Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra."

Transkript

1 Bilag 2: Empiriske undersøgelser i Hotel Scary Foretaget fra d Oktober 2014 Overvejelser omkring observationerne er oplistet i nedenstående skema. Skemaet er ikke fulgt slavisk, men virkede vejledende for mit fokus i observationerne. Observationsskema: Scene nr. Antal Hvad Hvordan Hvad Hvad (placering i forløbet) publikummer (Gruppestørrelse) sker der? reagerer publikum? virkede? virkede ikke? Tid/antal grupper observeret på placeringen Spørgsmål til deltagerne i køen: Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra. - Hvorfor vil i prøve HS? To drenge på 12 år fra Holbæk: Der var nogle fra skolen, der havde prøvet det sidste år, og det havde været vildt fedt og skræmmende!. For at få en oplevelse og blive skræmt! Så har vi noget at fortælle de andre om i skolen efter ferien 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Jeg søger et adrenalin-rush.

2 - Hvad er det, som I søger i en oplevelse som Hotel Scary? / Hvad gør det til noget, som man gerne vil opleve? Hvad giver den her oplevelse kvalitet/værdi? 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Chokeffekten. Og spændingen op til 24-årig kvinde fra Lyngby: Gyset. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Variationen - At det ikke er en oplevelse, som vi kan få resten af året. Og så passer det jo bare så godt ind i resten af Tivolioplevelsen. - Hvad forventer I, at der sker derinde? To drenge på 12 år fra Holbæk: At der kommer sådan nogle mænd, der bevæger sig langsomt hen mod os, eller tager fat i os. - Hvad ville være det mest uhyggelige? To drenge på 12 år fra Holbæk: Hvis de pludselig kommer frem og overrasker os. Hvis der er noget levende derinde Alt levende, som man ikke kan se, er ulækkert!. Pige, 20 år: Hvis noget faldt ned lige foran os, eller over os: f.eks. et sort tæppe det ville være klamt! Eller hvis man fik en masse spindelvæv i ansigtet! - Hvordan er det at stå her i køen? / Har I set nogle af de uhyggelige karakterer i området? Hvordan virkede det? To drenge på 12 år fra Holbæk: (de var lige blevet overrasket af Oldfruen): Shiiit, jeg blev forskrækket!. De to drenge står og tripper rundt på stedet og er spændte. Den ene får kolde og siger, at han ikke ved om han tør, hvis det er den slags (uhyggelige skuespillere som Oldfruen), der er inde i HS. Begge drenge synes, at det er med til at give spænding i maven, at de uhyggelige karakterer går rundt i området omkring køen. Den ene dreng endte med at have

3 opbygget så meget spænding i køen og i indslusningen (hvor oldfruen kom ud og hentede holdet før os), at han endte med ikke at gå med igennem. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Karaktererne er med til at opbygge spænding i forhold til det der skal ske inde i Hotel Scary. Det er ligesom en smagsprøve. Man kommer i den rigtige stemning. Observationer fra gangbroerne I Hotel scary: (Noter taget på Iphone) Generelt: en præmis for folks reaktioner er, at de frivilligt er gået derind. Dvs. At de har en eller anden form for interesse. Og derfor leger de fleste med. Men hvorfor er der nogen, der ikke gør? Scene 1/2: indgang/reception Trykpust: Skriger lllllllll Griner llllll Lyder overrasket lllll Upåvirket ll Lyd: et gammelt klokkespil. En rungende/hul/susende lyd Telefonen ringer rustent. Folk går sammenkrøllede med krummet ryg. De er på vagt. De tager fat i hinanden, griber fat i hinandens jakkeærmer og kraver. Klamrer sig til hinanden. Nogle hold bevæger sig i en masse for at holde sig sammen, så der ikke er nogle skuespillere, der kan komme imellem dem. Hold 4. Havde så travlt med at kigge på scenografien, at de kiggede væk i det øjeblik

4 Receptionisten kom frem, dvs. Da den forreste pige vendte sig om, stod han lige foran hende. Hold 10: en pige så ikke engang Receptionisten, men begyndte at skrige, fordi veninderne gjorde det. Hold 11: går som futtog og gemmer sig bag hinanden. Den første vil ikke ind i receptionen. 12: de skriger slet ikke, men har et spændt smil over ansigtet (en blandet familiegruppe). 13: en teengruppe, der skriger bare døren til receptionen går op. Selv drengene holder om hinanden. 14: det skarpe hjørne giver en fed effekt. Det tøver med at gå om hjørnet. Andre skynder sig omkring hjørnet: den bagerste frygter, at der kommer nogen bagfra. 17: råber shiiit da Receptionisten kommer frem. 18: unge fyre er knap så påvirkelige: de griner i højere grad. 25: pas på, siger en ved det skarpe hjørne. 27: de første der ringer på klokken i receptionen og er afventende. 28: voksne mænd der skriger 29: et overrasket "uh" fra en mor-type. 31 og 32: faderen går bagerst. De unge piger forrest. I gangen kan skuespillerne lege med det skarpe hjørne, forhænget fra receptionen, og at sidde i hjørnet og se sovende ud. Virker det, når folk har registret en menneskelig skikkelse? Så ved folk, at der sidder en, og de forventer, at der kommer til at ske noget. Altså går lidt af chokeffekten af, vil jeg mene. Elevatoren: Gardinet før elevatoren er effektfuldt, når Receptionisten kommer ud pludseligt! Han genner dem ind i elevatoren. Snakker hårdt til dem. Slår sine nøgle mod spejlet = pludselig høj lyd. Får de fleste til at fare sammen. Han går sammenkrøllet som en krøbling. Strittende hår. Snuser til folk, kommer helt op i deres ansigt. Det er rigtig godt for fortællingen, at han skal trykke på elevatorknappen. Da den går ud, starter illusionen om, at en elevator kører, Receptionisten bevæger sig som om den er ved at crashe. Bevægelse i gulvet og lyden understreger illusionen. Under elevatorkørslen går lyset ud, og en mølle med snore sænker sig over gæsternes hoveder. Denne følelse af, at noget kribler i håret, kunne godt forstærkes. 1-2: effekten af at Receptionisten gemmer sig i mørket, så de tror han er gået ud, virker: chok.

5 9 ud af 10 gange. Man kan tydeligt se allerede i elevatoren, om folk leger med. Forskellen er, og folk flytter sig hurtigt, nærmest vælter ind i eletoren og klumper sig sammen i hjørnet, eller om de nærmest dalrer ind i elevatoren. Så fortæller deres kropssprog, at de ikke er med på at lege/ leve sig ind i konceptet. Pokerrummet: 1: en pige gik ind i scenekanten og skreg helt, fordi hun gik og ventede på noget? Og lige bagefter var Dukkemanden der og skræmte hende. Dobbelt chok. "Jeg tør ikke" (gå forbi Dukkemanden). Han rører dem lige efter, at de er overbevist, at alle er dukker. Hovedet i væggen sidder ikke er godt sted. De løber forbi inden de når at se det. Det virker virkelig godt, når Dukkemanden splitter gruppen på midten. Så halvdelen af gruppen ser den anden halvdel blive bange. Nogle tør ikke bevæge sig forbi bordet, mens andre bevæger sig hurtigt forbi, overbevist om, at alle er dukker. Det har stor effekt om lyset er slukket, lige når de går ind i et nyt rum, eller om det er tændt (de skiftende lampetter). Når elevatordøren går op til et helt sort pokerrum, eller hvis der er lyst, og det bliver mørkt, lige når de er trådt ind i rummet, så stopper de op og tøver. Man kan se, at flere stivner og reagerer med frygt for, hvad der skal ske. Omvendt så vader folk ind, hvis lampetten er helt lyst op. Elevatordøren burde udløse, at lyset går ud, og så blænder langsomt op. En pige kigger sig bange over skulderen på vej ud af elevatoren. De når at gå forbi Dukkemanden, i troen om at de 4 er dukker. Her er effekten, at Dukkemanden trækker den lang tid nok til at de er overbeviste om ham som dukke, og så tager han røven på dem. Jeg er i tvivl om, hvor stor effekt "strangers in the Night"-sangen har. Er den overhovedet uhyggelig? Og bemærker folk boaen? Forstår de, at det skal ligne et spøgelse? Dukkemanden pointerer, at den er hængt op, så det ligner en måge: m-form, og ikke som om, at boaen smyger sig om et par kvindeskuldre.

6 Langt størstedelen har fokus mod pokerbordet og går og vurderer. De går simpelthen og krymper sig sammen med ryggen mod scenekanten. Måske registrerer de hurtigt, at der ikke er nogle menneskelige karakterer i sceneområdet og udelukker, at der sker noget på scenen. Og derfor vender fokus mod pokerbordet, der ikke på samme måde er let aflæseligt. Her er der noget at lege med, men omvendt lyder det på gæsterne som om, at de forventer, at en af dukkerne må være levende. Og når den viser sig at være det, kan man sige, at konceptet indfrier forventningerne. Er det så for forudsigeligt? Gr. Lyset går ud inde i pokerværelset, da gruppen er på første kryds: "Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre". Råber en pige. Hun har fuldstændig mistet orienteringen. En anden i gruppen forsøger at hjælpe og styre hende: Bare gå lige frem, forsigtigt! Gr. En pige råber til de andre: "hurtigt hurtigt hurtigt" da på skal passere pokerbordet. Hun er ubekvemt ved situationen og vil bare forbi man er jo drevet af noget (frygt), når man råber hurtigt hurtigt hurtigt og Pas på!. Hun er så revet med af situationen, at hun forsøger at styre gruppen igennem for at overleve. Biblioteket: Karin er virkelig god i rollen som lille pige, fordi hun ser så absurd ud pga. sin størrelse og sin grovhed. Måske kunne et mere autreret cast have en ny virkning. Det pludselige klonk, når Dukkemanden sætter sit glas, i kombination med, at han rejser sig, er en god chok-giver. Hovedet i væggen inde i pokerværelset: Det virker ikke som om, at det virker hver gang, men at Dukkemanden kommer til at aktivere det, når han går tilbage til sin placering ved bordet. Gr. Der ser at hovedet kommer ud af væggen: en peger derover for at vise en anden ung mand det, og da Dukkemanden rejser sig op med klonket, får det et chok. Gr. En prikker til en dukke, der ligger henover bordet på skulderen.

7 Samspillet mellem Lillepigen og Dukkemanden: "Åh, nu er der to" - løber igennem børneværelset og op ad trappen. "Jeg kan ikke mere" - en anden i gruppen siger "fuck det er sjovt". Det tyder på, at der sker rigtig meget i en gruppe, hvor venner morer sig over hinanden. En gruppe udenlandske gæster: unge. de var med på spøgen. Levede sig ind i 'fortællingen'. Dukkemanden leder dem lige i fælden hos Lillepigen: et gruppe teenagepiger bliver så forvirret, at de tre bare klumper sig sammen midt i biblioteket og går i cirkel. De kan ikke samle sig om at finde retningen videre fordi de er så kørt op. En ny reaktion: en kvinde i slut tyverne sætter sig på hug, fordi hun er så overrasket, og må lige samle sig sek. inden hun kan gå videre. Hvem eller hvad åbner biblioteksdøren? På en måde ville det have en ret sjov virkning, hvis den først åbnede når folk stod i hjørnet. Det kunne give en illusion om, at Dukkemanden og Lillepigen trængte dem op i en krog, hvor de ingen udvej havde. En lettelse /creepy, når døren går op. Børneværelset: de kigger derind. De fleste ser ud til at væmmes ved alle de døde dukker. Og skynder sig videre op af trappen. En pigestemme lala'er. Gr. Nogle er så forskrækkede fra biblioteket, at de næsten ikke kan finde vej videre op af trappen. De stopper bare op og kigger på Julie i døren.. Så må hun lede dem videre op af trappen. Andre stormer op af trappen og bemærker nærmest ikke det klamme pigeværelse. En mand går helt uforstyrret forbi Lillepigen. Tilgengæld vender han sig og ser, om nogen kommer efter ham, da han hører trinene på trappen. Måske hører han netop disse, fordi han er alene. Andre ser ikke ud til at bemærke dem, fordi starten af korridoren oven for trappen er

8 der, hvor folk siger noget til hinanden. På trappen er der flere der driller hinanden/ giver hinanden chok. Ved at skubbe bagfra eller sige bøh. Der ved de godt, at de kun er sig selv. Der er ikke plads til skuespillere. Derfor slapper de af for en kort bemærkning i hinandens selskab. Måske ikke den forreste, der går mod det uvisse over trappen, men i hvert fald dem i midten. Og derfor virker deres forskrækkelser på hinanden. På gangen ved Henrik: Her udveksler folk et par sætninger: 1. En gruppe teenagepiger løber i skræk ned af gangen. Fyrmesteren må stoppe dem fordi de bare løber i blinde mod trappen. Det er jo helt irrationelt at løbe i blinde, hvor man ikke ved, hvad der kommer til at ske. Det må være, hvad adrenalinen gør. 2. "Der kommer nogle ud af de døre der. 3. En Gr. Med en bodybuilder fyr forrest tager dør for dør og sikre sig, at der ikke kommer nogen ud. 4. Flere har kigget op ved lyden af trinene. De kan ikke finde ud af, hvor de kommer fra. 5. Hvis de ikke kender hinanden, så sakker bagtroppen bagud, de holder sig ikke tæt, og så bliver bagtroppen ikke forskrækkede af Henrik, fordi de simpelthen er for langt nede af gangen. Mine observationer generelt: Konceptet virker ikke kun på målgruppen: teenagere men på et bredt udsnit aldersmæssigt og typemæssigt. Både drenge op piger - pigerne skriger dog mest. Der sker noget spændende alt efter gruppesammensætningen. Faktisk kunne kontrollørens opgave godt være at aflæse gruppen og f.eks. Ikke blande dårlige typesammensætninger. Bagefter reaktioner ved udgangen: - Den umiddelbare reaktion: Hvordan var det?

9 24-årig kvinde fra Lyngby: Det var virkelig godt lavet. Og det var vildt ulækkert, at skuespillerne gik så tæt på og pillede i håret. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Chokeffekten. Jeg fik et stort chok ved trykluften, og da manden i elevatoren forsvandt, men var der alligevel (Receptionisten, der gemmer sig i mørket, og forskrækker dem på vej ud. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det mest uhyggelige var, da lyset gik ud på gangen, da vi lige havde set Fyrmesteren. Så vi vidste, at han var der, men vi kunne ikke orientere os. Vi kunne bare mærke, at han var der. Det var vildt klamt. Det er utroligt, at skuespillerne kan holde masken, når de går så tæt på. Kvinde, 22 år: Der skete det, som jeg forventede, at der ville ske, og derfor blev jeg ikke bange. Mand, 38 år: Det var for forudsigeligt! Vi kunne jo godt regne ud, at der ville ske noget ved hjørnet, som vi ikke kunne se omkring, og sådan var det hele vejen igennem. I elevatoren kunne vi jo også regne ud, at ham receptionisten stadig var i elevatoren, selvom lyset gik ud (Receptionisten, der skulle give dem et chok). Kok fra Nimb i start 20 erne: Man føler sig da i live. Jeg kan mærke alle mine sanser pumpe Men jeg ville næsten ønske, at jeg var gået igennem alene Det havde været rigtig creepy!. En gruppe unge på år og deres mor (ca. 45 år): Den kunne godt have været længere. Lydene gav virkelig stor effekt. Mændende var virkelig uhyggelige, når de gik helt tæt på (Receptionisten, Dukkemanden og Fyrmesteren). Det virkede virkelig klamt på mig. Fyr, slut 20 erne: Det var sjovt at opleve, hvordan man helt uhæmmet griner sin paniklatter. Man går bare og griner nervøst, for overhovedet at kunne holde det ud. Fyr, slut 20 erne, briller: Det levede op til forventningerne. 8-9 på en skala. - Hvad var det allerbedste?/ Mest uhyggelige/ Hvad gav oplevelsen kvalitet?

10 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Helt klart skuespillerne! De højner virkelig kvaliteten! De gjorde oplevelsen levende Man kunne fornemme, at de brænder for det [skuespillet]. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Jeg er vant til at gå som vagt i mørke industriområder om aftenen, så der skal en del til at skræmme mig, men jeg blev bange. 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: (kvaliteten i forlystelsen) At forlystelsen ikke er en maskine. Det er en personlig oplevelse, man er en del af det. Udenlandsk par, omkring 35 år: De var virkelig imponerede over kulisserne og stemningen, der blev skabt, inde i HS. Far på 60 år: Selvom man vidste, at der ville ske noget, så blev man sgu forskrækket alligevel. Fyr, slut 20 erne, briller: Menneskene gjorde det så levende! De var skide gode til at holde masken! (om skuespillerne). - Hvad virkede? Far, 60 år: (Pokerværelset): Jeg var overbevist om, at det var fire dukker. Fyr, slut 20 erne: De høje, pludselige lyde! - Oplevede i jer selv som medskabere af oplevelsen eller tog i bare i mod? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det gjorde jeg. Jeg følte at skuespillerne lavede en personlig oplevelse ud fra, hvordan vi reagerede. Par over 30 år: Vi gik bare igennem og tog imod. Vi manglede en større grad af interaktion. Fyr, slut 20 erne: Jeg følte, at jeg var på en tur. Jeg gik igennem, og skuespillerne viste forløbet for mig.

11 - Hvad blev i ikke så skræmt over? / Var der nogle steder, hvor der ikke skete nok? / Hvor kunne det godt have været mere uhyggeligt? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh. De steder hvor der ikke skete så meget, de var med til at opbygge spænding. Der går man og venter, og forventer, at der sker noget lige om lidt. Par over 30 år: Manden på 38 år: Vi blev bare ikke overbevist men vi er også svære. Vi ved jo godt, at det bare er makeup og skuespil. Kvinden på 30 år: Når det bliver for staged, så bliver det for urealistisk. Fyr, slut 20 erne: Historiefortællingen om et hjemsøgt hotel gik tabt hen ad vejen. Jeg lagde kun mærke til det hotel-agtige i starten med Oldfruen, der tog imod, og Receptionisten ved elevatoren. Så tænkte jeg ikke mere over fortællingen resten af turen. Det kunne godt fremhæves. - Hvordan ville i have det med, hvis der var en fotosensor et sted i Hotel Scary? 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Det synes jeg ikke er nødvendigt. På en måde skal oplevelsen være hemmelig. A la: Hvad der sker i Hotel Scary, bliver i Hotel Scary. 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Det kunne være ret sjovt, men jeg ville ikke købe det. En gruppe af 3 piger i starten af 20 erne: Vi ville helt sikkert gå over og se på billedet bagefter. De to af dem uddyber: Pige, 22 år: Det kunne være grinern! Altså at se sig selv blive påvirket, og hvordan man reagerer derinde!. Pige, 23 år: God idé og til en rimelig pris ville jeg nok overveje at købe billedet. - Ville i have lyst til at købe et billede af, hvor i var skræmt fra vid og sans?

12 26-årig mand (sammen med rødhåret kæreste), Kbh.: Jeg ville ikke købe sådan et slags billede. - Har I nogle forslag til forbedringer? 24-årig mand, politiaspirant, fra Lyngby: Man er meget fokuseret på det, der kommer imod en. Det kunne være fedt at lave flere chok bagfra. Udenlandsk par, omkring 35 år: Bruge effekten med at jorden bevæger sig, flere steder. Og bruge dørene i korridorerne mere. Der kunne sagtens komme nogen ud af dørene. Par over 30: Hvis man kunne lave det sådan, at man faldt ned i et sort hul, det ville være skræmmende!. Andre ting, der også er uhyggelige og effektfulde er f.eks. et spejl, hvor der kommer en person ud igennem, eller en væg der kører ned og afslører nye veje. Det kunne være rigtig fedt, hvis vejen ikke var valgt for en. Hvis man f.eks. skulle løse en gåde for at 1 ud af 3 døre gik op. Eller hvis man skulle stikke hånden ind i et hul, hvor man ikke ved, hvad der er derinde, for at åbne en dør og komme videre. Kvinde på 30 år (par over 30): Jeg kunne godt tænke mig endnu flere fysiske effekter og få sat sanserne mere i spil: f.eks. med spindelvæv der rammer en i ansigtet, vandsprøjt, røg, lugte. De to fyre i slut 20 erne og faderen, 60 år: Fyr, slut 20 erne, briller: Mere historiefortælling, så man forestiller sig, at man er gæst på hotellet. F.eks. med video eller stemme i indgangen, hvor man venter på oldfruen. Fyr, slut 20 erne, briller: Det ville være fedt, hvis der var nogle valg på ruten. I princippet kunne det bare være en vej, der deler sig, hvor det er lige meget, hvilken en man vælger, så længe man er i troen om, at man har taget et valg, der får konsekvenser for en. En gruppe teenage-piger:

13 Flere ting, der forskrækker med høje lyde!. De høje lyde virker, fordi man ikke har set dem komme.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra år. Olivia (O), Romina (R) og Karla (KA) er alle lige omkring 14 år.

Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra år. Olivia (O), Romina (R) og Karla (KA) er alle lige omkring 14 år. Bilag 5 Fokusgruppeinterview 3 De 14-17-årige Foretaget d. 31.10.14. Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra 14-17 år. Mathilde (M) og Chrisser (C) er 16 og 17 år. Olivia (O), Romina (R)

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle 27 år.

Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle 27 år. Bilag 3 Fokusgruppeinterview 1 med de 27-årige Foretaget d. 29.10.14. Fokusgruppedeltagere: Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

1. INT. I STUEN HOS LINE

1. INT. I STUEN HOS LINE Den farlige leg. Personer: LINE (14) (meget fornuftig pige) NANNA (14) (Lines bedste veninde, som går meget op i sit udseende) MARK (14) (fjollerik) FREDERIK (13) (nørd) OLIVER (15) (lækker sportsfyr)

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Manuskript Aurora fra Underverdenen 3. gennemskrivning

Manuskript Aurora fra Underverdenen 3. gennemskrivning Manuskript Aurora fra Underverdenen 3. gennemskrivning 1. INT. Daniels værelse. AFTEN. Der dvæles ved en avis på gulvet: Tragisk badeulykke AURORA blev kun 14 år + stort billede af en pige. På et natbord

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen.

Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen. Screenplay SCENE 1 int. - butik - dag Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen. SCENE 2 Int. - butik - dag Far skubber en halvtom indkøbsvogn gennem, mens han ser på en liste. Sara går ved siden af

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Vi laver hule og kommer i biografen

Vi laver hule og kommer i biografen 9. DECEMBER Vi laver hule og kommer i biografen Hej Peter! Det er tvillingerne, der råber. Jeg står på trappen ind til Brugsen og er på vej hjem med varer til mor. Hun manglede kaffe og margarine, og så

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Benni Bødker. Sagen om GENGANGER-KATTEN

Benni Bødker. Sagen om GENGANGER-KATTEN Benni Bødker Sagen om GENGANGER-KATTEN Døren stod på klem. Vi standsede straks op. Jeg kiggede hurtigt på Iben. Ingen af os havde rigtig lyst til at gå ind i det blå rum. For første gang den nat følte

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere