Betingelser Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betingelser Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension"

Transkript

1 Betingelser Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension

2 2 Betingelser for gruppeforsikring for PMF Pension i PenSam 1. Aftaleforhold 1.1. Gruppeforsikringer for PMF Pension i PenSam Disse forsikringsbetingelser gælder for personer, som er optaget i PMF Pension forsikringsaktieselskab i henhold til pensionsaftale mellem overenskomstparterne, som ikke betaler præmie via arbejdsgiver den eller senere, og som har ret til gruppeforsikring Dækningerne opretholdes i de første 12 måneder efter, at præmieindbetalingen er ophørt, dog længst til medlemmet fylder 60 år (gruppeinvalidesum) eller 65 år (kritisk sygdom og gruppelivsssum). Dækningen kan være begrænset, jf (kritisk sygdom), gruppeinvalidesum) og (gruppelivssum). Medlemmet er dog ikke omfattet af opretholdt dækning, såfremt medlemmet ophører med at betale til fortsættelsesforsikring eller, hvis medlemmet per 1. januar er præmieindbetalende til pensionsordningen for den pædagogiske sektor, Fleksion. I så fald bortfalder dækningen straks. PMF Pension forsikringsaktieselskab er pr. 21. december 2012 fusioneret med PenSam Liv forsikringsaktieselskab. Gruppeforsikringsordningerne i PenSam kan bestå af dækning i: PenSam Liv forsikringsaktieselskab CVR-nr Jørgen Knudsens Vej 2 Postboks Farum og PenSam Forsikring A/S CVR-nr Jørgen Knudsens Vej 2 Postboks Farum Selskaberne er underlagt offentligt tilsyn. For gruppeforsikringen gælder PenSam's til enhver tid anmeldte tekniske grundlag Gruppeforsikringens sammensætning Overenskomstparterne og PenSam har aftalt de overordnede rammer for pensionsordningen i aftaler om pension Fortsættelsesforsikring Efter 1. januar 2017 kan der ikke indgås nye aftaler om fortsættelsesforsikring. For kunder, som har tegnet fortsættelsesforsikring senest 1. januar 2017, gælder:

3 3 Medlemmer, som ønsker at bevare gruppeforsikringen, skal kontakte PenSam senest ved udløb af perioden med 12 måneders opretholdt dækning. Dækningen på fortsættelsesforsikringer følger dækningerne for medlemmer, der er omfattet af gruppeforsikringen som følge af bidragspligten i deres PMF pensionsordning i PenSam. Fortsættelsesforsikring ophører senest, når gruppeforsikringen er ophørt Oplysninger Medlemmet bliver optaget i og er omfattet af gruppeforsikringen på grundlag af oplysninger, som PenSam modtager fra arbejdsgiveren, medlemmet og andre. Oplysningerne vedrører medlemmets CPR-nr., stillingsbetegnelse og andre oplysninger, som er nødvendige for, at PenSam kan tilbyde medlemmet de rigtige produkter og dækninger. Hvis oplysningerne er forkerte eller ufuldstændige, kan dækningen blive mindre, anderledes eller helt bortfalde. PenSam kan annullere medlemskabet, hvis PenSam har fået vildledende, ufuldstændige eller forkerte oplysninger. Det samme gælder, hvis oplysningerne ikke dækker et reelt arbejdsforhold Betingelser og ændring af betingelserne Betingelserne Betingelserne har udgangspunkt i overenskomstparterne og PenSam s aftaler om pension Ændring af betingelserne PenSam kan ændre betingelserne for gruppelivsforsikringerne, hvis overenskomstparterne godkender det, overenskomstparterne ændrer aftaler om pension, eller det er nødvendigt, for at PenSam kan overholde lovgivning og tilhørende praksis. PenSam kan derudover, men inden for rammerne af aftaler om pension, ændre betingelserne, hvis forbrugergruppen træffer beslutning om ændringer af gruppeforsikringen, som godkendes af overenskomstparterne, grundlag for beregning af dækning og opsparing ændrer sig, eller ændringen omfatter betingelser for gruppeforsikringen, som ikke har væsentlig betydning for produkter og dækning. PenSam fastsætter, hvornår ændringer træder i kraft, og oplyser medlemmerne om ændringer. Ændringerne har virkning for såvel nye som allerede oprettede dækninger, medmindre PenSam fastsætter andet. Ændring af betingelserne kan derfor betyde, at allerede oprettede dækninger bortfalder eller ændres, herunder at de bliver større eller mindre. Det gælder for dækning, der følger af allerede betalt præmie samt dækninger, der følger af fremtidige præmiebetalinger. PenSam fastsætter nærmere regler for gennemførelsen af ændringer, der har virkning for allerede oprettet dækning.

4 4 Der kan i beskrivelsen af de enkelte produkter være fastsat særlige regler om ændring, som supplerer de ovennævnte bestemmelser. 2. Fælles betingelser 2.1. Optagelse i gruppeforsikringen Hvis arbejdsgiver betaler første præmie som aftalt, træder den forsikringsdækning, som første præmie giver ret til, i kraft kl den dag, hvor arbejdstageren efter sin overenskomst m.v. har ret til gruppeforsikringen. Hvis arbejdsgiveren indbetaler første præmie senere, træder den forsikringsdækning, som første præmie giver ret til, i kraft kl den dag, hvor PenSam modtager første præmie fra arbejdsgiveren Helbredsforhold Ingen helbredsbedømmelse PenSam optager alle medlemmer, uanset hvordan deres helbredstilstand er, når medlemmet bliver optaget i pensionsordningen, men hvis medlemmet er syg ved optagelsen, kan dette påvirke medlemmets dækninger Helbredsklausul Hvis medlemmet er omfattet af gruppeinvalidesum ved 2/3 invaliditet, er dækningen omfattet af en helbredsklausul hvis medlemmet var ansat i en stilling med økonomisk kompensation, da arbejdsgiver begyndte eller genoptog indbetalinger til pensionsordningen, og hvis medlemmet er optaget i pensionsordningen fra og med den Helbredsklausulen medfører, at PenSam ikke udbetaler dækning, hvis invaliditeten skyldes eller har sammenhæng med en lidelse, som bestod, da det offentlige traf afgørelse om tildeling af økonomisk kompensation til ansættelsen Overskud og bonus Bonus tildeles i henhold til det enhver tid gældende bonusregulativ for gruppeforsikringer i PenSam Liv forsikringsaktieselskab. PenSam beslutter 1 gang om året, hvordan eventuel bonus skal bruges, fx til lavere præmie eller højere dækning Fareforøgelse PenSam udbetaler ikke gruppeforsikringer ved kritisk sygdom, invaliditet og død, som er en følge af udløsning af atomenergi eller radioaktive kræfter, eller aktiv deltagelse i krig, oprør eller lignende uden for Danmark krig, borgerkrig eller tilsvarende fareforøgelse i Danmark Personlig rettighed Medlemmets og andre berettigedes kreditorer kan ikke retsforfølge eller overtage retten til udbetaling fra gruppeforsikringen. Medlemmet og andre berettigede kan ikke overdrage, pantsætte eller på anden måde råde over retten til udbetaling fra gruppeforsikringen.

5 Medlemmet skal anmelde krav på dækning Medlemmer, som ønsker, at PenSam skal udbetale en dækning, skal anmelde kravet til PenSam. Krav mod PenSam forældes efter dansk rets regler om forældelse Oplysninger Medlemmer eller andre berettigede, som kan være berettiget til udbetaling, skal give PenSam adgang til oplysninger, som er nødvendige for, at PenSam kan vurdere deres rettigheder. Hvis oplysningerne er ufuldstændige, kan udbetaling ikke finde sted. Det kan blandt andet være nødvendigt, at medlemmet samtykker og medvirker til, at PenSam indhenter, opbevarer, registrerer og videregiver oplysninger, erklæringer m.v. PenSam behandler alle oplysninger efter de regler, som findes i lovgivningen. Medarbejderne i PenSam har tavshedspligt om medlemmernes forhold og må kun videregive oplysninger herom, hvis medlemmet har godkendt, at der sker videregivelse, eller hvis lovgivningen giver adgang til at videregive oplysninger Klager Medlemmer eller andre berettigede modtager en klagevejledning, hvis PenSam giver afslag på deres anmodning. Det fremgår af klagevejledningen, hvordan medlemmet eller andre berettigede kan klage over afslaget. Der er følgende muligheder: Medlemmet skal altid først klage til PenSam. Både medlemmet og PenSam kan kræve, at sagen bliver forelagt for bestyrelsen. Medlemmer og andre berettigede kan også klage til Ankenævnet for Forsikring over afgørelser truffet af PenSam Liv og PenSam Forsikring. PenSam sender klageskema til medlemmer og andre berettigede, som beder om det. Medlemmer og andre berettigede kan også søge sagen løst ved domstolene efter dansk ret. Medlemmer, som vil klage over den måde, PenSam behandler personoplysninger på, kan klage til Datatilsynet Ikrafttræden Betingelserne træder i kraft den Produkter og dækninger 3.1. Forsikring ved visse kritiske sygdomme Hvad er forsikring ved visse kritiske sygdomme? Forsikring ved visse kritiske sygdomme er en forsikringsdækning, hvor medlemmet er ejer og forsikret, beregnet på gruppebasis og tegnes for 1 kalenderår ad gangen, en ren risikoforsikring, som medlemmet hverken kan genkøbe eller overføre, tegnet som gruppeforsikring i klasse 1 og 2 for skadeforsikringsvirksomhed i PenSam Forsikring PenSam fastsætter præmie til forsikring ved visse kritiske sygdomme for 1 år ad gangen. Præmien ophører senest, når medlemmet fylder 65 år.

6 Hvornår udbetales forsikring ved visse kritiske sygdomme? PenSam udbetaler forsikringssummen, hvis medlemmet er under 65 år, og medlemmet selv beder om udbetaling, og PenSam har modtaget dokumentation for, at betingelserne for dækning er opfyldt og har vurderet, at diagnosen opfylder kravene, og medlemmet får diagnosticeret en af følgende sygdomme i forsikringstiden: A. Følger efter hjerneblødning eller blodprop i hjernen (apopleksi) Spontant opstået beskadigelse af hjernen eller hjernestammen som følge af en blodprop (infarkt) eller en blødning i hjernen/hjernestammen eller en blødning mellem hjernehinderne. Beskadigelsen skal have medført samtidigt opståede objektive neurologiske udfaldssymptomer af mere end 24 timers varighed regnet fra det tidspunkt, hvor en læge første gang påviste disse objektive udfaldssymptomer. Beskadigelsen skal være påvist ved en hjerneskanning (CT/MR). Hvis en apopleksi ikke er påvist ved en hjerneskanning, er tilfældet omfattet, hvis der er klassiske kliniske tegn på apopleksi samt varige objektive neurologiske udfaldssymptomer i form af lammelser, taleforstyrrelser, synsforstyrrelser eller intellektuel reduktion. I dette tilfælde kan de objektive neurologiske udfaldssymptomer først vurderes efter 3 måneder. De 3 måneder skal ligge indenfor forsikringstiden for, at diagnosen er dækningsberettiget. Undtaget fra dækning er transitorisk cerebral iskæmi (TCI), multiinfarktsyndrom (småkarssygdom) samt hjerneinfarkter påvist tilfældigt ved hjerneskanning f.eks. som led i udredning af anden sygdom. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk eller neurokirurgisk afdeling eller af en speciallæge i neuromedicin eller neurokirurgi. B. Abnorm udposning af en af hjernens pulsårer (aneurisme) Aneurismet skal være påvist ved røntgenundersøgelse af hjernens pulsårer (angiografi) eller ved CT/MR-skanning. Operation/behandling skal være gennemført, eller medlem skal være optaget på venteliste til operation/ behandling. Der er også dækning, hvis der er indikation for operation/ behandling, men denne ikke kan gennemføres af tekniske eller medicinske årsager. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk eller neurokirurgisk afdeling. C. Planlagt eller gennemført bypass-operation eller ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer pga. kranspulsåreforkalkning (koronarsklerose) Medlemmet skal have fået foretaget eller være optaget på venteliste til hjertekirurgisk behandling af kranspulsåreforkalkning (revaskularisering) af en eller flere af hjertets kranspulsårer ved bypassoperation eller ballonudvidelse med eller uden anlæggelse af stent. D. Akut blodprop i hjertet (hjerteinfarkt) Akut opstået henfald af en del af hjertets muskulatur som følge af utilstrækkelig blodtilførsel til den pågældende del af hjertet. Diagnosen skal være baseret på: 1. Stigning og/eller fald i hjertespecifikke biomarkører (fortrinsvis troponin) med mindst en værdi, der overstiger 99 % percentilen af øvre referencegrænse.

7 7 For Troponin T regnes med en grænseværdi på 14 ng/l. Hvis den første værdi er under eller lig 14 ng/l kræves en stigning på mindst 50 %. For Troponin I regnes med en grænseværdi på 40 ng/l. Samt mindst ét af punkterne 2 eller 3: 2. Nye signifikante EKG-forandringer i form af ændringer i ST-segmentet, nye T- taks-ændringer, nyt venstresidigt grenblok eller nye patologiske Q-takker. 3. Typiske vedvarende brystsmerter. Hvis punkt 1 og 3 er opfyldt, men ikke punkt 2, kræves yderligere nytilkommet billeddiagnostisk påvist tab af en del af hjertemusklen eller nytilkommen patologisk bevægelse af en del af hjertemusklen. E. Hjerteklapsygdom Planlagt eller gennemført hjertekirurgisk behandling af hjerteklapsygdom med indsættelse af kunstig mekanisk eller biologisk hjerteklap, herunder homograft, eller klapplastik (hjerteklapskirurgi uden indsættelse af ny hjerteklap). Forsikringen dækker også, hvis medlemmet har måttet afstå fra i øvrigt indiceret hjerteklapoperation på grund af høj operationsrisiko. F. Kritiske former for kræft Ved kræft forstås ondartet (malign) svulst (tumor), der mikroskopisk er karakteriseret ved ukontrollabel, infiltrativ vækst ud i tilstødende væv og klinisk ved en tendens til lokalt recidiv og spredning til regionale lymfeknuder og fjernere organer (metastaser), herunder malignt melanom (modermærkekræft). Endvidere dækkes: 1. Leukæmi (undtagen kronisk lymfatisk leukæmi) 2. Lymfeknudekræft (non-hodgkins lymfom alle stadier og Hodgkins sygdom stadie II-IV) 3. Prostatakræft fra stadie 6 (Gleason 6) 4. Myelomatose samt myeloproliferative sygdomme (Essentiel Trombocytose, Polycytæmia Vera og Myelofibrose). Følgende kræftformer dækkes ikke: 1. Hudkræft, herunder Kaposis sarkom 2. Forstadier til kræft (dysplasi og in situ-cancer ) f.eks. celleforandringer i livmoderhalsen (Cervical Intraepithelial Neoplasi (CIN), alle stadier)) 3. Godartede blærepapillomer 4. Hodgkins sygdom stadie I 5. Kronisk lymfatisk leukæmi 6. Prostatakræft stadie 1-5 (Gleason 1-5)

8 8 Diagnosen skal være baseret på histologisk eller cytologisk undersøgelse foretaget af en speciallæge i vævsundersøgelser (patologi). G. Livstruende nyresvigt Nyresvigt i en sværhedsgrad så begge nyrer kronisk og uigenkaldeligt er holdt op med at fungere, hvilket har resulteret i, at enten peritoneal- eller hæmodialyse er iværksat eller, at forsikrede er blevet optaget på venteliste til nyretransplantation. H. Planlagt større organtransplantation Planlagt eller gennemført transplantation af hjerte, lunge, lever eller bugspytkirtel. Der skal være tale om transplantation pga. intraktabelt organsvigt. Herudover dækkes transplantation af knoglemarv. Ved planlagt transplantation skal medlemmet være optaget på venteliste til transplantation. I. Dissemineret sklerose En kronisk sygdom, der klinisk er karakteriseret af gentagne attakker med neurologiske udfaldssymptomer fra forskellige dele af centralnervesystemet. Der skal have været mere end ét veldefineret attak eller, der skal være tale om et fremadskridende forløb. Diagnosen skal være understøttet af mindst 1 af følgende 2 kriterier: 1. Typiske forandringer påvist ved MR-skanning af hjernen med multiple affektioner af den hvide substans. 2. Oligoklonale bånd eller forhøjet IgG-indeks i rygmarvsvæsken.. Hvis der kun har været konstateret ét attak, er sygdommen omfattet, hvis McDonaldkriterierne er opfyldte. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk afdeling. J. ALS En fremadskridende sygdom af ukendt årsag med degeneration af motoriske forhornsceller bekræftet ved elektromyografi. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk afdeling. K. Muskelsvind og neuromuskulære sygdomme Følgende diagnoser er dækkede: 1. Limb-Girdle Muskeldystrofi 2. Myastenia Gravis 3. Distal Muskelatrofi (Charcot-Marie-Tooth) 4. Duchennes Muskeldystrofi 5. Facio-scapulo-humeral dystrofi Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk afdeling. L. Arbejdsbetinget HIV-1 og smitte med HIV-1 ved blodtransfusion Arbejdsbetinget smitte med HIV-1 ved et uheld, der er anmeldt som arbejdsskade, og hvor der foreligger en negativ HIV-test udført inden for den første uge efter smitteudsættelsen efterfulgt af en positiv HIV-test inden for de næste 12 måneder. De 12 måneder skal ligge indenfor forsikringstiden for, at diagnosen er dækningsberettiget. Smitte med HIV-1 ved blodtransfusion modtaget i forsikringstiden, hvis medlem af Sundhedsstyrelsen er fundet berettiget til godtgørelse for transfusionsoverført HIVinfektion.

9 9 M. Parkinsons sygdom Primær Parkinsons sygdom med hovedsymptomerne muskelrigiditet, tremor og oligokinesi. Symptomer på Parkinsons sygdom fremkaldt af psykofarmaka er ikke omfattet. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk afdeling eller af en speciallæge i neuromedicin. N. Kardiomyopati Følgende diagnoser er dækkede: 1. Dilateret kardiomyopati. 2. Hypertrofisk kardiomyopati. 3. Restriktiv kardiomyopati. Undtaget for dækning er kardiomyopati forårsaget af iskæmisk hjertesygdom, hypertension (forhøjet blodtryk) og hjerteklapsygdom. Diagnosen skal være stillet på en hjertemedicinsk afdeling. O. Aorta sygdom (sygdom i hovedpulsåren) Sygdom i aorta (hovedpulsåren) i form af bristning (ruptur), lokal udvidelse (aortaaneurisme) til over 5 cm diameter, aortadissektion med ruptur af aortas indre lag og blødning ind i aortavæggen eller total aortaokklusion. Benævnelsen aorta omfatter både den thorakale (bryst) og den abdominale (mave) aorta, men ikke dens grene. Diagnoserne aortaaneurisme og aortadissektion skal være stillet ved ultralyd, ekkokardiografi, CT/MR-skanning eller aortografi. Diagnosen aortaokklusionen skal være stillet ved aortografi eller MR-angiografi. P. Følger efter Borreliainfektion (TBE) i nervesystemet efter flåtbid Neuroborreliose som følge af flåtbid, der har medført vedvarende (perifere eller kranielle) betydelige objektive neurologiske følger. De neurologiske følger skal have været til stede i 6 måneder eller mere i forsikringstiden og være bekræftet af en speciallæge i neuromedicin. Diagnosen skal være stillet ud fra borrelia/tbe-specifikke antistoffer i spinalvæske eller blod. Q. Følger efter hjerne- eller hjernehindebetændelse Vedvarende betydelige objektive neurologiske følger efter infektion i hjerne, hjernenerverødder eller hjernehinder forårsaget af bakterier, vira, svampe eller andre mikroorganismer. Infektionen skal være opstået i forsikringstiden og de neurologiske følger skal have været til stede i 6 måneder eller mere i forsikringstiden, og diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk eller medicinsk afdeling ud fra: 1. Påvisning af mikroorganismer i spinalvæsken eller blod, eller 2. En spinalvæskeundersøgelse med påvisning af tydelig inflammatorisk reaktion (pleocytose), herunder forhøjet antal hvide blodlegemer og protein eventuelt suppleret med CT/MR-skanning. R. Visse godartede svulster Godartede svulster i hjerne og rygmarv eller disse organers hinder, som ikke kan fjernes ved operation eller som efter operation efterlader følgetilstande i nervesyste-

10 10 met, der medfører en méngrad på mindst 30 % efter Arbejdsskadestyrelsens méntabel. Méngraden kan tidligst vurderes efter 6 måneder. De 6 måneder skal ligge indenfor forsikringstiden for, at diagnosen er dækningsberettiget. Undtaget for dækningen er cyster, granulomer, hypofyseadenomer og Schwannomer/neurinomer, herunder acusticusneurinomer. S. Blindhed Ved blindhed forstås totalt, permanent og irreversibelt tab af synsfunktionen på begge øjne, hvor synsstyrken målt med korrektion på bedste øje er 3/60 eller derunder eller, hvor synsfeltet er < 10 % på det bedste øje. Diagnosen skal være stillet af en speciallæge i øjensygdomme. T. Døvhed Ved døvhed forstås totalt og irreversibelt høretab på begge ører med en høretærskel på 100 db eller derover ved alle frekvenser. Diagnosen skal være stillet på en audiologisk afdeling. U. Alzheimers sygdom Degenerativ sygdom i hjernen, der er karakteriseret ved fremadskridende hukommelsestab og tab af evnen til at tænke, tale og løse problemer. Undtaget for dækning er demens ledsaget af bevægelsesforstyrrelser (f.eks. ved Huntingtons chorea), Parkinsons sygdom og demens som følge af forkalkningssygdom i hjernekar, traumer eller infektioner. Diagnosen skal være stillet på en neuromedicinsk afdeling efter de internationalt anerkendte kriterier for Alzheimers demens. V. Større forbrændinger, forfrysninger eller ætsninger Brandsår, forfrysninger eller ætsninger af 3. grad, der dækker mindst 20 % af medlems legemsoverflade. Diagnosen skal være stillet på en brandsårsafdeling. W. Terminal sygdom ved andre diagnoser end A V Ved terminal sygdom forstås en fremskreden eller hurtigt udviklende uhelbredelig sygdom, som følge af andre diagnoser end de under A-V nævnte, hvor diagnosen er stillet i forsikringstiden, og hvor forventet restlevetid trods lægelig behandling maksimalt er 12 måneder. De 12 måneder regnes fra diagnosedatoen. Den terminale sygdom må ikke være en følge af: 1. Et ulykkestilfælde, hvorved forstås legemsbeskadigelse, som rammer medlem ufrivilligt gennem en pludselig udefrakommende hændelse. 2. Infektioner eller epidemier. Vurderingen skal foretages af en speciallæge inden for det relevante speciale. Speciallægen skal arbejde i Danmark, være godkendt af Sundhedsstyrelsen og må ikke alene være speciallæge i almen medicin. Speciallægen skal underskrive en erklæring udfærdiget af PenSam Forsikring, og PenSam's egen læge skal godkende udbetalingen. Erklæringen skal suppleres af journalmateriale, der dokumenterer, at sygdommen skønnes terminal. Forsikringen ophører tillige den 1. i måneden efter udbetaling efter 11 W.

11 Hvem modtager udbetaling? Forsikring ved visse kritiske sygdomme udbetales til medlemmet Hvor stor er forsikring ved visse kritiske sygdomme? For diagnoser stillet efter den udgør forsikringssummen kr. PenSam fastsætter hvert år, hvor stor summen skal være. PenSam udbetaler forsikring ved visse kritiske sygdomme som et engangsbeløb Hvornår udbetales forsikring ved visse kritiske sygdomme ikke? PenSam udbetaler ikke forsikring ved visse kritiske sygdomme, hvis gruppeaftalen ophører, når medlemmet fylder 65 år inden diagnosen bliver stillet, hvis medlemmet per 1.januar 2016 er præmieindbetalende til pensionsordningen for den pædagogiske sektor, Fleksion, hvis præmie bortfaldt mere end 12 måneder før diagnosen blev stillet, hvis en diagnose først er anmeldt til selskabet efter medlemmets død, medlemmet har fået stillet samme eller tilsvarende diagnose som nævnt i 3.1.2, inden forsikringen trådte i kraft. Det er uden betydning, hvornår medlemmet selv har fået kendskab til diagnosen, ligesom det er uden betydning, om der er en sammenhæng mellem de 2 diagnoser, en ny diagnose bliver stillet mindre end 6 måneder efter, at medlemmet har fået stillet en anden diagnose, som har medført udbetaling af forsikring ved visse kritiske sygdomme. Når der er forløbet 6 måneder efter diagnosens dato, dækker forsikringen nye diagnoser nævnt i , medlemmet tidligere har fået udbetalt forsikring ved visse kritiske sygdomme fra PenSam Forsikring på grund af samme eller tilsvarende diagnose, uanset om der er sammenhæng mellem diagnoserne, diagnosen er "Planlagt/gennemført bypass-operation" (C), hvis medlemmet tidligere har fået stillet diagnosen "Akut blodprop i hjertet" (D), diagnosen er "Akut blodprop i hjertet" (D), hvis medlemmet tidligere har fået stillet diagnosen "Planlagt/gennemført bypass-operation" (C), hvis kritisk sygdom er opstået som følge af fareforøgelse (udløsning af atomenergi eller radioaktive kræfter, aktiv deltagelse i krig, oprør eller lignende uden for Danmark og krig, borgerkrig og tilsvarende fareforøgelse i Danmark), kritisk sygdom er opstået som følge af selvforskyldt beruselse, påvirkning af narkotika eller andre giftstoffer PenSam Forsikring udbetaler dog forsikring ved visse kritiske sygdomme, hvis: A. Medlemmet på ny får diagnosticeret "Kritiske former for kræft" (F), og følgende 3 betingelse er opfyldt: 1. Diagnosen er stillet i forsikringstiden og 2. Diagnosen er en helt ny kræftform, som er helt uden medicinsk sammenhæng, recidiv eller metastaser med en tidligere kræftdiagnose, og 3. Diagnosen er stillet mere end 7 år efter, at medlemmets behandling for en anden kræftform blev afsluttet, og medlemmet derefter ikke har haft tilbagefald.

12 12 Eller B. Medlemmet på ny får diagnosticeret "Planlagt større organtransplantation" (H), hvis medlemmet ikke tidligere har fået eller været på venteliste til transplantation af samme organ Forsikringen ophører den 1. i måneden efter udbetaling efter "Terminal sygdom" (W) Skat Forsikring ved visse kritiske sygdomme er omfattet af pensionsbeskatningsloven 53A. Det betyder efter gældende regler i pensionsbeskatningsloven, at indbetalinger forhøjer medlemmets personlige indkomst og beskattes, samt at udbetaling er skatteog afgiftsfri Gruppeinvalidesum Hvad er gruppeinvalidesum? Gruppeinvalidesum er en forsikringsdækning, som er tegnet i tilknytning til PMF pensionsordningen i PenSam, og hvor medlemmet er ejer og forsikret, beregnet på gruppegrundlag og tegnes for 1 kalenderår ad gangen, en ren risikoforsikring, som medlemmet hverken kan genkøbe eller overføre, tegnet som gruppeforsikring i klasse I for almindelig livsforsikring i PenSam Liv PenSam fastsætter præmie til gruppeinvalidesummen for 1 år ad gangen. Præmien ophører senest, når medlemmet fylder 60 år Hvornår udbetales gruppeinvalidesum? PenSam udbetaler gruppeinvalidesum, hvis medlemmet beder om udbetaling, og medlemmet er under 60 år, og medlemmet er fratrådt den stilling, som gav ret til pensionsbidraget, og PenSam på baggrund af oplysninger om medlemmets helbredsforhold vurderer, at medlemmets erhvervsevne er varigt nedsat med mindst 2/3 af den fulde erhvervsevne i ethvert erhverv, og medlemmet på grund af invaliditeten ikke har lønnet arbejde, og medlemmet ikke kan ansættes i en stilling med økonomisk kompensation for nedsat arbejdsindsats Hvem modtager udbetaling? PenSam udbetaler gruppeinvalidesum til medlemmet Hvor stor er gruppeinvalidesum? Gruppeinvalidesum udbetales som et engangsbeløb. PenSam fastsætter hvert år, hvor stor summen skal være Hvornår udbetales gruppeinvalidesum ikke? PenSam udbetaler ikke gruppeinvalidesum,

13 13 hvis invaliditeten giver ret til udbetaling af en større gruppeinvalidesum i PenSam eller en tilsvarende gruppeinvalidesum i PenSam, som medlemmet er blevet omfattet af på et tidligere tidspunkt, hvis medlemmet er fyldt 60 år, inden lønophør og inden erhvervsevnen er nedsat varigt med 2/3, hvis erhvervsevnen var varigt nedsat med mindst 2/3, da medlemmet blev optaget i pensionsordningen. Hvis der er gået mere end 3 år siden arbejdsgiver sidst indbetalte præmie, er det afgørende, om medlemmets erhvervsevne var nedsat varigt med mindst 2/3, da arbejdsgiver atter betalte præmie, hvis dækningen bortfalder på grund af helbredsklausulen ( generel begrænsning ), hvis præmie bortfaldt mere end 12 måneder før invaliditeten. Medlemmer, som bliver syge senest 12 måneder efter, at medlemmet fratrådte den stilling, som gav ret til pensionsbidraget, og som på grund af uafbrudt sygdom ikke kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet, opretholder dog dækningen i 5 år efter fratrædelsen, hvis medlemmet tidligere har fået udbetalt gruppeinvalidesum, med beløb, som modsvares af summer, som medlemmet tidligere har fået udbetalt ved invaliditet fra gruppeforsikring, der var tegnet i tilknytning til ansættelsen, hvis erhvervsevnen er nedsat som følge af fareforøgelse, hvis medlemmet har genkøbt eller overført sin pensionsordning, hvis forsikringen er ophørt Skat Gruppeinvalidesum er oprettet som livsforsikring uden fradragsret, som er omfattet af pensionsbeskatningslovens 53 A. Det betyder efter reglerne i pensionsbeskatningsloven pr , at indbetalinger forhøjer medlemmets skattepligtige indkomst og beskattes, samt at udbetaling er skatte- og afgiftsfri Gruppelivssum Hvad er gruppelivssum Gruppelivssum er en forsikringsdækning, som er tegnet i tilknytning til PMF pensionsordningen i PenSam, hvor medlemmet er ejer og forsikret, beregnet på gruppegrundlag og tegnes for 1 kalenderår ad gangen, en ren risikoforsikring, som medlemmet hverken kan genkøbe eller overføre, tegnet som gruppeforsikring i klasse I for almindelig livsforsikring i PenSam Liv PenSam fastsætter præmie til gruppelivssum for 1 år ad gangen. Præmien ophører senest, når medlemmet fylder 65 år Hvornår udbetales gruppelivssum? PenSam udbetaler gruppelivssum, hvis medlemmet dør uden at være fyldt 65 år Hvem modtager udbetaling? PenSam udbetaler gruppelivssum efter fradrag af eventuel boafgift direkte til begunstigede uden om medlemmets dødsbo.

14 14 Nærmeste pårørende PenSam udbetaler gruppelivssummen direkte til medlemmets nærmeste pårørende, jf. lov om forsikringsaftaler, medmindre medlemmet skriftligt har meddelt PenSam Liv andet. Særligt begunstigede Medlemmet kan bestemme, hvem der skal modtage dækningen ved medlemmets død. PenSam kan kun udbetale til særligt begunstigede, hvis PenSam har modtaget en begunstigelseserklæring, som medlemmet har underskrevet. Nærmere regler om begunstigelse kan fås hos PenSam Hvornår udbetales gruppelivssum ikke? PenSam udbetaler ikke gruppelivssum, hvis dødsfaldet giver ret til en udbetaling af en større gruppesum i PenSam eller tilsvarende gruppelivssum i PenSam, som medlemmet er blevet omfattet af på et tidligere tidspunkt, dødsfaldet sker som følge af fareforøgelse, medlemmet dør efter udgangen af den måned, hvor medlemmet fylder 65 år, præmie til gruppeforsikringen bortfaldt mere end 12 måneder før dødsfaldet. Medlemmer, som modtager invalidepension, bevarer dog dækningen indtil de fylder 65 år. Det samme gælder, hvis medlemmet har ret til alderspension senest 12 måneder efter, at præmien bortfaldt, medlemmet har genkøbt eller overført sin pensionsordning, forsikringen er ophørt Hvor stor er gruppelivssum? PenSam udbetaler gruppelivssum som et engangsbeløb. PenSam fastsætter hvert år, hvor stor summen skal være Skat Gruppelivssummen er oprettet som livsforsikring omfattet af pensionsbeskatningslovens 53A. Dette betyder efter gældende regler i pensionsbeskatningsloven, at præmien forhøjer medlemmets personlige indkomst og beskattes, samt at udbetalinger er skatte- og afgiftsfrie efter pensionsbeskatningsloven. PenSam er forpligtet til at fradrage og afregne boafgift til staten PenSam Liv forsikringsaktieselskab Jørgen Knudsens Vej Farum Telefon pensam@pensam.dk CVR-nr Hjemsted Furesø, Danmark

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Pr. 01.01.2016 2 Forsikringsbetingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Jf. Lov nr. 129 af 15.04.1930 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Pr. 01.01.2016 2 Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser for Forsikring ved visse kritiske

Læs mere

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Pr. 01.01.2015 2 Forsikringsbetingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Jf. Lov nr. 129 af 15.04.1930 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Betingelser 01.01.2015. Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension

Betingelser 01.01.2015. Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension Betingelser 01.01.2015 Betingelser for Gruppeforsikring i PMF Pension 2 Betingelser for gruppeforsikring for PMF Pension i PenSam 1. Aftaleforhold 1.1. Gruppeforsikringer for PMF Pension i PenSam Disse

Læs mere

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Pr. 01.01.2019 2 Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Jf. Lov nr. 129 af 15.04.1930 om forsikringsaftaler med senere ændringer.

Læs mere

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Pr. 01.01.2018 2 Forsikringsbetingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Jf. Lov nr. 129 af 15.04.1930 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Pr. 01.01.2015 2 Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser for Forsikring ved visse kritiske

Læs mere

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Pr. 01.01.2019 2 Betingelser for Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 1. Tegning

Læs mere

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før

Betingelser. Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme for medlemmer optaget før 01.07.1999 Pr. 01.01.2018 2 Betingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser for Forsikring ved visse kritiske

Læs mere

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser. FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme 2 Forsikringsbetingelser FOA Forsikring ved visse kritiske sygdomme Jf. Lov nr. 129 af 15.04.1930 om forsikringsaftaler med senere ændringer. 1. Tegning

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Forsikringsdækning ved kritisk sygdom mv i gruppelivsordningen for statsansatte

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Forsikringsdækning ved kritisk sygdom mv i gruppelivsordningen for statsansatte FINANSMINISTERIET Cirkulære om Forsikringsdækning ved kritisk sygdom mv i gruppelivsordningen for statsansatte 2000 Cirkulære om FORSIKRINGSDÆKNING VED KRITISK SYGDOM MV I GRUPPELIVSORDNINGEN FOR STATSANSATTE

Læs mere

Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser

Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser Gældende fra 1. januar 2007 1. Med kritisk sygdom menes: kræft, blodprop i hjertet, bypassoperation/ballonudvidelse

Læs mere

Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser

Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser Dækning ved kritisk sygdom i tilslutning til gruppelivsaftaler og FGs forsikringsbetingelser Gældende fra 1. januar 2008 1. Med kritisk sygdom menes: Kræft, blodprop i hjertet, bypassoperation/ballonudvidelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Gældende fra 1. januar 2014

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Gældende fra 1. januar 2014 Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Gældende fra 1. januar 2014 VKS dækker visse kritiske sygdomme i samarbejde mellem Forenede Gruppeliv (FG) og danmark i henhold til en gruppelivsaftale.

Læs mere

Forsikringsorientering for Gruppelivsforsikring

Forsikringsorientering for Gruppelivsforsikring Forsikringsorientering for Gruppelivsforsikring Gruppelivsordningen har aftale nr. 94915 i Administrationsselskabet Forenede Gruppeliv. Pkt. 1 Indtrædelse For at blive omfattet af Gruppelivsforsikringen,

Læs mere

Børnedækning ved visse kritiske sygdomme

Børnedækning ved visse kritiske sygdomme Børnedækning ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser Gældende fra 1. januar 2010 Alka Forsikring, Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup, Telefon 70 12 14 16 Alka Forsikring En del af Tryg Forsikring

Læs mere

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRISTISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET I PERIODEN FRA 1. JANUAR 2005 TIL 31. DECEMBER 2007 1 FORSIKRINGS 52-1/07 16.04.2013 Dækning

Læs mere

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS)

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Forsikringen udbydes af Forenede Gruppeliv i samarbejde med Sygeforsikringen "danmark" Forsikringsbetingelserne gælder fra 1. januar 2016 og erstatter

Læs mere

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET I PERIODEN FRA 1. JANUAR 2012 TIL 31. DECEMBER 2012 1 FORSIKRINGS 52-3/3 03.05.2013 Dækning

Læs mere

Bekendtgørelse om udbetaling af kapitalpension m.v. ved livstruende sygdom

Bekendtgørelse om udbetaling af kapitalpension m.v. ved livstruende sygdom Page 1 of 6 BEK nr 1031 af 24/10/2005 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-10-2005 Skatteministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Bilag 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Betingelser for Fleksion 01.01.2015. Kunder optaget den 01.07.1999 eller senere

Betingelser for Fleksion 01.01.2015. Kunder optaget den 01.07.1999 eller senere Betingelser for Fleksion 01.01.2015 Kunder optaget den 01.07.1999 eller senere 2 1. Aftaleforhold... 4 1.1. Arbejdsmarkedspensionsordninger i PenSam... 4 1.2. Pensionsordningens sammensætning... 4 1.3.

Læs mere

bank//pension pensionskasse for finansansatte

bank//pension pensionskasse for finansansatte 1. Hvem er omfattet Pkt. 1.1. Aftalen er obligatorisk og omfatter alle medlemmer i Bankpension, der ikke er fyldt 67 år eller er nævnt nedenfor under punkt 1.2.-1.4. Pkt. 1.2. Medlemmets pårørende, herunder

Læs mere

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3

1 FORSIKRINGSDÆKNING 2 2 FORSIKRINGSTIDEN 2 3 BEGRÆNSNINGER I DÆKNING 2 4. DEFINITIONER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME 3 DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET I PERIODEN FRA 1. JANUAR 2008 TIL 31. DECEMBER 2011 1 FORSIKRINGS 52-2/10 16.04.2013 Dækning

Læs mere

Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab 01.01.2015 2 Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring

Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring Forsikringsbetingelser gældende fra 1. januar 2012 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 70

Læs mere

Betingelser for Fleksion Kunder optaget den eller senere

Betingelser for Fleksion Kunder optaget den eller senere Betingelser for Fleksion 01.01.2019 Kunder optaget den 01.07.1999 eller senere 2 1. Aftaleforhold... 4 1.1. Arbejdsmarkedspensionsordninger i PenSam... 4 1.2. Pensionsordningens sammensætning... 4 1.3.

Læs mere

Samtykket omfatter oplysninger frem til det tidspunkt, hvor PensionDanmark har taget stilling til mit krav.

Samtykket omfatter oplysninger frem til det tidspunkt, hvor PensionDanmark har taget stilling til mit krav. Ansøgning om engangsbeløb ved visse kritiske sygdomme Du skal udfylde side et. Resten af skemaet udfyldes af den læge eller det sygehus, der har behandlet dig. Det er vigtigt, at du tager alle sider med

Læs mere

Betingelser for Fleksion Kunder optaget den eller senere

Betingelser for Fleksion Kunder optaget den eller senere Betingelser for Fleksion 01.01.2017 Kunder optaget den 01.07.1999 eller senere 2 1. Aftaleforhold... 4 1.1. Arbejdsmarkedspensionsordninger i PenSam... 4 1.2. Pensionsordningens sammensætning... 4 1.3.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for gruppelivsforsikring. Pension 90 01.01.2015

Forsikringsbetingelser for gruppelivsforsikring. Pension 90 01.01.2015 Forsikringsbetingelser for gruppelivsforsikring Pension 90 01.01.2015 2 Forsikringsbetingelser for gruppelivsforsikring Pension 90 1. Forsikringen Forsikringen er tegnet som gruppeforsikring i klasse I

Læs mere

Spørgsmål & svar katalog. Den ny gruppeordning Pensionsopsparing

Spørgsmål & svar katalog. Den ny gruppeordning Pensionsopsparing Spørgsmål & svar katalog Den ny gruppeordning Pensionsopsparing Indholdsfortegnelse Side 1. Spørgsmål til den ny gruppeordning?... 1 2. Jeg vil gerne indmeldes i den nye gruppeordning eller ændre min bestående

Læs mere

Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab 1 Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab 01.01.2019 2 Forsikringsbetingelser for gruppesum ved førtidspension og død i PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Læs mere

DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET EFTER 1. JANUAR 2013

DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET EFTER 1. JANUAR 2013 DÆKNING VED UDVALGTE KRITI- SKE SYGDOMME FORSIKRINGSBETINGELSER FOR UDVALGTE KRITISKE SYGDOMME DIAGNOSTICERET EFTER 1. JANUAR 2013 1 FORSIKRINGS 52-4/02 06.05.2013 Dækning ved udvalgte kritiske sygdomme

Læs mere

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS)

Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Forsikringsbetingelser visse kritiske sygdomme (VKS) Forsikringen udbydes af Forenede Gruppeliv i samarbejde med Sygeforsikringen "danmark" Forsikringsbetingelserne gælder fra 1. januar 2017 og erstatter

Læs mere

Forsikringsbetingelser for DAGPENGE +

Forsikringsbetingelser for DAGPENGE + Forsikringsbetingelser for DAGPENGE + PenSam Forsikring A/S Jørgen Knudsens Vej 2 3520 Farum Telefon 44 39 39 39 forsikring@pensam.dk www.pensam.dk/forsikring CVR-nr. 17 11 81 88 Hjemsted Furesø, Danmark

Læs mere

Mølholm Forsikring A/S 1. januar 2008

Mølholm Forsikring A/S 1. januar 2008 Forsikringsbetingelser ved Kritisk Sygdom. 1.0 Hvornår træder forsikringen i kraft? 1.1 1 måned efter gruppeforsikringens underskrift, med mindre andet fremgår af aftalen. Overtages forsikringen fra andet

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring

Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring Forsikringsbetingelser for Visse Kritiske Sygdomme mellem HK og Alka Forsikring Forsikringsbetingelser gældende fra 1. januar 2012 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 70

Læs mere

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Kunder optaget før 01.07.1999 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring - tegnet i tilknytning til pensionsordning i PenSam 1. Tegning Forsikringen

Læs mere

Betingelser ved visse kritiske sygdomme

Betingelser ved visse kritiske sygdomme Betingelser ved visse kritiske sygdomme Gældende fra 1. januar 2014 1 Får medlemmet stillet diagnose på en kritisk sygdom før medlemmet fylder 70 år, udbetales en engangssum, jf. dog 2-6. Med kritisk sygdom

Læs mere

Kundegruppelivsforsikring

Kundegruppelivsforsikring Kundegruppelivsforsikring Forsikrings betingelser Nr. KL-04 Gældende fra 1. oktober 2010 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 70 12 14 16 Forsikrings-Aktieselskabet Alka

Læs mere

Forsikring ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser

Forsikring ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser Forsikring ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser Gældende fra 1. april 2015 Alka Forsikring, Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup, Telefon 70 12 14 16 Alka Forsikring En del af Tryg Forsikring

Læs mere

Forsikringer for ansatte i HK

Forsikringer for ansatte i HK 2016 Forsikringer for ansatte i HK Orienterende oplysninger om gruppelivsordning GL134 og ulykkesforsikring policenr. 248552285. HK har som arbejdsgiver tegnet flere forsikringer, der dækker dig som medarbejder.

Læs mere

Forsikringsbetingelser Dagpenge+

Forsikringsbetingelser Dagpenge+ Forsikringsbetingelser Dagpenge+ DAG-3 Gældende fra 1. juli 2017 PenSam Forsikring 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan tegne forsikringen? 4 2. Hvad er DAGPENGE+ 4 3. Lovgivning 4 4.

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser for Kritisk Sygdom

Almindelige forsikringsbetingelser for Kritisk Sygdom Almindelige forsikringsbetingelser for Kritisk Sygdom Nr. 2011 01 01 Disse forsikringsbetingelser træder i kraft 1. januar 2011 og gælder for dækning ved visse kritiske sygdomme i Skandia Livsforsikring

Læs mere

Dækning ved visse kritiske sygdomme

Dækning ved visse kritiske sygdomme Forenede Gruppeliv Dækning ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelserne gælder fra 1. januar 2020 og erstatter tidligere betingelser af 1. januar 2017 1. For forsikringen gælder nedennævnte betingelser

Læs mere

Forsikringer for ansatte i HK

Forsikringer for ansatte i HK Forsikringer for ansatte i HK Gruppelivsordning GL134 og ulykkesforsikring policenr. 248552285. Gældende fra juli 2017 HK har som arbejdsgiver tegnet flere forsikringer, der dækker dig som medarbejder.

Læs mere

G R U P P E L I V S A F TA L E

G R U P P E L I V S A F TA L E G R U P P E L I V S A F TA L E 1 Hvem er omfattet Pkt. 1.1. Aftalen er obligatorisk og omfatter alle medlemmer i Bankpension, der ikke er fyldt 67 år eller er nævnt nedenfor under punkt 1.2-1.4. Pkt. 1.2.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv

Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv 2 1 Forsikringsaftalen Forsikringen tegnes i henhold til aftale om gruppelivsforsikring mellem FOA Fag og Arbejde (FOA), kaldet forsikringstager - og PenSam Liv

Læs mere

Gældende fra 1. juli 2007 til 31. december 2007

Gældende fra 1. juli 2007 til 31. december 2007 Forsikringsbetingelser Gældende fra 1. juli 2007 Almindelige forsikringsbetingelser for forsikringer i Arbejdsmarkedspensionen Nedenstående almindelige forsikringsbetingelser gælder for forsikringer i

Læs mere

1. Gruppeforsikringen Gruppemedlemmer og forsikringsdækning Gruppeforsikringens ophør 18

1. Gruppeforsikringen Gruppemedlemmer og forsikringsdækning Gruppeforsikringens ophør 18 Vilkår for gruppeforsikring børnepension ved gruppemedlemmets førtidspension eller død Pensionskassen for Sundhedsfaglige PKA Privat 1. Gruppeforsikringen 18 2. Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 18

Læs mere

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S Kritisk Sygdom Version Juli 2004 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse: Fortrydelsesret...3 Personoplysninger mv....3 1 Kritisk Sygdom i...4 2 Aftalegrundlag...4 3 Definitioner...4 4 Ikrafttræden...4 5 Urigtige

Læs mere

Betingelser for. Hold Fast Forsikring Privatansat. - gruppeforsikring

Betingelser for. Hold Fast Forsikring Privatansat. - gruppeforsikring Betingelser for Hold Fast Forsikring Privatansat - gruppeforsikring Pr. 01.01.2019 Kunder omfattet af overenskomst for Pleje- og Omsorg 2017-2020 1 Betingelser for Hold Fast Forsikring - Privatansat -

Læs mere

Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom

Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom 7863-21 03.18 LIV Privatpension CVR-nr. 19625087 Kundegruppelivsforsikring med Forsikring ved visse kritiske sygdomme for samlevende Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom Dette er et

Læs mere

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S Kritisk Sygdom Version januar 2004 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse: Fortrydelsesret...3 Personoplysninger mv....3 1 Kritisk Sygdom i...4 2 Aftalegrundlag...4 3 Definitioner...4 4 Ikrafttræden...4 5 Urigtige

Læs mere

Forsikringsbetingelser den 1. juli 2017 Plus Liv

Forsikringsbetingelser den 1. juli 2017 Plus Liv Forsikringsbetingelser den 1. juli 2017 Plus Liv 1. Plus Liv En gruppeforsikring for PFA Pensions kunder Disse forsikringsbetingelser gælder fra 1. juli 2017 for Plus Liv i PFA Pension, forsikringsaktieselskab.

Læs mere

Betingelser for Hold Fast Forsikring Privatansat Gruppeforsikring 01.03.2014

Betingelser for Hold Fast Forsikring Privatansat Gruppeforsikring 01.03.2014 Betingelser for Hold Fast Forsikring Privatansat Gruppeforsikring 01.03.2014 Kunder omfattet af overenskomst for Pleje- og Omsorg 2014-2017 Betingelser for Hold Fast Forsikring - Privatansat - gruppeforsikring

Læs mere

Kundegruppelivsforsikring

Kundegruppelivsforsikring Kundegruppelivsforsikring Forsikringsbetingelser Nr. KL-04 Gældende fra 1. oktober 2010 Alka Forsikring En del af Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup Telefon 70 12 14 16 - alka@alka.dk

Læs mere

Betingelser 01.01.2014. FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring

Betingelser 01.01.2014. FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring Betingelser 01.01.2014 FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring ULY FOA 3 2 BETINGELSER FOR KOLLEKTIV ULYKKESFORSIKRING TEGNET AF FOA 1 HVEM ER DÆKKET AF FORSIKRINGEN Kontingentdækkede

Læs mere

GRUPPEFORSIKRING. Forsikring ved visse kritiske sygdomme til børn. Forsikringsbetingelser

GRUPPEFORSIKRING. Forsikring ved visse kritiske sygdomme til børn. Forsikringsbetingelser GRUPPEFORSIKRING Forsikring ved visse kritiske sygdomme til børn Forsikringsbetingelser Stk. 4. Forsikrede og dennes værge oplyses om skærpende ændringer af betingelserne med 1 måneds varsel til udgangen

Læs mere

Forsikring ved visse kritiske sygdomme LIV Privatpension CVR-nr Værdifuld hjælp i en svær tid

Forsikring ved visse kritiske sygdomme LIV Privatpension CVR-nr Værdifuld hjælp i en svær tid Forsikring ved visse kritiske sygdomme 7869-18 03.18 LIV Privatpension CVR-nr. 19625087 Værdifuld hjælp i en svær tid Dette er et salgsmateriale, hvor der ikke er plads til alle detaljer om forsikringen.

Læs mere

Forsikringsbetingelser. Gældende fra 1. marts 2004 til 28. februar 2005

Forsikringsbetingelser. Gældende fra 1. marts 2004 til 28. februar 2005 Forsikringsbetingelser Almindelige forsikringsbetingelser for forsikringer i Arbejdsmarkedspensionen Nedenstående almindelige forsikringsbetingelser gælder for forsikringer i Industriens Pensionsforsikring

Læs mere

Alka Kundegruppelivsforsikring

Alka Kundegruppelivsforsikring Alka Kundegruppelivsforsikring Forsikringsbetingelser Nr. KL-04A Gældende fra 21. marts 2019 Alka Forsikring, Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup, Telefon 70 12 14 16 Alka Forsikring En del af Tryg Forsikring

Læs mere

GRUPPEF ORSIKRING. Forsikring ved visse kritiske sygdomme. Forsikringsbetingelser

GRUPPEF ORSIKRING. Forsikring ved visse kritiske sygdomme. Forsikringsbetingelser GRUPPEF ORSIKRING Forsikring ved visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser Stk. 4. Forsikrede oplyses om skærpende ændringer af betingelserne med 1 måneds varsel til udgangen af en kalendermåned.

Læs mere

Dækning til børn ved visse kritiske sygdomme

Dækning til børn ved visse kritiske sygdomme Dækning til børn ved visse kritiske sygdomme Særbetingelser til Almindelige forsikringsbetingelser ved visse kritiske sygdomme Særbetingelser gældende fra 1. september 2017 Nr. 01 09 2017 Indhold 1. Om

Læs mere

Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv

Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv Forsikringsbetingelser for FOA Gruppeliv 2 1 Forsikringsaftalen Forsikringen tegnes i henhold til aftale om gruppelivsforsikring mellem FOA Fag og Arbejde (FOA), kaldet forsikringstager - og PenSam Liv

Læs mere

HK Visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser

HK Visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser HK Visse kritiske sygdomme Forsikringsbetingelser Gældende fra 1. januar 2010 Alka Forsikring, Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup, Telefon 70 12 14 16 Alka Forsikring En del af Tryg Forsikring A/S - CVR-nr.

Læs mere

Beskyt familiens økonomi, hvis du dør eller bliver for syg til at arbejde. Livsforsikring. Forsikringsbetingelser

Beskyt familiens økonomi, hvis du dør eller bliver for syg til at arbejde. Livsforsikring. Forsikringsbetingelser Beskyt familiens økonomi, hvis du dør eller bliver for syg til at arbejde Livsforsikring AFSNIT 1. FÆLLES BESTEMMELSER 1. FORSIKRINGEN Stk. 1. Livsforsikring er oprettet på grundlag af aftale mellem nærpension

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FORSIKRING VED KRITISK SYGDOM TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FORSIKRING VED KRITISK SYGDOM TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FORSIKRING VED KRITISK SYGDOM TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S 1. Personkreds Forsikringen kan tegnes af pensionskunder i Nykredit Bank A/S. Kunden skal være fyldt 18 år,

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (04)

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (04) Gruppeforsikringsvilkår ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme 1. Gruppeforsikring 2 2 Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 2 3. Betydningen af udtryk anvendt i gruppeforsikringsvilkårene

Læs mere

Sikrer familien ved sygdom og død

Sikrer familien ved sygdom og død Kundegruppelivsforsikring med Forsikring ved visse kritiske sygdomme 7864-19 03.18 LIV Privatpension CVR-nr. 19625087 Sikrer familien ved sygdom og død Dette er et salgsmateriale, hvor der ikke er plads

Læs mere

Betingelser ved visse kritiske sygdomme

Betingelser ved visse kritiske sygdomme Betingelser ved visse kritiske sygdomme Gældende fra 1. januar 2016 1 Får medlemmet stillet diagnose på en kritisk sygdom før medlemmet fylder 70 år, udbetales en engangssum, jf. dog 2-6. Med kritisk sygdom

Læs mere

HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 52 KR./MÅNED 2019

HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 52 KR./MÅNED 2019 HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 52 KR./MÅNED 2019 1 Hvad er en forsikring mod visse kritiske sygdomme? Forsikringen dækker, hvis du eller dine børn i forsikringstiden får stillet

Læs mere

TRYGHED VÆKST BALANCE GRUPPELIV for medlemmer af lokale landboforeninger/regionale familielandbrugsforeninger m.fl.

TRYGHED VÆKST BALANCE GRUPPELIV for medlemmer af lokale landboforeninger/regionale familielandbrugsforeninger m.fl. TRYGHED VÆKST BALANCE GRUPPELIV 2013 for medlemmer af lokale landboforeninger/regionale familielandbrugsforeninger m.fl. Gruppelivsordningen Landbrug & Fødevarers gruppelivsordning sikrer dig og familien

Læs mere

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME Kr. 49,- pr. måned (i 2010) HK+ Visse Kritiske Sygdomme Særlig ordning for HK s medlemmer HK har indgået en aftale med Alka, som giver alle HK-medlemmer mellem 18 og 65 år muligheden

Læs mere

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME 49 Kr. pr. måned (i 2012) HK+ Visse Kritiske Sygdomme Særlig ordning for HK s medlemmer HK har indgået en aftale med Alka, som giver alle HK-medlemmer mellem 18 og 65 år muligheden

Læs mere

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME

HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME HK+ VISSE KRITISKE SYGDOMME Kr. 49,- pr. måned (i 2011) HK+ Visse Kritiske Sygdomme Særlig ordning for HK s medlemmer HK har indgået en aftale med Alka, som giver alle HK-medlemmer mellem 18 og 65 år muligheden

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (16)

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (16) Gruppeforsikringsvilkår ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme 1. Gruppeforsikring 2 2 Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 2 3. Betydningen af udtryk anvendt i gruppeforsikringsvilkårene

Læs mere

GRUPPEFORSIKRING. Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme

GRUPPEFORSIKRING. Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme GRUPPEFORSIKRING Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme Januar 2016 Indholdsfortegnelse Forsikringsaftalerne...1 Hvem er dækket?..1 Ophør af dækningen 1 Klausuleringsperiode.. 1 Fortsættelsesforsikring.1

Læs mere

Betingelser. plusliv. Nr. 5274. Alm Brand LIV & PENSION. Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 75 20 almbrand.dk.

Betingelser. plusliv. Nr. 5274. Alm Brand LIV & PENSION. Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 75 20 almbrand.dk. Alm Brand LIV & PENSION Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 75 20 almbrand.dk Side 1 af 10 plusliv Betingelser Nr. 5274 Indholdsfortegnelse Side 2 af 10 Det fremgår af dækningsoversigten, hvad

Læs mere

Samtykket omfatter oplysninger frem til det tidspunkt, hvor PensionDanmark har taget stilling til mit krav.

Samtykket omfatter oplysninger frem til det tidspunkt, hvor PensionDanmark har taget stilling til mit krav. Ansøgning om engangsbeløb ved visse kritiske sygdomme Du skal udfylde side et. Resten af skemaet udfyldes af den læge eller det sygehus, der har behandlet dig. Det er vigtigt, at du tager alle sider med

Læs mere

Betingelser. Nr. 5274

Betingelser. Nr. 5274 Betingelser Nr 5274 Indholdsfortegnelse Det fremgår af dækningsoversigten, hvad forsikringen omfatter Side 2 Nr 5274 / 02010 Afsnit 1 Fællesbestemmelser 1 Forsikringsaftalen 2 Oplysninger ved forsikringsaftalens

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme 1. Gruppeforsikringen 2 2. Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 2 3. Udtræden af gruppeforsikringen 2 4. Betydning af

Læs mere

Betingelser ved visse kritiske sygdomme

Betingelser ved visse kritiske sygdomme Betingelser ved visse kritiske sygdomme Gældende fra 1. januar 2016 1 Får medlemmet stillet diagnose på en kritisk sygdom før medlemmet fylder 70 år, udbetales en engangssum, jf. dog 2-6. Med kritisk sygdom

Læs mere

Betingelser for forsikring ved visse kritiske sygdomme

Betingelser for forsikring ved visse kritiske sygdomme Betingelser for forsikring ved visse kritiske sygdomme Disse betingelser er gældende fra 1. januar 2017 og erstatter tidligere betingelser fra 1. januar 2016. Betingelserne gælder alene diagnoser, der

Læs mere

GRUPPEFORSIKRING. Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme

GRUPPEFORSIKRING. Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme GRUPPEFORSIKRING Dødsfaldssum Invalidesum Ulykkessum Visse kritiske sygdomme Januar 2015 Indholdsfortegnelse Forsikringsaftalerne...1 Hvem er dækket?..1 Ophør af dækningen 1 Klausuleringsperiode.. 1 Fortsættelsesforsikring.1

Læs mere

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2013

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2013 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2013 2 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring - tegnet i tilknytning til pensionsordning i PenSam 1. Tegning Forsikringen omfatter kunder, som er optaget

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale 1. Gruppeforsikringen 2 2. Gruppemedlemmer og

Læs mere

Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom

Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom 7863-20 7863-19 04.17 01.17 LIV Privatpension CVR-nr. 19625087 Kundegruppelivsforsikring med Forsikring ved visse kritiske sygdomme for samlevende Sådan sikrer I hinanden mod den andens død eller sygdom

Læs mere

PFA Start. Dansk Erhverv

PFA Start. Dansk Erhverv Vilkår for PFA Start udbudt af PFA Pension, forsikringsaktieselskab (PFA Pension) for Dansk Erhverv PFA Start for Dansk Erhverv, version 2.0 1 Vilkår for PFA Start udbudt af PFA Pension, forsikringsaktieselskab

Læs mere

Betingelser nr. 20-6. Ulykkesforsikring. s000_402_21_11_ulykke_20-6_112011_sh.indd 1 16-11-2011 10:27:44

Betingelser nr. 20-6. Ulykkesforsikring. s000_402_21_11_ulykke_20-6_112011_sh.indd 1 16-11-2011 10:27:44 Betingelser nr. 20-6 Ulykkesforsikring s000_402_21_11_ulykke_20-6_112011_sh.indd 1 16-11-2011 10:27:44 Fortrydelsesret Du kan fortryde den indgåede aftale efter forsikringsaftalelovens 34i. Fortrydelsesfristen

Læs mere

Forsikring ved visse kritiske sygdomme

Forsikring ved visse kritiske sygdomme Forsikring ved visse kritiske sygdomme for FirmaPension Forsikringsbetingelser 6549-4 Januar 2009 Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Telefon 44 68 33 11 www.topdanmark.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser - Letsikring ved kritisk sygdom

Forsikringsbetingelser - Letsikring ved kritisk sygdom Forsikringsbetingelser den 30. oktober 2017 Letsikring ved kritisk sygdom Aftalegrundlag 1. Disse forsikringsbetingelser gælder fra den 30. oktober 2017. Stk. 2. Letsikring ved kritisk sygdom tegnes i

Læs mere

Lifeline Kritisk Sygdom

Lifeline Kritisk Sygdom Lifeline Kritisk Sygdom Almindelige forsikringsbetingelser Nr. 32401 07 010111 Indhold Visse Kritiske Sygdomme... 2 Hvem gælder forsikringsaftalen for?... 2 Hvem er forsikret?... 2 Hvor gælder forsikringen?...

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Pensionskassen for Sundhedsfaglige

Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Pensionskassen for Sundhedsfaglige Vilkår for gruppeforsikring ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme Pensionskassen for Sundhedsfaglige 1. Gruppeforsikringen 2 2. Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 2 3. Udtræden af

Læs mere

Gør den hårde tid lidt lettere, hvis dit barn bliver ramt af alvorlig sygdom. Visse Kritiske Sygdomme til børn. Forsikringsbetingelser

Gør den hårde tid lidt lettere, hvis dit barn bliver ramt af alvorlig sygdom. Visse Kritiske Sygdomme til børn. Forsikringsbetingelser Gør den hårde tid lidt lettere, hvis dit barn bliver ramt af alvorlig sygdom Visse Kritiske Sygdomme til børn Forsikringsbetingelser AFSNIT 1. FÆLLES BESTEMMELSER 1. FORSIKRINGEN Stk. 1. Forsikring ved

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser DAGPENGE + Forsikringsbetingelser Dag-2 Gældende fra 01.02.2016 Forsikringsbetingelser PenSam Forsikring A/S Jørgen Knudsens Vej 2 3520 Farum Telefon 44 39 39 99 forsikring@pensam.dk www.pensam.dk/forsikring

Læs mere

HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 49 KR./MÅNED 2015

HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 49 KR./MÅNED 2015 HK Visse Kritiske Sygdomme: Se hvordan du er dækket PRIS 49 KR./MÅNED 2015 1 Hvad er en forsikring mod visse kritiske sygdomme? Forsikringen dækker, hvis du eller dine børn i forsikringstiden får stillet

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Slagteriernes Gruppelivsforsikring og kritisk sygdom

Forsikringsbetingelser for Slagteriernes Gruppelivsforsikring og kritisk sygdom Forsikringsbetingelser for Slagteriernes Gruppelivsforsikring og kritisk sygdom 1 Indhold 1. Indtrædelse... 3 2. Udbetaling ved død... 3 3. Invalidesum... 4 4. Kritisk sygdom... 4 5. Invaliderente... 5

Læs mere

FORSIKRINGSVILKÅR FOR DETAF UDENRIGSMINISTERIET UDSENDTE IHB-PERSONEL

FORSIKRINGSVILKÅR FOR DETAF UDENRIGSMINISTERIET UDSENDTE IHB-PERSONEL FORSIKRINGSVILKÅR FOR DETAF UDENRIGSMINISTERIET UDSENDTE IHB-PERSONEL BILAG 2 Uddrag af de almindelige forsikringsbetingelser i tilslutning til lov nr. 129 af 15. april 1930 om forsikringsaftaler. Udenrigsministeriet

Læs mere

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S

Kritisk Sygdom. Nykredit Livsforsikring A/S Version 6617-1, Side 2 af 16 Indholdsfortegnelse: Fortrydelsesret...3 Personoplysninger mv....3 1 i...4 2 Aftalegrundlag...4 3 Definitioner...4 4 Ikrafttræden...4 5 Urigtige oplysninger...4 6 Forsikringssum...5

Læs mere