Nordfyns Folkehøjskole Program. Pilgrimsrejse til Spanien Fra d. 7. oktober til d. 23. oktober 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordfyns Folkehøjskole Program. Pilgrimsrejse til Spanien Fra d. 7. oktober til d. 23. oktober 2011"

Transkript

1 Nordfyns Folkehøjskole Program Pilgrimsrejse til Spanien Fra d. 7. oktober til d. 23. oktober 2011

2 Program for højskoleophold og caminovandring På højskolen På højskolen får deltagerne lejlighed til at forberede sig på turen. Dette foregår ved introducerende foredrag og samtaler om vandringens rødder og tradition. Vi vandrer hver dag en tur på ca. 12 km gennem de dejlige nordfynske landskaber. Endvidere tilbydes vejledning om udstyr og rygsækkens indhold, samt hvordan man kan forholde sig spirituelt til den forestående vandring. På Caminoen Den planlagte vandretur i Spanien er på 11 dage, hvor vi tilbagelægger de sidste 260 km af pilgrimsruten Camino de Santiago. Turen starter i Astorga og gennem bjergene. Efter ca. 100 km kommer vi til det skønne og fremmedartede Galicien. Den går for det meste op og ned over bakker og gennem dale, gennem byer og landsbyer, grønne marker og skove og over vandløb af forskellig størrelse. Caminoen er en over tusinde år gammel pilgrimsrute, der er blevet genopfundet de seneste ca. 20 år og som nu tiltrækker mere end pilgrimme om året. Enhver kan selv lægge i ordet pilgrim, hvad han eller hun ønsker. Der er ikke tvivl om, at det er en religiøs betydningsfuld vej, som man vandrer. Det er der mange beviser på undervejs, kirker, kors og monumenter. Derfor skal man vandre ruten med en naturlig respekt for vejen og ens medpilgrimme. Etaperne på denne tur er tilrettelagt, så de fleste med en bare nogenlunde kondition kan følge med. Man skal huske, at man har hele dagen til sin rådighed. Det er selve vandringen, der står i centrum, og er det, der er i fokus. Turen er tilrettelagt, så den i så vid udstrækning, som muligt, kommer så tæt på den pilgrimsvandring, man kan foretage på egen hånd. Vi overnatter på refugier, som er forbeholdt pilgrimmene. Nogle af de steder vi overnatter, er der mulighed for fælles aftensmad. Andre steder kan man spise på en restaurant i nærheden, så man selv kan bestemme, hvem man vil dele måltidet med. I løbet af dagen skal man selv sørge for at holde sig med kost, enten ved at købe ind i butikker eller spise på restauranter eller barer. Dagligt gives der naturligvis information for hver dags særlige muligheder for at få noget at spise og drikke. Deltagerne afholder selv udgifterne til kost på hele turen. Hver dag rummer sine særlige oplevelsesmuligheder. Derfor vil der løbende blive fortalt om vejen og vandringen. Til hver dag vil der blive udleveret en side med nyttige og forhåbentlig interessevækkende informationer. Da der er tale om en pilgrimsvandring, vil der blive givet plads og rum til, at vi kan dele vore oplevelser og erfaringer med hinanden. Naturligvis på frivillig basis.

3 Program dag for dag Fredag, den 7. oktober: På Nordfyns Folkehøjskole Ved ankomst til skolen mellem kl. 17 og 18 vil der være anvisning af værelser og aftensmad. Derefter vil turguiderne Henrik Friediger og Niels Henrik Lieberkind introducere programmet for dagene på højskolen og Caminoen, og vi vil lære hinanden lidt at kende. Dernæst viser Niels Henrik et billedshow og fortæller om sin første pilgrimsrejse. Lørdag, den 8. oktober: På Nordfyns Folkehøjskole Efter morgenmaden starter vi med en morgensang, hvorefter Henrik fortæller om Caminoen historisk og som myte. Efter frokost er der et kort oplæg ved Henrik om, hvad en pilgrims-vandring er, hvorefter vi vandrer en tur på 12 kilometer evt. uden rygsæk. Aftenen fortsætter med at Niels Henrik og Henrik med billeder beretter om Caminoen fra Astorga til Santiago - den del af pilgrimsruten vi skal vandre. Søndag, den 9.oktober: på Nordfyns Folkehøjskole Efter morgenmaden og en morgensang, fortæller pilgrimspræst ved Viborg domkirke, Anette Foged Schultz, om pilgrimsvandringen som kristen erfaring for moderne mennesker. Herefter et kort oplæg ved Henrik: Hvem kan kalde sig pilgrim? Om eftermiddagen går vi atter ud i den nordfynske natur på en 12 kilometers vandring. Denne gang evt. med rygsækken på. Efter aftensmaden snakker vi om eventuelle usikkerheder, spørgsmål og forventninger til den kommende tur på Caminoen og pakker vores rygsække færdig. Mandag, den 10. oktober: Rejsedag Transport til lufthavn. Fly til Madrid. Bus til Astorga med ankomst sidst på eftermiddagen. Det præcise tidspunkt for afrejse fra Nordfyns Folkehøjskole oplyses senere. Astorga har en stor katedral og et slot tegnet af den berømte arkitekt Gaudi, beregnet til bispesæde, men i dag er det et pilgrimsmuseum.

4 Tirsdag, den 11. oktober: Astorga Rabanal, 21 km Dagens vandring går gennem et smukt bakket landskab med gyvel og lyng, afvekslende med fyrreskove og egelunde imellem små landsbyer, hvoraf nogle ser ud, som om de er helt forladte. Allerede på denne første dag forstår vi, hvorfor det ikke er nødvendigt med kort, fordi der er gule pile, hver gang man eventuelt kunne være i tvivl om retningen. Onsdag, den 12. oktober: Rabanal El Acebo, 17 km I dag går det først opad, gennem byen Foncebadón, som blev forladt for 100 år siden, og hvor næsten alle huse nu er sunket i ruiner. Videre over Caminoens højeste punkt ved Cruz de Ferro, hvor det er skik, at pilgrimmene smider den hjemmefra medbragte sten, så der gennem årene er dannet en flere meter høj stenbunke. Derefter går det ned mod en anden forladt by, Manjarín, hvor eneste indbygger er ejeren af et meget særpræget refugium, som ingen besøgende glemmer. Videre gennem øde, men smukke landskaber og en fantastisk udsigt over bjergryggen. Og så ret uventet, dukker El Acebo pludselig op i en lavning. I modsætning til de andre landsbyer, vi har passeret i dag, er denne fuld af liv. De ældgamle huse har udvendige trapper op til svalegangene, der hænger ud over den smalle hovedgade, så den næsten virker som en slugt.

5 Torsdag, den 13. oktober: El Acebo Villafranca del Bierzo, 39 km (Bus noget af vejen) Der vandres de første 8 km til Molinaseca, evt. yderligere 7 km til Ponferrada, hvorfra vi tager bussen enten helt til Villafranca eller for dem, som ønsker det til Pieros, hvorfra der resterer 6 km. Vi kommer gennem byen Ponferrada, hvor man kan besøge den store borg fra XII årh. Den var Tempelriddernes hovedsæde i Spanien. Videre gennem landskab med vandingskanaler, vinmarker og poppellunde. Via landsbyer og over små floder til Villafranca del Bierzo med kirken Santiago, hvor pilgrimme, som var for syge eller udmattede til at gå videre, men kunne slæbe sig gennem hovedportalen, ville få samme syndsforladelse, som hvis de var kommet helt til Santiago de Compostela. Byen har også en borg og er et handelscentrum. Fredag, den 14. oktober: Villafranca del Bierzo Ruitelán, 21 km Caminoen har på dagens første halvdel to spor, som går parallelt med et par kilometer imellem. Den ene lidt mere anstrengende over bjergene den anden gennem dalen - man vælger selv. Efter ca. 10 km samles ruterne og man vandrer gennem hyggelige landsbyer og smukke landskaber i den smukke og fredfyldte Valcarcedal til Ruitelán. Lørdag, den 15. oktober: Ruitelan Fonfria, 21 km Vejen stiger først svagt, senere mere stejlt. Vi krydser grænsen til Galicien og går videre mod den specielle by, O Cebreiro, af keltisk oprindelse med helt specielle huse, pallazos. Vi skal nyde den fantastiske udsigt og besøge den indtagende kirke fra 800-tallet, hvor vi hører om miraklet, som skete der. Lidt senere går vi over passet San Roque i 1270 meters højde og gennem afvekslende landskaber med flotte udsigter til dagens mål.

6 Søndag, den 16. oktober: Fonfria Sarria, 27 km (eller mulighed for at vandre via Samos 19 km + 14 km eventuelt i taxa) Ad Caminoen går vi gennem en række små landsbyer i bjergene til Triacastela, hvorfra der er to ruter. Den korteste gennem et øde, men smukt bakket terræn. Den anden rute er lidt fladere, hvor man kommer forbi et af Spaniens største klostre, Samos, med mulighed for rundvisning. Her har været kloster siden det VII årh. Begge ruter forenes i Sarria efter at være gået gennem en dejlig natur med lunde mellem små bække. Mandag, den 17. oktober: Sarria Portomarín, 22 km Dagens rute er måske den skønneste og mest fremmedartede på hele caminoen. En stor del går gennem de såkaldte corredoiras, stenede stier med stensætninger på begge sider, som siden tidernes morgen har været brugt af kreaturer og pilgrimme. Portomarin er en ny landsby, der blev bygget da floden Miño i 1960 erne blev opdæmmet og efterlod den oprindelige landsby på bunden af den opdæmmede sø. Kirken og andre bevaringsværdige bygninger blev revet ned og sat sammen igen, sten for sten, oppe i den nye landsby, der har knap 600 indbyggere. Højden er ca. 320 meter. Tirsdag, den 18. oktober: Portomarín San Xulián, 28 km Vandringens længste etape. Hvis der er stemning for det, vil der blive sørget for, at rygsækkene bliver sendt i forvejen med taxa. Efter en opstigning fra søen går ruten først over en højslette, senere gennem en perlerække af små landsbyer, næsten alle med refugier, restauranter og barer. Refugierne er ofte indrettet i nedlagte skoler. Vi passerer byen Palas de Rei med ca indbyggere i ca. 560 meter højde. Efter yderligere to kilometers vandring nås dagens mål, som er en ganske lille landsby med flere statelige hórreos de typiske galiciske forrådshuse.

7 Onsdag, den 19. oktober: San Xulián Arzúa, 24 km Efter halvdelen af dagens vandring passeres Melide, der har godt 8000 indbyggere og ligger i ca. 450 meters højde. Melide har et par seværdige kirker og er i øvrigt kendt for sine pulperias restauranter, hvor der serveres den galiciske specialitet, pulpo, blæksprutte. Absolut et forsøg værd! Den videre rute er bakket og smuk og fører til dagens mål, den forvoksede landsby, Arzúa, der ligger i næsten 400 meters højde og har 7000 indbyggere. Overnatning på refugium Torsdag, den 20. oktober: Arzúa Santa Irene, 17 km Dagens etape går for en stor dels vedkommende gennem skov, dels den oprindelige egeskov, dels eukalyptusskov. Dagens mål er den lille samling huse Santa Irene, hvor der overnattes på refugium. Fredag, den 21. oktober: Santa Irene Santiago de Compostela, 21 km Den sidste dag på caminoen går først gennem eukalyptusskove indtil den møder lufthavnen Lavacolla, som man skal vandre rundt om. Derefter mærker man den store bys nærhed. Fem kilometer før Santiago kommer vi til Monte de Gozo, Glædens Bjerg, hvorfra man for første gang kan skimte tårnene på katedralen. Efter endnu en times gang nås vandringens endelige mål, Santiago de Compostela, der er hovedstaden i det autonome område Galicien med indbyggere. Santiago ligger 260 meter over havets overflade. Overnatning på hotel i to nætter.

8 Nordfyns Folkehøjskole Lørdag, den 22 oktober: Santiago de Compostela Hvis det ikke allerede er gjort på ankomstdagen, indskrives man på pilgrimskontoret og får sit Compostela et bevis for gennemført pilgrimsvandring. Der er pilgrimsmesse i katedralen kl Der er meget at se på og opleve i Santiago, hvor hele det historiske centrum ånder af middelalderlig atmosfære. Der er flere smukke kirker og et seværdigt pilgrimsmuseum. Hvis man vil shoppe souvenirs eller trænger til at forny garderoben, er butikkerne åbne fra ca og igen fra Afskedsmiddag om aftenen. Overnatning på hotel. Søndag, den 23. oktober: Hjemrejse. Med bus fra Santiago til lufthavnen. Flyet afgår fra Santiago om morgenen og via Madrid ankommer vi til København ud på eftermiddagen. Vi siger farvel i Københavns Lufthavn. Kursisterne er selv ansvarlige for hjemtransport fra lufthavnen. Ret til ændringer i programmet forbeholdes. Billeder af Niels Henrik Lieberkind Fælledvej 11 - Harritslev Bogense - tlf:

Nr. 18 Januar 2010 11. årgang. Pilgrimmen

Nr. 18 Januar 2010 11. årgang. Pilgrimmen Nr. 18 Januar 2010 11. årgang Pilgrimmen 2. plads i fotokonkurrencen! Foto: Inge Carroll 1 Kolofon Foreningen Pilgrimmen Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Forsidebilledet: 2. plads i fotokonkurrencen!

Læs mere

Indhold Side: Indhold:

Indhold Side: Indhold: Indhold Side: Indhold: 2 Kolofon 3 Indholdsfortegnelse 4-5 Der er plads til os alle af Henrik Friediger 6-21 Vejen til Santiago af Niels Erik Søndergaard 22-31 Den engelske Camino og videre til Finisterre

Læs mere

Så er du i godt selskab!

Så er du i godt selskab! Så er du i godt selskab! AKTIV FERIE 2013 Aktiv Ferie med oplevelser! Fly og Bus Aktiv Ferie er også hyggeligt samvær! Gislevs kunder har taget ferieformen Aktiv Ferie tilsat oplevelser til sig. Vore aktive

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Pilgrimmen Forår i Galicien Foto: Peter Glunz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil: 2892 1632 mail:

Læs mere

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Lørdag,23/4 tirsdag,3/5 2016. Pris:kr.10.298,- Pilgrimme fra Portugal har i mange år fulgt denne rute hele vejen op gennem landet. Ruten går igennem forskellige

Læs mere

SÅ ER DU I GODT SELSKAB. Aktiv ferie. Golf Vandre Cykle Cykelferie Vandreferie WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10

SÅ ER DU I GODT SELSKAB. Aktiv ferie. Golf Vandre Cykle Cykelferie Vandreferie WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10 SÅ ER DU I GODT SELSKAB Aktiv ferie Golf Vandre Cykle Cykelferie Vandreferie 2015 WWW.GISLEV-REJSER.DK TLF. 62 29 12 10 1 1 Velkommen til Gislevs aktive ferier Aktive ferier hitter Vi har gennem årene

Læs mere

Kultur/vandretur i det græske øhav 2014

Kultur/vandretur i det græske øhav 2014 Kultur/vandretur i det græske øhav 2014 Kykladerne på øerne Syros, Amorgos og Naxos Rejseperiode 22 april til 2 maj begge dage incl. 10 overnatninger i alt 11 dage. Rejseleder/arrangører. Uffe Nielsen,

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Camino-vandring for begyndere

Camino-vandring for begyndere Simon Graves Camino-vandring for begyndere 30 dage og 800 kilometer med rygsæk på pilgrimsruten i Nordspanien En letvægtsguide Camino-vandring for begyndere Copyright Simon Graves (graves@kabelmail.dk)

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Pilgrimmen De første mærker sættes op. Bjarne Halgreen i gang med værktøjet. Foto: Hanne Olsen Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27

Læs mere

Indhold Side: Indhold: Årsmøde og generalforsamling: lørdag den 27. oktober i Sorø

Indhold Side: Indhold: Årsmøde og generalforsamling: lørdag den 27. oktober i Sorø Indhold Side: Indhold: 2 Kolofon 3 Indholdsfortegnelse 4 Nekrolog - Kaj Højland er død af Henrik Friediger 5 Caminoens smerte... (og sommeragurker) af Henrik Friediger 6-21 På cykel til Santiago af Tove

Læs mere

Indhold: 35-40 Den portugisiske rute langs vandet af Anne-Marie Bækkelund. 41-51 Videre mod Santiago / Dortmund > Vézelay af Ole Jellev

Indhold: 35-40 Den portugisiske rute langs vandet af Anne-Marie Bækkelund. 41-51 Videre mod Santiago / Dortmund > Vézelay af Ole Jellev Indhold Side: Indhold: 2 Kolofon 3 Indholdsfortegnelse 4-5 Afsked med en pilgrim af Tage Chabert 6-8 Interview med Vibeke Mørdrup af Erik Staffeldt 9-13 Vintercamino af Dorthe Eriksen 15-23 Tid til forandring

Læs mere

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger.

Læs mere

NADANA TOURS. Fælles ferie for alle singler. Sommer. Berlin Samos Kreta Karpathos Costa Brava

NADANA TOURS. Fælles ferie for alle singler. Sommer. Berlin Samos Kreta Karpathos Costa Brava NADANA TOURS Fælles ferie for alle singler Berlin Samos Kreta Karpathos Costa Brava Sommer 2015 Kære gæst velkommen! Du kan rejse til Samos, vores nye rejsemål i Grækenland, til Karpathos og til Kreta.

Læs mere

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012 Ferie 2012 - - Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk scan-rejseservice feriekatalog 2012 Velkommen til et nyt rejseår med Scan-Rejseservice Nr. 42 i rækken

Læs mere

Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark

Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Rocky Mountains med Søren Ervig På hesteryg og i gummibåd gennem den canadiske vildmark Afrejse 2013: 7. september 12 dages oplevelser Rejsen for dig, der ønsker at opleve vildmarken

Læs mere

Peru & Bolivia. 16 dage

Peru & Bolivia. 16 dage Peru & Bolivia 16 dage To af Sydamerikas mest spændende lande på én og samme rejse og med de største highlights. Inkaernes gamle hovedstad, Cusco, fæstningsværket Sacsayhuaman og ikke mindst Machu Picchu

Læs mere

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Rejse til NEPAL med Munke ved den store imponerende Bodh nath-stupa (tempel), der er én af de største buddhistiske stupaer i verden. 2 Ved

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Foreningen Pilgrimmen Vi går foråret i møde! Foto: Bärbel Storz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil:

Læs mere

Jerusalem på cykel... via Caminoen og Rom

Jerusalem på cykel... via Caminoen og Rom Jerusalem på cykel... via Caminoen og Rom af Poul Erik Jensen introduktion ved Simon Graves Denne lidt anderledes rejse til kristendommens tre store pilgrimsmål startede på Hærvejen sidst i marts 2012

Læs mere

Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID

Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID Mød foråret i Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID De fleste kender til Spanien: Sol, strand og vand ud til Middelhavet eller spændende storbyer som Barcelona, Madrid eller Sevilla. Men Spanien

Læs mere

Haverejse i Wales og Midtengland

Haverejse i Wales og Midtengland Haverejse i Wales og Midtengland 29. juni til 4. juli 2015 Helt nede ved sydspidsen af halvøen Lleyn i det vestligste Wales fandt vi Nanhoron, som er en perle! Rejsekoncept Jeg har tidligere arrangeret

Læs mere

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder 12 dages klassisk rundrejse i Burma Erfaren engelsktalende rejseleder Rejse til BURMA med 2 Burma Dage 12 dages klassisk rundrejse i Burma Yangon - Bagan - Mandalay - Heho - Kalaw - Yangon Som noget nyt

Læs mere

Nr. 15 Juli 2008 9. årgang. Pilgrimmen

Nr. 15 Juli 2008 9. årgang. Pilgrimmen Nr. 15 Juli 2008 9. årgang Pilgrimmen Impressum Pilgrimmen Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Forsidebillede er denne gang fra en pilgrimsvandring på Nordfyn, hvor foreningen i Pinsen forestod

Læs mere

Mig og caminoen. Mig og caminoen

Mig og caminoen. Mig og caminoen Mig og caminoen 1 Mig og caminoen 2 M i g o g c a m i n o e n Mig og caminoen 3 Henrik Friediger Mig og caminoen Om at finde sig selv og de andre på Camino de Santiago Borgen 4 M i g o g c a m i n o e

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Australien med Søren Ervig

Australien med Søren Ervig Australien med Søren Ervig En eventyrlig rejse på hesteryg, til fods, til vands og i gummibåd Rejseperiode er 26. marts 12. april 2010 Rejsen er for dig, der ønsker at opleve Australien på en anden måde

Læs mere

Kerkelingeffekten. Nu strømmer tyskerne så til caminoen i Hape Kerkelings fodspor. Og hvilke fodspor!

Kerkelingeffekten. Nu strømmer tyskerne så til caminoen i Hape Kerkelings fodspor. Og hvilke fodspor! Kerkelingeffekten I 2007 kom tyskerne ind på andenpladsen som den nationalitet, der præsenterer flest pilgrimme. Ud af de godt 114.000 pilgrimme, der er registreret som sådanne på Santiago-katedralens

Læs mere