Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010"

Transkript

1 Lørdag 10/ I skrivende stund sidder jeg på vores hotel, som ligger i Jiaxing by tæt på skolen hvor vi skal undervise fra på mandag. Lokalt siger uret 20.46, men hjemme hos jer må den være 14.46, altså tidlig eftermiddag. Det er mærkeligt med den tidsforskel, og vi får nok alle sammen en smule jetlag, selvom vi på ingen måde har tid til sådan noget. I lufthavnen ventede en smilende Jack, som er vores kontaktperson hernede, og som er meget flink og hjælpsom. Han og en chauffør sørgede for at vi kom fra Shanghai til Jiaxing, en køretur på cirka 2½ time i bil. Ved hotellet ventede flere personer fra skolen i Jiaxings administration, og vi fik at vide, at vi skulle med dem ud at spise. Så vi havde hver ca. et kvarter til at gå i bad og gøre os klar, og så var det ellers bare af sted. Alle er meget flinke, snakkesalige og høflige, og det var spændende at prøve at spise RIGTIG kinesisk mad (som ikke kun består af nudler). Jeg måtte hurtigt droppe at undgå kød, det er simpelthen umuligt at gennemskue hvad det er man spiser, men det meste af det smagte rigtig godt. Noget af det er dog meget stærkt, og jeg fik da også et enormt hosteanfald ved bordet, pinligt! Søndag 11/ kl (lokal tid) Vi stod op klokken halv 8 i morges, og begav os derefter ned til det der var blevet beskrevet som continental breakfast. Det var det så ikke. Kineserne nyder gerne varme retter til morgenmad, dvs. ris, dumplings (dejpakker med fyld) og diverse andre varme kødretter. Af almindelig vestlig morgenmad var der nogle hårdkogte æg, noget meget sødt brød, muffins og varm juice. Det lod vi os ikke slå ud af, og efter en hurtig (og begrænset) morgenmad, begav vi os ud i byen for at købe noget vand. (Vandet fra vandhanen må IKKE drikkes!) Vores hotel ligger en smule uden for Jiaxing centrum, men vi fandt et par små shops, så vi kunne fylde vores lille depot. Vi fandt et lille supermarked, hvor man bl.a. kan købe vakumpakkede andefødder, mums! Vi købte lidt forskelligt lækkert med hjem til hotellet, hvor flere af tingene viste sig at være knapt så lækre. Vores TUC kiks var åbenbart med tang, og vores chips krydret med agurk. Det er et mærkeligt land! Jeg fik også prøvet et kinesisk toilet for første gang, dvs. et hul i jorden. Godt nok et pænt hul, der kunne trække ud og som var i sin egen bås, men dog et hul, hvor man må ned på hug for at sidde. Det er meget mærkeligt første gang, men man forstår godt deres pointe i, at det da er ulækkert at dele toiletbræt med alle andre mennesker.

2 Fredag den 16. juli 2010 I går havde vi så det famøse Bonfire Party, som egentlig mindede lidt om når vi har forårsevent hjemme på gymnasiet. Klasserne sad på stole udenfor rundt omkring en scene, hvor der i løbet af aftenen var forskellige slags optrædener fra elever. Der var to værter, hvoraf den ene var Ulrik og den anden var en kinesisk pige ved navn Jessica. Eleverne optrådte med sang, digtoplæsning og instrumentspil. Under hele eventet brændte der et bål nede bagi, som trådte mere og mere frem undervejs som mørket faldt på. Der var også indslag hvor vi danske lærere skulle op og lære kinesisk og lære kineserne dansk, samt en slags tegn og gæt konkurrence. Der var ret sjovt, men vi var alle ret trætte bagefter. Louise og Ulrik optrådte også med Romeo & Julie, og Ulrik var endda så vild med scenen at han også optrådte solo med et stykke fra Hamlet!

3 Lørdag den 17.juli 2010 Lørdag var vi i Wu Zhen (udtales Wu djen), og vi var af sted med vores 4 assistenter + Mr. Chang (rektoren), hans kone og en ven af familien. Det tog ca. en time at køre der ud, og Wu Zhen hører faktisk til Jiaxing, så det giver lidt et indtryk af hvor stor Jiaxing faktisk er. Wu Zhen er områdets gamle hovedstad, og er bevaret med sine gamle bygninger og kanaler. Alt i byen er forsøgt bevaret i den gamle stil, og rundt omkring vises der, hvordan de forskellige ting blev fremstillet i gamle dage i Kina. Det er et kæmpe sted, og meget, meget spændende! Vi havde endelig fået det gode vejr tilbage, næsten lidt for godt. Det er hårdt at gå rundt i 3 timer i træk, når solen skinner lige ned og temperaturen har rundet de 33 grader. Det gælder bare om at drikke en masse vand, og holde nogle små pauser ind i mellem. Vi havde en guide til at vise os rundt i byen, og første stop var der hvor man i gamle dage producerede stoftryk til forskellige tekstiler. Det var muligt at købe forskellige souvenirs med hjem, som var lavet i deres hjemmelavede stof, og jeg fik købt to små stof tigere, idet det jo i år er tigerens år. Herefter så vi hvordan man lavede soja, og så en samling af gamle redskaber til forskellige formål. Alt er stadig holdt i den gamle stil, og det er lavet sådan at man kan komme til at røre ved de fleste ting og selv prøve diverse redskaber. Hele byen er bygget op omkring kanalerne, som består som den vigtigste transportvej i byen. Det hele minder en lidt om Venedig, og det er meget idyllisk at gå over broerne og langs kanalerne.

4 Herefter gik turen til fodbindingsmuseet. Ja, et museum for fodbinding (Den gamle tradition i Kina, hvor kvinderne fik snøret deres fødder så små som overhovedet muligt). Det var en kæmpe udstilling med en samling af hundredvis af de bitte små sko. Skoene var meget smukke, men hele tanken bag er skræmmende. Der skal lige for en god ordens skyld tilføjes, at fodbinding ikke længere praktiseres i Kina! Så gik turen til silkeproduktionen, som består af udnyttelse af disse her silkeorme og deres evne til at producere silke. Det var ret mærkeligt at komme bag kulissen og se, hvordan sådan et eftertragtet tekstil egentlig laves, og endda helt naturligt (forstået på den måde at det er et naturligt produkt) Nu var vi også ved at være trætte, og vi blev inviteret på middag på et fint nyt hotel beliggende midt i Wu Zhen. Man er efterhånden ved at vænne sig til den kinesiske mad, og rektors kone var rigtig sød til at hjælpe mig med at finde det mad, hvor der ikke var kød i. Tirsdag 20.juli 2010 Her i Jiaxing går tiden lige nu mest med at undervise, forberede sig til undervisning og spise. Jeg har undervisning fra klokken med klasse 6, og så fra klokken med klasse 5. Det betyder at jeg skal tidligt op, og alligevel først er færdig sent på dagen, hvilket kan være lidt hårdt. Heldigvis kan jeg nå en middagslur midt på dagen, og det er nogle gange tiltrængt, da jeg ikke sover så godt om natten, nu hvor varmen for alvor er slået til. I dagstimerne har vi omkring 38 grader og fuldt solskin, hvilket medfører en næsten ulidelig varme i klasselokalerne, hvor aircondition ikke altid er helt velfungerende. Eleverne er søde, men også de er påvirket af varmen og deres skoleprogram, og de er ikke altid lige oplagte til undervisningen, forståeligt nok. Jeg har indtil videre kørt emner som H.C. Andersen (som ALLE i Kina kender), musik (hvor jeg lærte dem at synge en sang) og rejser. Jeg prøver at gøre det så spændende som muligt, men det er ikke altid nemt at undervise en klasse med 50 trætte elever. Mit ophold på skolen går ud på at få eleverne til at snakke så meget engelsk som muligt, da det er det, som er deres svage side. Skriftligt er de faktisk på et rigtig højt niveau, men de har svært ved at udtale de engelske ord og så har man problemet. Jeg har arbejdet en del med forskellige interview og præsentationsøvelser med dem, men det tager lang tid hvis man skal have alle 50 elever til at sige noget. Men det må bare tage den tid det tager, for alle skal sige noget. Hver morgen starter jeg ud med et simpelt spørgsmål som f.eks. What did you do yesterday?, What did you have for breakfast?, og så er det bare at få alle i klassen til at svare en efter en.

5 Lørdag den 24.juli 2010 Vi er nu i Beijing, og turen herhen gik uden problemer. Vi blev fulgt helt til stationen efter middag med ledelsen, og vores assistenter kom for at sige farvel. Vi fik gave af dem og af skolen, så vi var helt overlæsset da vi skulle ombord på toget. (Vi fik bl.a. en vanvittig flot fotobog af skolen med billeder fra vores to uger i Jiaxing) Det var trist at sige farvel til alle, for vi har trods alt boet to uger i Jiaxing, og vi er kommet til at lære vores assistenter rigtig godt at kende, og vi har haft en masse fede oplevelser alle sammen. Søndag den 25.juli 2010 Søndag tog vi ud til Himlens Tempel tidligt fra morgenstunden, hvor vi først gik igennem den omkringliggende park, som om morgenen er fyldt med kinesere der dyrker morgengymnastik, dans, kampsport eller andre former for sport. Himlens Tempel, som oversat betyder Templet for Bøn om God Høst, er bygget op af tre cirkler (som symboliserer Himlen), ovenpå en kvadratisk grundplan (som symboliserer jorden). 22 kejsere har hvert år dagen før vintersolhverv, gået med et stort følge op til Himlens tempel, hvor flere ritualer skulle sikre, at bønderne fik en god høst. Det er et virkelig flot tempel, især ved morgentid, og på begge sider af pladsen foran er der museumsbygninger med informationer om templets historie. På vej ud fra området, så vi flere ældre kinesiske mænd der udførte kaligrafi med vand på fliserne. En symbolsk gestus, idet vandet få sekunder efter fordamper fra de varme fliser. Men smukt var det!

6 Udenfor mødtes vi af en masse gadesælgere, og efter et par minutter var et ualmindelig fake Omega ur pruttet ned fra 150 yen, til 35 yen. Herefter gik turen mod Klokke og trommetårnet, beliggende i det gamle Beijing. Begge tårne er fra 1420, og blev hovedsagelig brugt til at hjælpe byens borgere med at holde styr på tiden. Vi kom til tops i begge tårne ad de meget stejle trapper, og i trommetårnet så vi en opvisning hvor trommerne demonstreredes.

7 Mandag den 26.juli 2010 Mandag gik turen til Lama templet, også kaldet templet for Fred og Harmoni. Templet tilhører Den Gule Sekt, og skulle efter sigende være et af de flotteste tibetansk buddhistiske templer udenfor Tibet. Templet indeholder bl.a. en bronze Buddha, og en 26 m høj Maitreya Buddha i sandeltræ. Templet blev bygget i 1694, og var til at starte med hjem for Yongzheng, før han blev kejser. I 1744 blev paladset lavet om til tempel, og overgivet til tibetanske og mongolske buddhister. Templet er ikke et egentligt tempel, men mere et tempel kompleks, som består af mange forskellige rum, med mange forskellige Buddhaer. Stedet er meget helligt, og mange komme udelukkende dertil af religiøse årsager, og ikke ligesom os som turister. Mange medbringer røgelsespinde eller andre gaver til Buddhaerne, og der bliver ivrigt bedt rundt om i de små rum (heraf følger der naturligvis og desværre et billedeforbud de fleste steder. Herefter gik turen til Silke og tøjmarkedet, som begge ligger i store højhuse og som skulle vise sig at være temmelig stressende af befinde sig i. Begge steder er meget turistede, hvilket medfører at sælgerne er meget pågående og generelt prøver at snyde udlændinge for et godt ord (fordi de ved at de kan!). Overalt hvor du bevæger dig hen råbes der til dig fra alle sider: Come here, buy t shirts, come look lady osv osv., mens sælgerne ivrigt forsøger at få dig hevet med ind i deres bod. Det er i længden meget trættende, og man kan ikke for alvor få prisen ned på nogle af tingene, fordi markederne er så turistede som de er. Jeg fik dog købt lidt, bl.a. 2 par falske Rayban solbriller til 35 kr. stykket og et par falske Chanel øreringe til 20 kr. Generelt skal man regne med, at alt hvad du ser på

8 sådanne markeder er falskt, men vi fandt faktisk en kashmir forretning med adskillige certifikater, samt et billede af Hillary Clinton, så helt falskt har det forhåbentlig ikke været. (Især ikke fordi jeg brugte 200 kr. på en trøje derinde!!) Tirsdag den 27.juli 2010 Tirsdag gik turen først til Den Himmelske Freds Plads, som er den plads der ligger umiddelbart foran indgangen til Den Forbudte By, og som i 1989 var blodig ramme om en studenter demonstration, hvor flere hundrede blev dræbt. For enden af pladsen, på porten ind mod Den Forbudte By, hænger et kæmpeportræt af selveste Mao, og med kinesiske skrifttegn bliver der på begge sider proklameret Længe Leve Den Kinesiske Folkerepublik og Længe Leve Harmonien Mellem Verdens Folk. Pladsen er kæmpestor, og der er et mylder af mennesker alle vegne. Selve pladsen er 40 ha stor, så en forsamling på mennesker giver ingen problemer. Pladsen anses som Beijings centrum, og den er centrum med stil! Rygtet siger faktisk, at der under pladsen er anlagt en hel by, som Mao fik anlagt som skjul, hvis eventuelle fjender skulle finde på at erobre byen. Man kan vidst godt komme derned, men så skal man kende nogen, der kender nogen, som ved hvor indgangen er. Herefter gik turen til Den Forbudte By, som gennem 492 år har været hjem for 24 forskellige kejsere i Kina. Den Forbudte By måler 760 meter fra øst til vest, og næsten 1 km fra nord til syd, og gemmer på bygninger som siges at indeholde i alt 9999 rum, som i gamle tider har huset kejsere, kejserinder, tjenestefolk, konkubiner osv.

9 Stedet er kæmpe stort, og meget, meget smukt. Ingen billeder kan yde stedet retfærdighed, og det er svært at beskrive stemningen man får, når tankerne flyver tilbage til, hvordan livet må have været indenfor de store mure. Eneste minus ved stedet, er den massive turisttilstrøming, som kan gøre det svært at komme tæt på de ting man gerne vil se. I flere af bygningerne er der anlagt små museer, indeholdende forskellige ting fra kejsertiden. Vi var bl.a. inde og se kejserens ursamling, hvilket bød på de mest mærkværdige og kunstneriske ure jeg nogensinde har set, ure der i den grad var en kejser værdig! (Det skal lige tilføjes, at mange af urene faktisk er produceret i Europa!) Torsdag den 29.juli 2010 Turen til muren Torsdag havde vi booket en tur med et rejsebureau, som skulle tage os med ud til muren og nogle af de andre seværdigheder i området. Vi blev hentet på hotellet klokken 7, hvorefter vi skulle ud og hente de andre som skulle med på turen. Vi var noget af en blandet besætning, en dreng fra Korea, en pige fra Australien og 4 piger som have undervist i engelsk i Korea, hvoraf en var fra USA, en fra Canada, en fra Skotland og en fra Sydafrika. Først gik turen ud til en af Ming gravene. (Ming var et af de dynastier, som herskede i Kina for mange år siden, hvoraf 13 af kejserne (+ koner osv.) er begravet i nærheden af muren) Den grav vi besøgte kaldes for Changling graven, og er den ældste og største af gravene. Man kan ikke komme ned i selve graven, men blot besøge hallen som er opført umiddelbart inden gravhøjen, som man brugte til at ofre til forfædrene, og som nu rummer en udstilling af nogle af de ting som gives de døde med i graven. (Smykker, tøj, osv.) Herefter gik turen til et jademuseum i nærheden, hvor vi bl.a. lærte at se forskel på falsk og ægte jade, samt så hvordan de forskellige smykker, skulpturer osv. skabes. Jeg købte bl.a. en glædeskugle med hjem, som angiveligt skal berige mit liv helt enormt! Når man er i Beijing har man valget imellem at se muren 3 forskellige steder, nemlig i Badaling, Mutianyu eller Simitai. Vi tog til Badaling, som er det mest turistede sted, men også det sted med bedst udsigt. Muren er ca km. lang, men mange steder er muren i forfald i sådan en grad, at det ikke længere er muligt at adskille den fra tilfældige murbrokker. Meget af muren er blevet restaureret i forbindelse med turisme, og Badaling var den del af muren der stod først klar. Vi var desværre uheldige med vejret i den forstand, at det var meget skyet, og derfor svært at tage nogle ordentlige billeder. Jeg håber dog at I derhjemme kan fornemme, hvor imponerende og kæmpestor muren er. Nogle steder var stigningerne virkelig grumme, og det var med sved på panden at man vandrede fremad. Ikke alle steder var lige sjove at gå, med sådan lidt semi højdeskræk som jeg har, men en kæmpe oplevelser var det!

10

11 Søndag den 1.august 2010 Nu er vi altså i Shanghai, og jeg kan med sikkerhed sige, at man ikke har set en rigtig storby, før man har set Shanghai! Det er fuldstændig vanvittigt at være her, og man føler sig så mikro lille midt i blandt den ene skyskraber efter den anden! Ingenting står stille i Shanghai, alt er i bevægelse hele tiden, og rundt omkring en skyder der nye bygninger op hvert sekund. Det her, er en by i udvikling og der er ingen tvivl omkring det! Et af de mest imponerede steder at være, er ved promenaden kaldet The Bund, som stammer tilbage fra kolonitiden, og hvorfra man kan kigge direkte hen på Pudong, som er den del af byen der kaldes for Det nye Shanghai. Her står skyskraberne side om side, den ene højere end den anden. Bl.a. er der Orientens Perle, som er Shanghais TV tårn, der er det karakteristisk formede tårn med kuglerne. Det stod færdigt i 1994 og er 468 meter højt. Shanghais højeste skyskraber er den, der blandt folket beskrives som Øloplukkeren, men som i virkeligheden er Shanghai World Financial Center. Bygningen er 492 meter høj, og dermed kun 17 meter lavere end verdens højeste skyskraber som står i Taiwan. I og med at Shanghai er så ny en by, i forhold til f.eks. Beijing, er der ikke så meget kulturelt at se her, men for at være en smule kulturelle, har vi i dag været en tur på museum for at se Kinas første præsident Sun Yatsen s bolig, som ligger i det meget hippe franske kvarter. I morgen går turen Expo Verdensudstillingen, hvor vi jo selvfølgelig skal besøge vores lille havfrue!

12 Fredag den 6.august 2010 Hjemme igen Lige pludselig var man hjemme igen, og en hverdag skal i gang igen langt fra det kommunistiske Kina. Det har været en rejse som har forundret og forarget os, en oplevelse der for mit vedkommende aldrig vil blive glemt. Det var et møde med en kultur så langt fra vores, og alligevel så tæt på. Et møde med et drømmende folk, med viljen til at føre deres land helt i front som verdensmagt og et møde med et skolesystem så disciplineret, at det kunne give associationer til vores altså for mange år siden! Og alligevel så lærer de noget, på trods af pengemangel, pladsmangel osv. Den unge kineser er et menneske fyldt med drømme og viden, og et håb om en bedre fremtid. Kina ungt som gammelt, er et splittet land rent økonomisk men et samlet land når det kommer til håbet om fremtiden. Et land der er værd at opleve for alle, og en oplevelse jeg altid vil huske og kun fik ved hjælp af Gribskov Gymnasium. Hermed en opfordring til alle kommende studenter om at tage chancen, det er det værd!

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2.

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde.

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Bilag 3 Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Feltnoter for Julie Bergdal Kolath: Feltnoter for mandag d. 07.04.14: Københavns

Læs mere

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel. SEPTEMBER 2013 ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.dk 50 20 12 48 ÅBNINGSTIDER: Tirsdag - Torsdag 12.00-15.00 Ved Dorthe

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Hej derhjemme! I dag har jeg været ude på egen hånd i 1 måned og 8 dage og jeg har stadig ikke tænk mig at komme hjem endnu, men jeg har tænkt mig at rejse videre ud i

Læs mere

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en Dag 1: De sidste dage op til afrejse er hektiske. De bærbare pc er går ned to dage før vi skal af sted og Jan knokler med både dem og hjemmesiden og sover næsten ikke i mange nætter. For mig betyder det

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Unik Kunsttur til Beijing

Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Direkte til Kina Unik Kunsttur til Beijing 10 dages rejse til det eventyrlige Kina Beijing - Den Kinesiske Mur - Beijing Kinas gamle hovedstad, Beijing, har i de

Læs mere

Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai

Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai Kina Ekspressen 10 dage med dansk rejseleder Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai Denne Kina rejse

Læs mere

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Dragelandet Kina Rundrejse fra Beijing til Maleriske Sydkina 16 dage Tag med på en eventyrlig rejse hvor vi skal opleve Kinas historie fra nord til syd, fra fortid til nutid og fra

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. Front i Sydafrika 2011 8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. På det tidspunkt var hun hjemme,

Læs mere

Min dagbog over Lones og min rundrejse i Kina fra 23. september til 7. oktober Anno 2004, 6000 km a 10 kroner.

Min dagbog over Lones og min rundrejse i Kina fra 23. september til 7. oktober Anno 2004, 6000 km a 10 kroner. Min dagbog over Lones og min rundrejse i Kina fra 23. september til 7. oktober Anno 2004, 6000 km a 10 kroner. Beijing Wuhan Yangtze Chongqing Shanghai Xi an Beijing Så nåede vi til Stockholm. Vejret er

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

Kina Ekspressen. med dansk rejseleder

Kina Ekspressen. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Kina Ekspressen Rundrejse til Beijing og Shanghai 10 dage Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Grønlændere i Danmark

Grønlændere i Danmark Grønlændere i Danmark - Hverdagsliv, etnicitet og identitet BILAG Roskilde Universitetet Socialvidenskab, forårssemesteret 2015 Bachelorprojekt skrevet af Anette F. Helland Indholdsfortegnelse BILAG A:

Læs mere

Maddes rejse! 26-27.12.08

Maddes rejse! 26-27.12.08 Maddes rejse! 26-27.12.08 Endelig kom den store rejsedag, hvor Pernille og jeg, skulle ned til de tre andre fra Olsen klanen!!! Vi besluttede os for, at hygge sammen i Skalleren, indtil vi skulle afsted.

Læs mere

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Kina Ekspressen Rundrejse til Shanghai og Beijing 10 dage Oplev hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai inden dagstoget bringer os i ekspresfart til Beijing og Den Kinesiske Mur

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Fra vores svalegang kan man høre floden bruse nede i dalen. Rismarkerne står nu i fuldt flor, og det er snart høsttid. Da vi ankom til Vietnam, var markerne

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere