Talepunkt til Skatteudvalget 1. december forud for ECOFIN 6. december 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Talepunkt til Skatteudvalget 1. december forud for ECOFIN 6. december 2016"

Transkript

1 Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt Talepunkt til Skatteudvalget 1. december forud for ECOFIN 6. december december 2016 F5 På dagsordenen for ECOFIN 6. december er der flere sager af relevans for Skatteudvalget. Det gælder en revision af skatteundgåelsesdirektivet, revisionen af hvidvaskdirektivet og en status for et forstærket samarbejde om en finansiel transaktionsafgift. Desuden gælder det rådskonklusionerne om skattepakken og statusorienteringen om told.

2 Side 2 af 9 Revision af skatteundgåelsesdirektivet Kommissionen fremsatte 25. oktober forslag til en revision af skatte-undgåelsesdirektivet. Det var dét direktiv, som ECOFIN vedtog i sommer. Direktivet fra i sommer indeholdt bl.a. værnsregler mod såkaldte hybride mismatches. Det er regler, der skal forhindre situationer, hvor en virksomhed fx kan få skattemæssigt fradrag for den samme udgift i to lande, fordi landene har forskellige skattemæssige vurderinger af en selskabsenhed eller en transaktion. Det kan også være situationer, hvor der opnås fradrag i ét land, men uden en modsvarende beskatning i andre lande, eller hvor et selskabs indkomst slet ikke beskattes i noget land. Direktivet indførte dog kun sådanne værnsregler i forholdet mellem EU-landene indbyrdes. Direktivet dækkede ikke situationer mellem EU-lande og lande uden for EU. Det nye forslag dækker sådanne situationer. Forslaget indeholder også værnsregler mod flere men mindre udbredte former for hybride mismatches, som ikke var med i det oprindelige direktiv. Disse værnsregler vil gælde både ift. EU-lande og tredjelande. Formandskabet sigter efter Rådsenighed om revisionsforslaget inden for nærmeste fremtid, måske allerede på dette ECOFIN.

3 Side 3 af 9 Regeringen støtter direktivet, men lægger samtidigt - ligesom flere andre lande - vægt på, at forslaget tilnærmes mest muligt OECDanbefalingerne på området. Vi lægger særligt vægt på, at det ikke skal være muligt at skabe selskabsenheder eller transaktioner, der i realiteten ikke beskattes noget sted. Dette vil også bringe direktivet tættere på de danske regler på området. Der er fortsat er tale om et minimumsdirektiv, så vi kan beholde vores skrappere regler på punkter, hvor direktivet ikke går langt nok.

4 Side 4 af 9 Revision af hvidvaskdirektivet Kommissionen fremsatte 5. juli 2016 forslag til en revision af 4. hvidvaskdirektiv. Der ventes snart en aftale om forslaget i Rådet. Forslaget indebærer yderligere stramninger i hvidvaskreglerne, navnlig som led i den styrkede indsats mod terrorfinansiering. Det sker bl.a. ved at nedsætte grænserne for undtagelse af forudbetalte betalingskort fra kundekendskabsprocedurer og ved at udvide hvidvaskreglerne til virtuelle valutaer. Pga. anonymiteten har forudbetalte betalingskort og virtuelle valutaer været brugt af kriminelle og terrorister. Forslaget stiller også krav til alle EU-lande om at oprette et nationalt centralt register eller lignende over bank- og betalingskonti. Der er også krav om, at informationen i disse registre kan udveksles med andre EU-lande. Forslaget indfører også offentliggørelse og informationsudveksling om de nationale registre over ejerskab til selskaber mv., som skal indføres i kraft af 4. hvidvaskdirektiv. Dette er et centralt tiltag i EU s samlede indsats mod skatteunddragelse og skattely i lyset af især Panama-sagen. Endelig styrker forslaget de nationale finansielle efterretningsmyndigheder, herunder deres mulighed for at indhente oplysninger.

5 Side 5 af 9 De udestående diskussioner om sagen handler primært om omfanget af offentlighed om ejerskabsoplysninger, herunder offentlighed om såkaldte trusts, som fx er udbredte i UK, og som kan have familiemæssige formål. Fra dansk side støtter vi generelt revisionen og støtter at ejerskabsoplysninger bliver offentlige tilgængelige. Dog er det meget vigtigt, at vi rammer den rette balance, og at vi vedtager effektive regler som giver merværdi, og ikke skaber unødvendige byrder for virksomheder og borgere.

6 Side 6 af 9 Afgift på finansielle transaktioner Ti lande overvejer fortsat en afgift på finansielle transaktioner i et forstærket samarbejde: Tyskland, Frankrig, Belgien, Portugal, Østrig, Grækenland, Slovenien, Italien, Spanien og Slovakiet. Der blev senest gjort status på sagen på ECOFIN 17. juni. De ti lande blev for ét år siden (december 2015) enige om en erklæring med nogle overordnede principper for afgiften. Erklæringen lagde op til at pålægge afgiften på aktier og derivater (dvs. såkaldt afledte finansielle instrumenter). Landene sigtede efter enighed om en konkret model inden udgangen af juni i år. Det lykkedes ikke. Der er fortsat væsentlige udeståender, og det er uklart, hvorvidt der kan opnås enighed, og om hvad. Forslaget skal vedtages med enstemmighed i Rådet blandt de deltagende lande. De lande, der ikke deltager (heriblandt Danmark), deltager i drøftelser af forslaget i Rådet, men har ingen stemmeret i sagen. Regeringen finder fortsat, at en sådan afgift er en dårlig idé. Vi deltager derfor ikke i det forstærkede samarbejde. En afgift vil i sidste ende blive båret af fx pensionsopsparere, hvis opsparing placeres i værdipapirer. En afgift vil også gøre de finansielle markeder mindre effektive, hvilket også vil koste virksomheder og husholdninger penge i form af højere renter o.l.

7 Side 7 af 9 En afgift på finansielle transaktioner kan påvirke Danmark, selvom vi ikke deltager, fx hvis afgiften pålægges danske virksomheder, når de handler med værdipapirer udstedt i deltagende lande. Dog vil påvirkningen være mindre, end hvis vi selv deltog i afgiften, idet afgiften i så fald også ville omfatte rent danske transaktioner (dvs. handler med danske papirer mellem danske virksomheder). Vi lægger fortsat vægt på, at afgiftens indretning skal tage hensyn til ikke-deltagende lande.

8 Side 8 af 9 Etablering af et fair, konkurrencedygtigt og stabilt selskabsskattesystem i EU ECOFIN ventes uden drøftelse at vedtage rådskonklusioner om Kommissionens selskabsskattepakke, som blev præsenteret på ECOFIN 8. november. Rådskonklusionerne tilkendegiver en overordnet ramme for det videre arbejde med Kommissionens forslag til etableringen af et fair, konkurrencedygtigt og stabilt selskabsskattesystem i EU. Pakkens fire direktivforslag om selskabsbeskatning drejer sig om: To direktiver om dels en fælles selskabsskattebase og dels konsolidering af selskabsskattebasen Et forslag til tilføjelse til skatteundgåelsesdirektivet fsva. hybride mismatch Et direktiv om voldgift i dobbeltbeskatningssager Af de fire sager ventes ECOFIN konkret at drøfte forslaget om en tilføjelse til skatteundgåelsesdirektivet (nemlig sagen om hybride mismatches, som jeg lige var inde på som et særskilt punkt). De øvrige tre direktivforslag ventes ikke drøftet på dette ECOFIN. Jeg vil henvise til den skriftlige redegørelse til udvalget før sidste ECOFIN (svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 54). Konklusionerne anvender et neutralt sprogbrug. De er et kompromis mellem lande, der har forskellige holdninger til især forslagene om selskabsskattebasen.

9 Side 9 af 9 Arbejdet på toldområdet i Rådet de seneste 6 måneder Det slovakiske formandskab vil gerne præsentere ECOFIN for de resultater, som formandskabet har opnået på toldområdet. Der er tale om en række mindre tiltag, og ikke nogle grundlæggende ændringer af toldsystemet. Formålet med præsentationen er at oplyse om toldmyndighedernes rolle og arbejde indenfor EU. Præsentationen ventes blandt andet at fremhæve oprettelsen af en permanent højniveauarbejdsgruppe på toldområdet under det slovakiske formandskab. Ligeledes forventes formandskabet at nævne et igangværende arbejde med flere forslag til rådskonklusioner om told, som dog endnu ikke er vedtaget. De drejer sig blandt andet om risikostyring på toldområdet og om finansiering af arbejdet med toldopkrævning. Det slovakiske formandskab ventes desuden som led i det øgede fokus på toldmyndighedernes rolle inden for EU-arbejdet at nævne nogle af de andre politikområder, hvor toldmyndighederne spiller en rolle herunder bekæmpelse af terror og terrorfinansiering o. lign. Der forventes at være tale om en ren orienteringssag. Fra dansk side vil vi tage formandskabets præsentation til efterretning.

Talepunkt til Skatteudvalget 15. juni forud for ECOFIN 17. juni 2016

Talepunkt til Skatteudvalget 15. juni forud for ECOFIN 17. juni 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 518 Offentligt Talepunkt til Skatteudvalget 15. juni forud for ECOFIN 17. juni 2016 9. juni 2016 F5 På dagsordenen for ECOFIN 17. juni er der

Læs mere

Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016

Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016 5. februar 2016 F5 Jeg vil først orientere udvalget om de centrale skattesager

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards talepapir Det talte ord gælder A1 Anledning: Samråd i SAU 6. november 2014

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Christiansborg Svar på Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalgets

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt 30. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 8. december 2015 1) Kommissionens forslag om sekuritisering - Orientering fra formandskabet

Læs mere

14949/14 la/la/ikn 1 DG G 2B

14949/14 la/la/ikn 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. oktober 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0045 (CNS) 14949/14 FISC 181 ECOFIN 1001 RAPPORT fra: til: formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 14576/14

Læs mere

9602/16 mbn/pj/hsm 1 DG G 2B

9602/16 mbn/pj/hsm 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0045 (CNS) 9602/16 FISC 90 ECOFIN 522 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde økofin Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde økofin Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3480 - økofin Bilag 4 Offentligt Folketingets Europaudvalg 7. juli 2016 Skriftlig forelæggelse af dagsordenen for ECOFIN 12. juli 2016 Alle sagerne forelægges Folketingets

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Sagsnr. Doknr. Folketingets Skatteudvalg har d. 5. oktober 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 11

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt 3. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2015 1) Kommissionens handlingsplan for en kapitalmarkedsunion - Rådskonklusioner

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 8. december 2017 Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 107 (Alm. del) af 21. november

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 21 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 21 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 21 Offentligt 27. oktober 2016 Samlenotat vedr. dagsordenen for rådsmødet (ECOFIN) den 8. november 2016 1) Rapporten om sundheds- og langtidspleje og finanspolitisk

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0452 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat 2. september 2016 J.nr. 16-0830820 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration ABL Forslag

Læs mere

13608/16 shs/top/bh 1 DG G 2B

13608/16 shs/top/bh 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. oktober 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0045 (CNS) 13608/16 FISC 164 ECOFIN 948 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3435 - økofin Bilag 2 Offentligt 25. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 8. december 2015 1) Kommissionens forslag om sekuritisering - Orientering fra

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt

Skatteudvalget (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt 24. september 2015 Samlet kommenteret dagsorden vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 6. oktober 2015 1) Automatisk udveksling af information

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 271 Offentligt Notat J.nr. 13-0189237 Den 8. juli 2013 Proces og Administration Mhh GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens forslag

Læs mere

Spørgsmål O Giver Paradise Papers ministeren anledning til at foretage sig yderligere på skatteområdet, og vil ministeren

Spørgsmål O Giver Paradise Papers ministeren anledning til at foretage sig yderligere på skatteområdet, og vil ministeren Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt 30. november 2017 J.nr. 2017-7657 Kontor: PES, P&A, K&U og International Koordinering Samrådsspørgsmål O, P, Q og R - Tale til

Læs mere

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 296 Offentligt 28. april 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget Den økonomiske konsulent EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Note om forstærket samarbejde vedrørende

Læs mere

Regeringen ser det her som en international opgave, der skal løses internationalt. Og det arbejder regeringen benhårdt for.

Regeringen ser det her som en international opgave, der skal løses internationalt. Og det arbejder regeringen benhårdt for. Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 332 Offentligt 27. maj 2016 J.nr. 16-0661132 Selskab, Aktionær og Erhverv MAK Samrådsspørgsmål Y - Tale til besvarelse af spørgsmål Y den 2.

Læs mere

EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE

EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE 16. februar 2006 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE Skattepakken, der ifølge en tidligere EU-beslutning skal vedtages samlet, omfatter tre bestanddele:

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt 3. december 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 8. december 2015 1) Kommissionens forslag om sekuritisering - Orientering fra formandskabet

Læs mere

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat.

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. december 2016 (OR. en) 14752/1/16 REV 1 FISC 204 ECOFIN 1094 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt 1. februar 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 12. februar 2016 1) Tiltag mod skatteundgåelse på selskabsskatteområdet

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 73 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 73 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 73 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg 3. december 2015 Skriftlig forelæggelse af dagsordenen for ECOFIN d. 8. december

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 113 Offentligt Notat 2. februar 2017 J.nr. 16-0107998 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Selskab, Aktionær og Erhverv JWS, JLV EU-Kommissionens

Læs mere

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. april 2013 Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Økofin Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Økofin Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3495 - Økofin Bilag 1 Offentligt 27. oktober 2016 Samlenotat vedr. dagsordenen for rådsmødet (ECOFIN) den 8. november 2016 1) Rapporten om sundheds- og langtidspleje og finanspolitisk

Læs mere

- Tale til besvarelse af spørgsmål A, B og C den 14. december 2017

- Tale til besvarelse af spørgsmål A, B og C den 14. december 2017 Skatteudvalget 2017-18 L 63 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt 7. december 2017 J.nr. 2017-5651 Kontor: International koordinering Samrådsspørgsmål A, B og C - Tale til besvarelse af spørgsmål A,

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 601 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 601 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 601 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Sagsnr. 2013-08847 Doknr. 123289 Dato 26-07-2013 Folketingetsskatteudvalg har d.4. juli 2013 stillet

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt 8. juni 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 17. juni 2016 1) Direktiv om skatteundgåelse - Politisk enighed KOM(2016) 26 Materialet

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til forstærket samarbejde på området for beskatning af finansielle transaktioner

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til forstærket samarbejde på området for beskatning af finansielle transaktioner EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.10.2012 COM(2012) 631 final 2012/0298 (APP) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til forstærket samarbejde på området for beskatning af finansielle transaktioner

Læs mere

Spørgsmål 61: Ministeren bedes oversende sit talepapir fra samrådet den 20. oktober 2004 om samrådsspørgsmål A.

Spørgsmål 61: Ministeren bedes oversende sit talepapir fra samrådet den 20. oktober 2004 om samrådsspørgsmål A. 27. oktober 2004 Besvarelse af spørgsmål 61, alm. del, stillet af Folketingets Skatteudvalg den 20. oktober 2004 Spørgsmål 61: Ministeren bedes oversende sit talepapir fra samrådet den 20. oktober 2004

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 87 Offentligt Notat J.nr. 2011-241-0029 12. december 2011 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget og Skatteudvalget Klima-, EU-konsulenten Energi- og Bygningsudvalgets EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 26. maj 2015 Skatteunddragelse

Læs mere

Samlenotat til SAU til ECOFIN 9. december 2014

Samlenotat til SAU til ECOFIN 9. december 2014 Skatteudvalget 201415 SAU Alm.del Bilag 48 Offentligt Enhed INTOKO, International Økonomi Sagsbehandler DEPTLK Koordineret med Sagsnr. 2014 21164 Doknr. 184668 Dato 28112014 Samlenotat til SAU til ECOFIN

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 127 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 127 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 127 Offentligt Notat Grund- og nærhedsnotat om EU-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om kontrol med likvide midler, der føres ind

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat. Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat. Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 185 Offentligt Notat 4. juni 2015 J.nr. 14-5111896 Moms, Afgifter og Told Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg om Forslag til Rådets afgørelse om

Læs mere

Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) 17. maj 2019

Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) 17. maj 2019 Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 216 Offentligt 7. maj 2019 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) 17. maj 2019 1) Forslag om punktafgiftspakke KOM(2018)346, KOM(2018)349 og KOM (2018)341 2)

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 189 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 189 Offentligt Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 189 Offentligt Europaudvalget og Skatteudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 13. april 2011 Et fælles selskabsskattegrundlag

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 10 Offentligt Notat 30. juni 2015 J.nr. 15-0247969 Proces og Administration ABL GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 60 Offentligt Notat 5. december 2016 J.nr. 16-1665813 Proces og Administration ABL Grund- og nærhedsnotat EU-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om mekanismer

Læs mere

Teknisk gennemgang af L 123

Teknisk gennemgang af L 123 Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Teknisk gennemgang af L 123 Folketingets Skatteudvalg, den 12. maj 2016 2.1. Opfølgning på en dom fra EU-Domstolen om genbeskatning

Læs mere

Europaudvalget 2009-10 EUU Alm.del EU Note 54 Offentligt

Europaudvalget 2009-10 EUU Alm.del EU Note 54 Offentligt Europaudvalget 2009-10 EUU Alm.del EU Note 54 Offentligt Europaudvalget og Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 7. februar 2015 Fælles EU-regler for

Læs mere

11129/19 1 ECOMP.1. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702

11129/19 1 ECOMP.1. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702 UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (økonomi og finans) 9. juli 2019 11129/19 1 INDHOLD

Læs mere

RESTREINT UE. Strasbourg, den COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg, den COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 1.7.2014 COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0065 (CNS) 8214/2/15 REV 2 FISC 34 ECOFIN 259 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 8 Offentligt 1. oktober 2007 Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Foreløbig oversigt over Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 1. Implementering

Læs mere

Skriftlig forelæggelse af dagsordenen for ECOFIN 14. juni 2019

Skriftlig forelæggelse af dagsordenen for ECOFIN 14. juni 2019 Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3699 - økofin Bilag 3 Offentligt 11. juni 2019 Skriftlig forelæggelse af dagsordenen for ECOFIN 14. juni 2019 Denne skriftlige forelæggelse vedrører sagerne på ECOFIN 14. juni

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 13. november 2012

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 13. november 2012 Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del Bilag 45 Offentligt Enhed INTØK Sagsbehandler HKB Koordineret med [INI] Sagsnr. Doknr. Dato 6. nov. 2012 Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 13. november 2012 Herved

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt 8. februar 2015 Supplerende samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 13. juli 2010 1. Den europæiske finansielle tilsynspakke a) (evt.)

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 197 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 197 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 197 Offentligt 8. marts 2018 J.nr. 2018-618 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 197 af 23. januar 2018

Læs mere

Afrapportering fra den tværministerielle task force mod skattely - resumé

Afrapportering fra den tværministerielle task force mod skattely - resumé Afrapportering fra den tværministerielle task force mod skattely - resumé Rapport - resumé 6. november 2014 Afrapportering fra den tværministerielle task force mod skattely - resumé Indhold 2 Indhold Resumé...

Læs mere

SUPPLERENDE GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

SUPPLERENDE GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0348 Bilag 2 Offentligt Notat J.nr. 13-0189237 Den 7. januar 2013 Proces og Administration ABL SUPPLERENDE GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens

Læs mere

1. Kommissionen sendte den 28. juli 2017 Rådet forslag til ændringsbudget (FÆB) nr. 5 til det almindelige budget for 2017.

1. Kommissionen sendte den 28. juli 2017 Rådet forslag til ændringsbudget (FÆB) nr. 5 til det almindelige budget for 2017. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 207 (OR. en) 2439/7 FIN 562 PE-L 37 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Budgetudvalget De Faste Repræsentanters Komité/Rådet 560/7

Læs mere

1. Den 1. december 2016 vedtog Kommissionen en "pakke om momsregler for e-handel", der består af ændringer til:

1. Den 1. december 2016 vedtog Kommissionen en pakke om momsregler for e-handel, der består af ændringer til: Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 30. november 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0370 (CNS) 2016/0372 (NLE) 2016/0371 (CNS) 14769/1/17 REV 1 FISC 299 ECOFIN 998 UD 284 I/A-PUNKTSNOTE

Læs mere

14950/14 jn/js/ikn 1 DG G 2B

14950/14 jn/js/ikn 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. november 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0400 (CNS) 14950/14 FISC 182 ECOFIN 1002 RAPPORT fra: til: formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 14532/14

Læs mere

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 15. februar 2011

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 15. februar 2011 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 123 Offentligt 4. februar 2011 Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 15. februar 2011 Der fremsendes dokumenter vedrørende følgende markerede dagsordenspunkter,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2016 (OR. en) 6420/1/16 REV 1 FISC 28 ECOFIN 140 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: 15550/15 Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste

Læs mere

Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober

Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober 30. september 2008 Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober 2008 Dagsordenspunkt 3a: Bekæmpelse af momssvig: i) Svigsbekæmpelse Resumé Der ventes en drøftelse af Kommissionens forslag

Læs mere

udtalelse til Kommissionen. Fagudvalgene står for den indledende substansbehandling af et forslag.

udtalelse til Kommissionen. Fagudvalgene står for den indledende substansbehandling af et forslag. Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 33 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 18 Offentligt Europaudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Social- og Indenrigsudvalget, Kulturudvalget, Erhvervs-,

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Skatteudvalget 205-6 SAU Alm.del Bilag 253 Offentligt Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(206)0253 Nedsættelse af et undersøgelsesudvalg til undersøgelse af påstande

Læs mere

A8-0134/ Forslag til direktiv (COM(2016)0687 C8-0464/ /0339(CNS))

A8-0134/ Forslag til direktiv (COM(2016)0687 C8-0464/ /0339(CNS)) 20.4.2017 A8-0134/ 001-042 ÆNDRINGSFORSLAG 001-042 af Økonomi- og Valutaudvalget Betænkning Olle Ludvigsson Hybride mismatch med tredjelande A8-0134/2017 (COM(2016)0687 C8-0464/2016 2016/0339(CNS)) 1 Betragtning

Læs mere

15286/16 ADD 1 1 GIP 1B

15286/16 ADD 1 1 GIP 1B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) 15286/16 ADD 1 PV/CONS 65 ECOFIN 1166 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 3506. samling i Rådet for den Europæiske Union (økonomi og finans)

Læs mere

Direktiv om bekæmpelse af skatteundgåelse. Præsentation ved Jesper Leth Vestergaard

Direktiv om bekæmpelse af skatteundgåelse. Præsentation ved Jesper Leth Vestergaard Direktiv om bekæmpelse af skatteundgåelse Præsentation ved Jesper Leth Vestergaard Kompromisforslag Formandsskabets generelle indstilling: Formandsskabets kompromisforslag i forbindelse med ECOFIN, 25.

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget, Skatteudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 1. februar 2016 Kommissionens nye skattepakke og aktuelle

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 488 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 488 Offentligt Europaudvalget 2006-07 EUU Alm.del Bilag 488 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 19. september 2007 Kontor: Det Internationale Kontor Sagsnr.: 2007-3060-0062 Dok.: CHA41406 G R U N D N O T A T

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 137 Offentligt Grund og nærhedsnotat 3. marts 2016 J.nr. 16-0115195 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration Forslag til Rådets

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 287 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 287 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 287 Offentligt 27. september 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 11. oktober 2016 1) Moms-aspekter i direktivforslaget om den strafferetlige bekæmpelse

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 241 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 241 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 241 Offentligt 30. juni 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 12. juli 2016 1) Præsentation af revision af hvidvaskdirektivet - Præsentation af Kommissionen

Læs mere

3. For at opnå dette foreslår Kommissionen tiltag i meddelelsen med henblik på at: øge udvekslingen af oplysninger om de reelle ejere

3. For at opnå dette foreslår Kommissionen tiltag i meddelelsen med henblik på at: øge udvekslingen af oplysninger om de reelle ejere Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. oktober 2016 (OR. en) 12670/1/16 REV 1 FISC 141 ECOFIN 846 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

BILAG. Handlingsplan med henblik på at styrke bekæmpelsen af finansiering af terrorisme. til

BILAG. Handlingsplan med henblik på at styrke bekæmpelsen af finansiering af terrorisme. til EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 2.2.2016 COM(2016) 50 final ANNEX 1 BILAG Handlingsplan med henblik på at styrke bekæmpelsen af finansiering af terrorisme til meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 122 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 122 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 122 Offentligt 14. februar 2017 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 21. februar 2017 1) Revisionen af skatteundgåelsesdirektivet fsva. Hybride mismatches

Læs mere

kan fremgangen fortsætte?

kan fremgangen fortsætte? De globale økonomiske udsigter De globale økonomiske udsigter kan fremgangen fortsætte? Selve finanskrisen er overstået 6 % %-point Lånerente mellem banker 5 4 percent 3 2 1 0 jan "Sikker rente" maj sep

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 110 Offentligt Notat 8. januar 2019 J.nr. 2018-8540 Kontor: Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Forslag til Rådets direktiv om ændring af Rådets

Læs mere

Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016

Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016 Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 150 Offentligt Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016 Common Consolidated Corporate

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 146 final ANNEX.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 146 final ANNEX. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. marts 2018 (OR. en) 7418/18 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 275 DIGIT 46 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. marts 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 15. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. februar 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. februar 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. februar 2016 (OR. en) 5782/16 ADD 1 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 3. februar 2016 til: EF 18 ECOFIN 68 JAI 73 COSI 13 COTER 11 RELEX 74 Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 17. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 123 - Lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 1. april 2005. /Ivar Nordland

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 1. april 2005. /Ivar Nordland Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 76 Offentligt J.nr. 2005-418-0182 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 1. april 2005. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde økofin Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde økofin Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3480 - økofin Bilag 1 Offentligt 30. juni 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 12. juli 2016 1) Præsentation af revision af hvidvaskdirektivet - Præsentation af

Læs mere

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse

Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Offentlig høring om en mulig revision af forordning (EF) nr. 764/2008 om gensidig anerkendelse Felter med en skal udfyldes. Navn E-mailadresse Indledning 1 Hvis en virksomhed lovligt sælger et produkt

Læs mere

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 290 Offentligt 23. april 2009 Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet og holdbarhed

Læs mere

Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 76 (alm. del) af 22. november 2006

Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 76 (alm. del) af 22. november 2006 Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 76 Offentligt Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 76 (alm. del) af 22. november 2006 Spørgsmål: Ministeren bedes oversende sit talepapir fra samrådet den

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2013) XXX draft MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN Anvendelsen af artikel 260 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ajourføring af oplysninger, der anvendes

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 4. december 2012

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 4. december 2012 Europaudvalget 2012 Rådsmøde 3205 - økofin Bilag 4 Offentligt Enhed International Økonomi Sagsbehandler [INI] Koordineret med [INI] Sagsnr. Doknr. Dato Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 4. december

Læs mere

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 2948 - Økofin Bilag 2 Offentligt 26. maj 2009 Supplement til samlenotat vedr. ECOFIN den 9. juni 2009 Dagsordenspunkt1b: Internationale regnskabsstandarder Resumé På ECOFIN den 9. juni

Læs mere

5932/2/15 REV 2 ADD 1 lv/lv/hm 1 DPG

5932/2/15 REV 2 ADD 1 lv/lv/hm 1 DPG Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. april 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0024 (COD) 5932/2/15 REV 2 ADD 1 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: EF 25 ECOFIN 69 DROIPEN 13 CRIMORG 15 CODEC

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 22.2.2019 L 51 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2019/316 af 21. februar 2019 om ændring af forordning (EU) nr. 1408/2013 om anvendelse af artikel 107

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0170/3. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0170/3. Ændringsforslag 20.3.2019 A8-0170/3 3 om økonomisk kriminalitet, skatteunddragelse og skatteundgåelse Henvisning 23 der henviser til traktatbrudsprocedurerne mod 21 medlemsstater for ikke at have eller kun delvist at

Læs mere

HVORDAN BETALER DE? HVORDAN VILLE DE GERNE BETALE?

HVORDAN BETALER DE? HVORDAN VILLE DE GERNE BETALE? HVORDAN BETALER DE? HVORDAN VILLE DE GERNE BETALE? 14/08/2007-17/09/2007 Der er 373 svar ud af 373, der opfylder dine kriterier Deltagelse Angiv hvilke EU/EØS-lande virksomheden ligger i: DE - Tyskland

Læs mere

Europaudvalget. EU-note - E 6 Offentligt

Europaudvalget. EU-note - E 6 Offentligt Europaudvalget EU-note - E 6 Offentligt Europaudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 17. oktober 2007 En ny Ioannina-afgørelse Man har på det seneste i de europæiske medier

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234-238 af 7. maj 2007. /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234-238 af 7. maj 2007. /Lene Skov Henningsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 234 Offentligt maj 2007 25. J.nr. 2007-218-0126 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234-238 af 7. maj 2007. (Alm.

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-131 Center for Europa og Nordamerika Den 7. juni 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 24.

Læs mere