Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008"

Transkript

1 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med Apollo Rejser. Hotel Mario er et 2+ hotel vi havde en 1 værelses lejlighed. Hotellet er ganske udmærket, god plads i lejligheden, rent og pænt, ordentlig rengøring o.s.v. Hvis man endelig skal sige noget skidt er det småting som størrelsen på badeværelset (gå ind og bak ud) samt køkkenudstyret. Det er, som der er skrevet i brochuren, meget enkelt. Eftermiddagssolen på balkonen er også meget hård, men naturligvis dejligt, hvis man ikke kan få sol og varme nok. Hotellet ligger ca. 30 meter fra stranden, og man kan benytte poolen ved hotellet (Ekatarini), der ligger lige ovre på den anden side af vejen. På ringvejen, der ligger ca. 20 meter til den anden side, er der indkøbsmuligheder ved 2 supermarkeder. Man skal lige gå ca. 100 meter længere ud af vejen (altså væk fra byen). Man kan også benytte nogle små hyggelige stier ved at gå lidt ned mod stranden og så til højre. Så alt i alt vi var særdeles tilfredse med området og hotellet. Stranden Megali Ammos er en rigtig dejlig sandstrand. Den er vist omkring 1 km. Lang. Der er masser af strandstole og de fleste med fornuftig plads imellem hinanden. Lejeprisen for 2 liggestole og en parasol nu er oppe på 8 euro de fleste steder, men hvis man går en smule i retning væk fra byen kan man spare 1 euro, og tilmed få et lille bord med i prisen. På Hotellet Mira Mare, der ligger på stranden, spiser man rigtigt godt til frokost og ligeså på Taverna Thessaloniki (www.taverna thessaloniki.com). Denne taverna kan absolut også anbefales til en god middag om aftenen pragtfuld udsigt, god betjening, fornuftige priser og rigtig god mad og ikke mindst rigtig fornuftig størrelse på deres ouzo, når man bestiller sådan en Medens vi nu er ved restauranterne i dette område, kan også anbefales en frokostrestaurant en smule længere henne ad stranden (altså retning væk fra byen). Jeg kan ikke huske navnet, men fra stranden skal man lige op af et par trin, og kommer så op på en græsplane, hvor man sidder Hotel Mira Mare Hotel Mario

2 under træer og palmer, og kigger ud over vandet og stranden, og nyder en iskold draught beer (helst en halv liter) til en gang græsk salat, omelet, sandwich eller hvad man nu er til. For enden af stranden ind mod byen ligger der en taverna Taverna Twilight. Restauranten ligger lidt underligt, for den fungerer også som gennemgang fra stranden op til den vej, der fører gennem en skov ind til byen. Men der er en fin udsigt, og man spiser også rigtigt godt der. Endelig oplevede vi også atmosfæren på Taverna Edem, der ligger på selve ringvejen lige over for den vej, der går ned til stranden og hotel Mario (ved siden af tank stationen). På Taverna Edem er der jævnligt levende musik og/eller dans. Det varierede lidt fra uge til uge, men der blev annonceret med det på et skilt ved vejen. Maden, betjeningen og priserne var helt OK kan absolut anbefales. Ligeledes prøvede vi en dag deres Take Away (Pork Kebab og grillet kylling). Det var absolut pæne portioner med både ris, pommes frites og salat. Byen Skiathos By er en pæn stor by, men med masser af charme og hygge. Der er en pæn stor handelsgade og masser af små snørklede stræder på begge sider af hovedgaden specielt i den gamle del af byen. Det er sjovt at gå rundt i byen i disse stræder, for det er næsten helt sikkert, at man farer lidt vild eller i hvert fald kommer igennem nogle nye stræder, som man ikke tidligere har set. Der er pænt og rent i byen. Der nogle smukke udsigtspunkter rundt omkring i byen. Find f.eks. den restaurant, der er en ombygget vindmølle (The Windmill). Ligeledes er der en smuk tur op til det klokketårn, der har et ur på tårnet. Turen langs vandkanten (eller så tæt man nu kan komme på vandkanten) ud til en lille halvø, skal også prøves. Her kommer man tæt på det græske hverdagsliv. En af de ting, man falder over, når man besøger Skiathos for første gang, er hvor grønt og frodigt, der er overalt.

3 Restauranter i byen Den taverna vi kan anbefale på det kraftigste, er Taverna Alexandros (http://www.skiathosinfo.com/business/alexandros.htm#alex). Den ligger i en af de smalle gader i den gamle bydel på et lille torv. Der sidder en ældre herre og spiller guitar, og en gang imellem også et par andre. Man sidder under et stort træ betjeningen og maden er helt i top. Mere hyggeligt findes det ikke. Herudover er restauranten i den gamle vindmølle (http://www.skiathoswindmill.gr og så absolut også et besøg værd. Det er ikke billigt, men det er god mad, og en helt fantastisk udsigt.

4 Bag den gamle havn er der en stejl gade med en masse restauranter, hvor der er udsigt ud over havnen. En af dem vi prøvede her, var Taverna Kontiki. Desværre blev vi slemt skuffede ikke over maden men over betjeningen. Det føltes som om, de stod på lur og nogle gange endda pustede os i nakken for at vi kunne skynde os, at blive færdige, så bordet kunne lejes ud en gang mere. Havnen Havnepromenaden er delt i to ved den nye havn og ved den gamle havn. Imellem de 2 havne ligger halvøen Bourtzi. Dér, på en pinjetræsbeklædt bakke, ligger en meget hyggelig café med en fantastisk udsigt over havet. Her kan man på varme sommeraftener nyde koncerter og anden underholdning. For enden af den gamle havn er der et fiskemarked. Man kan gå op ad nogle trapper op på den måde komme rundt i den gamle bydel, og også komme over på den anden lille halvø, der ligger der. For enden af den nye havn er der et torv, hvor der er busstoppested. Det er nemt at finde ud af, for der er kun 3 busruter. Den ene er langs sydkysten til alle strandene. Der er 26 busstop fordelt på ca. 12 km. Der er afgang ca. hver halve time. En anden busrute går til klostret Evangelistria. Det er en mindre bus. Det er vist nok også denne bus, der klarer den tredie busrute nemlig den, der kører ud til stranden på den anden side af lufthavnen. Sejlture Vi var med på 2 sejlture, da vi var på Skiathos. Den ene tur var en tur rundt om øen, hvor der var stop følgende steder: Fotostop ved en hule Lalaria stranden Kastro Katigiorgis, Pilio Tsougria øen Det var en fantastisk dejlig tur.

5 Der var dog en ændring i forhold til den annoncerede rute, idet vi kom til fastlandet og byen Katigiorgis, Pilio i stedet for Aselinos. Dette var dog absolut ikke et minus tværtimod. Katigiorgis er en helt fantastisk lille hyggelig by. Det var her vi fik den bedste Mousaka, vi nogensinde har prøvet at få. Hulen Lalariastranden Kastro Katigiorgis, Pilio Tsougria Den anden sejltur vi var med på, var til den lille ø, Tsougria, der ligger lidt uden for Skiathos. Vær opmærksom på, at det ikke er samme sted man kommer til på øen med de forskellige både. Den mellemstore båd, vi var med på rundt om øen, lagde til et helt andet sted, end den lille båd gjorde. Det betød, at vi fik et helt andet positivt indtryk af Tsougria, da vi tog med den lille båd. Lufthavnen En dag gik vi en tur ud til lufthavnen. Her er der en gammel vindmølle, der er lavet om til café. Der hænger et opslag på døren ved vindmøllen, hvor man kan se ankomst og afgangstider for flyene. Det er en stor oplevelse at stå i vandkanten og se de store fly komme ind til landing. Man føler man får dem lige i hovedet. Pas på, når de letter. Hvis du ikke bliver væltet omkuld af lufttrykket, så bliver du støvet fuldstændigt til. Det er en imponerende støvsky, sådan en jetmaskine kan hvirvle op, når der kommer gang i motorerne. Men det skal opleves!.

6 Klostret Evangelistria Vi tog den lokale bus op til klostret Evangelistria. Klosteret er blevet istandsat, og fremstår meget flot.. Der er en rigtig flot gårdsplads med masser af forskellige dyr og blomster. Inde i klosteret er der et museum, (3 euro i entre) hvor der er mange spændende ting at se. Kan absolut anbefales. Vær dog opmærksom på, at tage masser af vand med. Der er ikke mulighed for at købe hverken mad eller drikke i klosteret, og den nærmeste taverna ligger 2 km. derfra på vejen op mod Kastro. Vi tog med bussen kl fra havnen, og kunne komme tilbage omkring kl. 14. Der var dog ikke så meget at se, at vi kunne få så lang tid til at gå, og vi orkede ikke at gå de 2 km. op til tavernaen i den stegende hede. Da vi netop ikke havde ekstra vand med, valgte vi så at ringe efter en taxa, der kunne køre os tilbage til byen igen. Det kostede 9,5 euro OK. Koukounaries stranden Denne strand kan absolut anbefales et besøg. Det er en helt fantastisk sandstrand og meget lækkert vand. Der er gode muligheder for at købe mad og drikkevarer på stranden. Der er en helt OK taverne på stranden med gode frokostretter. Vi tog med bussen (Busstop 4 ved Megali Ammos stranden) og til sidste stoppested (busstop 26). Prisen var 1,8 euro, så det er da til at have med at gøre. Fra stoppestedet er der kun ganske kort til stranden. Det er i øvrigt samme stoppested, der skal bruges, hvis man vil besøge Banana beach. Der er blot omkring 1 km. mere at gå. Konklusion Skiathos er helt sikkert et sted, der skal besøges igen. Der er på denne ø alt hvad vi ønsker på en ferie. Det vi specielt lagde mærke til, når vi sammenlignede med andre græske rejsemål, var at der er meget mere grønt og frodigt, strandene er meget bedre end andre steder, og maden er mere græsk end på de andre feriemål. Man skal ikke tage til Skiathos, hvis man vil opleve en masse historiske og kulturelle ting, for der er stort set ikke andet en klostret og Kastro ruinerne, men hvis man vil nyde den græske atmosfære, den græske mad, det gode vejr og de dejlige strande ja, så er Skiathos helt perfekt.

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013

Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Sommerferie på den vestlige side af Kreta fra den 30. august til 7. september 2013 Fly fra Tirstrup lufthavn, indkvartering i lejlighed på Pelle Steve II i Chania. Primera Air var transportør og Bravo

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Og der er meget at opleve i Torrevieja og mange ture at tage på inden for en radius på 50 100 km.

Og der er meget at opleve i Torrevieja og mange ture at tage på inden for en radius på 50 100 km. TORREVIEJA og MANGE FLERE STEDER...PÅ EGEN HÅND... Denne feriedagbog er i grunden ikke en dagbog men oplysninger om Torrevieja Costa Blanca Spanien en lille guide om noget af det du kan se og opleve af

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Turen går til Californien (sommeren 2011)

Turen går til Californien (sommeren 2011) Turen går til Californien (sommeren 2011) Vores første tur til USA, der var virkelig spænding på. Da vi er medlem af FDM, kunne vi lave vores ruteplan på AAA (USA svar på FDM), det var en fantastisk måde

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Los Boliches. Vi vågner op til en noget anderledes ferie i år. For 2. gang i vores efterhånden lange liv, skal vi flyve sammen på ferie - og det

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

København d. 9 marts 2010. Fantastisk golfrejse

København d. 9 marts 2010. Fantastisk golfrejse København d. 9 marts 2010 Fantastisk golfrejse I begyndelsen af august 2009 annoncerede C&C Travel med en golfrejse til Sri Lanka, som vi besluttede os til at købe. Vi syntes imidlertid, at vi ville spille

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

Sri Lanka januar 2013

Sri Lanka januar 2013 Sri Lanka januar 2013 Bestil/køb visum hjemmefra: http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp;jsessionid=lnqvrhknpqwryl21l9ld72ztxtdxgrqhnq5vtztf yq8jpk2xxhxp!63663358?locale=en_us Vores tur startede

Læs mere

3F Personalets Feriefond Lejligheden i Spanien

3F Personalets Feriefond Lejligheden i Spanien 3F Personalets Feriefond Lejligheden i Spanien 3F personalets feriefonds lejlighed ligger i Spanien (Costa del sol), lige uden for Fuengirola i det område som hedder Los Pacos tæt op af Los Boliches og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 7, Nummer 45 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... November 2007 I dette nummer: Redaktøren 1 Tur til Flygrakan i Sverige 1 Julefrokost 1 Weekendtur til Sverige 2 Julemærkehjemmet

Læs mere

Maddes rejse! 26-27.12.08

Maddes rejse! 26-27.12.08 Maddes rejse! 26-27.12.08 Endelig kom den store rejsedag, hvor Pernille og jeg, skulle ned til de tre andre fra Olsen klanen!!! Vi besluttede os for, at hygge sammen i Skalleren, indtil vi skulle afsted.

Læs mere

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk!

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk! www.jimdurain.dk Lhasa to Kathmandu Det er faktisk længe siden jeg sådan rigtigt har været ude at cykle en længere tur. Bevares, vi har haft rigtig mange lækre ture omkring Tianjin og JiXian, og turene

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Bulgarien & Grækenland

Bulgarien & Grækenland Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Bulgarien & Grækenland Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping '08 Udsnit af Ferieboliger Sol & Vand 2008 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

En kort sommertur for to til Alzase

En kort sommertur for to til Alzase En kort sommertur for to til Alzase Turen starter fra Skive søndag d. 20. Juli 2008. Vi er klar til at køre ud af indkørslen på Nøddevej kl. 8.55, fem minutter før det oprindeligt var planlagt. Det er

Læs mere

Maddes rejse! 26-27.12.08

Maddes rejse! 26-27.12.08 Maddes rejse! 26-27.12.08 Endelig kom den store rejsedag, hvor Pernille og jeg, skulle ned til de tre andre fra Olsen klanen!!! Vi besluttede os for, at hygge sammen i Skalleren, indtil vi skulle afsted.

Læs mere

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Der er langt ned til Europas sydvestlige hjørne, men med fly kombineret med en organiseret tur eller leje-mc fra firmaet Motocadia kan det på en

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere