Kristeligt Arbejde Blandt Blinde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristeligt Arbejde Blandt Blinde"

Transkript

1 Kristeligt Arbejde Blandt Blinde KABB Årsberetning årgang De skal se Gud

2 Formand: Lene Friis Thorkildsen Skjernvej 133, Skarrild 6933 Kibæk Tlf Næstformand: Martha Kloster Hovedgade 54, Hodsager 7490 Aulum Tlf Anna Højgaard Grønsiskenvej 21D 6950 Ringkøbing Tlf Carl Henrik Kristensen Peder Breths Vej Børkop Tlf Susanne Schmidt Laursen Thrigesvej 9, 3. th Herning Tlf Anna Mark Thomsen Solsikkevej Skive Tlf Tilforordnet: Kasserer Steen K. Sørensen Kobbelgaardsvej Fredericia Tlf Kristeligt Lydbibliotek Jernbanegade 19 A 7000 Fredericia Tlf Kontonr Åbningstid: Mandag-fredag kl

3 3 Med Herren som ledsager Af Poul Arne Nyborg, informationsmedarbejder i KABB Han gik hen og hældte olie og vin i hans sår har lukket sit hjerte for en menneske- og forbandt dem, løftede ham op på sit ride- hed, der har vendt ham ryggen. Fordi dyr og bragte ham til et herberg og sørgede han lod sig forstyrre af menneskers nød, for ham. og begav sig ind i vores verden. Fordi han (Luk 10,34) gav sin eneste søn, Jesus Kristus, der med sin død har båret straffen for vores syn- Den kendte maler, Vincent van Gogh, der og vundet os et evigt liv. var i sine unge år stærkt grebet af evangeliet. Han oplevede Guds kald til at Sådan er det at have Gud som ledsager. være prædikant i et af Belgiens fattige Han vil helt sikkert føre dig ad veje, hvor minedistrikter, og delte i en periode ind- der ligger opgaver klar til dig. Opgaver, byggernes hårde tilværelse, medens han som kun du kan løse. Men i bund og boede og levede som dem. grund er hele rejsen en gave. Gud har omsorg for dig, og vil sørge for dig. I med- Det er uden tvivl denne periode i livet, der har bevæget ham til at male billedet af Den Barmhjertige Samaritaner, som jeg personligt holder utrolig meget af. Midt i billedet ser vi en såret mand med forbinding om hovedet. En fremmed bakser med at få ham op på sit æsel, medens to andre mænd har travlt med at forsvinde ud i horisonten bagerst i billedet. Sådan et billede rækker et kald. Åbn dit hjerte, så mennesker får lov at forstyrre dig. Stop op, når du ser en fremmed i nød. Stil dine ressourcer til rådighed for andre. Men før du begynder på alt det, så fold dine hænder og sig tak! Fordi Gud aldrig gang og modgang. I liv og i død.

4 4 Årsberetning for KABB 2013 af Lene Friis Thorkildsen, formand for KABB 2013 et stille og roligt arbejdsår krydret med nye ideer og tiltag. Vi er meget taknemmelige for vore 177 medlemmer, som trofast år efter år bakker op om KABB s arbejde med forbøn og støtte. Sammen med gaver og testamentariske bidrag er denne støtte med til at gøre det muligt at fortsætte vort vigtige arbejde og virke blandt blinde og svagsynede i Danmark. Profilering På kontoret i Fredericia bliver der dagligt udført et stort og værdifuldt arbejde. Det er her, der skabes den gode kontakt til både medlemmer og lånere. Det er også her, der dukker nye og spændende ideer op. Det sidste nye tiltag er, at KABB nu er på Facebook. Siden er allerede besøgt af rigtig mange. Det er en ny og fin måde at gøre foreningen synlig på. Mange kender os, men vi vil ønske, at endnu flere får kendskab til KABB og til de tilbud og muligheder foreningen rummer. I Lydbladet bliver der jævnligt tilbudt, at informationsmedarbejderen eller et bestyrelsesmedlem gerne kommer ud i Missionshuse o.lign. Vi vil gerne komme og fortælle om at være blind eller svagsynet og i forlængelse deraf gøre KABB endnu mere synlig og kendt. Det glæder os, at flere foreninger over hele landet har taget imod dette tilbud. På IM s Årsmøde fredag d. 7. og lørdag d. 8. juni i Skjern fik vi igen i år muligheden for at fortælle om vort formål og om vort arbejde. Vi stod blandt mange andre foreninger med en rigtig fin stand med skiftende bemanding af ansatte og bestyrelsesmedlemmer. I løbet af de to dage besøgte mange interesserede standen og fik en god orientering om vort arbejde. Lydbiblioteket Uge efter uge bliver der fra Lydbiblioteket sendt mange, mange bøger ud til vore 451 lånere over hele landet. Romaner, biografier, andagtsbøger, tidsskrifter og ikke mindst Bibelen ligger på bordet i mange hjem rundt i landet. Utrolig mange har daglig gavn og glæde af vore lydbøger. Det er fantastisk, at vi på den måde får mulighed for at række evangeliet til blinde og svagsynede ud i alle kroge af vort lille land. Det ligger os meget på sinde, at endnu flere blinde og svagsynede får kendskab til KABB og dermed adgang til kristen litteratur på lige fod med seende. På Lydbiblioteket vokser antallet af bøger i Daisy-format støt.

5 5 Vore dygtige indlæsere har i løbet af året indlæst en lang række nye bøger. Desuden er nogle af de gamle bøger blevet genindlæst, redigeret og renset for støj og knas. De fremstår nu i en meget bedre og tidssvarende lydkvalitet. I 2013 udgav KABB 58 nye CD-lydbøger i Daisy-formatet Aktiviteter Vi har i det forløbne år afholdt 3 bestyrelsesmøder. Vort forårsmøde, den 22. februar blev afholdt på kontoret i Fredericia. De to efterårsmøder, hhv. den 13. september og den 8. november, blev lagt hen til konfirmandstuen i Sct. Johs. Kirke i Herning. Sammen med kassereren og det daglige personale på kontoret har vi et godt og konstruktivt samarbejde og et givende fællesskab. På vore møder får vi en god og grundig orientering om både økonomi og om hvad der lige nu rører sig i foreningen. Det er en kendsgerning, at økonomien er meget stram. Kassereren og det daglige personale er meget bevidste og dygtige til at minimere udgifter og omkostninger. Alligevel giver det uundgåelige underskud anledning til dybe panderynker og bekymring for foreningens fremtid. Traditionen tro indbød vi igen i år til medarbejderfest i Fredericia. Den 15. marts mødtes indlæsere, redaktør af Lydbladet, kasserer, det daglige personale og bestyrelsen til en dejlig dag, hvor erfaringsudveksling er højt prioriteret. Her får den enkelte inspiration og ny energi til at fortsætte det gode arbejde i KABB. I dagene 31. maj juni afholdtes årets sommerstævne på Fuglsangcentret i Fredericia. Temaet for dette års stævne var Lyset. Dette tema gik som en rød, lysende tråd gennem hele programmet På hele stævnet var vi 23 deltagere, som sammen lyttede og tog imod budskabet gennem sang og musik, bibeltimer og foredrag. Søndag deltog vi i gudstjenesten i Sct. Michaelis kirke i Fredericia. Vi nød fællesskabet, den gode mad og de gode rammer på Fuglsangcentret. I forbindelse med Sommerstævnet blev foreningens generalforsamling afholdt fredag d. 31. maj. Der afholdes ordinær generalforsamling hvert andet år. På valg var Birthe Christoffersen, som ikke modtog genvalg. På valg var ligeledes Susanne Schmidt Laursen og Lene Friis Thorkildsen, som begge genopstillede.

6 6 Der var ikke yderligere kandidater til bestyrelsen. Derfor blev der ikke foretaget valg. Det betyder, at bestyrelsen nu består af 6 medlemmer og ingen suppleanter. På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev Martha Kloster valgt til næstformand og Lene Friis Thorkildsen til formand. En stor Tak til Birthe Christoffersen for godt og trofast arbejde i bestyrelsen. Nordisk samarbejde Fra den august fandt Nordisk Konference sted på Hurdal Centret i Norge med temaet Grænsesprængende tro. Lene Thorkildsen på sansestien, Nordisk Konference Vi var 11 deltagere fra Danmark og vi havde nogle spændende dage med et godt indhold, hvor Kurt Hjemdal var den gennemgående taler og prædikant. Vi fik en flot musikalsk oplevelse af en norsk blind pianist. Der var aktivitetsmuligheder til ethvert temperament. Man kunne tage en tur i forhindringsbanen mellem trætoppene eller benytte sig af de gode muligheder for gåture, en svømmetur i søen eller måske en frisk sejltur med udfordringer Vi oplevede et meget givende og grænsesprængende spændende fællesskab. Afslutning og tak En stor og varm TAK til Birte Søgaard og Poul Arne Nyborg for jeres store indsats og engagement. Ligeledes stor tak til kasserer Steen Kleinstrup Sørensen, redaktør af lydbladet Ole Blume og vore trofaste indlæsere. Tak til enhver som trofast støtter KABB. Tak for medleven, gaver og ikke mindst for forbøn. Jeg er verdens lys, siger Jesus. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys. Så lad os følge ham, som bringer lys og liv. Må Herren lade sit Lys skinne for vor næste og os. Vi beder om, at Han vil lede og vejlede os i vort arbejde i KABB. At vort arbejde må bære frugt og være til velsignelse og glæde for mange. At vi må være med til at bringe håb og lys, for DE skal se Gud.

7 7 Nordisk Konference med grænsesprængende tro og samvær Hvert andet år kommer indbydelsen til kristne foreninger for synshandicappede i de nordiske lande. I år var det KABB i Norge, der sendte invitationen ud til Sverige, Finland og Danmark. Som et nyt glædeligt tiltag deltog Polen, mens vi savnede finske venner i vores fællesskab. Midt i august var vi over hundrede deltagere, der mødtes på Hurdal Centret. I store træk kan opholdsstedet Norges Blindeforbunds syn og mestringssenter sammenlignes med Fuglsangcentret her i Danmark. Det skulle ikke tage os lang tid at fornemme de naturskønne omgivelser, som kom til at udfordre vores mod og leg på vand og land. I en fin vekslen mellem fysiske aktiviteter, sang, musik, forkyndelse og debatforum fløj tiden af sted. For nogen af os var den store nydelse morgensvømning og boblebad inden morgenmad. Bibeltimerne blev holdt af Kurt Hjemdal under benævnelsen: Grænsesprængende tro. Som tilhører krævede det mod, at åbne sit hjerte for budskabet, bragt gennem skriftsteder og personlige erfaringer. Han fastslog, at Gud ind i mellem må bruge dynamit for at sprænge vej ind til vores inderste - og gennemhulle vores lurende fordømmelse overfor dem, som er anderledes. Kurt Gruppebillede ved Nordisk Konference 2013.

8 8 henviste til Axel Sandemose og hans jantelov: Ved Jesu kors er janteloven død! Det var magtpåliggende for ham, som forkynder, at udvide vore trange hjerter og tegne et billede af Kristus sammen med de første kristne. Det er ikke svært at fremkalde vores grænsesprængende samvær på konferencen. Om eftermiddagen var der forskellige aktiviteter: Der var mulighed for at sidde i en gummibåd spændt efter en speedbåd. For flere af os slog det rigelig til at se på den modige færd. Poul Arne, fra Kristelig Lydbibliotek Danmark, fik fornøjelsen, indtil han blev smidt af og landede i søen. Enkelte tilmeldte sig træklatring og gang på hængebroer fra træ til træ. Vandreturen op i skoven virkede helt ufarlig, hvor vi blev guidet igennem en usædvanlig sansesti med letforståelige plancher, der redegjorde for øjensygdomme. De var opstillet mellem eventyrlige skulpturer. Sansestien ved Hurdalcenteret, Nordisk Konference. ens kant med den ene hånd, så satte jeg kikkerten for mine øjne og så, hvor smukt Hurdalsøen er omgivet af fjelde, små indsejlinger og skovområder. Hurdalcenteret ligger op af en skrænt. På strandbredden ses det usædvanlige runde hus bygget af solide træplanker og med græstag. En aften var dette vores stemningsfulde kaffehus efter koncert af en blind pianist, der spillede helt forunderligt. Den blinde organist, Ulf Nilsen, gav en forrygende koncert på Nordisk Konference. Det grænsesprængende samvær var højlydt til stede ved bordene, hvor vi spiste og udvekslede ord på svensk, norsk og dansk. Det polske sprog var for indviede, men det hindrede ikke samtalen, som kunne føres på engelsk. Tillid opstår, når vi har mod til indbyrdes at nedbryde grænser for at dele en fælles tro på Kristus. Må Guds Ord ved den Hellige Ånds tolkning få lov til at gribe vore hjerter og sprænge vore almindelige tankebaner, så de løftes ind i et helligt lys. Det mest grænseoverskridende, for flere af os, var vist, at vi med redningsveste satte os i en speedbåd og oplevede fart og skumsprøjt. Når jeg turde slippe båd- Med tak for dejlige dage i Norge og med ønsket om at Gud må velsigne det nordiske samarbejde fremover. Kærlig hilsen Hjørdis Søvsø

9 Sommerstævne 2014: Med Herren som ledsager 9 Fredag den 23. maj 12.00: Ankomst og frokost 14.00: Velkomst, præsentation og mindestund 14.15: Bibeltime: Enok en mand, der vandrede med Gud v/ tidl. missionær og bibel- skolelærer, Svend Aage Jacobsen, Haderslev 15.30: Kaffepause 16.00: Aktiviteter: 18.00: Middag Gåtur i området Mulighed for et besøg i den nye genbrugsbutik ved Indre Missions Hus : Aftenprogram v/ Margit Skov og Erik Back Pedersen Kaffe og hyggeligt samvær Lørdag den 24. maj : Morgenmad 9.00: Bibeltime: Selv om jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig. Tre menneskers vidnesbyrd om Gud som deres ledsager v/ medarbejder i KABB, Poul Arne Nyborg 10.00: Samtale og kaffe i grupper : Frokost 12.45: Udflugt til Christianskirken, hvor sognemedhjælper Esther Jensen vil vise os rundt i kirken, og bl.a. for- tælle om den smukke alter- tavle og Bjørn Nørgaards kendte glasmosaikker. Efter rundvisningen er der mulighed for at drikke den medbragte kaffe på KFUMs soldaterhjem eller på KABBkontoret. Begge steder vil der blive fortalt lidt om det daglige arbejde. Der vil også være kaffe stillet frem på Fuglsangcenteret. Sidste del af eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for en spadseretur i Fredericias gamle bydel : Middag 19.30: Festaften Safari en rejse i Guds plan v/ Ingrid Markussen Musik ved Christa Nyborg Søndag den 25. maj : Morgenmad 10.00: Gudstjeneste i Sct. Michaelis Kirke 12.00: Frokost 13.00: Afslutningssamvær med vidnesbyrd og kaffe 14.00: Afrejse

10 10 Medvirkende på KABBs sommerstævne 2014 Svend Aage Jacobsen, Haderslev Var fra udsendt som missionær til Tanzania sammen med sin kone, Ulla. Efter hjemkomsten til Danmark har Svend Aage været lærer på Luthersk Missions Højskole frem til Ingrid Markussen, Haderslev Har sammen med sin mand Jørgen haft en livsgerning som missionær i Tanzania. Efter hjemkomsten til Danmark i 2007 har Ingrid skrevet om deres oplevelser i bogen Safari en rejse i Guds plan. Kursussted: Fuglsangcenteret, Dansk Blindesamfunds kursussted i Fredericia. Pris: For medlemmer af både KABB og Dansk Blindesamfund: kr. For medlemmer af KABB, men ikke af Dansk Blindesamfund: kr. Øvrige: kr. Ledsagere betaler samme pris, som den de ledsager Tilmelding: Gerne hurtigst muligt af hensyn til den videre planlægning Margit Skov og Erik Back Pedersen Forstanderpar på IMB, Indre Missions Bibelskole i Børkop. Alle medlemmer samt blinde og svagsynede med ledsagere kan deltage i sommerstævnet. Velkommen! Kassererens hilsen Af Steen Klejnstrup Sørensen, Kasserer 2013 et stabilt år for KABB I kraft af pæne besparelser og større indtægter end ventet blev regnskabet for 2013 væsentligt bedre end budgetteret. Indtægter bortset fra arveindtægter ligger på et stabilt niveau, og omkostningerne er samlet set reduceret en del set i forhold til de foregående år. Samtidig er afkastet af foreningens formue dog faldet som følge af det lave renteniveau. Dette har samlet set betydet et underskud på kr., hvilket trods alt er meget bedre end de budgetterede kr. i underskud., og dermed stabilt på den måde, at der igen er tale om et større underskud på driften. Selv på kort sigt er der brug for mærkbart større indtægter, hvis ikke KABB skal reducere i servicen over for Lydbibliotekets mange trofaste lånere. Vi håber derfor at såvel læsere som alle andre fortsat vil støtte op om KABB med forbøn og økonomisk hjælp, så vi i mange år fremover kan indlæse og udlåne mange nye bøger. Tak for trofast støtte til arbejdet!

11 11 Regnskab 2013 Årsrapport (i hele kr.) Indtægter Bidrag fra læserne Bidrag fra seende Indsamlinger iøvrigt Indtægt ved indlæsning Arv Fonds- og tipsmidler I alt Udgifter Lønninger m.v. bibliotek/indlæsere Ejendomsudgifter Vedl. og anskaffelse af inventar Kontorhold, telefon m.v Årsberetning og PR-materialer Lydmedier m.v Sommerstævne Revision Øvrige omkostninger Afskrivninger I alt Resultat før renter Finansielle poster Renter og udbytter Kursreguleringer m.v Årets resultat Balancesummen er fordelt således: Gæld Egenkapital Balancesum

12 Støj! Tager du på en ferie langt ude i naturen, eller går du en aftentur ude på landet, kan du opleve noget underligt. Du kan nærmest høre stilheden! Pludselig går det op for dig, at der plejer at være tusind små lyde omkring dig - og nu er de væk. Det er en betagende oplevelse. vænne sig til. Men det er nu alligevel vores håb, at mindre sus og skrat vil give en bedre lytteroplevelse fremover. Til glæde for både nuværende og kommende lånere. I løbet af 2013 har vi på Lydbiblioteket arbejdet med at fjerne baggrundsstøjen på en række af vores lydbøger. Særligt den tredjedel af lydbøgerne, som er konverteret fra kassettebånd, har haft en del sus. Det er sikkert ikke alle vores lånere, der har lagt lige meget mærke til støjen, for den er jo som nævnt noget, man kan En god serie Blandt vores mange bøger på Kristeligt Lydbibliotek er også en del serier. I 2013 kunne vi færdiggøre indlæsningen af Carl Olof Rosenius skrifter. Der er tale om en udgave i 8 bind, hvor læseren får en grundig og levende indføring i hvad det vil sige at være kristen. Serien er indlæst af Jesper Kristensen og har katalognumrene R101 R108. Bognyhed fra 2013

Kristeligt Arbejde. s. 4-6. s. 8. s. 9-10. Årsberetning 2014 93. årgang. Formandens årsberetning. Sommerstævneprogram

Kristeligt Arbejde. s. 4-6. s. 8. s. 9-10. Årsberetning 2014 93. årgang. Formandens årsberetning. Sommerstævneprogram Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Årsberetning 2014 93. årgang s. 4-6 Formandens årsberetning s. 8 Sommerstævneprogram 2015 s. 9-10 "Jeg kan godt lide at læse højt." Interview med indlæser Edel Holst Nielsen

Læs mere

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Kristeligt Arbejde Blandt Blinde KABB Årsberetning 2012 91. årgang De skal se Gud Formand: Lene Friis Thorkildsen Skjernvej 133, Skarrild 6933 Kibæk Tlf. 97 19 62 09 Næstformand: Martha Kloster Hovedgade

Læs mere

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Årsberetning 2011 90. årgang. 90 år KABB. De skal se Gud

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Årsberetning 2011 90. årgang. 90 år KABB. De skal se Gud Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Årsberetning 2011 90. årgang 90 år KABB De skal se Gud Formand: Lene Friis Thorkildsen Skjernvej 133, Skarrild 6933 Kibæk Tlf. 97 19 62 09 Næstformand: Martha Kloster Hovedgade

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Kristeligt Arbejde. Årsberetning 2010 89. årgang KABB. De skal se Gud

Kristeligt Arbejde. Årsberetning 2010 89. årgang KABB. De skal se Gud Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Årsberetning 2010 89. årgang KABB De skal se Gud Formand: Lene Friis Thorkildsen Skjernvej 133, Skarrild 6933 Kibæk Tlf. 97 19 62 09 Næstformand: Ann-Mari Munk Nielsen

Læs mere

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde

Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Årsberetning 2008 Kristeligt Lydbibliotek 87. årgang Jernbanegade 19 A 7000 Fredericia Tlf. 7591 0255 www.kabb.dk post@kabb.dk Åbningstid: Mandag-fredag kl. 9.00-13.00

Læs mere

Årsberetning 2009 88. årgang. Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Kristeligt Lydbibliotek

Årsberetning 2009 88. årgang. Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Kristeligt Lydbibliotek Årsberetning 2009 88. årgang Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Kristeligt Lydbibliotek Jernbanegade 19 A 7000 Fredericia Tlf. 7591 0255 www.kabb.dk post@kabb.dk Åbningstid: Mandag-fredag kl. 9.00-13.00

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

Årsberetning 2007 86. årgang. Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Kristeligt Lydbibliotek

Årsberetning 2007 86. årgang. Kristeligt Arbejde Blandt Blinde. Kristeligt Lydbibliotek Årsberetning 2007 86. årgang Kristeligt Arbejde Blandt Blinde Kristeligt Lydbibliotek Jernbanegade 19 A 7000 Fredericia Tlf. 7591 0255 www.kabb.dk post@kabb.dk Åbningstid: Mandag-fredag kl. 9.00-13.00

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Johannes første brev

Johannes første brev Fastetid i Vanløse Frikirke 2017 1. marts til 16. april Johannes første brev Læs 1-5 vers fra brevet hver dag fra mandag til lørdag Hver søndag vil der til gudstjenesten blive holdt en prædiken, som har

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus!

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus! Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Kristeligt Arbejde blandt Blinde

Kristeligt Arbejde blandt Blinde Kristeligt Arbejde blandt Blinde 84. Årsberetning 2005 Indhold Den rigdom som håbet rummer... 4 Årets gang i KAbB... 5 At sætte ord på tanker og tro... 6 Årets gang på Lydbiblioteket... 7 Informationsmøder...

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilvelkommen årsmøde i Lumi Syd, 2016 til Lumi RadioRadio Syd Onsdag den 16. marts i tiden, Toftlund Kære trofaste

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto.

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto. Som mange vil vide, har Roskilde Vineyard fra denne måned benyttet Roskilde Frikirkes lokaler til deres ugentlige gudstjenester, som afholdes søndag kl. 15. Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M 2 0 1 5 Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand 40 49 51 10 carstenvc@dsa-net.dk Tage Vig 64 6 0 10 tavi@post.tele.dk

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center fra mandag den 5. september til mandag den 12. september 2016 En rejse arrangeret af Inger Lis og Lars Ulsdal for danskere, unge som ældre. Gennem

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede!

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede! PRÆDIKEN ONSDAG DEN 12.OKTOBER - (17.SETRIN) VESTER AABY KIRKE KL. 17.00 FYRAFTENSGUDSTJENESTE Tekster: Sl. 19,2-7; Ef.4,1-6; Luk.14,1-11 Salmer: 14,392,785,787 Bliv hos thi det går mod aften se dagen

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2017 Alle er velkommen Gram Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 3.Uge 1 Mandag d. 9. kl. 14 16 Café Mandag d. 9. til

Læs mere

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været.

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. 1 af 5 Prædiken søndag d. 22. januar 2017. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Matt 28,16-20 & Hebr 6,13-20. Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. Hvis man ser

Læs mere

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Adresse: Kronen, Solvej 1, 7200 Grindsted Mere info: www.grindsted.indremission.dk eller søg Kronens side på facebook JANUAR Evangelisk

Læs mere

Kristen eller hvad? Linea

Kristen eller hvad? Linea Forord Du er ret heldig Du sidder lige nu med en andagtsbog, der er den første af sin slags i Danmark. En andagtsbog som denne er ikke set før. Den udfordrer måden, vi tænker andagter på, og rykker grænserne

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen Læs 1 Joh. 4,4 Maria Magdalene havde fået hjælp af Jesus, og nu levede hun med ham, som Herre i sit liv. Hvorfor bliver man nødt til at vælge mellem Jesus eller djævelen? Læs Matt 6,24 Hvad betyder det

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker.

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II I dag har vi et dejligt solskinsvejr, og det nyder vi i fulde drag, for det er småt med lyset for tiden. Mørket har magten uden for i disse dage. Det er mørkt når vi står op, og det begynder allerede at

Læs mere

med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole

med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole Til alle frimenigheder i Luthersk Mission Velkommen til frimenighedskonference i Børkop lørdag

Læs mere

Den barmhjertige samaritaner

Den barmhjertige samaritaner Den barmhjertige samaritaner 9.søndag efter trinitatis 2013 lukas 16,1-9 salmer: 749, 750, 335, 283, 728 Jesus sagde også til disciplene:»der var en rig mand, som havde en godsforvalter; om ham fik han

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

Vedtægter for Skive Bykirke

Vedtægter for Skive Bykirke - 1 - Vedtægter for Skive Bykirke - evangelisk luthersk frimenighed 1. Navn Menighedens navn er Skive Bykirke - evangelisk luthersk frimenighed. Skive Bykirke er hjemhørende i Skive Kommune. 2. Grundlag

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 Fremtidens tog En fantasi eller hvornår kommer togrejsen til at foregå sådan! Måske vil vi hellere bygge i dette tempo. Her er der jo skinner, landskab og meget andet

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Dansk Blindesamfund. Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark NORDSJÆLLAND

Dansk Blindesamfund. Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark NORDSJÆLLAND Dansk Blindesamfund Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark NORDSJÆLLAND At få et alvorligt synstab eller at blive blind betyder store forandringer i det liv, man plejer at leve. I den situation

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus

VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus 1 Navn og Hjemsted 1.1 Indre Missions kristne Fællesskab i Dejbjerg Missionshus benævnes herefter Det kristne Fællesskab i Dejbjerg

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Kristeligt Arbejde blandt Blinde KABB. De skal se Gud

Kristeligt Arbejde blandt Blinde KABB. De skal se Gud Kristeligt Arbejde blandt Blinde KABB De skal se Gud 85. årsberetning 2006 Indhold Den fred, som overgår al forstand... 4 Formandsberetning... 5 Sommerstævne... 7 Lydbiblioteket... 8 Indlæsning... 9 Kassererens

Læs mere

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Indholdsfortegnelse 1 Navn...2 2 Formål...2 3 Tilhørsforhold...2 4 Aktiviteter...2 5 Bidragyderkreds...2 6 Generalforsamling...2 7 Ekstraordinær generalforsamling...3

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING m/ Nationalråd 2014 - Apostolsk Kirkes Netværk Årsmøde 2014 - Apostolsk Kirkes

Læs mere

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 I denne folder tilbyder folk fra Aarhus Valgmenighed at undervise en aften i jeres klynge om emner, de brænder for, og som er helt centrale for den måde,

Læs mere

Kunstneren Helle Viftrup Kristensen, Børkop har følgende fortolkning på sit værk: Jeg har især tænkt på det med valget af materialerne.

Kunstneren Helle Viftrup Kristensen, Børkop har følgende fortolkning på sit værk: Jeg har især tænkt på det med valget af materialerne. Kunstværk Nyt kunstværk i Ansgarsalen Da Indre Mission i Ikast havde 150 års jubilæum, fik vi nogle pengegaver fra venner, Ikast menighedsråd, Ikast Kirkecenter og Ikast KFUM og K. Disse penge er nu brugt

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer:

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: DDS 739 - Rind nu op DDS 449 - Vor Herre tar de små i favn DDS

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009

Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009 Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009 Velkommen til generalforsamlingen 2009, dejligt at se så mange er mødt op. Dette er mit første år som formand efter jeg overtog den tunge arv efter den

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter trinitatis, Luk 15,1-10. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter trinitatis, Luk 15,1-10. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 21. juni 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter trinitatis, Luk 15,1-10. 1. tekstrække Salmer DDS 753: Gud, du som lyset og dagen oplod Dåb: DDS 448,1-3

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 25. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 20.- 22. januar 2012 TEMA: Diakoni med hjerte, mund og hænder Velkommen til det 25. Landsstævne for voksne

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

MED HÅBET SOM FORTEGN

MED HÅBET SOM FORTEGN Luk 24,13-35 s.1 Prædiken af Morten Munch 2. påskedag / 6. april 2015 Tekst: Luk 24,13-35 MED HÅBET SOM FORTEGN Uindfriede forhåbninger Vi havde håbet..., sådan siger de to vandrere. Vi kan alle færdiggøre

Læs mere

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder.

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. 1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, 16-30 Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. AMEN Det mest bemærkelsesværdige ved denne fortælling er ikke, at

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere