Referat af møde i Kulturstyrelsens Fællesråd, torsdag d. 16. august 2012 i Kulturstyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Kulturstyrelsens Fællesråd, torsdag d. 16. august 2012 i Kulturstyrelsen"

Transkript

1 Referat af møde i Kulturstyrelsens Fællesråd, torsdag d. 16. august 2012 i Kulturstyrelsen Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard København V Telefon Telefax post@kulturstyrelsen.dk Dagsorden: 1. Velkomst v. Poul Bache 2. Høring over forslag til lov om ændring af museumsloven 3. Orientering om Kulturstyrelsens forskningsseminar d. 4. sept. 4. Eventuelt Deltagere fra Kulturstyrelsen: Poul Bache (direktør) Ole Winther (kontorchef) Ulla Rønberg (konsulent), Sophie Bruun (konsulent, referent) Deltagere fra Kulturstyrelsens faglige råd: Tove Damholt, formand Det Faglige Råd for Naturhistorie Ulla Schaltz, formand for Det faglige Råd for Nyere Tids Kulturhistorie Gertrud Oelsner, formand Det Kunsthistoriske faglige Råd Lene Høst Madsen, formand Det Arkæologiske Faglige Råd Afbud: Per Kristian Madsen, direktør Nationalmuseet Karsten Ohrt, direktør Statens Museum for Kunst Morten Meldgaard, direktør Statens Naturhistoriske Museum Ad 1. Poul Bache bød kort velkommen. Ad 2. OW orienterede om, at museumsloven var sendt i høring, og at der var frist for høringssvar den 20. august. I den kommende tid efter modtagelsen af de indkomne høringssvar vil det lovtekniske arbejde fylde en del frem mod fremsættelsen af lovforslaget i begyndelsen af det kommende folketingsår. Bl.a. skal bekendtgørelserne skrives, så de er klar til ikrafttrædelse per 1. januar Der er 1. behandling af loven den 4. eller 5. oktober. 2. og 3. behandlingen er endnu ikke fastsat. Det kan være, at der kan blive brug for hjælp fra de faglige råd i processen. TD oplyste, at ikke alle fire råd har haft mulighed for at samles i høringsperioden. TD forespurgte om de bemærkninger, der fremkommer på mødet kan indgå som et høringssvar. CVR-nr: Jour.nr.:

2 Side 2 PB godkendte, at bemærkningerne i dette referat fra fællesrådet kan indgå som høringssvar. US spurgte om andre, der ikke er medtaget på høringslisten må komme med høringssvar. Det må de gerne, oplyste OW. TD indledte med at fortælle, at debatindlægget fra kulturministeren i Politiken d. 16. august allerede havde opklaret nogle af de spørgsmål og kommentarer, som fællesrådet ville være kommet med. TD fremlagde herefter på vegne af de fire rådsformænd følgende bemærkninger fra fællesrådet til høringen: a. Beskrivelse af kommende rådsstruktur Der savnes noget mere konkret vedr. den kommende rådsstruktur, da den ikke er beskrevet i lovbemærkningerne. Der er fundet en god løsning med den flerleddede struktur, men det er først efter at have læst indlægget i Politiken, at det fremgår, at det vil blive beskrevet i en selvstændig bekendtgørelse. OW kommenterede hertil, at formuleringer altid kan ændres, man skal bare have for øje, at lovgivningen er i loven og ikke i bemærkningerne. Der var efterfølgende enighed om, at formuleringer i bekendtgørelsen ikke skal tegnes så skarpt op, at de bliver en spændetrøje). De fire formænd anbefalede, at den rådsstruktur, der er opnået enighed om skrives ind i bemærkningerne. b. Forslag til omformulering Formuleringen i loven ministeren kan nedsætte ønsker fællesrådet opstrammet til ministeren nedsætter c. Udpegning af det strategiske panel US pointerede, at fællesrådet ønsker, at der skal være en bredde i det kommende strategiske panel, så der er fokus på at få en variation mellem geografi og typer af museer i højere grad end at se på kønsfordelingen. Herefter fulgte en kort drøftelse vedr. udpegning af kommende medlemmer til det strategiske panel. PB oplyste, at der ved udpegningen ikke kun vil blive set på museerne, men også deres omgivelser. Formændene for de faglige råd understregede væsentligheden af, at der sikres variation i panelet både hvad angår geografi, museumsstørrelse og museumskategori. US fremhævede, at der vil være kamp om pladserne i det strategiske panel, og derfor er den demokratiske tankegang i relation til indstillinger og udpegninger også vigtig. LHM oplyste, at der vil komme et separat høringssvar (der går på det strategiske og faglige niveau) fra det arkæologiske råd og nyere tids råd, da de bl.a. er bekymret for repræsentationen i det strategiske panel.

3 Side 3 d. Forskning og overførsel af forskningsmidler Det blev spurgt til, hvordan de midler, der skal overføres fra Kulturstyrelsens rådighedssum til Kulturministeriets Forskningsudvalg (KFU) vil indgå i KFU s nuværende 3 puljer. PB oplyste, at midlerne i en overgangsperiode, vil blive øremærket museerne, da museerne på sigt skal kunne konkurrere med de andre kulturinstitutioner mhp. at opnå støtte fra KFU. OW oplyste, at det ud over overgangsperioden vil være muligt at søge til støtte til ph.d. projekter og opkvalificering til ph.d. niveau, som det allerede er muligt i dag. GO tilføjede, at der er et stort ønske om øremærkning af de overførte midler til museerne. PB argumenterede for, at museerne ville producere gode ansøgninger, som ville opnå støtte og at midlerne derfor ikke behøvede øremærkning. TD støttede forventningen om at museerne ville producere gode ansøgninger og begrundede ønsket om øremærkningen i, at det beløb, der overføres fra Kulturstyrelsen er stort i forhold til den nuværende pulje, og at det vil medføre, at såfremt KFU fremover skulle ønske en ligelig fordeling af midlerne mellem de ansøgende institutionskategorier, vil det betyde et fald i forskningsmidler til museerne i forhold til det nuværende. GO tilføjede endvidere, at i forhold til sammensætningen af KFU, bør det indføres i lovbemærkningerne, at den udvidelse af KFU, der skal finde sted, efter at loven er tiltrådt, skal suppleres med museumsfaglighed. De øvrige formænd bakkede op og præciserede, at KFU skal besidde de nødvendige kompetencer og den relevante ekspertise. TD indskærpede, at også naturhistorien skulle være repræsenteret. OW sagde hertil, at der også vil være behov for at se på KFU bekendtgørelsen. e. Opkvalificering af museumsmedarbejdere til ph.d niveau el. lign. OW oplyste, at der vil ske en gradvis overflytning af midlerne til KFU, og at der i overgangsperioden, inden alle midlerne er overflyttet, vil blive arbejdet på, at få bedømt og opkvalificeret flest mulige videnskabelige medarbejdere på museerne. GO spurgte til, hvad formuleringen ph.d. eller tilsvarende skal udlægges, og hvordan opkvalificeringen skal ske. OW oplyste, at der skal være mulighed for at forskerbedømme en ansøger til KFU-midler, uden, at de har en formel forskningskvalificerende titel, det er derfor, at der står ph.d. niveau eller lignende. OW oplyste endvidere, at Kulturstyrelsen i denne uge skal afholde et møde med Danske Universiteter for netop konkret at drøfte, hvordan forskerbedømmelserne kan ske. TD sagde, at det var vigtigt, at Kulturstyrelsen fik dette kommunikeret ud til museumsverden, da det vækker bekymring pt. LHM tilføjede, at det normalt er sådan, at man skal søge en stilling for at blive forskerbedømt. US spurgte til, hvad man vil gøre, hvis der er personer, der vurderes til at ligge på et højere niveau end ph.d. GO sagde, at det er vigtigt, at få taget hul på disse diskussioner og få afklaret, hvordan en forskerbedømmelse skal se ud og ikke mindst finde sted.

4 Side 4 f. Ledelse US oplyste, at fællesrådet gerne vil have det tydeliggjort, at museumslederen også skal have museumsfaglige egenskaber, ikke kun ledelsesmæssig erfaring. Som det står nu, kan det nemlig læses som om, at der sker et skift fra fokus på det museumsfaglige til det ledelsesmæssige. PB oplyste, at overvejelserne bag formuleringerne er blevet diskuteret grundigt i arbejdsgruppen og medgav, at formuleringen i bemærkningerne i sammenhængen kunne virke misvisende. Der var enighed om, at relevante kompetencer henviser til kombinationen af museumsfaglige og ledelsesmæssige kompetencer. De fire formænd anbefalede en sproglig præcisering af teksten i bemærkningerne samt, at det skrives ind i lovteksten. US oplyste, at det vil være udfordringer på de nye, større museer, når lederen skal favne over mange fagligheder. g. Universitetsmuseernes rolle TD anbefalede en øget dialog og en formalisering af samarbejdet med universitetsdrevne museer, særligt Statens Naturhistoriske Museum. TD henviste til museumsudredningen og de bemærkninger, som tidligere er fremsendt fra det naturhistoriske råd. g. Ophævelse af 15 og 16 museer nye tilskudsstruktur US oplyste, at ophævelse af betegnelsen 15 og 16 museerne giver spørgsmål fra specialmuseerne. OW oplyste, at Kulturstyrelsen har modtaget høringssvar fra foreningen af Specialmuseer. PB tilføjede, at man fremover i højere grad vil operere med et spektrum af specialisering inden for museerne. TD sagde, at den nye model betyder, at en del af kommunernes incitament for at støtte museerne reduceres, da øgede kommunale tilskud ikke længere kan udløse øget statstilskud. US oplyste, at formuleringen i loven ift. tidligere amtstilskud mv. skaber lidt forvirring. US spurgte desuden til, om det stadig vil være muligt at søge til efteruddannelse til såvel inspektører som øvrigt personale ved museerne for det er vigtigt. Hertil svarede PB, at det vil være vanskeligt at forestille sig, at dette ikke vil være tilfældet. h. Rådenes roller fremover OW oplyste, at alle bindinger fra tidligere puljer samles i det strategiske panel, og panelet laver efterfølgende en indstilling om fokusområder m.v. LHM sagde, at Kulturstyrelsen vel også kommer med nogle strategiske retningslinjer. PB oplyste, at de rådgivende råd er rådgivende, men at Kulturstyrelsen lytter til dem også i relation til strategisk udvikling m.v. OW oplyste, at de faglige råd afbeskikkes officielt, og at deres sidste hverv vil blive uddeling af rådighedssummen i november. GO spurgte endvidere til, hvad de faglige råds roller vil være fremover. OW oplyste, at de fremover vil rådgive i f.eks. faglige sager, men der er brug for en klar formulering af opgaver og mandater i den fremtidige rådsstruktur. Dette vil blive beskrevet i bekendtgørelsen sammen med principperne for sammensætningen af panelet og de forskellige udvalg og arbejdsgrupper. US spurgte, om rådene skal ind over kvalitetsvurderingerne fremover, for der er

5 Side 5 behov for, at de får nogle opgaver, der er lidt kød på. TD pointerede, at et fast råd kan noget andet end ad-hoc grupper, og at det er vigtigt for dialogen. i. Peer-review af publikationer GO oplyste, at hun ikke mente, at spørgsmålet om peer-reviewing af museumsfaglige publikationer var blevet løst, og at der kan være mange grunde til, at man ikke kan få publiceret i peer-reviewed tidsskrifter, herunder det økonomiske aspekt, men også at de danske museer gennemgående har fine erfaringer med at publicere i egne kataloger til glæde for såvel publikum som forskere. Det blev afslutningsvis bemærket, at det har været uhensigtsmæssigt, at museumsloven har ligget samtidig med den arkæologiske udredning. Det har skabt forvirring. Afsluttende oplyste OW, at rådene vil høre fra Kulturstyrelsen om en overgangsperiode. PB pointerede, at det evt. skal skrives ind, at den nye rådgivingsstruktur først træder i kraft senere i 2013, så der er tid til at få det formelle på plads inden da. PB oplyste, at høringssvar bliver lagt ud på høringsportalen, og at Kulturstyrelsen sender link til alle rådsmedlemmerne. Ad. 3 Der er pt. ca. 140 tilmeldte til forskningsseminaret den 4. september. Deltagerlisten vil blive offentligt tilgængelig. Rådet anbefalede, at der på mødet orienteres om, hvorledes opkvalificeringen af de museumsansatte til ph.d. niveau skal finde sted.

Møde i Fællesrådet. 17. januar 2012 kl , Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard

Møde i Fællesrådet. 17. januar 2012 kl , Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard REFERAT MØDETITEL Møde i Fællesrådet TID OG STED 17. januar 2012 kl. 13-17, Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard DAGSORDEN 1. Orientering om Kulturstyrelsen og de enkelte centre 2. Orientering om

Læs mere

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 5. juli 2013 Sammensætning af personer i Kulturstyrelsens

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. Museumslandskabet i forandring KulturArVsstYrelsen 27. april Dagens moderator: Thomas Buch-Andersen, P1 9.30 Ankomst og

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden Dagsorden Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 8. januar 2014 Møde i Det Strategiske Panel (DSP)

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april Museumslandskabet i forandring KulturArVsstYrelsen Velkommen En gang om året mødes museer, kommuner og styrelse

Læs mere

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014 REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 20. juni 2014 muse@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Dit, mit & vores museum

Dit, mit & vores museum Kulturstyrelsens Museumsårsmøde Radisson Blu H.C. Andersen Hotel 21. og 22. maj 2012 Dit, mit & vores museum Stærke museumstilbud i enkle rammer VELKOMMEN Vi har gennem længere tid drøftet anbefalinger

Læs mere

Høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.)

Høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) NOTAT Til ministeren 25. september 2012 Høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) Kulturministeriet sendte den 28. juni 2012 et udkast til

Læs mere

REFERAT. 22. april Referat fra møde i Det Strategisk Panel mandag den 17. marts Dagsorden:

REFERAT. 22. april Referat fra møde i Det Strategisk Panel mandag den 17. marts Dagsorden: REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 22. april 2014 Referat fra møde i Det Strategisk

Læs mere

Til Kulturministeriet. Att. museumslov@kum.dk. Høring over forslag om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) Dok. nr.

Til Kulturministeriet. Att. museumslov@kum.dk. Høring over forslag om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) Dok. nr. 20. aug. 2012 J.nr. 33-082012-a Til Kulturministeriet Att. museumslov@kum.dk Høring over forslag om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) Dok. nr. 1398806 ODM takker for muligheden

Læs mere

Materiale fra 1. møde i Det Strategiske Panel 26. sept. 2013

Materiale fra 1. møde i Det Strategiske Panel 26. sept. 2013 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Materiale fra 1. møde i Det Strategiske Panel 26. sept. 2013

Læs mere

Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg

Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg Den hidtidige proces Udkast til anbefalinger Den videre proces 1 Den hidtidige proces: Temamøder i april, maj, juni, oktober og december 2010. Referencegruppemøder

Læs mere

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kulturhistorie Mødedato: 11. oktober 2017 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, København

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kulturhistorie Mødedato: 11. oktober 2017 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, København REFERAT 20. december 2017 Møde i Museumsudvalget for Kulturhistorie Mødedato: 11. oktober 2017 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, København Jour. nr. 15/01679-19 Deltagere fra

Læs mere

Kulturstyrelsen. Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl på Kulturstyrelsen

Kulturstyrelsen. Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl på Kulturstyrelsen REFERAT 29. oktober 2015 Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl. 10-14 på H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 fortidsminder@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer

Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk December 2014 Strategi for tilsyn med statsanerkendte museer

Læs mere

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk September 2013 INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

2013/1 LSF 18 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober Fremsat den 2. oktober 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag.

2013/1 LSF 18 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober Fremsat den 2. oktober 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag. 2013/1 LSF 18 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. j.nr. 1894823 Fremsat den 2. oktober 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi. (Ophævelse af revisionsklausul)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi. (Ophævelse af revisionsklausul) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Ophævelse af revisionsklausul) I lov nr. 506 af 12. juni 2009 om ændring af lov om folkekirkens økonomi, som ændret ved lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af museumsloven

Forslag. Lov om ændring af museumsloven Lovforslag nr. L 24 Folketinget 2012-13 Fremsat den 10. oktober 2012 af kulturministeren (Uffe Elbæk) Forslag til Lov om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) 1 I museumsloven, jf.

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

REFERAT. Referat fra møde i det strategiske panel torsdag den 22. september

REFERAT. Referat fra møde i det strategiske panel torsdag den 22. september REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Referat fra møde i det strategiske panel torsdag den 22. september 2016 Deltagere

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d.

Godkendt af Østsjællands Museums bestyrelse d Godkendt af Stevns Kommune d. Godkendt af Faxe Kommune d. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: museumsloven, lbk. nr.

Læs mere

Afbud fra: Per Kristian Madsen, Martin Bender, Jens Peter Jacobsen, Sine Kildeberg, Peter C. Kjærgaard, Lars Møller, Annegrete Larsen

Afbud fra: Per Kristian Madsen, Martin Bender, Jens Peter Jacobsen, Sine Kildeberg, Peter C. Kjærgaard, Lars Møller, Annegrete Larsen NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Referat fra møde i det strategiske panel tirsdag den

Læs mere

Kulturstyrelsens puljemidler til forskning skal derfor anvendes til at opkvalificere fastansatte videnskabelige medarbejdere til ph.d. niveau.

Kulturstyrelsens puljemidler til forskning skal derfor anvendes til at opkvalificere fastansatte videnskabelige medarbejdere til ph.d. niveau. Pulje til styrkelse af forskerkompetencer - forskervurdering Hvornår er der ansøgningsfrist? 15. september 2014. Hvem kan søge puljen? Statslige og statsanerkendte museer. vil i fordelingen af puljemidler

Læs mere

21. oktober 2007 EM 2007/37 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende. Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik

21. oktober 2007 EM 2007/37 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende. Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik 21. oktober 2007 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg vedrørende Forslag til landstingslov om Ilisimatusarfik Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen. Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 13 Mødedato: 06.09.2012 Tidspunkt: Kl. 09.00 17.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete

Læs mere

Forslag. til. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter

Forslag. til. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter Forslag til Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter I medfør af 1, stk. 2, 2 og 3, stk. 1, i lov nr. 1214 af 27. december 2003 om distributionstilskud til visse

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget.

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget. Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 74 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 193.47H.271 Høringsnotat Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m. v., lov om folkehøjskoler, efterskoler,

Læs mere

Referat af møde i FØJOs bestyrelse

Referat af møde i FØJOs bestyrelse 27. oktober 2005 Referat af møde i FØJOs bestyrelse Mandag den 3. oktober 2005 i Ministeriet for Fødevarer og Landbrug, Fiskeri Til stede Thomas Harttung, Karen Søegaard, Stig Milan Thamsborg (kun eftermiddag),

Læs mere

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Marts 2015 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt?

Læs mere

Vejledning vedrørende ansøgninger til museumslovens generelle sum i henhold til museumslovens 16, stk. 2 rådighedssum, erhvervelsessum og hastesum

Vejledning vedrørende ansøgninger til museumslovens generelle sum i henhold til museumslovens 16, stk. 2 rådighedssum, erhvervelsessum og hastesum VEJLEDNING REVIDERET JUNI 2012 Vejledning vedrørende ansøgninger til museumslovens generelle sum i henhold til museumslovens 16, stk. 2 rådighedssum, erhvervelsessum og hastesum KULTURSTYRELSEN CENTER

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 17. november 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Poul Bache (Kulturstyrelsen) Lone

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø i Grønland

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø i Grønland Arbejdsmarkedsudvalget L 79 - Bilag 7 Offentlig Til lovforslag nr. L 79 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 15. december 2004 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2014

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard. 9. november 2011 Jour.nr.: Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 6 Mødedato: 05 07.10.2011 Tidspunkt: 05.10 Kl. 10.00-16.00 06.10 Kl. 09.00 16.00 07.10 Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af museumsloven

Forslag. Lov om ændring af museumsloven 28. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) 1 I museumsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1505 af 14. december 2006, som ændret ved 1 i lov nr. 1517 af 27.

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love Retsudvalget (2. samling) L 162 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. juni 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Charlotte Markussen, Direktør, Høje-Taastrup kommune Jan Lysgaard Thomsen, kommunaldirektør, Kalundborg Kommune

Charlotte Markussen, Direktør, Høje-Taastrup kommune Jan Lysgaard Thomsen, kommunaldirektør, Kalundborg Kommune REFERAT Styregruppemøde FLIS Onsdag, 5. december 2018 Deltagere: På Skype: Jesper Kragerup, økonomichef, Frederiksberg Kommune Jørgen Bach, økonomichef, Viborg Kommune Lars Clement, Kommunaldirektør, Mariagerfjord

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning.

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning. 2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU)

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) hvorfor er det nu interessant? hvad laver det? hvem sidder i det? hvad kan I bruge det til? og hvilke kriterier uddeles pengene efter? hvorfor er det nu interessant?

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Bekendtgørelse om museer m.v.

Bekendtgørelse om museer m.v. Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om museer m.v. I medfør af 12, stk. 1 og 2, 14, stk. 2, 15, stk. 6, 15 a, stk. 2, 16, stk. 4, 20, stk. 1, 26, stk. 3, 27, stk. 10, 29, stk. 5, og 32, stk.

Læs mere

N O T A T 23. februar 2005

N O T A T 23. februar 2005 Kulturudvalget (2. samling) L 50 - Bilag 1 Offentligt M I N I S T E R I E T N O T A T 23. februar 2005 Forslag til Lov om ændring af teaterloven (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår teaterområdet)

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR

MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR BAGGRUNDSMATERIALE TIL TEMAMØDE DEN 16. DECEMBER 2010 MODELLER FOR FREMTIDENS MUSEUMSSTRUKTUR Notatet beskriver tre mulige modeller for udviklingen af det fremtidige museumslandskab. Modellerne er det

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. < > Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 10 Mødedato: 4.09.014 5.09.014 9.09.014 30.09.014 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 13-1 3. sal (ved direktionssekretariatet) REFERAT

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 6. december 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 6. december 2012 Tidspunkt: Kl. 11.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Ekstraordinært AGRO LSU/Institutforum møde Mandag den 26. juni 2017 kl. 13.00-14.30 Mødelokale: Videolink REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen, Jens Grønbech Hansen, Lene Skovmose. John Hermansen,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 199 - Bilag 14 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 23. maj 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 24. november 2010 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Arthur T. Mønsted, Pernille Østrem, Tom Allan.

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 09.01.2017 i Karlslunde-Hallerne kl. 17.45 - ca. 20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand

Læs mere

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl.

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. Referat Møde: Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet Deltagere fra SA: Rigsarkiver Asbjørn Hellum, vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen, vicedirektør Kirsten

Læs mere

Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen

Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen Den 16. oktober 2014 Høringssvar fra LO og FTF vedr. forslag til lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v. LO og FTF kvitterer for modtagelsen af udkastet til forslag til lov

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 199 - Bilag 13 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. maj 2006 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

BILAG 10 BILAG 10. kontorchef i Kulturministeriets departement og så var vi, os der sådan er museumskonsulenter her...

BILAG 10 BILAG 10. kontorchef i Kulturministeriets departement og så var vi, os der sådan er museumskonsulenter her... Interview med museumskonsulent Jakob Hansen fra Kulturstyrelsen. 4. marts 2013 Medvirkende: J: Jakob Hansen L: Louise M: My L: Vi kunne godt tænke os at høre hvordan museumsloven, den nye her, hvordan

Læs mere

Landstingets udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Svar på spørgsmål på samrådsmødet den 18. oktober 2007

Landstingets udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Svar på spørgsmål på samrådsmødet den 18. oktober 2007 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ilaqutariinnermut, Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Familie, Uddannelse, Kultur og Kirke

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Forslag til ændrede vedtægter, byggende på de eksisterende. Nye tilføjelser er skrevet med kursiv, og udeladelser er markeret med overstregning. Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Slots- og Kulturstyrelsens

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen 10. april 2012 Jour.nr.: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 26. juni 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 22 Mødedato: 22. juni 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 11. august 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 6 Mødedato: 27. august 2014 Tidspunkt: Kl. 10.00 til 15.00 Sted: Lokale 8, stuen Fra kl. 13.00 til kl.13.30. Mødtes udvalget med

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser

Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser August 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2017 om arkæologiske

Læs mere

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag.

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag. 2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-24647-22. Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Social- og Sundhedsskolen Fyn Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Til stede: Direktør Erik Knudsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet 20. december 2013 Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet I medfør af 13 i lov om mediestøtte, jf. lov nr. XXX af XXX, fastsættes: Medienævnets organisering 1. Medienævnet består af syv medlemmer,

Læs mere

Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg:

Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg: Forretningsorden for Frivillighedsrådet i Viborg: I medfør af Serviceloven 18 har Social-ogArbejdsmarkedsudvalget ( SAU ) i Viborg kommune nedsat et Frivillighedsråd, og byrådet afsætter et årlig beløb

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love Retsudvalget (2. samling) L 162 - Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. juni 2005 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget:

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget: Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 5. januar 2018 Høringssvar vedrørende høring over udkast til forslag til lov om lov om ændring af andelsboligforeninger

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet.

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet. Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl. 9-11.30 i sekretariatet. Til stede: René Skau Björnsson, Gitte Holmgaard, Astrid Engberg, Finn Bonnichsen, Kirsten Lund Larsen, Svend Bladt,

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere