Præsentation af klinisk uddannelsessted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præsentation af klinisk uddannelsessted"

Transkript

1 Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsområdet for børn og unge; Kayerødsgade 46; 9000 Aalborg Ledelse & Uddannelsesansvarlige sundhedsplejersker: Leder: Ulla Nordtorp (central kontakt til VIA) Stedfortræder / faglig konsulent Helga Bohm Uddannelsesansvarlige: Teamleder Susanne Henriksen (Nord) Teamleder Ellen Fredsgaard (Centrum) Teamleder Lone Grønnebæk (Sydvest) Teamleder Dorthe Taudal Jensen (Øst) Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning 1. Ansatte (antal/timer) 1 leder, sundhedsplejersker (52 FN); heraf 4 teamledere med hver 13 timer til ledelse. Teamlederen er også uddannelsesansvarlig for de sundhedsplejerskestuderende. 1 Faglig Konsulent / Stedfortræder for leder. 2 sekretærer. (Endvidere 3 sundhedsplejersker og 1 børn og unge-læge, som varetager alle udskolingsopgaver og et sundhedstilbud til visse ungdomsuddannelser. Disse 4 er ansat i Forvaltning for Sundhed og Kultur (SUN)). 2. Den kommunale sundhedsordnings organisering Sundhedsordningen har navnet: Sundhedsområdet for børn og unge og er organiseret i Center for Børn, Unge og Familier (CBUF), der er en del af Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen (FB), som er kommunens største forvaltning. CBUF indeholder foruden sundhedsområdet for børn & unge 7 opgavefællesskaber, heraf flere Dag- og døgnbehandlingstilbud for børn, unge og familier, en opvækstinstitution og andre specialinstitutioner som f.eks. Børnerådgivning, et Børnehus, Børnepsykologiske team samt et stort sekretariat. Den kommunale sundhedsordning har central faglig ledelse og faglig konsulent og fire decentrale teamledere. Disse indgår sammen med den centrale leder i ledergruppen. Sundhedsplejerskerne er lokalt forankret i 4 geografiske områder med en teamleder, som nærmeste leder. Alle sundhedsplejersker er specialiseret som enten småbørns- eller skolesundhedsplejerske.

2 Sundhedsområdet for børn og unge har eget LMU (lokal MED udvalg), CBUF har et OMU (område MED udvalg), som leder indgår i. Der er 4 lokale arbejdsmiljøgrupper (AMG) består af lokal arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og lokal teamleder. Der er valgt en TR (Tillidsmand) i hvert område, hvoraf den ene er FTR. (Fællestillidsmand) 3. Sundhedsplejens tilbud til gravide, børn, unge og deres forældre med almene behov I småbørnssundhedsplejen arbejdes efter et fleksibelt tilbud med følgende ramme: 4-5 besøg/konsultationer til første- og flergangsfødende; samt konsultationer og besøg efter behov ud fra en handleplan. Barselstilbud til ambulante fødende, som tilrettelægges ud fra en spørgeguide. Endvidere tilbydes: Graviditetsbesøg efter henvisning / behov & Åbent Hus i visse lokalmiljøer. Daglig telefontid kl Der tilbydes forældreuddannelse (Hånd om barnet) til alle 1. gangs forældre med 14 mødegange efter konceptet Familieiværksætterne. Der sker løbende evaluering af form og indhold, samt evaluering af begge forældres udbytte gennem 2 nedslag efter fødsel (mødegang 8 og 13). I skolesundhedsplejen arbejdes ud fra følgende ramme: Indskolingsundersøgelse i 0 kl.; Oplæg for forældre på forældremøder i 0 kl og 5 kl. Desuden tilbydes sundhedssamtaler, screening og/eller sundhedspædagogiske aktiviteter i 1. kl., 3. kl., 5. kl. 7. kl., 8 kl. og 9 kl. Tilbuddet vurderes og justeres årligt, herunder afprøvning af nye metoder og åben konsultation på forskellige måder. Det samlede tilbud er sidst justeret i skoleåret 2015/2016. Sundhedsplejersken indgår som fast medlem af skolens Trivselsforum. Fra skoleåret 2013/14 varetages udskolingen i 9 kl. af anden forvaltning (SUN). Der er udviklet ensartede sundhedspædagogiske metoder i Skolesundhedsplejens tilbud på forskelligt alderstrin. Børn og unge-læge og sundhedsplejersker fra Sundheds- og Kulturforvaltningen varetager udskoling i 9. kl. Sundhedsplejersker, faglig konsulent og leder deltager i diverse tværfaglige og tværsektorielle aktiviteter & møder. 4. Sundhedsplejens tilbud til gravide, børn, unge og deres forældre med særlige behov Alle sundhedsplejersker arbejder efter en fleksibel ramme, der har til formål efter fagligt skøn at tilgodese familier, børn og unge med særlige sundhedsmæssige behov. Der arbejdes målrettet med tidlig opsporing af mistrivsel, sundheds-, helbreds- eller udviklingsproblemer, som resulterer i ekstra indsats og/eller henvisning til andre.

3 Der gives specifik ekstra indsats til nytilkomne flygtninge. På småbørnsområdet samarbejdes med 4 tværfaglige teams, der kan tilbyde forskellig form for støtte og tidlig intensiv indsats, der ikke involverer de sociale myndigheder. Der er tilbud om rygestop til gravide. Indtil d forløber et tværfagligt projekt til støtte for udsatte gravide, som jordemoder og sundhedsplejerske samarbejder om. Sundhedsplejen kan henvise til mange frivillige tilbud (Mødrehjælpen, Krisecenter, Bydelsmødre mm), samt mange rådgivninger, speciallæger, Børnepsykologisk team m.fl. Skolesundhedsplejersken er fast medlem af skolens trivselsforum, der er tværfagligt sammensat. Her behandles aktuelle problemstillinger hos skoleelever, og der aftales konkrete handlinger med deltagelse af forældre. Der kan henvises til rygestop for de ældste elever. Der kan henvises til indsats for overvægtige børn (Vanebryderne) og der er tæt samarbejde med Julemærkehjem. Børn og unge-lægen kan rådgive sundhedsplejerskerne og kan se enkelte behovsbørn. 5. Konsulentfunktionen i kommunen Konsulent for dagpleje og daginstitution i sundhedsspørgsmål varetages i Aalborg kommune af sundhedsplejersker i de 4 tværfaglige teams. Hertil kan sundhedsplejersken i teamet trække på børn og unge-lægen samt faglig konsulent i sundhedsfaglige spørgsmål. Skolesundhedsplejerskens varetager sin konsulentfunktion i sundhedsspørgsmål på forskellige måder. Skoleeleverne og deres forældre kan frit henvende sig, og derfor viser den enkelte skolesundhedsplejersken, hvordan hun træffes, ved opslag på skolens skoleintra. 6. Andre tilbud I kommunens centrale Sundhedscenter tilbydes rygestopkurser til unge, tværfaglige tilbud til overvægtige børn og deres familier (børn fra 3-15 år) og andre sundhedstilbud. Sundhedsplejersken henviser ofte hertil. De 4 tværfaglige team har endvidere et gruppetilbud til kvinder med efterfødselsreaktion / depression. I perioden arbejdes med projekt Mental Sundhed, med opsporing af forældre med fødselsdepression. Afhængig af screening visiteres til støttende indsats af sundhedsplejersker eller henvisning til gruppetilbud eller individuelle tilbud af læge eller tværfagligt team.

4 Familiegrupperne udgør myndighedsområdet og består af socialrådgiver/myndighedsperson, pædagoger og psykologer. I CBUF er takstfinansierede rådgivnings- og behandlingstilbud til børn og unge og til børnefamilier, der har brug for udredning, behandling, støtte og aflastning. Det er kun Familiegruppen som kan visitere hertil. Der er i stigende grad fokus på forskellige frivillige tilbud som sundhedsplejersken skal kende og ofte henviser til. I alle lokalområder foregår boligsocialt arbejde som den lokale sundhedsplejerske indgår i, f.eks. ved at afholde aktiviteter her i samarbejde med andre. Der er planer om at udbyde en tilbudsvifte: Sundhedspleje som foranstaltning, som Familiegruppen kan tilkøbe. Uddannelses- og læringsmuligheder 1. Særlige sundhedsplejefaglige kompetencer blandt sundhedsplejerskerne Specialisering i småbørns- og skolesundhedsplejen betyder en stadig stigende og prioriteret kompetenceudvikling hos alle. Flere indgår i forskellige interessegrupper, og der arbejdes løbende med projekter, som medfører ny læring. Den faglige konsulent har specifikke kompetencer med projektledelse, udvikling og anvendelsesmuligheder af Novax (den elektroniske journal i Aalborg), faglig sparring og kvalificering af skriftlig kommunikation, f.eks. udarbejdelse af udtalelser & underretninger til de sociale myndigheder mm. 2. Interne og eksterne samarbejdsparter af betydning for uddannelses- og læringsmuligheder Sundhedscenter med Vanebryderne (sundhedsplejersker, diætister, fysioterapeuter, idrætskyndig mm). F.eks. Børnefysio- og ergoterapeuter; Tværfagligt team; PPR; Skolerne; Udviklingsafsnittet; Familiegrupperne; Praktiserende læger; Tandplejen; Center for integration; mm Regionen: Jordemodercenter, barselsgang, patienthotel og diverse børneafdelinger. 3. Undervisnings-, vejlednings- og supervisionstilbud til de ansatte I den kommunale sundhedsordning Der afholdes teammøder i eget team (skole/småbørn) hver 3 uge ud fra faglig responsmodel. På mødet arbejdes med en faglig problemstilling fra egen praksis.

5 Der afholdes arbejdsmøder i eget team (skole/småbørn) hver 3. uge. På mødes kan drøftes praktiske forhold af betydning for planlægning, implementering og nye initiativer. Temadage for hele / dele af sundhedsområdet. Tværfaglig sparring / udredningsmøder. 4. Aktuelle projekter i kommunen Projekt Mental Sundhed beskrevet ovenfor (aktuelt i gang). Vi har i samarbejdet med Forvaltningen for Sundhed og Kultur (SUN) afsluttet 2 projekter målrettet forebyggelse af og indsats i forhold til overvægt hos gravide og hos småbørn. Det bygger på små skridt koncept. Projekterne er evalueret og har resulteret i et permanent tilbud: Vanebryderne. Projektet med undervisning, samtalegrupper og forældreinddragelse for særlige sårbare grupper af skoleelever er afsluttet og evalueret (se rapport). Resultaterne er drøftet med Skoleforvaltningen og har medført fælles initiativer til kvalificering af Sundheds- og seksualundervisningen. Projekt vedr. udsatte gravide 4 årigt (se ovenfor). Forældreuddannelse Hånd om Barnet ud fra konceptet: Forældreiværksætterne ; nu permanent tilbud (se ovenfor). Forhold af betydning for ansættelse som sundhedsplejerskestuderende i kommunen (eks: ansøgere med bopæl i kommunen, transport (bil/cykel)) Sundhedsplejerskerne arbejder som selvtilrettelæggende efter gældende regler. Den studerende tilknyttes et af de 4 sundhedsplejeområder, som varierer i størrelse og geografisk udbredelse. Det betyder, at det forventes, at man både kan transportere sig på cykel, bus og/eller i bil på egen hånd for at udføre sundhedsplejens kerneydelser. Der vil være cykel og firmabil til rådighed i et vist omfang. Dette aftales ved ansættelsen. Arbejdstiden kan ligge mellem kl. 8 og kl ; sædvanligvis mellem 8 og 16, og senere ved forældremøder i skolen om aftenen eller forældrekurser mellem kl. 17 og 19.

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsområdet for børn og unge; Kayerødsgade 46; 9000 Aalborg Ledelse & Uddannelsesansvarlige

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsområdet for børn og unge; Kayerødsgade 46; 9000 Aalborg Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsområdet for børn og unge. Kayerødsgade 46 9000 Aalborg Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsområdet for børn og unge; Hjulmagervej 22 9000 Aalborg Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Jammerbugt Kommune Toftevej 3 9440 Aabybro Telefon sekretær Inge Knudegaard:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen og Station Victor Nørregade 2 9800 Hjørring Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen i Vesthimmerlands Kommune Børne- og skoleforvaltningen Hovedkontor: Aagade

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen i Randers kommune Biografgade 3, 8900 Randers Leder. Anne Lisse Buus Nielsen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen og Station Victor Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Ledende sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen og Station Victor Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Ledende sundhedsplejerske:

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen i Vesthimmerlands Kommune Børne- og skoleforvaltningen Hovedkontor: Aagade

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og mail Helsingør Kommune Center for Børn, Unge og Familier Sundhedstjenesten Birkedalsvej 27 3000 Helsingør

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Middelfart Kommune Dagtilbudsafdelingen Anlægsvej 4, 5592 Ejby Tlf.88885500

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Børne-, kultur- og fritidsforvaltningen Horsedammen 42 2605 Brøndby Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Odense Kommune Børn- familieafdelingen Center for Sundhed Grønløkkevej

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Randers Kommune Biografgade 3, 8900 Randers Leder: Anne Lise Buus Tlf.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen Ørbækvej

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Børne- og Familiecenteret Vasen 14 B 7620 Lemvig tlf.: 96 63 13 30 Mail : bfc@lemvig.dk

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Taastrup Kommune Børne og ungerådgivningscenter Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Sønderborg Kommune Grundtvigs Allé 150, 6400 Sønderborg Helle Kirk Christensen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejen Holstebro Kommune Borregaards vej 9, 7500 Holstebro Tlf. 9611 5300 Mail: Sundhedsplejen@holstebro.dk Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske: Leder

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Helsingør Kommune Center for Børn, Unge og Familier Den kommunale Sundhedstjeneste Sct.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten, Egedal Kommune, Dronning Dagmarsvej 200 3650 Ølstykke. Tlf: 7259 6720.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Tåstrup Kommune Børne og ungerådgivningscentret Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen Ørbækvej

Læs mere

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning Specialuddannelsen til Sundhedsplejerske Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Kalundborg kommune Sundhedstjenesten, Kalundborg Sundheds og Akuthus Nørre Alle 31, 4400

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Børne- og Familiecenteret Vasen 14 B 7620 Lemvig tlf.: 96 63 13 30 Mail : bfc@lemvig.dk

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen. Allerød Kommune. Bjarkesvej 2, 3450 Allerød. 48100100. sundhedsplejen@alleroed.dk

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børn- og ungeforvaltningen Odense Kommune Ørbækvej 100 5220 Odense

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børn- og ungeforvaltningen Odense Kommune Ørbækvej 100 5220 Odense

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Revideret juni 2019 Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Børne-, kultur- og fritidsforvaltningen Horsedammen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Præsentation af den kommunale sundhedspleje.

Præsentation af den kommunale sundhedspleje. Præsentation af den kommunale sundhedspleje. Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børn- og ungeforvaltningen Odense Kommune Ørbækvej 100 5220

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Odense Kommune Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e- postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg, Ærø og Langeland er fælles om

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning Hillerød Kommune ca. 50.000 indbyggere og ca. 500 fødsler pr. år. En kommune i vækst med mange nye boliger og mange

Læs mere

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 Emilie Dalsgaard Milling, Louise Kryspin Sørensen Oktober 2018 Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 I perioden 3. september til 13. september 2018 har DSR Analyse gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt

Læs mere

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune SUNDHEDSPLEJEN VISION At alle børn har mulighed for en sund udvikling og trivsel, så de kan vokse op og blive aktive medspillere i samfundet. At udsatte børn

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Beskrivelse af den kommunale sundhedsor dning 1. Ansatte (antal/ti mer) Seks sundhedsplejersker alle på 32 timer, heraf har en sundhedsplejerske 6 timer til koordinering.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Vordingborg Kommune, Langgade 57 4780 Stege. Ledende sundhedsplejerske

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Jammerbugt kommune Post adresse: Toftevej 3, 9440 Aabybro Sundhedsplejen

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Sundhedsplejen Lemvig. Vasen 10B, 7620 Lemvig. 1 Klinisk uddannelsesplan Som sygeplejestuderende i Lemvig Kommune, vil der være mulighed for

Læs mere

LIV via dialog. Særrapport - analyse - statistik vedrørende efterfødselsreaktioner i Thisted

LIV via dialog. Særrapport - analyse - statistik vedrørende efterfødselsreaktioner i Thisted Bilag 8 Særrapport - analyse - statistik vedrørende efterfødselsreaktioner i Thisted Forarbejde 1989-1994: Samarbejdsprojekt Trivsel i familien I denne periode arbejdede jordemødrene/sundhedsplejerskerne

Læs mere

Børne- og Familieafdelingen. Hans Chr. Mariegaard Børne- og Familiechef

Børne- og Familieafdelingen. Hans Chr. Mariegaard Børne- og Familiechef Børne- og Familieafdelingen Hans Chr. Mariegaard Børne- og Familiechef Kerneydelser Dagtilbud Pædagogisk tilbud til 0-5 årige, herunder støtteindsatser Socialpædagogisk indsats i fritidscentre Indsats

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejen, Brønderslev kommune Afd. Vest Afd. Øst Sundhedshuset, Tolstrupvej 91 Rådhusgade 5 9700 Brønderslev 9330 Dronninglund Ledende sundhedsplejerske og

Læs mere

Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune

Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune HELLE SIMONSEN SUNDHEDSPLEJERSKE FAVRSKOV KOMMUNE JUNI 2017 Sundhedsplejen i Favrskov 16 sundhedsplejersker, 1 leder og 1 sekretær 6 skolesundhedsplejersker 7 spæd-

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Tlf. 7257 7667 e-mail: dia@jammerbugt.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune

Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune Kvalitetsstandarder Kontaktinformation Sundhedsplejen, Center Sundhed Mastruplundvej 2L 9530 Støvring Tlf.nr.: 99 88 84 50 Mail: centersundhed@rebild.dk

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af indsatsen overfor spæd og småbørn 2010

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af indsatsen overfor spæd og småbørn 2010 Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af indsatsen overfor spæd og småbørn 2010 Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Sundhedsplejen. Projektarbejde udført af delprojekt gruppe nr. 14.2

Sundhedsplejen. Projektarbejde udført af delprojekt gruppe nr. 14.2 Sundhedsplejen Projektarbejde udført af delprojekt gruppe nr. 14.2 Kirsten Langkilde, sundhedsplejerske i Brønderslev Grete Bonde, Kommunallæge i Dronninglund Dorte Hejslet, sundhedsplejerske i Dronnninglund

Læs mere

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007)

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) Den kommunale sundhedstjeneste (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) 1 Generelt om området: Sundhedstjenesten arbejder efter sundhedsloven Lov nr. 546 af 24. juni 2005.09.22: Kapitel

Læs mere

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Bilag 1: Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Etablering af tværfagligt udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien i Region

Læs mere

Bilag 3: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. familiekurser

Bilag 3: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. familiekurser Bilag 3: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. familiekurser Baggrund Samarbejdsaftale om forældreuddannelse Aftale parter Baggrund Aalborg Kommune og Region Nordjylland

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Børne-, kultur- og fritidsforvaltningen Horsedammen 42 2605 Brøndby Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Sundhedsplejens serviceniveau 2018

Sundhedsplejens serviceniveau 2018 27-01-2018 Ref.: Berit Østergaard Nielsen Sagsnr.: 18/1293 Dokumentnr.: 16316/18 Sundhedsplejens serviceniveau 2018 Dette notat er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvordan Varde Kommune fremadrettet

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Sundhedsplejen i Viborg kommune er placeret i Familie & Rådgivning som er under Børn & Ungeforvaltningen. Sundhedsplejen

Læs mere

Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN

Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN 1 Virksomhedsplan 2009 Juni 2008 blev vedtaget en ny lov om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge. Loven betyder, at sundhedsplejersker nu kan foretage ind

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune

Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune Den Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Campus Holstebro Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Bilag 1 En tidlig indsats til sårbare og udsatte familier

Bilag 1 En tidlig indsats til sårbare og udsatte familier Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETNOTAT Bilag 1 En tidlig indsats til sårbare og udsatte familier Baggrund I ønsket om at fremme chanceligheden blandt børn og unge er det helt centralt med en tidlig

Læs mere

Sundhedsplejen arbejder løbende på at udvikle sine ydelser, så de bedst muligt tilpasses

Sundhedsplejen arbejder løbende på at udvikle sine ydelser, så de bedst muligt tilpasses Velkommen til Sundhedsplejens brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Sundhedsplejen arbejder løbende på at udvikle sine ydelser, så de bedst muligt tilpasses en moderne børnefamilies behov. Derfor gennemfører

Læs mere

STATUS oktober Status oktober 2014

STATUS oktober Status oktober 2014 Nr. 1.1. a Den mentale trivsel styrkes Børn er klar hvordan gør vi de voksne klar? STATUS oktober 2014 Der har været afholdt dialogmøder med dagtilbudsledere og skoleledelser for at ændre tænkningen omkring

Læs mere

REGIONALE FAMILIEAMBULATORIER

REGIONALE FAMILIEAMBULATORIER REGIONALE FAMILIEAMBULATORIER Regionale Familieambulatorier 1. Hvorfor familieambulatorier? 2. Hvad er familieambulatoriet 3. Hvad har familieambulatoriet at byde på for kommunerne? Formålet med familieambulatorierne

Læs mere

Samarbejde mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland om børn og unge med psykiske lidelser

Samarbejde mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland om børn og unge med psykiske lidelser Samarbejde mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland om børn og unge med psykiske lidelser Fælles udvalgsmøde, 30. april 2019 Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske

Læs mere

Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune

Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune Ved distriktsleder Vivian Anditsch & socialfaglige rådgivere Nina Møller Kristiansen og Christina Damgaard 2 3 Tværfagligt Center for Børn

Læs mere

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE Børn og Unge søger to samarbejdende og visionære sundhedsplejeledere til henholdsvis område Sydvest

Læs mere

De Gode Overgange. Sundhedspleje dagpleje/vuggestue. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

De Gode Overgange. Sundhedspleje dagpleje/vuggestue. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK De Gode Overgange Sundhedspleje dagpleje/vuggestue Skive det er RENT LIV Indledning Forskning i børns liv og udvikling peger på at samarbejdet mellem de voksne omkring barnet, mellem forældre og fagprofessionelle

Læs mere

Tjekliste for forebyggelsespakke om Overvægt

Tjekliste for forebyggelsespakke om Overvægt Tjekliste for forebyggelsespakke om Overvægt : rundniveau, : dviklingsniveau. Status for anbefalingen i Solrød Kommune: Farven grøn betyder, at kommunen lever op til anbefalingen. Farven gul betyder, at

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Vordingborg Kommune, Langgade 57 4780 Stege. Ledende sundhedsplejerske

Læs mere

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen.

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen. Forslag 11 Organisering af det tværfaglige samarbejde Beskrivelse Som led i formulering af delpolitikken for børn og unge med særlige behov, har en arbejdsgruppe på tværs af direktørområderne Børn og Unge

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Velkommen. Mødegang 8 Dagens program. Familiedynamik. Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering

Velkommen. Mødegang 8 Dagens program. Familiedynamik. Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering Velkommen Mødegang 8 Dagens program Familiedynamik Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering Mødegang 8 30.06.15/DHH Program Præsentation af Tværfaglig Team Hverdagsliv

Læs mere

Høringssvar til Region Syddanmarks fremtidige Fødeplan.

Høringssvar til Region Syddanmarks fremtidige Fødeplan. Høringssvar til Region Syddanmarks fremtidige Fødeplan. Overordnet set er udkastet til fødeplanen et flot og gennembearbejdet materiale. Intentionerne med fødeplanen er at give et ens tilbud til alle gravide

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børne- Familie centret Struer kommune. sundhedsplejerskerne 1 Klinisk uddannelsesplan Som sygeplejestuderende i sundhedsplejen i Struer, kommer

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Formål Sundhedsplejens formål er: At sikre børn og unge en sund opvækst og skabe gode forudsætninger for en sund voksentilværelse

Læs mere

Det Tværfaglige Småbørnsteam

Det Tværfaglige Småbørnsteam Det Tværfaglige Småbørnsteam Organisering af det tværfaglige samarbejde på småbørnsområdet 2017 Organisering af Det Tværfaglige Småbørnsteam Indledning Brønderslev Kommune har revideret den tværfaglige

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre pr. år At sikre børn og unge en

Læs mere

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD BESKRIVELSE Ikast-Brande Kommune Børne- og Familieafdeling Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Tlf.: 9960 4000 AF Sundhedsplejens TILBUD Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Hjemmebesøg til spæd- og småbørnsfamilier

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE Martin Helfer, Leder af Børn og Ungeklinikken: RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE 22-03-2013 1 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Spiren Familiesektionen Sundhedsplejen Østervang Tandplejen Børn

Læs mere

Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser

Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser Erfaringer fra København Kira Baun, Projektleder, Forebyggelsescenter Nørrebro Susanne Sørensen, Projektleder, Forebyggelsescenter Vanløse Majken Krogh, Boligsocial

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre At sikre børn og unge en sund opvækst

Læs mere

Handleplan for tosprogsområdet MFK

Handleplan for tosprogsområdet MFK Handleplan for tosprogsområdet MFK Helhedsindsats. At praktisere en tværfaglig og heldhedsorienteret tilgang til opgaveløsningen. Fælles tværfagligt koordinerende team i børne-familieområdet. Èn indgang

Læs mere

Parat til Start en systematisk indsats til gravide i udsatte positioner

Parat til Start en systematisk indsats til gravide i udsatte positioner Parat til Start en systematisk indsats til gravide i udsatte positioner Som et led i udmøntningen af Mønsterbryderpuljen for børn i alderen 0-6 år har Sundhedsplejen i Frederiksberg Kommune udarbejdet

Læs mere

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Sundhedsplejen arbejder ud fra Sundhedsloven : Formålet med de forebyggende sundhedsydelser til børn og unge er at bidrage til at sikre børn og

Læs mere

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 https://www.skyfish.com/preview/10895272- Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres

Læs mere

Klinisk undervisningsforløb for sygeplejestuderende i 6. modul i sundhedsplejen

Klinisk undervisningsforløb for sygeplejestuderende i 6. modul i sundhedsplejen Klinisk undervisningsforløb for sygeplejestuderende i 6. modul i sundhedsplejen Oprindelig udgave er udarbejdet i maj 2009 Revideret samt godkendt af UCN i marts 2012 Præsentation Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune

Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune Den Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Campus Holstebro Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Børn med særlige behov

Børn med særlige behov Formål og baggrund Børn med særlige behov Ramme for indsats og ekstra ressourcer Med afsæt i sloven 4, stk. 2 og Esbjerg Kommunes Børn og Ungepolitik arbejder ud fra en inkluderende tilgang. kan efter

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 10. november 2016 Tlf. dir.: 44771846 E-mail: abe3@balk.dk Kontakt: Anne Ganner Bech Status for implementering af Sundhedsplanen 2015-2017 BØRN Nr. Indsatsområde

Læs mere

Samtaler Individuelt/grupper/klasse. Samtale med barn og forældre individuelt Samtale Individuel/gruppe/klasse

Samtaler Individuelt/grupper/klasse. Samtale med barn og forældre individuelt Samtale Individuel/gruppe/klasse Indskoling Mellemgruppe Udskoling Klassetrin 0 0 1 Fleksibelt servicetilbud i skolesundhedstjenesten i Aalborg kommune skoleåret 2011-2012 Undersøgelser/screeninger og sundhedspædagogiske aktiviteter Orientering

Læs mere

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele.

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele. Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvikling og omlægning af sundhedsplejens tilbud Det foreslås at effektivisere på sundhedsplejens tilbud til skoler, dagtilbud

Læs mere