CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned til april.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned til april."

Transkript

1 Referat, Børne- & Ungebyrådet, Siden Sidst: Velkommen v. børn og unge-borgmester: CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned til april. Der har været møde om Ungecafeen, det kommer der mere om senere. Vi har fået en ny videojournalist, som hedder Johnny, der overtager Jenifers rolle. Johnny: Jeg er ved at lave en tv-serie om you guys, og vil høre om nogen af jer måske vil være med til at halv times interview. Jeg filmer og kigger lidt rundt, men i skal ikke tage jer af det. CHARLIE: Super. Freja: Det er en lille ting om det læserbrev vi skrev. Det blev trykt i stifttidende, så alle deres læser har set det. CHARLIE: Nu til gruppearbejde, som skal bruges til dialogmøder. Debat i byrådssalen om de to emner: Sofie UU-vejledning: Problematikkerne er, at nogle ikke får den rette vejledning, fordi mange henvises til alment gymnasium eller HHX. Vi vil gerne have et bredere perspektiv på uddannelsesvalg fordi vi gerne vil have mere udvikling. Uddannelserne skal repræsenteres mere bredt. Der er blevet stiller forslag om at ansætte dobbelt så mange UU-vejledere. Men vi har snakket om, at det ikke nødvendigvis fører til så meget nyt. Måske skal man gøre mere ud af, at oplyse hvad en UU-vejleder er. Man kunne eventuelt føre en kampagne om, hvad det er. Folk tager kun til vejlederen hvis de har store problemer, men man skal gøre noget for, at flere tør melde sig. Lærerne skal være bedre til at henvise til UU-vejlederen. Vi synes også, at man skal have obligatoriske møde. Man kan holde åbent uforpligtende frikvarterer, hvor man ikke behøver at have en aftale. CHARLIE: UU-vejledning er tit tilknyttet flere skoler. Derfor er fokus på den enkelte elev svær. Vi tænkte, at hvis en vejleder tilknyttes færre skoler, så er der mere mulighed for fokus på den enkelte elev. Bertram, Grøn By: Grøn By er fremtiden. Aarhus skal være en pænere by. Vi vil gerne have flere cykelstier, og gøre det mere attraktivt at tage cyklen. Her synes vi, at sikkerheden skal være bedre. Der kunne f.eks. komme en cykelsti på Park Alle. Vi vil gerne have flere grønne områder i Midtbyen. Vi vil også gerne have en bedre mulighed for bycykler, der skal være flere af dem og vi skal passe bedre på dem.

2 CHARLIE: UU-vejledning. Hvad kan vi gøre på det punkt? Mange af de ting skal være op til den enkelte UUvejleder. Hvis vi skal ind og bestemme, er det svært. Grøn By er meget bred, derfor skal vi have den gjort mere konkret. Kan UU-vejledning bære en indstilling, kan Grøn By have et fokus. Mathias: UU-vejledning synes jeg ikke, at det er så stort et problem at der mangler nogle. Man kunne event. Gør det obligatorisk, at have to dage på en erhvervsuddannelse. Bertram: Konkret vil vi gerne have flere cykelstier, flere grønne områder og træer i Midtbyen og flere Freja: Vi skal helt klart have flere cykelstier. Det er rigtig farligt at cykle i byen og nogle gane stopper cykelstien. Der skal virkelig gøres noget. Karen: Jeg synes til Grøn By, at det skal vær e mere konkret. Hvad er det vi skal gøre, der er ret mange ting. Det er fint at der kommer en opfordring om, at Aarhus skal være mere grønt. Men det er svært at lave en indstilling på. Jeg synes, at fokus skal være på offentligt transport. Sofie: Det er svært at tænke konkret på begge to. Vi mangler lidt info på UU-vejledning for, at vi kan have info om det. Kristoffer: Vi skal have mere info om UU-vejledning. Det er en god ide med grønne områder, her kan man også mødes. Det er noget, som vi kan bygge videre på. Laura: Jeg synes ikke, at UU-vejledningen, at vi skal bruge en indstilling på det. Hvis vi skal fokusere på noget, så synes jeg det skal være cykelstier. Peter: Den med cykelstier i byerne synes jeg at vi skal have nogle cykelruter som er til cykler og ikke biler. Så der er mere sikkerhed. Nina: Grøn by, at lave de områder som allerede er her, gøre det mere hyggeligt, lave nogle bakke på store torv, som der var sidste år f.eks. Vi vil ikke bare have tre-fire nye parker. Men dem vi har, skal vi lave meget bedre. CHARLIE: Måske skal navnet ændres, hvis primære fokus er på cykelstier. Er der nogen der vil være med i en UU-vejledningsgruppe, som på mandag skal sætte sig ned og få noget baggrundsviden om UUvejledning. Ved 16-tiden mandag. Karen: Det er til UU-vejledning, jeg synes de kunne være fedt, at lave mere brobygning og at der kommer nogle fra de enkelte ungdomsuddannelser ud og viser hvad man kan lave på deres uddannelse. Det kunne vise folk, at der er forskellige ting. Noget som alle lærer noget af. Sofie: Hvordan skal vi få skabt de der grønne områder, hvordan forhindrer vi, at de her grønne områder bliver mindre utrygge, så det er rart at være. Kristoffer: Til det Karen sagde, på min skole har vi faktisk haft besøg af en 10. klasse. Det er egentlig ret godt, for så får man et større indblik i hvad en tiende klasse egentligt indebærer. Grøn By, har byrådet ikke allerede snakket om det med cykelstier, så om det overhovedet er noget, som vi kan tage op. Vi kan eventuelt snakke om det på dialogmødet.

3 CHARLIE: Kan vi bruge en hel indstilling på et af de to emner? Freja. Grøn By. Personligt synes jeg det er vigtigere at sikre trafiksikkerhed end flere bænke i parkerne. Der er en god grund til at tage cyklen, så det skal blive endnu sikrere at tage cyklen. Julie: Jeg tænker umiddelbart, at vi bliver nødt til at finde nogle konkrete veje hvor vi har brug for cykelstierne, så byrådet har noget at forholde sig til. Vi kunne lave en arbejdsgruppe, som kan vise, hvor vi har brug for det. Sofie: Info om dialogmøde ville være rart. CHARLIE: Dialogmøde, her møder Ungebyrådet voksent byråd, og vi skal fortælle om vores ideer og hvorfor vi synes, at det er en god idé. Der vil komme dialoggrupper, hvor hver vil have et emne at fokusere på. Det er vigtigt, at I forstår det. Peter: Det vi skal kigge på er, at få folk til at bruge det vi har. Når folk ikke bruger det der er, så nytter det ikke. Hvis det er sådan, at det er farligt at være på de grønne områder om aften, så skal der gøres noget ved det. Man kunne eventuelt lave nogle cafeere, så der kommer mere aktivitet, så der kommer flere folk. Freja: Jeg synes, at Julies ide er mega god. Jeg synes, at vi har brug for at få afklaret, om Grøn By dækker bænke og grønne områder, eller cykelstier. CHARLIE: Så har der været gruppearbejde. Vi snakker ikke om det nu, men vi skal gå ud i baggrundsgrupper og snakke om hvad i har lavet. CHARLIE: Nu er der ungecafe. Laura m.fl. vil fortælle om det Sofie: Jeg vil bede Laura eller Mathias sat fortælle om det Laura: Talte med F Broby. Var til møde med Torben og Daniel. Vi skulle snakke med dem om hvad vores oplæg Sofie: Elevcafelokalet bliver brugt af nogen forskellige mennesker der kan bruge det og bliver inspireret. Man kan komme derned og blive inspireret af hinanden. Vigtigt for T D at der var plads til alle. Dem der kommer der nu må ikke føle at de bliver smidt ud. UC i opstartsperiodeskal være 1-32 gange om ugen. Lavet spilleregler, for hvordan alle bruger rummet. Der er blevet snakket om at få startet op i august. Vigtigt at byråd godkende hurtigt hvis det skal igennem til august. CHARLIE: SPKM? Mathias: Tilføjelse: Vi vil selv tage ansvaret og Daniel vil gerne hjælpe Sofie: Der er mange formelle ting. Det vil tage tid. Derfor byrådet tage beslutning så vi kan komme i gang. Herudover skal der vi have lavet en evaluering af projektet. Charlie: Sidste gang talte i om musik. Hvem skal stå i cafeen?

4 Laura: Musik. Det er ikke en mulighed pt. Lokalet er opbygget så der er ikke plads til band. Der skal være plads til musik, men ikke live band som det ser ud nu. Dem der kommer til at stå der: Os selv og venner, så vi kan få en grundstamme. Daniel vil også gerne hjælpe, og vil hjælpe med at vi kommer ind i en rytme Johanne: Hvordan vil i have det udbredt om at cafeen er der? Sofie: Også vigtigt for os alle Daniel, Torben, Mathias, Laura og jeg, at det er de unges cafe. Men vi skal også have en sparring. Derfor er det godt at D vil hjælpe os i starten. Har ikke tænkt så meget nu på hvordan det skal udbredes Freya: Har i tænkt på Ungebyråds postkassen? Mathias. Postkassen er ikke så svær at sætte op. Udbredelse facebook m.m. Sofie: hvis man interesseret i at høre med om hvad Ide-butikken er nu kan i gå ind på idebutikken.dk. talt med Torben dal om dette. Nina: Hvordan skal det ske med mad og kaffe. Får vi nogen penge som kan finansiere det Sofie: Hvis vi laver en indstilling skal vi også have nogle penge til det. Men grundet penge+ hygiejne krav venter vi med sandwich m.m. og holder os i starten til te og kaffe Daniel:? Nåede jeg ikke at få med CHARLIE_ er det sandsynligt der kommer en cafe Laura: det ser godt ud. Vi kunne gå i gang om to måneder. Men det er princippet at vi gerne vil prøve det af. Vi er ikke løbet ind i problemer endnu. Sofie: Gennemførsel. Det kommer an på forarbejdet, jf. økonomi hygiejne osv. CHARLIE: I indstilling skriver vi så om vi kan få støtte fra kommunen. Hvis vi er i gang med processen er det eneste der kan stå i indstillingen at vi skal have støtte fra kommunen. Sofie: Vi har ikke lavet nogen kontrakt endnu. Vi vil gerne have det godkendt hos BR. Sebastian. Hvad kan cafeen ift. andre cafeer=? Hvordan kan den konkurrere med andre cafeer Laura: Vi vil noget andet end de andre cafeer. Vi vil gerne skabe et rum for alle os unge, som ikke lige ved hvor vi skal møde hinanden. Der skal selv være noget vi kan mødes om, men vi vil ikke ud og konkurrere med baresso CHARLIE: Det skal være vores cafe, hvor vi unge kan mødes på kryds og tværs. Et mødested hvor folk fra Gellerup og andre steder kan være Sofie: formålet er at unge fra forskellige steder kan mødes. Vi skal arbejde på hvordan de unge kan få et ejerskab over cafeen

5 CHARLIE: Vil det trække nok unge til. Vil de vælge det frem for Baresso Mathias. Vi skal ikke tjene på det. Det skal være selvkørende CHARLIE: Vil folk vælge den frem for Baresso Mathias: Svært at sammenligne. Det her er ikke cafestemning nødvendigvis, Bassel: Bliver det billigt at være dernede Sofie: Ja. Formålet var et billigt alternativ til at møde andre mennesker. Det skal være et billigere alternativ CHARLIE: Det skal være et billigt sted. Det er non-profit. Derfor ser jeg ingen grund til at folk skal betale 40 kr. for en kop kaffe. Det skal bare køre rundt Nina: Er det okay bare at være der, selvom man ikke drikker kaffe da man ingen penge har Sofie: Helt klart. Det er ikke meningen at vi skal tjene, men lokke unge til. Men når vi vil skabe caferammer er kaffe og te vigtigt. Vi vil ikke tjene penge på det men bare lave et fedt sted for unge CHARLIE: Ikke flere på taleliste. Jeg ser at man kan hænge ud og spille et spil. Man behøver ikke at bruge penge på det. Pause i 5 min. Herefter går vi tilbage til førstehjælp. CHARLIE_: Folk må gerne sætte sig ned. Nu har der været pause og nu er vi til punktet 1. hjælp. Indstillingen ligger på bordet. I får fem til 7 min og læse igennem. Herefter spm. og mulighed for ændringer, hvis der er nogen der vil det. Nu vil det være muligt at stille spørgsmål, hvis i ønsker ændringer og således Freya. En formulering. CHARLIE: Det kan godt ændres Sofie: Man kan godt bruge hvorfor i betydningen derfor. 4. beslutningspunkt. Hvorfor kan det ikke være skal i stedet for bør? MN: Beslutningspunktet var formuleret sådan. Det kan ændres men kræver afstemning. Snakkede vi ikke om at det skulle være en glidende læring om første hjælp. At man ikke fik det i ottende, men også tidligere. Var jeg den eneste der opfattede det sådan Karen: Vi snakkede om at det skole være på alle ind ud og mellem skolingen CHARLIE: Det blev besluttet i sidste møde at det skulle være idrætstimer Mahmoud: Under baggrund: 4 forskellige forslag skrevet to gange CHARLIE: Det er en fejl. Bliver ændret.

6 Mahmouhd. Skrifttypen ændres under forventet effekt Emilie: Streg mig Nina: Vi havde snakket om opdeling ift. undervisning i før- mellem- og udskolingen. Det snakkede Sofie mig og Freya om. Mathias: Det er fint de skal opfylde lovkravene. Man kan dog tage et lille uddrag, så vi ved hvad det er vi vil have skolen skal leve op til. Sofie: Nogen udtrykte at de ikke forstod det om genopfriskningen. Det er der skrevet om i den forventede effekt. Man kunne skrive om det i kravet. Man kunne lægge et bilag ved om obligatoriske krav. CHARLIE: Det står i kravene som det er nu at man skal kunne et når man er i 3. osv. Det er derfor vigtigt at skolerne skal gøre som det bliver sagt, og at de løbende skal skrive hvordan det går med førstehjælp Nina: har snakket med min lærer. Der er krav om hvad man skal lave i idrætstimerne. Skal vi ikke have det med=? Der er andre krav om hvilken slags undervisning der skal være, således at det ikke bliver førstehjælp ikke er det største krav CHARLIE: To ændringer. - Bør skal ændres til skal. Ift. anskaffelse af hjertestarter o Vedtaget - Bilag med lovene som skolerne skal følge. Skal de være med i indstillingen? o Vedtaget at bilag skal medtages Nu skal vi stemme om vi skal bruge en indstilling til førstehjælp. Hvem stemmer for en indstilling til det voksne byråd=? Vedtaget. Forberedelse til dialogmøde. Først vil Ronja fortælle om det Ronja: Er der nogen der sidder som medlem af skolebestyrelser? Lidt om dialogmøde. Det er et møde som alle BOUB var en af de største oplevelser. I får lov at side med voksne politikere, hvor de lytter til jer og jeres ideer. Derfor øv jer, husk og mød op og vær der i god tid. Vær ikke bange for at sige noget. I mødes udenfor receptionslokalet. Der er seks grupper som i og byrådspolitikerne bliver delt ind i Sofie: Hvornår? Ronja: Det bliver sendt ud i mail. Klokken 15:45 onsdag i næste uge. Julie: må vi vælge hvilke grupper vi bliver delt ind i? Ronja: Det gør vi lige om lidt.

7 Tak for i dag.

Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar Kl i byrådssalen

Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar Kl i byrådssalen Referat Børn og Unge-byrådet 2012/2013, 3. møde. Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar 2013-01-29 Kl. 13-16 i byrådssalen 13:00-13:05 Velkommen og hvad er der sket siden sidst? 13:00-13:20 Afstemning

Læs mere

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Børn og Unge-byrådet 2012/2013 Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Kl. 13-16 i byrådssalen Dagsorden 13:00-13:05 1. Velkommen og hvad er der sket siden sidst 13:05-13:20 2. Diskussion af emnet

Læs mere

Børn og Unge byrådsmøde

Børn og Unge byrådsmøde Børn og Unge byrådsmøde 10 04 2014 1. Siden sidst Karen: Velkommen til mødet. Dagsordenen er foran jer. 13.00 13.05: Siden sidst 13.05 13.20: Fremlæggelse fra arbejdsgruppen med beslutningspunkter 13.20

Læs mere

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Kl. 13-16. Mødet foregik i byrådssalen. Mødet blev styret af afgående ungeborgmester Frederik Giragosian pkt. 1-6 og Formand for Børn og Ungeudvalget,

Læs mere

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima 1. 13.00-13.05 Velkommen Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet. 2. 13.05-13.20 Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Arrangementer afholdt/fremadrettet Arrangementer kommer på

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00

Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00 Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00 Deltagende ved mødet Andreas og Sebastian fra Tømrer-afdelingen Simon, formand ved Beboerrådet Ninna og Claus fra Mad til mennesker Sara

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl. 13-16 Børn og Unge-byrådet Afbud: Hjalmar Skovgaaard Boas, Yasmin Touhou, Esben Mailandt Sørensen Kom ikke: Mones Abel Al-Zawi, Ida Rafn Spangsberg

Læs mere

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede:

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede: Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest Til stede: Bygge og Anlæg: Mikkel Film og Foto: Victor og Sara Pædagogik og Kreativitet: Ayse og Annika

Læs mere

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde 24. april 2019 kl. 14.30-17.00 Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. 1 Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Salen rundt 3. Opfølgning på snusgruppens arbejde v.

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / Marts 2016 I ethvert menneskes liv spiller arbejde en central rolle. Det gælder også for unge, som gennem erhvervsfaring

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne:

Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Opdeling af elevernes besvarelser fra spørgeskemaerne: Fokuspunkter Elevcentrering Informanternes svar -Føler du dig aktiv eller passiv i opgaverne - hvorfor? -Føler du mere eller mindre ejerskab over

Læs mere

Opsamling på strukturdrøftelse Elevrådsrepræsentanter Den 14. marts 2016

Opsamling på strukturdrøftelse Elevrådsrepræsentanter Den 14. marts 2016 Dato 300316 Dok.nr. 47245-16 Sagsnr. 15-7239 Ref. siko Opsamling på strukturdrøftelse Elevrådsrepræsentanter Den 14. marts 2016 På mødet den 14. marts 2016 blev der gruppevis debatteret følgende emner:

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT Tidspunkt 13. maj 2013 Kl. 16.30 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand X Nicoline

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen

Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen Referat for bestyrelsesmøde i DØK-Foreningen Tirsdag d. 26/04/2016 Kl. 18 hos Kristoffer Brodersen, Strandboulevarden 123, 2.tv., 2100 København Ø Tilstedeværende medlemmer: Stine, Helena, Mathias, Emil,

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

BILAGSRAPPORT. U Team 1- Hvinningdalskolen Silkeborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. U Team 1- Hvinningdalskolen Silkeborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT U Team 1- Hvinningdalskolen Termometeret Læsevejledning en viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige fordeling

Læs mere

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode dialogmetode Dialogspil en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen på arbejdspladsen. Metoden er

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Kl. 13-16. Mødet foregik på DOKK1 og blev styret af ungeborgmester Yassine. 1. Velkomst Yassine byder velkommen. Gennemgår dagens dagsorden. Giver ordet videre

Læs mere

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Problemformulering: Dragør skolevæsen er i gang med at finde gode måder at implementere folkeskolereformens forskellige hensigter og elementer, for at sikre

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet

Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet Afbud: Esben Meilandt Sørensen, Malthe Bækbo, Amalie Hartvigsen, Julie Stigsen, ÅUF / april 2015 Mødte ikke op: Ida Rafn Spangsberg, Yaxye Abdifatah. Velkommen

Læs mere

1. Koncerter i Frederikshavn Kommune

1. Koncerter i Frederikshavn Kommune 1. Koncerter i Frederikshavn Kommune Dato: 14.april 2015 Ungebyrådet ønsker at gøre det mere attraktivt at være ung i Frederikshavn Kommune. Et tiltag for at gøre dette er ved at tilbyde gratis koncerter.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv Evaluering af EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv ECALUERING AF EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv FORMÅL 3 METODEVALG 3 HVAD ER EUD10? 3 EUD10 i Næstved 4 Eleverne i EUD10 4 Hvorfor har

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker skitse for borgermøder i foråret 2014 Til: Kulturudvalgsmødet d. 1. april 2014 Kopi til: Side 1 af 5 Proces for politik for Borgerservice

Læs mere

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Til stede: Bygge og Anlæg: Sara og Jannick M. Film og Foto: Victor Kvintel, Danni Andersen og Kiwi Jagne Pædagogik

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / April 2016 Arbejde spiller en central rolle i ethvert menneskes liv. Det er derfor vigtigt, at unge får erfaringer

Læs mere

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen.

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Svarskema Undervisningsmiljøundersøgelsen Guldborgsund Ungdomsskole Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Enkelte punkter er ikke besvaret og enkelte

Læs mere

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Interview med 9 klasserne. Børnene vi har interviewet går i forskellige

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde.

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Indhold: Årshjul Fælles årsmål og årsplan for klassen Årsplan for fag Den individuelle undervisningsplan og statusrapport Rolleafklaring

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Børn og Unge-byrådsmøde 8. maj 2014

Børn og Unge-byrådsmøde 8. maj 2014 Aarhus/12. maj 2014 Børn og Unge-byrådsmøde 8. maj 2014 Karen: Velkomme til det sidste møde i Børn og Unge-byrådet i år. Vi skal have stemt om to indstillinger i dag, så det bliver spændende. Børn og Unge-byrådet

Læs mere

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja RUC ers by Choice Referat af koordinationsmøde 19. december 2011 Tilstede: Ronja, Sidsel, Ida, Dea, Kirsten, Michelle, Theis, Dion, Mathias, Ena, Hack, Mikkel, Lene og Sally. Ikke tilstede: Ea, Ea, Christel,

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Kantineudsalg Der skal være kantineudsalg på alle skolerne, der er anlægspenge fra kommunen så det kan lade sig gøre.

Kantineudsalg Der skal være kantineudsalg på alle skolerne, der er anlægspenge fra kommunen så det kan lade sig gøre. Referat møde 3 d. 21. januar 2014 1. Velkomst og siden sidst Velkomst Karen er i København i praktik i Folketinget hos en folketingspolitiker. Freja tager Karens plads i dag. Siden sidst: Philip orienterer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

HÅNDBOG 2016/2017. Navn: Område:

HÅNDBOG 2016/2017. Navn: Område: HÅNDBOG 2016/2017 Navn: Område: VELKOMMEN! Rigtig hjertelig tillykke med valget til Børn og Unge-byrådet, som repræsentant for dit område. Vi har i Aarhus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) set meget frem til

Læs mere

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF / Februar 2015 1. velkomst Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

Læs mere

Referat Unge på tinge den 28. november 2013.

Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Dette referat tager udgangspunkt i de debatter og konklusioner de unge deltagere kom frem med på Unge på Tinge. Referatet er ucensureret. En debat uden filter!

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre onsdag d. 07. marts 2012-02-28 Årsberetning: Jeg vil gerne starte med at byde jer alle sammen velkommen til vores årlige møde med jer forældre. En aften

Læs mere

Brobygningskurser - nogle tal

Brobygningskurser - nogle tal Evaluering af Brobygning for 10. 10 klasser efterår 2011 Brobygningskurser - nogle tal 1974 koordineringer (elevkurser) 134 brobygningskurser udbudt i UU Nordvestjylland 108 af disse kurser gennemført

Læs mere

Informationsvidenskab

Informationsvidenskab Informationsvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INFORMATIONSVIDENSKAB INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ INFORMATIONSVIDENSKAB!

Læs mere

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel:

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel: 9. undervisningsgang 13. december Samtale II Gennemgang af opgaverne *Jeg læser ved Sofia Universitetet Jeg læser ved universitetet i Sofia Jeg læser ved Sofia Universitet Det er lidt uhøfligt at skrive

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015 Skærbæk Realskole Spørgeskema Undervisningsmiljø 5. 10. klasse. Februar 2015 Indledning Denne undersøgelse af undervisningsmiljøet på Skærbæk Realskole skal bruges til at forbedre forholdene på skolen.

Læs mere

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet 1 Valg af referent Tommy Vestergaard Hansen valgte sig frivilligt til posten. 2 Godkendelse af referat fra mødet d. 8.

Læs mere

På introduktionsdagen var et af de mest omdiskuterede emner førstehjælp i folkeskolen. Det

På introduktionsdagen var et af de mest omdiskuterede emner førstehjælp i folkeskolen. Det Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF / Februar 2013 Indstilling om førstehjælp på folkeskoler Børn og Unge-byrådet 2012/2013 1. Resumé: Børn og Unge-byrådet i Aarhus består af 31 unge i alderen

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 37/2018. Vi ses i eftermiddag til arbejdsdag. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 37/2018. Vi ses i eftermiddag til arbejdsdag. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 37/2018 Vi ses i

Læs mere

Lektion 1 Aktivitet Idéer til udførelse Baggrundsinformation 1 Elevopgave som forberedelse:

Lektion 1 Aktivitet Idéer til udførelse Baggrundsinformation 1 Elevopgave som forberedelse: Lærervejledning Forløbet Forstadens Stemmer er udviklet i samarbejde mellem Forstadsmuseet og Greve Museum i tæt sparring med lærere fra Greve, Hvidovre og Brøndby. Formålet med lærervejledning er, at

Læs mere

Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012

Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012 Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012 Velkommen og information Ungeborgmesteren byder velkommen, og orienterer om dagens program. Nyt: Et enkelt planlægningsmøde. Aftale med ungebyrådet i Oslo,

Læs mere

Bethesdas Unge - program og møde opbygning

Bethesdas Unge - program og møde opbygning Bethesdas Unge - program og møde opbygning 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1) Baggrund og kilde for nytænkning af BU s struktur 2) Mødeelementer a. Åbne fem minutter b. Forbøn c. Cellegrupper d. Undervisning

Læs mere

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 25. februar 2015 Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 Til stede var: Lisbeth Moltzen, Ulla Gad, Mette Møller, Mette Verner, Carsten Borup, Leif Krongaard, Bettina

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion 5 Spørgeteknik Dias 1/11 Spørgeteknik Formålet med denne lektion er at forstå værdien af at stille gode og nyttige spørgsmål at kende forskel på nyttige og unyttige spørgsmål at øve at stille nyttige

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Forud for nedenstående interview, fremsendte vi følgende spørgsmål til Jakob Damsholt i en e-mail: 1. Hvordan forholder redaktionen på Debatten sig til

Læs mere

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato.

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 2. Diskussion og fastlæggelse af spilleregler Tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato gennemgår

Læs mere

At udnytte potentialerne i de aktiviteter der foregår

At udnytte potentialerne i de aktiviteter der foregår At udnytte potentialerne i de aktiviteter der foregår Randi Boelskifte Skovhus Lektor ved VIA University College Ph.d. studerende ved Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet Artiklen viser med udgangspunkt

Læs mere

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg 1 Forløbets indhold Del 1 Demokrati i Københavns Kommune Del 2 Ungeråd KBH Del 3 Giv Ungeråd KBH klassens mærkesager Del 4 Stil op til ungerådsvalg 2018 Del 5 Stem

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

- Der skal være tid til at være individuel i aktivitetstimerne, fordi det ellers med den nye reform kan være svært.

- Der skal være tid til at være individuel i aktivitetstimerne, fordi det ellers med den nye reform kan være svært. Børen og ungebyrådsmøde d. 09.04.13 Gennemgang af dagsordenen Siden sidst - Lockout. Læserbreve, aviser - Møde om skøjtebanen - Møde med UUvejledningen o Dialogmøde o En del af aktivitetstimerne o Fokus

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

"Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om kost og motion for børn og unge

Klik her og indsæt billede eller slet teksten Fokusgruppe om kost og motion for børn og unge "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om kost og motion for børn og unge En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Vi er af Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) i Københavns Kommune (KK) blevet bedt om at lave en aktivitetsplan for at tiltrække lokale borgere

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS Udviklet af Ulla Hjorth Andersen (Arts Karriere), Susanne Kronborg

Læs mere

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M.

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M. HUSK BØRNS STEMMER KÆRE BYRÅDSKANDIDAT Ved det forestående kommunalvalg er børn og unge en stor gruppe i samfundet, som står uden en stemme. Det betyder, at de ikke har nogen indflydelse på de politiske

Læs mere

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst!

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst! Ordet til de unge Ordet til de unge I dagens Danmark taber vi desværre alt for mange børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund i skolesystemet. Mange taler om, hvad der bør gøres, for at disse unge får

Læs mere