Jobbeskrivelse Hvem kan ansøge? Hvilken type praktikplads er det? Hvilken slags opgaver ville jeg få? Hvordan er arbejdsmiljøet?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jobbeskrivelse Hvem kan ansøge? Hvilken type praktikplads er det? Hvilken slags opgaver ville jeg få? Hvordan er arbejdsmiljøet?"

Transkript

1 Jobbeskrivelse Hvem kan ansøge? Hvert år byder tager Energiakademiet imod til to til fire praktikanter fra hele verden. Praktikstillingen bliver tilbudt til enhver college eller universitetsstuderende, der er ved at tage en Bachelor, Master eller Doktorgrad, og som har stærk akademisk fremdrift og passion for bæredygtighed. Praktikanterne står selv for betaling for kost og logi, samt transport til og fra Samsø. Det er en klar fordel og anbefalelsesværdigt, hvis praktikanten enten taler flydende dansk eller engelsk. Hvilken type praktikplads er det? Stillingen er ulønnet, den giver ikke merit, og den løber over 10 uger. Akademiet har haft praktikanter i løbet af alle årstiderne, så start- og slutdato er til forhandling. Mødetiderne på kontoret er fleksible, så længe arbejdsugen tæller 37 timer i alt. Vi er fleksible I forhold til at overholde kravene fra dit uddannelsessted. Hvilken slags opgaver ville jeg få? Vi forventer, at alle praktikanter kommer til Energiakademiet med en idé til et forskningseller generelt emne, der er direkte relateret til akademiets historie og mission. Ud over at arbejde på dette overordnede projekt, vil praktikanter få adskillige mindre opgaver i samarbejde med personalet bestående af projektledere, konsulenter og rådgivere. Det kan eksempelvis være: Skrive artikler til hjemmesiden, nyhedsbrevet eller den lokale avis Udvikle nye funktioner til vores hjemmeside og kommende digitale platform Udforme undersøgelser og spørgeskemaer til de lokale og til brug på internettet Udforme forslag til forbedringer eller tilføjelser til vores undervisningsforløb eller energiudstilling Forberede materiale og dokumenter til vores møder og konferencer Praktisk arbejde med udlejning af hytter - frokost ordning - arkiv - depot - butik. Sekretariat bistand til projektlederne fra Energiakademiet. Hvordan er arbejdsmiljøet? Praktikanten får eget skrivebord i kontorområdet som er i den ene længe af bygningen, du kommer til at sidde sammen med de ansatte. Der er højt til loftet og masser af sollys, og kontor landskabet er et meget åbent og inviterende område.

2 De alt andet end ensrettede forskellige placeringer, indretninger og størrelser, opfordrer til en løssluppen og kreativ stemning. De ansatte taler ofte med hinanden, med samarbejdspartnere i telefonen eller arbejder alene på deres individuelle projekter. Der er desuden to stille-områder på akademiet, hvor der er mulighed for lidt mere private arbejdsaktiviteter, som møder eller Skype-konferencer. Ved frokosttid går alle ansatte til køkkenet I den anden ende af bygningen og forbereder en spændende og varierende måltid som en del af den fælles frokostordning. Som regel er der lidt for enhver smag med muligheder for glutenfri og vegansk/vegetarisk frokost. Frokosten på Energiakademiet bliver samtidig brugt til idé udvikling og sparing i forbindelse med igangværende og kommende projekter. Det er oplagt, at praktikanten bruger frokosten til at stille spørgsmål til de ansatte, eller til at aftale møder, hvis hjælpen er mere omfattende. Vi opfordrer praktikanterne til at deltage i frokostordningen. Hvordan er de fysiske omgivelser? Det er ikke nogen hemmelighed, at Samsø er et af de smukkeste områder i Danmark og er vært for tusindvis af danske og udenlandske turister hvert år. Øen ligger placeret lige i midten af Danmark i Kattegat midt mellem Jylland og Sjælland. Øen er dækket af kornmarker, med pletter af grønne enge og klynger af træer gennem landskabet. Desuden er der en skov på den sydlige del af Øen. Kystlinjen består af sten eller sandstrand. I sommerhalvåret er gennemsnitstemperaturen mellem 16 C og 18 C, og der er mange solskinstimer. Som regel mærker man den friske havbrise, der sørger for de bedste betingelser før udendørs sportsaktiviteter som eksempelvis cykling, lystfiskeri, golf, fodbold, svømning eller kajakroning. Sommerperioden er naturligvis også højsæson for turister, og i den periode er der adskillige aktivitetsmuligheder lige fra jordbærplukning til den populære Samsø Festival.

3 I vintermånederne er gennemsnitstemperaturen circa 0 C - 4 C, og vejret 5 er ofte overskyet. Der er frisk vind på Samsø gennem hele året, og den er ekstra stærk om vinteren. Der er mindre nedbørstimer på øen end i resten af landet, og det sner eller regner som regel kun let. Vinterhalvåret er en meget roligere periode end sommeren, og det er ofte om vinteren, at administrative begivenheder og dem, der er målrettet samsingerne, finder sted. Beregnede leveomkostninger Hvor kan jeg bo? Der vil være muligheder for indkvartering i en af de andre små byer på øen, men det afhænger af sæsonen. Derfor bliver indkvartering som regel aftale individuelt med praktikanten afhængigt af længde og tidspunkt for opholdet. Indkvartering for praktikanter kan ske I Kolby Kås. Kolby Kaas er en landsby på øen cirka 10 km sydvest for Energiakademiet. Bygningen er et hus til udlejning. Det er et ældre, malerisk bondehus med masser af plads: fire soveværelser, to badeværelser, og fuldt udstyret køkken. Praktikanterne betaler et fast, månedligt beløb for husleje og forbrug (elektricitet, varme, vand, internet og affaldsafgift).

4 Tranportmuligheder på øen? Buslinje 131 fra Midttrafik kører til de fleste byer på øens, og man kan benytte den til transport til og fra akademiet. Du downloade bus planen her. Der er desuden en cykel, som praktikanterne kan benytte. Derudover råder Energiakademiet over en elbil, der kan benyttes til alle arbejdsrelaterede ture rundt på øen (eksempelvis til interviews i beboernes private hjem, til tranport af besøgende til og fra færgen eller til møder på kommunen og lignende). Den er dog ikke til rådighed for tranport til og fra akademiet. Skal jeg selv købe mad? Ja, vi forventer at praktikanterne selv sørger for morgen- og aftensmad. Det er dog ikke ualmindeligt, at man kan spise sammen med Søren og/eller Malene, når de ikke er ude at rejse. Frokost i hverdagene fås gennem den fælles frokostordning på Energiakademiet, hvis man vil deltage i denne. De to større supermarkeder på Samsø, Netto og SuperBrugsen ligger begge i Hovedstaden Tranebjerg, der findes cirka 4 km vest for akademiet. De 2 spermarkeder på Samsø, er Netto and Super Brugsen, og Brugsen i Ballen. Forventede ugentlige udgifter Husleje pr uge 10-turs klippekort til bus (Transport til akademiet, pr uge) Mad (Morgenmad, aftensmad, snacks) pr mrd Frokostordning på akademiet pr mrd 700,00 KR 140,00 KR 700,00 KR 50,00 KR 1590 KR pr. uge Udsagn fra tidligere praktikanter

5 Navn: College/Universitet: Uddannelsesgrad: Periode: Nicholas Urban USA College of the Atlantic Bachelor s Januar-Marts 2014 vej......på vej... Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag?...på vej......på vej... [raw] Navn: College/Universitet: Uddannelsesgrad:

6 Periode: Rowan Boeters Holland Delft Technical University & Leiden University Master s November 2013-Januar 2014 [/raw] Min master tese om brugerstyret kontrol. Energiakademiet var meget hjælpsomme med at finde data, kontakter og lokale til at udvikle min tese, mens jeg higede efter at realisere mine mål. Danskere/samsinger har brug for en ligefrem fremgangsmåde, hvis de skal hjælpe dig, med dit projekt. Kom velforberedt og vær aktiv: gå ud, udforsk og indtag. Og undgå vinterperioden Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag? Det hjalp mig meget med at finde data til min tese. Akademiet hjalp mig også med at afholde en workshop for øboerne, så jeg kunne give noget tilbage til lokalsamfundet. Begynd med at kontakte dem, længe før du ankommer. Akademiet kan hjælpe med rigtig mange ting, så tøv ikke med at spørge. Husk at det er idealisme, der har bragt dem til det niveau, de er i dag. Navn: College/Universitet:

7 Uddannelsesgrad: Periode: Irina Papazu Danmark Københavns Universitet Doktor September-December 2013 Mit PhD projekt på afdelingen for politisk videnskab. Arbejdet på Energiakademiet er en del af mit feltarbejde. Jeg har lært en masse om tidligere, nuværende og fremtidige projekter i forhold til energiinnovation og klimaforandringer. Desuden bliver man omgående modtaget og accepteret som kollega, ved længere ophold på akademiet. Som en student, der normalt arbejder alene i eget kontor, er det en meget positiv oplevelse. Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag? Jeg vidste hvilke emner, jeg skulle undersøge, da jeg forlod akademiet, og hvilke perspektiver jeg skulle have med i mit PhD projekt. I foråret og tidlig sommer af 2014, kommer jeg tilbage til Samsø for at afrunde mit feltarbejde. Jeg regner også med at hold kontakt og deltage i et møde her og der. Det blæser meget, men vind betyder penge på Samsø, så du skal ikke lade dem høre dig beklage dig over det : [raw] Navn:

8 College/Universitet: Uddannelsesgrad: Periode: Alex Newcombe Australien Queensland University of Technology Master s August 2012 Min interesse i en karriere i feltet for udvikling af teknologi til vedvarende energikilder. (1) Vigtigheden af det sociale aspekt i udviklingen, og (2) muligheden for at inkorporere det sociale aspekt i udviklingen af teknologien. Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag? Oplevelsen har lært mig meget om vedvarende energi og den rolle og forhold, som energien har i samfundet. Desuden har det bekræftet mig i, at jeg skal forfølge mine drømme om en karriere i feltet. Stil så mange spørgsmål som mulig og involver dig. Vær ikke bange for at blive beskidt og mød så mange mennesker, som muligt. Navn: College/Universitet: Uddannelsesgrad:

9 Periode: Rob Leteff USA University of Wyoming Master s Maj-Juli 2011 Jeg ville kende de sociale faktorer bag succesen med Energi-Øen Mine forskningsresultater viste, at tæt sammenknyttet lokalsamfund, retfærdige politiske processer og bred opbakning hos beboerne var nøgleord bag succesen Når du ser tilbage, hvordan har oplevelse så påvirket din tilværelse i dag? Min forskning på Samsø har stadig indflydelse op det arbejde, jeg laver i dag, fordi det lærte mig om værdien af borgerinddragelse og fælles ejerskab. Vær ikke bange for at tale med nogen, mens du er på øen. Jeg mødte nogle vidunderlige mennesker der, blot ved at fortælle, hvem jeg var, og hvorfor jeg var på øen. Lokalbefolkningen er meget behjælpelige og villige til at introducere dig i deres netværk.

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Iværksætterhistorier fra IDEA House

Iværksætterhistorier fra IDEA House Iværksætterhistorier fra IDEA House DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid Er IDEA House kommet for at blive? Studentervæksthuset IDEA House blev startet i februar 2006

Læs mere

Familien, der flyttede til Anholt...

Familien, der flyttede til Anholt... Familien, der flyttede til Anholt... Af Anne Lautrup Damkjer Lyngsø, ø-præst på Anholt Jeg vil her i en beretning skrevet i juli 2011 - forsøge at beskrive forskellige aspekter omkring det at flytte til

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads Hans Korsgaard Mange går med en drøm... Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads 1 Jeg ved, at mange mennesker går med en drøm om at købe en campingplads.

Læs mere

AU PAIR. USA Udlev den amerikanske drøm bo og arbejd i USA. New Zealand Start dit ophold i smukke Auckland

AU PAIR. USA Udlev den amerikanske drøm bo og arbejd i USA. New Zealand Start dit ophold i smukke Auckland AU PAIR arbejd Som au pair for Dig Som er 18 30 år WWW.StS.Dk USA Udlev den amerikanske drøm bo og arbejd i USA New Zealand Start dit ophold i smukke Auckland Frankrig Bo i Paris eller ved den franske

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Forberedelseshåndbog - inden du rejser ud

Forberedelseshåndbog - inden du rejser ud Indholdsfortegnelse 3 Kære frivillig 4 Om Projects Abroad 4 Projects Abroad Frivillige: et led i den store kæde 5 At være volontør i et udviklingsland 5 Hvad vil det sige at være volontør? 6 Mere end bare

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge Praktik i udlandet / PIU tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Information til elever og lærlinge Indhold 3 Som elev på en erhvervsuddannelse Hvorfor tage til udlandet? 3 Du kan bruge ordningen

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide og interview med Pelle Guldborg Hansen... 2. Bilag 2: Interviewguide og interview med Pia A. M. Pedersen...

Bilag 1: Interviewguide og interview med Pelle Guldborg Hansen... 2. Bilag 2: Interviewguide og interview med Pia A. M. Pedersen... Bilagsliste Bilagsoversigt Bilag 1: Interviewguide og interview med Pelle Guldborg Hansen... 2 Bilag 2: Interviewguide og interview med Pia A. M. Pedersen... 8 Bilag 3: Interviewguide og interview med

Læs mere

FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS

FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS FORVENTNINGS- AFSTEMNING TIL EN SPROGREJSE MED STS KÆRE FORÆLDRE I har taget beslutningen om at sende Jeres barn på en sprogrejse med STS. I den forbindelse vil jeg gerne give Jer et reelt indblik i hvad

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Haunstrupgård Fritids- og Ungdomsklub

Haunstrupgård Fritids- og Ungdomsklub Haunstrupgård Fritids- og Ungdomsklub Velkommen i klubben! Her kan du læse lidt om hvem vi er, hvad vi laver, - og hvorfor vi gør det. og I kan se meget mere på vor hjemmeside: www.pumpestationen.dk Internetcafe

Læs mere

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Samsø Kommune/Trafikstyrelsen Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Bilag Indholdsfortegnelse Årsag til positiv vurdering af Samsø som feriemål... 2 Sjælland og Jylland... 2 Årsag

Læs mere

Tanker på dage med 15 timers vagter.

Tanker på dage med 15 timers vagter. Tanker på dage med 15 timers vagter. Hvordan mon den ser ud set gennem et par chauffør briller? Det spørgsmål har stillet mig selv mange gange, og gennem mine oplevelser i branchen gennem nogle år, tegner

Læs mere

/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23

/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23 Danske Karriere JEG VED, HVOR MIN KARRIERE STARTER, MEN IKKE HVOR DEN ENDER / Side 10 DANSKE GRADUATE Vær med på holdet, når vi hvert år ansætter graduates med vidt forskellige profiler og interesser.

Læs mere

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE.

2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE. 2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE. ROSKILDES BYDEL TRE- KRONER HAR FORAN- DRET SIG MEGET

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen!

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen! Velkommen til Ollerup Plejecenter! Velkommen til Ollerup Plejecenter, hvor nærvær, samvær og gode stunder vægtes meget højt, for både det enkelte menneske og hele den samlede flok. Her på Ollerup, arbejder

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Udlandsophold. - Grib verden!

Udlandsophold. - Grib verden! Udlandsophold - Grib verden! Grib verden! Denne folder er til dig, der overvejer et udlandsophold, og den giver dig svar på nogle af de mange spørgsmål, du formentlig sidder med. Et studie eller praktikophold

Læs mere