BLASONERING OG ILLUSTRATION AF VÅBENSKJOLDE SAMT ANGIVELSE AF MOTIVERING OG DEVISE I FLYVEVÅBNET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BLASONERING OG ILLUSTRATION AF VÅBENSKJOLDE SAMT ANGIVELSE AF MOTIVERING OG DEVISE I FLYVEVÅBNET"

Transkript

1 BLASONERING OG ILLUSTRATION AF VÅBENSKJOLDE SAMT ANGIVELSE AF MOTIVERING OG DEVISE I FLYVEVÅBNET CHEFEN FOR FLYVERTAKTISK KOMMANDO: I guldfelt over hverandre gående blå guldbevæbnede løver med røde tunger og guldkroner omsat med ni røde småfigurer (søblade). Til Chefen for Flyvertaktisk Kommando er valgt en komposition svarende til det symbolske udtryk for Flyvevåbnet. Mærket har tidligere været tildelt Chefen for Flyvevåbnet og Inspektøren for Flyvevåbnet. CHEFEN FOR FLYVERTAKTISK KOMMANDO samt to seksoddede stjerner.

2 FLYVERTAKTISK KOMMANDO NIV II: I guldfelt en cirkulær, rød skive belagt med en mindre cirkulær, hvis skive under et ved skysnit dannet rødt skjoldhoved. Som hovedfigur, er valgt den cirkulære nationale kokarde for at markere, at Flyvertaktisk Kommando styrer Flyvevåbnets operative våbensystemer. Skyudsnittet er valgt for at angive, at skjoldfladen symboliserer luftrummet. EX AETHERE FIRMITAS (fra luften styrke, fasthed, udholdenhed) og enhedsbetegnelsen FTK.

3 EXPEDITIONARY AIR STAFF NIVEAU III: I guld en pælvis stillet opadvendt sort pil, hvorpå er lagt en rød skive belagt med en sølv skive (kokarde). Som hovedfigur markerer den nationale kokarde, at EAS kan lede forsvarets udsendte flystyrkebidrag. Det pilformede symbol: Symboliserer den nordiske kampgud Tyr, der er gud for den efter reglerne førte kamp. Udgår som pil fra jorden og peger mod himlen, som er EAS ekspertiseområde. Symboliserer som spyd, at effekten af vores beslutninger rækker hurtigt, præcist og langt gennem luften.

4 PERITIA ET RATIONE GUBERNANDUM EST (Ved erfaring og velovervejet tanke skal der føres) og enhedsbetegnelsen EAS. I rødt et guld tyrehoved. AIR TRANSPORT WING AALBORG NIVEAU III: Som våbenfigur bevares det tyrehoved, der markerer ATW tilhørsforhold til Aalborg by. Kimbertyren, en statue af billedhuggeren A.J. Bundgård, står på Vesterbro i Aalborg, og betragtes som vartegn for byen og egnen. Som forbillede for figuren er valgt et tyrehoved af bronze fra jernalderen fundet i Store Vildmose. FORTIS FIRMUS UNDIQUE (STÆRK PÅLIDELIG OVERALT) og enhedsbetegnelsen ATW AAL.

5 I sort en springende bevinget sølvdelfin. ESKADRILLE 721 ANSVAR IV: Eskadrillen har ved mærkets udarbejdelse til opgave at udføre transportflyvning i ind- og udland samt at udfører eftersøgnings- og redningsopgaver. Som symbol for denne virksomhed er valgt en bevinget delfin, idet delfinen i myter fra den græske oldtid er kendt som menneskets særlige ven og hjælper. Det er vingede havdyr symboliserer endvidere eskadrillens amfibiekapacitet. UBICUMQUE QUANDOCUMQE (hvor som helst, når som helst) og enhedsbetegnelsen ESK721.

6 1. BLASONERING AF SKJOLDET: I rødt en guld urfugl. HELICOPTER WING KARUP NIVEAU III: Som våbenfigur er valgt en urfugl for derved at markere HW KAR tilhørsforhold til de omkringliggende hedeområder, for hvilke urfuglen betragtes som en symbolsk figur. JUTUS FORTIS TENAX EST (Jyden han er stærk og sej) og enhedsbetegnelsen HW KAR.

