FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009. mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009. mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender"

Transkript

1 MÅNEDSbrev FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009 Ring og få hjælp 02 til ID-kortene! 04 Ny hjemmeside i test Fra lige omkring sommerferien får medlemmerne af lauget et helt nyt medlemstilbud: En praktisk anvendelig hjemmeside. Netop i disse uger køres test på Københavns Malerlaugs nye hjemmeside, der forsynes med et antal helt nye funktioner funktioner, der ikke mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender med beskrivelser af og tilmeldingsmulighed vedrørende aktiviteter i lauget etableres et diskussionsforum, hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer, købe og sælge og stille spørgsmål til andre medlemmer. Systemet rummer også mulighed for, at lauget Giv os skønheden tilbage! kan skrive direkte til den kreds af medlemmer, der logger sig på med deres -adresse. Dermed kan lauget med uhyre kort varsel gøre medlemmerne bekendt med vigtige nyheder eller andre hasteinformationer. Hjemmesiden får også appel til fagets kunder, idet enhver kan tegne en profil og medvirke i diskussionsforaene. Dog er der en lukket del af siden, der er forbeholdt medlemmerne. Med den nye hjemmeside bliver Københavns Malerlaug også butiksdrivende endda med en butik i to etager. I den ene er alle velkomne; her sælges farveprøvesamlinger og andre produkter med bred appel. I den anden er salg og ekspedition af sager, der er forbeholdt medlemmerne. Medlemsbutikken omfatter også artikler og produkter, der er gratis for medlemmerne. Om føje tid modtager medlemmerne et brev, der oplyser om deres medlemsnummer, hvorpå de kan logge sig ind på hjemmesiden. Aktiviteter, arrangementer og nyhedsbreve vil dog fortsat i en rum tid blive udsendt til medlemmerne på tryk. Omkring 130 modtagere af Haandværkerforeningens sølv- og bronzemedaljer hædret på Københavns Rådhus. Fem gange bronze Fem malere herunder en skiltemaler modtog den 26. maj Haandværkerforeningen i Kjøbenhavns bronzemedalje for vel udført svendeprøve. Det drejede sig om Thomas Ulsøe Schmidt, Mikkel Rasmussen, Anja Kondal, Kennet Daner Petersen og Sidse Regina Hemmingsen. Medaljefesten blev også i år afviklet i Københavns Rådhushal under bivånelse af Dronning Margrethe og Prins Henrik. Årets æreshåndværker blev forfatteren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen, formand for Ny Carlsbergfondet. Billedet: Skiltemaler Sidse Regina Hemmingsen modtog foruden en bronzemedalje de Massmannske Søndagsskolers Medalje her overrakt af direktør Hans Christian Albrecht-Beste. Årets tur i Grønnegårdsteatret finder sted fredag, den 14. august.

2 02 Ring og få hjælp til ID-kortene Stadig forbindingskasser på lager Det er endnu højaktuelt at bestille ID-kort til dig selv og dine medarbejdere. Ring eventuelt til lauget og få hjælp. Jo flere, der benytter Københavns Malerlaugs klædelige ID-kort, desto større effekt får det. Det skal ses for at blive bemærket og husket. Et rundspørge blandt laugets medlemmer afslører, at den største barriere imod at få bestilt ID-kortene er at få fotograferet og uploadet billederne af medarbejderne. Men rolig nu hjælpen er på vej! Således er I velkomne til at ringe til laugssekretær Dorthe Jørgensen på og indbyde hende til at komme forbi til en kop the (hun drikker ikke kaffe). Har I blot fået taget billederne eventuelt bare med en mobiltelefon, der kan flyttes over på computeren via eller et kabel vil Dorthe forsynet med brugerord og password (og det medbringer hun selv!) i løbet af ingen tid få jer oprettet, hvorpå kortene vil være jer i hænde i løbet af en uges tid. En nøglering med en polet til supermarkedets indkøbsvogne i børstet stål er en af flere accessories, der er fremstillet i fobrindelse med laugets ID-kort. Af den statistik, som lauget har adgang til, fremgår, at en række virksomheder har foretaget kortbestillinger, men undladt at uploade billeder. Det kommer der ingen kort ud af. Derfor vil lauget også tage kontakt til disse virksomheder med henblik på at få bestillingerne fuldført. Kortholdere fås i lauget Lauget har udviklet et merchandiseprogram til brug sammen med kortet. Det gælder en kortholder i en kraftig, modstandsdygtig kvalitet og en holder til kortet og det gælder en fin lille yoyo, som kortet med besvær, men det er dog muligt kan fæstnes til. Der er også enkelte keyhangere tilbage et smart halsbånd med plads til diverse nøgler og ID-kortet. Endelig findes der den nydeligste indkøbsvognspolet i en nøglering. Og prisen? Altsammen er det kontingentfinansieret, så det er bare at få bestilt. FARVER I FOLKETINGET Laugets Kunstforening besøgte i maj Christiansborg, hvor malermester Bent Kromann igennem en lang årrække har udført massevis af spændende malearbejde. Undervejs har han samarbejdet med arkitekt Henrik Levison, og begge viste de 25 medlemmer rundt i det store hus. På billedet er kunstforeningsmedlemmerne fanget i Folketingets Bibliotek, der også har undergået en gigantisk forvandling.

3 03 Lauget holder ferie Tid til Grønnegård Københavns Malerlaug er som vanlig vært ved et glas vin under årets friluftsteater-udflugt i Grønnegårdsteatret. Den solskinsrige, regnfri aften finder i 2009 sted fredag den 14. august, hvor vi diverteres med Holberg-forestillingen Den Stundesløse; historien om forretningsmanden, der har så travlt, at han glemmer alt omkring sig, men som ved FOTO: JOHN HINNUM Fredag den 14. august går vi i teatret i Kunstindustrimuseets have. gode menneskers hjælp på ny kommer til fornuft. Haven er åben fra kl Billetter à kr. 265,- kan bestilles i lauget på senest en uge før. Picnickurve kan bestilles af dem, der ikke orker at smøre madpakke selv det skal ske via internettet på adressen dk. Se også særskilt indbydelse. 44 nye svende fra TEC I hovedrollerne oplever vi Henning Jensen og Ditte Gråbøl. Nok et hold nye svende hele 44 personer kunne feststemte forlade TEC s store kantine på Tobaksvejen forsynet med et splinternyt, løfterigt svendebrev efter svendebrevsoverrækkelserne i midten af juni. Endnu en gang var temaet art noveau, der også ved denne sidste svendeprøve med dette tema viste mangfoldige fortolkninger af denne dengang revolutionerende stilart. Medlem af svendeprøvekommissionen John Hinnum har traditionen tro valgt to motiver ud fra den del af prøverne, han medvirkede til bedømmelsen af. For frisen med dyrefigurerne stod Frank Rykær (malerfirmaet Robert Rasmussen) og mester for sommerfugleblomsterranken var Sune Frank Schrøder (Jacobsen & Co.). Juni-svendeprøven udløste to svendebreve med ros. For at være parat og frisk til en spændende efterårssæson holder lauget ferielukket i juli måned. I påkommende tilfælde kan Adam Pade i perioden onsdag den 1. juli-fredag den 31- juli træffes på telefon eller pr. på Laugskontoret vil på ny være aktivt bemandet fra mandag den 3. august. I det omfang tiden tillader det, ønskes I alle en fornøjelig og solbeskinnet ferie! (Lige lovlig) effektivt spamfilter Er I så uheldige at have en -adresse, der ender vil I kunne opleve store problemer med at sende mails til Københavns Malerlaug. Lauget er nemlig blevet forsynet med et spamfilter, der ikke kender forskel på organiserede, kontingentbetalende malermestre og folk med slette hensigter. Mails til lauget kan alternativt fax es til os på eller sendes til Adam Pade på dk. Problemet formodes løst hen over sommeren.

4 04 Sikkerhedskursus til efteråret Intet efterår uden et 9-kursus den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse jævnfør arbejdsmiljøloven. Næste kursus afholdes i september på følgende dage: Del 1 Mandag og tirsdag den 7. og 8. september Del 2 Torsdag den 17. september Del 3 Torsdag og fredag den 24. og 25. september. Giv os skønheden tilbage! TEC har gennemført første forløb af sin nye dekorationsmaleruddannelse. Næste forløb starter 7. september. Kurserne afholdes i Københavns Malerlaug med kursusstart kl Der undervises hele dagen med undtagelse af sidste dag, der slutter kl Prisen er 4.993,75 inkl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning undervejs. Bemærk, at medlemskalenderen har placeret del 2 forkert den 17/09 er den rette dato. Tilmelding skal ske til lauget på kursusdage om bygningsbevaring Center for Bygningsbevaring i Raadvad indleder i september en kursusrække med titlen Bygningsbevaring teori og praksis, der henvender sig til arkitekter, rådgivere og bygningskonstruktører. Kursusrækken består af 16 koncentrerede kursusdage og omfatter kurser i teori og holdninger, konstruktion, installation og energiforbedringer, eksteriør (henholdsvis interiør) restaurering, håndværksteknikker og materialer og afsluttes med et symposium i Viby på Fyn. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen og Arkitekternes Efteruddannelse. Er man ikke medlem af Arkitektforeningen, koster deltagelse kroner pr. kursusdag. Læs videre på En udstillingsmodel, kan man roligt kalde den skulptur af en ko i naturlig størrelse udført i akrylplast, der tager imod i TEC s flotte foyer på Ndr. Fasanvej: Her er et stort uddrag af malerfagets dekorative discipliner alle samlet på ét sted: Fra imiteret træ til imiteret kongeligt porcelæn, fra rustent jern til marmorering. Koen en tiloversbleven fra det internationale kulturprojekt CowParade var afslutningsopgaven efter gennemførelsen af TEC s nye dekorationsmaleruddannelse; en uddannelse opbygget af seks moduler af hver fem ugers varighed udviklet i samarbejde med Svendborg tekniske Skole. Afgangsprojekt blev til multiprojekt»ja, afslutningsprojektet blev sådan set til på baggrund af flere idéer,«siger faglærer og underviser på uddannelsen, Erik Jørgensen, TEC i Gladsaxe. Det må man sige. I uddannelsen er indlagt kurser i både klassisk og teknisk tegning, materialelære og dekorative teknikker som trompe l oeil, ådring og grisaille-teknik. Om muligt indgår også en studierejse. Alt i alt er uddannelsen et patchwork-tæppe af 15 forskellige kurser, heraf er de 10 helt nye. Med uddannelsen ønsker TEC og Svendborg tekniske Skole at bringe den tradition for dekorativt malearbejde tilbage, som faget havde indtil starten af forrige århundrede. I alt otte malere har gennemført det første uddannelsesforløb, der sluttede i april. Næste forløb starter 7. september i år.»uddannelsen er en formidabel måde

5 05 CowParade var et internationalt kulturprojekt, hvorunder kunstnere udsmykkede skulpturer af køer i naturlig størrelse, hvorpå disse blev bortauktioneret. Indtægterne gik til velgørende arbejde. Nu er dekorationsmalerudddannelsens afslutningsprojekt et markant indslag i TEC s foyer på Ndr. Fasanvej. at beholde svende på, man måske ellers måtte fyre på grund af krisen. Det er gratis for virksomhederne at lade en svend gennemgå uddannelsen, der i øvrigt forudsætter, at man er i beskæftigelse,«fortæller Erik Jørgensen, der selv som svend og selvstændig malermester har adskillige dekorationsopgaver bag sig. I og med at der er tale om AMU-kurser ydes godtgørelse til både mestre og svende. Hardcore-malermestre kalder den slags malearbejde for nissemaling og vil hellere have epoxykurser og uddannelse i spartling?»det er klart, at de dekorative maleteknikker må kunne omsættes på markedet. Men en hel del af den faglighed, der ligger i teknikkerne, kan jo også bruges i det daglige. Jeg tror nok, man får lært at spartle, hvis man først har fået marmorglitning ind under huden!«der skal mindst 10 og meget gerne 12 kursister til for at gøre uddannelsen nogenlunde rentabel for skolen, og skolen søger derfor nu rekrutter til det kommende uddannelsesforløb. Kontakt kan ske til TEC på Faglærer Erik Jørgensen er selv bidt af de dekorative teknikker og har været tæt involveret i udviklingen af den nye dekorationsmaleruddannelse. I et undervisningslokale på TEC i Gladsaxe opleves endnu sporene efter eleverne under den første gennemførelse af dekorationsmaleruddannelsen. Lauget holder ferielukket i juli

6 06 Arbejdstilsynet roser malerfaget Der lød ros fra Arbejdstilsynet til malerfaget, da 15 topfolk fra den danske byggebranche i maj burede sig inde i en skurvogn på Rådhuspladsen for at nå til enighed om et antal forslag til, hvordan mængden af arbejdsulykker på landets byggepladser kan nedbringes. Marathonmødet på Rådhuspladsen var kulminationen på en kampagne gennemført af Foreningen Dansk Arbejdsmiljø med mere end byggevirksomheder som medlemmer. I løbet af den lange dag medvirkede medarbejdere fra Arbejdstilsynet som gæster. Repræsentanterne roste malervirksomhederne for at kunne se, at arbejdsmiljøet er en del af ledelsesberedskabet, og at virksomhederne jo havde kunnet hive APV erne ned fra hylden, når tilsynet kom forbi. Der var i øvrigt ingen repræsentanter fra malerfaget med under den lange dag på Rådhuspladsen. Den bredt sammensatte gruppe nåede frem til i alt otte anbefalinger. Iblandt dem er udformningen af et byggeplads-kørekort, formuleringen af et fælles adfærdskodeks for færdsel på byggepladser og en klarere inddragelse af medarbejderne i arbejdsmiljøarbejdet på alle niveauer. Kunstforeningen udskriver konkurrence Rejsefonden har et. Seniorerne har et og ikke mindst lauget har et: Et logo, en signet noget, der er helt unikt for dem. Laugets kunstforening har sit eget brevpapir ellers ingen selvstændig identitet. Det gør Kunstforeningen nu noget ved og udskriver en konkurrence. Henover sommeren og i efterårsmånederne indbydes alle medlemmer af Kunstforeningen til at tegne et forslag til et nyt logo med en styrke, så ingen er tvivl om, hvad Københavns Malerlaugs Kunstforening er og står for. Præmien: Et kunstværk indkøbt af foreningen i årets løb og hertil al den hæder, vi kan mønstre. Ligesom i de store, professionelle bureaukonkurrencer, stilles der også i dette tilfælde en række krav til bidragene. Disse er: Logoet skal antage en cirkulær eller kvadratisk form (eller noget midt imellem) Det skal kunne placeres logisk og æstetisk passende både alene og i tilknytning til teksten: Københavns Malerlaugs Kunstforening. Forslag til typografi til teksten er velkommen, men bidraget skal altså kunne leve alene. Hold øje med posten brev om ny hjemmeside på vej En kunstforening bør om nogen have en særegen grafisk identitet. KM s kunstforening udskriver nu konkurrence om nyt logo. Ethvert bidrag må kunne fungere i nogenlunde samme størrelse som Københavns Malerlaugs signet og Rejsefondens ditto se evt. seneste brev fra lauget eller indbydelse fra Rejsefonden. Logoet skal kunne reproduceres i sort/hvid (eller gråtoner) uden at miste for megen sjæl eller væsentlige kendetegn. Farvevalget skal være behersket, og farverne skal kunne gengives efter cmyk-skalaen uden at miste for megen kulør. Det anbefales at anvende klare, intense kulører. Bidragene kan være enten PDF- eller TIFF-filer så højt opløst som muligt eller afleveres på papir. Med bidraget må følge en redegørelse for symbolik, farvevalg og andre personlige overvejelser. Bidrag skal være laugskontoret i hænde senest 1. november Vinderforslaget offentliggøres under generalforsamlingen i februar i Lad os håbe på en rigtig regnfuld sommer med masser af tid til kreativ udfoldelse på lærredet, computerskærmen eller papiret. Organisationskonsulent Thomas Bartels havde været på turné landet over, inden Arbejdsmiljøtinget blev sat på Rådhuspladsen den 18. maj. En samling af transparens Et lille antal dedikerede vindues- nørder besøgte onsdag den 20. maj som nogle af de første VKR-Holdings nystiftede studiesamling af godt 150 vinduer fra 1750 frem til vor egen tid. Vært var museumsleder, arkitekt Susanne Pauline Svendsen, der tog imod og viste rundt. Studiesamlingen skal med tiden blive til et helt museum og give studerende, forskere, rådgivere og håndværkere indblik i konstruktioner, materialevalg og begreber. Til samlingen knytter sig hjemmesiden der omfatter både billeder og fakta om samlingens vinduer. Hertil kommer en ordbog, der opsamler alle de mange termer, der knytter sig til vinduet. Hvem ved for eksempel, at en cudo er en isoleringsrude, hvor kantforseglingen omslutter kanten af glassene?

7 07 ILL: SVEND HØGH Har I i jeres kommune sikre formodninger om, at kommunen anvender bistandsklienter eller anden ledig (ufaglært) arbejdskraft til at få klaret lidt malearbejde her og der, vil Håndværksrådet og Københavns Malerlaug gerne høre om det. Et medlem af lauget har allerede henvendt sig til Håndværksrådet, der desværre må konstatere, at det ikke strider imod konkurrenceloven, når kommunen sætter ledige til at udføre eksempel- Maler kommunen selv? vis malearbejde højst kan aktiviteten medføre en begrænsning i arbejdsudbuddet. Men det er vel også nok, finanskrise og voksende ledighed taget i betragtning. Håndværksrådet vil med udgangspunkt i en række eksempler tilskrive kommunerne om det uheldige i denne praksis, ikke alene rent moralsk, men tillige dritsøkonomisk, når dårligt arbejde om føje år skal udbedres. Henvend jer endelig med sager her i lauget, så bringer vi dem videre! Efterårstur både med og uden golf Holder man af golf og er medlem af Københavns Malerlaugs Rejsefond er der glade dage i vente: Den 12. og 13. september drager medlemmerne til Åsljungagården ikke så forskrækkelig langt fra Helsingborg, og der spilles golf i den nærliggende Örkelljunga Golfklub. Man kan møde allerede fredag og spille golf fra første færd. Er golf et spil, der først skal læres, tilbyder Rejsefonden et helt træningsprogram lørdag. Er man ikke til golf, men til gengæld til smuk sydsvensk natur, er man mindst ligeså velkommen og har udsigt til smukke dage med dejlige vandremuligheder. Men puste på såret det må I selv klare Med Københavns Malerlaugs forbindingskasse kan du og svendene hjælpe jer selv. Her og nu. Er ulykken ude, og det skal gå stærkt eller skal der bare et plaster på såret er hjælpen nær. Københavns Malerlaug udbyder fortsat den omfattende forbindingskasse med hele 66 dele fra renseservietter til sikkerhedsnåle, fra et digitaltermometer til plaster. Selv en øjenskyl er med. Dog må du selv puste på såret, hvis det er det, der skal til. Forbindingskassen er en lille taske i solid kvalitet beregnet til det hårde liv i kassebilen og på byggepladsen og udsmykket med laugets fornemme signet. Og så er den forsynet med en visitkortlomme, så man kan se, hvilken mester der forsyner deres svende så fl ot. Forbindingskasserne koster 165 kroner + moms og forsendelse pr. stk og uden nogen form for binding til noget abonnement. Kasserne er på lager nu. Genopfyldning? Selvfølgelig da! Det sker på Bestil i dag og få fornemmelsen af at handle rigtigt gratis med i købet! JA TAK vi bestiller stk. forbindingskasser à kr. 165,- + moms og forsendelse. Navn/fa Adresse Postnr./by Tel

8 BAGsiden 60 år John Hammelev, konduktør i Malerfirmaet Bendt Barsdal A/S, fyldte 60 år den 6. maj. Det blev markeret med en overordentlig velbesøgt reception i CGC Golfklub i Vallensbæk, hvor John også er aktivt medlem. John Hammelev blev udlært i 1969, udstod sin værnepligt og blev siden i 1971 ansat hos Bendt Barsdal. Allerede i 1983 blev han konduktør. Og nej, der er ingen planer om at gå på efterløn, trappe ned eller på anden måde lade sig gå på af alderen:»jeg skal simpelt hen ud hver dag!«understreger John. OLDERMANDEN SKRIVER MÅNEDSbrev for Københavns Malerlaug Flere praktikpladser TAK! Det er blevet sagt så tit, at det ligner en floskel: Lad nu ikke finanskrisen gå ud over uddannelsen af fremtidens arbejdskraft giv plads til de unge i jeres virksomheder! Det er helt naturligt, at man i en tid med faldende ordremængder tøver med at påtage sig det store ansvar, det er at beskæftige og uddanne en lærling gennem tre år. Men rent faktisk findes der flere muligheder for at binde sig for mindre end tre år. I forbindelse med skolepraktikelever kan indgås delaftaler af kortere varighed. Eller man kan deles om uddannelsesansvaret med en kollega. Og i Malerfagets Faglige Fællesudvalg overvejer vi endnu flere fleksible muligheder. Både Malerfagets Faglige Fællesudvalg og TEC kan rådgive om de mange eksisterende ordninger. Brug lige fem minutter en af dagene på at se, om der ikke også skulle være en ordning for jer! For det er så vigtigt, at eleverne lærer af stifte bekendtskab med en rigtig arbejdsplads under deres uddannelse. nære tilskud på op til kroner for elever, der fastholdes i et læreforhold. Disse penge skal søges direkte hos Arbejdsgivernes Elevrefusion. Tilgangen af nye opgaver svinger gevaldigt fra virksomhed til virksomhed, men grundlæggende synes der at være grund til en forsigtig optimisme, omend krisen endnu er dyb og mærkbar for alle. Dog har vore beregnere tilsyneladende rigeligt at se til, og det vidner om udarbejdelse af mange tilbud. Disse kaster måske ikke så meget af sig lige nu, men siger noget om, hvad der er i vente, når markedet for alvor vender. Behøver jeg at nævne, at så får vi brug for den arbejdskraft, vi ikke synes, vi har kræfter til at uddanne lige nu? Her på kanten af sommerferien er tiden inde til at ønske alle vore medlemmer og samarbejdspartnere en god ferie. Og dog. Der måtte måske gerne komme en enkelt god vinduesakkord i vejen! Venlig hilsen Udsendes periodisk til laugets medlemmer og samarbejdsparter Københavns Malerlaug Amaliegade København K T F Redaktion Per Vangekjær Adam Pade Oplag 650 Oplysning om abonnement mv til Laugskontoret på Næste udgave udkommer ultimo august. Redaktionen slutter ultimo august Derfor er der også grund til at kippe med flaget for regeringens ekstraordi- Per Vangekjær Oldermand

a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere a Bestiling af ID-kort

a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere a Bestiling af ID-kort a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere ID-kortene i det daglige a Bestiling af ID-kort trin for trin KM s ID-kort Sådan gør du! Januar 2009 version 1.0 KØBENHAVNS MALERLAUG1 1.0 Derfor skal

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelser. Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe

Arbejdsmiljøuddannelser. Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe Arbejdsmiljøuddannelser Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe 2 Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for sikkerhedsgruppens medarbejdere Den

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

InfoNyt. Efterår 2013. Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker

InfoNyt. Efterår 2013. Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker InfoNyt Efterår 2013 Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker Jeres praktikpladskonsulent Skolen har praktikpladskonsulenter, der varetager kontakten og dialogen med virksomhederne. De bistår

Læs mere

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7 At-VEJLEDNING Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006 2 Hvad

Læs mere

Få en MBA i malerteknik

Få en MBA i malerteknik Få en MBA i malerteknik Byens Netværk 15.09.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Solen skinner fra en skyfri septemberhimmel, da netværkets malerinteresserede medlemmer mødes til et lynkursus i brugen

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

Uddannelsesplan Den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse for bygge og anlæg

Uddannelsesplan Den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse for bygge og anlæg Byggecentrum Uddannelsesplan 2013-2016 Uddannelsesplan Den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse for bygge og anlæg INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Formål 3. Mål 4. Målgruppe 5. Uddannelsens opbygning

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System Lean Construction-DK s Guide til bedre planlægning med Last Planner System Introduktion Last Planner System er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets

Læs mere

Side 1 af 8 11/28/2013 infonyt Hotel og Restaurant Gastronom- og tjeneruddannelserne November 2013 Euro-Toques og KF Danmarks elevkonkurrence 2013 Side 2 af 8 SUPERFLOTTE resultater træning lønner sig

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Det samlede projekt forventes at blive evalueret af ekstern evaluator.

Det samlede projekt forventes at blive evalueret af ekstern evaluator. Lærlingeprojektet Øget sikkerhed for elever i bygge- og anlægsbranchen Alt for mange lærlinge 1 og unge nyansatte kommer til skade i bygge- og anlægsvirksomheder og på byggepladser. Forskning om lærlinge

Læs mere

Fabelkunst EVA JOENSEN

Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelagtig kunst... I århundreder har mennesker fortalt hinanden fabler. Fantasier og fortællinger i ord og billeder. God kunst er fabelagtig og Fabelkunst er udtryk, der gør indtryk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår 2013 Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige!

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! KATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for at kunne tilbyde jer en række kurser. Kurserne vil forhåbentlig give jer ny inspiration til den daglige drift af butikken og motivation

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

UDSIGT INDSIGT OVERSIGT

UDSIGT INDSIGT OVERSIGT UDSIGT INDSIGT OVERSIGT VI LAVER IKKE VINDUER FOR AT FÅ ROS, VI FÅR ROS FOR AT LAVE VINDUER! Plast er nemmere og holder bedre Panoramas vinduer og døre åbner nye muligheder Det er en dejlig fornemmelse

Læs mere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere Demokratiløb Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren Kuverter Blyanter og farver Kort til antal indbyggere Hale til halefanger Kort hvor der skal indtegnes kommune grænser

Læs mere

En vigtig brik. Kursuskatalog 2013-2014. Den kommunale Dagpleje

En vigtig brik. Kursuskatalog 2013-2014. Den kommunale Dagpleje Kursuskatalog 2013-2014 En vigtig brik Den kommunale Dagpleje Vi har en vigtig og betydningsfuld opgave i at styrke børns læring, udvikling og trivsel Velkommen til Vordingborg kommunes Fælles Pædagogiske

Læs mere

Booking+ Brugervejledning

Booking+ Brugervejledning Booking+ Brugervejledning Booking+ er et webbaseret, brugervenligt lokaleadministrations- og mødebookingsystem, der kan håndtere lokalereservationer fra forskellige lejere og brugere af fælles mødelokaler,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Gode råd om. Arbejdsmiljøuddannelse

Gode råd om. Arbejdsmiljøuddannelse Gode råd om Arbejdsmiljøuddannelse Formål: Arbejdsmiljøorganisationens medlemmer skal holde deres viden om arbejdsmiljø vedlige. Derfor er der fastsat regler i arbejdsmiljøloven om obligatoriske og supplerende

Læs mere

2. del: Udarbejdet behandlingsskema til vægge og træværk nyt og tidligere malet. Husk at bruge MBK/MBA typebetegnelser.

2. del: Udarbejdet behandlingsskema til vægge og træværk nyt og tidligere malet. Husk at bruge MBK/MBA typebetegnelser. I det afsluttende projekt skal du vise: 1. at du kan arbejde selvstændig 2. at du kan planlægge og tilrettelægge dit arbejde 3. at du kan overholde en deadline Endvidere skal du vise: 1. at du har et fagligt

Læs mere

Det store fald i indgåede uddannelsesaftaler får om 4 til 4½ år stor betydning for elbranchen, når antallet af nye svende vil falde tilsvarende.

Det store fald i indgåede uddannelsesaftaler får om 4 til 4½ år stor betydning for elbranchen, når antallet af nye svende vil falde tilsvarende. Til de lokale uddannelsesudvalgsmedlemmer for elektrikeruddannelsen August 2009 Debatoplæg Flere praktikpladser i elbranchen Det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen ønsker, at det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

AT LÆRE ER AT GØRE PYTHAGORAS FÅR EN HELT NY DIMENSION, NÅR ELEVEN OPDAGER DEN KAN BRUGES

AT LÆRE ER AT GØRE PYTHAGORAS FÅR EN HELT NY DIMENSION, NÅR ELEVEN OPDAGER DEN KAN BRUGES Inspirationsplancher fra identitetspræsentation - PDFmateriale press/cmyk DEN UNIKKE FAGLIGE KULTUR DANNE OG UDDANNE DU ER DIT FAG! OVERFØRE DEN FAGLIGE VIDEN, TRADITION OG STOLTHED MANGFOLDIGHED VIFTE

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 2. halvår

Læs mere

Design Ure Smykker Messen Info

Design Ure Smykker Messen Info DESIGN URE SMYKKER MESSEN 2015 INFO Side 1 / 18 Design Ure Smykker Messen Info Side 2 Hvor og hvornår Side 3 Generelt om stande Side 4 Parkering Side 5 Opstilling og nedtagning Side 6 Priser, vilkår og

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet April Kære bruger af Jobbanken i Århus Foråret er over os, og det betyder

Læs mere

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse Samfundet stiller i dag store krav til erhvervslivet i almindelighed og byggebranchen i særdeleshed. Og en ting er sikkert: Kravene

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Information til dig om skolepraktik

Information til dig om skolepraktik Information til dig om skolepraktik Klejnsmed Praktikkoblingen Til dig der har bestået grundforløbet indenfor Produktion og Udvikling - men mangler en læreplads Praktikkoblingen er navnet på en virksomhed,

Læs mere

Randers Kunstforening

Randers Kunstforening Randers Kunstforening Efterår og vinter 2014 Stiftet 3. juni 1851 - landets 3. ældste! Kalender Kunstforeningens arrangementer: omtales i bladet Tirsdag d. 23. september kl. 19: Omvisning i Statsskolens

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT Maj 2013 Det orange hus Skolens nye tilbygning er ikke længere til at overse - en orange bygning, som skiller vandene i Brabrand, står snart klar til indflytning. På skolen glæder

Læs mere

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7 31 oktober 2013 Nr. 7-31. oktober 2013. Nr. 7 Seniorjobbere: Skriv endelig at vi morer os Der er plads til flere på Københavns Stadsarkiv Fotos: Per Sichlau Hvis man gerne vil vide, hvad børn vejede og

Læs mere

VELKOMMEN. til temadag om ARBEJDSMILJØ

VELKOMMEN. til temadag om ARBEJDSMILJØ VELKOMMEN til temadag om ARBEJDSMILJØ Dagens program Formiddag Velkommen, præsentation og aftaler Rammen om arbejdsmiljø Fysisk APV Eftermiddag Psykisk arbejdsmiljø Redskaber i hverdagen Trivsels APV Spørgehjørnet

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden Indholdsfortegnelse Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden 5 Lærlingeuddannelsen for unge 6 Lærlingeuddannelsen for dine erfarne chauffører Meritvejen 7

Læs mere

UNIVERSAL NETWORK MEDIA A/S

UNIVERSAL NETWORK MEDIA A/S UNIVERSAL NETWORK MEDIA A/S GRAPHIC DESIGN BY WWW.ANETMAI.COM UNIVERSAL NETWORK MEDIA A/S INDHOLD >> Universal Network Media A/S kontakt > Livsstilsbasen.dk / priser > MOEBELbasen.dk / priser > KOEKKENbasen.dk

Læs mere

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM 1 Ledelse og styring af kommunerne i 2020 Kære kolleger og gæster I 2013 er det 100 år siden, at Kæmnerforeningen blev stiftet. Efter et par kommunalreformer

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Sådan består du Prøve i dansk 3

Sådan består du Prøve i dansk 3 Sådan består du Prøve i dansk 3 Denne vejledning skal hjælpe dig med at forberede dig til Prøve i dansk 3. (Danskprøve, højt niveau). Grundlaget for vejledningen er Skapagos erfaringer med elever, der

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Krisen påvirker praktikpladssituationen

Krisen påvirker praktikpladssituationen 22. marts 2010 Krisen påvirker praktikpladssituationen Praktikpladssituationen. Mulighederne for at finde beskæftigelse i regionen til lærlinge og elever er påvirket negativt af finanskrisen. 34 procent

Læs mere

Kursuskalender. arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed

Kursuskalender. arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed Kursuskalender arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed November 2009 Lovpligtige kurser Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for sikkerhedsgruppens medarbejdere Den 37 timers lovpligtige arbejdsmiljøuddannel

Læs mere

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk forårs Kurser efterår 2006 Kommunikation Udvikling Indsigt 2 GENEREL INFO: Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk Spørgsmål? Kontakt Johnny

Læs mere

- meget mere end golf

- meget mere end golf Mollerup Golf Club - meget mere end golf graphichouse.dk Møder, kurser, firmafester og events (Company day & Golf for sjov) MGC_Brochure.indd 2 25/11/13 14.15 Skal du eller din virksomhed holde firmafest,

Læs mere

Politik for repræsentation mv.

Politik for repræsentation mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Politik for repræsentation mv. I det følgende redegøres for Københavns Kommunes politik for repræsentation m.v. Politikken fastsætter

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

VALG AF ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT

VALG AF ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT VALG AF ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT ET GODT ARBEJDSMILJØ ET VIGTIGT VALG Når der er valg til arbejdsmiljørepræsentant, giver det mulighed for at sætte fokus på et godt og udviklende arbejdsmiljø. Denne folder

Læs mere

IDÈKATALOG. Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering. www.voksenmobningnejtak.dk Hotline onsdag mellem kl. 19 21 Tlf.

IDÈKATALOG. Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering. www.voksenmobningnejtak.dk Hotline onsdag mellem kl. 19 21 Tlf. IDÈKATALOG Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering Indholdsfortegnelse Side 2 Side 3-5 Side 6-11 Baggrund, formål og udførelse Konkrete tiltag Bilag 1 Baggrund, formål og udførelse Baggrunden

Læs mere

NYHEDSBREV. Kontingent 2013

NYHEDSBREV. Kontingent 2013 NYHEDSBREV Valg til bestyrelsen afgjort Jørgen Burchardt, Egon Clausen, Pia Deleuran, Lotte Thrane og Juliane Wammen er valgt til Dansk Forfatterforenings bestyrelse frem til Generalforsamlingen 2015,

Læs mere

Per Nielsen, Hans Hegelund Christensen, Johnny Frimann Storm, Ole Gregersen, Steen Kokchendorff Pedersen, Jacob Vad

Per Nielsen, Hans Hegelund Christensen, Johnny Frimann Storm, Ole Gregersen, Steen Kokchendorff Pedersen, Jacob Vad DET FAGLIGE UDVALG FOR TRÆFAGENES BYGGEUDDANNELSE TØMRERFAGETS BRANCHEUDVALG Bygmestervej 5-2400 København NV Tlf. 35 87 87 22 - Fax. 35 87 87 88 Referat af det 41. ordinære møde i Tømrerfagets Brancheudvalg

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Munkebjerg Hotel Munkebjergvej 125 7100 Vejle Mandag den 29. april 2013 28 faglærer havde taget imod tilbuddet om en introduktion og et lille kursus i anvendelse

Læs mere

Når du søger ingeniører og konstruktører. Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse

Når du søger ingeniører og konstruktører. Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse Når du søger ingeniører og konstruktører Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse Når du søger ingeniører og konstruktører Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører

Læs mere

Hermed referat fra 1 MVL`s Styrelse møde tirsdag den 12. februar 2010

Hermed referat fra 1 MVL`s Styrelse møde tirsdag den 12. februar 2010 Kære Laugsbrødre. Hermed referat fra 1 MVL`s Styrelse møde tirsdag den 12. februar 2010 Fraværende: Viceoldermanden som p.t. lader sin spinkle korpus branke i den spanske sol 1. Velkomst v/oldermanden.

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00.

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00. Hvordan kan det være, at når vi kommer dertil på året, hvor der skal afholdes generalforsamling i Landsskuet, så har vi kun positive ting at berette om.---- For det første vil jeg sige, at der som sædvanlig

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011 I Mariagerfjord Kommune 1 Tilbud om idrætslederakademi Vi har hermed fornøjelsen at fremsende forslag til samarbejdsaftale omkring gennemførelse

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

s1. Af Jakub Slusarek

s1. Af Jakub Slusarek s1. Af Jakub Slusarek Arbejdsprocessen Jeg lagde ud med at lave en hjemmeside omkring uddannelsen og jobbet som arkitekt. Informationerne fandt jeg på hjemmesiden www.ug.dk, som er en hjemmeside der informerer

Læs mere

25 juni 2015. Tage holder styr på Kunsthallens penge. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

25 juni 2015. Tage holder styr på Kunsthallens penge. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 25 juni 2015 Nr. 6-25. juni 2015. Nr. 6 Tage holder styr på Kunsthallens penge Seniorjob er en win-win-ordning, mener administrator i Nikolaj Kunsthal, Helene Hertzum. Af Eva Birgitte Jensen Fotos: Per

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektronik, it- og datateknik

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektronik, it- og datateknik Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg for elektronik, it- og datateknik Mødedato: 20. november 2013 Tidspunkt: 13:00 15:30 Sted: AARHUS TECH, Hasselager Allé 2, 8260 Viby J Referent/dato: Carl

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Januar 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære Alle Glædelig jul og godt nytår. Her ved juletid vil jeg gerne ønske alle

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

LOKALSTØTTEELEMENT SKALSTRUP. Velkommen til Skalstrup

LOKALSTØTTEELEMENT SKALSTRUP. Velkommen til Skalstrup Velkommen til Skalstrup 2 Velkommen til Skalstrup På vore egne og medarbejderes vegne er det os en glæde at byde dig velkommen til Skalstrup. Vi tilstræber - inden for de givne økonomiske og praktiske

Læs mere

Sponsorklubben Grenaa Golf.

Sponsorklubben Grenaa Golf. Sponsorklubben Grenaa Golf. Reklame værdi Kundepleje Værdi Individuel værdi Sponsor aftale Medarbejder værdi Udviklings Værdi - værdiskabelse er grundlaget for et godt samarbejde! Kære sponsorer. I er

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Tag det første skridt til at blive en endnu bedre leder! Et personligt uddannelsesforløb for ledere i klubber og foreninger i fritids- og idrætslivet

Læs mere

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 1 SKOLER OG UDDANNELSE Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud om

Læs mere

Temadag om farlige stoffer i ældre huse

Temadag om farlige stoffer i ældre huse Temadag om farlige stoffer i ældre huse Bliv bedre forberedt på hvilke sundhedsskadelige stoffer, du kan møde ved nedrivning og renovering af ældre huse og få mere at vide om hvordan disse stoffer håndteres

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2014

NYHEDSBREV MARTS 2014 NYHEDSBREV MARTS 2014 Lørdag d. 1/3 Søndag d. 2/3 Mandag d. 3/3 Tirsdag d. 4/3 Onsdag d. 5/3 Torsdag d. 6/3 Fredag d. 7/3 9. kl. Sidste frist for aflevering af tilmelding til uddannelsessteder samt uddannelsesplan.

Læs mere