SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR"

Transkript

1 SKOVLUNDE KIRKES PIGEKOR EAST KILBRIDE, SKOTLAND OKTOBER 2011.

2 Denne fotobog er til minde om en fantastik tur til vores venskabsmenighed i East Kilbride Old Parish Church, Skotland. Rejsen blev gennemført fra den 14. oktober til den 19. oktober I foråret 2010 blev idéen om at rejse til East Kilbride med pigekoret født, og efter at Henriette Thorup Ringgaard (og Anders) havde besøgt vores nye venskabsmenighed i East Kilbride Old Parish Church, var der ingen tvivl - koret skulle på tur til East Kilbride. I september 2010 blev pigekoret spurgt om, de havde lyst til at rejse til Skotland, og det havde de selvfølgelig. Der er blevet tænkt mange tanker, ansøgt om støtte hos div. fonde og foreninger, Pigekoret har sunget koncerter i både kirken og indkøbscentre og butikker for at samle penge ind. Ballerup Kommune har givet overnatningstilskud, fordi vi besøgte kommunens venskabsby East Kilbride. Sidst men ikke mindst, så var der jo også lige det kæmpe Melodi Grand Prix arrangement i Skovlunde Kirke i februar 2011, hvor overskuddet af barsalget blev doneret til Pigekorets rejse. Helt fantastisk så nåede vi målet, og på de efterfølgende sider kan I læse lidt om vore mange skønne og mindeværdige oplevelser. Stor tak til alle, som har givet en hånd / et beløb, så rejsen kunne gennemføres.

3 Fredag den 14. oktober Efter et års ventetid kom vi endelig til fredag den 14. oktober. Nu skulle vi omsider af sted til East Kilbride. Vi mødtes kl i Københavns lufthavn. Nogle blev kørt til lufthavnen af deres forældre, og andre valgte at tage S-tog og Metro. I terminal 3 var der utroligt mange mennesker, men det viste sig at være pga. problemer med bagagesystemet i terminal 3. Systemet var nemlig brudt ned, men vi skulle heldigvis checke-in i terminal 2, og her fungerede alt ok - næsten. Vi havde fået besked fra Norwegian om, at vi skulle checke-in samlet i skranken, men grundet ovenstående problemer, skulle vi i stedet checke-in via selvbetjeningsautomaterne. Terminalerne drillede os lidt, så vi var ikke mindre en 3 personer i gang med at checke-in, og andre hjalp med at dele boarding cards og bagage-strimler ud. Heldigvis havde vi over-check-in-masteren Henriette med. Det kørte bare på den terminal, som Henriette havde fået fingre i, så vi fik klaret in-checkingen, og sagt farvel til de sidste forældre. Vi kom hurtigt igennem sikkerhedscheck, og flyet fløj planmæssigt, og vi havde en fin flyvetur til Edinburgh.

4 I Edinburgh blev vi modtaget af Stewart Smith fra venskabsmenigheden og Jim Ballantyne fra Ballerup-East Kilbride venskabsforening. Vi blev kørt i bus til East Kilbride Premier Inn, og blev installeret på 5 værelser. Nikoline, Hannah og morfar + mormor skulle bo hos præsten Anne Paton og Henriette & Anders hos deres værter fra sidste besøg Ronnie og Laura Niven. Vi gik samlet ned i det lokale shopping center, og spiste frokost. (Sandwiches). Herefter blev vi fulgt til East Kilbride Old Parish Church.

5 Pigerne var lidt skuffede over kirkerummet, fordi der er gulvtæppe på gulvet, og ikke nær så god akustik, som i Skovlunde Kirke, men det lød fint alligevel, da pigerne sang et par sange. Vi gik retur til centret og så stod den på shopping... og der blev shoppet igennem. Købt bluser, musik og mange plakater med Justin Bieber for kun GBP 1,- / stk. Kl spiste vi aftensmad på en italiensk restaurant i den gamle bydel (også kaldet the village - landsbyen), hvor vi spiste italiensk buffet. Kl gik vi til the New Church Hall, hvor lederen af pigespejderne havde arrangeret lidt fælles aktiviteter med nogle børn / unge fra menigheden. En af aktiviteterne var, at alle fik et ark papir, og skulle finde en person, som f.eks havde brune øjne, som havde fødselsdag i samme måned som éen selv; og få personen til at skrive deres navn på papiret. Alle klarede det fint. Vi lavede også rap-sange, smagte på chips der havde forskellige smag (19 forskellige i alt), malede negle og dekorerede paptallerkener som lagkager mange sjove aktiviteter.

6

7 Vi fik the / saft og fine cup-kager med skotske og danske flag, og sagde pænt tak for i aften, for alle var rigtig trætte. Kl var vi retur på hotellet og roen sænkede sig forholdsvis hurtigt. Lørdag den 15. oktober Vi startede dagen med en frisk gåtur fra hotellet til The Old Church Hall, hvor morgenmaden stod klar kl Vi smurte madpakker, og så var det tid til en kort korprøve. Kl skulle vi afsted med bus på heldagstur, men hvor var nu Lenda og Winnie? Jo - de 2 voksne havde helt glemt tiden, og var dybt koncentrerede om at booke aftensmaden. Nuvel, godt at mobiltelefonen er opfundet, og af sted gik det fra restaurant til bus, hvor alle andre sad og ventede Turen gik mod Glasgow og videre til The Toussachs National Park, som ligger ca. 45 km nord for Glasgow. Først var vi på sejltur på Loch Lomond. Vi sejlede fra Balloch, og turen varede ca. 1 time. Balloch ligger i den sydlige del af søen, så der var heldigvis ingen fare for, at vi blev spist af Loch Ness søuhyret, for det holder til i den nordlige ende af søen.

8 Bagefter blev vi kørt til the Balmaha Millennium Forest Path. Her vandrede vi en kortere tur (varighed 45 min.) på en bjergryg og nød udsigten over Loch Lomond og øerne i søen.

9

10

11 Vores buschauffør havde bemærket, at pigerne undervejs havde siddet og sunget Skye Boat Song", så da vi kom retur fra vandreturen, spillede han en harpe-udgave for os i bussen. Chaufføren spurgte også om pigerne ville synge "Skye Boat Song" for ham, og det gjorde de selvfølgelig gerne. Han blev så rørt, at han kneb en tåre, og spurgte om han måtte komme til koncerten søndag aften. Det fik han naturligvis lov til, og han lovede at tage sin kone med. Buschaufføren bor tæt på Edinburgh, så han og konen skulle køre ca. 45 km.(hver vej), for at kunne overvære koncerten. Vi kom retur til Premier Inn, og alle fik mulighed for at slappe af inden aftensmaden. Aftensmaden blev indtaget på "Beefeater" (Typisk engelsk restaurant), som lå lige ved siden af hotellet. Kl blev vi hentet ved hotellet, og kørt til menighedshuset (the New Church Hall) for menigheden havde inviteret til fest. Herrerne kom i kilt. Ikke noget der sker hver dag, men kun når skotterne skal fejre noget; såsom bryllupper, nationaldag, jubilæum etc. - så det var en stor gestus de viste os. På vejen fra hotellet til the New Church Hall fik vi kort historien om kilten. Kilten var oprindeligt en plaid, som de keltiske krigere brugte. I løbet af 1600-tallet voksede plaiden til en kappe på grund af øget tilgængelighed af uld. Kappen havde oprindeligt en længde på 6,4 meter, og på grund af størrelsen begyndte man at samle

12 stoffet op i plisseringer i hånden, og stoffet blev sikret med et bredt bælte og samlet foran. Den øverste halvdel kunne bæres som en kappe draperet over venstre skulder. Med tiden er kilten blevet kortere, og i dag kender vi den som en nederdel. Nogle familier har fortsat kappen over venstre skulder, men dette stof er også blevet væsentligt kortere end den oprindelige udgave. Det er stadig en tradition i Skotland, at hver familien / klan har sit eget stof, så derfor har man kilt (stof) efter, hvad man hedder til efternavn. Udenfor menighedshuset blev vi modtaget af en sækkepibe (m. lyd), og hele aftenen blev der danset traditionelle skotske danse, og alle havde en rigtig sjov aften.

13 Kl blev der serveret lidt traditionelle kager shotbread fingers, cup-cakes, cookies, salt kiks, chips med alverdens smag og "Iron-bru" (skotsk sodavand som er kobberfarvet og lidt sødere end appelsinvand). Dagen havde været lang og fuld af mange indtryk, så vi blev kørt retur til hotellet, og det var nogle meget trætte piger, som nød at kunne trække i nattøjet og bare slappe af med lidt musik på tv'et inden de faldt i søvn.

14 Søndag den 16. oktober Søndag i East Kilbride bød bestemt ikke på en hviledag! Vi startede med vandreturen fra hotellet til the Old Church Hall for at få morgenmad, og derefter en kort korprøve. Kl begyndte menigheden at komme. Udenfor kirken blev alle modtaget at 2 sækkepiber, og kl var der gudstjeneste og pigerne sang dejligt. Ved gudstjenesten var der hele 3 dåbsbørn, og blandt dem Mr. & Mrs. Denmark, som fik deres søn døbt Brian. Efter gudstjenesten var der kirkekaffe (stående). En fast tradition som man har i East Kilbride Old Parish Church efter hver gudstjeneste. Kl gik vi ud og spiste frokost (sandwiches), og efterfølgende var der fritid. Nogle valgte at shoppe - ved ikke om det er genetisk, men de er rigtig gode til det - og andre gik tilbage til Premier Inn for at slappe af. kl var der korprøve, og de sidste ting blev sat på plads inden aftenens koncert, og så blev der serveret en gang "fish & chips".

15 Nogle af os var også så modige, at de smagte på den traditionelle haggis. Haggis er en traditionel skotsk kødret, som laves ved at udstoppe en fåremave med indmad (hjertet, lever, lunger, nyre m.m,), havregryn samt udvalgte krydderier og derefter koge det hele grundigt. Serveres oftest sammen med kartoffelmos. Det blev til endnu en hurtig tur til hotellet for at slappe af, sætte hår etc. - og så retur til kirken og kl startede koncerten. Først var der taler ved borgmesteren, som også havde en gave med til hver af pigerne (en fin kuglepen med East Kilbride s logo), så tale ved kirkens præst Anne og så fik pigerne lov at synge. Efter koncerten var der atter taler: først ved formanden for East Kilbride / Ballerup venskabsforening Angus, og til sidst talte Henriette. Koncerten gik rigtig godt, og pigerne gjorde lykke, og der var stor velfortjent ros til dem, Mie og Mette. Den skotske menighed er meget imponeret, og synes det er utroligt, at pigerne kan synge flerstemmigt. De skotske sange gik lige i hjerterne på publikum. Efter koncerten (kl ), var der atter kirkekaffe, men det deltog pigerne ikke rigtigt i. De var ganske simpelt for trætte, så vi gik til hotellet og puttede alle. Mie, Mette og Henriette blev naturligvis til kirkekaffen, og fik talt med div. personer efter koncerten og modtog megen velfortjent ros.

16 Mandag den 17. oktober Mandag begyndte som alle andre dage med en vandretur til The Old Church Hall for at spise morgenmad kl og smøre frokostpakker. Inden dagens udflugt startede holdt vi en korprøve, hvor der blev taget fat på det kommende julerepertoire. Kl satte bussen kurs mod Edinburgh, og vi ankom til Edinburgh i rigtig kraftigt regnvejr og sådan fortsatte det, men vi var i Edinburgh. Vi besøgte først borgen Edinburgh Castle, som står på en klippe højt over byen, og her har borgen stået i over år. Den ældste del af Edinburgh Castle er St. Margarets kapel, som stammer fra det 12. århundrede. I det lille kapel blev der naturligvis sunget. Vi nød udsigten over byen med dens mange gamle bygninger fra 1700-tallet (trods regnen), og så også Skotlands kronjuveler, som opbevares på Edinburgh slot. Inden vi forlod slottet besøgte vi Skotlands Nationale Krigsmuseum, og så var vi så heldige, at vi fik lov til at sidde indenfor på slottet og spise vore madpakker.

17

18 Fra borgen går den middelalderlige strøggade The Royal Mile, og hele vejen ned af gaden er der mulighed for at shoppe skotske specialiteter, så den måtte vi naturligvis også besøge. Jim kendte nogle gode forretninger, hvor der var mulighed for at købe kilter, halstørklæder, souvenirs ja alt hvad hjertet begærer, og det gjorde vi så. På vejen ned af Royal Mile kom vi lige forbi St. Giles Cathedral, så den måtte vi naturligvis også lige ind og se. Inde i St. Giles Cathedral opdagede Henriette pludselig, at døbefonten var en lille kopi af Thorvaldsens Engel knælende med døbefont. Originalen står i Københavns Domkirke. Vi besøgte også The Noisy Museum, som viste sig bare at være et museum med gammelt legetøj. Slet ikke så sjovt, som beskrivelsen af museet havde været. De ting, man kunne prøve, fungerede ikke, så det var hurtigt overset. Vi kørte retur til hotellet i East Kilbride, og kl gik vi til The Tower i East Kilbride Shopping Centre, hvor vi spise aftensmad. Mandag aften var en hygge aften, hvor vi KUN var koret, så nu var det tilladt at tale dansk hele tiden. Vi havde lånt The Old Church Hall, så her blev hygget med sange og konkurrencer.

19 Vi skulle naturligvis også fejre Mathildes fødselsdag - selvom hun først fyldte år næste dag. Der blev serveret ægte danske lagkager med Nutella, Vanilje is, jordbær, danske flag og 11 lys. Kl forlod vi atter salen, for nu var det blevet tid til at skøjte. Midt i East Kilbride Shipping Centre ligger East Kilbride Ice Rink. Vi lejede skøjter til alle piger, og så var der sjov på isen til musik og discolys. Alle havde en sjov aften, også selvom en del faldt på isen, og nogle stykker måtte have isposer på skulderen eller håndled. Kl blev skøjterne returneret, og vi gik næsten alle glade retur til hotellet. Louise var faldet lige før lukketid, og havde desværre meget ondt, så hun måtte lige en tur forbi en læge og blive tjekket. Heldigvis var der ingen brud på ribben, men Louise havde forstrukket en muskel.

20 Tirsdag den 18. oktober I dag startede vi naturligvis med at fejre Mathildes 11 års fødselsdag. Hun blev vækket med danske flag, fødselsdagssang og gave. Vi gik til The Old Church Hall for at spise morgenmad. I dag var sidste dag, hvor vi skulle spise morgenmad her, så vi sagde naturligvis også mange tak til Mary (og Stewart), til Angus og de 2 andre damer, som havde hjulpet med at lave morgenmad til os under vores besøg, og for alt det andet de havde gjort for os! Vi havde lidt gaver med fra Danmark (dansk design), og så fik de også korets jule-cd.

21 Derefter satte vi kursen mod Glasgow. Vi gik ned til stationen, og tog toget til Glasgow Central Station. Herfra gik vi først til den gamle bydel, hvor Jim fortalte lidt om sukker- og tobaks industriens storhed i byen Glasgow, og også lidt om de gamle flotte bygninger. Vi besøgte også Glasgow Royal Concert Hall, men desværre var der lukket pga. prøve. Vejret viste sig ikke fra den bedste side, så vi trak ind i endnu et shopping center, men det generede ikke pigerne. Vores mødepunkt blev tilfældigvis lige ved en Claire s-butik (en butik med accessories i form af tasker, øreringe, smykker, hårfarve, hårspænder, osv.), som er blevet en super populær butik hos pigerne. Vi mødtes igen kl , og der var faktisk nogle af pigerne, som ikke var kommet længere end til Claries, selvom der var rigtig mange butikker i centret. De sidste gaver var købt, og næsten alle pengene brugt. Nu var det tid

22 til frokost, og Mie havde fundet en god italiensk restaurant, så vi fik alle noget vi kunne lide. Budgettet tillod også en rigtig lækker dessert til alle, så vi var godt mætte. Inden vi gik, ville tjenerne gerne høre pigerne synge. Vi sang: Feel good! Der var rigtig mange mennesker i restauranten og megen snakken, men da pigerne begyndte at synge, blev der stille. Sangen tog kegler, og vi blev spurgt om vi kom igen i morgen, men det kunne vi jo desværre ikke.så gik turen retur med tog til East Kilbride, og vi gik tilbage til The Old Church Hall. Her havde vore søde morgenmads-damer lavet the til os, og så var det tid til endnu en lille korprøve med sange fra julerepertoiret. Kl gik vi ned til "The New Church Hall", og herfra blev vi kørt til Glasgow Cathedral i private biler af medlemmer fra menigheden. Hvilken kirke mødte os - en stor og fantastisk kirke fra 1100-tallet!

23

24 Alle fik lov at gå rundt og tage billeder, mens Mie og Mette prøvede orgel og akustik. Pigerne var rigtig trætte, men da de fornemmede klangen i Glasgow Cathedral blomstrede de helt op, og sang som små engle. Så var det tid til hurtig omklædning, og en sandwich eller 2 inden koncerten. Koncerten begyndte kl , og det er absolut noget af det bedste pigerne har præsteret. De er 110 procent gode ambassadører for Skovlunde Kirke. Nogle turister fra kom ind i kirken, fordi de så, at der var lys. De endte med at sidde på rækkerne og nyde koncerten, og blev så rørt over sangene og musikken, så tårerne trillede. Det vidste sig at være japanere, og efter koncerten ville de gerne vide, hvor og hvornår pigerne skulle synge næste koncert. Japanerne blev lidt skuffet over, at de ikke fik mulighed for at høre koret mere i Skotland, men Winnie fik deres kort, og de fik hendes. Japanerne mener bestemt, at de skal til Copenhagen inden for det næste år. De vil skrive, når de kommer for at tjekke om der er mulighed for at høre pigerne synge igen.

25 Efter koncerten blev vi kørt retur til hotellet, og så var der hygge på de forskellige værelser. Nogle piger forsøgte at holde sig vågne hele natten. De havde samlet 103 stk. sukkerposer, drak the og kaffe, sodavand, dyppede hovedet og fødder i iskoldt vand etc. for at holde sig vågne. Da de ikke måtte larme, og være meget aktive i form af fysisk udfoldelse (løb og hop), overmandede søvnen dem trods alt kl Onsdag den 19. oktober Rejsens sidste dag. Vi havde alle pakket kufferterne aftenen før, så vi blot skulle op og lægge de sidste ting i kufferterne. Kl mødtes vi i receptionen, og gik over på restaurant The Beefeater, hvor vi fik en god gang english breakfast. Pigerne var lidt skuffet over morgenmaden, idet de troede, at de ville få sprød bacon og små brunch pølser til scrambled egg (røræg), men sådan er den engelske morgenmad jo ikke altid...

26 Kl gik vi retur til Premier Inn og tjekkede ud, sagde farvel og på gensyn til vore værter (Stewart, Anne, Mary, Angus og Jim) og hoppede ind i bussen. I Edinburgh lufthavn gik det meget hurtigt at lave check-in som samlet gruppe, og vi forlod Skotland kl mættede at gode oplevelser. Vi landede kl , men i Københavns lufthavn var vi lidt uheldige. Bagagesorteringsanlægget fungerede ikke, så det tog rigtig laaaaannng tid inden vores bagage kom på båndet, og så var bagagen fra 3 fly blandet sammen. Endelig kl havde vi alle fået vores bagage, og vi kunne gå ud til vore familier, som ventede i ankomsthallen. Skotlandsturen havde været en kæmpe succes! Tusind tak til alle, som deltog i denne kor-tourné til East Kilbride, Glasgow og Edinburgh for mange sjove, minderige, lærerige og skønne oplevelser!

27 Deltagerliste Skovlunde Kirkes Pigekor Anne Eline Kruse Knudsen Emma Rasmussen Hannah Lyngholm Jensen Helena Jørgensen Julie Lund Louise Tingstedt Mathilde Ryde Mette Kristensen Nikoline Ryde Rebecka Grentoft Sabrina Hougaard Sara E. Møller Signe Saur Kaas Albertsen Siri M. Stora Sofie Korsgaard Sofie Mathisen Tenna Østerberg Victoria Francke Mikkelsen Korledere, Præst og hjælpere Mette Lilsig Mie Korp Sloth Henriette Thorup Ringgaard Anders Ringgaard Kristensen Henning Christensen Lenda Mathisen Ulla Christensen Winnie Jørgensen

28 East Kilbride, Skotland Skovlunde Kirkes Pigekor Friday 14th of October We all meet in the departure lounge at Copenhagen Airport for check-in Departure from Copenhagen Airport by Norwegian Arrival at Edinburgh Airport ( local time) Our hosts Stewart and Jim are waiting for us with a tourist bus and they will take us to East Kilbride Arrival at East Kilbride Premier Inn and lunch Then we will be accommodated We have a look at the church called East Kilbride Old Parish Church and we are trying the acoustics of the church Afterwards a short sightseeing in East Kilbride (by feet) Maybe time to browse the shops in East Kilbride Shopping Center We all meet and go to a restaurant Dinner Evening with young people from East Kilbride Old Parish Church in the New Church Hall (Brownies and Girl Guides) Evening tea and cookies Good night Saturday 15th of October Breakfast and we are making sandwiches for lunch minutes of voice training in the church Full day trip by tourist bus to the Scottish Highland On our way we will visit the Loch Lomond area, hiking in the nature area, sailing on Loch and mountain hiking (foot ware very important) Back in East Kilbride post card writing, possibilities to shop etc Relaxing at the room We go together to a restaurant Dinner Evening of Friendship with the congregation of East Kilbride Old Parish Church.

29 We are leaning to dance traditional Scottish and we are going to sing some songs together Thanks for tonight and we need some sleep. Sunday 16th of October Breakfast Warming up the voices and rehearsal in the church Participation in Worship Lunch Time to relax, games, walks in the Park in East Kilbride or shopping Tea and cookies hour rehearsal for the concert We eat dinner in the Old Church Hall (Fish and Chips) Back to the hotel Premier Inn We meet in the church, change clothes, last messages and concentration Concert in East Kilbride Old Parish Church A quick cup of tea and back to the Premier Inn good night Monday 17th of October Breakfast and we are making sandwiches for lunch Rehearsal (Xmas songs / Christmas song) Full day trip by tourist bus to Edinburgh Arrival at Edinburgh Castle Afterwards we will have a look at the old town with the Scottish Parlement, The Royal Mile etc Lunch (sandwiches) Visit to The Noisy Museum and opportunity for shipping in the many shops near the castle / town center Departure from Edinburgh Arrival at the Premier Inn We go to a restaurant Dinner Evening on our own at the Old Church Hall You are allowed to speak Danish. We are celebrating Mathilde s birthday

30 19.45 We go to East Kilbride Ice Rink for skating Back to the Premier Inn good night Tuesday 18th of October Mathilde s 11 years birthday Good morning to Mathilde birthday song Breakfast Thanks to our hosts and the breakfast ladies Departure for Glasgow by train Sightseeing and shopping Lunch in a restaurant We are leaving Glasgow by train We meet in the Old Church Hall Tea-time Voice training and rehearsal of Christmas repertoire We go by car to Glasgow Cathedral from the New Church Hall We have a look at Glasgow Cathedral Rehearsal and concentration Sandwiches and fruit Concert in Glasgow Cathedral Back to the Premier Inn, East Kilbride by car Good night Wednesday 19th of October We packing our things and meet in the lobby English breakfast at the Beefeater We are checking-out of Premier Inn Farewell and thanks to our hosts from East Kilbride Old Parish Church Departure from East Kilbride Arrival at Edinburg Airport and check-in Departure from Edinburgh Airport by Norwegian Arrival at Copenhagen Airport Baggage and we find our family in the hall of arrival Goodbye and thank you - (Right to income estimate reserved)

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Dagbog Hawaii 2008. Afgang: Fredag d. 17-10. Måløv-London- New York

Dagbog Hawaii 2008. Afgang: Fredag d. 17-10. Måløv-London- New York Dagbog Hawaii 2008 Dag/dato Fredag d. 17-10 Afgang: Ture/andet Måløv-London- New York New York, Middletowne Hotel Endelig blev det fredag d. 17-10-2008, vi skal til Hawaii. Stod op kl. 3.30 og kørte i

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. Front i Sydafrika 2011 8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. På det tidspunkt var hun hjemme,

Læs mere

Ekstranummer KORNYT Oktober 2006

Ekstranummer KORNYT Oktober 2006 Ekstranummer KORNYT Oktober 2006 KONSERVATORIETS PIGEKOR PÅ REJSE TIL DET EVENTYRLIGE KINA. lokal tid. Alt og alle flyskrækramte kom godt frem! inkl. Torsdag d. 13. juli Så var dagen kommet, hvor 47 piger

Læs mere

Spejdersport. September - Oktober - November 2011

Spejdersport. September - Oktober - November 2011 Spejdersport September - Oktober - November 2011 28. Årgang Formanden Det var så den sommer. Og hvilken en af slagsen. Den gamle talemåde, at én svale ikke gør nogen sommer, har vist sig at være noget

Læs mere

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09.

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Det er nu over 30 år siden at skolens første skoleblad udkom. Siden dengang er skolebladet udkommet hvert eneste år. Indhold Side I starten

Læs mere

Flyet landede i Singapore kl. 22.00 dansk tid eller kl. 05.00 Singapore tid. Flyvetid 12 timer i alt.

Flyet landede i Singapore kl. 22.00 dansk tid eller kl. 05.00 Singapore tid. Flyvetid 12 timer i alt. Dagbog New-Zealand Lørdag den 19. februar februar 2011 Skrevet af Anita. Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 08.30. Fælles indtjekning. Flyet lettede rettidigt ca. kl. 11.15 med kurs mod Singapore. Vi fik

Læs mere

Årsskrift 2012-2013 REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE

Årsskrift 2012-2013 REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE Årsskrift 2012-2013 GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE Indholdsfortegnelse Kolofon...4 Om Giersings Realskole...6 En byskole i udvikling...8 HVAD ER VIGTIGT?...10 Årets gang i

Læs mere

Fredag d.15. maj 2009

Fredag d.15. maj 2009 Fredag d.15. maj 2009 Fredag blev det så endelig den store dag, hvor musikhold 1 skulle sætte kursen mod England og storbyen London. Spændingen var stor inden afgang fra skolen, hvor Peter S. og vores

Læs mere

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 1 2012

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 1 2012 nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 1 2012 Medlemsblad for Sektion Danmark IYG en oplevelse for livet! Kronik: Vi skal ud af dødvandet! Spændende tur til Grønland! INDHOLD 6 6 UFORGLEMMELIGE DAGE

Læs mere

Steen B. Kodal - skoleinspektør Steen.B.Kodal@skolekom.dk Tlf. 7616 6201

Steen B. Kodal - skoleinspektør Steen.B.Kodal@skolekom.dk Tlf. 7616 6201 Med afslutningen af skoleåret 2009-2010 tager vi afsked med de medlemmer af vores skolebestyrelse, der har valgt at udtræde. Det drejer sig om Søren Blicher, Inga Højbjerg, Poul Nymand, Lene Rabjerg, Per

Læs mere

NYT. Friskole. Juni 2015 - Årg. 29 - Nr. 2. Udsigt over Athen - fra 8. klasses lejrtur

NYT. Friskole. Juni 2015 - Årg. 29 - Nr. 2. Udsigt over Athen - fra 8. klasses lejrtur Friskole NYT Juni 2015 - Årg. 29 - Nr. 2 Udsigt over Athen - fra 8. klasses lejrtur Udgiver: Hedegård Friskole Indholdsfortegnelse: Redaktion på dette blad er: Anita Nemeth Begic Anne Marie Korup Raunskov

Læs mere

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Deltagere: Henriette Juhl Jensen, 36 år. Sofie Juhl Jensen, 9 år. Camilla Juhl Jensen, 5 år. Henrik Jensen, 34 år. Fredag den 3. april 2009 Fredag den

Læs mere

KORNYT ekstraudgave - september 2004

KORNYT ekstraudgave - september 2004 KORNYT ekstraudgave - september 2004 Rejsebrev fra Konservatoriets Pigekor til alle vore sponsorer og fonde. Vi håber, at vi med dette rejsebrev kan give jer alle et lille indblik i nogle af de mange oplevelser,

Læs mere

Efteråret satte ind. Mens sommeren tog sin slutning og efteråret satte ind var der gang i den på Kildeskolen.

Efteråret satte ind. Mens sommeren tog sin slutning og efteråret satte ind var der gang i den på Kildeskolen. Kildeskolenyt! Efteråret satte ind Mens sommeren tog sin slutning og efteråret satte ind var der gang i den på Kildeskolen. 9. klasse tog til Skotland, 8. på et kort visit til Oslo, mens den stod på dyrevelfærd,

Læs mere

Maddes rejse! 26-27.12.08

Maddes rejse! 26-27.12.08 Maddes rejse! 26-27.12.08 Endelig kom den store rejsedag, hvor Pernille og jeg, skulle ned til de tre andre fra Olsen klanen!!! Vi besluttede os for, at hygge sammen i Skalleren, indtil vi skulle afsted.

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 7, Nummer 45 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... November 2007 I dette nummer: Redaktøren 1 Tur til Flygrakan i Sverige 1 Julefrokost 1 Weekendtur til Sverige 2 Julemærkehjemmet

Læs mere

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby Indhold Kai Kirkeby... 2 Forældre- og venneforeningen ved Skovbjergparken.... 4 Pilegården... 5 Birkebo... 17 Fyrretoppen... 25 Egely... 30 Aktivitetscentret Afdeling 1... 43 Afdeling 2... 53 1 Nyhedsbrev

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

FRITRAV Skoleblad for Den fri Hestehaveskole Nr. 3 2010

FRITRAV Skoleblad for Den fri Hestehaveskole Nr. 3 2010 Nr. 3 2010 Fritrav er skoleblad for Den fri Hestehaveskole Langelinie 40 Sjelle - Skjørring 8464 Galten Tlf.: 8695 4105 Skoleleder Vibeke Helms Formand for skolebestyrelsen Jane Pors Olesen Fritrav udkommer

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013 nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013 Medlemsblad for Sektion Danmark Nordisk møde med nye IPA-venner Vikingerne var internationalt orienteret Politisamarbejde med Tyrkiet gennem IPA Vågnende

Læs mere

Hilsener... Ungdoms assistenternes historie ved Torben Ebbesen, præst i Sydney 1997-2005

Hilsener... Ungdoms assistenternes historie ved Torben Ebbesen, præst i Sydney 1997-2005 Hilsener... Ungdoms assistenternes historie ved Torben Ebbesen, præst i Sydney 1997-2005 Den allerførste assistent vi havde var Bente som kom fra en fuldmægtig stilling i KFUM. Hun var 37 år og var ikke

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

sort, og på trods af turbulensen, ser det ud til at cognac en har gjort sin virkning.

sort, og på trods af turbulensen, ser det ud til at cognac en har gjort sin virkning. Rejsebreve fra Sydamerika 2013 Fredag 22. februar Billund >Ciudad del Este Det var en flok forventningsfulde og spændte Lions og Legonister, der mødtes tidligt meget tidligt i Billund Airport, for at indlede

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

Rejsedagbog fra Indien februar 2014.

Rejsedagbog fra Indien februar 2014. Rejsedagbog fra Indien februar 2014. Fredag 7/2: Vi mødtes i Billund til bagage tjek in kl. 6 om morgenen og skulle flyve 7.15 med Air France til Paris de Gaulle, men blev lidt forsinket. I Paris tog vi

Læs mere