7 ESKADRILLE 722 ANSVAR IV: 1. BLASONERING AF SKJOLDET: I sort en fremstormende ottebenet sølvhest over en ved snit som brydende bølger dannet sølvskjoldfod. Eskadrillen har ved mærkets udarbejdelse til opgave at udføre eftersøgnings- og redningsopgaver samt udføre transport flyvning. Som symbol for denne virksomhed er valgt den ottebenede hest Sleipner, der er kendt fra den nordiske mytologi som det væsen, der indtil det muliges yderste grænse tjente nordiske guder og helte, og blandet andet mulig-gjorde forsøget på at redde Balder og redningen af Kong Hadding. NIHIL INTENTATUM (intet uforsøgt) og enhedsbetegnelsen ESK722.

8 ESKADRILLE 724 ANSVAR IV: Tværdelt af blåt og grønt, hvorpå er lagt en opflyvende guld glente. Glenten er karakteriseret ved at fange sit bytte på jorden og ikke i luften, trods sine glimrende flyveegenskaber, på samme måde som helikopteren. Den grønne farve symboliserer, at vi løser vores opgaver på landjorden, og den blå farve symboliserer, at vi flyver i luften. VIDEMUS ET PUGNAMUS (Vi ser og vi kæmper) og enhedsbetegnelsen ESK 724.

9 FIGHTER WING SKRYDSTRUP NIVEAU III: Delt af sølv og sort, to udadvendte ravne i modsatte tinkturer. Ravnene er karakteriseret ved deres dobbeltrolle om at løse nationale som internationale opgaver. Den grå og sorte farve symboliserer samhørigheden, der er mellem de der er hjemme og de der er ude. OPES FORIS VIRES DOMI (Styrken ude Kraften hjemme) samt enhedsbetegnelsen FW SKP.

10 ESKADRILLE 727 ANSVAR IV: I blåt Tors hammer af sølv, hvorfra udstråler fire lyn. Eskadrillen har ved mærkets udarbejdelse primært til opgave at udføre jagerbombevirksomhed. Som symbol for denne virksomhed er valgt Tors hammer på grund af dens evne til altid at ramme sit mål, slå hårdt og vende tilbage til sit udgangspunkt. VOLAT PERCUTIT REVERTITUR (den flyver, den rammer, den vender tilbage) samt enhedsbetegnelsen ESK727.

11 ESKADRILLE 730 ANSVAR IV: I blåt uregelmæssigt strøet med seksoddede sølvstjerner en skråbjælkevis anbragt sølv tyr med rødt øje. Eskadrillen har ved mærkets udarbejdelse primært til opgave at udføre jagerbombevirk-somhed. Som symbol for denne virksomhed er valgt tyren (Himmeltyren), et kampberedt væsen, der fra tidernes morgen har været repræsenteret på stjernehimlen. Tyrens øje er rødt, fordi den stjerne, der i stjernebilledet udlægget som tyrens øje (Aldebaran) er rød. VIS SUPERNE (Kraften over dig) samt enhedsbetegnelsen ESK730.

12 AIR CONTROL WING NIVEAU III: I blåt tre sølv flagermus 2,1, de to øverste skråtstillede udefter. Som våbenfigur er valgt flagermusen, som symboliserer Air Control Wing virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Til angivelse af Air Control Wing som overordnet myndighed i forhold til underlagte enheder indeholder Air Control Wing våbenskjold tre flagermus, medens der kun indgår én flagermus anbragt i et skjoldhoved i underlagte enheders våbener. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen ACW.

13 CONTROL AND REPORTING CENTRE KARUP ANSVAR IV: I blåt en sølv urfugl, i et sølv skjoldhoved en blå flagermus. Enheden foretager kontrol- og varslingsoperationer. En flagermus er valgt som symbol for denne virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Enhedens placering i Karup er symboliseret ved urfuglen, der betragtes som en symbolsk figur i de omkringliggende hedeområder. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen CRCKAR.

14 MOBILE AIR CONTROL CENTRE ANSVAR IV: I blåt en sølv globus, i et sølv skjoldhoved en blå flagermus. Enheden foretager kontrol- og varslingsoperationer. En flagermus er valgt som symbol for denne virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Globussen symboliserer enhedens mobilitet, som giver mulighed for indsættelse overalt på kloden. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen MACC.

15 RADARHOVED SKAGEN ANSVAR IV/V: I sølv et sort vippefyr med rød flamme, i et blåt skjoldhoved en sølv flagermus. Enhedens radar bidrager til kontrol- og varslingsoperationer. En flagermus er valgt som symbol for denne virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Enhedens placering nordligst i Jylland er symboliseret ved det i hovedfeltet viste vippefyr på Skagen. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen RH SKA.

16 RADARHOVED SKRYDSTRUP ANSVAR IV/V: I sølv to udadvendte afrevne sorte ravnehoveder, i et blåt skjoldhoved en sølv flagermus. Enhedens radar bidrager til kontrol- og varslingsoperationer. En flagermus er valgt som symbol for denne virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Enhedens placering i det sydlige Jylland i nærheden af Vojens, hvis navn refererer til Odin, er vist ved to ravnehoveder, som symboliserer Odins ravne, Hugin og Munin. Navnene Hugin og Munin betyder henholdsvis tanken og erindringen, hvorfor den ravn, der ser fremad i skjoldets bevægelsesretning til venstre for beskueren er Hugin, medens den tilbageskuende ravn er Munin. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen RH SKP.

17 RADARHOVED BORNHOLM ANSVAR IV/V: I blåt en hornet guld drage, i et sølv skjoldhoved en blå flagermus. Enhedens radar bidrager til kontrol- og varslingsoperationer. En flagermus er valgt som symbol for denne virksomhed, idet man i denne betjener sig af en teknik, der er beslægtet med den, hvorved en flagermus orienterer sig. Enhedens placering på Bornholm er symboliseret ved den i hovedfeltet viste bornholmske drage. NIHIL NOBIS LATET (Intet forbliver uset) og enhedsbetegnelsen RH BOR.

18 ESKADRILLE 515: ANSVAR IV På rødt en jagtfalk i sølv over en falkonerhandske i guld. Enheden udfører primært lufttrafiktjeneste, og falkonerhandsken symboliserer jordenhedens støtte til den flyvende som symboliseres ved den landende falk. SECURITAS PRÆ OMNIA (Sikkerhed frem for alt) og enhedsbetegnelsen ESK515.

19 COMBAT SUPPORT WING ANSVAR III: I rødt tre af omvendte karvsnit dannede bjælkevis sammenstillede guld strenge, hvorpå er lagt Thors hammer i sølv. Megingjord Thors bælte tilfører Thor dobbelt styrke, når det spændes. Combat Support Wing er en uundværlig del af Flyvevåbnet som et bælte til en uniform. CSW tilfører ligeledes den støttede enhed ekstra styrke især når det strammer til. Mjølner er et våben en hårdtslående kapacitet, der ligesom CSW kan sendes til at løse en opgave, og altid vender tilbage til sin ejer, når opgaven er fuldført. PER AUXILIUM VIS (Styrke gennem støtte) og enhedsbetegnelsen CSW. 4. Enheden nedlægges i løbet af 2014 som en del af forsvarsforliget.

20 FLYVEVÅBNETS OFFICERSSKOLE ANSVAR III: I blåt en vinget ørneklo holdende et sværd, begge af guld. Som våbenfigur for Flyvevåbnets Officersskole er valgt en vinget ørneklo holdende et sværd for derved at symbolisere skolen formål: At give sværdet vinger. PER DOCTRINAM VIS (Styrke ved viden) og enhedsbetegnelsen FLOS. 4. Officersskolen er pr. 1/ overgået som en enhed under Forsvarsakademiet, hvorvidt skolen stadig skal bibeholde myndighedsmærket er pt. uvist.

21 AIRFORCE TRAINING CENTRE ANSVAR III: På blå bund et sølvtårn med fire tindeskure, hvorover svæver en guld astralkrone. Skolen uddanner flyvevåbnets personel inden for Survive to Operate området og træner og opstiller enheder til sikring af flyvevåbnets kampanlæg og våbensystemer, Tårnene som er grundelement i fæstningen symboliserer at Flyvevåbnets kampanlæg overvåget og beskyttes. Astralkronen symboliserer at skolen uddanner til hele Flyvevåbnet. SUPERSTES AGAS (Du skal overleve og handle) og enhedsbetegnelsen AFTC.

22

Fra ASTA til SKYLIGHT og GOTHAM. En beretning om Flyvevåbnets kontrol- og varslingstjeneste 1951 2007

Fra ASTA til SKYLIGHT og GOTHAM. En beretning om Flyvevåbnets kontrol- og varslingstjeneste 1951 2007 Finn Westergaard Fra ASTA til SKYLIGHT og GOTHAM En beretning om Flyvevåbnets kontrol- og varslingstjeneste 1951 2007 Flyvevåbnets Historiske Samling Fra ASTA til SKYLIGHT og GOTHAM Copyright: Flyvevåbnets

Læs mere

At komponere et nyt våben - råd og vejledning

At komponere et nyt våben - råd og vejledning At komponere et nyt våben - råd og vejledning At antage et våben Quilibet potest sibi assumere arma et insignia illa portare et in rebus propriis impingere Enhver må antage et våben og mærke, samt føre

Læs mere

OKTOBER 2010 FAKTA OM FORSVARET

OKTOBER 2010 FAKTA OM FORSVARET OKTOBER 2010 FAKTA OM FORSVARET Indhold 3 4 6 12 20 24 25 26 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42 44 46 47 Forsvarets mission og formål Forsvarets tre værn Forsvarets materielgenstande - Hæren Forsvarets

Læs mere

Flagdag for femte gang

Flagdag for femte gang www.hod.dk Officerernes Fagblad 05 oktober 2013 Flagdag for femte gang Hvor går man hen hvis man er whistleblower? Mange indlæg på debatsiderne 2 nr. 05/2012 Leder PROTECTION. MOBILITY. Pansret Mandskabsvogn

Læs mere

En arbejdsplads i bevægelse

En arbejdsplads i bevægelse TEMA Bevægelse på arbejdspladsen Idékatalog En arbejdsplads i bevægelse Ideer til fysisk aktivitet på kontoret En arbejdsplads i bevægelse Bevægelse er vigtigt for vores sundhed og velbefindende. Derfor

Læs mere

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim Aserne Vanerne Asgård Midgård Udgård Valhal Hel Ragnarok Bifrost Grungner Mjølner Hugin og Munin Fenrisulven Midgårdsormen Jotunheim Sleipner Tandgnjost Tandgrisner Draupner Yggdrasil Gleipner.. Odin Thor

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

De nordiske guder. Aser: Odin:

De nordiske guder. Aser: Odin: De nordiske guder. Aser: Odin: Odin er søn af Bor og Bestla. Sammen med sine brødre Vile og Ve skabte han de første mennesker Ask og Embla. Odin er gift med Frigg. Odin er den øverste Gud blandt Asene.

Læs mere

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden Flyvevåbnets kampfly - nu og i fremtiden Danmark skal have nyt kampfly for: fortsat at kunne udfylde rollen som luftens politi over Danmark og imødegå evt. terrortrusler. fortsat at råde over et højteknologisk

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

LILLE FLÅDE HVAD NU? Af flotilleadmiral (pens.) Niels Chr. Borck

LILLE FLÅDE HVAD NU? Af flotilleadmiral (pens.) Niels Chr. Borck LILLE FLÅDE HVAD NU? Af flotilleadmiral (pens.) Niels Chr. Borck Som det vil være medlemmerne af Søe-Lieutenant-Selskabet og læserne i øvrigt af dette tidsskrift bekendt, indsendte flotilleadmiral Niels

Læs mere

SlåsNu. Skab slåskultur med slås-lege. Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn.

SlåsNu. Skab slåskultur med slås-lege. Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn. 1 SlåsNu Skab slåskultur med slås-lege Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn. Kom mobning til livs. Gør jeres skole og institution mere drengevenlig.

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

ULTIMATE en introduktion til undervisning 1

ULTIMATE en introduktion til undervisning 1 ULTIMATE en introduktion til undervisning 1 Forfatterens forord Kære idrætslærer. Kompendiet giver en idé om hvad ultimate er, og indeholder øvelser og forslag til forløb i gymnasier og folkeskolernes

Læs mere

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010 Aalborg Universitet Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge Publication date: 2010 Link to publication from Aalborg University Citation for published version (APA):

Læs mere

Børns fysiske og motoriske udvikling

Børns fysiske og motoriske udvikling D H F s B Ø R N E T R Æ N E R U D D A N N E L S E Børns fysiske og motoriske udvikling U-8 U-10 U-12 2 Børns fysiske og motoriske udvikling 1 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske

Læs mere

Social kompetence - pædagogisk praksis med fokusering på det sociale

Social kompetence - pædagogisk praksis med fokusering på det sociale Social kompetence - pædagogisk praksis med fokusering på det sociale - bidrag til en antologi for Ministeriet for familie- og forbrugsanliggender i forbindelse med indføring af pædagogiske læreplaner for

Læs mere

Kunsten at føre dialog...

Kunsten at føre dialog... DIALOG HÅND BOGEN...og facilitere dialogworkshops Kunsten at føre dialog... Mette Lindgren Helde Mette Lindgren Helde Dialoghåndbogen Forfatter: Mette Lindgren Helde Titel: Dialoghåndbogen kunsten at føre

Læs mere

Dansk Samlings grundsyn

Dansk Samlings grundsyn Dansk Samlings grundsyn Vedtaget af Dansk Samlings landsråd, Nyborg den 2. oktober 2010 Dansk Samling forkynder ingen -isme og repræsenterer ingen ideologi. Dansk Samling kender sig hverken som højre-

Læs mere

1. Bevægelse... 3 2. Det frie fald... 6 3. Kræfter... 8 4. Newtons love... 9 5. Gnidningskræfter... 12 6. Arbejde... 13 7. Mekanisk energi...

1. Bevægelse... 3 2. Det frie fald... 6 3. Kræfter... 8 4. Newtons love... 9 5. Gnidningskræfter... 12 6. Arbejde... 13 7. Mekanisk energi... Indholdsfortegnelse 1. Bevægelse... 3. Det frie fald... 6 3. Kræfter... 8 4. Newtons love... 9 5. Gnidningskræfter... 1 6. Arbejde... 13 7. Mekanisk energi... 19 Opgaver... 5 1. Bevægelse En vigtig del

Læs mere

Basisøvelsen. Meditation på Flammer - Farver - Lys. Afspænding/afslapning - Diamantøvelsen. Den Gyldne Portal http://dengyldneportal.dk.

Basisøvelsen. Meditation på Flammer - Farver - Lys. Afspænding/afslapning - Diamantøvelsen. Den Gyldne Portal http://dengyldneportal.dk. Basisøvelsen Meditation på Flammer - Farver - Lys Afspænding/afslapning - Diamantøvelsen Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Forside ------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN. Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton

SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN. Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton SÆT GANG I LEGEN nye lege og idéer til mere bevægelse i skolen Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen

Læs mere

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk get moving 60 minutter om dagen og gerne mere inspirationskatalog www.getmoving.dk Get Moving Inspirationskatalog Sundhedsstyrelsen, 2015 Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S Emneord:

Læs mere

Illustrationer og fotos: Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet eller Forsvarets Mediecenter, med mindre andet er anført. Foto forside tv og midt:

Illustrationer og fotos: Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet eller Forsvarets Mediecenter, med mindre andet er anført. Foto forside tv og midt: STRATEGI FOR DEN DANSKE INDSATS MOD PIRATERI 2011-2014 Illustrationer og fotos: Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet eller Forsvarets Mediecenter, med mindre andet er anført. Foto forside tv og midt:

Læs mere

At svømme eller drukne hvordan man lærer at blive leder

At svømme eller drukne hvordan man lærer at blive leder At svømme eller drukne hvordan man lærer at blive leder Hvordan omdanner nye afdelingssygeplejersker deres arbejdsidentitet i løbet af det første år? Steen Wisborg, september 2007 Sammendrag af ph.d. afhandling

Læs mere

Tegn og Mal med intuition

Tegn og Mal med intuition Dansk niveau C Winnie Soelberg Pedersen Social- og sundhedsskolen i Hammerbakker Omskolingsforløb til social- og sundhedsassistent Hold: 0309165 Lærer: Liselotte Meelsen Oktober 2003 Forord I forbindelse

Læs mere

Erfaringer med det nye socialtilsyn

Erfaringer med det nye socialtilsyn Pernille Hjarsbech og Ulf Hjelmar Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud på stofmisbrugsområdet hkjh Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud

Læs mere