Kl. 20 ankom vi til hotellet, fik os installeret, og gik på Bryggen for at få lidt at spise efter en aldeles pragtfuld dag på fjeldet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kl. 20 ankom vi til hotellet, fik os installeret, og gik på Bryggen for at få lidt at spise efter en aldeles pragtfuld dag på fjeldet."

Transkript

1 Lørdag d Kl. 8 satte vi kursen mod Hanstholm, hvor vi skulle nå en færge kl Det var en hurtigfærge, så vi kunne nå til Kristiansand på 2 timer. Det er verdens hurtigste færge. Vi fik lov til at komme op på broen og hilse på kaptajn, styrmand og maskinmester. Det var spændende at se hvordan de arbejder. Rundt omkring på færgen var der computerskærme, hvor vi kunne følge styrmandens skærmbillede. Vi fik en fantastisk flot tur til Bergen. Solen skinnede fra en skyfri himmel, der var ingen vind og stort set ingen trafik. Vi så utroligt mange flotte steder på den ca. 8 timer lange tur op over Hardangervidan: Kl. 20 ankom vi til hotellet, fik os installeret, og gik på Bryggen for at få lidt at spise efter en aldeles pragtfuld dag på fjeldet.

2 Søndag d Efter morgenmad og bad besøgte vi Rosenkranztårnet, som er et forsvars og residenstårn, opført i Det er bygget op over 2 tidligere bygninger, den ældste fra 1270, af Lensherre Erik Rosenkranz. Det er Norges mest betydelige renaissense monument. Vi besøgte samtlige etager på vej op til den udendørs vægtergang helt øverst oppe, hvor vi kunne nyde udsigten over Bergen. Over middag tog vi med en bus til Troldhauge, Edvard Griegs hjem, 8 km. syd for Bergen. Vi så de omgivelser, som Grieg har levet i, bl.a. den lille røde komponisthygge helt nede ved vandet. Vi var inde i hans dejlige hus, som nu er museum.

3 Kl. 14 skulle vi til søndagsmatiné i Troldhytten, en koncertsal, opført i 1995, smukt beliggende i Griegs gamle have. Der var to dygtige musikere på programmet: Ann-Helen Moen, sopran og Gunilla Süssmann, flygel. De fremførte værker af Catharinus Elling og Edvard Grieg. En god oplevelse. Hjemmefra havde vi bestilt Bergenskort, turistkort, der giver rabat og gratis adgang mange steder, bl.a. til Fløybanen, Skandinaviens eneste kabelbane med 2 vogne: Rødhætte og Blåmann. De er forbundet med en kraftig stålwire, så man udnytter den nedadgående vogns vægt til opdriften af den opadgående. Det var en herlig ting. I den kunne vi komme op til Fløyfjellet, 320 m. over Bergen by. På fjeldet var der afmærkede ruter, en souvenirbutik og et gammelt hotel, hvor man kan forestille at velstående folk før i tiden har tilbragt søndage og ferier. Fløybanen er 90 år gammel, og den benyttes i dag faktisk som nærbane, idet der er 3 stoppesteder undervejs op og ned. Deroppe kunne vi se hele Bergen fra oven, omgivet af fjorde, øer og bjerge. Det var flot. Især når solen gik ned mod vest, og byens lys tændtes.

4 Mandag d Turen gik til Bergen Akvarium.Vi startede i kælderen, hvor vi så en filmforevisning på 3storskærme. Filmen begyndte med at vi fløj ned fra fjeldet, rundede akvariet, og smuttede under vandet. Filmen er optaget i Bergenområdet. Der var flotte undervandsoptagelser med planter, gopler, fisk, krebsdyr m.m. Der var krokodilleuge, og temaet var hvor farlige er de forskellige krokodillearter for mennesker, og hvor farlig er mennesket for de forskellige krokodillearter. Vi så de mange fine akvarier med beskrivelse af de forskellige lokaliteter f.eks. Bryggen, Det åbne hav og tangskoven. Vandet i akvarierne er under konstant fornyelse, direkte fra fjorden. Til sidst så vi fodring og træning af pingviner og sæler. Der var naturligvis også det efterhånden obligatoriske klappeakvarium, og her kunne vi som noget helt nyt lege med taskekrabber. Nogen store nogen.

5 Vi spiste frokost ude i byen. På vej tilbage tog vi på rundtur på Bryggen, hvor vi beundrede de smukke huse, som er fuldstændigt vinde og skæve. Bryggens huse er bygget i 1100-tallet og fra 1360 og 400 år frem domineret af Hanseaterne (Det tyske købmandsforbund), som havde kontorer der. Bryggen brændte i 1702, og blev genopført i den gamle stil. Bryggen er i dag ekstra brandsikret med sprinkleranlæg over alle tage, og huser nu mange små virksomheder. Langs havnefronten er der et utal af souvenirbutikker, hvor man kan købe alt fra det billigste skrammel til overpris til de fineste strikkede trøjer og huer. Bryggen har fået plads på UNESCOs World Heritage List over bevaringsværdige bygninger, og Bergen som helhed en placering på World Heritage City. Da vi kom frem til hotellet, fik vi os et tiltrængt hvil.

6 På aftenturen til Fløyfjellet, havde vi medbragt trangia, så vi kunne lave os en gang varm suppe mens byens lys blev tændt. Der var flere, der benyttede lejligheden til at købe Fløyfjellssouveniers, og aftenen var endnu klarere end søndag, så vi kunne se langt ud i skærgården. Det var en skøn solnedgang. Tirsdag d. 23 Vi tog til VILVITE (Vil vide), et oplevelsescenter for naturvidenskab og teknologi. Der er 75 interaktive installationer, apparater og eksperimenter. Der er et samarbejde mellem verdens ca videnscentre, og der var således en særudstilling der hed illusioner fra det belgiske center Teknopolis. Temaerne i Bergen er hav, vejr og energi. Alle fik udleveret et adgangskort hvorpå de forskellige præstationer blev registreret, således også filmklip af den besøgende i enkelte af aktiviteterne. Vi sendte et billede vi lavede med farvekanoner hjem til skolen på . Vi var alle meget engagerede med de forskellige udfordringer, og havde det rigtig sjovt.

7 Vi blev budt velkommen på VILVITE, og introduceret til centeret... Karina og Louise laver et maleri med Trine laver animationsfilm... splatterkanonen... Mette justerer kuglebanen i Storm P.-maskinen... Lene i centrifugalcyklen... Karina kigger på atmosfærens bevægelser... Joanna er motorcykelbetjent...

8 Simon og Karina laver kuglebaner... Kasper jubler i centrifugalcyklen... Efter denne sjove formiddag tog vi ud til kongens residens i Bergen, hvor vi spiste frokost nede ved fjorden. Vi kørte tilbage til byen, hvor vi skulle besøge Bergens Museum. De historiske samlinger kunne ikke imponere os efter formiddagens oplevelser. Vi vendte tilbage til Bryggen, hvor vi fik en kop eftermiddagskaffe, shoppede lidt og nød synet af den 3-mastede Statsråd Lehmkuhl. Bergen er kendt for sine mange regnvejrsdage, specielt i september, men som det fremgår af billederne, var vi velsignet med et utroligt godt vejr. For en sikkerheds skyld havde vi dog lokaliseret verdens eneste paraplybutik (de sælger og reparerer udelukkende paraplyer, og har gjort det i over 100 år!) Til aften fandt vi en hyggelig restaurant, naturligvis i nærheden af Fløybanen, da vi selvfølgelig skulle en sidste aftentur på fjeldet. Ellers var det tid til at begynde at pakke inden hjemturen onsdag.

9 s Efter en fantastisk smuk aften på fleldet med varm suppe i trangiaen, gik vi fornøjede, men trætte hjem i seng.

10 Næste morgen stod vi tidligt op for at nå at se Håkonshallen inden afrejsen. Det har fra tidernes morgen været kroningshal for de norske konger, og fungerer som sådan endnu. Vi fik spist frokost,pakket busserne og kørte ned til færgen, som skulle være vores base i de næste 18 timer. Det helt utrolige vejr fortsatte, så vil nød udsejlingen fra soldækket. Der var meget at se på. Kæmpemæssige boreplatforme, laksebrug, øde øer, småfærger, kraftværker og flotte broer er bare en lille del af det. Solnedgangen var igen fantastisk, og det var svært at løsrive sig, men der blev dog tid til en enkelt svingom inden vi gik til ro i vores køjer. Kl kunne vi se Hanstholm i solopgangen, og kl 9 havde vi igen fast grund under fødderne. Vi er enige om, at det har været en dejlig tur, og at vi har fundet den skønneste plet i Norden, nemlig Bergen.

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Rejsebeskrivelse fra turen til Færøerne fra den 31-05 til 07-06-2014.

Rejsebeskrivelse fra turen til Færøerne fra den 31-05 til 07-06-2014. Rejsebeskrivelse fra turen til Færøerne fra den 31-05 til 07-06-2014. For et par år siden var der nogle medlemmer fra klubben der spurgte om jeg kunne tilrettelægge en rejse til Færøerne på motorcykel.

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Bulgarien 2011. Fra bestyrelsen: Anders og Birgitte Kyst, Ingrid og Ejler Busch, Michael Nielsen og Lykke. ! 1

Bulgarien 2011. Fra bestyrelsen: Anders og Birgitte Kyst, Ingrid og Ejler Busch, Michael Nielsen og Lykke. ! 1 Bulgarien 2011 Deltagere: Karen Kyst, Inger Abrahamsen, Poul Petersen, Elmi Hansen, Carell Larsen og Grethe Justesen, Grethe Hjorth, Annette Larsen, Antoni Makado, Maroussia Kirilenko, Nina Lewis, David

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret 2006.

Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret 2006. Lejrskoledagbog for højskoleholdet, der rejste til København, efteråret 2006. Søndag d.8. oktober Vi startede dagen med en god gang morgenmad på Limfjordsskolen, da en lang køretur lå forude. Kl. 11.00

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Fredag d.15. maj 2009

Fredag d.15. maj 2009 Fredag d.15. maj 2009 Fredag blev det så endelig den store dag, hvor musikhold 1 skulle sætte kursen mod England og storbyen London. Spændingen var stor inden afgang fra skolen, hvor Peter S. og vores

Læs mere

Ferie i Sydafrika august 2010

Ferie i Sydafrika august 2010 Ferie i Sydafrika august 2010 Tirsdag den 10. august: Afrejse fra Danmark Turen begyndte med en fin tur til Amsterdam, hvor der var to timers ventetid. Klokken 10.30 fortsatte flyveturen til Johannesburg.

Læs mere

Fritids- og ungdomsklubberne i Beder & Malling

Fritids- og ungdomsklubberne i Beder & Malling Sommerlejr 2003! Malling Fritidsklub har været på Venø her i sommer. Vi var væk i fem dage. Huset vi boede i lå lige ned til vandet, så vi badede op til 4 gange om dagen. Alle, der var med, hjalp til,

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing April 2013 RR - april 2013 Årets gåtur Lørdag den 16 februar 2013 var vi 15 fra Rudkøbing og 3 fra Svendborg, der mødtes i Roklubben

Læs mere

En kort sommertur for to til Alzase

En kort sommertur for to til Alzase En kort sommertur for to til Alzase Turen starter fra Skive søndag d. 20. Juli 2008. Vi er klar til at køre ud af indkørslen på Nøddevej kl. 8.55, fem minutter før det oprindeligt var planlagt. Det er

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

San Francisco Bay International Regatta for Nordic Folkboats 2013

San Francisco Bay International Regatta for Nordic Folkboats 2013 San Francisco Bay International Regatta for Nordic Folkboats 2013 Tidlig i foråret 2013 besluttede jeg, at deltage i stævnet i San Francisco. Jeg fik en aftale med to gaster, og da muligheden for at søge

Læs mere

OKLAHOMA HERE WE COME LOGBØGER FRA ELEVERNE:

OKLAHOMA HERE WE COME LOGBØGER FRA ELEVERNE: Handelsgymnasiets Global Business på 2. år besøger i denne uge (uge 15) vores venskabsskole Eastern Oklahoma State College. Eleverne bliver indkvarteret på college sammen med de amerikanske elever og skal

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

2011 Kr. Himmelfart i Berlin.

2011 Kr. Himmelfart i Berlin. 2011 Kr. Himmelfart i Berlin. Her er lidt fra vores Kr. Himmelfartstur til Berlin. At vi kom til Berlin i Kr. Himmelfartsferien, må vi sige skete meget spontant. Jeg var torsdag i ugen før til afskedsreception

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Turen til Samsø d. 10. - 11. juni blev en stor oplevelse

Turen til Samsø d. 10. - 11. juni blev en stor oplevelse 22. Årg. August/September 2014 Turen til Samsø d. 10. - 11. juni blev en stor oplevelse En avis for brugere af Ballerup kommunes pensionistcenter Parkhuset Side 1 Pris: kr. 10,00 The never ending story

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere