Kortgodkendelse. Administratorvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kortgodkendelse. Administratorvejledning"

Transkript

1 Kortgodkendelse Administratorvejledning Juli

2 Indhold 2 Indhold Oversigt...4 Konfiguration af forudsætninger... 5 Adgang til Embedded Web Server... 5 Tilføjelse af en intern brugerkonto...5 Oprettelse af en sikkerhedsskabelon... 5 Konfiguration af adgangskontrol... 6 Konfiguration af programmet...7 Adgang til konfigurationssiden for programmet...7 Konfiguration af loginskærmbilledet...7 Printerbaseret godkendelse... 8 Webtjenestegodkendelse... 9 Identitetstjenestegodkendelse...10 PIN-godkendelse...11 LDAP-godkendelse Indstilling af foretrukne programmer...13 Visning af ressourcer til brugerkonti Eksportere eller importere en konfigurationsfil...13 Administration af programmet Adgang til statussiden for programmet...15 Administration af brugerkonti og klientprintere...15 Gentilknytning af printerroller Brug af et program Registrering af brugere Registrering af en PIN-kode...17 Sådan logger du manuelt ind på printeren...17 Fejlfinding...18

3 Indhold 3 Hyppigt stillede spørgsmål Bekendtgørelser Index...25

4 Oversigt 4 Oversigt Brug programmet til at få sikker adgang til en printer ved brug af en kortlæser. Når brugerne logger ind med kortet, godkendes deres legitimationsoplysninger ved brug af følgende: En masterprinter. Hvis masterprinteren er offline, fungerer en backupprinter som masterprinter, indtil masteren er online. Bemærk: Når du konfigurerer printerne, skal du sørge for, at de er på det samme netværk. Servere af typen LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), LDD (Lexmark TM Document Distributor) eller identitetstjenesteudbydere, afhængigt af hvilken godkendelse der angives af virksomheden. Dette dokument indeholder anvisninger til, hvordan du konfigurerer, anvender og udfører fejlfinding i programmet.

5 Konfiguration af forudsætninger 5 Konfiguration af forudsætninger Du skal muligvis have administratorrettigheder for at konfigurere programmet. Adgang til Embedded Web Server 1 Hent printerens IP-adresse. Gør et af følgende: Find IP-adressen på printerens startskærmbillede. Se IP-adressen i TCP/IP-afsnittet i menuen Netværk/porte. 2 Åbn en webbrowser, og indtast derefter printerens IP-adresse. Tilføjelse af en intern brugerkonto En intern brugerkonto er påkrævet, når der anvendes printerbaseret godkendelse. 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Afhængigt af printermodellen skal du gøre et af følgende: Klik på Sikkerhed > Sikkerhedsopsætning > Interne konti > Tilføj en intern konto. Klik på Sikkerhed > Rediger sikkerhedsindstillinger > Interne konti > Tilføj en intern konto. 3 Indtast kontooplysningerne, og klik på Send. 4 I afsnittet Administrer interne konti skal du om nødvendigt indtaste et brugerdefineret navn på byggeblokken og derefter angive de ønskede brugeroplysninger. 5 Klik på Send. Oprettelse af en sikkerhedsskabelon En sikkerhedsskabelon består af sikkerhedsbyggeblokke, f.eks. interne konti, Kerberos, LDAP, LDAP+GSSAPI og Active Directory. Disse skabeloner anvendes i adgangskontrollen for at sikre printerfunktioner og programmer. 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Afhængigt af printermodellen skal du gøre et af følgende: Klik på Sikkerhed > Sikkerhedsopsætning > Sikkerhedsskabelon > Tilføj en sikkerhedsskabelon. Klik på Sikkerhed > Rediger sikkerhedsindstillinger > Sikkerhedsskabeloner > Tilføj en sikkerhedsskabelon. 3 Indtast navnet på en sikkerhedsskabelon, og vælg derefter en af følgende godkendelsesopsætninger: Til printerbaseret godkendelse på en selvstændig opsætning skal du vælge en intern kontobyggeblok. Til printerbaseret godkendelse med Lexmark Print Management (LPM) Serverless Print Release på en Active Directory-opsætning skal du vælge en LDAP+GSSAPI-byggeblok. Til LDAP-godkendelse skal du vælge en LDAP-byggeblok. 4 Klik på Gem skabelon.

6 Konfiguration af forudsætninger 6 Konfiguration af adgangskontrol 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Afhængigt af printermodellen skal du gøre et af følgende: Klik på Sikkerhed > Sikkerhedsopsætning > Adgangskontroller. Klik på Sikkerhed > Rediger sikkerhedsindstillinger > Adgangskontroller. 3 Klik på Enheds-apps eller Enhedsløsninger, og gør derefter følgende: Indstil App 1 eller Løsning 1 til en intern konto eller LDAP+GSSAPI- eller Active Directorysikkerhedsskabelon. Indstil App 2 eller Løsning 2 til programmets sikkerhedsskabelon. Bemærk: Programmets sikkerhedsskabelon er skabelonen med CardAuth som godkendelsesopsætning. Der er flere oplysninger i Oprettelse af en sikkerhedsskabelon på side 5. Indstil App 3 eller Løsning 3 til en LDAP-sikkerhedsskabelon. Bemærkninger: Hvis LPM Print Release er installeret, indstilles adgangskontrollen for Print Release derefter til programmets sikkerhedsskabelon. Embedded Solutions Framework-printere (esf) i version 2.x skal bruge programmet esf Security Manager for at kunne konfigurere adgangskontrollen. Hvis du vil se en liste over disse printere, skal du se Readme-filen. 4 Klik på Send.

7 Konfiguration af programmet 7 Konfiguration af programmet Før du begynder, skal du gøre følgende: Deaktiver Baggrund og Pauseskærm og et eventuelt eksisterende godkendelsesprogram. Installer følgende: Installationsprogram til kortgodkendelse Licens til kortgodkendelse Driver til kortlæser Kortlæser ESF Security Manager Bemærk: esf-printere i version 2.x skal bruge programmet esf Security Manager for at kunne konfigurere adgangskontrollen. Hvis du vil se en liste over disse printere, skal du se Readme-filen. Adgang til konfigurationssiden for programmet 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Gør et af følgende, afhængigt af printermodellen: Klik på Apps > Apps-administration. Klik på Enhedsløsninger > Løsninger (esf). Klik på Embedded Solutions. 3 Klik på Kortgodkendelse > Konfigurer Konfiguration af loginskærmbilledet Loginskærmbilledet kan konfigureres til at gøre følgende: Brug kopierings- og faxfunktioner uden at logge på. Vælg den loginmetode, der skal bruges. Føj en baggrund til loginskærmbilledet, og tilpas loginmeddelelsen. 2 Indstillingerne konfigureres i afsnittet Loginskærmbillede. Bemærk: Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 3 Klik på Anvend. Aktivering af kopiering eller fax uden at skulle logge på Hvis "Tillad kopiering uden login" eller "Tillad fax uden login" er aktiveret, skal du gøre følgende: 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Afhængigt af printermodellen skal du gøre et af følgende: Klik på Sikkerhed > Sikkerhedsopsætning > Adgangskontroller > Funktionsadgang. Klik på Sikkerhed > Rediger sikkerhedsindstillinger > Adgangskontroller.

8 Konfiguration af programmet 8 3 Indstil kopierings- eller faxfunktionen til Ingen sikkerhed. 4 Klik på Send. Printerbaseret godkendelse Brug printerbaseret godkendelse ved validering af brugere via en masterprinter. Konfiguration af printerbaseret brugergodkendelse Inden du begynder, skal du kontrollere at: Adgangskontrol for App 1 eller Løsning 1 er angivet til en intern konto eller LDAP+GSSAPI- eller Active Directory-sikkerhedsskabelon. Adgangskontrol for App 2 eller Løsning 2 er indstillet til programmets sikkerhedsskabelon. Bemærk: Der er flere oplysninger i Konfiguration af adgangskontrol på side 6. 2 I afsnittet Logonskærm skal du indstille Logonmetode til Kort eller Manuelt login. 3 I afsnittet Brugergodkendelse skal du gøre følgende: Indstil Kortgodkendelse til Printerbaseret. Indstil Adgangskontrol for kortregistrering til App 1 eller Løsning 1. Indstil Adgangskontrol for manuelt login til App 1 eller Løsning 1. Indstil Adgangskontrol for session til App 2 eller Løsning 2. Bemærkninger: Hvis Adgangskontrol for kortregistrering er indstillet til Ingen, kan du ikke registrere dit kort på printeren. For indstilling af Adgangskontrol for manuelt login til Ingen kræves kun et kort for at logge på, selv om Loginmetode er indstillet til Kort eller Manuelt login. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 4 Klik på Anvend. Konfiguration af printerens rolle Bemærk: En klientprinter kræver en masterprinter og en backupprinter. 2 I afsnittet Printerbaseret kortvalidering skal du vælge en rolle til printeren. Master Printeren holder styr på listen over registrerede brugere. Backup Hvis masterprinteren er offline, påtager backupprinteren sig rollen som master, indtil masterprinteren er online. Klient Printeren gemmer ikke brugeroplysninger. En master- eller backupprinter er påkrævet for at godkende brugeroplysninger.

9 Konfiguration af programmet 9 Bemærkninger: Hvis du har én printer, skal du angive den som en masterprinter. Hvis du har to printere, skal du angive den ene som masterprinter og den anden som backupprinter. Hvis du har tre eller flere printere, skal du angive en som en masterprinter, en som backupprinter og resten som klientprintere. 3 Skriv værtsnavnene eller IP-adresserne på masterprinteren og backupprinteren. Bemærkninger: Når du konfigurerer en backupprinter, skal værtsnavnet eller IP-adressen på masterprinteren angives. Når du konfigurerer klientprintere, skal værtsnavnene eller IP-adresserne på master- og backupprintere angives. Før du knytter en klientprinter til en ny masterprinter, skal du slette den fra den gamle masterprinter. 4 Klik på Anvend. Webtjenestegodkendelse Brug webtjenestegodkendelse ved validering af brugere via en LDD-server. Konfiguration af brugergodkendelse til webtjeneste Før du begynder, skal du sikre dig, at adgangskontrol for App 2 eller Løsning 2 er indstillet til programmets sikkerhedsskabelon. Der er flere oplysninger i Konfiguration af adgangskontrol på side 6. 2 I afsnittet Logonskærm skal du indstille Logonmetode til Kort eller Manuelt login. 3 I afsnittet Brugergodkendelse skal du gøre følgende: Indstil Kortgodkendelse til Webtjeneste. Indstil Adgangskontrol for kortregistrering og Adgangskontrol for manuelt login til din foretrukne adgangskontrol. Indstil Adgangskontrol for session til App 2 eller Løsning 2. Bemærkninger: Hvis Adgangskontrol for kortregistrering er indstillet til Ingen, kan du ikke registrere dit kort på printeren. For indstilling af Adgangskontrol for manuelt login til Ingen kræves kun et kort for at logge på, selv om Loginmetode er indstillet til Kort eller Manuelt login. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 4 Klik på Anvend.

10 Konfiguration af programmet 10 Konfiguration af indstillinger for webtjeneste 2 Indstillingerne konfigureres i afsnittet Indstillinger for webtjeneste. Bemærk: Du kan få yderligere oplysninger om den enkelte indstilling i hjælpeteksten. 3 Klik på Anvend. Identitetstjenestegodkendelse Brug identitetstjenestegodkendelse ved validering af brugere via en identitetstjenesteserver, f.eks. af LPMsoftware som en tjenesteserver (SaaS). Konfiguration af brugergodkendelse til identitetstjeneste Før du begynder, skal du sikre dig, at adgangskontrol for App 2 eller Løsning 2 er indstillet til programmets sikkerhedsskabelon. Der er flere oplysninger i Konfiguration af adgangskontrol på side 6. 2 I afsnittet Logonskærm skal du indstille Logonmetode til Kort eller Manuelt login. 3 I afsnittet Brugergodkendelse skal du gøre følgende: Indstil Kortgodkendelse til Identitetstjeneste. Indstil Adgangskontrol for kortregistrering til Identitetstjeneste. Indstil Adgangskontrol for manuelt login til Identitetstjeneste. Indstil Adgangskontrol for session til App 2 eller Løsning 2. Bemærkninger: Hvis Adgangskontrol for kortregistrering er indstillet til Ingen, kan du ikke registrere dit kort på printeren. For indstilling af Adgangskontrol for manuelt login til Ingen kræves kun et kort for at logge på, selv om Loginmetode er indstillet til Kort eller Manuelt login. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 4 Klik på Anvend. Konfiguration af indstillinger for Identitetstjeneste 2 I afsnittet Identitetstjenesteindstillinger skal du om nødvendigt vælge Aktiver pauseskærm. Bemærk: esf-printere i version 2.x skal bruge programmet esf Security Manager, når Aktiver pauseskærm er deaktiveret. Hvis du vil se en liste over disse printere, skal du se Readme-filen. 3 Skriv værtsnavnet eller IP-adressen på identitetstjenesteudbyderen. 4 Skriv om nødvendigt værtsnavnet eller IP-adressen på badgetjenesteudbyderen. 5 Upload serverens SSL-certifikat for at oprette en sikker forbindelse til serveren.

11 Konfiguration af programmet 11 6 Hvis du har et klient-id og en klienthemmelighed fra identitetstjenesteudbyderen, skal du skrive oplysningerne i de relevante felter. 7 Angiv programmets adgangspolitik. Fortsæt Fortsætter med at bruge printeren, selv om det mislykkes at oprette forbindelse til identitetstjenestens server. Mislykkedes Gå tilbage til loginskærmbilledet, hvis det mislykkes at oprette forbindelse til identitetstjenestens server. 8 For at give brugerne mulighed for at logge på printeren ved hjælp af en separat tjenestekonto skal du vælge Brug tjenestekonto og derefter indtaste legitimationsoplysninger til tjenestekontoen. 9 Klik på Anvend. PIN-godkendelse Konfiguration af PIN-brugergodkendelse Før du begynder, skal du sikre dig, at adgangskontrol for App 2 eller Løsning 2 er indstillet til programmets sikkerhedsskabelon. Der er flere oplysninger i Konfiguration af adgangskontrol på side 6. 2 I afsnittet Loginskærmbillede skal du indstille Loginmetode til en mulighed, der understøtter PINgodkendelse. 3 I afsnittet Brugergodkendelse skal du gøre følgende: Indstil Kortgodkendelse til din foretrukne godkendelsesmetode. Indstil Adgangskontrol for kortregistrering til din foretrukne adgangskontrol. Indstil PIN-kodeadgangskontrol til App 1 eller Løsning 1. Indstil Adgangskontrol for manuelt login til din foretrukne adgangskontrol. Indstil Adgangskontrol for session til App 2 eller Løsning 2. Bemærkninger: Hvis PIN-kodeadgangskontrol er indstillet til Ingen, kan du ikke registrere din PIN-kode på printeren. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 4 Klik på Anvend. Konfiguration af indstillinger for PIN-indstillinger 2 I afsnittet PIN-indstillinger skal du skrive webserverens adresse og derefter vælge PIN-kodens minimumslængde. 3 Indtast fejlmeddelelser for ugyldig PIN-kode. 4 Klik på Anvend.

12 Konfiguration af programmet 12 LDAP-godkendelse Brug LDAP-godkendelse ved validering af brugere via en LDAP-server. Konfiguration af LDAP-brugergodkendelse Inden du begynder, skal du kontrollere at: Adgangskontrol for App 2 eller Løsning 2 er indstillet til programmets sikkerhedsskabelon. Adgangskontrol for App 3 eller Løsning 3 er indstillet til en LDAP-sikkerhedsskabelon. Bemærk: Der er flere oplysninger i Konfiguration af adgangskontrol på side 6. 2 I afsnittet Logonskærm skal du indstille Logonmetode til Kort eller Manuelt login. 3 I afsnittet Brugergodkendelse skal du gøre følgende: Indstil Kortgodkendelse til LDAP. Indstil Adgangskontrol for kortregistrering til App 3 eller Løsning 3. Indstil Adgangskontrol for manuelt login til App 3 eller Løsning 3. Indstil Adgangskontrol for session til App 2 eller Løsning 2. Bemærkninger: Hvis Adgangskontrol for kortregistrering er indstillet til Ingen, kan du ikke registrere dit kort på printeren. For indstilling af Adgangskontrol for manuelt login til Ingen kræves kun et kort for at logge på, selv om Loginmetode er indstillet til Kort eller Manuelt login. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 4 Klik på Anvend. Konfiguration af LDAP-indstillinger 2 Indstillingerne konfigureres i afsnittet LDAP-indstillinger. Bemærkninger: Hvis Brug adressebog er valgt, anvender programmet de LDAP-indstillinger, der allerede er konfigureret i printerens netværkskonti. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 3 Klik på Anvend.

13 Konfiguration af programmet 13 Indstilling af foretrukne programmer 2 Gør et eller flere af følgende: For at tilpasse printernes startskærmbillede skal indstillingerne for startskærmbilledet konfigureres. For at få vist registreringsmeddelelser i afsnittet Avancerede indstillinger skal du vælge Vis introduktionsmeddelelse for registrering og Vis meddelelse for gennemført registrering. For at høre en biptone efter et vellykket login i afsnittet Avancerede indstillinger skal du vælge Aktiver biptone ved gennemført login og derefter angive biptonens frekvens. For at kunne bruge en profil efter gennemført login i afsnittet Avancerede indstillinger skal du indtaste type og profilnavn i feltet Loginprofil. Bemærk: Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i hjælpeteksten. 3 Klik på Anvend. Visning af tilgængelige profiler 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Klik på Administrer genveje > Administrer profilgenveje. Visning af ressourcer til brugerkonti Funktionen Brug den valgte ressource er kun tilgængelig, hvis loginmetoderne til kortregistrering og manuelt login er Kerberos, Active Directory eller LDAP+GSSAPI. Denne funktion er også kun tilgængelig, hvis kortvalidering er indstillet til Webtjeneste eller Printerbaseret. Hvis funktionen er aktiveret for kortregistrering, er det badge-id, der er registreret, i formatet brugernavn@ressource. Hvis funktionen er aktiveret for manuelt login, er det brugernavn, der vises i printerens kontrolpanel, i formatet brugernavn@ressource. Disse indstillinger gælder ikke for login med PIN-kode og registrering af PIN-kode. For at aktivere denne funktion skal du gøre følgende: 2 I afsnittet Avancerede indstillinger skal du vælge Brug den valgte ressource. 3 Klik på Anvend. Eksportere eller importere en konfigurationsfil 2 Eksporter eller importer konfigurationsfilen. Bemærkninger: Hvis fejlen JVM Ikke nok hukommelse opstår, gentages eksportprocessen, indtil konfigurationsfilen er gemt.

14 Konfiguration af programmet 14 Hvis der opstår timeout, og der vises et tomt skærmbillede, skal du opdatere webbrowseren og derefter klikke på Anvend.

15 Administration af programmet 15 Administration af programmet Bemærk: Programstatussiden er kun tilgængelig, når du bruger printerbaseret godkendelse. Adgang til statussiden for programmet Brug statussiden til at overvåge printeraktivitet. 1 Klik på Programmer > Kortgodkendelse i Embedded Web Server. 2 Bemærk følgende oplysninger: Status Viser printerens aktivitetsstatus. Ikke konfigureret Printeren er ikke konfigureret. Offline Ingen igangværende printeraktivitet eller kommunikation. Online Printeren er aktiv. Oppetid Angiver, hvor længe programmet har kørt. (denne printer) Den aktuelle printer. Seneste aktivitet Masterprinterens seneste aktivitet. Antal brugere Det samlede antal registrerede brugere. Registreringsstatus Angiver, om printeren er offline eller online. Senest synkroniseret med master Det seneste tidspunkt, hvor backupprinteren blev opdateret med masterprinteren. Seneste kontakt med master Det seneste tidspunkt, hvor backupprinteren kommunikerede med masterprinteren. Seneste synkronisering som master Det seneste tidspunkt, hvor backupprinteren fungerede som masterprinter. Seneste aktivitet som master Det seneste aktivitet, hvor backupprinteren fungerede som masterprinter. Varighed som master Angiver, hvor længe backupprinteren har fungeret som masterprinter. Aktuelt serviceret af Den klientprinter, der senest var i kontakt med master- eller backupprinteren. Seneste aktivitet med backup Det seneste tidspunkt, hvor klientprinteren var i kontakt med backupprinteren. Administration af brugerkonti og klientprintere Bemærk: Denne funktion vises kun, når en printer fungerer som masterprinter. 1 Åbn programmets statusside fra Embedded Web Server 2 Gør et af følgende: Slet brugerkonti a I afsnittet Master skal du klikke på Slet brugere. b Indtast et eller flere bruger-id'er, og slet dem.

16 Administration af programmet 16 Tilføj klientprintere a I afsnittet Klienter skal du klikke på Tilføj klienter. b Indtast en eller flere IP-adresser for printere, og slet dem. Slet klientprintere Bemærk: Du kan ikke slette klientprintere, når masterprinteren er offline, eller når programmet er afinstalleret. a I afsnittet Klienter skal du vælge en eller flere klientprintere. b Klik på Slet klienter. Gentilknytning af printerroller 1 Konfigurer en ny masterprinter. a Åbn programkonfigurationssiden fra den nye masterprinters Embedded Web Server. b I afsnittet Printerbaseret kortvalidering angives rollen til Master. c Skriv værtsnavnet eller IP-adressen på backupprinteren. d Klik på Anvend. 2 Knyt backupprinteren til den nye masterprinter. a Gå til programkonfigurationssiden fra den nye backupprinters Embedded Web Server. b Skriv værtsnavnet eller IP-adressen på den nye masterprinter i afsnittet Printerbaseret kortvalidering. c Klik på Anvend. 3 Slet klientprinteren fra det aktuelle masterprinter. a Åbn programstatussiden fra den aktuelle masterprinters Embedded Web Server. b Slet klientprinteren i afsnittet Klienter. 4 Knyt klientprinteren til den nye masterprinter igen. Gør et af følgende: Brug af programkonfigurationssiden a Gå til programkonfigurationssiden fra den nye klientprinters Embedded Web Server. b I afsnittet Printerbaseret kortvalidering angives rollen til Klient. c Skriv værtsnavnet eller IP-adressen på den nye masterprinter. Bemærk: Kontroller, at backupprinterens værtsnavn eller IP-adresse er korrekt. d Klik på Anvend. Sådan anvendes masterprinterens statusside a Åbn programstatussiden fra den nye masterprinters Embedded Web Server. b I afsnittet Klienter skal du klikke på Tilføj klienter. c Skriv IP-adressen på klientprinteren, og tilføj den derefter.

17 Brug af et program 17 Brug af et program Registrering af brugere 1 Hold dit kort over kortlæseren. 2 Angiv dine legitimationsoplysninger på printerens kontrolpanel. Bemærk: Hvis du bruger Kerberos eller Active Directory eller LDAP+GSSAPI til kortregistrering, skal du derefter vælge en ressource. 3 Følg vejledningen i displayet. Registrering af en PIN-kode Inden du begynder, skal du sikre dig, at loginmetoden er indstillet til at understøtte PIN-godkendelse. 1 I printerens kontrolpanel skal du trykke på Login med PIN-kode. 2 Følg vejledningen i displayet. Sådan logger du manuelt ind på printeren 1 På printerens kontrolpanel skal du trykke på Login med PIN-kode eller Log på manuelt. 2 Indtast dine legitimationsoplysninger til login. Bemærk: Hvis du bruger Kerberos eller Active Directory eller LDAP+GSSAPI til manuelt login, skal du derefter vælge en ressource. 3 Følg vejledningen i displayet.

18 Fejlfinding 18 Fejlfinding Programfejl Prøv et eller flere af følgende forslag: Kontroller systemloggen 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Gør et af følgende, afhængigt af printermodellen: Klik på Apps > Apps-administration. Klik på Enhedsløsninger > Løsninger (esf). Klik på Embedded Solutions. 3 Klik på System > Log. 4 Vælg og angiv relevante filtre. 5 Analyser logfilen, og løs derefter problemet. Kontakt din Lexmark-repræsentant Programmet kører ikke med den opdaterede version af SaaS Print Release Prøv et eller flere af følgende forslag: Sørg for, at Print Release er konfigureret korrekt Hvis du har opgraderet dit SaaS-udskriftsstyringsprogram til Print Release v2.0 eller nyere, skal du huske at deaktivere Baggrund og Pauseskærm. Knyt Kortgodkendelsens adgangskontrol til Print Release, og kontroller derefter, at Print Release er konfigureret korrekt. Du kan finde yderligere oplysninger i Administratorvejledningen til Print Release. Kontakt din Lexmark-repræsentant Licensfejl Prøv et eller flere af følgende forslag: Kontroller, at programmet er licenseret Kontakt en Lexmark-repræsentant for at få flere oplysninger om køb af licens.

19 Fejlfinding 19 Kontroller, om licensen er opdateret 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Gør et af følgende, afhængigt af printermodellen: Klik på Apps > Apps-administration. Klik på Enhedsløsninger > Løsninger (esf). Klik på Embedded Solutions. 3 Klik på licensstatus for programmet på listen. 4 Opdater licensen. Godkendelsesfejl Prøv et eller flere af følgende forslag: Øg printertimeout Hvis du bruger Identitetstjeneste som kortgodkendelsesmetode, har printeren muligvis brug for mere tid til at kommunikere med identitetstjenesteudbyderen. 1 Klik på Indstillinger eller Konfiguration i Embedded Web Server. 2 Klik på Generelle indstillinger > Timeouts. 3 Øg timeout for skærmbillede og slumretilstand. 4 Klik på Send. Kontroller, at printeren er tilsluttet til netværket Du kan finde yderligere oplysninger i printerens brugervejledning. Sørg for, at sikkerhedsserveren er online og ikke er optaget Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte din systemadministrator. Brugeren er logget af Brugeren kan have nået det tilladte antal loginfejl. Øg log ud-tiden og det tilladte antal loginfejl 1 I Embedded Web Server gøres et af følgende, afhængigt af printermodellen: Klik på Indstillinger > Sikkerhed > Diverse sikkerhedsindstillinger > Login-restriktioner. Klik på Konfiguration > Sikkerhed. 2 Øg log ud-tiden og det tilladte antal loginfejl eller den automatiske log ud-forsinkelse. 3 Klik på Send.

20 Fejlfinding 20 Kan ikke registrere en klientprinter Prøv et eller flere af følgende forslag: Sørg for, at masterprinteren eller backupprinteren er online Der er flere oplysninger i Adgang til statussiden for programmet på side 15. Sørg for, at masterprinteren og backupprinteren er konfigureret korrekt Der er flere oplysninger i Konfiguration af printerbaseret brugergodkendelse på side 8. Sørg for, at du ikke overskrider 23 registrerede klientprintere Der er flere oplysninger i Administration af brugerkonti og klientprintere på side 15. Kontakt din Lexmark-repræsentant Kan ikke godkende kortet Prøv et eller flere af følgende forslag: Indstil Logonmetode til Kort eller Manuelt login 2 I afsnittet Logonskærm skal du indstille Logonmetode til Kort eller Manuelt login. 3 Klik på Anvend. Kontakt din Lexmark-repræsentant Kan ikke finde ressourceoplysninger Prøv et eller flere af følgende forslag: Nogle loginmetoder til manuelt login eller kortregistrering, f.eks. lokale konti eller LDAP, kræver ikke valg af ressource. Loginmetoder, der kræver valg af ressource, er Kerberos, Active Directory og LDAP+GSSAPI. Deaktiver valg af ressource 2 I afsnittet Avancerede indstillinger skal du rydde Brug den valgte ressource. 3 Klik på Anvend.

21 Fejlfinding 21 Skift loginmetode 2 I afsnittet Brugergodkendelse skal du indstille Adgangskontrol til kortregistrering og Adgangskontrol for manuelt login til App 1 eller Løsning 1. 3 Klik på Anvend. Kontakt din Lexmark-repræsentant Kan ikke oprette forbindelse til LDAP-serveren Prøv et eller flere af følgende forslag: Kontroller, at LDAP-indstillingerne er konfigureret korrekt Der er flere oplysninger i Konfiguration af LDAP-indstillinger på side 12. Kontakt din Lexmark-repræsentant

22 Hyppigt stillede spørgsmål 22 Hyppigt stillede spørgsmål Hvorfor kan jeg ikke tilføje eller slette en klientprinter, når en backupprinter fungerer som en masterprinter? Du kan kun slette eller tilføje en klientprinter, når masterprinteren er online. Kan jeg fjerne en klientprinter og knytte den til dens nye masterprinter igen, selv om den aktuelle masterprinter er offline? Ja, du skal gøre følgende: 1 Geninstaller programmet fra den nye klientprinters Embedded Web Server. 2 Indstil rollen som en klientprinter, og konfigurer den derefter i forhold til dens nye master- og backupprintere. Der er flere oplysninger i Konfiguration af printerens rolle på side 8. Hvad sker der, hvis jeg utilsigtet kommer til at afinstallere programmet fra printeren? 1 Geninstaller programmet fra Embedded Web Server. 2 Angiv en rolle for printeren. Der er flere oplysninger i Konfiguration af printerens rolle på side 8. Bemærk: Sørg for at konfigurere masterprinteren, backupprinteren og derefter klientprintere i nævnte rækkefølge. 3 Afhængig af rollen skal du konfigurere printeren. Bemærkninger: Hvis programmet geninstalleres på en masterprinter, skal du knytte den til dens backupprinter. Hvis programmet geninstalleres på en backupprinter, skal du knytte den til dens masterprinter. Hvis programmet geninstalleres på en klientprinter, skal du knytte den til dens master- og backupprinter. Der er flere oplysninger i Gentilknytning af printerroller på side 16. Hvorfor kan jeg ikke se kopi- eller faxknappen på låseskærmbilledet, selv om jeg har aktiveret den uden at logge på? Indstil adgangskontrollen til kopierings- eller faxfunktionen til Ingen sikkerhed. Der er flere oplysninger i Konfiguration af loginskærmbilledet på side 7.

23 Hyppigt stillede spørgsmål 23 Hvad sker der, hvis jeg har samme adgangskontroller for Adgangskontrol for manuelt login og Adgangskontrol for session? For at få adgang til printerens funktioner fra startskærmbilledet skal du angive dine legitimationsoplysninger, når du logger ind manuelt. Kan jeg have forskellige adgangskontroller for Adgangskontrol for manuelt login og Kortgodkendelse? Ja, undtagen når du bruger identitetstjenestegodkendelse, hvor du skal indstille Adgangskontrol for manuelt login og Kortgodkendelse til Identitetstjeneste.

24 Bekendtgørelser 24 Bekendtgørelser Bekendtgørelse om version Juli 2016 Følgende afsnit gælder ikke for lande, hvor sådanne regler ikke er i overensstemmelse med den lokale lovgivning: LEXMARK INTERNATIONAL, INC., UDSENDER DETTE DOKUMENT "SOM DET ER OG FOREFINDES" UDEN ANSVAR AF NOGEN ART, HVERKEN UDTRYKKELIGT ELLER STILTIENDE, HERUNDER, MEN IKKE BEGRÆNSET TIL, STILTIENDE ANSVAR FOR SALGBARHED ELLER EGNETHED TIL BESTEMTE FORMÅL. Nogle stater tillader ikke ansvarsfraskrivelse for udtrykkeligt eller stiltiende ansvar ved bestemte transaktioner, og derfor er denne erklæring måske ikke gældende for dig. Dette dokument kan indeholde tekniske unøjagtigheder eller typografiske fejl. Der foretages regelmæssige ændringer af oplysningerne heri. Ændringerne inkluderes i senere udgaver. Forbedringer eller ændringer af de beskrevne produkter eller programmer kan foretages på et hvilket som helst tidspunkt. Henvisninger til produkter, programmer eller tjenester i dette dokument indebærer ikke, at producenten ønsker at gøre disse tilgængelige i alle de lande, hvor producenten opererer. En henvisning til et produkt, et program eller en tjeneste angiver eller antyder ikke, at kun dette produkt, dette program eller denne tjeneste kan anvendes. Eventuelle produkter, programmer eller tjenester med tilsvarende funktionalitet, som ikke er i strid med eksisterende immaterialret, kan anvendes i stedet. Evaluering og godkendelse af brug i forbindelse med andre produkter, programmer eller tjenester, undtagen de af producenten udtrykkeligt tildelte, er brugerens ansvar. Besøg for at få teknisk support fra Lexmark. Besøg for at få oplysninger om forbrugsstoffer og overførsler Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. GOVERNMENT END USERS The Software Program and any related documentation are "Commercial Items," as that term is defined in 48 C.F.R , "Computer Software" and "Commercial Computer Software Documentation," as such terms are used in 48 C.F.R or 48 C.F.R , as applicable. Consistent with 48 C.F.R or 48 C.F.R through , as applicable, the Commercial Computer Software and Commercial Software Documentation are licensed to the U.S. Government end users (a) only as Commercial Items and (b) with only those rights as are granted to all other end users pursuant to the terms and conditions herein. Varemærker Lexmark og Lexmark-logoet er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Lexmark International, Inc. i USA og/eller andre lande. Active Directory er enten et registreret varemærke eller et varemærke tilførende Microsoftvirksomhedsgruppen i USA og andre lande. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere.

25 Index 25 Index A adgang til Embedded Web Server 5 adgang til konfigurationssiden 7 adgangskontroller konfigurere 6 aktivering af en biptone, når du er logget på 13 angivelse af programindstillinger 13 B backupprinter installere 8 tilknytning 16 brug af en loginprofil 13 brug af faxfunktionen uden at skulle logge på 7 brug af kopieringsfunktionen uden at skulle logge på 7 brugere registrere 17 tilføje 17 brugeren er logget af 19 brugergodkendelse til identitetstjeneste konfigurere 10 brugergodkendelse til webtjeneste konfigurere 9 brugerkonti slette 15 D der kan ikke oprettes forbindelse til LDAP-serveren 21 E eksportere en konfigurationsfil 13 Embedded Web Server tilgå 5 F fejlfinding brugeren er logget af 19 der kan ikke oprettes forbindelse til LDAPserveren 21 godkendelsesfejl 19 kan ikke finde ressourceoplysninger 20 kan ikke godkende kortet 20 kan ikke registrere en klientprinter 20 licensfejl 18 programfejl 18 flytning klientprintere 16 G gentilknytning af printerroller 16 godkendelsesfejl 19 I identitetstjenesteindstillinger konfigurere 10 importere en konfigurationsfil 13 indstillinger for webtjeneste konfigurere 10 installere printere 8 interne brugerkonti tilføje 5 K kan ikke finde ressourceoplysninger 20 kan ikke godkende kortet 20 kan ikke registrere en klientprinter 20 klientprintere flytning 16 installere 8 slette 15 tilføje 15 konfiguration af adgangskontroller 6 konfiguration af brugergodkendelse til identitetstjeneste 10 konfiguration af brugergodkendelse til webtjeneste 9 konfiguration af en ny masterprinter 16 konfiguration af indstillinger for identitetstjeneste 10 konfiguration af indstillinger for webtjeneste 10 konfiguration af LDAPbrugergodkendelse 12 konfiguration af LDAPindstillinger 12 konfiguration af PINbrugergodkendelse 11 konfiguration af PINindstillinger 11 konfiguration af printerbaseret brugergodkendelse 8 konfiguration af ressourcer loginmetoder 13 konfigurationsfil eksportere eller importere 13 konfigurationsside for programmet tilgå 7 konfigurere loginmetode 7 loginskærmbillede 7 L LDAP-brugergodkendelse konfigurere 12 LDAP-indstillinger konfigurere 12 licensfejl 18 log på manuel 17 log på manuelt 17 loginmetode konfigurere 7 loginprofil brug af 13 loginskærmbillede konfigurere 7

26 Index 26 M masterprinter installere 8 N ny masterprinter konfigurere 16 O ofte stillede spørgsmål 22 oprettelse af en sikkerhedsskabelon 5 oversigt 4 T tilføje brugere 17 klientprintere 15 tilføjelse af en intern brugerkonto 5 tilgå statusside 15 tilknytning af backupprinteren 16 V visning af ressourcer til brugerkonti 13 P PIN-brugergodkendelse konfigurere 11 PIN-indstillinger konfigurere 11 PIN-kode registrere 17 printerbaseret brugergodkendelse konfigurere 8 printere installere 8 printerroller gentilknytning 16 programfejl 18 programindstillinger angivelse 13 R registrere brugere 17 registrering af en PIN-kode 17 registreringsmeddelelser angivelse 13 S sikkerhedsskabelon oprette 5 slette brugerkonti 15 klientprintere 15 statusside tilgå 15 sådan logger du manuelt ind på printeren 17

Genvejscenter. Version 5.1. Administratorvejledning

Genvejscenter. Version 5.1. Administratorvejledning Genvejscenter Version 5.1 Administratorvejledning Juli 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Konfiguration af printerindstillinger...5 Adgang til Embedded Web

Læs mere

Send driver. Administratorvejledning

Send driver. Administratorvejledning Send driver Administratorvejledning Januar 2013 www.lexmark.com Oversigt 2 Oversigt Send driver giver dig mulighed for nemt at hente en printerdriver til en specifik printermodel. Programmet sender dig

Læs mere

Sikre tilbageholdte udskriftsjob. Administratorvejledning

Sikre tilbageholdte udskriftsjob. Administratorvejledning Sikre tilbageholdte udskriftsjob Administratorvejledning April 2013 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt... 3 Konfigurering af sikre tilbageholdte udskriftsjob... 4 Konfiguration og sikring af programmet...4

Læs mere

Scan to RightFax. Administratorvejledning

Scan to RightFax. Administratorvejledning Scan to RightFax Administratorvejledning November 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt... 3 Tjekliste over parathed til implementering... 4 Konfiguration af programmet...5 Adgang til konfigurationssiden

Læs mere

Skærmtilpasning. Version 4.2. Administratorvejledning

Skærmtilpasning. Version 4.2. Administratorvejledning Skærmtilpasning Version 4.2 Administratorvejledning Januar 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Konfiguration af programmet...5 Adgang til Embedded Web Server...

Læs mere

AccuRead OCR. Administratorvejledning

AccuRead OCR. Administratorvejledning AccuRead OCR Administratorvejledning April 2015 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt...3 Understøttede programmer...3 Understøttede formater og sprog...4 OCR-ydeevne...4 Eksempeldokumenter...6 Konfiguration

Læs mere

Scan Center. Version 1.1. Administratorvejledning

Scan Center. Version 1.1. Administratorvejledning Scan Center Version 1.1 Administratorvejledning September 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Tjekliste over parathed til implementering... 6 Konfiguration

Læs mere

Sikre tilbageholdte udskriftsjob

Sikre tilbageholdte udskriftsjob Sikre tilbageholdte udskriftsjob Version 3.0 Administratorvejledning Januar 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Tjekliste over parathed til implementering...

Læs mere

Printer, option og vejledning til kompatible opstillinger. Laserprintere

Printer, option og vejledning til kompatible opstillinger. Laserprintere Printer, option og vejledning til kompatible opstillinger Laserprintere Januar 2017 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Understøttede maksimale konfigurationer... 4 Lexmark CS310, CS410 og CS510 Serie...4

Læs mere

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Upublicerede rettigheder forbeholdes under copyright-lovgivningen i USA. Indholdet i denne publikation må ikke gengives på nogen

Læs mere

AccuRead OCR. Administratorvejledning

AccuRead OCR. Administratorvejledning AccuRead OCR Administratorvejledning Juli 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Systemkrav... 4 Understøttede programmer... 4 Understøttede formater og sprog...

Læs mere

AccuRead Automate. Administratorvejledning

AccuRead Automate. Administratorvejledning AccuRead Automate Administratorvejledning April 2015 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt...3 Konfiguration af programmet...4 Adgang til konfigurationssiden for programmet...4 Konfiguration af AccuRead

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version B DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Introduktion til Micro Focus Vibe Desktop til Windows

Introduktion til Micro Focus Vibe Desktop til Windows Introduktion til Micro Focus Vibe Desktop til Windows September 2018 Introduktion Du kan synkronisere dine Micro Focus Vibe-filer til din computer og derefter ændre filerne uden at have direkte adgang

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner for bemærkninger Vi anvender bemærkninger på følgende måde gennem hele denne brugsanvisning: Bemærkninger fortæller dig, hvordan du bør reagere

Læs mere

Avigilon Control Center 6 software-opgradering

Avigilon Control Center 6 software-opgradering Avigilon Control Center 6 software-opgradering Ved opgradering til ACC 6 software, skal din software og licenser opgraderes. BEMÆRK: Du kan kun opgradere ACC 5.x software til ACC 6 software. Hvis du kører

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

NETVÆRKSBRUGSANVISNING

NETVÆRKSBRUGSANVISNING NETVÆRKSBRUGSANVISNING Lagring af udskriftslog på netværket Version 0 DAN Definition af noter Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller dig, hvordan du skal reagere i

Læs mere

Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365

Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365 Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365 Bruge Outlook til Android-appen BEMÆRK Outlook til Android kræver en enhed, der kører Android 4.0 eller nyere. Appens tilgængelighed varierer,

Læs mere

Avigilon Control Center 6 software-opgradering

Avigilon Control Center 6 software-opgradering Avigilon Control Center 6 software-opgradering Ved opgradering til ACC 6-software, skal din software og licenser opgraderes. BEMÆRK: Du kan kun opgradere ACC 5.x-software til ACC 6-softwaren. Hvis du kører

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given situation, eller

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given situation, eller

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Web Connect vejledning

Web Connect vejledning Web Connect vejledning Version 0 DAN Omfattede modeller Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: ADS-2500W og ADS-2600W Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen:

Læs mere

Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere)

Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere) Xerox App Gallery-app Startvejledning 702P03997 Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere) Brug Xerox App Gallery-appen til at finde apps med nye funktioner eller

Læs mere

Uni-Login Skift adgangskode

Uni-Login Skift adgangskode Windows 8 Uni-Login Skift adgangskode Obligatorisk ved nyetablerede SkoleIT Cloud-netværk. Ikke nødvendigt ved etablerede netværk. Inden du kan bruge dit Uni-login til at logge på skolens IT-løsning, kan

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version A DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Vejledning i frigivningsindstillinger for print

Vejledning i frigivningsindstillinger for print Vejledning i frigivningsindstillinger for print INDHOLDSFORTEGNELSE OM DENNE VEJLEDNING............................................................................... 2 FUNKTIONEN FRIGIV UDSKRIFT........................................................................

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Wi-Fi Directvejledning

Wi-Fi Directvejledning Wi-Fi Directvejledning Enkel opsætning med Wi-Fi Direct Problemløsning Tillæg Indholdsfortegnelse Sådan læses vejledningerne... 2 Anvendte symboler... 2 Ansvarsfraskrivelse... 2 1. Enkel opsætning med

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller:

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: AirPrint vejledning Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Version A DAN Definitioner af bemærkninger

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Outlook 2010 POP3-opsætning

Outlook 2010 POP3-opsætning mailplatform Microsoft Exchange 2010 Indledning Med denne vejledning har du mulighed for at opsætte en POP3 konto i Outlook 2010. Beskrivelse Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook 2010 installeret

Læs mere

Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP

Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP Microsoft Dynamics Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP Oktober 2012 Find opdateringer til denne dokumentation på følgende placering: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=162565

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

ThinkVantage Fingerprint Software

ThinkVantage Fingerprint Software ThinkVantage Fingerprint Software Ophavsret Lenovo 2009. RETTIGHEDER BEGRÆNSET FOR USA'S MYNDIGHEDER: Vores produkter og/eller tjenester leveres med BEGRÆNSEDE RETTIGHEDER. Brug, kopiering eller offentliggørelse

Læs mere

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Hvis Mac OS X v10.3 eller en nyere version allerede er installeret på computeren: Alt, du behøver at gøre, er at opdatere til Leopard. Se

Læs mere

Forbindelsesstyring Brugervejledning

Forbindelsesstyring Brugervejledning Forbindelsesstyring Brugervejledning Udgave 1.0 DA 2010 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Nokia, Nokia Connecting People og Nokia Original Accessories-logoet er varemærker eller registrerede varemærker

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Milestone Systems. Hurtig introduktion: Aktiver licenser til XProtect VMS-produkter 2019 R1. XProtect Professional og XProtect Express

Milestone Systems. Hurtig introduktion: Aktiver licenser til XProtect VMS-produkter 2019 R1. XProtect Professional og XProtect Express Milestone Systems Hurtig introduktion: Aktiver licenser til XProtect VMS-produkter 2019 R1 XProtect Professional og XProtect Express Før du går i gang Dette dokument beskriver de grundlæggende trin, som

Læs mere

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Indholds Fortegnelse Indledning - Generelt...3 Windows skal være 64 bit...3 Installation, HUSK at stille brugerrettigheder på din Computer...3 Installation, Skærmkort

Læs mere

Del online. Kom godt i gang. Åbning af onlinetjenesten. Overførsel af filer. Del online

Del online. Kom godt i gang. Åbning af onlinetjenesten. Overførsel af filer. Del online Share Online 2.0 2007 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Nokia Corporation. Andre produkter og firmanavne,

Læs mere

ISOWARE release note

ISOWARE release note ISOWARE 8.0.0 release note Indhold Vigtig information... 2 Forbedringer og nye features... 2 Processer... 2 Visning af proces id... 2 Rapporter... 2 Dataimport til rapporttabeller... 2 Mulighed for at

Læs mere

Guide til Google Cloud Print

Guide til Google Cloud Print Guide til Google Cloud Print Oplysninger om Google Cloud Print Udskrivning med Google Cloud Print Tillæg Indholdsfortegnelse Sådan læses vejledningerne... 2 Anvendte symboler... 2 Ansvarsfraskrivelse...

Læs mere

NV Manager Brugervejledning

NV Manager Brugervejledning NV Manager Brugervejledning Loganalyser og online betjening af NV Comfort DK +45 4567 0300 info.dk@windowmaster.com UK +44 (0) 1536 614 070 info.uk@windowmaster.com www.windowmaster.com DE +49 (0) 40 87

Læs mere

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014 Introduktion Unifaun Online 29-04-2014 2 Indhold 1 Introduktion til Unifaun Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

HASP-fejlfindingsvejledning

HASP-fejlfindingsvejledning HASP-fejlfindingsvejledning Corporate office: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright and trademarks: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Læs mere

AirPrint vejledning. Version 0 DAN

AirPrint vejledning. Version 0 DAN AirPrint vejledning Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon i hele brugsanvisningen: Bemærk! Bemærkninger fortæller dig, hvordan du skal reagere i en given situation, eller giver

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE

BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE BRUGERVEJLEDNING ADMINISTRATIONSPORTAL FOR FORHANDLERE Dato: 7. januar 2015 Version: 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 A. Administrationsportal...3 2. Kom godt i gang...4 A. Minimumskrav...4 B.

Læs mere

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, erklærer som eneansvarlige, at produkterne DTN-10 og DTN-11 er i overensstemmelse med

Læs mere

Denne brugsanvisningen gælder for følgende modeller:

Denne brugsanvisningen gælder for følgende modeller: AirPrint vejledning Denne brugsanvisningen gælder for følgende modeller: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013 Introduktion Pacsoft Online 11-11-2013 2 Indhold 1 Introduktion til Pacsoft Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Installering. NETGEAR 802.11ac trådløst access point WAC120. Pakkens indhold. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Installering. NETGEAR 802.11ac trådløst access point WAC120. Pakkens indhold. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Varemærker NETGEAR samt NETGEAR-logoet og Connect with Innovation er varemærker og/eller registrerede varemærker tilhørende NETGEAR, Inc. og/eller dets datterselskaber i USA og/ eller andre lande. Informationen

Læs mere

Outlook 2010 Exchange-opsætning

Outlook 2010 Exchange-opsætning Manuel på Exchange 2010 (mailcloud.dk) Indledning Beskrivelse Med denne vejledning har du mulighed for manuelt at opsætte din Exchange konto i Outlook. Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12 Versionsbrev LUDUS Web version 2.28.0 Den 8. august 2012 J.nr. 4004-V1046-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

Bekendtgørelse om version. Sikkerhedsoplysninger. Vigtige punkter og advarsler. Bekendtgørelser om elektronisk stråling.

Bekendtgørelse om version. Sikkerhedsoplysninger. Vigtige punkter og advarsler. Bekendtgørelser om elektronisk stråling. Bekendtgørelse om version Varemærker Sikkerhedsoplysninger Vigtige punkter og advarsler 1 om elektronisk stråling Energy Star Lasererklæring Bekendtgørelse om version 2 April 2001 Følgende afsnit gælder

Læs mere

Wi-Fi Directvejledning

Wi-Fi Directvejledning Wi-Fi Directvejledning Enkel opsætning med Wi-Fi Direct Problemløsning Indholdsfortegnelse Sådan læses vejledningerne... 2 Anvendte symboler... 2 Ansvarsfraskrivelse... 2 1. Enkel opsætning med Wi-Fi

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i Copyright Nokia Corporation 2002. Alle rettigheder forbeholdes. I Issue 2 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. SYSTEMKRAV...1 3. INSTALLATION AF PC SUITE...2

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Side 1 af 5 Tilslutningsvejledning Understøttede operativsystemer Ved hjælp af cd'en Software og dokumentation kan du installere printersoftwaren på følgende operativsystemer: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows

Læs mere

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8)

Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Scanning på netværket via Web Services (Windows Vista SP2 eller højere, Windows 7 og Windows 8) Web Services-protokollen gør det muligt for brugere af Windows Vista (SP2 eller højere), Windows 7 og Windows

Læs mere

Installation af Office 365 - Mac

Installation af Office 365 - Mac Installation af Office 365 - Mac Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Efter installation skal din computer have internetforbindelse mindst en gang hver

Læs mere

Installation og brug af Document Distributor

Installation og brug af Document Distributor Klik her for at få vist eller hente denne eller andre Lexmark Document Solutions-dokumenter. Installation og brug af Document Distributor Lexmark Document Distributor består af server- og klientprogrampakker.

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

Xerox CentreWare Vejledning til printerdrivere for Macintosh

Xerox CentreWare Vejledning til printerdrivere for Macintosh Xerox CentreWare Vejledning til printerdrivere for Macintosh 2009 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Xerox og Xerox-logoet, CentreWare, WorkCentre og ColorQube er varemærker tilhørende Xerox

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007 10.0 Begrænset tilføjelsesprogram til Outlook Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007

Læs mere

Brugervejledning til Connection Manager

Brugervejledning til Connection Manager Brugervejledning til Connection Manager 1.0. udgave 2 Indholdsfortegnelse Om programmet til forbindelsesstyring 3 Kom i gang 3 Åbning af programmet til forbindelsesstyring 3 Visning af den aktuelle forbindelsesstatus

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 9.0 Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 Den software, der beskrives i denne bog, leveres

Læs mere

Spam Manager. Brugervejledning

Spam Manager. Brugervejledning Spam Manager Brugervejledning Brugervejledning til Spam Manager Dokumentversion: 1.0 Juridisk meddelelse Juridisk meddelelse Copyright 2013 Symantec Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Symantec,

Læs mere

inox App - Version 5.1

inox App - Version 5.1 inox applikationen til iphone og ipad giver dig mulighed for at styre og overvåge dit NOX system, ligegyldigt hvor du befinder dig. Kan tilkoble og frakoble områder Kan se og kvittere alarmer Kan vise

Læs mere

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder)

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Indholdsfortegnelse Inden du tager din Brother-maskine i brug... Definitioner af bemærkninger... Varemærker... Indledning... Download

Læs mere

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2 Indhold BullGuard Premium Protection... 2 Installation af BullGuard Premium Protection... 2 Ny BullGuard-bruger... 2 Hvis du allerede har produktet Internet Security 2013 installeret... 3 Aktiver Premium-tjenester...

Læs mere

Introduktion OBS: Forberedelse

Introduktion OBS: Forberedelse Product: Cameras, NVRs, DVRs Page: 1 of 17 Introduktion Hik-Connect er en ny service introduceret af Hikvision, som integrerer det dynamiske Domain Name Service sammen med alarm push notifikation service.

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Systemair Connect. Opsætning

Systemair Connect. Opsætning Systemair Connect Opsætning Opsætning af Systemair Connect Denne vejledning er lavet for at hjælpe dig i gang med opsætningen af Systemair Connect. Du kan bl.a. læse om, hvordan du opbygger en understruktur

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers KORT VEJLEDNING TIL Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Nødvendige elementer...1 3. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Inden

Læs mere

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client 2017 Recordit.nu version 2 Call Recorder Kvikguide for Apresa Client Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Opsætning... 4 2.1 Brugere... 4 2.2 Konto... 7 2.3 Server forbindelse... 7 2.4 Skærm... 8 2.5

Læs mere

Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes.

Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes. Symantecs vejledning om optimal sikkerhed med pcanywhere Dette dokument gennemgår sikkerhedsforbedringerne i pcanywhere 12.5 SP4 og pcanywhere Solution 12.6.7, hvordan de vigtigste dele af forbedringerne

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Følgende versioner af Windows-operativsystemet understøtter Novell Filr Desktop-programmet:

Følgende versioner af Windows-operativsystemet understøtter Novell Filr Desktop-programmet: Readme-fil til Novell Filr Desktopprogrammet April 2015 1 Produktoversigt I Novell Filr Desktop-programmet kan du synkronisere dine Novell Filr-filer med filsystemet på din computer og derefter ændre filerne

Læs mere