Charlotte Vincentz Petersen (S)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Charlotte Vincentz Petersen (S)"

Transkript

1 Charlotte Vincentz Petersen (S) I Socialdemokratiet vurderer vi, at denne sag er en udløber af budgetaftalen, og derfor tillader jeg mig at tage ordet før formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget. I dag behandler vi en sag, der skal i høring - vi skal altså ikke træffe beslutninger. Jeg vil egentligt gerne starte med at takke for alle de rundvisninger og dialogmøde, vi har haft rundt om i vores kommune for at drøfte vores kommende skole- og dagtilbudsstruktur i Assens. Tak til Landsbyordningerne i Salbrovad, Dreslette, Skallebølle og Gummerup og til overbygningerne i Ebberup, Tommerup og Tallerup for gode og konstruktive møder og snakke. I Socialdemokratiet vil vi gerne dialogen. Også med dem vi er uenige med, og som synes model 2 vil være en forkert beslutning. At vi overhovedet står her i dag og skal drøfte noget så ærgerligt som at lukke skoler og organisere vores overbygninger anderledes skyldes jo, at vi har færre børn, vores kassebeholdning går en vej, og det er nedad, regeringen med dens støttepartier tager penge op af kommunekassen, og vi får ikke de skatteindtægter, vi kunne drømme om. Så vigende børnetal og en presset økonomi gør, at det er politisk uansvarligt ikke at gøre noget. Det stod klart for os i 2015, da vi lagde budget. Vi aftalte at vi skulle være nytænkende og udvikle tiltag og processer, som skulle gennemføres for at sikre, at den økonomiske ramme realiseres, f.eks. ved strukturelle ændringer. Året efter ved budgetforhandlingerne i 2016 var alle partier enige om, at skole- og dagtilbudsområdet i Assens Kommune fremtidig skal bygge på faglig kvalitet og bæredygtige enheder, som giver robusthed til at skabe gode lærings- og trivselsmiljøer. Når vi i Socialdemokratiet er med i sådanne forlig, så tager vi dem alvorligt. Vi synes, det er dybt uansvarligt fra borgmesterens side og rigtig dårlig lederskab ikke selv at leve op til de aftaler, vi indgår. Jeg forestiller mig, at det bliver overordentligt vanskeligt at få folk tilbage på sporet igen og jeg minder lige om, at vi forsat mangler at finde tre millioner inden for børne- og uddannelsesområdet, ligesom vi mangler at finde 6,3 på social- og sundhedsområdet stigende til 14,1 millioner.

2 Så når et Venstre-medlem på Facebook skriver, at Assens ligger højt på det sociale område, der kunne man have valgt at spare. Så tror jeg godt, I kan se, at her kommer der også til at ske noget. Måske var det en stikpille til os. Jeg vil gerne erkende, at vi sagde nej til de fleste besparelser indenfor social- og sundhedsområdet, fordi de var lanceret som besparelser efter grønthøstermetoden. Og her er vi ikke med. Vi vil kende konsekvenserne for vores borger ved de besparelser, vi foretager. Vi vil kunne se borgerne i øjnene og forklare hvorfor. Sådan har vi det også på skoleområdet. Vi vil ikke bede lærerne om at lave mere, for mindre. Det er ikke anstændig politik. Er det bærerdygtigt at give Dreslette Skole en økonomi, der betyder, de kan ansætte fire lærer, fem lærer til Skallebølle og seks lærere til Salbrovad. Alle tre skoler med syv klassetrin der skal have linjefagsundervisere - det kan ikke lade sig gøre. Vi kan i hvert fald ikke sikre en forsat kvalitet. Så ved jeg godt, at man samlæser - det gør man på mange af skolerne. Men der er væsentlig forskel på at samlæse af nød eller fordi det giver mening i forhold til fag, emne eller niveauopdeling. Jeg ved ikke, om man i model 1 mest går ind for partnerområder, fordi man så af bagvejen indfører nye principper. At prisen for at drive små skoler kan vi ikke financierer her fra - det må I selv finde ud af derude. Siger I, der står bag model 1, højt til Vissenbjerg og Aarup skoler, at det underskud på 1,6 millioner i Skallebølle har og forsat vil opbygge - den regning skal I financierer. Samtidig med at Vissenbjerg Skole selv mister 2,4 millioner og Aarup Skole 2,9 millioner. Det er i vores øjne ikke bærerdygtigt. Hvis Aarup skal spare så meget, skal de af med de ressourcepersoner, der betyder, de kan tilgodese de sårbare børn, børn med ADHD, børn der er ord- eller talblinde. Det er en skidt udvikling og børnene betaler. I budgetaftalen for i år står også, at vi sikre af MED-udvalg inddrages i dialogen, så der sikres en høj grad af ejerskab.

3 Som næstformand i økonomiudvalget - det udvalg, der har personaleansvar - har jeg spurgt borgmesteren, hvordan han vil håndtere det meget klare svar, vi har fået fra medarbejdersiden i fælles MED-udvalg i børn og undervisning. De skriver som svar til Model 1; "Model 1 trækker tæppet væk under alle skoler. Så store besparelser vil betyde en voldsom kvalitetsforringelse af Assens Kommunes skoletilbud. Det vil sætte arbejdsmiljøet for de ansatte i skoler og dagtilbud under et helt urimeligt pres". Jeg synes næsten, at Borgmesteren selv skal have lov at svare, hvad vil du sige til medarbejderne. Til sidst vil jeg bare sige, at der ikke står skrevet i det socialdemokratiske valgprogram, at vi vil lukke skoler. Det er trist det er kommet så vidt. Men der står skrevet, at vi vil arbejde for, at vi får alle med, vi vil mindske ulighed og at vores børns mulighed for at klare sig godt senere i livet ikke skal afhænge at forældrenes pengepung. Derfor skal vores folkeskole være af en sådan kvalitet, at det altid vil være et naturligt førstevalg. En folkeskole, der ikke har en vis kvalitet, vil helt naturligt betyde, at de ressourcestærke forældre flytter deres børn til en privatskole - det er et langt værre senarie, end der hvor forældrene vælger en privatskole til, på grund af afstand. Når vi ikke har pengene til at sikre kvaliteten på vores 14 skoler, ser vi ikke andre muligheder, end at vi skal rykke sammen på færre matrikler. Vi står bag model 2. Vi kan godt drøfte modellerne i dag, men skal jo ikke beslutte noget i dag. Vi ser frem til de fire debatmøder. Jeg vil love, at vi er klar til at slå ørene ud, lytte og debattere. Vi ser frem til høringssvarene. Måske har vi ikke set det bedste forslag endnu - og gerne høringssvar, der kan holdes inden for vores økonomiske virkelighed. I Socialdemokratiet vil vi gerne sende materialet i høring.

4 Dan Gørtz (V) Så kom dagen. Dagen, hvor vi lægger de to skolemodeller ud i høring. Det er her, økonomi og værdier mødes. Lige før sommerferien bad et samlet byråd forvaltningen om at beregne, hvordan man kan lægge kortene ud på en anden måde i skole- og dagtilbudsverdenen, fordi vi vidste, at der skulle findes penge. Ud af de 36 mio, der skulle findes på årets budgetlægning, er der tale om 10 mio., der hidrører skole- og dagtilbudsområdet. Tæt på økonomiseminaret sidst i august fik vi så råskitsen på, hvordan det kan gøres. En model med afsæt i, hvordan de har gjort det i Frederikshavn Kommune. En kommune i Vendsyssel, hvor de har ændret organiseringen og undladt en decideret "skoleslagtning", som de i øvrigt udførte i nabokommunen, Hjørring. Hjørring kommer vi tilbage til. Frederikshavnermodelforslaget blev henover sommeren skåret til, så den matcher geografien i Assens. Ny organisering af ledelse, samtænkning af overbygninger, m.m. Nu står vi her så. Proceduren har naturligvis trukket en del opmærksomhed, hvilket er helt normalt - der er ikke noget, der i kommunalpolitik trækker så meget opmærksomhed som skolepolitik. I dag ligger vi under Fyns-gennemsnittet for så vidt angår driftsudgiften pr. skoleelev. Vi får dog noget for pengene, idet vi tilligemed har Fyns 3. højeste afgangakaraktergennemsnit - og ligger nummer fem i hele Syddanmark. På trivselsbaromeretet ligger vi også lunt i svinget i Assens Kommune. Og samtidig har vi Syddanmarks mindste gennemsnitlige skolestørrelse. Kort sagt, så kan vi, fordi vi har en decentral tilgang til tingene med lokalt ejerskab. Vi har bevist det, som en Cepos-rapport konkluderede for et par år siden - man sparer ikke penge ved at lave store skoler og lukke små. Man højner i øvrigt heller ikke det faglige niveau. Og skolelukninger driver flere elever over i friskolerne. Friskoler har vi i Venstre intet imod, men vi ønsker ikke at styrke dem ved, at vi lukker vores egne. Når vores nuværende skolevæsen præsterer så flot på trods af trange økonomiske kår - er det virkelig en presser at skulle spare på området. Det er de situationer, at man som kommunalpolitiker bliver mindet om, at ansvar ikke altid er det rareste og kan betyde mange knobbede ord fra den lokalbefolkning, som berører af nye strukturer. I den aktuelle, lokale debat bærer det præg af, at nogle gerne vil skabe et billede af, at man redder en masse ved at nedlægge Salbrovad, Skallebølle og Dreslette Skole. Det hævdes endda, at man tilfører folkeskolen midler til fremtidig udvikling ved denne manøvre. Jeg vil bare gerne sige, at lige meget hvad

5 man gør - hvilken model man vælger - så er der tale om en såkaldt salamibesparelse. At forgøgle noget andet er ikke rimeligt. At bibeholde de tre små skoler betyder reelt et par hundrede kr. pr. elev. Måske ikke engang. For det er nemlig ikke engang indregnet i model 2, at ved en skolelukning vil et forventeligt antal elever tilflyde de frie og private skoler. Hvis man antager, at en tredjedel af de ca 215 elever på de tre små skoler gør det, så mangler der pludselig yderligere fire mio i folkeskolen i Assens Kommune. Det skylder vi at oplyse, synes jeg. Og det bringer os tilbage til Frederikshavns nabokommune, Hjørring, som jeg nævnte før: Her lukkede man 12 folkeskoler - og 8 friskoler opstod i stedet. På Bornholm skete det samme, endda endnu mere markant. Kig blot til Nyborg, hvor det tidligere byrådsflertal kæmpede en uskøn kamp mod borgerne i Langtved, som ville oprette en friskole i de forladte kommuneskolebygninger. Den kamp vandt de lokale borgere til sidst alligevel - men efter et uskønt forløb, hvor kommunen lavede diverse benspænd for at forhindre en ny friskole på stedet. Er det det, man vil i Assens, såfremt et byrådsflertal hér holder fast i, at tre skoler skal nedlægges. I AK ønsker vi Vilje til Vækst og øget Bosætning i hele vores kommune. Dette hænger også sammen med flere arbejdspladser. Jo flere arbejdsdygtige, der bor tæt på vore mange driftige virksomheder med i alt ca ansatte jo nemmere kan virksomhederne i fremtiden rekruttere ny arbejdskraft. Der kommer altså nemmere fødedygtige borgere i de huse, som skal omsættes overalt i vores kommune, hvis vore 14 skoleadresser kan bevares. Nej, det handler om mod. Modet til at se lidt frem. Modet til at stå op mod en centraliseringstendens, som hersker her i landet og har gjort det i årtier. Men man må også se kritisk på, hvad der kom ud af det. Og vi har i Venstre modet til at gøre op med denne selvkørende tendens, som ser ud til at skade mere end den gavner. Vi vil ikke stå om et par år eller tre og blot konstatere, at de greb, man brugte tilbage i 2016 desværre ikke gav det ønskede provenu. Så vi skal finde de samme penge igen. Hvis vi står tilbage med bristede økonomiske forventninger, en ikke bedre faglighed og store, forladte landdistrikter, så har vi alle tabt. Det har vi modet til at tage et opgør med nu. En appel herfra til vores kolleger om det samme. Tak til borgerne, skolebestyrelserne for de høringssvar, som vi allerede har fået - nu inden høringsfasen er gået i gang. Vi har regnet på dem og brugt disse input til at finpudse og kvalificere model 1, som er blandt de to modeller, der nu sendes ud i høring. Tak for det.

6 Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Mange tak til de mange tilhørere her i byrådssalen - og mange tak for de gode møder og gode dialoger. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at deltage så mange steder, som jeg gerne ville. Men jeg håber, at vi kan få dialogen i de kommende uger. I forbindelse med hele debatten, som jo kører alle vegne i tiden og med god ret så faldt jeg over en lille note, som er skrevet af Carl Scharnberg, som beskriver den ene vej. Liberalisme af Carl Scharnberg: Liberalt demokrati betyder f.eks., at den enkelte skole skal ha en pose penge, f.eks. 2/3 af det beløb, de plejer at få, og så skal lærerne selv på demokratisk vis bestemme, hvilke klasser, der skal lægges sammen, hvilke skoler, der skal nedlægges, hvilke kollegaer, der skal fyres, og klarer de den opgave, og det har myndighederne stor tillid til, at de kan, så vil demokratiet blive udvidet, så de næste år modtager f.eks. halvdelen af det, de fik i år, og så må de selv bestemme o.s.v. Det er den ene vej - ren salami - og jeg mener, at vi skal gå en anden vej og politisk tage ansvar for de beslutninger, som er nødvendige. Nu ser jeg meget frem til, at vi sender modellerne i høring og jeg ser frem til en god og konstruktiv debat, som jeg også allerede oplever rundt omkring. For at skære ind til benet, så har vi en økonomi som skal hænge sammen og for at det kan lade sig gøre på en forsvarlig måde, så kommer vi ikke efter DF s vurdering udenom strukturelle tilpasninger. Oveni det så skal vi gøre hvad vi kan for at sikre kvaliteten af vore skole og dagtilbudstilbud. Og derfor er høringsfasen vigtig som en periode, hvor alle gode forslag kan komme frem og blive diskuteret og vurderet, så vi efter høringsfasen kan træffe en politisk ansvarlig beslutning på et åbent grundlag. I DF støtter vi at materialet sendes i høring.

7 Ena Nørgaard (K) Hermed en lille opfølgning på mit læserbrev i dag. Det bliver en sej periode, vi skal igennem - i sær for de familier, som er berørte af hele denne situation om flytning af overbygninger og skolelukninger. Men de må vente - vente til træerne skal beskæres, og de små grene og kviste skal laves til flis, og den endelige beslutning skal tages næste år - og så kan vi jo håbe, at de, der har siddet i de højre træer på de små kviste, har skiftet mening og er kommet til fornuft. Det Konservative Folkeparti sender sammen med Venstre og SF model 1 i høring. Model 1 vil ikke flytte overbygninger - ej heller lukke skoler. Ved at lave de fire partnerområder og spare 1400 pr. elev, vil vi opnå den besparelse, vi skal, og som vi har besluttet i budgetaftalen. Jeg er helt sikker på, at alle matrikler vil få sin berettigelse i den konstellation, og vi også finder en løsning for vores landsbyordninger. Den lille besparelse, der er ved at lukke tre skoler og flytte overbygninger, har alt for store omkostninger for de berørte, og det vil vi bare ikke være med til. Når jeg har besøgt de små landsbyer i kommunen, så må jeg bare erkende, at de virkelig er gode til at "være sammen" og have et fællesskab og en interesse i at få tingene til at glide. Jeg besøgte skolen i Salbrovad og jeg må bare sige, at her er der et fællesskab, et ejerskab, et engagement og en vilje og det ved jeg også er gældende på de andre skoler. Skolen er omdrejningspunktet. Fjerner vi den, tror vi bare ikke på, at området vil blomstre mere. Skal den så det - eller skal den ikke? Det er jo det, der er det store spørgsmål. Men til foråret kommer der jo blomster på vores buske og træer igen - hvis altså ikke de er fældet. Bliver de fældet - ja, så er træet jo dødt og vil aldrig vokse mere. Derfor glæder jeg mig til borgermøderne og håber, der kommer de bedste høringssvar, som gør, at folkeskolerne i vores kommune kan bestå og overbygningerne, kan blive hvor de er.

8 Sara Emil Baaring (S) Nu vil jeg sige, hvad jeg plejer at sige. Nu handler det her punkt jo om andet end skoler. Det handler også om alle vores børn mellem 0-6 år. Nemlig hele vores dagtilbudsområde. I den her debat har vi ikke hørt meget om konsekvensen af model 1 og 2 på dagtilbudsområdet. Der er kæmpe store konsekvenser i begge modeller. Vi vil i begge modeller nedlægge børnehaven i Bred. Nedlægge ledelsen af dagplejen, som vi kender i dag, og sende 100 dagplejere ud under nye ledere, omlægge vores ledelse, så de nuværende områdeledere skal slås sammen til en leder i hver partnerområde, derudover skal denne nye leder have landsbyordningsinstitutionerne under sin ledelse. Det er en massiv besparelse på ledelsesområdet. Her er der i høringssvar gjort opmærksom på fra medarbejdernes side af, at de manglende penge til ledelse kan have den konsekvens, at institutionerne må kompensere den manglende ledelse ved at bruge pædagog penge til ledelse. Dermed går det ud over normeringen og de varme hænder ved vores børn. Derfor vil vi i A-gruppen gerne gøre det klart at udkastet til hvor meget ledelse der skal være inden for områderne skoler, SFO og dagtilbud er et forslag. Det kan være at vi under høringsperioden, får indkommende forslag til hvordan vi kan skære kagen bedst muligt. Vi er i hvert fald meget opmærksomme på den ledelses tildeling der er på tegnebrættet nok skal skæres anderledes. Hvorfor så lukke institutionen i Bred? Ja, jeg ved ikke, hvad Venstre, SF og Konservativ har gjort sig af tanker, de ruller hele deres oprindelige model 1 tilbage på nær lukningen af Bred børnehave. Hvorfor ved jeg ikke? Vi synes selvfølgelig ikke, at lukning af Den røde æske eller Bred børnehave er godt. Men det er et nødvendigt unde. Vi tildeler, som folk er bekendt med, også et beløb pr. barn på dagtilbudsområdet. Dette skal den enkelte matrikel i et partnerområde så forvalte. Så de kan få en åbningstid på 52 timer ugentligt. Der skal være to på arbejde af gangen, af sikkerhedsmæssige årsager. Nogle matrikler i denne kommune er simpelthen så små i antal børn, at de ikke kan betale dette personale ud af den portion penge deres børn genererer.

9 Derfor er de eks. I områdeinstitution Vissenbjerg, nødsaget til at trække personale fra de andre institutioner ned til Bred børnehave, for netop at opnå den ugentlige åbningstid. Dette går ud over normeringen og de varme hænder hos de børn som går i de andre to institutioner i området. Dette er hovedårsagen til at vi gør, som vi gør på dagtilbudsområdet i model 2. Derudover håber vi blot at bestyrelser og borgere vil benytte sig af høringsperioden og sende os alle de input vi ikke har taget højde for. Alle disse høringssvar kan hjælpe os med at kvalificere vores model 2, så vi vil kun opfordre til at sende den vide man ligger inde med. Også til sidst, hvordan kan man i model 1 anerkende at lukningen af bred børnehave giver penge? men ikke lukninger af skoler? Det hænger ikke sammen.

10 Elmer Philipsen (S) Tre grunde til vi i dag skal sende 2 modeller i høring. 1. Faldende børnetal gennem en årrække, og forsat fald de næste år. 2. Økonomien bliver derved presset, og ovenpå skal der lægges en besparelse på 10,1 mill. i En uhørt grad af passivitet, fra styret her i kommunen. Efter budget 2015, troede jeg og mange andre, at vi nu skulle til at tage fat på nogle strategiske, langsigtet og bæredygtige politiske diskussioner, ventetiden blev lang men noget måtte vel komme. Derfor var skuffelsen da også til at føle på da det gik op for sådan en politisk debutant som mig at intet ville ske. Intet politisk ansvar, ingen visioner, ingen tværgående strategier, kort og godt intet. Hvis der havde været igangsat et langsigtet og strategisk arbejde, som i god tid, og med en involverende indsats af alle parter, så kunne det måske været undgået at vi eks. i dag skal stå og tale om hvordan vi kan bevare det daglige frugtbare samarbejde som vi har i vores landsbyordninger. Så ville den problemstilling måske være løst i dag, ligesom resten af ledelse delen kunne være mere gennemarbejdet. Derfor står vi her med en model 1 som omhandler rammebesparelse og fællesledelse. Model 1 betyder en general forringelse af alle enheder i det kommunale skoletilbud. Med en tildeling der bliver det ringeste på hele Fyn, samtidig med at man bevarer enheder som ikke er økonomisk bæredygtige. Men overlader det dermed til partnerområdet at dække dem ind. Er det at tage politisk ansvar. En model der med et vil betyde et farvel til det fagpersonale som skal understøtte vores svageste elever, de elever som over de seneste år er blevet inkluderet i alm folkeskole. For derefter at overlade dem til sig selv. Er det at tage politisk ansvar. En model der ikke giver den enkelte skole, eller det enkelte klasserum det økonomiske råderum der er nødvendig til ekstra pædagogiske tiltag, 2 lærer ordninger og meget andet Venstres gruppeformand udtalte her i byrådssalen ved 2 behandling af budgettet, at det kunne godt være gjort lidt anderledes. Ja det har han fuldstændig ret i, spørgsmålet er derfor jo også, hvorfor gjorde i det så ikke lidt smartere,

11 hvorfor har partiet der har sat sig i førersædet her i kommunen så ikke igangsat den proces på området for lang tid siden. Det midlertidige statstilskud har en udløbsdato der har været kendt meget længe, kommunes skrøbelige økonomi er jo heller ikke opstået i går, det faldende børnetal har været fakta i en årrække, og at det vil fortsætte nogle år endnu. Simpelt relevant spørgsmål, svaret ser ud til at være ligeså simpelt, nemlig at de har lovet intet at foretage sig før efter et kommunevalg, det må siges at det har de levet op til. Model 2. er en model der ligger op til skolelukninger, rammebesparelser, og en optimering af klassekvotienterne. Klassekvotienter der muliggør en robust økonomi, et økonomisk råderum som også kan imødekomme de særlige behov vores svageste børn har, og hvor der findes mulighed for at leve op til skolereformens grundtanker, som via lektiecafe og understøttende undervisning kan knække den negative sociale arv. Et læringsmiljø der skaber mulighed for optimering af fagligheden, klasser hvor de sociale kompetencer kan styrkes. En skole der giver vores ansatte en rimelig mulighed for at kunne yde deres bedste, hvor kompetence krav løftes, en skole der vil være tiltrækkende for nye unge kræfter. Når vi går til så drastiske ændringer som at foreslå nedlæggelse af skoler, fællesledelse med alt hvad det betyder så er det jo ikke fordi vi har et mål om at gøre sådan, men det er de midler vi har valgt at bringe i spil for at kunne bevare et så godt skolemiljø som muligt, samtidig at vi skal leve op til de besparelser som også dette område er underlagt. Er det kvantitet eller kvalitet, der er afgørende for skolevalg?

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Oversigt over ændringer 3-11-2016 Overblik over fremtidens dagtilbuds-og skolestruktur model 1 og model 2 Model 1 Model 2 Partnerområde

Læs mere

Udtalelse fra SaSA baseret på mødet i Flemløse 8. marts 2010. ÅBENT BREV TIL ASSENS BYRÅD: Kopi til forvaltningen Kære byrådsmedlemmer I Assens kommune har vi et godt skolevæsen! Vores børn klarer sig

Læs mere

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet.

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. Til: Esben Krægpøth Kopi til: - Fra: Margit Just 24. april 2017 Sags id: - Børnepakken - fordeling af budget Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model

Læs mere

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen Sendt pr. mail til: Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Greve Kommune Den 3. september 2014 Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen!

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen! 30-10-2017 Lynge skolebestyrelse - Årsberetning 2016-2017 mandag d.30-10-2017 Velkommen! Mit navn er Jørgen Skytte Jensen og jeg er formand for skolebestyrelsen på Lynge skole. Trivsel har været det helt

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018

Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018 Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018 Hvad mener vi, at de afgivne svar i Arbejdspladsvurdering og trivlsesmålingen vedr. områdestruktur er udtryk for? Skriv jeres refleksion

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur Evalueringen - en del af KB s procesplan

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Udmøntning af budgetaftalen

Udmøntning af budgetaftalen Udmøntning af budgetaftalen 2018-2021 Initiativ: Tekst: Handling: Aktør: 1. Forøge kassebeholdningen over budgetperioden Det aftalte budgets drifts og anlægsrammer skal overholdes således at det budgetterede

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Aarhus Byråd onsdag den 9. september 2015. Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område

Aarhus Byråd onsdag den 9. september 2015. Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område Og vi kan gå videre til næste, og det er rammeaftale for 2016 på det sociale område. Hvem ønsker ordet til den? Hüseyin Arac, Socialdemokraterne. Værsgo.

Læs mere

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud.

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Hvidovre d. 17.11. 2014 Til Politikkerne i Hvidovre kommune. Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Bestyrelsen for den selvejende institution Børnehuset Ærtebjerg

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning - 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år.

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år. 1 Budgettale 2014 Lige nu henter forældre i hele Odense deres børn. På gangene møder de andre forældre og frustrerede medarbejdere. Og de undrer sig. Hvorfor skal vi nu fyre på børnenes område igen? Det

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen?

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? Vores børn skal gå på den skole, som giver det bedste og det mest spændende undervisningsforløb. På Frisholm

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år)

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Emne Udvalget for Børn og Unge har på mødet d. 4. maj 2011 besluttet, at principper for ny resursetildeling for dagtilbud skal

Læs mere

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at reducere budgettet til specialundervisning med

Læs mere

Notat. Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag

Notat. Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag Notat Høringssvar fra bestyrelser og MED-udvalg ved folkeskoler i Assens Kommune vedr. Styrelsesvedtægt for Assens Kommunale Skolevæsen med bilag Der er indkommet høringssvar fra skolebestyrelser ved 11

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Hirtshals den 9. september Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup

Hirtshals den 9. september Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup 1 Hirtshals den 9. september 2014 Borgmester Arne Boelt Viceborgmester, udvalgsformand Daniel Rugholm Direktør Jens Otto Størup Ved Skolen 2 9850 Hirtshals Telefon 7233 4200 hirtshalsskole@hjoerring.dk

Læs mere

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring.

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring. Til: Ringsted Kommune Børne- og Undervisningsudvalget Den 21. december 2010 Forældrene på Søholmskolen www.bevar7klasse.dk Ang: Høringssvar fra forældrene på Søholmskolen vedr.ændring af styrelsesvedtægt

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 23.11.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Input fra Skolen ved Tuse Næs Debatmøde blev afholdt mandag d. 23. marts 2014 på afdeling Tuse, hvor der var omkring 60 fremmødt. Forsat god debat! Bæredygtige skoler og

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Ny struktur og pædagogisk udvikling. Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk

Ny struktur og pædagogisk udvikling. Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk Ny struktur og pædagogisk udvikling Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk Hvorfor strukturforandringer? nye ledelsesformer, pædagogisk udvikling, ønsket om øget fleksibilitet,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune HØRINGS SVAR til Varde Kommune e e ll a or f d u lb ti g a d og r Skole Høringssvaret # er skrevet på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området) og Sig Borgerforening Erkendelse og fremtidssikring

Læs mere

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger:

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger: Høringssvar vedrørende budget 2014 DATO 1. september 2013 SAGSNR. anvi Høringssvar fra De Pædagogiske Teamledere, MEDudvalg og Områdebestyrelsen i Børnehusene Buldervang. Generelle bemærkninger: Vedr.

Læs mere

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt 26. november 2018 J.nr. 2018-7610 Kontor: Strategisk HR og Analyse [SHA] Samrådsspørgsmål J - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

at der igen (2016) skal bespares penge i den samlede kommunale økonomi alt: 22,3 mill. Kroner, som et besparelsesforslag.

at der igen (2016) skal bespares penge i den samlede kommunale økonomi alt: 22,3 mill. Kroner, som et besparelsesforslag. Kære alle. Som I ved, er det første signal om, hvor bevæger skolevæsenets sig hen over de kommende år, ved forvaltningen Skole- Dagtilbud, på Børne og Skoleudvalgets møde den 14.04.2015. Hvad ved vi: at

Læs mere

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens Bilag 2 Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) LANDSBYORDNING 1. Kommunens navn Assens 2. Folkeskole og dagtilbud omfattet af ansøgningen Alle folkeskoler og dagtilbud

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Nu har jeg ikke en økonomisk uddannelse fra handelshøjskolen, så derfor er min basale økonomiske indsigt intakt:

Nu har jeg ikke en økonomisk uddannelse fra handelshøjskolen, så derfor er min basale økonomiske indsigt intakt: Modtaget 27/10 2014 kl. 21:58 Hjæælp,- jeg er blevet kommunalpolitisk partiløs!!! Jeg føler mig bedraget, udnyttet som stemmekvæg, ført bag lyset af politikere, som jeg - naivt - troede jeg kunne stole

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud November 2016 PROGRAM 18.30-18.35: Velkomst og præsentation af aftenens program v. Borgmester Erik Buhl 18.35-18.50: Den brændende platform og formålet

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr Ø Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr Ø Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 00.30.00-Ø00-8-15 Dato:10.3.2015 Temaer til Børne- og Skoleudvalgets drøftelse af driftsbudget for 2016 Som oplæg til Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej Fanø. Att.: Borgmester Erik Nørreby Henvendelse fra Kjeld Nielsen og Christian Lorenzen

Fanø Kommune Skolevej Fanø. Att.: Borgmester Erik Nørreby Henvendelse fra Kjeld Nielsen og Christian Lorenzen Fanø Kommune Skolevej 5-7 6720 Fanø Att.: Borgmester Erik Nørreby Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017

Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Skolebestyrelsen på Strandskolen Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde Den 8. november 2017 Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Denne årsberetning fra skolebestyrelsen på Strandskolen er den sidste årsberetning,

Læs mere

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Fagcenteret for Læring & Trivsel den 29. marts 2017 Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Bestyrelsen for dagtilbudsområdet Holbæk By har ansøgt Udvalget Læring

Læs mere

Skolebestyrelsens Årsberetning

Skolebestyrelsens Årsberetning Skolebestyrelsens Årsberetning 2011-2012 Indledning Nærværende årsberetning præsenterer et udpluk af arbejdet i Skolebestyrelsen på Tallerupskolen for skoleåret 2011 2012. Kontaktforældrene Vi har som

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0A 2 3,8% 0B 4 7,7% 1A 3 5,8% 1B 5 9,6% 2A 1 1,9%

Læs mere

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole.

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Byrådet i Randers Kommune har fremlagt forslag til en ny skolestruktur. Forslaget vil medføre meget store ændringer for flere tusinde skolebørn

Læs mere

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af.

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af. Talen Kære forældre, Jeg er rigtig glad for at se, at så mange af jer er mødt op i aften. Det betyder meget for os, både ledelse, medarbejdere og bestyrelsen. Det er mit håb er, at I vil gå herfra med

Læs mere

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 1 Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 Måske er der et lys for enden af tunnelen. Måske er vi ganske langsomt på vej ud af den økonomiske krise. Den krise, som har gjort så megen skade på

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune

Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune Sdr. Fælledvej 4 8963 Auning Tlf. 89 59 10 50 auning-skole@norddjurs.dk www.auning-skole.dk Auning d. 14/5-2016 Høringssvar vedr. Børne- og ungdomsudvalgets

Læs mere

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget.

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Lige før sommerferien kunne vi læse, at det amerikanske Trendmagasin Monocle igen havde kåret København til verdens bedste. Intet år

Læs mere

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august Program 19.00 Velkommen

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017 Nyhedsbrev Gug Skole 2017 Nyhedsbrev 3-2016/17 Marts 2017 Kære forældre Forårets vejr er som altid præget af store udsving, det ene øjeblik føles sommeren nær og i det næste har vinterens kulde ikke sluppet

Læs mere

Der er lagt op til betydelige besparelser på specialområdet, og det vil betyde:

Der er lagt op til betydelige besparelser på specialområdet, og det vil betyde: Børne- og Ungdomsudvalget, Norddjurs Kommune Høringssvar fra Auning Skoles bestyrelse vedr. Norddjurs Kommunes Budget 2016 Sdr. Fælledvej 4 8963 Auning Tlf. 87 95 14 00 auning-skole@norddjurs.dk www.auning-skole.dk

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg 19. november 2015 Høringssvar fra Silkeborg Lærerforening i forbindelse med Silkeborg Kommunes høring om skolestrategi. Silkeborg Lærerforening

Læs mere

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl Østskolen Gl. Strandvej 12 4640 Faxe Rolloskolen Telefon 5620 2750 Dato 15. november 2012 j.nr. 00-00-00-0000 Direkte telefon 00 00 00 00 Mail: rolloskolen@faxekommune.dk

Læs mere

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015 Til Næstved Kommune, Center for Dagtilbud, cda@naestved.dk Den 2. juli 2014 Høringssvar fra forældrebestyrelsen for Manøhytten vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Så går vi videre til næste sag på dagsordenen, det er sag nummer 9, som er opfølgning på investeringsmodeller.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 264 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1706796 Dok. nr.: 456144 Dato:

Læs mere

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr:

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 1-11-2016 Christina Ekmann 2100 København Ø Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 2016-0250584 Vedr. høring over fremtidig organisering af Hafniaskolen I anledning af høringen over den fremtidige organisering

Læs mere