Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren"

Transkript

1 Installations tilsluttede energianlæg større end 11 kw eleffekt samt nettilsluttede energianlæg Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED YY CVR: xxxxx på den anden side i det følgende benævnt netvirksomheden om nettilslutning og netbenyttelse for ENERGIANLÆG ABC i det følgende benævnt energianlægget tilsluttet på Installationsadresse: Installationsnr:

2 side 2 af 3 Indholdsfortegnelse Tilblivelse 2 Aftalen 3 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Standardbestemmelser for decentrale producenter. Beskrivelse af energianlægget. Myndighedsgodkendelser. Tekniske forskrifter. Aftale om sammenkobling af elforsyningsanlæg/samarbejdsaftale. Tilblivelse Nærværende standardaftale er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Dansk Energi - Nets Netteknikudvalg. Bestemmelserne er behandlet og godkendt i Dansk Energi - Nets Netteknikudvalg på mødet den og i Energinet.dk s Netudvalg på mødet den Standardaftalens bestemmelser er endvidere behandlet og godkendt af Dansk Fjern varme, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Indukraft.. De egentlige paragraffer er aftalegrundlaget mellem anlægsejeren og netvirksomheden og kan eftertrykkes som egne bestemmelser. Det skal især bemærkes, at der ikke kan ændres i bilag 1. Såfremt der ved forhandling ikke er enighed om teksten, skal dette fremgå af selve aftalen.

3 side 3 af 3 Aftalen 1 Energianlægget er et installationstilsluttet/nettilsluttet decentralt elproducerende anlæg, der anvender som energikilde. 2 Energianlægget er nærmere beskrevet i bilag 2, herunder anlæggets el effekt. Enstregsskema samt elektriske og relæmæssige krav findes i bilag 2. 3 Energianlægget forventes idriftsat den og skal opfylde de til enhver tid gældende tekniske forskrifter. 4 Aftalen træder i kraft ved underskrivelsen og skal genforhandles, hvis energianlægget ikke er etableret senest måned(er) efter den aftalte idriftsættelsesdato. 5 [For installationstilsluttede anlæg over 11 kw eleffekt angives følgende:] Tilslutning af energianlægget sker i anlægsejerens installation i henhold til enstregsskema i bilag 2. [For nettilsluttede anlæg angives følgende:] Nettilslutning af energianlægget til det kollektive elforsyningsnet sker til X1 kv - eller X2 kv-samleskinnen på X1/X2 kv-station ZZ (det faktiske tilslutnings punkt). [NB: Hvis anlægstypen ikke er speciel nævnt, gælder bestemmelsen for begge anlægstyper. Anlægstype er specielt nævnt i aftalen 5, bilag og bilag 1 6.1]. 6 Ved beregning af energianlæggets tilslutningsbidrag er der i henhold til lov om elforsyning anvendt nettilslutning til X3 kv - samleskinnen i station YY. 7 Særlige vilkår: Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Standardbestemmelser for decentrale producenter. Beskrivelse af energianlægget. Myndighedsgodkendelser. Tekniske forskrifter. Aftale om sammenkobling af elforsyningsanlæg /Samarbejdsaftale. X - by, den

4 side 4 af 3 ANLÆGSEJER ABC NETVIRKSOMHED YY

5 side 5 af 3 1 Aftalens formål 1.1 Denne aftale regulerer energianlæggets drift og egenskaber med henblik på at sikre, at elproduktionen kan indgå i det kollektive elsystem, og at netvirksomhe den kan tilvejebringe en tilstrækkelig og sikker elforsyning i forsyningsområdet. 1.2 Afregningen af elproduktionen sker i henhold til den til enhver tid gældende lov om elforsyning og regler fastsat i medfør af denne samt den systemansvarlige virksomheds forskrifter. Aftalen regulerer ikke forholdet mellem anlægsejeren og den godkendte produktionsbalanceansvarlige markedsaktør. 2 Energianlæggets etablering, ændringer og nettilslutning 2.1 Anlægsejeren projekterer og bygger anlægget og afholder alle udgifter ved anlæg gets etablering. Anlægget er nærmere beskrevet i bilag Anlægget idriftsættes jævnfør aftalens 3 og skal opfylde de til enhver tid gælden de tekniske forskrifter samt øvrig gældende lovgivning og forskrifter i medfør heraf. Til orientering er de på aftaletidspunktet gældende tekniske forskrifter listet i bilag Forud for anlæggets etablering er det anlægsejerens ansvar at tilvejebringe de nødvendige myndighedsgodkendelser. Godkendelserne anføres i bilag 3 og kan til enhver tid rekvireres af netvirksomheden eller den systemansvarlige virksomhed. 2.4 Anlægsejeren afholder i henhold til lov om elforsyning omkost ningerne til nettilslutning i forbindelse med oprettelse samt ændringer/udvidelser af energianlægget, herunder eventuelle udgifter til måleudstyret (eksklusive afregningsmålere) til brug for afregning af elproduktionen og systemdriftsformål. 2.5 Netvirksomheden afholder i henhold til lov om elforsyning øvrige omkostninger ved nettilslutning af energianlægget, herunder udgifter til afregningsmålerne. Netvirksomheden ejer og vedligeholder afregningsmålerne. 2.6 Der indgås i henhold til netvirksomhedens netbenyttelsesaftale de nødvendige afta ler vedrørende forbrug ud over anlæggets eget forbrug, ligesom reglerne for afregning også er gældende. Definition af det nødvendige egetforbrug til elproduk tion er beskrevet i den systemansvarlige virksomheds forskrift herom.

6 side 6 af 3 3 Driften af energianlægget 3.1 Anlægsejeren driver og vedligeholder energianlægget og afholder samtlige udgifter hertil. 3.2 Driften af energianlægget skal foregå i overensstemmelse med den systemansvar lige virksomheds til enhver tid gældende forskrifter vedrørende systemdrift samt netvirksomhedens retningslinier vedrørende drift af elproduktionsanlæg. 3.3 Driften af energianlægget skal foregå i overensstemmelse med den systemansvar lige virksomheds til enhver tid overordnede driftsplanlægning under hensyntagen til energianlæggets tekniske formåen. 3.4 Jævnfør lov om elforsyning 27 b skal anlægsejeren af anlæg med en samlet elektrisk effekt over en given grænse (25 MW i lov om elforsyning, jf. Lovbekendtgørelse nr. 286 af 20. april 2005) udarbejde en revisionsplan, som skal koordineres med og godkendes af den systemansvarlige virksomhed. Anlægsejeren sender umiddelbart efter godkendelsen revisionsplanen til netvirksomheden. 3.5 Såfremt der i henhold til Sikkerhedsstyrelsens regler om driftsledelse kræves en driftsleder for energianlægget, skal der foreligge en underskreven Aftale om sammenkobling af elforsyningsanlæg mellem driftslederen for netvirksomheden og driftslederen for energianlægget, der vedlægges nærværende aftale, jf. bilag 5. Er der for energianlægget ikke krav om driftsledelse, er Stærkstrømsbekendtgørelsens afsnit 6, stk gældende, og der skal foreligge en underskreven ansvarsaftale mellem netvirksomheden og den ansvarlige for driften af energianlægget, jf. bilag Anlægsejeren forpligter sig til at stå til disposition med sin elproduktion over for den systemansvarlige virksomhed i henhold til den til enhver tid gældende lovgivning med tilhørende regler. 3.7 Netvirksomheden kan kræve energianlægget frakoblet det kollektive elforsyningsnet i forbin delse med planlagte arbejder på nettet og skal give anlægsejeren meddelelse herom forud med rimeligt varsel. I tilfælde af ikke planlagte arbejder, f.eks. i forbindelser med fejl i nettet, kan netvirksomheden kræve energianlægget frakoblet det kollektive elforsyningsnet uden forudgående varsel.

7 side 7 af Netvirksomheden skal bestræbe sig på, at afbrydelser af energianlæggets forbin delse til det kollektive elforsyningsnet bliver så kortvarige og til så ringe ulempe som muligt. 3.9 Såfremt energianlægget er frakoblet efter aftale med netvirksomheden, må energi-anlægget ikke indkobles, før dette er aftalt med netvirksomheden. Netvirksomhe den skal i sådanne tilfælde snarest muligt give energianlægget besked om varig heden af afbrydelsen Såfremt energianlægget er frakoblet automatisk på grund af fejl på det kollektive elforsyningsnet, må energianlægget først indkobles, når spænding og frekvens er stabile Jævnfør 27 c i lov om elforsyning kan den systemansvarlige virksomhed i sær-lige driftssituationer fastsætte et minimum eller maksimum for den aktuelle el-produktion på energianlægget under hensyntagen til anlæggets tekniske formåen I skærpede driftssituationer eksempelvis ved fejl eller omlægninger i nettet kan netvirksomheden fastsætte et maksimum for den aktuelle elproduktion på energianlægget Anlægsejeren skal give netvirksomheden de oplysninger, der måtte være nødven dige til indberetning til offentlige myndigheder, til systemets drift og til den systemansvarlige virksomhed. Reaktiv effekt: 3.14 Energianlægget skal stille den del af anlæggets reaktive reguleringsevne, som lig ger i det stabile driftsområde til rådighed for netvirksomheden. Energianlægget er kun forpligtet til at levere/optage reaktiv effekt til/fra det kollektive elforsynings net, når energianlægget samtidig leverer aktiv effekt til nettet Installationstilsluttede energianlæg skal være i overensstemmelse med netvirksomhedens netbenyttelsesaftale med hensyn til reaktiv effekt målt i tilslutningspunktet til det kollektive elforsyningsnet.

8 side 8 af Energianlægget skal være forsynet med en tan regulering, hvis børværdi (refe rence) kan styres efter en tidsbaseret driftsplan samt efter et af netvirksomheden leveret eksternt signal. Netvirksomheden kan vælge at skifte mel lem de 2 styringsprincipper Såfremt netvirksomheden ønsker at styre tan efter et eksternt signal, leverer netvirksomheden et referencesignal på energianlæggets matrikel. Referencesig nalet skal være i overensstemmelse med IEC 61850,med mindre andet aftales mellem anlægsejeren og netvirksomheden Såfremt netvirksomheden ønsker at styre tan efter en tidsbaseret driftsplan, angiver netvirksomheden over for anlægsejeren en driftsplan for produktionen af reaktiv effekt afhængig af klokkeslæt og tidspunkt på året. Denne driftsplan revide res mindst en gang om året. Vælger netvirksomheden udelukkende at styre den reaktive effekt efter et eksternt signal, underrettes anlægsejeren om dette, og driftsplanen kan udelades Hvis spændingen i punktet, hvor energianlægget i henhold til aftalens 5 og bilag 2 faktisk er tilsluttet, er større end en med netvirksomheden aftalt værdi, nedreguleres mag netiseringen til minimum i det stabile driftsområde. Relæbeskyttelse: 3.20 Netvirksomheden specificerer i henhold til de gældende tekniske forskrifter, hvil ket relæudstyr som energianlægget skal bestykkes med. Netvirksomheden an giver ligeledes indstillingsværdier for relæudstyret. Energianlæggets beskyttelsesudstyr bestykkes og justeres, så sandsynligheden for utilsigtet område ø-drift minimeres. Område ø-drift kræver en særlig aftale med netvirksomhedens driftsleder Netvirksomheden kan til enhver tid forlange beskyttelsesudstyret afprøvet, herunder relæudstyrets indstillinger kontrolleret. Udgifterne forbundet med kontrollen afholdes af netvirksomheden, hvis der ikke konstateres fejl eller mangler. Konstateres der fejl eller mangler ved beskyttelsesudstyret, skal disse udbedres inden energianlægget kan kobles på nettet. Omkostningerne forbundet med udbedringen og kontroleftersyn afholdes af anlægsejeren Relæudstyrets funktionsværdier må højest afvige 1 % fra de indstillede værdier (ren

