Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania"

Transkript

1 1 Oplev et af verdens største naturdramaer: NÅR GNUERNE BARSLER En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania En anderledes fokuseret naturoplevelse for den der ønsker at opleve det uberørte, vilde Afrika. Altid afrejse i begyndelsen af februar. Kun én rejse om året. Kontakt rejsebureauet for nøjagtig dato. Læs tidligere rejsedeltageres anbefalinger af rejsen på denne hjemmeside. I det centrale og sydøstlige hjørne af den mægtige Serengeti Savanne ligger Edens Have. Her samler der sig hvert år gigantiske flokke af gnuer, zebraer og antiloper. I nogle få hektiske uger i februar skal de føde og æde sig kræfter til for at genoptager verdens største dyrevandring. Hele området vrimler af liv, af hoppende, springende livsglade kalve og føl og af omsorgsfulde mødre. I al denne lykke er der imidlertid rovdyrøjne som følger med, for i løbet af disse uger vil savannen være vidne til både livets mirakler og naturens kampe på liv og død. Det er en uforglemmelig og storslået oplevelse. Velkommen til et Afrika, kun meget få har oplevet.

2 2 Nogle af rejsens højdepunkter: * Køretur gennem berømte Great Rift Valley og Mbulu højlandet. * 6 dage i Ndutu og Seronera området, kendt som barselsstue for millioner af hov- og klovdyr og for at have Afrikas største koncentration af rovdyr på denne årstid. * 1 dag i Ngorongoro, et af verdens mest kendte naturreservater. * Besøg hos Masaierne i deres landsby. * Garanteret vinduesæde i Firehjulstrækker. * Og mange andre herlige oplevelser. Rejseleder Søren Ervig har i det meste af sit liv beskæftiget sig med naturen og dets dyreliv, som fotograf, jæger og fisker og har deltaget i flere DR-radio og TV udsendelser. Søren har gjort det til sin livsgerning at søge eventyr, spænding og erfaringer i mange af verdens mest vilde og eksotiske vildmarker. Det er der kommet en række bøger ud af. I over 40 år har han boet og arbejdet i udlandet bl.a. i USA og Canada. Afrika står Sørens hjerte særlig nær. I lange perioder har han opholdt sig dér, og har således fået stor viden om Afrikas lande, folkeslag, flora og fauna. Af kontinentets mange rejsemål er det imidlertid nemt for Søren at vælge sin favorit: Tanzania og i særdeleshed Serengeti Savannen. Med Søren Ervig som rejseleder vil man opleve nye sider af verden, han giver et væsentlig bidrag til at gøre denne rejse til noget særligt. Han har et usædvanligt stort kendskab til dyrelivet, og hans forståelse og indlevelse i deres adfærd, er endnu mere imponerende. En viden som han beredvilligt deler med rejsedeltagerne. Er du desuden fotografisk interesseret, så er Sørens viden en absolut genvej til billeder af høj kvalitet.

3 3 Rejsen fra dag til dag 1.dag Danmark Kilimanjaro - Tanzania Vi mødes med Søren Ervig i Københavns lufthavn om eftermiddagen for at begynde rejsen sydover med Swiss Air. Ønsker du tilslutning fra din nærmeste lufthavn, vil vi bede om informationen allerede ved tilmeldingen til rejsen. I Zürich skifter vi fly og begynder den godt 8 timers flyrejse ned over det afrikanske kontinent til Tanzanias Kilimanjaro lufthavn. Undervejs serveres der måltider, drikkevarer og film på små TV skærme, som alle sæder har. 2.dag Kilimanjaro Arusha Ngorongoro Ndutu Det er altid betagende, at se solen stige op og sende sine stråler ind over det afrikanske kontinent. Samtidig får vi serveret et solidt morgenmåltid og lander om morgenen i Kilimanjaro lufthavn. Efter at have betalt de $ 50 visumgebyr og tjekket igennem paskontrol, henter vi bagagen og møder vores chauffører. Hver gæst er sikret vinduesplads i en af de to solide Toyota 4X4 Land Cruisere. Og så går det gennem det afrikanske landskab. Køreturen er sandelig en oplevelse en rejse tilbage i tide. Eventyret er i fuld gang! Mellem langstrakte banan- og kaffeplantager ligger enkelte landsbyer med et mylder af farverige mennesker, boder, cykler og lastbiler og hunde og geder - alt i et turbulent kaos. Det er absolut interessant og så ganske anderledes! Straks efter landsbyen Mto-wa-Mbu får vi en flot udsigt over sodasøen Lake Manyara. Så går det videre op gennem berømte Great Rift Valley til det smukke Mbulu højland. Vi holder frokostpause ved et lille kafeteria, hvor der også er tilknytte en større souvenir forretning. Så videre gennem byen Karatu. En time senere er vi fremme ved indgangen til Ngorongoro Reservatet.

4 4 Vi er nu i Serengeti, og så snart vi har passeret Ngorongoro kraterets kuperede kant, bliver landskabet hurtigt mere savanne lignende. Et par steder ser vi måske de første småflokke af zebraer og gnuer og sikkert kreaturflokke bevogtede af unge masai knægte. De smiler og vinker. Så drejer vi mod sydvest mod Ndutu, vores første opholdssted. Det er blevet grusvej, og vi begynder at se rigtig mange flokke af Grants og Thomson's gazeller, gnuer, zebraer og strudse på den flade, åbne savanne. Måske også et glimt af strejfende hyæner og sjakaler eller en af de store katte. Det er sent på eftermiddagen, da vi når frem til vores skønt beliggende safari teltejr tæt ved Lake Ndutu, en langstrakt soda-sø, som bl.a. har en stor bestand af flamingoer. Du vil nu opleve, at nok bor du i telt, men her er alligevel alt, hvad du har brug for: Kemisk toilet, varmt og koldt vand og elektricitet til både lys og opladning af dit udstyr. Et dejligt måltid venter os, og så er der hygge omkring aftenbålet. Ude fra mørket kommer alle de eksotiske lyde, hyænens latter, løvens grynt og cikadernes spil. Vi er i hjertet af det vilde Afrika. 3.dag Ndutu Savannen Vi er forventningsfulde. Allerede ved solopgang er vi kørt ud på savannen. Dette er Serengetis absolutte perle. Naturen er rigt afvekslende med bevoksninger af fladtoppede akacie træer, busk- og græssavanne, sumpe og søer og dybe kløfter. Landskabets forskellighed giver tilsvarende stor variation i dyre- og fugleliv. Gnuer, zebraer og gazeller gør sig dog særlig bemærket. På deres mægtige, årlige vandring verdens største, er de endt op her for et par ugers pause. Det er det karakteristiske korte og næringsrige savanne græs, som har fået dem hertil. Og så er det akkurat her og NU, at de kælver og samle kræfter. Nyfødte kalve og føl, ja afkom af enhver dyreart boltrer sig, det sitre af liv og af glæde, men også af drama og af død. At se det, er som at opleve selve Moder Jords pulsslag. Det er en så fuldstændig uforglemmelig og storslået hændelse. Men det er ikke kun et par millioner hov- og klovdyr som trives her. Omkring 450 fuglearter ynder også denne Edens Have. Det er et ornitologernes Paradis. Her vil oplevelserne stå i kø for at blive set, indsuget og fotograferet. Midt på dagen finder vi et særlig smukt sted med betagende udsigt for at nyde den medbragte frokost. Så er det videre på udforskning. I dagens sidste time "The golden hour", er dyrene særlig aktive og vi har travlt med at opleve. Ved solnedgang kører vi tilbage til vores lejr. Sætter vores udstyr til opladning, tager et forfriskende brusebad og er måske klar til en "Sun-downer" drink med

5 5 rejsekammeraterne. Dernæst er det aftensmad og massevis at tale og fortælle om omkring aftenens bål. Når du er klar til at gå til dit telt, vil du blive ledsaget af en lygte-bærende betjening. Der er i øvrigt lanterner udenfor alle telte hele natten. Så nu er der kun en lærredsvæg mellem dig og Afrika. Det er umådelig charmerende. Du hører alle lydene, bøffelflokken som går forbi, løvens dybe rungende brøl og den store hornugles tuden. Helt sikkert vil du høre hyænernes latter og kald, for en større flok har bolig lige på den anden side af slugten. 4.dag Ndutu Savannen Vi har fået lejrens personale til at lave nogle kurve med morgenmad samt kaffe, te og juice, som vi tager med os. Her i den tidlige morgenstund, er chancen størst for at træffe de store katte aktive. Måske er de endnu sultne måske får vi selve jagten at se. Uanset er vi sikre på at komme til at se mange løver, leoparder, geparder, hyæner og sjakaler. For netop NU er vi midt i Afrikas største koncentration af rovdyr. Vi oplever også områdets store sump, som har sin helt egen flora og fauna. I skyggen af et stort akacie træ, nyder vi udsigten med en kop medbragt kaffe eller te. Så må vi videre til nye oplevelser med særlig fokusering på daglysets sidste time. Søren Ervig giver gerne råd omkring fotograferingen, om billede komposition, balance, udsnit og om udnyttelse af lyset. Mange gode idéer til bedre billeder, som den medrejsende kan tage til sig efter behov. Tilbage i lejren får vi tid til lidt personligt pleje, måske et bad og måske får du tjekket dagens billeder på dit kameras skærm. I spiseteltet står betjeningen klar, øllerne er kølige (hvordan personalet så end bærer sig ad!) og maden er lækker.

6 6 5.dag Ndutu og centrale Serengeti National Park Du bliver sikkert vækket af Glans Stærens ihærdige morgensang længe før det lysner i øst. Det er bare i orden, for vi skal ud før solopgang. Måske finder vi en løveflok omkring en frisk dræbt zebra, eller en gepard, som slæber af sted med en Thomson's gazelle. Efter et par timer må vi tilbage til lejren for at spise morgenmad og pakke vores bagage. Vi skal nemlig af sted på nye eventyr. Vi kører nu mod nordvest ind i Serengeti National Park. Ved indgangsportalen Naabi Hill Gate skal vores chauffør lige have klareret tilladelserne. Fint med en lille pause, for her er også butikker, hvor du kan købe kort over "Serengeti National Park" og "Ngorongoro Conservation Area". Kort, der samtidig er værdsatte souvenirs. Og så fortsætter turen ind i endnu et fantastisk landskab. Snart forlader vi den grusede hovedvej, og er nu på vej mod et fænomen, som kaldes "kopjes" en samling kæmpe klippestykker, som hist og her ligger strøet i dette uendelige hav af græs. Disse "kopjes" er levninger af fordums tiders granitbjerge og er et meget smukt træk ved Serengeti. Desuden og dette er vigtigt for os, er de et yndet opholdssted for løver og geparder. Herfra kan de holde udkig over savannen, planlægge strategi og prøve jagtlykken. I februar kan en del af den fødende gnu- og zebraflok være trukket hertil, og bare med et minimum af held, vil vi opleve den egentlige fødsel af en eller flere hov- og klovdyr. Det er betagende at overvære. Fødslernes efterbyrd trækker mange ådsels ædere til, som rovfugle, gribbe, sjakaler og hyæner. Vi fortsætter mod Seronera River, hvor vi vil se flodheste og mægtige krokodiller. Området er desuden berømt for sine mange leoparder, som ynder at benytte flodbreddens store Gule Febertræer, som hvileog udkigssted. Ved solnedgang ankommer vi vores nye lejr, som også er en teltlejr. Vi kender allerede rutinen og bestiller måske et varmt brusebad hos personalet. Ved middagsbordet og senere omkring aftenbålet går samtalen livligt. De fleste trækker sig dog sikkert tidligt dagen har været lang, og vi skal være skarpe til dagen i morgen.

7 7 6.dag Centrale Serengeti National Park Vi er ude før solopgang og har både morgenmad, frokost og drikkelse med i Land Cruiseren. Endnu en dag på jagt efter skønheden og dramaet, men også freden, som vi i særdeleshed nyder fra en af vores spisesteder, hvorfra der altid er smuk udsigt. Måske møder vi en "finger" af den gigantiske dyreflok. Det kan være gnu hanner, som langsomt er ved at genoptaget den store vandring. På tidligere ture har vi set disse "fingre" krydse Seronera River. Det er en indre gigantisk drivkraft, som presser dyrene fremad. Som at se laksene svømme op i Alaskas floder, de vilde rensdyrs træk på tundraen eller lemmingernes selvmorderiske løb i det højnordiske. Når du oplever dette skue, er det ikke til at undgå at reflektere. Det er dybt berørende, men på en god og sund måde. Her er tilværelsen skåret ud i al sin enkelthed. Livets kraft og livets drama og død. Oplevelserne står i kø. Ved solnedgang er vi tilbage i lejren. Der er dækket op i det åbne, og mens vi nyder alt den gode mad, kan en flok giraffer, impalaer eller bøfler gerne komme vandrende forbi. Ja, måske en flok elefanter. Ingen grund til frygt det er bare flot! Hvis skyerne har samlet sig til regn hvilket kan hænde på denne årstid, spiser vi tørt og trykt i det store spisetelt. Og du vil sikkert blive forbavset over, hvor gode og solide disse telte er. Så er det tid til at samles omkring aftenens bål og nyde stilheden og nattens dufte og lyde. Og du vil opdage, at der over det sorte afrikanske kontinent, er umådelig flere stjerner på himlen, end du ser derhjemme.

8 8 7.dag Centrale Serengeti National Park og Ngorongoro Selvfølgelig får vi os en kop te, kaffe eller juice og en biskuit eller to hver eneste morgen, før vi tager af sted. Således også i dag. Vi har desuden morgenmad med i kurv, men indtager den først, når dyrenes aktiviteter har dæmpet sig typisk et par timer efter solopgang. Fotografisk er morgenen med dens særlige lys altid at foretrække. Her er det i særdeleshed muligt at opfange stemninger på det digitale hukommelseskort. Midt på dagen er vi tilbage i teltlejren, hvor vi indtager et solidt frokostmåltid, pakker vores bagage og kører mod øst på vej mod Ngorongoro Krateret. Vi kan imidlertid ikke gæste Masai land uden at besøge en af deres små landsbyer. Masaierne er nok en af Afrikas mest berømte folkestammer. Men forbavsende nok, ankom de først Serengeti nordfra for omkring 200 til 300 år siden. Deres traditionelle livsform overlever stort set til dags dato. De er et hyrdefolk, som får det meste af, hvad de skal bruge fra deres kreaturer, får, geder og æsler. Masaierne må ikke benytte selve Serengeti National Park som græsningsområde, men i Ngorongoro området, hvortil vi ankommer i dag, har de stadig rettigheder til at vandre omkring med deres dyreflokke. Masaierne er kendt for at leve i harmoni med de vilde dyr, dog er deres unge mænd (kaldet Moran) også kendt for at skulle vise mandsmod ved at fælde løver med spyd. En tradition der dog er hendøende. Efter et interessant og lærerigt besøg i en Masai-Boma, fortsætter vi op ad stejle skråninger til selve Ngorongoro Kraterets kant i en højde af omkring 2400 meter. Hvilken udsigt! I morgen skal vi ned i bunden, men lige nu må vi fortsætte til Rhino Lodge. Ved indgangen bliver vi modtaget af smilende betjening, der står klar med både en juice drink og en vaskeklud til at friske sig op med. Så anvises vi vores hytter og værelser og vi gør os klar til aftenen og dens måltider og hygge.

9 9 8.dag Ngorongoro Krateret - Arusha Ved første dagslys er vi i kraterets bund, hvor vi ved sodasøen Lake Magadi, ser solen stige op over krateret kant. Ngorongoro er nok en af verdens mest berømte naturreservater. Og dét forstår vi virkelig, når vi er dér. Kraterbunden er næsten cirkelrund med en diameter på 14 km. Her er både skov, sump, åben savanne og søer. På de bratte krater skråninger vokser stedsegrøn jungle, vandet af en daglig byge eller to. Det er landskabets struktur, som tvinger skyerne til vejrs, så de fortættes til tåge eller regn. Noget de omkring større pattedyr, som lever her, sætter stor pris på. Er vi heldige, ser vi det yderst sjældne sorte næsehorn og måske en flok ligeså sjældne vilde hunde. Ellers indeholder krateret alle savannes kendte dyr. Det er et fantastisk natur-skabt amfiteater, og der sker hele tiden noget interessant blandt kraterets levende væsener. Vi følger med, tager billeder og nyder. Først på eftermiddagen holder vi frokostpause ved en lille ferskvandssø, før vi begynder at køre op ad kraterets skråning og ud af reservatet. Så går turen tilbage til Arusha, som vi når først på aftenen. Efter at være blevet indlogeret på vores hotel nær lufthavnen og nydt et godt bad, mødes vi i baren til en øl eller drink før maden. Det er vores sidste aften i Afrika og der bliver megen snak og hygge omkring bordene. Vi skåler sikkert et par gange i "Serengeti Primium Lager" god lokal øl og takker hinanden for godt selskab.

10 10 9.dag Arusha Kilimanjaro Europa Så er det store hjemrejse dag. Tidligt sætter vi os til morgenbordet. Derefter køres vi til lufthavnen og får styr på afrejse formaliteterne. Der bliver sikkert også tid til lidt "power shopping", hvis du har lyst til en souvenir eller to. Om formiddagen letter flyet for den 8 timers rejse til Europa, hvor der er flyskift. Derfra videre til Københavns lufthavn med ankomst sent på aftenen. 9 dage er gået men det kunne lige så gerne have været en måned. Så meget har vi oplevet, så ganske anderledes har det været. I god tid før afrejsen, vil du få tilsendt yderligere informationer om f.eks. Pakkeliste, informationer om Foto & Video, Valuta, Drikkepenge, Vaccinationer og meget mere. Læs venligst vigtige tillægsinformationer:

11 11 Søren Ervig's tillægs informationer: Valgte tidspunkt, deltagerantal og køretøj. Ønsker du det maksimale, mest fantastiske eventyr i Afrika, er der ingen tvivl om, at du bør besøge Serengeti Savannen i første halvdel af februar. Da er den store dyrevandring, bestående af et par millioner gnuer, zebraer og gazeller, nået hertil for at føde deres afkom. Som en følge heraf har området i samme periode Afrikas største koncentration af rovdyr. At være tilskuer til dette, slår alt andet muligt at opleve i Afrika. Læs selv tidligere deltageres udtalelser på min hjemmeside. Da det hele sker tidsmæssigt ganske koncentreret, har jeg valgt kun at lave en eneste rejse hertil om året. Dette for at sikrer forudsætningen for den ultimative største oplevelse for deltagerne. Det hele er holdt på et personligt plan, og vi er maksimalt 13 gæster + mig, hvor alle får vinduesplads i 2 Toyota 4 X 4 "extended" Land Cruisers. Jeg kommer til at veksle mellem de to køretøjer på daglig basis. Bilerne mødes flere gange daglig, men som regel vil de ikke følges ad. Dette er en fordel for udforskning af området og gensidige information. Klimaet Serengeti højplateauet ligger på omkring 1000 m.o.h., hvilket er med til at give dette område lige syd for ækvator en behagelig gennemsnits temperatur. Jeg har målt februar nattemperaturen i Ntutu til grader og grader midt på dagen. Altså behagelige temperature for os nordboere. I nordlige Tanzania har man 2 regnsæsoner: Den korte fra november og december, samt den lange fra i slutningen af februar til ind i maj. Dette er statistikken, men når man har med vejret at gøre, kan der forekomme variationer. Nedbørens mængde og hvor den falder, har betydning for, hvor "Den Store Dyreflok" (såkaldte "Migration") befinder sig. Og foreløbig har de befundet sig i nævnte område på nævnte tid. Men som med vejret, kan der ikke udstedes garanti, da vi har med naturen at gøre. Jeg har dog, for at sikre din oplevelse maksimalt, valgt to steder på den sydøstlige Serengeti Savanne, som udgangspunkt for vores dagture. Endnu har denne strategi ikke svigtet. Vi har hver gang set "Den Store Dyreflok" med alle dens glædelige og dramatiske følger. Tanzania / Kenya som safarilande Når man som kunde tjekker rejsebureauernes Safari tilbud, kan det for én, som ikke har erfaring med Østafrika, være vanskeligt at overskue. Hvor får jeg mest for mine penge? Og hvad giver mig bedste oplevelse?

12 12 Hvis du sammenligner to rejser, hvor der er en prisforskel på f.eks kr., og med samme antal safari dage, er det naturligt at tænke, at det ene bureau blot tager sig godt betalt. Der er imidlertid ofte en naturlig årsag til prisforskellen. En billig safarirejse er som regel en rejse til en destination, der har masseturisme. Det vil sige med mange mennesker, køretøjer og megen trafik i reservaterne. Desuden er hoteller og lejre ofte store for at håndtere større mængder. Sådanne rejser har ofte mindre effektiv safari-tid, hvilket betyder, at du ikke er så meget ude i naturen, og ofte kun får tilbudt en morgen og eftermiddags kørsel (game-drive) for at sparet på udgifterne. Billige rejsers guider har i øvrigt ofte ingen eller kun begrænset uddannelse. En dyr safarirejse er som regel rettet mod områder, hvor der er færre turister, og hoteller og lejre er mindre og dermed også mere personlige. De mere dyre safarifirmaer benytter i større grad uddannede guider. Under denne type rejser får du ofte fuld safaritid i naturen, hvilket betyder at guide og køretøj er til din disposition alle døgnets lyse timer. Dette har umådelig stor betydning. Jeg ved det, for jeg har prøvet forskellene mange gange! Kenya: Er det mest besøgte land i Østafrika. Det er billigt at flyve dertil (stor konkurrence) og safariindustrien er masseturisme. Særlig i det tidsrum, hvor europæere og amerikanere har sommerferie i juni, juli og august. Kenyas National Parker er små, og efter en dag eller to må man køre videre til den næste, for ikke hele tiden at se det samme landskab. Derfor, når du studere bureauernes tilbud, vil du se, at mange rejser har fra 3 til 5 National Parks besøg på en Kenya rejse. Utrolig megen "god tid", ja - hele dage, bliver brugt til kørsel mellem disse parker. Kenya er dog stadig en fantastisk oplevelse, og jeg kan absolut anbefale en rejse dertil. Særligt hvis det er din første rejse til Afrika. Tanzania: Der er ingen tvivl om, at Tanzania har så meget mere natur at byde på end f.eks. Kenya og Sydafrika. Alene størrelsen på landets nationalparker er enorm. Serengeti National Park f.eks. er på km2, hvilket er fem gange Fyn. Dette gigantiske højplateau støder i nord op til Kenya og berømte Masai Mara National Park, som dog er betydelig mindre med knapt Km2. Da Masai Mara og Serengeti får omkring samme antal gæster i løbet af året, er det nemt at regne ud, at samme antal gæster er spredt ud over et 10 gange større område i Serengeti. Færre mennesker, mindre hoteller og personlige lejre giver en meget bedre oplevelse. Desuden har de vilde dyr bedre anledning til en uforstyrret tilværelse. Tanzanias prisniveau er højere end i Kenya. Det har sine naturlige årsager. Der skal flyves længere, afgifterne per køretøj og gæst til National Parkerne er betragteligt højere. Desuden er det et krav, at safarifirmaer, der kører i Serengeti, udelukkende benytter firehjulstrækkere, som er betydelig dyrere i vedligehold end f.eks. mini-busser, der oftest benyttes i Kenya. Selvom det altså er dyrere at besøge Serengeti, er merprisen hver krone værd. National Parkens størrelse og meget varierede natur - forøger mulighederne. Særlig vigtigt er det at bemærke, at i Ndutu området må vi køre af vejen off road, hvilket giver muligheder for iagttagelse af dyrene og fotografering på nærmeste hold. Det må du ikke i noget andet naturreservat. Overnatninger På denne rejse er vi primært ikke i Afrika, for at nyde hoteller, teltlejre og svømme pøler. Vi er i Afrika, for at opleve naturen og dens dyreliv. Og jeg står inde for, at du på denne rejse vil få mere kvalitets naturoplevelse, end på nogen rejse, jeg er bekendt med. Primært bor vi i safari-teltlejre, som er af meget høj kvalitet med ordentlige senge, toilet og rindende vand osv. Det er umådeligt charmerende og fantastisk at ligge dér og høre nattens lyde. Alle vil blive begejstrede for deres telt-oplevelse. Det er ægte Afrika! Og min egen absolutte overnatnings favorit. To

13 13 nætter skal vi bo på hotel (lodge). Da vi alligevel ikke kommer til at se dem i dagslys, har jeg valgt en jævn standard kvalitet. De er blot sovesteder, før vi skal videre. Dyrelivet Serengeti er Afrikas mest omtalte National Park. En overvejende del af alle natur- og dyrefilm om Afrika er optaget her. Du forstår til fulde hvorfor, når du ser det. I tal er der omkring 2 millioner gnuer, Thomson's og Grant's gazeller, Burchell's zebraer, impalaer, desuden elefanter, bøfler, giraffer, flodheste, krokodiller, hyæner osv. Og så er her Afrikas største koncentration af løver, geparder og leoparder med omkring af dem. Du vil med sikkerhed møde nogle af disse. Og så er der fuglelivet. Alene i Ndutu området er der over 450 forskellige arter ørne, gribbe, storke, sangfugle osv. Du er i Edens Have! Med enkelte undtagelser har Søren Ervig tage alle billeder og han har copyright på dem. At kopiere fotos fra denne hjemmeside er ulovligt uden hans skriftlige tilladelse.

14 14

15 15

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Kontakt: Når Gnuerne barsler En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongo i Tanzania Kun én rejse om året! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Tag på en anderledes fokuseret natur- og dyreoplevelse

Læs mere

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Gnuerne barsler En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongoro i Tanzania Kun én rejse om året! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Tag på en anderledes, fokuseret natur-

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1.

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1. Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2012 - december 2012 2 Velkommen til rejser

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne PRISLISTE 2011 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2011 - december

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

KENYA. Eksperter i eventyr

KENYA. Eksperter i eventyr KENYA Eksperter i eventyr Afrika som kontinent er fantastisk spændende og bare så anderledes end noget andet, man kan opleve her på kloden. Kenya har gennem mange år været det foretrukne rejsemål, når

Læs mere

Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark

Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark Afrejse 2013: 7. september 12 dages oplevelser Rejsen for dig, der ønsker at opleve vildmarken

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Enestående naturrejse til lands, til vands og i luften Arusha Lake Manyara Ngorongoro Serengeti Zanzibar 11. marts 26. marts 2014 Vi byder dig

Læs mere

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 Nu er størsteparten af oplevelserne fra turen til Kenya bundfældet, så nu kan det komme på papir. I Simba nr. 48 er drømmen af en rejse beskrevet, hvis ellers ens

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika

Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika Eksklusiv safari og ferieoplevelser i Sydafrika Velkommen til Mpala Safari Lodge Velkommen til vores sydafrikanske paradis. Et paradis, som vi gerne deler med forventningsfulde gæster. Vores lodge ligger

Læs mere

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Denne fantastiske tur, der følger i fodsporene af gepard og meget mere på én og samme rejse, Jim Cobetts spændende liv i Indien og Østafrika, hvilket

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

Tanzania - Marts 2005.

Tanzania - Marts 2005. Tanzania - Marts 2005. Det var ikke planlagt, det var nærmest et (u)held. Det hele startede med, at Ulla lige skulle ind på Albatros Travels hjemmeside for at læse om en rejse, en af hendes kollegaer skulle

Læs mere

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan Tanzanias Horisonter 2013 Minimal tid på transport - maximal tid på safari! med dan re j s e l e d s k er Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean 17 dage fra

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ.

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ. Inger & Mogens Kattenhøjs oplevelser i Kenya 2009 Mogens Kattenhøj, WLT Fotos: Morten Kattenhøj & Mogens Kattenhøj Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt

Læs mere

Sydafrika. En rejse i Regnbuelandet Rundrejse med dansk rejseleder

Sydafrika. En rejse i Regnbuelandet Rundrejse med dansk rejseleder Sydafrika En rejse i Regnbuelandet Rundrejse med dansk rejseleder Sydafrika - En rejse i Regnbuelandet Rundrejse med danske rejseleder - 14 dage / 11 nætter ZIMBABWE BOTSWANA NORTHERN PROVINCE Hoedspruit

Læs mere

TURISME TURISME. TURISME Nr 24 2008

TURISME TURISME. TURISME Nr 24 2008 124 Turisme i det sydlige afrika De fleste i Skandinavien er i dag bekendt med, at vil man på jagt i Afrika, er Sparta Hunting Club den organisation, som har det bedste program og de bedste priser i Afrika.

Læs mere

Backpacker i Drømmeland

Backpacker i Drømmeland Backpacker i Drømmeland Sydafrika byder på mange udfordringer for rygsækturister. Her er endeløse strande, og masser af plads til at føle sig som eventyrer på opdagelse Af Geir Elvin Jensen Glem alt om

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal Afrejse: 19. november - 2. december 2014-14 dage MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Royal Enfield

Læs mere

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014 Rapport om 11 jyders Ugandatur 2 Indledning Litteratur Dette er en rapport over endnu en af denne gruppes herlige ture rundt i (fugle)verdenen. Denne gang

Læs mere

L&L s rejse til Tanzania af Lise Tving Andersen og Lindis Hansen

L&L s rejse til Tanzania af Lise Tving Andersen og Lindis Hansen L&L s rejse til Tanzania af Lise Tving Andersen og Lindis Hansen Da vi i oktober 2011 blev færdiguddannet som veterinærsygeplejersker, havde vi allerede planlagt at vi skulle ud og opleve en del af Afrika

Læs mere

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Rejse til NEPAL med Munke ved den store imponerende Bodh nath-stupa (tempel), der er én af de største buddhistiske stupaer i verden. 2 Ved

Læs mere

for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015

for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015 for voksne Adventure, kulturforståelse & Personlig udvikling Sommer Program 2015 Zanzibar sommerhøjskole tilbyder et unikt ophold med adventure, safari og rejsekammerater Vildtlevende og fascinerende dyreliv,

Læs mere

NAMIBIA. 02.-14.FEBRUAR 2013 Svaret på din Udlængsel? DUMAS-JOHANSEN REJSER. www.dumas-johansen.dk

NAMIBIA. 02.-14.FEBRUAR 2013 Svaret på din Udlængsel? DUMAS-JOHANSEN REJSER. www.dumas-johansen.dk NAMIBIA 02.-14.FEBRUAR 2013 Svaret på din Udlængsel? DUMAS-JOHANSEN REJSER www.dumas-johansen.dk NAMIBIA 02. 14. FEBRUAR 2011 Svaret på din Udlængsel? Anderledes og mest ekstensive landbrug, skøn, karrig

Læs mere