Forskerskatteordningen, lettere og hurtigere at få kvalificeret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forskerskatteordningen, lettere og hurtigere at få kvalificeret"

Transkript

1 - 1 Forskerskatteordningen, lettere og hurtigere at få kvalificeret udenlandsk arbejdskraft Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen lancerede i foråret et udspil til en reform af reglerne om international rekruttering. I slutningen af juni blev indgået en bred politisk aftale om denne reform. Det overordnede formål er at tiltrække og fastholde udenlandsk arbejdskraft. Reformen har 4 delmålsætninger, herunder og i første række den målsætning at gøre det lettere og hurtigere for virksomhederne at rekruttere højt kvalificeret international arbejdskraft. Nøgleordene er hurtige og fleksible opholdstilladelser. Samtidig lempes forskerskatteordningen (bruttoskatteordningen). Fast track-ordning Centralt er i denne sammenhæng står etablering af en såkaldt Fast track-ordning, der kan anvendes af certificerede virksomheder. En udenlandsk medarbejder i en certificeret virksomhed kan starte arbejdet, så snart der er indgivet en digital ansøgning, betalt gebyr samt ved ankomsten foretaget kontrol af identitet og af, om udlændingen er indrejst lovligt i Danmark. Fast track-ordningen giver mulighed for flere typer af ophold, således for:

2 - 2 Ophold til arbejde, hvor ansøgeren har en bruttoløn på minimum kr. årligt, Forskere, der er ansat på almindelige danske løn- og ansættelsesvilkår. Korttidsophold af maks. 3 måneders varighed. En person kan kun have et korttidsophold om året. Ophold, hvor der ansættes med uddannelsesmæssigt formål på højtkvalificeret niveau. For at kunne bruge fast track-ordningen, skal den enkelte virksomhed søge om at blive certificeret. En certificering forudsætter, at virksomheden opfylder en række betingelser, og gives for en 4-årig periode. Overholder virksomheden ikke kravene, inddrages certificeringen, og virksomheden gives karantæne og udelukkes fra certificeringsordningen i 2 år. Greencard-ordning Greencard-ordningen, der blev etableret i begyndelsen af 2007, giver mulighed for at få en opholdstilladelse for at søge job og arbejde i Danmark. Opholdstilladelse gives efter en individuel vurdering på baggrund af et pointsystem. En ansøger skal opnå i alt mindst 100 point, der tildeles efter fem kriterier: uddannelse, sprogfærdigheder, arbejdserfaring, tilpasningsevne og alder. Partierne bag reformaftalen er enige om at justere den nuværende greencard-ordning, så ordningen i højere grad understøtter virksomhedernes behov for højtkvalificeret arbejdskraft. Partierne bag reformaftalen er enige om, at det fortsat skal være en betingelse for at få opholdstilladelse efter greencard-ordningen, at udlændingen kan forsørge sig selv det første år i Danmark, og at ansøgeren ikke modtager hjælp efter lov om aktiv socialpolitik under opholdet.

3 - 3 Aftalepartierne er videre enige om at skærpe kravene til sprogkundskaber, så ansøgerens sproglige niveau i engelsk og tysk skal være højere, før det giver point. Endvidere skal sproglige kundskaber fremover kun kunne dokumenteres ved en anerkendt sprogtest. Samtidig skal pointsystemet målrettes efterspørgslen på arbejdsmarkedet, så ansøgere, der har en uddannelse inden for et område med mangel på arbejdskraft, kan gives 30 point mod i dag 10 point. Endvidere øges antallet af point, der gives for en eksamen fra et anerkendt universitet. Derimod skal det ikke længere være muligt at opnå point for arbejdserfaring og alder. Også varigheden af greencards og indtjeningskravene er blevet set efter i sømmene. Partierne bag reformaftalen er således enige om, at greencard fremover skal gives for to år i stedet for tre år. Efter ét år kontrolleres, om greencard-haveren har indberettet skattepligtig indkomst på mindst kr. Hvis ikke, skal greencardet inddrages. Endvidere skærpes betingelserne for at forlænge et greencard, så en greencard-haver inden for det seneste år forud for forlængelsen skal have tjent, hvad der svarer til den gennemsnitlige startløn for bachelorer på kr. (2014-tal). Det er på denne måde tanken at sikre i højere grad, at greencardhavere har lønforhold, der matcher deres uddannelsesniveau. Endelig er der enighed om at begrænse greencard-haveres ret til at medbringe deres familie. For at greencard-haverens medfølgende familie kan få opholdstilladelse i Danmark, skal greencard-haveren således kunne dokumentere at være i beskæftigelse med en lønindtægt, der modsvarer kontanthjælpssatsen for enlige ikke forsørgere over 30 år, svarende til kr. om måneden (ca kr. om året), før. Herudover skal greencard-haveren kunne forsøge sin familie. Forskere Et tredje led i målsætningen om lettere og hurtigere arbejdskraft er at give udenlandske forskere enklere og lettere adgang til Danmark. Der er enighed om at ændre reglerne således, at:

4 - 4 For forskere bortfalder opholdstilladelsen ikke, hvis de opgiver deres bopæl eller udrejser af Danmark i mere end 6 måneder. Forskere fritages for det almindelige krav om arbejdstilladelse for ophold her i landet i en periode på op til 3 mdr. Potentielle ph.d.-studerende, der skal deltage i screeningsforløb, fritages for arbejdstilladelse i op til 3 måneder. Forskere får mulighed for at arbejde delvist i Danmark og i udlandet, og kravet om fuldtidsbeskæftigelse afskaffes. Reglerne for opholdstilladelse som ph.d.-studerende strømlines, så alle ph.d.- studerende gives opholdstilladelse efter samme regelsæt, betaler det samme gebyr og får seks måneders jobsøgningsophold efter aflevering af ph.d.- afhandlingen. Universiteterne får mulighed for at ændre stillingsindholdet inden for samme universitet, uden at der skal ansøges om ny opholds- og arbejdstilladelse. Styrelsen for arbejdsmarked og Rekruttering skal dog orienteres om væsentlige forringelser i løn- og ansættelsesvilkår for at sikre, at de fortsat er sædvanlige efter danske forhold. Forskerskatteordningen lempes For den udenlandske arbejdskraft har måske særligt de skattemæssige forhold under opholdet stor betydning ved overvejelser om immigration til Danmark. I skattelovgivningen er der fastsat en særlig beskatningsordning for udlændinge, der får ansættelse hos danske virksomheder. Ordningen går ud på, at forskere og andre nøglemedarbejdere kan vælge at lade sig beskatte med 26 pct. af bruttoindkomsten i en eller flere perioder af en samlet varighed på op til 5 år (60 måneder) i stedet for almindelig indkomstbeskatning efter normale danske regler. Antallet af udlændinge, der har gjort brug af ordningen siden begyndelsen af 00 erne har været støt stigendende til i 2010 og herefter med et lille fald i Der er i loven fastsat en række betingelser for at gøre brug af den særlige skatteordning:

5 - 5 Bl.a. skal udlændingen for det første efter ansættelseskontrakten med den danske arbejdsgiver have krav på en løn, der udgør mindst kr. om måneden (2014) plus ATP. Mindstekravet til lønnen skal sikre, at skatteordningen målrettes mod højt kvalificerede medarbejdere, som det er vanskeligt at rekruttere. Med den nye reformaftale skal dette lønkrav nedsættes med kr. til kr. Lønkravet gælder dog ikke for personer, der skal udføre forskningsarbejde, og hvis kvalifikationer som forsker er godkendt af en forskningsinstitution eller et forskningsråd. Endvidere kan forskere gøre brug af ordningen, selvom de har været skattepligtige til Danmark af lønindkomst i forbindelse med kortere ophold som gæsteundervisere og lign. på et universitet eller en anden forskningsinstitution inden for de seneste 10 år, se herom nedenfor. Dernæst må udlændingen ikke indenfor de seneste 10 år forud for ansættelsen have været fuldt eller begrænset skattepligtig til Danmark af lønindkomst eller indkomst ved selvstændig virksomhed, pension m.v. For det tredje må udlændingen ikke indenfor de seneste fem år forud for ansættelsen have haft direkte eller indirekte del i ledelsen, kontrollen med eller kapitalen i den virksomhed, hvor vedkommende ansættes. Andre initiativer De ovenfor beskrevne initiativer skal alle bidrage til at gøre det lettere og hurtigere for virksomhederne at rekruttere højt kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Ved reformen suppleres indsatsen samtidig med initiativer, der skal bidrage til at forbedre modtagelsen af og fastholde den udenlandske arbejdskraft. Eksempelvis er det tanken at forbedre myndighedernes information og kommunikation på engelsk. Man kan så blot undre sig over, at det ikke er igangsat tidligere.

6 - 6 Studerende Reformaftalen indeholder herudover en række initiativer, der er rettet mod andre målgrupper. Det drejer sig bl.a. om initiativer, der i videre omfang end i dag skal fastholde udenlandske studerende. Bl.a. er aftalepartierne enige om at oprette en ny ordning, hvor internationale dimittender, der afslutter en dansk kandidat- eller ph.d.-grad, får mulighed for at ansøge om et etableringskort, der giver opholdstilladelse til et etableringsophold i Danmark. Det er et krav, at de pågældende er selvforsørgende. Det betyder bl.a., at et etableringskort betinges af, at den internationale dimittend ikke modtager hjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller dagpenge på dimittendvilkår efter lov om arbejdsløshedsforsikring o

Faktaark: Indholdsfortegnelse

Faktaark: Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Fast track-ordningen Forslag om målretning af greencardordningen Forskerskatteordning lempes med 10.000 kr. pr. måned Initiativer om internationale grundskolepladser og flere udbud

Læs mere

Informationsmøde Aarhus Universitet. 15. januar 2015

Informationsmøde Aarhus Universitet. 15. januar 2015 Informationsmøde Aarhus Universitet 15. januar 2015 Dagens program Reform af international rekruttering Fast track-ordningen Ny betingelser for forskere/gæsteforskere Ny betingelser for ph.d. studerende

Læs mere

Aftale om en reform af international rekruttering Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft

Aftale om en reform af international rekruttering Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft 26. juni 2014 Aftale mellem Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Aftale om en reform

Læs mere

Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft. udspil til en reform af international rekruttering

Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft. udspil til en reform af international rekruttering Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft udspil til en reform af international rekruttering April 2014 Lettere adgang til højtkvalificeret arbejdskraft udspil til en reform af international rekruttering

Læs mere

Oplæg Aarhus Universitet

Oplæg Aarhus Universitet Oplæg Aarhus Universitet Fuldmægtig Rikke Kragh-Larsen 9. oktober 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l sfr@sfr.dk Dagens program Kort om 3. kontor i

Læs mere

Kontorchef Annedorte Elklit Pedersen. 10. maj Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l

Kontorchef Annedorte Elklit Pedersen. 10. maj Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l Informationsmøde Aarhus Universitet Kontorchef Annedorte Elklit Pedersen 10. maj 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l sfr@sfr.dk Dagens program Kort

Læs mere

Informationsmøde Aarhus Universitet. Fuldmægtig Rikke Kragh-Larsen 2. april 2014

Informationsmøde Aarhus Universitet. Fuldmægtig Rikke Kragh-Larsen 2. april 2014 Informationsmøde Aarhus Universitet Fuldmægtig Rikke Kragh-Larsen 2. april 2014 Dagens program Kort om den nye styrelse og organisation Kort om ansøgningsprocessen, herunder biometri Fordele og ulemper

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale Personregister (Reform af international rekruttering m.v.

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale Personregister (Reform af international rekruttering m.v. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale Personregister (Reform af international rekruttering m.v.) 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 863 af

Læs mere

Redegørelse om udviklingen i forskerskatteordningen

Redegørelse om udviklingen i forskerskatteordningen Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 88 Offentligt Redegørelse J.nr.13-6433324 Redegørelse om udviklingen i forskerskatteordningen Indledning I forbindelse med lovbehandlingen af L 81 1 - Ændring af

Læs mere

Regeringens udspil til en reform af international rekruttering

Regeringens udspil til en reform af international rekruttering Den 10. april 2014 Regeringens udspil til en reform af international rekruttering 1. Indledning og samlet vurdering Udspil til reform af international rekruttering Regeringen har den 10. april præsenteret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 169 Folketinget 2015-16 Fremsat den 5. april 2016 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie Krarup (DF), Christian Langballe (DF), Merete Dea Larsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 169 Folketinget 2015-16 Fremsat den 5. april 2016 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie Krarup (DF), Christian Langballe (DF), Merete Dea Larsen

Læs mere

Informationsmøde Aarhus Universitet

Informationsmøde Aarhus Universitet Informationsmøde Aarhus Universitet Fuldmægtig Rikke Kragh-Larsen 22. oktober 2013 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l sfr@sfr.dk Dagens program Kort om

Læs mere

Jobplan skader arbejdsmarkedets fleksibilitet

Jobplan skader arbejdsmarkedets fleksibilitet 08-0334 - JEHØ/JEFR - 29.02.2008 Kontakt: Jens Frank - jefr@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Jobplan skader arbejdsmarkedets fleksibilitet Regeringen, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Ny alliance indgik

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere)

Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 248 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 14-3331457 Udkast Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen for udenlandske

Læs mere

S 3084 - Offentligt. Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for andre sammenlignelige landes green-card-ordninger sammenlignet

S 3084 - Offentligt. Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for andre sammenlignelige landes green-card-ordninger sammenlignet S 3084 - Offentligt Dato: 27. juni 2006 Kontor: Internationalt kontor J.nr.: 2006/4010-249 Sagsbeh.: NFI Fil-navn: S 3084 Besvarelse af spørgsmål nr. S 3084 stillet af folketingsmedlem Elsebeth Gerner

Læs mere

Aarhus Universitet Forskerskatteordningen for ansatte på AU

Aarhus Universitet Forskerskatteordningen for ansatte på AU Aarhus Universitet 6. 3. 2013 Forskerskatteordningen for ansatte på AU KSL 48E-F foredragets overskrifter Ordningens indhold - overordnet Betingelser ved indrejsen Betingelser ved udrejsen hvis ønske om

Læs mere

International rekruttering

International rekruttering International rekruttering Vækst og øget velstand forudsætter et stort og kvalificeret udbud af arbejdskraft. Regeringen har derfor siden sin tiltrædelse gennemført en række ordninger og initiativer, der

Læs mere

Opholds- og arbejdstilladelse til forskere. Aarhus Universitet, onsdag den 11. oktober 2017 v/ fuldmægtig Julie Sveistrup Erhverv, SIRI

Opholds- og arbejdstilladelse til forskere. Aarhus Universitet, onsdag den 11. oktober 2017 v/ fuldmægtig Julie Sveistrup Erhverv, SIRI Opholds- og arbejdstilladelse til forskere Aarhus Universitet, onsdag den 11. oktober 2017 v/ fuldmægtig Julie Sveistrup Erhverv, SIRI Undgå ulovlig arbejdskraft hyppige fejl og fælder Arbejde i jobsøgningsperioden

Læs mere

Diskussionsoplæg: Danske virksomheders rekruttering af kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft og internationalt talent

Diskussionsoplæg: Danske virksomheders rekruttering af kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft og internationalt talent Diskussionsoplæg: Danske virksomheders rekruttering af kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft og internationalt talent Disruptionrådets sekretariat Januar 2018 Spørgsmål til drøftelse 1. Hvordan sikres

Læs mere

Informationsmøde Aarhus Universitet. Nanna Rytter Larsen,

Informationsmøde Aarhus Universitet. Nanna Rytter Larsen, Informationsmøde Aarhus Universitet 13. oktober 2011 Nanna Rytter Larsen, nbh@us.dk Meddelte opholdstilladelser til forskere i 2 Meddelte opholdstilladelser til forskere i 2. halvår af 2010 Forskersagernes

Læs mere

Aarhus Universitet Forskerskatteordningen for ansatte på AU

Aarhus Universitet Forskerskatteordningen for ansatte på AU Aarhus Universitet 14. 11. 2012 Forskerskatteordningen for ansatte på AU KSL 48E-F foredragets fokuspunkter Hyppigste problemer ved indrejsen Hyppigste problemer ved udrejsen hvis ønske om at vende tilbage

Læs mere

Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft

Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft Februar 2006 Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft På en række områder bliver det stadig vanskeligere at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven Skatteudvalget 2010-11 L 81 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-351-0035 Udkast Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Ændring af skatteordningen for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven Lovforslag nr. L 63 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Nedsættelse af vederlagskravet i skatteordningen

Læs mere

Udenlandsk arbejdskraft

Udenlandsk arbejdskraft GODE RÅD OM Udenlandsk arbejdskraft 2008 GODE RÅD OM UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Udgivet af DANSK ERHVERV Læs i denne pjece om: Indholdsfortegnelse Reglerne for opholds- og arbejdstilladelse 3 Betingelser

Læs mere

Analyse 13. februar 2012

Analyse 13. februar 2012 13. februar 2012 Beskatning og migration af højtlønnede udlændinge: Erfaringerne med forskerskatteordningen* Henrik Kleven, London School of Economics og Esben Anton Schultz, Kraka Forskerskatteordningen

Læs mere

FAKTAARK: Generelt om erhvervsordningerne

FAKTAARK: Generelt om erhvervsordningerne Notat FAKTAARK: Generelt om erhvervsordningerne Tredjelandsstatsborgeres ophold i Danmark med henblik på arbejde sker efter en række ordninger. Fordelingen på ordningerne samt medfølgende familie fremgår

Læs mere

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Af Chefanalytiker Klaus Jørgensen og cheføkonom Martin Kyed Analyse 7. juni 2015 Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Der ligger en udfordring i at tackle

Læs mere

Styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft 3. oktober 2018

Styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft 3. oktober 2018 Styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft 3. oktober 2018 Regeringen ønsker en udlændingepolitik, der går på to ben. Danmark skal have en stram og konsekvent udlændingepolitik over for flygtninge

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udmøntning af regeringens udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft m.v.

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udmøntning af regeringens udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft m.v. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udmøntning af regeringens udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft m.v.) I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1117 af 2. oktober

Læs mere

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om: Mere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven Lovforslag nr. L 81 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven (Ændring af skatteordningen for udenlandske

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale Personregister

Lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale Personregister LOV nr 1488 af 23/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr.2014-7257 Senere

Læs mere

De danske regler vedrørende muligheder for opholdstilladelse

De danske regler vedrørende muligheder for opholdstilladelse Notat: De danske regler vedrørende muligheder for opholdstilladelse i Danmark Indhold 1. Introduktion... 2 2. Kort resume... 2 3. Visum (kort ophold)... 7 4. Permanent opholdstilladelse... 8 5. Arbejde...

Læs mere

Lovforslaget om en reform af international rekruttering mv. blev sendt i ekstern høring den 22. september 2014 med frist til den 20. oktober 2014.

Lovforslaget om en reform af international rekruttering mv. blev sendt i ekstern høring den 22. september 2014 med frist til den 20. oktober 2014. Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 61 Bilag 1 Offentligt N O T A T Resumé og kommentarer til høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og lov om Det Centrale

Læs mere

Udenlandsk arbejdskraft gavner Danmark - også i krisetider

Udenlandsk arbejdskraft gavner Danmark - også i krisetider Organisation for erhvervslivet 27. april 29 Udenlandsk arbejdskraft gavner Danmark - også i krisetider AF ØKONOMISK KONSULENT JENS ERIK ZEBIS, JEZS@DI.DK Lempelige regler for tilgangen af udenlandsk arbejdskraft

Læs mere

Rapport om Udvikling i International Rekruttering November 2018

Rapport om Udvikling i International Rekruttering November 2018 Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Rapport om Udvikling i International Rekruttering November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1 Resumé...

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget L 161 Bilag 2 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget L 161 Bilag 2 Offentligt Udlændinge- og Integrationsudvalget 216-17 L 161 Bilag 2 Offentligt Notat Udlændinge- og Integrationsudvalget 31. marts 217 Ekstern høring vedr. L 161 lovforslag om ændring af udlændingeloven (forhøjelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 151 Folketinget 2018-19 Fremsat den 6. februar 2019 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udmøntning af regeringens udspil

Læs mere

Aarhus Universitet onsdag den 12. oktober Af Maria Nielsen Züleyha Özden

Aarhus Universitet onsdag den 12. oktober Af Maria Nielsen Züleyha Özden Aarhus Universitet onsdag den 12. oktober 2016 Af Maria Nielsen Züleyha Özden Dagens Program Indrejsevisum Ph.D Dispensation for bortfald Orlov Fast track-ordningen Medfølgende familie Grønland/Færøerne

Læs mere

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem BEK nr 640 af 2/06/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2008/4001-87 Senere

Læs mere

Fakta-ark. Udviklingen i international rekruttering Indholdsfortegnelse

Fakta-ark. Udviklingen i international rekruttering Indholdsfortegnelse Fakta-ark Udviklingen i international rekruttering 2014-2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Datagrundlag og metode... 2 Afrapporteringens opbygning... 3 1. Fast-track ordningen... 3 2. Start-up Denmark...

Læs mere

NYT FRA HR. Frihed til nyuddannede. Registrering af seniordage. Skattemæssige faldgruber forskerbeskatning

NYT FRA HR. Frihed til nyuddannede. Registrering af seniordage. Skattemæssige faldgruber forskerbeskatning NYT FRA HR Frihed til nyuddannede Registrering af seniordage Skattemæssige faldgruber forskerbeskatning Opholdskrav for ret til arbejdsløshedsdagpenge mv. FRIHED TIL NYUDDANNEDE Ansatte AC har med virkning

Læs mere

Analyse af Etableringskortet. Marts 2019

Analyse af Etableringskortet. Marts 2019 Analyse af Etableringskortet Marts 2019 Registeranalyse SAMMENFATNING Der gives flere tilladelser under ordningen 1.194 tilladelser er givet under ordningen fra den trådte i kraft i 2015 til den 30. september

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor J. nr.: 2002/4109-2 Notat om anvendelse af henholdsvis 24 års kravet, jf. udlændingelovens 9, stk.

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov for Færøerne om udlændinges adgang til opholdstilladelse. med henblik på visse former for beskæftigelse foretages

Forslag til lov om ændring af lov for Færøerne om udlændinges adgang til opholdstilladelse. med henblik på visse former for beskæftigelse foretages Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsbeh: Kristoffer Aagren Sagsnr.: 2014-966-0039 Dok.: 1088469 U D K A S T Forslag til lov om ændring af lov for Færøerne om udlændinges adgang til opholdstilladelse

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet skriftlige bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet skriftlige bemærkninger til lovforslaget: Høringsnotat om de indkomne høringssvar vedrørende lovforslag nr. L 168 om ændring af udlændingeloven (Beløbsordningen) UDLÆNDINGE-, INTEGRATIONS- OG BOLIGUDVALGET Christiansborg DK-1240 København K Tel.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2007/2 LSF 132 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2007/4009-71

Læs mere

Ansættelse af udlændinge

Ansættelse af udlændinge Gode råd om Ansættelse af udlændinge Det kan være svært at holde styr på reglerne og vilkårene for at ansætte udlændinge i danske virksomheder. Denne pjece giver et overblik over mulighederne for at ansætte

Læs mere

Lov nr. Hovedindhold Bemærkning Ø F S R V K I O 1364 af 28.12.2011

Lov nr. Hovedindhold Bemærkning Ø F S R V K I O 1364 af 28.12.2011 11. juni 015 Sådan har partierne stemt om udlændingepolitik siden valget i 011 Om præcis en uge skal vi til stemmeurnerne og afgøre, hvem der skal lede Danmark de næste 4 år. Men hvad mener de enkelte

Læs mere

Opholds- og arbejdstilladelse til nye EU-borgere. - Vejledning til arbejdsgiverrepræsentanter

Opholds- og arbejdstilladelse til nye EU-borgere. - Vejledning til arbejdsgiverrepræsentanter Opholds- og arbejdstilladelse til nye EU-borgere - Vejledning til arbejdsgiverrepræsentanter i RAR Maj 2004 Fra 1. maj 2004 udvides EU til også at omfatte borgere fra Øst- og Centraleuropa. I forhold

Læs mere

Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Adgang til kvalificeret arbejdskraft A d g a n g t i l k v a l i f i c e r e t a r b e - Mangel på hænder må ikke bremse væksten i Danmark 4. oktober 2018 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Lønmodtagerbeskæftigelsen stiger og har

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 163 Folketinget 2016-17 Fremsat den 22. marts 2017 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Ny opholdsordning for medfølgende

Læs mere

FORSKERBESKATNING KSL 48 E-F

FORSKERBESKATNING KSL 48 E-F FORSKERBESKATNING KSL 48 E-F FORSKERBESKATNING - INDSTATIONERING Hovedregel: Medarbejdere fra udlandet skal betale almindelig skat i Danmark af løn optjent i Danmark Undtagelse: Kildeskattelovens 48 E-F

Læs mere

Skattenedslag til 64-årige i arbejde

Skattenedslag til 64-årige i arbejde Skattenedslag til 64-årige i arbejde Med den gode beskæftigelsessituation er der brug for alle på arbejdsmarkedet. Ikke mindst de erfarne kræfter blandt seniorerne. Imidlertid vælger mange seniorer at

Læs mere

Forskerbeskatning - indstationering

Forskerbeskatning - indstationering Forskerbeskatning - indstationering Hovedregel: Medarbejdere fra udlandet skal betale almindelig skat i Danmark af løn optjent i Danmark Undtagelse: Kildeskattelovens 48 E-F om beskatning efter forskerskatteordningen

Læs mere

Forskerbeskatning - indstationering

Forskerbeskatning - indstationering Forskerbeskatning - indstationering Hovedregel: Medarbejdere fra udlandet skal betale almindelig skat i Danmark af løn optjent i Danmark Undtagelse: Kildeskattelovens 48 E-F om beskatning efter forskerbeskatningsordningen

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2015

Forskerordningen. Skat 2015 Forskerordningen Skat 2015 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 3. kvartal 2018

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 3. kvartal 2018 Nøgletal for området International Rekruttering Efter 3. kvartal 218 Erhvervsområdet Dansk og udenlandsk arbejdskraft på brancheniveau Figur 1: Antal beskæftigede i Danmark beregnet for august 218 fordelt

Læs mere

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 4. kvartal 2018

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 4. kvartal 2018 Nøgletal for området International Rekruttering Efter 4. kvartal 218 Erhvervsområdet Dansk og udenlandsk arbejdskraft på brancheniveau Figur 1: Antal beskæftigede i Danmark beregnet for november 218 fordelt

Læs mere

Udkast til forslag til. Lov om ændring af udlændingeloven

Udkast til forslag til. Lov om ændring af udlændingeloven Udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Ny opholdsordning for medfølgende familie til hjemvendende udlandsdanskere med visse beskæftigelsesmæssige kvalifikationer) 1 I udlændingeloven,

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, trainee-stipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

XG1_da_280815 Ansøgning om opholdstilladelse i Danmark med henblik på at opnå dansk autorisation eller som volontør

XG1_da_280815 Ansøgning om opholdstilladelse i Danmark med henblik på at opnå dansk autorisation eller som volontør Ansøgningsskema XG1_da_280815 Ansøgning om opholdstilladelse i Danmark med henblik på at opnå dansk autorisation eller som volontør Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Jobcenter Holbæk og Jobservice Danmark Program- og afdelingsleder Jette Ammar Kristoffersen Integrationskoordinator Anette

Læs mere

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 1. kvartal 2018

Nøgletal for området International Rekruttering. Efter 1. kvartal 2018 Nøgletal for området International Rekruttering Efter 1. kvartal 218 Erhvervsområdet Dansk og udenlandsk arbejdskraft på brancheniveau Figur 1: Antal beskæftigede i Danmark beregnet på fjerde kvartal 217

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2016

Forskerordningen. Skat 2016 Forskerordningen Skat 2016 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

Fleksibelt arbejdsmarked 13

Fleksibelt arbejdsmarked 13 Fleksibelt arbejdsmarked Hvis danske virksomheder skal være konkurrencedygtige, skal de have adgang til kvalificeret arbejdskraft. Et fleksibelt dansk arbejdsmarked sikrer, at arbejdskraften let kan finde

Læs mere

De danske skatteregler bygger grundlæg- Samrådsspørgsmål C - talepapir. Samrådsspørgsmål C. Skattereglerne opstiller.

De danske skatteregler bygger grundlæg- Samrådsspørgsmål C - talepapir. Samrådsspørgsmål C. Skattereglerne opstiller. Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14 FIV Alm.del endeligt svar på spørgsmål 129 Offentligt Tale 18. juni 2014 J.nr. 13-6419017 Samrådsspørgsmål C - talepapir Samrådsspørgsmål C På baggrund af artiklen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 127 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 127 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 127 Offentligt Fredag d. 10. april 2015 Til beskæftigelsesministeren og folketingets arbejdsmarkedsordførere I forbindelse med det valg der snart bliver

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, traineestipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

Overligger: Udenlandsk arbejdskraft

Overligger: Udenlandsk arbejdskraft Disruptionrådets sekretariat Overligger: Udenlandsk arbejdskraft Januar 2018 Overliggeren indeholder en kort opsummering af hovedpointerne i følgende papirer om udenlandsk arbejdskraft udarbejdet til 5.

Læs mere

INTEGRATIONSMINISTERIET

INTEGRATIONSMINISTERIET Til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2010 INTEGRATIONSMINISTERIET UNDERSØGELSE AF GREENCARD- ORDNINGEN INTEGRATIONSMINISTERIET UNDERSØGELSE AF GREENCARD-ORDNINGEN

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om genindførelse af pointsystemet for ægtefællesammenføring m.v.

Forslag til folketingsbeslutning om genindførelse af pointsystemet for ægtefællesammenføring m.v. 2013/1 BSF 88 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 2. april 2014 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Christian

Læs mere

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese Lederne Bornholm Fyraftensmøde om efterløn 2. november 2010 Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 1. Hvad er efterløn 2. Ret til den fleksible efterløn 3. Efterlønsbevis 4. 2 års regel

Læs mere

BRITISK NEJ TIL EU KAN RAMME 10.000 BRITER I DANMARK

BRITISK NEJ TIL EU KAN RAMME 10.000 BRITER I DANMARK BRITISK NEJ TIL EU KAN RAMME 10.000 BRITER I DANMARK Kontakt: Senioranalytiker, ph.d., Maja Kluger Rasmussen +45 30595587 mkr@thinkeuropa.dk Researcher, Sarah Vormsby +45 21865630 sav@thinkeuropa.dk RESUME

Læs mere

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark 7. oktober 8 Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark Om spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen består af 19 spørgsmål om udenlandske virksomheders syn på Danmark som investeringsland.

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning LOV nr 601 af 14/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 3. maj 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 10/27352

Læs mere

Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister

Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister Notat 14. marts 2017 Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister Danmark er internationalt ved at have et attraktivt brand med hensyn til at etablere teknologiiværksættervirksomhed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2017-18 Fremsat den 20. marts 2018 af Martin Henriksen (DF), Pernille Bendixen (DF), Bent Bøgsted (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Christian Langballe

Læs mere

Tiltrækning af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Tiltrækning af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft Tiltrækning af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft Øget international rekruttering skal fremtidssikre Danmark Danmark har behov for markant mere international arbejdskraft. Den demografiske udvikling

Læs mere

Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet

Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet Aalborg Universitet Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet Revisionshistorik Revisionsdato

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

lavtlønnede ligger marginalskatten i Danmark (43 pct.) på niveau med OECD-gennemsnittet 4.

lavtlønnede ligger marginalskatten i Danmark (43 pct.) på niveau med OECD-gennemsnittet 4. Danmark har den 3. højeste marginalskat i OECD for højtlønnede Marginalskatten for højtlønnede i Danmark er den 3. højeste i OECD. Med 63 pct. ligger marginalskatten 14 pct.point over gennemsnittet i OECD

Læs mere

Reform af førtidspension og fleksjob

Reform af førtidspension og fleksjob Reform af førtidspension og fleksjob Reform af førtidspension og fleksjob aftalens hovedpunkter. Reform af førtidspension og fleksjob aftale Regeringen (Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Radikale

Læs mere

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering - Ved Direktør Jakob Jensen BRHS og jobcentre 20. juni 2013 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S l sfr@sfr.dk Baggrund

Læs mere

Fleksibelt arbejdsmarked 15

Fleksibelt arbejdsmarked 15 Virksomhedernes muligheder for omstilling og tilpasning af produktionen er afgørende for konkurrenceevnen. Arbejdsmarkedets fleksibilitet er centralt, da det bidrager til, at virksomhederne løbende har

Læs mere

Regeringen, Dansk Folkeparti, De radikale og Ny Alliance har 28. februar 2008 indgået forlig om regeringens jobplan.

Regeringen, Dansk Folkeparti, De radikale og Ny Alliance har 28. februar 2008 indgået forlig om regeringens jobplan. Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 10/2008 Løn og arbejdsforhold 11. marts 2008 Politisk aftale om jobpakke Regeringen, Dansk Folkeparti, De radikale og Ny Alliance har 28. februar 2008

Læs mere

Erfaringsopsamling efter ændring af beløbsordningen den 1. juli 2017 Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Erfaringsopsamling efter ændring af beløbsordningen den 1. juli 2017 Styrelsen for International Rekruttering og Integration Erfaringsopsamling efter ændring af beløbsordningen den 1. juli 2017 Styrelsen for International Rekruttering og Integration 1.0 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 1.0 Sammenfatning 3 2.0 Beskrivelse af

Læs mere

Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden

Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden Danmark af Nana Wesley Hansen & Anne Marie Boesen Nana Wesley Hansen FAOS Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier Sociologisk

Læs mere

KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september 2015)

KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september 2015) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen BUDGETNOTAT KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september

Læs mere

Orientering til de regionale netværk

Orientering til de regionale netværk 16. maj 2012 Orientering til de regionale netværk Nye regler for ægtefællesammenføring fra den 15. maj 2012 Folketinget har den 8. maj 2012 vedtaget nye regler for ægtefællesammenføring. Reglerne vil gælde

Læs mere

Reformforslag til besparelser for 5,25 mia. kr. på overførselsområdet

Reformforslag til besparelser for 5,25 mia. kr. på overførselsområdet VLAK-regeringen har meldt ud, at den vil finde besparelser på 5,25 mia. kr. på overførselsområdet som finansiering til skattereformen. VLAKs målsætning er, at disse besparelser skal øge beskæftigelsen

Læs mere

1) Udlændingen er fyldt 18 år, men endnu ikke fyldt 30 år på ansøgningstidspunktet.

1) Udlændingen er fyldt 18 år, men endnu ikke fyldt 30 år på ansøgningstidspunktet. Notat Oversigt over praktikantordning Opholdstilladelse som praktikant meddeles efter udlændingelovens 9 k, stk. 1. De nærmere betingelser for at udstede opholdstilladelse som praktikant fremgår af bekendtgørelse

Læs mere

Læger på arbejde i Norge

Læger på arbejde i Norge - 1 Læger på arbejde i Norge Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en dom fra Højesteret er der nu sat et punktum for skattefrihed af danske lægers indkomst ved arbejde for det norske Rigstrygdeverk.

Læs mere

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende 1. Definitioner 2. Generelt 3. Information i forbindelse med studievalg 4. Partnere og agenter 5. Adgangskrav 6.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og kildeskatteloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og kildeskatteloven Lovforslag nr. L 82 Folketinget 2016-17 Fremsat den 15. november 2016 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og kildeskatteloven

Læs mere

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018 Opdateret september 2018 Opkvalificering af ny medarbejder Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde de rigtige tilbud om kompetenceudvikling. I dette dokument kan du få et overblik

Læs mere

Fleksibelt arbejdsmarked 15

Fleksibelt arbejdsmarked 15 Ledighed Et fleksibelt arbejdsmarked bidrager til, at arbejdskraften anvendes effektivt, og ledige hurtigt finder ny beskæftigelse. Hvis efterspørgslen falder i dele af økonomien, skal arbejdskraften kunne

Læs mere

FLERTAL SIGER JA TAK TIL HØJTUDDANEDE EU-BORGERE

FLERTAL SIGER JA TAK TIL HØJTUDDANEDE EU-BORGERE BRIEF 28. april 2015 FLERTAL SIGER JA TAK TIL HØJTUDDANEDE EU-BORGERE Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Projektmedarbejder, Kereto Gormsen +45 60 13 83 19 lkg@thinkeuropa.dk

Læs mere