Vi har ansat Ilknur Demirbas som omdeler. Ilknur er 14 år, og hun bor selv i boligområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi har ansat Ilknur Demirbas som omdeler. Ilknur er 14 år, og hun bor selv i boligområdet."

Transkript

1 Nyt fra Niva Nu November 2016 På tværs Bynetværk Siden sommerferien har vi afholdt to bynetværksmøder for frontmedarbejdere, der arbejder med børn, unge og familier. Møderne har været rigtigt godt besøgt og er med til at styrke det professionelle tværgående samarbejde. Bynetværket er en del af Nivå på Tværs, der også består af en tværgående ledergruppe og en overbliksgruppe. Personale Vi har ansat Ilknur Demirbas som omdeler. Ilknur er 14 år, og hun bor selv i boligområdet. Børn, unge og familier Trivsel og udvikling i familielivet Der har været afholdt Glæde i familielivet to gange ugentligt siden september, den ene gang ugentligt har været for mødre og den anden gang for fædre. Mødrene har haft forskellige oplægsholdere på programmet, så det har været et berigende forløb med megen ny viden. Det er første gang vi har haft et forløb for fædre, men må konstatere, at de tilmeldte nyder at være en del af et mandefællesskab. Mændene har ønsket at være mere aktive i deres samvær, og noget af det der har stået på programmet har været fiskeri, mad over bål, dart og sidst men ikke mindst dialog.

2 På begge hold har vi dog mærket, at der er pres på at få borgerne ud i job og praktik. Indtil nu har arrangementerne ligget om dagen for netop at nå dem, som ikke har så stor daglig tilknytning til samfundet. Vi arbejder på at undersøge muligheden for at etablere et samarbejde med jobcentret i forhold til rekruttering af deltagere til de respektive hold. Vi oplever, at deltagelse i disse forløb øger deltagernes netværk i området samt udfordrer og giver mod til at tage nye skridt i livet. Individuel vejledning; Trivselssamtalerne er stadige populære og bruges flittigt. Samtalerne omhandler forskellige ting, lige fra praktisk hjælp med at få kontakt til instanser, personlige dilemmaer til hjælp med jobansøgninger. Tværfagligt forældrekursus I samarbejde med Nivå Bibliotek og Medborgercenter har vi ansøgt om midler til et kursusforløb for familier omkring tidlig stimulering af børn med fokus på deres sprogligeudvikling. Biblioteket er ansøger og vi er primær samarbejdspartner. Inspiration til familielivet Naturklub Red Barnet har taget initiativ til en Naturklub for familier her i vores område. Klubben er drevet af frivillige i tæt samarbejde med Nivå Nu. Naturklubben har nu gennemført de første to ture og både familier og frivillige melder tilbage, at det går rigtig godt og alle har glæde og gavn af klubben. Familierne kommer ud i naturen, lærer andre familier at kende og hygger med naturaktiviteter sammen - forældre og børn. Der er pt. 8 familier tilmeldt klubben, familierne er rekrutteret af Nivå Nu. Frivilliggruppen har haft en svær opstart med meget få frivillige. Nu er gruppen på fem frivillige, her i blandt Jana, som er Klubleder. Naturklubben søger flere aktive frivillige, der nyder at være i naturen, og som har lyst til at deltage på en tur ca. hver måned. (kontakt Mette, Nivå Nu).

3 Danskundervisning Interessen for at blive bedre til dansk er stadig stor, og vi får løbende henvendelser fra beboere, der ønsker at begynde til danskundervisning. Her i efteråret tilbyder vi danskundervisning hver dag. FVU-hold i samarbejde med LOF tre gange om ugen og vores dansk-samtalegruppe, der drives af Hanne Heilmann på frivillig basis to gange ugentligt. Sundhedscafé Sundhedscaféen kører fortsat med et stort og stabilt fremmøde. Brobygning for børn og unge: Sammen med Fritidsbutik, er der gennemført fritidsvejledning på Al-Irchad Skolen i Helsingør. Der er mærkbart mange 'ikke aktive' elever i foreningsliv, fritidshjem og fritidsklub. Vi afventer svar fra skoleleder i henhold til indkaldelse til forældresamtaler. Sammen med Fritidsbutik, er der gennemført fritidsvejledning på Nivå Skole årgang. Efterfølgende opdeles børnene mellem Nivå Nu og Fritidsbutikken i forhold til efterfølgende opfølgning. Aktivitetsplatforme: Frem til Osmans sygemelding i uge 41 har der været aktiviteter for de 8-12 årige hver fredag. I efterårsferien stod Yasser for forskellige aktiviteter i klubben. Læring i nye rammer Friluftscamp I uge 38 deltog hele 6. årgang fra Nivå Skole i en friluftscamp i Lergravene. Her prøvede de kræfter med reb og tovbaner i træerne, natursløjd, orienteringsøvelser, vild mad og lejrslagning. Campen er et godt eksempel på den åbne skole, hvor undervisningen rykkes ud af klasseværelset, og den er kommet op at stå som et samarbejde mellem Nivå Skole, Nivå Nu, Skovskolen og Naturakademiet. For eleverne var det en sjov og anderledes skoleuge, hvor de har fået udfordret deres egne grænser, lært en masse om natur, bevægelse og sundhed, og hvor de har udviklet et stærkere fællesskab på tværs af årgangen. For Nivå Nu det har været en ny måde at arbejde med områdets børn, hvor de er i en klassesammenhæng, og samtidig har det åbnet op for nye samarbejdspartnere. Bålhytteprojekt I uge 45 og 46 deltager 4 unge fra 8. og 9. klasse i opbygningen af en bålhytte i Dageløkke Skov. Projektet er et samarbejdsprojekt med Gang i Fredensborg, Skovskolen og Nivå Skole. Den særlige konstruktion, hvor unge fra Nivå Skole inddrages i byggeriet, har til formål at flytte læringen ud i virkeligheden og samtidig skabe et lokalt ejerskab blandt deltagerne.

4 Kitchenstars Kitchenstars er desværre på pause pga. Osmans sygemelding. Vi håber at være tilbage i fuldt gear til foråret. Fritidsjob Ghet2business er lukket ned, men fortsætter med fire personer koblet på naturplejedelen samt opbygningen af projekter ved Lergravene. My Naturehood I samarbejde med naturlegepladsgruppen og Fredensborg Kommune blev der d. 4. september afholdt Liv i Lergravene, hvor over 300 lokale deltog i løbet af dagen. Formålet var både at vise områdets potentiale, samle lokale foreninger og skabe opbakning til den kommende borgerforening. Det var en rigtig god dag med mange interesserede borgere på trods af dårligt vejr. Efterfølgende er foreningen Lergravene Nivå blevet stiftet, og vi forventer et tæt samarbejde omkring aktiviteter i Lergravene. Vi er sammen med kommunen i gang med at søge tilladelse til etablering af boardwalk og udbedring er udvalgte stier/broer i området. Uddannelse, beskæftigelse og erhverv Fremskudt beskæftigelse Fredensborg Jobcenters mentorer bruger fortsat ind imellem sekretariatet som fremskudt kontor. Frivilligt mentorkorps Der er pt et mentor-mentee-forløb i gang. Ung på vej mod en god fremtid I efteråret har der været forløb med to unge som har haft brug for sparring ift. uddannelse, job samt trivsel i hjemmet. Derudover har vi vejledt flere unge over 18 år i forhold til uddannelse og job. Nivå Nu som træningsplatform Lige nu har vi ingen praktikanter, men vi er jævnligt i dialog med jobcenter og andre aktører om mulige kandidater. Vi tager kun dem ind, vi vurderer, vil profitere af en praktik i Nivå Nu, og som vi kan finde arbejdsopgaver til.

5 Beboernetværk, inddragelse og demokrati Styrkelse af frivilligkulturen Klodsens Kvindeklub En gruppe kvinder har taget initiativ til en kvindeklub, der mødes ugentligt i beboerhuset Klodsen i Nivåhøj II. Kvinderne har med støtte fra aktivitetspuljen indkøbt symaskine og yogamåtter. De har afholdt møde med LOF og der igennem oprettet to gymnastik/yogahold. Kvindeklubben har derudover som fast aktivitet håndarbejde og social hygge. En gang månedligt arrangeres oplæg udefra i samarbejde med Nivå Nu. Aktivitetspuljen Der er givet støtte til opstart af Klodsens kvindeklub og til opstart af brætspilsaftener for unge. Husk at der er mulighed for at søge tilskud til arrangementer og projekter for beboere på tværs af afdelingerne. Du finder vejledning og et kort ansøgningsskema på vores hjemmeside Hverdagsliv og Naboskab: Kulturmiddag Fredag d. 23. september blev der afholdt Kulturmiddag - et sammenskudsgilde for beboere. Initiativet kom fra en gruppe beboere med tovholder Janne Jervin Cote fra Nivåhøj II i spidsen. Middagen blev afholdt i Stamhuset og omkring 70 beboere mødte op, alle med en yndlingsret fra deres kultur. En gruppe beboere fra Eritrea havde med hjælp fra Paul Temples og Sara Mesfun, og med et økonomisk tilskud lavet en større portion, så alle ved Kulturmiddagen havde mulighed for at smage på Eritreas madkultur. Janne havde arrangeret lotteri - hvilket var en stor succes, hos både børn og voksne Arbejdsgruppen bag Kulturmiddagen er beboere og frivillige fra Dansk-Arabisk Kvindeforening, Fædreklubben, Modtagenetværket og Osman og Mette fra Nivå Nu. Vi håber at gentage arrangementet i foråret.

6 Jobklub Jobklubben er et initiativ, der udspringer fra danskholdene. Klubben er netop blevet etableret og har haft første møde. Der er planlagt ugentlige møder frem til jul, derefter evalueres forløbet. Medlemmerne af jobklubben er rekrutteret fra hele Nivå og har det til fælles, at de alle har uddannelse. Klubben drives af en frivillig tovholder Jeanette Sönnergren i samarbejde med Mette fra Nivå Nu. Udflugter med indhold I september tog en gruppe danskelever på udflugt til København. Vi så udstillingen Turist og besøgte Marmorkirken, Amalienborgs slotsplads og have - og spiste vores madpakker ved havnekanten med udsigt til Operaen. Det var en af de dejlige septemberdage, og København viste sig fra sin bedste side. På turen blev der snakket på kryds og tværs og ud af dagen kom ideen til at etablere en jobklub. I oktober gik udflugten til Jobmesse i Helsingør. 10 beboere fra Nivå fulgtes med Mette til Jobmesse, hvor der blev skabt kontakter og afleveret cv er.

Nyt fra Niva Nu. På tværs. Børn, unge og familier. Åbent hus. Efterårsprogram. Trivsel og udvikling i familielivet. August 2016

Nyt fra Niva Nu. På tværs. Børn, unge og familier. Åbent hus. Efterårsprogram. Trivsel og udvikling i familielivet. August 2016 Nyt fra Niva Nu August 2016 På tværs Åbent hus Torsdag d. 25. august holdt vi åbent hus i Nivå Nu. Tøjkælderen havde flyttet tøjet udenfor, og Fædreklubben lavede et stort arbejde med at servere gratis

Læs mere

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan PIXI UDGAVE Boligsocial helhedsplan 2018-2021 Velkommen til Nivå Nu 2018-2021 Siden 2009 har vi i den boligsociale helhedsplan Nivå Nu arbejdet for at gøre de almene boligafdelinger i Nivå til et endnu

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Vi fortsætter vores kaffemøder med driften i VIBO og har god glæde af det tættere kollegaskab, der er opstået.

Vi fortsætter vores kaffemøder med driften i VIBO og har god glæde af det tættere kollegaskab, der er opstået. Nyt fra Niva Nu November 2015 På Tværs Tværgående møder Vi fortsætter vores kaffemøder med driften i VIBO og har god glæde af det tættere kollegaskab, der er opstået. I Efteråret har vi stået for to bynetværksmøder

Læs mere

Nyt fra Niva Nu. På Tværs. Åbent Hus. Tryghedsvandringer. September 2015

Nyt fra Niva Nu. På Tværs. Åbent Hus. Tryghedsvandringer. September 2015 Nyt fra Niva Nu September 2015 På Tværs Åbent Hus Vi holdt åbent hus i Nivå Nu torsdag d. 27. august kl. 16-18, hvor beboere og andre interesserede kunne komme forbi og høre mere om efterårets aktiviteter.

Læs mere

Nyt fra Nivå Nu. Børn, unge og familier. Trivsel og udvikling i familielivet. Inspiration til familielivet: Marts 2015

Nyt fra Nivå Nu. Børn, unge og familier. Trivsel og udvikling i familielivet. Inspiration til familielivet: Marts 2015 Nyt fra Nivå Nu Marts 2015 Børn, unge og familier Trivsel og udvikling i familielivet I december 2014 afsluttede vi efterårets forløb af Glæde i familielivet. Nyt forløb er lige startet op primo januar,

Læs mere

boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave

boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave Velkommen til Nivå Nu 2014-2017 Nivå er et dejligt sted at bo og i de næste fire år vil Nivå Nu arbejde på, at det bliver et endnu bedre sted at

Læs mere

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Til stede: Hanne Heilmann, bestyrelsesmedlem i Nivåhøj III Peter Vilain, afdelingsformand i Nivåhøj III Helge From, afdelingsformand i Kvartererne Ole Månsson, souschef

Læs mere

I det professionelle netværk Nivå på tværs har vi i efteråret holdt to bynetværksmøder for professionelle, der arbejder med børn, unge og familier.

I det professionelle netværk Nivå på tværs har vi i efteråret holdt to bynetværksmøder for professionelle, der arbejder med børn, unge og familier. Nyt fra Niva Nu Januar 2019 På tværs I det professionelle netværk Nivå på tværs har vi i efteråret holdt to bynetværksmøder for professionelle, der arbejder med børn, unge og familier. Sekretariatet Beslutningen

Læs mere

Nyt fra Niva Nu. På Tværs. Børn, unge og familier. Bymøde i Nivå. Trivsel og udvikling i familielivet. Maj 2015

Nyt fra Niva Nu. På Tværs. Børn, unge og familier. Bymøde i Nivå. Trivsel og udvikling i familielivet. Maj 2015 Nyt fra Niva Nu Maj 2015 På Tværs Bymøde i Nivå Nivå Nu var repræsenteret ved Fredensborg Kommunes bymøde i Nivå d. 9/5 med Kitchenstars og to billedudstillinger af henholdsvis lokale amatørfotografer

Læs mere

Status Projekt Bydelssundhed i Sønderparken Oktober 2013

Status Projekt Bydelssundhed i Sønderparken Oktober 2013 Status Projekt Bydelssundhed i Sønderparken Oktober 2013 Sundhedssekretariatet Oktober 2013 1. Baggrund Dette statusnotat for bydelsprojektet i Sønderparken indeholder en oversigt over igangsatte aktiviteter

Læs mere

Nyt fra Niva Nu. Henvendelser. På tværs. Tryghed og trivsel. Personale. Beboerrådgivning. Naboskabsaktiviteter. Juni 2018

Nyt fra Niva Nu. Henvendelser. På tværs. Tryghed og trivsel. Personale. Beboerrådgivning. Naboskabsaktiviteter. Juni 2018 Nyt fra Niva Nu Juni 2018 På tværs Vi har holdt to bynetværksmøder for professionelle, der arbejder med børn, unge og familier. Møderne styrker det lokale faglige netværk og giver et bedre overblik over

Læs mere

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Præsentation af LG Insight Analyser, evaluering, rådgivning m.m. Opgaver inden

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker

Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien. Aktiviteter vi ved virker Projekt Aktivt medborgerskab for hele familien Aktiviteter vi ved virker Formål Det overordnede formål er at inddrage nydanskere i aktiviteter, der bygger på eller inddrager demokratiske processer. Der

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

Køn Respondenter. Hvilket år er du født? Mand 50% 50% Kvinde 0% 25% 50% 75% 100%

Køn Respondenter. Hvilket år er du født? Mand 50% 50% Kvinde 0% 25% 50% 75% 100% Køn Mand Kvinde Hvilket år er du født? 9 9 9 9 94 9 96 97 98 99 9 9 9 9 94 9 96 97 98 99 94 94 94 94 944 94 946 9% 9% Hvilken forening repræsenterer du? (sæt gerne flere x'er) Idrætsforening % BUS-forening

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR 1 I DENNE PJECE FÅR DU VIDEN OM, AT VÆRE FRIVILLIG MENTOR FOR ET ANBRAGT BARN I LÆR FOR LIVETS LÆRINGSPROGRAM KORT OM LÆR FOR LIVET Lær for Livet er et seksårigt

Læs mere

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET Introduktion Herning Musikskole ansøger Forebyggelsesudvalget om at bevilge 182.000 kr. til et 2-årigt projekt Musikkens sprog, som er et projekt, der henvender

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

Greve Nord Projektet. Kvartalsrapport. Nr. 3, 1. kvartal 2013

Greve Nord Projektet. Kvartalsrapport. Nr. 3, 1. kvartal 2013 Greve Nord Projektet Kvartalsrapport Nr. 3, 1. kvartal 2013 Status på projektet Tværgående samarbejder og initiativer Et af målene med Greve Nord Projektet er at sikre en bedre brobygning, koordinering

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet I denne folder kan du læse om, hvad det vil sige at være mentor i Lær for Livet. Vi håber, at folderen besvarer dine spørgsmål, og at den giver dig lyst til at melde dig

Læs mere

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Folkeskolereformen i Gentofte Kommune - til dig, der har barn eller ung i vores folkeskoler FOLKESKOLEREFORMEN I GENTOFTE Når børn og unge til august begynder på et

Læs mere

Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder

Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder Støttet af Kulturministeriet, Integrationsministeriet, Styrelsen for Bibliotek og Medier, Microsoft, Foreningen Nydansker samt

Læs mere

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger Bilag 1 Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens Indsats Ansøgt beløb 2019 Rådets anbefaling 2019 Integrationsrådets Forvaltningens Aktive på arbejdsmarkedet

Læs mere

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 Oktober 2016 9 MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 SIDE 2 INDHOLD Seneste Nyt v. Mia Butler Side 3 Social Vicevært 9 måneder gået Side

Læs mere

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013.

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. Denne plan redegør for evalueringsresultaterne og opfølgningsplan på Tybjerg Privatskole og er afsluttet og offentliggjort på skolens hjemmeside, i januar 2014,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2015 Fars køkkenskole har fået vokseværk Med 3,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden, er Fars køkkenskole klar til at hjælpe andre kommuner i gang, så flere fædre

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd.

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. Bogtrykkergården afd. 108 Bagergården afd. 142 Rådmandsbo 3B Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. 127 HELHEDSPLAN FOR MIMERSGADEKVARTERET Med Helhedsplanen for Mimersgadekvarteret

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Den følgende beskrivelse tage udgangspunkt i, hvordan det ser ud i dec. 08.

Den følgende beskrivelse tage udgangspunkt i, hvordan det ser ud i dec. 08. Mellemtrinnet på Vinderød Skole (08/09). På Vinderød skole går man på Mellemtrinnet i 4. 5. og 6. klasse (fra skoleåret 09/10: 3. 6. kl.) Man har hjemklasse i den årgang, man hører til, men en del aktiviteter

Læs mere

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem Det gode samarbejde møde og prøve at forstå borgerne der, hvor borgerne er. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem sikre et helhedssyn. Vi vil løbende afdække

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Dagsorden Ordstyrer: Troels Bo Knudsen afdelingsbestyrelsen Toveshøj 1. Året der gik i Samvirket Fællessang 2. Udpegning af medlemmer til Samvirkets

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Høringssvar fra personalet på Horne Skole

Høringssvar fra personalet på Horne Skole Høringssvar fra personalet på Horne Skole Horne Skole Den gode historie Udeskole i indskolingen. Skolens rammer er ikke kun det indendørs rum. Skolens rum strækker sig ud over fortovskanten. Ved implementeringen

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL INDSATS MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE

NY BOLIGSOCIAL INDSATS MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE NY BOLIGSOCIAL INDSATS 2017-2020 MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE Helhedsplanfolder_ HG.indd 1 24-08-2016 15:27:42 TIL DIG DER BOR I HØJE GLADSAXE AAB, ABG, FSB, Lejerbo og 3B har fået økonomisk

Læs mere

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Afdelingsmødet 20 råd og tips Det årlige afdelingsmøde er det vigtigste møde i boligafdelingen. I Lejerbos beboerhåndbog kan du læse om de juridiske og lovgivningsmæssige

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: August Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser 1 Fritidsjobsindsatser 2 Program Børn og unge aktiviteter i selvevalueringerne Effekter af fritidsjob Fire veje til fritidsjob Debat i plenum og i grupper 3 De mest udbredte aktiviteter 33 Væresteder og

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn

TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet

Indholdsfortegnelse. Kan du gætte, hvem jeg er.? Se flere billeder fra fastelavn inde i bladet Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet læs bl.a. om den kommende skolereform side 4: Forældrekredsmødet side 5: Hit med de brugte cowboybukser side 6: Nyt fra Klubben side 7: Kalenderen side 8: Datoer

Læs mere

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Skraldeprojekt 24 timer efter første samtale, Der skal altid være 20 Der er ultimo marts

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BEBOERPROJEKT PULS

NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BEBOERPROJEKT PULS NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN 2018-2021 2018-2021 BEBOERPROJEKT PULS 1 AAB 2017 MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET Boligforeningen AAB, AKB, København, SAB samt Boligforeningen 3B har

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Notat Oversigt over de boligafdelinger, der har søgt om tilskud til boligsociale projekter.

Notat Oversigt over de boligafdelinger, der har søgt om tilskud til boligsociale projekter. Bilag til sag om tilskud til boligsociale projekter Økonomiudvalget den 14. juni 2016 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 2. juni 2016 Tlf. dir.: 72 30 95 45 E-mail: byogerhverv@balk.dk Kontakt: Hanne Nygård Jensen

Læs mere

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og der skal køres ned i gear. Desværre har vi oplevet at mange har ændret og slettet ferie, efter vi har lavet vores planlægning

Læs mere

Bestyrelsesmøde i den boligsociale bestyrelse

Bestyrelsesmøde i den boligsociale bestyrelse Mødetitel Bestyrelsesmøde i den boligsociale bestyrelse Dato: 20. feb. 2018 Deltagere: Birgit Bagge, Annette Birkov, Ole Månsson, Bjarke Gudbjerg, Ole Skjellerup, Tanja Bæklund, Mikkel Warming, Torben

Læs mere

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Forebyggelse Borgere med kronisk sygdom, eller risiko for at få en kronisk sygdom, vejledes og motiveres til varige livsstilsændringer. Hvad skulle indsatsen

Læs mere

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte Praktikant Sprogpraktik med mentorstøtte praktikant 2 Kan du dansk nok til at klare et arbejde? n Er du usikker på, om du kan nok dansk til at klare et arbejde? n Har du lyst til at opleve en dansk arbejdsplads?

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Jeg synes, at hvis man fik sådan et tilbud, så skulle man sige ja. Nicklas, Learning Kid 2013 Det har

Læs mere

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM Velkommen til Sproghuset, Søndre Skole og MF10 side 2 Undervisningen side 3 Brobygning og Praktik side 4 UU-vejleder og mentor side 4 Ungdomsskolen side 4 Gensidige forventninger side 6 Samarbejde mellem

Læs mere

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER...

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... KORT FORTALT hovedpunkter fra undersøgelsen Tværgående samarbejde blandt folkeoplysningens aktører NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... hovedpunkter fra undersøgelsen Tværgående

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

Inspirations pixi. Tween Sing

Inspirations pixi. Tween Sing Inspirations pixi Tween Sing Du sidder med en pixibog der indeholder inspiration til Tween Sing aktiviteter målrettet børn, der går i 3.-6. klasse. Tween Sing kan bruges som en del af en eksisterende klub

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

Medborgercenter Dalum, Odense SV

Medborgercenter Dalum, Odense SV Medborgercenter Dalum, Odense SV Velkommen til dialog om Medborgercentres betydning for beboere Når det umulige lykkes og det mærkes på boligområdet Kulturhuset Vollsmose 26. sep. 2012 Medborgercenter

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21 2011. HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket.

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21 2011. HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket. Fælles info HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket. Forskningsprojekt. Ca. 50 af vores børn var udvalgt til at deltage i projektet. Onsdag den 25. maj blev de sendt ned

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Rehabilitering og recovery i Sønderjylland

Rehabilitering og recovery i Sønderjylland Den 11. januar 2019 v/ Niels Aagaard, Projektleder Rehabilitering og recovery i Sønderjylland Et samarbejdsprojekt om et forløbsprogram for borgere med angst og/eller depression i relation til beskæftigelsesområdet

Læs mere

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side.

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvorfor kun spare millioner på nedskæringer, når kommuner kan spare milliarder på forebyggel En god start som forældre

Læs mere

IDEKATALOG MED 30 HANDLINGER TIL AT STYRKE FORÆLDRESAMARBEJDET I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

IDEKATALOG MED 30 HANDLINGER TIL AT STYRKE FORÆLDRESAMARBEJDET I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE IDEKATALOG MED 30 HANDLINGER TIL AT STYRKE FORÆLDRESAMARBEJDET I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE 1 2 3 4 FORSLAG TIL HANDLINGER DER UNDERSTØTTER PRINCIPPERNE Udarbejd folder til forældre, der beskriver de gensidige

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

» Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen« Delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune

» Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen« Delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune » Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen«delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune Delpolitik børn og unge med handicap Denne delpolitik er den fælles ramme

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN 2018-2021 PIXI UDGAVE VELKOMMEN TIL HELHEDSPLANEN FOR MIMERSKVARTERET 2018-2021 INDHOLD I denne folder kan du læse lidt om, hvad du som beboer kan gøre sammen med os de næste fire

Læs mere

Faglig fordybelse i indskolingen

Faglig fordybelse i indskolingen Faglig fordybelse i indskolingen Ifølge den nye skolereform skal alle elever i skoleåret 2014-15 have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse. Elever i 0. -3 klasse skal have tilbud om lektiecafe

Læs mere

BELLAHØJ FRITIDSCENTER. Bellahøjvej 42 B, 2700 Brønshøj Godthåbsvej 251, 2720 Vanløse Godthåbsvej 253, 2720 Vanløse BFC

BELLAHØJ FRITIDSCENTER. Bellahøjvej 42 B, 2700 Brønshøj Godthåbsvej 251, 2720 Vanløse Godthåbsvej 253, 2720 Vanløse BFC BELLAHØJ FRITIDSCENTER Bellahøjvej 42 B, 2700 Brønshøj 38289939 Godthåbsvej 251, 2720 Vanløse 38335159 Godthåbsvej 253, 2720 Vanløse 38345102 BFC FRI TID FRIT RUM Bellahøj Fritidscenter er en selvejende

Læs mere

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig i Selvhjælp Sydvest og gør en forskel! Kunne du tænke dig at arbejde med mennesker, der står i en vanskelig livssituation? I Selvhjælp Sydvest arbejder

Læs mere

SSP beskrivelse af opgaverne p. t.

SSP beskrivelse af opgaverne p. t. 1 SSP beskrivelse af opgaverne p. t. 1. Gennemførelse af forebyggelses program: Skoleområdet http://www.ssp.furesoe.dk/skoleomraadet/forebyggendeundervsining.aspx 3 intromøder med lærere og klubmedarbejdere

Læs mere

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Case: Ringsted Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Et formelt samarbejde i form af partnerskabsaftaler trækker små som store virksomheder tættere på jobcentret. Det er erfaring en i Jobcenter

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere

GUIDE. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Indsatsområde Vision. Overordnet mål. Overordnet succeskriterium. Formål.

GUIDE. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Indsatsområde Vision. Overordnet mål. Overordnet succeskriterium. Formål. Indsatsområde Vision GUIDE Problemkompleks Overordnet mål Overordnet succeskriterium Formål Succeskriterium Tryghed og Trivsel Vision: er trygt, præget af tillid og fællesskaber og åbner sig ud mod det

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget 22-05-2018 Bilag 1: Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb "Læringscamp Gladsaxe" Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb Læringscamp

Læs mere

KONCEPT FOR AKTIVT MEDBORGERSKAB FOR HELE FAMILIEN

KONCEPT FOR AKTIVT MEDBORGERSKAB FOR HELE FAMILIEN KONCEPT FOR AKTIVT MEDBORGERSKAB FOR HELE FAMILIEN - aktiviteter vi ved virker Side 2 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund... 3 Målet for klubberne i projektet... 5 Erfaringer fra de 10 delprojekter... 6

Læs mere

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder VIDENS 02 INDSAMLING FRITIDSJOB Til unge i udsatte boligområder 1 1 FRITIDSJOB FORMER FREMTIDEN Et arbejde som reklameomdeler, kasseassistent eller rengøringshjælp er mange unges første erfaring med arbejdsmarkedet.

Læs mere

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær Retningslinje for håndtering af bekymrende fravær Forskning viser, at uddannelse er en af de vigtigste parametre i forhold til at sikre alle lige muligheder i voksenlivet. Ud fra et princip om tidlig

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013 Evaluering af skolens samlede undervisning Følgende er Lemvig kristne Friskoles (LKF) evaluering af dennes samlede undervisning, sådan som det foreskrives i henhold til friskolelovens 1.b og 1.c. Evalueringen

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Juni Kære alle i Jobbanken i Aarhus Sommeren er begyndt og vi ønsker alle

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Hvordan kan du være med?

Hvordan kan du være med? Tak for jeres engagement de første fire år i Fælles fremtid på tværs. En ny helhedsplan for perioden 2019-2022 er nu ved at tage form og vi glæder os til fire nye og spændende år sammen med jer. I denne

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere