Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015"

Transkript

1 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015

2 Studietur Holland/Belgien fra 23. februar til 1. marts 2015 Instruktør: Jesper Pedersen Kursister: Piotr Haren Hellerup Idrætsklub (U19) Brian Fjeldsted Martin Lindholdt Thomas Loft Mathias Zangenberg Michael Smith Greve Fodbold (U17) Frederiksberg Alliancen (Senior) Hvidovre Idrætsforening (U17) FC Nordsjælland (Senior) Skjold Birkerød (U19) Mandag d : Studieturen, som havde destination til Holland/Belgien, havde planlagt start fra Solrød Station mandag den 23. klokken Her mødtes vi og blev fordelt i de 4 biler der skulle bringe os sydover. I vores gruppe manglede Jesper som allerede var i Belgien og Mathias som skulle samles op i Kolding hos noget familie. Vores bil aftalte at følges med Per F. s hold, som begge skulle til Brügge. Det gik dog hurtigt fløjten, da vi allerede var kommet væk fra hinanden efter vi forlod trinbrættet på Solrød Station, Turen tværs over Sjælland og Fyn forløb uden problemer, selvom vi løb ind i noget vejr, der lignede dansk vinter; sne, slud og regn. Bilen blev dog yderst kompetent styret igennem det frådende danske vejr af Brian. Så vi ankom uden problemer til Kolding og fik samlet Mathias op. Vi havde hele vejen været godt underholdt af Piotr og hans taktiktavle, som stod knivskarpt på bagsædet, her blev alle spillets taktiske finesser udrullet i en flydende strøm, dog med stor fokus på dybdeløb Vi fik læsset Mathias ombord og turen gik sydover. Næste store udfordring var, udover at finde hele vejen til hotellet uden at få mere end et hold i nakken af at sidde 12 timer i den samme stilling i bilen, at vi skulle finde Jesper i Belgien. Han skulle samles op hos sin søn Nicklas, som udover at være søn til vores instruktør også er udenlandsproffer i Genk og dansk landsholdspiller. Det forløb uden problemer, mest på grund af vores top professionelle driverteam Brian og Mathias.

3 Vi fandt Jesper og fik lov til at droppe vores bagage hos Nicklas, stor tak for det, vi skulle nemlig ind og se Barcelona skille Anderlecht ad i Youth League. Vi tog direkte til Bruxelles for at finde stadion og få noget at spise. Vi spiste en specialitet på en lille tyrkisk Grillbar; en Durumrulle med indlagt Pommesfrites. Herefter fandt vi stadion - det var noget overraskende, at der var små tilskuere på plads til U 19 kampen mellem Anderlecht og Barcelona. Klar til kamp Anderlecht vs Barcelona Vi skulle bruge kampen til at indøve at udføre en kampanalyse og definere spillet efter spillestilsbolden. Vi fik besked på at skulle udføre analysen på Anderlechts hold. Det var en kamp på meget højt niveau. Noget der kom bag på mange var niveauet på spillerne på Andelecht s hold og tilgangen til spillet, som var højt og aggressivt pres. Det blev ligeledes kombineret med dobbeltpres på boldholder. Noget der siden skulle vise sig at være et tilbagevendende tema i de kampe og den træning, vi kom til at overvære fremadrettet. Kampen sluttede fuld fortjent med en 1-0 sejr til Anderlecht. Hjemme på hotellet blev vores analyser gennemdiskuteret og vendt og drejet i gruppen. En rigtigt god start på turen. Første dag var til ende og vi fandt vejen til vores værelser.

4 Tirsdag d Dagen var afsat til gruppens fælles spillestil og personlige samtaler. Mange magneter på taktiktavle blev vendt og drejet. Der blev diskuteret meget frem og tilbage omkring opstillingsformation, emner fra spillestilsbolden og til sidste blev vi enige om en fælles spillestil til vores midtugeforløb. Vi håber nu, at vores taktik er overførbar til medierne. Det var enormt interessant at høre om de andre kursisters forskellige taktiske overvejelser og om, hvordan vi hver især arbejder med spillestilen i klubberne. Efter 6 timers arbejde med spillestil var der en kort pause til lidt mad. Kl var vi ude på stadion i Tornthout, hvor et lokalt 3.divivsionshold spillede mod Brügges reservehold/u19. Til denne kamp fik kursisterne til opgave at lave en spilleranalyse. Gruppen blev delt i to hold, som hver skulle lave en fælles spilleranalyse på to forskellige Brüggespillere. Den ene spiller var venstre back og den anden var offensiv midtbanespiller. Den offensive midtbanespiller var speciel i kraft af sit specielle hår og sin unge alder (årgang 1997) i forhold til de øvrige på holdet. Den offensive midtbane spiller talte vi med efter, at han blev skiftet ud og kom op og sad på tribunen, imens resten af kampen blev spillet. Efterfølgende har vi talt med trænerne i Brügge om denne spiller og han er en rigtig talentfuld spiller, som de arbejder benhårdt med at få til at arbejde efter klubbens værdier. Spilleren var der delte meninger om i kursistgruppen; nogle syntes, han var talentfuld, andre synes, han havde en dårlig attitude og indstilling. Efter kampen kørte vi tilbage til hotellet, hvor begge spilleranalyser blev snakket igennem og om, hvad var godt og hvilket skulle være bedre. Endnu engang blev den offensive spiller diskuteret, nu med instruktøren tillige. Der snakkes og diskuteres Brügges reserver mod et lokalt 3.div hold.

5 Onsdag Dagens program: Kl Instruktørtræning med kursister som medier. Emnet var at gennemgå en HEL DEL HEL træning. Instruktør: Klavs Rasmussen. Denne træning differencerede sig fra det, som vi havde lært på introugen. Klavs Rasmussen havde en anden tilgang til DEL -delen. Han brugte ikke en mindre bane til at intensivere. Der var ingen tvivl om, at Klavs havde store problemer med at få emnet trænet igennem, da han havde valgt at træne på 2. holdet. Vi fik et helt klart billede af, hvordan HEL-DEL-HEL-øvelsen var opbygget. Klavs instruerede os på en klar og tydelig måde. Emnet for træning var presspil, hvor han ville have spillet ud mod kanterne og lukke spillet derude. Kl Fælles frokost. Her blev en masse indtryk fra turen vendt. Blandt andet blev det diskuteret om Jesper Pedersens gennemgang af HEL DEL HEL var mere brugbar end Klavs Rasmussens gennemgang. Kl Club Brügge U12/13 U15 U19 U12/13 Træning: Stor glæde, masser af anerkendelse og leg/konkurrence. Uden at gå på kompromis med klubbens overordnet vision: NO SWEAT/NO GLORY Træning for U12/13 var meget baseret på mand mand situationer med leg indbygget i øvelserne. De lavede 3 forskellige øvelser og sluttede af med skud på mål. Hvis man scorede kunne man bare hente sin bold, hvis man ikke scorede var der sprint til midterlinjen. De hyggede sig og grinte, så det var en fornøjelse at følge. U15 Træning: U15 startede med lidt opvarmning, gik over til stigeløb, hop og sprint og hurtighedstræning. Efter dette lavede de øvelse med lidt mere fysik i. Der var brydekamp på banen, 1 mod 1, hvor det handlede om, at man startede nede og den anden lå ovenpå med vilkårligt greb, som var selvvalgt. Så skulle den anden vride sig fri. Dette gjorde de i intervaller. Det så rigtig hårdt ud. De fortsatte med krabbe -position, hvor man skulle slå modstanders hånd væk, så man derved mistede balancen. Da den fysiske del var overstået, arbejdede de med nogle pasningsøvelser, hvor det sluttede af med afslutning på mål. Til sidste spillede de 2 hold mod hinanden med mål, på halv bane. Vi undrede os over, at der ikke blev rettet i spillet, men det må have været perfekt eller også skulle de bare have lov til at hygge til sidst.

6 Brügges træningsanlæg et Slaraffenland for kursister fra Danmark Værdier der er til at tage og føle på og som gennemsyrer hele klubben. Kl U17 Kamp Club Brügge Anderlecht. Kampen var en stor oplevelse. Tempoet var ekstremt på mange parametre. Noget vi alle bed mærke i var deres pres og genpres. Holdene arbejdede stenhårdt for at få bolden tilbage i egne rækker. Det var meget sjældent, at der var spil i skålen, da begge hold pressede hårdt og højt. Vi var meget imponerede over deres fysik og spillestil. Ligesom Brugge Aab, var Brügge overlegne i mange af spillets facetter. Kl Aab træning på stadion. Vi diskutere, om Kent Nielsen ville vise taktiske ideer som Brügge kunne se under deres sidste træning før kamp. Det havde han ikke nogen problemer med. De trænede opspil, som måske kunne lave åbninger i Brügges forsvar. De trænede ca. 70 minutter, hvorefter pressen fik mulighed for de sidste interviews. Vi sad på tribune og overså træningen. Efter træningen kom Allan Kuhn op på tilskuerpladserne til os og fortalte lidt om baggrunden for deres træning og deres taktik i forbindelsen med kampen. Der blev stillet mange spørgsmål til Allan Kuhn, som svarede præcist. Han virkede meget fokuseret på stadion, hvorimod han på hotellet var lidt mere løs i det. Aab træning før mødet med Club Brügge

7 Aab s succestræner Kent Nielsen Kl Møde med Kent Nielsen Spørgsmål til Kent Nielsen: Taktiske overvejelser op til kampen? Kent gennemgik flere af de taktiske overvejelser i forhold til, hvordan de havde i sinde at gribe kampen an, når man skulle spille i Brügge efter et 1-3 nederlag på hjemmebane. Skulle man forsøge at angribe fra start? Skulle man være mere afventende, spille en lukket kamp og se, hvad der skete, eller skulle man forsøge at begrænse sandsynligheden for endnu et nederlag. Kent formulerede de taktiske overvejelser på tavle og gav sit bud på, hvordan de ville gribe kampen an. Det var virkelig interessant at høre Kents tanker omkring kampen og de taktiske overvejelser. Mødet blev afsluttet med spørgsmål fra kursisterne til Kent. Torsdag d Dagen starter med god morgenmad tidligt, hvorefter en fra gruppen tager til personlig samtale. Alle mødes i lobbyen kl for at køre til Brügges træningsanlæg og følge 1. teams reserver, som ikke skal være med i Euro League kampen mellem Brügge og Aab. Træning var lidt et standardtræningspas med opvarmning, hurtighedstræning, possessionspil, afslutninger og let spil med to hold og mål. Brügge havde 2 trænere og en fysisk træner med i træningspasset. Det virkede som et vedligholdelsestræningspas. I træning var 2 spillere som ikke kunne deltage i Euro kampen, da de enten havde spillet kamp i Euro League eller var låst af anden årsag. Den ene af spillerne var faktisk Claudemir, tidligere FC København. Da træningen var overstået tog vi ind til Brügge centrum, hvor vi havde mulighed for at se byen og få en lille frokost. Vi havde ca. 2 timer fri. Det var en rigtig fin by med kanaler og gamle bygninger.

8 Der findes andet i Brügge hvis tiden og lysten er der, de blå mænd prægede dog billedet de dage i februar Vi var tilbage på hotellet kl , hvor der aftales i gruppen, at vi mødes og aftaler, hvordan og hvem der laver hvilket til vores Powerpointpræsentation, og hvordan vi får lavet en rapport til DBU om turen. Efter mødet på en times tid skilles vi for at gå på værelserne og arbejde koncentreret på rapport og Powerpointopgaver. Under mødet hilser vi lige på Allan Kuhn (assistenttræner for Aab), får en lille snak, da Aab bor på samme hotel, er dette muligt. Vi aftalte at spise på hotellet, således at vi kunne bruge mest mulig tid på opgaverne. Det blev alligevel lidt stresset, da restauranten var lang tid om at komme med vores mad. Jan Breydel klar til endnu en invasion af små blå mænd fra Danmark

9 Vi kørte til Jan Breydel Stadion, hvor kampen mellem Brügge og Aab skulle spilles. Kampen blev spillet kl Vi kommer til stadion og kører mod p-området. Da vi kommer til stadion bliver vi henvist til en anden p-plads og må vende bilen. Alle omkring stadion er meget flinke til at guide os rundt. Vi løber op på vores pladser i den danske afdeling på tribunen med Aabs sponsorer. Vi havde til opgave at lave en kampanalyse på Brügge hver især i gruppen. Snart klar til kamp Club Brügge vs Aab Kampen blev en fantastisk oplevelse, selvom vores danske drenge mødte overmagten. Brügge var overlegene på alle parameter. De var stærkere teknisk, taktisk og fysisk. Brügge var en stor oplevelse, selvom man ikke nyder en kamp på samme måde, når man skal være koncentreret på kampanalysen. Efter kampen kørte vi tilbage på hotellet og evaluerede samlet kampen. Nogle gik direkte i seng, andre gik på værelserne og arbejdede. Dagen endte kl Puha. Dansk fodbold udstillet og sat på plads, men en fantastisk oplevelse

10 Fredag den 27. februar. Kl var vi endnu en gang på anlægget i Brügge. Denne gang for at se en morgentræning med U19 holdet. Holdet startede med CORE/stabilitetstræning i deres træningscenter, hvorefter de udførte følgende træning på banen: 10 min: Cirkeltræning med fokus på footwork med elementer af CORE/stabilitet (1 runde med 8 stationer: arb 12 sek / pause 20 sek) (Aerob-LO) 20 min: Pasningsøvelse med fokus på pasninger/timing/bevægelser (6 x 2 min med 30 sek pause) (Aerob-MOD) 5 min: Plyometrisk træning (powertræning) ca. 8 ture pr spiller (Aerob-LO)

11 10 min: Eksplosivitetstræning med spring/sprint og en afslutning på små mål (powertræning)(6 ture pr spiller) (Aerob-LO) 15 min: Skabelon øvelse til afslut (8 ture pr spiller) (Aerob-MOD) 15 min: 2v1 øvelse. Starter med indlæg til afslutning på nærmeste mål keeperudspark til 2v1 returløb (ca. 10 ture) (Aerob-MOD)

12 10 min: Interval 4v4 (3 x 2 min med 1 min pause) Træning slut: I alt ca. 90 min Pizza hygge med ekstra ost og bold Kl var der frokost, som blev nydt på et italiensk pizzeria tæt på stadion, da vi havde endnu en aftale kl med akademi direktøren Pascal De Maesschalk efterfulgt af et foredrag af den fysiske træner på U17, U19 og reserveholdet, Dirk Laleman. Club Brügges Akademi

13 Pascal De Maesschalk underholder kursister fra Danmark og frivillige fra Schweiz Akademichefen fortalte om hele klubbens opbygning, deres grundprincipper, værdisæt og visioner. Club Brugge: Grundlagt i Mesterskaber 10 pokaltitler No sweat, no glory. Man havde meget skarpt defineret, hvordan klubbens selvopfattelse var. En af de grundlæggende ting var, at når det lykkedes at få en spiller til det øverst mulige niveau, så var det en fælles opgave, der var blevet løst. Her havde alle omkring spilleren en lige stor andel i succesen. Club Brügge havde 1 mentaltræner ansat som sammen med trænerne inddelte spillere i farverne lyseblå mørkeblå. Når spillerne var mørkeblå var de klar til A-holdet og dette skete bl.a. på baggrund af en mentaltest. Desuden blev spillerne vurderet på, om de fulgte deres fysiske hjemmeprogram og deres vindermentalitet i kampene. Spillerne på U-holdene havde minimum 4 træningspas om ugen og op til 8 pas om ugen for dem der gik på topsportsscools (6-8 træningspas pga. morgentræninger). 1 gang om ugen blev der afholdt møde for cheftrænerne/målmandstrænere/fysisk trænere m.fl. for at vurdere spillerne, og dette skete bl.a. ved hjælp af rapporter om spillerne. Der blev ligeledes afholdt flere uformelle møder i det daglige. Trænerne i u-sektoren får ca. 65% af øvelserne fra klubben og de resterende 35% er trænernes egne øvelser. Klubben havde defineret værdisæt på hver enkelt position på banen, hvad skulle man kunne på de enkelte positioner. Det var ligeledes skarpt defineret, hvordan scouting i klubben foregik, hvilke områder af landet man opererede i inden for de enkelte aldersgrupper.

14 Tråden ned igennem klubben var tydelig, men man kunne også mærke et engagement fra frivillige som meget af klubben hvilede på. Det var også nødvendigt, da en meget lille del af klubbens personale er fuldtidsansatte. Så det er muligt at nå europæisk niveau baseret på frivillighed fra en stor del af klubben. Overordnet kan man sige at skulle man tjene mest muligt, så var det ikke Club Brügge man skal vælge, her var det lysten til at spille for klubben, der er drivkraften. Den fysiske træner Dirk Laleman fortalte om den rolle, som fysioterapeuten og han selv har i forhold til at få spillerne til at være fit. De var begge yderst inspireret at Raymond Verheijen, som er en fysisk guru fra Holland, der blandt andet rådgiver Chelsea, Manchester City og Barcelona. Øjebliksbilledet var, at man ud af ca. 280 spillere tilknyttet akademiet, var der 4 skadede spillere. Hovedårsagen til det lave skadesniveau blev tillagt brugen af FMS, (Functional Movement Screen) et test og øvelsessystem udviklet i USA. Det bygger på, at man finder og udjævner uligheder i bevægeapparatet hos den enkelte spiller. Man benytter sig ligeledes meget af Verheijens fitnesscyklus, som er baseret på småspil med varierende antal spillere og af varieret længde. Herudover benyttes funktionelle løb. Kernen i systemet er cyklus på 6 uger. Nye spillere på akademiet blev indledningsvis testet på hospitalet for: Max test (til inddeling i pulszoner rec/e1/e2/i1/i2/max) David back (højre/venstre) Styrkeforhold mellem forlår/baglår (ratio) Desuden blev spillerne testet i klubben for: VIAD (200 m løbestest) 4 x 30 m sprint (5, 10, 20, 30 m) T-test (agility test) Hoppetest (CMJ) Længdespring FMS (SUPER TEST FOR MOBILITET OG STABILITET!!!) SAR (sit-and-reach smidighed) W/L (weight and length) 1 RM (styrketest) Y balance (balancetest på 1 ben) For flere detaljer på testene (se mail fra Dirk ) Endelig indtaster spillerne hver morgen en status på søvn, fysisk form, mentalitet, muskler, træthed, klarhed og attractivity i en selvudviklet applikation.

15 Lørdag den 28. februar. Lørdag skulle vi se Lille spille mod Lyon og i den forbindelse lave en spilleranalyse. Det var hensigten at vi skulle se deres nye akademi, som skulle være i den absolutte top. Lille skulle angiveligt have brugt 125 millioner på deres akademi. Penge som de sikrede sig ved deres sidste deltagelse i Champions League. Akademiet var desværre lukket pga. af kampdag. Vi kørte hjemmefra kl , så vi var sikre på, at afhentning af billetter, parkering mm var på plads til kampstart, så vi ligeledes kunne følge holdenes opvarmning forud for kampen. Halvdelen af gruppen fokuserede på Lyons centrale forsvarsspiller (nr. 23), mens de øvrige fokuserede på Lyons ene angriber (nr. 10). Der blev gået til opgaven med iver, entusiasme og stor koncentration. Kampen sluttede 2-1 til de tilskueres store tilfredshed og Stade Pierre-Mauroy eksploderede i glæde, da dommerens afsluttende fløjt lød. Snakken gik efterfølgende på, om dommeren benyttede en Fox 40 fløjte. Stade Pierre-Mauroy Stemningsbilleder fra LOSC Lille vs Lyon

16 Efter kampen kørte vi retur til hotellet, hvor vi spiste en afsluttende middag sammen alle 14. Herefter stod den på gruppearbejde med de forskellige opgaver, mens andre trak sig tilbage til deres hotelværelser og arbejdede på kamp- og spilleranalyse. Søndag den 1. marts Kl Blev der tjekket ud fra hotellet og turen gik retur mod Danmark. Kl ankom vi til slutdestinationen Solrød Strand station (Danmarks knudepunkt nr. 1). En flok oplyste og trætte kursister sagde farvel og på gensyn til hinanden og til instruktørerne. Verdens navle efter 12 timer i bil Solrød Strand Station.

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen på Liseborg og en ny sæson 2015 kan skydes i gang.

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen på Liseborg og en ny sæson 2015 kan skydes i gang. SIK - NYT 18. årgang 2015 FODBOLDAFDELINGEN Februar - Nr. 2 FORMANDEN HAR ORDET Vintervejret er over os, men trods det så er træningen så småt ved at starte. Lørdag den, 31. januar hejses SIK vimplen igen

Læs mere

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT Boldklubben SØNDERBRO FIGHT MEDLEMSBLAD NR. 2 JULI 2004 Side 1 Formand: Frank Lindhardsen Højdevej 32 st. th. 2300 København S Tlf.: 3258 8539 Mobil: 4016 8087 E-mail: formand@os.dk Sportslig Leder: Andreas

Læs mere

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET

SIK - NYT FORMANDEN HAR ORDET SIK - NYT 18. årgang 2015 FODBOLDAFDELINGEN August- Nr. 6 FORMANDEN HAR ORDET Håber I alle har haft en god sommer og nydt friheden fra fodbolden i nogle dage. Opstarten til den nye sæson er i fuldt gang

Læs mere

Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate

Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate Bilag A Bilag B Bilag C Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate Navn: Bo Abrahamsen Virksomhed: Fullrate Stilling: Salgsdirektør Udover I har fortsat M1s sponsorat

Læs mere

Farum KyoKushin Karate

Farum KyoKushin Karate Farum KyoKushin Karate Blad nr. 4 maj 2011 Læs om Senpai Martin side 10 Læs om Vinterlejr 2011 side 18 Se billeder fra fastelavn side 27 Læs om Shihan Fitkin side 36 2 3 Kort fra redaktionen Indhold Senpai

Læs mere

EKS-FBU FORMANDENS STORE SPRING

EKS-FBU FORMANDENS STORE SPRING FYN BOLD Nr. 2 Maj 2009 16. årgang EKS-FBU FORMANDENS STORE SPRING TALENTUDVIKLING I ARGENTINA DA SVERIGE VANDT 6-0 FOR 50 ÅR SIDEN BOLDKLUBBEN STJERNEN 2 FYN BOLD 2/2009 FYN BOLD Nr. 2 Maj 2009 16. årgang

Læs mere

fodbold københavnsk DBU København Jonas Hebo - min tid i Arsenal Fremad Amager - ser fremad Brønshøj Boldklub - byens bedste hold

fodbold københavnsk DBU København Jonas Hebo - min tid i Arsenal Fremad Amager - ser fremad Brønshøj Boldklub - byens bedste hold københavnsk December 2012 8. årgang fodbold DBU København Jonas Hebo - min tid i Arsenal Fremad Amager - ser fremad Brønshøj Boldklub - byens bedste hold Xander - coach for Nørrebro talenter Leder Af Diana

Læs mere

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 4 // juni 2014

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 4 // juni 2014 Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær Nr. 4 // juni 2014 DM Du kan blandt læse om: SINEs deltagelse i forskellige DM-turneringer, dance-turné, Hus J, K og L, adventure-race og

Læs mere

Temahæfte 09 spil dig på landsholdet

Temahæfte 09 spil dig på landsholdet Temahæfte 09 spil dig på landsholdet DBUs Fodboldskole Temahæfte 2009 Officielle sponsorer for DBUs Fodboldskoleaktiviteter fra leg til landshold 1 fra leg til landshold Årets Tema: SPIL dig på landsholdet

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 8 // Juni 2013

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 8 // Juni 2013 Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær Nr. 8 // Juni 2013 I dette nummer af SINE-NEWS kan du bla. læse om Cambridgeelevernes oplevelse af prøverne Danse- og basketlinjerne DM for

Læs mere

KAMPREFERATER 2009/2010 1. SENIOR

KAMPREFERATER 2009/2010 1. SENIOR KAMPREFERATER 2009/2010 1. SENIOR Invensure A/S Frederiksborggade 1 DK 1360 Kbh. K Tlf +45 3332 0766 Fax +45 3332 0763 Website: www.invensure.dk Bispebjerg Torv 2 2400 København NV Dette dokument tilhører

Læs mere

HGI-Nyt. 36. årgang November 2011 Nr. 2. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening

HGI-Nyt. 36. årgang November 2011 Nr. 2. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening HGI-Nyt 36. årgang November 2011 Nr. 2 Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening Havdrup Gymnastik - og Idrætsforening HGI'S adresse: Havdrup Hallen, Skolevej 62, 4622 Havdrup. Hovedbestyrelsen Formand Anette

Læs mere

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang Fodbolddommeren nr.4 oktober 2008 65. årgang LYNGBYKURSUS 2008 STORE DOMMERDAG INDKALDELSE TIL DELEGERETMØDE HVOR BLEV DE AF? TALENTDOMMERKURSUS I VEJLE PROJEKT ASPIRANTJÆGER 2008/2009 Nr. 4 oktober 2008

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

1. årgang nr. 2 august 2006 www.fckg.dk. Læs om:

1. årgang nr. 2 august 2006 www.fckg.dk. Læs om: 1. årgang nr. 2 august 2006 Læs om: Lilleputterne kommer, DONG-cup, På vej mod Serie 3, Set udefra,prediction League, Spillerprofil, Formandens forord, Coach corner, Status og overblik over holdene. Når

Læs mere

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E & nyhedsbrev R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E Tak for et godt og spændende år vi glæder os til januar! nr. 5 Vi glæder os til at se jer på fyraftensmøderne i januar og høre, hvordan jeres

Læs mere

Egebladet. Gammel nok til Facebook?

Egebladet. Gammel nok til Facebook? Egebladet Nummer 1-18. årgang - Oktober 2012 Gammel nok til Facebook? Moderne børn bruger moderne digitale medier og ikke mindst de moderne digitale mødesteder som Twitter og Facebook! Det er der meget

Læs mere

Logbog for Nick uge 1.

Logbog for Nick uge 1. Logbog for Nick uge 1. Malaga, Spanien Vi er søndag ankommet til det spanske med fly fra København. Velankommet i lufthavnen mødte vi allerede efter at have fået udleveret vores bagage den første sprogbarriere.

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Bilag 1.2 - Deltagerobservationer d. 08.04.15... 4. Bilag 1.3- Deltagerobservationer d. 08.04.15... 6

Bilag 1.2 - Deltagerobservationer d. 08.04.15... 4. Bilag 1.3- Deltagerobservationer d. 08.04.15... 6 BILAG Indholdsfortegnelse Bilag 1.2 - Deltagerobservationer d. 08.04.15... 4 Bilag 1.3- Deltagerobservationer d. 08.04.15... 6 Bilag 1.4- Deltagerobservationer d. 08.04.15... 9 Bilag 2.1- Deltagerobservationer

Læs mere

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Min drøm om at gennemføre en Ironman tændtes for alvor sidste år, da jeg hørte, at der skulle afvikles Ironman i København i 2010. Mange læste sikkert sidste

Læs mere

STARTISTEN NR. 60 / 2001 STARTISTEN

STARTISTEN NR. 60 / 2001 STARTISTEN NR. 60 / 2001 Kære Club kammerat! LEDER FORMANDENS SPALTE Du sidder lige nu med den sidste nye udgave af Startisten. Den er ikke blot ny, men har de sidste måneder været igennem et efterhånden tiltrængt

Læs mere

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Julehilsen fra sportschefen

Nyt fra TPI Fodboldafdelingen. Julehilsen fra sportschefen Nyt fra TPI Fodboldafdelingen Julehilsen fra sportschefen Ingen jul uden den klassiske julehilsen. Her er 2013 versionen. Læs om den megen brug af kunstgræsbanen, forældresamarbejde, de mange engagerede

Læs mere

FODBOLD I BRØNDBY. Transferstatus. Islandsk power. Humør på træningsbanen. Modgang gør stærk. Magien tilbage. Svensk scoop

FODBOLD I BRØNDBY. Transferstatus. Islandsk power. Humør på træningsbanen. Modgang gør stærk. Magien tilbage. Svensk scoop Supra Societatem Nemo FODBOLD I BRØNDBY September 2007 / 24. årgang / Nr. 3 / Udgivet af Brøndbyernes IF Fodbold A/S / www.brondby.com Transferstatus Læs side 6 Islandsk power Læs side 8 Humør på træningsbanen

Læs mere

STARTISTEN. Årets afbrændere?

STARTISTEN. Årets afbrændere? STARTISTEN Årets afbrændere? NR. 66 / 2003 LEDER Et lille halvt år er gået, og du sidder med den sidste version af Startisten i hånden. Meget er sket siden sidste nummer. Der har været afholdt generalforsamling,

Læs mere

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv Maj 2012 Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv En interviewundersøgelse blandt ensomme ældre i Midt- og Sydjylland Projektet er finansieret af Social- og Integrationsministeriet 1 BARRIERER OG

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned!

SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned! volleyball magasinet SANDSHOW Få magasinet gratis i din indbakke hver måned! Sommer er lig med beachvolley. Mød landsholdsspillerne og tourens største stjerner. Klik ind på www.sportexecutive.dk og tilmeld

Læs mere