Notat vedr. overbelægning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedr. overbelægning"

Transkript

1 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat vedr. overbelægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Dialogforum vedr. overbelægning har drøftet forskellige metoder til beregning af belægningsprocenter samt en række implikationer af overbelægning set fra patienternes perspektiv. Dialogforummet anbefaler/er enige om følgende: Belægningen på hospitalernes afdelinger opgøres på timebases. Der er behov for følgende opgørelsesmetoder: 1) dagsbasis + stamafdeling, 2) dagsbasis + adresseophold samt 3) timebasis + adresseophold. Disse opgørelsesmetoder gør det muligt at indfange arbejdsbelastningen for både læge- og plejepersonalet samt at kunne sammenligne beregningerne på tværs af regionerne. Dato Søren Bisgaard-Frantzen Petersen Tel Soeren.Petersen@stab.rm.dk Og Helge Moustsen Tel Helge.Moustsen@stab.rm.dk Journalnr V Side 1 Den enkelte afdeling aftaler lokalt, hvornår der er tale om overbelægning. Overbelægning afhænger af den enkelte afdelings bemanding, og af hvor tunge patienterne er. Afdelingsledelsen skal til stadighed have fokus på belægningssituationen og tilpasse personaleressourcerne herefter og justere på sengekapaciteten. Udviklingen i belægningssituationen vil også kunne følges af de relevante Lokal-MEDudvalg/ tillidsrepræsentanter/ arbejdsmiljørepræsentanter. Der må ikke gås på kompromis med patientsikkerheden. Der skal være observation af patienten og adgang kald, ilt og sug. Målet er, at der ikke ligger patienter på gangene. Patienter på gangene bør kun forekomme i helt ekstraordinære situationer, og kun hvis det ikke er muligt, at patienterne kan ligge på andre afdelinger. De forskellige metoder til beregning af belægningsprocenter er beskrevet i det følgende. Derudover beskrives statslige initiativer vedr. beregning af belægning samt et eksempel på, hvordan en fast belægningsrapport i InfoRM kan se ud, jf. bilag 5.

2 1.0 Indledning I det følgende beskrives beregning af fire overordnede belægningsopgørelser. De to første opgørelsesmetoder fremkommer ved, at beregning af belægning enten kan ske på dagsbasis opgjort på stamafdeling (som viser belastningen for lægepersonalet), eller adresseophold (som ser på belastningen af plejepersonalet). De to sidste opgørelsesmetoder tager udgangspunkt i en timebasisopgørelse, som enten opgøres på adresseophold eller opgøres på et bestemt tidspunkt på dagen. Årsagen til, at der er behov for minimum de tre første opgørelsesmetoder (dagsbasis + stamafdeling, dagsbasis + adresseophold, timebasis + adresseophold) er, at det er nødvendigt at se på arbejdsbelastningen for både læge- og plejepersonalet. Og så er det vigtigere at kende arbejdsbelastningen for plejepersonalet på timebasis, end for lægepersonalet. Endelig sikrer opgørelserne på dagsbasis, at det er muligt at sammenligne belægningerne på tværs af regionerne. I det følgende forklares, hvordan de forskellige belægningsprocenter udregnes. Først indledes med en definition af belægningsprocenten og de elementer som beregningen af belægningsprocenten bygger på. Dvs. hvad sengedage, disponible og normerede senge er. Dernæst præsenteres det samme eksempel med seks medicinske patienter (Benny, Pia, Søren, Hans, Sofie og Kalle), som bruges på tværs af de fire belægningsopgørelser (vedlagt i bilag). Selvom de 6 patienter bliver ind- og udskrevet på samme tidspunkt, medfører de forskellige metoder til beregning, at belægningsprocenterne svinger fra %. Pointen er, at de fire belægningsopgørelser fortæller forskellige historier. Og at ingen af metoderne kan stå alene, men forudsætter, at man er opmærksom på, hvad det er man undersøger, og sammenholder resultatet med patientflowet. 2.0 Gennemgang af beregning af belægningsprocent Belægningsprocenten er mål for den gennemsnitlige belægning på sengeafdelingerne. Den kan både opgøres for en kortere periode (fx dag/time), og for en længere (fx et år). Når man beregner belægningsprocenten ser man på, hvor mange sengedage, der er ydet i en periode. Dette holdes op mod, hvor mange sengedage afdelingen havde mulighed for at yde i samme periode. Det mulige antal sengedage beregnes ud fra det antal senge, der er tilknyttet afdelingen. Dvs. Sengedage ydet i perioden Antal senge * antal dage i perioden Dette forhold udtrykkes i procent. Umiddelbart er dette en enkel beregning, men både det ydede og det mulige antal sengedage er ikke simple størrelser. Sengedage ydet i perioden Der er forskellige metoder til at beregne antallet af sengedage. De fordeler sig på tre hovedtyper:

3 1. Opgjort ud fra en beregning på dage 2. Opgjort ud fra en beregning på timer 3. Opgjort på dage ud fra et bestemt tidspunkt på dagen De forskellige metoder giver forskellig information, men ingen af metoderne kan bruges til, at fastslå om der er senge på gangene. Mulige antal sengedage Det mulige antal sengedage tager udgangspunkt i det antal senge, som er knyttet til afdelingen. Der kan være senge, som ikke er til rådighed i en given periode. Midlertidige lukninger kan fx skyldes ferielukning eller ombygninger. For at håndtere dette, er der to sengebegreber, nemlig normerede senge og disponible senge. De disponible senge, er de senge, som reelt er til rådighed. Antal normerede senge er oftest højere end antal disponible senge. Det betyder, at belægningsprocenter baseret på normerede senge typisk er lavere, end når de baseres på disponible senge. 2.1 Afdelingsbegrebet Alle patienter er knyttet til en stamafdeling, som har det lægelige ansvar for patienten. Det sker, at en patient rent fysisk ligger på en anden sengeafdeling end stamafdelingen. Et eksempel er overbelægningssituationer, hvor afdelingerne hjælper hinanden. Her er stamafdeling og opholdsafdeling ikke den samme. Man kan med andre ord både se på belægning ud fra hvem, der har det lægelige ansvar for patienten (stam, og ud fra hvem, der har plejeansvaret (adresseophold). I Region Midtjylland er det muligt at opgøre begge former for belægningsprocenter i InfoRM. Når man ser på belægningsprocenter, som tager udgangspunkt i stamafdelingen, vil sengedage for alle patienter, som afdelingen har det lægelige ansvar for, blive knyttet til afdelingen. Dette gælder også, hvis patienten har ophold på en anden afdeling. Dvs. hvis der er overbelægning på medicinsk afdeling, og der derfor er patienter, som opholder sig på afdeling, så kan belægningsprocenten være høj på medicinsk afdeling, trods det, at der på de medicinske sengeafdelinger isoleret set ikke er overbelægning. Belægningsprocenten på afdeling vil samtidig ikke afspejle den plejemæssige aktivitet, som afdelingen reelt har som følge af, at den har hjulpet medicinsk afdeling. 2.2 Belægningsprocent opgjort på stamafdeling Datadefinitionsgruppen i Region Midtjylland med repræsentanter fra alle hospitalsenheder, vedtog i 2011 følgende datadefinitioner. Belægningsprocenten for stamafdeling, opgjort på normerede senge beregnes ved: antal sengedage i perioden på stamafdeling antal normerede senge i perioden på stamafdeling* antal døgn

4 Belægningsprocenten for stamafdeling, opgjort på disponible senge beregnes ved: antal sengedage i perioden på stamafdeling antal disponible senge i perioden på stamafdeling * antal døgn Metoden ser på, hvor mange indlagte patienter, der hører til en bestemt afdeling (stam, hvortil det lægefaglige ansvar knytter sig. Opholdsafdeling kan ikke indberettes til Landspatientregisteret. Det betyder, at de statslige opgørelser altid er baseret på stamafdeling. Nationale tal viser derfor ikke den reelle belægning set fra plejesiden. Hvis afdelingerne hjælper hinanden i overbelægningssituationer vil nationalt opgjorte belægningsprocenter være for høje for overbelagte afdelinger og for lave for afdelinger, som hjælper. I forbindelse med overbelægninger forsøger afdelingerne at undgå at placere senge på gangarealer. Dette kan fx ske ved hjælp fra andre afdelinger, rykke senge sammen på de eksisterende sengestuer og åbning af midlertidigt lukkede stuer. Placeringen af en seng indgår ikke i beregningen af belægningsprocenten. Det betyder, at belægningsprocenten ikke siger noget om, hvorvidt en patient fx er indlagt i en seng, som står på et gangområde. Sengedagene beregnes som indlæggelsesdato minus udskrivningsdato på afdelingsudskrivningen (udskrivningsdatoen tæller ikke med). Da ind- og udskrivningsdagen typisk har været halve dage, har man valgt kun at tælle dem som én. Hvis indlæggelse og udskrivning (afdelingsudskrivning) sker på samme dag vil det tælle som én dag. Det betyder, at en person, der i løbet af en dag først bliver indlagt på en akut afdeling, derefter udskrevet og så indlagt på en medicinsk afdeling, vil tælle som to dage. Yderligere bliver antallet af sengedage ens uanset om du er indlagt én dag eller to dage. I bilag 1-4 findes en række konkrete eksempler med seks patienter, som vil blive brugt til at vise konsekvensen af de forskellige beregninger. Jævnfør bilag 1 for eksempel på belægning opgjort på dagsbasis + stamafdeling Belægningsprocent opgjort på dagsbasis + adresseophold Belægningsprocenten opgjort på adresseophold opgjort ved disponible senge beregnes ved: antal sengedage i perioden på adresseophold antal disponible senge i perioden på adresseophold * antal døgn Sengedagene beregnes som oven for beskrevet, hvor sengedag er lig indlæggelsesdato minus udskrivningsdato på afdelingsudskrivningen (udskrivningsdatoen tæller ikke med). Hvis indlæggelse og udskrivning (afdelingsudskrivning) sker på samme dag, vil det tælle som én dag. Hvis patienten flyttes i løbet af dagen (uden udskrivning), vil patienten kun tælle som en dag, og det er det afsnit, hvor patienten er sidst på dagen, der får tildelt dagen.

5 Med denne definition er det afsnittet, hvor patienten har opholdt sig sidst, der får tildelt sengedagen. En patient kan have flere sengedage på én dag, når patienten fx udskrives fra akutafdelingen til den medicinske afdeling. Beregningsmetoden viser arbejdsbelastningen for plejepersonalet, fordi alle patienter tæller med i belægningsopgørelsen på fx en medicinsk afdeling, også selvom de tilhører et speciale. Konsekvensen af denne opgørelsesmetode er, at afdelinger med stort patientflow får høje belægningsprocenter, fx akutafdelinger eller medicinske visitationsafsnit. Hvis patienter flyttes mellem afdelinger på samme dag, vil der være afsnit, der ikke får del i patienten. Flere af hospitalerne ville gerne beholde beregningen. Jævnfør bilag 2 for eksempel på belægning opgjort på dagsbasis + adresseophold Belægningsprocent opgjort på timebasis + adresseophold Belægningsprocenten beregnes ved antal sengetimer opgjort på adresseafsnittet over en tidsperiode. Ved udskrivning tælles kun de timer med, der er inden for perioden. Der tælles 1 time for hver hele time patienten har ophold på afsnittet. Ved flytning mellem 2 afsnit vil patienten tælle en time på begge afsnit. Der er i datadefinitionsgruppen bred enighed om, at denne definition er det bedste udtryk for belastningen for plejepersonalet på et sengeafsnit. Med definitionen vil ind- og udskrivningsfejlen være nede på timeniveau. Definitionen tager hensyn til, at udskrivningsdagen ikke tæller med. Yderligere vil det med denne definition være muligt at lave belægningsprocenter ned på timeniveau. Når personalenormering af en seng vurderes/planlægges, bør man være opmærksom på, at denne definition typisk giver lavere belægningsprocenter. Og at en afdeling, der har set 24 patienter i én time ad gangen, vil få samme belægningsprocent som en afdeling, der har én patient i 24 timer. Derfor skal man være opmærksom på patientflowets størrelse. Og deraf følger, at afdelinger med meget højt patientflow som akutafdelinger bør have lavere mål for belægningsprocenter, hvis de opgøres ved timebasis opgørelsen. På møde i Strategisk Sundhedsledelsesforum den 25. april 2013 var der enighed om, at hospitalerne bør begynde at opgøre deres belægningsprocenter på timebasis. Jævnfør bilag 3 for eksempel på belægning opgjort på timebasis + adresseophold Beregning af belægning ud fra et bestemt tidspunkt på dagen Antal indlagte på en afdeling kan svinge meget henover et døgn. Dvs. hvis man ser på belægningen på et bestemt tidspunkt, så kan den godt være høj uden, at den nødvendigvis er det på andre tidspunkter af dagen. Belægningsprocenten kan med andre ord svinge meget hen over et døgn. Jævnfør bilag 4 for eksempel på beregning af belægning ud fra et bestemt tidspunkt på dagen.

6 Beregningsformen i eksempel 4, hvor beregningen sker ud fra et bestemt tidspunkt på dagen, har ikke været diskuteret eller brugt af Datadefinitionsgruppen. 2.3 Opsummering af belægningsopgørelserne Belægningsprocenten varierer i eksemplerne fra 67 til 167 %, jævnfør bilag 1-4. Valget af metode er derfor afgørende for, hvor høj belægningsprocenten bliver. De forskellige metoder giver forskellige information, men ingen fortæller om der er senge på gangene. Timebasismetoden giver det mest korrekte billede af belastningen på plejepersonalet, når man samtidig er opmærksom på patientflowet. Det skyldes, at alle de timer patienten er indlagt på en afdeling tæller med, inklusiv på udskrivningsdagen. Derudover viser beregning af belægning på et bestemt tidspunkt, at det kan variere en del, og denne opgørelsesmetode anbefales derfor ikke. 3.0 Statslige initiativer vedr. beregning af belægning I økonomiaftalen for 2014 er det aftalt, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der skal kigge på belægning mv. Danske Regioner og regeringen har i fællesskab nedsat en arbejdsgruppe, der skal fastlægge en bedre og mere rettidig opgørelse af antallet af sengepladser og belægningsgraden. Det forventes, at der i efteråret 2013 foreligger en revideret opgørelse af belægningsgraden på de medicinske afdelinger Fra Region Midtjylland deltager Afdelingen for Kvalitet og data. Man vil som noget nyt se på belægningen på opholdsafdelingerne. I tidligere nationale belægningsopgørelser på stamafdeling, sås belægningen i forhold til det lægefaglige ansvar, herimod en opgørelse på adresseophold vil vise belastningen for plejepersonalet. Der er endnu ikke aftalt endelig beregningsmetode, men det er sandsynligt, at det bliver en dagsbaseret beregning i første omgang. Det er ikke alle regioner, som har mulighed for at opgøre belægningen på timebasis, hvorfor timeberegningen ikke kan laves nationalt. Statens Serum Institut er gjort opmærksom på, at Region Midtjylland vil bruge timeberegningen. Arbejdsgruppens resultat forventes at være klar i efteråret Fra 2014 og frem vil man formodentligt opgøre belægningen på adresseophold kl. 23. Tidspunktet kl betragtes af arbejdsgruppen som et retvisende tidspunkt at opgøre belægningen på, da overflytninger af patienter mellem afdelinger sædvanligvis sker i løbet af dagtimerne. Opgørelsen vil sandsynligvis først træde i kraft fra januar Patientsikkerhed og senge på gangene Dialogforum er enig om, at der ikke må gås på kompromis med patientsikkerheden. Der skal være observation af patienten og adgang til kald, ilt og sug. Målet er, at der ikke ligger patienter på gangene. Patienter på gangene bør kun forekomme i helt ekstraordinære situationer, og kun hvis det ikke er muligt, at patienterne kan ligge på andre afdelinger.

7 Hensynet til patientsikkerheden indebærer, at der er tilstrækkeligt personale til at pleje de indlagte på en faglig og forsvarlig måde. At sikkerheden og arbejdsmiljøet for de ansatte er i orden, så sygemeldinger på grund af stress undgås. Og at der er plads på stuerne til, at kunne gøre rent, hvorved en god hygiejne opretholdes af hensyn til patientsikkerheden. På trods af ovenstående principper vil der være perioder med overbelægning, hvor personalet kommer til at løbe stærkere, og her må afdelingerne benytte deres udarbejdede planer for overbelægning til at håndtere situationen. 5.0 Effektiv udnyttelse af ressourcerne Sundhedsvæsenet er presset økonomisk, og derfor er der behov for vedvarende at have fokus på, hvordan ressourcerne udnyttes optimalt. Fx fleksible afdelinger, som tager sig af spidsbelastninger, og hvor både de fysiske rammer er i orden, og personalet har de rette kompetencer. Der eksisterer nogle værktøjer i form af patientinventering og det tværsektorielle samarbejde, som sundhedsvæsenet endnu ikke har udnyttet til fulde.

8 Bilag 1. Afsnit M har 3 senge og vi beregner en belægningsprocent på en enkelt dag for M. Alle patienter har stamafdeling på M, og er således medicinske patienter. Eksempel 1: Belægning opgjort på dagsbasis + stamafdeling Medicinske patienter indlæggelse udskrivning Antal sengedage dage, opgjort på stamafdeling M Benny Pia Søren Hans Sofie Kalle (ligger på (Ligger på Samlet 5 Belægningsprocent (stam: 5 divideret med 3 gange med 100= 167 % Bilag 2. Eksempel 2: Belægning opgjort på dagsbasis + adresseophold Medicinske patienter indlæggelse udskrivning Antal sengedage dage M (adresseophold ) Benny Pia Søren 9.00 Hans Sofie Kalle (ligger på Samlet (Ligger på Belægningsprocent (adresseophold): 4 divideret med 3 gange med 100 = 133 %

9 Bilag 3. Eksempel 3: Belægning opgjort på timebasis + adresseophold Medicinske patienter indlæggelse udskrivning Antal sengetimer dage M (kl ) Benny Pia Søren 9.00 Hans Sofie Kalle (ligger på Samlet (Ligger på Antal sengetimer til rådighed: 24 *3 = 72 Belægningsprocent på dagen: 68 timer divideret med 72 gange med 100 = 94 % Bilag 4. Eksempel 4: Beregning af belægning ud fra et bestemt tidspunkt på dagen Medicinske patienter indlæggelse udskrivning Antal sengedage dage M (kl ) Antal sengedage dage M (kl ) Benny Antal sengedage dage M (kl ) Pia Søren Hans Sofie Kalle (ligger på (Ligger på 0 (Ligger på Samlet Belægningsprocent kl : 2 divideret med 3 gange 100 = 67 % Belægningsprocent kl. 1O.00: 5 divideret med 3 gange 100 = 167 % 0 (Ligger på

10 Belægningsprocent kl : 3 divideret med 3 gange 100 = 100 % Bilag 5. Visning i InfoRM og Midt-EPJ Der foregår i øjeblikket en større omstrukturering af arbejdet i InfoRM. Herunder hvilke visningsværktøjer, der skal bruges til slutbrugeren. Det er derfor ikke muligt, at lave et endeligt design på en belægningsrapport. Yderligere bliver det måske muligt at tilpasse rapportdesignet lokalt, så det passer med de behov, det enkelte hospital og afdeling har. Der vil være forskellige informationsbehov og dermed designønsker afhængigt af om rapporten skal bruges til faste opgørelser til driften på en afdeling eller om det er mere strategiske opgørelser for hele regionen eller hospitaler. Udover de belægningsberegninger, der kan tilgås fra InfoRM er der også kodet en belægningsprocentberegning direkte ind i Midt-EPJ. Denne bruger en beregning på dagsbasis. Hvis den også skal ændres til timeberegningen skal der indsendes et ændringsønske til Midt-EPJ. En rapport til en fast opfølgning skal kunne tilgås uden for mange klik og der skal ikke være for mange valgmuligheder. Dette er specielt af hensyn til den tid det tager at få en rapport vist. Hvis rapporten skal bruges til mere ad hoc prægede formål, skal der være flere valgmuligheder i forhold til visningen. Nedenstående er et eksempel på hvordan en fast rapport kunne se ud. Antal unikke cpr numre, indlæggelser og udskrivninger er medtaget for at opgøre patientflowet, og for synliggøre det ekstra arbejde, der ligger ved indskrivninger og udskrivninger. Belægningsprocent beregnes på både time- og på dagsniveau. Dette giver afdelingerne mulighed for at vurdere belastningen på afdelingen henover døgnet og på længere sigt. Dagens højeste belægningstime vises særskilt, da det er den bedste indikation af om der er senge på gangene. Der er dog ikke nogen direkte sammenhæng mellem belægningsprocent og senge på gangene. Med de muligheder, der er lige nu i InfoRM er det ikke sikkert at det er muligt at sætte rød, grøn og gul på lokalt. Der vil være forskellige muligheder for grafisk fremstilling og der er vist et enkelt eksempel../. Vedlagt eksempel på belægningsrapport.

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anbefalinger ud fra sidste møde i Dialogforum

Læs mere

Notat. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 53. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 101. Regionshuset Viborg

Notat. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 53. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 101. Regionshuset Viborg Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-0 Viborg Tel. +5 71 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk 1. Indledning Dette notat indeholder en status for belægningssituationen

Læs mere

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Notat Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Sundhedskoordinationsudvalget bad på deres møde den 10. marts 2017 administrationen om at

Læs mere

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Indledning På baggrund af mødet i Dialogforum

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus

Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus Dato: 22. april 2014 Brevid: 2255380 Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus Med baggrund i forespørgsel i Forretningsudvalget er der foretaget en opgørelse

Læs mere

Dokumentation af data for sengepladser og

Dokumentation af data for sengepladser og 22. december 2017 Dokumentation af data for sengepladser og belægning (SOB) Notatet beskriver og dokumenterer indikatorer for sengepladser og belægning. Særlige forhold ved indsamlingen af data for belægning

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Dokumentation af data for belægning

Dokumentation af data for belægning 16. august 2017 Dokumentation af data for belægning Notatet beskriver og dokumenterer de indikatorer, der er besluttet af arbejdsgruppen vedrørende indsamling af oplysninger om sengepladser. Særlige forhold

Læs mere

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup i Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup Tel. +45 78 43 00 00 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Baggrund Hospitalsudvalget behandlede på mødet d. 2. februar 2015 en sag om tilpasning

Læs mere

Notat. Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger

Notat. Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Afrapportering fra dialogforum vedr. overbelægning på akut og medicinske afdelinger i Region Midtjylland

Indholdsfortegnelse. Afrapportering fra dialogforum vedr. overbelægning på akut og medicinske afdelinger i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Afrapportering fra dialogforum vedr. overbelægning på akut og medicinske afdelinger i Region Midtjylland Nære Sundhedstilbud Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg

Læs mere

Hensigtserklæring 25 Budget 2015

Hensigtserklæring 25 Budget 2015 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Hensigtserklæring 25 Budget 2015 1. Indledning I Budgetforlig 2015 indgår følgende

Læs mere

SEI Sengepladser og belægningstal. Indberetningsvejledning

SEI Sengepladser og belægningstal. Indberetningsvejledning SEI2 2019 Sengepladser og belægningstal Indberetningsvejledning Udgiver Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Design Sundhedsdatastyrelsen Copyright Sundhedsdatastyrelsen Version

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Aktivitetsdata i forbindelse med Strategi for at nedbringe overbelægning

Aktivitetsdata i forbindelse med Strategi for at nedbringe overbelægning Til: Forretningsudvalget/Regionsrådet Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail

Læs mere

Aktivitet i Akutafdelingen skadestuer og sengeafsnit

Aktivitet i Akutafdelingen skadestuer og sengeafsnit Hospitalsenheden Vest Administrationen Ledelsessekretariatet Gl. Landevej 1 DK-4 Herning Tel. +45 2 22 hec@ringamt.dk www.vest.rm.dk Aktivitet i Akutafdelingen 2 - skadestuer og sengeafsnit Indhold: 1.

Læs mere

Eftersyn af registeret Sengepladser og Belægning

Eftersyn af registeret Sengepladser og Belægning Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 138 Offentligt 12. december 2017 Afdelingen for Dataformidling og Forskerservice KAFA/LAFK/KRNI Eftersyn af registeret Sengepladser

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2016 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Baggrundsnotat Etablering

Læs mere

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 7. april 2015 i Regionshuset, Viborg

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 7. april 2015 i Regionshuset, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow Møde d. 7. april

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene

Notat om Region Sjællands koncept Patienten som partner og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Dato: 7. november 2016 Brevid: 3089673 Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Et medlem af Regionsrådet har stillet 12 spørgsmål

Læs mere

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr.

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr. Psykiatri og Social Administrationen Sundheds- og Ældreministeriet Att. Center for Primær Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg

Læs mere

Psykiatrien under pres

Psykiatrien under pres 1 Psykiatrien under pres Over en årrække har det psykiatriske system i Danmark være genstand for både debat og hård kritik, ligesom en række forskellige politiske tiltag og økonomiske prioriteringer har

Læs mere

Vurdering af den brugeroplevede kvalitet af ungementorordningen og af tværregionale tiltag

Vurdering af den brugeroplevede kvalitet af ungementorordningen og af tværregionale tiltag Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vurdering af den brugeroplevede kvalitet af ungementorordningen og af tværregionale

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2017 Indledning Regionsrådet

Læs mere

Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse af Hospicekapaciteten i Region Midtjylland.

Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse af Hospicekapaciteten i Region Midtjylland. Regionshuset Viborg Værdibaseret Styring og Opfølgning Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Uddybende notat til Forretningsudvalget vedr. eventuel udvidelse

Læs mere

Analyser af psykiatrien

Analyser af psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Analyser af psykiatrien I henhold til konstitueringsaftalen for regionsrådet i Region Midtjylland for

Læs mere

Redegørelse vedr. FAM

Redegørelse vedr. FAM Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 13/5535 Dato: 14. maj 2013 Udarbejdet af: Mette Nygaard E-mail: Mette.Nygaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631250 Notat Redegørelse

Læs mere

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow

Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow De opsatte indikatorer er minimumskrav for projektet flere indikatorer kan komme til undervejs. Indikator 1 Antal månedlige akutte og elektive indlæggelser på

Læs mere

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Uddrag af lovgrundlaget Ligesom i somatikken sker indlæggelse,

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens

Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens Side 1 af 6 Baggrund Region Midtjylland og de midtjyske kommuner har siden april 2016 arbejdet på en samarbejdsaftale vedrørende

Læs mere

Andersson/TOMMAN/RegionMidtjylland. Kvalitetsansvarlig Dorthe Astrid Hansen/DORHAE/RegionMidtjylland Gældende fra

Andersson/TOMMAN/RegionMidtjylland. Kvalitetsansvarlig Dorthe Astrid Hansen/DORHAE/RegionMidtjylland Gældende fra 2.5.1.4. Belægning og udnyttelse af kapacitet i HEV Udgiver Fagligt ansvarlig Hospitalsenheden Vest Tommy Jan-Gunnar Andersson/TOMMAN/RegionMidtjylland Version 7 Kvalitetsansvarlig Dorthe Astrid Hansen/DORHAE/RegionMidtjylland

Læs mere

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Formålet med notatet er at belyse forhold omkring personalenormeringen

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 21. april 2016 kl. 08:00 i Den Blå Cafe, Hosdpitaleenheden Horsens, Sundvej, Horsens

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 21. april 2016 kl. 08:00 i Den Blå Cafe, Hosdpitaleenheden Horsens, Sundvej, Horsens Region Midtjylland Sundhed 7. juni 2016 /ANBROE Referat til møde i Akutstyregruppen 21. april 2016 kl. 08:00 i Den Blå Cafe, Hosdpitaleenheden Horsens, Sundvej, Horsens Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering

Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Opdateret notat vedr. kapacitet, forbrug og ventetid til højtspecialiseret neurorehabilitering

Læs mere

Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor 2013

Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor 2013 Handleplan / opfølgning i forhold til arbejdet i de 5 spor Spor 1 Etablering af akutambulatorium i Kirurgisk Afdeling 1. juni Kirurgisk Afdeling og Akutafdelingen Akutambulatoriet er etableret og kører

Læs mere

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien

Læs mere

Sikkert Patientflow. Hospitalsenhed Midt

Sikkert Patientflow. Hospitalsenhed Midt med hjerne, hjerte og vilje Sikkert Patientflow Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive Sikkert Patientflow HE Midt Specialer på Regionshospitalet Viborg, hvis patienter

Læs mere

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019 Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende Marts 19 1. Resumé Analysens formål er at belyse omfanget og varigheden af psykiatriske indlæggelser, hvor patienter fortsat er indlagt efter endt

Læs mere

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Jyllands-Posten har bedt regionerne oplyse de årlige belægningsprocenter på sygehusenes medicinske afdelinger. Der er ikke en officiel grænse for, hvornår der er

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien

Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien 2015 Indhold 1. Organisering og kapacitet i psykiatrien... 2 2. Antal patienter i psykiatrisk behandling... 8 3. Aktivitet i børne- og ungdomspsykiatrien... 11 4. Aktivitet

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed De 12! Thy-Mors Vendsyssel Midt Randers HE Vest HE Horsens SGL Kolding Holbæk

Læs mere

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTEREN Den 29. oktober 2004 Statsrevisorernes Beretning nr. 11/ 2003 om psykiatriske behandlingstilbud på H:S hospitaler Statsrevisorerne har ved brev af 28. juni 2004 anmodet

Læs mere

Mål og målinger til Sikkert Patientflow 22. april 2014

Mål og målinger til Sikkert Patientflow 22. april 2014 Mål og målinger til Sikkert Patientflow 22. april 2014 Indhold Projektets overordnede mål... 2 Flowpakkens mål... 2 Målinger... 2 Målinger vedr. nedbringelse af unødig ventetid for patienter på diagnostik

Læs mere

Fællesindhold for indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Fællesindhold for indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Fællesindhld fr indberetning af sengepladser fr ffentlige sygehuse 2015 Udgiver: Statens Serum Institut Ansvarlig institutin: Statens Serum Institut Design: Statens Serum Institut Cpyright: Statens Serum

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget (Omtryk Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget (Omtryk Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 (Omtryk - 10-11-2017 - Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 3: Opgørelse af indikator 1-4 for patienter indlagt med thoraxkirurgisk stamafdeling Dansk Intensiv Database Årsrapport 2013/2014 Omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. juli 2013 30. juni

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K Psykiatri og Social Administrationen Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade 6 1057 København K Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Udvikling i indlæggelsesvarighed for somatiske sygehusindlæggelser

Udvikling i indlæggelsesvarighed for somatiske sygehusindlæggelser Udvikling i indlæggelsesvarighed for somatiske sygehusindlæggelser Af Bodil Helbech Hansen, bhh@kl.dk Formålet med dette analysenotat er at undersøge udviklingen i varigheden af indlæggelser i det somatiske

Læs mere

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2014

Notat. Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland 2014 Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 VIborg Tel. +45 7841 0000 Sunspl@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anvendelse af hospicepladser i Region Midtjylland

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien

Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien Dette er en opgørelse over relevante nøgletal for psykiatriområdet. Opgørelsen indeholder tal opdelt på bopælsregion for: 1. Organisering og kapacitet

Læs mere

Til hospitalsledelser m.fl. Vedrørende kvalitetssikring og EPJ

Til hospitalsledelser m.fl. Vedrørende kvalitetssikring og EPJ Regionshuset Viborg Til hospitalsledelser m.fl. Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vedrørende kvalitetssikring og EPJ I forsommeren

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien

Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien 2016 1. Indholdsfortegnelse Dokumentation... 1 1. Organisering og kapacitet i psykiatrien... 3 2. Antal patienter i psykiatrisk behandling... 8 3. Aktivitet i børne- og ungdomspsykiatrien...

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Psykiatri og Social Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Horsens.

Læs mere

Team Slagelse. Sikkert Patientflow Storyboard LS4 9. 10. september 2015

Team Slagelse. Sikkert Patientflow Storyboard LS4 9. 10. september 2015 Team Slagelse Sikkert Patientflow Storyboard LS4 9. 10. september 2015 Hvem er vi? Repræsentanter fra Slagelse akutsygehus Sygehusdirektør og afdelingsledelser Projektleder og projektgruppe Kirurgisk afdeling

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed Velkommen! Stine Rasmussen, projektleder for flow, Regionshospitalet i Randers

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital

Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital Gældende for brandvagt ved overbelægning m e d p a t i e n t e r i s e n g e p å f l u g t v e j s g a n g e på Aalborg Universitetshospital aftale gældende

Læs mere

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Waste-runder i Hjertemedicinsk

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner

Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner Danske Regioner laver årligt en benchmarkinganalyse, hvor psykiatrien i regionerne sammenlignes på udvalgte

Læs mere

Afrapportering af projekt værdibaseret sundhed på apopleksiområdet

Afrapportering af projekt værdibaseret sundhed på apopleksiområdet Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Afrapportering af projekt værdibaseret sundhed på apopleksiområdet Dato 21-03-2019

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Det digitale hospital i praksis

Det digitale hospital i praksis Det digitale hospital i praksis Kapacitetsstyring og logistikhåndtering i samspil med individualiserede behandlinger og løbende klinisk kvalitetsopfølgning Jørgen Schøler Kristensen lægefaglig direktør,

Læs mere

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region

Læs mere

Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet

Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel.

Læs mere

Bidrag til businesscase for telemedicinsk sårvurdering

Bidrag til businesscase for telemedicinsk sårvurdering Simon Feilberg NOTAT Bidrag til businesscase for telemedicinsk sårvurdering Aktiviteten på Maj 2013 Købmagergade 22. 1150 København K. tlf. 444 555 00. kora@kora.dk. www.kora.dk Regeringen, Danske er,

Læs mere

Ældre medicinske patienter nærhed og sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ældre medicinske patienter nærhed og sammenhæng i sundhedsvæsenet Ældre medicinske patienter nærhed og sammenhæng i sundhedsvæsenet DET MENER ÆLDRE SAGEN 2017 Værdige og sammenhængende forløb til ældre medicinske patienter Værdige og sammenhængende forløb til ældre medicinske

Læs mere

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Dette baggrundsnotat om samarbejdet

Læs mere

Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors

Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors KornceRN Økonomi / Sundhedsøkonomi Den sundhedspolitiske dagsorden er pt. præget af et øget fokus på service og kvalitet. Dette er også afspejlet i Økonomiaftalen for

Læs mere

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 28. august 2014 i Regionshuset, Viborg.

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 28. august 2014 i Regionshuset, Viborg. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Dato 1. september 2014 Marie Glent-Madsen Tel. +45 7841 2068 Møde i

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Appendiks til rapporten Takster i faste rammer. Datadokumentation. Januar 2012

Appendiks til rapporten Takster i faste rammer. Datadokumentation. Januar 2012 Appendiks til rapporten Takster i faste rammer Datadokumentation Januar 2012 Xenia Brun Hansen COHERE - Centre of Health Economics Research Syddansk Universitet E-mail: xbh@sam.sdu.dk 1 Indledning Dette

Læs mere

Slagelse sygehus. Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015. Patient Flow. Sikkert

Slagelse sygehus. Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015. Patient Flow. Sikkert Slagelse sygehus flow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Anne Sofie Malmberg: afdelingssygeplejerske lungemedicinsk afsnit Anders Reenberg: Regionshuset Annette Lindholm: ledende oversygeplejerske

Læs mere

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Indledning Regionsrådet vedtog 21. marts 2012,

Læs mere

Status vedrørende belægning på de somatiske sygehuse i Region Syddanmark

Status vedrørende belægning på de somatiske sygehuse i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 26. februar 2013 Udarbejdet af: Ulrich Jensen E-mail: Ulrich.Jensen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631111 Notat Status vedrørende

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Regionalt Forbedringsfællesskab om Sikkert Patientflow www.regionmidtjylland.dk Hvad er vi optaget af? Blodprøvesvar i weekenden Resultater fra Ortopædkirurgisk afdeling Flytning

Læs mere

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn Region Sjælland Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn 30.08.2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Bemanding 2010... 2 3 Fremskrivningsprincipper... 3 3.1 Kliniske funktioner...

Læs mere

Revideret rammeaftale

Revideret rammeaftale Revideret rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder (Version 30.9.2015) Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning 1 Indledning Denne rammeaftale omhandler

Læs mere

Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge

Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Til Akutstyregruppen Svar fra SFI-styregruppen vedr. SFI til Set af speciallæge SFI-styregruppen

Læs mere

Anvendelse af data i forbedringsarbejde

Anvendelse af data i forbedringsarbejde Agenda (Cirkatider) Velkommen og præsentation Anvendelse af data i forbedringsarbejde 12.45-13.00 Eksempler på datadrevet forbedringsarbejde på HEH 13.00-13.05 Kort introduktion til dialog 13.05-13.25

Læs mere

Ad 2) Hvis der er sket en stigning, vil vi også gerne kende tallene fordelt på de enkelte matrikler, sengeafsnit og ambulatorier?

Ad 2) Hvis der er sket en stigning, vil vi også gerne kende tallene fordelt på de enkelte matrikler, sengeafsnit og ambulatorier? Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 866 6 Direkte 866 6 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 88 Sagsbeh..: hasura Spørgsmål nr.: -6 Dato:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018 Center for Økonomi Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød SPØRGSMÅL TIL FORSLAG TIL BUDGET 2019-2022 Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den:

Læs mere

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet.

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af Benyttelsesaftaler for Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af Benyttelsesaftaler for Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af Benyttelsesaftaler for 2007 - Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. juni 2007 Punkt nr. 23

Læs mere

Resultater af tilgængelighedsundersøgelsen 2017

Resultater af tilgængelighedsundersøgelsen 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Resultater af tilgængelighedsundersøgelsen 2017 I henhold til akutaftalen fra 2012

Læs mere

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland NOTAT Regionshuset Viborg Hospitalsplanlægning Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk August 2014 Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen

Læs mere

Driftsopfølgning pr

Driftsopfølgning pr Driftsopfølgning pr. 31-07-2016 Visiterede timer i hjemmeplejen De samlede visiterede timer i hjemmeplejen for 2016 vist herunder. Tabellen illustrerer udviklingen uge for uge. Total antal visiterede timer

Læs mere

Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet

Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet Ledelsesinformation marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund

Læs mere