Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret"

Transkript

1 Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret Juni 2013

2 Forord Så er sommeren over os. Vi kan imødese en velfortjent sommerferie med tid til familie og nye oplevelser. Før vi skilles for alle lune sommervinde, skal der fra min stol lyde en stor tak for indsatsen i første halvleg af Hvis BBC Vejen havde været et fodboldhold og skulle kvalificere sig til VM næste år, var vi gået hele vejen: Vi står godt i forsvaret, slider på midtbanen og har overskud til at være offensive i angrebet. Vi spiller sammen og skaber løsninger sammen. Det er et privilegium at være forstander ved BBC Vejen, fordi alle på holdet tager ansvar. I gør hver især en forskel, der gør BBC Vejen til et bedre sted for vores borgere hver eneste dag. Uden medarbejdere, der trækker på samme hammel, kommer der ingen resultater. Kun med jeres daglige engagement og gode humør kan vi lykkes med den gode service og realisere de mål der sættes. Og det lykkes I med. Nyd nu friheden. Benyt lejligheden til at få ladet batterierne op. Vi mødes efter ferien, klar til at skabe nye løsninger for BBC Vejen. Rigtig god sommer! Claus. Tilføjelse til sidste nyhedsbrev. I sidste nyhedsbrev havde jeg et indlæg, hvori jeg påskønnede den særlige indsat der var blevet ydet af Vejen Støttecenter, Kærhøj og Nørregadehus 75 i forbindelse med, at de igennem længere tid ikke havde haft en daglig leder. Jeg er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at jeg i indlægget havde glemt at nævne Nørregadehus 73 dette beklager jeg selvfølgelig og håber jeg med denne lille notits har rettet op på denne forglemmelse. Claus.

3 Nyt fra Bo og beskæftigelsescentret Trivselsundersøgelsen 2013: Dataindsamlingen til trivselsundersøgelsen er nu afsluttet og rapporterne er sendt ud til direktionen, afdelingschefer og institutionsledere. Som udgangspunkt følger rapporterne Vejen Kommunes organisationsstruktur, hvor afdelinger og institutioner får en totalrapport. BBC Vejens arbejdsmiljøgruppe skal nu behandle rapporterne, således at de kan præsenteres for den samlede organisation. For yderlige oplysninger se Vejen kommunes intranet. Claus Afholdelse af sociale/kulturelle arrangementer på frivillig basis: I.f.m. mål for Bo og beskæftigelsescentre er ovennævnte et delmål af det overordnede mål, som er Det gode arbejdsmiljø. Delmålet er et ønske om fremme af samarbejdet på tværs af afdelinger og lære hinanden at kende. Iben tog derfor initiativ til at arrangere en Hyggetur til Ribe med social og kulturel indhold. Den 24. maj var vi 13 personaler på tur til Ribe, hvor vi så : Museet Ribelund,spiste på Sælhunden og var på rundtur med Vægteren i Ribes smukke gader. Det var en rigtig hyggelig aften med perfekt vejr. Et godt initiativ, som vi gerne ser flere af. Hanne T. Andersen

4 Nyt fra Kærhøj Velkommen til 2 nye kollegaer! Kirsten Haugaard blev ansat den 1. marts 2013 i en tidsbegrænset stilling indtil Kirsten er ansat 14 timer ugentligt i et særligt tilrettelagt undervisningsforløb (STU) for en borger. STU forløbet er tilknyttet Kærhøj. Derudover er Kirsten ansat 16 timer i dagcentret Kærhøj. Julia Madsen blev ansat den i en tidsbegrænset stilling på 30 timer indtil Julia har tidligere været ansat på Kærhøj og på Nørregadehus 73.