9 side 9 af 3 sinusformet værdi). For frekvensrelæer dog højest 0,1 Hz På baggrund af analyser efter netfejl kan netvirksomheden med forudgående var sel kræve ændring i relæindstillingerne med henblik på at undgå uønskede udkob linger ved netfejl Hvis der på grund af permanente ændringer i nettet er behov for at ændre relæindstillinger for at beskytte energianlægget, skal netvirksomheden meddele dette til anlægsejeren Den systemansvarlige virksomhed og/eller netvirksomheden kan ved netfejl ind hente måledata og fejlregistreringer, der er relevante for systemdriften. 4 Transport af elproduktion 4.1 Netvirksomheden skal transportere den elproduktion, som energianlægget ind føder på det kollektive elforsyningsnet. 4.2 Salg af elektricitet til det kollektive elforsyningsnet kræver, at anlægsejeren har indgået aftale om leverancerne med godkendte balanceansvarlige aktø rer. Det fremgår af den systemansvarlige virksomheds forskrifter for hvilke mængder elektricitet, der skal indgås balanceansvar. 5 Måling og kontrol 5.1 Måling af energianlæggets produktion skal foretages i overensstemmelse med den systemansvarlige virksomheds til enhver tid gældende måleforskrifter for må linger til afregningsformål og for målinger til systemdriftsformål. 5.2 Afregningsmålere og registreringsudstyr opsættes af netvirksomheden, jf Af den systemansvarlige virksomheds forskrifter og netvirksomhedens retnings linier fremgår måleprincip for afregninger og systemdrift. 5.3 Målepunkter samt klasser for afregningsmålere angives på enstregsskemaet i bilag Anlægsejeren kan til enhver tid forlange afregningsmåleudstyret kontrolleret og eventuelt justeret. Tilsvarende gælder for netvirksomheden.

10 side 10 af Forlanger anlægsejeren afregningsmåleudstyret kontrolleret, betaler anlægsejeren omkostningerne ved kontrollen, hvis den konstaterede tolerance/afvigelse er mindre end kravene for afregningsmåleudstyrets klasse. 5.7 Forlanger netvirksomheden afregningsmåleudstyret kontrolleret, betaler netvirksomheden omkostningerne ved kontrollen, ligesom netvirksomheden afholder omkostninger til justering. 5.8 Såfremt der konstateres fejl i afregningsmåleudstyret, korrigeres afregningen i henhold til den systemansvarlige virksomheds forskrifter. 5.9 I tilfælde af fejl på hovedmålingen anvendes kontrolmåling til afregning, hvis en sådan forefindes. Der kræves ikke kontrolmåling for energianlæg med en elektrisk mærkeeffekt under 2 MW Måleudstyr for systemdriftsmålinger (on-line målinger) etableres i overensstem melse med den til enhver tid gældende forskrift og i overensstemmelse med netvirksomhedens standard. Omfang af systemdrifts måledata afhænger p.t. af anlægsstørrelsen og tilsluttet spændingsniveau. Anlægsejeren etablerer måleværdigiverne og stiller måleværdier til rådighed for netvirksomheden. Anlægsejeren etablerer hjælpespænding og stiller egnet plads til rådighed for udstyret. 6 Betaling 6.1 Anlægsejeren betaler netvirksomheden for at være tilsluttet det kollektive elforsyningsnet. Betalingen følger priser, der er anmeldt til Energitilsynet. For installationstilsluttede anlæg over 11 kw kan der opkræves en særlig netbetaling for den del af anlægsejerens elforbrug, som leveres af energianlægget. 6.2 Netvirksomheden eller den systemansvarlige virksomhed afregner energianlægget i henhold til den til enhver tid gældende lov om elforsyning og regler udstedt i medfør af denne samt den systemansvarlige virksomheds forskrifter. 6.3 Anlægsejeren skal træffe aftale med en produktionsbalanceansvarlig markeds-aktør i henhold til den systemansvarlige virksomheds forskrifter. Afregning af den del af elproduktion, som sælges på markedsvilkår, foretages af den godkendte produktionsbalanceansvarlige markedsaktør/leverandøren.

11 side 11 af Netvirksomheden kan inden for rammerne i elforsyningsloven som betaling for anvendelse af det kollektive elforsyningsnet kræve tariffer for den elektriske energi/effekt, som indfødes på nettet. 6.5 Pålægges anlægsejeren et minimum eller maksimum for den aktuelle elproduktion på energianlægget jf af den systemansvarlige virksomhed, kompenserer den systemansvarlige virksomhed for et eventuelt økonomisk tab i henhold til den til enhver tid gældende lov om elforsyning. Øvrige stop eller reduktioner i elproduktionen kompenseres ikke. 6.6 Der ydes ikke kompensation for et eventuelt driftstab, som sker ved frakobling af energianlægget eller begrænsninger i medfør af er dog undtaget i Aftalens løbetid, opsigelse og genforhandling 7.1 Aftalen træder i kraft jævnfør aftalens 4. Aftalen kan opsiges af enhver af parterne med en måneds opsigelse til den første. 7.2 Begge parter er berettiget til at kræve denne aftale genforhandlet, såfremt der sker væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger. Begæring om genforhandling skal fremsættes skriftligt under angivelse af, hvilke forudsætninger der anses for ændret væsentligt, og hvilke vilkår der ønskes genforhandlet. Den genforhandlede aftale træder i kraft i henhold til gensidig aftale herom. 7.3 Såfremt lovgivningen eller EU-retlige regler måtte blive ændret på en sådan måde, at en bestemmelse i denne aftale vil være i strid hermed, er enhver af parterne berettiget og forpligtet til genforhandling med det formål at bringe bestemmelsen i overensstemmelse med lovgivningen, respektive de EU-retlige regler. Såfremt lovgivningen eller EU-retlige regler måtte blive ændret på en sådan måde, at de kommercielle markedsforhold for leverancer omfattet af denne aftale derved ændres, er enhver af parterne berettiget og forpligtet til genforhandling med det formål at få denne aftales vilkår bragt i overensstemmelse med de således ænd rede markedsforhold.

12 side 12 af Genforhandling af aftalen skal finde sted, hvis aftalen på et eller flere punkter er i modstrid med offentlige myndigheders bestemmelse, eller hvis offentlige myndigheder påbyder det. 7.5 Såfremt en part efter foranstående bestemmelser er berettiget til genforhandling, men genforhandling ikke fører til enighed mellem parterne, er enhver af disse berettiget til at kræve uenigheden afgjort i overensstemmelse med Misligholdelse og afbrydelse af den elektriske forbindelse 8.1 I tilfælde af en parts væsentlige misligholdelse, konkurs, anmeldelse af betalingsstandsning eller begæring om åbning af tvangsakkordforhandlinger skal den an den part være berettiget til uden varsel at ophæve denne aftale. 8.2 Den part, der misligholder aftalen, er forpligtet til at erstatte den anden part den nes tab herved. Ingen af parterne er dog ansvarlige for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab, med mindre der foreligger forsæt eller grov uagtsomhed. 8.3 Såfremt energianlægget ikke opfylder de i dette bilags 2.2 og de i aftalens 3 nævnte tekniske forskrifter samt de i dette bilags 3.2 og 3.3 anførte specifikationer for drif ten, er netvirksomheden berettiget til at afbryde den elektriske forbindelse til energianlægget efter forudgående varsel til anlægsejeren, indtil anlægget er bragt i orden. Hvis driften af energianlægget kan være til fare for personsikkerhed og/eller forsynings-/systemsikkerheden, er netvirksomheden berettiget til at afbryde den elektriske forbindelse med øjeblikkelig varsel. 8.4 Væsentlige ændringer af energianlægget, der påvirker de i bilag 2 omtalte egenskaber, skal skriftligt anmeldes til netvirksomheden. Er der efter ændringerne sket forringelser af egenskaber, der har betydning for personsikkerhed og/eller forsynings-/systemsikkerhed, er netvirksomheden med øjeblikkelig varsel beret tiget til at afbryde den elektriske forbindelse til energianlægget, indtil forholdene er bragt i orden. 8.5 Såfremt energianlægget havarerer i så høj grad, at anlægsejeren ikke ønsker at retablere det, ophører aftalen fra havaridatoen. 8.6 Såfremt energianlægget ikke har produceret energi i et helt år, kan denne aftale

13 side 13 af 3 opsiges til øjeblikkeligt ophør med henblik på eventuel indgåelse af ny aftale afpasset efter de nye forhold. 9 Øvrige forhold 9.1 Såfremt netvirksomheden ved en fusion med en anden netvirksomhed ophører, vil nærværende aftale være gældende med det fortsættende selskab som part. 9.2 Såfremt anlægsejeren ophører som følge af fusion med et andet selskab, vil nærværende aftale være gældende med det fortsættende selskab som part. 9.3 Jævnfør 9.1 og 9.2 accepteres der debitorskifte i forbindelse med fusion, og fusion vil ikke være misligholdelse eller ændring, der berettiger til genforhandling. 10 Tvistigheder 10.1 Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne aftale, skal i første omgang søges løst ved administrativ rekurs (løses ved de offentlige myndigheder). Hvis parterne stadig er uenige, afgøres tvisten ved domstolene. 11 Eksemplarer og omkostninger 11.1 Nærværende aftale affattes i 2 ligelydende og underskrevne eksemplarer, hvoraf hver underskriver erholder 1 eksemplar Hver part afholder egne omkostninger ved nærværende aftales indgåelse Netvirksomheden sender en kopi af den underskrevne aftale til den systeman svarlige virksomhed.

14 side 14 af 3 Som bilag 2 vedlægges anlægsdata i henhold til de til enhver tid gældende forskrifter for termiske kraftværksenheder. På udarbejdelsestidspunktet for standardaftalen fandt følgende tekniske forskrifter anvendelse: TF for anlæg over 1,5 MW (Forskriftens bilag 1) TF for anlæg mellem 11kW og 1,5 MW (Forskriftens bilag 1) Nyeste udgave af databladene for Tekniske Forskrifter findes på Energinet.dk s hjemmeside

15 side 15 af 3 Jævnfør bilag 1, 2.3 er det anlægsejerens pligt at indhente de nødvendige tilladelser og myndighedsgodkendelser, der i henhold til gældende lovgivning kræves forud for anlæggets etablering. Tilladelser og godkendelser angives i nedenstående liste. Der angives en liste for hver godkendelse. Godkendelsen omfatter: Dato for udstedelse af godkendelsen: Godkendelse udstedt af: Dokumentation / reference for godkendelse: Eventuelle bemærkninger:

16 side 16 af 3 I henhold til aftalens 3 skal anlægget overholde de til enhver tid gældende tekniske forskrifter. Til orientering er de på tidspunktet for aftalens indgåelse gældende tekni ske forskrifter listet: [Her indsættes en liste over de på aftaletidspunktet gældende tekniske forskrifter som bilag til aftalen]

17 side 17 af 3 1 Aftale om sammenkobling af elforsyningsanlæg Energianlæggets ejer/ejere: Installationsadresse: Tilsluttet installationsnr.: I henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsens afsnit 5, stk er der mellem Navn: Adresse: Tlf. nr.: der af Sikkerhedsstyrelsen er godkendt som driftsleder af ovennævnte energianlæg, og: Driftslederens navn: Som driftsleder for: Netvirksomhedens CVR nr.: Adresse: Tlf. nr.: truffet følgende aftale:

18 side 18 af Driftslederen for energianlægget skal drage omsorg for, at energianlægget drives og vedligeholdes i overensstemmelse med Stærkstrømsbekendtgørelsens bestem melser om drift af elforsyningsanlæg, jf. bekendtgørelsens afsnit Energianlæggets driftsleder har ansvaret for energianlægget og de tilhørende installationer frem til ejergrænsen eller den mellem driftslederne aftalte driftsledergrænse. 1.3 Når der foretages reparations- eller vedligeholdelsesarbejder på nettet skal netvirksomheden have adgang til den hovedafbryder, der manuelt frakobler energianlægget og have mulighed for at låse den i "ude"-stilling. Afbryderen skal være tydeligt mærket: Generatorafbryder. 1.4 Driftslederen for energianlægget er ansvarlig for, at de aftalte relæindstillinger til enhver tid overholdes. Driftsledergrænse: Den / 20 Den / 20 Som driftsleder for energianlægget Som driftsleder for netvirksomheden Nærværende aftale er udfærdiget i 2 eksemplarer; det ene beroende hos energi-anlæggets driftsleder, det andet hos netvirksomheden. [Aftale om sammenkobling af elforsyningsanlæg vedlægges et enstregsskema, der mindst

19 side 19 af 3 går til og med tilslutningspunktet, hvorpå driftsleder-/ansvarsgrænser, ejergrænser og tilslutnings-/målepunkter er tydeligt markeret.]

20 side 20 af 3 1 Samarbejdsaftale Generatoranlæg op til 1000 V vekselspænding eller 1500 V jævnspænding skal idriftsættes, drives og vedligeholdes som almindelige brugerinstallationer efter bestemmelserne i Stærkstrømsbekendt gørelsens afsnit 6. Der kræves for disse anlæg ikke en af Sikkerhedsstyrelsen godkendt driftsleder. Energianlæggets ejer/ejere: Installationsadresse: Tilsluttet installationsnr.: Der er mellem Navn: Adresse: Tlf. nr.: der af anlægsejeren er udpeget som ansvarlig for driften af ovennævnte energianlæg, og: Driftslederens navn: Som driftsleder for: Netvirksomhedens CVR nr.: Adresse: Tlf. nr.: truffet følgende aftale: 1.1 Den driftsansvarlige for energianlægget skal drage omsorg for, at energianlægget drives og vedligeholdes i overensstemmelse med Stærkstrømsbekendtgørelsens bestemmelser om drift af elforsyningsanlæg, jf. bekendtgørelsens afsnit Den driftsansvarlige for energianlægget har ansvaret for energianlægget og de tilhørende installationer frem til ejergrænsen eller den mellem netvirksomhedens driftsleder og energianlæggets driftsansvarlige aftalte driftsledergrænse. 1.3 Når der foretages reparations- eller vedligeholdelsesarbejder på nettet, skal netvirksomheden have adgang til den hovedafbryder, der manuelt frakobler energi-

21 side 21 af 3 anlægget og have mulighed for at låse den i "ude"-stilling. Afbryderen skal være tydeligt mærket: Generatorafbryder. 1.4 Den driftsansvarlige for energianlægget er ansvarlig for, at de aftalte relæindstillinger til enhver tid overholdes. Ansvarsgrænse: Den / 20 Den / 20 Som driftsansvarlig for energianlægget For netvirksomheden Nærværende aftale er udfærdiget i 2 eksemplarer; det ene beroende hos den driftsanvarlige for energianlægget, det andet hos netvirksomheden. [Samarbejdsaftalen vedlægges et enstregsskema, der mindst går til og med tilslutningspunktet, hvorpå ansvarsgrænser, ejergrænser og tilslutnings-/målepunkter er tydeligt markeret.]

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Installationstilsluttede energianlæg lig med eller mindre end 11 kw eleffekt 26.3.2007 Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED

Læs mere

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Installations tilsluttede energianlæg større end 11 kw eleffekt samt nettilsluttede energianlæg 26.3.2007 Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Læs mere

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Installationstilsluttede energianlæg lig med eller mindre end 11 kw eleffekt 26.3.2007 Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CPR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED

Læs mere

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Nettilsluttede el-kedler med begrænset netadgang Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED YY CVR: xxxxx på den anden side

Læs mere

Nettilslutningsaftale for tilslutning med begrænset netadgang

Nettilslutningsaftale for tilslutning med begrænset netadgang Denne nettilslutningsaftale er anmeldt til Energitilsynet den 22. 06. 2018 efter elforsyningslovens 73b. Aftalen er taget til efterretning af Sekretariatet for Energitilsynet den xx. Xx. 201x. Nettilslutningsaftale

Læs mere

Nettilslutningsaftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Nettilslutningsaftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end eller lig 25 MW Nettilslutningsaftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED

Læs mere

Nettilslutningsaftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Nettilslutningsaftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Nettilsluttede vindkraftanlæg større end 11 kw og mindre end eller lig 25 MW Nettilslutningsaftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED

Læs mere

TILSLUTNING AF REGULERKRAFTANLÆG

TILSLUTNING AF REGULERKRAFTANLÆG TILSLUTNING AF REGULERKRAFTANLÆG Rev. 5 Jan. 2007 Feb. 2007 April 2007 Maj 2007 DATE KAC HEP NU NU NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED 15824-07 Energinet.dk DOC. NO. Juni KAC DATE

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 I medfør af 3, stk. 2, 30, 57, stk. 1, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet BEK nr 1032 af 26/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0146

Læs mere

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift for solcelleanlæg

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift for solcelleanlæg Tillæg til Teknisk forskrift 3.2.1 for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift 3.2.2 for solcelleanlæg større end 11 kw 1/8 Tillæg til Teknisk forskrift 3.2.1 for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1) BEK nr 1128 af 07/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-3633

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw for anlæg til og med 11 kw Undtagelser omhandlende anlægskategori A1 2 Publiceret udgave 10.04.2017 12.04.2017 21.04.2017 21.04.2017 DATE FBN KDJ JMI JBO NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. 1) BEK nr 1063 af 07/09/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2110/1181-0045 Senere

Læs mere

Tillæg til Teknisk forskrift for termiske anlæg større end 11 kw

Tillæg til Teknisk forskrift for termiske anlæg større end 11 kw for termiske anlæg større end 11 kw Undtagelser omhandlende anlægskategori A2 2 Publiceret udgave 10.04.2017 12.04.2017 21.04.2017 21.04.2017 DATE FBN KDJ JMI JBO NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED

Læs mere

Teknisk forskrift 5.1.2. Definition af anlægsstatus. for termiske kraftværker. tilsluttet transmissionsnettet

Teknisk forskrift 5.1.2. Definition af anlægsstatus. for termiske kraftværker. tilsluttet transmissionsnettet Teknisk forskrift 5.1.2 Definition af anlægsstatus for termiske kraftværker tilsluttet transmissionsnettet 0 Endelig udgave REV. DESCRIPTION 15.03.2015 18.03.2015 20.03.2015 20.03.2015 DATE KDJ XLOC NNM

Læs mere

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia CVR nr.: 28980671 (herefter kaldet Energinet.dk) og XX A/S Vej nr. DK-yyyy By CVR nr.: xxxxxxxx (herefter kaldet leverandøren) har indgået følgende:

Læs mere

Købs- og Leveringsaftale

Købs- og Leveringsaftale Købs- og Leveringsaftale mellem Svendborg Vejbelysning A/S Centrumpladsen 7 5700 Svendborg og Svendborg Kommune Centrumpladsen 7 5700 Svendborg om vejbelysning i de tidligere Egebjerg og Gudme Kommuner

Læs mere

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw Tillæg til Teknisk forskrift 3.2.1 for anlæg til og med 11 kw Undtagelser omhandlende anlægskategori A1 3 Publiceret udgave 24.05.2017 30.05.2017 06.06.2017 06.06.2017 DATE FBN KDJ JMI JBO NAME REV. DESCRIPTION

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller BEK nr 126 af 06/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 12. marts 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin. Energistyrelsen, j.nr. 2006/2012-0053

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller BEK nr 1445 af 13/12/2013 Udskriftsdato: 8. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0136 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller I medfør af 45, stk. 5, 47, stk. 4, 48, stk. 4, 50, stk. 2 og 5, 50 a, stk. 6 og 7, 53, stk. 1, 57

Læs mere

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 9. marts 2016 Ret & Administration 16/03591 OTS Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw

Læs mere

Notat. Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet. Baggrund

Notat. Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet. Baggrund Notat Dok. ansvarlig: JAR Sekretær: SLS Sagsnr.: 2011-288 Doknr: d2013-697-4.0 24-01-2013 Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet Baggrund I november 2012 udarbejdede

Læs mere

VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB - MÅLEOPERATØR

VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB - MÅLEOPERATØR Vilkår for adgang til og brug af DataHub - MÅLEOPERATØR 1/6 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift af en

Læs mere

Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller. 27. november 2009 Søren F. Jensen

Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller. 27. november 2009 Søren F. Jensen Tekniske nettilslutningskrav for små vindmøller 27. november 2009 Søren F. Jensen 1 Denne præsentation Overblik for tekniske forskrifter til vindmøller Fokusområder for krav til små vindmøller Proces omkring

Læs mere

Høringsudkast

Høringsudkast Høringsudkast 19-01-2015 Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller I medfør af 45, stk. 5, 47, stk. 3, nr. 1, stk.

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser for Midtfyns Elforsyning A.m.b.A.

Tilslutningsbestemmelser for Midtfyns Elforsyning A.m.b.A. Tilslutningsbestemmelser for Midtfyns Elforsyning A.m.b.A. Forord Nærværende tilslutningsbestemmelser foreligger som supplement til Netbenyttelsesaftale fra Midtfyns Elforsyning A.m.b.A med bestemmelser

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED

Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift

Læs mere

Netvirksomhedens behov omkring nettilslutning

Netvirksomhedens behov omkring nettilslutning Netvirksomhedens behov omkring nettilslutning Hugo Sørensen Procedure for tilslutning Procedure for tilslutning af elproduktionsanlæg. Nettilslutnings og netbenyttelsesaftale. Fællesregulativet 2009 EN50438

Læs mere

Dato: Samlede høringskommentarer. Forslag til ændringer

Dato: Samlede høringskommentarer. Forslag til ændringer Dato: 07.07.2017 Samlede høringskommentarer Kommentarskema vedr.: TF 3.4.1 Elforbrugsanlæg tilsluttet over 100 kv - høringsrevision 1.3.A. Sagsnr. 17/03665 Nr. Afsnitnr. Linjenr. Figur/ tabel Kommentartype:

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

VE-anlæg Sagsnr. 11/8. Vejledning om installationstilslutning af små VE-anlæg

VE-anlæg Sagsnr. 11/8. Vejledning om installationstilslutning af små VE-anlæg VE-anlæg Sagsnr. 11/8 Vejledning om installationstilslutning af små VE-anlæg Vejledning: Installationstilslutning af små VE-anlæg side 2 1. Indledning...3 1.1. Afgrænsning...3 1.2. Læsevejledning...3 1.3.

Læs mere

Tilslutning til og samspil med elnettet Mini- og husstandsmøller

Tilslutning til og samspil med elnettet Mini- og husstandsmøller Tilslutning til og samspil med elnettet Mini- og husstandsmøller Søren Friismose Jensen Energinet.dk Indhold for dagen Husstandsmøller 11 kw (TF 3.2.1) Husstandsmøller 11 kw < P 25 kw (TF 3.2.5) Stamdata

Læs mere

Bekendtgørelse om systemansvarlig virksomhed og anvendelse af. eltransmissionsnettet m.v.

Bekendtgørelse om systemansvarlig virksomhed og anvendelse af. eltransmissionsnettet m.v. Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Generelle bestemmelser Anvendelse af transmissionsnettet Forskrifter Planlægning Miljøberetninger Forskning-

Læs mere

Vejledning i forhold til nettilslutningen af et solcelleanlæg. Version 60 MW pulje 19. marts 2015

Vejledning i forhold til nettilslutningen af et solcelleanlæg. Version 60 MW pulje 19. marts 2015 Formål. Med hæftet Nettilslutning af solcelleanlæg ønsker Dansk Solcelleforening, TEKNIQ og Dansk Energi at give en samlet oversigt over administrative krav og regler m.m. som gælder for nettilslutning

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

Privataftale om levering af elektricitet fra Modstrøm GOD ENERGI

Privataftale om levering af elektricitet fra Modstrøm GOD ENERGI Privataftale om levering af elektricitet fra Modstrøm TM GOD ENERGI 1 Aftale om leverance af produktet enkel 1.1 AFTALENS PARTER Denne aftale om levering af elektricitet er indgået den mellem CPR-nr. DKog

Læs mere

Husstandsmøller afregningsregler

Husstandsmøller afregningsregler Husstandsmøller afregningsregler 17. september 2010 Henrik Lawaetz Energistyrelsen Afregningen afhænger af følgende forhold: Nettilslutning Størrelse Afregningsaftale Elforbrug Elafgifter Skatteforhold

Læs mere

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004 [Navn] [Adresse] [Adresse] Fremsendes pr. e-mail og ikke tillige pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE Mellem [navn på kommune] [adresse 1] [adresse 2] (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 FORMÅL 1.1

Læs mere

Ny bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m.

Ny bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. Politik, love og regler Nr. 88 / 2010 Især til: Dansk Energi - Nets medlemmer Dansk Energi - Produktion Dok. ansvarlig: ROL Sekretær: SLS Sagsnr: 10/87 Doknr: 8 07-10-2010 Ny bekendtgørelse om nettilslutning

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste punkter i de indkomne høringssvar. Energistyrelsens bemærkninger til punkterne vil fremgå i kursiv.

I det følgende gennemgås de væsentligste punkter i de indkomne høringssvar. Energistyrelsens bemærkninger til punkterne vil fremgå i kursiv. Høringsnotat Kontor/afdeling Center for Energiadministration/Forvaltning og Administration af VEordninger Dato 18. januar 2019 J nr. 2019-124 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om fritagelse

Læs mere

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Kontraktudkast Oktober 2017 1. PARTERNE 1.1 Ordregiver Ordregiver er KLAR Forsyning på vegne af SelskabA/S. Kontaktperson på kontrakten: Gitte Birch

Læs mere

Oxygen yder, efter Kundens godkendelse af produktets levering, én måneds vederlagsfrit service på løsningen, dog med de følgende begrænsninger:

Oxygen yder, efter Kundens godkendelse af produktets levering, én måneds vederlagsfrit service på løsningen, dog med de følgende begrænsninger: Nærværende forretningsbetingelser er gældende for alle produkter og ydelser leveret af Oxygen A/S (herefter kaldet "Oxygen") til Kunden, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem parterne. Det accepterede

Læs mere

Forsikringsmæglerbistand

Forsikringsmæglerbistand Samarbejdsaftale Forsikringsmæglerbistand Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø 1. Aftalen Nærværende aftale er indgået på baggrund af annoncering i henhold til afsnit II i lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 6. februar 2008 Reguleringsreserver Tilbudsgivning for marts måned 2008 Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Aftalegrundlag 3 3. Tilbudsgivning 4 3.1 Generelt 4 3.2

Læs mere

Vejledning om beregning af nettoafregning og opgørelse af egenproducentens køb og salg af elektricitet på elmarkedet

Vejledning om beregning af nettoafregning og opgørelse af egenproducentens køb og salg af elektricitet på elmarkedet Vejledning om beregning af nettoafregning og opgørelse af egenproducentens køb og salg af elektricitet på elmarkedet Energistyrelsen Opdateret 21. december 2018 Side 1/8 Amaliegade 44 1256 København K

Læs mere

Kontrakt. Kontraktparadigme. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia. CVR-nr. 28980671. (herefter benævnt Energinet.

Kontrakt. Kontraktparadigme. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia. CVR-nr. 28980671. (herefter benævnt Energinet. Kontrakt Kontraktparadigme 2. oktober 2014 GEE/PBU Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia CVR-nr. 28980671 (herefter benævnt Energinet.dk ) og [ ] CVR-nr. [ ] (herefter benævnt Systemleverandøren

Læs mere

Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.2

Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.2 Vejledning til verifikationsrapport TF 3.2.2 0 27.11.2014 27.11.2014 27.11.2014 27.11.2014 DATE KDJ XLOC BJA TSK NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED 14/17997-15 Energinet.dk Revisionsoversigt

Læs mere

Retningslinjer for nettoafregning af egenproducenter

Retningslinjer for nettoafregning af egenproducenter Retningslinjer for nettoafregning af egenproducenter Jun. 2010 PHQ DATE NAME DATE NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED 27582-10 Energinet.dk 27582/10. Revisionsoversigt Kapitel nr.

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anmeldelse af ændring af Energinet.dk's tarifering af elkunder med nettoafregnet egenproduktion.

Indholdsfortegnelse. Anmeldelse af ændring af Energinet.dk's tarifering af elkunder med nettoafregnet egenproduktion. Til Energitilsynet Anmeldelse af ændring af Energinet.dk's tarifering af elkunder med nettoafregnet egenproduktion 8. september 2016 IAL/STO Indholdsfortegnelse 1. Ny tarifering... 2 2. Baggrund... 2 3.

Læs mere

Tilslutning af solcelleanlæg

Tilslutning af solcelleanlæg Tilslutning af solcelleanlæg - IDA Temadag 17.11.2014 Jan Rasmussen, Chefkonsulent Indhold Rammer - Love / Forskrifter / Standarder Påvirkning af elnettet og praktiske forhold vedr. tilslutning Måling

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 5 Offentligt Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. 1) I medfør

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [adresse 1] - GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse] [Adresse]

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [adresse 1] - GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse] [Adresse] [Navn] [Adresse] [Adresse] Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [adresse 1] - GSRN-nr. [XXX] Under henvisning til din anmodning om årsbaseret nettoafregning af 4. december

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 28. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi (Ændring af støtte til visse solcelleanlæg)

Læs mere

Vejledning i forhold til nettilslutningen af et solcelleanlæg 5. februar 2015

Vejledning i forhold til nettilslutningen af et solcelleanlæg 5. februar 2015 Formål. Med hæftet Nettilslutning af solcelleanlæg ønsker Dansk Solcelleforening, TEKNIQ og Dansk Energi at give en samlet oversigt over administrative krav og regler m.m. som gælder for nettilslutning

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 48 Bilag 5 Offentligt Til L48 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning,

Læs mere

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt Indkøb af halm til slamkompostering Kontrakt Dato: 22-10-2014 Udarbejdet af: PJH Version: 0 Godkendt af: FA side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk

Læs mere

HØRINGSNOTAT TEKNISK FORSKRIFT KRAV FOR UDVEKSLING AF REAKTIV EFFEKT (MVAR) I SKILLEFLADEN MELLEM TRANSMISSIONS- OG DISTRIBUTIONSSYSTEMERNE

HØRINGSNOTAT TEKNISK FORSKRIFT KRAV FOR UDVEKSLING AF REAKTIV EFFEKT (MVAR) I SKILLEFLADEN MELLEM TRANSMISSIONS- OG DISTRIBUTIONSSYSTEMERNE HØRINGSNOTAT TEKNISK FORSKRIFT 2.1.3 1/11 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT HØRINGSNOTAT TEKNISK FORSKRIFT 2.1.3 KRAV FOR UDVEKSLING AF REAKTIV EFFEKT (MVAR) I SKILLEFLADEN MELLEM TRANSMISSIONS-

Læs mere

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil.

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 28. april 2015 Ret & Administration 14/06768 nhom Anmeldelse af vejledning om elkedler Dansk Energi har den 4. juni 2014 i medfør af elforsyningslovens

Læs mere

BILAG 3 - ENERGINETS SVAR TIL HØRINGSKOMMENTARER

BILAG 3 - ENERGINETS SVAR TIL HØRINGSKOMMENTARER Bilag 3 - Energinets svar til høringskommentarer 1/5 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 BILAG 3 - ENERGINETS SVAR TIL HØRINGSKOMMENTARER

Læs mere

Vejledning til nye regler om nettilslutning af vindmøller og solceller

Vejledning til nye regler om nettilslutning af vindmøller og solceller Vejledning til nye regler om nettilslutning af vindmøller og solceller Baggrund for de nye regler De nye regler om nettilslutning fremgår af VE-bekendtgørelsen og er en udmøntning af stemmeaftale af 26.

Læs mere

Teknisk forskrift TF 2.1.2

Teknisk forskrift TF 2.1.2 Teknisk forskrift TF 2.1.2 Automatisk og manuel elforbrugsaflastning 2.3 Gældende pr. 25. juni 2014 19.06.2014 19.06.2014 DATE LGS TSK NAME 2.2 Til NSU (Netsamarbejdsudvalget) (juni 2014) 2.1 Opfølgende

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del Bilag 5 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del Bilag 5 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 5 Offentligt Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg

Læs mere

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S KONTRAKT click-a-site A/S og Partner Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S 1 KONTRAKT Denne kontrakt er herved indgået mellem: Click-a-site A/S ( CAS ) CVR nr. 25520866

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016. Til: Xxx Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3

Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3 UDKAST TIL AFGØRELSE 26. oktober 2018 Ret & Administration SBCL 18/14520 Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3 RESUMÉ Energinet Elsystemansvar A/S (Energinet) har

Læs mere

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL Metodeanmeldelse for ændringerne til markedsforskrift H1 og H3 1/6 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING

Læs mere

Aftale om registrering af certifikater

Aftale om registrering af certifikater Aftale om registrering af certifikater Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia herefter benævnt Energinet.dk og Aftalepartner Adresse herefter benævnt Brugeren har indgået følgende: 1. Baggrund

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser

Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser Direktoratet for Kriminalforsorgen Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser indgået mellem [Konsulentnavn/virksomhed] [Adresse] [Postnr.] CVR-nr. [xx xx xx xx] (Herefter leverandøren ) og Kriminalforsorgen

Læs mere

Regler for brugsaftaler med medlemsklubber

Regler for brugsaftaler med medlemsklubber Regler for brugsaftaler med medlemsklubber 2018 Regler for indgåelse af brugsaftaler for landarealer med medlemsklubber 1. Forudsætninger for aftaleindgåelse Stk. 1. ANF er på baggrund af deres brugsretsaftale

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

2012/1 LSV 86 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december Forslag.

2012/1 LSV 86 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december Forslag. 2012/1 LSV 86 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0129 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling

Læs mere

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: 2367 3106 e-mail: anmc@kl.dk ref: : anmc Bilag 1 29. september 2015 Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark

Læs mere

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER EFTER FORORDNING 2016/1447 (HVDC)

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER EFTER FORORDNING 2016/1447 (HVDC) 1/5 Forsyningstilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby post@forsyningstilsynet.dk Energinet Myndighedsenheden Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71

Læs mere

Priser og vilkår EnergiMidt Net A/S 1. januar Generelt Generelle vilkår Afgrænsning mellem kundetyper... 4

Priser og vilkår EnergiMidt Net A/S 1. januar Generelt Generelle vilkår Afgrænsning mellem kundetyper... 4 Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Generelle vilkår... 3 Afgrænsning mellem kundetyper... 4 Priser for forbrugskunder... 5 Priser for producenter... 6 Priser og vilkår for tilslutningsbidrag... 8 Øvrige

Læs mere

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet "Energinet.dk")

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet Energinet.dk) Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia (i det følgende kaldet "Energinet.dk") og «Aftalefirma langt_navn» «Aktør_adresse_1» «Aktør_adresse_2» «Postnr» «By» (i det følgende kaldet "aktøren")

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014. Til: Advokat Jesper Rye Jensen, j.nr. 96-1394 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax

Læs mere

Aftale om tilslutning til Feriepengeinfo. mellem. Arbejdsmarkedets Tillægspension Kongens Vænge 8 3400 Hillerød CVR-nummer: 43 40 58 10

Aftale om tilslutning til Feriepengeinfo. mellem. Arbejdsmarkedets Tillægspension Kongens Vænge 8 3400 Hillerød CVR-nummer: 43 40 58 10 Aftale om tilslutning til Feriepengeinfo mellem Arbejdsmarkedets Tillægspension Kongens Vænge 8 3400 Hillerød CVR-nummer: 43 40 58 10 (i det følgende benævnt Udbyderen) og [Kunden Adresse Postnummer By

Læs mere

Aftale. mellem. Dansk Gas Distribution (Netejer) [og] [Opgraderingsejer navn] (Opgraderingsejer) [og

Aftale. mellem. Dansk Gas Distribution (Netejer) [og] [Opgraderingsejer navn] (Opgraderingsejer) [og Aftale mellem Dansk Gas Distribution (Netejer) [og] [Opgraderingsejer navn] (Opgraderingsejer) [og [Producenten af Biogas navn] (Producenten af Biogas)] om tilslutning af Opgraderingsanlægget til Det Danske

Læs mere

Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger efter forordning 2016/631 (RfG)

Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger efter forordning 2016/631 (RfG) 1/6 Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afslag på årsbaseret nettoafregning Den 7. november

Læs mere

Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen Halstedhus Vej 2, 4900 Nakskov, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen Halstedhus Vej 2, 4900 Nakskov, GSRN-nr. xxx Halstedhus Efterskole Halstedhus Vej 2 4900 Nakskov Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen Halstedhus Vej 2, 4900 Nakskov, GSRN-nr. xxx 29. september 2015 xbkr/xbkr

Læs mere

Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR

Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR November 2015 HBK/HLJ Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia - herefter Energinet.dk - systemansvarlig operatør i Danmark der ejer og driver

Læs mere

Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og

Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og hastetillæg... 4 Hastetillæg... 4 Ændring af aftalen...

Læs mere