Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015"

Transkript

1 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

2 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015 Instruktør: Jesper Pedersen Kursister: Piotr Haren Hellerup Idrætsklub (U19) Brian Fjeldsted Martin Lindholdt Thomas Loft Mathias Zangenberg Michael Smith Greve Fodbold (U17) Frederiksberg Alliancen (Senior) Hvidovre Idrætsforening (U17) FC Nordsjælland (Senior) Skjold Birkerød (U19) Mandag d : Studieturen, som havde destination til Holland/Belgien, havde planlagt start fra Solrød Station mandag den 23. klokken Her mødtes vi og blev fordelt i de 4 biler der skulle bringe os sydover. I vores gruppe manglede Jesper som allerede var i Belgien og Mathias som skulle samles op i Kolding hos noget familie. Vores bil aftalte at følges med Per F. s hold, som begge skulle til Brügge. Det gik dog hurtigt fløjten, da vi allerede var kommet væk fra hinanden efter vi forlod trinbrættet på Solrød Station, Turen tværs over Sjælland og Fyn forløb uden problemer, selvom vi løb ind i noget vejr, der lignede dansk vinter; sne, slud og regn. Bilen blev dog yderst kompetent styret igennem det frådende danske vejr af Brian. Så vi ankom uden problemer til Kolding og fik samlet Mathias op. Vi havde hele vejen været godt underholdt af Piotr og hans taktiktavle, som stod knivskarpt på bagsædet, her blev alle spillets taktiske finesser udrullet i en flydende strøm, dog med stor fokus på dybdeløb Vi fik læsset Mathias ombord og turen gik sydover. Næste store udfordring var, udover at finde hele vejen til hotellet uden at få mere end et hold i nakken af at sidde 12 timer i den samme stilling i bilen, at vi skulle finde Jesper i Belgien. Han skulle samles op hos sin søn Nicklas, som udover at være søn til vores instruktør også er udenlandsproffer i Genk og dansk landsholdspiller. Det forløb uden problemer, mest på grund af vores top professionelle driverteam Brian og Mathias.

3 Vi fandt Jesper og fik lov til at droppe vores bagage hos Nicklas, stor tak for det, vi skulle nemlig ind og se Barcelona skille Anderlecht ad i Youth League. Vi tog direkte til Bruxelles for at finde stadion og få noget at spise. Vi spiste en specialitet på en lille tyrkisk Grillbar; en Durumrulle med indlagt Pommesfrites. Herefter fandt vi stadion - det var noget overraskende, at der var små tilskuere på plads til U 19 kampen mellem Anderlecht og Barcelona. Klar til kamp Anderlecht vs Barcelona Vi skulle bruge kampen til at indøve at udføre en kampanalyse og definere spillet efter spillestilsbolden. Vi fik besked på at skulle udføre analysen på Anderlechts hold. Det var en kamp på meget højt niveau. Noget der kom bag på mange var niveauet på spillerne på Andelecht s hold og tilgangen til spillet, som var højt og aggressivt pres. Det blev ligeledes kombineret med dobbeltpres på boldholder. Noget der siden skulle vise sig at være et tilbagevendende tema i de kampe og den træning, vi kom til at overvære fremadrettet. Kampen sluttede fuld fortjent med en 1-0 sejr til Anderlecht. Hjemme på hotellet blev vores analyser gennemdiskuteret og vendt og drejet i gruppen. En rigtigt god start på turen. Første dag var til ende og vi fandt vejen til vores værelser.

4 Tirsdag d Dagen var afsat til gruppens fælles spillestil og personlige samtaler. Mange magneter på taktiktavle blev vendt og drejet. Der blev diskuteret meget frem og tilbage omkring opstillingsformation, emner fra spillestilsbolden og til sidste blev vi enige om en fælles spillestil til vores midtugeforløb. Vi håber nu, at vores taktik er overførbar til medierne. Det var enormt interessant at høre om de andre kursisters forskellige taktiske overvejelser og om, hvordan vi hver især arbejder med spillestilen i klubberne. Efter 6 timers arbejde med spillestil var der en kort pause til lidt mad. Kl var vi ude på stadion i Tornthout, hvor et lokalt 3.divivsionshold spillede mod Brügges reservehold/u19. Til denne kamp fik kursisterne til opgave at lave en spilleranalyse. Gruppen blev delt i to hold, som hver skulle lave en fælles spilleranalyse på to forskellige Brüggespillere. Den ene spiller var venstre back og den anden var offensiv midtbanespiller. Den offensive midtbanespiller var speciel i kraft af sit specielle hår og sin unge alder (årgang 1997) i forhold til de øvrige på holdet. Den offensive midtbane spiller talte vi med efter, at han blev skiftet ud og kom op og sad på tribunen, imens resten af kampen blev spillet. Efterfølgende har vi talt med trænerne i Brügge om denne spiller og han er en rigtig talentfuld spiller, som de arbejder benhårdt med at få til at arbejde efter klubbens værdier. Spilleren var der delte meninger om i kursistgruppen; nogle syntes, han var talentfuld, andre synes, han havde en dårlig attitude og indstilling. Efter kampen kørte vi tilbage til hotellet, hvor begge spilleranalyser blev snakket igennem og om, hvad var godt og hvilket skulle være bedre. Endnu engang blev den offensive spiller diskuteret, nu med instruktøren tillige. Der snakkes og diskuteres Brügges reserver mod et lokalt 3.div hold.

5 Onsdag Dagens program: Kl Instruktørtræning med kursister som medier. Emnet var at gennemgå en HEL DEL HEL træning. Instruktør: Klavs Rasmussen. Denne træning differencerede sig fra det, som vi havde lært på introugen. Klavs Rasmussen havde en anden tilgang til DEL -delen. Han brugte ikke en mindre bane til at intensivere. Der var ingen tvivl om, at Klavs havde store problemer med at få emnet trænet igennem, da han havde valgt at træne på 2. holdet. Vi fik et helt klart billede af, hvordan HEL-DEL-HEL-øvelsen var opbygget. Klavs instruerede os på en klar og tydelig måde. Emnet for træning var presspil, hvor han ville have spillet ud mod kanterne og lukke spillet derude. Kl Fælles frokost. Her blev en masse indtryk fra turen vendt. Blandt andet blev det diskuteret om Jesper Pedersens gennemgang af HEL DEL HEL var mere brugbar end Klavs Rasmussens gennemgang. Kl Club Brügge U12/13 U15 U19 U12/13 Træning: Stor glæde, masser af anerkendelse og leg/konkurrence. Uden at gå på kompromis med klubbens overordnet vision: NO SWEAT/NO GLORY Træning for U12/13 var meget baseret på mand mand situationer med leg indbygget i øvelserne. De lavede 3 forskellige øvelser og sluttede af med skud på mål. Hvis man scorede kunne man bare hente sin bold, hvis man ikke scorede var der sprint til midterlinjen. De hyggede sig og grinte, så det var en fornøjelse at følge. U15 Træning: U15 startede med lidt opvarmning, gik over til stigeløb, hop og sprint og hurtighedstræning. Efter dette lavede de øvelse med lidt mere fysik i. Der var brydekamp på banen, 1 mod 1, hvor det handlede om, at man startede nede og den anden lå ovenpå med vilkårligt greb, som var selvvalgt. Så skulle den anden vride sig fri. Dette gjorde de i intervaller. Det så rigtig hårdt ud. De fortsatte med krabbe -position, hvor man skulle slå modstanders hånd væk, så man derved mistede balancen. Da den fysiske del var overstået, arbejdede de med nogle pasningsøvelser, hvor det sluttede af med afslutning på mål. Til sidste spillede de 2 hold mod hinanden med mål, på halv bane. Vi undrede os over, at der ikke blev rettet i spillet, men det må have været perfekt eller også skulle de bare have lov til at hygge til sidst.

6 Brügges træningsanlæg et Slaraffenland for kursister fra Danmark Værdier der er til at tage og føle på og som gennemsyrer hele klubben. Kl U17 Kamp Club Brügge Anderlecht. Kampen var en stor oplevelse. Tempoet var ekstremt på mange parametre. Noget vi alle bed mærke i var deres pres og genpres. Holdene arbejdede stenhårdt for at få bolden tilbage i egne rækker. Det var meget sjældent, at der var spil i skålen, da begge hold pressede hårdt og højt. Vi var meget imponerede over deres fysik og spillestil. Ligesom Brugge Aab, var Brügge overlegne i mange af spillets facetter. Kl Aab træning på stadion. Vi diskutere, om Kent Nielsen ville vise taktiske ideer som Brügge kunne se under deres sidste træning før kamp. Det havde han ikke nogen problemer med. De trænede opspil, som måske kunne lave åbninger i Brügges forsvar. De trænede ca. 70 minutter, hvorefter pressen fik mulighed for de sidste interviews. Vi sad på tribune og overså træningen. Efter træningen kom Allan Kuhn op på tilskuerpladserne til os og fortalte lidt om baggrunden for deres træning og deres taktik i forbindelsen med kampen. Der blev stillet mange spørgsmål til Allan Kuhn, som svarede præcist. Han virkede meget fokuseret på stadion, hvorimod han på hotellet var lidt mere løs i det. Aab træning før mødet med Club Brügge

7 Aab s succestræner Kent Nielsen Kl Møde med Kent Nielsen Spørgsmål til Kent Nielsen: Taktiske overvejelser op til kampen? Kent gennemgik flere af de taktiske overvejelser i forhold til, hvordan de havde i sinde at gribe kampen an, når man skulle spille i Brügge efter et 1-3 nederlag på hjemmebane. Skulle man forsøge at angribe fra start? Skulle man være mere afventende, spille en lukket kamp og se, hvad der skete, eller skulle man forsøge at begrænse sandsynligheden for endnu et nederlag. Kent formulerede de taktiske overvejelser på tavle og gav sit bud på, hvordan de ville gribe kampen an. Det var virkelig interessant at høre Kents tanker omkring kampen og de taktiske overvejelser. Mødet blev afsluttet med spørgsmål fra kursisterne til Kent. Torsdag d Dagen starter med god morgenmad tidligt, hvorefter en fra gruppen tager til personlig samtale. Alle mødes i lobbyen kl for at køre til Brügges træningsanlæg og følge 1. teams reserver, som ikke skal være med i Euro League kampen mellem Brügge og Aab. Træning var lidt et standardtræningspas med opvarmning, hurtighedstræning, possessionspil, afslutninger og let spil med to hold og mål. Brügge havde 2 trænere og en fysisk træner med i træningspasset. Det virkede som et vedligholdelsestræningspas. I træning var 2 spillere som ikke kunne deltage i Euro kampen, da de enten havde spillet kamp i Euro League eller var låst af anden årsag. Den ene af spillerne var faktisk Claudemir, tidligere FC København. Da træningen var overstået tog vi ind til Brügge centrum, hvor vi havde mulighed for at se byen og få en lille frokost. Vi havde ca. 2 timer fri. Det var en rigtig fin by med kanaler og gamle bygninger.

8 Der findes andet i Brügge hvis tiden og lysten er der, de blå mænd prægede dog billedet de dage i februar Vi var tilbage på hotellet kl , hvor der aftales i gruppen, at vi mødes og aftaler, hvordan og hvem der laver hvilket til vores Powerpointpræsentation, og hvordan vi får lavet en rapport til DBU om turen. Efter mødet på en times tid skilles vi for at gå på værelserne og arbejde koncentreret på rapport og Powerpointopgaver. Under mødet hilser vi lige på Allan Kuhn (assistenttræner for Aab), får en lille snak, da Aab bor på samme hotel, er dette muligt. Vi aftalte at spise på hotellet, således at vi kunne bruge mest mulig tid på opgaverne. Det blev alligevel lidt stresset, da restauranten var lang tid om at komme med vores mad. Jan Breydel klar til endnu en invasion af små blå mænd fra Danmark

9 Vi kørte til Jan Breydel Stadion, hvor kampen mellem Brügge og Aab skulle spilles. Kampen blev spillet kl Vi kommer til stadion og kører mod p-området. Da vi kommer til stadion bliver vi henvist til en anden p-plads og må vende bilen. Alle omkring stadion er meget flinke til at guide os rundt. Vi løber op på vores pladser i den danske afdeling på tribunen med Aabs sponsorer. Vi havde til opgave at lave en kampanalyse på Brügge hver især i gruppen. Snart klar til kamp Club Brügge vs Aab Kampen blev en fantastisk oplevelse, selvom vores danske drenge mødte overmagten. Brügge var overlegene på alle parameter. De var stærkere teknisk, taktisk og fysisk. Brügge var en stor oplevelse, selvom man ikke nyder en kamp på samme måde, når man skal være koncentreret på kampanalysen. Efter kampen kørte vi tilbage på hotellet og evaluerede samlet kampen. Nogle gik direkte i seng, andre gik på værelserne og arbejdede. Dagen endte kl Puha. Dansk fodbold udstillet og sat på plads, men en fantastisk oplevelse

10 Fredag den 27. februar. Kl var vi endnu en gang på anlægget i Brügge. Denne gang for at se en morgentræning med U19 holdet. Holdet startede med CORE/stabilitetstræning i deres træningscenter, hvorefter de udførte følgende træning på banen: 10 min: Cirkeltræning med fokus på footwork med elementer af CORE/stabilitet (1 runde med 8 stationer: arb 12 sek / pause 20 sek) (Aerob-LO) 20 min: Pasningsøvelse med fokus på pasninger/timing/bevægelser (6 x 2 min med 30 sek pause) (Aerob-MOD) 5 min: Plyometrisk træning (powertræning) ca. 8 ture pr spiller (Aerob-LO)

11 10 min: Eksplosivitetstræning med spring/sprint og en afslutning på små mål (powertræning)(6 ture pr spiller) (Aerob-LO) 15 min: Skabelon øvelse til afslut (8 ture pr spiller) (Aerob-MOD) 15 min: 2v1 øvelse. Starter med indlæg til afslutning på nærmeste mål keeperudspark til 2v1 returløb (ca. 10 ture) (Aerob-MOD)

12 10 min: Interval 4v4 (3 x 2 min med 1 min pause) Træning slut: I alt ca. 90 min Pizza hygge med ekstra ost og bold Kl var der frokost, som blev nydt på et italiensk pizzeria tæt på stadion, da vi havde endnu en aftale kl med akademi direktøren Pascal De Maesschalk efterfulgt af et foredrag af den fysiske træner på U17, U19 og reserveholdet, Dirk Laleman. Club Brügges Akademi

13 Pascal De Maesschalk underholder kursister fra Danmark og frivillige fra Schweiz Akademichefen fortalte om hele klubbens opbygning, deres grundprincipper, værdisæt og visioner. Club Brugge: Grundlagt i Mesterskaber 10 pokaltitler No sweat, no glory. Man havde meget skarpt defineret, hvordan klubbens selvopfattelse var. En af de grundlæggende ting var, at når det lykkedes at få en spiller til det øverst mulige niveau, så var det en fælles opgave, der var blevet løst. Her havde alle omkring spilleren en lige stor andel i succesen. Club Brügge havde 1 mentaltræner ansat som sammen med trænerne inddelte spillere i farverne lyseblå mørkeblå. Når spillerne var mørkeblå var de klar til A-holdet og dette skete bl.a. på baggrund af en mentaltest. Desuden blev spillerne vurderet på, om de fulgte deres fysiske hjemmeprogram og deres vindermentalitet i kampene. Spillerne på U-holdene havde minimum 4 træningspas om ugen og op til 8 pas om ugen for dem der gik på topsportsscools (6-8 træningspas pga. morgentræninger). 1 gang om ugen blev der afholdt møde for cheftrænerne/målmandstrænere/fysisk trænere m.fl. for at vurdere spillerne, og dette skete bl.a. ved hjælp af rapporter om spillerne. Der blev ligeledes afholdt flere uformelle møder i det daglige. Trænerne i u-sektoren får ca. 65% af øvelserne fra klubben og de resterende 35% er trænernes egne øvelser. Klubben havde defineret værdisæt på hver enkelt position på banen, hvad skulle man kunne på de enkelte positioner. Det var ligeledes skarpt defineret, hvordan scouting i klubben foregik, hvilke områder af landet man opererede i inden for de enkelte aldersgrupper.

14 Tråden ned igennem klubben var tydelig, men man kunne også mærke et engagement fra frivillige som meget af klubben hvilede på. Det var også nødvendigt, da en meget lille del af klubbens personale er fuldtidsansatte. Så det er muligt at nå europæisk niveau baseret på frivillighed fra en stor del af klubben. Overordnet kan man sige at skulle man tjene mest muligt, så var det ikke Club Brügge man skal vælge, her var det lysten til at spille for klubben, der er drivkraften. Den fysiske træner Dirk Laleman fortalte om den rolle, som fysioterapeuten og han selv har i forhold til at få spillerne til at være fit. De var begge yderst inspireret at Raymond Verheijen, som er en fysisk guru fra Holland, der blandt andet rådgiver Chelsea, Manchester City og Barcelona. Øjebliksbilledet var, at man ud af ca. 280 spillere tilknyttet akademiet, var der 4 skadede spillere. Hovedårsagen til det lave skadesniveau blev tillagt brugen af FMS, (Functional Movement Screen) et test og øvelsessystem udviklet i USA. Det bygger på, at man finder og udjævner uligheder i bevægeapparatet hos den enkelte spiller. Man benytter sig ligeledes meget af Verheijens fitnesscyklus, som er baseret på småspil med varierende antal spillere og af varieret længde. Herudover benyttes funktionelle løb. Kernen i systemet er cyklus på 6 uger. Nye spillere på akademiet blev indledningsvis testet på hospitalet for: Max test (til inddeling i pulszoner rec/e1/e2/i1/i2/max) David back (højre/venstre) Styrkeforhold mellem forlår/baglår (ratio) Desuden blev spillerne testet i klubben for: VIAD (200 m løbestest) 4 x 30 m sprint (5, 10, 20, 30 m) T-test (agility test) Hoppetest (CMJ) Længdespring FMS (SUPER TEST FOR MOBILITET OG STABILITET!!!) SAR (sit-and-reach smidighed) W/L (weight and length) 1 RM (styrketest) Y balance (balancetest på 1 ben) For flere detaljer på testene (se mail fra Dirk ) Endelig indtaster spillerne hver morgen en status på søvn, fysisk form, mentalitet, muskler, træthed, klarhed og attractivity i en selvudviklet applikation.

15 Lørdag den 28. februar. Lørdag skulle vi se Lille spille mod Lyon og i den forbindelse lave en spilleranalyse. Det var hensigten at vi skulle se deres nye akademi, som skulle være i den absolutte top. Lille skulle angiveligt have brugt 125 millioner på deres akademi. Penge som de sikrede sig ved deres sidste deltagelse i Champions League. Akademiet var desværre lukket pga. af kampdag. Vi kørte hjemmefra kl , så vi var sikre på, at afhentning af billetter, parkering mm var på plads til kampstart, så vi ligeledes kunne følge holdenes opvarmning forud for kampen. Halvdelen af gruppen fokuserede på Lyons centrale forsvarsspiller (nr. 23), mens de øvrige fokuserede på Lyons ene angriber (nr. 10). Der blev gået til opgaven med iver, entusiasme og stor koncentration. Kampen sluttede 2-1 til de tilskueres store tilfredshed og Stade Pierre-Mauroy eksploderede i glæde, da dommerens afsluttende fløjt lød. Snakken gik efterfølgende på, om dommeren benyttede en Fox 40 fløjte. Stade Pierre-Mauroy Stemningsbilleder fra LOSC Lille vs Lyon

16 Efter kampen kørte vi retur til hotellet, hvor vi spiste en afsluttende middag sammen alle 14. Herefter stod den på gruppearbejde med de forskellige opgaver, mens andre trak sig tilbage til deres hotelværelser og arbejdede på kamp- og spilleranalyse. Søndag den 1. marts Kl Blev der tjekket ud fra hotellet og turen gik retur mod Danmark. Kl ankom vi til slutdestinationen Solrød Strand station (Danmarks knudepunkt nr. 1). En flok oplyste og trætte kursister sagde farvel og på gensyn til hinanden og til instruktørerne. Verdens navle efter 12 timer i bil Solrød Strand Station.

Bjerringbro IF - Fodbold

Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold I Bjerringbro IF har vi en vision om at tilbyde fodbold og fællesskab for alle. For at nå det har vi nogle værdier, vi ønsker at arbejde ud fra i Bjerringbro

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd.

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd. I dag uddanner vi i dansk fodbold ikke spillerne til det sværeste!!!!!! At kunne besidde bolden i holdet under pres & Uden pres Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner Udd. Der er en årsag til at

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

HUSUM BOLDKLUB'S DELTAGELSE i Easter Open 2012.

HUSUM BOLDKLUB'S DELTAGELSE i Easter Open 2012. HUSUM BOLDKLUB'S DELTAGELSE i Easter Open 2012. Torsdag den 05. april kl. 05.00 drog Husum's U15 & U13 1 og U13 2 drenge med trænere og holdledere, fra klubhuset med retning mod Venlo Holland, hvor de

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold

DBU Øvelsesgeneratoren DBU Stationstræning på tværs DBU Den rød-hvide fodboldtråd - spillerudviklingsmodel inklusiv niveaudeling i børnefodbold Kender du DBU Sjællands inspirationskurser? Er du børne- og ungdomstræner, så har du i denne weekend mulighed for at få kendskab til vores kursusudbud, og du har også mulighed for at deltage aktivt i kurserne.

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 Dato: 31/10 2013 Turen til Spanien. Årets tur til Spanien, blev endnu engang en SUPER tur, hvor det sociale var i højsædet. Efter en relativ tidlig ankomst til

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael

Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael 1 Skrevet af: Jesper, Jesper, Martin, Claus, Julian og Michael Studietur dag 1 Tirsdag 18.februar Ajax rundvisning Vi indledte turen med et visit til Ajax. Her blev vi taget godt imod af klubmanden, Heine

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18.

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. DEN RØDE TRÅD I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. Det er derfor et ønske fra bestyrelsens side, at alle trænerne har en interesse i hele

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015

Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015 Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015 Middelfart G & BK s Årgang 2003 træningsstævne er et fodboldstævne for drenge i alderen 11-12 år. Vi lægger op til en hyggelig weekend med børnefodbold på

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Studietur NY Red Bulls

Studietur NY Red Bulls Formål med turen At undersøge og få svar på følgende spørgsmål: Hvordan er talentudviklingen i New York, et fabelagtigt demografisk område med 12 mio indbyggere? Herunder en beskrivelse af de forskellige

Læs mere

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Carsten Hvid Larsen og Henrik Skov Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Syddansk Universitetsforlag 2013 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet Besøg DBU Fyn Dagens program: Kl. 18.00-18.20 Præsentation af strukturen i dansk talentudvikling Præsentation af DBU s spillestil/spillesystem.

Læs mere

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere.

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere. 1V1 positionsspil Deltagere: Alle 6 pr. bane Banen: 20 X 20 Øvelsen starter med at en spiller i midten skal løbe i position og vise hvor han vil have bolden. Rød spiller er presspiller, så blå skal være

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

INVITATION. Dansk Forening for Rosport

INVITATION. Dansk Forening for Rosport INVITATION Dansk Forening for Rosport 1 Så slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et veltilrettelagt inspirationsseminar på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vi glæder os til at se en

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Genopslag: INVITATION TIL FYRAFTENSMØDE - for foreninger og selvorganiserede

Genopslag: INVITATION TIL FYRAFTENSMØDE - for foreninger og selvorganiserede NYT FRA IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENT JESPER THERKILDSEN jesper.therkildsen@kalundborg.dk - tlf.24 94 38 09 IDRÆTS- OG FRITIDSKONSULENTEN TAKKER FOR 3 GODE ÅR I KALUNDBORG Jeg starter som udviklingskonsulent

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser!

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! Pantone LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD Kære fodboldvenner! Ligabold.com giver

Læs mere

Spillestil for U10 -> U14

Spillestil for U10 -> U14 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi 4-3-3. Alternativet er, at vi spiller 4-4-2 med diamant. (Bruges tillige

Læs mere

Ungdommens Uddannelses Vejledning Region Sjælland

Ungdommens Uddannelses Vejledning Region Sjælland Ungdommens Uddannelses Vejledning Region Sjælland Fakta om Per Rud Født: 21. februar 1967 Privat: Bosiddende i Nykøbing Falster Trænerkarriere: 1991-1993: Ynglinge og Junior DM træner for Kolding BK 1993-1996:

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Rapport over A-træner studieturen til Ajax/Feyenoord februar 2014 Udarbejdet af;

Rapport over A-træner studieturen til Ajax/Feyenoord februar 2014 Udarbejdet af; Rapport over A-træner studieturen til Ajax/Feyenoord februar 2014 Udarbejdet af; Martin Petersen Uno Apold Yacine Hamouchene Phillip Andersen Lotte K. Rasmussen Casper Aamodt 0 A-træner studietur 2014

Læs mere

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk

Du kan se billeder og læse om VBIs fodboldskole på VBIs hjemmeside www.vbi-vraa.dk Hovedsponsor VBI S FODBOLDSKOLE 2013 VBI fodbold afholder fodboldskole i skolernes sommerferie. I 2012 deltog 74 børn, ca. 15 voksne og unge trænere stod for træningen, mens ca. 10 forældre hjalp med alt

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 Der er mange gode grunde til at dyrke sport i ens sommerferie. Dette dokument er en hjælp til alle jer der ønsker at være i så god en form som mulig, når vi mødes igen

Læs mere

Fodbold Samarbejde Nordsjælland

Fodbold Samarbejde Nordsjælland Fodbold Samarbejde Nordsjælland FSN netværket Fodbold Samarbejde Nordsjælland (FSN) er et netværk bestående af 61 samarbejdsklubber med mere end 15.000 ungdomsmedlemmer. FC Nordsjælland koordinerer samarbejdet,

Læs mere

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE!

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! S. 46 / SIGNATUR #2 BREVKASSEN B / BREVKASSE DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! Tekst/ Michael Hansen, Mindset Trainer og indehaver af bymichaelhansen Mine udviklingsforløb starter næsten altid med ét eller flere

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

U17 DM nyhedsbrev. August 2015. Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet

U17 DM nyhedsbrev. August 2015. Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet U17 DM nyhedsbrev August 2015 Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet Informationer til forældre og spillere på U17 DM. Mandag 31.8: Infomøde om uddannelse 19.30 i kursuslokalet

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

Uddannelse og professionel fodbold

Uddannelse og professionel fodbold Uddannelse og professionel fodbold Match eller mismatch? Emil Bekker Ousager, professionel fodboldspiller i OB Disposition Introduktion Personligt uddannelsesforløb og fodboldkarriere Et (subjektivt) øjebliksbillede

Læs mere

Info fra trænerdag 11. April

Info fra trænerdag 11. April Udskriv Luk Info fra trænerdag 11. April Fra: Lene Laungaard (lenelaungaard@hotmail.com) Sendt: 28. april 2015 14:32:38 Til: neg@stofanet.dk (neg@stofanet.dk); ft@direction marketing.com (ft@directionmarketing.com);

Læs mere

3-mands forsvar Fortid eller fremtid?

3-mands forsvar Fortid eller fremtid? 3-mands forsvar Fortid eller fremtid? Pro-licens opgave udarbejdet af: Jesper Ingemann Sørensen AGF 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Problemformulering:... 5 3. Afgrænsning... 5 4. Metode... 6 4.1 Empirisk

Læs mere

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet Resume af Center For Bedre Livskvalitets medlemsmøde mandag den 15. april 2013. Medlemsmøde den 15. april, dagsorden a. Velkommen og overordnet om året, Sven. Sven bød velkommen og pointerede fra start

Læs mere

Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv

Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv Odense Kommune og Idrætspolitisk Forum Fyn. Grib chancen til at blive en sundere udgave af dig selv Vil du gerne være en del af en forening eller klub, hvor du kan komme og bevæge og have det sjovt sammen

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk Kære forening, kære trænere, ledere, hjælpere og spillere Dette hæfte har til formål at give et indblik i totalhåndbold. Hvordan spiller vi totalhåndbold

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD!

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! FORMÅL : ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! - Revideret april 2013. Formålet med Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd er at beskrive den håndboldmæssige opbygning af ungdomstiden og ideerne bag dette og dermed

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

At gøre hinanden bedre

At gøre hinanden bedre David Kiær Nielsen At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik Frydenlund At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik 1. udgave, 1. oplag, 2009 Frydenlund ISBN 978-87-7118-196-8 Grafisk tilrettelæggelse: Jacob

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Dagens kamp: 09/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om Kolde kendsgerninger om unge og fodbold Her kan du finde hurtige genveje til den store mængde af dokumentation om unges bevæggrunde for at til og fravælge fodbold og idræt i det hele taget. Tekst: Mads

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere