23. februar 2015 TRAFIKDÆMPENDE FORANSTALTNINGER I DRAGØR KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "23. februar 2015 TRAFIKDÆMPENDE FORANSTALTNINGER I DRAGØR KOMMUNE"

Transkript

1 23. februar 2015 TRAFIKDÆMPENDE FORANSTALTNINGER I DRAGØR KOMMUNE

2 Side 2 Dette notat kan erhverves hos: Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør Tlf Fax pt@dragoer.dk

3 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Baggrund Krydset Krudttårnsvej/Møllevej/Bachersmindevej km/t. hastighedszoner Stationsvej trafiksanering Krydset Søndre Kinkelgade/Søndergade/Fælledvej/Brydevej Åbning af krydset Englandsvej/SøndreKinkelgade Trafiksanering af den vestlige del af Fasanvænget Trafiksanering af Sydstrandens Vængekvarter en trafikplanskitse Trafiksikkerhed Maglebytorv Skolesti langs Fælledvej, krydset ved Bachersmindevej Krydset Søndre Strandvej/Wiedersvej Forskønnelse af vejspærringer i Vængekvarteret Trafikseparering - vendeplads Bøgeengen / cykelsti Aldershvilestien Adgangsforhold Dragørcentret efter udbygning fortov på Hartkornsvej Bachersmindevej ved Søndergård - trafiksanering Køjevænget - trafiksanering...19

4 Side 4 1 Baggrund. Dragør Kommune har igennem en årrække arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden i Dragør. Dette er eksempelvis sket igennem anlæg af trafikdæmpende foranstaltninger, indførsel af 40 km/t. zone i Søvang, ensretning af Vierdiget som skolevej samt en række øvrige tiltag. På planlægningsniveau findes en række projekter, som vil kunne forbedre trafiksikkerheden og den oplevede tryghed på en række lokaliteter i Dragør. Det er disse projekter, som danner baggrunden for dette notat. Det har været et bredt ønske fra såvel politisk som administrativt niveau, at udarbejde et notat, som i en overskuelig og praktisk anvendelig form opsummerer hvilke større trafiksikkerhedsprojekter, der har været arbejdet med, men endnu ikke er implementeret. Dette notat er opbygget som et dynamisk dokument, der kan anvendes i det daglige arbejde med at forbedre trafiksikkerheden. Der er således hensigten, at fremtidige trafiksikkerhedsprojekter beskrives efter samme paradigme og kontinuert indsættes i dette notat, således at der konstant foreligger en liste over projekter, der i en betydelig grad er blevet behandlet administrativt, og eventuelt politisk, men ikke blevet implementeret. For hver enkelt projekt er der udarbejdet en oversigt indeholdende en kort beskrivelse af projektet, ét referencebillede samt et anlægsøkonomisk overslag, såfremt et sådant er lavet.

5 Side 5 2 Krydset Krudttårnsvej/Møllevej/Bachersmindevej. TYPE: Ombygning af T-kryds. STATUS: Projektforslag udarbejdet af ViaTrafik ApS I 1998 blev der udarbejdet 4 idéskitser til ombygning af krydset Krudttårnsvej/Møllevej/Bachersmindevej. De fire idéskitser var: 1. Krydset ombygges til en rundkørsel. 2. Krydset forlægges ca. 5 m. mod syd. 3. Krydset signalreguleres. 4. Krydset ombygges til knækket prioritet. På dette grundlag er der i 2001 truffet beslutning om at bearbejde forslag nr. 2 til projektforslagsniveau. I efteråret 2004 blev dette forslag yderligere bearbejdet under hensyntagen til den forventede udbygning af Kålmarken med omkring 200 boliger. Udbygningen er færdiggjort i ANLÆGSOVERSLAG: Kr for selve krydset (prisniveau 2011). Ekskl. tilknyttede stier, flytning af el mv.

6 Side km/t. hastighedszoner. TYPE: Hastighedstilpasning. STATUS: Skitseforslag/analyse udarbejdet af ViaTrafik Dragør Kommune har overfor ViaTrafik ApS udtryk ønske om at forbedre det trafikale miljø i kommunen ved anvendelse af virkemidler, der kan reducere bilisternes hastighed. Der er blandt andet hentet inspiration fra Gladsaxe Kommunes gode erfaringer med anvendelse af hastighedszoner med 40 km/t. På baggrund heraf har Dragør Kommune tidligere anmodet ViaTrafik ApS om at udarbejde et kortfattet oplæg om mulighederne for at anvende den samme metode i Dragør Kommune. Siden er et af områderne, som ViaTrafik har foreslået, blevet anlagt som 40 km/t. zone (Søvang). Først som forsøg og siden permanent. Ud fra en umiddelbar vurdering af Dragør Kommunes beliggenhed og trafikstruktur, vurderede ViaTrafik, at hastighedszoner kunne bringes i anvendelse i bestræbelserne på at forbedre det trafikale miljø. Mange af kommunens boliger er beliggende i afgrænsede boligområder, hvor det vil være muligt at etablere de nødvendige foranstaltninger og forhåbentligt opnå den fornødne lokale accept. I forbindelse med behandling af forslag til hastighedszone i del af Vængekvarteret besluttede Kommunalbestyrelsen i 2009, at få udarbejdet en overordnet plan for udbredelse af hastighedszoner i boligområder. Den overordnede plan og analyse er udført, og det anbefales at inddele Kommunen i 30 hastighedszoner. I planen anbefales det i første omgang at indføre hastighedszone i 5 områder, hvor der er målt for høje hastigheder (85% fraktil højere end 47 km/t), startende med den vestlige del af Vængekvarteret. Overslagsmæssigt koster etablering af hastighedszone i disse 5 områder i alt ca. 1,5 mio. kr. Hvis alle de foreslåede hastighedszoner etableres, vil det overslagmæssigt koste ca. 2,5 mio. kr. Prisniveau 2011 giver hhv. 1,62 mio. kr. og 2,70 mio. kr. I øvrigt forudsat, at de foreslåede foranstaltninger er tilstrækkelige, hvilket skal dokumenteres ved før og efter trafikmålinger. ANLÆGSOVERSLAG: Kr for 5 områder inkl. Vængekvart., Kr for alle områder (2011 priser)

7 Side 7 4 Stationsvej trafiksanering. TYPE: Ombygning af tværprofil. STATUS: Skitseforslag udarbejdet af ViaTrafik ApS Der har igennem en årrække været skitseret flere løsninger på problematikken omkring Stationsvejs udformning. Særligt på den nordlige del af strækningen, hvor der ikke er fortov og der køres relativt stærkt. Det betyder ringe forhold for beboerne langs vejen og for de fodgængere, der færdes på strækningen. I 2001 har ViaTrafik ApS udarbejdet fem forslag til forbedring af forholdene. Ingen af disse forslag er implementeret på Stationsvej. På baggrund af Dragør Kommunes grundlæggende ønske om, at forbedre forholdene på Stationsvej blev ViaTrafik ApS i 2004 endnu engang anmodet om, at udforme konkrete forslag til forbedring af forholdene. Der blev således udformet en række forslag til forbedringer indeholdende såvel punktsaneringer som strækningssaneringer. I 2004 blev der taget hul på disse forslag ved anlæg af hastighedsdæmpende foranstaltninger i krydset Ndr. Dragørvej/Stationsvej og på Stationsvej (nord for Løkkevej). Senest har ViaTrafik i 2007 skitseret en mulig løsning, hvor der etableres fortov på vejens østlige side og vejanlægget sideforskydes mod vest op til 2 meter ud på det fredede areal Grushullerne. Dette har Fredningsnævnet givet tidsbegrænset dispensation til gældende indtil den 29. marts En sådan løsning også indeholdende nødvendig etablering af vejafvanding er i 2007 overslagsmæssigt prissat til kr. for etablering i én etape og i øvrigt eksklusiv nyt slidlag. Fremskrevet til 2011 er prisniveauet i én etape på kr. Etapeopdelt udgift 2,70 mio. kr. (1,2 + 1,5). ANLÆGSOVERSLAG: Kr fremskrevet til 2011 prisniveau.

8 Side 8 5 Krydset Søndre Kinkelgade/Søndergade/Fælledvej/Brydevej. TYPE: Ombygning af 4-benet kryds. STATUS: Skitseforslag udarbejdet af ViaTrafik ApS ViaTrafik ApS har i 2001 udarbejdet forslag til trafikstrukturplan i Store Magleby Syd. Baggrunden har været, at der er problemer med gennemkørende trafik i Store Magleby Syd. ViaTrafik ApS har bearbejdet fem løsningsforslag, der i omfang spænder fra billige løsninger med krydsombygninger til dyre løsninger med anlæggelse af en omfartsvej. Som led i denne plan har ViaTrafik ApS i 2001 udarbejdet forslag til ombygning af krydset Søndre Kinkelgade / Søndergade / Fælledvej / Brydevej. Der er dårlige oversigtsforhold ved udkørsel fra Søndergade til Søndre Kinkelgade. Der er opsat spejle, men løsningen skaber utryghed og er ikke trafiksikkerhedsmæssig optimal. ViaTrafik ApS har udarbejdet fire idéskitser til forbedring af krydset: 1. Forsætning mod vest ( kr. 4. kvartal 2001) 2. Hævet flade ( kr. 4. kvartal 2001) 3. Rundkørsel. 4. Signalregulering. I forbindelse med udstykningssag Søndergade 9 er der i 2009 givet mulighed for at inddrage et mindre grundareal i vejarealet ved krydset. Denne mulighed er ikke indeholdt i nuværende skitseforslag og tilhørende anlægsoverslag. ANLÆGSOVERSLAG: for forsætning hhv for hævet flade (Prisfremskrivning til 2011 niveau)

9 Side 9 6 Åbning af krydset Englandsvej/Søndre Kinkelgade. TYPE: Ombygning af T-kryds. STATUS: Skitseforslag udarbejdet af ViaTrafik ApS ViaTrafik ApS har i 2001 udarbejdet forslag til trafikstrukturplan i St. Magleby Syd. Baggrunden har været, at der er problemer med gennemkørende trafik i St. Magleby Syd. ViaTrafik ApS har bearbejdet fem løsningsforslag, der i omfang spænder fra billige løsninger med krydsombygninger til dyre løsninger med anlæggelse af en omfartsvej. I planen er udelukkende udarbejdet principielle løsninger. Ét af disse forslag er åbning af krydset Englandsvej/Søndre Kinkelgade. I dette forslag foreslås krydset Englandsvej/Søndre Kinkelgade ændret til et fuldt udbygget signalreguleret kryds. Løsningen har indflydelse på trafikafviklingen på Englandsvej og forudsætter derfor en detaljeret analyse af signalernes samordning og kapacitetsforholdene på Englandsvej. Hvis krydset udbygges, vil trafikken blive ledt udenom Søndergade og bilister foranlediges ikke til at lave U-vending i krydset Englandsvej/Kirkevej/Møllegade/Hovedgaden. Løsningen vil betyde, at der bliver flyttet trafik fra Møllegade til Søndre Kinkelgade, således at trafikafviklingen på Møllegade vil blive forbedret. Løsningen vil samtidig øge generne for beboerne langs Søndre Kinkelgade på grund af en højere trafikintensitet. Trafikniveauet på Søndergade i retning mod vest vil stort set være uændret. ANLÆGSOVERSLAG: Ukendt.

10 Side 10 7 Trafiksanering af den vestlige del af Fasanvænget. TYPE: Trafiksanering. STATUS: Skitseforslag udarbejdet af ViaTrafik ApS På foranledning af Dragør Kommune har ViaTrafik ApS i 2001 udarbejdet forslag til trafiksanering af den vestlige del af Fasanvænget. Det har været et ønske, at den vestlige del af Fasanvænget trafiksaneres for at reducere bilisternes hastighed. Der er udarbejdet: 1. Forslag med bump ( kr. 4. kvartal 2001) 2. Forslag med indsnævringer til ét spor ( kr. 4. kvartal) Det har været en given forudsætning for opgaven at trafikstrukturen i området ikke ændres. Der er således ikke set på mulighederne for at lukke selve strækningen eller nogle af de tilstødende veje. ANLÆGSOVERSLAG: kr. for bumpløsning hhv kr. for indsnævring (fremskr. til 2011 prisniveau)

11 Side 11 8 Trafiksanering af Sydstrandens Vængekvarter en trafikplanskitse. TYPE: Trafiksanering / Hastighedszoner STATUS: Trafikplanskitse og forslag til hastighedszoner I 1979 vedtog kommunalbestyrelsen en principskitse for en samlet trafiksanering af Vængekvarteret. Følgende retningsliner blev fastlagt: 1. Der åbnes for bilkørsel fra Vængekvarteret til Hartkornsvej ved Mågevænget, Duevænget, Skyttevænget og Hollændervænget. 2. Skoleveje gennem området og andre ruter, hvor specielt børn færdes dagligt, skal sikres mest muligt. 3. Sivningsmuligheder for bilister i og gennem området kan accepteres under forudsætning af, at sådan trafik vanskeliggøres mest muligt. 4. I princippet fjernes alle eksisterende spærringer for bilkørsel inde i området. 5. Området betragtes som et stillevejsområde. Disse retningslinier har været nogle af grundelementerne i trafikplanskitsen, som blev udarbejdet i Planen blev udarbejdet iht. Færdselslovens 40. Kommunalbestyrelsen godkendte i 1988 i princippet trafikplanskitsen ud fra følgende model: - At kommunen afholder udgifter til etablering af vejåbninger ved Hartkornsvej, til den permanente lukning af Fasanvænget, til etablering af den nødvendige skiltning mv. Herudover afholder kommunen udgifter til den løbende vedligeholdelse af alle de i området etablerede foranstaltninger. - Øvrige omkostninger forbundet med planens realisering afholdes af de enkelte berørte grundejerforeninger. Som alternativ til gængs trafiksanering har forvaltningen i 2008/09 udarbejdet projektforslag til hastighedszoner i Vængekvarteret. Heraf er to zoner beliggende i området Sydstrandens Vængekvarter. Nedenstående prisniveau ANLÆGSOVERSLAG: For trafiksanering ukendt. For 2 hastighedszoner min./max / kr.

12 Side 12 9 Trafiksikkerhed Maglebytorv TYPE: Trafiksikkerhed STATUS: Anbefaling i miljøvurdering for Føtex Food I forbindelse med opførelse af Føtex Food butik ved Dragørcentret på Maglebytorv har forvaltningen fokus på trafiksikkerheden som følge af den forventede øgede trafik og derved ikke mindst hensynet til de bløde trafikanter, som færdes i området. I dag er der intet fortov på Maglebytorv men alene grønne græsrabatter i hver side af kørebanen. På baggrund heraf har forvaltningen foreslået, at der etableres et fortov på nordsiden af Maglebytorv til sikring af de bløde trafikanter. Fortovet foreslås etableret som et sammenhængende 1,5 meter bredt fortov for fodgængere mellem Hartkornsvej og Aldershvilestien fra eksisterende busstoppested på Hartkornsvej ca. 20 meter nord for Maglebytorv og til Aldershvilestien. Fortovet foreslås placeret langs eksisterende kantstensforløb og med græsrabat bagved som i dag og ligesom på Køjevænget. Prisniveau 2010 overslag kr. Beboere på Maglebytorv har oplyst, at de ønsker et eventuelt fortov placeret på sydsiden af Maglebytorv, så de undgår indkig fra forbi passerende. ANLÆGSOVERSLAG: Etablering af fortov på nordsiden ca kr. (prisniveau 2011)

13 Side Skolesti langs Fælledvej, krydset ved Bachersmindevej TYPE: Trafiksanering (etablering af midterhelle) STATUS: Henvendelse fra GF Søvang GF Søvang har januar 2006 henvendt sig med ønske om forbedring af trafiksikkerheden for skolebørn på skolesti langs Fælledvej ved krydsning af Bachersmindevej. Der er ikke registreret trafikuheld på stedet, så umiddelbart synes de eksisterende forhold at være i orden med fornuftige oversigtsforhold. En mulighed kan være etablering af en midterhelle ved krydsningen på Bachersmindevej, så cyklisterne kan nøjes med at skulle overskue én færdselsretning ad gangen. I den udstrækning dette medfører behov for udvidelse af kørebanearealet ind over rabatarealer af hensyn til svingende lastbiler, vil nedenstående prisniveau ikke være retningsgivende. Fordrer et skitseprojekt. Prisniveau 2010 overslag kr. Umiddelbart er oversigtsforholdene øget ved yderligere beskæring af beplantning samt øget lysstyrke på gadebelysningen ved krydsningen. ANLÆGSOVERSLAG: Kr (prisniveau 2011). Eksklusiv evt. nødvendig inddragelse af rabatarealer.

14 Side Krydset Søndre Strandvej/Wiedersvej TYPE: Trafiksanering (evt. suppl. tiltag til midterhelle) STATUS: Arbejdsnotat fra Via Trafik I 2001 blev trafikrådgiver Via Trafik anmodet om at fremkomme med forslag til ændret udformning af krydset Søndre Strandvej/Wiedersvej, idet primærvejen Søndre Strandvejs kurvede forløb medførte dårlig oversigt for trafikanter kommende fra Wiedersvej. Via Trafik beskrev to forslag i arbejdsnotat. Et med anlæg af midterheller på Søndre Strandvej og et med en stor hævet flade i hele krydset. Daværende driftsudvalg valgte, at der skulle etableres midterheller. Således blev strækningen Søndre Strandvej/Vestgrønningen ved Wiedersvej ændret ved etablering af midterrabat/midterhelleanlæg for at forbedre trafiksikkerheden for trafikanterne i det firbenede kryds bestående af primærvejen Søndre Strandvej/Vestgrønningen og sidevejsudmundingerne af vejene Wiedersvej og Batterivej. Pia Osbæck har ultimo marts 2006 bedt forvaltningen om at undersøge mulighederne for yderligere tiltag til sikring af de krydsende trafikanter. Et yderligere tiltag vil for eksempel kunne være at kombinere Via Trafik s to forslag ved at supplere midterhelleanlægget med en hævet flade i afvigende farve på hele strækningen. En hævet flade er dog ikke attraktiv som følge af bl.a. rutekørsel med busser på strækningen. ANLÆGSOVERSLAG: Kombinationsløsningen er ikke prissat

15 Side Forskønnelse af vejspærringer i Vængekvarteret TYPE: Renovering af eksisterende spærringer STATUS: Forslag til forskønnelse foreligger I forbindelse med trafiksaneringen af Sydstrandens Vængekvarter blev der i 1980erne flere steder indført vejspærringer i Vængekvarteret. Nogle af disse blev etableret i form af såkaldte rørgalger med trafikskilte på. Se foto nedenfor. Beboere i området har ønsket disse ændret til anden form for afspærring, så de fremstår pænere. Forvaltningen har nu etableret 3 af fire vejspærringer i form af plantebed med træ og steler. Tilbage står etablering af spærring på Sophus Falcks Alle ved Engvej. Sophus Falcks Alle ved Engvej, afspærring. ANLÆGSOVERSLAG: kr. (prisniveau 2015).

16 Side Trafikseparering - vendeplads Bøgeengen / cykelsti Aldershvilestien TYPE: Trafikseparering STATUS: Henvendelse fra Grf. Grønnevang I 2007 har Grf. Grønnevang henvendt sig til forvaltningen med ønske om enten at nedlægge vendeplads på den private fællesvej Bøgeengen eller alternativt at opsætte forhindringer på Aldershvilestien syd og nord for vendepladsen, idet vendepladsen indgår i den offentlige sti Aldershvilestien. Dette medfører ifølge Grf. Grønnevang farlige situationer med cyklister og knallerter, som kører stærkt om hjørnet fra Aldershvilestien til Bøgeengen eller bare på tværs af vendepladsen til fare for sig selv og øvrige trafikanter ved vendepladsen på Bøgeengen. Selve vendepladsen er en del af matriklen for den private fællesvej. Forvaltningen har i 2010 udarbejdet overslag til separering af trafikken, idet nedlæggelse af vendepladsen ikke kan anbefales af trafiksikkerhedsmæssige årsager i forhold til trafikken på D. B. Dirchsens Allé. Prisoverslag index jan 10. Indeholdt afgrænsning med fodhegn, cykelslusebomme, asfaltering af græsareal samt skiltning. ANLÆGSOVERSLAG: kr. for afgrænsning af vendeareal med fodhegn og bomme (prisniveau 2011). DRAGØR KOMMUNE, VEJAFDELINGEN, KIRKEVEJ 7, DK-2791 DRAGØR, TELEFON , PT@DRAGOER.DK

17 Side Adgangsforhold Dragørcentret efter udbygning fortov Hartkornsvej TYPE: Fortovsetablering STATUS: Politisk ønske TMU Den 30. november 2009 besluttede Teknik- og Miljøudvalget, at anlægge et fortov på østsiden af Hartkornsvej på strækningen mellem Kirkevej og Schoutgården. Dette for at lette adgangsforholdene til Dragørcentret efter udbygning for beboere i nærområdet syd for Kirkevej. Planen var, at kommunens Vej- og Gartnerafdeling skulle udføre arbejdet, i den udstrækning udførelsesperioden kunne afvente indpasning i forhold til afdelingens øvrige prioriteringer samt afhængig af vejret. Efterfølgende har den hårde vinter 2009/10 samt nedlæggelsen af afdelingens anlægssjak som følge af kommunens økonomiske situation bevirket, at Vej- og Gartnerafdelingen ikke kan anlægge det omtalte fortov. Fortovet kan i stedet for foreslås etableret ved midler fra puljen Trafikdæmpende foranstaltninger. Overslag kr. i prisniveau ANLÆGSOVERSLAG: kr. (prisniveau 2011)

18 Side Bachersmindevej ved Søndergård trafiksanering TYPE: Ændring af tværprofil STATUS: Politisk ønske / borgerhenvendelse Ejendommen Søndergård beliggende med haveforeningen Søndergården rundt om er i 2011blevet udstykket og ombygget til 6 boliger. Der er primo 2012 fra både en beboer og fra Hanne Stockbridge (V) fremkommet ønske om etablering af et fortov på strækningen udfor Søndergård mellem indkørslen til Søndergård og øst på frem til indkørslen til haveforeningen Søndergården. Herfra mod Møllevej er der eksisterende fortov. Ønsket skyldes, at strækningen i dag består af et græsbevokset rabatareal, der ikke mindst i våde perioder medfører, at fodgængere på strækningen færdes på kørebanen på Bachersmindevej. Der kan anlægges fortov på strækningen svarende til fortovet ud for haveforeningen Søndergården ved etablering af vejafvandingsbrønde og -ledninger, sætning af kantsten samt fortovsfliser og asfaltbort. Anslået udgift kr. ANLÆGSOVERSLAG: Kr (prisniveau 2012)

19 Side Køjevænget trafiksanering TYPE: Ændring af tværprofil STATUS: Politisk ønske / Borgerhenvendelser I december 2005 blev lokalplan 62 vedtaget. Udmøntning af denne indebar etablering af ny adgangsvej til nybyggerier fra Køjevænget. Det blev i den forbindelse politisk besluttet, at trafiksikkerheden på Køjevænget efter udbygningen skulle opretholdes. Til sikring af de bløde trafikanter blev etableret et fortov på nordsiden af Køjevænget. Endvidere blev foreslået etableret en 40 km/t hastighedszone med hævet flade. I trafikanalyse baseret på trafikmålinger kunne dog konkluderes, at der med de målte hastigheder kunne oprettes en 40 km/t hastighedszone uden etablering af hævet flade eller bump og alene ved opsætning af hastighedszonetavler. Hastighedszonen blev oprettet og har virket i nogle år. Der har siden sommer 2014 været borgerhenvendelser om trafikanters stigende hastighed på Køjevænget. Forvaltningen har foretaget ny trafikmåling, for at se, om skiltningen er tilstrækkelig, eller om der med fordel kan suppleres med fysiske foranstaltninger fx en hævet flade midtvejs. Målingerne viser, at hastigheden for trafikanter kørende væk fra Køjevænget nu er stigende, og 40 % af trafikanterne overskrider hastighedsgrænsen på 40 km/t. Der kan etableres en hævet flade ud for den midterste nordlige stikvej for anslået udgift kr. ANLÆGSOVERSLAG: Kr (prisniveau 2015)

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune FORSLAG I HØRING

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune FORSLAG I HØRING Trafiksikker i Dragør Dragør Kommune 1 FORSLAG I HØRING Indhold Forord s. 3 Status for trafiksikkerhed i Dragør Kommune s. 4 Det gør kommunen s. 8 Det kan du gøre s. 10 Indsatser og mål s. 11 Overblik

Læs mere

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør Dragør Kommune 1 Indhold Forord s. 3 Status for trafiksikkerhed i Dragør Kommune s. 4 Det gør kommunen s. 10 Det kan du gøre s. 12 Indsatser og mål s. 13 Overblik over større fysiske

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Sammenfatning af høringssvar til trafiksikkerhedsplan

Sammenfatning af høringssvar til trafiksikkerhedsplan Sammenfatning af høringssvar til trafiksikkerhedsplan Bilag til behandling af trafiksikkerhedsplanen i By-, Erhvervs- og Planudvalget 6. september 2016 Baggrund: Trafiksikkerhedsplanen er udarbejdet i

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. Vængekvarteret Hastighedszoner. NOTAT 12. september 2008 SSN/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. Vængekvarteret Hastighedszoner. NOTAT 12. september 2008 SSN/sb UDKAST Dragør Kommune Vængekvarteret Hastighedszoner NOTAT 12. september 2008 SSN/sb Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Historisk status... 2 3 Vurdering af den nuværende trafiksanering... 5 3.1 Hastighedsdæmpende

Læs mere

Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret

Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret 1 Til: Plan og teknik att. Henrik Aagaard Ang: Tilbagemelding om hastighedszone i Vængekvarteret Vi har med glæde modtaget jeres brev af 13. Februar 2009 ang. Tilbagemelding om hastigshedszone i Vængekvarteret.

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD...

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD... Notat Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik 31. august 2016 Projekt nr. 225097 Dokument nr. 1220030130 Version 2 INDHOLD 1 BAGGRUND...2 2 EKSISTERENDE FORHOLD...2 3 FREMTIDIGE FORHOLD...4

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse.

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse. Nr. Lokalitet Løsning Anlægsoverslag Status Under 100.000 100.000-1 mio. Over 1 mio. 1 Egedal Kommunes skoler Afsluttede projekter på følgende skoler: Stenløse Privatskole Egedal Gymnasium Igang siden

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Cykelstiscreening Udpegning af forbedringer for cykeltrafik. NOTAT 24.

UDKAST. Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Cykelstiscreening Udpegning af forbedringer for cykeltrafik. NOTAT 24. UDKAST Cykelstiscreening Udpegning af forbedringer for cykeltrafik NOTAT 24. august 2012 SB 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Udpegning af cykeltiltag...

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby Reitan Ejendomsudvikling Vurdering af cyklisters forhold på Gl Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Sikker skolevej Nye skoledistrikter. NOTAT 23. januar 2015 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Sikker skolevej Nye skoledistrikter. NOTAT 23. januar 2015 SB Sikker skolevej Nye skoledistrikter NOTAT 23. januar 2015 SB 1 Indledning... 1 2 Detailanalyse af uheld med børn og unge... 2 2.1 A: Krudttårnsvej ved Sydstrandsvej... 3 2.2 B: Kirkevej ved Kirkestien...

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

BY- OG MILJØUDVALGET,

BY- OG MILJØUDVALGET, Page 1 of 5 Forside Politik og demokrati Dagsordener og referater By- og Miljøudvalget 21-11-2011 Referat Trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej mellem Rosenørns Allé og Thorvaldsensvej - 5.behandling BY-

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

0 Indholdsfortegnelse

0 Indholdsfortegnelse UDKAST Dragør Kommune Etablering af nyt signalreguleret fodgængerfelt på Kirkevej Analyse og anlægsoverslag NOTAT 04. august 2014 TAK/AG/SB 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 1 1

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter

Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter Notat C.F. MØLLER DANMARK A/S ALECTIA A/S RAMBØLL DANMARK A/S CUBO ARKITEKTER A/S SØREN JENSEN RÅDG. INGENIØRFIRMA A/S GEHL ARCHITECTS ApS Emne Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

ELF Development. 1 Indledning. 2 Revisionsprocessen. Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin Afslutning af revisionstrin

ELF Development. 1 Indledning. 2 Revisionsprocessen. Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin Afslutning af revisionstrin Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin 1 21. oktober 2014 SB/adn 1 Indledning I forbindelse med et projekt på Korsdalsvej i Rødovre, har ELF Development anmodet firmaet Via Trafik Rådgivning A/S om

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød)

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød) Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard v. Christina Dahl Christiansen Herman Bangs Vej 32 3460 Birkerød Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3643 F: +45 4576 7640

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej 1 Velkommen Velkommen til mødet, ved formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jacob Beck Jensen og næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Hanne Olesen Borgermødets

Læs mere

Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej

Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej 1.0 Resumé Strandjægervej er en lokalvej med en længde på 1,0 km og en kørebanebredde på 5,1 m, og den betjener udover et parcelhusområde dels et socialt

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP Trafikplan for Brinken Kystvejen Workshop 27. oktober 2015 Henrik Grell og Lárus Ágústsson 1 Dagsorden Tid Indhold 18:30 18:45 Velkomst ved Stevns Kommune og introduktion til workshop ved COWI 18:45 19:10

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012 Svogerslev Lokalråd Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 66043 Brevid. 1430885 Ref. AUM Dir. tlf. 46 31 37 25 anitaum@roskilde.dk NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Aabenraa Kommune Rambøll Byudvikling & Landskab Januar 2016 Helhedsforslag Camma Larsen-Ledets Vej, Aabenraa Indhold INTRODUKTION

Læs mere

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Gl. Rye Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Borgermøde Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Program for aftenen 1. Velkommen/ v. Borgmester Ib Kristensen (5-10 min.) - Rammesætning for aftenen,

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Teknik og Miljø Vej Det er maj 2016 besluttet at udarbejde skitseprojekt for cykelstier på Søndervangen og delte stier på Frydenlundsvej. De to delstrækninger

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008).

Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008). Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Grundejerforeningen Ravnsnæs Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3643 F: +45 4576 7640 jpd@nyvig.dk www.nyvig.dk CVR nr.

Læs mere