Udkast til bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. Kapitel 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. Kapitel 1"

Transkript

1 Bekendtgørelse nr. xx af xx 2016 Udkast til bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland I medfør af 52, 60, stk. 1, 70, 70 a, stk. 1-4, 70 b, stk. 5 og 6, 149, stk. 10, og 153 i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr af 28. august 2013, fastsættes efter bemyndigelse i henhold til 152, stk. 1, og efter forhandling med justitsministeren og Grønlands Selvstyre. Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner Anvendelsesområde 1. Denne bekendtgørelse gælder for lufthavne, der er beliggende i Grønland, og som anvendes til erhvervsmæssig lufttransport samt for luftfartsanlæg, der er beliggende uden for en lufthavn. Stk. 2. Bestemmelserne om luftfartsselskaber gælder for foretagender, der udfører erhvervsmæssig lufttransport til og fra, eller i Grønland. Stk. 3. Bekendtgørelsen gælder ikke for forsvarsområder, der er omfattet af art. II, nr. 3, i Udenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 23 af 20. juni 1951, jf. dog stk. 4. Stk. 4. Bekendtgørelsen gælder ikke for flyvninger til eller fra EU fra lufthavne, der er anerkendt af EU som havende tilsvarende security-foranstaltninger som EU. Disse flyvninger skal overholde de til enhver tid gældende regler i det Danske Nationale Sikkerhedsprogram (NASP) i forbindelse med flyvninger til eller fra EU. 2. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Grønlandsk luftfartsselskab: Definitioner Et luftfartsselskab, hvis hovedforretning er beliggende i Grønland, og som opererer i henhold til en dansk driftstilladelse. 2) Airside: Manøvreområdet i en lufthavn, tilstødende terræn og bygninger eller dele heraf, hvortil der er begrænset adgang. 3) Landside:

2 De dele af en lufthavn, tilstødende terræn og bygninger eller dele heraf, der ikke er airside. 4) Securitybeskyttet område: Den del af airside, hvor der ud over begrænset adgang også anvendes andre sikkerhedsforanstaltninger. 5) Forbudte genstande: Våben, sprængstoffer eller andre farlige genstande og stoffer, som vil kunne anvendes ved en ulovlig handling mod den civile luftfart, jf. bilag 1, 2 og 3. 6) Sikkerhedskontrol: Anvendelse af metoder til at forebygge, at der indføres forbudte genstande. 7) Sikkerhedsstandplads: En standplads eller et område til parkering, som vides eller formodes at være udsat for en ulovlig handling, eller som af andre årsager isoleres fra de normale aktiviteter i lufthavnen. 8) Luftfartsanlæg: En betegnelse for tekniske anlæg, som har til formål at medvirke til afvikling af lufttrafik, herunder kommunikations-, navigations- og radarudstyr samt lysanlæg på jorden og tilhørende procedurer. 9) Koncessionshaveren: Den, der har fået tilladelse til at indrette og drive en offentlig lufthavn. Kapitel 2 Sikkerhedsprogram for Grønland 3. Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder et sikkerhedsprogram for Grønland (GASP) i samarbejde med Mittarfeqarfiit og efter forhandling med Politimesteren i Grønland. Kapitel 3 Udarbejdelse af sikkerhedsplan 4. Koncessionshaveren skal med udgangspunkt i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland, udarbejde en sikkerhedsplan, jf. kapitel 5 og 6, samt gennemføre foranstaltninger til forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed i overensstemmelse med den godkendte sikkerhedsplan og denne bekendtgørelse. Stk. 2. Koncessionshaveren skal i hver af de lufthavne omfattet af denne bekendtgørelse, udpege en sikkerhedsansvarlig, der skal sikre, at de forebyggende sikkerhedsforanstaltninger er effektivt implementeret. I forhold til disse opgaver er den sikkerhedsansvarlige lufthavnens kontaktperson til Politimesteren i Grønland og Trafik- og Byggestyrelsen.

3 Stk. 3. Koncessionshaveren skal etablere et kvalitetsstyringssystem, herunder en egenkontrol, der skal sikre, at bekendtgørelsen, sikkerhedsplanen og de funktioner, der knytter sig hertil, er integreret i lufthavnens organisation. 5. Grønlandske luftfartsselskaber skal med udgangspunkt i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland udarbejde en sikkerhedsplan, jf. kapitel 7, samt gennemføre foranstaltninger til forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed i overensstemmelse med den godkendte sikkerhedsplan og denne bekendtgørelse. Stk. 2. Luftfartsselskabet skal udpege en sikkerhedsansvarlig, der skal sikre, at de forebyggende sikkerhedsforanstaltninger er effektivt implementeret i selskabet. I forhold til disse opgaver er den sikkerhedsansvarlige selskabets kontaktperson til politiet og Trafik- og Byggestyrelsen. Stk. 3. Luftfartsselskabet skal etablere et kvalitetsstyringssystem, herunder en egenkontrol, der skal sikre, at bekendtgørelsen, sikkerhedsplanen og de funktioner, der knytter sig hertil, er integreret i selskabets organisation. 6. Sikkerhedsplanerne for lufthavne og luftfartsselskaber berører ikke Politimesteren i Grønlands overordnede og selvstændige ansvar for opretholdelse af sikkerhed, ro og orden og udarbejdelse af de fornødne planer i forbindelse hermed. 7. Indholdet af sikkerhedsplaner må ikke videregives til uvedkommende personer, der ikke har et tjenstligt behov for at modtage oplysningerne. Stk. 2. Sikkerhedsplaner skal opbevares og behandles således, at uautoriseret adgang, sletning, ødelæggelse, ændring og offentliggørelse forhindres. 8. Trafik- og Byggestyrelsen kan pålægge den, der driver et luftfartsanlæg, der er beliggende uden for en lufthavn, at udarbejde en sikkerhedsplan for anlægget samt pålægge den, der driver anlægget, at lade det indhegne og at udføre adgangskontrol, overvågning og patruljering. Trafik- og Byggestyrelsen kan kræve, at nærmere bestemte vilkår skal opfyldes med hensyn til udformning af hegnet. Sikkerhedsplanen skal godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen. 9. Efter forhandling mellem Trafik- og Byggestyrelsen, Grønlands Selvstyre og Politimesteren i Grønland kan der fastsættes særlige retningslinjer i lufthavnens sikkerhedsplan, jf. 10 og 11, vedrørende omfanget af de forebyggende sikkerhedsforanstaltninger ved flyvninger inden for det nordatlantiske område. Kapitel 4 Sikkerhedsplan for lufthavne, der anvendes til internationale flyvninger 10. For lufthavne, der anvendes til internationale flyvninger, iværksætter koncessionshaver for disse flyvninger sikkerhedsforanstaltninger, som fremgår af dette kapitel, og som følger procedurerne i den sikkerhedsplan, der er nævnt i stk. 2.

4 Stk. 2. Koncessionshaver skal i samarbejde med Politimesteren i Grønland udarbejde en sikkerhedsplan for lufthavne omfattet af stk. 1. Stk. 3. Indholdet af sikkerhedsplanen fastsættes i det 3 nævnte sikkerhedsprogram. Stk. 4. Sikkerhedsplanen og ændringer til denne skal godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen. Stk. 5. Indenrigsflyvninger til og, eller fra lufthavne omfattet af stk. 1 følger procedurerne i sikkerhedsplanen efter stk. 2, medmindre der på grundlag af en godkendt risikovurdering er fastsat alternative sikkerhedsforanstaltninger, jf. 11, stk. 1. Kapitel 5 Sikkerhedsplan for lufthavne, der anvendes til indenrigsflyvninger 11. For lufthavne, der anvendes til indenrigsflyvninger, kan der for disse flyvninger fastsættes alternative sikkerhedsforanstaltninger i forhold til kravene i kapitel 6, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Alternative sikkerhedsforanstaltninger kan kun fastsættes på grundlag af en risikovurdering, der udarbejdes i samarbejde mellem koncessionshaver og Politimesteren i Grønland, og som godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen. Stk. 3. I tilfælde af et generelt ændret trusselsbillede kan Trafik- og Byggestyrelsen kræve nye risikovurderinger udarbejdet, jf. stk. 1. Stk. 4. Koncessionshaver skal i samarbejde med Politimesteren i Grønland udarbejde en sikkerhedsplan for lufthavne omfattet af stk. 1. Stk. 5. Indholdet af sikkerhedsplanen fastsættes i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Stk. 6. Sikkerhedsplanen og ændringer til denne skal godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen. Stk. 7. I tilfælde af en skærpet, konkret trusselssituation kan Trafik- og Byggestyrelsen efter anbefaling fra Politimesteren i Grønland kræve, at koncessionshaver iværksætter yderligere sikkerhedsforanstaltninger, herunder at der foretages eftersyn af passagerer, bagage og gods og eller sikkerhedskontrol af luftfartøjer. Kapitel 6 Sikkerhedsforanstaltninger for lufthavne, der anvendes til internationale flyvninger 12. Ved projektering og opførelse af nye lufthavnsanlæg og ved ombygning af eksisterende lufthavnsfaciliteter skal de sikkerhedsmæssige krav, der fremgår af denne bekendtgørelse, efterleves. Stk. 2. Lufthavne skal være opdelt i følgende områder: 1) Landside 2) Airside 3) Security-beskyttede områder, når der udføres international trafik.

5 Stk. 3. Security-beskyttede områder skal mindst udgøre følgende områder: 1) Den del af en lufthavn, hvortil afrejsende passagerer, der har gennemgået en sikkerhedskontrol, har adgang. 2) Den del af en lufthavn, som sikkerhedskontrolleret, afgående indskrevet bagage kan passere eller opbevares i, medmindre det drejer sig om sikret bagage, der er fysisk beskyttet, så der ikke kan anbringes genstande deri. 3) Den del af en lufthavn, der er beregnet til at parkere luftfartøjer til international trafik med henblik på ombordstigning eller lastning. 13. Projekter til nye bygninger og ændringer, der er et led i afgrænsningen mellem landside og lufthavnens afspærrede område, skal særskilt forelægges Trafik- og Byggestyrelsen med henblik på en styrelsens sikkerhedsmæssige vurdering og godkendelse. 14. Koncessionshaver skal sikre, at der foretages elektronisk eller visuel adgangskontrol til airside og security-beskyttede områder med henblik på at sikre, at uvedkommende personer og køretøjer ikke får adgang til airside og security-beskyttede områder. Stk. 2. For at få adgang til security-beskyttede områder skal en person forevise en af følgende tilladelser: 1) et gyldigt boardingkort eller tilsvarende, 2) et gyldigt flybesætnings-id-kort, 3) et gyldigt lufthavns-id-kort, 4) et gyldigt id-kort fra den nationale kompetente myndighed, eller 5) et gyldigt id-kort, som er udstedt af en tilsynsmyndighed, og som anerkendes af den kompetente nationale myndighed. Stk. 3. For at få adgang til security-beskyttede områder skal et køretøj være forsynet med et gyldigt bilpas. 15. Andre personer end passagerer, der tillades uledsaget adgang til security-beskyttede områder, skal have gennemgået en baggrundskontrol med tilfredsstillende resultat. Stk. 2. En baggrundskontrol skal som minimum: a) fastslå en persons identitet på grundlag af dokumentation, b) omfatte strafferegistre i alle bopælslande mindst i de foregående fem år, og c) omfatte beskæftigelse, uddannelse og eventuelle afbrydelser mindst i de foregående fem år. Stk. 3. Baggrundskontrollen gennemføres af Mittarfeqarfiit. Baggrundskontrol skal gentages hvert 5. år. 16. Koncessionshaver skal foretage sikkerhedskontrol af andre personer end passagerer og disses medbragte genstande, når de passerer ind i security-beskyttede områder for at forhindre, at forbudte genstande, jf. bilag 3, kommer ind i disse områder. 17. Koncessionshaver skal foretage sikkerhedskontrol af alle køretøjer, herunder af løse genstande i køretøjerne, når de passerer ind i security-beskyttede områder for at forhindre, at forbudte genstande, jf. bilag 1, kommer ind i disse områder.

6 18. Koncessionshaver skal sikre, at alle lokalt afgående passagerer, transfer- og transitpassagerer og deres håndbagage, når de afgår fra et security-beskyttet område, gennemgår en sikkerhedskontrol for at forhindre, at forbudte genstande, jf. bilag 1, bringes ind i security-beskyttede områder og om bord på et luftfartøj. Stk. 2. Passagerer og deres håndbagage skal beskyttes mod uautoriseret adgang fra det tidspunkt, hvor de har gennemgået sikkerhedskontrollen, jf. stk. 1, og indtil det luftfartøj, de transporteres med, afgår. Stk. 3. Sikkerhedskontrollerede afgående passagerer må ikke komme i kontakt med ankommende passagerer, der ikke er sikkerhedskontrollerede. Stk. 4. Konstateres der, eller er der en formodning om en sammenblanding af sikkerhedskontrollerede afgående passagerer og passagerer, der ikke er sikkerhedskontrollerede, skal afgående passagerer og deres håndbagage gennemgå en ny sikkerhedskontrol. 19. I forbindelse med koncessionshavers beslaglæggelse af forbudte genstande, tilkaldes politiet i tvivlstilfælde med henblik på kontrol af ejerens lovlige besiddelse af genstanden. 20. I forbindelse med sikkerhedskontrol, jf , kan koncessionshaver afvise enhver genstand, hvis den skønnes at kunne anvendes som våben eller i øvrigt skønnes farlig. 21. Koncessionshaver skal foretage sikkerhedskontrol af al indskrevet bagage, inden den lastes på et luftfartøj med henblik på at undgå, at forbudte genstande, jf. bilag 2 og 3, bringes ind i security-beskyttede områder og om bord på et luftfartøj. Stk. 2. Indskrevet bagage skal beskyttes mod uautoriseret adgang. Beskyttelsen skal ske fra det tidspunkt, hvor luftfartsselskabet tager bagagen i sin varetægt, eller hvor den sikkerhedskontrolleres, hvis dette sker forinden. Beskyttelsen skal opretholdes indtil det luftfartøj, som bagagen skal transporteres med, afgår. Stk. 3. Indskrevet bagage, som ikke har været beskyttet efter stk. 2 og 3, skal sikkerhedskontrolleres på ny. Stk. 4. Hvert stykke indskrevet bagage skal identificeres som ledsaget eller uledsaget. Stk. 5. Uledsaget bagage må ikke transporteres, medmindre den er blevet adskilt fra passageren på grund af omstændigheder, som passageren ikke har haft indflydelse på. Er dette ikke tilfældet, skal den underkastes sikkerhedskontrol. Kapitel 7 Sikkerhedsplaner for luftfartsselskaber 22. Grønlandske luftfartsselskaber skal udarbejde en sikkerhedsplan. Stk. 2. Indholdet af sikkerhedsplanen fastsættes i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Stk.3. Sikkerhedsplanen og ændringer til denne skal godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen. 23. Luftfartsselskaber, hvis forretningshovedsæde ikke er beliggende i Grønland, Færøerne eller Danmark, og som ikke opererer i henhold til en dansk driftstilladelse, men som flyver til og/eller fra Grønland, skal

7 have en sikkerhedsplan, der er godkendt af myndighederne i den stat, hvor selskabets forretningshovedsæde er beliggende. Sikkerhedsplanen skal være i overensstemmelse med bestemmelserne i Anneks 17 til Chicago-konventionen om civil luftfart. Stk. 2. Den i stk. 1 nævnte sikkerhedsplan skal sendes til Trafik- og Byggestyrelsen, inden flyvning til Grønland påbegyndes. Stk. 3. Trafik- og Byggestyrelsen kan kræve dokumentation for den godkendelse, der er nævnt i stk. 1, 1. pkt. Kapitel 8 Sikkerhedsforanstaltninger, der skal udføres af luftfartsselskaber i forbindelse med internationale flyvninger 24. Inden afgang skal luftfartsselskabet foretage flysikkerhedskontrol på de luftfartøjer, der skal anvendes til internationale flyvninger ud af lufthavne, der er omfattet af kapitel 4. Stk. 2. Omfanget af flysikkerhedskontrollen, jf. stk. 1, skal nærmere fastsættes i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Stk. 3. Flysikkerhedskontrol på luftfartøjer, som anvendes til internationale flyvninger omfattet af 1, stk. 4, skal leve op til kravene i det Danske Nationale Sikkerhedsprogram (NASP) i forbindelse med afgange til EU. 25. Luftfartsselskabet skal sikre, at uvedkommende forhindres i at komme ind i cockpittet under flyvningen. 26. Luftfartsselskabet skal sikre, at luftfartøjer beskyttes mod uautoriseret adgang. 27. Luftfartsselskabet skal træffe behørige sikkerhedsforanstaltninger over for potentielt uregerlige passagerer under flyveoperationer. Kapitel 9 Internationale flyvninger med fragt og forsyninger 28. Koncessionshaver eller en godkendt fragtagent skal foretage sikkerhedskontrol af den luftfragt og post, der tages med på internationale flyvninger efter kapitel 4 for at sikre, at forbudte genstande ikke indføres på lufthavnen eller i luftfartøjer. Stk. 2. Der fastsættes nærmere bestemmelser for sikkerhedskontrollen i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. 29. Luftfragt og post, der skal transporteres med et luftfartøj, skal af luftfartsselskabet beskyttes mod uautoriseret adgang fra det tidspunkt, hvor sikkerhedskontrollen er gennemført, indtil det luftfartøj, som det skal transporteres med, afgår. Stk.2. Luftfartsselskabet skal sikre, at modtagelsen og behandlingen af luftfragt, post og forsyninger, der af fragtoverdragere, cateringleverandører, rengøringsselskaber eller andre indleveres til luftfartsselskabet

8 med henblik på hel eller delvis anvendelse i eller transport med luftfartøj, sker i overensstemmelse med bestemmelserne i dette kapitel. 30. Koncessionshaver eller en godkendt fragtagent skal foretage sikkerhedskontrol af catering og forsyninger, der tages med på internationale flyvninger for at sikre, at forbudte genstande ikke indføres på lufthavnen eller i luftfartøjer. Stk. 2. Der fastsættes nærmere bestemmelser for sikkerhedskontrollen i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Stk. 3. Catering og forsyninger, der skal transporteres med et luftfartøj, skal beskyttes mod uautoriseret adgang fra det tidspunkt, hvor sikkerhedskontrollen er gennemført, indtil det luftfartøj, som det skal transporteres med, afgår. 31. Hvor handlingen af passagerer, bagage, fragt eller post m.v. udføres af et handlingsselskab eller af et andet af luftfartsselskabet autoriseret selskab på vegne af luftfartsselskabet, er det luftfartsselskabets ansvar, at luftfartsselskabets godkendte sikkerhedsplan overholdes i forbindelse med handlingsselskabets virksomhed. Stk. 2. Hvis luftfartsselskabet lader sikkerhedskontrollen af fragt eller forsyninger udføre af andre private selskaber end et handlingsselskab eller af lufthavnen, skal det private selskab have særskilt autorisation hertil af Politimesteren i Grønland. Kapitel 10 Krav til uddannelse af personale m.v. 32. Sikkerhedskontrol efter 16-18, 21, 28 og 30 må kun foretages af personer, der er godkendt af Politimesteren i Grønland, og som på baggrund af gennemført uddannelse har opnået de kompetencer, der er fastsat i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Stk. 2. Andre personer, der udfører eller er ansvarlige for anden sikkerhedskontrol end den i stk. 1 nævnte, samt personer, der har adgang til airside og security-beskyttede områder, skal gennemgå security awareness træning. Stk. 3. Uddannelse og træning skal gennemføres efter de bestemmelser, der fremgår af det i 3 nævnte sikkerhedsprogram for Grønland. Kapitel 11 Lufthavnssikkerhedskomité 33. Koncessionshaver skal etablere en lufthavnssikkerhedskomité for hver af de lufthavne, der er omfattet af bekendtgørelsen. Stk. 2. Sikkerhedskomiteen skal rådgive koncessionshaveren i sikkerhedsspørgsmål (security), bl.a.

9 1) koordination af de berørte luftfartsselskabers sikkerhedsplaner og politimyndighedernes lokale forskrifter med henblik på effektivt samarbejde, 2) vurdering af behovet for teknisk ekspertise og udrustning, 3) det berørte personales uddannelse og træning, og 4) afprøvning af lufthavnens sikkerhedsplan. 35. Sikkerhedskomiteen består af repræsentanter for koncessionshaveren, Politimesteren i Grønland og luftfartsselskaber og, når der efter koncessionshaverens vurdering er behov derfor, også af andre, f.eks. repræsentanter fra toldmyndighederne og forsvaret. Stk. 2. Lufthavnschefen er formand for sikkerhedskomiteen. Stk. 3. Sikkerhedskomiteen træder sammen mindst én gang årligt, og når omstændighederne taler herfor, eller når Trafik- og Byggestyrelsen anmoder herom. Trafik- og Byggestyrelsen har ret til at deltage i sikkerhedskomiteens møder. Referat af komiteens møder sendes af formanden for sikkerhedskomiteen til Trafik- og Byggestyrelsen. Kapitel 12 Rapportering 36. Indberetninger om kapring af luftfartøj, sabotagehandling mod luftfartøj, lufthavns eller luftfartsanlæg samt forsøg på eller trussel herom skal indsendes af koncessionshaveren eller luftfartsselskabet til Trafik- og Byggestyrelsen. Kapitel 13 Godkendelse og tilsyn m.v. 37. Trafik- og Byggestyrelsen fastsætter i det i 3 nævnte sikkerhedsprogram nærmere krav om godkendelse og anvendelse af det tekniske udstyr, der anvendes i forbindelse med eftersyn af personer, bagage, fragt og forsyninger. 38. Trafik- og Byggestyrelsen fører tilsyn med, at bestemmelserne i denne bekendtgørelse overholdes. 39. Trafik- og Byggestyrelsen er kompetent myndighed i forhold til lufthavne omfattet af 1, stk. 4. Kapitel 14 Tilbagekaldelse m.v. 40. I medfør af luftfartslovens 60, stk. 3, kan Trafik- og Byggestyrelsen ved væsentlig tilsidesættelse af bestemmelserne i denne bekendtgørelse eller i lufthavnens sikkerhedsplan tilbagekalde lufthavnens godkendelse. Stk. 2. Ved væsentlig tilsidesættelse af bestemmelserne i en sikkerhedsplan, samt når forudsætningerne for sikkerhedsplanen ikke længere er til stede, tilbagekaldes godkendelsen af sikkerhedsplanen udstedt i medfør af kapitel 4, 5 eller 7.

10 Kapitel 15 Klageadgang 41. Afgørelser truffet af Trafik- og Byggestyrelsen efter denne bekendtgørelse kan ikke indbringes for transport- og bygningsministeren eller anden administrativ myndighed, jf. bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og byggestyrelsens forskrifter. Kapitel 16 Straf 42. Overtrædelse af bestemmelserne i 4-5, 7, 9-11, 13-17, og 33 straffes med bøde. Stk. 2. Undladelse af at efterkomme pålæg efter 8 straffes med bøde. 43. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i kriminallovens kapitel 5. Kapitel 17 Ikrafttræden 44. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. august Stk. 2. Bekendtgørelse nr. 124 af 22. februar 1995 om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland ophæves.

11 Bilag 1 Liste over forbudte genstande i security-beskyttede områder og om bord på luftfartøjer Passagerer må ikke medbringe følgende genstande i security-beskyttede områder og ombord på et luftfartøj: a) skydevåben og andre anordninger, der kan eller ser ud til at kunne bruges til at forårsage alvorlig personskade ved affyring af et projektil, herunder: alle typer af skydevåben, f.eks. pistoler, revolvere, rifler og haglgeværer legetøjspistoler, kopier og efterligninger af skydevåben, der ligner rigtige våben komponenter til skydevåben bortset fra kikkertsigter trykluft- og CO 2 -skydevåben, f.eks. luftpistoler, pellet guns, luftrifler og skydevåben, der affyrer stålkugler signalpistoler og startpistoler buer, armbrøster og pile geværer, som affyrer harpuner og spyd slynger og slangebøsser b) elektrochokapparater anordninger, der er konstrueret med det særlige formål at bedøve eller lamme offeret, herunder: elektrochokapparater som f.eks. elektrochokpistoler, tasere og elektrochokstave apparater til at lamme og aflive dyr lammende eller bedøvende kemikalier, gasser og spray, f.eks. mace, peberspray, capsicumspray, tåregas, syreholdig spray og dyreafskrækningsspray c) spidse og skarpe genstande, der kan bruges til at forårsage alvorlig personskade, herunder: genstande, der er udformet til at hugge, f.eks. store og små økser og kødøkser isøkser og issyle barberblade hobbyknive knive med en bladlængde på mere end 6 cm sakse med en bladlængde på mere end 6 cm målt fra omdrejningspunktet kampsportsudstyr med skarpe spidser eller kanter sværd og sabler d) værktøj, der kan bruges til enten at forårsage alvorlig personskade eller til at udøve en trussel mod flysikkerheden, herunder: koben bor og borehoveder, herunder batteridrevne boremaskiner værktøjer med et blad eller skaft på mere end 6 cm, der kan bruges som våben, f.eks. skruetrækkere og mejsler

12 save, herunder batteridrevne save blæselamper bolt- og sømpistoler e) stumpe redskaber genstande, der kan forårsage alvorlig personskade, når de bruges til at slå med, herunder: baseball- og softballbat køller og stave, f.eks. totenschlægere, knipler og politistave kampsportsudstyr f) eksplosive og brændbare stoffer og anordninger, der kan eller ser ud til at kunne bruges til at forårsage alvorlig personskade eller til at udøve en trussel mod flysikkerheden, herunder: ammunition fænghætter detonatorer og lunter/spræng- og tændsnore/brandrør kopier eller efterligninger af eksplosive genstande miner, granater og andre militære sprængstoffer fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler røgbomber og røgpatroner dynamit, krudt og plastiske sprængstoffer.

13 Bilag 2 Liste over forbudte genstande i indskrevet bagage Passagerer må ikke medbringe følgende genstande i deres indskrevne bagage: Eksplosive og brændbare stoffer og anordninger, der kan bruges til at forårsage alvorlig personskade eller til at udøve en trussel mod flysikkerheden, herunder: ammunition fænghætter detonatorer og lunter/spræng- og tændsnore/brandrør miner, granater og andre militære sprængstoffer fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler røgbomber og røgpatroner dynamit, krudt og plastiske sprængstoffer.

14 Bilag 3 Liste over forbudte genstande i security-beskyttede områder og om bord på luftfartøjer Medlemmer af en flybesætning må ikke medbringe følgende genstande i security-beskyttede områder om bord på luftfartøjer: a) skydevåben og andre anordninger til affyring af projektiler, der kan eller ser ud til at forårsage alvorlig personskade ved affyring af et projektil, herunder: alle typer af skydevåben, f.eks. pistoler, revolvere, rifler og hagelgeværer legetøjspistoler, kopier og efterligninger af skydevåben der ligner rigtige våben komponenter til skydevåben, bortset fra kikkertsigter trykluft- og CO2-skydevåben, f.eks. luftpistoler, pellet guns, luftrifler og skydevåben, der affyrer stålkugler signalpistoler og startpistoler buer, armbrøster og pile geværer som affyrer harpuner og spyd slynger og slangebøsser b) elektrochokapparater, der er konstrueret med det særlige formål at bedøve eller lamme offeret, herunder: elektrochokapparater som f.eks. elektrochokpistoler, tasere og elektrochokstave apparater til at lamme eller aflive dyr lammende eller bedøvende kemikalier, gasser og spray, f.eks. mace, peberspray, capsicumspray, tåregas, syreholdig spray og dyreafskrækningsspray c) eksplosive og brændbare stoffer, der kan eller ser ud til at kunne bruges til at forårsage alvorlig personskade eller til at udøve en trussel mod flysikkerheden, herunder: ammunition fænghætter detonatorer og lunter/spræng- og tændsnore/brandrør kopier eller efterligninger af eksplosive genstande miner, granater og andre militære sprængstoffer fyrværkeri og andre petrotekniske artiklerrøgbomber og røgpatroner dynamit, krudt og plastiske sprængstoffer d) enhver anden genstand, som kan bruges til at forårsage alvorlig personskade, og som ikke anvendes almindeligvis i security-beskyttede områder, f.eks. kampsportsudstyr, sabler, sværd, osv.

Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security)

Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) Bekendtgørelse nr. 1339 af 3. december 2007 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) I medfør af 1 a, 52, 70, 70 a, 70 b, 70c, 149, stk. 10, og 153 i lov om luftfart,

Læs mere

Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland

Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland Bekendtgørelse nr. 124 af 22. februar 1995 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland I medfør af 52, 60, 70, 70a, 70b, 148, stk. 2, 149, stk. 10, og

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 3-15 Bestemmelser om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (Security) Udgave 2, 1. juni 1994 Denne BL indeholder en afskrift af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 864 af 19. december 1988 om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Bekendtgørelse nr. 864 af 19. december 1988 om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed Bekendtgørelse nr. 864 af 19. december 1988 om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed Kapitel 1 Definitioner Kapitel 2 Anvendelsesområde Kapitel 3 Generelle regler Kapitel 4 Koncessionshaverens

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 3.4.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering af de fælles grundlæggende normer for civil luftfartssikkerhed som fastlagt i bilaget

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2009R0272 DA 21.03.2013 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 5.3.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 55/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 185/2010 af 4. marts 2010 om detaljerede foranstaltninger til gennemførelse

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (EUT L 299 af , s. 1)

(EØS-relevant tekst) (EUT L 299 af , s. 1) 02015R1998 DA 06.02.2018 003.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (10) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Komitéen for Civil Luftfartssikkerhed

(EØS-relevant tekst) (10) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Komitéen for Civil Luftfartssikkerhed 21.6.2014 L 182/31 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 687/2014 af 20. juni 2014 om ændring af forordning (EU) nr. 185/2010 med henblik på afklaring, harmonisering og forenkling af luftfartssikkerhedsforanstaltninger,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 3-2 Bestemmelser om etablering af offentlige IMC-flyvepladser Udgave 2, 10. marts 1993 I medfør af 52, 148 og 149, stk. 10, i lov om luftfart,

Læs mere

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland Udgave 6, 27. oktober 2016 I medfør af 54 og 149, stk. 10, i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2008R0300 DA 01.02.2010 001.002 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 300/2008 af 11. marts

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Bestemmelser for Civil Luftfart Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Udgave 3, 15. november 2017 I medfør af 82 i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering,

Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering, Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-8 Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering, reklameflyvning og reklamenedkastning* Udgave 3, 16. december 2009 I medfør af 32,

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1) BEK nr 1564 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 30. januar 2018 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-114-0060 Senere ændringer til forskriften BEK nr 302 af 27/03/2014

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 5. juli 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES UDTRÆDEN OG EU-REGLERNE OM LUFTFARTS- OG SØFARTSSIKKERHED

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning. L 73/98 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2019/413 af 14. marts 2019 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 for så vidt angår tredjelande, som følger sikkerhedsnormer, der er anerkendt

Læs mere

Bekendtgørelse om skydebaners indretning, anlæggelse og anvendelse

Bekendtgørelse om skydebaners indretning, anlæggelse og anvendelse Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 294 af 23/04/2004 Gældende Offentliggørelsesdato: 06-05-2004 Justitsministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften BEK nr 821 af 27/08/2009 Lovgivning

Læs mere

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1)

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1) LOV nr 1521 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-9007

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET) LBK nr 231 af 07/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 27. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2017-1924-0600 Senere ændringer til forskriften LOV nr 503 af 23/05/2018

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET) LBK nr 1600 af 19/12/2014 Udskriftsdato: 27. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-1924-0222 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1881 af 29/12/2015 LOV nr

Læs mere

Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1

Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1 Dato: 16. november 2017 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Nathalie Bidstrup Nielsen Sagsnr.: 2017-113-0001 Dok.: 542484 Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1 I medfør af 1, stk. 2 og 3,

Læs mere

BILAG 2. UDKAST (10. juli 2015)

BILAG 2. UDKAST (10. juli 2015) BILAG 2 UDKAST (10. juli 2015) Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere I medfør af 1, stk. 3, 3, stk. 1, nr. 1, 2, 6 og 10, 4, stk. 2, 24, stk. 2, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed

Læs mere

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland mv.

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland mv. Bestemmelser for Civil Luftfart Høringsudkast BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland mv. Udgave 56, 21. november 2003 I medfør af 54 i lov om luftfart, og 149,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 1.3.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 59/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 173/2012 af 29. februar 2012 om ændring af forordning (EU)

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 363 af 09/04/2013 Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 415-01-00001 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder Udgave 5, 21. november 2003 I medfør af 54 i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

Lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren 1)

Lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren 1) LOV nr 441 af 08/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-4685 Senere ændringer

Læs mere

Anvendelsesområde og definitioner. Anvendelsesområde

Anvendelsesområde og definitioner. Anvendelsesområde Forslag til bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor I medfør af 57 a, stk. 5 og 6 og 149, stk. 10 i

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Herved bekendtgøres lov nr. 266 af 22. maj 1986 om vagtvirksomhed med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 936 af 27. december 1991, 2 i lov nr. 386 af 20. maj

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner I medfør af 2, stk. 4, 15 A, stk. 2 og 3, og 30, stk. 2, 1. pkt., i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af 23. september

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer

Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer Herved bekendtgøres lov om våben og eksplosivstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af 11. august 1994, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 350

Læs mere

Kapitel 1. Inatsisartutlovens anvendelsesområde

Kapitel 1. Inatsisartutlovens anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 5 af 3. juni af 2015 om arkivvæsen Kapitel 1 Inatsisartutlovens anvendelsesområde 1. Inatsisartutloven gælder for alle dele af den offentlige forvaltning under Grønlands Selvstyre og

Læs mere

Forslag. Lov om elektroniske cigaretter m.v. 1)2)

Forslag. Lov om elektroniske cigaretter m.v. 1)2) Til lovforslag nr. L 144 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. maj 2016 Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v. 1)2) Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet Udkast Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Natur- og Miljøklagenævnet I medfør af 21 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 1620 af 8. december 2015 bestemmes, at loven

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen Udkast til bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen I medfør af 68, stk. 1, 89, stk. 2, 1. pkt. og 118, stk. 9, 1. pkt., i færdselsloven, jf.

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Sikkerhedskursus C for Besætningsmedlemmer

Sikkerhedskursus C for Besætningsmedlemmer Sikkerhedskursus C for Besætningsmedlemmer 1 Indhold Indledning...3 Ulovlige handlinger mod den civile luftfart...4 Internationale organisationer og deres dokumenter med relation til Security...4 Myndighederne

Læs mere

Bekendtgørelse om våben og ammunition der må anvendes til jagt m.v.

Bekendtgørelse om våben og ammunition der må anvendes til jagt m.v. BEK nr 444 af 07/05/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 26. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-300-00037 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 2 af 03/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 770-02-00616 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-42 Bestemmelser om generelle krav til støjemission ved start og landing med subsoniske jetflyvemaskiner Udgave 3, 15. februar 1999 I medfør af

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget LBK nr 1065 af 12/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2807/1491-0019

Læs mere

Security Awareness. Revideret December 2010 Copyright 1

Security Awareness. Revideret December 2010 Copyright 1 Indhold Indhold...1 Indledning...2 Terrorisme og trusler...3 Sikkerhed på jorden og under flyvning...4 Sikkerhedssystemer...5 ID-kort...6 Sikkerhedskontrol...7 Forbudte genstande og farligt gods...8 Sikkerhedskontrol

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling LBK nr 71 af 17/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013017462 Senere ændringer til

Læs mere

Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser

Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 1-19 Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser for erhvervsmæssig lufttransport

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv.

Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv. Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 3. juni 2016 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Troels Sten Nielsen Sagsnr.: 2016-5064-0794 Dok.: 1951494 Udkast til bekendtgørelse om knive og blankvåben mv.

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed LBK nr 227 af 03/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-114-0148 Senere ændringer til forskriften LOV nr 718 af 25/06/2010

Læs mere

Bestemmelser om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder

Bestemmelser om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-20 Bestemmelser om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Udgave 5, 9. december 2015 I medfør af 3, stk. 1, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 9 af 3. juni 2015 om havne Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Anlæg og drift af havne med tilhørende landanlæg, med undtagelse af de i 2 nævnte havne med tilhørende landanlæg, der anvendes

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven)

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven) LBK nr 1095 af 08/09/2010 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr.08/07485 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens byggesagsbehandling af Cityringen og dens afgreninger

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens byggesagsbehandling af Cityringen og dens afgreninger BEK nr 1092 af 30/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0810 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0810 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0810 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2006 KOM(2006) 810 endelig 2005/0191 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

Lov om sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel (gassikkerhedsloven)

Lov om sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel (gassikkerhedsloven) LOV nr 61 af 30/01/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 215-01-004 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum Side 1 af 5 Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum LBK nr 732 af 20/08/2003 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) LBK nr 1 af 04/01/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 2. december 2017 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2015/008780 Senere ændringer til forskriften LOV nr 462 af 15/05/2017

Læs mere

Bestemmelser om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder

Bestemmelser om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder BEK nr 11244 af 09/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Bygningsstyrelsen, j.nr. TS30302-00069

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

Forslag. Lov om forretningshemmeligheder 1)

Forslag. Lov om forretningshemmeligheder 1) Til lovforslag nr. L 125 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. april 2018 Forslag til Lov om forretningshemmeligheder 1) Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde definitioner

Læs mere

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20165000572 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte

Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte 14. december 2016 Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte I medfør af 10, 13, stk. 2 og 27, stk. 2-3. i landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn,

Læs mere

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser, der supplerer EU-forordning nr. 923/2012 (SERAforordningen) mm. I medfør af 153, stk. 1, jf. 52 og 149, stk. 10, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Nye sikkerhedsregler. TØF - Luftfragtskonference 1. september 2011 Billund Lufthavn

Nye sikkerhedsregler. TØF - Luftfragtskonference 1. september 2011 Billund Lufthavn Nye sikkerhedsregler TØF - Luftfragtskonference 1. september 2011 Billund Lufthavn Foredragsholder Advokat, partner Henrik Kleis hk@delacourdania.dk mobiltelefon 4019 2300 DELACOUR DANIA mangeårig tradition

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v.

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v. UDKAST TIL Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v. I medfør af 23, stk. 4, 49, stk. 3, og 54, stk. 3 og 4, i lov om jagt og vildtforvaltning, jf. lovbekendtgørelse nr. 930

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii I medfør af 86 a, stk. 1, 3 og 4, og 118, stk. 9, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) BEK nr 1412 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr.mst-600-00060 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om randzoner

Bekendtgørelse af lov om randzoner LBK nr 894 af 15/07/2014 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-40-000041 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om politiets virksomhed

Bekendtgørelse af lov om politiets virksomhed LBK nr 956 af 20/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-1112-0004 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1722 af 27/12/2016

Læs mere

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet vedrørende udøvelse af erhverv i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 I medfør af 4 a, 50, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af ringdue, grågås, bramgås og canadagås i Dragør og Tårnby Kommuner 1)

Bekendtgørelse om regulering af ringdue, grågås, bramgås og canadagås i Dragør og Tårnby Kommuner 1) BEK nr 204 af 27/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j. nr. NST-3444-16055 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen BEK nr 295 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v.

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v. LBK nr 417 af 03/05/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 6. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 11-0122-000003 Senere ændringer til

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven Social- og Indenrigsministeriet J.nr. 2015-6248 30. august 2016 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven LOV nr 487 af 12/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr.

Læs mere

Lov om forretningshemmeligheder 1)

Lov om forretningshemmeligheder 1) LOV nr 309 af 25/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 15/00326 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på våben og skydevåben

Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på våben og skydevåben EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på våben og skydevåben 1. INDLEDNING Dette

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om varmefordelingsmålere, der anvendes som grundlag for fordeling af varmeudgifter

Udkast til. Bekendtgørelse om varmefordelingsmålere, der anvendes som grundlag for fordeling af varmeudgifter Udkast til Bekendtgørelse om varmefordelingsmålere, der anvendes som grundlag for fordeling af varmeudgifter I medfør af 15, stk. 1 og 3, og 22, stk. 4, i lov om erhvervsfremme, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst)

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst) 24.1.2019 L 21/13 FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2019/103 af 23. januar 2019 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 med henblik på afklaring, harmonisering og forenkling

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1)

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1) BEK nr 46 af 15/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2018030032 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1

Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1 Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1 I medfør af 30, stk. 1-3, 45, stk. 1, 47 og 59, stk. 4 i lov om kemikalier, jf. lovbekendtgørelse nr. 849 af 24. juni 2014,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 27.1.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 23/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 72/2010 af 26. januar 2010 om fastlæggelse af procedurer for gennemførelse

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1)

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1) Nr. 268 20. april 2001 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1) Kapitel l Dødens konstatering Kapitel 2 Ligsyn mv Kapitel 3 Obduktion Kapitel 4 Transplantation

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 3. maj Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere. 29. april Nr. 397.

Lovtidende A Udgivet den 3. maj Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere. 29. april Nr. 397. Lovtidende A 2016 Udgivet den 3. maj 2016 29. april 2016. Nr. 397. Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere I medfør af 1, stk. 3, 3, stk. 1, nr. 1, 2, 6 og 10, 4, stk. 2, 24, stk.

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 654 af 15. juni 2010, som ændret ved lov nr. 1384 af 23. december 2012

Læs mere