Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Camilla Jaller: En student i Kina. Lørdag 10/7 2010"

Transkript

1 Lørdag 10/ I skrivende stund sidder jeg på vores hotel, som ligger i Jiaxing by tæt på skolen hvor vi skal undervise fra på mandag. Lokalt siger uret 20.46, men hjemme hos jer må den være 14.46, altså tidlig eftermiddag. Det er mærkeligt med den tidsforskel, og vi får nok alle sammen en smule jetlag, selvom vi på ingen måde har tid til sådan noget. I lufthavnen ventede en smilende Jack, som er vores kontaktperson hernede, og som er meget flink og hjælpsom. Han og en chauffør sørgede for at vi kom fra Shanghai til Jiaxing, en køretur på cirka 2½ time i bil. Ved hotellet ventede flere personer fra skolen i Jiaxings administration, og vi fik at vide, at vi skulle med dem ud at spise. Så vi havde hver ca. et kvarter til at gå i bad og gøre os klar, og så var det ellers bare af sted. Alle er meget flinke, snakkesalige og høflige, og det var spændende at prøve at spise RIGTIG kinesisk mad (som ikke kun består af nudler). Jeg måtte hurtigt droppe at undgå kød, det er simpelthen umuligt at gennemskue hvad det er man spiser, men det meste af det smagte rigtig godt. Noget af det er dog meget stærkt, og jeg fik da også et enormt hosteanfald ved bordet, pinligt! Søndag 11/ kl (lokal tid) Vi stod op klokken halv 8 i morges, og begav os derefter ned til det der var blevet beskrevet som continental breakfast. Det var det så ikke. Kineserne nyder gerne varme retter til morgenmad, dvs. ris, dumplings (dejpakker med fyld) og diverse andre varme kødretter. Af almindelig vestlig morgenmad var der nogle hårdkogte æg, noget meget sødt brød, muffins og varm juice. Det lod vi os ikke slå ud af, og efter en hurtig (og begrænset) morgenmad, begav vi os ud i byen for at købe noget vand. (Vandet fra vandhanen må IKKE drikkes!) Vores hotel ligger en smule uden for Jiaxing centrum, men vi fandt et par små shops, så vi kunne fylde vores lille depot. Vi fandt et lille supermarked, hvor man bl.a. kan købe vakumpakkede andefødder, mums! Vi købte lidt forskelligt lækkert med hjem til hotellet, hvor flere af tingene viste sig at være knapt så lækre. Vores TUC kiks var åbenbart med tang, og vores chips krydret med agurk. Det er et mærkeligt land! Jeg fik også prøvet et kinesisk toilet for første gang, dvs. et hul i jorden. Godt nok et pænt hul, der kunne trække ud og som var i sin egen bås, men dog et hul, hvor man må ned på hug for at sidde. Det er meget mærkeligt første gang, men man forstår godt deres pointe i, at det da er ulækkert at dele toiletbræt med alle andre mennesker.

2 Fredag den 16. juli 2010 I går havde vi så det famøse Bonfire Party, som egentlig mindede lidt om når vi har forårsevent hjemme på gymnasiet. Klasserne sad på stole udenfor rundt omkring en scene, hvor der i løbet af aftenen var forskellige slags optrædener fra elever. Der var to værter, hvoraf den ene var Ulrik og den anden var en kinesisk pige ved navn Jessica. Eleverne optrådte med sang, digtoplæsning og instrumentspil. Under hele eventet brændte der et bål nede bagi, som trådte mere og mere frem undervejs som mørket faldt på. Der var også indslag hvor vi danske lærere skulle op og lære kinesisk og lære kineserne dansk, samt en slags tegn og gæt konkurrence. Der var ret sjovt, men vi var alle ret trætte bagefter. Louise og Ulrik optrådte også med Romeo & Julie, og Ulrik var endda så vild med scenen at han også optrådte solo med et stykke fra Hamlet!

