Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillægs bevilling. Korrigeret budget"

Transkript

1 Ældre og Sundhed kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Ældre, sundhed - drift ,94 Andre sundhedsudgifter ,13 Plejehjem og beskyttede boliger Hjælpemidler, forbrugsgoder, bolig indretning og befordring , , ,92 Hjemmepleje: Pleje og omsorg ,91 Forebyggende indsats for ældre Hjælpemidler, forbrugsgoder, bolig indretning og befordring Ældre s boligforhold , , , ,90 Driftsikring af boligbyggeri ,00 Ældreboliger , ,00 Øvrige sociale formål ,76 Hjælpemidler: Personlige- og udlånshjælpemidler , ,37 Forebyggende indsats for ældre Hjælpemidler, forbrugsgoder, bolig indretning og befordring Plejevederlag og hjælp til sygeartikler o.lign. ved pasning af døende i eget hjem Rådgivning og rådgivnings institutioner , , , ,85 Øvrige sociale formål ,41 Plejehjem , ,88 Forebyggende indsats for ældre ,93 Plejehjem og beskyttede boliger ,33 Aktiviteter ,39 Busdrift ,76 Øvrige sociale formål ,09 Ældre, sundhed - anlæg ,32 Forebyggende indsats for ældre ,00 Plejehjem ,65 Plejehjem og beskyttede boliger ,65

2 Ældre og Sundhed - uden bevillingsmæssig funktion ,00 Plejehjem ,00 Finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner med ,00 overenskomst Selvejende institutioner med overenskomst ,00 Beretning I lighed med 2010 har politikområde 41, Ældre og Sundhed også i 2011 samlet set opnået et positivt driftsresultat. De væsentligste udgiftsområder er drift af plejehjem, plejeboliger, hjemmepleje, sygepleje og hjælpemidler. På ældreområdet er SOM (Center for Sundhed og Omsorg) opdelt i en Bestiller Udfører Modtager model (BUM). Den kommunale myndighed har ansvar for bevilling af pleje og praktiske opgaver samt bevilling af hjælpemidler, visitering til pleje- og ældreboliger, tilsyn samt afregning til private leverandører. Der er ved udgangen af 2011 i alt 16 private leverandører i Fritvalgsordningen i forhold til hjemmeplejeydelser samt 2 firmaer, der står for indkøb. Ca. 40 % af borgerne har valgt privat leverandør. Den kommunale hjemmepleje har igennem hele 2011 arbejdet med hverdagsrehablitering. Hverdagsrehabilitering er en målrettet indsats, hvor sundhedspersonalet, sygeplejersker og terapeuter tværfagligt støtter borgerne til igen at kunne klare flere daglige gøremål og aktiviteter selv, for eksempel at gå i bad, handle ind, gøre rent eller tage tøj af og på. Området har i slutningen af 2011 oplevet vigende efterspørgsel efter kommunale hjemmehjælpsydelser. Noget af dette skyldes ovenstående projekt samt en generel opstramning på hvem, der er berettiget til hjælp. Dette suppleret med stram økonomistyring har bevirket, at området er kommet ud med et mindreforbrug. Samlet set er plejehjemmene også kommet ud med et mindreforbrug, som ligeledes skyldes stram styring, en tæt økonomiopfølgning og ændringer i arbejdsgange på tværs af døgnet. Det nye Sundheds- og rehabilteringscenter Louiselund er skudt op i landskabet og forventes færdigt til ibrugtagning maj Louiselund kommer til at indeholde 90 plejeboliger, 43 ældreboliger, et genoptræningscenter, 38 fleksible pladser til aflastning, akutpladser og døgngenoptræning og et stort genoptræningscenter. I 2011 blev det derudover besluttet, at der skulle etableres et Sundhedscenter på Louiselund.

3 Hjælpemiddelområdet er under pres med stadig stigende udgifter, da hjælpemidler bliver stadigt mere avancerede og dermed dyrere. Budgettet kan dog fortsat overholdes. Dele af hjælpemiddelområdet i 2011 været i udbud/genudbud for at sikre de bedste priser. De resterende områder udbydes i på økonomi Der er et mindreforbrug ekskl. indefrosne overførsler på 12,3 mio. kr. De indefrosne overførsler fra tidligere år er på 2,9 mio. kr. Det korrigerede budget inkl. overførsler er på 218,7 mio. kr. De væsentligste årsager til det gode regnskabsresultat forklares herunder. Årsagerne kan løseligt opdeles i tre kategorier: Lavere efterspørgsel/behov, Stram styring og Tekniske årsager. Lavere efterspørgsel/behov Social- og sundhedsuddannelserne viser et mindreforbrug på 0,4 mio. kr., som skal ses på baggrund af et faldende elevoptag i Vi er dimensioneret til at kunne optage: 31 social- og sundhedshjælperelever, men har kun optaget 24 elever i social- og sundhedsassistentelever, men har kun optaget 13 elever i Det er social- og sundhedsskolen i Hillerød, der anviser elever. Skolen har generelt oplevet et fald i ansøgere i løbet af Faldet i ansøgere til den nord-østlige del af Regionen er størst. Betaling for plejehjemspladser i andre kommuner viser et mindreforbrug på 1,0 mio. kr. Det skyldes dels faldende efterspørgsel, dels betalingsforskydninger. På administrationsområdet vises et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Mindreforbruget skyldes især færre udgifter på it-området. Dette skyldes, at der ikke har været store udskiftninger indenfor området. Udskiftning af it-udstyr varierer meget fra år til år. Uforbrugte puljemidler til dokumenteret meraktivitet viser et mindreforbrug på 0,7 mio. kr. Der har ikke været meraktivitet i 2011, som skulle afholdes af disse puljer i Stram styring Den intensive økonomistyring har betydet, at hjemmeplejen, hjemmesygeplejen samt betaling til private leverandører viser et mindreforbrug på 1,4 mio. kr., set i forhold til det korrigerede budget Mindreforbruget skyldes ligeledes, at der i slutningen af 2010 blev vedtaget nye kvalitetsstandarder, hvilket har betydet, at færre får hjælp. Hverdagsrehabiliterings-projektet er ligeledes med til, at borgeren ved hjælp af træning har haft brug for mindre hjælp. Plejehjem, plejeboliger, daghjem og dagcenter viser et samlet mindreforbrug på 4,2 mio. kr. Der vil være overførelsesadgang til 2012 efter gældende principper af dele dette beløb. Besparelsen skyldes en stram økonomistyring og opfølgning samt ændringer i arbejdsgange på tværs af døgnet. Der har ligeledes været tilbageholdenhed med nyanskaffelser, da Hannebjerg lukker, og borgerne flytter til Louiselund.

4 Tekniske årsager Der er foretaget en momsrettelse tilbage til 2008 for indkøb af hørerapparater hos private leverandører. Dette har betydet en indtægt på 1 mio. kr., som er et engangsbeløb. Anlæg. Der er etableret p-pladser ved Sophielund, som blev ibrugtaget i uge 49. Der er DAB, der står for entreprisen. Der er ikke fremsendt regning, for DAB vil først blive betalt i Rådighedsbeløbet på kr. overføres til Afslutning af 36 plejeboliger på sygehusgrunden (Sophielund). Der er indgået 1,4 mio. kr. fra staten. Dette anlæg er afsluttet. Selmersbo. Anlægget er afsluttet i Plejeboligbyggeriet Louiselund forventes ibrugtaget over tre etaper. Første etape ca , anden etape ca og tredje etape ca på mål- og rammeaftaler Mål Det kommunale tilskud til Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm fortsætter udover Det kommunale tilskud er en forudsætning for, at centret er berettiget til den statslige grundfinansiering. Der afsættes kr. i 2012 og frem. Status ultimo Målet er implementeret fuldt ud. Mål Der afsættes kr. i 2011 til etablering af 13 parkeringspladser på Sophielund. Status ultimo P-pladserne er etableret og ibrugtaget i december måned Den kommunale kørsel til Aktivitetscentret Sophielund og daghjemmet Kammerhuset gøres 100 % brugerbetalt. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Besparelsen er indarbejdet i budgetterne på de enkelte institutioner. Der kan oplyses, at der er etableret en anden kørselsordning, hvor borgerne betaler alt efter, hvor mange gange de benytter ordningen.

5 Fremover bevilges der kun voksenelevløn til de voksenelevpladser, der er etableret i henhold til trepartsaftalen. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Målet er etableret og besparelsen er indarbejdet i budgettet. Hjemmeplejen skal fremover møde kl. 7.00, hvor hovedparten af opgaverne ligger. Indsatser, der i dag udføres i eftermiddagstimerne, rykkes frem til om formiddagen. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Status ultimo Besparelsen er implementeret fuldt ud. Hjemmesygeplejen skal fremover møde kl hvor hovedparten af opgaverne ligger. Indsatser, der i dag udføres i eftermiddagstimerne, rykkes frem til om formiddagen. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Besparelsen er implementeret fuldt ud. Specialist-tid til sygeplejespecialister reduceres. Den nuværende specialistfunktion fastholdes, dog med en reduktion i de afsatte timer til fordybelse. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Besparelsen er implementeret fuldt ud. Der oprettes en sygeplejeklinik på Selmersbo til behandling af mobile borgere som erstatning for de besøg, hjemmesygeplejerskerne udfører i dag. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Er implementeret, men der er en udfordring i at få borgerne til at forstå, at det er vores tilbud, at borgerne kan komme på klinikken. Mængden af sygeplejemøder reduceres fra 4 til 2 timer månedligt. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Besparelsen er implementeret fuldt ud.

6 Sygeplejegruppens normering reduceres med 1 sygeplejerske. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Starus ultimo Besparelsen er implementeret fuldt ud. Rengøringsydelserne hos borgerne ændres fra at være hver anden uge til hver fjerde uge. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Status ultimo Alle er revisiteret pr , til at få leveret rengøring hver 4. uge. Beslutningen omkring rengøring hver fjerde uge er primo januar 2012 blevet underkendt i Statsforvaltningen, og KB har valgt at øge rengøringsfrekvensen igen til 24 gange pr. år med start ca. 1. marts Der indføres strammere visitationskriterier til indsatser på praktisk hjælp i hjemmeplejen. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Status ultimo De nye strammere kriterier følges på alle nye borgere. Borgere, der har været i systemet i mange år, tilbydes hjælp, hvor det giver mening, en rehabiliterende indsats med mulighed for at stramme visitationen. Der foretages en forenkling på Bestiller-Udfører-Modtager modellen. Forenklingen betyder, at der alene visiteres til områder, hvor der er lovkrav om central visitation, og revisitation foretages fremover hver andet år. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Status ultimo Besparelsen er langt ind i visitationens budget på baggrund af, at der fremadrettet ikke visiteres centralt til træning. Weekendlukning af Aktivitetscentret Sophielund. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Personalegruppen på Aktivitetscentret Sophielund reduceres med 1 medarbejder, idet behovet for ledsagelse er faldende. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem.

7 Ved budgetforliget blev der afsat en ramme på kr. i budget 2012 til aktiviteter på plejeboligerne. Personalearrangementet for hjemmeplejen hvert andet år og plejehjemmene hvert andet år bortfalder. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Status ultimo Besparelsen er implementeret og der afholdes ingen arrangementer. Julegaverne fra Social- og Seniorudvalget afskaffes. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Det kommunale tilskud til sundhedspersonalets bonusløn bortfalder. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. Halvdelen af de 14 fleksible pladser på Margrethelund Plejecenter lukkes ned i weekenden. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Genåbning af weekendpladserne blev genåbnet i juni-juli Status ultimo Besparelsen blev implementeret men trukket tilbage i september 2011, da der var mangel på fleksible pladser. Genåbningen af weekend pladserne blev etableret uden en tillægsbevilling. Der gennemføres en administrativ besparelse i hjemmeplejen, svarende til reduktionen i de ydelser, der skal leveres. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Et distrikt er lukket i 2011 som følge af, at der leveres færre ydelser. Nedlæggelse af en aktivitetsmedarbejderfunktion ved plejeboligerne Sophielund. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. i 2012 og frem.

8 Nedlæggelse af aktivitetsmedarbejderfunktion i hjemmeplejedistriktet Sophielund. Budgettet reduceres med kr. i 2011 og kr. årligt i 2012 og frem. Maden til Aktivitetscentret Sophielund leveres fremover efter forhåndsbestilling for at styre antallet af menuer og spisende gæster. Der indføres frysemad i mindre omfang, som kan opvarmes på stedet eller tages med hjem. Budgettet reduceres med kr. årligt i 2011 og frem. På ældreområdet reduceres budgettet til uforudsete udgifter, indkøb af møbler m.v. med kr. i Status ultimo Besparelsen er implementeret Der er afsat et budget til betaling af kommunens midlertidige pladser på Louiselund fra 2011 og frem. Da pladserne først ibrugtages ultimo 2011, kan budgettet reduceres med kr. i Status ultimo Besparelsen implementeret. Budget til hjemmeplejens meraktivitet frem mod udvidelse af kapaciteten til plejeboligerne på Louiselund kan som følge af en gunstig udvikling i hjemmeplejens produktivitet - reduceres med kr. i Status ultimo Besparelsen implementeret. Tværgående besparelser Der gennemføres en reduktion i alle lønbudgetter i hele kommunen med 1 pct. af lønsummen med henvisning til en forventning om, at sygefraværet bliver bragt ned fra niveauet på ca. 5,4 pct. i 2009 til et niveau på 4,4 pct. Områdets andel af reduktionen udgør en årlig besparelse på kr. fra 2011 og frem.

9 Status Besparelsen er indarbejdet i budgettet. De første 4 måneder i 2011 oplevede vi et meget stort sygefravær primært med baggrund i de opsigelser, der fandt sted. For disse 4 måneder var sygefraværet på 8%. De sidste 8 måneder af 2011 var sygefraværet på 6,1%. Særligt i sommermånederne var sygefraværet lavt maj 5,5%, juni 5,4%, juli 4,7%, august 5,6%. Tværgående besparelser Der gennemføres en effektivisering af indkøb. Budgetmæssigt implementeres den effektivisering ved, at budgetterne til indkøb m.m. ikke bliver opskrevet med inflationen fra 2010 til Områdets andel af effektiviseringen udgør en årlig besparelse på kr. i 2011, kr. i 2012 og kr. i 2013 og frem. Status Besparelsen er implementeret.

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk 1 Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk hjælp Heraf får ca. 350 borgere praktisk hjælp & ca. 10

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

, , , ,80

, , , ,80 Ældre og sundhed 1.000 kr., - for indtægter Vedt. Till.bev. Korr. Regnskab Afv. i kr. Afv. i % budget budget 41 Ældre, sundhed - drift 276.796 16.282 293.079 304.855 11.777 4,00 Aktivitetsbestemt medfinansiering

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

AKTIVITETSBESTEMT MED FINANSIERING

AKTIVITETSBESTEMT MED FINANSIERING BOF 11.03.2010 TDKK Område Korr.budget 2008 Forbrug 2008 Difference B/F Korr.budget 2009 Forbrug 2009 Difference B/F Budget 2010 Difference F09/B10 Ej STYRBAR STYRBAR Korrigeret B2010 AKTIVITETSBESTEMT

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 481.723.252 010 Social service 121.348.264 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 585.152 25 Faste ejendomme 585.152 11 Beboelse 585.152 011080

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 460.521.328 010 Social service 114.190.369 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 569.808 25 Faste ejendomme 569.808 11 Beboelse 569.808 011080

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Juni 2010 Indledning Budgetopfølgningen pr. 30/4-2010 omhandler væsentlige udviklingstendenser og kommentering

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Mål og Midler Ældreområdet

Mål og Midler Ældreområdet Fokusområder Den demografiske udvikling på ældreområdet: Det er velkendt, at vi står over for en demografisk udfordring. De næste mange år vil der blive flere ældre og særligt antallet af +80-årige vil

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Fremtidsperspektiverne for Sundhed og Ældre kan ses henholdsvis på kort og langt sigt.

Fremtidsperspektiverne for Sundhed og Ældre kan ses henholdsvis på kort og langt sigt. Faktabeskrivelse Området omfatter indsatser indenfor følgende områder: Drift af plejecentre. Hjemmepleje og hjemmesygepleje Forebyggende indsats for ældre og handicappede Hjælpemidler og boligindretninger

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017 Politikområde 41 Effektivisering grundet omstrukturering Titel: Sammenlægning af Kammerhuset og plejeboligerne Sophielund Som konsekvens af en tilbygning til Aktivitetscentret Sophielund flyttes daghjemmet

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo December Forbrug pr. 31.12.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 369,1

Læs mere

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 Socialudvalget Oversigt over udvalgsområde Regnskab 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Politikområde Ældre DRIFT - ramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 ramme 1 400,4 410,6 413,0 419,4 426,5 438,9 Virksomheder

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo April 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 328,7-3,7 Pleje og omsorg 188,8 190,7-1,8

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo oktober Forbrug pr. 31.10.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 264,1

Læs mere

Tabelrapport til sammenligningskommuner

Tabelrapport til sammenligningskommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkanalyse på ældreområdet udført for Hillerød Kommune Tabelrapport til sammenligningskommuner WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 1.1 Indledende

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo Oktober 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 332,9-7,9 Pleje og omsorg 188,8 195,8-7,0 Pleje

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo november Forbrug pr. 30.11.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 328,1

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2016

Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 331,8 0,8 Pleje og omsorg 192,3 196,4-4,1 Pleje og Omsorg - Fællesområde

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

Notat Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015

Notat Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015 Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015 Status og disponering af ældrepuljen 2015 Baggrund Der er i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til et varigt

Læs mere

Økonomivurdering ultimo juli måned 2015

Økonomivurdering ultimo juli måned 2015 Økonomivurdering ultimo juli måned 2015 Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo Juli 2015 Sundhedsudvalg 325,0 330,9-5,9 Pleje og omsorg 188,8 191,9-3,1 Pleje og Omsorg

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2019 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2019 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2019 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning juli 2019 Forbrug pr. 31.7.2019 Korr. Budget inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 206,1 364,4 373,6-9,2 Pleje og omsorg

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Økonomivurdering ultimo november måned 2016

Økonomivurdering ultimo november måned 2016 Økonomivurdering ultimo november måned 2016 - = merforbrug Samlet viser økonomivurderingen ultimo november 2016, at Pleje og Omsorg og Sundhed samlet set står til at forbruge 333,1 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet Den samlede budgetramme for ældreområdet kan i 2008 opgøres som følgende: Budget i hele 1.000 kr. Hovedområde Udgift Indtægt Netto 4.90 Sundhedsudgifter 360 360 5.30 Ældreboliger 7.758-18.111-10.353 5.32

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2019 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2019 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2019 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning april 2019 Forbrug pr. 30.4.2019 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 114,2 364,6 372,9-8,4

Læs mere

Social, Ældre, og Sundhedsudvalget

Social, Ældre, og Sundhedsudvalget (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) Social, Ældre, og Sundhedsudvalget 105 Social og Ældreudvalget Samlet bevilling 807.334 10 Social service 322.678 03 Undervisning og kultur 9.263 22 Folkeskolen m.m. 5.137

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Økonomivurdering ultimo august måned 2015

Økonomivurdering ultimo august måned 2015 Økonomivurdering ultimo august måned 2015 Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo August 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 333,7-8,7 Pleje og omsorg 188,8 194,5-5,7 Pleje

Læs mere

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Dok. nr. 166294-14 Generelle opklarende spørgsmål Udvalget anmodes om at komme med bud på, hvor udvalget vurderer

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 - = merforbrug Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 332,3 0,3 Pleje og omsorg 192,3 195,4-3,1 Pleje og

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af driftsudgifter til de 4 ældredistrikter Nord, Syd, Vest og Øst der varetager den kommunale ældrepleje. De udgifter det ikke kan henføres direkte til distrikterne

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Forbrug pr. Korr. Budget Forventet Forventet ØKV1 (mio. kr.) 31.3.2017 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 102,0 449,3 449,4-0,2 Pleje

Læs mere

Udvalget for Voksne og Sundhed

Udvalget for Voksne og Sundhed 17. november 2010 Udvalget for Voksne og Sundhed Den lineære forbrugsprocent ved udgangen af oktober er 83,3%. Nærværende notat kommenterer oktober måneds Ledelsesrapport samt Nøgletalsrapport. Notatet

Læs mere

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Derfor skal vi spare på pleje og omsorg, og sådan kommer vi videre Pengene skal passe Esbjerg Kommunes udgifter stiger

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Formålet med hjælpen Formålet

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug

Læs mere

Social-, Ældre og Sundhedsudvalget - DRIFT Side: 1

Social-, Ældre og Sundhedsudvalget - DRIFT Side: 1 Social-, Ældre og Sundhedsudvalget - DRIFT Side: 1 105 Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget 857.141.094 010 Social service 321.966.956 03 Undervisning og kultur 11.531.389 22 Folkeskolen m.m. 5.367.434

Læs mere

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 NOTAT Center for Økonomi og Styring Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 23. maj 2018 18/5406 Sammenfatning og konklusion Forbrugsopgørelsen pr. 30. april 2018 viser, at der er brugt 33

Læs mere

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010.

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010. ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET Sammendrag Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt Korrigeret Forbrug 012 Borgerservice og IKT 2.521 259.523 259.432 257.822 90 Andre sundhedsudgifter 2.521 2.472

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.09.2015 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Ældreboliger -15.606-15.615-15.615 0 Myndighed - Hjælpemidler 20.585 20.581

Læs mere