Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af"

Transkript

1 Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers 1 Kontraktbilag 1 kravspecifikationer IT-tekniske krav Første spørgsmål i underpunkt 1.2 "Generelle krav vedr. software, licens, storage m.m." har intet nummer. Hvilket nummer ønsker I at bruge til identifikationen? 2 Kontraktbilag 1 kravspecifikationer Oplysninger Overskrift og tekst passer ikke helt overens. Ønskes beskrivelse af opbygning og kapacitet eller er det en generel beskrivelse af løsningen? 3 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt Anvend kontraktbilag 5 "kapacitetsdata" og angiv 95 percentilen pr ovennævnte analyse for en uges produktion. Kapacitetsdata er angivet som 7. april 2015, hvilket er 1 dag, skal der anvendes ekstrapolation op til en uge eller kan vi angive 95 % percentilen for denne dag? 4 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt Der ønskes en beregning af nødvendige antal rør til en dagsproduktion beregnet på basis af data i kontraktbilag 5 "Kapacitetsdata". Skal beregning baseres på 2015 data eller skal de fremskrives med 3 % p.a. indtil 2024? 5 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt Det ønskes, at der forekommer så få tunge løft som muligt. Tunge løft defineres her som løft > 3 kg. Skal bortskaffelse af rør medtages som tunge løft, hvis affaldsspand indeholder >3 kg, alternativt vil være, at man bortskaffer flere affaldsspande om dagen med <3 kg? Skal frekvensen af løft ligeledes angives? Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Pkt. 2.3 ændres til Oplysning pkt. 1.6: Her ønskes som anført, en overordnet beskrivelse (i prosa tekst) om den tilbudte løsning, herunder kapacitet (igen i overordnet termer). Beskrivelsen skal inkludere den faseudbygning, Ordregiver ønsker jf. Krav 1 pkt 2. Oplysning pkt. 2.1: Her ønskes en præciseret angivelse af den maksimale kapacitet angivet pr modul/element i den tilbudte løsning. Dette krav kan således anses som en specificering af Oplysning pkt Krav 5.1.4, og ændres til Desuden ønskes 95 percentilen angivet for ovennævnte analyser regnet fra modtagelse på båndløsningen til svarafgivelse i EPJ. Anvend kontraktbilag 5 "kapacitetsdata" og angiv 95 percentilen pr ovennævnte analyse for en dags produktion. Vær opmærksom på, at den efterspurgte løsning desuden skal kunne håndtere en kapacitet svarende til 2024, som angivet i kontraktbilag 5. Der forventes en årlig stigning på 3%. Dette skal også medtages. Da den tilbudte løsning skal kunne håndtere en kapacitet svarende til 2024 (dvs. med fremskrivning i 8 år og frem til 2023 jf. Kontraktbilag 5) skal beregningen baseres på dette. Ja, affaldsspand skal inkluderes hvis den vejer mere end 3 Kg. Tilbudsgiver må meget gerne supplere med frekvens samt evt. løsningsforslag til håndtering således at belastningen af medarbejderen, der skal håndtere løft minimeres.

2 punkt 2.3 Der står anført "Tilkoblingen skal inkluderer koagulationsudstyr, uddannelse (omfang heraf se linje 18) nødvendigt bånd, samt præ og postanalytisk udstyr og spejling". Hvad menes med spejling? Skal det læses som back-up udstyr? 7 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt 2.5 Der står anført "Senere tilkøb af moduler. Der ønskes oplyst pris på alle tilbudte analyseudstyr af en type der findes i den tilbudte grundkonfiguration" Er det moduler eller analyseudstyr, der ønskes pris på? 8 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt I relation til dette punkt ønskes oplyst, om alle de modtagne rør fra praksissektoren er "ikke-centrifugerede" eller om der modtages både "centrifugerede rør" og "ikke centrifugerede rør"? 9 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt Energiforhold skal indgå i uddannelsesoptioner jf. kontraktbilag Udspecificering af dette ønskes. 10 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt Der er ingen spørgsmål angivet i dette felt, men der er angivet en prioritering, så hvad er spørgsmålet i dette felt? 11 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation punkt I relation til dette punkt "Spildevand. Spildevand fra udstyr skal kunne bortledes fraktioneret, således at koncentreret affald selektivt kan bortledes til opsamling." er spørgsmålet om dette kan ændres til et B-krav? 12 Udbudsbetingelser side 22 Er det korrekt, at kontraktbilag 8 "Sikkerhedsstillelse" skal medsendes udbudsbesvarelsen 13 Kontraktbilag 5 Kapacitetsdata For 4 analyser (P-Cobalamin (B12), P- Thyroglobulin(TG), P-Thyroxinbindende globulin og P-Zink) gælder, at der er markeret YES i Automatic og markeret YES i Aliquotering. Dette svarer til, Ordregiver ønsker mulighed for tilkobling af et koagulationsudstyr. Tilkoblingen skal inkluderer koagulationsudstyr, uddannelse (omfang heraf se linje 18) nødvendigt bånd, samt præ og postanalytisk udstyr. Spejling er udgået. Som anført i teksten er det kun analyseudstyr. Overvejende ikke-centrifugerede rør men der kan forekomme centrifugerede rør. Energi skal indgå i uddannelse i et sådan omfang, at brugerne opnår kendskab til energiforbruget i løsningen, herunder de enkelte elementer, i drift, i stand-by og i slukket tilstand. Dette i forhold til den tilbudte løsning og prøveflow/driften heraf. Et eksempel herpå kunne være hvis brugerne med fordel kan slukke et eller flere elementer i løsningen uden for normal arbejdstid og hvor kapacitetsbehovet i løsningen ikke er så stort som i perioder med peakbelastning for derved at opnå en besparelse i strømforbruget (med konkretisering af den forventede besparelse). Der er ikke et spørgsmål. Linjen skulle have været slettet. Krav ændres til B-krav Sikkerhedsstillelsen skal jf. kontraktens pkt. 21 stilles ifm. kontraktunderskrift. Og er således ikke en del af udbudsbesvarelsen. P-Zink og B12 skal være YES i automatic. P-Thyroglobulin(TG), P-Thyroxinbindende globulin skal være YES i alliquotering, og udsorteres til ekstern laboratorium.

3 at analysen skal udføres på apparatur tilknyttet båndløsningen på KBA, Randers, samt analysen skal aliquoteres på båndløsningen. Er der specielle grunde til, at disse analyser først skal aliquoteres og herefter analyseres? 14 Kontrakbilag 5 Kapacitetsdata Følgende analyser (U-Benzodiazepiner og U-Benzodiazepiner (stix)) er angivet som YES i Automatic, men samtidig er der "X " under udsortering til eksternt laboratorier i Udsortering. Er der ikke uoverensstemmelse i dette? 15 Kontraktbilag 4 Analysespecifikationer og Kontrakbilag 3.5 Forbrugsvarer I kontraktbilag 4 står Vitamin D analysen angivet på følgende måde" NPU10267" og "P-25-Hydroxy-Vitamin D2+D3" I kontraktbilag 3.5 står Vitamin D analysen som "NPU26810-P-25- Hydroxy-Vitamin D2" og "NPU01435-P- 25-Hydroxy-Vitamin D3" Hvad ønskes? 16 Kontraktbilag 4 Analysespecifikationer Kan analysen NPU08968 P- Thyroxinbindende globulin ændres fra en A-kravs analyse til en B-kravs analyse? 17 Generelt spørgsmål Skal alle tilbudte moduler, instrumenter og instrumentinterfaces være frigivet til salg i Danmark på tilbudsafleveringsdato (8. oktober 2015)? 18 Generelt spørgsmål vedr. centrifugering Ønskes koagulationsrør og rør til klinisk kemi/immunkemi centrifugeret ved samme G og tid eller ønskes der dedikeret centrifuge til koagulationsanalyserne? 19 Kontraktbilag 5, Kapacitetsdata Spørgsmål vedr. Kontraktbilag 5, Kapacitetsdata: Det fremgår, at fordelingen af rør (fremskrevet) over dagen, vil være som angivet i nedenstående billede. Af dette ses, at der ikke som angivet, er en peak på forventede 1500 i en time. Ligeledes se det, at HbA1C rør batches og analyseres samlet sidst på dagen. Denne fordeling af rør afspejler, at det er modtagelsestidspunktet, som er angivet i kapacitetsdata, og således er afhængig af nuværende arbejdsprocesser/udstyr. Hvis man laver pivottabel over filtrerede data fra Disse skal udsorteres til eksternt laboratorium Vi ønsker NPU10267 Krav ændres til B-krav Ja. Vi vil centrifugere koagulation og kemi mm. ved samme G. Altså ingen dedikeret centrifuge til koagulation. I Udkast til kontrakt skulle have stået en peak på forventede 500 i en time. Dette er et estimat. Det endelige antal, som løsningen skal dimensioneres på baggrund findes ved anvendelse af data i kontraktbilag 5. Alt fra praksis modtaget mellem kl. 13 og 16 ændres til kl. 13. Alt fra praksis modtaget efter kl. 16 ændres til kl. 16. HbA1c: Anvend til simulering og TAT-måling, at HbA1c fordeles procentvis mellem de 2 modtagelses tidspunkter. 60% af praksisprøver (HbA1c) modtages kl % modtages kl. 16.

4 kapacitetsdata gældende prøver fra praksis, ses det af nedenstående graf, at der er en udjævning af rør over et stort tidsinterval og ikke som forventet 2 store peaks på eftermiddagen. Det samme er gældende for analysen HbA1C fra praksis (se nedenstående graf nr. 2). For at få et korrekt billede af TAT i den kommende bestykning, samt korrekt antal af moduler for håndtering af indkommende rør, vil vi gerne om modtagelsestidspunktet for prøver fra praksis, kan ændres til det forventede modtagelsestidspunkt, og ikke som angivet i de medfølgende data. F.eks. en ændring af modtagelsestidspunktet for rør angivet i data ankommet fra praksis før ændres til 13.00, og rør ankommet fra praksis efter ændres til (såfremt dette er de to modtagelsestidspunkter for praksisprøver). Hvorledes fordelingen af rør fra praksis med HbA1C fordeles, er svært at estimere, når de er processeret i batch.

5 20 Kontraktbilag 3.5 forbrugsvarer. Hvad er formålet med kolonne N-O? Er det nødvendigt at disse skal udfyldes også? Derudover, kolonne G i fanen Øvr. Forbrugsvarer, skal denne ikke også være markeret blå (dvs. skal alene udfyldes af den vindende tilbudsgiver inden der skrives kontrakt)? Både kolonne N og O skal udfyldes. Er det ikke muligt for tilbudsgiver, at udfylde kolonne O angives N/A i stedet. (F.eks. hvis der anvendes tørkemi) Nedenstående er et eksempel på udfyldelse af de to kolonner: Antal test pr. salgsenhed Indhold i salgsenhed (volumen) 4 x x 25 ml 21 Kontraktbilag 6.1 og 6.2. Iht. Krav 2.4 tilkobling til rørpost, er der markeret et areal på 1,5 x 1,5 m til autounloader/tilkobling af båndløsning til rørpost. Betyder det, at de 1,5x1,5m er den plads, tilbudsgiver har til rådighed til sammenkoblingen? 22 Er der mulighed for, at Ordregiver udarbejder et Kontraktbilag 5 og som inkluderer fremskrivning frem til 2024 (dvs. med en årlig stigning på 3% pr år)? Kolonne G i fanebladene Øvrige forbrugsvarer gøres blå og det er kun den vindende tilbudsgiver, som vil skulle udfylde denne. Nej. Firkanten skal udelukkende markere hvor tilkoblingen ml. rørpostsystemet og båndløsningen ønskes. Nej. Ordregiver fastholder, at Tilbudsgiver selv laver fremskrivningen. Tilbudsgivere skal anvende formlen for rentes rente til beregningen. Dvs. K n =K 0 x (1+p/100) n og hvor N= antal år (9)* K n = 2024-sum K 0 = 2015-sum (anført i kontraktbilag 5) P= Den procentvise stigning pr år (dvs. 3%) *I Kontraktbilag 5 er anført, at fremskrivningen skal foretages over 8 år og frem til Hvis der skal fremskrives frem til 2024 og med det vedhæftede kapacitetsdata kontraktbilag 5 - som grundlag, er det

6 9 fremskrivninger. Spørgsmål og svar 2 af xx Ni sier i Kontraktbilag 1 Der henvises til spørgsmål/svar pkt. 19 Kravspecifikasjon punkt 1.1: «Under spidsbelastninger forventes der er at ankomme 1500 prøver pr. time.» Ved analyse av Kontraktbilag 5 Kapacitetsdata finner jeg at de ved spissbelastning mottar ca. 500 prøverør. Det hadde da vært bra å vite hvor de ekstra 1000 kommer fra og hva som skal skje med disse. Skal man f.eks. beregne kapasitet i sentrifugen for disse rørene, eller skal de bare sorteres ut direkte? 24 svar fra Region Midt modtaget og kontraktbilag 3.5 Ønsker I prisen for NPU10267 angivet under NPU Kontraktbilag 1 Kravspecifikationer Såfremt de tilsluttede centrifuger på automatiseringsløsningen kan betjenes manuelt, fastholdes så kravet om 3 manuelle centrifuger eller kan dette krav fraviges? 26 Ved besigtigelse af installationssted på KBA, Regionshospitalet Randers d. 10/ blev vi gjort opmærksom på, at der forefindes en søjle/stykke mur, som ikke kan fjernes. I CAD tegning er dette fjernet. Se vedhæftede billede, hvor det er indikeret med en rød firkant. Vi vil gerne bede om en opdateret dwgfil, hvor dette er indtegnet med målangivelse. Jf. spørgsmål/svar pkt. 15 ønskes angivelse på pris af NPU Ja, NPU26810 i kontraktbilag 3.5 ændres således til NPU Jf. pkt i Kontraktbilag 1 Kravspecifikation. Såfremt der er mulighed for manuel betjening af de centrifuger, som indgår i den tilbudte løsning, skal der være en manuel centrifuge på arealet (Hettich Rotina 380R). Der uploades opdaterede tegninger: Kontraktbilag 6.1 Tegning_Automatiseret laboratorium_ pdf Kontraktbilag 6.1 Tegning_Automatiseret laboratorium_ dwg

7 27 Spørgsmål til kontraktbilag 4 analysespecifikationer : Analysen Drænv-Kreatinin er indsat med 2 forskellige NPU koder (NPU17048 og NPU18645), og de har samme enhed. Er det korrekt? 28 Spørgsmål til kontraktbilag 4 analysespecifikationer : Ønskes U- Kreatinin og Drænv-Kreatinin analyseret på samme enzymatiske analyse som P-kreatinin (enzymatisk) eller på Jaffe-metoden? 29 Spørgsmål til udbudsbetingelser punkt 1.6 Tidsplan : Vores båndløsning er kundetilpasset med en leveringstid på 4 måneder fra godkendt designmøde. Kan dette accepteres i forhold til tidsplanen i udbudsbetingelserne? 30 Spørgsmål til Kontraktbilag 3 5 Forbrugsvarer Forbrugsvarer Koagulation: Der oplyses antal patientsvar pr. år på henholdsvis 9667 PP og INR. Hvis udstyret fremstiller disse to analysesvar i én arbejdsgang (samme afpipettering). Hvor stort et analysetal skal der regnes med for den fælles analyse for disse to analysesvar for at give et sammenlignligt svar? 31 Analysen P-Thyroxinbindende globulin (TBG) med 43 årlige analyser, fastholdes denne analyse som værende et A-krav eller kan denne ændres til B- NPU har enheden mmol/l NPU har enheden µmol/l. U-Kreatinin og Drænv-Kreatinin skal analyseres med samme enzymatiske metode som P-Kreatinin. Leveringstider accepteres i det omfang de kontraktslige milepæle overholdes jf. Ukast til kontrakt pkt. 9. Ordregiver har planlagt designmøder jf. Ukast til kontrakt pkt Det er desuden anført i pkt. 9.2, at udover de planlagte møder, kan der aftales supplerende mødeaktivitet i denne periode i et omfang, der sikrer en hurtig afklaring af det endelige design. Tilbudsgiver skal benytte kontraktbilag 5 Kapacitetsdata til at estimere den procentvise fordeling ml. glas, der indeholder rekvisition på INR, PP og PP/INR henholdsvis og anvende dette. Se Spørgsmål/svar pkt. 16

8 Krav. En fastholdelse af a-krav vil værste fald begrænse deltagelsen af leverandører på udbud. 32 Analysen P-Thyroxinbindende globulin (TBG) med 43 årlige analyser, fastholdes denne analyse som værende et A-krav eller kan denne ændres til B- Krav. En fastholdelse af a-krav vil værste fald begrænse deltagelsen af leverandører på udbud. 33 I forbindelse med Tilkobling til rørpost fase 3 ønskes bekræftelse på, at I ønsker, vi giver tilbud på autounloaderen fra Swisslog. 34 I forbindelse med Tilkobling til rørpost fase 3 ønskes oplyst, hvor mange prøver som forventes behandlet af autounloaderen, herunder hvor mange rørpost patroner, der maksimalt skal kunne håndteres per time Se Spørgsmål/svar pkt. 16 Ja Basis for nedenstående opgørelse er Kontraktbilag 5 Kapacitetsdata. Nedenstående data er ikke fremskrevet.

9 Rørpost Samme dato som kapacitetsdata (2015) Modtagetid (time) Antal rekvisitioner Antal glas i alt Antal glas pr. rekvisition Hovedtotal Modtagetid: Den time hvor prøven er modtaget i Labka Antal Rekvisitioner: Antallet af rekvisitioner modtaget i den time de er noteret under Antal glas: Antallet af glas på de rekvisitioner, der er modtaget i den time de er noteret under Antal glas pr, rekvisition: Gennemsnit af glas pr. rekvisition Som udgangspunkt skal alle rekvisitioner sendes enkeltvis, dvs, på dette døgn er der 158 gange der skal sendes en patron 35 Kontraktbilag 1 Kravspecifikation Udbudsbetingelserne pkt Kravet ændres således, at der kun skal angives varenummer såfremt der

10 Der er konflikt mellem kravspecifikationen og udbudsbetingelserne på krav om angivelse af varenummer. er tale om en mer-opfyldelse af B-krav, således at der ikke angives varenummer hvor B-kravet opfyldes af tilbudskonfigurationen. Det skal klart fremgå, såfremt B- kravet opfyldes af tilbudskonfigurationen. I Kontraktbilag 1 står følgende i kolonne H. "Varenr. el. angiv hvis opfyldt af grundkonfiguration" I udbudsbetingelserne står følgende på side 14. "Besvarelsen skal indeholde angivelse af varenummer for den komponent eller funktionalitet, der kræves for at opfylde B-kravet, både når den angivne opfyldelse af det pågældende B-krav er indeholdt i den tilbudskonfiguration, der er nødvendig for opfyldelsen af A-krav, og når den angivne opfyldelse forudsætter supplerende udstyrsoptioner. I tilfælde af at der med en udstyrsoption er tale om en mer-opfyldelse af et B-krav, der tillige delvis opfyldes af tilbudskonfigurationen, forventes at dette entydigt fremgår". Kan kravet om angivelse af varenummer frafaldes? - det synes ikke at give mening at udfylde varenummeret ved alle B-krav. Hvis kravet ikke kan frafaldes, kan vi så nøjes med at anføre varenummer, hvis det ikke er opfyldt af grundkonfigurationen.?

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 165-301367 Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af 08.09.

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 165-301367 Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af 08.09. Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 165-301367 Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers 1 Kontraktbilag 1 kravspecifikationer IT-tekniske krav Første spørgsmål i underpunkt 1.2 "Generelle

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 165-301367 Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers 1 Kontraktbilag 1 kravspecifikationer IT-tekniske krav Første spørgsmål i underpunkt 1.2 "Generelle

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers. Spørgsmål og svar 1 af Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 165-301367 Automatiseret laboratorieløsning til Regionshospitalet Randers 1 Kontraktbilag 1 kravspecifikationer IT-tekniske krav Første spørgsmål i underpunkt 1.2 "Generelle

Læs mere

Spørgsmål og svar (12/ ) : Hvad menes med stregkoder på firmauafhængige reagenser?

Spørgsmål og svar (12/ ) : Hvad menes med stregkoder på firmauafhængige reagenser? Spørgsmål og svar EU-udbud 2014S 200-352770 Udbud af rammesaftale på udstyr immunhistokemisk farvning af vævssnit med hørende detektionskit Spørgsmål og svar (12/11-2014) 1. 3.17: Hvad menes med stregkoder

Læs mere

Spørgsmål og svar (12/11-2014) 1. 3.17: Hvad menes med stregkoder på firmauafhængige reagenser?

Spørgsmål og svar (12/11-2014) 1. 3.17: Hvad menes med stregkoder på firmauafhængige reagenser? Spørgsmål og svar EU-udbud 2014S 200-352770 Udbud af rammesaftale på udstyr immunhistokemisk farvning af vævssnit med hørende detektionskit Spørgsmål og svar (12/11-2014) 1. 3.17: Hvad menes med stregkoder

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af og svar EU-udbud 2016/S 214-389527 Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) 1 Prækvalifikationsbetingelser (Bilag 1 til udbudsbetingelserne) Det bedes bekræftet at deadline for at stille spørgsmål til

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af og svar EU-udbud 2016/S 214-389527 Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) 1 Prækvalifikationsbetingelser (Bilag 1 til udbudsbetingelserne) Det bedes bekræftet at deadline for at stille spørgsmål til

Læs mere

Spørgsmål og svar (18/02-2015) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se at dette bilag findes i udbudsmaterialet.

Spørgsmål og svar (18/02-2015) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se at dette bilag findes i udbudsmaterialet. Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 028-046718 Udbud af blodtypeserologisk udstyr med tilhørende forbrugsvarer Spørgsmål og svar (18/02-2015) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-24-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Centrifuger og tilbehør 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Der er i alt 15

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr. Indkøb & Medicoteknik. Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH.

Velkommen. Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr. Indkøb & Medicoteknik. Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH. Velkommen Udbudspræsentation af DNA-oprensningsudstyr Til Klinisk Genetisk Afdeling, AUH www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem Sagsnr. 1-23-4-101-1-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af CPAP behandling til patienter i eget hjem 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S Personlig hygiejne

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S Personlig hygiejne Kommentar fra udbudspræsentationen den 20.10.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 193 277309 Personlig hygiejne Oplysninger fra Udbudspræsentationen den 20.10.2009 - Ansvarlige for udbuddet

Læs mere

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect.

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect. Sagsnr. 1-234-101-30-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Personlige Hygiejneartikler og geler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-16 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2013/S 054-089846 DR-udstyr

Spørgsmål og svar EU-udbud 2013/S 054-089846 DR-udstyr Spørgsmål og svar EU-udbud 2013/S 054-089846 DR-udstyr Spørgsmål og svar 1 af 27. marts 2014 Svar Spørgsmål 1 Vi ønsker at få oplyst rumnummer og betegnelse på de 4 røntgenrum. Håber det kan lade sig gøre.

Læs mere

Informationsmøde. 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital. Indkøb og Medicoteknik

Informationsmøde. 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital. Indkøb og Medicoteknik Informationsmøde 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital Indkøb og Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Rettelsesblad pr. 7. oktober 2014 vedr. Udbud af Måtteservice Sagsnr.:

Rettelsesblad pr. 7. oktober 2014 vedr. Udbud af Måtteservice Sagsnr.: Rettelsesblad pr. 7. oktober 2014 vedr. Udbud af Måtteservice Sagsnr.: 1-23-4-101-15-14 - 1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelse 3, pr. 7. oktober 2014: Ny tilbudsfrist: tirsdag d. 28. oktober kl. 12.00 Da

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro. Spørgsmål og svar 1 af 7. oktober 2014

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro. Spørgsmål og svar 1 af 7. oktober 2014 Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 183-322628 CT-Scanner til Regionshospitalet Holstebro 1. 1.23 Tilbudspræsentation og Besigtigelse af referenceinstallationer. Tilbudsgiver skal derfor sammen med tilbuddet

Læs mere

Referat Informationsmøde/præsentation af udbud vedr. indkøb af automatiseret 24-7 laboratorium

Referat Informationsmøde/præsentation af udbud vedr. indkøb af automatiseret 24-7 laboratorium Regionshuset Aarhus Indkøb & Medicoteknik Olof Palmes Allé 15 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4500 im@rm.dk www.im.rm.dk Referat Informationsmøde/præsentation af udbud vedr. indkøb af automatiseret 24-7

Læs mere

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe Ordregivers svar på de spørgsmål der er indkommet vedr. legetøj og institutionskøretøjer. Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. 1. I Tilbudslistens fane 1

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål og svar (18/ ) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se at dette bilag findes i udbudsmaterialet.

Spørgsmål og svar (18/ ) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se at dette bilag findes i udbudsmaterialet. Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 028-046718 Udbud af blodtypeserologisk udstyr med tilhørende forbrugsvarer Spørgsmål og svar (18/02-2015) 1. Udbudsbetingelserne: Pkt. 3.6 Energiforhold. Vi kan ikke se

Læs mere

Spørgsmål og svar. Opdateret den Oversigt over spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar. Opdateret den Oversigt over spørgsmål og svar Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af rammeaftale om køb af abonnementer og terminaler til satellittelefoni, radiokommunikationsudstyr samt service og support Opdateret den 22.12.2017 Dato Nr. Spørgsmål

Læs mere

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe Ordregivers svar på de spørgsmål der er indkommet vedr. legetøj og institutionskøretøjer. Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. 1. I Tilbudslistens fane 1

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S 74-122207 pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Udbudsbilag 4, delaftale 1, Low flux: Ønskes en eller to

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Revideret version 6. august 2014 Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1. De anførte mål/størrelser

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe Ordregivers svar på de spørgsmål der er indkommet vedr. legetøj og institutionskøretøjer. Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. 1. I Tilbudslistens fane 1

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 58 2.3.2015 5.3.2015 Udbudsbetingelser side 11 punkt 2.4 Afprøvning

Læs mere

19. april Spørgsmål og svar. Kontrakt om levering af logningsløsning. Aalborg Universitet

19. april Spørgsmål og svar. Kontrakt om levering af logningsløsning. Aalborg Universitet 19. april 2018 Spørgsmål og svar Kontrakt om levering af logningsløsning Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Jeg vil høre dig, om vi kan få tilsendt 381057 og 381048 i word format? Kravspecifikation for henholdsvis

Læs mere

Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning.

Det accepteres at tilbudsgiver oplyser antal måtter i stedet for omsætning. Sagsnr. 1-23-4-101-15-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af måtteservice 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3 Oplysninger

Læs mere

NOTAT. Besvarelse af spørgsmål. Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1.

NOTAT. Besvarelse af spørgsmål. Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1. Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. NielsTi 11125/14 13/22485 NOTAT SUOC - Team Administration 14-01-2014 Besvarelse af spørgsmål Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1. Der ønskes alle virksomhedens kontrolrapporter.

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 04.03.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af forbrugsvarer til praksisafdeling og speciallæger 2015/S 033-055930 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet.

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk Velkommen Informationsmøde for udbud af brystimplantater www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse, Region Midtjylland Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-30-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag X Udbud af EPJ-borde. Spørgsmål og svar EPJ borde pr. 29. oktober 2014

Sagsnr. 1-23-4-101-30-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag X Udbud af EPJ-borde. Spørgsmål og svar EPJ borde pr. 29. oktober 2014 Sagsnr. 1-23-4-101-30-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag X Udbud af EPJ-borde Spørgsmål og svar EPJ borde pr. 29. oktober 2014 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1 De anførte mål/størrelser må afvige med +/- 10% Der er tale

Læs mere

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændring af udbudsmaterialet 1. Udkast til rammeaftale Rebild Kommune

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532 pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Spørgsmål 1 - Kontraktbilag 1 2.2/2.3 Findes specifikke ønsker

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER

Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER Spørgsmål / Svar 1 35 pr. 10. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S 120-181541 UDSTYR, BLODPOSER OG ØVRIGE UTENSILIER Spørgsmål 1: Punkt 1.17.3, Udbudsbetingelser: Skal der afgives tilbud på samtlige produkter

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22

EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 EU udbud: Ortoser og proteser Spørgsmål & svar 7-22 Delaftale 3 Brystproteser ANNULLERES jf Bekendtgørelse om supplerende oplysninger, uafsluttet procedure eller berigtigelse indsendt den 27.05.2015, da

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge

Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge 15. januar 2016 Sagsnr. 08/262 Dok. nr. XXX Initialer ANJ Side 1 af 5 Spørgsmål i forbindelse med udbud råslagge Ad pkt. 4.2 Udbudsbetingelser, Mængder Venligst oplys fordelingen af de 400.000 ton/år indgående

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 175-317867 PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning 1. Kontraktbilag 1 Kravspecifikationer_delaft_2 4.2.5 Der skal være

Læs mere

BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL

BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL Udbud af Kurerydelser - 2017 BESVARELSE AF INDKOMNE SPØRGSMÅL vedrørende udbud af Kurerydelser Dato for seneste opdatering: 28-09-2017 SPØRGSMÅL NR. 1: Vedr. udbudsbetingelserne. Total fragtomsætning på

Læs mere

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer Sagsnr. 1-23-4-72-14-12/ EU udbud 2013/S 178-306796 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af fleksible video- og fiberendoskoper med trolleyudstyr Spørgsmål og svar til UDBUDSBETINGELSERNE Nr.

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S 75-123640 Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål 1 Punkt 4.1.13, A krav: Vedrørende blodvolumen kræves der i kravet relativ blodvolumen.

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 7 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 skyld bedes RM bekræfte,

Læs mere

Spørgsmål/svarnotat vedr. udbud af ultralydsskanninger i Region Midtjylland

Spørgsmål/svarnotat vedr. udbud af ultralydsskanninger i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Spørgsmål/svarnotat vedr. udbud af ultralydsskanninger i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere.

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. 16.06.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til

Læs mere

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER Nærværende bilag indeholder tidsplanen for Systemet. Tilbudsgivers eventuelle forbehold til bilag 8 anføres i forbeholdslisten og skrives

Læs mere

Spørgsmål og svar angående EU-udbud vedrørende projektindkøb af velfærdsteknologi til Lemvig Kommune

Spørgsmål og svar angående EU-udbud vedrørende projektindkøb af velfærdsteknologi til Lemvig Kommune Spørgsmål og svar angående EU-udbud vedrørende projektindkøb af velfærdsteknologi til Lemvig Kommune 16.04.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 11.12.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S234-424770 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN EU-UDBUD NR. 2016/S 209-378451 (Version 1 af 10. december 2016) Page 1 of 6 1. Underbilag 3G, case 3 I underbilag

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. kaffe, te og maskiner

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. kaffe, te og maskiner Skemaet indeholder alle, til dato, spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. kaffe, te og maskiner 16. juni 2017 Nr Spørgsmål Svar 1 Bilag 2 tilbudslisten Fanen kaffe: - I kolonne L udregnes

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Cochlearimplantater og tilbehør

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Cochlearimplantater og tilbehør Sagsnr. 1-23-4-101-4-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Cochlearimplantater og tilbehør 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Hvad

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S Højteknologisk operationsstue

Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S Højteknologisk operationsstue Spørgsmål og svar EU-udbud 2014/S 102-178316 Højteknologisk operationsstue 1 Storskærm indbygget i væggen 2.17 Er det et krav at storskærmen indbygges i væggen eller kan storskærmen monteres direkte på

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af lukket veneblodprøvetagning. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af lukket veneblodprøvetagning. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-24-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af lukket veneblodprøvetagning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Hvordan skal

Læs mere

Prisberegningsark for bilag 5

Prisberegningsark for bilag 5 Prisberegningsark for bilag 5 Version 1.0 27042015 Vejledning Nærværende regneark indeholder Leverandørens prisfastsættelse af Leverancen og Ydelserne omfattet af Kontrakten. Regnearket er opbygget efter

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Opdateret 30. juli 2014 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Hvornår skal maden senest være afleveret til modtagekøkkenerne i område 1? Da maden skal hentes på Hybyhus

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Lemvig Kommune, udbudsbekendtgørelse nr.

Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Lemvig Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Lemvig Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. 2015/S 124-226965 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk

Læs mere

Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet, at der prækvalificeres 3 virksomheder. Hvor mange virksomheder indgås der kontrakt med?

Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet, at der prækvalificeres 3 virksomheder. Hvor mange virksomheder indgås der kontrakt med? Spørgsmål/svar vedr. annoncering af udbud af ekstraordinært beskæftigelsesforløb for afskedigede medarbejdere fra Lindø Værftetfra omstilling til jobmatch 21. februar 2012 Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet,

Læs mere

Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej

Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej Info Version 6 URL http://com.mercell.com/permalink/45237487.aspx Udbudstype Udbud Udbudsprocedure Offentligt udbud Dato for offentliggørelse 03-09-2014

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Udbudsmateriale for ENS udbud af kontrakt om sekretariat vedr. BSFS Kontraktbilag 3. Vederlag. Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen

Udbudsmateriale for ENS udbud af kontrakt om sekretariat vedr. BSFS Kontraktbilag 3. Vederlag. Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen Side 1 af 6 sider Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen Side 2 af 6 sider Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål med dokumentet... 3 1.2 Dokumentets opbygning... 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Orienteringsmøder. Opsamling

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Orienteringsmøder. Opsamling Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP Orienteringsmøder Opsamling Indholdsfortegnelse 1 Orienteringsmøde I... 2 1.1 Deltagere... 2 1.2 Dagsorden... 2 1.3 Baggrund

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S 75-123640 Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål 1 Punkt 4.1.13, A krav: Vedrørende blodvolumen kræves der i kravet relativ blodvolumen.

Læs mere

Automatiseret 24-7 Laboratorium.

Automatiseret 24-7 Laboratorium. Automatiseret 24-7 Laboratorium www.regionmidtjylland.dk Program: 1. Velkommen og præsentation 2. Kort om DNU 3. Opgaven 4. Processen 5. Spørgsmål 6. Præsentation af KBA 7. Spørgsmål, praktiske forhold,

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 13. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S

Spørgsmål / svar pr. 13. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S Spørgsmål / svar pr. 13. august 2010 vedr. EU-udbud nr. 2010/S 121-184104 Udbud af den logistiske håndtering af vareforsyning til praktiserende læger m.v. i Region Midtjylland Spørgsmål 1: Kan RM henvise

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

Der omtales Bilag 2: systemkrav vedrørende e-handel, men vi kan ikke finde dette bilag i Mercell er dette en fejl?

Der omtales Bilag 2: systemkrav vedrørende e-handel, men vi kan ikke finde dette bilag i Mercell er dette en fejl? Spørgsmål/svar vedr. udbud af kaffe/the 1. Rammeaftalen, s. 5, pkt. 3 & bilag 1, kravspecifikationen, s.2, pkt. 1.4 Der omtales Bilag 2: systemkrav vedrørende e-handel, men vi kan ikke finde dette bilag

Læs mere

Svarbrev nr. 1 vedr. "Levering af beholdere og miljøkasser til Esbjerg Kommune"

Svarbrev nr. 1 vedr. Levering af beholdere og miljøkasser til Esbjerg Kommune Til potentielle tilbudsgivere ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 26. marts 2013 SIDE 1/5 REF meno PROJEKTNR A024730-010 Svarbrev

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland Sagsnr. 1-23-4-101-2013 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S

Spørgsmål og svar. Udbud af Cochlea implantater med tilbehør 2013/S Spørgsmål og svar 2013/S 069-114550 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 175-317867 PET/CT-scannere til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Herning Spørgsmål og svar 1 af 2.09.2015 1. Kontraktbilag 1 Kravspecifikationer_delaft_2

Læs mere

Referat. Spørgemøde - EU-udbud vedr. levering af friske frugt- og grøntkasser

Referat. Spørgemøde - EU-udbud vedr. levering af friske frugt- og grøntkasser Referat Spørgemøde - EU-udbud vedr. levering af friske frugt- og grøntkasser Sted: Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Tid: Onsdag d. 1. juni kl. 10:15 Laila G. Jensen startede med en præsentation

Læs mere

INDKØB AF MEDICOTEKNISK UDSTYR. Køb energieffektivt med fokus på økonomi

INDKØB AF MEDICOTEKNISK UDSTYR. Køb energieffektivt med fokus på økonomi INDKØB AF MEDICOTEKNISK UDSTYR Køb energieffektivt med fokus på økonomi 1 Indledning Denne vejledning er primært henvendt til regionernes indkøbere af medicoteknisk udstyr. Den fokuserer på de økonomiske

Læs mere

Ja den tilladte bredde for type 18 øges til 1040 mm. Det korrekte sagsnummer er 1-23-4-101-25-13 15.10.2014 22.10.14

Ja den tilladte bredde for type 18 øges til 1040 mm. Det korrekte sagsnummer er 1-23-4-101-25-13 15.10.2014 22.10.14 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vil Region overveje, at øge den tilladte bredte

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN EU-UDBUD NR. 2016/S 209-378451 (Version 3 af 24. januar 2017) Page 1 of 8 1. Underbilag 3G, case 3 I underbilag

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018

SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018 Opdateret: 11. juni 2018 SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018 EU-udbud vedrørende Rammeaftale på Transport og Behandling af Kemikalieaffald til Spørgsmål nr. 1. Spørgsmål Filen ESPD XML format åbner noget kode,

Læs mere

Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup.

Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup. Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup. Deltagere: - Repræsentanter for Ordregiver: o Kadir Atsiz (Fødevarestyrelsen)

Læs mere

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene Sagsnr. 1-23-4-101-34-15 Spørgsmål og svar Udbud af høje skabe på hjul til nicher på AUH 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Et spørgsmål fra vores

Læs mere

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10.

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10. Senest opdateret d. 21.8.2015 Dokumentet indeholder alle til dato offentliggjort spørgsmål og svar. I tilfælde af, at Silkeborg Kommune finder det nødvendigt at foretage ændringer eller supplere oplysningerne

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer

Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål og svar EU-udbud 2012/S 75-123640 Hæmodialysemaskiner med tilhørende leverandørafhængige forbrugsvarer Spørgsmål 1 Punkt 4.1.13, A krav: Vedrørende blodvolumen kræves der i kravet relativ blodvolumen.

Læs mere