Specielle bemærkninger til budgettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specielle bemærkninger til budgettet"

Transkript

1 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! kr. Budget Budgetoverslag 2014-priser Udgift Indtægt Refusion Netto Specielle bemærkninger til budgettet Beskrivelse af området: Lovgrundlag Lov om aktiv socialpolitik Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Udgifter og indtægter på denne funktion omfatter Fællesudgifter og indtægter for Værkstedsafsnittet og udgifter og indtægter specifikt vedrørende Mentorer. Fysisk er værkstederne og mentorer fordelt på adresserne Tingvej 1 og 2 i Vojens samt Ole Rømersvej i Haderslev. Fællesudgifter og indtægter for værksteder Budgettet vedrørende fælles udgifter og indtægter udgør netto 7,586 mio. kr. er fordelt således: Tekst: Beløb (1.000 kr.) Personaleudgifter: Lønninger Forsikringer 113 Materiale- og aktivitetsudgifter: Udgifter 55 Indtægter -55 Kapacitetsudgifter: 31 I alt Personalenormering Personaleudgifterne er baseret på, at der er 5 faglige koordinatorer, 14 værkstedsassistenter, heraf 4 i fleksjob, 7 mentorer og 7 i skånejob (konto 558).

2 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! Værkstedsafsnit Værkstederne er budgetteret med netto i alt mio. kr. og er fordelt således: (i hele kr.)projekt Udgifter Indtægter Netto Rengøring og service (ams) Genbrug & brænde Mentor Metal Køkken Multi - Kreativ Tøj, klude & Elektronikskrot I alt Generelt: I sommeren 2013 og efteråret optimerer værkstedsafsnittet styring af indtægter. Når arbejdet er tilendebragt foretages en budgetjustering indenfor det samlede område i Kompetencecenter. Der er fokus på optimering af fakturering af konsulentopgaver og på de vigende indtægter på øvrige salgsområder. Tøj, klude og elektronikskrot er under forandring, idet der ved beslutning i maj 2013 er bestemt, at kommunen ikke længere modtager klude fra andre kommuner til genbrug og til forbrænding. Beskrivelse af de enkelte værkstedafsnit Genbrug - Brænde Normering: 1 koordinator, 3 værkstedsassistenter, heraf 1 i fleksjob Herudover er der ansat 1 person i beskyttet beskæftigelse/skånejob (konto 558) og 2 seniorjobbere (konto 597). Aktivering: Antallet af personer i aktivering ligger på typisk 70 personer, fordelt på Målgruppen er jobparate og indsatsparate kandidater med kreative interesser, eller ønske om udendørs aktiviteter. Genbrug & Brænde er et værksted med forskellige aktiviteter, som hver især giver borgeren træning og faglige færdigheder Systue, Kreativ, Malerværksted, Rengøring, Reparationsværksted, Butik, Brænde og Udehold. Der gives grundige instruktioner i brug af de arbejdsredskaber der bliver en del af hverdagen. I flere af aktiviteterne indgår kørsel med bil, trailer, traktor og stabler, hvilket dog kræver kørekort og certifikat. Der er desuden mulighed for at erhverve motorsavs- og førstehjælpskursus.

3 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! Køkken Ændret organisering fra Før Køkken og Rengøring, Metal og Service, er ændret til Køkken, Metal samt Rengøring og Service. Normering: 1 koordinator og 3 værkstedsassistenter, heraf 2 i fleksjob Herudover er der ansat 2 personer i beskyttet beskæftigelse/skånejob (konto 558). Aktivering: Antallet af personer i aktivering ligger på typisk 30 personer, fordelt på Målgruppen er borgere som har interesse for området eller med henblik på uddannelse indenfor branchen. Det primære indhold i aktiveringsforløbet er opkvalificering af den enkelte person. Det sekundære i projektet er afsætning/salg af de produkter, der fremstilles. Salget sker hovedsageligt til øvrige kandidater og ansatte på Ole Rømersvej. Herudover leveres der også ud-af-huset til forplejning ifm. mødeafholdelse m.v. Der er ligeledes indgået aftale med det åbne værested Borgercafèen på Jomfrustien om daglig levering af skrællede kartofler. Køkken hold: Kantine, opvask, varm mad, kold mad, grønt, bagning. Der er mulighed for at erhverve hygiejne bevis efter min. to måneder. Kostpolitikken tager udgangspunkt i de otte kostråd, og prioriterer sund og varieret kost. Rengøring og Service. 1 værkstedsassistent og 1 fleksjob, herudover 3 seniorjobbere (konto 597). Antallet af personer ligger typisk på 30 personer, primært kontanthjælpsmodtagere. Målgruppen er borgere, som ønsker beskæftigelse med rengøring eller andre serviceopgaver f.eks. lettere havearbejde, oprydningsopgaver og kørselsopgaver.

4 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! Mentorer Normering: 7 ordinært ansatte (deler 1 koordinator med Multi-Kreativ) Aktivering: Antallet af personer som er tilknyttet Mentorer ligger samlet på 85 kandidater. Heraf 60 borgere til mentortilbud og 25 borgere hos opsøgende medarbejder. Det svinger dog lidt i forhold til hvor mange mentortimer den enkelte borger er bevilliget. Målgruppen er borgere, som bor i Haderslev Kommune, og har andre problemstillinger sideløbende med ledighed. Mentor tilbyder kompetenceafklaring. Både socialt og personligt, samt erhvervsmæssigt og uddannelsesmæssigt. Metoder til denne afklaring kan bl.a. være: Personlige samtaler, teoretisk undervisning, coachende samtaler, virksomhedspraktik, læringsrum i Zonen-regi og aktivering. Medarbejderne i Mentor fungerer som katalysator for helhedsløsninger, og er borgernes faste anker i processen. Medarbejderne fungerer således i mentorfunktioner. Der arbejdes ud fra den pædagogiske og kognitive tilgang til den enkelte. Hver enkelt kandidat, får en fast kontaktperson tilknyttet under hele forløbet. Udredningen foregår individuelt og i grupper. Metal Normering: 1 koordinator og 2 værkstedsassistenter, heraf 1 i fleksjob. Herudover er der ansat 3 personer i beskyttet beskæftigelse/skånejob (konto 598) og 2 seniorjobbere (konto 597). Aktivering: Antallet af personer i aktivering ligger på typisk 45 personer, fordelt på Den primære målgruppe er personer med interesse for arbejde i metal og service industri, især personer der ønsker fysisk arbejde under virksomhedslignende vilkår. Der sker målrettet undervisning og i mindre omfang udføres der opgaver i form af underleverandør produktion for private firmaer. I metalværkstedet udføres forskellige opgaver indenfor den lettere metalindustri, eksempelvis inden for CNC drejning og svejsning. På linjen for svejseteknik får deltagerne træning i svejse discipliner, således at de er i stand til at udføre elementære svejseopgaver i plader, profiler og rør.

5 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! På linjen for maskinteknik får deltagerne træning i maskintekniske opgaver, således at de er i stand til at udføre elementære opgaver, drejning, fræsning, skruestikopgaver, montage og tegningslæsning. I Service udfører kandidaterne alt forefaldende arbejde såsom flytteopgaver, havearbejde, bygningsvedligeholdelse, montageopgaver og lettere vedligeholdelsesopgaver på KompetenceCentrets biler. Multi - Kreativ Normering: 1 koordinator deles med Mentorer og 3 socialfaglige medarbejdere Aktivering: Antallet af personer i aktivering ligger på typisk 50 personer, fordelt på Omdrejningspunktet i Multi Kreativ er kandidaternes personlige udvikling. Målgruppen er fortrinsvis indsatsparate kandidater der endnu ikke er klar til arbejdsmarkedet. Der arbejdes individuelt, og opgaverne tilpasses ud fra den enkeltes ressourcer og problemstillinger. Temaer som identitet, selvværd, motivation, barrierer, ressourcer og samarbejde er i fokus. Arbejdsopgaverne skal ses, som et af redskaberne til personlig udvikling sammen med coaching, kognitivt arbejde, vejledning og støtte. Der arbejdes pædagogisk og anerkende med kandidaterne. Der er mulighed for at arbejde med både fin- og grovmotoriske opgaver. Der er en bred vifte af forskellige arbejdsmetoder, materialevalg og opgavetyper, som alle giver mulighed for at afklare kandidatens ressourcer og barrierer i forhold til fremtidige job- og uddannelsesvalg. Heraf kan bl.a. nævnes: Tegne/maleværksted, kreativt værksted, træog designværksted, dekoration salg og service samt montageværksted. Tøj, Klude & elektronikskrot Normering: 1 koordinator og 3 værkstedsassistenter Aktivering: Antallet af personer i aktivering ligger typisk på 45 personer, fordelt på Målgruppen er kandidater med interesse for produktion/lager og logistik. Gerne jobparate. I Tøj, klude og Elektronik skrot arbejdes på virksomhedslignende vilkår, og kandidaten har mulighed for personlig udvikling, samt deltagelse i en række udfordrende og varierende forløb som styrker de faglige egenskaber, og øger chancerne for ordinært job. I værkstedet tilbydes træning indenfor 6 forskellige områder:

6 05: Sociale opgaver og beskæftigelse m.v.fejl! 68: ArbejdsmarkedsforanstaltningerFejl! Tøjsorteringen som giver kandidaten indblik i tekstilindustrien. Der sorteres genbrugstøj fra de kommunale genbrugspladser. Skærestuen som er en del af tøj afdelingen, hvor man skærer genbrugstøj maskinelt op til industriklude i forskellige fraktioner, med henblik på videresalg. Elektronikskrot hvor der arbejdes med adskillelse og sortering af elektroniske dele. I alt 17 forskellige fraktioner, hvor man sikrer, at de genanvendelige ressourcer såsom metal, plast, print, kabler, harddiske, ram m.m udnyttes bedst muligt ved at sortere dem i hver sin kasse. Tøj logistik står for pakningen af tøj og klude, både affaldsprodukter, såvel som færdigvarer. Rengøring som giver indblik og rutine i rengøring af produktionsarealerne på Tingvejen 1. Udeholdet som står for pleje af udendørsarealet svarende til ca m 2, bestående af grønne områder og asfaltarealer samt pedel opgaver og andet forefaldende arbejde.

Tilbudsvifte KompetenceCenter Haderslev

Tilbudsvifte KompetenceCenter Haderslev Tilbudsvifte KompetenceCenter Haderslev Kvalitet og handling KompetenceCenter Haderslevs slogan symboliserer et ønske om, at signalere en proaktiv og professionel tilgang til kerneydelsen nemlig fagligt

Læs mere

Udviklingsforløb. Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked

Udviklingsforløb. Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked Jobigen Udviklingsforløb Optræning mhp. det ordinær arbejdsmarked Udviklingsforløb Velkommen til Jobigen Jobigen er en del af Jobcenter Kolding. Vores tilbud er målrettet dig, der modtager sygedagpenge.

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Arbejdsevnevurdering. intern praktik. 32 forløb

Finder potentialet frem i alle. Arbejdsevnevurdering. intern praktik. 32 forløb Finder potentialet frem i alle Arbejdsevnevurdering i intern praktik 32 forløb Målgruppe & formål Tilbuddet er skræddersyet til borgere, der skal have afklaret deres arbejdsevne, og som ikke kan deltage

Læs mere

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014 Leverandør AS3 Forventet udgift i 2014 med og uden kompetencegivende uddannelse under 30 år 1.810.000 kr. 2. Forsikrede ledige over 50 år De ledige udlægges med myndighed til Anden Aktør i 52 uger. I de

Læs mere

Job- og Kompetencecentrets samlede tilbud en beskrivelse

Job- og Kompetencecentrets samlede tilbud en beskrivelse Job- og Kompetencecentrets samlede tilbud en beskrivelse Job- og Kompetencecentret har i alt 120 pladser 25 pladser til sygedagpenge arbejdsprøvninger 5 pladser til arbejdsprøvninger af kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV Skive det er RENT LIV Afklarings og ressourceforløb ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten Ressourceforløb. Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen betyder, at

Læs mere

Serviceholdet. - et afklarings- og opkvalificeringsforløb. Favrskov

Serviceholdet. - et afklarings- og opkvalificeringsforløb. Favrskov Serviceholdet - et afklarings- og opkvalificeringsforløb Favrskov Formål med et forløb hos Serviceholdet Indhold i et forløb hos Serviceholdet Serviceholdet er et forløb med fokus på afklaring og opkvalificering

Læs mere

Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi.

Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi. Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi. Nedenstående er en oversigt over de aftalte tilbud, som Jobcenter Varde tilbyder i internt regi og som ligger på kompetencecentret. Tilbuddene er inddelt med afsæt

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Ydelseskatalog Udvikling og vurdering af arbejdsevne

Ydelseskatalog Udvikling og vurdering af arbejdsevne Ydelseskatalog Udvikling og vurdering af arbejdsevne Målgruppe Borgere som kommune/jobcenter ønsker beskrevet med henblik på vurdering af ressourcer og barrierer samt udvikling i forhold til fremtidige

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) EBU 1 Nuværende forbrug for aktivering hos anden aktør på kontanthjælpsområdet var i 2018 ca. kr. 900.000,- Med 114 fuldtidspersoner

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet

Udvalget for Arbejdsmarkedet Udvalget for Arbejdsmarkedet Effektmål Effektmål indarbejdes til den politiske 2. behandling. Målsætninger for effektmål Målsætning Resultatkrav 2015 2016 2017 2018 Opfølgningsmetode Politikker og strategier

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse < < støtte og hjælp på vejen til ordinær beskæftigelse 2 3 En attraktiv arbejdsplads Beskæftigelsesindsats drevet som socialøkonomisk virksomhed et lærings- og udviklingsmiljø

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness?

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness? Notat Side 1 af 6 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Venstres byrådsgruppe om beskæftigelsestilbud i Beskæftigelsesforvaltningen Spørgsmål 1: Hvor mange borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for b e s k y t t e t 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse

Læs mere

Råt&Godt. - et værksted i udvikling. Fordi mennesker og materialer fortjener en chance til

Råt&Godt. - et værksted i udvikling. Fordi mennesker og materialer fortjener en chance til Råt&Godt - et værksted i udvikling Fordi mennesker og materialer fortjener en chance til Om Råt&Godt Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed, der fungerer som en almindelig produktionsvirksomhed, men

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Unge mellem 18-29 år Oversigt over tilbud og aktiviteter for de 18-29-årige Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv er på deres møde den 28. marts 2012, blevet præsenteret

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for beskyttet 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et

Læs mere

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro:

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro: Værkstedet Hjortebro: Ledelse: Marianne Møller er områdeleder for Haderslev kommunes beskyttede værksteder. Der ansættes ny værkstedsleder på Hjortebro 1. august 2010. Tlf. og Mail: 73530030. Mail lehe@haderslev.dk.

Læs mere

Kompetencecenter i Allerød Kommune

Kompetencecenter i Allerød Kommune Notat: Kompetencecenter i Allerød Kommune Allerød Service bliver en central faktor i kommunens beskæftigelsespolitik i et tæt samspil med et nyt kompetencecenter, der skal visitere ledige borgere med henblik

Læs mere

KEU, Rundvisning på Jobbroen Langebrovej 6 den kl september 2018

KEU, Rundvisning på Jobbroen Langebrovej 6 den kl september 2018 KEU, Rundvisning på Jobbroen Langebrovej 6 den 10.09.2018 kl. 16.30 10. september 2018 2 Brochure om Jobbroens aktiviteter Beskæftigelsesprojektet er et vejlednings- og opkvalificeringsforløb for kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

STU-FORLØB. Uddannelse på Jobcenter Aarhus - Gunnar Clausens Vej

STU-FORLØB. Uddannelse på Jobcenter Aarhus - Gunnar Clausens Vej STU-FORLØB Uddannelse på Jobcenter Aarhus - Gunnar Clausens Vej STU-FORLØB Sammensæt en fleksibel uddannelse på Jobcenter Aarhus - Gunnar Clausens Vej med afsæt i praktiske opgaver. Alle forløb planlægges

Læs mere

Til kommunale samarbejdspartnere. Beskæftigelse og Uddannelse

Til kommunale samarbejdspartnere. Beskæftigelse og Uddannelse Overordnet og målgruppe I Specialområde Autismes beskæftigelses- og uddannelsestilbud tilbyder vi ydelser efter Servicelovens 103 og 104. Herudover tilbyder vi delelementer til ressourceafklaringsforløb

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses alt for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Madsby Legepark. Notatet indeholder perspektiver og bud på følgende problemstillinger:

Madsby Legepark. Notatet indeholder perspektiver og bud på følgende problemstillinger: Madsby Legepark Notatet indeholder perspektiver og bud på følgende problemstillinger: 1. Kan udgifterne til at drive Madsbyparken nedbringes, hvis parken omdannes til et beskæftigelsesprojekt? 1) ved at

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for døgnophold

Ydelsesbeskrivelse for døgnophold Ydelsesbeskrivelse for døgnophold Ydelsesbeskrivelse Tilbud om døgnophold efter lov om social service 107 Paragraf og overordnet formål Tilbud om døgnophold efter Lov om social service 107. Det overordnede

Læs mere

100% SUccesfyldt arbejde

100% SUccesfyldt arbejde www.cfd.dk 100% SUccesfyldt arbejde Vaskeriet Teknisk afdeling Kørsel Systuen Udehold Kontor Kantine Man kan godt få det hele! Døves Vaskeri tilbyder udviklingsforløb i tegnsprogsmiljø Alle skal høres.

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

Lov om Social Service 103

Lov om Social Service 103 / Lov om Social Service 103 Beskyttet beskæftigelse Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse

Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse Rammer og formål Lovgrundlag: Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandard: Kvalitetsstandard for Lov om Social Service 103 Formål: At tilbyde beskyttet

Læs mere

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august 2017 Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Vision for Beskæftigelse og Sundhed Borgere i Skanderborg er i job og mestrer

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

Socialrådgiverdage 1. og 2. november 2017

Socialrådgiverdage 1. og 2. november 2017 Socialrådgiverdage 1. og 2. november 2017 Kan beskæftigelsesfaglig stolthed udvikles på et stramstyret og gennemreguleret lovområde - erfaring fra gennemgang af godt 400 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 1. GENERELLE OPLYSNINGER a) Projektets navn Ung i Uddannelse b) Ansøgers navn, adresse, tlf., e-mail,

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Strategi for forsikrede ledige.

Strategi for forsikrede ledige. Strategi for forsikrede ledige. Baggrund 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Som følge heraf, men også som følge af at der i 2016 træder en reform af refusionssystemet

Læs mere

Kort om virksomhedscentre

Kort om virksomhedscentre Kort om virksomhedscentre Hvad er et virksomhedscenter? Hvad er resultaterne fra forsøg med virksomhedscentre? Hvad virker? Beskæftigelsesregion Nord 2. november 2009 Forsøg med virksomhedscentre Pilotforsøg

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere

Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere Beskrivelse af målgruppen Unge kontanthjælpsmodtagere ; For de unge i alderen 18-29 år, der kommer i kontakt med kontanthjælpssystemet afhænger indsatsen om

Læs mere

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder

Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Notat vedrørende indgåelse af partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Nordfyn og private og offentlige virksomheder Ledigheden har været faldende og er i øjeblikket rekordlav. Ledigheden pr. den 1.10. 2008

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem BRFkredit-koncernen (herefter BRFkredit), Jobcenter Lyngby-Taarbæk og Jobcenter Gentofte

Partnerskabsaftale mellem BRFkredit-koncernen (herefter BRFkredit), Jobcenter Lyngby-Taarbæk og Jobcenter Gentofte Gentofte Maltegårdsvej 1 2920 Charlottenlund Tel +45 39 98 68 00 Fax +45 39 98 05 12 www.jobnet.dk Partnerskabsaftale mellem BRFkredit-koncernen (herefter BRFkredit), Jobcenter Lyngby-Taarbæk og Jobcenter

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Fokus på autodidakt læring

Fokus på autodidakt læring Fokus på autodidakt læring - hjælp til selvhjælp, indenfor træ og metal Om Råt&Godt Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed. En virksomhed der fungerer som en helt almindelig produktionsvirksomhed, men

Læs mere

Notat. Budgetspørgsmål 65 til budget 2017 Medarbejdere ansat på beskæftigelsesområdet. Spørgsmål:

Notat. Budgetspørgsmål 65 til budget 2017 Medarbejdere ansat på beskæftigelsesområdet. Spørgsmål: Notat Budgetspørgsmål 65 til budget 2017 Medarbejdere ansat på beskæftigelsesområdet Spørgsmål: Dato: 28.september 2016 Sags nr.: 00.30.04-S00-67-16 Sagsbehandler: jen Hvor mange medarbejdere er ansat

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

19. Arbejdsmarkedspolitik

19. Arbejdsmarkedspolitik 9. ( i kr..000) 2009 200 20 202 Overslagsår 0 - fremskrevet 55.753 54.24 54.24 54.24 Arbejdsskadeforsikring -945-945 -945-945 Indkøbsaftaler 0 0 0 0 Ny Løn 2 2 2 2 Besparelse godkendt i byrådet d. 26.02.08-373

Læs mere

Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere. Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt

Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere. Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt Reformer skaber brændende platform Nye fokuspunkter i vores arbejde Stiller krav om hyppigere

Læs mere

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse Allonge til delkontrakt 2013-2016 vedrørende beskæftigelse og uddannelse Mellem Fonden Grantoftegaard (herefter fonden) Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup og Ballerup Kommune (herefter kommunen) Hold an Vej

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: I Odense skal der gøres en ekstraordinær indsats for at øge de lediges mobilitet. Som

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD

NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD NYGÅRDENS BESKÆFTIGELSESTILBUD Den bærende ide er, at alle kan bruges til noget, og at det altid er muligt at finde eller skabe beskæftigelse til den enkelte. Derfor har Granhøjen udviklet en bred vifte

Læs mere

Projektafsnittet. Møde i Beskæftigelsesudvalget den 22. september 2015

Projektafsnittet. Møde i Beskæftigelsesudvalget den 22. september 2015 Projektafsnittet Møde i Beskæftigelsesudvalget den 22. september 2015 Projektafsnittets kerneydelse Projektafsnittet danner rammen om den kommunale aktiveringsindsats for: Kontanthjælpsmodtagere Sygedagpengemodtagere

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016 Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103 Januar 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. serviceloven 103 tilbyde beskyttet beskæftigelse

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

Unge-projekt i Hvidovre Kommune

Unge-projekt i Hvidovre Kommune Unge-projekt i Hvidovre Kommune Ledigheden har været stærkt stigende siden oktober 2008, og har i særlig grad ramt de unge, med en stigning på ca. 71 % frem til 1. juni 2009. Pr. 1. juli 2009 er der i

Læs mere

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.11.2011 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på

Læs mere

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse.

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse. Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo er en ikke-erhvervsdrivende fond, og blev etableret i 1998 som et lære- og værested omfattende et individuelt tilrettelagt og struktureret pædagogisk

Læs mere

Vejen videre til success

Vejen videre til success Vejen videre til success HVAD ER STU ROSA? STU ROSA er en kreativ samt erhvervsrettet Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov i alderen 16 til 25 år. MÅLGRUPPE STU ROSA

Læs mere

Nyt ressourceforløbscenter på CAB

Nyt ressourceforløbscenter på CAB / Centerchef, Jannik K. P. Nielsen Center for Afklaring og Beskæftigelse 10. december 2018

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2017 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien Vil du arbejde i industrien? Som ufaglært eller faglært ledig har du ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Du kan bl.a. tage

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning

Ungdommens Uddannelsesvejledning Arbejdsmarked - serviceudgifter 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning Udgifter 3.739 Indtægter 0 Netto 3.739 Ungdommens Uddannelsesvejledning er et tilbud om vejledning om valg af uddannelse og erhverv,

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB

ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB ORDINÆRE LØNTIMER FOR BORGERE I RESSOURCEFORLØB fakta om borgerens økonomi I denne guide kan du læse: 1 H vorfor det giver mening for borgerne at få ordinære løntimer i deres ressourceforløb 2 Hvordan

Læs mere

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel?

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Virksomhedscenter Virksomhedspraktik Samarbejdsaftale Løntilskud Mentor Hvad er et virksomhedscenter? Et virksomhedscenter er et samarbejde mellem en virksomhed

Læs mere

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig - Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - Lov om aktiv socialpolitik IDÈEN BAG TILBUDDET Alle kan bruges til noget, og

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget 700 500 500 500 Omlægning af indsatsen i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter PPV 500 500 500 500 Konsulentbistand

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose

Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose Vejen Kommune 30-04-2013 Tilbud i Socialpsykiatrisk Center ABS. Tilbud om støttekontaktpersoner (iht. Serviceloven & 85 / 99) før, under og efter stoffri

Læs mere

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering GRENNESSMINDE ALTID I UDVIKLING - det går stærkt Hanne

Læs mere

Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune

Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune Udvikling og fremtidig organisering af aktivitets- og beskæftigelsesmuligheder på handicapområdet i Sønderborg Kommune 1 Opgaven - Socialpolitikken: Vi skal gøre det bedre med udgangspunkt i den enkeltes

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Jobværkstedet 2015. Udsigten fra Jobværkstedet.

Jobværkstedet 2015. Udsigten fra Jobværkstedet. Jobværkstedet 2015 Udsigten fra Jobværkstedet. 1 Indledning I 2014 blev det besluttet, at Aktiveringsenheden og lederen heraf fremadrettet forankres organisatorisk under Job- og Borgerservicechefen i lighed

Læs mere

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Ansøgning om LBR projekt Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Formål Projektets overordnede ide og mål er at få afprøvet en virksomhedsrettet model der kan være medvirkende til

Læs mere

CBR TENDENSER OPGAVER RESULTATER. - Beskyttet beskæftigelse - Jobrettet rehabilitering

CBR TENDENSER OPGAVER RESULTATER. - Beskyttet beskæftigelse - Jobrettet rehabilitering CBR TENDENSER OPGAVER RESULTATER - Beskyttet beskæftigelse - Jobrettet rehabilitering ORGANISATIONSPLAN CBR Centerleder Beskæftigelsesområdet Administrativ leder Socialområdet Økonomi, styring, resultater,

Læs mere

Effektevaluering af Jobcenter Københavns jobklubber for ledige

Effektevaluering af Jobcenter Københavns jobklubber for ledige KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Inklusion og Beskæftigelse NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Effektevaluering af Jobcenter Københavns jobklubber

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Bilag: Overblik over ungeindsatsen og beskrivelse af ungegruppen

Bilag: Overblik over ungeindsatsen og beskrivelse af ungegruppen Mentor Bilag: Overblik over ungeindsatsen og beskrivelse af ungegruppen Målgruppe Tilbud Indsatser 1 Faglærte/med uddannelse: LVU MVU (løntilskud/praktik) Jobværksted Coach til egen jobsøgning KVU Videnpiloter

Læs mere