Visualiseringer - vindmølleområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visualiseringer - vindmølleområder"

Transkript

1 Visualiseringer - vindmølleområder

2 2 Udarbejdet af Sweco Architects A/S for Norddjurs Kommune 2010

3 Visualiseringer af valgte vindmøller. Område 2, vindmøller ved Tørslev standpunkt B. Eksisterende forhold Visualisering 1 Visualisering 2 Standpunktet er valgt umiddelbart syd for landsbyen Holbæk på vejen til Ørsted. Fra standpunktet ses mod øst henover det forholdsvis jævne morænelandskab og på tværs af Langvad Å, der skærer sig midt gennem landskabet. Terrænmæssigt markerer åen sig dog ikke tydeligt i landskabet fra standpunktet, men fremtræder på grund af den langs åen eksisterende bevoksning på linje med øvrige levende hegn og skovbryn i landskabet. I højre side af billedet ses forrest de fem eksisterende 70 meter høje vindmøller ved Tørslev, opstillet i to parallelle og forskudte rækker, samt yderst til højre i baggrunden de syv eksisterende ca. 70 meter høje vindmøller ved Hevring som ligeledes er opstillet i to parallelle rækker. De fem eksisterende vindmøller ved Tørslev fremtræder fra dette standpunkt ikke i en i forhold til landskabet let opfattelig geometrisk orden, idet opstillingsmønsteret ikke tydeligt kan erkendes. De fire nye vindmøller i område 2 mellem landsbyerne Tørslev og Holbæk ses fra standpunktet i en afstand på knapt en kilometer fra den nærmeste vindmølle til ca. 2,5 km til den fjerneste, og er visualiseret i en svag panoramaopsætning. Vindmøllegruppen udfylder synsfeltet helt, og er med til at øge landskabets påvirkning af vindmøller. Landskabet fremtræder jævnt og i en forholdsvis stor skala, men de mange læhegn og øvrige bevoksninger, som bryder de åbne flader, er med til at give landskabet visuelt større dybde, hvilket bidrager til at fremhæve de nye vindmøllers størrelse tydeligere. Overordnet vurderes landskabets skala dog godt at kunne rumme de store vindmøller. Den eksisterende vindmøllegruppe ved Tørslev fremtræder fortsat rodet, hvilket forstærkes i samspillet med de nye vindmøller og forstyrrer den samlede oplevelse af landskabet. Den forventede landskabelige påvirkning af planforslaget efter at de eksisterende vindmøller er nedtaget. Det vurderes at landskabets overordnede skala vil kunne matche vindmøllernes størrelse. B 2 Standpunktskort 1:

4 4 Standpunkt B - eksisterende forhold

5 Standpunkt B - område 2 - visualisering 1 5

6 6 Standpunkt B - område 2 - visualisering 2

7 Område 6, vindmøller i Hevring Ådal standpunkt C. Eksisterende forhold Visualisering 1 Visualisering 2 Standpunktet er valgt umiddelbart nord for Allingåbro på vejen mod Ørsted. Fra standpunktet ses mod vest ned gennem Hevring Ådal. Landskabet fremtræder åbent, samt meget fladt og langstrakt. De omkringliggende moræneflader er primært markeret ved bevoksninger, og tegner kun en svag kant mod ådalens udstrakte og store landskabsrum. Til venstre i billedet ses de fem eksisterende 70 meter høje vindmøller sydøst for Ørsted, opstillet i to parallelle og forskudte rækker. Opstillingen fremtræder fra dette standpunkt ikke i en geometrisk let opfattelig i forhold til landskabet, men derimod som en mere tilfældig orden. På visualiseringen ses 12 nye vindmøller i en langstrakt bueopstilling, som fra dette standpunkt opleves mest markant, idet ca. halvdelen af vindmøllerne herfra ses bag de forreste vindmøller. Opstillingens overordnede geometri kan dog fortsat tydeligt erkendes, dels på grund af buens lange udstrækning, og dels fordi vindmøllerne i forhold til buevinklen står forholdsvist tæt, og derfor kan tegne buen mere tydeligt. Den eksisterende vindmøllegruppe sydøst for Ørsted fremtræder til gengæld fortsat rodet, hvilket set herfra i høj grad forstærkes i samspillet med de nye vindmøller, og dermed forstyrrer den samlede oplevelse af landskabet. Den forventede landskabelige påvirkning af planforslaget efter at de eksisterende vindmøller er nedtaget. Det vurderes at landskabet fint kan matche vindmøllernes skala. C 6 Standpunktskort 1:

8 8 Standpunkt C - eksisterende forhold

9 Standpunkt C - Område 6 - visualisering 1 9

10 10 Standpunkt C - Område 6 - visualisering 2

11 Område 13, vindmøller øst for Søby standpunkt H. Eksisterende forhold Standpunktet er valgt mellem Lyngby og Fannerup, hvor landevejen krydser Kolindsund. Fra standpunktet ses med syd-sydvest i retning mod de eksisterende vindmøller øst for Søby. De fem eksisterende 70 meter høje vindmøller ses delvist bag en mindre skræntskovbevoksning og driftsbygninger på kanten af Kolindsund, således at kun de to nordligste (højre) vindmøller ses fritstående. De øvrige vindmøller ses i rotation delvist bag træerne i stedet for henover disse. Visualisering De nye vindmøller fremstår som markant større og højere end de eksisterende, men samtidig betyder vindmøllernes placering ovenfor skrænterne til Kolindsund, at landskabets overordnede linjer på kanten til det omgivende moræneplateau forstærkes yderligere. Endvidere løftes vindmøllernes rotorer op så de ses frit synlige over træerne, hvorfor vindmøllerne rotation kommer til at virke mere harmonisk og rolig end for de eksisterende vindmøller. Kolindsunds flade og veldefinerede landskabsrum matcher skalamæssigt vindmøllernes størrelse godt, og fremstår omend fortsat ikke uforstyrret, så dog mere harmonisk end før. H 13 Standpunktskort 1:

12 12 Standpunkt H - eksisterende forhold

13 Standpunkt H - område 13 - visualisering 13

14 14

15 Område 16, vindmøller vest for Ålsrode standpunkt G2. Eksisterende forhold Standpunktet er valgt på en gravhøj umiddelbart nord for hovedvej 15 lige vest for Ålsø. Fra standpunktet ses mod syd henover landevejen i retning mod Balle. De fem eksisterende 68 meter høje vindmøller ses i en tydelig og let opfattelig rækkeopstilling ca. midt i billedet. Landskabets overordnede skala domineres af moræneplateauets jævne og forholdsvis åbne udstrækning, som dog opdeles af mange hegn, bevoksninger og mindre bebyggelser. Visualisering De tre nye vindmøller står på grund af den fremherskende vindretning med forholdsvis stor indbyrdes afstand, og udfylder derfor næsten synsfeltet set fra dette standpunkt. Landskabets skala kan dog stadig godt rumme vindmøllernes størrelse, selvom disse er markant større end de eksisterende vindmøller. Endvidere kommer vindmøllerne til at stå øverst på en svagt markeret højderyg i terrænet, hvilket bidrager til at understrege moræneplateauets overordnede linjer. Den samlede påvirkning af landskabets karakter fra vindmøllerne øges dog. G2 16 Standpunktskort 1:

16 16 Standpunkt G2 - eksisterende forhold

17 Standpunkt G2 - område 16 - visualisering 17

18 18

19 Den kumulative påvirkning af landskabet Panorama visualisering af område 2 (Tørslev), 3 (Hollandsbjerg Enge), 4 (Øst for Stenalt), 5 (Nord for Bode) og 6 (Hevring Ådal) standpunkt A. Område 4 og 5 er fravalgt! Eksisterende forhold Visualisering 1 Visualisering 2 Standpunktet er valgt umiddelbart vest for Fausing på hovedvej 16 mod Grenå. Fra standpunktet ses mod nord henover fjordlandskabets marine forland til de bagvedliggende morænebakker. Mod vest (til venstre) ses de eksisterende 11 stk. 92 meter høje vindmøller i Hollandsbjerg Enge opstillet i en kraftig bue langs kysten ud mod Grund og Randers Fjorde. Opstillingen er dog ikke geometrisk let opfattelig, idet de nordligste vindmøller i venstre side ses bag opstillingens midterste vindmøller uden en tydelig orden. Tilsvarende ses i højre side de fem eksisterende knapt 70 meter høje vindmøller sydøst for Ørsted, opstillet i to parallelle og forskudte rækker. Heller ikke denne opstilling fremtræder geometrisk let opfattelig i forhold til landskabet, men fremtræder derimod mere som en tilfældig orden. Der er udarbejdet to visualiseringer af de foreslåede nye vindmølleområder, hhv. med alle foreslåede vindmøller og de eksisterende vindmøller sydøst for Ørsted, samt en visualisering med kun område 2, 3 og 6 uden eksisterende vindmøller. De eksisterende vindmøller i Hollandsbjerg Enge er bortretoucheret i begge visualiseringer. ( område 2, 3, 4, 5 og 6 med eksisterende vindmøller ) Bueopstillingen af de nye op til 150 meter høje vindmøller i Hollandsbjerg Enge (område 3) fremtræder fra standpunktet tydeligt, mens buegeometrien for de nye vindmøller i Hevring Ådal (område 6), hvor kun de vestligste vindmøller ses, fra denne vinkel fremtræder mindre tydeligt, uden dog at virke rodet. Den eksisterende vindmøllegruppe sydøst for Ørsted fremtræder til gengæld fortsat rodet, hvilket forstærkes i samspillet med de nye vindmøller i Hevring Ådal, og dermed forstyrrer den samlede oplevelse af landskabet ved Hevring Ådal. De foreslåede vindmølleområder 2, 4 og 5 ses fra standpunktet i et uheldigt landskabeligt samspil idet grupperne ses umiddelbart bag hinanden. Når man ved at møllegrupperne står i parallelle rækker og derfor fremtræder med forskellig størrelse pga. afstanden, kan de enkelte møllegrupper godt erkendes hver for sig. Det vil derimod være vanskeligt uden denne viden at erkende gruppernes opstillingsgeometri, endsige opfatte de enkelte grupper som selvstændige. Det landskabelige samspil fremtræder derfor rodet. ( område 2, 3 og 6 uden eksisterende vindmøller ) Den forventede landskabelige påvirkning af planforslaget med vindmølleområde 2, 3 og 6 efter at de eksisterende vindmøller er nedtaget. Alle vindmøllegrupperne fremtræder, set fra standpunktet, i en letopfattelig geometrisk orden og som selvstændige grupper. A Standpunktskort 1:

20 20 Standpunkt A - eksisterende forhold

21 21

22 22 Standpunkt A - Område 2, 3, 4, 5 og 6 - visualisering 1

23 23

24 24 Standpunkt A - Område 2, 3 og 6 - visualisering 2

25 25

26 26

27 Panorama visualisering af område 2, 3 og 6 standpunkt D. Eksisterende forhold Standpunktet er valgt syd for Råby i Randers Kommune vest for Randers Fjord. Fra standpunktet ses mod syd-sydøst over mod Rougsø, hvor en mindre del af Randers Fjord anes som smal stribe vand midterst i den højre side af billedet. De eksisterende vindmøller på Rougsø eller ved Hollandsbjerg Enge markerer sig ikke landskabeligt fra standpunktet. Visualisering Modsat situationen i dag, ses de tre nye vindmølleområder tydeligt i landskabet. Vindmøllerne i område 2 og 6 (Tørslev og Hevring Ådal) ses i et delvis overlappende samspil, men kan dog tydeligt adskilles som selvstændige vindmøllegrupper, og det landskabelige samspil virker som sådan acceptabelt. Vindmøllerne i område 3, Hollandsbjerg Enge, ses fra dette standpunkt som en markant samlet gruppe uden en tydelig geometrisk orden. Alle vindmøllerne opleves på så stor afstand, at de i forhold til landskabets skala ikke virker dominerende, til gengæld udfylder vindmøllerne landskabet i en vinkel på ca. tre gange synsfeltet med vindmøller, hvorved landskabets karakter ændrer sig markant. D Standpunktskort 1:

28 28 Panorama Standpunkt - Standpunkt D - eksisterende D - eksisterende forhold forhold.

29 29

30 30 Panorama Standpunkt - Standpunkt D - område 2, D 3 - visualisering. og 6 - visualisering

31 31

32 32

33 Område 13 og 14, vindmøller øst for Søby og vest for Trustrup standpunkt G1. Eksisterende forhold : Visualisering: Standpunktet er valgt på en gravhøj umiddelbart nord for hovedvej 15 lige vest for Ålsø. Fra standpunktet ses mod vest forbi Homå i retning mod Lyngby, der dog ikke ses i billedet. Af de fem eksisterende 70 meter høje vindmøller øst for Søby ses kun de to sydligste i højre side af billedet, idet de øvrige fem vindmøller umiddelbart til venstre herfor hører til to øvrige vindmøllegrupper i området. De fem eksisterende vindmøller langs jernbanen vest for Trustrup kan kun lige anes over træerne i den højre side af billedet. Landskabet virker således præget af vindmøller, særligt omkring Søby, uden dog at virke domineret af vindmøller set fra dette standpunkt I højre side af billedet ses af de nye vindmøller øst for Søby fra dette standpunkt kun den sydligste, og landskabspåvirkningen kan derfor dårligt vurderes herfra. Den nye vindmølle virker dog større eller nærmere, idet dens egentlige størrelse ikke tydeligt kan erkendes. Dens forventede langsommere rotation vil dog medvirke til at markere den som forskellig fra og større end de øvrige eksisterende vindmøller omkring Søby, ligesom den vil fremtræde mere rolig. I venstre side af billedet ses de tre nye vindmøller vest for Trustrup tydeligt henover træerne, idet hele rotoren ses frit. Selvom de nye vindmøller fylder mere i landskabet, vil vindmøllerne dog fremtræde mere harmonisk, idet vindmøllernes frit synlige rotor vil virke mindre forstyrrende og langsommere end de eksisterende vindmøller, som i dag ses i rotation delvist bag træerne i stedet for henover disse. De nye og større vindmøller vil ikke øge påvirkningen af landskabet væsentligt set fra dette standpunkt, og påvirkningen vil kunne anses for positiv i forhold til de eksisterende vindmøller, selvom disse fremtræder mindre G1 Standpunktskort 1:

34 34 Standpunkt G1 - eksisterende forhold

35 Standpunkt G1 - område 13 og 14 - visualisering 35

36 36

37 Visualiseringer af fravalgte vindmølleområder Område 8, vindmøller ved Øster Alling standpunkt E1 og E2. Eksisterende forhold Visualisering Der er valgt to standpunkter til beskrivelse af det fravalgte vindmølleområde ved Øster Alling, hhv. som panorama set fra landevejen umiddelbart vest for Øster Alling, og fra mellem Fløjstrup og Fausing hvor landevejen krydser ådalen. Panoramaet mod nord fra Øster Alling viser ådalen i næsten dens fulde udstrækning, hvor de modstående moræneskrænter, der afgrænser ådalen, tydeligt ses, hvorimod selve ådalens udstrakte og store skala i mindre grad lader sig erkende, netop fordi den opleves på tværs af terrænet. Set fra bunden af ådalens vestlige side mod øst fornemmes omvendt ådalens ud- og langstrakte samt åbne landskabsrum tydeligt, idet ådalens markante omgivende og afgrænsende skrænter næsten falder udenfor billedrammen. Landskabet fremstår fra begge standpunkter som veldefineret og afgrænset, og frem for alt uforstyrret. For at udnytte området optimalt, er vindmøllerne foreslået opstillet i en svag bue, der følger ådalens landskabelige orientering og udstrækning. Den buede rækkes geometri kan dog kun tydeligt opfattes på langs af rækken, mens man på tværs af rækken ikke kan erkende opstillingen som buet. Set på tværs af ådalen fra Øster Alling udfylder vindmøllerne landskabsrummet fuldt ud, og er med til yderligere reducere og sammentrække landskabsrummet. Selvom ådalens samlede udstrækning skalamæssigt umiddelbart godt kan rumme den størrelse og det antal vindmøller, kommer det landskabelige samspil med vindmøllerne dog til at virke klemt. Opstillingen virker således bedst på langs af rækken ned gennem ådalen, men vil dog oftest opleves fra ådalens sider, og helt overordnet vil den samlede landskabskarakter ændre sig markant. En delvis udnyttelse af ådalen med færre vindmøller er ikke visualiseret, men det vurderes umiddelbart at det, selvom det overordnet nok må forventes at give en mindre markant påvirkning, stadig vil ændre det samlede og helstøbte landskabsrum, som ådalen udgør, så meget, at det ikke vil være ønskværdigt. E2 E1 8 Standpunktskort 1:

38 38 Standpunkt E2 - eksisterende forhold

39 Område 8 - Standpunkt E2 - visualisering 39

40 40 Standpunkt E1 - eksisterende forhold

41 41

42 42 Standpunkt E1 - Område 8 - visualisering

43 43

44 44

45 Område 11, vindmøller ved Gjerrild standpunkt F. Eksisterende forhold Standpunktet er valgt tæt på kysten umiddelbart ovenfor Gjerrild Klint øst for Gjerrild. Fra standpunktet ses mod syd i retning mod Voldby hvor Karlby Klint anes yderst til venstre. Landskabet fremtræder som et delvist åbent og uforstyrret kystlandskab hvor det svagt kan anes at morænefl adens jævnt bølgende karakter ændres til det mere flade og udjævnede terræn omkring udmundingen af Veggerslev Å ved bunden af Gjerrild Bugt. Visualisering De nye vindmøller, som ses på langs af rækken med en forholdsvis kort indbyrdes afstand, fremtræder umiddelbart ikke som markante eller dominerende i forhold til det omgivende landskab, men derimod umiddelbart som i god balance med landskabets overordnede skala. Vindmøllerne ændrer imidlertid landskabets karakter markant, og er med til at forstyrre den samlede landskabsoplevelse ved at flytte opmærksomheden fra de fjerne, men tydelige kystskrænter, ind i landet mod vindmøllerne som et nyt orienteringspunkt. F 11 Standpunktskort 1:

46 46 Standpunkt F - eksisterende forhold

47 Standpunkt F - område 11 - visualisering 47

48

Vindmøller i Nørrekær Enge

Vindmøller i Nørrekær Enge Vindmøller i Nørrekær Enge Miljørapport, Bilag 1 - øvrige visualiseringer August 2007 Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme

Læs mere

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer)

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme 2d Haverslev Havn (panorama) 2e Attrup Havn (panorama) Det marine forland

Læs mere

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer)

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme 2d Haverslev Havn (panorama) 2e Attrup Havn (panorama) Det marine forland

Læs mere

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer)

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme 2d Haverslev Havn (panorama) 2e Attrup Havn (panorama) Det marine forland

Læs mere

BILAG 2: VISUALISERINGER VED HØJBJERG, TANGE Å, VINDMØLLER VED VINDUM, KORREBORG BÆK OG NØRREÅDALEN, SAMT VISUALISERINGER AF MASTEALTERNATIVER

BILAG 2: VISUALISERINGER VED HØJBJERG, TANGE Å, VINDMØLLER VED VINDUM, KORREBORG BÆK OG NØRREÅDALEN, SAMT VISUALISERINGER AF MASTEALTERNATIVER BILAG 2: VISUALISERINGER VED HØJBJERG, TANGE Å, VINDMØLLER VED VINDUM, KORREBORG BÆK OG NØRREÅDALEN, SAMT VISUALISERINGER AF MASTEALTERNATIVER Visualisering 44 Højbjerg Vest for Tange Sø ved herregården

Læs mere

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012 Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov 4. juni 2012 1 Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov PlanEnergi har som konsulent

Læs mere

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) Mølle 6 Mølle 5 Mølle 4 Mølle 3 VINDMØLLER VED VINDTVED 64 Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (højre del) Mølle 2 Mølle

Læs mere

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning.

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning. Seks eksisterende vindmøller på Københavnerhede Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) 6 Nærzone - Klinkhøjvej, eksisterende forhold. Vindmølleområdets vestlige halvdel af nærzonen

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev Kalundborg Kommune September 2010 Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 14 13 3 2 1 4 12 11 5 9 10 7 6 8 20 Fotopunkter til visualisering

Læs mere

SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone

SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone SPODSBERG / FOTOSTANDPUNKT 12 Langeland 40 Vestas V164-8.0MW Afstand til nærmeste mølle: 16400 m Kamera (meter over havet): 3,2 m VURDERING, 8MW-OPSTILLING Vindmøllerne fremstår med enkelte grupperinger,

Læs mere

Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone)

Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone) Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone) Eksisterende forhold Fotoet er taget fra Grenzstraße lidt øst for Ellhöft. På billedet ses flere af de eksisterende tyske møller. 14 VINDMØLLER VED

Læs mere

2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige

2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige 2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige er de gengivet i samme forstørrelse. Eneste undtagelse er enkelte af de viste panoramaer, hvor det har været nødvendigt at formindske billedformatet for

Læs mere

Mellemzone - fotostandpunkt 9

Mellemzone - fotostandpunkt 9 9 Skrotningsmølle Mellemzone - fotostandpunkt 9 70 Eksisterende mølle ved Rens Eksisterende mølle ved Rens Billede 9-0-alternativ Eksisterende forhold set fra nordvest fra området mellem Burkal og Grøngård.

Læs mere

Vindmøller ved Thorup-Sletten - Visualiseringer. Bilag 9 til Miljørapport med VVM-redegørelse og Miljøvurdering (oktober 2016)

Vindmøller ved Thorup-Sletten - Visualiseringer. Bilag 9 til Miljørapport med VVM-redegørelse og Miljøvurdering (oktober 2016) Vindmøller ved Thorup-Sletten - Visualiseringer Bilag 9 til Miljørapport med VVM-redegørelse og Miljøvurdering (oktober 2016) Visualiseringspunkter i nærzonen: 1. Nabo Gøttrupvej 450 2. Nabo Gøttrupvej

Læs mere

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 Thurø Moræneflade Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Registreringspunkt. Sammensat jordbrugslandskab, med skrånende terræn, og rransparente hegn med varierende

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 101 Bjørnø Bjørnø ligger i den vestlige del af det Sydfynske Øhav i en afstand fra kysten af Fyn og Faaborg på omkring 2,5km. Øen ligger i de indre dele af Øhavet med Horne

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg Kalundborg Kommune September 2010 N 11 21 10 9 2 1 6 3a 3b 4a 4b 12 5 7 8 2 km Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 17 19 15 14 13 16 20

Læs mere

Visualiseringspunkter

Visualiseringspunkter Visualiseringspunkter Nærzone, 0 4,5 kilometer Nærmeste byer 1. Hogager er den nærmest beliggende by. Der er visualiseret fra den sydlige udkant fra Langgade. 2. Hodsager ligger i Herning Kommune cirka

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 44 FAABORG MORÆNEFLADE Faaborg Moræneflade strækker sig langs kysten og Nakkebølle Fjord i den sydligste del af Faaborg-Midtfyn Kommune. Området afgrænses umiddelbart vest for

Læs mere

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Juni 2015 Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Indledning

Læs mere

GLÆNØ / FOTOSTANDPUNKT 8 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone

GLÆNØ / FOTOSTANDPUNKT 8 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: m. Fjernzone GLÆNØ / FOTOSTANDPUNKT 8 40 Vestas V164-8.0MW Afstand til nærmeste mølle: 21641 m Kamera(meter over havet): 3,3 m VURDERING, 8MW-OPSTILLING Størstedelen af vindmøllerne fremstår med rotorblade fuldt synlige

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 38 VEJLE-EGESKOV MORÆNEFLADE Vejle-Egeskov Moræneflade strækker sig på tværs af kommunens centrale dele fra Kværndrup i sydøst, op forbi Ringe og til Vejle og Nørre Lyndelse

Læs mere

Omø Syd Havmøllepark SKAL DER EN MARKERING + TEKST IND, DER ANGIVER HVOR MØLLENE ER??

Omø Syd Havmøllepark SKAL DER EN MARKERING + TEKST IND, DER ANGIVER HVOR MØLLENE ER?? SKÆLSKØR / FOTOSTANDPUNKT 4 40 Vestas V164-8.0MW Afstand til nærmeste mølle: 17377 m Kamera (meter over havet): 6,5 m SKAL DER EN MARKERING + TEKST IND, DER ANGIVER HVOR MØLLENE ER?? VURDERING, 8MW-OPSTILLING

Læs mere

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009 Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune Skitse juli 2009 Indhold Forord 2 Visualisering og landskabelig vurdering 2 Visualisering fra Kalveboderne syd 4 Visualisering fra Amager

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Sydvest Mors Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Landskabskarakterområdet Sydvestmors omfatter

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 103 Avernakø Avernakø er en del af det Sydfynske Øhav og dækker et areal på omkring 5km 2. Øen ligger med en afstand til kysten af Fyn på 4-4,5km. Mod nord/nordvest ligger Bjørnø,

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 06 NAKKEBØLLE FJORDOMRÅDE Nakkebølle Fjordområde er et tidligere kunstigt tørlagt fjordområde, som nu er naturgenoprettet. Området ligger ved den sydøstlige grænse af Faaborg-Midtfyn

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr /15 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr /15 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 107 933/15 MJOH Dato: 2. oktober 2015 Aalborg kommune By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Lokalplanlægger: Peter Serup Sendt via mail

Læs mere

ONSEVIG, NAT / FOTOSTANDPUNKT 11 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: 6021 m. Nærzone

ONSEVIG, NAT / FOTOSTANDPUNKT 11 VURDERING, 8MW-OPSTILLING. 40 Vestas V MW. Afstand til nærmeste mølle: 6021 m. Nærzone ONSEVIG, NAT / FOTOSTANDPUNKT 11 Omø Syd Havmøllepark 40 Vestas V164-8.0MW Afstand til nærmeste mølle: 6021 m Nærzone VURDERING, 8MW-OPSTILLING Lysmarkeringerne i opstillingen bidrager til aflæsningen

Læs mere

Fotopunkt 17 (nærzone) - eksisterende forhold 149 VINDMØLLER VED SALTØ GODS

Fotopunkt 17 (nærzone) - eksisterende forhold 149 VINDMØLLER VED SALTØ GODS Fotopunkt 17 (nærzone) - eksisterende forhold 149 VINDMØLLER VED SALTØ GODS Fotopunkt 17 (nærzone) - hovedforslag Mølle 4 indgår ikke i alternativ 1 Afstanden til møllerne er mellem 2.638 og 4.176 meter.

Læs mere

Vindmøllepark på Mejlflak. Ideoplæg juni 2009

Vindmøllepark på Mejlflak. Ideoplæg juni 2009 Vindmøllepark på Mejlflak Ideoplæg juni 2009 Indhold Forord 2 Udformning af vindmøllepark på Mejlflak 2 Visualiseringer 4 Forord Initiativgruppen for Århusbugtens Vindmøllelaug ved Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk 15-022379 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune har i 2013 modtaget

Læs mere

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk December 2014 Indledning Dette notat er en uddybning af afsnit

Læs mere

En atypisk hovedbygning i det danske herregårdslandskab. Bygningen er inspireret af italiensk stil.

En atypisk hovedbygning i det danske herregårdslandskab. Bygningen er inspireret af italiensk stil. Karakterområde 6 Stenalt herregårdslandskab En atypisk hovedbygning i det danske herregårdslandskab. Bygningen er inspireret af italiensk stil. Beliggenhed og afgrænsning Herregården Stenalt ligger i bunden

Læs mere

Landskabskarakterområde nr. 8 Ørsted Landbrugslandskab

Landskabskarakterområde nr. 8 Ørsted Landbrugslandskab Landskabskarakterområde nr. 8 Ørsted Landbrugslandskab Delområde 8.1 Ørsted Kær Delområde 8.2 Morænelandskabet omkring Ørsted By Besigtigelse foretaget den 22. juni 2012 af Kirsten Bjerg, Søren Kepp Knudsen

Læs mere

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig Til Vordingborg Byråd Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig - Lavfrekvent støj er et tiltagende problem ved de nye vindmølletyper. Man ved endu ikke så meget om lavfrekvent

Læs mere

Hovedforslag 4 stk. SWT113. Alternativ 3 stk. V112

Hovedforslag 4 stk. SWT113. Alternativ 3 stk. V112 Hovedforslag 4 stk. SWT113 Alternativ 3 stk. V112 y Visualisering af hovedforslag (4 stk. SWT113) og alternativ (3 stk. V112) set fra Barløsevej 18. 6aNærzone. Afstanden til de nye vindmøller er ved begge

Læs mere

Landskabelig vurdering af et eventuelt vindmølleområde ved Haderup. September 2013

Landskabelig vurdering af et eventuelt vindmølleområde ved Haderup. September 2013 Landskabelig vurdering af et eventuelt vindmølleområde ved Haderup September 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget en ansøgning med projektforslag til opstilling af vindmøller i et område, der i

Læs mere

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 7 Hørbygård Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

FOTOSTANDPUNKTER. 3. Påvirkning af landskabet

FOTOSTANDPUNKTER. 3. Påvirkning af landskabet FOTOSTANDPUNKTER Mellemzone (4-9 km) M1 Gabet, ved Lodshuse M2 Fynshovedvej, sydvest for Mesinge M3 Rute 165, vest for Kerteminde M4 Kertinge / Marguerit-ruten M5 Kølstrup M6 Radstrup-Hundslev M7 Stige

Læs mere

Afslag på ansøgning om husstandsmølle på Geddalvej 51, 7830 Vinderup

Afslag på ansøgning om husstandsmølle på Geddalvej 51, 7830 Vinderup Side 1/5 DANSK VINDMØLLEFORMIDLING APS Oddesundvej 183 7755 Bedsted Thy Dato: 06-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Vindmøller i Nørrekær Enge. Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007

Vindmøller i Nørrekær Enge. Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007 Vindmøller i Nørrekær Enge Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007 Udover Nørrekær Enge er der i Regionplantillæg 198 udpeget et vindmølleområde ved

Læs mere

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensenvej 1, 6950 Ringkøbing Dato 21. september 2015 Sagsnummer 15-007089 Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven

Læs mere

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 11 Gislinge Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING Udvidelse af Endrup Transformerstation Udarbejdet for Energinet.dk Landskabsrådgiver:

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for:

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for: N O T A T Afdeling Planlægning Direkte telefon 99741392 E-post tine.reimer@rksk.dk Dato 15. august 2016 Sagsnummer 16-018874 Indhold i miljørapport scoping for: Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025,

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Vindmøller ved St. Soels

Vindmøller ved St. Soels Vindmøller ved St. Soels Visualiseringer af harmoniforhold for vindmøllemodellerne Siemens SWT113, Vestas V117, SG 122 og Vestas V126 Januar 2018 URLAND 2 På vegne af anmelder, Vindteam, har Urland udarbejdet

Læs mere

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00 Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune 1 Dagsorden 1. Hvad er de overordnede statslige energipolitiske mål? 2. Hvad er vi som kommune

Læs mere

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm NOTAT Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Ansøgers oplysninger:

Læs mere

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009

3. Påvirkning af landskabet VINDMØLLER VED DRÆBY - MILJØRAPPORT, JANUAR 2009 40 Fotostandpunkt N1 NABOER MOD NORDØST Møller Fotostandpunkt N 1:50.000 De 3 ejendomme på Vigerøvej nordøst for mølleområdet er nogle af de nærmeste naboer til de nye møller. Herfra er der enkelte steder

Læs mere

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 Syltemade Ådal Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Syltemade Ådal set fra registreringspunktet på den vestlige skråning. Nøglekarakter Smal smeltevandsdal

Læs mere

Bilag 1 til Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport

Bilag 1 til Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport Bilag 1 til Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport For fire forsøgsmøller ved Velling Mærsk, Ringkøbing-Skjern Kommune Oktober 2014 Visualiseringer landskab Kolofon Bilag til Miljøvurdering

Læs mere

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 36 Ordrup Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 22 SALLINGE DØDIS- OG ÅSLANDSKAB Sallinge dødis- og åslandskab ligger i den vestlige del af Faaborg- Midtfyn Kommune. Området strækker sig fra kommunens vestlige grænse ved

Læs mere

Vindmøller ved Vålse. Visuelt-landskabelig vurdering af sammenhængen mellem Kippinge Kirke ved opstilling af nye vindmøller i et område ved Vålse

Vindmøller ved Vålse. Visuelt-landskabelig vurdering af sammenhængen mellem Kippinge Kirke ved opstilling af nye vindmøller i et område ved Vålse Vindmøller ved Vålse Visuelt-landskabelig vurdering af sammenhængen mellem Kippinge Kirke ved opstilling af nye vindmøller i et område ved Vålse Vindmøller ved Vålse Visuelt-landskabelig vurdering af sammenhængen

Læs mere

Norddjurs Kommune Vandforsyningsplan

Norddjurs Kommune Vandforsyningsplan Bilag 4.5. beregning 2011-2017 2017 - Albertinelund Camping Vandværk 5.230 9.000 7.225 20 10 0 5 0 0 Albøge Vandværk 9.883 12.000 9.685 19 0 0 0 0 0 Allelev Vandværk 17.784 25.000 19.128 23 0 0 5 0 35

Læs mere

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Analyse af mulighederne for placering af vindmøller i Roskilde Kommune 30. April 2013 Indledning Økonomiudvalget har besluttet, at kommuneplanlægningen skal

Læs mere

Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark. November 2014

Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark. November 2014 Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark November 2014 Visualisering og visuel vurdering Dette hæfte indeholder seks visualiseringer til vurdering af de visuelle konsekvenser der er ved

Læs mere

Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område.

Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område. Kære alle Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område. Jeg vil anbefale Jer alle at deltage i det offentlige høringsmøde d. 20 maj på Lemvig Gymnasium fra 19.00

Læs mere

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Att.: Louise Rom Weikert Tel +45 5195 8742 casper@jyskvindenergi.dk Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen I henhold

Læs mere

Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt

Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt Foto 1: Ulvshalevej løber langs overgangen mellem den let skrånende landbrugsflade og rørsumparealerne ud mod Stege Bugt. Til

Læs mere

Bilag 1: Visualiseringer af stationer

Bilag 1: Visualiseringer af stationer BILAG 1: VISUALISERINGER AF STATIONER 1 Bilag 1: Visualiseringer af stationer Indhold 1 Visualiseringer 2 1.1 Metode og forudsætninger 2 1.1.1 Beplantningsbælte 3 1.2 Valg af fotopunkter 3 1.2.1 Station

Læs mere

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 6 Favrbjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune.

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. Kommunegrænsen gennemskærer selve dalstrøget i nordøst/sydvestgående

Læs mere

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Kolding 19.01.2010 Vibeke Nellemann 1 Rumlig visuel analyse, feltarbejde Feltarbejde Feltarbejde Foreløbige karakterområder 2 Formål og anvendelsesmuligheder

Læs mere

Område 1 Dragerup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 1 Dragerup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 1 Dragerup Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 102 Lyø Lyø ligger i den sydvestlige del af Det Sydfynske Øhav ud for Horne Land. Øens vestlige og sydlige kyster ligger ud mod Lillebælt mens dens østlige og nordlige kyster

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen AGERØ

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen AGERØ Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen AGERØ Agerø Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Agerø ligger ud for sydkysten af Mors og forbindes til

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Side 13tekst 2,5 Fjernelse af vinger, møllehat, osv. vurderes ikke at udgøre nogen væsentlig miljøbelastning

Side 13tekst 2,5 Fjernelse af vinger, møllehat, osv. vurderes ikke at udgøre nogen væsentlig miljøbelastning Side 13tekst 2,5 Fjernelse af vinger, møllehat, osv. vurderes ikke at udgøre nogen væsentlig miljøbelastning Hvem vurdere om 300 ton glasfiber vinger er et problem. 14Tekst 2,7 Landskab. Særligt fra Sorvad

Læs mere

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse Karakterområdets placering. 28 Karakterområdets grænse Nøglekarakter: Åbent, fladt og drænet kystnært område med strandvolde og vindmøller. I området findes der også sommerhusområde og badestrand. Det

Læs mere

Du har i en afgørelse af fået tilladelse til at opføre en kornsilo på 12,6 meters højde.

Du har i en afgørelse af fået tilladelse til at opføre en kornsilo på 12,6 meters højde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK CHRISTIAN RIIS SINDBERG Kallerupvej 5 7790 Thyholm DATO 09-07-2015 Opførelse af en kornsilo på ejendommen

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab,

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab, LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 13 SVANNINGE BAKKER/DE FYNSKE ALPER Svanninge Bakker, De Fynske Alper er et stort og sammenhængende randmorænelandskab, der ligger bag Faaborg hvor det strækker sig i sydøst-/nordvestgående

Læs mere

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 2 Vedebjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder Tekniske

Læs mere

Landskabskarakteren Den markante og dybe Ørum ådal er karaktergivende for området. Landskabskarakteren har sin oprindelse i andelstiden.

Landskabskarakteren Den markante og dybe Ørum ådal er karaktergivende for området. Landskabskarakteren har sin oprindelse i andelstiden. Karakterområde 17 Ørum landbrugslandskab Gammelmølle i Ørum ådal. Beliggenhed og afgrænsning Ørum landbrugslandskab ligger nord for Kolindsund. Mod vest afgrænses området af Ramten hede- og moselandskab,

Læs mere

Fladbakker i Lynge Nord

Fladbakker i Lynge Nord 26 Fladbakker i Lynge Nord LANDSKABSKARAKTER Karaktergivende for området er den åbne landbrugsflade med store intensivt dyrkede marker. Ejendommene ligger trukket tilbage fra vejene, og er omgivet af karakteristisk

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige rand af Faaborg til hovedgården Damsbo mod nordvest, som

Læs mere

8 Vemmetofte herregårdslandskab med skov og kyst

8 Vemmetofte herregårdslandskab med skov og kyst LANDSKABSKARAKTERANALYSE FAXE KOMMUNE 141 8 Vemmetofte herregårdslandskab med skov og kyst Nøglekarakter Bølget herregårdslandskab med store skovpartier, alléer og vidtstrakte, bygningsløse marker og skovklædt

Læs mere

Notat. Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning. Dato: Version nr.: 1

Notat. Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning. Dato: Version nr.: 1 Notat Sinebjergvej 49 - landskabelig påvirkning Udarbejdet af: Jacob Sterup Dato: 18-02-2014 Sagsnummer.: 09.17.18-P19-3-13 Version nr.: 1 Hanne og Søren Brems driver en kvægproduktion på Sinebjergvej

Læs mere

Kommunens supplerende bemærkninger til ansøgers anmeldelse-skema Søren Lolks Vej 8, Tåsinge, 570 Svendborg. Sagsnr. 15/20940 14. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller, nr. 1284, af 15. december 2011 (Vindmøllebekendtgørelsen).

Læs mere

Faaborg Kommune. Horne Sommerland.

Faaborg Kommune. Horne Sommerland. Faaborg Kommune Horne Sommerland. 1 Horne Sommerland Udvidelsesområdet ligger i Faaborg Kommune på den sydlige side af halvøen Horne Land umiddelbart bag ved det nuværende Horne Sommerland. Horne Sommerland

Læs mere

Område 8 Lammefjorden

Område 8 Lammefjorden Område 8 Lammefjorden Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske

Læs mere

LANDSKABSKARAKTERANALYSE

LANDSKABSKARAKTERANALYSE LANDSKABSKARAKTERANALYSE JULI 2013 LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE 4 - VENØ BUGT KYSTLANDSKAB INDHOLD Landskabskarakteranalyse 3 Landskabets nøglekarakter Beliggenhed og afgrænsning Geologi Kyst Anvendelse og

Læs mere

Kortbilag 8 Randers Fjord.

Kortbilag 8 Randers Fjord. Kortbilag 8 Randers Fjord. Indhold: Randers Fjord (Århus amt) Side 02 Side 1 af 5 Randers Fjord Istidslandskab, Gudenåen og havbund fra stenalderen Danmarks længste å, Gudenåen, har sit udspring i det

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen MIDTMORS SYD Midtmors syd Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Området Midtmors Syd ligger i den centrale

Læs mere

BILAG A INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode og forudsætninger Beplantning Bygninger og tekniske elementer 4. 3 Valg af fotostandpunkter 5

BILAG A INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode og forudsætninger Beplantning Bygninger og tekniske elementer 4. 3 Valg af fotostandpunkter 5 ANDRUP VEST BILAG A VISUALISERINGER TIL VVM/MV ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Metode og forudsætninger 2 2.1 Beplantning

Læs mere

Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen. Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 18. august 2011 til 29. juni 2012 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab

5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab UDKAST TIL LANDSKABSANALYSE AF FAXE KOMMUNE 1 5 Lystrup moræne- og herregårdslandskab BESKRIVELSE Nøglekarakter Bølget morænelandskab med overvejende herregårdspræg, enkelte landsbyer og større infrastruktur

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 15. august 2012 til 28. juni 2013 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Vindmøller ved GreenLab Skive - Bilagsrapport med visualiseringer

Vindmøller ved GreenLab Skive - Bilagsrapport med visualiseringer Miljøkonsekvensrapport Vindmøller ved GreenLab Skive - Bilagsrapport med visualiseringer MAJ 2019 Ringkøbing-Skjern Kommune 1 BILAG 3 Visualiseringer - for vindmøller ved GreenLab Skive Konsekvenszoner

Læs mere

Beliggenhed og afgrænsning Voldby landbrugslandskab ligger på nordspidsen af Djursland umiddelbart nord for Grenaa.

Beliggenhed og afgrænsning Voldby landbrugslandskab ligger på nordspidsen af Djursland umiddelbart nord for Grenaa. Karakterområde 22 Voldby landbrugslandskab Detalje fra prædikestolen i Voldby kirke. Beliggenhed og afgrænsning Voldby landbrugslandskab ligger på nordspidsen af Djursland umiddelbart nord for Grenaa.

Læs mere

Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab. Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest

Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab. Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest Forord Formål Erhvervsministeren har med brev af den 10. februar 2017 inviteret kommunerne til at forberede

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 17 - Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby 3 Beskrivelse 4 Rammer 8 900.8111.95 - Vindmølleområde mellem Sdr.

Læs mere

Københavns Universitet. Kommuneplanlægning for fremtidens landbrugsbyggeri Nellemann, Vibeke; Karlsen, Eva Birch; Kyhn, Martin. Publication date: 2008

Københavns Universitet. Kommuneplanlægning for fremtidens landbrugsbyggeri Nellemann, Vibeke; Karlsen, Eva Birch; Kyhn, Martin. Publication date: 2008 university of copenhagen Københavns Universitet Kommuneplanlægning for fremtidens landbrugsbyggeri Nellemann, Vibeke; Karlsen, Eva Birch; Kyhn, Martin Publication date: 2008 Document Version Forlagets

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 12. august 2009 til 25. juni 2010 1 2 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT

OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT OPDATERET ANMELDELSE AF TESTMØLLEPROJEKT Dato: Oprindelig 07.08.2013, opdateret 17. februar 2014 Projekt: 4 prototypemøller og en målemast i Velling Mærsk i Ringkøbing-Skjern Kommune Projektopstiller:

Læs mere