Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010"

Transkript

1 Lørdag 10/ I skrivende stund sidder jeg på vores hotel, som ligger i Jiaxing by tæt på skolen hvor vi skal undervise fra på mandag. Lokalt siger uret 20.46, men hjemme hos jer må den være 14.46, altså tidlig eftermiddag. Det er mærkeligt med den tidsforskel, og vi får nok alle sammen en smule jetlag, selvom vi på ingen måde har tid til sådan noget. I lufthavnen ventede en smilende Jack, som er vores kontaktperson hernede, og som er meget flink og hjælpsom. Han og en chauffør sørgede for at vi kom fra Shanghai til Jiaxing, en køretur på cirka 2½ time i bil. Ved hotellet ventede flere personer fra skolen i Jiaxings administration, og vi fik at vide, at vi skulle med dem ud at spise. Så vi havde hver ca. et kvarter til at gå i bad og gøre os klar, og så var det ellers bare af sted. Alle er meget flinke, snakkesalige og høflige, og det var spændende at prøve at spise RIGTIG kinesisk mad (som ikke kun består af nudler). Jeg måtte hurtigt droppe at undgå kød, det er simpelthen umuligt at gennemskue hvad det er man spiser, men det meste af det smagte rigtig godt. Noget af det er dog meget stærkt, og jeg fik da også et enormt hosteanfald ved bordet, pinligt! Søndag 11/ kl (lokal tid) Vi stod op klokken halv 8 i morges, og begav os derefter ned til det der var blevet beskrevet som continental breakfast. Det var det så ikke. Kineserne nyder gerne varme retter til morgenmad, dvs. ris, dumplings (dejpakker med fyld) og diverse andre varme kødretter. Af almindelig vestlig morgenmad var der nogle hårdkogte æg, noget meget sødt brød, muffins og varm juice. Det lod vi os ikke slå ud af, og efter en hurtig (og begrænset) morgenmad, begav vi os ud i byen for at købe noget vand. (Vandet fra vandhanen må IKKE drikkes!) Vores hotel ligger en smule uden for Jiaxing centrum, men vi fandt et par små shops, så vi kunne fylde vores lille depot. Vi fandt et lille supermarked, hvor man bl.a. kan købe vakumpakkede andefødder, mums! Vi købte lidt forskelligt lækkert med hjem til hotellet, hvor flere af tingene viste sig at være knapt så lækre. Vores TUC kiks var åbenbart med tang, og vores chips krydret med agurk. Det er et mærkeligt land! Jeg fik også prøvet et kinesisk toilet for første gang, dvs. et hul i jorden. Godt nok et pænt hul, der kunne trække ud og som var i sin egen bås, men dog et hul, hvor man må ned på hug for at sidde. Det er meget mærkeligt første gang, men man forstår godt deres pointe i, at det da er ulækkert at dele toiletbræt med alle andre mennesker.

2 Fredag den 16. juli 2010 I går havde vi så det famøse Bonfire Party, som egentlig mindede lidt om når vi har forårsevent hjemme på gymnasiet. Klasserne sad på stole udenfor rundt omkring en scene, hvor der i løbet af aftenen var forskellige slags optrædener fra elever. Der var to værter, hvoraf den ene var Ulrik og den anden var en kinesisk pige ved navn Jessica. Eleverne optrådte med sang, digtoplæsning og instrumentspil. Under hele eventet brændte der et bål nede bagi, som trådte mere og mere frem undervejs som mørket faldt på. Der var også indslag hvor vi danske lærere skulle op og lære kinesisk og lære kineserne dansk, samt en slags tegn og gæt konkurrence. Der var ret sjovt, men vi var alle ret trætte bagefter. Louise og Ulrik optrådte også med Romeo & Julie, og Ulrik var endda så vild med scenen at han også optrådte solo med et stykke fra Hamlet!

3 Lørdag den 17.juli 2010 Lørdag var vi i Wu Zhen (udtales Wu djen), og vi var af sted med vores 4 assistenter + Mr. Chang (rektoren), hans kone og en ven af familien. Det tog ca. en time at køre der ud, og Wu Zhen hører faktisk til Jiaxing, så det giver lidt et indtryk af hvor stor Jiaxing faktisk er. Wu Zhen er områdets gamle hovedstad, og er bevaret med sine gamle bygninger og kanaler. Alt i byen er forsøgt bevaret i den gamle stil, og rundt omkring vises der, hvordan de forskellige ting blev fremstillet i gamle dage i Kina. Det er et kæmpe sted, og meget, meget spændende! Vi havde endelig fået det gode vejr tilbage, næsten lidt for godt. Det er hårdt at gå rundt i 3 timer i træk, når solen skinner lige ned og temperaturen har rundet de 33 grader. Det gælder bare om at drikke en masse vand, og holde nogle små pauser ind i mellem. Vi havde en guide til at vise os rundt i byen, og første stop var der hvor man i gamle dage producerede stoftryk til forskellige tekstiler. Det var muligt at købe forskellige souvenirs med hjem, som var lavet i deres hjemmelavede stof, og jeg fik købt to små stof tigere, idet det jo i år er tigerens år. Herefter så vi hvordan man lavede soja, og så en samling af gamle redskaber til forskellige formål. Alt er stadig holdt i den gamle stil, og det er lavet sådan at man kan komme til at røre ved de fleste ting og selv prøve diverse redskaber. Hele byen er bygget op omkring kanalerne, som består som den vigtigste transportvej i byen. Det hele minder en lidt om Venedig, og det er meget idyllisk at gå over broerne og langs kanalerne.

4 Herefter gik turen til fodbindingsmuseet. Ja, et museum for fodbinding (Den gamle tradition i Kina, hvor kvinderne fik snøret deres fødder så små som overhovedet muligt). Det var en kæmpe udstilling med en samling af hundredvis af de bitte små sko. Skoene var meget smukke, men hele tanken bag er skræmmende. Der skal lige for en god ordens skyld tilføjes, at fodbinding ikke længere praktiseres i Kina! Så gik turen til silkeproduktionen, som består af udnyttelse af disse her silkeorme og deres evne til at producere silke. Det var ret mærkeligt at komme bag kulissen og se, hvordan sådan et eftertragtet tekstil egentlig laves, og endda helt naturligt (forstået på den måde at det er et naturligt produkt) Nu var vi også ved at være trætte, og vi blev inviteret på middag på et fint nyt hotel beliggende midt i Wu Zhen. Man er efterhånden ved at vænne sig til den kinesiske mad, og rektors kone var rigtig sød til at hjælpe mig med at finde det mad, hvor der ikke var kød i. Tirsdag 20.juli 2010 Her i Jiaxing går tiden lige nu mest med at undervise, forberede sig til undervisning og spise. Jeg har undervisning fra klokken med klasse 6, og så fra klokken med klasse 5. Det betyder at jeg skal tidligt op, og alligevel først er færdig sent på dagen, hvilket kan være lidt hårdt. Heldigvis kan jeg nå en middagslur midt på dagen, og det er nogle gange tiltrængt, da jeg ikke sover så godt om natten, nu hvor varmen for alvor er slået til. I dagstimerne har vi omkring 38 grader og fuldt solskin, hvilket medfører en næsten ulidelig varme i klasselokalerne, hvor aircondition ikke altid er helt velfungerende. Eleverne er søde, men også de er påvirket af varmen og deres skoleprogram, og de er ikke altid lige oplagte til undervisningen, forståeligt nok. Jeg har indtil videre kørt emner som H.C. Andersen (som ALLE i Kina kender), musik (hvor jeg lærte dem at synge en sang) og rejser. Jeg prøver at gøre det så spændende som muligt, men det er ikke altid nemt at undervise en klasse med 50 trætte elever. Mit ophold på skolen går ud på at få eleverne til at snakke så meget engelsk som muligt, da det er det, som er deres svage side. Skriftligt er de faktisk på et rigtig højt niveau, men de har svært ved at udtale de engelske ord og så har man problemet. Jeg har arbejdet en del med forskellige interview og præsentationsøvelser med dem, men det tager lang tid hvis man skal have alle 50 elever til at sige noget. Men det må bare tage den tid det tager, for alle skal sige noget. Hver morgen starter jeg ud med et simpelt spørgsmål som f.eks. What did you do yesterday?, What did you have for breakfast?, og så er det bare at få alle i klassen til at svare en efter en.

5 Lørdag den 24.juli 2010 Vi er nu i Beijing, og turen herhen gik uden problemer. Vi blev fulgt helt til stationen efter middag med ledelsen, og vores assistenter kom for at sige farvel. Vi fik gave af dem og af skolen, så vi var helt overlæsset da vi skulle ombord på toget. (Vi fik bl.a. en vanvittig flot fotobog af skolen med billeder fra vores to uger i Jiaxing) Det var trist at sige farvel til alle, for vi har trods alt boet to uger i Jiaxing, og vi er kommet til at lære vores assistenter rigtig godt at kende, og vi har haft en masse fede oplevelser alle sammen. Søndag den 25.juli 2010 Søndag tog vi ud til Himlens Tempel tidligt fra morgenstunden, hvor vi først gik igennem den omkringliggende park, som om morgenen er fyldt med kinesere der dyrker morgengymnastik, dans, kampsport eller andre former for sport. Himlens Tempel, som oversat betyder Templet for Bøn om God Høst, er bygget op af tre cirkler (som symboliserer Himlen), ovenpå en kvadratisk grundplan (som symboliserer jorden). 22 kejsere har hvert år dagen før vintersolhverv, gået med et stort følge op til Himlens tempel, hvor flere ritualer skulle sikre, at bønderne fik en god høst. Det er et virkelig flot tempel, især ved morgentid, og på begge sider af pladsen foran er der museumsbygninger med informationer om templets historie. På vej ud fra området, så vi flere ældre kinesiske mænd der udførte kaligrafi med vand på fliserne. En symbolsk gestus, idet vandet få sekunder efter fordamper fra de varme fliser. Men smukt var det!

6 Udenfor mødtes vi af en masse gadesælgere, og efter et par minutter var et ualmindelig fake Omega ur pruttet ned fra 150 yen, til 35 yen. Herefter gik turen mod Klokke og trommetårnet, beliggende i det gamle Beijing. Begge tårne er fra 1420, og blev hovedsagelig brugt til at hjælpe byens borgere med at holde styr på tiden. Vi kom til tops i begge tårne ad de meget stejle trapper, og i trommetårnet så vi en opvisning hvor trommerne demonstreredes.

7 Mandag den 26.juli 2010 Mandag gik turen til Lama templet, også kaldet templet for Fred og Harmoni. Templet tilhører Den Gule Sekt, og skulle efter sigende være et af de flotteste tibetansk buddhistiske templer udenfor Tibet. Templet indeholder bl.a. en bronze Buddha, og en 26 m høj Maitreya Buddha i sandeltræ. Templet blev bygget i 1694, og var til at starte med hjem for Yongzheng, før han blev kejser. I 1744 blev paladset lavet om til tempel, og overgivet til tibetanske og mongolske buddhister. Templet er ikke et egentligt tempel, men mere et tempel kompleks, som består af mange forskellige rum, med mange forskellige Buddhaer. Stedet er meget helligt, og mange komme udelukkende dertil af religiøse årsager, og ikke ligesom os som turister. Mange medbringer røgelsespinde eller andre gaver til Buddhaerne, og der bliver ivrigt bedt rundt om i de små rum (heraf følger der naturligvis og desværre et billedeforbud de fleste steder. Herefter gik turen til Silke og tøjmarkedet, som begge ligger i store højhuse og som skulle vise sig at være temmelig stressende af befinde sig i. Begge steder er meget turistede, hvilket medfører at sælgerne er meget pågående og generelt prøver at snyde udlændinge for et godt ord (fordi de ved at de kan!). Overalt hvor du bevæger dig hen råbes der til dig fra alle sider: Come here, buy t shirts, come look lady osv osv., mens sælgerne ivrigt forsøger at få dig hevet med ind i deres bod. Det er i længden meget trættende, og man kan ikke for alvor få prisen ned på nogle af tingene, fordi markederne er så turistede som de er. Jeg fik dog købt lidt, bl.a. 2 par falske Rayban solbriller til 35 kr. stykket og et par falske Chanel øreringe til 20 kr. Generelt skal man regne med, at alt hvad du ser på

8 sådanne markeder er falskt, men vi fandt faktisk en kashmir forretning med adskillige certifikater, samt et billede af Hillary Clinton, så helt falskt har det forhåbentlig ikke været. (Især ikke fordi jeg brugte 200 kr. på en trøje derinde!!) Tirsdag den 27.juli 2010 Tirsdag gik turen først til Den Himmelske Freds Plads, som er den plads der ligger umiddelbart foran indgangen til Den Forbudte By, og som i 1989 var blodig ramme om en studenter demonstration, hvor flere hundrede blev dræbt. For enden af pladsen, på porten ind mod Den Forbudte By, hænger et kæmpeportræt af selveste Mao, og med kinesiske skrifttegn bliver der på begge sider proklameret Længe Leve Den Kinesiske Folkerepublik og Længe Leve Harmonien Mellem Verdens Folk. Pladsen er kæmpestor, og der er et mylder af mennesker alle vegne. Selve pladsen er 40 ha stor, så en forsamling på mennesker giver ingen problemer. Pladsen anses som Beijings centrum, og den er centrum med stil! Rygtet siger faktisk, at der under pladsen er anlagt en hel by, som Mao fik anlagt som skjul, hvis eventuelle fjender skulle finde på at erobre byen. Man kan vidst godt komme derned, men så skal man kende nogen, der kender nogen, som ved hvor indgangen er. Herefter gik turen til Den Forbudte By, som gennem 492 år har været hjem for 24 forskellige kejsere i Kina. Den Forbudte By måler 760 meter fra øst til vest, og næsten 1 km fra nord til syd, og gemmer på bygninger som siges at indeholde i alt 9999 rum, som i gamle tider har huset kejsere, kejserinder, tjenestefolk, konkubiner osv.

9 Stedet er kæmpe stort, og meget, meget smukt. Ingen billeder kan yde stedet retfærdighed, og det er svært at beskrive stemningen man får, når tankerne flyver tilbage til, hvordan livet må have været indenfor de store mure. Eneste minus ved stedet, er den massive turisttilstrøming, som kan gøre det svært at komme tæt på de ting man gerne vil se. I flere af bygningerne er der anlagt små museer, indeholdende forskellige ting fra kejsertiden. Vi var bl.a. inde og se kejserens ursamling, hvilket bød på de mest mærkværdige og kunstneriske ure jeg nogensinde har set, ure der i den grad var en kejser værdig! (Det skal lige tilføjes, at mange af urene faktisk er produceret i Europa!) Torsdag den 29.juli 2010 Turen til muren Torsdag havde vi booket en tur med et rejsebureau, som skulle tage os med ud til muren og nogle af de andre seværdigheder i området. Vi blev hentet på hotellet klokken 7, hvorefter vi skulle ud og hente de andre som skulle med på turen. Vi var noget af en blandet besætning, en dreng fra Korea, en pige fra Australien og 4 piger som have undervist i engelsk i Korea, hvoraf en var fra USA, en fra Canada, en fra Skotland og en fra Sydafrika. Først gik turen ud til en af Ming gravene. (Ming var et af de dynastier, som herskede i Kina for mange år siden, hvoraf 13 af kejserne (+ koner osv.) er begravet i nærheden af muren) Den grav vi besøgte kaldes for Changling graven, og er den ældste og største af gravene. Man kan ikke komme ned i selve graven, men blot besøge hallen som er opført umiddelbart inden gravhøjen, som man brugte til at ofre til forfædrene, og som nu rummer en udstilling af nogle af de ting som gives de døde med i graven. (Smykker, tøj, osv.) Herefter gik turen til et jademuseum i nærheden, hvor vi bl.a. lærte at se forskel på falsk og ægte jade, samt så hvordan de forskellige smykker, skulpturer osv. skabes. Jeg købte bl.a. en glædeskugle med hjem, som angiveligt skal berige mit liv helt enormt! Når man er i Beijing har man valget imellem at se muren 3 forskellige steder, nemlig i Badaling, Mutianyu eller Simitai. Vi tog til Badaling, som er det mest turistede sted, men også det sted med bedst udsigt. Muren er ca km. lang, men mange steder er muren i forfald i sådan en grad, at det ikke længere er muligt at adskille den fra tilfældige murbrokker. Meget af muren er blevet restaureret i forbindelse med turisme, og Badaling var den del af muren der stod først klar. Vi var desværre uheldige med vejret i den forstand, at det var meget skyet, og derfor svært at tage nogle ordentlige billeder. Jeg håber dog at I derhjemme kan fornemme, hvor imponerende og kæmpestor muren er. Nogle steder var stigningerne virkelig grumme, og det var med sved på panden at man vandrede fremad. Ikke alle steder var lige sjove at gå, med sådan lidt semi højdeskræk som jeg har, men en kæmpe oplevelser var det!

10

11 Søndag den 1.august 2010 Nu er vi altså i Shanghai, og jeg kan med sikkerhed sige, at man ikke har set en rigtig storby, før man har set Shanghai! Det er fuldstændig vanvittigt at være her, og man føler sig så mikro lille midt i blandt den ene skyskraber efter den anden! Ingenting står stille i Shanghai, alt er i bevægelse hele tiden, og rundt omkring en skyder der nye bygninger op hvert sekund. Det her, er en by i udvikling og der er ingen tvivl omkring det! Et af de mest imponerede steder at være, er ved promenaden kaldet The Bund, som stammer tilbage fra kolonitiden, og hvorfra man kan kigge direkte hen på Pudong, som er den del af byen der kaldes for Det nye Shanghai. Her står skyskraberne side om side, den ene højere end den anden. Bl.a. er der Orientens Perle, som er Shanghais TV tårn, der er det karakteristisk formede tårn med kuglerne. Det stod færdigt i 1994 og er 468 meter højt. Shanghais højeste skyskraber er den, der blandt folket beskrives som Øloplukkeren, men som i virkeligheden er Shanghai World Financial Center. Bygningen er 492 meter høj, og dermed kun 17 meter lavere end verdens højeste skyskraber som står i Taiwan. I og med at Shanghai er så ny en by, i forhold til f.eks. Beijing, er der ikke så meget kulturelt at se her, men for at være en smule kulturelle, har vi i dag været en tur på museum for at se Kinas første præsident Sun Yatsen s bolig, som ligger i det meget hippe franske kvarter. I morgen går turen Expo Verdensudstillingen, hvor vi jo selvfølgelig skal besøge vores lille havfrue!

12 Fredag den 6.august 2010 Hjemme igen Lige pludselig var man hjemme igen, og en hverdag skal i gang igen langt fra det kommunistiske Kina. Det har været en rejse som har forundret og forarget os, en oplevelse der for mit vedkommende aldrig vil blive glemt. Det var et møde med en kultur så langt fra vores, og alligevel så tæt på. Et møde med et drømmende folk, med viljen til at føre deres land helt i front som verdensmagt og et møde med et skolesystem så disciplineret, at det kunne give associationer til vores altså for mange år siden! Og alligevel så lærer de noget, på trods af pengemangel, pladsmangel osv. Den unge kineser er et menneske fyldt med drømme og viden, og et håb om en bedre fremtid. Kina ungt som gammelt, er et splittet land rent økonomisk men et samlet land når det kommer til håbet om fremtiden. Et land der er værd at opleve for alle, og en oplevelse jeg altid vil huske og kun fik ved hjælp af Gribskov Gymnasium. Hermed en opfordring til alle kommende studenter om at tage chancen, det er det værd!

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev Rejsebrev Kina Louise Ferslev Rhine Bilingual Kindergarten Målgruppe: 3-8 år. Åbningstider: 8.00-17.00 Ansatte: 1 leder, 1 viseinspektør, 24 kvindlige lære, 1 sygeplejerske, 6 rengørringsassistenter, 1

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

De første arbejdsdage

De første arbejdsdage De første arbejdsdage Torsdag var første dag på kontoret, og her tog de alle sammen godt i mod mig. Det var simpelthen en fornøjelse at se dem alle sammen og ikke mindst møde et par af folkene for første

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Andreas Lose Min praktik og deres pædagogik Nu er jeg næsten færdig med min praktik, og det går godt. Jeg er i en børnehave, som hedder DaDi kindergarten of Changzhou

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev juli 2005 Nyt fra Den Sikre Vej Her kommer lidt sommerlæsning fra Den Sikre Vej, dette nyhedsbrev indeholder nemlig to artikler. Den første artikel handler om vores aktiviteter på børnekarnevalet

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Nyd en helt fantastisk rundrejse. Sri Lanks Højdepunkter Det bedste af Vietnam Rundrejse i Thailand

Nyd en helt fantastisk rundrejse. Sri Lanks Højdepunkter Det bedste af Vietnam Rundrejse i Thailand Kina & Tibet 17 dage fra kr. 28.398,- pr. person Inkl. fly, rund rejse og engelsk rejseled er Oplev Kinas højdepunkter og tag med til Lhasa for en helt unik oplevelse Tag med på en fantastisk rundrejse

Læs mere

Hamborg-turen august 2016

Hamborg-turen august 2016 Hamborg-turen 25.-28. august 2016 Torsdag den 25/8 om morgenen i flot vejr mødtes 20 forventningsfulde turistforeningsmedlemmer på Kalundborg Station. De fleste deltagere havde et begrænset kendskab til

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Indien landet, hvor guderne bliver levende

Indien landet, hvor guderne bliver levende Indien landet, hvor guderne bliver levende Kristina Mortensen har været i Indien i forbindelsen med sin uddannelse og har modtaget støtte fra Fur Uddannelseslegat. Her fortæller hun om sine spændendende

Læs mere

Skriftlig rapport efter endt ophold.

Skriftlig rapport efter endt ophold. Skriftlig rapport efter endt ophold. Kasper Møller Boje Rasmussen Hildursgade 5, 1. Tv, 2100 København Ø Kontakt: 5151 0708 eller kaspermbr@gmail.com Udvekslingsophold i Montreal, Canada, August 2014 1)

Læs mere

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Ni Hao! Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Lenovo s hovedsæde og fabrik i Beijing den 11-16. september 2013 På turen vil du også få mulighed for at få opdateret

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

Kinaturen i november 1998

Kinaturen i november 1998 Kinaturen i november 1998 Fra Zoo fortsatte vi til Sommerpaladset. Desværre var det også efterår i Kina, så lotusblomsterne blomstrede ikke. Vi stardede fra Kastrup lufthavn kl. 16.00 og ankom til Beijing

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008

8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008 8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008 Forberedelse af lejrskoleturen til Veszprém Med hjælp fra Gladsaxes internationale kontor fik vi kontakt med en gruppe elever fra forskellige klasser

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Dag 38 Canada d. 8/9-2016

Dag 38 Canada d. 8/9-2016 Dag 38 Canada d. 8/9-2016 Efter en rolig nat uden at blive smidt væk af nogen, stod vi op til den flotteste solopgang. Som ventet var der flere ledige campingpladser omkring os det må altså kunne gøres

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

I en atmosfære af luksus i Odense

I en atmosfære af luksus i Odense I en atmosfære af luksus i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen på de multistribede vægge, der giver The Hair Company i Odense masser af personlighed.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

DOSHINKAN AIKIDO Skælskør Korsør Slagelse

DOSHINKAN AIKIDO Skælskør Korsør Slagelse Tur til Japan! Efter at have trænet Aikido i en del år, kommer man flere gange til at tænke: Det kunne være spændende at prøve at træne i Aikidoens hjemland. Men det går jo fint nok uden, så økonomisk

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo.

Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo. Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo. Janni, Lotte og Søren Adam lavede også en vejrudsigt

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Lu Brisbane sign - skyline Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Diving - Great Barrier Reef Kænguru Australia Zoo Så blev det tid til, at jeg skal

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere