Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:"

Transkript

1 Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst, kan vi hjælpe dig tilbage til arbejdslivet trods dine vanskeligheder. Målgruppen for Fønix er sygedagpengemodtagere, hvis arbejdsevne anses for truet, og som vurderes at være i risiko for at blive langtidssygemeldte og miste arbejdet. Målet er at yde en aktiv, tidlig, tværfaglig og koordineret indsats for at fastholde den sygemeldte i arbejde og dermed minimere risikoen for at blive langtidssygemeldt. Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix, som er et beskæftigelsestilbud under Beskæftigelse, Social og Økonomi. Der er ansat 8 jobkonsulenter, 4 psykologer, 2 ergoterapeuter, 3 fysioterapeuter, 1 psykiater, 2 arbejdsmedicinere, 2 administrative medarbejdere og 1 leder. 21 sagsbehandlere, som er ansat i Sygedagpengeafsnittet i Jobcenter Roskilde. Borgere, der er langvarigt sygemeldte fra arbejdsmarkedet, har ofte en række forskellige behov for udredning og rehabilitering. Erfaringer fra tidligere projekter peger på, at de bedste resultater opnås ved brug af tværfaglige teams, dvs. en gruppe fagpersoner med forskellige faglige baggrunde. Gennem samarbejde og sparring yder vi en helhedsorienteret og fokuseret indsats for at hjælpe borgeren tilbage til arbejdet. Det er sagsbehandleren i Sygedagpengeafsnittet, der i samarbejde med Fønix afgør, om det er relevant at være tilknyttet. Vil du vide mere, så kontakt Fønix, Camilla Storm Vestergaard på mail: camillasv@roskilde.dk eller på tlf

2 Aktiviteter i Fønix Afklarende samtale Du vil altid starte med en afklarende samtale hos sagsbehandleren. Dernæst kan sagsbehandler visitere dig til en eller flere afklarende samtaler i Fønix. Det kan være med psykolog, fysio- /ergoterapeut, arbejdsmediciner, psykiater eller en jobkonsulent. Blandt andet på baggrund af den afklarende samtale vil det blive besluttet, hvad du dernæst kan tilbydes. Se nedenstående oversigt over tilbud. Du kan blive tildelt et eller flere tilbud samtidig eller forskudt. AFKLARENDE SAMTALE KONFERENCE -Tværfaglig drøftelse og planlægning af sagen VIRKSOMHEDS- SAMARBEJDE - Udarb. plan for tilbagevenden - Etablering og opfølgning/praktik -Indretning af arbejdsplads -Lovgivningsmæssige rammer -Sygedagpenge KURSUS - Aktivt på vej til arbejde -Styrk krop og sind - Find din arbejdsevne - Stressramte på arbejde -Angst og stressramte på arbejde OPFØLGENDE INDIVIDUELLE SAMTALER -Psykolog -Terapeut - -Psykiater -Arbejdsmediciner Konference Din sag kan komme på konference, hvis der er behov for, at flere fagligheder bidrager med råd og vejledning i forhold til, at du kommer tilbage til arbejde. Du vil som minimum altid have haft en afklarende samtale med en fra Fønix inden konferencen. Konferencen består af et tværfagligt team, hvor din sagsbehandler, en psykolog og en fysio- eller ergoterapeut er til stede. Herudover indkaldes efter behov en jobkonsulent, en psykiater og/eller en speciallæge i arbejdsmedicin. Andre relevante aktører, så som din egen praktiserende læge, en repræsentant fra din A-kasse eller din fysioterapeut, kan også indkaldes, hvis det er til gavn for dit videre forløb. Dette sker kun under forudsætning af dit samtykke. På konferencen drøfter fagpersonerne sagen og bidrager med hver deres ekspertviden. Konferencen udmunder i et forslag til en plan for, hvorledes du bedst kan hjælpes tilbage til arbejde. Planen drøftes herefter med dig.

3 Virksomhedssamarbejde Fønix' udgangspunkt er, at du hurtigst muligt kommer tilbage til arbejde i det omfang det kan lade sig gøre, og ud fra de skånehensyn, som du har. Der kan være tale om genoptagelse af arbejde eller etablering af en praktik. I denne forbindelse kan Fønix hjælpe med at lægge en plan for din tilbagevenden. Typisk vil du blive tilknyttet en jobkonsulent, som kan tage kontakt til arbejdspladsen og hjælpe dig og arbejdsgiver med at udarbejde en konkret plan for tilbagevenden. Efter planen er lagt, vil jobkonsulenten eller en anden fra Fønix løbende følge op. Herudover vil Fønix kunne give arbejdspladsen råd og vejledning om din sygdoms betydning i forhold til dit arbejde. Det vil typisk være en psykolog, som kommer ud på arbejdspladsen og fortæller. Fønix kan også give råd- og vejledning i arbejdspladsindretning. Det vil typisk være en ergo- eller fysioterapeut, som kommer med ud på arbejdspladsen og hjælper med gode råd til arbejdspladsindretning. Beskrivelse af kurserne Det overordnede formål med kursusaktiviteterne i Fønix er at give dig redskaber og hjælp til at vende tilbage til arbejdslivet. Undervisningen på alle kurser foregår i en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, fysisk aktivitet/øvelser og dialog. Kursus: Fitness Træning LifeClub, Hyrdehøj Bygade 6, 4000 Roskilde. Mandage kl og torsdage kl Træning i motionscenter tilpasses dit aktuelle trænings- og funktionsniveau. Du får et individuelt tilrettelagt træningsprogram, der understøtter fokus på arbejdsdygtighed og tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Programlægningen bliver varetaget af fysio- og ergoterapeuter. Når du deltager i fitness træning, kan det kombineres med individuelle opfølgningssamtaler hos terapeut, psykolog eller jobkonsulent. Der er også mulighed for, at du kan være delvist i arbejde. Fysioterapeut Ida Moch Roslev og ergoterapeut Tove Iversen. Træningen har særligt fokus på: Øget styrke og udholdenhed, øget kropsbevidsthed. Øgede handlemuligheder i forhold til at bevare eller forbedre dit funktionsniveau. Positive erfaringer med, at træningsømhed ikke nødvendigvis medfører forværring i den generelle smertetilstand, så du får mulighed for at have et mere aktivt liv og arbejdsliv. Bidrage til at strukturere hverdagen. Der er styrketræning i maskiner og med frie vægte samt kredsløbstræning fx på løbebånd, cross trainer eller cykel. Du kan blive introduceret for øvelser til hjemmetræning fx med elastikker eller uden redskaber. Du skal have træningstøj og indendørs sko med hver gang.

4 Kursus: Rygskole Tirsdage kl og fredage kl Rygskolen henvender sig til alle med rygproblematikker, der må træne og dyrke almindelig motion som løb, cykling og svømning. Aktiviteterne er opdelt i fysisk træning og teoretiske oplæg. Undervisningen bliver primært varetaget af en ergo- eller fysioterapeut. Derudover er der ad hoc oplæg fra psykolog i Fønix. Ergoterapeut Sara Wammen og fysioterapeut Nanna Baszkiewicz samt psykolog Marianne Syhler. På kurset har vi særligt forkus på: Øget muskelstyrke og stabilitet gennem individuelt tilpassede øvelser på hold. Øget forståelse for ryggens anatomi og ergonomi på arbejdspladsen. Håndtering af arbejdslivet med kroniske smerter. Muligheder indenfor ikke- rygbelastende arbejdsområder. Træningen kan foregå indendørs og udendørs, hvilket du skal have tøj med til. Kursus: Depression på job - DJ Mandage og torsdage kl På kurset får du redskaber der medvirker til, at du bedre kan leve det liv og arbejdsliv du ønsker. Du vil få viden om depression og dine muligheder for at påvirke dit liv i retninger der øger livskvaliteten og understøtter tilbagevenden til arbejdslivet. Du vil møde andre med depression, fx som reaktion på belastning. Psykolog Susanne Zajac og fysioterapeut Nanna Baszkiewicz. På kurset har vi særligt fokus på: Viden om depression og håndtering af depressive symptomer. Forvaltning af din energi.

5 Skabe struktur på hverdagen, og øge oplevelsen af kontrol over eget liv. Hvordan kan jeg bedst muligt blive arbejdsdygtig. Søvn, kost og motion som forebyggelse og behandling. Der er fysisk træning hver gang, det kan være introduktion til mindfulness og vejrtrækningsøvelser eller udendørs træning, så du skal have tøj og sko på, efter vejret. Kursus: Udehold Tirsdage kl og fredage kl På kurset er der fokus på arbejdsdygtighed. Vi arbejder med en generel forbedring af kondition og muskelstyrke. Du vil blive udfordret og få pulsen op. Derudover er der ad hoc oplæg fra Fønix psykolog. Ergoterapeut Sara Wammen, fysioterapeut Nanna Baszkiewicz samt psykolog Marianne Syhler På kurset har vi særligt fokus på: Løb, gåture og styrketræning. Afprøve nye øvelser og træningsformer. Strategier til at genindtræde på arbejdsmarkedet. Struktur på hverdagen og introduktion til nye vaner. At give viden og indsigt i forhold til relevante symptomer og helbredsmæssige barrierer i forhold til arbejdslivet. Træningen er altid udendørs, så tag tøj og sko på efter vejret og glæd dig til at få sved på panden i godt selskab. Kursus: Stressramte på arbejde Tirsdage og fredage kl På kurset er der fokus på at give dig let anvendelige redskaber til at imødekomme og håndtere stressende omstændigheder i hverdagen.

6 Samtidig vil aktiviteterne bakke op omkring fastholdelse på din arbejdsplads, eller alternativt overgangen til jobsøgning. Derfor kan du kombinere din deltagelse på holdet med arbejde og eller træning. Psykolog Erik Svinhufvud og terapeut Tove Iversen På kurset har vi særligt fokus på: Viden om stress og stressreaktioner. Bevidsthed om egne stressfaktorer og forebyggelse af disse. At støtte, motivere og inspirere hinanden i at håndtere stressproblematikker og arbejdsliv. Arbejdsidentitet som udfordring og drivkraft. Sund livsstil med fokus på søvn, KRAM-faktorer, medicin og egenomsorg. Arbejde med accept af livsvilkår, ansvarlighed, personlige rettigheder og skam/ skyld. Erfaringer og redskaber til at holde et bæredygtigt energiregnskab. Der vil være let motion, mindfulness, afspænding eller yoga, så tag løstsiddende tøj på. Kursus: Netværksgruppen Mandage kl og torsdage kl På kurset vil du møde andre med såvel fysiske som psykiske problemstillinger. For at understøtte din vej tilbage til arbejde, får du redskaber til at få hverdagen til at fungere, så du kan bruge dine ressourcer bedst muligt. Emner som søvn, døgnrytme, at leve med kroniske smerter og at gøre sig klar til en virksomhedspraktik vil skabe tryghed omkring, hvordan du finder tilbage til arbejdsmarkedet. fysioterapeut Henrik Bjørnskov, psykolog Helle V. Beder og jobkonsulent Matilde Descroix På kurset har vi særligt fokus på: Støtte til at få nye hensigtsmæssige vaner og få en god struktur på hverdagen. Give redskaber der kan understøtte dig til at opleve kontrol og for igen at blive arbejdsdygtig. Arbejde med motivation for at finde en relevant praktik og tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

7 Redskaber til at definere dine værdier, sætte mål og arbejde på at nå dem. Fysisk aktivitet under hensyntagen til dine skånehensyn og fysiske form. Der er fysiskaktivitet udendørs hver gang, så du skal have tøj og sko på efter vejret. Kursus: Find din arbejdsevne Tirsdage og fredage kl Holdet er for dig som er ledig og hvor det vurderes at du står overfor en raskmelding indenfor den nærmeste fremtid. Fysioterapeut Ida Moch Roslev, psykolog Helle Beder og jobkonsulent Sofie Haals På kurset har vi særligt fokus på: Problemer/bekymringer, der melder sig i forbindelse med at skulle raskmeldes til ledighed. Lette overgangen til fra sygemelding til jobsøgning mest muligt. At sætte dine kompetencer i relation til arbejdsmarkedet. Arbejde med at tydeliggøre dine værdier og derigennem skabe en målsætning. Arbejde med krop og psyke i forhold til arbejdsidentitet og arbejdsdygtighed. Give dig redskaber til at handle og tage kontrol over dit liv og dine handlemuligheder. Hver 6. uge kommer en virksomhedskonsulent fra A-dagpenge og fortæller om rettigheder og pligter som ledig. Der er ligeledes etableret et samarbejde med INSP!, hvor du kan få indblik i deres tilbud til ledigere borgere. Der er fysisk aktivitet udendørs hver gang, så du skal have tøj og sko på, som kan klare en gang træning.

8 Kursusoversigt MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Fitness træning Stressramte på arbejde Konference Depression på job Stressramte på arbejde Depression på job Find din arbejdsevne Netværksgruppen Find din arbejdsevne Netværksgruppen Udehold/Rygskole Fitness træning Udehold/Rygskole Opfølgende individuelle samtaler Vurderes det, at individuelle opfølgende samtaler vil have en særlig betydning for, at du kan vende tilbage til arbejdslivet, kan du få sådanne med en jobkonsulent, arbejdsmediciner, psykiater, ergo/fysioterapeut eller psykolog. Formålet med samtalerne er at se på dine udviklingsmuligheder i forhold til tilbagevenden til arbejdslivet. Samtalerne kan finde sted i Fønix eller ude på arbejdspladsen. Praktisk information Adresse: FØNIX Baldersvej Roskilde Fønix ligger i det gamle Haraldsborg på Baldersvej 3 i Roskilde. Der kører bybusser fra Roskilde station og Trekroner station. Der er busstoppesteder i begge ender af Baldersvej. Bus 203 mellem Veddelev og Roskilde station holder på Frederiksborgvej ved Baldersvej stoppestedet hedder Baldersvej. Bussen kører i begge retninger 2 gange i timen i dagtimerne. Bus 201A mellem Svogerslev og Trekroner station via Roskilde station holder på Haraldsborgvej ved Baldersvej stoppestedet hedder Strandparken. Busserne kører i begge retninger 4 gange i timen. Bus 204 mellem Veddelev og Roskilde station holder ved samme stoppested (Strandparken) denne bus kører kun 1 gang i timen i dagtimerne. Du kan finde de nøjagtige tider på

9 Til fods tager turen ca minutter til / fra Roskilde station. Fitness Træning foregår på følgende adresse med mindre andet er oplyst: Lifeclub, Byrdehøj Bygade 6B 4000 Roskilde Til træning skal du huske at medbringe træningstøj, hængelås, sko og håndklæde, hvis du ønsker at bade efter træning. Sygdom og fravær Al fremmøde i FØNIX bliver registreret. Det er derfor vigtigt altid at melde afbud ved sygdom og andet fravær. Bliver du syg, eller er du på anden måde forhindret i at møde til undervisning, træning eller samtale, skal du melde begrundet afbud til receptionen ml. kl på telefonnummer Du skal ringe hver dag, du er syg/fraværende inden undervisningens/mødets start. Vi vil gerne understrege vigtigheden herfor, da udeblivelse uden afbud kan føre til ophør af udbetaling af sygedagpenge. Behandling Der er mødepligt i FØNIX, så vi forventer, at du planlægger eventuelle aftaler hos egen praktiserende læge, kiropraktor, fysioterapeut, samtaler hos psykolog m.v. i tidsrummet uden for aftaler og undervisning i FØNIX. Aftaler med diverse speciallæger, hospitaler, psykiater m.m. hvor der er ventetid, fastholdes naturligvis. Kontakt Navn Telefon Leder Karin Collins Administrationsøkonom Camilla Storm Vestergaard Administrativ Lone Hjorth Fysioterapeut Henrik Bjørnskov Ergoterapeut Tove Iversen Fysioterapeut Ida Moch Roslev karinc@roskilde.dk camillasv@roskilde.dk lonehjorth@roskilde.dk henrikbj@roskilde.dk tovei@roskilde.dk idamr@roskilde.dk

10 Ergoterapeut Sara Wammen Fysioterapeut Nanna Baszkiewicz Psykolog Helle Vestergaard Beder Psykolog Susanne Zajac Psykolog Erik Svinhufvud Psykolog Marianne Syhler Psykolog Christina Brix Christensen Dorthe T. Damgaard Berit Hendriksen Sofie Haals Maria Dangvard Jensen Jan Nielsen Wioleta Antonsen Matilde Descroix Ib René Kanto

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst,

Læs mere

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst,

Læs mere

Information til sygemeldte

Information til sygemeldte Information til sygemeldte Hvad er sygedagpenge? Sygedagpenge er en offentlig ydelse, som du kan få i kortere tid, hvis du er helt eller delvist uarbejdsdygtig. Dvs. du kan ikke være sygemeldt, hvis f.eks.

Læs mere

TTA-teamets målopgørelse for 2011

TTA-teamets målopgørelse for 2011 TTA-teamets målopgørelse for 2011 Hvad indeholder målopgørelsen Målopgørelsens formål er at give et overblik over de resultatkrav, TTA-teamet er underlagt, og i hvilken grad disse er blevet indfriet i

Læs mere

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats.

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Projekt: Hurtigere afklaring af sygemeldte med bevægeapparatslidelser og et tilbud om behandling I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 28 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Citat

Læs mere

Tilbudskatalog til borgere i ressourceforløb. Kompetencecentret

Tilbudskatalog til borgere i ressourceforløb. Kompetencecentret Tilbudskatalog til borgere i ressourceforløb Kompetencecentret Forord Indhold Forord 2 Samarbejdsevner 3 Netværksgrupper 4 ACT 5 Kropslig sundhed 6 Krop, erkendelse og handling 7 Motion og bevægelse 8

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

SUND PÅ JOB I. - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer.

SUND PÅ JOB I. - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer. SUND PÅ JOB I - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer. Pjecen er et resultat af et projektsamarbejde mellem Ældreområdet og Job-centret med henblik på at styrke

Læs mere

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk Lyngby-Taarbæk Aktiv sygemelding Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver Lyngby-Taarbæk Informationspjece om ændringerne i sygedagpengeloven af 12. juni 2009 Sygefraværssamtale / Mulighedserklæring

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder et sundhedskursus, der sætter fokus på at give inspiration og redskaber

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter Vi har et mål... at bringe ledige borgere ud på/tættere på arbejdsmarkedet Fra mange års erfaring med at bringe ledige

Læs mere

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746 Mini-leksikon To forløb for den sygemeldte Sygedagpenge Underretningsbrev Oplysningsskema fra dagpengeafdelingen. Mulighedserklæring Varighedserklæring se friattest. Lægeerklæring se friattest og mulighedserklæring

Læs mere

Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt

Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt [Skriv tekst] Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt Baggrund Rammen omkring TTA projektet udgøres af TTA-koordinatoren, TTA-teams

Læs mere

En tidlig indsats for borgere med smerter i bevægeapparatet

En tidlig indsats for borgere med smerter i bevægeapparatet En tidlig indsats for borgere med smerter i bevægeapparatet Der ansøges om midler gennem Forebyggelsesfondens hovedformål 2: Projekter om rehabilitering af sygemeldte. Projekt periode 01.11. 2009-28.02.

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder et sundhedskursus, der sætter fokus på at give inspiration og redskaber

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Lev godt med din sygdom Hadsten samt Kultur- og Sundhedscenter InSide, Hammel. Sundhedskursus

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

RESSOURCE KONSULENTER

RESSOURCE KONSULENTER RESSOURCE KONSULENTER Projekt sundhed på arbejdsmarked Formål med projektet Projektets overordnede formål er at borgere som er sygdomsramte pga stress, angst, depression vender tilbage på arbejdsmarkedet

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

Sundhedskursus. For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet.

Sundhedskursus. For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet. Sundhedskursus For borgere med diabetes, hjertesygdom, KOL, kræft, depression og for borgere som er midlertidigt sygemeldt fra arbejdsmarkedet. Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder forløb med holdundervisning,

Læs mere

Notat. Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet Οπφ λγνινγ π ακτιϖλινϕεν π σψγεδαγπενγεοµρ δετ. Siden sommeren 2009 har det været muligt at aktivere

Læs mere

H v i s d u b l i v e r s y g

H v i s d u b l i v e r s y g H v i s d u b l i v e r s y g R e t t i g h e d e r P l i g t e r M u l i g h e d e r Slagelse E n t i d l i g i n d s at s va r e r l æ n g s t Indhold 2 En tidlig indsats varer længst 4 Roller og ansvarsfordeling

Læs mere

Information for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter

Information for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter Information for sygemeldte Rettigheder, muligheder og pligter Retten til sygedagpenge: Hvorfor blander vi os i borgernes sygdom? Kommunen har pligt til i henhold til Lov om sygedagpenge, at: yde økonomisk

Læs mere

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI Ergoterapi og fysioterapi, august 2012 Psykiatrisk Center Hvidovre Brøndbyøstervej 160 2605 Brøndby Psykiatrisk Center Hvidovre Psykiatrisk Center Hvidovre 2 Indledning På Psykiatrisk

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Tilbage til arbejdsmarkedet med en hjernerystelse der varer ved. afklaring af arbejdsevne efter hjernerystelse med langvarige følger

Tilbage til arbejdsmarkedet med en hjernerystelse der varer ved. afklaring af arbejdsevne efter hjernerystelse med langvarige følger Tilbage til arbejdsmarkedet med en hjernerystelse der varer ved afklaring af arbejdsevne efter hjernerystelse med langvarige følger Afklaring af arbejdsevne efter hjernerystelse med langvarige følger Omkring

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Projekt Aktive hurtigere tilbage 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Rammerne for projektet Alle borgere født i ulige år med 1. gangsamtaler fra 1. januar frem til 1. maj

Læs mere

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse I denne guide kan du læse om, hvad et ressourceforløb er. Og du kan læse, hvad du selv kan gøre for at få det bedst mulige ud af et ressourceforløb. Formålet

Læs mere

NYE REGLER ER DU SYGEMELDT? LÆS HER OM DE REGLER DER GÆLDER SYGEDAGPENGE-

NYE REGLER ER DU SYGEMELDT? LÆS HER OM DE REGLER DER GÆLDER SYGEDAGPENGE- NYE SYGEDAGPENGE- REGLER ER DU SYGEMELDT? LÆS HER OM DE REGLER DER GÆLDER JANUAR 2015 Du bliver sygemeldt Hvis du bliver syg og ikke er i stand til at gå på arbejde, får du en kompensation for den løn,

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Videre efter sygemelding (foreløbig titel) Projektperiode : 2. februar

Læs mere

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014 Leverandør AS3 Forventet udgift i 2014 med og uden kompetencegivende uddannelse under 30 år 1.810.000 kr. 2. Forsikrede ledige over 50 år De ledige udlægges med myndighed til Anden Aktør i 52 uger. I de

Læs mere

STRANDPARKEN RESSOURCECENTER Individuelt Erhvervsrettet forløb På skånsomme vilkår. Du er kilden til den forandring, du ønsker at se...

STRANDPARKEN RESSOURCECENTER Individuelt Erhvervsrettet forløb På skånsomme vilkår. Du er kilden til den forandring, du ønsker at se... STRANDPARKEN RESSOURCECENTER Individuelt Erhvervsrettet forløb På skånsomme vilkår Du er kilden til den forandring, du ønsker at se... 1 Indholdsfortegnelse Individuelt erhvervsrettet forløb... side 5

Læs mere

Informationsmøde for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter

Informationsmøde for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter for sygemeldte Rettigheder, muligheder og pligter Retten til sygedagpenge: Hvorfor blander kommunen sig i borgernes sygdom. Kommunen har pligt til i henhold til Lov om sygedagpenge, at: yde økonomisk kompensation

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage!

Projekt. Aktive hurtigere tilbage! Projekt Aktive hurtigere tilbage! Mbs 26. august 2009 Projektet er landsdækkende og løber fra januar 2009 til september 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter: Ugentlig

Læs mere

Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter

Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter Kort resumé af forløbsprogram for lænderygsmerter Udbredelse af lænderygsmerter og omkostninger Sundhedsprofilen (Hvordan har du det 2010) viser, at muskel-skeletsygdomme er den mest udbredte lidelse i

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom behold dit job trods sygdom Bliver du sygemeldt eller er i risiko for at blive det, kan du og din arbejdsgiver i fællesskab gøre en del for at sikre, at det

Læs mere

Personnummer. 1. og 2. del

Personnummer. 1. og 2. del LÆ 251 Sendes til Oplyses ved henvendelser Personnummer Anmodning om attest om mulighed for at varetage et arbejde (Kan ikke anvendes af kommunen som arbejdsgiver) Du bedes venligst med det samme henvende

Læs mere

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Ved 0-5 uger varighed Alle nye sygemeldte gennemgås ud fra oplysningsskema og/eller allerede kendte oplysninger på borgeren. Sagerne fordeles på de tre Match grupper

Læs mere

JOB- OG KOMPETENCEHUSET

JOB- OG KOMPETENCEHUSET JOB- OG KOMPETENCEHUSET Jobcenter Middelfarts projektenhed 2011 JOB&UDD. Vejen til Job Retur til Job Mål: at bringe borgeren i job/uddannelse Individuelle tilbud Virksomhedsrettede tilbud - Praktikpladsbank

Læs mere

RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR

RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR RETNINGSLINJE OM FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR Vedtaget af Hovedudvalget maj 2016 GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK / RETNINGSLINJE OM / FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR SIDE 2 / 7

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2018/2019 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Jobrettet ACT. En sund og holdbar vej i arbejdslivet. Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb

Jobrettet ACT. En sund og holdbar vej i arbejdslivet. Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb Jobrettet ACT En sund og holdbar vej i arbejdslivet Læs om 4 forløbsdesign Mestring med ACT ACT Udvikling ACT coach Personligt ACT-forløb Om Jobrettet ACT Jobrettet ACT er en optimal kombination. Forløbene

Læs mere

NYE REGLER HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET SYGEDAGPENGE- FRA 1.

NYE REGLER HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET SYGEDAGPENGE- FRA 1. NYE SYGEDAGPENGE- REGLER FRA 1. JULI 2014 HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET JULI 2014 Alle er sikret forsørgelse under sygdom 1. juli

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

april 7 Tillægsmoduler CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse

april 7 Tillægsmoduler CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse april 7 Tillægsmoduler 2015 CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse Indhold Tillægsmodul: Fysisk træning... 2 Tillægsmodul: Træning i varmtvandsbassin... 4 Tillægsmodul: Kostvejledning... 5 Tillægsmodul:

Læs mere

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED En undersøgelse af effekten af et rehabiliteringsforløb for personer, der lider af postcommotionelt syndrom Projektet er gennemført i perioden 1. januar 2012 19. august

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2015/2016 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice d. 21.11.2013 Tilbudsvifte Ung På Vej: Følgende aktivitetspakker er en beskrivelse af, hvilke tilbud, der er i projektet, som skal bringe målgruppen tættere på uddannelse. Tilbuddene kan kombineres i pakkeforløb.

Læs mere

Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering

Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering Når livet slår en kolbøtte Det har været et langt sejt træk, men jeg er på rette vej - og det havde jeg ikke været uden HKI

Læs mere

Sygedagpengereformen

Sygedagpengereformen På Preben Thomsen 4199 8456 Sygedagpengereformen 2014-2015 Beskæftigelsesudvalget d. 24.03.15 Anni Martens Hovedpunkter Ændring af varighedsbegrænsningen Indførelse af jobafklaringsforløb Fast Track Mestringskursus

Læs mere

Orientering om status på tilbud til borgere med muskel- og skeletbesvær

Orientering om status på tilbud til borgere med muskel- og skeletbesvær Punkt 8. Orientering om status på tilbud til borgere med muskel- og skeletbesvær 2014-2017 2017-021495 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til s orientering status på tilbud til borgere med muskel-

Læs mere

Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune. Marts 2009, nummer 3

Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune. Marts 2009, nummer 3 Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune Marts 2009, nummer 3 1 Forord Det Lokale Beskæftigelsesråd i Rudersdal Kommune udsender to gange årligt et elektronisk nyhedsbrev til de praktiserende

Læs mere

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan?

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen Undersøgelser peger på følgende fordele ved indsatsen kræftpatienterne

Læs mere

Kræft i gang med hverdagen

Kræft i gang med hverdagen SOLRØD KOMMUNE Kræft i gang med hverdagen Støttemuligheder til kræftramte og deres pårørende i Solrød Kommune Solrød Kommune Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon: 56182000 (telefonomstilling) www.solrod.dk

Læs mere

Beskrivelse af almen-/social- /arbejdsmedicinerens rolle i Det store TTAprojekt

Beskrivelse af almen-/social- /arbejdsmedicinerens rolle i Det store TTAprojekt Beskrivelse af almen-/social- /arbejdsmedicinerens rolle i Det store TTAprojekt [Skriv tekst] 0 Beskrivelse af almen-/social-/arbejdsmedicinerens rolle i Det store TTA-projekt Baggrund Tidligere undersøgelser

Læs mere

Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering

Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering 08-0816 - JEHØ 13.05.2008 Kontakt: Jette Høy - jeho@ftf.dk - Tlf: 3336 8845 Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering SFI har evalueret effekter af ændringer i sygedagpengeloven

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, kronisk obstruktiv lungesygdom eller kræft

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, kronisk obstruktiv lungesygdom eller kræft Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, kronisk obstruktiv lungesygdom eller kræft Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder et sundhedskursus, der sætter fokus på at give inspiration

Læs mere

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens SYGEMELDT Hvad skal du vide? Horsens Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sygemeldt og aktiv...side 3 Udbetaling af sygedagpenge...side 4 Når vi modtager din sygemelding...side 6 Opfølgning det videre

Læs mere

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til borgeren Motion og Kost i dit SundhedsHus Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Læs mere

Fra fravær til fremmøde - konference om sygefravær Moderniseringsstyrelsen

Fra fravær til fremmøde - konference om sygefravær Moderniseringsstyrelsen Fra fravær til fremmøde - konference om sygefravær Moderniseringsstyrelsen Afdelingsleder Jes Arlaud Sygefravær det gode forløb Når medarbejderen melder sig Muligheder for sygedagpengerefusion Arbejdsgivere

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Evaluering af den samlede ergoterapeutiske indsats i Viborg Kommunes Beskæftigelsesforvaltning

Evaluering af den samlede ergoterapeutiske indsats i Viborg Kommunes Beskæftigelsesforvaltning Evaluering af den samlede ergoterapeutiske indsats i Viborg Kommunes Beskæftigelsesforvaltning 1) Baggrunden for evalueringen Beskæftigelsesudvalget blev på mødet den 16. august 2007 forelagt en midtvejsrapport

Læs mere

Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb

Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb Opfølgning på tværsektoriel rehabiliteringsindsats og organisering af ressourceforløb Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget 12 juni 2018 www.ballerup.dk Ressourceforløb jf. Førtidspensions- og Fleksjobreformen

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

HOTLINE FYSIOTERAPI PSYKOLOGSAMTALER TOVHOLDERFUNKTION LEDERSPARRING. Tidlig Indsats Ved fravær og mistrivsel. arbejdsmiljøkøbenhavn

HOTLINE FYSIOTERAPI PSYKOLOGSAMTALER TOVHOLDERFUNKTION LEDERSPARRING. Tidlig Indsats Ved fravær og mistrivsel. arbejdsmiljøkøbenhavn HOTLINE FYSIOTERAPI PSYKOLOGSAMTALER TOVHOLDERFUNKTION LEDERSPARRING Tidlig Indsats Ved fravær og mistrivsel arbejdsmiljøkøbenhavn Indhold Tidlig Indsats et tilbud til medarbejdere og ledere ved fravær

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning

Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning 2011 Vallensbæk Kommune Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning Ishøj Kommune 1 Politiske målsætninger Formålet med Træningscentrene er at tilbyde fagprofessionel træning til dig, der har brug for

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE. Hvad ved vi, om hvad der virker?

EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE. Hvad ved vi, om hvad der virker? EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE Hvad ved vi, om hvad der virker? Litteraturstudie om beskæftigelsesrettede indsatser Opgave for Arbejdsmarkedsstyrelsen Hvad ved vi om effekten

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

Projekt Sammen om fastholdelse

Projekt Sammen om fastholdelse Ansøgningsskema for Projekt Sammen om fastholdelse Finanslovskonto 17.46.66.10 og 17.59.21.10 Projektets navn Sammen om fastholdelse Ansøger Kommune Allerød Kommune CVR-nr. 60183112 Projekt- og tilskudsansvarlig

Læs mere

Rehabilitering Personlig pleje

Rehabilitering Personlig pleje Rehabilitering Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering personlig pleje: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor du i fællesskab med en ergoterapeut

Læs mere

MIDLER FRA SIRI TIL VIRKSOMHEDSRETTET INDSATS MED BRANCHERETTET TILGANG

MIDLER FRA SIRI TIL VIRKSOMHEDSRETTET INDSATS MED BRANCHERETTET TILGANG NYTÆNKENDE DANSKUNDERVISNING OG VIRKSOMHEDSFORLØB BRINGER FLYGTNINGEKVINDER TÆTTERE PÅ ARBEJDSMARKEDET I ODDER KOMMUNE ODDER KOMMUNE Odder en kommune på ca. 22.600 antal indbyggere. Beliggende med Aarhus,

Læs mere

Sygefravær. - Hva kan du gøre?

Sygefravær. - Hva kan du gøre? Sygefravær - Hva kan du gøre? Det er vel OK at være syg! Hvor lavt kan sygefraværet være? Hvornår skal jeg gribe ind? Hvordan kan jeg gribe ind? 1. Mulige årsager til sygefravær? Prøv at finde frem til

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet med/ efter en kræftsygdom

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet med/ efter en kræftsygdom Vejen tilbage til arbejdsmarkedet med/ efter en kræftsygdom Indledning Pjecen du sidder med er tænkt som en hjælp til dig, som har kræft. Formålet med pjecen er at svare på nogle af de spørgsmål, du måtte

Læs mere

Med fokus på kompetencerne. Kompetencecentret

Med fokus på kompetencerne. Kompetencecentret Med fokus på kompetencerne Kompetencecentret Indhold Med fokus på kompetencerne 3 I gang med det samme 4 Et katalog med tilbud 4 Indsatsgrupper 4 Mentorer 5 Først job så træning (IPS) 7 Nyt psykologisk

Læs mere

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN De nye sygedagpengeregler Mandag den 8. december 2014 Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN FAKTA TAL FØR REFORMEN 400.000 personer modtager hvert år sygedagpenge

Læs mere

Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage!

Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage! Status for sygedagpengeprojektet: Aktive hurtigere tilbage! Projektet er landsdækkende og løber fra 1. januar 2009 til 31. august 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter:

Læs mere

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 Når et medlem melder sig syg nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 1 A-kassen er vigtig for den sygemeldtes fremtid Siden oktober 2009 har a-kasserne haft pligt til at

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud.

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud. AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2014/2015 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Notat. Jobafklaringsforløb og forlængelsesregler. Center for Økonomi og Styring. Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør

Notat. Jobafklaringsforløb og forlængelsesregler. Center for Økonomi og Styring. Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Notat Center for Økonomi og Styring Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282302 Mob. 25312302 jkn11@helsingor.dk Dato 18.09.2014 Sagsbeh. Jakob Kirkegaard Nielsen Notat om Sygedagpengereformen

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Mestringsforløb. 6 moduler for borgere på sygedagpenge

Mestringsforløb. 6 moduler for borgere på sygedagpenge Mestringsforløb 6 moduler for borgere på sygedagpenge Velkommen! nye som gamle. Om løbende opstart og en introduktion til mestring. Undervisningsforløbet Bæredygtig beskæftigelse psykolog Mestringsteknikker

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Dit lokale fitness-center

Dit lokale fitness-center 2018/2019 Holdstart uge 33 Se de mange tilbud fra dit lokale fitnesscenter langhoj-fitness.dk Dit lokale fitness-center FITNESS NØGLECENTER Indoor cycling TRX Vægttab Yoga Cirkeltræning TIL OPSLAGSTAVLEN

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning i DGI byen Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding Torsdage

Læs mere

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Guide over lovgrundlag ved sygemeldinger Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Kend paragrafferne ved sygefravær Få overblik over myndighedskrav og formalia ved sygefravær Få overblik

Læs mere

Aktive hurtigere tilbage

Aktive hurtigere tilbage Baggrund og formål: Lovgivningen giver i dag kun jobcentrene mulighed for at sætte s beskæftigelsesrettet indsats i gang for: Syge modtagere af kontanthjælp og starthjælp Det hæmmer h kommunernes mulighed

Læs mere