- ved besøget i Skive fredag d. 14. september 2007.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- ved besøget i Skive fredag d. 14. september 2007."

Transkript

1 Til Dronning Margrethe - ved besøget i Skive fredag d. 14. september Et lille udpluk af tanker skrevet og tegnet af børnene på Thise Friskole, da de besøgte Thise-koen på Posthustorvet i Skive, hvor den lige nu står og venter og glæder sig til, at komme hjem til Thise.

2 Koen er lavet af skrot. Men den holder sig godt. Den er rusten, men ny. Den er næsten så høj som en sky. Et yver så stort. Men det ligner lort. Kæmpestore ører. Ja, de er lidt skøre. En ko stor, tung. Den spiser meget græs. En ko. Thisekoen En lille dreng ved navn Lucas elskede køer og ønskede sig en ko. Men da familien boede i byen, fik han ikke sit ønske opfyldt. Han tegnede køer hver dag og begyndte efterhånden at forme køer ud af ler, og han blev danmarksmester i at forme. En dag blev han ringet op af nogle, som ville betale ham kr. for at lave en statue,og det gjorde han så. Den blev kaldt "Thisekoen". En urealistisk Thiseko En højlys dag blev koen Olga skabt. Hun kom til at veje tre tons. Hun blev lavet af metal og jern. Men en ond videnskabsmand tog et ægte kohjerte og proppede det ind. Han koblede ledninger og alt sådan noget fast til hjertet. Pludselig en dag løb Olga afsted. Hun ville prøve noget nyt. Hun løb til Thise, for hun havde hørt, de lavede den bedste mælk. Hun stoppede og blev til en skulptur.

3 Thisekoen Thisekoen er meget flot. Den vejer 3 tons og er 3,50 meter. Den kommer til Thise Mejeri i Jeg synes, den er kæmpestor, men den er også lidt sjov. Den har nogle store patter. Den er helt vildt lækker lige som den ko, der står hjemme ved Jesper, og den kan Thisekoen også godt li! Thisekoens historie. Hej, jeg er en ko. Jeg hedder Thisekoen. Jeg har noget, jeg vil fortælle jer. Jeg har oplevet meget. Da mit hoved kom på min unormale krop, så jeg jer mennesker for første gang. Jeg har stået ved Skive Museum, og nu står jeg her, hvor du kan se, hvordan jeg står. Nej, hvor var der mange, der kørte forbi museet. Der var en grøn, rød, grå, sølv, hvid, sort og en orange bil. Ses.

4 Historien om koen Der var engang en ko, der boede ude på landet. Den var ikke som de andre køer. Den var både en tyr og en ko. Og så var den af jern. De andre køer mobbede den hele tiden, og den blev meget ensom. Og kunne ikke smile. Men så en dag kom der en mand og spurgte, om den ville til Thise? Det ville den rigtig gerne, så den blev flyttet. Den fik et stort smil. Der var engang en ko, som var så kæmpestor, at den nåede op over skyerne. Og hver gang den gik, kom der store huller i jorden. Men der var da noget godt ved den. Den kunne lave masser af mælk. Så hver gang det regnede, tog folk en masse spande ud. Så fik de mælk. Folk var så glade for koen, at de rejste en statue til minde om den. Koen Maren ønskede at blive superhelt, men var lidt kraftig. En dag hun gik og græssede, kom en ko flyvende fra himlen ned på marken. Det var Knud. Han var superhelt, men han var blevet for gammel, så nu blev Maren en superhelt. Hun begyndte at bekæmpe kriminalitet. F.eks. forhindrede hun, at andre køer sloges og stjal. Med tiden blev Maren jo også for gammel, så hun fandt en anden, og det blev hendes barn, som blev næste superhelt.

5 Thisekoen hedder faktisk ikke Thisekoen. Den hedder Hugo. Hugo har en sjov historie. Den har nemlig været en rigtig ko engang. Den har gået og græsset på en mark ligesom alle andre køer. Men den passede ikke ind. Den var alt for stor. Så nu står den her på Posthustorvet i Skive. Og den er slet ikke ensom, for folk kommer og klapper den, og snakker med den. Det kan den rigtig godt li. Thisekoen Thisekoen er en stor ko. Den er grim, men en lille sød ko i mit hjerte. Thisekoen Koen er stor og flot, skønt den er lavet af skrot. Dens hoved er formet som en pære, men nu skal det jo være, at den skal helt til Thise, og der skal den ikke fnise. Jeg synes, du skal være på vagt, når den kommer i al sin pragt.

6 Ejerne af Thise Mejeri ville have verdens største ko. De fik den lavet af tre tons affald, og den er ca. 4 meter høj og ca. 2,5 meter bred, så det er noget af en ko. Den kom ikke til Thise Mejeri med det samme. Den startede med at stå et par steder i Skive, før den kommer til Thise. Der er mange forskellige meninger om den, men det er jo også godt nok. Der var for ikke så længe siden en masse mennesker, der havde masser af skrot. En del af dem gav skrottet til en genbrugsstation et sted i landet. Sammen med de kasserede maskiner fra forskellige fabrikker blev det starten på en ko. Denne ko vil i fremtiden blive et kendetegn for området Thise og ikke mindst det fremragende mejeri. Forhåbentlig vil det give god reklame og forhøje salget for det lille mejeri. Thisekoen er stor og flot Godt Thise Mejeri går så godt Den 2 skæve ører har Godt at den endli blev klar Nu skal den bare stå på Thise Mejeri bag lås og slå

7 Ko Sej, rusten. Den er meget sej. Brun, hvid. Ko Thisekoen Se den ko, hvor er den stor. Den kan jo grine som en kat. Se, den kan jo også smile. Se, den er jo stor. Thisekoen Der står en ko i Skive. Den er rigtig stor, og den vejer meget. Den er også meget flot, men den er lavet af gammelt skrot, men den er rigtig flot. Koen Koen er rusten, men også ny. Den vil komme til Thise by. Koen er ikke lille, men stor. Den ved bedst selv, hvor den bor.

8 For 1 år siden gik der en ko rundt på en mark. Den hed Maren og var faktisk stor i forhold til sine venner. Til daglig gik den rundt på de grønne græsmarker hjemme hos bondemanden. Men en mørk septembernat i 2006, da køerne endnu gik ude på marken, kom en stor lastbil kørende ind på marken. Med ét ændrede hele verden sig for den kun 3-årige ko, Maren. Da var det slut... Der var engang en ko. Den kom fra Thise. Den hed Thise-ko. Den var 4 meter høj, lidt guldfarvet og brun. Den var meget populær. Den var specielt meget glad for vand, så hvis man skulle få den til at blive, hvor den var, skulle der være vand i nærheden. Til sidst blev Thisekoen så populær, at man satte den ud på Posthustorvet i Skive, lige ved siden af nogle springvand. Her var Thise-koen glad. Der var engang en ko, der hed Bertrud. Hun var en stor ko på 3 tons. Først blev Bertrud lavet af en kunstner. Herefter blev hun kørt med en lastbil til Skive. Hun skulle stå 3 forskellige steder i Salling. Først ved Museet, derefter Posthustorvet, hvor hun står nu. Så i 2008 kommer Bertrud igen med en lastbil, hvor hun bliver kørt til Thise. Her skal hun stå foran Thise mejeri. Gad vide hvor mange biler, børn og barnevogne der iler her forbi. Gad vide om de ved, hvordan jeg har det inden i. Alle har en kommentar nogle er dumme, en anden rar. Jeg glæder mig til, at jeg til Thise går, jeg kommer om et år. Når sneen ligger tyk, og giver mig en hvid paryk.

9 KOEN ER STOR OG PÅ MARKEN DEN BOR, DEN KAN VÆRE GUL OG SUSE AF STED SOM EN FUGL. Denne Thiseko er en sjov lille gut. Dens navn er vist Karl Ko. Karl Ko spiser ikke ret meget. Det er derfor, den har tom mave hele tiden. Den er en stor og mægtig ko. Alle andre køer er meget misundelige på Karl, for han er den heldigste ko i verden. Han skal nemlig stå ved Thise Mejeri, et af de sejeste mejerier i verden.

10 Det var en dejlig sommerdag og koen Tumpline gik en tur. Den gik ud i skoven, der mødte den et lille skovegern, som gik og samlede nødder. Hej sagde Tumpline. Det lille skovegern så forskrækket på Tumpline og sagde Hve..hvem er du? Jeg er Tumpline, sagde Tumpline og nu skyder jeg dig Okay sagde skovegernet. Så skød Tumpline skovegernet, og hun levede lykkeligt til hendes dages ende. Koen der nu i Skive står kommer først til Thise næste år. Ko stor rusten den er for sej sjov sej Ko Koen om natten På torvet står en vældig ko. Den er af metal og står stift og glor. Men hvad med om natten? Om natten, når gadelygterne tændes, strækker koen sine ben og ryster sit hoved og går en tur. Den er tung, men går som en mis. Den puster gadelygterne ud, så kun kattens øjne glimter i mørket. For tænk, hvis nogen så den? Den spiser af træerne, men om morgenen står den på sin plads igen.

11 Mælk, mælk. Du laver mælk. Mælk er godt. Mælk er hot. Du laver mælk, for det er godt. Det er en rusten ko. Jeg tror, den vejer 4000 kg. Den skal stå i Thise. Den må være sjov at klatre på Op ad halen og ned ad hovedet. Den skal være Thises maskot. Normalt lever koen 5 år, men denne lever kun to, så bliver den for rusten, og så skal vi have en ny, det håber jeg, selv om den er så grim, at man næsten kan komme til at elske den. Thisekoen Thisekoen er en stor ko. Den er grim, men en lille sød ko I mit hjerte Thisekoen hedder faktisk ikke Thisekoen. Den hedder Hugo. Hugo har en sjov historie. Den har nemlig været en rigtig ko engang. Den har gået og græsset på en mark ligesom alle andre køer. Men den passede ikke ind. Den var alt for stor. Så nu står den på Posthustorvet i Skive. Og den er slet ikke ensom. For folk kommer og klapper den. Og snakker med den. Det kan den rigtigt godt li. En lille ko siger muh. Når koen siger muh, så skal man bruge sin fantasi og tænke på, at koen kan måske sige, når den er glad.

12 Thisekoen Muhh muh, ko ko, diddelididdelidu. Si' huhu...huhu hutelihutelihut. Nu et digt der kommer: Koen, som i Skive står, hedder faktisk Sarah, og hendes bedste ven er Clara. En dag, da de kom til Langeland, fandt de sig en dejlig mand. De var store, stærke og kloge, men de tog med de største toge Muhh muh, ko ko, diddelididdelidu. Si' huhu... huhu hutelihutelihut. Thisekoen Thisekoen er meget stor. Den er ca. 3,5 meter høj og vejer ca. 3 tons. Lige nu står den og kigger på en politimand, som er ved at lære små børn at gå over vejen.

13 Koen, der aldrig blev malket. Der var engang en ko, som producerede 200 liter mælk om dagen. Det var sådan en superko. Men en dag kunne koen ikke have mere inde i maven. Koen eksploderede simpelthen og gæt, hvor meget mælk, den kunne have i maven, når den havde lavet mælk i 6 år. Uhadada, det var rigtig meget mælk. Nu kunne hele verden få mælk i al evighed. Sådan var det resten af jordens dage. Slut. Koen Hilda var grim og styg. Hun blev mobbet på ko-skolen. En dag gik hun ud i skoven. Her mødte hun tyren Finn, som manglede en mage. Han var lederen af mejeriets flok - derfor står Hilda her. Koen er fin og stor, men den bliver drillet med, at den er en ko. Men det kan den jo ikke selv gøre for. Den er fire år gammel og den er meget meget stor, fordi den æder rigtig meget græs i skolegården. Så derfor bliver den drillet, og den har det meget svært for tiden. Det er fordi, den er meget fed, og at den er en ko. Ko ko ko, du lugter jo af so. Du er en ko, men du ligner en so. Og mælk kan du lave og du er en fed ko, der bare kan stå og glo.

14 Der var engang en ko. Den blev kaldt for Thisekoen. Den gav mælk til alle. En dag kom der en ond bande og de plyndrede alle butikker. Men Thisekoen ville stoppe dem. Den tog sit yver og sprøjtede mælk på dem. Koen gjorde det så hårdt, at banden røg ud af byen og de kom aldrig tilbage mere. Thisekoen blev en helt og Thiseborgerne levede lykkeligt til deres dages ende. Megakoen Der var engang en ko, en Mega Ko. Den var nemlig 4 meter høj og vejede ca. 4 tons. Alle, der så den, løb væk med det samme, og en dag blev det alvor. En mand var gået på jagt, og pludselig så jægeren Megakoen, og han skulle lige til at skyde koen. Men så så alle dyrene, hvad der var gang i, og så dræbte dyrene jægeren, og de blev venner med Megakoen. Koen. Den hedder Maren. Det var landmandens bedste ko. Den er så stor og grim, så ingen kunne lide den og forstå, at når den er så stor, kommer den jo med mere mælk. Alle, der kom på besøg på gården, stod bare og kikkede på Maren. Maren kunne næsten ikke være i stalden, så hun flyttede til det lille mejeri i Thise, og der er folk søde ved den, for i Thise bor de søde.

15 Åh nej, du søde ko - du, som er så glad. Dine store blå skyøjne og dine vidunderlige ører, der flagrer som en snøre. Brun, rusten og firkantet kasse i al sin pragt, du stråler i solens glans. Der var engang en ko den havde ingen sko Men den ville gerne bo i en kasse med sko. Den ville så gerne falde til ro Nu står den faktisk her i Skive med sine nye sko. Thise ko. Det var højlys dag på Skive Torv. Koen Olga stod på torvet. Alle mennesker stod og kiggede på Thises ko Olga. Nogle syntes, den var grim, mens andre syntes, den var flot. De kreative kunne godt se det flotte i den, mens de mindre kreative ikke kunne. Koen var lavet af metal. Før den kom ud på Skive Torv, stod den ved Skive Museum. I september 2008 skal den ned til Thise Mejeri og stå.

16 - de kærligste hilsner fra os alle på Thise Friskole Børnehaveklasse: Cecilia, Emil, Frederikke, Kim, Louise O, Louise P, Mads, Meghana, Melanie, Rasmus. 1. klasse: Christian, Esben, Frederikke, Julie, Katrine, Lucas, Maja, Malene, Maria, Mark, Martin, Naja, Portus, Sofie, Tobias. 2. klasse: Anders C, Anders O, Asger, Christian, Daniel K, Daniel T, Danny, Henrik, Jannek, Laura R, Laura W, Magnus, Martin, Mikkel, Per, Sine, Victor. 3. klasse: Amalie, Bettina, Emilia, Ida, Natasja, Niels Christian. 4. klasse: Henrik, Jacob, Janne, Jens, Kasper, Kristoffer, Marie, Simon. 5. klasse: Amanda, Anja, Asbjørn, Asger, Ebbe, Emma, Jeppe, Kristina, Maja, Nanna, Oskar, Peter, Simon. 6. klasse: Andreas, Anne A, Anne O, Daniel, Daniella, Emil, Eva, Jennifer, Jesper, Lise. 7. klasse: Asbjørn, Billy, Daniella, Ida, Kim, Mathias, Mathilde, Mikkel B, Mikkel Z. 8. klasse: Aida, Amanda, Anders, Anne Mette, Annesofie, Emil, Henrik A, Henrik N, Jette, Jonas, Kasper, Metine, Michella, Thomas. Lærerne: Agna, Anni, Claus, Dan, Else O, Else T, Eva, Gitte, Hanne, Irene, Karin, Kristian, Lucy, Ole.

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Små historier. sø ro so så tå. Rim

Små historier. sø ro so så tå. Rim Rim ko so mus hus får hår is ris lo to ti ni få lå se fe min din far har hat kat te le på gå at nat nu du by sy ny ly bi si mel hel mas las i hi tø sø ro so så tå Dyre-rim En hest får hø En fugl får frø

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Mvh. Mona og Peter Indhold 2. Info 3. Siden sidst 4. 7.b s konfirmation. 7. Indslag fra 1.a 8. Arbejdslørdagen

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09.

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Det er nu over 30 år siden at skolens første skoleblad udkom. Siden dengang er skolebladet udkommet hvert eneste år. Indhold Side I starten

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

nogen, der kender mig særlig godt, om. Men nu kan jeg tale om det hele i store træk uden at føle, at det var mig, der var noget i vejen med.

nogen, der kender mig særlig godt, om. Men nu kan jeg tale om det hele i store træk uden at føle, at det var mig, der var noget i vejen med. Forord Jeg har ikke skrevet denne bog som et selvportræt eller som en biografi, men nærmere som en oplysning til de unge, som, jeg håber, vil kunne bruge min historie som en viden om, hvor sårbar man er,

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Interview med ejendomsmægler Dennis Arboe

Interview med ejendomsmægler Dennis Arboe Thyholm-nyt Interview med ejendomsmægler Dennis Arboe Onsdag d. 24. marts 2010 BIL SAMMENSTØD PÅ KAPPELVEJ VI HAR DET HELE! VI ANMELDER: FAR TIL FIRE PÅ EN ARBEJDSDAG JAPANSK PÅ HVIDBJERG VINDUET STORT

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K

Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K Børnenes U-landskalender 2012 Elevbog 1 Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K Ghana af Charlotte Blay 4 Kapitel 1 5 Det er ikke så længe siden, de fik en skole

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Fur Turistforening Inge Shee Stenøre 10 7884 Fur 97 59 30 53

Fur Turistforening Inge Shee Stenøre 10 7884 Fur 97 59 30 53 Uge 49 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Weekend Indledning side 2 & 3. Interview med Elly Poulsen & Annie Christensen side 4. Interview med Søren Bobs, Villy Johansen & Eva Holmboe side 5. Interview

Læs mere

Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE

Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE Eventyr H.C. ANDERSEN 2005 NUDANSK UDGAVE NUDANSK UDGAVE H.C. ANDERSEN Eventyr 2005 DET KONGELIGE BIBLIOTEK H.C. Andersen Eventyrbog til Indvandrerfamilier er udgivet af Det Kongelige Bibliotek og udarbejdet

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere

Hørerøret. December 2009. Glædelig jul

Hørerøret. December 2009. Glædelig jul Hørerøret December 2009 Glædelig jul Skolens ledelse: Ringetider: Skoleleder Stine Gajda Tlf. skolen: 54935587 Tlf. privat: 54948778 1. lektion 2. lektion 3. lektion 4. lektion 5. lektion 6. lektion 7.

Læs mere

kole v a Nyt klatretårn April 2011 Brattingsborgskolen

kole v a Nyt klatretårn April 2011 Brattingsborgskolen S Nyt kole April 2011 SFO n v a l Faste Brattingsborgskolen S.1 Fra kontor S.2 Fællesbestyrelsen S.3 Ny sluse S.4 Valgfag S.5 Valgfag S.5 Efterlysning S.6 4. klasse S.7 1. klasse S.8 Afsløring S.9 2. klasse

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere