Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 22. juni Kl. 18:00 i Kulturhuset, Skolevej 12, Hvalsø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 22. juni Kl. 18:00 i Kulturhuset, Skolevej 12, Hvalsø"

Transkript

1 Referat mandag den 22. juni 2015 Kl. 18:00 i Kulturhuset, Skolevej 12, Hvalsø

2 Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid KB - Godkendelse af dagsorden KB - Orientering KB - Forslag om drøftelse af sang forud for Kommunalbestyrelsesmøde ØU - Finansiel strategi ØU - Opdatering af principper for økonomistyring ØU - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland ØU - Pulje til udvikling af lokalområder ØU - Frigivelse af pulje til tilgængelighedstiltag i/ved kommunale bygninger BU - Ændring af navn på Børnehaven Bøgen KB - Udtræden af Billedkunstrådet KF - Ansøgning om underskudsgaranti fra Oplevelsespuljen til tværkommunal børneteaterturne KF - Fastlæggelse af åbningstider - Kirke Hyllinge bibliotek SSÆ - Frigivelse af anlægsmidler til anskaffelse af velfærdsteknologi SSÆ - Nedlæggelse af bofællesskabet Firebo i Lejre Kommune TM - Forslag til Lokalplan LK 38 for Ridehal på Kumlegården TM - Godkendelse af takstblad for vand og spildevand TM - Offentliggørelse af VVM-tilladelse og kommuneplantillæg vedrørende HOFOR's regionale vandindvinding TM - Udlån af areal i Lejre til frugtlav TM - Vandområdeplan i offentlig høring KF - Finansiering af merudgifter til hegn mm - Kunstgræsbanen i Hvalsø Lukket - ØU - Eventuelt salg af areal beliggende i Sæby, Kr. Hyllinge...58

3 Side 1 1. KB - Spørgetid Sagsnr.: 15/1180 Resumé: s åbne møder indledes med spørgetid, hvor fremmødte borgere kan stille spørgsmål til. Der er kun spørgetid ved s ordinære møder. Der er ikke spørgetid i forbindelse med s 2. behandling af budgettet. Indstilling: Beslutning den : Der var ingen spørgsmål. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Spørgsmålet kan stilles skriftligt eller mundtligt. Enhver borger i Lejre Kommune bortset fra s medlemmer kan stille spørgsmål til. Borgmesteren svarer på vegne af. Borgmesteren kan give ordet til ét af s øvrige medlemmer. Borgmesteren kan som mødeleder fastsætte begrænsninger i den spørgendes og den svarendes taletid. Skriftlige spørgsmål skal være administrationen i hænde senest 3 hverdage før s møde. Skriftlige spørgsmål besvares kun, hvis spørgeren er til stede blandt tilhørerne. Der kan stilles spørgsmål om alle kommunale forhold. Spørgsmålet skal dog have en generel interesse for lokalbefolkningen, og besvarelserne skal respektere tavshedspligt. Hvis et spørgsmål ikke umiddelbart kan besvares, sender borgmesteren et skriftligt svar senest 10 hverdage efter s møde. Selvom spørgetiden ikke er en del af s møde, noteres spørgsmål og svar i s protokol. Skriftlige besvarelser tilstilles kommunalbestyrelsens medlemmer. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

4 Side 2 2. KB - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

5 Side 3 3. KB - Orientering Sagsnr.: 15/1256 Resumé: Endelig godkendelse af Lokalplan LK 34 for boligområdet Hyllegården vedtog den 23. februar 2015 Lokalplan LK 34 for boligområdet Hyllegården. Vedtagelsen af lokalplanen blev efterfølgende påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet. Natur- og Miljøklagenævnet har den 8. juni 2015 afvist at realitetsbehandle klagen, hvorfor vedtagelsen af lokalplanen nu er endelig. Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet er vedlagt. Forslaget til fredning ved Ledreborg Allé og Gl. Lejre Natur- og Miljøklagenævnet besigtigede den 20. maj 2015 arealerne ved Ledreborg Allé og Gl. Lejre, som er omfattet af forslaget til fredning ved Ledreborg Allé og Gl. Lejre, og nævnet holdt samme dag et offentligt møde om sagen. Med brev af den 11. juni 2015 orienterer nævnet om de ændringer i fredningsforslaget, som nævnet påtænker at gennemføre. Nævnet vil udarbejde en ny fredningsafgørelse indeholdende disse ændringer. Brevet fra Natur- og Miljøklagenævnet er vedlagt. Borgmesterbeslutning vedr. brevstemmeafgivning Når valget udskrives skal træffe de fornødne forberedelser til brevstemmeafgivningen i visse boformer og boliger efter lov om social service og boliglovgivningen, herunder i pleje- og ældreboliger. Samtidig skal der fastsættes dage, hvor brevstemmeafgivningen skal finde sted. I 30, stk. 1 i Lov om afholdelse af folketingsvalg fremgår det, at vælger et antal tilforordnede til at bistå ved valget, og de vælges blandt de vælgere, som har bopæl i kommunen. besluttede på sit møde den 30. marts 2015 i sag om Organisering af det kommende folketingsvalg, at udpege 3 tilforordnede til at bistå administrationen i brevstemmeafgivningen. Ved valgets udskrivelse blev datoerne for brevstemmeafgivning i visse boformer og boliger i Lejre Kommune fastsat til den 9., 10. og 11. juni På første dag for brevstemmeafgivning i visse boformer og boliger den 9. juni 2015 mødte der kun en af de to forudsatte tilforordnede op, og det blev derfor nødvendigt at træffe en formandsbeslutning, således at der på det ene aktivitetscenter kunne udsendes 2 administrative medarbejdere fra Borgerservice. Borgmesteren besluttede derfor at vælge 2 administrative medarbejdere fra Borgerservice, som begge har bopæl i kommunen, som tilforordnede jfr. 30, stk. 1 i Lov om afholdelse af folketingsvalg. Indstilling: Beslutning den : Taget til efterretning. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik:

6 Side 4 Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Bilag: 1. Afgørelse i sag om Lejre Kommunes endelige vedtagelse af Lokalplan 34 om Hyllegården.pdf 2. Orientering om nævnets foreløbig beslutning - Lodsejere m.fl..pdf

7 Side 5 4. KB - Forslag om drøftelse af sang forud for Kommunalbestyrelsesmøde Sagsnr.: 15/9111 Resumé: Der er indgivet anmodning om, at der sættes sag om sang ved s møder på s dagsorden. Anmodningen er indgivet rettidigt. skal herefter beslutte, hvordan den ønsker at forholde sig til sagen herunder om der skal ske realitetsbehandling, udsættelse, henvisning til udvalg/administration eller andet processuelt. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at beslutter, om sagen skal undergives en politisk behandling, 2. at en eventuel ændret praksis indarbejdes fra næstkommende Kommunalbestyrelsesmøde. Beslutning den : besluttede at undergive sagen en politisk behandling. Et flertal i besluttede at fastholde nuværende praksis, suppleret med at dagens sang bliver vist på storskærm. Thomas Stokholm (V), Jens K. Jensen (V) og Carsten Rasmussen (A) stemte imod. Martin Stokholm (A) og Leif V. Nielsen (A) undlod at stemme. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Thomas Stokholm (V) har anvendt sin initiativret i henhold til Kommunestyrelseslovens 11, stk. 1 og anmodet om, at der sættes en sag på dagsordenen til førstkommende møde i. Anmodningen er indgivet den 9. juni I henhold til bestemmelserne i Kommunestyrelsesloven skal anmodningen være indgivet senest 8 hverdage inden afholdelsen af kommunalbestyrelsesmødet. Kommunalbestyrelsesmødet afholdes den 22. juni 2015 og anmodningen er derfor rettidigt indgivet. Anmodningen vedrører et forslag om, at ikke synger ved kommunalbestyrelsesmøder. Det er herefter der skal beslutte, hvordan sagen skal håndteres. har mulighed for at træffe en række forskellige beslutninger af processuel karakter herunder om sagen skal realitetsbehandles på mødet eller udsættes eventuelt med henblik på yderligere sagsoplysning. Det er også, der skal beslutte, om er det rette forum til at afgøre sagen eller om sagen skal henvises til udvalgsbehandling eller til administrationens behandling. På samme måde har mulighed for at beslutte, at der ikke skal foretages yderligere i sagen og at den derfor afsluttes. Administrationens vurdering:

8 Side 6 har mulighed for at tilrettelægge sin mødeafholdelse efter eget ønske såfremt mødeafholdelsen generelt overholder reglerne i Kommunestyrelsesloven. Handicappolitik: Forslaget har ingen handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser. Beslutningskompetence:.

9 Side 7 5. ØU - Finansiel strategi Sagsnr.: 15/4899 Resumé: Den finansielle strategi fastlægger de overordnede rammer for Lejre Kommunes finansielle styring. Den finansielle styring foregår løbende, men har ikke tidligere været beskrevet og fremlagt politisk. Strategien blev drøftet på Økonomiudvalgets møde i maj måned. Drøftelsen gav ikke anledning til nogen ændringer i strategien, som nu fremlægges til endelig godkendelse. Peter Lundgreen fra Lundgreens Capital, som har været med til at skrive den finansielle strategi, deltager på mødet. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, 1. at Finansiel Strategi vedtages. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Beslutning den : Indstilling tiltrådt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Kommunens formue og gæld plejes/administreres som udgangspunkt med det formål at opnå størst muligt afkast af kassebeholdningen og at minimere renteudgifter og andre omkostninger i forbindelse med gælden. Lejre kommune har ikke hidtil haft formuleret en strategi eller retningslinjer for, hvordan dette arbejde skal foregå. Formålet med den finansielle strategi er at fastlægge de overordnede rammer for Lejre Kommunes likviditetsstyring af såvel gælds- som aktivporteføljer. Mere konkret sætter strategien rammerne for, hvilke risici der kan accepteres og hvilke etiske regler, der skal overholdes, når der placeres overskudslikviditet eller optages lån, og den beskriver kompetenceforholdene i den finansielle styring, herunder hvor ofte og med hvilket indhold, der rapporteres til Økonomiudvalget om kommunens finansielle status. Der er særligt tre forhold, der bliver sat rammer for, med vedtagelsen af den finansielle strategi: Etiske regler, som kommunen skal følge, når den placerer overskudslikviditet eller optager lån (jf. kap. 5, Ansvarlig investeringspolitik) Risici for økonomiske tab ved kursudsving mm, herunder hvor stor en del af låneporteføljen, der skal være med fast og variabel rente (jf. kap. 6, Låneoptagelse og passivportefølje) Kompetencer og ansvar til direktionen og økonomichefen i forbindelse med finansielle dispositioner (jf. kap. 3 Kompetencer og rapportering) Finansiel strategi for Lejre Kommune er udarbejdet i samarbejde med Lundgreens Capital ved Peter Lundgreen. Der er desuden indgået aftale med Lundgreens Capital om løbende rådgivning vedrørende den finansielle styring for foreløbigt et år med start 1. juli 2015.

10 Side 8 Af den finansielle strategi fremgår det, at der to gange årligt vil blive forelagt en oversigt med kommunens finansielle status for Økonomiudvalget. Et eksempel på oversigten bliver fremlagt på mødet. Administrationens vurdering: Lejre Kommune har ikke hidtil haft en finansiel strategi. Det er administrationens vurdering, at en finansiel strategi, der fastlægger de overordnede rammer for Lejre Kommunes styring af såvel gælds- som aktivporteføljer, kan understøtte kommunens økonomistyring. Strategien giver retningslinjerne for, hvilke risici der kan accepteres og hvilke etiske regler, kommunen ønsker at følge, ligesom den fastlægger hvilke kompetenceforhold, der gør sig gældende i den finansielle styring. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Udarbejdelse af den finansielle strategi samt aftalen om finansiel rådgivning forventes at være omkostningsneutral, da udgifter til renter og afdrag skønnes at blive lavere som følge af rådgivningsaftalen. Beslutningskompetence: Bilag: 1. Finansiel strategi

11 Side 9 6. ØU - Opdatering af principper for økonomistyring Sagsnr.: 15/8298 Resumé: I forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet for 2013 påpegede revisionen, at Lejre Kommunes Principper for Økonomistyring (kasse- og regnskabsregulativet) bør tilpasses kommunens nye økonomistyringssystem OPUS. I forlængelse af implementeringen af OPUS har administrationen derfor gennemarbejdet Principper for Økonomistyring for at tilpasse principperne til de ændringer, som det nye system har medført. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, 1. at de tilpassede Principper for Økonomistyring samt bilag godkendes. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Beslutning den : Indstilling tiltrådt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Gennemgangen af principperne har vist, at der er flere gentagelser og overlap mellem hoveddokumentet og bilagene. Desuden er der regnskabsmæssige forhold, som ikke er beskrevet. Overordnet set indebærer tilpasningen, at: 1. Hoveddokument og bilag er skrevet sammen, for at gøre principperne mere overskuelige for læserne. 2. Eksisterende bilag er erstattet af en række nye, men færre bilag. 3. Der er tilføjet en række regnskabsmæssige forhold, som ikke tidligere har været beskrevet. 4. I et vist omfang er konkrete tidsfrister og beløbsgrænser fjernet for at skabe et endnu mere robust dokument. Nye bilag I de tilpassede Principper for Økonomistyring indgår 4 bilag, der alle er nye. Det drejer sig om: Bilag 1 Beskrivelse af økonomisk sagsbehandling Bilag 2 Retningslinjer for registrering af inventar mv. (dette bilag er afledt af beredskabsanalysen fra KL og BDO) Bilag 3 Retningslinjer for stikprøvekontrol Bilag 4 Regler for forpligtigelse Nye forhold

12 Side 10 Der er tilføjet eller sket ændringer i følgende forhold: Registrering er omskrevet i forhold til de eksisterende principper Opbevaring er omskrevet i forhold til de eksisterende principper 6.2 Kontoplan Nyt afsnit 6.3 Forvaltning af udgifter. Beløbsgrænsen for bemyndigelse til at forpligte kommunen er hævet fra til kr. (svarende til beløbsgrænsen for leasing) Betalingskort nyt afsnit Legatforvaltning nyt afsnit 6.4 Forvaltning af indtægter Kassefunktioner Nyt afsnit Debitorpleje er uddybet Mellemkommunale betalinger og takster nyt afsnit Interne afregninger nyt afsnit Kompetence (leasing) Det er tilføjet, at KD kan delegere underskriftsbemyndigelse til centerchef Anlægsregnskab Der er tilføjet en bagatelgrænse på kr. Afslutning af anlægsprojekt nyt afsnit Udeladelse af tidsfrister og beløbsgrænser Efter anbefaling fra revisionen er konkrete tidsfrister fjernet, så det er muligt at tilrettelægge forskellige processer fra år til år. Proces i forbindelse med tilpasningen af Principper for Økonomistyring Tilpasningen af Principper for Økonomistyring er sket i et samarbejde mellem Økonomiafdeling og fagcentre. Derudover har kommunens revisionsselskab, PWC, læst og kommenteret på forslaget til principperne. Revisionen er således underrettet om de her fremlagte Principper for Økonomistyring. Udtalelser: Der er ingen bemærkninger. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at de tilpassede Principper for Økonomistyring rummer de ændringer, der har været i økonomistyringen som følge af implementeringen af OPUS. Det er ligeledes vurderingen, at det her fremlagte forslag til Principper for Økonomistyring generelt understøtter kommunens ledere og medarbejdere i styringen af kommunens økonomi. Samtidigt indeholder principperne konkrete regelsæt, som sikrer en effektiv og korrekt administration af kommunens økonomi, samt sikrer ensartethed og gennemsigtighed i kommunen. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering:

13 Side 11 Principper for økonomistyringen sætter rammerne for den økonomiske styring af Lejre Kommune. Der er ingen direkte konsekvenser af sagen. Beslutningskompetence: Bilag: 1. Principper for Økonomistyring 2. Bilag 1 Beskrivelse af økonomisk sagsbehandling.docx 3. Bilag 2 Retningslinjer for registrering af inventar mv..docx 4. Bilag 3 Retningslinjer for stikprøvekontrol.docx 5. Bilag 4 Regler for forpligtigelse.docx

14 Side ØU - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland Sagsnr.: 14/14001 Resumé: traf på sit møde den 27. oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab på Vestsjælland med deltagelse af Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner. Baggrunden for beslutningen var, at der, som led i aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for 2015, var indgået aftale om, at de kommunale beredskaber skulle samles i op til 20 større og mere bæredygtige tværkommunale beredskaber. Der skal nu træffes endelig beslutning om etablering et fælles beredskab med deltagelse af de ovennævnte 6 kommuner. Det fælles beredskab etableres i henhold til 60 i Kommunestyrelsesloven. Ikrafttræden for det fælles beredskab, som foreslås navngivet "Vestsjællands Brandvæsen", er 1. januar Indstilling: Den politiske styregruppe indstiller: 1. at 60-fællesskabet navngives "Vestsjællands Brandvæsen", 2. at forslag til vedtægt godkendes, 3. at ejerkommunerne godkender Vestsjællands Brandvæsens budget som en integreret del af den enkelte kommunes budget, 4. at forslag til ejerstrategi godkendes, 5. at principper for overførsel af bygninger og driftsudstyr godkendes, 6. at principper for udarbejdelse af budget 2016 for Vestsjællands Brandvæsen godkendes, 7. at Vestsjællands Brandvæsens hovedadresse placeres i Svebølle, 8. at Kalundborg Kommune udpeges til administrationskommune, 9. at der til beredskabskommissionen (1. august til 31. december 2015: styregruppen) udpeges stedfortræder for borgmesteren, et medlem af kommunalbestyrelsen samt stedfortræder for medlemmet. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingerne anbefales. Beslutning den : Indstillingernes punkt 1-8 tiltrådt. Punkt 9: Som stedfortræder for borgmesteren udpeges Jan Vedel Heine (I) Som medlem af beredskabskommissionen udpeges Line Jacobsen (V) med Jens K. Jensen (V) som suppleant. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Baggrund

15 Side 13 Som led i principbeslutningen blev der vedtaget 15 principper, som angav dels de indholdsmæssige rammer for udarbejdelse af et konkret beslutningsgrundlag, dels rammerne for organiseringen af arbejdet. Der blev nedsat en politisk styregruppe bestående af borgmestrene fra de 6 kommuner, en administrativ styregruppe bestående af kommunaldirektørerne samt en projektgruppe bestående af direktører og ledende medarbejdere fra de 6 kommuner. Herudover har der været nedsat et antal arbejdsgrupper, bestående af medarbejdere med faglig indsigt og viden på de enkelte arbejdsgruppers område. Herudover er der etableret et forum af medarbejderrepræsentanter fra de kommunale beredskaber samt fra Falck-stationerne, kaldet "TR-Forum". Der har indtil videre været afholdt 4 møder i TR-Forum. Herudover er de lokale MED-udvalg løbende blevet orienteret. Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Alle projektdokumenter, herunder referater og bilag til styregruppemøde m.v. er tilgængelige på projektets hjemmeside Følgende dokumenter forelægges nu til politisk behandling mhp. at Vestsjællands Brandvæsen kan etableres pr. 1. januar 2016: Ø forslag til vedtægt Ø forslag til ejerstrategi Ø forslag til principper for etablering af budget Forslag til vedtægt Forslag til vedtægt fremlægges med forbehold for efterfølgende godkendelse af Statsforvaltningen. I vedtægten foreslås bl.a.: Navn Ø at navnet på 60-fællesskabet er "Vestsjællands Brandvæsen" Beredskabskommissionens sammensætning Ø at den fælles beredskabskommission tillige udgør bestyrelse for Vestsjællands Brandvæsen. Ø at beredskabskommissionen sammensættes af 15 medlemmer og 2 repræsentanter med observatørstatus: de 6 borgmestre (lovbestemt jf. beredskabsloven) politidirektørerne fra de 2 politikredse (lovbestemt jf. beredskabsloven) et kommunalbestyrelses-/byrådsmedlem fra hver kommune en medarbejderrepræsentant en medarbejderrepræsentant med observatørstatus en repræsentant for de frivillige med observatørstatus Basisopgaver De opgaver, der overføres fra de kommunale beredskaber til Vestsjællands Brandvæsen, er de opgaver, der følger af beredskabsloven. Hvilket vil sige det operative beredskab og de forebyggende opgaver (også kaldet myndighedsopgaver).

16 Side 14 "Kan"-opgaver Herudover giver vedtægten hjemmel til, at Vestsjællands Brandvæsen, kan løse andre serviceopgaver for kommunerne, i det omfang, at det overordnede formål er at sikre mandskab til førsteudrykningen. Hvilket betyder, at de serviceopgaver, der i dag løses af de kommunale beredskaber, vil kunne videreføres i Vestsjællands Brandvæsen efter konkret aftale mellem den enkelte kommune og Vestsjællands Brandvæsen. Storebæltberedskabet og Brandskolen RESC Af bilag 1 til vedtægten fremgår, at Storebæltsberedskabet og Brandskolen RESC i Korsør overføres til Vestsjællands Brandvæsen. Ejerstrategi Med ejerstrategien fastsætter ejerkommunerne rammer og retning for Vestsjællands Brandvæsens etablering. Det fremgår, at beredskabskommissionen en gang i hver kommunalbestyrelsesperiode skal udarbejde et forslag til ejerstrategi. Det forslag til ejerstrategi, der forelægges til beslutning, er således en "1-generationsejerstrategi", der skal sikre et fælles fundament for opstarten af det fælles beredskab. Ejerstrategien fastsætter bl.a. rammerne for: Ø Brand og Rednings opgaver, herunder indsatsledelse udarbejdelse af beredskabsplaner sideaktiviteter vagtcentral accessorisk virksomhed Ø Risikobaseret dimensionering. Endeligt forslag til risikobaseret dimensionering fremsendes til godkendelse i kommunalbestyrelse/byråd senest i forbindelse med godkendelse af de kommunale budgetter. Ø Vestsjællands Brandvæsen organisation og ledelse, herunder, at IT-, økonomi- og personaleadministration varetages af en af ejerkommunerne rammerne for organisering af det forebyggende arbejde (myndighedsarbejdet) Ø udarbejdelse af udbudsstrategi Ø økonomisk forvaltning Ø personale/personalepolitik Ø samarbejde med ejerkommunerne Ø samarbejde med borgere og virksomheder i ejerkommunerne Økonomi Bygninger Det foreslås, at de kommunale bygninger, der i dag benyttes af beredskaberne, fortsat skal ejes af kommunerne - og udlejes til Vestsjællands Brandvæsen. Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet en generel disposition for deponering i forbindelse med beredskabernes leje af kommunale bygninger, således at der ikke skal deponeres for lejekontrakter, der indgås inden 1. januar 2016, og under forudsætning af at bygningerne inden 1. januar 2016 har været anvendt til beredskabsmæssige formål.

17 Side 15 Driftsudstyr (materiel) For så vidt angår det driftsudstyr, der ejes af de kommunale beredskaber, foreslås, at alt materiel til en værdi over kr. sælges til et leasingselskab og genleases af Vestsjællands Brandvæsen. Nuværende leasingkontrakter overtages af Vestsjællands Brandvæsen. Driftsudstyr m.v. til en værdi under foreslås vederlagsfrit overdraget til Vestsjællands Brandvæsen - og forudsættes genanskaffet/fornyet indenfor de budgetmæssige rammer. Budget 2016 Budget for Vestsjællands Brandvæsen foreslås udarbejdet på grundlag af beredskabernes regnskaber for 2013 kendte budgetmæssige ændringer i B-2014 og B-2015 omkostninger til af leje bygninger omkostninger til leasing af køretøjer og andet materiel serviceniveau, defineret ved den risikobaserede dimensionering fsa. basisopgaverne (opgaver jf. beredskabsloven) fordeles omkostningerne ligeligt mellem kommunerne, således at der betales et beløb pr. indbygger fsa. øvrige opgaver, der løses af Vestsjællands Brandvæsen for kommunerne afholdes omkostningen af kommunen Endeligt forslag til budget for 2016 fremlægges for kommunalbestyrelser og byråd i ejerkommunerne, således at det godkendes sideløbende med at kommunens budget vedtages. Budget for efterfølgende år godkendes, jf. vedtægten i beredskabskommissionen og fremsendes til endelig godkendelse i kommunalbestyrelser og byråd i ejerkommunerne. Hovedadresse Med udgangspunkt i, at Vestsjællands Brandvæsens hovedsæde vil blive et samlende led for samtlige brandstationer i beredskabsområdet, foreslås at hovedadressen placeres i Svebølle, og dermed placeres i nærheden af såvel en nord/sydgående som en øst/vestgående hovedfærdselsåre. Administrationskommune Det foreslås ligeledes, at den kommune, som hovedadressen er placeret i, udpeges som administrationskommune. Som følge heraf, foreslås at Kalundborg Kommune udpeges til administrationskommune. Ledelse og styring Ny beredskabsdirektør forventes at tiltræde pr. 1. august Beredskabsdirektøren forelægger forslag til organisering af det nye fællesskab - med afsæt i de politisk vedtagne servicemål (den risikobaserede dimensionering), vedtægter og ejerstrategi samt kvalitetsstandarder - til godkendelse i den politiske styregruppe i efteråret 2015, idet det forudsættes, at den politiske styregruppe i perioden 1. august til 31. december 2015 dannes af de personer, der pr. 1. januar 2016 danner beredskabskommissionen, dog undtaget repræsentanter for politidirektørerne.

18 Side 16 Forslaget forelægges forinden til høring i det TR-Forum, som har virket i 2015, og som videreføres i resten af 2015 indtil den formelle organisation træder i kraft 1. januar Desuden fremsendes forslaget til høring i de lokale MED-udvalg. Styringen af det fælles beredskab varetages i det daglige af beredskabsdirektøren med reference til Beredskabskommissionen. Kommunalbestyrelserne/byrådene i kommunerne varetager den overordnede og strategiske styring ved - at udpege medlemmer til beredskabskommissionen - årligt endeligt vedtager budget for Vestsjællands Brandvæsen, som en integreret del af kommunens samlede budget - årligt endeligt vedtager regnskab for Vestsjællands Brandvæsen, som en integreret del af kommunens samlede regnskab. - mindst en gang i hver kommunalbestyrelsesperiode godkender en revideret risikobaseret dimensionering - en gang i hver kommunalbestyrelsesperiode godkender en revideret ejerstrategi - godkender kommunens beredskabsplaner (som udarbejdes på initiativ af beredskabsdirektøren) For at understøtte et smidigt og udviklingsorienteret samarbejde, etableres et driftsforum, der består af en repræsentant for ejerkommunerne og beredskabsdirektøren. Formålet med driftsforum er løbende at evaluere og tilpasse samarbejdet - bl.a. med afsæt i de aftalte kvalitetsstandarder og de behov, der opstår herudover i kommunerne. Udtalelser: Beslutningsgrundlaget har den 3. og 4. juni 2015 været forelagt hhv. Lokaludvalget i Beredskabet og Beredskabskommissionen til udtalelse. Lokaludvalget i Beredskabet tog beslutningsgrundlaget til efterretning. Beredskabskommissionen tog også beslutningsgrundlaget til efterretning. Beredskabskommissionen savner dog en overordnet beskrivelse af det nye beredskabs organisering og herunder også den påtænkte organisering af indsatsledelsen. Beredskabskommissionen lægger vægt på, at serviceniveauet ikke forringes og noterer, at dette også er udgangspunktet i aftalen mellem KL og staten, og at der jf. beslutningsgrundlaget fortsat skal tages udgangspunkt i 10, 15 og 20 min. responstider ved den risikobaserede dimensionering. Beredskabskommissionen anbefaler navnet Brand og Redning Vestsjælland frem for navnet Vestsjællands Brandvæsen. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen indeholder ingen særlige handicappolitiske elementer Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Bilag: 1. Forslag til Vedtægt Juni 2015.pdf

19 Side Forslag til ejerstrategi.pdf 3. Notat om budget 2016, Vestsjællands Brandvæsen.pdf

20 Side ØU - Pulje til udvikling af lokalområder 2015 Sagsnr.: 15/4027 Resumé: På Økonomiudvalgets møde den 19. maj 2015 blev der godkendt et budget, hvor 1 mio. kr. ud af i alt 5,5 mio. til byfornyelse reserveres som en pulje til udvikling af lokalområder. I denne sag fremlægges forslag til annoncetekst med kriterier for tildeling af tilskud i Kriterierne tager afsæt i kommunens nye branding- og udviklingsstrategi Vores Sted og erfaringerne fra 2014, herunder krav om, at kriterierne bliver mere konkrete end i Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der fra puljen til byfornyelse frigives 1 mio. kr. til udvikling af lokalområder 2015, 2. at annoncetekst, herunder deadlines og kriterier for ansøgning, godkendes, 3. at annoncen bringes hurtigst muligt på kommunens hjemmeside, på Facebook-siden Lejre for Livet og i de lokale aviser, 4. at der til lokalaviserne sendes en generel pressemeddelelse om mulighederne for at få tilskud fra kommunen. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingerne anbefales. Beslutning den : Indstillingerne tiltrådt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Administrationen har udarbejdet forslag til annoncetekst, som indeholder kriterier for tildeling af puljemidler. Det foreslås - jf. den udarbejdede annoncetekst, at der er en ansøgningsfrist på godt tre måneder med deadline torsdag den 15. oktober, og at indstilling om støttemidler til ansøgte projekter dermed kan behandles på Økonomiudvalgets møde den 17. november Fra 2014 til 2015 har der været en udvikling, der gør, at det er relevant at sætte nogle andre kriterier og annoncere anderledes end i vedtog således den 27. april et brandkoncept Vores Sted, som blandt andet skal indarbejdes i den næste lovpligtige Plan- og Agenda 21-strategi, der skal afløse den nuværende Lejrestrategi inden udgangen af Vores Sted er bygget op om tre strategiske værdiudsagn: 1. Vi skaber gode rammer for fællesskabet: Der findes et sted, hvor vi deler og skaber sammen 2. Vi integrerer naturen i alt: Der findes et sted, hvor naturen er overalt 3. Vi skaber frirum til initiativ: Der findes et sted vi, hvor vi tager skovlen i egen hånd. Da der er tale om en pulje inden for byudvikling foreslås formål, kriterier og krav som nedenfor beskrevet:

21 Side 19 Formål Formålet med puljen er at støtte tiltag/projekter, som udspringer af et lokalt behov for forbedringer i nærmiljøet. Det kan eksempelvis være ved at forny lokale grønne områder eller forbedre lokale legepladser, skabe et mere aktivt miljø omkring landsbyernes centrum m.v. Tanken er at støtte beboerne i at være aktive i deres nærmiljø og herigennem støtte dannelsen af fællesskaber i landsbyer/lokalsamfund. De faciliteter og aktiviteter, som støtten giver mulighed for, skal være åbne for landsbyen/lokalområdet og ikke kun for en mindre, lukket kreds. Der gives alene støtte til tiltag/projekter, som i deres ansøgning kan dokumentere dette, jf. også de nærmere krav/kriterier nedenfor. Hvem kan søge? Alle borgere og foreninger, private udlejere, almene boligforeninger, vejlaug, bylaug/lokalråd og andre lokalt forankrede organisationer og foreninger samt andre med interesse i at gøre landsbyerne/lokalsamfundene bedre at leve i, kan søge midlerne. Kommunale enheder kan ikke søge midlerne, men der ses gerne ansøgninger fra ovennævnte, som involverer et partnerskab med kommunale skoler, børne-, kultur- og fritidstilbud samt ældre- og sociale tilbud. Nærmere krav og kriterier for tildeling af støtte Ansøgninger skal opfylde nedenstående krav for at komme i betragtning. Tiltag/projekter som lever op til flere af disse krav vil få højere prioritering, når administrationen indstiller til Økonomiudvalget, hvilker ansøgninger, der kan imødekommes: - Projekter, der tilsigter forskønnelse, beplantning og/eller nyanlæg af eksisterende offentligt tilgængelige arealer, så disse kan opnå en større værdi som rekreative arealer for borgerne. Det kan f.eks. være legepladser, parker/tove der trænger til forskønnelse, grønne ubebyggede arealer, som med tiltaget vil kunne fungere som grønne friarealer m.v. - Projekter, der handler om at gøre områder mere familievenlige og skaber tryghed når børn, unge og voksne herunder også borgere med et handicap - færdes i nærmiljøerne. - Projekter, der involverer tiltag, hvor en større gruppe af borgere og/eller flere foreninger evt. i partnerskab med et kommunalt tilbud (jf. ovenfor) sammen udarbejder et fælles projekt. - Projekter, der indtænker økologiske, sociale og kulturelle aspekter af livet i nærmiljøerne. - Projekter, der handler om formidling af et områdes unika eller særlige kulturhistorie. - Projekter, der kan stå som et eksempel til efterfølgelse. Hermed menes projekter, som indeholder kvaliteter og nytænkning af landsbyer/lokalsamfund udover det sædvanlige, og som kan vise vejen i forhold til, hvordan kommunens nye branding- og udviklingsstrategi omsættes i praksis i landsbyudviklingen. Generelle krav og ansøgningsprocedure - Projekter skal være gennemførlige inden for en kort tidshorisont. Projekter skal derfor være afsluttet inden 1 år efter modtagelse af støtte. I modsat fald tilbagebetales tildelte midler. Evt. dispensation fra tidsfristen kan gives efter forudgående dokumentation og aftale med kommunen for nødvendigheden heraf. - Projekter skal i deres form og indhold fra start have indtænkt nødvendige driftshensyn og fremtidig forankring så det sandsynliggøres, at projektet indebærer en varig effekt. Der kan søges om midler frem til 15. oktober.

22 Side 20 Til brug for ansøgninger er der udarbejdet et ansøgningsskema, der sikrer oplysninger om, hvem der ansøger, kort projektbeskrivelse, projektøkonomi samt forventet start og sluttidspunkt. Hvis ansøger vurderer, at der er plan- eller bygningsmæssige forhold, der skal undersøges, skal dette fremgå se bilag. Dokumentationskravene stilles for tidligt at forventningsafstemme med ansøgerne, at der kan være behov for at tilpasse den konkrete lokalisering og indhente tilladelser og godkendelser, før et ansøgt projekter eventuelt kan gennemføres. Historik Der blev i 2014 for første gang afsat en pulje på 1 mio. kr. til udvikling af lokalområder. Kriterierne for tildeling af puljemidler var relativt brede, jf. bilag. Der kom i alt 19 ansøgninger til et samlet støttebeløb på i alt 2,4 mio. kr. - hvoraf 16 projekter opnåede hel eller delvis støtte. Støtten blev meddelt i december måned 2014, og der er kendskab til, at to projekter er gennemført og otte andre i gang. Et enkelt hold ansøgere har meddelt, at det projekt, de har søgt støtte til, ikke vil blive gennemført alligevel, men i stedet er mundet ud i Lejre Griselav. Status på projekterne fremgår af bilag Siden puljen for 2014 blev uddelt, har der været andre henvendelser fra lokale, der ønsker at søge en eventuel ny pulje til forskellige projekter, herunder: Gershøj: Naturlegeplads på den offentlige teltplads ned til vandet Herslev: Torv med træer, borde/bænke, vandpost og stiforbindelser Osted: Offentlig legeplads. Ejby: Energibesparende varmepumpe til klubhus. Budgetaftalen for Ifølge budgetaftalen er håbet, at borgerne i kommunens mange små byer og lokalsamfund kan og vil bidrage til udvikling, så de midler, der er afsat i budgettet, skaber mere liv i lokalsamfund og byer i Lejre Kommune. Administrationens vurdering: Forslaget til annoncetekst med nye kriterier afspejler Vores sted. Det faktum, at der i 2014 blev indsendt ansøgninger om støtte på i alt 2,4 mio. kr. til udvikling af lokalområder, må tages som udtryk for, at der lokalt er lyst til at engagere sig i lokal udvikling. Efter kommunalfuldmagtsreglerne gælder, at de opgaver, som kommunen ønsker at varetage eller støtte, skal være af en vis nytte for kommunens indbyggere, at kommunen ikke må varetage opgaver, der er henlagt til andre myndigheder, og at der ikke må ydes støtte til enkeltpersoner eller enkeltvirksomheder uden specifik hjemmel i lovgivningen. Administrationen vurderer, at de opstillede kriterier lever op til dette. Det kan overvejes, om det kun bør være foreninger, der kan søge, fordi der hermed er sikret en lokal opbakning. Det kan imidlertid gøre det vanskeligt for enkelte iværksættere og ildsjæle at søge. Derfor anbefales det, at det fortsat bliver både borgere, foreninger, iværksættere og erhvervsdrivende, der vil gøre en indsats for deres by/lokalområde. Det kan tage tid at lave en god ansøgning, ikke mindst for bylav og andre foreninger, som først skal indkalde og holde møder om fælles projekter. Derfor vurderer administrationen, at en annoncering i juni med frist medio oktober er mere passende end den korte frist, der var i 2014, hvor puljen først blev udmeldt i august med frist medio oktober. Man må desuden forvente, at den længere tidsfrist giver større konkurrence om støttemidlerne.

23 Side 21 Administrationen vurderer, at formål, krav og kriterier understøtter budgetaftalens målsætninger og branding- og udviklingsstrategien Vores Sted. Handicappolitik: Det er indarbejdet i kriterierne, at ansøgte projekter, hvor det er relevant, skal sikre tilgængelighed og lige muligheder for alle. Økonomi og finansiering: Der er disponeret 1 mio. kr. ud af i alt 5,5 mio. til byfornyelse til udvikling af lokalområder. De 1 mio. kr. søges frigivet fra puljen til byfornyelse. De 1 mio. kr. foreslås fordelt til konkrete projekter på Økonomiudvalgets møde den 17. november På samme møde kan der tages stilling til, om tildelte midler fra 2014, som er frigjorte, fordi støttede projekter siden er opgivet, skal fordeles til nye projekter. Det må forventes, at de fleste af midlerne tildeles projekter, der først bliver gennemført i løbet af Beslutningskompetence: Bilag: 1. Annoncetekst med kriterier for 2014.docx 2. Skema over status for ansøgte projekter 2014.docx 3. Ansøgningsskema 4. Forslag til annoncetekst med kriterier 2015

24 Side ØU - Frigivelse af pulje til tilgængelighedstiltag i/ved kommunale bygninger Sagsnr.: 14/18356 Resumé: besluttede i 2013 at indgå et samarbejde med eksternt firma om registrering-mærkning af en række udvalgte bygninger/ejendomme. Registreringen mundede ud i en rapport for hver enkelt ejendom, som beskriver tiltag til bedring af tilgængeligheden. Administrationen anbefaler, at de prioriterede tiltag finansieres af Puljer til Tilgængelighed og prioriteres ud fra administrationens anbefalinger. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der meddeles anlægsbevilling og samtidig frigives et rådighedsbeløb på kr. Anlægsbevillingen finansierer prioriterede tiltag jf. punkt 5, 2. at bevillingen finansieres af Puljer til tilgængelighed for årene 2014 og 2015 på kr. og kr. i alt , 3. at der meddeles anlægsbevilling og samtidig frigives et rådighedsbeløb på kr. til opsætning af teleslynge i rådsalen på Rådhuset i Allerslev. Anlægget finansieres af uforbrugte midler fra , 4. at der meddeles anlægsbevilling og samtidig frigives et rådighedsbeløb på kr. til Registrering-mærkning af 8 skoler samt rådgivning til igangsætning af den fremadrettede proces. Anlægget finansieres af uforbrugte midler fra , 5. at der meddeles anlægsbevilling og samtidig frigives et rådighedsbeløb for kroner. Anlægsbevillingen finansieres af uforbrugte midler for Anlægsbevillingen finansierer igangsættelse af følgende prioriterede tiltag i.h.t rapporter fra God Adgang. Tiltagene finansieres hhv. af anlægsbevilling jf. punkt 1 og anlægsbevilling jf. punkt 5: 1. Etablering af handicapparkeringspladser 2. Etablering af niveaufri adgange 3. Forbedring af belægning 4. Sikre reposer/vandrette arealer ved indgangsdøre 5. Justering/renovering af dørpumper Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingerne anbefales. Beslutning den : Indstillingerne tiltrådt med præcisering af, at teksten under punkt 5 skal være; Anlægsbevillingen finansieres af ufobrugte midler for Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V)

25 Side 23 Sagsfremstilling: Der bevilges årligt en sum til puljen til tilgængelighed. I november 2013 besluttede kommunalbestyrelsen, at der skulle indgås et samarbejde med registrerings/mærkningsordningen God Adgang for at sikre et godt grundlag for prioriteringen af midlerne til dette arbejde. Inspektører fra God Adgang har gennemført en registrering/mærkning af adgangsforholdene på en række udvalgte ejendomme. Ved registreringen er der taget udgangspunkt i minimumskrav til tilgængelighed, der er udviklet af Dansk Standard i samarbejde med Danske Handicaporganisationer. Registreringen er mundet ud i en rapport for hver bygning/ejendom med forslag til aktiviteter, der kan bedre tilgængeligheden. Registreringen har dannet baggrund for udarbejdelse af et mærke for hver ejendom. Mærkerne forholder sig til; kørestolsbrugere, gang-, arm, og håndhandicappede, synshandicappede, hørehandicappede, astma og allergi, udviklingshandicappede og læsevanskeligheder. Selve rapporten fra God Adgang er meget omfangsrig og vedlægges derfor ikke som fysisk bilag. Rapporten er offentligt tilgængelig på hvor de konkrete registreringer/mærkninger af de enkelte ejendomme kan tilgås. Grundet forskellige omstændigheder har administrationen ikke nået at søge frigivelse af anlægsbevillingen i de senere år. Derfor søges der nu om anlægsbevilling og frigivelse af et rådighedsbeløb svarende til puljen til Tilgængelighed for 2014 og 2015 til udførelse af prioriterede tiltag jf. God Adgangs rapport. Der søges samtidig anlægsbevilling og frigivelse af de uforbrugte midler for til to konkrete tiltag samt udførelse af prioriterede tiltag jf. God Adgangs rapport. De to konkrete tiltag, jf. punkt 3 og 4 i indstillingen, er: Opsætning af teleslynge i rådsalen Registrering/mærkning af skoler Teleslynge i Rådsalen: Rådsalen i Rådhuset i Allerslev er ikke udstyret med teleslyngeanlæg for hørehandicappede. Der etableres ikke teleslynge som en del af rådhusrenoveringen. Administrationen foreslår, at der opsættes teleslynge i rådsalen for at tilgodese hørehandicappedes overværelse af politiske møder. Det foreslås, at der anvendes kr. af tilgængelighedsmidlerne til etablering af teleslynge i rådssalen på Rådhuset i Allerslev. Registrering/mærkning af skoler: God Adgang har registreret/mærket en stor mængde af udvalgte ejendomme i Lejre Kommune, men der udestår mærkning af skolerne. Administrationen foreslår, at der indgås aftale med God Adgang om at foretage en registrering/mærkning af 8 skoler; Allerslev Skole, Bramsnæsvigskolen, Hvalsø Skole, Kirke Hyllinge Skole, Kirke Såby Skole, Osted Skole, Trællerupskolen og Firkløverskolen. Herudover foreslås at der købes rådgivning til igangsætning af de prioriterede tiltag jf. indstillingens punkt 5. Den samlede udgift til registrering-mærkning samt rådgivning anslås i størrelsesorden kr.

26 Side 24 Prioriterede tiltag: Ud fra registrering/mærkning af de kommunale bygninger, er der foreslået en række tilgængelighedsforslag. Den årlige pulje til tilgængelighed rækker ikke til at gennemføre alle foreslåede tiltag inden for den årlige bevilling. Det foreslås derfor, at der for de resterende frigivne midler prioriteres en række tiltag i 2015 i det omfang der er økonomisk råderum: 1. Etablering af handicapparkeringspladser 2. Etablering af niveaufri adgange 3. Forbedring af belægning 4. Sikre reposer/vandrette arealer ved indgangsdøre 5. Justering/renovering af dørpumper Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at opsætning af teleslyngeanlæg i rådsalen understøtter ønsket om at forbedre tilgængelighed, og at det bør prioriteres, da det er væsentligt at sikre lige vilkår for høreadgangen for alle i Rådsalen. (Jf. indstillingens punkt 3) Administrationen vurderer, at rapporterne fra God Adgang danner et godt grundlag for at prioritere midlerne til forbedring af tilgængelighed i Lejre Kommune. Administrationen vurderer derfor, at det vil understøtte tilgængelighedsarbejdet at få registreret/mærket de manglende kommunale ejendomme i praksis de 8 nævnte skoler (Jf. indstillingens punkt 4). Administrationen vurderer, at det derudover er nødvendigt at foretage en prioritering af de resterende foreslåede tiltag. Det er administrationens vurdering, at de foreslåede tiltag (jf. indstillingens punkt 5) er de tiltag, der skaber mest værdi i forhold til generel tilgængelighed til kommunale ejendomme. Handicappolitik: Formålet med anvendelse af midler fra tilgængelighedspuljen er at forbedre tilgængeligheden i de kommunale bygninger. Administrationen inddrager tilgængelighed og handicapforhold i planlægning og gennemførelse af alle fysiske aktiviteter i kommunen. Administrationen tilstræber at være i løbende dialog med handicaprådet om bygningsmæssige tiltag, som administrationen påtænker at gennemføre og som kan have betydning for tilgængeligheden til og i kommunale bygninger. Dette sker blandt andet ved deltagelse i Handicaprådets møder, når relevante emner er på dagsordenen eller hvor Handicaprådets holdning til et emne ønskes. Det kan oplyses, at administrationen den 15. juni 2015 deltager i en rundvisning med Handicaprådet. I den forbindelse vil der blive set på nogle af de registreringer som foreslås forbedret. Økonomi og finansiering: På investeringsoversigten for de senere år er der afsat følgende midler til Pulje til tilgængelighed til forbedring af tilgængelighed til/i kommunale bygninger. Fra tidligere år er der uforbrugte midler, for perioden kr. Pulje til tilgængelighed kr. Pulje til tilgængelighed kr. Samlet sum kr. Beslutningskompetence:

27 Side 25

28 Side BU - Ændring af navn på Børnehaven Bøgen Sagsnr.: 15/6231 Resumé: Børnehaven Bøgen ønsker at skifte navn til Børnehuset Fjordly. Ønsket afspejler dels et ønske om at komme fri af tidligere tiders negative fortællinger og forventninger, dels et ønske om, at den nye beslutning om, at oprette vuggestuepladser markeres via navneskiftet. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at navneskift fra Bøgen til Børnehuset Fjordly godkendes. Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingen anbefales. Afbud: Thomas Stokholm (V) Beslutning Økonomiudvalget den : Anbefales. Beslutning den : Indstilling tiltrådt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Fælleslederen for Område 4 (Kirke Hyllinge og Gevninge), har sammen med børnehaven Bøgen rettet henvendelse med et ønske om, at Bøgen skifter navn til Børnehuset Fjordly. Bøgen har arbejdet med forandring igennem længere tid, og vil gerne signalere til sin omverden, at institutionen er startet på en frisk. Bøgen har været igennem flere vanskelige processer med lederskifte, en svær overgang i forbindelse med kommunalreformen og har følt sig ramt af negative fortællinger og en fortid der klæber til dem. Samtidig vil Bøgen gerne, i forlængelse af beslutningen om at oprette vuggestuepladser, som skal stå klar 1. august 2015, signalere deres nye status som børnehus for både vuggestue og børnehavebørn. Ønsket om navneskift har været behandlet i forældrebestyrelsen og forældrerådet, og begge bakker op. Udtalelser: Forældrerådet og forældrebestyrelsen har behandlet ønsket, og bakker op om navneskiftet. Administrationens vurdering:

29 Side 27 Der vil skulle ske nogle tilpasninger af navnet i administrative og it-systemer, ligesom skiltningen skal ændres. Administrationens vurdering er, at dette er en mindre omstændighed og ikke bør forhindre navneskiftet. Handicappolitik: Der er ikke handicappolitiske konsekvenser af indstillingen. Økonomi og finansiering: Det forudsættes, at institutionen selv finansierer udskiftningen af skiltet. Beslutningskompetence:

30 Side KB - Udtræden af Billedkunstrådet Sagsnr.: 15/7688 Resumé: Claus Jørgensen (F) blev den 27. januar 2014 udpeget af, til at repræsentere i Billedkunstrådet Claus Jørgensen (F) ønsker ikke at fortsætte sit arbejde i Billedkunstrådet grundet et samlet stort arbejdspres. Suppleant for Claus Jørgensen (F) er Lulle Zahle (F). Indstilling: Koncerndirektionen indstiller; 1. at det godkendes, at Claus Jørgensen (F) udtræder, 2. at Lulle Zahle (F), der er stedfortræder, indtræder i hans plads. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne anbefales idet udvalget anbefaler at Ole Møller (SF) indtræder som suppleant. Beslutning Økonomiudvalget den : Anbefales. Beslutning den : Udvalget for Kultur & Fritids indstilling tiltrådt. Afbud: Line Jacobsen (V) Lena Holm Jensen (V) Sagsfremstilling: Claus Jørgensen (F) har anmodet om at udtræde af Billedkunstrådet grundet et stort samlet arbejdspres. Det er ikke borgerligt ombud at sidde i Billedkunstrådet, idet det er muligt at takke nej til udpegningen. kan derfor uden yderligere begrundelse godkende Claus Jørgensens (F) udtræden. Suppleant for Claus Jørgensen (F) er Lulle Zahle (F). godkendte den 27. januar 2014 vedtægter for Lejre kommunes kommende Billedkunstråd. Desuden blev tidsplan for nedsættelse af rådet godkendt. Ifølge vedtægterne består Billedkunstrådet af 5 medlemmer, der alle udpeges af. Medlemmerne udpeges for en fireårig periode og udskiftes på én gang hvert fjerde år. Der udpeges ligeledes 5 suppleanter. Billedkunstrådets funktionsperiode følger kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Billedkunstrådet skal bestå af: Et medlem fra Lejre Kommunalbestyrelse (Udvalget for Kultur & Fritid)

31 Side 29 Et medlem fra Lejre Kunstforening Tre udøvende, professionelle billedkunstnere, bosat i Lejre Kommune Lejre Billedkunstråd har som formål at fremme billedkunsten lokalt og bidrage til dens alsidighed og kunstneriske udvikling ved at rådgive Lejre Kommune i forbindelse med indkøb af kunstværker og kunstnerisk udsmykning af kommunale bygninger og pladser hvor mange mennesker færdes, samt ved at kvalificere og målrette borgernes møde med den professionelle billedkunst og gøre den nærværende i hverdagen. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at Claus Jørgensen (F) uden yderligere begrundelse kan tillades at træde ud af Billedkunstrådet. Handicappolitik: Sagen har ikke handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser. Beslutningskompetence:

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland.

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget, byrådet Beslutningssag INDSTILLING Administrerende direktør Hans Søie indstiller, at 1. at 60-fællesskabet

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

TR-forum. 28. maj 2015

TR-forum. 28. maj 2015 TR-forum 28. maj 2015 Dagsorden 1. Formål med mødet 2. Sag vedr. etablering af samordnet beredskab på Vestsjælland a) vedtægt b) ejerstrategi c) økonomi 2016 principper d) hovedadresse e) administrationskommune

Læs mere

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby TR-forum 13. april 2015 Rådhuset i Højby Dagsorden 1. Minikonferencen 9. april 2. Den politiske beslutningsproces 3. orientering fra arbejdsgrupperne 4. ansættelsesproces beredskabsdirektør 5. indkomne

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 8.00-11.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Inger Marie Vynne Rie Perry Karsten Thystrup og Jesper Gradert,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne i de nævnte kommuner indgår med virkning fra 1. januar 2016 aftale om et

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/10 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge kl.

Læs mere

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner K o m m u n a l b e s t y r e l s e r n e i d e n æ v n t e k o m m

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Dagsorden torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

. Møde i Administrativ Styregruppe den 13. maj 2015 klokken på Kalundborg Rådhus, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg, mødelokale 2.

. Møde i Administrativ Styregruppe den 13. maj 2015 klokken på Kalundborg Rådhus, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg, mødelokale 2. . Møde i Administrativ Styregruppe den 13. maj 2015 klokken 12.00-14.00 på Kalundborg Rådhus, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg, mødelokale 2. Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Hans Søie Inger Marie Vynne

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen I/S

Vestsjællands Brandvæsen I/S Vestsjællands Brandvæsen I/S Beredskabskommissionen Vestsjællands Brandvæsen (Møde i Beredskabskommissionen VSBV) 14-09-2018 08:00 Brandstationen, L.C. Worsøesvej 6, 4300 Holbæk Information : Medlemmer:

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017 Referat torsdag den 7. september 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB -

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16. Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.00) Deltagere: Bo Runge-Dalager Torben Greve Michel van

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 24. juni 2013

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 24. juni 2013 Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 24. juni 2013 Kl. 17:45 i Mødelokale 2, Hvalsø Afbud: Henning Nielsen (V) Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Dagsorden godkendt...1 2. SSÆ - Ændring af

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/9 DAGSORDEN DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge

Læs mere

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen 11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 1 Aftalens deltagere Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner indgår med virkning fra den 1. april 2015 aftale om nedsættelse af

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 27. september 2012

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 27. september 2012 Referat torsdag den 27. september 2012 Kl. 8:30 i Mødelokale 2, Allerslev Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. 2 q 2012... 2 3. Anskaffelse af to nye vandtankvogne

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg.

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken 8.00-10.00 på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen,

Læs mere

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 19. januar Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00

Referat. Beredskabskommissionen VSBV. Dato: 19. januar Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00 Referat VSBV Dato: 19. januar 2018 Mødested: Brandstationen, L.C. Worsøevej 6, 4300 Holbæk, kl. 8.00 Medlemmer: Christina Krzyrosiak Hansen Morten Bjørn Nielsen Martin Damm Gunver Jensen Carsten Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen

Referat Beredskabskommissionen Referat : Tirsdag den 14. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: 2 Fraværende (med afbud): Benedikte Kiær

Læs mere

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE.

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. Gennem foråret 2015 er der i et samarbejde mellem Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg kommuner forberedt en gennemførelse af den aftalte strukturreform

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Sydvestjysk Brandvæsen

Sydvestjysk Brandvæsen Sydvestjysk Brandvæsen Fælles kommunalt beredskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommuner Forslag til reviderede vedtægter for fælles kommunalt 60 selskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommune Forslag af 1. december

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Søren Kærsgaard Martin Damm Mette Touborg Thomas Adelskov Gert Jørgensen Stén Knuth

Læs mere

Referat. fra Beredskabskommission

Referat. fra Beredskabskommission Referat fra Beredskabskommission Mødedato: Tirsdag den 13. januar 2015 Mødetidspunkt: 09:00 Mødested: Vibevej 18 Deltagere: Afbud: Johnny Søtrup, Erik Buhl, Erik Nørreby, Jørgen Ahlquist, Kjeld Anker Espersen,

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Fredag d. 14. oktober 2016 kl. 09.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Indholdsfortegnelse: Arbejdsgrundlag for ny RBD og fremtidigt operativt beredskab.... 3 Kompetenceoverførelse

Læs mere

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 1 Aftalens deltagere Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner indgår med virkning fra den 1. april 2015 aftale om nedsættelse af

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk REFERAT Onsdag den 4. maj 2016 kl. 14.00 Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl. 17.00 Afbud: Mikkel Ørsøe Indhold: 1. Revisionsberetning for 2018 og revisionspåtegning på årsregnskabet 2018. 2. Endelig godkendelse

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Dagsorden torsdag den 7. april 2011 Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Til orientering...2 3. Kvartalrapport 4 kv 2010...4

Læs mere

Borgerforening vedtægter

Borgerforening vedtægter Borgerforening vedtægter Vedtægter for Idom-Råsted Borgerforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Idom-Råsted Borgerforening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Idom-Råsted. 2. Formål Stk.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Delegationsplanen er godkendt af den fælles beredskabskommission d. 17.2.2016 Indledning Den fælles beredskabskommission

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet Kommunalbestyrelsen Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice Mandag 10.10.2016 kl. 17:30 Borgerservice Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Spørgetid før KB 3 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk.

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk. Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken 8.00-10.00 på Ved Faurgården 7, Holbæk. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Referat. til Kommunalbestyrelsen

Referat. til Kommunalbestyrelsen Referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 26. februar 2013 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer: Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Arne Hansen, Brian Franklin,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner

Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Aftale om et fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne/byrådene i de nævnte kommuner indgår med virkning fra den 1. januar 2016

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 12. september 2013

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 12. september 2013 Referat torsdag den 12. september 2013 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Gitte Geertsen (F) Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB - Godkendelse af dagsorden...3 3.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Østsjællands Beredskab

Østsjællands Beredskab Østsjællands Beredskab Beredskabskommissionsmøde (Beredskabskommissionsmøde) 14-12-2017 08:00 Gml. Vindingevej 10, Roskilde Mødeindhold Punkt Side Beslutning for punkt 1: Godkendelse af ny risikobaseret

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter interessentskabet). Godkendt af Statsforvaltningen 1. oktober 2015 VEDTÆGTER FOR ØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål Vedtægter for fonden NEWCO SCENEN Navn og hjemsted 1. NEWCO SCENEN er en fond, hvis hjemsted er Holstebro Kommune. Formål 2 Fondens formål er at eje, udleje og drive ejendommen NEWCO SCENEN, beliggende

Læs mere