3 Lørdag den 17.juli 2010 Lørdag var vi i Wu Zhen (udtales Wu djen), og vi var af sted med vores 4 assistenter + Mr. Chang (rektoren), hans kone og en ven af familien. Det tog ca. en time at køre der ud, og Wu Zhen hører faktisk til Jiaxing, så det giver lidt et indtryk af hvor stor Jiaxing faktisk er. Wu Zhen er områdets gamle hovedstad, og er bevaret med sine gamle bygninger og kanaler. Alt i byen er forsøgt bevaret i den gamle stil, og rundt omkring vises der, hvordan de forskellige ting blev fremstillet i gamle dage i Kina. Det er et kæmpe sted, og meget, meget spændende! Vi havde endelig fået det gode vejr tilbage, næsten lidt for godt. Det er hårdt at gå rundt i 3 timer i træk, når solen skinner lige ned og temperaturen har rundet de 33 grader. Det gælder bare om at drikke en masse vand, og holde nogle små pauser ind i mellem. Vi havde en guide til at vise os rundt i byen, og første stop var der hvor man i gamle dage producerede stoftryk til forskellige tekstiler. Det var muligt at købe forskellige souvenirs med hjem, som var lavet i deres hjemmelavede stof, og jeg fik købt to små stof tigere, idet det jo i år er tigerens år. Herefter så vi hvordan man lavede soja, og så en samling af gamle redskaber til forskellige formål. Alt er stadig holdt i den gamle stil, og det er lavet sådan at man kan komme til at røre ved de fleste ting og selv prøve diverse redskaber. Hele byen er bygget op omkring kanalerne, som består som den vigtigste transportvej i byen. Det hele minder en lidt om Venedig, og det er meget idyllisk at gå over broerne og langs kanalerne.

4 Herefter gik turen til fodbindingsmuseet. Ja, et museum for fodbinding (Den gamle tradition i Kina, hvor kvinderne fik snøret deres fødder så små som overhovedet muligt). Det var en kæmpe udstilling med en samling af hundredvis af de bitte små sko. Skoene var meget smukke, men hele tanken bag er skræmmende. Der skal lige for en god ordens skyld tilføjes, at fodbinding ikke længere praktiseres i Kina! Så gik turen til silkeproduktionen, som består af udnyttelse af disse her silkeorme og deres evne til at producere silke. Det var ret mærkeligt at komme bag kulissen og se, hvordan sådan et eftertragtet tekstil egentlig laves, og endda helt naturligt (forstået på den måde at det er et naturligt produkt) Nu var vi også ved at være trætte, og vi blev inviteret på middag på et fint nyt hotel beliggende midt i Wu Zhen. Man er efterhånden ved at vænne sig til den kinesiske mad, og rektors kone var rigtig sød til at hjælpe mig med at finde det mad, hvor der ikke var kød i. Tirsdag 20.juli 2010 Her i Jiaxing går tiden lige nu mest med at undervise, forberede sig til undervisning og spise. Jeg har undervisning fra klokken med klasse 6, og så fra klokken med klasse 5. Det betyder at jeg skal tidligt op, og alligevel først er færdig sent på dagen, hvilket kan være lidt hårdt. Heldigvis kan jeg nå en middagslur midt på dagen, og det er nogle gange tiltrængt, da jeg ikke sover så godt om natten, nu hvor varmen for alvor er slået til. I dagstimerne har vi omkring 38 grader og fuldt solskin, hvilket medfører en næsten ulidelig varme i klasselokalerne, hvor aircondition ikke altid er helt velfungerende. Eleverne er søde, men også de er påvirket af varmen og deres skoleprogram, og de er ikke altid lige oplagte til undervisningen, forståeligt nok. Jeg har indtil videre kørt emner som H.C. Andersen (som ALLE i Kina kender), musik (hvor jeg lærte dem at synge en sang) og rejser. Jeg prøver at gøre det så spændende som muligt, men det er ikke altid nemt at undervise en klasse med 50 trætte elever. Mit ophold på skolen går ud på at få eleverne til at snakke så meget engelsk som muligt, da det er det, som er deres svage side. Skriftligt er de faktisk på et rigtig højt niveau, men de har svært ved at udtale de engelske ord og så har man problemet. Jeg har arbejdet en del med forskellige interview og præsentationsøvelser med dem, men det tager lang tid hvis man skal have alle 50 elever til at sige noget. Men det må bare tage den tid det tager, for alle skal sige noget. Hver morgen starter jeg ud med et simpelt spørgsmål som f.eks. What did you do yesterday?, What did you have for breakfast?, og så er det bare at få alle i klassen til at svare en efter en.

5 Lørdag den 24.juli 2010 Vi er nu i Beijing, og turen herhen gik uden problemer. Vi blev fulgt helt til stationen efter middag med ledelsen, og vores assistenter kom for at sige farvel. Vi fik gave af dem og af skolen, så vi var helt overlæsset da vi skulle ombord på toget. (Vi fik bl.a. en vanvittig flot fotobog af skolen med billeder fra vores to uger i Jiaxing) Det var trist at sige farvel til alle, for vi har trods alt boet to uger i Jiaxing, og vi er kommet til at lære vores assistenter rigtig godt at kende, og vi har haft en masse fede oplevelser alle sammen. Søndag den 25.juli 2010 Søndag tog vi ud til Himlens Tempel tidligt fra morgenstunden, hvor vi først gik igennem den omkringliggende park, som om morgenen er fyldt med kinesere der dyrker morgengymnastik, dans, kampsport eller andre former for sport. Himlens Tempel, som oversat betyder Templet for Bøn om God Høst, er bygget op af tre cirkler (som symboliserer Himlen), ovenpå en kvadratisk grundplan (som symboliserer jorden). 22 kejsere har hvert år dagen før vintersolhverv, gået med et stort følge op til Himlens tempel, hvor flere ritualer skulle sikre, at bønderne fik en god høst. Det er et virkelig flot tempel, især ved morgentid, og på begge sider af pladsen foran er der museumsbygninger med informationer om templets historie. På vej ud fra området, så vi flere ældre kinesiske mænd der udførte kaligrafi med vand på fliserne. En symbolsk gestus, idet vandet få sekunder efter fordamper fra de varme fliser. Men smukt var det!

6 Udenfor mødtes vi af en masse gadesælgere, og efter et par minutter var et ualmindelig fake Omega ur pruttet ned fra 150 yen, til 35 yen. Herefter gik turen mod Klokke og trommetårnet, beliggende i det gamle Beijing. Begge tårne er fra 1420, og blev hovedsagelig brugt til at hjælpe byens borgere med at holde styr på tiden. Vi kom til tops i begge tårne ad de meget stejle trapper, og i trommetårnet så vi en opvisning hvor trommerne demonstreredes.

7 Mandag den 26.juli 2010 Mandag gik turen til Lama templet, også kaldet templet for Fred og Harmoni. Templet tilhører Den Gule Sekt, og skulle efter sigende være et af de flotteste tibetansk buddhistiske templer udenfor Tibet. Templet indeholder bl.a. en bronze Buddha, og en 26 m høj Maitreya Buddha i sandeltræ. Templet blev bygget i 1694, og var til at starte med hjem for Yongzheng, før han blev kejser. I 1744 blev paladset lavet om til tempel, og overgivet til tibetanske og mongolske buddhister. Templet er ikke et egentligt tempel, men mere et tempel kompleks, som består af mange forskellige rum, med mange forskellige Buddhaer. Stedet er meget helligt, og mange komme udelukkende dertil af religiøse årsager, og ikke ligesom os som turister. Mange medbringer røgelsespinde eller andre gaver til Buddhaerne, og der bliver ivrigt bedt rundt om i de små rum (heraf følger der naturligvis og desværre et billedeforbud de fleste steder. Herefter gik turen til Silke og tøjmarkedet, som begge ligger i store højhuse og som skulle vise sig at være temmelig stressende af befinde sig i. Begge steder er meget turistede, hvilket medfører at sælgerne er meget pågående og generelt prøver at snyde udlændinge for et godt ord (fordi de ved at de kan!). Overalt hvor du bevæger dig hen råbes der til dig fra alle sider: Come here, buy t shirts, come look lady osv osv., mens sælgerne ivrigt forsøger at få dig hevet med ind i deres bod. Det er i længden meget trættende, og man kan ikke for alvor få prisen ned på nogle af tingene, fordi markederne er så turistede som de er. Jeg fik dog købt lidt, bl.a. 2 par falske Rayban solbriller til 35 kr. stykket og et par falske Chanel øreringe til 20 kr. Generelt skal man regne med, at alt hvad du ser på

8 sådanne markeder er falskt, men vi fandt faktisk en kashmir forretning med adskillige certifikater, samt et billede af Hillary Clinton, så helt falskt har det forhåbentlig ikke været. (Især ikke fordi jeg brugte 200 kr. på en trøje derinde!!) Tirsdag den 27.juli 2010 Tirsdag gik turen først til Den Himmelske Freds Plads, som er den plads der ligger umiddelbart foran indgangen til Den Forbudte By, og som i 1989 var blodig ramme om en studenter demonstration, hvor flere hundrede blev dræbt. For enden af pladsen, på porten ind mod Den Forbudte By, hænger et kæmpeportræt af selveste Mao, og med kinesiske skrifttegn bliver der på begge sider proklameret Længe Leve Den Kinesiske Folkerepublik og Længe Leve Harmonien Mellem Verdens Folk. Pladsen er kæmpestor, og der er et mylder af mennesker alle vegne. Selve pladsen er 40 ha stor, så en forsamling på mennesker giver ingen problemer. Pladsen anses som Beijings centrum, og den er centrum med stil! Rygtet siger faktisk, at der under pladsen er anlagt en hel by, som Mao fik anlagt som skjul, hvis eventuelle fjender skulle finde på at erobre byen. Man kan vidst godt komme derned, men så skal man kende nogen, der kender nogen, som ved hvor indgangen er. Herefter gik turen til Den Forbudte By, som gennem 492 år har været hjem for 24 forskellige kejsere i Kina. Den Forbudte By måler 760 meter fra øst til vest, og næsten 1 km fra nord til syd, og gemmer på bygninger som siges at indeholde i alt 9999 rum, som i gamle tider har huset kejsere, kejserinder, tjenestefolk, konkubiner osv.

9 Stedet er kæmpe stort, og meget, meget smukt. Ingen billeder kan yde stedet retfærdighed, og det er svært at beskrive stemningen man får, når tankerne flyver tilbage til, hvordan livet må have været indenfor de store mure. Eneste minus ved stedet, er den massive turisttilstrøming, som kan gøre det svært at komme tæt på de ting man gerne vil se. I flere af bygningerne er der anlagt små museer, indeholdende forskellige ting fra kejsertiden. Vi var bl.a. inde og se kejserens ursamling, hvilket bød på de mest mærkværdige og kunstneriske ure jeg nogensinde har set, ure der i den grad var en kejser værdig! (Det skal lige tilføjes, at mange af urene faktisk er produceret i Europa!) Torsdag den 29.juli 2010 Turen til muren Torsdag havde vi booket en tur med et rejsebureau, som skulle tage os med ud til muren og nogle af de andre seværdigheder i området. Vi blev hentet på hotellet klokken 7, hvorefter vi skulle ud og hente de andre som skulle med på turen. Vi var noget af en blandet besætning, en dreng fra Korea, en pige fra Australien og 4 piger som have undervist i engelsk i Korea, hvoraf en var fra USA, en fra Canada, en fra Skotland og en fra Sydafrika. Først gik turen ud til en af Ming gravene. (Ming var et af de dynastier, som herskede i Kina for mange år siden, hvoraf 13 af kejserne (+ koner osv.) er begravet i nærheden af muren) Den grav vi besøgte kaldes for Changling graven, og er den ældste og største af gravene. Man kan ikke komme ned i selve graven, men blot besøge hallen som er opført umiddelbart inden gravhøjen, som man brugte til at ofre til forfædrene, og som nu rummer en udstilling af nogle af de ting som gives de døde med i graven. (Smykker, tøj, osv.) Herefter gik turen til et jademuseum i nærheden, hvor vi bl.a. lærte at se forskel på falsk og ægte jade, samt så hvordan de forskellige smykker, skulpturer osv. skabes. Jeg købte bl.a. en glædeskugle med hjem, som angiveligt skal berige mit liv helt enormt! Når man er i Beijing har man valget imellem at se muren 3 forskellige steder, nemlig i Badaling, Mutianyu eller Simitai. Vi tog til Badaling, som er det mest turistede sted, men også det sted med bedst udsigt. Muren er ca km. lang, men mange steder er muren i forfald i sådan en grad, at det ikke længere er muligt at adskille den fra tilfældige murbrokker. Meget af muren er blevet restaureret i forbindelse med turisme, og Badaling var den del af muren der stod først klar. Vi var desværre uheldige med vejret i den forstand, at det var meget skyet, og derfor svært at tage nogle ordentlige billeder. Jeg håber dog at I derhjemme kan fornemme, hvor imponerende og kæmpestor muren er. Nogle steder var stigningerne virkelig grumme, og det var med sved på panden at man vandrede fremad. Ikke alle steder var lige sjove at gå, med sådan lidt semi højdeskræk som jeg har, men en kæmpe oplevelser var det!

10

11 Søndag den 1.august 2010 Nu er vi altså i Shanghai, og jeg kan med sikkerhed sige, at man ikke har set en rigtig storby, før man har set Shanghai! Det er fuldstændig vanvittigt at være her, og man føler sig så mikro lille midt i blandt den ene skyskraber efter den anden! Ingenting står stille i Shanghai, alt er i bevægelse hele tiden, og rundt omkring en skyder der nye bygninger op hvert sekund. Det her, er en by i udvikling og der er ingen tvivl omkring det! Et af de mest imponerede steder at være, er ved promenaden kaldet The Bund, som stammer tilbage fra kolonitiden, og hvorfra man kan kigge direkte hen på Pudong, som er den del af byen der kaldes for Det nye Shanghai. Her står skyskraberne side om side, den ene højere end den anden. Bl.a. er der Orientens Perle, som er Shanghais TV tårn, der er det karakteristisk formede tårn med kuglerne. Det stod færdigt i 1994 og er 468 meter højt. Shanghais højeste skyskraber er den, der blandt folket beskrives som Øloplukkeren, men som i virkeligheden er Shanghai World Financial Center. Bygningen er 492 meter høj, og dermed kun 17 meter lavere end verdens højeste skyskraber som står i Taiwan. I og med at Shanghai er så ny en by, i forhold til f.eks. Beijing, er der ikke så meget kulturelt at se her, men for at være en smule kulturelle, har vi i dag været en tur på museum for at se Kinas første præsident Sun Yatsen s bolig, som ligger i det meget hippe franske kvarter. I morgen går turen Expo Verdensudstillingen, hvor vi jo selvfølgelig skal besøge vores lille havfrue!

12 Fredag den 6.august 2010 Hjemme igen Lige pludselig var man hjemme igen, og en hverdag skal i gang igen langt fra det kommunistiske Kina. Det har været en rejse som har forundret og forarget os, en oplevelse der for mit vedkommende aldrig vil blive glemt. Det var et møde med en kultur så langt fra vores, og alligevel så tæt på. Et møde med et drømmende folk, med viljen til at føre deres land helt i front som verdensmagt og et møde med et skolesystem så disciplineret, at det kunne give associationer til vores altså for mange år siden! Og alligevel så lærer de noget, på trods af pengemangel, pladsmangel osv. Den unge kineser er et menneske fyldt med drømme og viden, og et håb om en bedre fremtid. Kina ungt som gammelt, er et splittet land rent økonomisk men et samlet land når det kommer til håbet om fremtiden. Et land der er værd at opleve for alle, og en oplevelse jeg altid vil huske og kun fik ved hjælp af Gribskov Gymnasium. Hermed en opfordring til alle kommende studenter om at tage chancen, det er det værd!

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Kinaturen i november 1998

Kinaturen i november 1998 Kinaturen i november 1998 Fra Zoo fortsatte vi til Sommerpaladset. Desværre var det også efterår i Kina, så lotusblomsterne blomstrede ikke. Vi stardede fra Kastrup lufthavn kl. 16.00 og ankom til Beijing

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

1 Rejsen til Japan Torsdag den 23. marts var dagen, vi alle havde ventet på. Rejsen til Japan. Gennem 5 års opsparing, havde vi samlet omkring 200.000 kr. ind. Vi havde knoklet for pengene ved at vaske

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev Rejsebrev Kina Louise Ferslev Rhine Bilingual Kindergarten Målgruppe: 3-8 år. Åbningstider: 8.00-17.00 Ansatte: 1 leder, 1 viseinspektør, 24 kvindlige lære, 1 sygeplejerske, 6 rengørringsassistenter, 1

Læs mere

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Ni Hao! Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Lenovo s hovedsæde og fabrik i Beijing den 11-16. september 2013 På turen vil du også få mulighed for at få opdateret

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 1 Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 Deltagere 6 unge fra 8. klasse, 4 piger, 2 drenge. Tilstede Interviewe og referent ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

FYRVÆRKERI AVIS 2014 KL. 24 RAKETTEN!

FYRVÆRKERI AVIS 2014 KL. 24 RAKETTEN! FYRVÆRKERI AVIS 2014 1 KL. 24 RAKETTEN! Beijing 4 kugleraket Guld Camuro med stort udkast, som daler langsomt ned fra himlen. NEM: 71 gr. Mål: L 120 cm Normalpris kr. 99,95 TILBUD 69 95 Hos Krudtkongen

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Danish Farmers Abroad s studietur til Kina 26. Oktober - 4. November.

Danish Farmers Abroad s studietur til Kina 26. Oktober - 4. November. Danish Farmers Abroad s studietur til Kina 26. Oktober - 4. November. Subtitel: Who will feed China?? edition: 12 10 16 Fredag den 26. Oktober: kl. 19:00 Check in I København lufthavn kl. 21:05 Afgang

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Dansk-Kinesisk Parlør

Dansk-Kinesisk Parlør . Dansk-Kinesisk Parlør Shaola J. G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør Samfundslitteratur Shaola J.G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør 1. udgave 2001 Samfundslitteratur, 2001 Omslag: Torben Lundsted Sats: Forfatteren

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Søgårdsskolens elevblad nr. 3. Søgårdsskolen på middelaldertur til Esrum Kloster i september Se flere billeder her:

Søgårdsskolens elevblad nr. 3. Søgårdsskolen på middelaldertur til Esrum Kloster i september Se flere billeder her: Søgårdsskolen på middelaldertur til Esrum Kloster i september Se flere billeder her: Læsning i A2 Skrevet af Valdemar, Loui og Hanin A2 Efter morgensamling læser vi i bøger. Vi lægger alle vores bøger

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Portræt 25 På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Som studerende kan du kontakte studenterambassadøren, hvis du er kommet i klemme i administrative sager om fx snyd eller dispensation. Tina er uddannet

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Hotellets adresse: Holiday Inn Express BEIJING TEMPLE OF HEAVEN, NO. 36, Nanwei Road, Xuanwu District, Beijing, 100050 China. Tel.: (86 10) 8315 7777

Hotellets adresse: Holiday Inn Express BEIJING TEMPLE OF HEAVEN, NO. 36, Nanwei Road, Xuanwu District, Beijing, 100050 China. Tel.: (86 10) 8315 7777 Studietur til Kina, januar 2013 Dato: 2. januar 2013 Rejseplan: Afrejse d. 12/1 2013 afgang kl. 21.05. Vi mødes i Terminal 3 kl. 18.30. Ankomst kl. 13.05 (d. 13.). SAS-flynr.: SK 995. Reservationsnr. 375PRM.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv.

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv. 1 At være sig selv Materielle Tid Alder A8 45 min 10-12 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer, skolemiljø Indhold En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der

Læs mere