VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE

2 KAPITEL 1 Kommunalbestyrelsen 1 I henhold til 35, stk. 2 i Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juni 2011 nedsætter Nordfyns Kommune et Folkeoplysningsudvalg. 2 Kommunalbestyrelsen fastsætter retningslinjer og økonomiske rammer for Folkeoplysningsudvalgets virksomhed. KAPITEL 2 Folkeoplysningsudvalgets sammensætning og valg 3 Medlemmer Folkeoplysningsudvalget består af 13 medlemmer. Stk. 2: 3 medlemmer valgt af Kommunalbestyrelsen blandt dennes midte. Det ene af disse medlemmer er formanden for Sundheds-, Kultur- og Fritidsudvalget. Stk. 3: 2 medlemmer udpeget jf. 5 efter indstilling fra foreninger, hvis virksomhed omfatter Folkeoplysende Voksenundervisning Stk. 4: 7 medlemmer udpeget jf. 5 efter indstilling fra foreninger, hvis virksomhed omfatter Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Stk. 5: 1 medlem udpeget jf. 5 efter indstilling fra lokale handicapforeninger, hvis virksomhed omfatter Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Såfremt der ikke findes lokale handicapforeninger, eller disse ikke fremsætter ønske om at blive repræsenteret, udpeges i stedet 8 medlemmer jf. 5 efter indstilling fra foreninger, stk. 4 hvis virksomhed omfatter Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde. Stk. 5: For hvert medlem af Folkeoplysningsudvalget udpeges en eller i prioriteret rækkefølge flere stedfortrædere.

3 Kultur- og Fritidsafdelingen er Folkeoplysningsudvalgets sekretariat og deltager i udvalgets møder uden stemmeret. 4 5 Valgprocedure for medlemmer Valg til Folkeoplysningsudvalget finder sted snarest muligt efter hvert kommunalvalg, dog inden den 1. december i året. Udvalget fungerer indtil udgangen af året. Stk. 2: Personer med bopæl i kommunen har pligt til at modtage valg til Folkeoplysningsudvalget (borgerligt ombud). Personer, der ikke har bopæl i kommunen, har således ret, men ikke pligt til at modtage valg. Stk. 3: Personer, der har været medlem af Folkeoplysningsudvalget i 2 hele sammenhængende valgperioder, har ikke pligt til at modtage valg. Stk. 4: Om fritagelse for valg og medlemskab i øvrigt gælder de samme bestemmelser, som er fastsat i lov om kommunale valg. Stk. 5: Kommunalbestyrelsen indkalder med mindst 14 dages varsel (bl.a. ved annoncering i den lokale avis) til et valgmøde, hvortil der indbydes 2 repræsentanter for hver af de i kommunen værende: 1. Foreninger, hvis virksomhed omfatter Folkeoplysende Voksenundervisning. 2. Foreninger og spejderorganisationer, hvis virksomhed omfatter Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde. Det er en betingelse for at blive indkaldt til mødet, at man det seneste år inden valget har gennemført folkeoplysende virksomhed eller har fået anvist lokaler til folkeoplysende virksomhed. Stk. 6: Opnås der på mødet enighed om valg af medlemmer og stedfortrædere til Folkeoplysningsudvalget, anses de pågældende for valgt. Stk. 7: Opnås der ikke på mødet enighed om valg af medlemmer og stedfortrædere, vælger Kommunalbestyrelsen medlemmer og stedfortrædere til Folkeoplysningsudvalget på grundlag af de på mødet eller senest 7 dage efter dette fremkomne indstillinger fra de ovenfor nævnte organisationer m.v. Stk. 8: Hvis der i kommunen ikke findes nogen organisationer m.v., der kan indstille medlemmer til Folkeoplysningsudvalget, eller der ikke ved fristens udløb fremkommer nogen indstillinger, vælger Kommunalbestyrelsen medlemmerne og deres stedfortrædere. Hvis der inden fristens udløb kun er indstillet et ikke tilstrækkeligt antal medlemmer og stedfortrædere, vælger Kommunalbestyrelsen dem, der er indstillet, og dem, der herudover skal vælges.

4 6 Medlemmers udtræden og forfald Hvis et medlem af Folkeoplysningsudvalget udtræder i løbet af valgperioden indtræder stedfortræderen. Er et medlem inhabil i forhold til en bestemt sag, kan stedfortræderen indkaldes. Stk. 2: Når et medlem har forfald, kan formanden indkalde stedfortræderen til midlertidig at tage sæde i udvalget. Har et medlem forfald i mindst en måned, skal stedfortræderen indkaldes. Stk. 3: Kommunalbestyrelsen træffer efter anmodning fra et medlem beslutning om fritagelse for medlemskab af Folkeoplysningsudvalget, såfremt medlemmet på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt erhverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for medlemskabet. I de tilfælde indtræder stedfortræderen for resten af valgperioden. Stk. 4: Er der ved et medlems udtræden af Folkeoplysningsudvalget ingen stedfortrædere, foretages suppleringsvalg for resten af valgperioden, jf. beskrevet procedure i 6. KAPITEL 3 Folkeoplysningsudvalgets opgaver 7 Afgiver udtalelse til Kommunalbestyrelsen om "Regler for tilskud til Folkeoplysning" herunder regler for anvisning af offentlige lokaler og udendørs anlæg og evt. gebyr herfor. 8 Afgiver forslag til Kommunalbestyrelsen om den samlede beløbsramme til området, og om rammens fordeling mellem hovedområderne. Træffer afgørelse om afgrænsningen af de to hovedområder - Folkeoplysende Voksenundervisning og Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Træffer afgørelse om tilskudsberettiget virksomhed (undervisning m.v. og aktiviteter).

5 11 Træffer afgørelse om godkendelse af virksomhed (undervisning) for en bestemt afgrænset deltagerkreds. 12 Påser at tilskud, ydet efter lov til støtte om Folkeoplysning, er anvendt i overensstemmelse med de fastsatte regler. 13 Har ansvaret for information om mulighederne for at opnå tilskud m.v. til folkeoplysende virksomhed i kommunen. 14 Har ansvaret for, at der ydes rådgivning, vejledning og administrativ hjælp til mindre og nye initiativtagere samt andre grupper med behov derfor. KAPITEL 4 Folkeoplysningsudvalgets virksomhed 15 På Folkeoplysningsudvalgets første møde vælger de stemmeberettigede medlemmer formand og næstformand. Stk. 2: Folkeoplysningsudvalgets møder afholdes for lukkede døre. Stk. 3: Folkeoplysningsudvalget afholder møde, så ofte formanden eller 3 af medlemmerne finder det fornødent. Der afholdes dog møde mindst 3 gange årligt. Stk. 4: Formanden bestemmer tid og sted for møderne og indkalder medlemmerne med mindst 14 dages varsel. Stk. 5: Formanden fastsætter dagsordenen for møderne og sender senest 4 hverdage inden mødet en dagsorden med bilag til medlemmerne. Omfattende bilagsmateriale kan dog fremlægges til gennemsyn på rådhuset. Såfremt et medlem ønsker et punkt optaget på dagsordenen, skal det meddeles formanden senest 10 dage før mødet afholdes. Stk. 6: I særlige tilfælde kan formanden indkalde til møde med kortere varsel. Når mødet indkaldes, skal formanden så vidt muligt underrette medlemmerne om de sager, der skal behandles på mødet. Stk. 7: Formanden leder forhandlinger og afstemninger og drager omsorg for, at beslutningerne indføres i en beslutningsprotokol.

6 Stk. 8: Formanden drager omsorg for udførelse af beslutningerne. Stk. 9: Formanden er berettiget til at ekspedere presserende sager. Disse forelægges udvalget i det efterfølgende møde. 16 I beslutningsprotokollen anføres for hvert møde, hvilke personer der har været fraværende i mødet. Protokollen underskrives af de medlemmer, der har deltaget i mødet. Stk. 2: Ethvert medlem kan forlange sin afvigende opfattelse kort tilført protokollen og medsendt udvalgets udtalelser og beslutninger. 17 Folkeoplysningsudvalget er beslutningsdygtige, når mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Stk. 2: Alle beslutninger træffes ved stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Stk. 3: Medlemmerne kan kun deltage i udvalgets afstemninger, når de er personligt til stede under disse. 18 Folkeoplysningsudvalget kan afgive udtalelse og stille forslag til Kommunalbestyrelsen om alle spørgsmål, der vedrører udvalgets område. Stk. 2: Folkeoplysningsudvalget skal afgive udtalelse om alle spørgsmål der forelægges den af Kommunalbestyrelsen. KAPITEL 5 Udgifter til Folkeoplysningsudvalgets virksomhed 19 Udgifterne ved Folkeoplysningsudvalgets virksomhed afholdes af kommunen, der stiller sekretariatsbistand til rådighed.

7 KAPITEL 6 Klageregler 20 Klager over afgørelser, der er truffet af Folkeoplysningsudvalget, kan inden 4 uger fra afgørelsens meddelelse indbringes for Sundheds-, Kultur- og Fritidsudvalget af de personer eller organisationer, som afgørelsen angår. KAPITEL 7 Ikrafttrædelse 21 Vedtægten træder i kraft den 1. juli 2013 Stk. 2: Det ved ikrafttræden eksisterende Folkeoplysningsudvalg fungerer indtil videre, dog højst til nyvalg har fundet sted jf. 5. Stk. 3: Ændringer af vedtægten kan kun finde sted efter indhentet udtalelse fra Folkeoplysningsudvalget. Således vedtaget i Kommunalbestyrelsen den 30. maj 2013.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune. Retsgrundlag. Folkeoplysningsudvalgets sammensætning

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune. Retsgrundlag. Folkeoplysningsudvalgets sammensætning Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune I henhold til Folkeoplysningslovens bekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 35, stk. 2 nedsætter Vallensbæk Kommunalbestyrelse et Folkeoplysningsudvalg.

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune I henhold til Folkeoplysningslovens bekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 35, stk. 2 nedsætter Vallensbæk Kommunalbestyrelse et Folkeoplysningsudvalg.

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. I henhold til Lov om støtte til folkeoplysning jf. lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden (Valg afholdes i okt.-nov. 2009)

Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden (Valg afholdes i okt.-nov. 2009) Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden 2010-2013. (Valg afholdes i okt.-nov. 2009) Hvis der skal ændres i styrelsesvedtægten, skal det ske forud for valget, gerne i god til før

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Ifølge Folkeoplysningslovens 35, stk. 2 (LBK 854) skal kommunalbestyrelsen oprette et udvalg med repræsentation for den virksomhed, der kan få tilskud

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning.

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Kultur og Idræt Sagsnr. 291647 Brevid. 2692394 Ref. LODI Dir. tlf. lottedi@roskilde.dk Vedtægter for Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 i Roskilde Kommune 23. november 2017 1. Folkeoplysningsudvalget har

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Gældende fra 1. januar 2014

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Gældende fra 1. januar 2014 STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Gældende fra 1. januar 2014 1 Indholdsfortegnelse Sammensætning af Folkeoplysningsudvalget... 3 Valg og udpegning af medlemmer... 3 Foreningsrepræsentation....

Læs mere

Forslag til: Vedtægter. for. Folkeoplysningsudvalget. Solrød Kommune

Forslag til: Vedtægter. for. Folkeoplysningsudvalget. Solrød Kommune Forslag til: Vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Solrød Kommune Opgaver og rammer: 1: Folkeoplysningsudvalget har til opgave at udføre de opgaver, der er tillagt udvalget i henhold til 35, stk. 2 i

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget

Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget Formål Formålet med Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe Kommune er: 1 at udføre de opgaver, der er tillagt udvalget i henhold til lov om støtte til folkeoplysende

Læs mere

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Dette forslag er udarbejdet under forudsætning af, at kulturelle foreninger/samvirker ikke gives støtte i henhold til lov om folkeoplysning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN FAVRSKOV KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN FAVRSKOV KOMMUNE FAVRSKOV KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN I FAVRSKOV KOMMUNE 1 INDHOLD: Kapitel I. Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning. Kapitel II. Valg til ungdomsskolebestyrelsen. Kapitel III

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Side 1 af 6 Styrelsesvedtægten for Hjørring UngdomsCenter De nærmere regler om Hjørring Kommunes styrelse af Hjørring UngdomsCenter fremgår af denne styrelsesvedtægt.

Læs mere

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG)

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) VEDTÆGT FOR FREDERCA KOMMUNES FOLKEOPLYSNNGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) henhold til 35, stk. 2, Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler

Læs mere

Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole

Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole Kapitel 1 Byrådet Stk. 1. Stk. 3. Stk. 4. Stk. 5. Stk. 6. Stk. 7. Byrådet har det overordnede ansvar og kompetence vedr. Herning Kommunale Ungdomsskole. Byrådet

Læs mere

KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg

KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF REGIONALE UNDERVISNINGSINSTITUTIONER FOR VOKSNE (KOMMUNIKATIONSCENTRE DER OGSÅ TILBYDER YDELSER EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE) KAPITEL 1 Bestyrelsen Sammensætning og valg 1 Center

Læs mere

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg)

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg) 1 VEDTÆGT FOR FREDERCA KOMMUNES FOLKEOPLYSNNGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg) henhold til 35, stk. 2 i Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Indhold Kapitel 1: Kommunalbestyrelsen fastlægger mål og rammer for ungdomsskolen... 2 Kapitel 2: Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter (politisk godkendt onsdag den 30/ ) Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter (politisk godkendt onsdag den 30/ ) Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 1 Indledning De nærmere regler om Hjørring Kommunes styrelse af Hjørring UngdomsCenter fremgår af denne styrelsesvedtægt Afsnit 1: Bestyrelsen for Hjørring UngdomsCenter

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Den kommunale styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole

HVIDOVRE KOMMUNE. Den kommunale styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole HVIDOVRE KOMMUNE Den kommunale styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Hvidovre Kommunalbestyrelse den 19. februar 1991 Kapitel 1: Kommunalbestyrelsen 1: Kommunalbestyrelsen har det overordnede

Læs mere

1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger, udpeget af musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger.

1 medlem udpeget af lokale handicapforeninger, udpeget af musiske foreninger, kulturelle foreninger og øvrige foreninger. Forretningsorden for Fritidsrådet Konstitution m.v. 1. Fritidsrådet består i henhold til rådets vedtægt, 2, af 8 medlemmer. 2 medlemmer udpeget af Byrådet blandt Byrådets medlemmer, 2 medlemmer udpeget

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE STYRELSESVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNES UNGDOMSSKOLE Revideret november 2013. KAPITEL 1. Ungdomsskolebestyrelsen Bemærkninger: Sammensætning og valg. 1. Ungdomsskolebestyrelsen består af 9 medlemmer. 2 medlemmer

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af. Egedal Kommunes. Ungdomsskole. (revideret Medio 2010)

Vedtægt for styrelsen af. Egedal Kommunes. Ungdomsskole. (revideret Medio 2010) Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole (revideret Medio 2010) Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Kapitel 2 Mødevirksomhed Kapitel 3 Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler 1 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1...3 SKOLEBESTYRELSEN...3 SAMMENSÆTNING OG VALG...3 MØDEVIRKSOMHED...5 KAPITEL 2...7 SKOLEBESTYRELSENS BEFØJELSER...7 KAPITEL 3...8

Læs mere

VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF KØGE KOMMUNES UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED

VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF KØGE KOMMUNES UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF KØGE KOMMUNES UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED 1 Kapitel 1: Sammensætning og valg. 1 Der er oprettet én ungdomsskolebestyrelse for kommunens ungdomsskolevirksomhed som er: ungdomsskoleundervisning

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt SKOLESTYRELSESVEDTÆGT FOR HEDENSTED KOMMUNE Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af: 5 forældrerepræsentanter på skoler uden overbygning 7 forældrerepræsentanter

Læs mere

Region Midtjylland. Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet. Bilag. til Regionsrådets møde den 23. maj Punkt nr.

Region Midtjylland. Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet. Bilag. til Regionsrådets møde den 23. maj Punkt nr. Region Midtjylland Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet Bilag til Regionsrådets møde den 23. maj 2007 Punkt nr. 19 Regionshuset Viborg STYRELSESVEDTÆGT FOR TALE-/HØREINSTITUTTET KAPITEL 1

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Styrelsesvedtægt for UngSlagelse

Styrelsesvedtægt for UngSlagelse Styrelsesvedtægt for UngSlagelse Godkendt af Byrådet 27. februar 2012 Indledning Side 2 / 8 De nærmere regler om Slagelse Kommunens styrelse af UngSlagelse fremgår af denne styrelsesvedtægt for samt af

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelser

Ungdomsskolebestyrelser Ungdomsskolebestyrelser Bekendtgørelse nr. 790 af 20/11 1990 I henhold til 7, stk. 5, i lov nr. 411 af 13. juni 1990 om ungdomsskoler, produktionsskoler og daghøjskoler fastsættes: 1. Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole 1. Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for skolebestyrelsen ved Herfølge Skole. 2. Skolebestyrelsens sammensætning Skolebestyrelsen

Læs mere

Kapitel 1 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg

Kapitel 1 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Styrelsesvedtægt for Svendborg Ungdomsskole Kapitel 1 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Ungdomsskolebestyrelsen består af: 1 11 medlemmer 2 repræsentanter udpeget af Byrådet. 3 repræsentanter

Læs mere

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Nugældende vedtægt Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter, der alle har stemmeret. På

Læs mere

Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER. Vedtægter Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014.

Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER. Vedtægter Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014. Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER Vedtægter 9.11.2011 Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014 Vedtægter for Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup af 22. oktober 2003, med

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune Indledning I henhold til 10, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 135 af 18. januar 2010 om restaurationsog hotelvirksomhed m.v. består Bevillingsnævnet

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE Indholdsfortegnelse Formål Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Mødevirksomhed og forretningsorden Side 6 Ungdomsskolebestyrelsens beføjelser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Ung Fredericia er etableret efter reglerne om fælles ledelse i Folkeskoleloven (nr. LBK 665 af 20. juni 2014) 24b. Ungdomsskoletilbuddet er etableret efter Ungdomsskoleloven

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLEVÆSEN I ROSKILDE KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLEVÆSEN I ROSKILDE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLEVÆSEN I ROSKILDE KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE SKOLEBESTYRELSEN Sammensætning og valg Mødevirksomhed Skolebestyrelsens protokol Skolebestyrelsens beføjelser PÆDAGOGISK RÅD Sammensætning,

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen 1 På alle skoler bortset fra 10. klasse-centret og Kompetencecenter Kalvehave består skolebestyrelsen af 7 forældrerepræsentanter, 2 elevrepræsentanter

Læs mere

Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013

Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013 Regionshuset Viborg Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013 Psykiatri og Social Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Tingvej 15A, 3.th. Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 cbus@ps.rm.dk

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune 25. januar 2018 - Sagsnr. 17 - Løbenr. 19357 Indledning 1 Kolding Kommunes Handicapråd er nedsat i henhold til 37 a, stk. 1 i Retssikkerhedsloven. Konstitution

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune S. 1/8 Indhold Formål... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed og forretningsorden... 5 Ungdomsskolebestyrelsens beføjelser... 6 Ungdomsskolelederens

Læs mere

Forretningsorden for Afdelingsbestyrelsen ved Sankt Annæ Gymnasium (SAG)

Forretningsorden for Afdelingsbestyrelsen ved Sankt Annæ Gymnasium (SAG) Forretningsorden for Afdelingsbestyrelsen ved Sankt Annæ Gymnasium (SAG) I henhold til vedtægt for Sankt Annæ Gymnasium, med European School Copenhagen 5 fastsættes følgende forretningsorden for Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

VEDTÆGTER for JAMMERBUGT UNGDOMSSKOLE UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN SAMMENSÆTNING OG VALG

VEDTÆGTER for JAMMERBUGT UNGDOMSSKOLE UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN SAMMENSÆTNING OG VALG VEDTÆGTER for JAMMERBUGT UNGDOMSSKOLE KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 8 medlemmer: 2 repræsentanter for Kommunalbestyrelsen 2 repræsentanter

Læs mere

KAPITEL 2. Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen. Sammensætning og valg.

KAPITEL 2. Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen. Sammensætning og valg. KAPITEL 2 Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen Sammensætning og valg. 2 Skolebestyrelsen/fællesbestyrelsen består af enten 5 eller 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter.

Læs mere

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Stk. 1 Sammensætning og valg Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: 5 eller 7 repræsentanter for forældrene valgt af og blandt personer,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE

FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE I henhold til lov om ungdomsskoler (produktionsskoler og daghøjskoler) 8 stk. 5 udarbejder byrådet en vedtægt, der fastsætter de nærmere regler om ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE

FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE Nuværende I henhold til lov om ungdomsskoler (LBK nr. 997 af 8. oktober 2004), BEK om elevråd i folkeskolen og i ungdomsskolen

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1 Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1 Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold Kapitel 1. Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning....3 Kapitel 2. Valg til ungdomsskolebestyrelsen...3 Kapitel 3. Konstituering

Læs mere

Forslag til styrelsesvedtægt for CampusU10

Forslag til styrelsesvedtægt for CampusU10 Forslag til styrelsesvedtægt for CampusU10 Hidtil har bestyrelsen og ledelsen af den kommunale Ungdomsskole og den kommunale 10. klasse fungeret under vedtægten for ungdomsskolen. Imidlertid er denne ikke

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Furesø Kommunes skolevæsen Furesø Kommunes skolevæsen består af syv grundskoler med tilhørende fritidsordninger samt 10. klasses skolen Egeskolen

Læs mere

Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen

Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen Kapitel 1. Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen. Vedtægten fastsættes,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Folkeskolen i Stevns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side 3 Skolebestyrelsen Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Kapitel 2 Side 5 Mødevirksomhed Side 5 Andre forhold Side 6 Kapitel

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler August 2007 KAPITEL 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg. 1. Skolebestyrelse ved hver skole består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelser

VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelser VEDTÆGT for Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelser I henhold til 7, stk. 1, i lovbekendtgørelse nr. 375 af 4. april 2014 om ungdomsskoler, nedsætter Odense Byråd en ungdomsskolebestyrelse ved hver ungdomsskole

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Hellevad Børneunivers Side 2-9 Bilagsafdeling: Bilag A Side 11, 12. 2 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Børn, Unge og Læring juni 2019 Indhold Kapitel 1 - Unge- og Kulturcentrets bestyrelser 3 Kapitel 2 - Ungdomsskolebestyrelsen

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen Notat Emne Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec. 2011 1. NAVN OG HJEMSTED Århus Kommune De kommunale tilbuds navne er Center Lyngå s Ungdomsskoler og

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden

Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden Forretningsorden for Bevillingsnævnet i Skanderborg Kommune i perioden 2018-2021 Indledning I henhold til 10, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 135 af 18. januar 2010 om restaurations- og hotelvirksomhed

Læs mere

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Økonomiudvalget

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Økonomiudvalget Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december 2021 Forslag til forretningsorden for Økonomiudvalget 2018-2021 Forretningsorden for Økonomiudvalget Valg af næstformand 1. Borgmesteren er formand for Økonomiudvalget.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen 1 KAPITEL 1 SKOLEBESTY- RELSEN Sammensætning og valg 1. Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: eller 7 repræsentanter for forældrene

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen Kapitel 1: Indledning Det følger af folkeskolelovens 41, jf. lovbekendtgørelse nr. 393 af 26. maj 2005, at kommunalbestyrelsen efter indhentet udtalelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

UDKAST VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse

UDKAST VEDTÆGT. for. Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse VEDTÆGT for Odense Kommunes Ungdomsskolebestyrelse I henhold til 7, stk. 1, i lovbekendtgørelse nr. 438 af 8. maj 2017 om ungdomsskoler, nedsætter Odense Byråd en ungdomsskolebestyrelse ved ungdomsskolen

Læs mere

Forretningsorden for Regionsrådet

Forretningsorden for Regionsrådet Forretningsorden for Regionsrådet Regionsrådets møder 1. Regionsrådets møder er offentlige. Regionsrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 51 i lov om regioner og om nedlæggelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter,

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Ansager skole.

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Ansager skole. 1 Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Ansager skole. Skolebestyrelsens sammensætning: 1 Skolebestyrelsen består af 7 forældrevalgte medlemmer, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter.

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt 2013-1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kommunalbestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsens beføjelser...side 05 Pædagogisk Råd...side 06 Elevråd...side 07 Samråd...side

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BEVILLINGSNÆVNET I VORDINGBORG KOMMUNE

FORRETNINGSORDEN FOR BEVILLINGSNÆVNET I VORDINGBORG KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR BEVILLINGSNÆVNET I VORDINGBORG KOMMUNE vordingborg.dk Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Birgitte Storberg, sekretær

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: Byrådets møder 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4 Udvalg

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet,

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet I henhold til beslutning på Praksisudvalgets møde den 5. februar 2014 fastsættes hermed en forretningsorden

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for folkeskoler i Høje-Taastrup Kommune

Skolestyrelsesvedtægt for folkeskoler i Høje-Taastrup Kommune Skolestyrelsesvedtægt for folkeskoler i Høje-Taastrup Kommune Forord Den 17.09.2013 godkendte Byrådet den reviderede skolestyrelsesvedtægt for Høje-Taastrup kommunes skolevæsen. Vedtægterne og tilhørende

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen 1. Skolebestyrelserne sammensættes således: Skole Forældre repr. Medarbejder repr. Elev repr. Øvrige lokale repr. Gåsetårnskolen 8 2 4 1 Kulsbjerg

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Generelt I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet har rektor fastsat en standardforretningsorden

Læs mere

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Januar 2006 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation,

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere