning Køleydelse / varmeydelse (varmepumpe) Strømforbrug (230 V) køledrift Strømforbrug

Læs mere

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed GOLD RX/HC Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe Ventilation, varme og køling i en og samme enhed Alt i ét Ventilation, varme og køling i én pakke Der findes mange forskellige løsninger til

Læs mere

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

AALBORG KOMMUNE Magistratens 5. Afdeling Teknisk Sekretariat

AALBORG KOMMUNE Magistratens 5. Afdeling Teknisk Sekretariat AALBORG KOMMUNE 21-08-1997 Magistratens 5. Afdeling JØ/- Teknisk Sekretariat Notat Kollektiv Trafik - Erfaringer 5 hybridbusser Disposition 1 Præsentation Jan Øhlenschlæger, Afsnitsleder i kollektiv trafikafsnittet

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

Opel Mokka KAMPAGNEMODELLER

Opel Mokka KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 12.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse Excite Impress Impress 239.990 249.990

Læs mere

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER Ej muligt

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER Ej muligt KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 28.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse UDSTYR Multijusterbart rat Servostyring

Læs mere

Luftaffjedring den fleksible løsning. Luftaffjedringen understøtter standard fjederne og øger kørekomforten og sikkerheden!

Luftaffjedring den fleksible løsning. Luftaffjedringen understøtter standard fjederne og øger kørekomforten og sikkerheden! Luftaffjedring den fleksible løsning. Luftaffjedringen understøtter standard fjederne og øger kørekomforten og sikkerheden! Luftaffjedringssystemer Autocampere og andre køretøjsbrancher kæmper med de samme

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

DYNAMISK DESIGN. I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej.

DYNAMISK DESIGN. I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej. DYNAMIC DYNAMISK DESIGN I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej. Derfor har vi skabt den nye Honda Jazz Dynamic. Den har en sporty

Læs mere

FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET. M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard

FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET. M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard Baggrunden 15.000 indbyggere Voldsom byudvikling i Aalborg Øst Opgør med 60-70 er planlægning Meget

Læs mere

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015

Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Trafiksikkerhedspolitik i Falck 2014-2015 Indholdsfortegnelse. Indledning. 1.0 Hvem er omfattet af Falcks trafiksikkerhedspolitik. 1.1 - Falcks mål med trafiksikkerhedspolitik. 1.2 - Direkte mål for trafiksikkerhedspolitikken

Læs mere

Hoval Biolyt Træpillestokeren med en ydeevne på 3-26 KW Varme uden at gå på kompromis!

Hoval Biolyt Træpillestokeren med en ydeevne på 3-26 KW Varme uden at gå på kompromis! Hoval Biolyt Træpillestokeren med en ydeevne på 3-26 KW Varme uden at gå på kompromis! I denne tid taler alle om svindende energi ressourcer, og hvordan fossile brændstoffer skaber problemer ikke dig!

Læs mere

Vil I arbejde med transport og infrastruktur i Skandinavien?

Vil I arbejde med transport og infrastruktur i Skandinavien? Vil I arbejde med transport og infrastruktur i Skandinavien? Om at søge støtte til projekter på transportområdet fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak INDHOLDSFORTEGNELSE Arbejde med bæredygtig

Læs mere

Indhold. Lev godt med Honeywell 4. Funktioner og fordele. Et harmonisk liv med Honeywell-dørklokker 6

Indhold. Lev godt med Honeywell 4. Funktioner og fordele. Et harmonisk liv med Honeywell-dørklokker 6 Dørklokker 2 Indhold Introduktion Om os Lev godt med Honeywell 4 Funktioner og fordele Et harmonisk liv med Honeywell-dørklokker 6 Sætmuligheder Opnå fuldstændig ro i sindet med et Honeywell-dørklokkesæt

Læs mere

Ideen bewegen mehr. CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany

Ideen bewegen mehr.   CargoMaster. Trappeklatring for professionelle. Made in Germany Ideen bewegen mehr www.cargomaster.org CargoMaster Trappeklatring for professionelle Made in Germany AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tel.: +49 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Dokumentnummer 583323 Dato 08 02 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Orientering om ny model for flextur og ny mulighed for plustur Movia gennemfører

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE

BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE Med autentisk cykelfornemmelse og indbygget simulator Madrid den 4. august 2015. Teknologifirmaet Bkool, der laver interaktive

Læs mere

RENAULT ERHVERVSBILER KANGOO Z.E. Priser & Udstyr

RENAULT ERHVERVSBILER KANGOO Z.E. Priser & Udstyr RENAULT ERHVERVSBILER KANGOO Z.E Priser & Udstyr KANGOO Z.E Prisliste gældende fra 01.07.2018 Model Batteri HK FORBRUG (Wh/km) Gearkasse Rækkevidde** Lasteevne (kg)* Grøn ejerafgift Pris Kangoo Z.E 33

Læs mere

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODEL. Essentia Ltd. Enjoy+ OPC-Line. Sidst opdateret:

Opel Corsa 5d KAMPAGNEMODELLER KAMPAGNEMODEL. Essentia Ltd. Enjoy+ OPC-Line. Sidst opdateret: KAMPAGNEMODELLER Sidst opdateret: 07.12.2018. KAMPAGNEMODEL Vejl. pris inkl. levering Motor HK Brændstof Gear km/l CO 2 (g/km) Halvårlig grøn ejerafgift Energiklasse UDSTYR Multijusterbart rat Servostyring

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest

PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest 10.01.2018 Büdingen, Tyskland: GNB Industrial Power en afdeling af Exide Technologies, der er en førende, global producent

Læs mere