5 Nyt fra Kærhøj Påskefrokost: Vi holdt vores årlige påskefrokost en kold tirsdag sidst i marts måned. Borgerne hjalp til med borddækningen og påskepynt, og de forskellige grupper lavede lækre ting med høns i asparges, lakseroulade og andre lækkerier. Bagefter skulle vi ud og se, om påskeharen havde været på besøg med påskeæg, og sørme om ikke den havde lagt dem ude i de kolde snebunker i gården. Til sidst nød vi påskeæggene til en kop kaffe inden døre. Løgumgårde festival: Onsdag den tog Dagcentret Kærhøj endnu en gang på festival i Løgumgårde. Vi kørte med 4 taxi-busser og vores egne 3 køretøjer og så af sted i en fart, så vi kunne nå at få nogle gode pladser. Vi ankom i god tid, til at finde gode udsigtspladser til begge scener, men det støvregnede det meste af dagen. På scenen var det første store navn Stig Rossen, der optrådte med Bamses Venners band og deres numre, som alle jo kendte så godt - og sang med på. Stig Rossen klarede det rigtig godt.

6 Støttecentrets borgere havde placeret sig helt oppe ved scenen i deres festivalstole og der kom vi alle sammen op og blandede os, da det blev Kandis tur kl. 15 og solen begyndte at skinne, så dagen sluttede i fin feststemning kl. 16.

7 Mandagsudflugt. Om mandagen er vi en gruppe, der tager på tur. Vi tager ofte madpakker med og finder et sted, hvor disse kan nydes og der er noget spændende at se og opleve. Vi er af sted uanset vejret, så vi klæder os på efter det og nyder naturens forskellighed alt efter årstid.

8 Nyt fra Støttecentret Jubilæum: Den fra 13 til 17 afholdes Vejen Støttecenters 25 års jubilæum på Kirsebærvej I den forbindelse er der sendt invitationer ud til Bo og beskæftigelscentrets borgere, medarbejdere og pårørende, til repræsentanter fra Social/ ældreudvalget og afdelingen og samarbejdspartnere fra andre institutioner. Programmet for dagen er: Velkomst-traktement-taler og musik ved Kælderband. SPØRGSMÅL TIL ASTA KRISTENSEN, AFD. S LEDER AF VEJEN STØT- TECENTER. Asta har været ansat siden 1985 i starten med ansættelse som hjemmehjælper, for sideløbende at uddanne sig som pædagog, så hun kunne blive ansat som hjemmevejleder. Asta har siden februar 2012 været ansat som afdelingsleder. 1) Kan du fortælle lidt om opstarten af bofællesskabet? Bofællesskabet startede i Østerallé i Dette jubilæum hoppede vi over. Vi har derfor valgt at gøre lidt ekstra ud af det i forbindelse med Ahorngades 25 års jubilæum. Omkring Ahorngades opstart i 1988 opstod navnet; Vejen Støttecenter. I Ahorngade blev der dengang ansat 3 pædagoger. Til at varetage arbejdet omkring borgerne, som boede selvstændigt i byen, var der ansat 1 pædagog. 2) Hvad var tanken bag den måde at bo på? Som nævnt bestod vi i starten af 2 bofællesskaber. Tanken var, at borgerne udover støtte fra pædagogerne også kunne støtte hinanden. Man tænkte, at borgerne kunne føle tryghed ved at have såvel hinanden som pædagogerne tæt på i hverdagen. Dengang fungerede bofællesskabet som en slags storfamilie, borgerne og pædagogerne gjorde mange ting sammen både i hverdagen og i fritiden. 3) Er der noget, som har ændret sig gennem de 25 år hvad? Medarbejderstaben er nu udvidet til 8 ansatte, som varetager støttefunktionen både hos borgerne, som bor i bofællesskabet og i selvstændige lejligheder ude i byen. For 25 år siden lå det i tiden, at pædagogerne vidste, hvad der var bedst for den enkelte. Og med baggrund i det tog beslutninger for borgerne. I dag er vi i dialog med den enkelte borger i forbindelse med vejledningen. Pædagogerne ytrer deres holdning til tingene og skitserer eventuelle konsekvenser af borgernes valg, men det er borgeren, som tager beslutninger vedr. eget liv. Pædagogerne støtter så op om borgernes trufne valg og støtter i forhold til konsekvenser af egne valg. Arbejdet handler om at skabe en god relation, så borger og pædagog, er lydhør overfor hinanden.

9 4) Som du ser det, hvad er så de største forskelle fra dengang og til i dag? Ændringer sker langsomt henover tid. Vi følger samfundet og tendenserne i tiden. I dag er der mere fokus på enkelt individer end på grupper. Borgere som er visiteret til Støttecentret og personalet, er ligeværdige og ses som værdifulde mennesker. Denne ændring i vores menneskesyn er klart den største forskel fra opstarten og til i dag. 5) Hvad kan du ellers fortælle fra tiden, som gik? Jeg har haft tusindvis af positive oplevelser gennem de 25 år; på såvel hverdage, som aktivitets- og ferieture. Jeg føler mig utrolig privilegeret over at det har været mig forundt at være med. Enkelte negative episoder er overskygget af alle de positive. 6) Hvad kendetegner Vejen Støttecenter som det er i dag? Vi forsøger at skabe og bevare en kultur, hvor der er plads til forskellighed. Vi respekterer hinanden, såvel borgere som personale, som vi nu engang er. Dette giver glæde iblandt os. Vi har en struktur, som bygger på regelmæssighed. Det giver tryghed for borgerne at have faste aftaler om hjemmebesøg, maddage, klubaftner mv. og at alle borgere har faste kontaktpersoner. Interviewer: Hjemmevejleder Heidi Lindberg Nielsen. SPØRGSMÅL TIL: ELSE LAUSEN I FORBINDELSE MED AHORNGADES 25 ÅRS JUBILÆUM 1) Hvor længe har du boet i Ahornade? Jeg har boet her siden 1988, hvor bofællesskabet åbnede. Dengang boede her 6 borgere. Der var 2 som boede sammen. 2) Hvordan er det at bo her? Fortæl lidt om din dag/uge. Det er dejligt at bo her. Jeg vil ALDRIG flytte herfra. Lige nu er jeg ved at rydde op i min lejlighed ellers passer jeg mine dyr, strikker, ser fjernsyn og går ture ned i byen. Vi spiser aftensmad sammen i fælles lejligheden. Jeg laver mad om søndagen. Onsdag og torsdag tømmer jeg opvaskeren. Jeg vander også blomster og vasker viskestykker og håndklæder i fælles lejligheden. Jeg er ikke i arbejde, da jeg ikke kan holde til det mere. Jeg har før arbejdet på Lille Veum på udeholdet og i køkkenet. De andre, som bor her arbejder på *Elmegade, Kærhøj, Lille Veum, Industrigården og hos en slagter. Engang gik jeg også til folkedans, men det har jeg ikke lyst til mere.

10 Vi tager tit på ture; til festivaler og mange andre ting. Om torsdagen går jeg i *Torsdagsklub. Her spiller vi spil, tager på fisketure og alt muligt andet. 3) Er det anderledes at bo her i dag end det var for 25 år siden - er der noget, som har ændret sig? Jeg synes, det er som det altid har været her i Ahorngade. Jeg er aldrig blevet tvunget til noget. Da jeg boede på Ribelund skulle jeg spise ting, jeg ikke kunne lide, bade sammen med drengene og havde ikke mine egne penge det kunne jeg ikke lide. Her har jeg altid kunnet gøre, hvad jeg har lyst til f.eks. går jeg tit op i byen og jeg har penge i min pung. Jeg bestemmer også selv sengetider, det måtte jeg heller ikke på Ribelund. 4) Hvad kan du ellers fortælle om tiden, der gik? Gode historier? Jeg kan ikke lige komme i tanke om noget og jeg har heller ikke tid mere. *Elmegade er et beskyttet værksted, Kærhøj er et Dagcenter, Ll.Veum er et dagcenter-og botilbud, Industrigården er et beskyttet værksted. *Torsdagsklubben holder til på Kærhøj hver torsdag mellem 17 og Her tilbydes fællesspisning og forskellige aktiviteter. Klubben er for borgere som er visiteret til hjemmevejledning fra Vejen Støttecenter. Deltagelse i Sløjfeløbet i Oksbøl den Traditionen tro, for femte år i træk tog Vejen Støttecenter med en flok cykelglade mennesker til cykelløb i Oksbøl. Løbet er arrangeret med forskellige ruter, der tilsammen danner en Sløjfe. Ruterne er på forskellige længder 8, 14, 16 og 29 km. Deltagerne kan så vælge, hvilken rute man ønsker at cykle. Man kan også alt efter lyst og kondi vælge flere ruter. På ruterne får deltagerne små pauser med forfriskninger og i målområdet kan man se frem til en lækker buffet til alle.

11 I år var deltagerne: Robert, Karsten, Henrik, Johanne, Rasmus, Pia M. Sabine, Brian P, Jeppe, Claus og Asta. Hanne tog med for at heppe på alle der kom over målstregen og ikke mindst for at nyde den gode stemning og den gode mad, som vi altid har på dagen. En rigtig god oplevelse for alle deltagere. Alle ydede optimalt og fuld fortjent kom alle hjem med en fin guldmedalje om halsen. Alle får endvidere tilsendt Diplom, hvor der står, hvor mange km den enkelte har cyklet på dagen.

12 Nyt fra Nørregadehus 75 Velkommen til ny afdelingsleder: Jeg hedder Suzi Binger og er den nye afdelingsleder på Nørregadehus 75. Jeg er uddannet pædagog i 1997 fra Kolding pædagogseminarium. Jeg har efter min pædagoguddannelse arbejdet med fysisk og psykisk udviklingshæmmede. De senere år også med udviklingshæmmede med psykiatriske problemstillinger. Har arbejdet som pædagog de første 4 år efter min uddannelse i Bofælleskabet i Bramdrupdam. Derefter kom jeg til Brejning på Møllegården, hvor jeg startede som afdelingsleder i Fra 2009 til 2011 var jeg stedfortræder på sammen institution. Fra 2009 til 2010 tog jeg en Master i NLP. Fra 2010 til 2011 læste jeg videre til NLP integreret psykoterapeut. Jeg er gift og har to voksne børn. En datter på 25 år og en søn på 22 år. Karin og Marianne på miniferie til Hvide Sande: Vi tog af sted mod sommerhuset tirsdag den 21. maj. Vi fik pakket ud og fik noget godt at spise til aften. Onsdag var vi på shopping tur til Søndervig, og her var vi også ude at spise. Torsdag kørte vi til Hvide Sande og var inde og se fiskeriets hus og fik kaffe og kage.

13 Derefter kørte vi til Blåvand Zoo, hvor der var rigtig mange dyr at se: Kaninunger, små kyllinger, grise og heste. Vi sluttede dagen af med at spise ude på restaurant. Vi fik aftenskaffe i sommerhuset og det var jordbærtærte, det var noget alle kunne lide. Fredag pakkede vi, og kørte hjem til Nørregadehus. Det var en rigtig god miniferie. Hilsen Karin og Marianne

14 Nyt fra Elmegade 1. maj startede 4 nye medarbejdere på Værkstedet. Velkommen til de 4 som er: Tobias Midtgaard Hansen Heidi Hansen Svend Christensen Tessa Schou Hansen Fra den til den er Karina Pedersen i praktik på Værkstedet

15

16

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret

Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret September 2012 Forord I en tid hvor vi som organisation står overfor store forandringer og udfordringer er det vigtigt at havde for øje, at vi som organisation

Læs mere

Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret

Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret Oktober 2013 Forord Jeg tror vi alle ved, uanset hvor vi befinder os i organisation og uanset hvilken rolle vi har, oplever at der er rigtigt meget fokus på opgaveløsningen,

Læs mere

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby Indhold Kai Kirkeby... 2 Forældre- og venneforeningen ved Skovbjergparken.... 4 Pilegården... 5 Birkebo... 17 Fyrretoppen... 25 Egely... 30 Aktivitetscentret Afdeling 1... 43 Afdeling 2... 53 1 Nyhedsbrev

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Granhøjens beboermagasin December/januar 2011/2012 Løssalg 10 kr. Kendte ansigter på Granhøjen Jeg har lært at acceptere mig selv McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Kursusrække for beskæftigelsesmedarbejdere

Læs mere

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen.

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Spørgeguide til telefon interview med Kirsten Christensen d. 23/2 2012 Formål: At skabe et overblik og en forståelse

Læs mere

Kan du snakke lidt om de visioner der står til grund for kollektivet?

Kan du snakke lidt om de visioner der står til grund for kollektivet? Transskription 0053.MP3 Længde: 00:39:34 Tilstede: - Interviewer: Tessa Wilson Bendix og André Surrugue Frost - Personale: Maria Søndergaard, sygeplejerske. Kan du snakke lidt om de visioner der står til

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Vesterkær Nyt. Nr. 4 JUNI 2008

Vesterkær Nyt. Nr. 4 JUNI 2008 Vesterkær Nyt Nr. 4 JUNI 2008 Vesterkærets Skole Opslagstavlen Ledelse og administration: Skoleleder: Torben Odgaard. Viceskoleinspektør: Tony Todberg. Fællesleder DUS: Kai Korsgaard. Tlf. 98 12 84 88.

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg.

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. NØRBYGÅRD NYT -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen og Nørbygård 1 NØRBYGÅRDFORENINGEN er en støtteforening

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole Skolebladet Gårslev Skole 2 Indholdsfortegnelse Redaktion... side 4 Nyt fra skolelederen... side 5 Skolebestyrelsen... side 8 Svalebo... side 13 Førskolegruppen... side 18 Kristina og Anja i Klubben...

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

ulf nyt 15. ÅRGANG NUMMER 5 OKTOBER 2011 TEMA: Kærlighed og seksualitet side 4

ulf nyt 15. ÅRGANG NUMMER 5 OKTOBER 2011 TEMA: Kærlighed og seksualitet side 4 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D ulf nyt 15. ÅRGANG NUMMER 5 OKTOBER 2011 TEMA: Kærlighed og seksualitet side 4 Havnegade 3, 1. sal, 7100 Vejle Tlf.

Læs mere

16. årgang Nr. 3 Juni 2012. Tema: side 7 MIG OG MIN COMPUTER. ULF skal pdf es til web-brug og mailes til Claus: ulfmedie@ulf.dk

16. årgang Nr. 3 Juni 2012. Tema: side 7 MIG OG MIN COMPUTER. ULF skal pdf es til web-brug og mailes til Claus: ulfmedie@ulf.dk ulf nyt 16. årgang Nr. 3 Juni 2012 Tema: side 7 MIG OG MIN COMPUTER ULF skal pdf es til web-brug og mailes til Claus: ulfmedie@ulf.dk A M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L

Læs mere

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19 ulf nyt A 17. årgang Nr. 5 Oktober 2013 Gittes skæve tanker og skæve streger side 18-19 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Dæmningen 58, 7100 Vejle

Læs mere

Lindebladet. Lindegårdens nye logo. Nyhedsbrev. Punkter af særlig interesse: I dette nummer kan man blandt andet læse

Lindebladet. Lindegårdens nye logo. Nyhedsbrev. Punkter af særlig interesse: I dette nummer kan man blandt andet læse Nyhedsbrev Lindebladet Årgang 2, nummer 2 Juli 2010 Punkter af særlig interesse: Nyt logo Pårørenderådet på Lindegården Sjølund og Sjællandsfestival Lindens pædagogiske dage Økologimærke til Bredegaard

Læs mere

Baby - skal skal ikke?

Baby - skal skal ikke? Baby - skal skal ikke? Erfaringer fra kursus med babysimulatorer Afdelingen for Specialinstitutioner 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 5 Introduktion 6 Baggrund Formål Afgrænsning Deltagere Kurset 10

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 4, 2014, 25. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere

B Ø G E N. Brugerbladet for socialpsykiatrien Ikast-Brande Kommune BØGEN

B Ø G E N. Brugerbladet for socialpsykiatrien Ikast-Brande Kommune BØGEN 24 Når systemet holder lukket - er der stadig hjælp at hente i Socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune Et tilbud til dig som har psykiske problemer, bor i eget hjem i Ikast-Brande kommune - og som kan

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

stolte af os selv! Vi skal være side 5 side 7 side 25 ULF har været på Folkemødet på Bornholm Læs om ULF ernes stoltheder

stolte af os selv! Vi skal være side 5 side 7 side 25 ULF har været på Folkemødet på Bornholm Læs om ULF ernes stoltheder ulf nyt D 18. årgang Nr. 4 August 2014 Læs om ULF ernes stoltheder side 7 ULF har været på Folkemødet på Bornholm side 5 Vi skal være stolte af os selv! Pædagogerne skal snakke med os om sex side 25 M

Læs mere