SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR"

Transkript

1 SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR EAST KILBRIDE, SKOTLAND OKTOBER 2011.

2 Denne fotobog er til minde om en fantastik tur til vores venskabsmenighed i East Kilbride Old Parish Church, Skotland. Rejsen blev gennemført fra den 14. oktober til den 19. oktober I foråret 2010 blev idéen om at rejse til East Kilbride med pigekoret født, og efter at Henriette Thorup Ringgaard (og Anders) havde besøgt vores nye venskabsmenighed i East Kilbride Old Parish Church, var der ingen tvivl - koret skulle på tur til East Kilbride. I september 2010 blev pigekoret spurgt om, de havde lyst til at rejse til Skotland, og det havde de selvfølgelig. Der er blevet tænkt mange tanker, ansøgt om støtte hos div. fonde og foreninger, Pigekoret har sunget koncerter i både kirken og indkøbscentre og butikker for at samle penge ind. Ballerup Kommune har givet overnatningstilskud, fordi vi besøgte kommunens venskabsby East Kilbride. Sidst men ikke mindst, så var der jo også lige det kæmpe Melodi Grand Prix arrangement i Skovlunde Kirke i februar 2011, hvor overskuddet af barsalget blev doneret til Pigekorets rejse. Helt fantastisk så nåede vi målet, og på de efterfølgende sider kan I læse lidt om vore mange skønne og mindeværdige oplevelser. Stor tak til alle, som har givet en hånd / et beløb, så rejsen kunne gennemføres.

3 Fredag den 14. oktober Efter et års ventetid kom vi endelig til fredag den 14. oktober. Nu skulle vi omsider af sted til East Kilbride. Vi mødtes kl i Københavns lufthavn. Nogle blev kørt til lufthavnen af deres forældre, og andre valgte at tage S-tog og Metro. I terminal 3 var der utroligt mange mennesker, men det viste sig at være pga. problemer med bagagesystemet i terminal 3. Systemet var nemlig brudt ned, men vi skulle heldigvis checke-in i terminal 2, og her fungerede alt ok - næsten. Vi havde fået besked fra Norwegian om, at vi skulle checke-in samlet i skranken, men grundet ovenstående problemer, skulle vi i stedet checke-in via selvbetjeningsautomaterne. Terminalerne drillede os lidt, så vi var ikke mindre en 3 personer i gang med at checke-in, og andre hjalp med at dele boarding cards og bagage-strimler ud. Heldigvis havde vi over-check-in-masteren Henriette med. Det kørte bare på den terminal, som Henriette havde fået fingre i, så vi fik klaret in-checkingen, og sagt farvel til de sidste forældre. Vi kom hurtigt igennem sikkerhedscheck, og flyet fløj planmæssigt, og vi havde en fin flyvetur til Edinburgh.

4 I Edinburgh blev vi modtaget af Stewart Smith fra venskabsmenigheden og Jim Ballantyne fra Ballerup-East Kilbride venskabsforening. Vi blev kørt i bus til East Kilbride Premier Inn, og blev installeret på 5 værelser. Nikoline, Hannah og morfar + mormor skulle bo hos præsten Anne Paton og Henriette & Anders hos deres værter fra sidste besøg Ronnie og Laura Niven. Vi gik samlet ned i det lokale shopping center, og spiste frokost. (Sandwiches). Herefter blev vi fulgt til East Kilbride Old Parish Church.

5 Pigerne var lidt skuffede over kirkerummet, fordi der er gulvtæppe på gulvet, og ikke nær så god akustik, som i Skovlunde Kirke, men det lød fint alligevel, da pigerne sang et par sange. Vi gik retur til centret og så stod den på shopping... og der blev shoppet igennem. Købt bluser, musik og mange plakater med Justin Bieber for kun GBP 1,- / stk. Kl spiste vi aftensmad på en italiensk restaurant i den gamle bydel (også kaldet the village - landsbyen), hvor vi spiste italiensk buffet. Kl gik vi til the New Church Hall, hvor lederen af pigespejderne havde arrangeret lidt fælles aktiviteter med nogle børn / unge fra menigheden. En af aktiviteterne var, at alle fik et ark papir, og skulle finde en person, som f.eks havde brune øjne, som havde fødselsdag i samme måned som éen selv; og få personen til at skrive deres navn på papiret. Alle klarede det fint. Vi lavede også rap-sange, smagte på chips der havde forskellige smag (19 forskellige i alt), malede negle og dekorerede paptallerkener som lagkager mange sjove aktiviteter.

6

7 Vi fik the / saft og fine cup-kager med skotske og danske flag, og sagde pænt tak for i aften, for alle var rigtig trætte. Kl var vi retur på hotellet og roen sænkede sig forholdsvis hurtigt. Lørdag den 15. oktober Vi startede dagen med en frisk gåtur fra hotellet til The Old Church Hall, hvor morgenmaden stod klar kl Vi smurte madpakker, og så var det tid til en kort korprøve. Kl skulle vi afsted med bus på heldagstur, men hvor var nu Lenda og Winnie? Jo - de 2 voksne havde helt glemt tiden, og var dybt koncentrerede om at booke aftensmaden. Nuvel, godt at mobiltelefonen er opfundet, og af sted gik det fra restaurant til bus, hvor alle andre sad og ventede Turen gik mod Glasgow og videre til The Toussachs National Park, som ligger ca. 45 km nord for Glasgow. Først var vi på sejltur på Loch Lomond. Vi sejlede fra Balloch, og turen varede ca. 1 time. Balloch ligger i den sydlige del af søen, så der var heldigvis ingen fare for, at vi blev spist af Loch Ness søuhyret, for det holder til i den nordlige ende af søen.

8 Bagefter blev vi kørt til the Balmaha Millennium Forest Path. Her vandrede vi en kortere tur (varighed 45 min.) på en bjergryg og nød udsigten over Loch Lomond og øerne i søen.

9

10

11 Vores buschauffør havde bemærket, at pigerne undervejs havde siddet og sunget Skye Boat Song", så da vi kom retur fra vandreturen, spillede han en harpe-udgave for os i bussen. Chaufføren spurgte også om pigerne ville synge "Skye Boat Song" for ham, og det gjorde de selvfølgelig gerne. Han blev så rørt, at han kneb en tåre, og spurgte om han måtte komme til koncerten søndag aften. Det fik han naturligvis lov til, og han lovede at tage sin kone med. Buschaufføren bor tæt på Edinburgh, så han og konen skulle køre ca. 45 km.(hver vej), for at kunne overvære koncerten. Vi kom retur til Premier Inn, og alle fik mulighed for at slappe af inden aftensmaden. Aftensmaden blev indtaget på "Beefeater" (Typisk engelsk restaurant), som lå lige ved siden af hotellet. Kl blev vi hentet ved hotellet, og kørt til menighedshuset (the New Church Hall) for menigheden havde inviteret til fest. Herrerne kom i kilt. Ikke noget der sker hver dag, men kun når skotterne skal fejre noget; såsom bryllupper, nationaldag, jubilæum etc. - så det var en stor gestus de viste os. På vejen fra hotellet til the New Church Hall fik vi kort historien om kilten. Kilten var oprindeligt en plaid, som de keltiske krigere brugte. I løbet af 1600-tallet voksede plaiden til en kappe på grund af øget tilgængelighed af uld. Kappen havde oprindeligt en længde på 6,4 meter, og på grund af størrelsen begyndte man at samle

12 stoffet op i plisseringer i hånden, og stoffet blev sikret med et bredt bælte og samlet foran. Den øverste halvdel kunne bæres som en kappe draperet over venstre skulder. Med tiden er kilten blevet kortere, og i dag kender vi den som en nederdel. Nogle familier har fortsat kappen over venstre skulder, men dette stof er også blevet væsentligt kortere end den oprindelige udgave. Det er stadig en tradition i Skotland, at hver familien / klan har sit eget stof, så derfor har man kilt (stof) efter, hvad man hedder til efternavn. Udenfor menighedshuset blev vi modtaget af en sækkepibe (m. lyd), og hele aftenen blev der danset traditionelle skotske danse, og alle havde en rigtig sjov aften.

13 Kl blev der serveret lidt traditionelle kager shotbread fingers, cup-cakes, cookies, salt kiks, chips med alverdens smag og "Iron-bru" (skotsk sodavand som er kobberfarvet og lidt sødere end appelsinvand). Dagen havde været lang og fuld af mange indtryk, så vi blev kørt retur til hotellet, og det var nogle meget trætte piger, som nød at kunne trække i nattøjet og bare slappe af med lidt musik på tv'et inden de faldt i søvn.

14 Søndag den 16. oktober Søndag i East Kilbride bød bestemt ikke på en hviledag! Vi startede med vandreturen fra hotellet til the Old Church Hall for at få morgenmad, og derefter en kort korprøve. Kl begyndte menigheden at komme. Udenfor kirken blev alle modtaget at 2 sækkepiber, og kl var der gudstjeneste og pigerne sang dejligt. Ved gudstjenesten var der hele 3 dåbsbørn, og blandt dem Mr. & Mrs. Denmark, som fik deres søn døbt Brian. Efter gudstjenesten var der kirkekaffe (stående). En fast tradition som man har i East Kilbride Old Parish Church efter hver gudstjeneste. Kl gik vi ud og spiste frokost (sandwiches), og efterfølgende var der fritid. Nogle valgte at shoppe - ved ikke om det er genetisk, men de er rigtig gode til det - og andre gik tilbage til Premier Inn for at slappe af. kl var der korprøve, og de sidste ting blev sat på plads inden aftenens koncert, og så blev der serveret en gang "fish & chips".

15 Nogle af os var også så modige, at de smagte på den traditionelle haggis. Haggis er en traditionel skotsk kødret, som laves ved at udstoppe en fåremave med indmad (hjertet, lever, lunger, nyre m.m,), havregryn samt udvalgte krydderier og derefter koge det hele grundigt. Serveres oftest sammen med kartoffelmos. Det blev til endnu en hurtig tur til hotellet for at slappe af, sætte hår etc. - og så retur til kirken og kl startede koncerten. Først var der taler ved borgmesteren, som også havde en gave med til hver af pigerne (en fin kuglepen med East Kilbride s logo), så tale ved kirkens præst Anne og så fik pigerne lov at synge. Efter koncerten var der atter taler: først ved formanden for East Kilbride / Ballerup venskabsforening Angus, og til sidst talte Henriette. Koncerten gik rigtig godt, og pigerne gjorde lykke, og der var stor velfortjent ros til dem, Mie og Mette. Den skotske menighed er meget imponeret, og synes det er utroligt, at pigerne kan synge flerstemmigt. De skotske sange gik lige i hjerterne på publikum. Efter koncerten (kl ), var der atter kirkekaffe, men det deltog pigerne ikke rigtigt i. De var ganske simpelt for trætte, så vi gik til hotellet og puttede alle. Mie, Mette og Henriette blev naturligvis til kirkekaffen, og fik talt med div. personer efter koncerten og modtog megen velfortjent ros.

16 Mandag den 17. oktober Mandag begyndte som alle andre dage med en vandretur til The Old Church Hall for at spise morgenmad kl og smøre frokostpakker. Inden dagens udflugt startede holdt vi en korprøve, hvor der blev taget fat på det kommende julerepertoire. Kl satte bussen kurs mod Edinburgh, og vi ankom til Edinburgh i rigtig kraftigt regnvejr og sådan fortsatte det, men vi var i Edinburgh. Vi besøgte først borgen Edinburgh Castle, som står på en klippe højt over byen, og her har borgen stået i over år. Den ældste del af Edinburgh Castle er St. Margarets kapel, som stammer fra det 12. århundrede. I det lille kapel blev der naturligvis sunget. Vi nød udsigten over byen med dens mange gamle bygninger fra 1700-tallet (trods regnen), og så også Skotlands kronjuveler, som opbevares på Edinburgh slot. Inden vi forlod slottet besøgte vi Skotlands Nationale Krigsmuseum, og så var vi så heldige, at vi fik lov til at sidde indenfor på slottet og spise vore madpakker.

17

18 Fra borgen går den middelalderlige strøggade The Royal Mile, og hele vejen ned af gaden er der mulighed for at shoppe skotske specialiteter, så den måtte vi naturligvis også besøge. Jim kendte nogle gode forretninger, hvor der var mulighed for at købe kilter, halstørklæder, souvenirs ja alt hvad hjertet begærer, og det gjorde vi så. På vejen ned af Royal Mile kom vi lige forbi St. Giles Cathedral, så den måtte vi naturligvis også lige ind og se. Inde i St. Giles Cathedral opdagede Henriette pludselig, at døbefonten var en lille kopi af Thorvaldsens Engel knælende med døbefont. Originalen står i Københavns Domkirke. Vi besøgte også The Noisy Museum, som viste sig bare at være et museum med gammelt legetøj. Slet ikke så sjovt, som beskrivelsen af museet havde været. De ting, man kunne prøve, fungerede ikke, så det var hurtigt overset. Vi kørte retur til hotellet i East Kilbride, og kl gik vi til The Tower i East Kilbride Shopping Centre, hvor vi spise aftensmad. Mandag aften var en hygge aften, hvor vi KUN var koret, så nu var det tilladt at tale dansk hele tiden. Vi havde lånt The Old Church Hall, så her blev hygget med sange og konkurrencer.

19 Vi skulle naturligvis også fejre Mathildes fødselsdag - selvom hun først fyldte år næste dag. Der blev serveret ægte danske lagkager med Nutella, Vanilje is, jordbær, danske flag og 11 lys. Kl forlod vi atter salen, for nu var det blevet tid til at skøjte. Midt i East Kilbride Shipping Centre ligger East Kilbride Ice Rink. Vi lejede skøjter til alle piger, og så var der sjov på isen til musik og discolys. Alle havde en sjov aften, også selvom en del faldt på isen, og nogle stykker måtte have isposer på skulderen eller håndled. Kl blev skøjterne returneret, og vi gik næsten alle glade retur til hotellet. Louise var faldet lige før lukketid, og havde desværre meget ondt, så hun måtte lige en tur forbi en læge og blive tjekket. Heldigvis var der ingen brud på ribben, men Louise havde forstrukket en muskel.

20 Tirsdag den 18. oktober I dag startede vi naturligvis med at fejre Mathildes 11 års fødselsdag. Hun blev vækket med danske flag, fødselsdagssang og gave. Vi gik til The Old Church Hall for at spise morgenmad. I dag var sidste dag, hvor vi skulle spise morgenmad her, så vi sagde naturligvis også mange tak til Mary (og Stewart), til Angus og de 2 andre damer, som havde hjulpet med at lave morgenmad til os under vores besøg, og for alt det andet de havde gjort for os! Vi havde lidt gaver med fra Danmark (dansk design), og så fik de også korets jule-cd.

21 Derefter satte vi kursen mod Glasgow. Vi gik ned til stationen, og tog toget til Glasgow Central Station. Herfra gik vi først til den gamle bydel, hvor Jim fortalte lidt om sukker- og tobaks industriens storhed i byen Glasgow, og også lidt om de gamle flotte bygninger. Vi besøgte også Glasgow Royal Concert Hall, men desværre var der lukket pga. prøve. Vejret viste sig ikke fra den bedste side, så vi trak ind i endnu et shopping center, men det generede ikke pigerne. Vores mødepunkt blev tilfældigvis lige ved en Claire s-butik (en butik med accessories i form af tasker, øreringe, smykker, hårfarve, hårspænder, osv.), som er blevet en super populær butik hos pigerne. Vi mødtes igen kl , og der var faktisk nogle af pigerne, som ikke var kommet længere end til Claries, selvom der var rigtig mange butikker i centret. De sidste gaver var købt, og næsten alle pengene brugt. Nu var det tid

22 til frokost, og Mie havde fundet en god italiensk restaurant, så vi fik alle noget vi kunne lide. Budgettet tillod også en rigtig lækker dessert til alle, så vi var godt mætte. Inden vi gik, ville tjenerne gerne høre pigerne synge. Vi sang: Feel good! Der var rigtig mange mennesker i restauranten og megen snakken, men da pigerne begyndte at synge, blev der stille. Sangen tog kegler, og vi blev spurgt om vi kom igen i morgen, men det kunne vi jo desværre ikke.så gik turen retur med tog til East Kilbride, og vi gik tilbage til The Old Church Hall. Her havde vore søde morgenmads-damer lavet the til os, og så var det tid til endnu en lille korprøve med sange fra julerepertoiret. Kl gik vi ned til "The New Church Hall", og herfra blev vi kørt til Glasgow Cathedral i private biler af medlemmer fra menigheden. Hvilken kirke mødte os - en stor og fantastisk kirke fra 1100-tallet!

23

24 Alle fik lov at gå rundt og tage billeder, mens Mie og Mette prøvede orgel og akustik. Pigerne var rigtig trætte, men da de fornemmede klangen i Glasgow Cathedral blomstrede de helt op, og sang som små engle. Så var det tid til hurtig omklædning, og en sandwich eller 2 inden koncerten. Koncerten begyndte kl , og det er absolut noget af det bedste pigerne har præsteret. De er 110 procent gode ambassadører for Skovlunde Kirke. Nogle turister fra kom ind i kirken, fordi de så, at der var lys. De endte med at sidde på rækkerne og nyde koncerten, og blev så rørt over sangene og musikken, så tårerne trillede. Det vidste sig at være japanere, og efter koncerten ville de gerne vide, hvor og hvornår pigerne skulle synge næste koncert. Japanerne blev lidt skuffet over, at de ikke fik mulighed for at høre koret mere i Skotland, men Winnie fik deres kort, og de fik hendes. Japanerne mener bestemt, at de skal til Copenhagen inden for det næste år. De vil skrive, når de kommer for at tjekke om der er mulighed for at høre pigerne synge igen.

25 Efter koncerten blev vi kørt retur til hotellet, og så var der hygge på de forskellige værelser. Nogle piger forsøgte at holde sig vågne hele natten. De havde samlet 103 stk. sukkerposer, drak the og kaffe, sodavand, dyppede hovedet og fødder i iskoldt vand etc. for at holde sig vågne. Da de ikke måtte larme, og være meget aktive i form af fysisk udfoldelse (løb og hop), overmandede søvnen dem trods alt kl Onsdag den 19. oktober Rejsens sidste dag. Vi havde alle pakket kufferterne aftenen før, så vi blot skulle op og lægge de sidste ting i kufferterne. Kl mødtes vi i receptionen, og gik over på restaurant The Beefeater, hvor vi fik en god gang english breakfast. Pigerne var lidt skuffet over morgenmaden, idet de troede, at de ville få sprød bacon og små brunch pølser til scrambled egg (røræg), men sådan er den engelske morgenmad jo ikke altid...

26 Kl gik vi retur til Premier Inn og tjekkede ud, sagde farvel og på gensyn til vore værter (Stewart, Anne, Mary, Angus og Jim) og hoppede ind i bussen. I Edinburgh lufthavn gik det meget hurtigt at lave check-in som samlet gruppe, og vi forlod Skotland kl mættede at gode oplevelser. Vi landede kl , men i Københavns lufthavn var vi lidt uheldige. Bagagesorteringsanlægget fungerede ikke, så det tog rigtig laaaaannng tid inden vores bagage kom på båndet, og så var bagagen fra 3 fly blandet sammen. Endelig kl havde vi alle fået vores bagage, og vi kunne gå ud til vore familier, som ventede i ankomsthallen. Skotlandsturen havde været en kæmpe succes! Tusind tak til alle, som deltog i denne kor-tourné til East Kilbride, Glasgow og Edinburgh for mange sjove, minderige, lærerige og skønne oplevelser!

27 Deltagerliste Skovlunde Kirkes Pigekor Anne Eline Kruse Knudsen Emma Rasmussen Hannah Lyngholm Jensen Helena Jørgensen Julie Lund Louise Tingstedt Mathilde Ryde Mette Kristensen Nikoline Ryde Rebecka Grentoft Sabrina Hougaard Sara E. Møller Signe Saur Kaas Albertsen Siri M. Stora Sofie Korsgaard Sofie Mathisen Tenna Østerberg Victoria Francke Mikkelsen Korledere, Præst og hjælpere Mette Lilsig Mie Korp Sloth Henriette Thorup Ringgaard Anders Ringgaard Kristensen Henning Christensen Lenda Mathisen Ulla Christensen Winnie Jørgensen

28 East Kilbride, Skotland Skovlunde Kirkes Pigekor Friday 14th of October We all meet in the departure lounge at Copenhagen Airport for check-in Departure from Copenhagen Airport by Norwegian Arrival at Edinburgh Airport ( local time) Our hosts Stewart and Jim are waiting for us with a tourist bus and they will take us to East Kilbride Arrival at East Kilbride Premier Inn and lunch Then we will be accommodated We have a look at the church called East Kilbride Old Parish Church and we are trying the acoustics of the church Afterwards a short sightseeing in East Kilbride (by feet) Maybe time to browse the shops in East Kilbride Shopping Center We all meet and go to a restaurant Dinner Evening with young people from East Kilbride Old Parish Church in the New Church Hall (Brownies and Girl Guides) Evening tea and cookies Good night Saturday 15th of October Breakfast and we are making sandwiches for lunch minutes of voice training in the church Full day trip by tourist bus to the Scottish Highland On our way we will visit the Loch Lomond area, hiking in the nature area, sailing on Loch and mountain hiking (foot ware very important) Back in East Kilbride post card writing, possibilities to shop etc Relaxing at the room We go together to a restaurant Dinner Evening of Friendship with the congregation of East Kilbride Old Parish Church.

29 We are leaning to dance traditional Scottish and we are going to sing some songs together Thanks for tonight and we need some sleep. Sunday 16th of October Breakfast Warming up the voices and rehearsal in the church Participation in Worship Lunch Time to relax, games, walks in the Park in East Kilbride or shopping Tea and cookies hour rehearsal for the concert We eat dinner in the Old Church Hall (Fish and Chips) Back to the hotel Premier Inn We meet in the church, change clothes, last messages and concentration Concert in East Kilbride Old Parish Church A quick cup of tea and back to the Premier Inn good night Monday 17th of October Breakfast and we are making sandwiches for lunch Rehearsal (Xmas songs / Christmas song) Full day trip by tourist bus to Edinburgh Arrival at Edinburgh Castle Afterwards we will have a look at the old town with the Scottish Parlement, The Royal Mile etc Lunch (sandwiches) Visit to The Noisy Museum and opportunity for shipping in the many shops near the castle / town center Departure from Edinburgh Arrival at the Premier Inn We go to a restaurant Dinner Evening on our own at the Old Church Hall You are allowed to speak Danish. We are celebrating Mathilde s birthday

30 19.45 We go to East Kilbride Ice Rink for skating Back to the Premier Inn good night Tuesday 18th of October Mathilde s 11 years birthday Good morning to Mathilde birthday song Breakfast Thanks to our hosts and the breakfast ladies Departure for Glasgow by train Sightseeing and shopping Lunch in a restaurant We are leaving Glasgow by train We meet in the Old Church Hall Tea-time Voice training and rehearsal of Christmas repertoire We go by car to Glasgow Cathedral from the New Church Hall We have a look at Glasgow Cathedral Rehearsal and concentration Sandwiches and fruit Concert in Glasgow Cathedral Back to the Premier Inn, East Kilbride by car Good night Wednesday 19th of October We packing our things and meet in the lobby English breakfast at the Beefeater We are checking-out of Premier Inn Farewell and thanks to our hosts from East Kilbride Old Parish Church Departure from East Kilbride Arrival at Edinburg Airport and check-in Departure from Edinburgh Airport by Norwegian Arrival at Copenhagen Airport Baggage and we find our family in the hall of arrival Goodbye and thank you - (Right to income estimate reserved)

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Efterårsaktiviteter. Oktober 2008 8. årgang nummer 8. Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38790140 Lærervær.: 38797140

Efterårsaktiviteter. Oktober 2008 8. årgang nummer 8. Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38790140 Lærervær.: 38797140 ildeskolenyt! Efterårsaktiviteter I september var 9. og 9/10. klasse på lejrskole i Edinburgh, Skotland. Turen blev så fremragende, at den fortjener omtale og billeder fra hver af de to klasser. Vi har

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Indien 15. januar 23. januar 2013

Indien 15. januar 23. januar 2013 Infobrev 4 Ranum 05.01.13 Indien 15. januar 23. januar 2013 Kære forældre. Jeg ønsker jer et godt nytår og jeg håber, at I også har haft en glædelig jul. Nu sker det snart, rejsen og eventyret står for

Læs mere

Å R S M Ø D E 2 0 0 7

Å R S M Ø D E 2 0 0 7 NORDISK FORUM FÖR BYGGNADSKALK RAKENNUSKALKIN POHJOISMAINEN FORUMI Å R S M Ø D E 2 0 0 7 Greenwich, England 14. 16. september 2007 The annual meeting for the Nordic Building Limes Forum 2007 is held in

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Californien den 14-24. oktober 2011

Californien den 14-24. oktober 2011 Californien den 14-24. oktober 2011 Arrangeret af Aalborg Stiftsbestyrelse Rejseleder: Provst Carsten Bøgh Pedersen Fredag den 14. oktober 2011 Flynr.: 05.00 Seneste check in i Aalborg Lufthavn 06.25 Afgang

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Edinburgh 2012 2.R. 2.R at Stirling Castle. VUC Storstrøm Faxe

Edinburgh 2012 2.R. 2.R at Stirling Castle. VUC Storstrøm Faxe Edinburgh 2012 2.R 2.R at Stirling Castle VUC Storstrøm Faxe Søndag d. 07/10-12 Da klokken var omkring 11.00, mødtes vi i Kastrup Lufthavn. Da vi langt om længe var blevet checket ind efter nogle mindre

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk 17.4.2015 Lettisk optankning En delegation fra Letland besøgte i dag Servicestationen, der er et projekt under Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUV), hvor der er en praktisk tilgang til unge, der ikke

Læs mere

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK)

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Information Systems ICT Welcome to Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Agenda Autumn Meeting 2013 Thursday 24:th of October 10:00 Velkomst. Status fra formanden og gennemgang af program for høstmødet

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Seminar/møde med AgipKCO under el. umiddelbart før messen (tbc). Fordelagtig gruppepris på fly og hotel (ikke inkl. i deltagerprisen).

Seminar/møde med AgipKCO under el. umiddelbart før messen (tbc). Fordelagtig gruppepris på fly og hotel (ikke inkl. i deltagerprisen). Olie, gas & offshore Bindende tilmelding til fælles informationsstand på Almaty, Kasakhstan den 3.-6. oktober 2006 Sæt X Deltagelse på stand Vi tilmelder os hermed bindende til den danske fællessstand

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Studietur til Bruxelles 2010 2c

Studietur til Bruxelles 2010 2c Studietur til Bruxelles 2010 2c Mandag den 8. marts Kl. 05.51 stod hele 2.c på Banegården i Ringkøbing, spændte på hvad denne uge ville bringe. I toget mod Esbjerg fejrede vi Rune som blev 19 år denne

Læs mere

1 Rejsen til Japan Torsdag den 23. marts var dagen, vi alle havde ventet på. Rejsen til Japan. Gennem 5 års opsparing, havde vi samlet omkring 200.000 kr. ind. Vi havde knoklet for pengene ved at vaske

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede

På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede På Kukkiwon internationalt instruktør kursus En rejseberetning af Mikael Oddershede Kukkiwon er stedet hvor Taekwondos internationale standarder bliver fastsat, og ikke mindst stedet hvor internationale

Læs mere

Islay 2013. 31. maj 9. juni

Islay 2013. 31. maj 9. juni Islay 2013 31. maj 9. juni Fredag den 31. maj 2013 Tue kørte os til Flensborg, hvor vi afhentede udlejningsbilen. Efter cirka 650 km kørsel ankom vi til Ijmuiden nær Amsterdam. Her skulle vi med færgen

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår.

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. Her ligger TUMLETOFTEN, en almindelig dansk by. Den er ikke særlig stor, men den er heller ikke helt lille. Egentlig

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Turen til Berlin 28. september 2009 30. september 2009

Turen til Berlin 28. september 2009 30. september 2009 Turen til Berlin 28. september 2009 30. september 2009 Punkt... Side Mandag den 28. september 2009...3 Tirsdag den 29. september 2009...5 Onsdag den 30. september 2009...7 Mandag den 28. september 2009

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Ollerup den 17. december 2009.

Nyhedsbrev nr. 5. Ollerup den 17. december 2009. Ollerup den 17. december 2009. Nyhedsbrev nr. 5. Julen står for døren. Snart vil der falde lidt ro på os. Det glæder vi os alle til. Juleferien begynder i morgen, fredag den 18. december kl. 10.45. Vi

Læs mere

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj.

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. 9 dage * Teknisk arrangør: Unitas Rejser i samarbejde med aibidji. Dansk rejseleder: Keld Møller Pedersen. Armensk

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Ni Hao! Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Lenovo s hovedsæde og fabrik i Beijing den 11-16. september 2013 På turen vil du også få mulighed for at få opdateret

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Regelmæssige udsagnsord

Regelmæssige udsagnsord Regelmæssige udsagnsord er den korteste form af et ord. Man finder navneform ved at sætte at foran ordet. er det der sker lige nu. De fleste udsagnsord danner nutid ved at sætte er til stammen. er det,

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder Uge: 2 Lave billeder Sted: Børnehavens fysioterapi-rum at male med fine bevægelser på småt papir at give sig tid til aktiviteter at udvikle de kreative evner En god oplevelse, hvor børnene var koncentreret

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

H E L E E Nr. 8 - september 2014

H E L E E Nr. 8 - september 2014 H E L E E Nr. 8 - september 2014 HELENENYT Lørdag den 19 juli Nr. 8 (september årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere