Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015"

Transkript

1 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

2 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015 Instruktør: Jesper Pedersen Kursister: Piotr Haren Hellerup Idrætsklub (U19) Brian Fjeldsted Martin Lindholdt Thomas Loft Mathias Zangenberg Michael Smith Greve Fodbold (U17) Frederiksberg Alliancen (Senior) Hvidovre Idrætsforening (U17) FC Nordsjælland (Senior) Skjold Birkerød (U19) Mandag d : Studieturen, som havde destination til Holland/Belgien, havde planlagt start fra Solrød Station mandag den 23. klokken Her mødtes vi og blev fordelt i de 4 biler der skulle bringe os sydover. I vores gruppe manglede Jesper som allerede var i Belgien og Mathias som skulle samles op i Kolding hos noget familie. Vores bil aftalte at følges med Per F. s hold, som begge skulle til Brügge. Det gik dog hurtigt fløjten, da vi allerede var kommet væk fra hinanden efter vi forlod trinbrættet på Solrød Station, Turen tværs over Sjælland og Fyn forløb uden problemer, selvom vi løb ind i noget vejr, der lignede dansk vinter; sne, slud og regn. Bilen blev dog yderst kompetent styret igennem det frådende danske vejr af Brian. Så vi ankom uden problemer til Kolding og fik samlet Mathias op. Vi havde hele vejen været godt underholdt af Piotr og hans taktiktavle, som stod knivskarpt på bagsædet, her blev alle spillets taktiske finesser udrullet i en flydende strøm, dog med stor fokus på dybdeløb Vi fik læsset Mathias ombord og turen gik sydover. Næste store udfordring var, udover at finde hele vejen til hotellet uden at få mere end et hold i nakken af at sidde 12 timer i den samme stilling i bilen, at vi skulle finde Jesper i Belgien. Han skulle samles op hos sin søn Nicklas, som udover at være søn til vores instruktør også er udenlandsproffer i Genk og dansk landsholdspiller. Det forløb uden problemer, mest på grund af vores top professionelle driverteam Brian og Mathias.

3 Vi fandt Jesper og fik lov til at droppe vores bagage hos Nicklas, stor tak for det, vi skulle nemlig ind og se Barcelona skille Anderlecht ad i Youth League. Vi tog direkte til Bruxelles for at finde stadion og få noget at spise. Vi spiste en specialitet på en lille tyrkisk Grillbar; en Durumrulle med indlagt Pommesfrites. Herefter fandt vi stadion - det var noget overraskende, at der var små tilskuere på plads til U 19 kampen mellem Anderlecht og Barcelona. Klar til kamp Anderlecht vs Barcelona Vi skulle bruge kampen til at indøve at udføre en kampanalyse og definere spillet efter spillestilsbolden. Vi fik besked på at skulle udføre analysen på Anderlechts hold. Det var en kamp på meget højt niveau. Noget der kom bag på mange var niveauet på spillerne på Andelecht s hold og tilgangen til spillet, som var højt og aggressivt pres. Det blev ligeledes kombineret med dobbeltpres på boldholder. Noget der siden skulle vise sig at være et tilbagevendende tema i de kampe og den træning, vi kom til at overvære fremadrettet. Kampen sluttede fuld fortjent med en 1-0 sejr til Anderlecht. Hjemme på hotellet blev vores analyser gennemdiskuteret og vendt og drejet i gruppen. En rigtigt god start på turen. Første dag var til ende og vi fandt vejen til vores værelser.

4 Tirsdag d Dagen var afsat til gruppens fælles spillestil og personlige samtaler. Mange magneter på taktiktavle blev vendt og drejet. Der blev diskuteret meget frem og tilbage omkring opstillingsformation, emner fra spillestilsbolden og til sidste blev vi enige om en fælles spillestil til vores midtugeforløb. Vi håber nu, at vores taktik er overførbar til medierne. Det var enormt interessant at høre om de andre kursisters forskellige taktiske overvejelser og om, hvordan vi hver især arbejder med spillestilen i klubberne. Efter 6 timers arbejde med spillestil var der en kort pause til lidt mad. Kl var vi ude på stadion i Tornthout, hvor et lokalt 3.divivsionshold spillede mod Brügges reservehold/u19. Til denne kamp fik kursisterne til opgave at lave en spilleranalyse. Gruppen blev delt i to hold, som hver skulle lave en fælles spilleranalyse på to forskellige Brüggespillere. Den ene spiller var venstre back og den anden var offensiv midtbanespiller. Den offensive midtbanespiller var speciel i kraft af sit specielle hår og sin unge alder (årgang 1997) i forhold til de øvrige på holdet. Den offensive midtbane spiller talte vi med efter, at han blev skiftet ud og kom op og sad på tribunen, imens resten af kampen blev spillet. Efterfølgende har vi talt med trænerne i Brügge om denne spiller og han er en rigtig talentfuld spiller, som de arbejder benhårdt med at få til at arbejde efter klubbens værdier. Spilleren var der delte meninger om i kursistgruppen; nogle syntes, han var talentfuld, andre synes, han havde en dårlig attitude og indstilling. Efter kampen kørte vi tilbage til hotellet, hvor begge spilleranalyser blev snakket igennem og om, hvad var godt og hvilket skulle være bedre. Endnu engang blev den offensive spiller diskuteret, nu med instruktøren tillige. Der snakkes og diskuteres Brügges reserver mod et lokalt 3.div hold.

5 Onsdag Dagens program: Kl Instruktørtræning med kursister som medier. Emnet var at gennemgå en HEL DEL HEL træning. Instruktør: Klavs Rasmussen. Denne træning differencerede sig fra det, som vi havde lært på introugen. Klavs Rasmussen havde en anden tilgang til DEL -delen. Han brugte ikke en mindre bane til at intensivere. Der var ingen tvivl om, at Klavs havde store problemer med at få emnet trænet igennem, da han havde valgt at træne på 2. holdet. Vi fik et helt klart billede af, hvordan HEL-DEL-HEL-øvelsen var opbygget. Klavs instruerede os på en klar og tydelig måde. Emnet for træning var presspil, hvor han ville have spillet ud mod kanterne og lukke spillet derude. Kl Fælles frokost. Her blev en masse indtryk fra turen vendt. Blandt andet blev det diskuteret om Jesper Pedersens gennemgang af HEL DEL HEL var mere brugbar end Klavs Rasmussens gennemgang. Kl Club Brügge U12/13 U15 U19 U12/13 Træning: Stor glæde, masser af anerkendelse og leg/konkurrence. Uden at gå på kompromis med klubbens overordnet vision: NO SWEAT/NO GLORY Træning for U12/13 var meget baseret på mand mand situationer med leg indbygget i øvelserne. De lavede 3 forskellige øvelser og sluttede af med skud på mål. Hvis man scorede kunne man bare hente sin bold, hvis man ikke scorede var der sprint til midterlinjen. De hyggede sig og grinte, så det var en fornøjelse at følge. U15 Træning: U15 startede med lidt opvarmning, gik over til stigeløb, hop og sprint og hurtighedstræning. Efter dette lavede de øvelse med lidt mere fysik i. Der var brydekamp på banen, 1 mod 1, hvor det handlede om, at man startede nede og den anden lå ovenpå med vilkårligt greb, som var selvvalgt. Så skulle den anden vride sig fri. Dette gjorde de i intervaller. Det så rigtig hårdt ud. De fortsatte med krabbe -position, hvor man skulle slå modstanders hånd væk, så man derved mistede balancen. Da den fysiske del var overstået, arbejdede de med nogle pasningsøvelser, hvor det sluttede af med afslutning på mål. Til sidste spillede de 2 hold mod hinanden med mål, på halv bane. Vi undrede os over, at der ikke blev rettet i spillet, men det må have været perfekt eller også skulle de bare have lov til at hygge til sidst.

6 Brügges træningsanlæg et Slaraffenland for kursister fra Danmark Værdier der er til at tage og føle på og som gennemsyrer hele klubben. Kl U17 Kamp Club Brügge Anderlecht. Kampen var en stor oplevelse. Tempoet var ekstremt på mange parametre. Noget vi alle bed mærke i var deres pres og genpres. Holdene arbejdede stenhårdt for at få bolden tilbage i egne rækker. Det var meget sjældent, at der var spil i skålen, da begge hold pressede hårdt og højt. Vi var meget imponerede over deres fysik og spillestil. Ligesom Brugge Aab, var Brügge overlegne i mange af spillets facetter. Kl Aab træning på stadion. Vi diskutere, om Kent Nielsen ville vise taktiske ideer som Brügge kunne se under deres sidste træning før kamp. Det havde han ikke nogen problemer med. De trænede opspil, som måske kunne lave åbninger i Brügges forsvar. De trænede ca. 70 minutter, hvorefter pressen fik mulighed for de sidste interviews. Vi sad på tribune og overså træningen. Efter træningen kom Allan Kuhn op på tilskuerpladserne til os og fortalte lidt om baggrunden for deres træning og deres taktik i forbindelsen med kampen. Der blev stillet mange spørgsmål til Allan Kuhn, som svarede præcist. Han virkede meget fokuseret på stadion, hvorimod han på hotellet var lidt mere løs i det. Aab træning før mødet med Club Brügge

7 Aab s succestræner Kent Nielsen Kl Møde med Kent Nielsen Spørgsmål til Kent Nielsen: Taktiske overvejelser op til kampen? Kent gennemgik flere af de taktiske overvejelser i forhold til, hvordan de havde i sinde at gribe kampen an, når man skulle spille i Brügge efter et 1-3 nederlag på hjemmebane. Skulle man forsøge at angribe fra start? Skulle man være mere afventende, spille en lukket kamp og se, hvad der skete, eller skulle man forsøge at begrænse sandsynligheden for endnu et nederlag. Kent formulerede de taktiske overvejelser på tavle og gav sit bud på, hvordan de ville gribe kampen an. Det var virkelig interessant at høre Kents tanker omkring kampen og de taktiske overvejelser. Mødet blev afsluttet med spørgsmål fra kursisterne til Kent. Torsdag d Dagen starter med god morgenmad tidligt, hvorefter en fra gruppen tager til personlig samtale. Alle mødes i lobbyen kl for at køre til Brügges træningsanlæg og følge 1. teams reserver, som ikke skal være med i Euro League kampen mellem Brügge og Aab. Træning var lidt et standardtræningspas med opvarmning, hurtighedstræning, possessionspil, afslutninger og let spil med to hold og mål. Brügge havde 2 trænere og en fysisk træner med i træningspasset. Det virkede som et vedligholdelsestræningspas. I træning var 2 spillere som ikke kunne deltage i Euro kampen, da de enten havde spillet kamp i Euro League eller var låst af anden årsag. Den ene af spillerne var faktisk Claudemir, tidligere FC København. Da træningen var overstået tog vi ind til Brügge centrum, hvor vi havde mulighed for at se byen og få en lille frokost. Vi havde ca. 2 timer fri. Det var en rigtig fin by med kanaler og gamle bygninger.

8 Der findes andet i Brügge hvis tiden og lysten er der, de blå mænd prægede dog billedet de dage i februar Vi var tilbage på hotellet kl , hvor der aftales i gruppen, at vi mødes og aftaler, hvordan og hvem der laver hvilket til vores Powerpointpræsentation, og hvordan vi får lavet en rapport til DBU om turen. Efter mødet på en times tid skilles vi for at gå på værelserne og arbejde koncentreret på rapport og Powerpointopgaver. Under mødet hilser vi lige på Allan Kuhn (assistenttræner for Aab), får en lille snak, da Aab bor på samme hotel, er dette muligt. Vi aftalte at spise på hotellet, således at vi kunne bruge mest mulig tid på opgaverne. Det blev alligevel lidt stresset, da restauranten var lang tid om at komme med vores mad. Jan Breydel klar til endnu en invasion af små blå mænd fra Danmark

9 Vi kørte til Jan Breydel Stadion, hvor kampen mellem Brügge og Aab skulle spilles. Kampen blev spillet kl Vi kommer til stadion og kører mod p-området. Da vi kommer til stadion bliver vi henvist til en anden p-plads og må vende bilen. Alle omkring stadion er meget flinke til at guide os rundt. Vi løber op på vores pladser i den danske afdeling på tribunen med Aabs sponsorer. Vi havde til opgave at lave en kampanalyse på Brügge hver især i gruppen. Snart klar til kamp Club Brügge vs Aab Kampen blev en fantastisk oplevelse, selvom vores danske drenge mødte overmagten. Brügge var overlegene på alle parameter. De var stærkere teknisk, taktisk og fysisk. Brügge var en stor oplevelse, selvom man ikke nyder en kamp på samme måde, når man skal være koncentreret på kampanalysen. Efter kampen kørte vi tilbage på hotellet og evaluerede samlet kampen. Nogle gik direkte i seng, andre gik på værelserne og arbejdede. Dagen endte kl Puha. Dansk fodbold udstillet og sat på plads, men en fantastisk oplevelse

10 Fredag den 27. februar. Kl var vi endnu en gang på anlægget i Brügge. Denne gang for at se en morgentræning med U19 holdet. Holdet startede med CORE/stabilitetstræning i deres træningscenter, hvorefter de udførte følgende træning på banen: 10 min: Cirkeltræning med fokus på footwork med elementer af CORE/stabilitet (1 runde med 8 stationer: arb 12 sek / pause 20 sek) (Aerob-LO) 20 min: Pasningsøvelse med fokus på pasninger/timing/bevægelser (6 x 2 min med 30 sek pause) (Aerob-MOD) 5 min: Plyometrisk træning (powertræning) ca. 8 ture pr spiller (Aerob-LO)

11 10 min: Eksplosivitetstræning med spring/sprint og en afslutning på små mål (powertræning)(6 ture pr spiller) (Aerob-LO) 15 min: Skabelon øvelse til afslut (8 ture pr spiller) (Aerob-MOD) 15 min: 2v1 øvelse. Starter med indlæg til afslutning på nærmeste mål keeperudspark til 2v1 returløb (ca. 10 ture) (Aerob-MOD)

12 10 min: Interval 4v4 (3 x 2 min med 1 min pause) Træning slut: I alt ca. 90 min Pizza hygge med ekstra ost og bold Kl var der frokost, som blev nydt på et italiensk pizzeria tæt på stadion, da vi havde endnu en aftale kl med akademi direktøren Pascal De Maesschalk efterfulgt af et foredrag af den fysiske træner på U17, U19 og reserveholdet, Dirk Laleman. Club Brügges Akademi

13 Pascal De Maesschalk underholder kursister fra Danmark og frivillige fra Schweiz Akademichefen fortalte om hele klubbens opbygning, deres grundprincipper, værdisæt og visioner. Club Brugge: Grundlagt i Mesterskaber 10 pokaltitler No sweat, no glory. Man havde meget skarpt defineret, hvordan klubbens selvopfattelse var. En af de grundlæggende ting var, at når det lykkedes at få en spiller til det øverst mulige niveau, så var det en fælles opgave, der var blevet løst. Her havde alle omkring spilleren en lige stor andel i succesen. Club Brügge havde 1 mentaltræner ansat som sammen med trænerne inddelte spillere i farverne lyseblå mørkeblå. Når spillerne var mørkeblå var de klar til A-holdet og dette skete bl.a. på baggrund af en mentaltest. Desuden blev spillerne vurderet på, om de fulgte deres fysiske hjemmeprogram og deres vindermentalitet i kampene. Spillerne på U-holdene havde minimum 4 træningspas om ugen og op til 8 pas om ugen for dem der gik på topsportsscools (6-8 træningspas pga. morgentræninger). 1 gang om ugen blev der afholdt møde for cheftrænerne/målmandstrænere/fysisk trænere m.fl. for at vurdere spillerne, og dette skete bl.a. ved hjælp af rapporter om spillerne. Der blev ligeledes afholdt flere uformelle møder i det daglige. Trænerne i u-sektoren får ca. 65% af øvelserne fra klubben og de resterende 35% er trænernes egne øvelser. Klubben havde defineret værdisæt på hver enkelt position på banen, hvad skulle man kunne på de enkelte positioner. Det var ligeledes skarpt defineret, hvordan scouting i klubben foregik, hvilke områder af landet man opererede i inden for de enkelte aldersgrupper.

14 Tråden ned igennem klubben var tydelig, men man kunne også mærke et engagement fra frivillige som meget af klubben hvilede på. Det var også nødvendigt, da en meget lille del af klubbens personale er fuldtidsansatte. Så det er muligt at nå europæisk niveau baseret på frivillighed fra en stor del af klubben. Overordnet kan man sige at skulle man tjene mest muligt, så var det ikke Club Brügge man skal vælge, her var det lysten til at spille for klubben, der er drivkraften. Den fysiske træner Dirk Laleman fortalte om den rolle, som fysioterapeuten og han selv har i forhold til at få spillerne til at være fit. De var begge yderst inspireret at Raymond Verheijen, som er en fysisk guru fra Holland, der blandt andet rådgiver Chelsea, Manchester City og Barcelona. Øjebliksbilledet var, at man ud af ca. 280 spillere tilknyttet akademiet, var der 4 skadede spillere. Hovedårsagen til det lave skadesniveau blev tillagt brugen af FMS, (Functional Movement Screen) et test og øvelsessystem udviklet i USA. Det bygger på, at man finder og udjævner uligheder i bevægeapparatet hos den enkelte spiller. Man benytter sig ligeledes meget af Verheijens fitnesscyklus, som er baseret på småspil med varierende antal spillere og af varieret længde. Herudover benyttes funktionelle løb. Kernen i systemet er cyklus på 6 uger. Nye spillere på akademiet blev indledningsvis testet på hospitalet for: Max test (til inddeling i pulszoner rec/e1/e2/i1/i2/max) David back (højre/venstre) Styrkeforhold mellem forlår/baglår (ratio) Desuden blev spillerne testet i klubben for: VIAD (200 m løbestest) 4 x 30 m sprint (5, 10, 20, 30 m) T-test (agility test) Hoppetest (CMJ) Længdespring FMS (SUPER TEST FOR MOBILITET OG STABILITET!!!) SAR (sit-and-reach smidighed) W/L (weight and length) 1 RM (styrketest) Y balance (balancetest på 1 ben) For flere detaljer på testene (se mail fra Dirk ) Endelig indtaster spillerne hver morgen en status på søvn, fysisk form, mentalitet, muskler, træthed, klarhed og attractivity i en selvudviklet applikation.

15 Lørdag den 28. februar. Lørdag skulle vi se Lille spille mod Lyon og i den forbindelse lave en spilleranalyse. Det var hensigten at vi skulle se deres nye akademi, som skulle være i den absolutte top. Lille skulle angiveligt have brugt 125 millioner på deres akademi. Penge som de sikrede sig ved deres sidste deltagelse i Champions League. Akademiet var desværre lukket pga. af kampdag. Vi kørte hjemmefra kl , så vi var sikre på, at afhentning af billetter, parkering mm var på plads til kampstart, så vi ligeledes kunne følge holdenes opvarmning forud for kampen. Halvdelen af gruppen fokuserede på Lyons centrale forsvarsspiller (nr. 23), mens de øvrige fokuserede på Lyons ene angriber (nr. 10). Der blev gået til opgaven med iver, entusiasme og stor koncentration. Kampen sluttede 2-1 til de tilskueres store tilfredshed og Stade Pierre-Mauroy eksploderede i glæde, da dommerens afsluttende fløjt lød. Snakken gik efterfølgende på, om dommeren benyttede en Fox 40 fløjte. Stade Pierre-Mauroy Stemningsbilleder fra LOSC Lille vs Lyon

16 Efter kampen kørte vi retur til hotellet, hvor vi spiste en afsluttende middag sammen alle 14. Herefter stod den på gruppearbejde med de forskellige opgaver, mens andre trak sig tilbage til deres hotelværelser og arbejdede på kamp- og spilleranalyse. Søndag den 1. marts Kl Blev der tjekket ud fra hotellet og turen gik retur mod Danmark. Kl ankom vi til slutdestinationen Solrød Strand station (Danmarks knudepunkt nr. 1). En flok oplyste og trætte kursister sagde farvel og på gensyn til hinanden og til instruktørerne. Verdens navle efter 12 timer i bil Solrød Strand Station.

Fremgang trods stort nederlag

Fremgang trods stort nederlag Fremgang trods stort nederlag Tilføjet af søndag 18. maj 2008 U12 drengene som jo i denne halvsæson har valgt at spille i U13, løb i dag ind i Bjæverskov hvor fysikken ved at spille mod en årgang ældre

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR Invensure A/S Frederiksborggade 1 DK 1360 Kbh. K Tlf +45 3332 0766 Fax +45 3332 0763 Website: www.invensure.dk Bispebjerg Torv 2 2400 København NV Dette dokument tilhører

Læs mere

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi.

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Tidligere på året blev det fastlagt ved lodtrækning, at

Læs mere

Kenneth Heiner-Møller Kampforberedelse. Kampforberedelse. DBU store trænertræf Vejen 13. November 2010 10.30-12.00

Kenneth Heiner-Møller Kampforberedelse. Kampforberedelse. DBU store trænertræf Vejen 13. November 2010 10.30-12.00 Kampforberedelse DBU store trænertræf Vejen 13. November 2010 10.30-12.00 Kampforberedelse Mål: Vise hvad jeg gør Forklare hvorfor jeg gør som jeg gør Få input til hvordan det kan gøres bedre Praktisk

Læs mere

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 Klub Overblik Organisationsdiagram Den røde tråd DBU DB Klub DB 3 DB 2 DB 1 Trænerteamets ansvarsområder Sportsdirektør (Henrik Vinther) o Udtage

Læs mere

Bjerringbro IF - Fodbold

Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold I Bjerringbro IF har vi en vision om at tilbyde fodbold og fællesskab for alle. For at nå det har vi nogle værdier, vi ønsker at arbejde ud fra i Bjerringbro

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF.

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. 23. november 2013 C-Licens Evaluering Forløb fra 19. april 2013-12. november 2013 (Online Eksamen - 25 spørgsmål indenfor en time) Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. December 2012 startede

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion.

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion. Kampprogram Serie 3 Herrer Fredag d. 28. april kl. 18.00 på Nykøbing Stadion mod Serie 1 Herrer Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion mod U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Lødderup

Læs mere

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Red Bull Leipzig Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Formål med turen? Undersøge principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv Hvilke spørgsmål ønskes besvaret? Hvilke principper anvendes

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

U14 til topturnering i Zoetermeer

U14 til topturnering i Zoetermeer U14 til topturnering i Zoetermeer I den netop overståede weekend deltog Randers Frejas U14-1 hold i en international topturnering i hollandske Zoetermeer. Der var afgang torsdag aften kl. 00.30 sammen

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Den 9. - 11. august 2013

Den 9. - 11. august 2013 Den 9. - 11. august 2013 Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Indhold Velkommen.. Side 3 Reglement og præmier.. Side 4 Puljeinddeling. Side 5 Program.. Side 6 De sidste 10 års vindere.. Side

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4 Produktionstræning Banen: Hele banen Fig. opstilles på midten og i den ene side af banen. Der arbejdes i 20 sek. Og derefter 5 gange pause, så gerne 6 spillere ved hver station. Øvelse 1 (midtstopper)

Læs mere

Opstarts- og infoaften 11-02-2016

Opstarts- og infoaften 11-02-2016 Vi skal til Barcelona i 2017 HOG srejseklub 2017 Opstarts- og infomøde 11. februar 2016 Hvad er HOG s Rejseklub? Baggrund og formål Rejsemål Cup og eget **** Hotel Foreløbig tidsplan og udflugter Hvem

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

P-Licens Studietur 2012 Peter Feher

P-Licens Studietur 2012 Peter Feher Stadion når der spilles kamp: Györ-Debrecen Formål med turen - * Få et indblik i klubbens struktur, filosofi og talentudvikling. - * Snakke med de talent ansvarlige og cheftræneren for 1. senior. - * Få

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Gistrup 2013. Østerbro IF årgang 2000

Gistrup 2013. Østerbro IF årgang 2000 Gistrup 2013 Østerbro IF årgang 2000 Endnu en tur til Gistrup er startet og i år var der 70 glade drenge, hjælpere og trænere, fordelt over 5 hold som glædede sig til en tur, fuld med oplevelser og masser

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere

VM Halvmaraton program 1

VM Halvmaraton program 1 VM Halvmaraton program 1 Et program til begynderen eller den let trænede førstegangsløber, der i udgangspunktet kan løbe ca. 20 min. eventuelt med gå-pauser undervejs. Programmet er til dig, der til en

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8 Jesper O. Sørensen Cheftræner Helsingør Golf Club www.josgolf.dk info@josgolf.dk Tlf. 40 20 59 59 Side 1 af 5 Den Komplette Golfer Hvis Du vil være god til golf, skal du tænke sporten som en helårssport.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015

U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015 U13 Sæson 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Værdigrundlag... 4 Opstart og træningstider... 5 Træningstider - Vinter periode... 5 Træningstider - Turneringsperiode... 5 Specifiktræning (NYT

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.

KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside. KB Olympiaden er 8. august! Tilmeldingen kan ske i Tutten eller direkte til Hanne. Turneringsprogrammerne er online på DBUs hjemmeside.!kb DAGEN BLIVER 19/9! Husk der hver torsdag i juli er fælles sommertræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Efter at have været til GØTEBORG CUP i Sverige eet par gange havde pigerne ønsket en større udlandstur til de sydlige himmelstrøg og det har vi arbejdet

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

BØRNETURNERING FORÅR 2012

BØRNETURNERING FORÅR 2012 God børnetræning Et godt fodboldmiljø sikrer, at... så mange som muligt, så længe som muligt, får adgang til miljøer, som har betydning for deres udvikling. Klubberne skal skabe gode fodboldmiljøer, hvor

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008

8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008 8.b fra Buddinge Skole på tur til Veszprém april 2008 Forberedelse af lejrskoleturen til Veszprém Med hjælp fra Gladsaxes internationale kontor fik vi kontakt med en gruppe elever fra forskellige klasser

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

SPILLESTIL FLEMMING PEDERSEN

SPILLESTIL FLEMMING PEDERSEN A-træner refreshment fredag d. 18. lørdag d. 19. jan 2013 Comwell Grand Park Korsør SPILLESTIL FLEMMING PEDERSEN ALTID MOD MÅLET 1. FC Nordsjælland stiftet 1/7 2003 Farum Boldklub Bronze 2002/03 2. Stadion

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere Læs og lær om Ballon D or Verdens bedste fodboldspillere Hvad er Ballon D or? Ballon D or er en pris. Det er en fodboldpris. Den bliver givet til den spiller, der har været den bedste spiller i løbet

Læs mere

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold Kender du DBU Sjællands inspirationskurser? Er du børne- og ungdomstræner, så har du i denne weekend mulighed for at få kendskab til vores kursusudbud, og du har også mulighed for at deltage aktivt i kurserne.

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

U13-1 ubesejret i tysk topturnering

U13-1 ubesejret i tysk topturnering U13-1 ubesejret i tysk topturnering For fjerde gang deltog Randers Frejas U13-1 hold i den tyske topturnering nær Karlsruhe. Denne gang var det den talentfulde årgang 2000-trup, som fik oplevelsen og fornøjelsen.

Læs mere

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Velkommen Det er med rigtig stor glæde, at Måløv Boldklub kan byde velkommen til Måløv Cup 2017. Turneringen har været en fast sommertradition lige siden

Læs mere

Super 98. Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012

Super 98. Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012 Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012 Blev nr. 3 i Vintercup. Begivenhedsrigt 2011 Spillede i foråret 9 mands og slutte midt i rækken (nr. 5) men viste igennem hele foråret bedre og bedre spil. Det hele kulminerede

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

Danny Jung U/16 Pigelandsholdet DJ i Swansea 3-10 feb. 2013

Danny Jung U/16 Pigelandsholdet DJ i Swansea 3-10 feb. 2013 DJ i Swansea 3-10 feb. 2013 Formål De primære faglige emner vil kredse sig om min hovedopgaves hovedindhold: spil på modstanderens banehalvdel. Michael Laudrup var som spiller eksponent for netop den del

Læs mere

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub

SPIL. Bordtennis. - Verdens hurtigste boldspil. Trænings oversigt 2015 2016. Holme-Olstrup Bordtennis klub SPIL Bordtennis - Verdens hurtigste boldspil Trænings oversigt 2015 2016 Om Holme-Olstrup BTK Årets idrætsklub i Næstved kommune 2014 Vi er en rummelig klub, hvor der er plads til alle der har lyst til

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R KONTAKT 12/13 nr. 2 O K T O B E R Indhold: Aktuelt i Ny pædagogisk leder Fritter-nyt 4.B fremstiller ramper A-dage i første årgang 9. årgang på studietur A-dage i 0. årgang Stemningsbilleder Broer bygget

Læs mere