FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009. mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009. mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender"

Transkript

1 MÅNEDSbrev FOR KØBENHAVNS MALERLAUG 03/2009 Ring og få hjælp 02 til ID-kortene! 04 Ny hjemmeside i test Fra lige omkring sommerferien får medlemmerne af lauget et helt nyt medlemstilbud: En praktisk anvendelig hjemmeside. Netop i disse uger køres test på Københavns Malerlaugs nye hjemmeside, der forsynes med et antal helt nye funktioner funktioner, der ikke mindst skal tjene til at skabe nærhed medlemmerne og lauget imellem. Udover en arrangementskalender med beskrivelser af og tilmeldingsmulighed vedrørende aktiviteter i lauget etableres et diskussionsforum, hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer, købe og sælge og stille spørgsmål til andre medlemmer. Systemet rummer også mulighed for, at lauget Giv os skønheden tilbage! kan skrive direkte til den kreds af medlemmer, der logger sig på med deres -adresse. Dermed kan lauget med uhyre kort varsel gøre medlemmerne bekendt med vigtige nyheder eller andre hasteinformationer. Hjemmesiden får også appel til fagets kunder, idet enhver kan tegne en profil og medvirke i diskussionsforaene. Dog er der en lukket del af siden, der er forbeholdt medlemmerne. Med den nye hjemmeside bliver Københavns Malerlaug også butiksdrivende endda med en butik i to etager. I den ene er alle velkomne; her sælges farveprøvesamlinger og andre produkter med bred appel. I den anden er salg og ekspedition af sager, der er forbeholdt medlemmerne. Medlemsbutikken omfatter også artikler og produkter, der er gratis for medlemmerne. Om føje tid modtager medlemmerne et brev, der oplyser om deres medlemsnummer, hvorpå de kan logge sig ind på hjemmesiden. Aktiviteter, arrangementer og nyhedsbreve vil dog fortsat i en rum tid blive udsendt til medlemmerne på tryk. Omkring 130 modtagere af Haandværkerforeningens sølv- og bronzemedaljer hædret på Københavns Rådhus. Fem gange bronze Fem malere herunder en skiltemaler modtog den 26. maj Haandværkerforeningen i Kjøbenhavns bronzemedalje for vel udført svendeprøve. Det drejede sig om Thomas Ulsøe Schmidt, Mikkel Rasmussen, Anja Kondal, Kennet Daner Petersen og Sidse Regina Hemmingsen. Medaljefesten blev også i år afviklet i Københavns Rådhushal under bivånelse af Dronning Margrethe og Prins Henrik. Årets æreshåndværker blev forfatteren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen, formand for Ny Carlsbergfondet. Billedet: Skiltemaler Sidse Regina Hemmingsen modtog foruden en bronzemedalje de Massmannske Søndagsskolers Medalje her overrakt af direktør Hans Christian Albrecht-Beste. Årets tur i Grønnegårdsteatret finder sted fredag, den 14. august.

2 02 Ring og få hjælp til ID-kortene Stadig forbindingskasser på lager Det er endnu højaktuelt at bestille ID-kort til dig selv og dine medarbejdere. Ring eventuelt til lauget og få hjælp. Jo flere, der benytter Københavns Malerlaugs klædelige ID-kort, desto større effekt får det. Det skal ses for at blive bemærket og husket. Et rundspørge blandt laugets medlemmer afslører, at den største barriere imod at få bestilt ID-kortene er at få fotograferet og uploadet billederne af medarbejderne. Men rolig nu hjælpen er på vej! Således er I velkomne til at ringe til laugssekretær Dorthe Jørgensen på og indbyde hende til at komme forbi til en kop the (hun drikker ikke kaffe). Har I blot fået taget billederne eventuelt bare med en mobiltelefon, der kan flyttes over på computeren via eller et kabel vil Dorthe forsynet med brugerord og password (og det medbringer hun selv!) i løbet af ingen tid få jer oprettet, hvorpå kortene vil være jer i hænde i løbet af en uges tid. En nøglering med en polet til supermarkedets indkøbsvogne i børstet stål er en af flere accessories, der er fremstillet i fobrindelse med laugets ID-kort. Af den statistik, som lauget har adgang til, fremgår, at en række virksomheder har foretaget kortbestillinger, men undladt at uploade billeder. Det kommer der ingen kort ud af. Derfor vil lauget også tage kontakt til disse virksomheder med henblik på at få bestillingerne fuldført. Kortholdere fås i lauget Lauget har udviklet et merchandiseprogram til brug sammen med kortet. Det gælder en kortholder i en kraftig, modstandsdygtig kvalitet og en holder til kortet og det gælder en fin lille yoyo, som kortet med besvær, men det er dog muligt kan fæstnes til. Der er også enkelte keyhangere tilbage et smart halsbånd med plads til diverse nøgler og ID-kortet. Endelig findes der den nydeligste indkøbsvognspolet i en nøglering. Og prisen? Altsammen er det kontingentfinansieret, så det er bare at få bestilt. FARVER I FOLKETINGET Laugets Kunstforening besøgte i maj Christiansborg, hvor malermester Bent Kromann igennem en lang årrække har udført massevis af spændende malearbejde. Undervejs har han samarbejdet med arkitekt Henrik Levison, og begge viste de 25 medlemmer rundt i det store hus. På billedet er kunstforeningsmedlemmerne fanget i Folketingets Bibliotek, der også har undergået en gigantisk forvandling.

3 03 Lauget holder ferie Tid til Grønnegård Københavns Malerlaug er som vanlig vært ved et glas vin under årets friluftsteater-udflugt i Grønnegårdsteatret. Den solskinsrige, regnfri aften finder i 2009 sted fredag den 14. august, hvor vi diverteres med Holberg-forestillingen Den Stundesløse; historien om forretningsmanden, der har så travlt, at han glemmer alt omkring sig, men som ved FOTO: JOHN HINNUM Fredag den 14. august går vi i teatret i Kunstindustrimuseets have. gode menneskers hjælp på ny kommer til fornuft. Haven er åben fra kl Billetter à kr. 265,- kan bestilles i lauget på senest en uge før. Picnickurve kan bestilles af dem, der ikke orker at smøre madpakke selv det skal ske via internettet på adressen dk. Se også særskilt indbydelse. 44 nye svende fra TEC I hovedrollerne oplever vi Henning Jensen og Ditte Gråbøl. Nok et hold nye svende hele 44 personer kunne feststemte forlade TEC s store kantine på Tobaksvejen forsynet med et splinternyt, løfterigt svendebrev efter svendebrevsoverrækkelserne i midten af juni. Endnu en gang var temaet art noveau, der også ved denne sidste svendeprøve med dette tema viste mangfoldige fortolkninger af denne dengang revolutionerende stilart. Medlem af svendeprøvekommissionen John Hinnum har traditionen tro valgt to motiver ud fra den del af prøverne, han medvirkede til bedømmelsen af. For frisen med dyrefigurerne stod Frank Rykær (malerfirmaet Robert Rasmussen) og mester for sommerfugleblomsterranken var Sune Frank Schrøder (Jacobsen & Co.). Juni-svendeprøven udløste to svendebreve med ros. For at være parat og frisk til en spændende efterårssæson holder lauget ferielukket i juli måned. I påkommende tilfælde kan Adam Pade i perioden onsdag den 1. juli-fredag den 31- juli træffes på telefon eller pr. på Laugskontoret vil på ny være aktivt bemandet fra mandag den 3. august. I det omfang tiden tillader det, ønskes I alle en fornøjelig og solbeskinnet ferie! (Lige lovlig) effektivt spamfilter Er I så uheldige at have en -adresse, der ender vil I kunne opleve store problemer med at sende mails til Københavns Malerlaug. Lauget er nemlig blevet forsynet med et spamfilter, der ikke kender forskel på organiserede, kontingentbetalende malermestre og folk med slette hensigter. Mails til lauget kan alternativt fax es til os på eller sendes til Adam Pade på dk. Problemet formodes løst hen over sommeren.

4 04 Sikkerhedskursus til efteråret Intet efterår uden et 9-kursus den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse jævnfør arbejdsmiljøloven. Næste kursus afholdes i september på følgende dage: Del 1 Mandag og tirsdag den 7. og 8. september Del 2 Torsdag den 17. september Del 3 Torsdag og fredag den 24. og 25. september. Giv os skønheden tilbage! TEC har gennemført første forløb af sin nye dekorationsmaleruddannelse. Næste forløb starter 7. september. Kurserne afholdes i Københavns Malerlaug med kursusstart kl Der undervises hele dagen med undtagelse af sidste dag, der slutter kl Prisen er 4.993,75 inkl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning undervejs. Bemærk, at medlemskalenderen har placeret del 2 forkert den 17/09 er den rette dato. Tilmelding skal ske til lauget på kursusdage om bygningsbevaring Center for Bygningsbevaring i Raadvad indleder i september en kursusrække med titlen Bygningsbevaring teori og praksis, der henvender sig til arkitekter, rådgivere og bygningskonstruktører. Kursusrækken består af 16 koncentrerede kursusdage og omfatter kurser i teori og holdninger, konstruktion, installation og energiforbedringer, eksteriør (henholdsvis interiør) restaurering, håndværksteknikker og materialer og afsluttes med et symposium i Viby på Fyn. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen og Arkitekternes Efteruddannelse. Er man ikke medlem af Arkitektforeningen, koster deltagelse kroner pr. kursusdag. Læs videre på En udstillingsmodel, kan man roligt kalde den skulptur af en ko i naturlig størrelse udført i akrylplast, der tager imod i TEC s flotte foyer på Ndr. Fasanvej: Her er et stort uddrag af malerfagets dekorative discipliner alle samlet på ét sted: Fra imiteret træ til imiteret kongeligt porcelæn, fra rustent jern til marmorering. Koen en tiloversbleven fra det internationale kulturprojekt CowParade var afslutningsopgaven efter gennemførelsen af TEC s nye dekorationsmaleruddannelse; en uddannelse opbygget af seks moduler af hver fem ugers varighed udviklet i samarbejde med Svendborg tekniske Skole. Afgangsprojekt blev til multiprojekt»ja, afslutningsprojektet blev sådan set til på baggrund af flere idéer,«siger faglærer og underviser på uddannelsen, Erik Jørgensen, TEC i Gladsaxe. Det må man sige. I uddannelsen er indlagt kurser i både klassisk og teknisk tegning, materialelære og dekorative teknikker som trompe l oeil, ådring og grisaille-teknik. Om muligt indgår også en studierejse. Alt i alt er uddannelsen et patchwork-tæppe af 15 forskellige kurser, heraf er de 10 helt nye. Med uddannelsen ønsker TEC og Svendborg tekniske Skole at bringe den tradition for dekorativt malearbejde tilbage, som faget havde indtil starten af forrige århundrede. I alt otte malere har gennemført det første uddannelsesforløb, der sluttede i april. Næste forløb starter 7. september i år.»uddannelsen er en formidabel måde

5 05 CowParade var et internationalt kulturprojekt, hvorunder kunstnere udsmykkede skulpturer af køer i naturlig størrelse, hvorpå disse blev bortauktioneret. Indtægterne gik til velgørende arbejde. Nu er dekorationsmalerudddannelsens afslutningsprojekt et markant indslag i TEC s foyer på Ndr. Fasanvej. at beholde svende på, man måske ellers måtte fyre på grund af krisen. Det er gratis for virksomhederne at lade en svend gennemgå uddannelsen, der i øvrigt forudsætter, at man er i beskæftigelse,«fortæller Erik Jørgensen, der selv som svend og selvstændig malermester har adskillige dekorationsopgaver bag sig. I og med at der er tale om AMU-kurser ydes godtgørelse til både mestre og svende. Hardcore-malermestre kalder den slags malearbejde for nissemaling og vil hellere have epoxykurser og uddannelse i spartling?»det er klart, at de dekorative maleteknikker må kunne omsættes på markedet. Men en hel del af den faglighed, der ligger i teknikkerne, kan jo også bruges i det daglige. Jeg tror nok, man får lært at spartle, hvis man først har fået marmorglitning ind under huden!«der skal mindst 10 og meget gerne 12 kursister til for at gøre uddannelsen nogenlunde rentabel for skolen, og skolen søger derfor nu rekrutter til det kommende uddannelsesforløb. Kontakt kan ske til TEC på Faglærer Erik Jørgensen er selv bidt af de dekorative teknikker og har været tæt involveret i udviklingen af den nye dekorationsmaleruddannelse. I et undervisningslokale på TEC i Gladsaxe opleves endnu sporene efter eleverne under den første gennemførelse af dekorationsmaleruddannelsen. Lauget holder ferielukket i juli

6 06 Arbejdstilsynet roser malerfaget Der lød ros fra Arbejdstilsynet til malerfaget, da 15 topfolk fra den danske byggebranche i maj burede sig inde i en skurvogn på Rådhuspladsen for at nå til enighed om et antal forslag til, hvordan mængden af arbejdsulykker på landets byggepladser kan nedbringes. Marathonmødet på Rådhuspladsen var kulminationen på en kampagne gennemført af Foreningen Dansk Arbejdsmiljø med mere end byggevirksomheder som medlemmer. I løbet af den lange dag medvirkede medarbejdere fra Arbejdstilsynet som gæster. Repræsentanterne roste malervirksomhederne for at kunne se, at arbejdsmiljøet er en del af ledelsesberedskabet, og at virksomhederne jo havde kunnet hive APV erne ned fra hylden, når tilsynet kom forbi. Der var i øvrigt ingen repræsentanter fra malerfaget med under den lange dag på Rådhuspladsen. Den bredt sammensatte gruppe nåede frem til i alt otte anbefalinger. Iblandt dem er udformningen af et byggeplads-kørekort, formuleringen af et fælles adfærdskodeks for færdsel på byggepladser og en klarere inddragelse af medarbejderne i arbejdsmiljøarbejdet på alle niveauer. Kunstforeningen udskriver konkurrence Rejsefonden har et. Seniorerne har et og ikke mindst lauget har et: Et logo, en signet noget, der er helt unikt for dem. Laugets kunstforening har sit eget brevpapir ellers ingen selvstændig identitet. Det gør Kunstforeningen nu noget ved og udskriver en konkurrence. Henover sommeren og i efterårsmånederne indbydes alle medlemmer af Kunstforeningen til at tegne et forslag til et nyt logo med en styrke, så ingen er tvivl om, hvad Københavns Malerlaugs Kunstforening er og står for. Præmien: Et kunstværk indkøbt af foreningen i årets løb og hertil al den hæder, vi kan mønstre. Ligesom i de store, professionelle bureaukonkurrencer, stilles der også i dette tilfælde en række krav til bidragene. Disse er: Logoet skal antage en cirkulær eller kvadratisk form (eller noget midt imellem) Det skal kunne placeres logisk og æstetisk passende både alene og i tilknytning til teksten: Københavns Malerlaugs Kunstforening. Forslag til typografi til teksten er velkommen, men bidraget skal altså kunne leve alene. Hold øje med posten brev om ny hjemmeside på vej En kunstforening bør om nogen have en særegen grafisk identitet. KM s kunstforening udskriver nu konkurrence om nyt logo. Ethvert bidrag må kunne fungere i nogenlunde samme størrelse som Københavns Malerlaugs signet og Rejsefondens ditto se evt. seneste brev fra lauget eller indbydelse fra Rejsefonden. Logoet skal kunne reproduceres i sort/hvid (eller gråtoner) uden at miste for megen sjæl eller væsentlige kendetegn. Farvevalget skal være behersket, og farverne skal kunne gengives efter cmyk-skalaen uden at miste for megen kulør. Det anbefales at anvende klare, intense kulører. Bidragene kan være enten PDF- eller TIFF-filer så højt opløst som muligt eller afleveres på papir. Med bidraget må følge en redegørelse for symbolik, farvevalg og andre personlige overvejelser. Bidrag skal være laugskontoret i hænde senest 1. november Vinderforslaget offentliggøres under generalforsamlingen i februar i Lad os håbe på en rigtig regnfuld sommer med masser af tid til kreativ udfoldelse på lærredet, computerskærmen eller papiret. Organisationskonsulent Thomas Bartels havde været på turné landet over, inden Arbejdsmiljøtinget blev sat på Rådhuspladsen den 18. maj. En samling af transparens Et lille antal dedikerede vindues- nørder besøgte onsdag den 20. maj som nogle af de første VKR-Holdings nystiftede studiesamling af godt 150 vinduer fra 1750 frem til vor egen tid. Vært var museumsleder, arkitekt Susanne Pauline Svendsen, der tog imod og viste rundt. Studiesamlingen skal med tiden blive til et helt museum og give studerende, forskere, rådgivere og håndværkere indblik i konstruktioner, materialevalg og begreber. Til samlingen knytter sig hjemmesiden der omfatter både billeder og fakta om samlingens vinduer. Hertil kommer en ordbog, der opsamler alle de mange termer, der knytter sig til vinduet. Hvem ved for eksempel, at en cudo er en isoleringsrude, hvor kantforseglingen omslutter kanten af glassene?

7 07 ILL: SVEND HØGH Har I i jeres kommune sikre formodninger om, at kommunen anvender bistandsklienter eller anden ledig (ufaglært) arbejdskraft til at få klaret lidt malearbejde her og der, vil Håndværksrådet og Københavns Malerlaug gerne høre om det. Et medlem af lauget har allerede henvendt sig til Håndværksrådet, der desværre må konstatere, at det ikke strider imod konkurrenceloven, når kommunen sætter ledige til at udføre eksempel- Maler kommunen selv? vis malearbejde højst kan aktiviteten medføre en begrænsning i arbejdsudbuddet. Men det er vel også nok, finanskrise og voksende ledighed taget i betragtning. Håndværksrådet vil med udgangspunkt i en række eksempler tilskrive kommunerne om det uheldige i denne praksis, ikke alene rent moralsk, men tillige dritsøkonomisk, når dårligt arbejde om føje år skal udbedres. Henvend jer endelig med sager her i lauget, så bringer vi dem videre! Efterårstur både med og uden golf Holder man af golf og er medlem af Københavns Malerlaugs Rejsefond er der glade dage i vente: Den 12. og 13. september drager medlemmerne til Åsljungagården ikke så forskrækkelig langt fra Helsingborg, og der spilles golf i den nærliggende Örkelljunga Golfklub. Man kan møde allerede fredag og spille golf fra første færd. Er golf et spil, der først skal læres, tilbyder Rejsefonden et helt træningsprogram lørdag. Er man ikke til golf, men til gengæld til smuk sydsvensk natur, er man mindst ligeså velkommen og har udsigt til smukke dage med dejlige vandremuligheder. Men puste på såret det må I selv klare Med Københavns Malerlaugs forbindingskasse kan du og svendene hjælpe jer selv. Her og nu. Er ulykken ude, og det skal gå stærkt eller skal der bare et plaster på såret er hjælpen nær. Københavns Malerlaug udbyder fortsat den omfattende forbindingskasse med hele 66 dele fra renseservietter til sikkerhedsnåle, fra et digitaltermometer til plaster. Selv en øjenskyl er med. Dog må du selv puste på såret, hvis det er det, der skal til. Forbindingskassen er en lille taske i solid kvalitet beregnet til det hårde liv i kassebilen og på byggepladsen og udsmykket med laugets fornemme signet. Og så er den forsynet med en visitkortlomme, så man kan se, hvilken mester der forsyner deres svende så fl ot. Forbindingskasserne koster 165 kroner + moms og forsendelse pr. stk og uden nogen form for binding til noget abonnement. Kasserne er på lager nu. Genopfyldning? Selvfølgelig da! Det sker på Bestil i dag og få fornemmelsen af at handle rigtigt gratis med i købet! JA TAK vi bestiller stk. forbindingskasser à kr. 165,- + moms og forsendelse. Navn/fa Adresse Postnr./by Tel

8 BAGsiden 60 år John Hammelev, konduktør i Malerfirmaet Bendt Barsdal A/S, fyldte 60 år den 6. maj. Det blev markeret med en overordentlig velbesøgt reception i CGC Golfklub i Vallensbæk, hvor John også er aktivt medlem. John Hammelev blev udlært i 1969, udstod sin værnepligt og blev siden i 1971 ansat hos Bendt Barsdal. Allerede i 1983 blev han konduktør. Og nej, der er ingen planer om at gå på efterløn, trappe ned eller på anden måde lade sig gå på af alderen:»jeg skal simpelt hen ud hver dag!«understreger John. OLDERMANDEN SKRIVER MÅNEDSbrev for Københavns Malerlaug Flere praktikpladser TAK! Det er blevet sagt så tit, at det ligner en floskel: Lad nu ikke finanskrisen gå ud over uddannelsen af fremtidens arbejdskraft giv plads til de unge i jeres virksomheder! Det er helt naturligt, at man i en tid med faldende ordremængder tøver med at påtage sig det store ansvar, det er at beskæftige og uddanne en lærling gennem tre år. Men rent faktisk findes der flere muligheder for at binde sig for mindre end tre år. I forbindelse med skolepraktikelever kan indgås delaftaler af kortere varighed. Eller man kan deles om uddannelsesansvaret med en kollega. Og i Malerfagets Faglige Fællesudvalg overvejer vi endnu flere fleksible muligheder. Både Malerfagets Faglige Fællesudvalg og TEC kan rådgive om de mange eksisterende ordninger. Brug lige fem minutter en af dagene på at se, om der ikke også skulle være en ordning for jer! For det er så vigtigt, at eleverne lærer af stifte bekendtskab med en rigtig arbejdsplads under deres uddannelse. nære tilskud på op til kroner for elever, der fastholdes i et læreforhold. Disse penge skal søges direkte hos Arbejdsgivernes Elevrefusion. Tilgangen af nye opgaver svinger gevaldigt fra virksomhed til virksomhed, men grundlæggende synes der at være grund til en forsigtig optimisme, omend krisen endnu er dyb og mærkbar for alle. Dog har vore beregnere tilsyneladende rigeligt at se til, og det vidner om udarbejdelse af mange tilbud. Disse kaster måske ikke så meget af sig lige nu, men siger noget om, hvad der er i vente, når markedet for alvor vender. Behøver jeg at nævne, at så får vi brug for den arbejdskraft, vi ikke synes, vi har kræfter til at uddanne lige nu? Her på kanten af sommerferien er tiden inde til at ønske alle vore medlemmer og samarbejdspartnere en god ferie. Og dog. Der måtte måske gerne komme en enkelt god vinduesakkord i vejen! Venlig hilsen Udsendes periodisk til laugets medlemmer og samarbejdsparter Københavns Malerlaug Amaliegade København K T F Redaktion Per Vangekjær Adam Pade Oplag 650 Oplysning om abonnement mv til Laugskontoret på Næste udgave udkommer ultimo august. Redaktionen slutter ultimo august Derfor er der også grund til at kippe med flaget for regeringens ekstraordi- Per Vangekjær Oldermand

a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere a Bestiling af ID-kort

a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere a Bestiling af ID-kort a Derfor skal vi have ID-kort a Sådan kan du håndtere ID-kortene i det daglige a Bestiling af ID-kort trin for trin KM s ID-kort Sådan gør du! Januar 2009 version 1.0 KØBENHAVNS MALERLAUG1 1.0 Derfor skal

Læs mere

InfoNyt. Efterår 2013. Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker

InfoNyt. Efterår 2013. Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker InfoNyt Efterår 2013 Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker Jeres praktikpladskonsulent Skolen har praktikpladskonsulenter, der varetager kontakten og dialogen med virksomhederne. De bistår

Læs mere

infonyt Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk Efterår 2013

infonyt Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk Efterår 2013 infonyt Uddannelserne til mediegrafiker og grafisk tekniker Efterår 2013 Jeres praktikpladskonsulent Skolen har praktikpladskonsulenter, der varetager kontakten og dialogen med virksomhederne. De bistår

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

FARVEVALG. Det udemokratiske

FARVEVALG. Det udemokratiske Tekst: Anne Kathrine Spangsberg Foto: Kirsten Bille Det udemokratiske TO ARKITEKTER OG EN MALERMESTER STÅR FAST SAMMEN SOM»FARVETEAMET«, DER UDVÆLGER FARVERNE TIL CHRISTIANSBORGS LOKALER OG GANGE. DE DELER

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere Demokratiløb Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren Kuverter Blyanter og farver Kort til antal indbyggere Hale til halefanger Kort hvor der skal indtegnes kommune grænser

Læs mere

Møde indkaldt af: Pia Schmidt Sted: på Lærerværelset i malerafdelingen 1. sal Milnervej 48, 3400 Hillerød

Møde indkaldt af: Pia Schmidt Sted: på Lærerværelset i malerafdelingen 1. sal Milnervej 48, 3400 Hillerød MØDEREFERAT Lokalt Uddannelsesudvalgsmøde for maler Torsdag den 17. december 2015, Kl. 12:00 Møde indkaldt af: Pia Schmidt Sted: på Lærerværelset i malerafdelingen 1. sal Milnervej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

Side 1 af 10 10/21/2013 infonyt Uddannelsen til personvognsmekaniker Efterår 2013 Indledning Mekanikeruddannelsen vil gerne knytte tættere kontakt til branchen, og derfor vil vi fremover udsende et nyhedsbrev

Læs mere

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige!

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! KATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for at kunne tilbyde jer en række kurser. Kurserne vil forhåbentlig give jer ny inspiration til den daglige drift af butikken og motivation

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Klintebjerg City, februar 2015

Klintebjerg City, februar 2015 Klintebjerg City, februar 2015 Løn: udbetales dagligt af din arbejdsgiver. Valuta: Pengene i Klintebjerg City følger kursen på Danske Kroner. Pengene er kun gyldige i uge 6, og kan kun anvendes i særlige

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype)

BESTYRELSESMØDE. Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype) BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 12.03.2014 Deltagere: Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype) Ikke mødt: Afbud: Referent: Ulla Dagsorden Valg af referent... 2 Mikkel Gundersen har valgt at gå

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Få en MBA i malerteknik

Få en MBA i malerteknik Få en MBA i malerteknik Byens Netværk 15.09.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Solen skinner fra en skyfri septemberhimmel, da netværkets malerinteresserede medlemmer mødes til et lynkursus i brugen

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Ølfestival København 2010

Ølfestival København 2010 Kære udstiller 31. marts 2010 Ølfestival København 2010 Vi ser meget frem til Ølfestivalen i år og glæder os til at se jer i de nye omgivelser i TAP1. Med dette brev beder vi jer om at give tilbagemelding

Læs mere

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence!

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! EFTERÅRSFERIE PÅ HASLEV MUSEUM 12-18. oktober 2015 Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! GRATIS ADGANG Se mere inde i folderen PROGRAM FOR HASLEV MUSEUMS

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

AMU sikrer et fleksibelt arbejdsmarked

AMU sikrer et fleksibelt arbejdsmarked AMU sikrer et fleksibelt arbejdsmarked Når der skal efteruddannes i bygge- og anlægsbranchen, er fokus rettet imod medarbejdere, der kommer fra andre brancher - og jo yngre de er, jo mere uddannelse modtager

Læs mere

Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010

Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010 Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010 Arbejdsmiljølovgivningens obligatoriske SIKKERHEDSKURSUS (37 timer) i Århus & København Ikke bare for en sikkerheds skyld, men fordi det

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelser. Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe

Arbejdsmiljøuddannelser. Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe Arbejdsmiljøuddannelser Tilmeld dig et kursus! Marianne Kirchner Tlf. 63 11 49 04 maki@cowi.dk www.cowi.dk/arbejdsmiljoe 2 Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for sikkerhedsgruppens medarbejdere Den

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Mido vil være VVS montør

Mido vil være VVS montør Mido vil være VVS montør Af Hanne Brøndum Mido har været i Danmark i snart tre år. Han lærte dansk på Lærdansk i Odense, og han bestod danskuddannelse 2 i december 2012. I januar 2013 begyndte han på Syddansk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

En for Alle Og alle for en

En for Alle Og alle for en Vellykket Aros Forsikring - dag hos Hobro Golfklub Der var plads til både konkurrence og afslappet fornøjelse, da forsikringsselskabet Aros den forgangne fredag benyttede lejligheden til at indtage Hobro

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

- meget mere end golf

- meget mere end golf Mollerup Golf Club - meget mere end golf graphichouse.dk Møder, kurser, firmafester og events (Company day & Golf for sjov) MGC_Brochure.indd 2 25/11/13 14.15 Skal du eller din virksomhed holde firmafest,

Læs mere

Seniorjobberen. 26 november 2015. Nøglemedarbejderen på Vanløse skole. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 10. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 26 november 2015. Nøglemedarbejderen på Vanløse skole. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 10. Nyhedsbrev 26 november 2015 Nr. 10-26. november 2015. Nr. 10 Nøglemedarbejderen på Vanløse skole Redaktionen har været på Vanløse Skole og lavet et portræt af Dorte Christensen, der er ansat i seniorjob som administrativ

Læs mere

Ølfestival i København maj 2012

Ølfestival i København maj 2012 April 2012 Kære Udstiller Vi ser meget frem til Ølfestivalen i år og glæder os til at se jer i TAP1. Med dette brev beder vi jer om at give tilbagemelding på diverse oplysninger vedrørende bl.a. udstillervarer,

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen.

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. 1 of 6 10/08/2013 Efterår 2013 Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. Ny underviser Vi har ansat en ny underviser, Søren Birkholm Jensen. Søren har en baggrund fra

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

Side 1 af 9 10/10/2013 infonyt Tømreruddannelsen Efterår 2013 På tømreruddannelsen vil vi gerne knytte tættere kontakt til branchen, derfor udsender vi et nyhedsbrev op til fire gange om året. Nyhedsbrevet

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden Indholdsfortegnelse Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden 5 Lærlingeuddannelsen for unge 6 Lærlingeuddannelsen for dine erfarne chauffører Meritvejen 7

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Juni Kære alle i Jobbanken i Aarhus Sommeren er begyndt og vi ønsker alle

Læs mere

HUSFLIDSFORENING. Kursusprogram 2011. - positiv og kreativ fritid - for alle aldre og køn

HUSFLIDSFORENING. Kursusprogram 2011. - positiv og kreativ fritid - for alle aldre og køn Foreningens bestyrelse Allesø Næsbyhovedbroby HF Skoleleder Jytte Lindhardtsen 2824 1484 Formand Verner Jensen 6618 8261-2128 1815 Næstfmd. Erwin Svendsen 6595 8827-2843 7688 Kasserer Johannes Hansen 6618

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet April Kære bruger af Jobbanken i Århus Foråret er over os, og det betyder

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 9. årgang nr 51 juli-august 2012 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen,

Læs mere

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise.

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise. Kære medlemmer af lokalafdeling Fyn I år afholdt vi den lokale generalforsamling i Odense midtby på Kulturmaskinen ved Brandts. Vi synes at Kulturmaskinen er et dejligt sted, gode lokaler, god stemning

Læs mere

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 September 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra chefsygeplejersken September er jo årets første efterårs måned og dermed et farvel til

Læs mere

Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran

Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran 50 DeFarver bal i borgerforeningen Det tog det meste af et år, men nu er det færdigt. En storstilet renovering og ombygning har givet nyt liv til det mere end 100 år

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Visuel og kreativ formidling af budskabet

Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Visuel og kreativ formidling af budskabet Sæt billeder på dine budskaber, og inspirér dit publikum Kreative virkemidler inspirerer dit publikum Effektiv formidling

Læs mere

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 30 juni 2016 Nr. 6-30. juni 2016. Nr. 6 ET JOB I OPLYSNINGENS TJENESTE har været på besøg på Københavns Rådhus og talt med to seniorjobbere om deres job i Rådhusoplysningen i stuen på det berømte og prægtige

Læs mere

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Forårstilbud 2010 For 1. -3. klasse Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Det er dejligt at opleve den store interesse for Billedskolens tilbud. På Billedskolen vil børnene eksperimentere og udtrykke

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

Side 1 af 7 12/09/2013 infonyt Frisøruddannelsen December 2013 Svendeprøve Endnu en svendeprøve er veloverstået. På billederne herover ses nogle af modellerne fra svendeprøven i november 2013. 24 elever

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter Hold Øje uge 6 Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter BØF forældre på skolebænken. Onsdag var hele overbygningen inkl. forældre

Læs mere

Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole

Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole Kursuskatalog Forår 2016 Velkommen Velkommen til forårssæsonen 2016 med disse kursustilbud, der er særlig

Læs mere

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2009

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2009 organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse Resumé Malerfaget stærkt påvirket af krisen (side 3) I oplevede ca. halvdelen af virksomhederne omsætningsfald og kun 16 % havde en stigende

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart: Nyhedsbrev for Endnu en måned er gået. Det har været en spændende måned, der har budt på mange sjove aktiviteter og oplevelser. Efteråret nærmer sig og det mærkes ved at børnene er mere indenfor og benytter

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger

Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger Nyhedsbrev nr. 24 22. januar 2012 Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger I den kommende uge vil alle medlemmer af Silkeborg Teaterkreds modtage en opkrævning fra os. Vi håber naturligvis

Læs mere

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår Dansk El-Forbund Fyn Orienteringsmøder 2009 Afdelingen inviterer hermed alle medlemmer til orienteringsmøder.

Læs mere

Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby

Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Nr. 3. juli kvartal 2008 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby I år holdes sommerstævnet på hanebjerg! Bladet indeholder hele kalenderen. Der er rig mulighed for at komme til at skyde i sommerferien

Læs mere

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 1 SKOLER OG UDDANNELSE Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud om

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 I stedet for den traditionelle indledning vil jeg i år lægge ud med et centralt emne for branchen, som vi i PD Danske Lokalavisers

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Dansk Forfatterforening Oktober 2013 NYHEDSBREV. http://www.danskforfatterforening.dk/media/95163/2013%20hvem%20kan%20ansøge%20og%20hvordan.

Dansk Forfatterforening Oktober 2013 NYHEDSBREV. http://www.danskforfatterforening.dk/media/95163/2013%20hvem%20kan%20ansøge%20og%20hvordan. NYHEDSBREV Autorkontoen Autorkontoen er åben for ansøgning. Frist for ansøgning er onsdag den 13. november 2013 kl. 12. Ansøgning sker elektronisk via dette link: www.efond.dk/dff Vær opmærksom på, at

Læs mere

Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014

Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014 Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014 Sportsuge og sommerfest Traditionen tro afholdes der sportsuge i Vester Lindet. Igen i år bliver det i uge 31. Udvalget for sportsugen har lagt op til

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

NYHEDSBREV UGE

NYHEDSBREV UGE NYHEDSBREV UGE 15 2016 BIBLIOTEK Da vi Lone og Helle har fået oprettet et bibliotek og indkøbt bøger i to år, synes vi tiden er kommet til at overdrage biblioteks ansvaret til nogle andre kollegaer, som

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 Gasværket Kulturhus forside Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 udskriv som a4 til a4- som brochure Side 1 Side 2 Velkommen til Gasværket Kulturhus. Gasværket Kulturhus er en del af socialpsykiatrien

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Ølfestival i København 23. 25. maj 2013

Ølfestival i København 23. 25. maj 2013 April 2013 Kære udstiller på Ølfestival 2013 Vi glæder os rigtig meget til at se jer i TAP I. Nu vil vi bede jer om at give tilbagemelding på diverse oplysninger vedrørende bl.a. salg af udstillervarer

Læs mere