Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG"

Transkript

1 Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG

2 Ejendomscenter Projektbeskrivelse Baggrund: I administrationens aftale med Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling i 2014, under Internt samarbejde på tværs af organisationen skal der, med baggrund i tidligere vedtaget kommissorium, foretages en analyse for udvikling af en Ejendomscenterfunktion. Med en etablering af et Ejendomscenter vil det for Vordingborg Kommune være muligt at optimere bygningsdriften, samt gennemføre harmoniseringer af omkostninger for driften af de enkelte bygninger. Tidligere analyser af området viser at det ved etablering af et Ejendomscenter, vil være muligt, gennem harmonisering og optimering, at effektivisere omkostningerne til bygningsdriften, samt sikre en stigende bygningsstand og et ensartet serviceniveau. Formål: For at opnå effektiviseringer over tid, ønskes bygningsdriften styret centralt, således at der opnås synergi mellem nuværende driftsopgaver, decentral bygningsdrift, herunder fuld udvendig og indvendig bygningsvedligehold, serviceaftaler, forbrug og anden daglig drift. Med etableringen af et ejendomscenter, opnås mulighed for bedre resursestyring, fælles udbud af vedligeholdelsesopgaver og servicekontrakter, harmonisering af serviceniveau på de enkelte områder, optimal synergi hvad angår bl.a. bygningsvedligehold og energioptimeringer samt allerede kendte opgaver under stab Kommunale Bygninger. Altså totaløkonomiske løsninger. En ejendomscenterløsning vil endvidere sikre at virksomhedsledere alene skal koncentrere sig om deres kerneopgave, og at den egentlige bygningsdrift, på sigt, overdrages til et Ejendomscenter. Opgaver som i dag varetages af servicelederne på virksomhederne, vil fremadrettet blive varetaget af servicelederteams under ejendomscentret, for der igennem at opnå et ensrettet serviceniveau m. udgangspunkt i de lokale ressourcer. Målgruppe: Målgruppen er i udgangspunktet ejendomme/virksomheder under følgende udvalgsområder: Børn, Unge og Familie Sundhed Kultur, Idræt og Fritid Teknik og Miljø Økonomi, Planlægning og Udvikling Ejendomme hvortil der er tilknyttet anden administrator eller boligselskab, typisk støttede ældreboligbyggerier under Social el. Psykiatriområdet, er ikke en del af en ejendomscenterfunktion. Dette skyldes primært at der, til støttet boligbyggeri, er tilknyttet anden administrator. Redningsberedskabet forventes ikke at skulle være en del af ejendomscenterprojektet. Endvidere forventes drift af udearealer, grønne områder og grå arealer i forbindelse med kommunale bygninger, at være en driftsopgave placeret under Vej, Park og Havneservice, i forbindelse med ny organisering på Teknik og Miljøområdet.

3 Pilotprojekt: Idet en central ejendomscenterfunktion vil medføre større eller mindre forandringer, i virksomhederne, og for de involverede medarbejdere, foreslås det at der i første omgang igangsættes et pilotprojekt indenfor daginstitutionsområdet, for at afprøve modellen. Pilotprojekt vil forløbe i 2015, hvor bygninger under daginstitutionsområdet ligges ind i ejendomscentret, for at drage de nødvendige erfaringer således at der kan evalueres og udarbejdes en implementeringsplan for øvrige områder. Projektperiode: Pilotprojekt opstart januar 2015 opstart marts 2014, forventet afslutning oktober Arbejdsgruppe opstart oktober 2014, forventet afsluttet ultimo Ejendomscentret pilotprojekt opstart januar 2015, implementeres i løbet af Første evaluering medio Organisering af projektet: Styregruppe: Direktionen : Stab Kommunale Bygninger Peter Tommerup og Benjamin Christensen Økonomistaben Vibeke Bille Dideriksen og Maria Bille Rasmussen Lederrepræsentant fra skole- og daginstitutionsområdet Arbejdsgruppe: Repræsentant fra Økonomistaben Repræsentanter fra servicelederne på skoler og intern service Repræsentant fra medarbejderne (MED Udvalg) Repræsentanter fra stab Kommunale Bygninger (styring) Repræsentanter fra skoleområdet Repræsentanter fra daginstitutionsområdet Repræsentant for vej, park & havneservice Ad-hoc rådgivning intern såvel som eksternt indkaldes efter behov Projektets samlede resultat og mål: 1. Konstruktion af ejendomscenter Central organisation til styring af ejendomsdrift Ledelse og personale Fastlæggelse af ejendomme omfattet af ordningen 2. Overordnet økonomi for et ejendomscenter Regnskabsanalyse for regnskab 2013 Økonomi afsat inden for området i budget 2014 og 2015 Analyse af nuværende aftaler og materiel. 3. Overordnet plan for medarbejdere Hvem er omfattet Personaleresurser, tilførsel eller omplacering Organisering af servicemedarbejderteams

4 Projektets aktiviteter og harmoniseringsplan: Trin 1, Implementering og harmonisering af pilotprojekt, gennemføres 2015: En samlet økonomisk budgetpulje fra daginstitutionsområdet overdrages til ejendomscentret Ensartet beskrivelse og harmonisering af serviceniveau for de enkelte områder Udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner for den enkelte virksomhed Gennemgang af servicekontrakter og fælles udbud gennemføres, hvor muligt Opstart af forbrugsmålingsprojekt og forbrugsoptimering Forarbejder til trin 2 Evaluering trin 1 Trin 2, Implementering og harmonisering af øvrige områder, gennemføres 2016 Effektiviseringer gennemføres Berørte medarbejdere overdrages og organiseres i Ejendomscentret Forbrugsoptimering planlægges Forarbejder til trin 3 Evaluering trin 2 Trin 3, Afsluttende implementering og harmonisering, gennemføres 2017 Effektivisering gennemføres jævnfør plan Evaluering trin 3 Tidsplan: Projektfremlæggelse for direktion Projektfremlæggelse for ØPU Projektfremlæggelse for berørte udvalg Nedsættelse af arbejdsgruppe Budgetforhandlinger 2015 Første arbejdsgruppe møde (efter budgetvedtagelse) Information til medarbejdere og virksomheder Budgetoverførsler for 2015 fastlægges Arbejdsgruppens resultater foreligges styregruppe Implementering august 2014 august 2014 september 2014 september 2014 august oktober 2014 oktober 2014 oktober 2014 oktober-november 2014 december 2014 Interessentanalyse: Virksomhedsledere: Interesse for projektet fra de ledere som er for centralisering, for ensartet service på tværs af kommunen og udvalg, for øget service, for at kunne koncentrere sig fuldt ud om virksomhedens egentlige kerneopgave. Imod projektet fra de ledere som ønsker fastholdt decentralisering, som ønsker fuld styring, som ønsker fuldt råderum over afsatte økonomiske midler. Servicemedarbejdere: På servicemedarbejdernes arbejdsområde vil der ske en harmonisering på tværs af kommunen. Dette for, gennem et fælles serviceteam og med udgangspunkt i de lokale ressourcer, at tilvejebringe et ensrettet serviceniveau til glæde for alle virksomheder tilknyttet Ejendomscenteret.

5 Kommunikationsplan: Til: Direktion Teknik og Miljøududvalget ØPU Arbejdsgruppe indkaldes Omhandlende medarbejdere Omhandlende virksomheder Vornyt Pressemeddelelse Ansvar: Arbejdsgruppe Arbejdsgruppe Kommunikation afd. Kommunikation afd. November 2014 November 2014 Risikoanalyse: Helt eller delvist politisk modvilje mod etablering af et ejendomscenter/ centralisering Modstand fra virksomhedsledere og servicemedarbejdere Er der afsat nok økonomiske midler til at fastholde serviceniveauet og samtidig opnå et effektiviseringspotentiale, kræver gennemgang i implementeringsfasen Er der et for stort vedligeholdelsesefterslæb Forankring og organisation: Nedenstående organisationsforslag skal sikre at kompetencer samles og udnyttes i Ejendomscenteret, for dermed at sikre en systematisk og langsigtet optimering og bygningsdrift og vedligeholdelsesindsats på de enkelte bygninger. Organisation Ejendomscenter: Det driftsmæssige område omfatter: Udvendig bygningsvedligehold: Området inkluderer alle udvendige facader, tage, isolering, energiprojekter, samt øvrige bærende bygningselementer og konstruktioner. Tekniske anlæg: Dette område inkluderer alle tekniske dele af bygningen, som eks. varmeanlæg, adgangskontrol/ overvågning/ låsesystem, el-installationer, brandtekniske anlæg, udbud og servicekontrakter m.m. Fremtidige investeringer i tekniske anlæg skal samtænkes med energipuljen og synergier med bygningsvedligehold og fysiske APV-arbejder. Grønne og grå arealer (ikke Ejendomscenter): Dette område inkluderer sommer og vintervedligeholdelse af alle udvendige grønne og grå arealer, inklusiv legepladsvedligeholdelse. Det administrative driftsansvar ligger i Vej, Park og Havneservice i nyligt gennemført organisation. Indvendig vedligeholdelse: Dette område inkluderer implementering af nye bygningsvedligeholdelsesplaner, udbud og rammeaftaler. Nagelfast inventar og specialindretninger af lokaler overgår til ejendomscenter. Udgifter til løst inventar eller nyindretninger med fast inventar afholdes fortsat af den enkelte virksomhed.

6 Det administrative driftsansvar ligger i ejendomscenter. Rengøring: Dette område inkluderer tilsyn, koordinering og opfølgning på rengøring og beslægtede områder. Det driftsmæssige ansvar, herunder udbudskoordinering, ligger i ejendomscenter. Evaluering: Første evaluering af implementering af pilotprojekt, trin 1, under et ejendomscenter udføres forsommeren 2015 Anden evaluering med fokus på økonomi udføres august 2015 (efter halvårsregnskab) Herefter evaluering en gang årligt. Budget og ressourcer: De afsatte budgetter i 2015, gældende for pilotprojekt og for driftsområderne indvendig vedligeholdelse af bygninger, udvendig vedligeholdelse af bygninger, rengøring (indkøb), el-, vand- og varme forbrug budgetomplaceres til Ejendomscenteret. Der forventes herefter etapevis, at kunne gennemføres harmoniseringer på: Bygningsvedligeholdelse, ved gennemførelse af en harmonisering på området som sikrer et ensartet langsigtet bygningsniveau, udbud af rammeaftaler for udførelsen af vedligeholdelsesarbejder, servicekontrakter m.m. Rengøring, her er der alene tale om optimering af forbrug og indkøb af rengøringsartikler. Etablering og harmonisering af servicelederteams på tværs af kommunen Forbrug, el, vand og varmeforbrug søges optimeret. Forventet harmoniseringspotentiale: Trin 1, pilotprojekt: Trin 2: Trin 3: År: Område 2015 Vandforbrug Indvendigt vedligehold El forbrug Varme forbrug Servicelederteams Indvendigt vedligehold Udvendigt vedligehold Renovation Rengøring Renovation El forbrug Vandforbrug Varme Totalt: Fradrag: Ikke udmøntet effektivisering fra 2010: Servicekontrakter: Indvendigt vedligehold Reelle effektiviseringer:

7 Note 1: Effektiviseringspotentialet tager udgangspunkt i regnskabsopgørelse 2013 fra Økonomistaben Note 2: Der er allerede foretaget effektiviseringer i forbindelse med besparelser i 2010 på indvendig bygningsvedligehold og servicekontrakter i Teknik og Miljøudvalgets ramme, hvorfor disse effektiviseringer er fratrukket det anslåede effektiviseringspotentiale. I pilotprojektåret 2015 vil de ikke udmøntede effektiviseringer fortsat skulle afholdes indenfor egen ramme. Note 3: Der skal tillige tages højde for evt. udgifter til etablering af ejendomscenter, personaleudgifter forbundet hermed, samt de allerede foreslåede/ gennemførte besparelser på Børne-, Unge-, og Familieudvalget i forbindelse med budget Afslutning: Denne projektbeskrivelse skal danne grundlag for det videre arbejde i projekt- og arbejdsgrupper. Projekt- og arbejdsgrupper skal konkretisere projektet og sikre at alle forhold beskrevet i projektet analyseres fuldt ud, inden og under implementering. Projekt Ejendomscenter forventes at indgå i budgetforhandlingerne Revideret dato: 07 august 2014 benc/pet Kommunale Bygninger Vordingborg Kommune Valdemarsgade Vordingborg

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Høringsnotat fælles ejendomsdrift

Høringsnotat fælles ejendomsdrift 19-05-2015 Kit Kristine Meyer Direkte: 7257 7338 Mail: kit@jammerbugt.dk Sagsnr.: 82.00.00-G00-4-12 Høringsnotat fælles ejendomsdrift I forbindelse med høring vedrørende fælles ejendomsdrift i Jammerbugt

Læs mere

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer

Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Ejendomsanalyse i Næstved Kommune Organisering af ejendomsområdet Identifikation af videnshuller Estimering af effektiviseringspotentialer Projektbeskrivelse med justeret procesplan 15. marts 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder Vedrørende: Særlige opmærksomhedspunkter i Rambølls rapport Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

Optimeringsanalyse. Hvordan man sparer 1 mio. kr. på en måned

Optimeringsanalyse. Hvordan man sparer 1 mio. kr. på en måned Optimeringsanalyse Jesper Loose Smith direktør Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe ca. 5.000 bolig i Gladsaxe Kommune ca. hver 6 borger i kommunen Mellemstort med egen administration (43 afdelinger) 20

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Teknik- og Miljøforvaltningen har, med

Læs mere

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Baggrund Redningsberedskabet består i dag af et kommunalt basisberedskab og et statsligt overbygningsberedskab, der tilsammen varetager

Læs mere

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Indledning Målet med handlingsplanen er at oversætte ejendomsstrategiens visioner, mål og strategier til konkrete handlinger. Denne handlingsplan

Læs mere

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces

Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Dannelse af kommunale ejendomscentre: Succeskriterier, resultater og realiseringsproces Lektor og vicecenterleder Susanne Balslev Nielsen CFM s 2. nordiske konference 29-30 august 2016 I gennemsnit ejer

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Elektroniske nøgler og kørebøger i Den Sociale Hjemmepleje Elektroniske

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Indvendigt bygningsvedligehold og ejendomsdrift i Københavns Kommune. ØKF Økonomiudvalgets budgetseminar, januar 2018

Indvendigt bygningsvedligehold og ejendomsdrift i Københavns Kommune. ØKF Økonomiudvalgets budgetseminar, januar 2018 Indvendigt bygningsvedligehold og ejendomsdrift i Københavns Kommune ØKF Økonomiudvalgets budgetseminar, januar 2018 HENSIGTSERKLÆRINGER I BUDGET 2018 OM INDVENDIGT VEDLIGEHOLD OG EJENDOMSDRIFT Indvendigt

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 formulering Bornholms Regionskommune skal arbejde for at forbedre de arbejdsmiljømæssige rammer for BRK s personale, gennem en nødvendig optimering af de

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017 Ejendomsservice AFTALE 2017 2019 JUNI 2017 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE Udvikling af ejendomsområdet i Udvalgsstyre Udvalgene har ansvar for egne bygninger Styring af bygningerne og ejendomsdrift foregår decentralt i udvalg.

Læs mere

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor.

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor. Projektnavn: Baggrund for projektet Overordnet formål: Organisering af befordring et effektiviseringsprojekt I aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er forudsat, at kommunerne skal effektivisere varetagelse

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 Projekt Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr. 253-2016-1883 Politisk deltagelse JA NEJ X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 X Godkendelsesdato (i styregruppen) 21. januar

Læs mere

BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs)

BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs) BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs) 1. Administrativt fællesskab 2. Hvor er vi nu 3. Hvor vil vi hen 4. Muligheder, visualisering 5. Hvilken værdi har det for partnerne 6. Opgavefordeling Bygsfs - partnere

Læs mere

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Januar 2015 Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Effektiv drift og vedligeholdes af kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) blev oprettet i oktober

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektbeskrivelse for Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektansvarlig: Administrativ Service. 15. august 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund

Læs mere

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning DIREKTIONEN Ullasvej 23 DK-3700 Rønne www.brk.dk Notat Modtagere: Økonomi og Erhvervsudvalget Udarbejdet af. Projektkoordinatoren Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Kommunale Ejendomme hører under Udvalget for Miljø og Plan, og har et oprindeligt samlet budget

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Offentligt privat samarbejde

Offentligt privat samarbejde Kontraktbilag 4 Offentligt privat samarbejde Begrænset udbud Tilbudsfrist: 15. maj 2013 kl. 12 Indhold 4.1 Indledning... 2 4.1.1 Fælles principper for samarbejdet... 2 4.2 Organisering... 2 4.2.1 Kontrakt-

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Digital bygningsvedligehold

Digital bygningsvedligehold Digital bygningsvedligehold Strategi, mål og erfaringer fra 4 års samarbejde 17 uddannelsesinstitutioner Driftsrådgiver & Projektleder Jeanette Johansson Copyright 2015 Grontmij A/S CVR 48233511 Digital

Læs mere

Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold

Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold Planlægning og styring af bygningsdrift og -vedligehold Lidt historik SKI koordinerede i 2011, på vegne af en række skoler, udbud på byggesyn og vedligeholdelsesplaner. Flere end 20 skoler indgik samme

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 20-09-2016 10:00 Viborg Brandstation, Industrivej 3, 8800 Viborg Afbud fra: Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning

Læs mere

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Baggrund Gode forbindelser til arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, skoler, kultur mv. er grundlæggende elementer til at skabe gode og attraktive

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne)

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Baggrund Holstebro Kommune købte og overtog Slagterigrunden i december 2015, efter at Danish Crown havde afsluttet de sidste slagteriaktiviteter

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD indgår nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT-løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens ressourceudnyttelse.

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune.

Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune. Handleplan 2008 2012 for Energibesparende foranstaltninger i kommunale bygninger i Vordingborg Kommune. Oplæg: Der er god økonomi og miljøfordele ved langsigtet at investere, beskæftige sig med og gennemføre

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Ny struktur på beredskabet

Ny struktur på beredskabet Ny struktur på beredskabet Projektkommissorium Projektleder: Martin Skøtt Revideret: 14. nov. 2014 Version: 06 Politisk styregruppe 1 Administrativ styregruppe Projektgruppe Projektleder Baggrund Baggrundsbeskrivelse

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP)

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Dato 12-10-2012 Rev. 7-12-2012 1. Baggrund Baggrund Styregruppen Der har fra politisk side været ønske om et større fokus på energibesparelser i Svendborg kommune.

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR DIGIMIDT

SAMARBEJDSAFTALE FOR DIGIMIDT SAMARBEJDSAFTALE FOR DIGIMIDT 18.01.2018 2 Udgangspunktet Silkeborg og Viborg kommuner har indgået et strategisk samarbejde med afsæt i digitalisering og it. Det strategiske samarbejde kaldes DigiMidt.

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

Beskytte værdien af de kommunale bygninger samtidig med at rammerne for at løse kommunens kerneopgaver bliver bedst mulige

Beskytte værdien af de kommunale bygninger samtidig med at rammerne for at løse kommunens kerneopgaver bliver bedst mulige NOTAT Projekt Analyse af Ejendomsdriften Kunde Randers Kommune Dato 31. juli 2014 Til Randers Kommune Fra Rambøll 1. Principper for fremtidig organisering af ejendomsdriften Rambøll foreslår at etablere

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR)

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) SAMARBEJDSAFTALE mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN og HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) i forbindelse med implementering af klima- og skybrudsprojekter i København Maj 2015 BAGGRUND

Læs mere

Etablering af et ejendomscenter. Formål. Vi vil friholde flest mulige midler til kommunens kerneopgaver

Etablering af et ejendomscenter. Formål. Vi vil friholde flest mulige midler til kommunens kerneopgaver Etablering af et ejendomscenter Formål Vi vil friholde flest mulige midler til kommunens kerneopgaver Vi vil udnytte de kommunale arealer bedre Vi vil optimere driften af de kommunale arealer Vi vil lære

Læs mere

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D Udmøntning af budget 2017 D. 23.01.2017 Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet Indhold Indledning og baggrund...2 Formål...2 Mål...3 Projektets fire spor...3 Øvrige centrale milepæle...5

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb

Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb NOTAT Miljøteknologi J.nr.MST-134-00060 Ref. libec/ibnls Den 26. august 2015 Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb Baggrund Den offentlige sektor køber hvert år ind for knap

Læs mere

Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme og Indkøb Ordinært CSO-møde d. 14. marts 2019

Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme og Indkøb Ordinært CSO-møde d. 14. marts 2019 Udmøntning af hensigtserklæringer fra budget 2019: -En styrket indkøbsorganisation -Etablering af rengøringsfællesskab -Indvendig vedligeholdelse -Arealpleje Mikala Kreiser, Direktør Københavns Ejendomme

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen 1 Godkendt 31-08-05 Revideret 04.04.06 Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen År 2005 Uge 31-32 Fase 1: Projektforberedelse og udarbejdelse af de overordnede rammer for

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

mer kompetent FM COWI og Kan danske erfaringer bruges i Norge? - sammenligning

mer kompetent FM COWI og Kan danske erfaringer bruges i Norge? - sammenligning Samarbeid for økt effektivitet og mer kompetent FM Poul Henrik Due COWI og Dansk Facilities Management netværk Disposition Præsentation Kan danske erfaringer bruges i Norge? - sammenligning Resultater

Læs mere

Projektbeskrivelse Medicinhusker

Projektbeskrivelse Medicinhusker Projektbeskrivelse Medicinhusker d. 23. marts 2018, Version 1 1. DELTAGENDE KOMMUNER Faxe Kommune Kontaktperson: Sudarvili Vaithialingam Mail: vaith@faxekommune.dk Holbæk Kommune Kontaktperson: Ane Sømosegaard

Læs mere

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme

Næstved Kommune. Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Næstved Kommune Job- og personprofil for teamleder for Team Ejendom i Center for Trafik og Ejendomme Indledning I forbindelse med den nye organisering i Næstved Kommune pr. 1.1.2017 er det besluttet, at

Læs mere

Udviklingsprojekter i Center of Excellence. Regionshospitalet Silkeborg Medicinsk Afdeling Center of Excellence

Udviklingsprojekter i Center of Excellence. Regionshospitalet Silkeborg Medicinsk Afdeling Center of Excellence Udviklingsprojekter i Center of Excellence Regionshospitalet Silkeborg Medicinsk Afdeling Center of Excellence Nye projekter i Center of Excellence I Center of Excellence fokuserer vi på metodeudvikling

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Køge Byråd besluttede med aftalen om budget at nedsætte et 17 stk. 4 udvalg, som skal beskæftige sig med afbureaukratisering.

Køge Byråd besluttede med aftalen om budget at nedsætte et 17 stk. 4 udvalg, som skal beskæftige sig med afbureaukratisering. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Stab for Byråd og Direktion Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om Afbureaukratisering Køge Byråd besluttede med aftalen om budget 2017-20 at nedsætte et 17 stk.

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Effektivisering af det tekniske serviceområde

Effektivisering af det tekniske serviceområde GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Den 30. marts 2009 Effektivisering af det tekniske serviceområde 1. Baggrund Byrådet besluttede i juni 2008 (BR 11.06.2008 sag nr. 106) i sagen om Analyse

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet.

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. 1 20.02.15 Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. Beskrivelse af kvalitetsstyringssystemet Jammerbugt kommune har et kvalitetsstyringssystem på natur- og miljøområdet. Helt overordnet skal

Læs mere

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Bilag til Børne og Ungdomsudvalgsmødet 22.6.2010 Indledning Daginstitutionsområdet skal gennemgå en udvikling, der skal sikre at

Læs mere

Notat. Centralisering af Servicefunktionen. (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen.

Notat. Centralisering af Servicefunktionen. (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen. Notat Centralisering af Servicefunktionen (pedeller) og den indvendige bygningsvedligeholdelse. Udarbejdet af: Torben Gregersen/ Lars-Bo Johansen Dato: 20. juli 2012 Sagsnummer.: 00.16.02-A00-2-22 Version:

Læs mere

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning.2 Formål... 2 Målgruppe / interessenter... 3 Indhold og milepæle... 3 Metode...

Læs mere

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1 Indkøbspolitik for Hillerød kommune Gældende fra januar 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Formål... 3 2. Overordnede målsætninger og indsatsområder... 3 3. Omfang og afgrænsning... 3 4. Rammebetingelser

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune

Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune 9. november 2010 Indledning Facilities Management (FM) er en måde at organisere ejendomsdriften på, hvor ansvar og kompetencer er samlet

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service Punkt 4. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres om og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Øget forældrebetaling på skolemad Det foreslås at hæve forældrebetalingen på skolemadsordningen

Læs mere

Kvalitetsprojektet. Kommissorium. Udarbejdet af Christian Clausen. Godkendt d af Jens Mejer Pedersen

Kvalitetsprojektet. Kommissorium. Udarbejdet af Christian Clausen. Godkendt d af Jens Mejer Pedersen Kvalitetsprojektet Kommissorium Udarbejdet af Christian Clausen Godkendt d. 22-10-2018 af Jens Mejer Pedersen UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129 Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg Flytning uden samtykke SEL 129 Baggrund Borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelses livsvilkår forandrer sig i løbet af deres liv. Deres funktionsnedsættelse

Læs mere

Etablering af cykelstier STIPLAN

Etablering af cykelstier STIPLAN Etablering af cykelstier STIPLAN 2018-2020 31,078 mio kr til investering i Cykelstier Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Dato: 7. februar 2018 Revideret 10. april 2018 Indhold Formål... 2 Mål... 2 Budget...

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter

Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter Overblik Multianvendelse Samarbejde Central data analyse Areal optimering Drifts optimering Ejendomscenter Hvidovre Ejendomme ANVENDELSE 2016

Læs mere

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KØF 2016; Debatmøde Strategisk ejendomsadministration i kommunerne KORAs benchmarking af kommunal ejendomsadministration

Læs mere

Forslag til administrativ organisering

Forslag til administrativ organisering Forslag til administrativ organisering Sundhedskoordinationsudvalget Den Administrative Styregruppe Sundhedsaftalens udviklingsdel Sundhedsaftalens driftsdel Sundhedsaftalens Porteføljestyregruppe Sygehus

Læs mere

Agenda 21 Fokus miljø og klima

Agenda 21 Fokus miljø og klima Agenda 21 Fokus miljø og klima Teknik- og Miljøforvaltningen 2008 Indhold Prioritering af indsatsen...4 Projektidé - praktisk miljøledelse...5 Opstart af projektet...8 Organisering og forankring af projektet...9

Læs mere

På baggrund af projektet " Fremtidens stabe" har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer:

På baggrund af projektet  Fremtidens stabe har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer: [Filtrering: Type=Fagsekretariat/Stab OG Aftaleholder=] Aftalestyringskoncept [01-01-2011-31-12-2012] Faaborg-Midtfyn Kommune er en aftalestyret organisation, hvor samtlige drifts-, anlægs- og finansieringsposter

Læs mere