Rom. den evige stad. Fra oldtiden til 1600-tallets barok. 9 dage 30. oktober - 7. november 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rom. den evige stad. Fra oldtiden til 1600-tallets barok. 9 dage 30. oktober - 7. november 2012"

Transkript

1 Rom den evige stad Fra oldtiden til 1600-tallets barok Kunst- og kulturhistorisk rejse til Roms store skatkammer: Pantheon, Peterskirken, Vatikanmuseet, Forum m.m. Mange intense kulinariske oplevelser på udsøgte spisesteder Roms store valfartskirker Berninis elegante Rom Subiaco med Benedikt af Nursias huler - munkevæsnets arnested 9 dage 30. oktober - 7. november 2012 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.:

2 Indledning Denne Rom-rejse henvender sig både til nye og gamle Romfarere. En stor del af de vigtigste og mest kendte lokaliteter er med på programmet; men der indgår også besøg på steder, der ikke hører den udprægede masse-turisme til. Kronologisk vil vi sprede os over oldtid, middelalder, renæssance og barok, hvilket for en umiddelbar betragtning nok kan virke lidt overvældende; men der vil til stadighed blive henvist til historiske og kunsthistoriske sammenhænge, således at resultatet for alle forhåbentlig vil blive præget af både oplevelse og erkendelse.

3 Dag 1 Der er afrejse både fra Københavns og Aalborgs lufthavn til Rom om morgenen. Vel ankommet til Roms lufthavn Leonardo da Vinci kører vi straks mod vores dejlige hotel - Hotel Waldorf (http://www.hotelwaldorfrome.com/index.html) - for de næste otte dage i Rom. Inden hotellet tager vi en afstikker op på Gianicolo-højen til udsigtspladsen Piazzale G. Garibaldi, hvor der er en flot udsigt ud over Rom. Efter indkvartering og et lille hvil starter vi på vores indledningsforedrag. Først danner Hans Jørgens Frederiksen en historisk ramme omkring Rom. Han fortsætter med en kort kunsthistorisk introduktion til de forskellige tidsperioder, som vi vil stifte bekendtskab med i Rom. Der er tale om antikken, middelalderen, renæssancen og barokken. Carsten Cramon slutter foredragene med en matematisk rejse ind i de mange smukke cosmatiske gulvmosaikker, som vi skal møde i ugens løb. Vi slutter den første dag med middag på hotellet.

4 Dag 2 Antikken Denne dag står fortrinsvis i oldtidens/antikkens tegn. Efter morgenmaden på hotellet tager vi Roms Metro til Colloseum. Da det er meget besværligt med busser rundt i den indre by i Rom, benytter vi metroen, når det er lettest. Der er en metrostation fire minutters gang fra hotellet. Vi starter med fra Kapitol-højen at danne os et vist overblik over det antikke Roms centrum. Vi ser ud over Forum Romanum mod Palatin og de forskellige kejserlige fora. Inden vi forlader den berømte høj bevæger vi os for en stund væk fra oldtiden, når vi studerer Michelangelos formidable rådhusbyggeri og den store middelalderlige franciskanerklosterkirke Santa Maria in Aracoeli. Ved indgangen til Forum Romanum ser vi indenfor i kirken Santi Cosma e Damiano, hvor en meget smuk apsis-mosaik fra 520 rne repræsenterer den klassiske kunsts sidste udklange umiddelbart før den ødelæggende Gotiske krig, der udkæmpedes bl.a. i og omkring Rom Herefter bevæger vi os ned på Forum, hvor vi lokaliserer resterne af de vigtigste basilikaer, triumfbuer, templer m.m. Første programpunkt efter frokostpausen bliver Det flaviske Amfiteater, bedre kendt som Colosseum. Det gigantiske dobbeltteater opførtes under kejserne Vespasian og Domitian i de sidste årtier af 1. århundrede e.kr. Umiddelbart ved siden af Colosseum står den største og bedst bevarede af de romerske triumfbuer, nemlig Konstantinbuen, som det romerske senat rejste til minde om kejser Konstantins sejr over Maxentius ved Den milviske Bro år 312 e.kr. Det var den sejr, der banede vej for kristendommens legalisering det følgende år. Fra Colosseum og Konstantinbuen er der ikke mange skridt op ad Via di San Giovanni in Laterano til kirken San Clemente. Vi starter med at bevæge os ned i udgravningerne to etager under kirken, hvor vi befinder os i de betydelige rester af et hus fra 1. årh. e.kr., det såkaldte Titulus Clementis. Husets ejere har været kristne; men naboerne har været tilhængere af den orientalske Mithras-religion, hvilket fremgår af et særdeles velbevaret kultrum kaldet et Mithræum. Etagen herover rummer resterne af en kirke fra o.400, den første San Clemente kirke. Denne kirke brændte under normannernes hærgen i Rom i 1080 erne og erstattedes derpå af den endnu eksisterende kirke i øverste etage. Noget af inventaret fra den gamle kirke genanvendtes i den nye, hvis apsis udstyredes med en af Roms allerfineste mosaikker. Efter en første begivenhedsrig dag i Rom er der igen fælles middag på hotellet.

5 Dag 3-1 Barokken Vi starter dagen på Piazza del Popolo, der før i tiden udgjorde den monumentale romerske velkomst til de rejsende, der nordfra begav sig ind i den evige stad. Vi opholder os lidt ved den særlige byplanlægning fra lige før barokkens gennembrud, som pladsen og de derfra udgående gader er udtryk for. Derpå bevæger vi os ind i renæssancekirken Santa Maria del Popolo, hvor vi især vil interessere os for et par af Caravaggios og dermed den tidlige baroks hovedværker, nemlig to malerier fra år 1600 med motiverne Paulus omvendelse og Peters korsfæstelse. Vi tager metroen videre til Piazza della Repubblica, hvorfra der er ganske kort afstand til gaden Via XX Settembre med de to barokkirker Santa Susanna og Santa Maria della Vittorie. Det er primært sidstnævnte, vi skal beskæftige os med, idet vi her finder et af den store barokarkitekt og billedhugger Gian Lorenzo Berninis hovedværker, Den Hellige Teresa af Avila i ekstase fra Længere nede ad Via XX Settembre støder vi på et hovedværk fra o.1640 af den anden store og verdensberømte romerske barokarkitekt Francesco Borromini. Det drejer sig om den ganske lille kirke San Carlo med tilnavnet alle Quattro Fontane, idet den ligger ud til et gadekryds med fire fontæner. Hvor Via XX Settembre er blevet til Via del Quirinale, ligger Berninis ovale mesterværk Sant Andrea al Quirinale fra o Vi passerer det gigantiske Quirinalpalads og slutter formiddagsturen ved Trevifontænen, der skønt påbegyndt af Nicola Salvi så sent som i 1732 vidner om især Berninis kolossale betydning for den romerske barok. Vi har fælles frokost på den lille hyggelige Ristorante Fontana di Venere nær Trevifontænen.

6 Dag 3-2 Efter frokost skal det i første omgang handle om det bedst bevarede af alle antikkens romerske templer, kejser Hadrians Pantheon fra 120 rne e.kr. Dette tempel til alle guderne blev i begyndelsen af 600-tallet indviet til kirke med navnet Sancta Maria ad Martyres. Umiddelbart nord for Pantheon står Berninis berømte og meget charmerende obeliskbærende elefant fra Selve obelisken med de mange hieroglyffer stammer fra Ægypten og blev fundet ved kirken Santa Maria sopra Minerva, altså i umiddelbar nærhed af, hvor skulpturen blev opstillet. I San Luigi dei Francesi skal vi igen se et hovedværk af Caravaggio, nemlig Mattæus kaldelse fra , inden vi afslutter dagens program på den store og festlige Piazza Navona. Pladsen præges især af Berninis fontæner og af Borrominis facade til kirken Sant Agnese in Agone. Der er mange muligheder for at slutte dagen af med en dejlig middag på en hyggelig restaurant i den gamle bydel. Piazza Navona byder sig naturligt til, hvilket de andre stemningsfulde piazzaer i nærheden, så som Campo dei Fiori og Piazza Farnese, også gør. Man skal selvfølgelig se sig for, for ikke at havne i en af de mange såkaldte turistfælder, som Rom også er rig på. Ellers kan man jo, som Per Pallesen, slå et smut ind i de tilstødende sidegader til de gode restauranter.

7 Dag 4 Middelalder Vi starter dagen med at bestige den grønne Aventinerhøj med kirken Santa Sabina fra 420 rne. Santa Sabina er et smukt og velbevaret eksempel på en stor oldkristen basilika. Efter en lille spadseretur med formidabel udsigt på Aventin begiver vi os ned til den græske kirke Santa Maria in Cosmedin, der hovedsageligt stammer fra 700-tallet. Herfra er der via Tiber-øen ikke langt til Trastevere-kvarteret på den anden side af floden. Her vil især kirken Santa Maria in Trastevere have vores interesse. Den første kirke på stedet opførtes allerede i 300-tallet men byggedes senere om i flere omgange sidst under pave Innocens II i 1130 rne. Fra denne tid stammer bl.a. den ualmindeligt smukke apsismosaik med Marias Himmelkroning. Efter siesta mødes vi ved Roms største Maria-kirke, Santa Maria Maggiore, der udvendigt er præget af barokken men indvendigt endnu i det store og hele fremtræder som i 430 rne. Mosaikkerne over søjlerækkerne og på triumfbuen er fra 430 rne, medens apsismosaikken er et hovedværk af Torriti fra slutningen af 1200-tallet. Få skridt fra Santa Maria Maggiore ligger til den ene side Santa Pudenziana med en apsismosaik fra slutningen af 300-tallet og til den anden side Santa Prassede, hvis meget omfattende og interessante mosaikudsmykning er fremstillet på initiativ fra pave Paschalis I omkring 820. Om aftenen tager vi taxi fra hotellet til Ristorante Monserrato nær piazza di Farnese. En udsøgt middag venter os i denne dejlige restaurant. Vi kører selvfølgelig tilbage til hotellet i taxi efter besøget på Monserrato.

8 Dag 5 De store valfartskirker Denne dag afhentes vi ved hotellet af en bus, der i første omgang bringer os lidt ud af den indre by mod øst ad Via Nomentana til Sant Agnese fuori le Mura. I Sant Agneses umiddelbare nærhed finder vi den fine lille rundkirke Santa Costanza, der oprindeligt opførtes i 300-tallet som mausolæum for en datter af kejser Konstantin. En betragtelig del af den oprindelige mosaikudsmykning er endnu intakt. Derpå bringer bussen os til San Lorenzo fuori le Mura, der, som navnet angiver, er gravkirke for Roms berømteste martyr (efter apostlene Peter og Paulus), nemlig Den hellige Laurentius. Kirkens korparti stammer fra 500-tallet og hovedskibet fra 1200-tallet. Også her er der fine mosaikudsmykninger. Formiddagens sidste programpunkt (eller måske eftermiddagens første) bliver Laterankirken, San Giovanni in Laterano, der er pavens bispekirke og i den forstand den katolske verdens hovedkirke, Hoved og moder for alle kirker i byen og verden. Lateran-kirken går tilbage til første del af 300-tallet men gennemgik en omfattende ombygning i 1600-tallet under ledelse af Borromini m.fl. Umiddelbart ved siden af basilikaen ligger Lateran-baptisteriet, det berømte oldkristne dåbskapel, som traditionen forbinder med Konstantin den Store, men som i det væsentlige stammer fra 400-tallet. Efter Laterankirken er der fælles frokost på den smukke Ristorante Archeologia(http://www.larcheologia.it/) ved den berømte Via Appia Antica. På den anden side af den dejlige frokost kører vi til apostlen Paulus gravkirke, San Paolo fuori le Mura fra 4. århundrede. Den mægtige femskibede basilika blev stærkt medtaget ved en brand i 1823, og ikke desto mindre giver den stadig et fantastisk indtryk af en mægtig oldkristen basilika a la den oprindelige Peterskirke. Udover at være en af verdens vigtigste valfartskirker er San Paolo også en vigtig klosterkirke, og den til kirken hørende klostergård, der stammer fra første del af 1200-tallet, hører til de allersmukkeste af slagsen.

9 Dag 6 Subiaco og Benedikt af Nursia Søndag morgen kører vi ud af byen og op i bjergene. En meget smuk naturoplevelse venter os, når vi via Palestrina kører til Subiaco i Sabinerbjergene ca. 60 km. øst for Rom. Subiaco er et af det europæiske klostervæsens helligste steder, for her tilbragte den unge Benedikt af Nursia i begyndelsen af 500-tallet 3 år i fuldstændig ensomhed i en lille klippehule, Sacro Speco. Her modnedes hans tanker om det klosterliv, han senere organiserede på Monte Cassino mellem Rom og Napoli. I det kloster, der senere opførtes omkring Sacro Speco ser vi foruden hulen bl.a. en mængde interessante fresker fra det 13. og 14. århundrede. Ligeledes umiddelbart uden for Subiaco finder vi klosteret Santa Scolastica, indviet til Benedikts søster, der var abbedisse her. Vi får en lille rundvisning her. Der er knyttet et hotel med restaurant til klosteret. Det udnytter vi til en fælles frokost på dette gudeskønne sted med disse to smukke klostre.

10 Dag 7 Vatikanet Mandag formiddag tilbringes i nogle af verdens største museer, Vatikanmuseerne. Det er selvsagt et sted, hvor der skal prioriteres, hvilket vi gør ved i første instans at gå direkte til Det sixtinske Kapel med Michelangelos berømte fresker og til pave Julius II s lejlighed, kaldet Raphaels Stanzer. Derpå ser vi udvalgte dele af de næsten uoverskuelige samlinger bl.a. i Pinakoteket med den fornemme malerisamling. Om eftermiddag slutter vi turens faglige program med besøg i verdens største kirke, Michelangelos, Madernos m.fl s San Pietro in Vaticano eller slet og ret Peterskirken. Vi vil forsøge at danne os et indtryk af de overordnede tanker og ideer med det overvældende byggeri og med de vigtigste af de kunstværker, der udsmykker det. Om aftenen har vi fælles middag på Ristorante La Tavernetta lige ved Piazza Barberini.

11 Dag 8 Fridagen starter med at Hans Jørgen og Carsten giver de sidste hints til brugen af fridagen i Rom. Til dette hører også muligheden af at bænke sig på en af Roms mange fortorvsrestauranter for at sidde og filosofere over den forløbne uges mange kulturindtryk. Om aftenen har vi taxi frem og tilbage til vores fælles afslutningsmiddag på Ristorante Romolo - nel Giardino di Raffaello e della Fornarina. Som navnet fortæller, er vi igen på et historisk sted, der er stærkt knyttet til Raphaels navn, da han kom her for at få et blik af sin store kærlighed, bagermesterens datter la Fornarina i nabohuset. Læs mere om denne smukke historie på restaurantens hjemmeside:

12 Dag 9 Vores ni dage i Rom er ved at være til ende. Med mange store og intense oplevelser både ved monumenterne, på restauranterne og i de romerske gademiljøer er vi ved at være parate til at vende tilbage til Danmark. Efter morgenmaden begiver vi os til Leonardo da Vinci lufthavnen for at flyve til Aalborg og København. Vi vil være i Danmark sidst på eftermiddagen.

13 Praktiske Rejsedato: 30/10-7/ Afrejse fra: Kastrup og Aalborg Pris: kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: Bus og taxi: Metro: Hotel: Pension: Udflugter: Rejseledere: Lokalguider: Foredrag: Kastrup/Aalborg - Rom (tur/retur). Kun et begrænset antal pladser fra hver lufthavn, derfor tilrådes hurtig tilmelding. De i programmet nævnte transporter med bus og taxi. Metro- og buskort til 7 dage. Delt dobbeltværelse på godt 3-stjernet hotel med bad og toilet i Rom. Morgenmad 8 dage, let frokost 3 dage og middag 5 dage. Gode vine og vand til maden alle dage. Samtlige udflugter inkl. entré. Lektor Hans Jørgen Frederiksen, Århus Universitet. Mag. art. i kunsthistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler om kunsthistoriske emner. Har ledet en lang række kulturrejser i hele Europa. Carsten Cramon, cand. scient. i mate matik. Har afholdt foredrag og workshops i en årrække om matematikkens musiske sider. Bl.a. kurser i islamiske mønstre, det gyldne snit, fraktaler m.m. Har ledet en lang række kulturrejser. På klosteret Santa Scolastica og i Peterskirken. På engelsk. Der er krav om brugen af lokalguider de to steder. Ca. 4 timers foredrag med Hans Jørgen og Carsten. Kompendium: Flot indbundet kompendium på sider udleveres i flyet sammen med et udførligt tidsprogram. Afgifter: Andet: Afgift til Rejsegarantifonden. Leje af foredragssal med A/V udstyr. Diverse: Tilmelding: Depositum: Senest mandag den 2. juli Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring eller send et brev til Gyden 5, 8740 Brædstrup. Betales med kr. ved tilmelding enten på check sendt til Gyden 5, 8740 Brædstrup eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Restbetaling: Senest mandag den 13. august Forbehold: Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Firenze i renæssancen

Firenze i renæssancen Firenze i renæssancen med byerne Arezzo, Monterchi, Sansepolcro, og San Gimignano Uffizi galleriet og Firenzes mange andre renæssance skatte Mange intense kulinariske oplevelser på udsøgte spisesteder

Læs mere

Roms Porte 6 dages livsnyderrejse til Rom

Roms Porte 6 dages livsnyderrejse til Rom 6 dages livsnyderrejse til Rom Afrejse 16. august & 10. oktober Oplevelsesrejse til Italien med 2 Roms Porte 6 dages livsnyderrejse til Rom Rom- Katakomberne - Vatikanet - Peterskirken - Forum Romanum

Læs mere

Italiens Hjerte Umbrien, Toscana, Cinque Terre og Rom

Italiens Hjerte Umbrien, Toscana, Cinque Terre og Rom Umbrien, Toscana, Cinque Terre og Rom Oplevelsesrejse til ITALIEN med Roms populære plads, Piazza Navona, var i oldtidens Rom en væddeløbsbane. Nu er den hjemsted for utallige kunstnere. 2 Italiens Hjerte

Læs mere

VERDENSKUNST I FIRENZE

VERDENSKUNST I FIRENZE VERDENSKUNST I FIRENZE Rejseleder: Kunsthistoriker, Lektor, mag. art.. Hans Jørgen Frederiksen Spændende kunst- og kulturhistorisk rejse til en af verdens kulturelle hovedstæder. 23. april 1. maj 2016

Læs mere

Syrien og Jordan civilisationens vugge

Syrien og Jordan civilisationens vugge Syrien og Jordan civilisationens vugge Oplev et af verdens største vidundere - den skjulte by Petra Følg i fodsporene på alt fra stenaldermennesket over romerne og de kristne til Lawrence of Arabia Lad

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP ROM

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP ROM BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP ROM Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage 12. - 24. april 2012

Kulturrejse Japan. Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo. 13 dage 12. - 24. april 2012 Kulturrejse Japan Rundrejse til byerne Kyoto, Nara, Takayama og Tokyo Japansk æstetik i fuld flor: te-ceremoni, havekunst, tempelgeometri, kaligrafi, tempelarkitektur, bonsai, gastronomi Japansk arkitektur

Læs mere

FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE

FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE Rejseleder: Kunsthistoriker, lektor, mag. art.. Hans Jørgen Frederiksen. Romanske klostre og gotiske katedraler. Spændende kunst- og kulturhistorisk Frankrigsrejse, hvor

Læs mere

Pris pr. gruppe for besøget inkl. guide: kr. 1.515,-

Pris pr. gruppe for besøget inkl. guide: kr. 1.515,- INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Næsten tre tusind år

Næsten tre tusind år DK Rom Næsten tre tusind år har formet Rom, den evige stad. Evig, fordi man faktisk aldrig bliver færdig med den. Symbolet på Rom er en hunulv, der dier to små drenge, Romolus og Remus. Efter legenden

Læs mere

FRA LINDISFARNE TIL WESTMINSTER

FRA LINDISFARNE TIL WESTMINSTER FRA LINDISFARNE TIL WESTMINSTER Rejseleder: Kunsthistoriker, Lektor, mag. art.. Hans Jørgen Frederiksen En spændende kunst- og kulturhistorisk rejse gennem middelalderens England. 27. juni 5. juli 2015

Læs mere

ROM SORENTOKYSTEN-(Capri) 14. - 21. sept. 2011

ROM SORENTOKYSTEN-(Capri) 14. - 21. sept. 2011 1 ROM SORENTOKYSTEN-(Capri) 14. - 21. sept. 2011 Arrangeret af Ældre-Sagen, Hundested, i samarbejde med BEST TRAVEL. Kirsten Jørgensen, Hundested er (med-)tilrettelægger og vicerejseleder. Lufthavnsbus

Læs mere

TYRKIET KONSTANTINOPEL & LILLEASIEN

TYRKIET KONSTANTINOPEL & LILLEASIEN TYRKIET KONSTANTINOPEL & LILLEASIEN Historie i længdesnit. Tyrkiet rummer minder om vigtige kapitler i vor historie, fra oldtiden med hittitterne, den græskromerske æra og den byzantinske kristendom, hvis

Læs mere

Med kroppen i Rom - et forløb i almen studieforberedelse med fagene idræt og historie.

Med kroppen i Rom - et forløb i almen studieforberedelse med fagene idræt og historie. Med kroppen i Rom Med kroppen i Rom - et forløb i almen studieforberedelse med fagene idræt og historie. I foråret 2007 var 2.z fra Esbjerg gymnasium og HF på studietur til Rom. Rejsen fungerede som et

Læs mere

VERDENSKUNST I NEW YORK

VERDENSKUNST I NEW YORK VERDENSKUNST I NEW YORK Rejseleder: Lektor, mag. art.. Hans Jørgen Frederiksen Kunsthistorisk rejse til New York til en af verdens allermest spændende museumsbyer med besøg på bl.a. The Metropolitan Museum

Læs mere

Rejseoplevelser. Medlem af. Følg os på. Rejsegarantifonden nr. 1811

Rejseoplevelser. Medlem af. Følg os på. Rejsegarantifonden nr. 1811 Rejseoplevelser 2014 Medlem af nr. 1811 Følg os på Velkommen til 2014... og tak til vores mange trofaste kunder som rejser med os år efter år. Jeres trofasthed er til daglig glæde og inspiration for os.

Læs mere

PROVENCE. Rejseleder: Henning Wichmann. 4.-12. maj 2013

PROVENCE. Rejseleder: Henning Wichmann. 4.-12. maj 2013 PROVENCE Rejseleder: Henning Wichmann 4.-12. maj 2013 På denne rejse kan man opleve foråret i Frankrigs måske skønneste region. Afgrænset af Alperne mod nord, Middelhavet mod syd og Rhônen mod vest ligger

Læs mere

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger.

Læs mere

Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID

Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID Mød foråret i Det ukendte Spanien TOLEDO-EXTREMADURA-MADRID De fleste kender til Spanien: Sol, strand og vand ud til Middelhavet eller spændende storbyer som Barcelona, Madrid eller Sevilla. Men Spanien

Læs mere

Fællesprogram: Rejseledere: Cáfeleder Thyra Smidt og sognepræst Ole Bjerglund Thomsen

Fællesprogram: Rejseledere: Cáfeleder Thyra Smidt og sognepræst Ole Bjerglund Thomsen Sognerejse for Haslev Sogn og andre interesserede til Palæstina og Jordan eller Israel 9. 17.oktober 2015 Her er muligheden for en rejse, hvor du ser de vigtigste seværdigheder i Jordan eller Israel/Palæstina,

Læs mere

TUREN GÅR TIL ROM AF ALFREDO TESIO 25. UDGAVE

TUREN GÅR TIL ROM AF ALFREDO TESIO 25. UDGAVE TUREN GÅR TIL ROM AF ALFREDO TESIO 25. UDGAVE DET NORDLIGE ROM Via Salaria Viale Regina Margherita Via Flaminia Viale Guiseppe Mazzini Piazza Mazzini Via Salaria GIARDINI VATICANO Via Aurelia Anticai UDEN

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

ROM. - alle veje fører til Rom PÅ CYKEL I ROM SANTA MARIA DELLA CONCEZIONE SAN CLEMENTE PETERSKIRKEN

ROM. - alle veje fører til Rom PÅ CYKEL I ROM SANTA MARIA DELLA CONCEZIONE SAN CLEMENTE PETERSKIRKEN ROM ROM - alle veje fører til Rom PÅ CYKEL I ROM Det er blevet populært at cykle i Rom, især om søndagen, hvor flere af de store gader er lukket for trafik, og det er en glimrende måde at opleve byen på.

Læs mere

BARCELONA & CATALONIEN. Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015

BARCELONA & CATALONIEN. Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015 BARCELONA & CATALONIEN Have- & kulturrejse 23.-28. september 2015 REJSEKONCEPT Have- og kulturrejse til Barcelona & Catalonien På de senere års have- og kulturrejser til Barcelona og Catalonien har det

Læs mere

Siciliens klassikere og skønne natur

Siciliens klassikere og skønne natur Siciliens klassikere og skønne natur Kom hele Sicilien rundt charmerende byer, antikke templer, appelsinlunde og vulkanen Etna med dansk rejseleder, 8 dage Afrejse d. 07/09/2013 Albatros Travel Tøndergade

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER

FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER Velkommen hos SAMSON TRAVEL - hele verden samlet ét sted Godt et år er gået, siden vi valgte at udvide forretningen og udgive vores første

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010

Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010 Livsnyderrejse til Rom d. 8. 12. april 2010 Torsdag, d. 8. april Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 11,35 fra Billund og fra København kl. 10,35. Husk at mødetid

Læs mere

travel via egencias magasin for erhvervsrejsende portræt af rom side 12 no 3 12 2012 side 6 side 22 side 26 side 24

travel via egencias magasin for erhvervsrejsende portræt af rom side 12 no 3 12 2012 side 6 side 22 side 26 side 24 travel via egencias magasin for erhvervsrejsende Tre af verdens 100 største virksomheder er nu repræsenteret i Rom. Læs mere om, hvordan Rom har overhalet Milano som Italiens forretningsmonopol nr. 1 portræt

Læs mere

Rom Sorento 1994 6.- 20. 1994. Maj

Rom Sorento 1994 6.- 20. 1994. Maj Rom Sorento 1994 Maj 6.- 20. 1994 Efter at vi havde Bente og Birger med i London har der været tale om, at de gerne ville gøre gengæld ved at være guider i Rom, hvor de var i 1987. Altså blev aftalen at

Læs mere