Information. Dejbjerglund til USA 05/10 21/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information. Dejbjerglund til USA 05/10 21/10 2012"

Transkript

1 Information Dejbjerglund til USA 05/10 21/ Mangaard Travel. Vi har købt vore flybilletter gennem rejsebureauet Mangaard Travel i Århus. De har en del oplysninger om: Før, under og efter rejsen, så gå ind på linket: og se mere. Indrejse: - Ved indrejse udfyldes en ESTA min. 72 timer inden afrejse. Det har alle gjort så I skal bare huske at have jeres ESTA nr. med når I går gennem Immigration i USA. Det vil ske kort efter landing i San Francisco og inden vi får vore kufferter. Mangaard travel har på vore vegne udfyldt en såkaldt APIS som også kræves senest ved indtjekning. I flyet vil vi blive bedt om at udfylde en Custom Declaration (told deklaration), det en formular hvor man bl.a. opgiver hvor meget man har med til USA i værdier som man ikke tager med ud af landet igen. Så længe det ikke er over $ er der ikke noget problem. Der vil normalt blive vist en film om hvordan man udfylder dette dokument. Desuden er der nogle spørgsmål om hvad af evt. ikke ønskede varer man vil indføre samt om man har været i kontakt med dyr eller været på en gård. (De er bange for smitte). Det er vigtigt at man IKKE retter noget man har skrevet forkert i formularen. Få i stedet en ny formular ved stewardessen. Spørg mig hvis du er i tvivl. Samlet info om bagage hos BA. _nav Ind-tjekket bagage: Følgende er baggage reglerne hos British Airways(BA) til USA: Economy Class 1 stk. ind-tjekket kuffert, gratis: 90cm x 75cm x 43cm, 23kgs. Ekstra ind-tjekket kuffert, $60, 90cm x 75cm x 43cm, 23kgs Tjek BA s hjemmeside med info om ind-tjekket bagage (kuffert)

2 Håndbagage: Når du flyver med BA på Economy Class må du altid tage et stykke håndbagage med om bord. Voksne og børn (2 år og ældre) 1 stk. håndbagage og en lap top eller lign. størrelse taske. Samlet totalvægt max 23 kg. Man skal selv kunne løfte håndbagagen op i baggage opbevaringen over sædet. Størrelsen på håndbagen må max være: 56cm x 45cm x 25cm, inklusiv håndtag, lommer og hjul. Laptop eller lign. taske må max være: 45cm x 36cm x 20cm, inklusiv håndtag og lommer. Laptop eller taske skal kunne ligge under sædet foran dig, (ved dine fødder). Tjek BA s hjemmeside for regler om håndbagage: Væsker i håndbagagen EU har indført regler for mængden af væsker i håndbagage. Indtjekket bagage er ikke omfattet af begrænsningerne. Følgende må medbringes i håndbagagen: Rejsen Hamborg London: klik på European countries. Rejsen til USA: klik på USA and Canada Rejsen fra USA til London gælder samme regler som intern i EU. Væske, parfume, gelé og spray max. 100 milliliter svarende til én deciliter pr. beholder Du må gerne medbringe flere beholderne (flasker, dåser, tuber mv.), men de skal kunne være i en gennemsigtig én-liters pose, som skal være lukket (1 pose pr. passager) Posen skal være genlukkelig. De fleste lufthavne har sådanne poser liggende, eller de kan købes i lufthavnen. Godkendte poser kan også købes i blandt andet Føtex og Matas. Efter sikkerhedskontrollen kan du købe varer (herunder spiritus, parfume og andre væsker) som hidtil. Varerne udleveres i en forseglet pose, som først må åbnes efter ankomst til slutdestinationen. HUSK at vi skal rejse videre fra London og til Hamborg. Hvis ikke Denver er en, af EU godkendt lufthavn, kan de i London konfiskere evt. flasker med mere end 100ml selvom de er I en forseglet pose. Væsker og væskelignende stoffer omfatter geleer, cremer, blandinger af flydende og faste stoffer samt indholdet i beholdere under tryk, f.eks. barberskum og spraydåser. Desuden alle former for drikkevarer, tandpasta, hårgelé, parfume, læbestift, lip gloss, mascara og andre stoffer med lignende konsistens. Medicin, babymad og diætprodukter Derudover må du til brug under flyveturen medbringe medicin, babymad og væske som indgår i en diæt. Vær opmærksom på at sikkerhedspersonalet kan bede om dokumentation for væskens ægthed. Posen med væsker samt evt. medicin m.m. skal tages op af håndbagagen og vises i sikkerhedskontrollen Du må gerne medbringe væsker i større mængder end angivet ovenfor i den ind-tjekket bagage. Dog skal det være forsvarlig pakket. Det nu et krav, at man skal tage overtøjet af og tage bærbare computere og anden større elektronik ud af sin taske inden sikkerhedseftersynet, samtidig skal bælte, ure, og andet af metal tages af og lægges i kasserne der køres gennem scannere. Mange steder er det nu også et krav at tage skoene af for at de skal gennem scanneren.

3 10 % af alle passagerer udtages til stikprøve kontrol, så der behøver ikke være noget galt fordi man bliver bedt om at stå til siden for yderligere kontrol. Læs på følgende link om ting der IKKE er tilladt i bagagen: Lås ikke bagagen!! Ved rejser til, fra eller via USA må du IKKE låse din bagage, med mindre du har en særlig lås, som er godkendt af myndighederne i USA - en såkaldt TSA lås. Er din kuffert låst på rejser til, fra eller via USA, og tager din bagage herefter skade af at blive brudt op af de amerikanske myndigheder, dækker BA ikke en sådan skade. Det kan evt. være en idé at have et bælte eller strop omkring kufferten hvis lukketøjet skulle sprænge op. Forsinket bagage: Bagagen kan blive forsinket. Sørg derfor for at have en ekstra trøje/undertøj - tandbørste o. lign. i håndtasken. Mærk din kuffert og håndbagage med mindst to adresse mærkater, med tydelig adresse (inkl. land), tlf.(husk +45) og adresse. Mærk også kufferten indvendig med din adresse. Et tip: Der findes mange sorte og blå kufferter. Sæt derfor gerne en let genkendelig mærkat, bånd eller lign. På kufferten så er den nem at genkende på bagage båndet. Tag også et billede af kufferten samt noter mærket på kufferten, det gør det nemmere at beskrive en mistet kuffert. Husk at bagage billetten du får ved indtjekning er dit bevis på at du har en kuffert med flyet så pas godt på den. I skal også efter oplysning fra instruktørerne medbringe ET sæt opvisningstøj, så alle er klare sig, selv om der mangler en eller to kufferter. (Se på pakkelisten). Medicin: Husk at have nødvendig medicin i håndbagagen (væske i de omtalte poser) og husk evt. tilladelser på engelsk til at medbringe den. Bærbare computere, dyre kameraer samt andet dyrt udstyr: Det kan være en god idé at have en kvittering med for den slags der beviser at det ikke er købt i udlandet hvis tolderne skulle spørge om dette. Husk altid at have dit pas samt boarding card let tilgængelig. Vejret På vores tur vil vi kunne opleve alt fra dejlig dansk sommervejr med op til omkring grader og om aftenen ned til lige over frysepunktet. Det er altså vigtigt med noget varmt tøj til om aftenen og let til om dagen. Mange lag er altid godt. Da nogle aktiviteter er forudbestilt kan vi ikke bare aflyse, så mottoet er Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlige klæ r. Pakkeliste: Der bliver lagt en pakkeliste ind på Facebook eller under skolens USA side. Indkvartering:

4 VIGTIG: -TÆNK på at I er ambassadører for alle danskere. Der skulle gerne være nogen, der kan komme efter jer! I Colusa og Aurora vil vi være privat indkvarteret. Vær opmærksomme på, at det vil være meget forskellige familier I vil være hos. Stik fingeren i jorden ved hvert sted. Medbring evt. billeder af din familie, der hvor du kommer fra el. lign. Gerne noget med historie, slotte, herregårde. Et landkort er også en god idé. Godt udgangspunkt for en snak om DK. Amerikanerne er meget høflige i deres adfærd og omgangstone. Tænk derfor over jeres sprog når I er hos værtsfamilierne. Specielt når der er børn tilstede er de meget opmærksomme på brug af dårligt sprog. Amerikanerne er også meget blufærdige, derfor klæder man sig om på sit værelse. Gå ikke rundt i huset i undertøj, det finder mange amerikanere stødende. Politik. OBS! Føl jer frem når det kommer til politiske emner. Vi rejser i den landlige del af USA, og der er de ikke alle tilhængere af Obama. Religion. Vi rejser i Gods own country Det skal tages med et gran salt, men der er mange amerikanere for hvem religion er en naturlig del af hverdagen. OBS!! Inden I kaster jer over maden ved bordet, så vær opmærksomme på, at i mange familier starter man måltidet med at bede bordbøn, Say a grace Blessing of the food. Alkohol. Aldersgrænsen for at købe og drikke alkohol på offentlige steder er 21 år. Det tages meget bogstaveligt, og kan man ikke fremvise identitets bevis bliver man nægtet at købe noget også selvom man ser ud til at være gammel nok. Straffen for at sælge alkohol til folk under 21 år er meget strenge, så derfor har man oftest ikke nogen interesse i at sælge. Skulle værtsfamilierne tilbyde jer øl eller alkohol, så vær sikker på at de ved hvis I er under 21 år. Er det ikke noget problem for dem så er det OK for mig. Husk bare at I skal være klar næste morgen Helt klar. Jeres instruktører har altid det sidste ord i den sag!! Det betragtes som høfligt at medbringe en lille ting som tak for husly. Planen er at vi har et billede af holdet med som I kan skrive en hilsen på og give dem. Husk at få deres adresse eller , så I senere på turen kan sende dem en hilsen til dem. Gaver til vores kontaktpersoner sørger Tom for. Workshops. Ved workshops vil I opleve at amerikanske børn ikke er vant til at bevæge sig frit rundt i et lokale. De er ikke vant til kaos. Derfor Keep it simple (and safe). Skolerne vil være meget OBS på at eleverne ikke kommer til skade, for ellers risikerer de at blive sagsøgt. Det betyder jo ikke at de ikke synes at det er sjovt med fart og spænding.

5 Klassebesøg. I vil opdage nogle gange at komme ud til klasserne for at fortælle om DK. Det er derfor en god idé at medbringe et Danmarkskort, flag, billeder m.m. Brug evt. et verdenskort hvis de har det i klasselokalet. Vær klar til at svare på spørgsmål om hvor lille DK er, om skolen, tøj, mode, musik, biler, priser og andre ting som amerikanerne vil undre sig over. Forsikring. Vi er alle vores egen rejseforsikring. HUSK AT FÅ ET FORSIKRINGSKORT MED PÅ TUREN. Der skal være et 24 timers tlf. nr. Alm. Tyveri er som regel dækket af jeres indboforsikring i DK, så vær opmærksomme på om I har sådan én, evt. gennem jeres forældre hvis I er hjemmeboende. Tyveri skal meldes der hvor vi er. Husk af få et bevis på at det er meldt. Alle redskaber m.m. er forsikret gennem en speciel tegnet forsikring. Husk det gule sygesikringsbevis da vi skal rejse både i Tyskland og Storbritanien. Rejseplanen. Rejseplanen med kontaktadresser vil blive lagt ind på Facebook eller skolens side under USA, så I kan printe den ud til familie og venner. Links til hjemmesider. Jeg laver en samlet oversigt over links som man kan gå ind på enten før turen eller undervejs for at se hvad der evt. er at se hvor vi eller for at lære noget om stedet. Det er op til jer selv at undersøge. Jeg kommer dog med noget info undervejs samt vi får noget info på de 2 hostels hvor vi skal bo i San Francisco og Santa Monica. Vær opmærksom på at der er fridag begge steder. Jeg vil lave en tlf. liste som alle får udleveret på turen. Så giv Louise en melding hvis I har ændret tlf. nr. siden I skrev jeres tlf. nr. på adresselisten. Rigtig god tur. Tom.

Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG. Navn:...

Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG. Navn:... SPROGREjseR Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG Navn:... Indhold FØr og under DIN rejse Inden din afrejse... 5 Din bagage... 8 Huskeliste... 9 Pakning til STS camp og STS 2+1... 10

Læs mere

28.vandreuge Madeira 19. 26. januar 2015

28.vandreuge Madeira 19. 26. januar 2015 28.vandreuge Madeira 19. 26. januar 2015 Madeira ligger lidt nord for Kanarieøerne og har næsten samme klima. Her findes en særlig eksotisk og frugtbar flora med utallige subtropiske planter og frugter

Læs mere

PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA

PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA VELKOMMEN TIL SYDAFRIKA Africa Tours byder dig velkommen til enestående Sydafrika, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til rejsen til de fantastiske

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET Rejsetidspunkter Vi skal rejse i fire forskellige grupper. Tre grupper skal fra Hobro med tog til København og flyve derfra. En af grupperne

Læs mere

ABC SPROG- REJSENS SPROGREJSER

ABC SPROG- REJSENS SPROGREJSER SPROG- REJSENS ABC Velkommen! STS Sprogrejser byder dig velkommen til sommerens sprog rejse. Vi håber, at du glæder dig til en spændende og lærerig sommer. Dette dokument fortæller dig lidt om din sprogrejse.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

Praktiske råd ved besøg i Kina

Praktiske råd ved besøg i Kina Praktiske råd ved besøg i Kina Når du rejser til Kina, er der en række praktiske ting, der er gode at have styr på. Her kommer en liste med vores anbefalinger til din forberedelse. Vi håber du finder den

Læs mere

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Den danske lovgivning på området er baseret på forbrugerbeskyttelse og er principielt rettet mod ferierejser. Med den sidste udvikling betyder

Læs mere

Blue Hawaii. New York & San Francisco

Blue Hawaii. New York & San Francisco information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Blue Hawaii New York & San Francisco 2015 16 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk 2 nætter i New York stor byrundtur

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

2014 & 2015 California Dreaming

2014 & 2015 California Dreaming REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG 2014 & 2015 California Dreaming San Francisco Solvang Los Angeles Las Vegas 14 dage - Fly Alcatraz og San Francisco USA s mest charmerende by. Mulighed for at opleve den

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s.

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s. Værd at vide Bestilling og betaling... 2 Forsikringer... 7 Flyrejsen... 10 Indkvarteringen... 18 På rejsemålet... 25 Efter hjemrejse... 27 s. 1 Bestilling og betaling Bestilling Sunweb er en online rejsearrangør,

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

Florida REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10

Florida REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG. www.gislev-rejser.dk Tlf. 62 29 12 10 REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Florida The Sunshine State 2014 12 dage - Fly Kilometervis af hvide strande, et eldorado for alle livsnydere. Miami, en moderne metropol hvis Art Deco huse er kendt fra mange

Læs mere

om rollen som værtsfamilie

om rollen som værtsfamilie Vejledning om rollen som værtsfamilie Tak fordi I vil være værtsfamilie Allerførst vil vi gerne sige jer tak, fordi I vil være værtsfamilie for en af de mange unge udvekslingsstudenter fra hele verden,

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Undervisning i IT Opgaver 16. november 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 NEMID (HUSKESEDDEL SIDE 5... 2 NETBANK... 3

Undervisning i IT Opgaver 16. november 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 NEMID (HUSKESEDDEL SIDE 5... 2 NETBANK... 3 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 NEMID (HUSKESEDDEL SIDE 5... 2 NEMID - OPRETTELSE... 2 NETBANK... 3 KOMMUNALE SIDE (HUSKESEDDEL 13-34)... 4 MIN SIDE PÅ BORGER.DK... 4 INTRO PÅ BORGER.DK...

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU

Praktik i udlandet / PIU Praktik i udlandet / PIU tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Information til elever og lærlinge Praktik i udlandet / PIU Information til lærlinge og elever Udgivet af Styrelsen for Videregående

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

Gode råd til studieophold i Tanzania

Gode råd til studieophold i Tanzania Gode råd til studieophold i Tanzania Køb af flybilletter: køb billetten så tidligt som muligt, så bliver billetten billigst. Husk at tilkøbe konkursforsikring (koster under 50 kr.), hvis du vil undgå ikke

Læs mere