Sjællands Orchide Klub 6. februar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sjællands Orchide Klub 6. februar 2014"

Transkript

1 Sjællands Orchide Klub 6. februar 2014 SOK-beretning for året 2013 Jeg vil starte beretningen med at omtale klubbens (eller rettere hele DOKs) æresmedlem H B Thomasen, som døde den 2. december Thomasen var med til at starte Dansk Orchide Klub i 1960 og er blandt de nutidige medlemmer bedst kendt for sin alsidige bog om orkideer, som klubben stadig sælger. Thomasen har siden starten og indtil kort før sin død bidraget med mange oplysende artikler om orkidedyrkning i vores blad. Thomasen blev 93 år. Møder i 2013: Januar: Blomsterfotografering ved Kurt Andersen Februar: Generalforsamling og bankospil Marts: Phalaenopsis ved Jan Larsen April: Skadedyr og virus ved Kristian Iversen Maj: Små sydamerikanske orkideer og deres dyrkning ved Peter Bryder og Sture Svensson. Juni: Planteauktion med Lars Bagge som auktionarius. Kommentar: Vi fandt porten til Lindegården lukket og låst, men heldigvis fik vi fat i en pedel, som kunne give os plads i Ny Lyngbygård. Ved denne auktion var der mange planter, bl.a. en del, som har tilhørt nu afdøde H B Thomasen. Planterne gik for meget lave priser, for lave efter min mening, og for første gang i lang tid var der planter, som ikke kunne opnå mindsteprisen. September: Slægten Coelogyne ved Kenth Esbensen Oktober: Dyrkningsråd ved nogle af klubbens egne medlemmer: Lars Bo, Tom og Karen November : Planteauktion ved Lars Bagge. December: Julefrokost. Denne julefrokost vil vi sent glemme. Vi havde årets anden storm, men havde ikke aflyst. Nogle valgte at blive hjemme, men mange mødte også op trods blæsten. Da vi var godt i gang med at spise, mødte en pedel fra kommunen op og meddelte, at han havde fået ordre om at lukke alle kommunens lokaler af sikkerhedsmæssige grunde. Vi fik en time til at tygge af munden og til at afvikle banko, som dog lynhurtigt blev omdannet til et lotteri, hvor de til lejligheden indkøbte planter blev udloddet. Vi kom af med planterne, men måtte indkassere et underskud på planterne, men det var også en ekstraordinær situation. På det seneste har vi oplevet et stigende antal deltagere på medlemsmøderne. Det er glædeligt og måske udtryk for tilfredshed med mødernes indhold. Alligevel vil bestyrelsen meget gerne høre kritik af vores emnevalg og meget gerne også forslag til indholdet af de kommende møder. Det er ikke altid lige let at hitte på gode emner.

2 Sælgere i 2013 Christian Koch, Orchideimperiet Jan Larsen, KJ Orchids Knitta Brandorff Desuden leverer Hans Christiansen nogle af vores præmieplanter i løbet af året. Sælgerne skal have tak for, at de så beredvilligt stiller op med salgsplanter til vores møder. Det er sikkert ikke en guldrandet forretning for jer, da vi kan se, at salget ofte ikke er så stort. Ikke desto mindre er plantesalg et vigtigt indslag i møderne, som medlemmerne sætter stor pris på. Den bedst måde I kan støtte sælgerne er selvfølgelig at købe planter af dem. Vindere af årspræmier 2013: Vindueskarm: Vinterhave: Drivhus: Adda Nielsen, 1. pr Dorthe Rønnov-Jessen, 2. pr Jørn Nielsen, 1. pr. Jonna Pedersen, 2. pr Lars Bo Ryfelt, 1. pr. Mogens Holt, 2. pr Vinderne kan vælge mellem en vase el. lign eller et gavekort til enten Orkideimperiet eller Orchidegartneriet. Alle jer, der tager blomstrende planter med til medlemsmøderne skal have stor tak, fordi I tager jer dét besvær. I den sammengæng er det af mindre betydning, om jeres planter kan opnå præmie. VI vil gerne se mange blomstrende planter på vores møder. For vores dyrkning af orkideer er det selvfølgelig vigtigt at tilstræbe så gode dyrkningsresultater som muligt og derfor er bedømmelsen af planterne også vigtig. Ud over selve bedømmelsen, kan man udmærket bede dommerne om en kommentar til, hvorfor ens plante har fået netop dén bedømmelse. Jeg skal også tilføje, at de fleste af vinderne fra 2012 ikke har fået deres præmie Vinderne fra 2012 er: Vindueskarm: Hans Jørgen Staugaard, Ole Skov Vinterhave: Lars Bagge, Kaj Christensen (har fået præmie) Drivhus: Niels Werian, Heinrich Nielsen Vi vender tilbage til jer, om det skal være en vase eller et gavekort.

3 Nedsatte udvalg: I 2013 har bestyrelsen nedsat tre udvalg på områder, som vi mener skal have særligt fokus: Lokaleudvalg, aktivitetsudvalg og udstillingeudvalg. Lokaleudvalg Lokalesituationen: Dette emne er blevet et fast punkt på de seneste generalforsamlinger. Siden klubben blev flyttet fra Kulturhuset til den nuværende placering på Peter Lunds Vej har vi søgt kommunen om andre lokaler, fordi disse lokaler og adgangsforholdene er langt fra ideelle for vores medlemmer. Den seneste udvikling er ikke opløftende. Gården er blevet solgt til en privat fond, men udlånes stadig af kommunen i forbindelse med deres årlige lokalefordeling. Kommunens service er samtidig reduceret til en åbne-lukkefunktion. Der stilles ikke længere borde og stole op til os før møderne, det skal vi selv gøre. Der er ingen garanti for, at av-udstyret virker. Jeg har dog talt med administratoren af Lindegården, som har oplyst, at der fortsat vil være av-udstyr til rådighed for brugerne. En del medlemmer har klaget over lokalerne. Nogle har meddelt, at de ikke kommer til møderne så længe vi har disse lokaler. Andre medlemmer ser vi ikke mere, men vi ved ikke om det skyldes lokalerne eller om der er andre årsager. Det større antal mødedeltagere på de sidste par møder har dog været opløftende, uden at vi dog tør tage varsler af det endnu. Det ser ud til, at vores muligheder i Lyngby-Taarbæk Kommune er udtømt, i hvert fald møder vi ingen velvilje hos den kommunale administration. At finde et egnet mødested i en anden kommune er en vanskelig proces. Vi stiller krav til lokalets kvalitet, til tilgængelighed med offentlige transportmidler og til parkeringsmulighederne. Ingen udenfor bestyrelsen har ønsket at være med i lokaleudvalget, så bestyrelsen fortsætter med at se efter egnede alternativer til Lindegården. Aktivitetsudvalg Det lykkedes at få et enkelt medlem udenfor bestyrelsens kreds ind i aktivitetsudvalget (Tak Ole) Udflugter i 2013: Orkidetur til Møn i juni med Hans Hinke som guide Nordsjællandskredsen var i Skotland maj Det var en dejlig tur, men vi så kun en eneste orkide i naturen (var sikkert ikke de rigtige steder), det var ved Loch Ness, en Sephalantera longifolium. Vi deltog i et medlemsmøde i den skotske orkideklub i Edinburgh. Aktivitetsudvalget arbejder med flere ture i løbet af Turene annonceres i bladet og på hjemmesiden.

4 Udstillingsudvalg Udstilingsudvalget er fuldtegnet og er optaget af udstillinger i 2014, som foreløbig er udstillingen i Nykøbing Falster til maj, i forbindelse med DOKs generalforsamliing samt landskampen Danmark-Sverige i Haveselskabets Have på Frederiksberg til august. Udstillinger: SOK har i 2013 deltaget i følgende udstillinger: Landskamp i Lund Svenskerne vandt landskampen. Tyskland deltog ikke. Udstilling i Køge hos Køge fugleforening. En af vores mere vellykkede udstillingsstande. Nordsjællandskredsen har som hvert år udstillet i Aldershvile Planteskole. Denne lille udstilling bidrager jævnligt med tilgang af medlemmer til SOK. Hjemmesiden Sjællands Orchide Klub har omsider fået sin egen hjemmeside. Kenth Esbensen, som er medlem af vores klub, har lavet hjemmesiden for os. Det er blevet en meget spændende side, som vi håber at I vil bruge aktivt. Dele af siden udvikles der stadig på, og der efterlyses bl.a. billeder af planter og billeder fra udstillinger og møder. I er meget velkomne til at sende bidrag ind. En meget vigtig del af hjemmesiden er informationerne om, hvad der sker i klubben. Med hjemmesiden kan vi meget hurtigere end gennem bladet give jer aktuel information om, hvad der sker og jeg vil derfor stærkt opfordre jer til jævnligt at kigge ind på siden. Det nemmeste er at slå op på DOKs hjemmeside og vælge fanebladet Sjællands Orchide Klub. Biblioteket Biblioteket har ligget stille i det forgangne år, men bestyrelsen håber at kunne bringe nyt i løbet af Det er bl.a. meningen at vise en liste over klubbens materialer på hjemmesiden. Det håber vi, vil give forøget interesse for at bruge klubbens bøger. Dansk Orchide Klub WOC-tilbud I DOK-regie arbejdes der på at byde på World Orchid Conference i Konferencen omfatter også et show og vil i givet fald blive den største orkidekonference hidtil i Danmark, dvs større end EOC2000. Partnere i projektet er organisationen Wonderful Copenhagen og eventfirmaet MCI Copenhagen. Det sydsvenske orkideselskab har givet tilsagn om at deltage i arbejdet med showet, såfremt vi vinder opgaven. Projektet har hidtil fået støtteerklæringer fra Københavns Kommune, Københavns Universitet, Plantedirektoratet og fra den norske orkideforening. Vi venter på støtteerklæringer fra det svenske og tyske orkideselskab.

5 Konferencen skal afholdes i Bella Center ligesom EOC2000. DOKs dommergruppe Sjællands Orchide Klubs dommere er Lars Bo Ryefelt, Niels Werian, Karen og Tom Steenberg, mens undertegnede er dommeraspirant. Dommerne mødes til udstillingerne, hvor der foretages såvel standbedømmelser og bordbedømmelse. Dommerne mødes også privat, hvor man diskuterer, hvordan de medbragte planter skal bedømmes. Jeg vil gerne sige dommerne tak for deres arbejde med at dømme planter til vores medlemsmøder. At takke for indsatsen med bedømmelser til de officielle orkideudstillinger tilfalder ellers formanden for DOK, men tak for dette alligevel. Fremtiden Jeg har allerede i beretningen sagt lidt om fremtiden. Vi leder efter et bedre lokale, i 2014 venter to gode udstillinger + hvad der ellers måtte dukke op. Bestyrelsen arbejder løbende på at planlægge mødernes indhold. Foråret 2014 er på plads og efterårsplanen bliver som regel færdig i løbet af foråret. Hjemmesiden skal udvikles videre i den kommende tid. Håbet er, at medlemmerne vil tage den til sig, men også at udenforstående vil få smag for orkidehobbyen ved at studere vores hjemmeside. Det skal blive interessant at se. Tak Til slut vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle, der har bidraget til klubbens aktiviteter i løbet af Igen vil jeg fremhæve Jørn, som møde efter møder bringer drikkevarer med og til Anne-Marie, som bager de mest lækre kager til os. Personligt vil jeg takke bestyrelsen for endnu et år med et godt samarbejde. Hans Martin Christensen

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner.

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. 1. Formandens beretning Vestfyns Golfklub 2013 2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. Dog skulle vi langt hen på foråret ja, næsten forsommeren,

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning ved Repræsentantskabsmødet d. 20. marts 2011.

Bestyrelsens årsberetning ved Repræsentantskabsmødet d. 20. marts 2011. Februar 2011. Bestyrelsens årsberetning ved Repræsentantskabsmødet d. 20. marts 2011. Den nye Bestyrelse, som blev valgt på ekstraordinær Repræsentantskabsmøde i slutningen af april 2010, kom lidt hovedkulds

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013

Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013 Stiftet den 4.marts 1945 Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013 Pkt. 1. Valg af dirigent, dirigentsekretær og mødesekretær. Poul Petersen (KA) blev valgt som dirigent og sekretær

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

December 32. Årgang. Nr. 1

December 32. Årgang. Nr. 1 December 32. Årgang. Nr. 1 14 Stiftet 1877 Klubadresse Toldbodgade 14, 8930 Randers NØ www.randerssejlklub.dk E-mail: post@randerssejlklub.dk Bestyrelse Formand: Ole Uglsøe Christensen 2661 3917 E-mail:

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 3 April 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

LOS De private sociale tilbud, beretning 2013-2014

LOS De private sociale tilbud, beretning 2013-2014 Beretning 2013 2014 LOS De private sociale tilbud, beretning 2013-2014 Bestyrelsesmøder Ud over det konstituerende bestyrelsesmøde efter landsmødet har bestyrelsen afholdt fire todages møder og ét endagsmøde.

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Dansk Mejeriingeniør Forening Bestyrelsens beretning Generalforsamling den 3. september 2015 på Arla Foods Branderup Mejeri 2014-2015 Indhold i beretning for Dansk Mejeriingeniør Forening 2014/15 1 Indledning...

Læs mere

Generalforsamlingsbladet

Generalforsamlingsbladet Generalforsamlingsbladet 18. februar 2015 Medlemmer af Fredericia Tegnsprogsforening indkaldes til ordinær generalforsamling Lørdag den 21. marts 2015 kl. 13:00 Som noget nyt i år arrangerer vi fælles

Læs mere

Referat af Generalforsamling 2008 i trekkies.dk

Referat af Generalforsamling 2008 i trekkies.dk Referat af Generalforsamling 2008 i trekkies.dk Antal fremmødte deltagere: 29 Formand Allan Høiberg erklærede generalforsamlingen for åben. Formanden foreslår Niki Gade som dirigent og det vedtages enstemmigt.

Læs mere

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2015 Referat GF 020315 REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2. marts 2015 kl. 19.30 i klublokalerne Grønnegade kaserne i Næstved Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning 3) Regnskab 4) Indkomne

Læs mere

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år.

Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. Beretning: Året 2013 blev et meget travlt år. 2013 var året hvor fusion aftalerne stod i kø for at blive lavet. Som det er alle bekendt lavede vi to fusions aftaler, en med DGI Nordvest og en med DGI Nordjylland.

Læs mere

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015 FORANTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab 16 Foråret 2015 FORANTIK 16 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Lindevej 41, 7600 Struer Tlf 2479 7519 E-mail: hammitz@gmail.com Hjemmeside: www.antikhistorie.dk

Læs mere

I henhold til love for Newfoundlandklubben i Danmark 13 indkaldes hermed til generalforsamling

I henhold til love for Newfoundlandklubben i Danmark 13 indkaldes hermed til generalforsamling I henhold til love for Newfoundlandklubben i Danmark 13 indkaldes hermed til generalforsamling Lørdag den 12. maj 2007 kl. 18.00 Sted: ÅFS Centret, Paludan Müllersvej 110 8200 Århus N (www.aafs.dk) Dagsorden:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens 1.) Konstatering af møderet og stemmetal Jørgen Bitsch, Formand DMU, bød Hovedbestyrelsen og de fremmødte klubrepræsentanter

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Formandsberetning 12. marts 2012

Formandsberetning 12. marts 2012 Formandsberetning 12. marts 2012 Bestyrelsesmøder: Konstituerende møde i marts - juni, september, oktober og februar = 5 i alt. Bestyrelses-kursus-dag: De 3 nordjyske afd. holdt fælles kursusdag for afd.bestyrelser

Læs mere

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub. Husk standerhejsningen den 5. maj. Marts 2-2012

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub. Husk standerhejsningen den 5. maj. Marts 2-2012 FD-NYT Frederikssund Sejlklub Marts 2-2012 Husk standerhejsningen den 5. maj Frederikssund Sejlklub Kalvøvej 15, 3600 Frederikssund www. frederikssundsejlklub.dk Bestyrelse: Formand Lotte Moselund 30 26

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 24-feb 2009 Beretning 2008 Endnu et år er gået, et travlt år synes jeg, det har været hårdt arbejde, men bestemt også meget spændende. Jeg har i år haft mulighed

Læs mere

Start af SKOLE CUP. Kurset "VORT HOLD" afholdes for miniputafdelingen.

Start af SKOLE CUP. Kurset VORT HOLD afholdes for miniputafdelingen. Nord-Als Boldklub-s generalforsamling den 25.1.1996 Formandens beretning for året 1995. Side l af Jeg vil starte min beretning, som jeg har gjort det de sidste år - nemlig med at fortælle i store træk

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang for bestyrelsen Opkrævningsproblemer Tekniske problemer Programrådet Serviceaftale Afslutning Velkomst Velkommen til Langeskov Antennelaugs generalforsamling

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling for A/B Garvergården.

Referat ordinær generalforsamling for A/B Garvergården. Referat ordinær generalforsamling for A/B Garvergården. År 2011 tirsdag den 28. juni kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling for A/B Garvergården i ejendommens gård. Mødt var 19 andelshavere heraf

Læs mere

Årsberetninger for FSD 2014

Årsberetninger for FSD 2014 Årsberetninger for FSD 2014 Forlag Den nye udgave af Anders Lundbergs bog Stammen en grundbog blev udgivet. Udgaven er væsentligt udvidet i forhold til tidligere udgaver, idet den er på 442 sider mod de

Læs mere

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006 SRØ Årspris 2005 Jon Thonesen modtog SRØ s Årspris 2005 Prisen blev overrakt af Jette Sulsbrück ved Sanex Grand Prix I stævnet i Triton Ballerup, Søndag den 5. marts 2006 2 2006 April 2006 Info SRØ 16.

Læs mere

Køb & salg Sælges: BSA m22 1937. Som ny, total renoveret og indreg på sorte plader. Se foto. Kr. 34.000,- Kontakt 98 54 60 42

Køb & salg Sælges: BSA m22 1937. Som ny, total renoveret og indreg på sorte plader. Se foto. Kr. 34.000,- Kontakt 98 54 60 42 Aalestrup Klassisk Bil & MC Klub Klubbens idé og formål er at samle de klassiske- og veterankøretøjer der er i området. Kravet for at man kan optages i klubben er at man har, eller har interesse i, køretøjer

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

Nr. 4 November 2010 37. årgang

Nr. 4 November 2010 37. årgang Nr. 4 November 2010 37. årgang Dragør Sejlklubs hårdtprøvede dommerbåd - nu med fipskæg! 2 Nyt fra Bestyrelsen Kære medlemmer af Dragør sejlklub Så er bådene ved at være kommet på land, og de medlemmer,

Læs mere