Energi-guide til bygherrer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energi-guide til bygherrer"

Transkript

1 1 Energi-guide til bygherrer Global opvarmning, CO2-kvoteordning og drivhuseffekt er efterhånden blevet hverdagsord for de fleste af os. Vores brug af energi er i fokus og den energi, vi i Danmark bruger til at opvarme vores huse, vejer tungt i vægtskålen. Så her er der virkelig besparelser at hente i det samlede energiregnskab. Og med de nye energikrav i bygningsreglementet står bygherrerne over for nye udfordringer, der samtidig åbner for nye muligheder. Formålet med de nye energikrav er at sætte energiforbruget i nye bygninger ned med 25-30%. Allerede i 2010 forventes kravene at blive skærpet med 25% og igen i 2015 med 25%. Bygherreforeningens Energi- og Miljøudvalg har derfor lavet denne miniguide om energi for at give bygherrerne en håndsrækning, når der skal arbejdes med energikoncepter. Et energikoncept er en samlet kombineret løsning på energieffektivitet i bygninger og energiforsyning, hvor der tages hensyn til bygningsudformning og installationer samt energilagring og lokal energiproduktion. Målet er at finde de optimale løsninger ud fra den enkelte bygherres prioriteringer. Energi-guiden kan hjælpe bygherren med de indledende overvejelser og beslutninger, bygherren skal tage eventuelt i samråd med bygherrerådgiveren - i forbindelse med ønsker til og vurderinger af bygningens energiforhold. Derudover kan bygherren i denne energi-guide finde gode råd om byggeforløbet, som kan være med til at sikre, at det færdige byggeri lever op til forventningerne om energiforholdene. Guiden er opdelt i tre afsnit: et om byggeri generelt, et om nybyggeri og et om renovering. Byggeri generelt Valg af rådgiver Særligt ved større projekter bør bygherren overveje, om der i organisationen findes den nødvendige ekspertise på energiområdet, eller om der bør tilknyttes en bygherrerådgiver. I den situation, er det nødvendigt at gøre sig klart, hvilke ansvarsområder, man selv kan varetage, og hvilke man overdrager til rådgiveren. Det samme gør sig gældende, når der udbydes i totalentreprise, hvor entreprenøren overtager ansvaret for at gennemføre projektet og dermed også for energiforholdene i byggeriet. Bygherren bør undersøge, om rådgiver - og/eller entreprenøren - har de nødvendige forudsætninger for at kunne gennemføre alle de nødvendige beregninger, dokumentationer m.m. på energiområdet. Valg af energikoncept Ved et nybyggeri bør bygherren først overveje, hvilket energikoncept han/hun ønsker. Og i den forbindelse bør bygherren gøre op med sig selv, hvor risikovillig han/hun er. Skal nybyggeriet leve op til bygningsreglementets minimumskrav eller til lavenergiklasse 2, hvor det drejer sig om almindelige lavenergiløsninger, fx ekstra isolering på loftet eller 3- lagsruder? Eller ønsker bygherren at benytte lavenergiklasse 1 til sit nybyggeri med mere alternative energiløsninger, som fx solceller eller varmepumper?

2 2 I beregninger for det samlede energiforbrug, skal elforbruget på faste installationer (cirkulationspumper, ventilationsanlæg m.m.) vægtes med en faktor på 2,5 som kompensation for øget CO2-udslip i forhold til andre energiformer. I valg af energikoncept og herunder valg af materialer bør bygherren tage hensyn til holdbarhed og bæredygtighed. Find eksempler på energiløsninger fra de forskellige lavenergiklasser på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside: Kontakt med myndigheder Man kan med fordel tage kontakt til myndighederne tidligt i forløbet, så der dannes grobund for en god dialog om projektet allerede i den indledende fase. På den måde får man også afklaret, om der er nogle særlige forhold, som gælder for området eller ejendommen, i lokalplanen fx for kollektiv varmeforsyning og ændring af varmesystemet. Og hvor lang sagsbehandlingstiden er i kommunen. Det er dog vigtigt at gøre sig klart, at myndighederne kun kan levere en optimal behandling af projektet, hvis de har det nødvendige materiale. Derfor skal det være helt klart hvilke dokumenter, rådgiver eller bygherre hver især skal levere og på hvilket tidspunkt. Ligesom i andre sammenhænge er det en god ide at lave et referat efter møder også om myndighedsspørgsmål - så der ikke efterfølgende opstår uenighed om konklusionerne. Dokumentation af energiforbruget Både for nybyggeri og renoveringer gælder, at det er en god idé, at det fastlægges, hvem der har ansvaret for at energiforbruget i det færdige byggeri kan dokumenteres. Det estimerede energiforbrug fra energiberegningerne skal kunne sammenlignes med det faktiske forbrug i bygningen. I udbudsmaterialet bør det præciseres, om det faktiske forbrug skal indgå i forbindelse med et-årsgennemgangen og sammenlignes med energibudgettet. Risikoområder Allerede i planlægningsfasen skal det overvejes, hvordan risikoområder, fx tæthed og isolering skal følges i byggefasen. Det vil sige planlægning af kontrol og tilsyn i byggeperioden, eventuelt krav om billeddokumentation og fastlæggelse af entreprenørens grad af ansvar. Nybyggeri Totaløkonomi Bygherren bør tage sit valg af energikoncept på baggrund af bæredygtighed og totaløkonomiske overvejelser. De totaløkonomiske beregninger anvendes som beslutningsgrundlag i byggeprojektet. Det er normalt bygherrerådgiveren, der laver disse totaløkonomiske beregninger for energikoncepterne. Konkurrencer, kontrakter og udbud De fastlagte energikrav skal indarbejdes i kontrakter, udbud og konkurrencer, og entreprenørerne skal grundigt informeres om de fastlagte energikrav.

3 3 Byggetilladelse Rådgiveren laver en energirammeberegning til ansøgningen om byggetilladelse. Byggeriet går i gang Når byggeriet går i gang, er det vigtigt, at bygherren følger op og spørger ind til det aftalte energikoncept og er med til at definere tidsplanerne for konceptet. Nybyggeriets lufttæthed Det anbefales, at nybyggeriets lufttæthed måles og dokumenteres med hensyn til underog overtryk. Bygherren bør diskutere dette grundigt igennem med bygherrerådgiveren. Kravene til bygningens lufttæthed bør skrives ind i kontrakten med entreprenøren, hvor entreprenøren forpligter sig til at melde tilbage til bygherren eller rådgiveren, hvis han/hun ikke er i stand til at overholde kravene til lufttæthed. EMO-konsulenten Bygherren skal sørge for, at EMO-konsulenten (EMO står for energimærkningsordning) laver en energimærkning ved ibrugtagning. Denne energimærkning gælder i fem år for nybyggeri, hvorefter der skal laves en ny. Energistyrelsen etablerer en certificeringsordning for firmaer, der ønsker at udarbejde energimærkninger.den nye certificeringsordning betyder: at ENERGIMÆRKNING frem til den 30. april 2011 kan udarbejdes af enten personligt beskikkede energikonsulenter eller certificerede energimærkningsfirmaer. at ENERGIMÆRKNING fra 1. maj 2011 alene kan foretages af certificerede energimærkningsfirmaer. Renoveringer og tilbygninger Når bygherren skal i gang med en renovering eller tilbygning, bør han/hun indledningsvist undersøge, om der findes en EMO-rapport på bygningen. Hvis der findes en EMO-rapport, bør de anbefalede energibesparende tiltag i rapporten vurderes og eventuelt medtages i renoveringsprojektet. U-værdikrav og driftsudgifter En tilbygning eller renovering skal overholde u-værdikrav eller varmetabsramme. Det er fornuftigt at få opstillet forventede driftsudgifter til energi tidligt i forløbet. Det er normalt bygherrerådgiveren, der opstiller driftsudgifterne til energi. 25 %-reglen Når der er tale om større renoveringer (over 25% af klimaskærmen eller 25% af den offentlige ejendomsværdi minus grundprisen også kaldet 25%-reglen ), skal renoveringen også indeholde energimæssige vurderinger af alle bygningens klimaskærme. Det vil sige, der skal laves en rentabilitetsberegning på alle elementer fx vinduer og tag, så de bringes op til nutidige krav. Bygningsmæssige forbedringer hvor besparelsen gange levetiden divideret med investeringen er større end 1,33 anses for rentable.

4 4 Er rentabiliteten mindre end 1,33, er der ingen krav til renoveringsopgaven. Er rentabiliteten lig med eller større end 1,33, skal bygningsreglementernes krav til både U- værdier og linjetab for hele bygningen opfyldes. Rentabilitetsberegningen kan muligvis laves ud fra en EMO-rapport, hvis der findes en sådan. Som minimum skal de rentable energitiltag gennemføres. Dog skal de være byggemæssigt og arkitektonisk acceptable. Hvis det drejer sig om en renovering under 25%-reglen, er der kun energikrav til de elementer, fx vinduer og døre, der skiftes ud. Og de skal bringes i overensstemmelse med det nye bygningsreglements krav, hvis det har den fornødne rentabilitet. Tjekliste til bygherren om energi i byggeprojekter Bygherren har det overordnede ansvar for at overholde lovgivningen på energiområdet og skal, når han/hun overdrager opgaver, sikre, at der er en klar ansvarsfordeling, herunder hvem der udfører fx varmetabsberegninger til brug for byggeandragendet. Større ombygninger og tilbygningsopgaver udløser krav om overholdelse af bygningsreglementets krav, herunder også krav til U-værdier for klimaskærmen og installationer. I det enkelte tilfælde må det sammen med rådgiver og eventuelt myndighed vurderes, om den eksisterende bygning skal opgraderes efter de nye regler. Enkeltforanstaltninger såsom udskiftning af kedel, varmeforsyning, isolering af ydervægge i forbindelse med klimaskærm skal bringes i overensstemmelse med det nye bygningsreglements krav. Dette er dog under forudsætning af, at de enkeltvis har den fornødne rentabilitet. EMO-ordningen (energimærkningsordningen) stiller krav om energimærkning af alle bygninger på over m 2 hvert 5. år (fra 1.juli 2009 også for bygninger under m 2 ), samt krav om energimærkning ved nyopførelse og om gyldig energimærkning ved udlejning, salg, køb m.m. Hent mere hjælp på FEMsekretariatets hjemmeside: og se bekendtgørelsen om energimærkning her. Den statslige bygherre har ansvaret for, at Cirkulæret for staten om energibesparelser overholdes for statslige projekter. Hent mere hjælp på Energistyrelsens hjemmeside De statslige bygherrer har pligt til at oplyse om energiforbruget til EIS Energi i staten. Du kan finde flere oplysninger på Energistyrelsens hjemmeside om indberetning af forbrugsoplysninger. Se hjemmesiden her. Fredede bygninger skal ikke overholde energireglerne.

5 5 En del produkter er CE-mærkede for at dokumentere, at krav til blandt andet U- værdi er opfyldt. Sker der ændringer undervejs i byggeprojektet, der får indflydelse på energiforbruget, skal det dokumenteres. Det skal fastlægges, hvem der har ansvaret for at energiforbruget i den færdige bygning kan dokumenteres, og om det målte forbrug skal indgå i forbindelse med et-årsgennemgangen og sammenlignes med energibudgettet. Tjekliste til bygherren om samarbejdet med rådgiveren Bygherren skal sikre at rådgiver har den nødvendige kompetence indenfor energi og miljøforhold. Rådgiveren skal foretage de nødvendige beregninger for at eftervise om rentabilitetskriteriet er opfyldt. Rådgiver skal bidrage til at afklare energikoncept for projektet. Energibudget med forventet forbrug udarbejdes af rådgiver. Rådgiver udarbejder totaløkonomiske beregninger. Rådgiveren har ansvaret for at ændringer i byggeprojektet, der får indflydelse på energiforbruget, dokumenteres. Rådgiver skal sørge for, at der gennemføres den nødvendige tilsyns- og kontrolplan med arbejdets gennemførelse og at der holdes fokus på risikoområder i hele processen (tæthed, isolering m.m.). Tjekliste til bygherren om samarbejdet med entreprenøren Bygherren skal i udbuddet sikre sig at entreprenøren kun påtager sig arbejde, som han/hun har de fornødne kvalifikationer og ressourcer til at udføre korrekt og rettidigt. Og derudover også kun benytte sig af samarbejdspartnere, der kan opfylde de samme krav. I byggefasen bør der være særlig fokus på risikoområder (tæthed, isolering m.m.) og opfølgning på byggemøder på de fastlagte kontrol- og tilsynsplaner. I udbudsvilkårene bør det pointeres, at entreprenøren har ansvaret for, at projektets energikrav realiseres i byggeriet. Det er derfor entreprenørens ansvar at eftervise, at arbejdet og dermed krav til U- værdier og tæthed er udført som beskrevet i udbudsmateriale og i leverandørens

6 6 anvisninger. Udbudsmaterialet kan eventuelt indeholde særlige bestemmelser om fx billeddokumentation, tilsynsplan, egenkontrol m.v. Bygherren bør lave en kvalitetskontrakt med entreprenøren, så brug af materialer er i overensstemmelse med udbudsmaterialet. Det er en god idé, at bruge Dansk Byggeris Projektjournal et værktøj til risikostyring. Find den på Dansk Byggeris hjemmeside:

Nyhedsbrev fra Byggeriets Energiforum

Nyhedsbrev fra Byggeriets Energiforum Nyhedsbrev fra Byggeriets Energiforum Så blev det igen tid til at udsende et nyhedsbrev fra Energitjenestens særlige indsats rettet imod byggeriets parter. Indsatsen har fået nyt navn: Byggeriets Energiforum.

Læs mere

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri!

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri! Nyhedsbrev den 5. maj 2006 Energiregler i de nye tillæg hvad GÆLDER lige nu. Allerførst: Der er INGEN ændringer på U-værdier og mindstekrav. Der er udelukkende ændringer i, hvornår der skal foretages energirammeberegninger,

Læs mere

Nyt tillæg til BR95 og BR-S98. ændrede krav til dansk byggeri

Nyt tillæg til BR95 og BR-S98. ændrede krav til dansk byggeri Nyt tillæg til BR95 og BR-S98 ændrede krav til dansk byggeri De nye energikrav vil ændre dansk byggeri På de følgende sider får du et overblik over de vigtigste ændringer i de nye energibestemmelser. På

Læs mere

BR10 v/ Helle Vilsner, Rockwool

BR10 v/ Helle Vilsner, Rockwool BR10 v/ 1 Helle Vilsner, Rockwool BR10 BR10 teori og praksis 2 BR10 og baggrund for BR10 Begreber Nyt i BR10 + lidt gammelt Renoveringsregler Bilag 6, hvad er rentabelt? Fremtid BR10 konsekvenser Hvad

Læs mere

EU direktivet og energirammen

EU direktivet og energirammen EU direktivet og energirammen Kort fortalt Intelligente komponenter som element i den nye energiramme 23. august 2006 Søren Aggerholm Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Energi og miljø Nye energikrav

Læs mere

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode Energirigtige bygningsinstallationer (BR 2005!!) 26. oktober hhv. 9. november 2005 Søren Aggerholm Statens Byggeforskningsinstitut,

Læs mere

Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk COWI Byggeri og Drift

Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk COWI Byggeri og Drift Praktiske erfaringer med de nye energiregler Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk 1 Energiforbruget i den eksisterende

Læs mere

DFM Gå-hjem møde 7. november 2007

DFM Gå-hjem møde 7. november 2007 DFM Gå-hjem møde 7. november 2007 Københavns Energi De nye energibestemmelser og deres umiddelbare konsekvenser for planlægning og gennemførelse af bygge- og renoveringsprojekter J.C. Sørensen Projektleder

Læs mere

BYGNINGSREGLEMENT 2015 BR

BYGNINGSREGLEMENT 2015 BR BYGNINGSREGLEMENT 2015 IKRAFTTRÆDEN Bygningsreglement 2015 trådte i kraft den 1. januar 2016. Bygningsreglementet har dog en overgangsperiode på et halvt år, hvilket betyder, at det frem til 30. juni er

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by: SIDE 1 AF 5 Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by: 8200 Århus N BBR-nr.: 751-000000-000 Energikonsulent: Hans Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport 88 ungdomsboliger Finlandkaj 12 5000 Odense C Bygningens energimærke: Gyldig fra 30. juni 2015 Til den 30. juni 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

Bygningsreglementets energikrav til eksisterende bygninger v/ejner Jerking, Energistyrelsen

Bygningsreglementets energikrav til eksisterende bygninger v/ejner Jerking, Energistyrelsen Bygningsreglementets energikrav til eksisterende bygninger v/ejner Jerking, Energistyrelsen REGULERING AF BYGGERIETS ENERGIFORBRUG Bygningsreglementet (BR10) Energikrav til bygnings- dele og komponenter.

Læs mere

Fakta om energimærkning af nybyggeri

Fakta om energimærkning af nybyggeri N y b y g g e r i Fakta om energimærkning af nybyggeri Gældende fra 1. januar 2007 Energiregler for nybyggeri Bygninger er en af de største energislugere i samfundet. Mellem 30 og 40 procent af Danmarks

Læs mere

DS 418 Kursus U-værdi og varmetabsberegninger

DS 418 Kursus U-værdi og varmetabsberegninger DS 418 Kursus U-værdi og varmetabsberegninger Karen Margrethe Høj Janus Martin Jørgensen Niels Hørby Jørgensen Energivejledere i Energitjenesten 26.11.2008 Program for dagen 9.30 Velkomst og morgenbrød

Læs mere

Skal du bygge nyt? NYBYGGERI

Skal du bygge nyt? NYBYGGERI NYBYGGERI Skal du bygge nyt? Så vær opmærksom på, at nye regler er trådt i kraft fra 1. april 2006. Det kan varmt anbefales, at du allierer dig med en professionel såsom en rådgiver, arkitekt, energikonsulent

Læs mere

Bygningsreglementet. Energibestemmelser. v/ Ulla M Thau. LTS-møde 25. august 2005

Bygningsreglementet. Energibestemmelser. v/ Ulla M Thau. LTS-møde 25. august 2005 Bygningsreglementet Energibestemmelser v/ Ulla M Thau LTS-møde 25. august 2005 Baggrund Slide 2 Energimæssig ydeevne Den faktisk forbrugte eller forventede nødvendige energimængde til opfyldelse af de

Læs mere

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Membran-Erfa møde om Fundamenter, sokler og kælderkonstruktioner - fugtspærrer, radonforebyggelse og geotekstiler Orientering om BR10

Læs mere

Vejledning 5. Energikrav jf. BR10. Enfamiliehuse. Rækkehuse. Tilbygninger. Sommerhuse m.m. Teknik og Miljø

Vejledning 5. Energikrav jf. BR10. Enfamiliehuse. Rækkehuse. Tilbygninger. Sommerhuse m.m. Teknik og Miljø Teknik og Miljø Vejledning 5 Energikrav jf. BR10 Enfamiliehuse Rækkehuse Tilbygninger Sommerhuse m.m. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask

Læs mere

Byggeri 2011. Enfamiliehuse, rækkehuse, sommerhuse m.m. Vejledning 6. Energikrav jf. BR10

Byggeri 2011. Enfamiliehuse, rækkehuse, sommerhuse m.m. Vejledning 6. Energikrav jf. BR10 Byggeri 2011 Enfamiliehuse, rækkehuse, tilbygninger, sommerhuse m.m. Vejledning 6 Energikrav jf. BR10 Skærpede energikrav i BR10 BR10 fokuserer primært på nedbringelse af energiforbruget i bygninger med

Læs mere

Ombygning, vedligeholdelse og udskiftning BR 10, kap. 7.4

Ombygning, vedligeholdelse og udskiftning BR 10, kap. 7.4 Klimaperspektivet udskiftning BR 10, kap. 7.4 Stk. 1: Energibesparelser skal gennemføres, hvis ombygning eller ændringer vedrører klimaskærmen. Enkeltforanstaltninger vedrører kun den del af klimaskærmen,

Læs mere

Kursus i energiregler og energiberegninger

Kursus i energiregler og energiberegninger Kursus i energiregler og energiberegninger Karen Margrethe Høj Janus Martin Jørgensen Energivejledere i Energitjenesten Faktaark Dagens program 9.30 velkomst 10.00 energireglerne i bygningsreglementet

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Østre Ringvej 48-50 Østre Ringvej 48 5750 Ringe Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. december 2017 Til den 13. december 2027. Energimærkningsnummer

Læs mere

Ydervægge Lette ydervægge med bagmur i betonelementer. Isoleret med hhv. 300 mm i lette vægge og 220 mm med facadepuds.

Ydervægge Lette ydervægge med bagmur i betonelementer. Isoleret med hhv. 300 mm i lette vægge og 220 mm med facadepuds. SIDE 1 AF 5 Adresse: Ladefogedvej 251 Postnr./by: 8200 Århus N BBR-nr.: 751-984372-001 Energikonsulent: Hans Andersen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Strandmældevej 20 4600 Køge Bygningens energimærke: Gyldig fra 22. april 2016 Til den 22. april 2026. Energimærkningsnummer 0 ENERGIKONSULENTENS

Læs mere

Reglernes overholdelse

Reglernes overholdelse ved Karsten I. Jensen, seniorfagleder, civ. ing. ph.d., COWI A/S Reduktion af energiforbruget i bygninger # BAGGRUND COWI bistår Erhvervs- og Byggestyrelsen (EBST) med en analyse af, om energikravene i

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Kobbelvænget 65 2700 Brønshøj Bygningens energimærke: Gyldig fra 15. juni 2017 Til den 15. juni 2027. Energimærkningsnummer 311254302

Læs mere

BR10. Membran-Erfa møde om Tætte Tage. Orientering om BR10 s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage.

BR10. Membran-Erfa møde om Tætte Tage. Orientering om BR10 s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage. Membran-Erfa møde om Tætte Tage Orientering om s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage. Sted: GI, Ny Kongensgade 15, København K. Dato: Onsdag den 14. maj

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nyt hus Skovvejen 2 3450 Allerød Bygningens energimærke: Gyldig fra 11. maj 2015 Til den 11. maj 2025. Energimærkningsnummer 311112094

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Kolben 15 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. januar 2014 Til den 13. januar 2024. Energimærkningsnummer 311033525

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport City Campus Aalborg Rendsburggade 14 9000 Aalborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 27. juni 2014 Til den 27. juni 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport (Fjellebrovej 27) Fjellebrovej 25 4700 Næstved Bygningens energimærke: Gyldig fra 29. august 2019 Til den 29. august 2029. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Hvissingeparken 13B 2600 Glostrup Bygningens energimærke: Gyldig fra 19. januar 2014 Til den 19. januar 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Ørestad Syd AAB, Richard Mortensens Vej 90-98 Richard Mortensens Vej 92 2300 København S Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. december

Læs mere

Energikonsulentens kommentarer BYGNINGSBESKRIVELSE Bygningen er et fælleshus i 1 plan opført i 2012 på i alt 145 m² opvarmet etageareal.

Energikonsulentens kommentarer BYGNINGSBESKRIVELSE Bygningen er et fælleshus i 1 plan opført i 2012 på i alt 145 m² opvarmet etageareal. SIDE 1 AF 6 Adresse: Kranvejen 37 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-000000-001 Energikonsulent: Jes Bøgelund Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Halfdan Rasmussens Vej 11B 4700 Næstved Bygningens energimærke: Gyldig fra 20. februar 2014 Til den 20. februar 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Brydes Allé 22, 2300 København S Brydes Alle 22 2300 København S Bygningens energimærke: Gyldig fra 10. marts 2015 Til den 10. marts

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Parcel D Soklen 1 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. december 2013 Til den 6. december 2023. Energimærkningsnummer 311030069

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Rugmarken 2 8722 Hedensted Bygningens energimærke: Gyldig fra 10. maj 2016 Til den 10. maj 2026. Energimærkningsnummer 311175541 ENERGIKONSULENTENS

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nyt hus Udsigten 7 3500 Værløse Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. december 2013 Til den 18. december 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energirigtig bygningsrenovering - hvad venter vi på! Poul Pedersen. Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent

Energirigtig bygningsrenovering - hvad venter vi på! Poul Pedersen. Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent Poul Pedersen Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent Har desuden følgende arbejdsopgaver for Energistyrelsen: Indgår i Energistyrelsens Ekspertpanel Indgår i kursusudvalget

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Skejbygårdsvej 19C 8240 Risskov Bygningens energimærke: Gyldig fra 30. oktober 2013 Til den 30. oktober 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport 2013-1016 BDJ Degnestien 7 9700 Brønderslev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. september 2013 Til den 6. september 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Blok B Skejbygårdsvej 19a 8240 Risskov Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. juni 2013 Til den 28. juni 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus Energimærkningsrapport Nordbakken 6 8400 Ebeltoft Gyldig fra 1. december 2016 Til den 1. december 2026. Energimærkningsnummer 311215430 ENERGIKONSULENTENS

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Højen 2-6, Ringsted Højen 2 4100 Ringsted Bygningens energimærke: Gyldig fra 19. januar 2015 Til den 19. januar 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Cortex Park 18C - D, 5230 Odense M Cortex Park 18C 5230 Odense M Bygningens energimærke: Gyldig fra 14. juli 2016 Til den 14. juli

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport for 4 boliger på Langfredparken 119, 121, 123 og 125 Langfredparken 119 8471 Sabro Bygningens energimærke: Gyldig fra 21. marts 2018

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Enfamiliehus Diget 1 4100 Ringsted Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. november 2014 Til den 5. november 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Amagerfælledvej 135 2300 København S Bygningens energimærke: Gyldig fra 11. september 2012 Til den 11. september 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energikonsulentens kommentarer Bygningen er et fuldmuret vinkel hus med integreret garage fra AAlsrode Tømrerfirma A/S

Energikonsulentens kommentarer Bygningen er et fuldmuret vinkel hus med integreret garage fra AAlsrode Tømrerfirma A/S SIDE 1 AF 7 Adresse: Nordbakken 17 Postnr./by: 8570 Trustrup BBR-nr.: 707-114855-001 Energikonsulent: Vivi Gilsager Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Matr. nr. 625 CH, Kbh Strandgade 1401 København K 87A Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. november 2014 Til den 12. november 2024.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus Energimærkningsrapport Nyopført sommerhus Nykjærsvej 22B 8420 Knebel Gyldig fra 22. december 2015 Til den 22. december 2025. Energimærkningsnummer 311151541

Læs mere

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Nye energibestemmelser i bygningsreglementet SBi, Hørsholm, 29. november 2005 Kim B. Wittchen Afdelingen for Energi og Miljø Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Nye energikrav i BR 95 og BR-S 98 Nye energikrav

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Alleen 1A 4736 Karrebæksminde Bygningens energimærke: Gyldig fra 4. maj 2018 Til den 4. maj 2028. Energimærkningsnummer 311312100 Denne

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Borgergade 103 8600 Silkeborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. oktober 2016 Til den 28. oktober 2026. Energimærkningsnummer 311209174

Læs mere

Energitjenesten. Fremtidens energikilder og bygningsreglementet (+BR07) DS Håndværk & Industri, 2007. www.energitjenesten.dk. Tlf.

Energitjenesten. Fremtidens energikilder og bygningsreglementet (+BR07) DS Håndværk & Industri, 2007. www.energitjenesten.dk. Tlf. 03.10.2007 Fremtidens energikilder og bygningsreglementet (+BR07) DS Håndværk & Industri, 2007 Marianne Bender Energitjenesten Energitjenesten www.energitjenesten.dk Tlf.: 70 333 777 - en indsats baseret

Læs mere

De nye energibestemmelser og deres konsekvenser

De nye energibestemmelser og deres konsekvenser De nye energibestemmelser og deres konsekvenser Energirammen og energieffektivisering: Nye muligheder med intelligente komponenter 1. juni 2006 Søren Aggerholm Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Energi

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport 2 boligenheder rækkehus Patruljevænget 5 3520 Farum Bygningens energimærke: Gyldig fra 2. oktober 2013 Til den 2. oktober 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Strandpromenaden 45-47-49 Strandpromenaden 45 2100 København Ø Bygningens energimærke: Gyldig fra 10. marts 2017 Til den 10. marts

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nyt hus Bondager 62 2670 Greve Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. februar 2014 Til den 28. februar 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Gyldenhusvej 1 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. januar 2013 Til den 16. januar 2023. Energimærkningsnummer 310020789

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Fasanstien 35 4220 Korsør Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. februar 2015 Til den 16. februar 2025. Energimærkningsnummer 311095695

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Stormosevej 4A 8400 Ebeltoft Bygningens energimærke: Gyldig fra 17. oktober 2016 Til den 17. oktober 2026. Energimærkningsnummer 311207025

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Åholmen 20 8500 Grenaa Bygningens energimærke: Gyldig fra 15. oktober 2014 Til den 15. oktober 2024. Energimærkningsnummer 311078599

Læs mere

Bygningsdele Loft og tag Stålkonstruktion med bjælkespær og udvendig isolering (varmt tag).

Bygningsdele Loft og tag Stålkonstruktion med bjælkespær og udvendig isolering (varmt tag). SIDE 1 AF 5 Adresse: Åparken 1 Postnr./by: 8000 Århus C BBR-nr.: 751-000000-000 Energikonsulent: Hans Andersen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal udføres

Læs mere

Oplyst varmeforbrug / Energimærke

Oplyst varmeforbrug / Energimærke Korsbæk & Partnere Rådgivende ingeniørfirma KS Det er ikke altid klart for læseren hvad der menes med teksterne i et energimærket. Selve opbygningen af energimærket er standardiseret, og kan ikke ændres

Læs mere

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning.

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Energiforbrug Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Varmeisolering - nybyggeri Et nybyggeri er isoleringsmæssigt i orden,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus Energimærkningsrapport for ejendommen Nordskrænten 26 6840 Oksbøl Gyldig fra 10. december 2014 Til den 10. december 2024. Energimærkningsnummer 311087563

Læs mere

Energikonsulentens kommentarer Nærværende energimærke omfatter Blok 1 af kollegiebyggeriet Daugbjergvej/ Åparken 1, ejendomsnr. 751-910258.

Energikonsulentens kommentarer Nærværende energimærke omfatter Blok 1 af kollegiebyggeriet Daugbjergvej/ Åparken 1, ejendomsnr. 751-910258. SIDE 1 AF 5 Adresse: Åparken 1 Postnr./by: 8000 Århus C BBR-nr.: 751-000000-000 Energikonsulent: Hans Andersen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal udføres

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Fyrretoften 32 7100 Vejle Bygningens energimærke: Gyldig fra 17. august 2018 Til den 17. august 2028. Energimærkningsnummer 311331127

Læs mere

Vejledning Energimærkning af nybyggeri

Vejledning Energimærkning af nybyggeri Vejledning Energimærkning af nybyggeri Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning med et spørgsmål/svar-skema på baggrund af en række spørgsmål, som vi typisk modtager i forbindelse med energimærkning

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus Energimærkningsrapport Glentevej 6 8400 Ebeltoft Gyldig fra 18. april 2016 Til den 18. april 2026. Energimærkningsnummer 311171051 ENERGIKONSULENTENS KONKLUSION

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Nørrekær 79 6200 Aabenraa Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. maj 2014 Til den 5. maj 2024. Energimærkningsnummer 311052288 ENERGIKONSULENTENS

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport 14.125 Vestergade 43 8660 Skanderborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 29. september 2014 Til den 29. september 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Butikscenter Kometvej 6 6230 Rødekro Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. november 2012 Til den 18. november 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Løgparken 26 4684 Holmegaard Bygningens energimærke: Gyldig fra 25. januar 2013 Til den 25. januar 2023. Energimærkningsnummer 310022149

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Trelleborg hus. Prins Christiansvej 9 4583 Sjællands Odde Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. juli 2013 Til den 16. juli 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Cortinavej 18 8660 Skanderborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 22. januar 2018 Til den 22. januar 2028. Energimærkningsnummer 311293747

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Vestergade 34 8550 Ryomgård Bygningens energimærke: Gyldig fra 29. oktober 2013 Til den 29. oktober 2023. Energimærkningsnummer 311024352

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Taarbæk Strandvej 69 A-D Taarbæk Strandvej 69A 2930 Klampenborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. august 2019 Til den 12. august

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Nyt hus Søholt Allé 10B 8600 Silkeborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 25. marts 2013 Til den 25. marts 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Rodalsvej 5 5600 Faaborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 31. oktober 2015 Til den 31. oktober 2025. Energimærkningsnummer 311142870

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport for ny etageejendom på Tulipanvej 5A 8600 Silkeborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 28. oktober 2015 Til den 28. oktober 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Ny Studstrupvej 2 a 8541 Skødstrup Bygningens energimærke: Gyldig fra 31. oktober 2013 Til den 31. oktober 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Kærhavebakken 80 9270 Klarup Bygningens energimærke: Gyldig fra 30. maj 2013 Til den 30. maj 2023. Energimærkningsnummer 311000921

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport J. nr.: 724 Randersvej 65 8870 Langå Bygningens energimærke: Gyldig fra 23. maj 2013 Til den 23. maj 2023. Energimærkningsnummer 310041173

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Kranvejen 25 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Kranvejen 25 Postnr./by: SIDE 1 AF 6 Adresse: Kranvejen 25 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-000000-005 Energikonsulent: Jes Bøgelund Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal udføres

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nyt sommerhus Energimærkningsrapport Vegavej 2C 5500 Middelfart Gyldig fra 28. august 2014 Til den 28. august 2024. Energimærkningsnummer 311070574 ENERGIKONSULENTENS KONKLUSION

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Kastorvej 3 8270 Højbjerg Bygningens energimærke: Gyldig fra 14. august 2015 Til den 14. august 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Jess Ingerslevs Gade 6-8 Blok 5-6 Jess Ingerslevs Gade 6 8200 Aarhus N Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. september 2018 Til den

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nye rækkehuse Teglværkshaven 60 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 3. september 2012 Til den 3. september 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Kløverbladsgade 47A-47C med hovedadressen Kløverbladsgade 47A 2500 Valby Bygningens energimærke: Gyldig fra 14. december 2016 Til den

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Ny etageejendom Åhusene 5 8000 Aarhus C Bygningens energimærke: Gyldig fra 8. august 2013 Til den 8. august 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Etageejendom. Svendsgade 3 8600 Silkeborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. august 2018 Til den 13. august 2028. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Århusvej 47 8382 Hinnerup Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. januar 2018 Til den 12. januar 2028. Energimærkningsnummer 311292335

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Vestervangsparken 16 4550 Asnæs Bygningens energimærke: Gyldig fra 18. september 2014 Til den 18. september 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærkningsrapport Hjalleseparken 14. 5260 Odense S. Energimærkningsnummer

Energimærkningsrapport Hjalleseparken 14. 5260 Odense S. Energimærkningsnummer Energimærkningsrapport Hjalleseparken 14 5260 Odense S Gyldig fra den 10-02-2012 til den 10-02-2022 Energimærkningsnummer 10003920 1 ENERGIKONSULENTENS KONKLUSION Denne rapprort indeholder konklusionen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Boliger TV-Byen - Blok B Gyngemose Parkvej 2D-F 2860 Søborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 11. april 2014 Til den 11. april 2024.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Fakta i Sakskøbing Brogade 10 4990 Sakskøbing Bygningens energimærke: Gyldig fra 4. juni 2013 Til den 4. juni 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere