Arbejdsplan Politiske fokusområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder"

Transkript

1 Arbejdsplan 2015 Indledning Året der er gået har været rigtig vildt for Studenterrådet. Det gælder både vores organisation, der er blevet større med flere aktive såvel som aktiviteter. Vi har reageret hver gang regeringen har fremlagt nedskæringer på vores uddannelse og forslag der forringer vores muligheder for at tage den uddannelse, vi ønsker. Vi har lavet pro-aktive kampagner for at forbedre kvaliteten i vores uddannelser og studiemiljøet på RUC. Vi har lavet den flotteste og mest gennemførte valgkamp i mands minde og fik den højeste valgprocent i dansk universitetshistorie. Vores organisation er stærkere og bedre stillet end nogensinde før. Det skal vi udnytte til at få konkrete sejre igennem, forbedre vores organisation og udvikle RUC. Denne arbejdsplan beskriver nogle af de prioriteter vi vil have det kommende år. Politiske fokusområder For at skabe de bedste uddannelser på RUC er vi nødt til at arbejde på alle mulige platforme, hvor vi kan få indflydelse. I de organer, hvor vi sidder fra fagudvalg og studienævn til universitetsbestyrelsen skal vi bruge vores repræsentative indflydelse. Vi skal begejstre studerende til at lave happenings, underskriftindsamlinger, aktioner og videregive informationer for at sætte fokus på vores mærkesager. Vi skal også være klar til mobilisere vores medstuderende, når der er behov for, at vi viser vi er mange, der står bag en sag. De vigtigste sager det kommende år handler om reformarbejdet, kvalitet i vores uddannelser og studiemiljø. RUC er gået reform-amok Et af de centrale politiske fokusområder, vi kommer til at have, er de mange kommende reformer af RUC s uddannelser. Bachelorreform I sommeren 2015 afslutter den første årgang på den nye reform deres bacheloruddannelse. Bachelorreformen har markeret en overordnet positiv udvikling i RUC s uddannelser, men har også båret præg af en række børnesygdomme, der har givet store udfordringer til de bachelorstuderende. Studenterrådet skal arbejde med udviklingen af bachelorreformen og få RUC til at lave en tilbundsgående evaluering af denne. Der skal laves lokal kvalitetss ikring af både de enkelte fag og sammenhængen mellem kurser og fag. For at få den bedst mulige bachelorstruktur skal vi sørge for studienævn, fagråd, fagudvalg, studieledere og huskoordinatorer inddrages mest muligt.

2 Kandidatreform RUC er i øjeblikket i gang med en kandidatreform, der laver en række grundlæggende forandringer i kandidatstrukturen bl.a. i semesterstrukturen og kombinationsmulighederne. Studenterrådet skal arbejde for at sikre at kandidatreformen også kommer til at medføre kvalitet i vores uddannelser til gengæld for de begrænsninger, der kommer til at blive på vores kombinationsuddannelser. Dette skal vi bl.a. gøre ved at understøtte det ar bejde, der bliver lavet i interimudvalgene. Dele af arbejdet med denne reform er allerede startet i efteråret 2014, men der skal følges op og imødekomme nogle af de udfordringer, der kommer. Kombinationsuddannelserne skal desuden kvalitetssikres så fagene kan arbejde sammen, specielt på K3. Fremdriftsreformen Fremdriftsreformen begyndte i efteråret 2014 at blive indfaset og vil være fuldt implementeret i sommeren Studenterrådet ser helst fremdriftsreformen helt afskaffet, fordi den vil betyde markant dårligere studietid for mange studerende på RUC. Alligevel skal vi arbejde med implementeringen af reformen på RUC, og det vil vi gøre, så den medfører færrest mulige konsekvenser og stramninger for RUC-studerende. Bl.a. skal vi sikre gode dispensationsmuligheder og fortsat ret til orlov. Derudover skal vi samle cases på studerende der kommer i klemme, som vi kan bruge i RUSK eller andre medier. Dimensionering Regerings dimensionering af uddannelser bliver noget, som kommer til at påvirke RUC de næste mange år, såfremt reformen ikke bliver rullet tilbage. Studenterrådet skal arbejde for at dimensioneringen af RUC s uddannelser ikke betyder forringelse og at en dårlig sit u- ation trods alt udnyttes positivt f.eks. skal vi arbejde for, at det mindre optag på bacheloruddannelser betyder bedre plads i plenum for vores medstuderende ikke blot at der optages færre huse. Endeligt skal vi holde os orienteret på de nationale dagsordener, da mange af disse reformer - f.eks. fremdriftsreformen - kommer fra ministeriet. Derfor skal vi arbejde tæt sammen med landets andre Studenterråd gennem Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Vi skal deltage i kampagner og være med til at sætte den nationale dagsorden, samtidig med, at vi skal vise hvilke konsekvenser de nationale reformer har for RUC.

3 Kvalitet i vores uddannelser Vi arbejder hele tiden på at forbedre og udvikle vores uddannelser. I år vil have to særlige fokusområder: projektarbejdet og feedback. Projektarbejdet skal udvikles Projektarbejdet er en essentiel del af RUC s uddannelser, men igennem den seneste tid ikke blevet udviklet. Projektarbejdet står i dag overfor flere udfordringer. Herunder manglende progression, ensformighed, dårlig vejledning mm. Vi skal sørge for at sætte projek t- arbejdet på dagsordenen i løbet af 2015 og starte en proces hvor vi får udviklet vores projektarbejde bedst muligt. Dette kan gøres ved at lave kurser i hvordan et projekt skrives - især med fokus på 1.semesterstuderende og på hvordan man skriver et projekt uden for sit hovedområde. Feedback er nøglen til læring Manglende feedback på opgaver, har været et tilbagevendende problem på mange fag. Hvis ikke der er ordentlig feedback bliver opgaverne ren test og ikke en del af et samlet læringsforløb. SAM-rådet har valgt at sætte fokus på dette problem og denne dagsorden skal St u- denterrådet også være med til at sætte og få spredt til andre områder end SAM. Samtidig skal vi understøtte SAM-rådet i deres arbejde bl.a. ved at tage det op i Akademisk Råd. Derudover skal Studenterrådet arbejde med en lang række sager, for at lave konkrete forbedringer for store grupper, af studerende: Den nye kandidatreform, samt dimensioneringen, presser en række studerende der i forvejen har meget få muligheder, når de skal være fagmoduler og kandidatfag. Særligt er dette et problem for studerende på Hum-Tek og HIB Studenterrådet skal derfor arbejde for, at der bliver oprettet flere kandidatfag for Hum-Tek, og at nuværende fag, f.eks. Performance Design og Kommunikation, bliver tilrettelagt sådan, at de kan placeres i Hum-Teks hovedområde. For HIB og andre internationale studerende skal Studenterrådet kæmpe for ved at sikre flere fag på engelsk. Studerende på en række fag har stadig for lidt timer, og det skal forsat være Studenterrådets fokus. Samtidig skal vi sætte fokus på forskerkontakten. Det skal være lettere at finde ud af hvornår ens undervisere og vejledere kan findes på campus, og de lokale miljøer skal styrkes så det bliver mere attraktivt for både studerende og forskere at mødes i uformelle sammenhænge. Metodeundervisning der nytter: Metodeundervisningen har brug for et løft. Statistikkurserne på Sam, progressionskurserne på Hum, den ikkeeksisterende videnskabsteori på Hum-Tek og manglen på undervisning i projektarbejdets teoretiske kunnen er alle eksempler på dette.

4 Dette arbejde skal bl.a. ske ved, at vi hele tiden stræber efter at være proaktive og sætte dagsordenen, både hvor vi er direkte repræsenteret og via samarbejder med Studienævn og Fagråd. Studiemiljø Studenterrådet skal fortsat arbejde for et bedre studiemiljø på RUC. Vi skal understøtte det sociale miljø både gennem vores udvalg og gennem vores politiske arbejde. Vi skal finde ud af hvordan de eksisterende husfællesskaber bedst kan udvikles fremadrettet. Derudover skal vi arbejde for at RUC fortsat investerer i tiltag der kan forbedre studiemiljøet på RUC. Der skal bl.a. arbejdes med: Fortsat sørge for ombygning af basishusene. Fokus på investeringer i faciliteterne på RUC, så de er tidssvarende og understøtter læring. Sørge for at studerende altid bliver inddraget i ombygningsprocesserne på RUC, især de studerende som skal bruge de nye faciliteter. Sørge for flere brugbare udendørsområder, som dem ved kantinen. At Studenterrådet skal lave sin egen studiemiljøundersøgelse, hvor vi kan evaluere RUC s studiemiljø blandt studerende. Igen og igen at nævne, at der mangler 1,5 mio. kr. til Studenterhuset. Oplysningsmuligheder for de studerende, så de bedste kan finde rundt i RUC s systemer osv. når de vil lave f.eks. fester, hvordan booker man overnatning. Det kan ske ved at have informationstavler i alle huse, oplæg i rusperioden og en Studente r- råds-app (#RUChacks). For at udvikle Studenterrådets egen studiemiljøindsats skal vi arbejde med vores udvalg og skabe god kontakt og understøtte udvalgenes arbejde. Herunder skal vi i vores udvalg blive bedre til at give de studerende mulighed for at bidrage og komme med nye ideer til udviklingen af studiemiljøet på RUC. Studenterrådet et arnested for debat Det sidste års tid har vi arbejdet med at udvikle vores politiske profil igennem kampagner såvel som debatter. Vi har fået vedtaget nogle politiske principper for Studenterrådet, der både kan understøtte vores politiske arbejde og skabe gennemsigtighed om vores holdninger. Arbejdet med Studenterrådets holdninger skal det kommende år fortsat udvikles. De t- te skal vi gøre ved både at tage politiske emner internt i bestyrelsen og eksternt med de RUC-studerende. Det kommende år er også karakteriseret ved, at der kommer et folketingsvalg. I den forbindelse kommer der en masse fokus på landspolitik, som vi skal udnytte til også at få sat

5 fokus på uddannelsespolitik, de problemer de seneste regeringsudspil har medført for de studerende og på værdien i, at den danske universitetsverden er divers og bl.a. har et universitet som RUC, der ikke ligner de andre, og heller ikke bør gøre det. Kampagner der virker! I Studenterrådet skal vi fortsat udvikle vores måder at lave aktivitet på. Det gælder især vores kampagner. Kampagnerne skal være inddragende, engagerende og med lokal forankring i eksempelvis fagråd. Kampagner er et middel til at opnå konkrete forbedringer og engagere flere i projektet for et bedre universitet. I løbet af 2015 skal vi som minmum lave tre kampagner: En forårskampagne, der enten sætter fokus på hvordan nationale sager rammer RUC eller på rent RUC-nære forhold. Studiestartskampagnen skal kick-starte Studenterrådet i sensommeren og præsentere Studenterrådet for de nye studerende. I Valgkampagnen skal vi igen ud at tale med vores medstuderende og få dem engageret omkring Studenterrådets projekt. Organisatoriske prioriteter Kontakt til studienævn og fagråd Studenterrådet har igennem længere tid prioriteret at arbejde med at skabe bedre kontakt til studenterrepræsentanterne i studienævn og institutråd. Der er desuden blevet opbygget fagråd tilknyttet hvert hovedområde, som fremadrettet skal udbygges. På flere institutter kommer der helt nye studienævn. Det er bl.a. gennem studienævnene at vi kan skabe kvalitet i vores uddannelser og skabe en sammenhæng mellem de ting der sker i Akademisk Råd og Universitetsbestyrelsen og til de studerendes hverdag. Vi skal løbende opkvalificere studenterrepræsentanterne i studienævn og institutråd og sikre, at vi får brugt den information, der ligger lokalt på studierne i vores øvrige arbejde. Fagrådene på de fire hovedområder er stadig en ny ting på RUC. Vi skal i Studenterrådet understøtte og styrke fagrådene i deres opstartsfase og bl.a. klæde fagrådene på til bedre at komme ud til fagudvalgene. For at opkvalificere og skabe sociale bånd mellem studenterrepræsentanter og fagrådsaktive skal Studenterrådet holde en weekendtur for disse. Derudover skal vi i det omfang der giver mening, sørge for at udbyde kurser og workshops for fagråd og studenterrepræsentanter.

6 Medlemskab af Studenterrådet #RUCliv #mitruc Studenterrådet har igennem det sidste år arbejdet med udvikling af vores medlemskab. Der er kommet en bedre sammenhæng mellem vores identitet som RUC-studerende og vores medlemskab i Studenterrådet. Det kommende år skal vi arbejde på at få gjort vores medlemskab mere synligt og få rekrutteret flere medlemmer. Vi skal derfor lave en medlemskabsindsats omkring studiestart i både forårs- og efterårssemesteret. Derudover skal vi fortsat tænke i hvordan vi bedst udvikler vores medlemskab, så det understøtter det faglige og sociale studenterliv på RUC. Vi har i vores medlemskabsudvikling lavet forskellige samarbejder. Bl.a. arbejder vi på at skulle lave forskellige faglige arrangementer i samarbejde med Academic Books. Vi har allerede afholdt det første af disse arrangementer og dette samarbejde ønsker vi at arbejde videre med og bruge i vores indsats for at rekruttere medlemmer. Kommunikation Studenterrådet skal i det kommende år arbejde på at udvikle vores kommunikation. Vi laver en masse seje ting i Studenterrådet, men er ikke altid gode til at kommunikere vores arbejde og sejre ud til de studerende. For at forbedre vores kommunikationsindsats skal vi bl.a. arbejde med: At ændre designet på hjemmesiden At bruge hjemmesiden mere aktivt, bl.a. skal den fungere bedre som service til at finde rundt i hvad der sker på RUC, hvordan reformer påvirker os studerende og hvordan man finder information på RUC s egen hjemmeside At udvikle vores materiale så de bliver mere forstålige og indbydende for alle studerende, herunder også internationale studerende. Igennem alt vores kommunikation med materialer og kampagner at sørge for at have et ens udtryk og et genkendeligt layout, herunder farven akademisk lilla. Vi skal lave vores eget nyhedsbrev. Vi skal hele tiden sørge for at tænke i både oralt og virtuel kommunikation og bruge alle de platforme, som vi har til rådighed. Herunder også platforme som Metroxpress. Vores kommunikation skal altid bære præg af at være henvendt til de RUC-studerende og være vinklet så de giver mening i studerendes hverdag. Frivilligkultur - Det sjoveste sted at være aktiv

7 Studenterrådet skal være et sted på RUC, hvor folk har lyst til at være aktiv. Vi skal være et åbent fællesskab, hvor vi er gode til hele tiden at få nye med. Samtidig skal nuværende aktive blive ved med at synes, at det er sjovt at være med og hele tiden føle en større tilkny t- ning til Studenterrådet og at der er en progression i deres videns- og aktivitetsniveau. Begge del kan vi komme nærmere ved at arbejde med at: Have åbne, fælles arbejdsdage, hvor man kan mødes og arbejde med de projekter man har gang i - også selv om det måtte. Have en let tilgængelig liste over hvem der har hvilke kompetencer i Studenterrådet Via forskellige platforme (hjemmesiden, Facebook og mails) hele informere vores medstuderende om aktiviteter de kan deltage i. Huske hyggen! Hver 1. torsdag i måneden skal vi hygge os sammen evt. i Studenterhuset. Opretter frivilligstillinger og mindre mere projektorienterede jobs. Det kunne f.eks. være noget med kommunikation, grafiker, research (eksempelvis af RUC ernes holdning). Lave en helårlig frivilligvæg eller -bog. Er gode til at belønne vores frivillige. Det skal ske gennem alternativ valuta såsom opkvalificering. Studenterrådet skal i 2015 være front-runner at udvikle frivillige på RUC s kompetencer gennem et lederskabskursusforløb for de frivillige der går forrest for at forbedre RUC. Hele tiden arbejder på at skabe et stærkere fællesskab og en fælles fortælling. Folk skal føle, at det nytter at være med i Studenterrådet. Det kan ske ved at lave fælles opnåelige målsætninger med de frivillige. Samtidig skal alle studerende kunne komme til Studenterrådet med nye projekter, som vi skal understøtte facilitere tilblivelsen af. Afslutning Alt dette og meget andet skal Studenterrådet i samarbejde med de studerende på RUC arbejde med i det kommende år. Det bliver en vildt sej proces, som skal bidrage til forbedringer i de studerendes hverdag. Studenterrådet skal være proaktivt og samtidig altid være klar til at gribe de bolde og rykke på dagsordener, der nu måtte komme - både nationalt og inden for RUC s rammer. Lad 2015 blive det vildeste år i Studenterrådets historie!

Indkaldelse til generalforsamling. 22. november 2014 kl. 12:00-19:00, Studenterhuset RUC 1. sal

Indkaldelse til generalforsamling. 22. november 2014 kl. 12:00-19:00, Studenterhuset RUC 1. sal Indkaldelse til generalforsamling 22. november 2014 kl. 12:00-19:00, Studenterhuset RUC 1. sal Indholdsfortegnelse Forslag til Dagsorden... 3 Forslag til Forretningsorden... 5 Bestyrelsens Beretning 2014...

Læs mere

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 1. Velkomst til generalforsamlingen 2. Formalia a) Valg af dirigenter: Stefan Larsen og Jakob Ruggaard er valgt som dirigenter. b) Valg af

Læs mere

Studenterrådets Generalforsamling

Studenterrådets Generalforsamling Studenterrådets Generalforsamling 21.november 2015 kl.12.00 Indhold FORSLAGDAGSORDEN 2 BESTYRELSENS BERETNING 3 ÆNDRINGSFORSLAG TIL VEDTÆGTERNE 9 OPSTILLINGER 10 UDKAST TIL ARBEJDSPLAN 2016 16 1 ud af

Læs mere

Studenterrådets arbejdsplan 2018

Studenterrådets arbejdsplan 2018 Studenterrådets arbejdsplan 2018 Politiske prioriteringer Værdien af uddannelse Det er for Studenterrådet afgørende, at fokus i uddannelsessektoren fjernes fra benhård resultat- og målstyring til at imødekomme

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 NB: Dagsordenen er revideret i forhold til den før mødet udsendte dagsorden. 1. FORMALIA 2. ORIENTERINGER 3. KONSTITUERING AF BESTYRELSEN 4. STUDIESTART 2012

Læs mere

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 VEDTAGET AF POLITIKKONFERENCEN, EFTERÅRET 2011 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) har i de senere år udviklet sig til en organisation, som hverken

Læs mere

Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC

Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC Indhold DAGSORDEN 2 BILAG 1 ORIENTERINGER 3 BILAG 2 FOLKETINGSVALG 6 BILAG 3 STUDIESTART 2011 8 1 af 8 Dagsorden 1. Formalia 14:00-14:10 a) Valg af

Læs mere

Et engageret studieliv

Et engageret studieliv i UCSJ Et engageret studieliv 22. april 2014 Nærværende politik for studenterinddragelse er udarbejdet i et samspil mellem organisationen UCSJ og de studerende på UCSJs grunduddannelser. Politikkens formål

Læs mere

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen 1 Arbejdsplan 2017 2 3 4 5 6 7 8 9 1: Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere, hvad Forretningsudvalget skal beskæftige sig med i Rådsåret 2017. Teksten er ikke udtømmende, men vil benævne

Læs mere

Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING

Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en organisation, der i stigende grad bliver dagsordensættende for det uddannelsespolitiske område og ungdommen i Danmark. Gennem en

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

- VORES LØSNINGER VORES UDDANNELSER. Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende

- VORES LØSNINGER VORES UDDANNELSER. Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende VORES UDDANNELSER - VORES LØSNINGER Forkortet udgave: 10 forslag der løfter kvaliteten af universitetsuddannelserne for de studerende DJØF Studerende og Danske Studerendes Fællesråd KVALITETSDEBATTEN TILBAGE

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Studenterrepræsentantens. guide til RUC

Studenterrepræsentantens. guide til RUC Studenterrepræsentantens guide til RUC 1 Indhold Arbejdet som studenterrepræsentant Dig og dit studienævn Institutrådet og dig Alt det du (måske) ikke vidste Vær proaktiv! Husk dine medstuderende Sådan

Læs mere

PF Formandens Årsfesttale 2017

PF Formandens Årsfesttale 2017 PF Formandens Årsfesttale 2017 Deres Kongelige Højhed, excellencer, ministre, kære undervisere, ansatte og medstuderende. Mine damer og herrer. Rigtig hjertelig velkommen til DTU og Polyteknisk Forenings

Læs mere

Rammer for God bachelorstudiestart på KU

Rammer for God bachelorstudiestart på KU KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God bachelorstudiestart på KU UDDANNELSESSERVICE Sagsbehandler Uddannelsesservice FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN K Rammer beskrevet i dette sagsnotat

Læs mere

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: It-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00

Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00 Bestyrelsesmøde 4. April 2013 kl. 16:00 19:00 Indhold FORSLAG TIL DAGSORDEN 2 BILAG 1: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 07.03.2013 3 BILAG 2: ORIENTERING FRA STUDU/FUNE 6 BILAG 3: ORIENTERING FRA UNIVERSITETSBESTYRELSEN

Læs mere

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Svarprocent Distribueret 72 71,3% Nogen svar 1 1,0% Gennemført 28 27,7% I alt 101 100,0% Spørgsmål til semestret: 6. semester

Læs mere

Strategipapir for Områdeudvalg for Sundheds- og omsorgsområdet

Strategipapir for Områdeudvalg for Sundheds- og omsorgsområdet Strategipapir for Områdeudvalg for Sundheds- og omsorgsområdet Opgaver og formål for Områdeudvalg for Sundheds- og omsorgsområdet Dette dokument er områdeudvalget for Sundheds- og omsorgsområdets strategipapir

Læs mere

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forretningsudvalget (FU)...3 FU-møde: 19. november 2014...3 FU-møde: 27. februar 2015...4 Elektronisk semesterevaluering...5

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer Politrådsmøde 25.02.13 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer 2.) Godkendelse af dagsorden og referat Begge godkendt uden indsigelser. 3.) Orientering

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

Kommunikationsstrategi for skoleområdet

Kommunikationsstrategi for skoleområdet Kommunikationsstrategi for skoleområdet Udarbejdet af skoleafdelingen september 2014 Den brændende platform Historiefortælling om skolen i Dragør Folkeskolen er en af de mest betydningsfulde institutioner

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Idé-DB DSR IDÉKATALOG til studiemiljøet på Danmarks Biblioteksskole De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Indledning Idé-DB er et forum under DSR, De Studerendes Råd, hvor de studerende

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Svarprocent Ikke-gennemført 3 8,1% Nogen svar 2 5,4% Gennemført 32 86,5% I alt 37 100,0% Spørgsmål til projektmodulet: Eksperimentel

Læs mere

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S C I E N C E U D D A N N E L S E R A M M E R F O R S T U D I E I N T R O D U K T I O N P Å B A C H E L O R U D D A N N E L S E R P Å S C I E N C E G Æ L D E N

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

Læringsmålsætninger for semestret - Ved semestrets start blev der informeret klart om målene for de to moduler på semestret

Læringsmålsætninger for semestret - Ved semestrets start blev der informeret klart om målene for de to moduler på semestret Evalueringsrapport, LOOP, 2. semester, efteråret 2013 Evalueringsrapporten er udsendt til 18 studerende den 29. januar 2014. Der er udsendt rykkermail to gange; den 6/2 og 14/2. Rapporten er samlet den

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

Studenterindflydelse i professionshøjskolerne. - Anbefalinger fra MVU - netværket.

Studenterindflydelse i professionshøjskolerne. - Anbefalinger fra MVU - netværket. Studenterindflydelse i professionshøjskolerne - Anbefalinger fra MVU - netværket. Indholdsfortegnelse Forord 1 Kommunikation og vidensdeling er vejen til udvikling 2 Studenterindflydelse i praksis 3 Studenterindflydelse

Læs mere

STRATEGI FOR STUDIEMILJØ. Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden

STRATEGI FOR STUDIEMILJØ. Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden STRATEGI FOR STUDIEMILJØ Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden 2016-2021 indledning Aalborg Universitets strategi for 2016-2021, Viden for Verden, beskriver studiemiljøet som et af sine

Læs mere

Arbejdsplan for rådsåret 2015

Arbejdsplan for rådsåret 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Bilag 8: Forslag til arbejdsplan for rådsåret 2015 Arbejdsplan for rådsåret

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den Referat: Oeconrådsmøde - mandag den 09.05.2016 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Marie Referent: Louise 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra mødet d. 11.04.2016 Referat fra mødet d. 11.04.2016:

Læs mere

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN ARBEJDSPLAN 2018 STUDENTERRÅDET VED AARHUS UNIVERSITET SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN 2018. 1 ARBEJDSPLAN FOR RÅDSÅRET 2018 Denne arbejdsplan har til formål at skitsere hvad Forretningsudvalget skal beskæftige

Læs mere

Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007

Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007 Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007 Vibe Aarkrog Studieleder for masteruddannelserne Formålet med dette notat er at opsummere de væsentligste resultater af

Læs mere

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Formål Formålet med retningslinjerne er at skabe en fælles ramme for en fagligt funderet praksis for studiestarten på de enkelte uddannelser.

Læs mere

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 1: Velfærdssamfund i forandring...

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t Arbejdsplan 2009 forår Arbejdsplanen er et vigtigt redskab for SR, idet den tydeliggør, hvad organisationen arbejder med. Frem for, som før set, at lave en detaljeret plan, der beskæftiger sig med alt

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 FORMÅL Formålet med kommunikationsstrategien er at understøtte Vesterbro Lokaludvalgs arbejde, og fungere

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 25. oktober 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 25. oktober 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 25. oktober 2010 1. november 2010 1) Præsentation af prorektor Prorektor Hanne Leth Andersen præsenterede sig og svarede på spørgsmål. 2) Formalia A) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov.

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Bestyrelsesdeltagere: Heidi Lindberg Hadsund, Julie Dalsgaard, Drude Rohde (UB), Therese Cederberg Nielsen (UB+FU), Martin Schäfer (FS), Alan Kernahan,

Læs mere

Referat for september-mr-møde

Referat for september-mr-møde Referat for september-mr-møde Deltagere: Christian, Ellen, Christine, Niels, Nikolaj, Mette I, Mette H, Caroline, Daniel, Kamilla, Julius, Archana, Estrid, Katrine, Tharsika, Tim, Agnes Afbud: Helene,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Mødedato: 18. september 2014 kl. 17.15 19.00 CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND ØSTER FRIGMAGSGADE 5 1353 KØBENHAVN K

Mødedato: 18. september 2014 kl. 17.15 19.00 CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND ØSTER FRIGMAGSGADE 5 1353 KØBENHAVN K Dagsorden 1) Velkommen Valg af ordstyrer og referent b. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde 2) Udkast til den nye kandidat-studieordning: Klyngevejledning af specialer: timetal, mødepligt/mødekrav

Læs mere

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Indhold Indledning...2 Lovgrundlag...2 Formål...2 Målsætning 1: Retningslinjer og krav...2 Målsætning 2: Professionel vejledning...2 Målsætning

Læs mere

Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 2. sem.+ BA-tilvalg

Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 2. sem.+ BA-tilvalg Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 2. sem.+ BA-tilvalg Bacheloruddannelsen i Anvendt Filosofi Studienævn for Uddannelse, Læring og Filosofi, AAU. Forår 2012 Evalueringsrapport, AF 2. semester + BA-tilvalg,

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014.

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. INSTITUT FOR PSYKOLOGI KØBENHAVNS UNIVERSITET Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. 18. SEPTEMBER 2014 Psykologi har i efteråret 2013

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

Evalueringsrapport. Evaluering af 2. semester på Master i Læreprocesser Specialiseringen i Ledelses- og Organisationspsykologi LOOP

Evalueringsrapport. Evaluering af 2. semester på Master i Læreprocesser Specialiseringen i Ledelses- og Organisationspsykologi LOOP Evalueringsrapport Evaluering af 2. semester på Master i Læreprocesser Specialiseringen i Ledelses- og Organisationspsykologi LOOP Efterår 2012 Evalueringsrapport, LOOP 2. semester, efterår 2012 Evalueringsundersøgelsen

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera ret 2015 Indhold Indledning... 2 Forretningsudvalget (FU)... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Møde den 9. oktober 2015... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

Bestyrelsesmøde 28. november 2011

Bestyrelsesmøde 28. november 2011 Bestyrelsesmøde 28. november 2011 1. Formalia Dirigent: Toke Referent: Marie Viuff Stemmeberettigede: 11. Fraværende med afbud: Torben, Esben, Laurids, Sofie, Emilie. Fraværende uden afbud: Jakob Harboe.

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSE17 Dato for evaluering: 12. februar 2019 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

SurveyXact Semesterevalueringsrapport KREA 1. semester foråret 2017

SurveyXact Semesterevalueringsrapport KREA 1. semester foråret 2017 SurveyXact Semesterevalueringsrapport KREA 1. semester foråret 2017 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 15 studerende den 7. juni 2017. Der er blevet den 19. juni og den 29. august

Læs mere

DIGITALISERING AF EVALUERING

DIGITALISERING AF EVALUERING DIGITALISERING AF EVALUERING Intern uddannelsesdag om educational-it Aarhus Universitet, 8. oktober 2015 DIGITALISERING AF UNDERVISNING PÅ BSS 1. Implementering af Blackboard i 2013 1. 1.200 undervisere,

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

FOR SF UNGDOM 2010-2011

FOR SF UNGDOM 2010-2011 5 10 15 20 25 30 35 LANDSLEDELSENS UDKAST TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM FOR SF UNGDOM 2010-2011 Perspektiv- og Handlingsprogrammet (PHP) udstikker politiske og organisatoriske retningslinjer for

Læs mere

Arbejdet med studieordninger

Arbejdet med studieordninger Arbejdet med studieordninger For at sikre de studerendes rettigheder og konstant hjælpe med at skabe den bedst mulige læreruddannelse er det nødvendigt løbende at have fokus på studieordningens kvalitet.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Grundkursus i

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL

RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL RESUME AF KONKLUSIONER OG ANBEFALINGER I DSF'S KVALITETSUDSPIL KAPITEL 1 FULDTIDSSTUDIER Danske studerende modtager i gennemsnit 12-13 timers undervisning om ugen. 30 40 % af de studerende på humanistiske

Læs mere

Sprogpolitik for RUC

Sprogpolitik for RUC ROSKILDE UNIVERSITETSCENTER Rektoratet Notat Sprogpolitik for RUC DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 11. januar 2006/HTJ 2006-00-015/0001 I Roskilde Universitetscenters strategiplan for 2005-2010 fastslås det

Læs mere

Studenterrådets Arbejdsplan

Studenterrådets Arbejdsplan sr.au.dk facebook.com/studenterraad Studenterrådets Arbejdsplan Rådsåret 2012 Arbejdsplan for rådsåret 2012 1 Politik Studenterrådet er en politisk organisation. Derfor skal Studenterrådet hele tiden have

Læs mere

Velkommen til statskundskab

Velkommen til statskundskab københavns universitet institut for statskundskab Velkommen til statskundskab 1 Velkommen til statskundskab 3 Bliv uddannet problemløser På Statskundskab i København bliver du uddannet til problemløser.

Læs mere

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Baggrund Med fusionen af tre tidligere fakulteter til Arts er der opstået behov for at skabe en fælles ramme med fælles retningslinjer

Læs mere

Ledere og Chefer 31.08.07

Ledere og Chefer 31.08.07 Ledere og Chefer 31.08.07 Information Jeg har adgang til den information, som jeg har brug for i mit arbejde. Mine lederkolleger er gode til at give information. Min chef er god til at informere. Mine

Læs mere

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier Handlingsplan for studiemiljøarbejdet på School of Culture and Global Studies/samfdelen/præciseret d. 4. marts 2014 Konkrete ønsker til teknisk forvaltning er markeret med gult: Områder til gruppearbejdspladser

Læs mere

Arbejdsplan for rådsåret 2016

Arbejdsplan for rådsåret 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Bilag 6: Forslag til arbejdsplan for rådsåret 2016 Arbejdsplan for rådsåret 2016 Indledning Arbejdsplanen har til formål

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 15. september 2014 kl. 16:00 17:15. Indholdsfortegnelse Dagsorden...2 Referat fra bestyrelsesmøde den 2. september 2014...

Bestyrelsesmøde. 15. september 2014 kl. 16:00 17:15. Indholdsfortegnelse Dagsorden...2 Referat fra bestyrelsesmøde den 2. september 2014... 2 4 Bestyrelsesmøde 15. september 2014 kl. 16:00 17:15 6 8 10 Indholdsfortegnelse Dagsorden...2 Referat fra bestyrelsesmøde den 2. september 2014...3 1 2 4 6 8 10 12 14 16 Dagsorden 1. FORMALIA (B) V/

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tirsdag d. 15.03.2011 kl. 19.30-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia (10 min) 02 Sager til behandling

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.)

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.) 28 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar REFERAT 1. Formalia (15 min.) Dato: 28. november 2011 Side 1/5 1.1 Godkendelse af dagsorden - godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

Opfølgning på Læringsbarometer 2018

Opfølgning på Læringsbarometer 2018 Gør tanke til handling VIA University College Opfølgning på Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Indledning Svarprocent: 62 % for campusuddannelse og særligt tilrettelagt forløb 70% for NET-uddannelsen På Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Den elektroniske semesterevaluering... 6 Modul 3: Samfundsøkonomi

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Stillingsopslag for Lakajer til rusvejledningen 2017

Stillingsopslag for Lakajer til rusvejledningen 2017 Stillingsopslag for Lakajer til rusvejledningen 2017 Rusformandskabet søger efter et hold af dedikerede lakajer til at hjælpe med at afvikle rusvejledningen i 2017. Holdet kommer til at bestå af 10 lakajer,

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN UDDANNELSE

FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN UDDANNELSE FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN UDDANNELSE Velkommen i Studienævnet Studenterrådet ved RUC 03 04 06 08 10 INDHOLD Velkommen i Studienævnet Sådan får du indflydelse på din uddannelse Kom godt i gang STUDU De studerendes

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL UNGE FOR LIGEVÆRD 1.september 2010 Kære UFL Vi er en lang række organisationer, som er gået sammen i en større ungdomskampagne, og vi vil rigtig gerne have jer med. Kampagnen hedder Unge ta r ansvar og

Læs mere