Kubikken- November Rekorddeltagelse i Sønderhav den 8. september! Sydjysk MC-Club

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- November 2009. Rekorddeltagelse i Sønderhav den 8. september! Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- November 2009 Rekorddeltagelse i Sønderhav den 8. september! Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Her er så årets sidste Kubikken. Det har fungeret fint med Merethe, som fremstiller af dette blad. Jeg afleverer, hvad der er af stof, og Merethe får det sorteret og passet til. Hun har god fornemmelse for, hvad der af pladsnød kan udelades og for hvad, der skal placeres hvor. Som husmor med små børn er det nødvendigt med frihed til at arbejde med det, når der er hul. Det klares ved, at jeg så får stoffet leveret hurtigst muligt. Sidst og vigtigst: Er der medlemmer, der har stof i form af ture eller fortælling om interessante ting, er man mere end velkommen til at levere. Vi er en MC-klub og ikke nogen skriveklub, så der er ingen krav om nogen litterær fornemhed. Taksigelse Tak fra Hans Hansen for flasken til 80 års fødselsdagen. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen Rugløkke 16, 6430 Nordborg, tlf , Kasserer: Teddy Sztuk, Tornhøjvej 25, Tombøl, 6200 Åbenrå, tlf , Best. medl.: Claus Hansen, Hoelvej 7, st. mf., Skodsbøl, 6310 Broager, tlf.: , Best. medl.: Preben Petersen, Agertoften 27, 6230 Åbenrå tlf , Best. medl.: Steen H. Eriksen Djernæsvej 119, Hoptrup, 6100 Haderslev (Markedsføring og trykkeri), tlf , Jan Pharao (midlertidig turkoordinator), Webmaster: Bjarne Christesen, tlf , Suppleanter: Kirsten Juhler, tlf , Jørn P. Branderup, tlf , hotmail.com S.M.C.C. - Giro Redaktion: Poul Petersen Rugløkke 16, 6430 Nordborg, tlf mail: Layout: Merethe Lyck Nielsen

3 Lederen Lederen Kubikken- 3 Så er det tid til generalforsamling. Den finder sted d. 15. november på Bovrup Gæstgivergård. Det er blevet bedre med Claus. Dog ikke så godt, at han vil fortsætte i bestyrelsen. Claus er netop på valg. I stedet har Jan Pharao tilbudt sig som turkoordinator, og han bliver så bestyrelsens kandidat på Claus bestyrelsesplads. Jan har accepteret. Men ellers er der jo mange andre ting sådan at spekulere på. F.eks. er vor klub baseret på kammeratskab, fælles oplevelseer og ofte lidt godt til ganen. Den er en livskvalitet. Flere medlemmer bevæger sig omkring de 80 år og nogle er holdt op med at køre de store ture. Og Claus er ramt af det, som vi alle kan rammes af. Tiden kører nådesløst. Det er min opfattelse, at alle fortsat gerne vil deltage i vores aktiviteter og mange foregår på de hjemlige kanter. Kunne vi finde en ordning så det bliver muligt for de knap så mobile, at være med. Det kan være noget som sort sol og besøget på Elmegård m.m. hvor man også kan komme i bil. Måske skulle Fortsætter side 4 Bestyrelsesmøde hos Claus.

4 4 -Kubikken Fortsat fra side 3 vi overveje om nogle år, når de har taget nogle af vore kørekort, at lave et SMCC-R. Det er et rejsebureau, hvor vi tager tilbud på ophold og fiser den af sjove steder måske 3 gange om året. Nå! Spøg til side. Ellers fik jeg besøg af gammelformand Chr. Andersen, Guderup. Han havde en gave. Der havde nemlig bredt sig Lederen den opfattelse, at klubbens generalforsamlingsklokke var bortkommet. På et loppemarked havde han fundet en fin klokke og endda fået indgraveret klubbens navn. Som gave blev denne klokke givet. Tak for det og tak for omsorgen for bibeholdelsen af en tradition. Den gamle klokke eksisterer dog stadig. At den skulle være blevet væk må skyldes, at jeg på en generalforsamling havde glemt den. Nu har vi så også en klokke til ekstraordinære generalforsamlinger. Hørt og set Flest trafikuheld om fredagen Oplyst af bladet Motor (FDM) Kl. Man. Tirs. Ons. Tors. Fre. Lør. Søn I alt Efter undertegnedes mening viser tallene ikke entydigt, hvornår det er farligt for det enkelte køretøj på den enkelte tur. Antallet af biler er vel mindst om natten efter kl. 00 og størst netop fredag eftermiddag. Motor skriver endvidere vedrørende MC om overhaling: Især ved kø på motorvej har motorcykler det nemmere. De kører op mellem bilerne, når der er kø. Det er faktisk ulovligt. Man har konsulteret alle relevante myndigheder om sagen. Man skal ved køkørsel på motorvejen overhale venstre om og ikke højre om og heller ikke i midten som det så ofte opleves. Man skal ved overhaling helt ud til venstre for venstre bane. Det skal ske uden fare og i god afstand til andre. Man må under ingen omstændigheder overskride den ubrudte stribe (ind mod midterrabatten).

5 79 års fødselsdag Kubikken- 5 Cedde snakker Nimbus med trailer Medlem Cedde Jørgensen, Nordborg blev 79 år Ja 79 år giver ingen flaske. Det gør 80 år, så vi må vente lidt med den. På imponerende og flot vis troppede Als Nimbus Club op på Ceddes adresse med så mange Nimbusser, som vi aldrig i min tid har set på stedet. Solocykler, sidevogscykler (de fleste) og med trailer. Ja så var der en farisær imellem med en BMW (han fik vist ingen øl). Undertegnede er nabo til Cedde og Erna. Vi havde gæster og de var lige ved at falde ud af vinduet da de så sværmen. Alle var en tur rundt i garagen for at se Ceddes køretøjer. Til lykke!

6 6 -Kubikken Grillaften i Guderup Grillaften hos Inge og Christian Tak til dem for arrangementet. Vi fik pølser (to slags), øl, rødvin, sodavand, kaffe og som kronen på værket jorbærtærte. Der var ikke det store fremmøde. Jeg har talt med flere og det gemmengående problem har været, at tilmeldingsfristen på en uge er for lang. Mange forpassede skæringsdatoen. Næste år vil vi gøre det med en, to eller tredages frist. Hilsen Poul Peter Rudolph i sit rette element Hans Hansens 80 års dag Normalt er det ikke nogen fordel at være kasserer og formand i en forening. Det er nemlig forbundet med en hel del arbejde. Denne gang var det dog en fordel. Teddy og undertegnede var nemlig inviteret med til at fejre Hans Hansens 80 års fødselsdag på Nymølle Festkro d. 11. juli. Der var mindst 100 gæster. Hans blev også gjort opmærksom på sin store bekendtskabskreds, og det kunne man selv tage i øjesyn. Der manglede ingenting, og børnene holdt fine taler. Hans og Ester

7 40 års jubilæum på Danfoss Kubikken års jubiæum på Danfoss Undertegnede redaktør af Kubikken var indbudt til medlem Edel Mathiesens 40 års arbejdsjubilæum på Nørherredhus i Nordborg. Selvfølgelig blev vi indbudt. Edel var vor nærmeste nabo i mange år. Edel er MC-ist og har en BMW K 1200 S. Edel er tilgodset på mange andre områder: Hun har de dejligste to døtre og indtil videre et barnebarn, hun har gennem 40 år arbejdet på Danfoss og er i dag direktionssekretær. De mange år på Danfoss har resulteret i mange gode kolleger, der naturligvis dukkede op. Nogle fremførte den sjoveste sketch omkring Edel og hendes gøren på arbejdspladsen. Ikke et øje var tørt. På dagen nær de små timer efter at vi var kommet hjem, ringede jeg lige til Edel. Denne historie til Kubikken var nemlig under skrivning, og jeg ville være vis på, om nu også hendes efternavn var med et eller to t -er. Vi fik en længere snak, og Edel var meget taknemmlig for al den aktivitet kolleger havde lagt for dagen for at fejre hende. De afslutningsvise pandekager var sublime, og jeg beklagede mig over for Edel om, at min kone aldrig laver pandekager. Ja, straks blev vi inviteret på pandekager hos Edel. Jeg lovede at komme med solbærmarmelade og solbærrom. Det hører vel til lige som en Grand Marnier og en cigar hører til et sønderjysk kaffebord.

8 8 -Kubikken På sommertur til Norge -på forsinket bryllupsrejse. John og jeg (Karen) blev gift sidste år, men da blev det ikke til meget fælles bryllupsrejse. I stedet tog John på bryllupsrejse sammen med Poul (bladets flittige redaktør) til Sydeuropa for bl.a. at se Gross Glockner. De havde en rigtig dejlig tur gennem adskillige lande. Sommertur til Norge I år blev det så Johns og min tur til at komme afsted. John ville gerne se bjerge igen, og jeg ville helst nordpå for at undgå for tung en varme i syden midt på højsommeren. Valget blev derfor det sydlige Norge. Vi havde max 2 uger til rejsen. Vi planlagde at tage telt med, men var også indstillet på andre overnatningsmuligheder. John er ved at være rutineret langturskører på sin BMW K100, mens det var første gang, jeg skulle på en længere tur på min Kawasaki EN500 en lidt shopperagtig model. Tidligere har jeg kørt lange ture på Honda CX500 og Honda Silverwing og nydt det gode sæde. Men jeg skiftede MC, da jeg godt kan lide at have lidt mere jordforbindelse jeg er ikke så høj! Turen startede med weekendophold i Nordjylland hos mine forældre med fuld forplejning og magelige madrasser. Mandag over middag tog vi færgen fra Hirtshals til Larvik og havde en yderst fredelig tur. Betænkeligheder om mulig søsyge kunne vi godt pakke væk. Fra Larvik kørte vi direkte til Kongsberg, hvor jeg har norske bekendte. Vi indlogerede os på Vandrerhjemmet, der tilsyneladende er et af Norges bedste. Det havde fået flere priser for bedste mad og service og det var også rigig fint. Vi fandt ud af, at vi fik 15 % på ophold på vandrerhjem i Norge, hvis vi købte vandrerhjemskort. Det kom til at betyde, at resten af vores overnatninger blev på vandrerhjem. Priser ca. som i Danmark 350 nkr pr mand incl morgenmad. 1 nkr = 0,85 dkr.

9 Sommertur til Norge Kubikken blev der fundet sølvforekomster i det område, hvor Kongsberg herefter blev grundlagt af Christian den 4. Kongsbergs sølvmine var i over 350 år den vigtigste drivkraft for byen. Minedriften blev startet af tyske minearbejdere, og norsk minedrift kom derfor til at ligne tysk minedrift. Gennem årene blev der fundet over 1350 ton sølv. I mange år blev norske mønter også lavet i Kongsberg. Minedriften blev indstillet i Vi fik set en spændende udstilling om byens historie på Bergverksmuseet og på møntmuseet. Vi var også en tur i Kongens Grube i små minevogne og fik en fin guidet tur i minerne. Byens kirke var også et besøg værd: udefra en stor, rød murstensbygning, indeni en rigtig barokkirke med masser af krummelurer og små tykke engle. Kirken har et meget flot orgel lavet af en orgelbygger Gloger. Der er nyligt restaureret og skulle lyde meget smukt. Det fik vi desværre ikke at høre. Vi blev 2 nætter i Kongsberg og nåede også at se lidt af resten af byen og besøge vores venner i omegnen (smuk tur i Jondalen). Så gik turen videre langs sydlige og vestlige rand af Hardangervidden via Rjukan og Odda til Lofthus. Turen var meget afvekslende og smuk med flotte udsigter. Undervejs så vi i Heddal stavkirke vest for Kongsberg. De forskellige norske stavkirker bryster sig af at være den pæneste, største, ældste, mest udsmykkede eller bedst bevarede. Heddal betegnes som træ-katedralen den størte af kirkerne og er bygget i Den er bestemt også et besøg værd. Guiden, en ung jente, brillierede med at guide skiftevis på norsk, tysk engelsk og fransk. Længere fremme så vi et tungtvandsværk (atomindustri), der blev delvist ødelagt under krigen, men siden genopbygget. Undervejs lærte jeg, at det næsten ikke er til at se noget som helst med solbriller i en uoplyst tunnel selv med MC lys! Lofthus blev mellemstation til vores videre færd til Bergen, Norges vestligt hovedstad og gammel Søfartsby. Det var en stor by at komme ind i. Vi var overladt til GPS en, Fortsætter på side 10

10 10-Kubikken Sommertur til Norge Fortsat fra side 9 som drillede lidt, da den havde svært ved at følge med ved de hurtige vejskift og turene gennem tunnellerne. De lykkedes dog at finde vandrehjemmet oppe ved Ulriken Bergens udsigtspunkt uden større problemer.som så ofte før, når vi er afsted, lod vi MC erne stå og tog bussen ned i byen. Så er vi fri til at gå rundt på kryds og tværs uden at skulle have sørge for MC tøj og hjelme. Vi købte et Bergens kort til et døgn og gjorde god brug af det. Ingen af os havde været i Bergen før, men vi var begejstrede over byen. Den ligger spredt over flere fjordarme. I midten ligger den gamle bydel med handelsområdet Bryggen som centrum. Det er spændende at gå at kigge på de gamle træbygninger, der er indrettet med butikker i flere etager, gårdmiljøer med caffeer og med facade ned mod havnen. Ved siden af ligger dele af det gamle fæstningsværk med Håkonshallen og Rozenkrantztårnet, som også var meget spændende at besøge. 2 overnatninger blev det til. Den første dag var det smukt solskinsvejr, men så blev det lidt snusket. I overskyet vejr og med en smule småregn forlod vi Bergen og kørte mod nord til Sognefjorden. Vi tog turen over fjorden fra Oppedal til Lavik og kørte hele vejen ind langs Sognefjordens nordside til fjordens begyndelse ved Fortun. Heldigvis klarede det op undervejs. Helt derinde i bunden af den nu smalle fjord lå et større krydstogtskib til vidne om, at fjordene er dybe. På et tidspunkt, hvor vi sejlede over en fjord i tågedis, så fjeldene næsten ud som store mastodonter fra en fjern fortid, der med deres store runde rygge vandrede gennem landskabet. Ingen flade strande, men fjelde, der fortsætter ned i dybet i det blågrønne, klare vand. Turen langs Sognefjorden var meget smuk. I modsætning til Sverige, hvor det fleste kystnære veje alligevel går gennem skov, kører man her på siden af fjeldene afbrudt af tuneller ind imellem.den sidste del af turen langs fjorden og videre og til højfjeldet er en såkaldt turistvej, svarende til vores Margueriterute. Der er masser af små

11 Sommertur til Norge Kubikken- 11 På den ene side af liften var det med at dreje hurtigt fra for neden, ellers fortsatte man lige ned i det kolde vand. Vi nøjedes nu med at se på fjeldene, isen, de små blomster mellem stenene og en lille fjeldfugl. sving og p-pladser til at nyde udsigterne. Men der var meget lidt trafik, ingen lastbiler og kun få campingvogne og busser. Der var fin plads til os. Undervejs små hyggelige byer, hvor vi kunne forsyne os. Vi landende den dag i Bøverdal tæt på Galhøpiggen. Det var halvsent, så det blev kun til en lille gåtur, før vi gik til køjs. Næste dag tog vil i solskin til Lom, der er udnævnt til nationalby for det norske højfjeld. Der er fjeldmuserum, stor mineral- og stensamling, en fos, en stavkirke og et rigtig godt bageri (der også laver dejlig varm chokolade). Der er restriktioner for, hvordan man må bygge i området. Om eftermiddagen kørte vi i småregn op på Galhøpiggen, 15 km op ad bjerget på våde grusveje, flere steder noget mudrede. Det var virkelig højfjeld. På toppen var der stadig sne, men sommerskiskolen var lukket den dag. Det var for øvrigt mest for rutinerede: man kunne stå på ski nedad på hver side af liften. Kun styrtløb. Vi havde håbet på, at vejret slog om igen, men det fugtige, kølige vejr fortsatte. 10 grader i fjeldet. Vi kørte ned ad rute 51 på østsiden af Jotunheimen. Det var en fantastisk flot højfjeldsrute mellem sneklædte fjelde. Vejbelægningen var derimod temmelig elendig og det bleve værre og være, jo længere vi kom sydpå. Især mellem Fagernes og Gol gjaldt det om at kigge godt efter huller og buler og grus. Trods mange oliepenge er det nok svært at nå al vedligeholdet af Norges mange veje. Meget længere og mere Fortsætter på side 12

12 12 -Kubikken Sommertur til Norge Fortsat fra side 11 besværlige strækninger end i Danmark og en befolkning, der kun er halvt så stor. Næste stop: Nesbyen i Hallingdal. Her kan man få inspiration til store figurer, der ligner dem, der bliver fabrikeret til diverse 30 års dage (norsk tradition). Otto Skaret har lavet byen fuld af Ottofiguerer, lavet af genbrugsmetal. Faktisk meget sjove. Vi nåede også Hallingdal folkemuseum. Bl.a. havde de en sjov udstilling med billeder taget på helt samme sted med mange års mellemrum. Det var et billede af kulturudviklingen, Det gav stof til eftertanke og gav og lyst til at prøve det samme hjemme under egne himmelstrøg. Vi sluttede Norgesturen med besøg i Oslo. Vi var rundt ved Vigelandsparken, Akerhus slot, på Akerhus Brygge, på Bygdøy ved vikingeskibene og på Kontikimuseet. Så var vi også mætte af at rejse i denne omgang. Turen hjem gik over Gøteborg. Der havde været skybrud, det regnede fortsat, og vi kørte i 10 cm vand og tæt trafik. Heldigvis gik det godt. Vi blev dog så våde, at vi ikke orkede at køre til Als den aften. Det blev til endnu en overnatning på vores private hostel i Nordjylland. Det var en rigtig dejlig tur med en god blanding af folkekultur og natur, ingen motorveje og ikke for meget trafik. Godt kørevejr, kun få dage med lidt regn. Ingen ræs, det er vejene ikke til! Vi skal derop igen en anden gang! John Iversen + Karen Stevns; Als. Tysklands turen 2010 Så skal vi af sted igen på den traditionelle tur til Tyskland i kommende Kr. Himmelfartsferie. Tilmelding er nødvendig i december, da værelser skal bestilles. Turen går til byen Güstrow ca. 40 km syd for Rostock i det østlige hjørne af Tyskland (450 km fra Kruså). Det er en meget gammel by med meget fine bygninger og området er variabelt med søer, skove og en masse gode veje at køre mc på. En af dagene kører vi en tur til museet i Peenemünde, hvor V1 og V2 bomberne under 2. verdenskrig blev udviklet. Det er en meget stor oplevelse, og tager hele dagen. Pris omkring kr. for dobbeltværelse og tre overnatninger (13. til 16. maj). Det er inkl. morgenmad og (måske!) aftensmad. Ekstra for enkeltværelser. Det kan godt blive tale om tilmelding senere; men vi ved, at værelsesudbuddet er begrænset. Tilmelding til Steen på tlf.:

13 Touring Camp i juli Kubikken- 13 Touring Camp i julis sidste weekend Vejrmeldingen lød ikke efter det bedste. Alligevel var vi vist nok 21 personer. For os seks følgesvende havde Peter Rudolph sørget for hytte og bemanding. Mod alle regler gik campingfatter med til, at vi kunne få en hytte i tre dage, hvor man normalt skal bestille til en hel uge. For eget vedkommende brugtes tre dage, nærmere betegnet fredag, lørdag og søndag. Indendørs fællesspisning Vi mødtes en håndfuld kolleger på stranden i Åbenrå. Der var afgang kl Regnvejret startede syd for Vejle, så det var meget passende med en gang tankning i Skærup. Vi delte os ved Skanderborg, idet jeg havde nogle ærinder i Skovby ved Galten. I Skovby kom efter hinanden to tordenvejr med heftig regn. Heldigvis opholdt jeg mig indendørs. Ved tiden fortsatte jeg mod campen med nogenlunde vejr. Hvad andre har bedrevet under opholdet ved jeg ikke; men jeg havde et ærinde i Allingåbro lørdag formiddag. Der var kræmmermarked. Jeg fik for 50 kr. købt en fjederdrevet Ginge badevægt fra vist 1930-erne. Mange fik sig vejet og jeg blev derved overbevist om, at den tæller korrekt. Solveig syntes, at den var forfærdelig, og mente at Lene ville smide den ud, når jeg kom hjem. Jeg skyndte mig efter hjemkomsten at få den pudset og malet, så den blev ganske pæn. Den står nu i kælderen, og den moderne elektroniske vægt er smidt ud. Den virkede alligevel aldrig! Angående folks indkvartering var vel halvdelen i telt og resten i hytter. Det er meget skægt at gå rundt på pladsen og tale med folk samt se, hvad de foretager sig. Der er en del kendte ansigter fra tidligere tider. Nogle nyder et leve på feltfod. De har det hele med hjemme fra og tilbereder alt på primusser, og hvad man ellers skal bruge. Andre sidder ved bordene udendørs (ægtepar) og smører medbragte klemme medens de skælder ud over prisniveauet. Det er nok folk, der Fortsætter på side 14

14 14 -Kubikken Touring Camp i juli Fortsat fra side 13 bruger pladsen meget. Så er der nogle, der forsyner sig i baren med rom is, irsk kaffe, bajere og bespisning ad libitum samt bliver helt snakkesalig. SMCC hører vist til den sidste kategori. Men vi kommer jo stort set kun en gang om En slags højdepunkt er også denne tur. Den er speciel ved, at vi er sammen i flere dage. Det er håbet, at mange flere vil deltage i tiden frem over. Der er hytter nok, hvis man ikke vil bo i telt. Selve campingpladsen bliver forbedret hvert år. Denne gang var hovedvægten lagt på etablering af nyt svømmebassin. Det er populært og blev brugt hele tiden. Vaske- og badeforhold er også i top. Man betaler 2 kr. for en gang varmt vand (som man kan få flere af). året. I den enkeltes årsregnskab er det vel fuldstændig ligegyldigt. Fællestilberedning af mad var der ikke noget af. Ingen ved jo hvor mange, der kommer, da vejret er en vigtig parameter. Det er svært at få nogle udvalgte til, på sidete beskub og på alle andres vegne at handle ind samt tilberede maden til alle. Desuden var vejret ikke til grilning og spisning i det frie. Der var flertal for fællesspisning indendørs, hvor vi tog dagens ret. Det var rødt oksekød med dessert efter eget valg. Der er egentlig ikke så meget mere at sige end: Se billederne : De viser en del regn, men 95 % af tiden var vejret godt. Hilsen Poul. Tørvejret er lige ankommet

15 Mjødbryggeriet i Billund Kubikken- 15 Steens tur d. 8. august til mjødbryggeriet i Billund Tørskind Grusgrav Oprindelig var denne tur planlagt til d. 4. oktober 2008 og helt oprindelig snakkede Steen om bryggeriet i Blåhøj ved Brande. Imidlertid var bryggeriet flyttet til Billund og da tilmeldingsfristen for første annoncering var ovre var der for få tilmeldinger. Vejret var dårligt og så kommer folk ikke. Steen havde godt nok skrevet i arrangementskalenderen, at man måtte komme i bil. Det vil man selvfølgelig ikke som motorcyklist! Men så nu: Mødetid kl ved stranden i Åbenrå stykker var mødt op i det særdeles gode vejr. Det gik ad de små veje til Bække og videre til Tørskind Grusgrav, hvor madpakken blev tilintetgjort. Tørskind Grusgrav er berømt. Det er her billedhuggeren Robert Jacobsens kæmpe jernskulpturer er sat op. Store Robert, som han også hed, var professor ved kunstakademiet i München og senere professor i Mur og Rumkunst ved kunstakademiet i København. Især jernskulpturerne har vundet international berømmelse. Så gik det videre til Billund. Vi skulle være der kl.13. Der arbejder to personer i firmaet. Det er ejeren og hans hustru. Bryggeriet har eksisteret i mange år. Man ønskede udvidelse og ansøgte Brande Kommune. De gad ikke svare, og bryggeriet blev flyttet til Billund. Man har tre produkter: Mjød, øl og sennep. Vi ved alle, at alkoholiske drikke almindeligvis får spritten fra gæring af sukkerstoffer. Ved øl er det sukker fra malt (byg), ved vin er det fra druer og ved mjød er det fra honning. Alkoholprocenten i mjød er max. 21 % (hedvin). Det er et skattespørgsmål, for Fortsætter på side 16

16 16 -Kubikken Mjødbryggeriet i Billund Selve købmandsgården Man skal holde prisen oppe og så sælge, hvad man kan. Kvaliteten skal selvfølgelig være høj. I realiteten er der tale om et enmands firma. Mange ting skal gå op. Fortsat fra side 15 over denne grænse er man i snapseklassen og spritskatten slår hårdt. Vi smagte alle slags af mjød. Vi fik så lidt, at mængden af alkohol svarede til mindre end en halv øl. Vi smagte selvfølgelig hans øl. Det er med mjød iblandet og smagte fortræffeligt. Selve øllet er produceret på det lille Ørbæk Bryggeri (Fyn). Den fremstillede sennep (vist 6 slags) var også god. Vi købte meget af det. En krukke kostede 35 kr. Mjød blev der ikke købt meget af. En flaske kostede 130 kr. Det er vigtigt for bryggeriet, at holde prisen oppe. Salg til discount samt til grænsebutikker var udelukket. Eksempelvis begik Fanø Bryghus denne fejl. Billigt Fanø øl til salg i Tyskland og alle danske vinhandlere og lignende ville ikke sælge det mere. Fanø Bryggeri er lukket. Steen havde planlagt kaffepause på Bindeballe gamle Købmandsgård. Det gav dejlig (og kraftig) kaffe og kage til rimelig pris. Hjemturen blev noget for sig. Det havde allerede regnet en del i Billund. Vi kørte til Bindeballe i tørvejr; men midt under kaffen kom regnen. Vi ventede indtil rastløsheden fik de fleste til at trodse vejret. Steen og jeg ventede på opholdsvejr. Det gik så i tørvejr til syd for Kolding. Men så-----jeg skal love for: Det regnede så kraftigt, at vandet fra bilhjulene dannede en tåge så det kun var muligt at se 10 meter frem. Hastigheden på motorvejen gik helt ned. Jeg fandt ud af, at det er en stor fordel at køre med kappeløse træsko. De holder ikke på vandet. Men ellers var jeg gennemblødt flere steder. Jeg har hørt, at flere var driv våde selv med helt nyt MC-tøj. Her den 13. august skal jeg til race i Tjekkiet. Vejret lover ikke for godt og i disse drivhuseffekt tider regner det så meget i mellemeuropa, at halvdelen

17 Ladelundstur Kubikken- 17 af landet tidlig og silde forsvinder. Jeg tager det gule regntøj og waders med. Det er tæt. Hilsen Poul Vi hører om bryggeriet Leif Andersens Ladelundstur den 18. juli Dagen oprandt, og det pissede ned! Vejrprofeterne havde i dagevis forud annonceret med heavy rain. Jeg kørte til Bolderslev rasteplads i forvisning om, at vejret altid er væsentlig bedre end de siger. Jeg konstaterede ved ankomsten, at hele 12 mand havde set stort på vejret. Opklaringen kom naturlig vis efter, at vi havde kørt en halv time. Leif havde planlagt besøg på Dannevirke Bed and Breakfast i Owschlag lige syd for Slesvig. Her i de hyggelige lokaler spiste vi vore medbragte. Der var også mulighed for at købe boller med pålæg (hvad jeg benyttede mig af). Videre gik det til hovedmålet. Det var museet for koncentrationslejren ved Ladelund. Den var opbygget som underafdeling af Neuengamme og eksisterede kun kort i slutningen af krigen. Her sad hovedsagelig hollændere. 298 mennesker var begravet på stedet. Vi fik rundvisning ved en guide. Vi sluttede af kl. ca ved grænsekiosken ved Pebersmark. Tak til Leif for arrangementet. Poul Vi nyder det dejlige vejr

18 18-Kubikken Tur til Angus MC Tur til Angus MC ved Bolderslev Tak til Angus MC for den fine modtagelse og tak til Kurt Olsen for, at han ville til stedet ad den nærmeste omvej! Vi blev trakteret med alle former for drikkelse, kiks, kager og chokolade ad libitum. Angus MC importerer brugte motorcykler af de mere populære typer. De var stillet fint op og besigtigelsen var nem. Defekte ting repareres Nu fik jeg ikke talt hvor mange personer, der deltog; men mon ikke der har været omkring 20 personer. Hilsen Poul Svend Svennesens flotte Harley

19 Tur til Kielerkanalen Kubikken- 19 Steens tur til Kielerkanalen Så oprandt den 5. september. Det er dagen for Kielerkanalturen. Det har regnet hele den foregående uge, og det var med spænding, at jeg kikkede ud ad vinduet om morgenen. Det regnede selvfølgelig; men vejrmeldingen havde sagt opholdsvejr med solstrejf op ad dagen. Steen og jeg havde aftalt, at vi under alle omstændigheder ville troppe op. På vejen over grænsen pissede det ned. Alene ville vi ikke blive, da jeg havde mødt Lars i lyskrydset i Kruså. Stor var glæden ved at se 11 personer på parkeringspladsen i regnen. Der skete såmænd ikke noget specielt. Vi kørte forkert et par gange, og vi fik fortæret madpakkerne (tørt og i solskin) efter planen. Men det er nu overvældende at se kæmpe store skibe sejle igennem den dejlige natur og især slusesystemet. Det er også noget særligt at se kanalens udløb (eller er det indløb?) i Elben og samtidig tænke på de strabadser, der har været med at bygge kanalsystemet. Billederne taler for sig selv! Hilsen Poul.

20 20-Kubikken Yamahas historie Yamahas historie Næste motorcykelfabrikants historie at behandle er Yamahas. Jeg husker første gang MC-mærket blev omtalt for mig. Det var i Der blev fortalt, at der i Sønderborg fandtes nogle to-cylindrede 100 cc motorcykler fra Japan med dette navn (der blev udtalt på mange måder). De skulle efter sigende accelerere så hurtigt, at det næsten var løgn. På et tidspunkt dukkede der en op i Gråsten. Det var her jeg slog mine folder den gang. En lærling ved navn Horst havde købt sådan et apparat. Det var helt fantastisk hvad den kunne og den havde hele 9 HK. Det var helt afsindigt. De tyske 50 cc Kreidler Florett, der husrede i Sønderjylland (og kørte om ørerne på os) havde kun godt det halve. Senere opdagede jeg 250 cc Yamaha med hele ca. 26 HK. De havde en hylende lyd fra indsugningen, der var så bemærkelsesværdig, at man fik gåsehud over det hele. Alle Yamaha den gang var 2-takts som MZ og knallerter; men de havde en særlig form for motorsmøring. Den hed Autolube og olien blev sprøjtet ind i indsugningen af et pumpesystem i stedet for som normalt, at olien blandedes i benzinen. Fordelen var, at blandingsforholdet kunne varieres efter belastningen og olie kunne alt i alt spares. Senere kom der en model kaldet Bonanza. Den var 180 cc og med 21 HK. Genichi Kawakami ( ) Grundlægger af Yamaha Motor Co. Ltd. Jeg havde svært ved at hænge på med min Honda CB 72 på 24 HK. Men det sagde jeg selvfølgelig ikke til nogen. Så gik det slag i slag og Yamaha kom med en XS 1. den var på 650 cc og 4-takts. Medlem Peter Jakobsen fik sådan en i 1971, og jeg købte hans BMW R 50/5. Nævnte Yamaha havde over 50 HK. Der hører mere til historien. Yamaha var nemlig i første omgang en musikinstrumentfabrik og er stadig verdens største: Manden Torakusu Yamaha lavede sit første orgel i 1887, og to år efter åbnede han firmaet The Yamaha Organ Manufactoring Company i Hamamatsu, Japan. Navnet blev dog ændret i 1897 til: Nippon Gakki Co. Ltd. Produktionen fortsatte ind i 1900 tallet med forskellige instrumenter, samt meget andet, bl.a., stereoanlæg etc. og til sidst motorcykler fra Et firma for produktion af MC startedes i På 100 års dagen i 1987 ændredes navnet til Yamaha Corporation, der som nævnt er verdens største producent af musikinstrumenter.

21 Yamahas historie Kubikken- 21 Yamaha Motor ser dagens lys Da Yamaha Motor Co. Ltd. i juli 1955 blev grundlagt i Japan, var selskabet en relativ efternøler på et marked, hvor hele 150 motorcykelproducenter kæmpede for at overleve. Nye firmaer startede og andre bukkede under i en rivende fart. Kun ganske få overlevede udfordringen. I gennem Yamaha Motor s historie vil man kunne genkende evnen til at takle udfordringer og det gåpåmod, som har bragt selskabet frem mod den målsætning om at være bedst. Yamaha s første motorcykel Alt begyndte da præsidenten i Nippon Gakki (nu Yamaha Corporation), Genichi Kawakami ved hjælp af maskiner, som blev brugt til fremstilling af flypropeller, producerede den første Yamaha motorcykel. Dette var YA-1 med kaldenavnet Aka-tombo, som betyder rød guldsmed. Med en startkapital på 30 millioner Yen, 274 ansatte og en to etages fabriksbygning af træ med kapacitet til at sende 200 motorcykler ud om måneden. Man deltog også i race og havde gode resultater. YA (1955) Motor: To-takts, luftkølet på 123 cc. 5,6 HK ved 5000 omdr/ min. Vægt: 94kg YDS (1966) Denne serie startede egentlig med YDS 1 i Så kom YDS 2 I Motor: To-takt luftkølet på 250 cc. 26 HK ved 7500 omdr/min. Vægt: 159 kg. XS-1 (1970) Denne var Yamahas første 4-takts MC og den er opstået efter 15 år med to-taktere. Motor: 4-takts luftkølet på 653 cc. 53 HK ved 7000 omdr/min. Vægt: 185 kg. TX750 (1972) Yamahas første serieproducerede 750 cc maskine. Andre prodycenter begyndte at sates på multicylindrede maskiner; men Yamaha holdt på denne 2-cylindrede 4-takts model. Den var avanceret ved at have

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center fra mandag den 5. september til mandag den 12. september 2016 En rejse arrangeret af Inger Lis og Lars Ulsdal for danskere, unge som ældre. Gennem

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum LØBESEDLEN BMI Motion Januar 2011 Nytårstraveturen Den 31. december kl. 12 er endnu et tidspunkt der for rigtig mange BMI-motionister står fast indgraveret i kalenderen. Her foretages den årlige travetur

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Fredag den 20. juli (mod Sverige) Kender du fornemmelsen af at føle, at du har oceaner af tid til at ordne en bestemt ting til en bestemt dato? Pludselig er dagen der

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Sommerklargøring af MC Bestyrelsen har måtte indkalde til nyt møde, da vi fandt ud af at vor generalforsamling og MCTC s generalforsamling var blevet fastsat til samme weekend.

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere LØBESEDLEN BMI Motion Marts 2014 DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere Der blæste en kold vind, da 17 BMI ere mødte frem ved NRGi Arena til 2. runde af DuPont løbene. Arrangørerne havde desværre lagt starten

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Referat fra DS generalforsamling

Referat fra DS generalforsamling Referat fra DS generalforsamling 07.10. 2015 1. Valg af dirigent: Else Toft blev valgt. 2. Formandens beretning: Sæsonen 2015 er ved at være slut, og der er tradition for at gøre lidt status. Vi havde

Læs mere

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog

Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 v/ FORMANDEN Vintertiden er altid en lidt stille tid i vores forening, vi bliver mest inden døre og hygger os med kunstquiz, Badehotellet og en god bog I april kom vi frem

Læs mere

Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer

Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer SE Udlandstur 2014 tur i Norge Hafjell v. Lillehammer Hvem? Alle elever på Sydvestjyllands Efterskole og medarbejdere + ægtefæller og børn i alt 180. Hvornår? Afrejse

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads:

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads: Kære alle, Tak for tilsagn om at deltage i rutearbejdsdagene i weekenden. Praktisk vil det foregå således at vi mødes på den runde p-plads kl. 10.00 Lørdag og kl. 10.30 Søndag (Pga. Jagt). Her gennemgår

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere

AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere AIACE den danske sektion International Forening af Forhenværende EU-Medarbejdere Den årlige ordinære Generalforsamling i 2013 afholdes tirsdag den 23. april 2013 kl. 15.00 på Munkebjerg Hotel ved Vejle

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 Sommersjov i juni 2007: 1. Gilde konkurrerede i smøring af landgangsbrød. 1. Sct. Georgs Gilde Skanderborg Torsdag

Læs mere

Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00

Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00 Det Internationale Vespa Træf blev i 2016 arrangeret af Team Vespa Øst i Sorø i dagene fra d. 26. - 28. august. Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00 Ankomst/Velkomst/indskrivning

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet:

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet: Nr. 2 August 2009 39. Årgang KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN Gothersgade 137, 1123 København K. Telefon 3313 4131, Giro 9004890, e-mail: mail@dfbkbh.dk,

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Rejsebrev 9, forår 2015.

Rejsebrev 9, forår 2015. Rejsebrev 9, forår 2015. Torsdag den 23. april. DMI har ikke helt holdt det de lovede heldigvis! Vi vågner op til højt klart solskinvejr, og glæder os allerede til turen over Pyrenæerne ad den smukke vej

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere