Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra."

Transkript

1 Bilag 2: Empiriske undersøgelser i Hotel Scary Foretaget fra d Oktober 2014 Overvejelser omkring observationerne er oplistet i nedenstående skema. Skemaet er ikke fulgt slavisk, men virkede vejledende for mit fokus i observationerne. Observationsskema: Scene nr. Antal Hvad Hvordan Hvad Hvad (placering i forløbet) publikummer (Gruppestørrelse) sker der? reagerer publikum? virkede? virkede ikke? Tid/antal grupper observeret på placeringen Spørgsmål til deltagerne i køen: Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra. - Hvorfor vil i prøve HS? To drenge på 12 år fra Holbæk: Der var nogle fra skolen, der havde prøvet det sidste år, og det havde været vildt fedt og skræmmende!. For at få en oplevelse og blive skræmt! Så har vi noget at fortælle de andre om i skolen efter ferien 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Jeg søger et adrenalin-rush.

2 - Hvad er det, som I søger i en oplevelse som Hotel Scary? / Hvad gør det til noget, som man gerne vil opleve? Hvad giver den her oplevelse kvalitet/værdi? 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Chokeffekten. Og spændingen op til 24-årig kvinde fra Lyngby: Gyset. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Variationen - At det ikke er en oplevelse, som vi kan få resten af året. Og så passer det jo bare så godt ind i resten af Tivolioplevelsen. - Hvad forventer I, at der sker derinde? To drenge på 12 år fra Holbæk: At der kommer sådan nogle mænd, der bevæger sig langsomt hen mod os, eller tager fat i os. - Hvad ville være det mest uhyggelige? To drenge på 12 år fra Holbæk: Hvis de pludselig kommer frem og overrasker os. Hvis der er noget levende derinde Alt levende, som man ikke kan se, er ulækkert!. Pige, 20 år: Hvis noget faldt ned lige foran os, eller over os: f.eks. et sort tæppe det ville være klamt! Eller hvis man fik en masse spindelvæv i ansigtet! - Hvordan er det at stå her i køen? / Har I set nogle af de uhyggelige karakterer i området? Hvordan virkede det? To drenge på 12 år fra Holbæk: (de var lige blevet overrasket af Oldfruen): Shiiit, jeg blev forskrækket!. De to drenge står og tripper rundt på stedet og er spændte. Den ene får kolde og siger, at han ikke ved om han tør, hvis det er den slags (uhyggelige skuespillere som Oldfruen), der er inde i HS. Begge drenge synes, at det er med til at give spænding i maven, at de uhyggelige karakterer går rundt i området omkring køen. Den ene dreng endte med at have

3 opbygget så meget spænding i køen og i indslusningen (hvor oldfruen kom ud og hentede holdet før os), at han endte med ikke at gå med igennem. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Karaktererne er med til at opbygge spænding i forhold til det der skal ske inde i Hotel Scary. Det er ligesom en smagsprøve. Man kommer i den rigtige stemning. Observationer fra gangbroerne I Hotel scary: (Noter taget på Iphone) Generelt: en præmis for folks reaktioner er, at de frivilligt er gået derind. Dvs. At de har en eller anden form for interesse. Og derfor leger de fleste med. Men hvorfor er der nogen, der ikke gør? Scene 1/2: indgang/reception Trykpust: Skriger lllllllll Griner llllll Lyder overrasket lllll Upåvirket ll Lyd: et gammelt klokkespil. En rungende/hul/susende lyd Telefonen ringer rustent. Folk går sammenkrøllede med krummet ryg. De er på vagt. De tager fat i hinanden, griber fat i hinandens jakkeærmer og kraver. Klamrer sig til hinanden. Nogle hold bevæger sig i en masse for at holde sig sammen, så der ikke er nogle skuespillere, der kan komme imellem dem. Hold 4. Havde så travlt med at kigge på scenografien, at de kiggede væk i det øjeblik

4 Receptionisten kom frem, dvs. Da den forreste pige vendte sig om, stod han lige foran hende. Hold 10: en pige så ikke engang Receptionisten, men begyndte at skrige, fordi veninderne gjorde det. Hold 11: går som futtog og gemmer sig bag hinanden. Den første vil ikke ind i receptionen. 12: de skriger slet ikke, men har et spændt smil over ansigtet (en blandet familiegruppe). 13: en teengruppe, der skriger bare døren til receptionen går op. Selv drengene holder om hinanden. 14: det skarpe hjørne giver en fed effekt. Det tøver med at gå om hjørnet. Andre skynder sig omkring hjørnet: den bagerste frygter, at der kommer nogen bagfra. 17: råber shiiit da Receptionisten kommer frem. 18: unge fyre er knap så påvirkelige: de griner i højere grad. 25: pas på, siger en ved det skarpe hjørne. 27: de første der ringer på klokken i receptionen og er afventende. 28: voksne mænd der skriger 29: et overrasket "uh" fra en mor-type. 31 og 32: faderen går bagerst. De unge piger forrest. I gangen kan skuespillerne lege med det skarpe hjørne, forhænget fra receptionen, og at sidde i hjørnet og se sovende ud. Virker det, når folk har registret en menneskelig skikkelse? Så ved folk, at der sidder en, og de forventer, at der kommer til at ske noget. Altså går lidt af chokeffekten af, vil jeg mene. Elevatoren: Gardinet før elevatoren er effektfuldt, når Receptionisten kommer ud pludseligt! Han genner dem ind i elevatoren. Snakker hårdt til dem. Slår sine nøgle mod spejlet = pludselig høj lyd. Får de fleste til at fare sammen. Han går sammenkrøllet som en krøbling. Strittende hår. Snuser til folk, kommer helt op i deres ansigt. Det er rigtig godt for fortællingen, at han skal trykke på elevatorknappen. Da den går ud, starter illusionen om, at en elevator kører, Receptionisten bevæger sig som om den er ved at crashe. Bevægelse i gulvet og lyden understreger illusionen. Under elevatorkørslen går lyset ud, og en mølle med snore sænker sig over gæsternes hoveder. Denne følelse af, at noget kribler i håret, kunne godt forstærkes. 1-2: effekten af at Receptionisten gemmer sig i mørket, så de tror han er gået ud, virker: chok.

5 9 ud af 10 gange. Man kan tydeligt se allerede i elevatoren, om folk leger med. Forskellen er, og folk flytter sig hurtigt, nærmest vælter ind i eletoren og klumper sig sammen i hjørnet, eller om de nærmest dalrer ind i elevatoren. Så fortæller deres kropssprog, at de ikke er med på at lege/ leve sig ind i konceptet. Pokerrummet: 1: en pige gik ind i scenekanten og skreg helt, fordi hun gik og ventede på noget? Og lige bagefter var Dukkemanden der og skræmte hende. Dobbelt chok. "Jeg tør ikke" (gå forbi Dukkemanden). Han rører dem lige efter, at de er overbevist, at alle er dukker. Hovedet i væggen sidder ikke er godt sted. De løber forbi inden de når at se det. Det virker virkelig godt, når Dukkemanden splitter gruppen på midten. Så halvdelen af gruppen ser den anden halvdel blive bange. Nogle tør ikke bevæge sig forbi bordet, mens andre bevæger sig hurtigt forbi, overbevist om, at alle er dukker. Det har stor effekt om lyset er slukket, lige når de går ind i et nyt rum, eller om det er tændt (de skiftende lampetter). Når elevatordøren går op til et helt sort pokerrum, eller hvis der er lyst, og det bliver mørkt, lige når de er trådt ind i rummet, så stopper de op og tøver. Man kan se, at flere stivner og reagerer med frygt for, hvad der skal ske. Omvendt så vader folk ind, hvis lampetten er helt lyst op. Elevatordøren burde udløse, at lyset går ud, og så blænder langsomt op. En pige kigger sig bange over skulderen på vej ud af elevatoren. De når at gå forbi Dukkemanden, i troen om at de 4 er dukker. Her er effekten, at Dukkemanden trækker den lang tid nok til at de er overbeviste om ham som dukke, og så tager han røven på dem. Jeg er i tvivl om, hvor stor effekt "strangers in the Night"-sangen har. Er den overhovedet uhyggelig? Og bemærker folk boaen? Forstår de, at det skal ligne et spøgelse? Dukkemanden pointerer, at den er hængt op, så det ligner en måge: m-form, og ikke som om, at boaen smyger sig om et par kvindeskuldre.

6 Langt størstedelen har fokus mod pokerbordet og går og vurderer. De går simpelthen og krymper sig sammen med ryggen mod scenekanten. Måske registrerer de hurtigt, at der ikke er nogle menneskelige karakterer i sceneområdet og udelukker, at der sker noget på scenen. Og derfor vender fokus mod pokerbordet, der ikke på samme måde er let aflæseligt. Her er der noget at lege med, men omvendt lyder det på gæsterne som om, at de forventer, at en af dukkerne må være levende. Og når den viser sig at være det, kan man sige, at konceptet indfrier forventningerne. Er det så for forudsigeligt? Gr. Lyset går ud inde i pokerværelset, da gruppen er på første kryds: "Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre". Råber en pige. Hun har fuldstændig mistet orienteringen. En anden i gruppen forsøger at hjælpe og styre hende: Bare gå lige frem, forsigtigt! Gr. En pige råber til de andre: "hurtigt hurtigt hurtigt" da på skal passere pokerbordet. Hun er ubekvemt ved situationen og vil bare forbi man er jo drevet af noget (frygt), når man råber hurtigt hurtigt hurtigt og Pas på!. Hun er så revet med af situationen, at hun forsøger at styre gruppen igennem for at overleve. Biblioteket: Karin er virkelig god i rollen som lille pige, fordi hun ser så absurd ud pga. sin størrelse og sin grovhed. Måske kunne et mere autreret cast have en ny virkning. Det pludselige klonk, når Dukkemanden sætter sit glas, i kombination med, at han rejser sig, er en god chok-giver. Hovedet i væggen inde i pokerværelset: Det virker ikke som om, at det virker hver gang, men at Dukkemanden kommer til at aktivere det, når han går tilbage til sin placering ved bordet. Gr. Der ser at hovedet kommer ud af væggen: en peger derover for at vise en anden ung mand det, og da Dukkemanden rejser sig op med klonket, får det et chok. Gr. En prikker til en dukke, der ligger henover bordet på skulderen.

7 Samspillet mellem Lillepigen og Dukkemanden: "Åh, nu er der to" - løber igennem børneværelset og op ad trappen. "Jeg kan ikke mere" - en anden i gruppen siger "fuck det er sjovt". Det tyder på, at der sker rigtig meget i en gruppe, hvor venner morer sig over hinanden. En gruppe udenlandske gæster: unge. de var med på spøgen. Levede sig ind i 'fortællingen'. Dukkemanden leder dem lige i fælden hos Lillepigen: et gruppe teenagepiger bliver så forvirret, at de tre bare klumper sig sammen midt i biblioteket og går i cirkel. De kan ikke samle sig om at finde retningen videre fordi de er så kørt op. En ny reaktion: en kvinde i slut tyverne sætter sig på hug, fordi hun er så overrasket, og må lige samle sig sek. inden hun kan gå videre. Hvem eller hvad åbner biblioteksdøren? På en måde ville det have en ret sjov virkning, hvis den først åbnede når folk stod i hjørnet. Det kunne give en illusion om, at Dukkemanden og Lillepigen trængte dem op i en krog, hvor de ingen udvej havde. En lettelse /creepy, når døren går op. Børneværelset: de kigger derind. De fleste ser ud til at væmmes ved alle de døde dukker. Og skynder sig videre op af trappen. En pigestemme lala'er. Gr. Nogle er så forskrækkede fra biblioteket, at de næsten ikke kan finde vej videre op af trappen. De stopper bare op og kigger på Julie i døren.. Så må hun lede dem videre op af trappen. Andre stormer op af trappen og bemærker nærmest ikke det klamme pigeværelse. En mand går helt uforstyrret forbi Lillepigen. Tilgengæld vender han sig og ser, om nogen kommer efter ham, da han hører trinene på trappen. Måske hører han netop disse, fordi han er alene. Andre ser ikke ud til at bemærke dem, fordi starten af korridoren oven for trappen er

8 der, hvor folk siger noget til hinanden. På trappen er der flere der driller hinanden/ giver hinanden chok. Ved at skubbe bagfra eller sige bøh. Der ved de godt, at de kun er sig selv. Der er ikke plads til skuespillere. Derfor slapper de af for en kort bemærkning i hinandens selskab. Måske ikke den forreste, der går mod det uvisse over trappen, men i hvert fald dem i midten. Og derfor virker deres forskrækkelser på hinanden. På gangen ved Henrik: Her udveksler folk et par sætninger: 1. En gruppe teenagepiger løber i skræk ned af gangen. Fyrmesteren må stoppe dem fordi de bare løber i blinde mod trappen. Det er jo helt irrationelt at løbe i blinde, hvor man ikke ved, hvad der kommer til at ske. Det må være, hvad adrenalinen gør. 2. "Der kommer nogle ud af de døre der. 3. En Gr. Med en bodybuilder fyr forrest tager dør for dør og sikre sig, at der ikke kommer nogen ud. 4. Flere har kigget op ved lyden af trinene. De kan ikke finde ud af, hvor de kommer fra. 5. Hvis de ikke kender hinanden, så sakker bagtroppen bagud, de holder sig ikke tæt, og så bliver bagtroppen ikke forskrækkede af Henrik, fordi de simpelthen er for langt nede af gangen. Mine observationer generelt: Konceptet virker ikke kun på målgruppen: teenagere men på et bredt udsnit aldersmæssigt og typemæssigt. Både drenge op piger - pigerne skriger dog mest. Der sker noget spændende alt efter gruppesammensætningen. Faktisk kunne kontrollørens opgave godt være at aflæse gruppen og f.eks. Ikke blande dårlige typesammensætninger. Bagefter reaktioner ved udgangen: - Den umiddelbare reaktion: Hvordan var det?

9 24-årig kvinde fra Lyngby: Det var virkelig godt lavet. Og det var vildt ulækkert, at skuespillerne gik så tæt på og pillede i håret. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Chokeffekten. Jeg fik et stort chok ved trykluften, og da manden i elevatoren forsvandt, men var der alligevel (Receptionisten, der gemmer sig i mørket, og forskrækker dem på vej ud. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det mest uhyggelige var, da lyset gik ud på gangen, da vi lige havde set Fyrmesteren. Så vi vidste, at han var der, men vi kunne ikke orientere os. Vi kunne bare mærke, at han var der. Det var vildt klamt. Det er utroligt, at skuespillerne kan holde masken, når de går så tæt på. Kvinde, 22 år: Der skete det, som jeg forventede, at der ville ske, og derfor blev jeg ikke bange. Mand, 38 år: Det var for forudsigeligt! Vi kunne jo godt regne ud, at der ville ske noget ved hjørnet, som vi ikke kunne se omkring, og sådan var det hele vejen igennem. I elevatoren kunne vi jo også regne ud, at ham receptionisten stadig var i elevatoren, selvom lyset gik ud (Receptionisten, der skulle give dem et chok). Kok fra Nimb i start 20 erne: Man føler sig da i live. Jeg kan mærke alle mine sanser pumpe Men jeg ville næsten ønske, at jeg var gået igennem alene Det havde været rigtig creepy!. En gruppe unge på år og deres mor (ca. 45 år): Den kunne godt have været længere. Lydene gav virkelig stor effekt. Mændende var virkelig uhyggelige, når de gik helt tæt på (Receptionisten, Dukkemanden og Fyrmesteren). Det virkede virkelig klamt på mig. Fyr, slut 20 erne: Det var sjovt at opleve, hvordan man helt uhæmmet griner sin paniklatter. Man går bare og griner nervøst, for overhovedet at kunne holde det ud. Fyr, slut 20 erne, briller: Det levede op til forventningerne. 8-9 på en skala. - Hvad var det allerbedste?/ Mest uhyggelige/ Hvad gav oplevelsen kvalitet?

10 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Helt klart skuespillerne! De højner virkelig kvaliteten! De gjorde oplevelsen levende Man kunne fornemme, at de brænder for det [skuespillet]. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Jeg er vant til at gå som vagt i mørke industriområder om aftenen, så der skal en del til at skræmme mig, men jeg blev bange. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: (kvaliteten i forlystelsen) At forlystelsen ikke er en maskine. Det er en personlig oplevelse, man er en del af det. Udenlandsk par, omkring 35 år: De var virkelig imponerede over kulisserne og stemningen, der blev skabt, inde i HS. Far på 60 år: Selvom man vidste, at der ville ske noget, så blev man sgu forskrækket alligevel. Fyr, slut 20 erne, briller: Menneskene gjorde det så levende! De var skide gode til at holde masken! (om skuespillerne). - Hvad virkede? Far, 60 år: (Pokerværelset): Jeg var overbevist om, at det var fire dukker. Fyr, slut 20 erne: De høje, pludselige lyde! - Oplevede i jer selv som medskabere af oplevelsen eller tog i bare i mod? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det gjorde jeg. Jeg følte at skuespillerne lavede en personlig oplevelse ud fra, hvordan vi reagerede. Par over 30 år: Vi gik bare igennem og tog imod. Vi manglede en større grad af interaktion. Fyr, slut 20 erne: Jeg følte, at jeg var på en tur. Jeg gik igennem, og skuespillerne viste forløbet for mig.

11 - Hvad blev i ikke så skræmt over? / Var der nogle steder, hvor der ikke skete nok? / Hvor kunne det godt have været mere uhyggeligt? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh. De steder hvor der ikke skete så meget, de var med til at opbygge spænding. Der går man og venter, og forventer, at der sker noget lige om lidt. Par over 30 år: Manden på 38 år: Vi blev bare ikke overbevist men vi er også svære. Vi ved jo godt, at det bare er makeup og skuespil. Kvinden på 30 år: Når det bliver for staged, så bliver det for urealistisk. Fyr, slut 20 erne: Historiefortællingen om et hjemsøgt hotel gik tabt hen ad vejen. Jeg lagde kun mærke til det hotel-agtige i starten med Oldfruen, der tog imod, og Receptionisten ved elevatoren. Så tænkte jeg ikke mere over fortællingen resten af turen. Det kunne godt fremhæves. - Hvordan ville i have det med, hvis der var en fotosensor et sted i Hotel Scary? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det synes jeg ikke er nødvendigt. På en måde skal oplevelsen være hemmelig. A la: Hvad der sker i Hotel Scary, bliver i Hotel Scary. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Det kunne være ret sjovt, men jeg ville ikke købe det. En gruppe af 3 piger i starten af 20 erne: Vi ville helt sikkert gå over og se på billedet bagefter. De to af dem uddyber: Pige, 22 år: Det kunne være grinern! Altså at se sig selv blive påvirket, og hvordan man reagerer derinde!. Pige, 23 år: God idé og til en rimelig pris ville jeg nok overveje at købe billedet. - Ville i have lyst til at købe et billede af, hvor i var skræmt fra vid og sans?

12 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Jeg ville ikke købe sådan et slags billede. - Har I nogle forslag til forbedringer? 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Man er meget fokuseret på det, der kommer imod en. Det kunne være fedt at lave flere chok bagfra. Udenlandsk par, omkring 35 år: Bruge effekten med at jorden bevæger sig, flere steder. Og bruge dørene i korridorerne mere. Der kunne sagtens komme nogen ud af dørene. Par over 30: Hvis man kunne lave det sådan, at man faldt ned i et sort hul, det ville være skræmmende!. Andre ting, der også er uhyggelige og effektfulde er f.eks. et spejl, hvor der kommer en person ud igennem, eller en væg der kører ned og afslører nye veje. Det kunne være rigtig fedt, hvis vejen ikke var valgt for en. Hvis man f.eks. skulle løse en gåde for at 1 ud af 3 døre gik op. Eller hvis man skulle stikke hånden ind i et hul, hvor man ikke ved, hvad der er derinde, for at åbne en dør og komme videre. Kvinde på 30 år (par over 30): Jeg kunne godt tænke mig endnu flere fysiske effekter og få sat sanserne mere i spil: f.eks. med spindelvæv der rammer en i ansigtet, vandsprøjt, røg, lugte. De to fyre i slut 20 erne og faderen, 60 år: Fyr, slut 20 erne, briller: Mere historiefortælling, så man forestiller sig, at man er gæst på hotellet. F.eks. med video eller stemme i indgangen, hvor man venter på oldfruen. Fyr, slut 20 erne, briller: Det ville være fedt, hvis der var nogle valg på ruten. I princippet kunne det bare være en vej, der deler sig, hvor det er lige meget, hvilken en man vælger, så længe man er i troen om, at man har taget et valg, der får konsekvenser for en. En gruppe teenage-piger:

13 Flere ting, der forskrækker med høje lyde!. De høje lyde virker, fordi man ikke har set dem komme.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Lærerark - baggrundsviden Hvad bruger mennesker kropssprog til? Vores kropssprog siger noget om vores indre stemning. Trækker man f.eks. vejret hurtigt, er man

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny.

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny. Kapitel 16 Johnny vågnede ved lyden af en rindende vand fra badeværelset. Han satte sig op og strakte sin lidt ømme krop. Først en nattesøvn i et telt på Galapagos, så en kort og mindre komfortabel lur

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder.

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Snik Snak Handicap side 24 Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Til læreren: Dilemmahistorierne har det til fælles, at en eller flere af personerne

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Fra privilegeret til pligtskyldig

Fra privilegeret til pligtskyldig Fra privilegeret til pligtskyldig Afslutningstale juni 2014 Kære elever! Tænk engang! Kan I forestille jer SKALs uden jer? Kan I overhovedet forestille jer andre end jer selv på etagerne og i spisesalen?

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl.

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl. Brun Bjørn Suzi Eszterhas To brune bjørneunger er blevet født i Alaskas bjerge. Følg dem fra nyfødt til voksen. Se dem gå på opdagelse med deres mor, jagte hinanden og klatre og siden lære at fange fisk

Læs mere

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet.

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet. Et hjerte. Dag 1 En gang i fremtiden fandt en klog mand på, at man kunne erstatte adoptivbørn med robotter. Robotterne lignede og opførte sig som almindelige børn, men forskellen var, at robotterne ikke

Læs mere

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal Fotograf ved 22 et tilfælde Hun har selvfølgelig altid fotograferet sine egne tre børn. Men det var først, da Anette Damgaard Bjørndal ved et tilfælde blev skolefotograf, at hun fandt ud af, at hobbyen

Læs mere

Mikkel Orthmann Rasmussen Dansk A SUP Skriftlig aflevering: Film - 28-10-2005. Film af Helle Helle

Mikkel Orthmann Rasmussen Dansk A SUP Skriftlig aflevering: Film - 28-10-2005. Film af Helle Helle Film af Helle Helle Hvilken betydning har den voksende globalisering, vi hører så meget om? Og hvilken betydning kan den få, hvis ikke vi passer på? Jeg finder svaret i Helle Helles (ja, det hedder hun

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet

Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet For nogle år siden blev der arrangeret et møde i København, hvor tre fremtrædende franske journalister og tre af deres ligeledes

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv.

En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der handler om at vokse op og være tro mod sig selv. 1 At være sig selv Materielle Tid Alder A8 45 min 10-12 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer, skolemiljø Indhold En refleksionsøvelse om identitet og normer bl.a. med diskussion af en tegnefilm, der

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Vil skolen lege med? Leg i skolen Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Hvorfor leg i skolen? - Hvad skal legen befordre? Comenius (1592-1670) omtalte skolen som legens værksted,

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv:

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv: At slå hinanden så man får varmen 077 To og to skiftes i til at slå hinanden over det hele. Begynd med din partners fødder, slå grundigt op ad hendes ben og derefter over hele hendes krop. Slå virkelig

Læs mere

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen Telefonfis Ring igen, sagde Søren og lo. Jimmy lo med og fandt klasselisten frem igen. Han lod fingeren glide ned over navne og telefonnumre på eleverne i 6.B og standsede ud for Pernilles nummer. Søren

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

DEN SORTE RIDDERS VREDE

DEN SORTE RIDDERS VREDE DEN SORTE RIDDERS VREDE Lasse ligger alene på jorden under det store blommetræ. Der er helt stille omkring ham. Hans shorts sidder ikke længere nede om anklerne, og hans øjne er ikke længere våde af tårer.

Læs mere

De bøjes i måde (modus) og art (diatese). Navneordene står altid i akkusativ efter et verbum.

De bøjes i måde (modus) og art (diatese). Navneordene står altid i akkusativ efter et verbum. Opgave om verber Hvad er et verbum? 1. Navn Løsning 2. Et verbum kaldes også på dansk for et Udsagnsord navneord tillægsord biord sagnord 3. Hvilket af følgende udsagn gælder om verberne? De bøjes i køn,

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen

Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen Når kærligheden mellem to voksne blegner, og forholdet bliver for problemfyldt, trist eller uoverskueligt, vælger mange at gå hver til sit og søge om

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version.

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version. Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Da jeg var barn, var tv-programmet Fup eller Fakta i lige så høj anseelse hos mig som is, fodbold og fyrværkeri. Jeg var vild med det, fordi det var let for mig at udpege

Læs mere

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner Ingvild Sandnes Hjerterystelse 24 refleksioner Indhold Hej og velkommen!... 7 Mellem steder... 11 Livet i limbo... 15 Uro... 19 But I still haven t found what I m looking for... 23 Du må bare satse...

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Legeplads i Kærene, Rødovre

Legeplads i Kærene, Rødovre 1 Legeplads i Kærene, Afdelingen Ved Milestedet, AKB havde i mange år haft traditionelle modul-legepladser med asfalt, rutsjebaner, gynger og sandkasser. Men da afdelingen skulle renoveres, blev legepladserne

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder

Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder Læringshjul til forældre - børn på 9-14 måneder Dato 2010-11-1 1/11 Introduktion Børn i dagpleje og vuggestue I inviteres til en samtale om jeres barns læring og udvikling. Samtalen er frivillig og varer

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set.

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set. LÆS STARTEN AF 1 Dræberfisken Sirius holdt godt fast i sit svævebræt mens han spejdede nervøst gennem skyerne. Han frøs, for han havde holdt udkig i mange timer. Skyerne var tætte. Hver gang han drev gennem

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Kultur og samfund. Tro og Ritualer. Totemdyr

Kultur og samfund. Tro og Ritualer. Totemdyr Tro og Ritualer Totemdyr TRIN 1 Opgave: Lav dit eget totemdyr Lad eleverne lave deres eget totemdyr. De skal selv finde på, hvilke egenskaber dyret skal have. Tag udgangspunkt i følgende spørgsmål Hvad

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

Den Uhyggelige kælder

Den Uhyggelige kælder Den Uhyggelige kælder Skrevet af eleverne i 6. klasse på Frydenlundskolen Århus 2007 Forord Denne gyserhistorie er blevet til i samarbejde mellem forfatter Jacob Weinreich, 6. klasse på Frydenlundskolen

Læs mere

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50 Personerne JENNIFER, kvinde, 30 FRANK, mand, 30 MANSE, mand, 50 LUCY, kvinde, 50 BAMSE, talkshowvært, fødselslæge, prinsesse, klovn, kanin, tinsoldat etc., kvinde, ca 35-45 3 1. SCENE - AMBASSADE MANSE

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere