Kristeligt Arbejde Blandt Blinde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristeligt Arbejde Blandt Blinde"

Transkript

1 Kristeligt Arbejde Blandt Blinde KABB Årsberetning årgang De skal se Gud

2 Formand: Lene Friis Thorkildsen Skjernvej 133, Skarrild 6933 Kibæk Tlf Næstformand: Martha Kloster Hovedgade 54, Hodsager 7490 Aulum Tlf Anna Højgaard Grønsiskenvej 21D 6950 Ringkøbing Tlf Carl Henrik Kristensen Peder Breths Vej Børkop Tlf Susanne Schmidt Laursen Thrigesvej 9, 3. th Herning Tlf Anna Mark Thomsen Solsikkevej Skive Tlf Tilforordnet: Kasserer Steen K. Sørensen Kobbelgaardsvej Fredericia Tlf Kristeligt Lydbibliotek Jernbanegade 19 A 7000 Fredericia Tlf Kontonr Åbningstid: Mandag-fredag kl

3 3 Med Herren som ledsager Af Poul Arne Nyborg, informationsmedarbejder i KABB Han gik hen og hældte olie og vin i hans sår har lukket sit hjerte for en menneske- og forbandt dem, løftede ham op på sit ride- hed, der har vendt ham ryggen. Fordi dyr og bragte ham til et herberg og sørgede han lod sig forstyrre af menneskers nød, for ham. og begav sig ind i vores verden. Fordi han (Luk 10,34) gav sin eneste søn, Jesus Kristus, der med sin død har båret straffen for vores syn- Den kendte maler, Vincent van Gogh, der og vundet os et evigt liv. var i sine unge år stærkt grebet af evangeliet. Han oplevede Guds kald til at Sådan er det at have Gud som ledsager. være prædikant i et af Belgiens fattige Han vil helt sikkert føre dig ad veje, hvor minedistrikter, og delte i en periode ind- der ligger opgaver klar til dig. Opgaver, byggernes hårde tilværelse, medens han som kun du kan løse. Men i bund og boede og levede som dem. grund er hele rejsen en gave. Gud har omsorg for dig, og vil sørge for dig. I med- Det er uden tvivl denne periode i livet, der har bevæget ham til at male billedet af Den Barmhjertige Samaritaner, som jeg personligt holder utrolig meget af. Midt i billedet ser vi en såret mand med forbinding om hovedet. En fremmed bakser med at få ham op på sit æsel, medens to andre mænd har travlt med at forsvinde ud i horisonten bagerst i billedet. Sådan et billede rækker et kald. Åbn dit hjerte, så mennesker får lov at forstyrre dig. Stop op, når du ser en fremmed i nød. Stil dine ressourcer til rådighed for andre. Men før du begynder på alt det, så fold dine hænder og sig tak! Fordi Gud aldrig gang og modgang. I liv og i død.

4 4 Årsberetning for KABB 2013 af Lene Friis Thorkildsen, formand for KABB 2013 et stille og roligt arbejdsår krydret med nye ideer og tiltag. Vi er meget taknemmelige for vore 177 medlemmer, som trofast år efter år bakker op om KABB s arbejde med forbøn og støtte. Sammen med gaver og testamentariske bidrag er denne støtte med til at gøre det muligt at fortsætte vort vigtige arbejde og virke blandt blinde og svagsynede i Danmark. Profilering På kontoret i Fredericia bliver der dagligt udført et stort og værdifuldt arbejde. Det er her, der skabes den gode kontakt til både medlemmer og lånere. Det er også her, der dukker nye og spændende ideer op. Det sidste nye tiltag er, at KABB nu er på Facebook. Siden er allerede besøgt af rigtig mange. Det er en ny og fin måde at gøre foreningen synlig på. Mange kender os, men vi vil ønske, at endnu flere får kendskab til KABB og til de tilbud og muligheder foreningen rummer. I Lydbladet bliver der jævnligt tilbudt, at informationsmedarbejderen eller et bestyrelsesmedlem gerne kommer ud i Missionshuse o.lign. Vi vil gerne komme og fortælle om at være blind eller svagsynet og i forlængelse deraf gøre KABB endnu mere synlig og kendt. Det glæder os, at flere foreninger over hele landet har taget imod dette tilbud. På IM s Årsmøde fredag d. 7. og lørdag d. 8. juni i Skjern fik vi igen i år muligheden for at fortælle om vort formål og om vort arbejde. Vi stod blandt mange andre foreninger med en rigtig fin stand med skiftende bemanding af ansatte og bestyrelsesmedlemmer. I løbet af de to dage besøgte mange interesserede standen og fik en god orientering om vort arbejde. Lydbiblioteket Uge efter uge bliver der fra Lydbiblioteket sendt mange, mange bøger ud til vore 451 lånere over hele landet. Romaner, biografier, andagtsbøger, tidsskrifter og ikke mindst Bibelen ligger på bordet i mange hjem rundt i landet. Utrolig mange har daglig gavn og glæde af vore lydbøger. Det er fantastisk, at vi på den måde får mulighed for at række evangeliet til blinde og svagsynede ud i alle kroge af vort lille land. Det ligger os meget på sinde, at endnu flere blinde og svagsynede får kendskab til KABB og dermed adgang til kristen litteratur på lige fod med seende. På Lydbiblioteket vokser antallet af bøger i Daisy-format støt.

5 5 Vore dygtige indlæsere har i løbet af året indlæst en lang række nye bøger. Desuden er nogle af de gamle bøger blevet genindlæst, redigeret og renset for støj og knas. De fremstår nu i en meget bedre og tidssvarende lydkvalitet. I 2013 udgav KABB 58 nye CD-lydbøger i Daisy-formatet Aktiviteter Vi har i det forløbne år afholdt 3 bestyrelsesmøder. Vort forårsmøde, den 22. februar blev afholdt på kontoret i Fredericia. De to efterårsmøder, hhv. den 13. september og den 8. november, blev lagt hen til konfirmandstuen i Sct. Johs. Kirke i Herning. Sammen med kassereren og det daglige personale på kontoret har vi et godt og konstruktivt samarbejde og et givende fællesskab. På vore møder får vi en god og grundig orientering om både økonomi og om hvad der lige nu rører sig i foreningen. Det er en kendsgerning, at økonomien er meget stram. Kassereren og det daglige personale er meget bevidste og dygtige til at minimere udgifter og omkostninger. Alligevel giver det uundgåelige underskud anledning til dybe panderynker og bekymring for foreningens fremtid. Traditionen tro indbød vi igen i år til medarbejderfest i Fredericia. Den 15. marts mødtes indlæsere, redaktør af Lydbladet, kasserer, det daglige personale og bestyrelsen til en dejlig dag, hvor erfaringsudveksling er højt prioriteret. Her får den enkelte inspiration og ny energi til at fortsætte det gode arbejde i KABB. I dagene 31. maj juni afholdtes årets sommerstævne på Fuglsangcentret i Fredericia. Temaet for dette års stævne var Lyset. Dette tema gik som en rød, lysende tråd gennem hele programmet På hele stævnet var vi 23 deltagere, som sammen lyttede og tog imod budskabet gennem sang og musik, bibeltimer og foredrag. Søndag deltog vi i gudstjenesten i Sct. Michaelis kirke i Fredericia. Vi nød fællesskabet, den gode mad og de gode rammer på Fuglsangcentret. I forbindelse med Sommerstævnet blev foreningens generalforsamling afholdt fredag d. 31. maj. Der afholdes ordinær generalforsamling hvert andet år. På valg var Birthe Christoffersen, som ikke modtog genvalg. På valg var ligeledes Susanne Schmidt Laursen og Lene Friis Thorkildsen, som begge genopstillede.

6 6 Der var ikke yderligere kandidater til bestyrelsen. Derfor blev der ikke foretaget valg. Det betyder, at bestyrelsen nu består af 6 medlemmer og ingen suppleanter. På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev Martha Kloster valgt til næstformand og Lene Friis Thorkildsen til formand. En stor Tak til Birthe Christoffersen for godt og trofast arbejde i bestyrelsen. Nordisk samarbejde Fra den august fandt Nordisk Konference sted på Hurdal Centret i Norge med temaet Grænsesprængende tro. Lene Thorkildsen på sansestien, Nordisk Konference Vi var 11 deltagere fra Danmark og vi havde nogle spændende dage med et godt indhold, hvor Kurt Hjemdal var den gennemgående taler og prædikant. Vi fik en flot musikalsk oplevelse af en norsk blind pianist. Der var aktivitetsmuligheder til ethvert temperament. Man kunne tage en tur i forhindringsbanen mellem trætoppene eller benytte sig af de gode muligheder for gåture, en svømmetur i søen eller måske en frisk sejltur med udfordringer Vi oplevede et meget givende og grænsesprængende spændende fællesskab. Afslutning og tak En stor og varm TAK til Birte Søgaard og Poul Arne Nyborg for jeres store indsats og engagement. Ligeledes stor tak til kasserer Steen Kleinstrup Sørensen, redaktør af lydbladet Ole Blume og vore trofaste indlæsere. Tak til enhver som trofast støtter KABB. Tak for medleven, gaver og ikke mindst for forbøn. Jeg er verdens lys, siger Jesus. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys. Så lad os følge ham, som bringer lys og liv. Må Herren lade sit Lys skinne for vor næste og os. Vi beder om, at Han vil lede og vejlede os i vort arbejde i KABB. At vort arbejde må bære frugt og være til velsignelse og glæde for mange. At vi må være med til at bringe håb og lys, for DE skal se Gud.

7 7 Nordisk Konference med grænsesprængende tro og samvær Hvert andet år kommer indbydelsen til kristne foreninger for synshandicappede i de nordiske lande. I år var det KABB i Norge, der sendte invitationen ud til Sverige, Finland og Danmark. Som et nyt glædeligt tiltag deltog Polen, mens vi savnede finske venner i vores fællesskab. Midt i august var vi over hundrede deltagere, der mødtes på Hurdal Centret. I store træk kan opholdsstedet Norges Blindeforbunds syn og mestringssenter sammenlignes med Fuglsangcentret her i Danmark. Det skulle ikke tage os lang tid at fornemme de naturskønne omgivelser, som kom til at udfordre vores mod og leg på vand og land. I en fin vekslen mellem fysiske aktiviteter, sang, musik, forkyndelse og debatforum fløj tiden af sted. For nogen af os var den store nydelse morgensvømning og boblebad inden morgenmad. Bibeltimerne blev holdt af Kurt Hjemdal under benævnelsen: Grænsesprængende tro. Som tilhører krævede det mod, at åbne sit hjerte for budskabet, bragt gennem skriftsteder og personlige erfaringer. Han fastslog, at Gud ind i mellem må bruge dynamit for at sprænge vej ind til vores inderste - og gennemhulle vores lurende fordømmelse overfor dem, som er anderledes. Kurt Gruppebillede ved Nordisk Konference 2013.

8 8 henviste til Axel Sandemose og hans jantelov: Ved Jesu kors er janteloven død! Det var magtpåliggende for ham, som forkynder, at udvide vore trange hjerter og tegne et billede af Kristus sammen med de første kristne. Det er ikke svært at fremkalde vores grænsesprængende samvær på konferencen. Om eftermiddagen var der forskellige aktiviteter: Der var mulighed for at sidde i en gummibåd spændt efter en speedbåd. For flere af os slog det rigelig til at se på den modige færd. Poul Arne, fra Kristelig Lydbibliotek Danmark, fik fornøjelsen, indtil han blev smidt af og landede i søen. Enkelte tilmeldte sig træklatring og gang på hængebroer fra træ til træ. Vandreturen op i skoven virkede helt ufarlig, hvor vi blev guidet igennem en usædvanlig sansesti med letforståelige plancher, der redegjorde for øjensygdomme. De var opstillet mellem eventyrlige skulpturer. Sansestien ved Hurdalcenteret, Nordisk Konference. ens kant med den ene hånd, så satte jeg kikkerten for mine øjne og så, hvor smukt Hurdalsøen er omgivet af fjelde, små indsejlinger og skovområder. Hurdalcenteret ligger op af en skrænt. På strandbredden ses det usædvanlige runde hus bygget af solide træplanker og med græstag. En aften var dette vores stemningsfulde kaffehus efter koncert af en blind pianist, der spillede helt forunderligt. Den blinde organist, Ulf Nilsen, gav en forrygende koncert på Nordisk Konference. Det grænsesprængende samvær var højlydt til stede ved bordene, hvor vi spiste og udvekslede ord på svensk, norsk og dansk. Det polske sprog var for indviede, men det hindrede ikke samtalen, som kunne føres på engelsk. Tillid opstår, når vi har mod til indbyrdes at nedbryde grænser for at dele en fælles tro på Kristus. Må Guds Ord ved den Hellige Ånds tolkning få lov til at gribe vore hjerter og sprænge vore almindelige tankebaner, så de løftes ind i et helligt lys. Det mest grænseoverskridende, for flere af os, var vist, at vi med redningsveste satte os i en speedbåd og oplevede fart og skumsprøjt. Når jeg turde slippe båd- Med tak for dejlige dage i Norge og med ønsket om at Gud må velsigne det nordiske samarbejde fremover. Kærlig hilsen Hjørdis Søvsø

9 Sommerstævne 2014: Med Herren som ledsager 9 Fredag den 23. maj 12.00: Ankomst og frokost 14.00: Velkomst, præsentation og mindestund 14.15: Bibeltime: Enok en mand, der vandrede med Gud v/ tidl. missionær og bibel- skolelærer, Svend Aage Jacobsen, Haderslev 15.30: Kaffepause 16.00: Aktiviteter: 18.00: Middag Gåtur i området Mulighed for et besøg i den nye genbrugsbutik ved Indre Missions Hus : Aftenprogram v/ Margit Skov og Erik Back Pedersen Kaffe og hyggeligt samvær Lørdag den 24. maj : Morgenmad 9.00: Bibeltime: Selv om jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig. Tre menneskers vidnesbyrd om Gud som deres ledsager v/ medarbejder i KABB, Poul Arne Nyborg 10.00: Samtale og kaffe i grupper : Frokost 12.45: Udflugt til Christianskirken, hvor sognemedhjælper Esther Jensen vil vise os rundt i kirken, og bl.a. for- tælle om den smukke alter- tavle og Bjørn Nørgaards kendte glasmosaikker. Efter rundvisningen er der mulighed for at drikke den medbragte kaffe på KFUMs soldaterhjem eller på KABBkontoret. Begge steder vil der blive fortalt lidt om det daglige arbejde. Der vil også være kaffe stillet frem på Fuglsangcenteret. Sidste del af eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for en spadseretur i Fredericias gamle bydel : Middag 19.30: Festaften Safari en rejse i Guds plan v/ Ingrid Markussen Musik ved Christa Nyborg Søndag den 25. maj : Morgenmad 10.00: Gudstjeneste i Sct. Michaelis Kirke 12.00: Frokost 13.00: Afslutningssamvær med vidnesbyrd og kaffe 14.00: Afrejse

10 10 Medvirkende på KABBs sommerstævne 2014 Svend Aage Jacobsen, Haderslev Var fra udsendt som missionær til Tanzania sammen med sin kone, Ulla. Efter hjemkomsten til Danmark har Svend Aage været lærer på Luthersk Missions Højskole frem til Ingrid Markussen, Haderslev Har sammen med sin mand Jørgen haft en livsgerning som missionær i Tanzania. Efter hjemkomsten til Danmark i 2007 har Ingrid skrevet om deres oplevelser i bogen Safari en rejse i Guds plan. Kursussted: Fuglsangcenteret, Dansk Blindesamfunds kursussted i Fredericia. Pris: For medlemmer af både KABB og Dansk Blindesamfund: kr. For medlemmer af KABB, men ikke af Dansk Blindesamfund: kr. Øvrige: kr. Ledsagere betaler samme pris, som den de ledsager Tilmelding: Gerne hurtigst muligt af hensyn til den videre planlægning Margit Skov og Erik Back Pedersen Forstanderpar på IMB, Indre Missions Bibelskole i Børkop. Alle medlemmer samt blinde og svagsynede med ledsagere kan deltage i sommerstævnet. Velkommen! Kassererens hilsen Af Steen Klejnstrup Sørensen, Kasserer 2013 et stabilt år for KABB I kraft af pæne besparelser og større indtægter end ventet blev regnskabet for 2013 væsentligt bedre end budgetteret. Indtægter bortset fra arveindtægter ligger på et stabilt niveau, og omkostningerne er samlet set reduceret en del set i forhold til de foregående år. Samtidig er afkastet af foreningens formue dog faldet som følge af det lave renteniveau. Dette har samlet set betydet et underskud på kr., hvilket trods alt er meget bedre end de budgetterede kr. i underskud., og dermed stabilt på den måde, at der igen er tale om et større underskud på driften. Selv på kort sigt er der brug for mærkbart større indtægter, hvis ikke KABB skal reducere i servicen over for Lydbibliotekets mange trofaste lånere. Vi håber derfor at såvel læsere som alle andre fortsat vil støtte op om KABB med forbøn og økonomisk hjælp, så vi i mange år fremover kan indlæse og udlåne mange nye bøger. Tak for trofast støtte til arbejdet!

11 11 Regnskab 2013 Årsrapport (i hele kr.) Indtægter Bidrag fra læserne Bidrag fra seende Indsamlinger iøvrigt Indtægt ved indlæsning Arv Fonds- og tipsmidler I alt Udgifter Lønninger m.v. bibliotek/indlæsere Ejendomsudgifter Vedl. og anskaffelse af inventar Kontorhold, telefon m.v Årsberetning og PR-materialer Lydmedier m.v Sommerstævne Revision Øvrige omkostninger Afskrivninger I alt Resultat før renter Finansielle poster Renter og udbytter Kursreguleringer m.v Årets resultat Balancesummen er fordelt således: Gæld Egenkapital Balancesum

12 Støj! Tager du på en ferie langt ude i naturen, eller går du en aftentur ude på landet, kan du opleve noget underligt. Du kan nærmest høre stilheden! Pludselig går det op for dig, at der plejer at være tusind små lyde omkring dig - og nu er de væk. Det er en betagende oplevelse. vænne sig til. Men det er nu alligevel vores håb, at mindre sus og skrat vil give en bedre lytteroplevelse fremover. Til glæde for både nuværende og kommende lånere. I løbet af 2013 har vi på Lydbiblioteket arbejdet med at fjerne baggrundsstøjen på en række af vores lydbøger. Særligt den tredjedel af lydbøgerne, som er konverteret fra kassettebånd, har haft en del sus. Det er sikkert ikke alle vores lånere, der har lagt lige meget mærke til støjen, for den er jo som nævnt noget, man kan En god serie Blandt vores mange bøger på Kristeligt Lydbibliotek er også en del serier. I 2013 kunne vi færdiggøre indlæsningen af Carl Olof Rosenius skrifter. Der er tale om en udgave i 8 bind, hvor læseren får en grundig og levende indføring i hvad det vil sige at være kristen. Serien er indlæst af Jesper Kristensen og har katalognumrene R101 R108. Bognyhed fra 2013

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 Indenlandsk Sømandsmission E-mail: info@somandsmissionen.dk Hjemmeside: www.somandsmissionen.dk Hermed udsendes 14. årgang af Indenlandsk Sømandsmissions Årbog.

Læs mere

N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT

N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT Nyt Livs kontor: Postboks 57, 9330 Dronninglund Tlf.: 9884 4384 E-mail: nyt.liv@fiberpost.dk Nyt Livs kasserer:

Læs mere

Årbog 2008. Sømandsmissionen. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2008. Sømandsmissionen. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION Sømandsmissionen Årbog 2008 INDENLANDSK SØMANDSMISSION - et hav af opgaver årsberetninger regnskab hovedbestyrelse sekretariat sømandsmissionærer fritidsmedarbejdere sømandshjem tilknyttede institutioner

Læs mere

Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 2 Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Indhold Indenlandsk Sømandsmission 4 Årsberetning 5 En sømandsmissionærs hverdag 8 Feriehjemmet Aggershøj 9 Bethel og Duen

Læs mere

Stjernens Årsskrift. Kære venner af Stjernen.

Stjernens Årsskrift. Kære venner af Stjernen. Stjernens Årsskrift 2014 Kære venner af Stjernen. I sidder her med mange spændende beretninger, om det store arbejde der bliver gjort i og ud fra Stjernen. Meget spændende læsning, som I har tid til at

Læs mere

INDENLANDSK SØMANDSMISSION

INDENLANDSK SØMANDSMISSION Sømandsmissionen Å r b o g 2 0 1 0 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Evangeliet til søfolk og fiskere årsberetninger regnskab hovedbestyrelse hovedkontoret sømandsmissionærer fritidsmedarbejdere sømandshjem tilknyttede

Læs mere

kreds:kontakt april : maj : juni 2013 2. kvartal 2013 årgang 46 fra afdelingen virksund lm kids andagt cafe kilden jubilæumsår lmu hemmet strand

kreds:kontakt april : maj : juni 2013 2. kvartal 2013 årgang 46 fra afdelingen virksund lm kids andagt cafe kilden jubilæumsår lmu hemmet strand kreds:kontakt april : maj : juni 2013 Arken i Esbjerg Anno 1993 Arkens medarbejdere 2. kvartal 2013 årgang 46 Arken i Esbjerg Anno 2007 andagt fra afdelingen virksund lm kids cafe kilden jubilæumsår lmu

Læs mere

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER Herren har kaldet dig og gør dig til hedningelys Nr. 3 Efterår 2010 66. Årgang Fra årsmødet 2010 i København Sømandshjemmet Bethel i Nyhavn, hvor den første del af årsmødet

Læs mere

Juli August September

Juli August September Juli August September 2012 1 Hvor min vej slutter dér begynder Guds vej Anders Ova (På Pottemagerens Hus 25/02 2011) 2 Rammer du tonen? Lars Pugh L E D E R Forestil dig at du er til bryllup. Ved vielsen

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Bethesda. Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg. Ny mandeklub Logen.

Bethesda. Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg. Ny mandeklub Logen. juli 2013 Bethesda Aalborg Indre missions hus Program juli -oktober 2013 Hvem er IMU? Et kig ind i et ungt fællesskab Staffetten med Michael Reckweg Ny mandeklub Logen Lederen Når dette blad udkommer,

Læs mere

Årbog 2014. Sømandsmissionen. Danmark Grønland Samarbejdspartnere

Årbog 2014. Sømandsmissionen. Danmark Grønland Samarbejdspartnere Årbog 2014 Sømandsmissionen Danmark Grønland Samarbejdspartnere 1 Årbog 2014 Sømandsmissionen Ansvh. redaktør: Generalsekretær Nicolaj Wibe Redaktør: Hanne Baltzer, tlf. 2288 4496 Mail: hab@somandsmissionen.dk

Læs mere

Gode møder kan blive endnu bedre

Gode møder kan blive endnu bedre Gode møder kan blive endnu bedre En ressourcebog om møder i IMU & IM - en ressourcebog om møder i IMU & IM Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen Gode møder kan blive endnu bedre - en ressourcebog om møder

Læs mere

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH.

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH. Nr. 1 feb. 2012 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH. Lad dit liv forandre verden. Lad ikke verden forandre dit liv. Der er ikke noget forkert

Læs mere

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag De røde sider: Idéer til Exciting Days i din børneklub Materialer De grønne sider: Stor åbenhed for evangeliet på Færøerne Ethvert grønlandsk barn har brug for Gud De blå sider: At undervise børn om mission

Læs mere

Båndet. 2014/nr.3. luthersk missions højskole. 91. årgang - 15. juni. Når Helligånden glemmes.. side 4 Skyld og skam... side 8

Båndet. 2014/nr.3. luthersk missions højskole. 91. årgang - 15. juni. Når Helligånden glemmes.. side 4 Skyld og skam... side 8 Båndet 91. årgang - 15. juni 2014/nr.3 Når Helligånden glemmes.. side 4 Skyld og skam... side 8 luthersk missions højskole højskolen kort...... Andagt... Skolen opstod på baggrund af de vækkelser i slutningen

Læs mere

MAGASINET Nr. 96 Januar 2015 127. årgang

MAGASINET Nr. 96 Januar 2015 127. årgang MAGASINET Nr. 96 Januar 2015 127. årgang Nyt fra Det Danske Missionsforbund Konfilejr DDM - favnende og famlende Grow i Grindsted Tylstrup 125 Ghana Missionær som 15-årig Thailand MAGASINET l e d e r Kirkens

Læs mere

Referat fra landskonference I - 2013

Referat fra landskonference I - 2013 Referat fra landskonference I - 2013 Efter en mindestund, hvor vi mindedes dem, der var gået hjem til Gud siden sidste sommerstævne og takkede for nye medlemmer i vore menigheder, bød formanden velkommen.

Læs mere

JORDEN RUNDT I 40 ÅR

JORDEN RUNDT I 40 ÅR JORDEN RUNDT I 40 ÅR TILEGNET Denne bog er tilegnet vores kære, trofaste venner og familiemedlemmer, der gennem alle de år, vi har været missionærer, har hjulpet og opmuntret os, støttet vort arbejde på

Læs mere

22. årgang nr. 3 maj 2015. Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m.

22. årgang nr. 3 maj 2015. Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m. Tjeles Venner 22. årgang nr. 3 maj 2015 Klumme, Tjele, Bestyrelsens beretning, Orelund, Majorgården, Artikler, Højskoleweekends m.m. Foto: Susan Tjeles Venner Tjeles Venners bestyrelse Formand... Lars

Læs mere

DiakonBladet. nr. 2. 43. årg. April. DiakonBladet2006. Peters fiskedræt. Maleri af Marianne Rygh læs side 11. Glæde Årsmøder

DiakonBladet. nr. 2. 43. årg. April. DiakonBladet2006. Peters fiskedræt. Maleri af Marianne Rygh læs side 11. Glæde Årsmøder April 43. årg 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 5 Glæde Årsmøder 2 2 Peters fiskedræt. Maleri af Marianne Rygh læs side 11 2 nr. 2 DiakonBladet DiakonBladet Kolonien Filadelfias Diakonforbund og

Læs mere

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder December 2007 Læs om: Det bedste ligger forude SE med andre øjne Hvor himlen møder jorden Klumme [ 2] Elevsnapshot side 3 SE om hjørnet side 4 SE med andre øjne side 6 Dybdegående side 8 Musikkoncert side

Læs mere

ÅRBOG 2006. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION

ÅRBOG 2006. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION NR. 6 - SEPTEMBER 2006 - et hav af opgaver ÅRBOG 2006 INDENLANDSK SØMANDSMISSION årsberetninger. regnskab. hovedbestyrelse. sekretariat. sømandsmissionærer. fritidsmedarbejdere. sømandshjem broderkredsen

Læs mere

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM ISSN 0909-5128 huntingtons.dk 29. årgang Juni 2012 Nr. 2 LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM Landsforeningen Huntingtons Sygdom huntingtons.dk nr. 2/12 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Rundt om HS 2012:

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

elevblad & Årsskrift Tommerup Efterskole www.tommerup-efterskole.dk

elevblad & Årsskrift Tommerup Efterskole www.tommerup-efterskole.dk Tommerup Efterskole www.th-te.dk Udgivet af elevforeningen og Tommerup efterskole Nr. 4 december 2012 105. årgang elevblad & Årsskrift RUM rummelig rummelighed Rumme rumlig Vi vil gerne tage Jer med en

Læs mere

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Engesvang Boldklub afholder GENERALFORSAMLING Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 12.30 i klubhuset. 12:30 EB s ungdomsvenner 13:00 Håndbold 13:30

Læs mere

Lys for enden af tunnellen

Lys for enden af tunnellen Lys for enden af tunnellen Det tager tid at komme videre efter en skilsmisse. De første måneder må man tage en dag ad gangen, og man er følelsesmæssigt meget berørt af skilsmissen. Tingene virker helt

Læs mere

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Indhold Klummen af Merete Ørskov Side 2 Møder m.v. Side 3 Gudstjenesteliste Side 4 og 5 Folkekoret Side 7 Konfirmandbilleder

Læs mere