NYHEDSBREV. Velkommen til en ny udgave af vores nyhedsbrev, som vi håber du vil finde Interessant. Go fornøjelse!!!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Velkommen til en ny udgave af vores nyhedsbrev, som vi håber du vil finde Interessant. Go fornøjelse!!!"

Transkript

1 Velkommen til en ny udgave af vores nyhedsbrev, som vi håber du vil finde Interessant. Go fornøjelse!!! Repræsentantskabsmøde: Hvordan gør vi det umulige muligt her i Viborg Der var stort fremmøde til repræsentantskabsmødet den 14/11. Omkring 85 medlemmer ønskede at høre, hvordan de i Ringkøbing via projektet KRAFT og i Faarup Sommerland, forsøger at gøre store ambitioner til virkelighed. Et stærkt budskab fra KRAFT var nødvendigheden af, at der er 100 % politisk enighed og lokal opbakning for at sikre, at fonde vil involvere sig i finansiering af projekter. Et andet budskab var nødvendigheden af konstant at have fokus på, at det færdige resultat giver merværdi for de forskellige aktører erhverv,, handel, turisme mv. Netop samarbejde som vejen til at skabe store resultater var også budskabet fra Viborg Kommunes direktør for kultur, event og service, Lars Stentoft. Han opfordrede meget konkret de forskellige aktører indenfor kultur, erhverv, fonden turisme, sport, uddannelse mv. til at få etableret et samarbejde på tværs, hvor de bedste projekter udvælges og prioriteres, men også hvor nogle må vælges fra. Der blev sendt en direkte invitation til at få et samarbejde op at stå. Følgende er uddrag fra debatten blandt deltagerne: der blev udtrykt ønske om ikke at etableret endnu en ny organisation. At med fonden som omdrejningspunkt burde det være muligt at etablere det rigtige forum til et samarbejde på tværs. At Fondens formål jo bl.a. er at skabe grundlag for gennemførelse af fyrtårne, der sætter fokus på Viborg kommune. Se nu at få skabt handling og ikke bare debat. Både Fondens formand Kim Ricken Jørgensen og Direktør Inge Bak lovede de fremmødte medlemmer, at inspireret af aftenens debat var klar til at tage fat og gå i front i forhold til at få etableret et samarbejde på tværs. Stor tak til alle fremmødte og jeres bidrag til debatten

2 FOULUM Det biobaserede samfund, stråforkortere, genteknologi mv. I et samarbejde med Århus Universitet, Agro Business Park og KFC, har vi fået udarbejdet en forundersøgelse, som viser mulighederne for formidling af viden, knowhow, skabe indsigt mv. og med tiden etablering af et oplevelsescenter. Målgrupperne er uddannelsesinstitutioner, landbrugets følgeerhverv, nysgerrige forbrugere, danske og udenlandske familier. I øjeblikket vurderes der på mulighederne ud fra rapportens konklusioner. White Water Viborg I samarbejde med rådgivere, er bestyrelsen i White Water Viborg i gang med processen omkring forberedelse af materiale til myndighedsgodkendelse, sideløbende med en videreudvikling og modning af centret. Der foretages samtidig vurderinger af anlægs- og driftsudgifterne, samt en beskrivelse af de tekniske og miljømæssige forhold. De fem halder Naturstyrelsen har sendt en ny rammeplan i høring. Denne plan forventes godkendt midt i 2013 og er forudsætningen for at kunne skabe et område, der står ligeså stærkt og spændende som Hammershus. Planen er ligeledes grundlaget for at kunne søge finansiering via f.eks EU-midler og andre fonde. Det bliver rigtig interessant at få den endelige plan. Samarbejde på tværs I forlængelse af repræsentantskabsmødet, er der taget initiativ til afholdelse af et møde inden jul, hvor de forskellige aktører er inviteret. Her skal bl.a. drøftes samarbejdets karakter, hvordan skabes resultater, hvordan udvælges de rigtige projekter mv. således at der dannes en koordinationsgruppe.

3 NYE MEDLEMMER: Det er os en stor glæde at kunne byde velkommen til følgende 17 nye medlemmer. Vi har ialt 120 medlemmer og det er det højeste medlemstal i fondens historie. Topo Upate er ejet af Poul Jepsen. Virksomheden er beskæftiget med design, rådgivning og produktudvikling indenfor produkter til hjemmet - både køkken, bad, stue mv. Vi har stor erfaring i samhandel med og produktion i Asien. Endvidere er vi Involveret i virksomhedsudvikling via bl.a. bestyrelsesarbejde. Gardit er i dag blandt de førende overfladebehandlingsvirksomheder i Danmark og har specialiseret sig i de mest moderne teknikker indenfor bl.a. sandblæsning, slyngrensning, UHP hydroblæsning, metallisering og sprøjtemaling. Arbejdet udføres ba de pa egne fabrikker eller direkte hos kunderne via virksomhedens mobilafdeling. FDM travel er Danmarks største landsdækkende rejsebureaukæde, som er tilstede i 8 større byer, ejet af forbrugerorganisationen FDM. Vi arrangerer private ferierejser i Europa og oversøisk, grupperejser samt rejser for erhvervslivet. FDM travel sender årligt over gæster til udlandet og regnes i dag som den absolut største danske rejsearrangør på USA. FDM travel vandt i 2012 prisen som Danmarks bedste Rejsebureau - en titel vi er stolte af - men som vi også ved forpligter. HMN Naturgas er landets største naturgasselskab. Vi forsyner 2/3 af alle gaskunder, til landets markant laveste distributionstariffer. Vores kerneforretning er at levere gas så billigt som muligt til vores kunder, men vi vil samtidig bidrage til det bedst mulige energisystem for hele Danmark. Derfor er vi en aktiv spiller indenfor biogas og gas til transport. Sats & Tegn, ejet af Jan Thorup, som har drevet reklamebureau i 25 år. Vi beskæftiger os med alt indenfor annoncer, diverse tryksager og selvstændige aviser. Vores firmaportefølje spreder sig over både lokale og nationale firmaer og vi står klar til at hjælpe, når det skal være. Firmaet beskæftiger tre medarbejdere og hører til i den sydlige del af Viborg. Skovgaard Museet er Viborgs kunstmuseum. Museet er en arkitektonisk perle midt i Viborgs ældste bydel og har til huse i byens gamle rådhus fra Her, lige ved siden af Viborg Domkirke, mødes flere generationer af kunstnerslægten Skovgaard i den unikke samling. Museets særudstillinger præsenterer dansk kunst gennem to århundreder.

4 Hos Nyt Syn Brilleriet, Vestergade i Viborg, møder du en anderledes optikforretning, med stor fokus på faglighed & din personlige stil.vi betragter dig som vores gæst og giver os rigtig god tid til at vejlede dig i din bedste synsløsning og den stil der passer lige til dig. Vi leverer både briller, jobbriller, solbriller og kontaktlinser - til HELE familien. Irma, Lise, Jannie og Anne er byens friske firkløver i Nyt Syn Brilleriet. Vores vision er, at være den mest attraktive og levende samarbejdspartner til det danske kontor. Hver dag giver vi vore kunder bedre råd og hjælper med at reducere forbruget af tid, penge og besvær i kontorindkøbet. Sorbisense fremstiller en unik, patenteret metode til effektiv kvalitetsmåling og monitering af vand. Teknologien er velegnet til måling af nitrat og fosfor, pesticider, olie- og tjærestoffer mv. Metoden er unik ift. at lokalisere kilder til periodiske udledninger, at måle den konkrete risiko fra punktkilder og at kunne anvendes til kontinuerlig måling i dynamiske vandmiljøer. F.eks. til permanent overvågning af afløbssystemer, måling af udledninger fra virksomheder, veje, pladser, tage og fra dyrkede arealer. Best Western Golf Hotel Viborg & Golf Salonen er et moderne kursus & konference hotel, med 134-værelser, 7-plenum-lokaler og 14-grupperum. Selskabslokaler indtil 350-personer. Hotellet er beliggende i meget smukke og rekreative omgivelser, lige ned til Viborg søerne. Hos Skanlux bygger vi udlejningsvenlige sommerhuse og arkitekttegnede helårshuse, som du kan sætte dit personlige præg på. Vi bygger i hele landet. Klik ind og invester i din fremtid. Lars Stentoft, ny kultur- og eventdirektør i Viborg Kommune. Lars har tidligere været kulturchef i Aalborg, hvor han bl.a. var primus motor i udvikling og etablering af Nordkraft, et stort center for kultur, idræt og oplevelsesøkonomi. I Kolding Kommune har han været direktør med ansvar for kultur, kommunikation og erhvervsudvikling, og stået i spidsen for byens designstrategi, som samlede både kultur, erhverv og uddannelsesområdet. Herudover har han drevet egen Konsulentvirksomhed med speciale indenfor udvikling af events og oplevelser i grænselandet mellem det offentlige og det private.

5 Scandinavian Instore Design A/S - udvikler og designer indretning, shop in shop, POS materialer mv. Vi tilfører service og visualisering, tydeliggørelse af identitet og brand. Målet er at levere totaloplevelser med perspektiver for fremtiden, der skaber værditilvækst. Scan:ID er på forkant med trends inden for materialer, interaktive og digitale løsninger mv.. Vi har world-wide partnerskab og vores speciale er individuelle løsninger med konceptuelle udfordringer for alle sanser. Viborg Turisttrafik er et busselskab med mange varierende buskørsler. Som et fast element kører vi for bl.a. Hald Ege skole. Derudover bruger VHK os til fast kørsel af Håndboldpigerne, når de er til udekamp. Busture rundt i Danmark og Europa er også en del af busselskabet. Passagerne er både pensionistklubber, turistselskaber, firmaudflugter og skoler der skal på lejrskole m.v. Sidst, men ikke mindst arrangerer vi også selv et par ture om året, herunder en jule- og indkøbstur samt en skiferie. Hos B E installationer laver vi store som små opgaver. Vores ekspertise spænder over alt fra el-arbejde til industri installationer, EDB netværk og telefon anlæg. Vi arbejder med det nyeste indenfor IHC og Smart-House. Begreber som udvikling og nytænkning er centrale elementer for specialiseringen indenfor edb-, tele- og alarmområdet. Virksomheden har rødder tilbage til 1932 og beskæftiger i dag ca. 70 medarbejdere. Kulturprinsens formål er at være et eksperimenterende udviklingscenter for kultur med børn og unge. Centret skal udvikle kulturtilbud, indsamle viden og arbejde med nye formidlingsformer i forhold til børn, unge og kultur. Kulturprinsen er en selvejende institution og finansieres via driftstilskud fra Kommune og stat, samt projektfinansing via fonde mv. Kulturprinsen ligger på Viborgs nedlagte kaserne byens kreative centrum. Kasernebygninger er rammen om Kulturprinsens daglige drift. Viborg Rørteknik A/S er en professionel håndværksvirksomhed, som har eksisteret siden I dag med anden generation, Leif Jensen, i spidsen for flokken af virksomhedens autoriserede VVS-installatører. Kundekredsen består af både erhverv, offentlige og private, og opgaverne udføres i hele landet da vi har både erfaringen, ekspertisen og referencerne i orden. Midtjysk Erhvervskøreskole udbyder kvalifikations kurser indenfor godstransport og personbefordring. Vi har været godkendt som udbyder af kvalifikationskurser inden for transportområdet siden Du kan også få kørekort til lastbil, bus og påhængsvogn i privat regi, hvis du ikke har brug for en kvalifikationsuddannelse.har du mistet dit kørekort, kan du generhverve det hos os. Vi har faciliteter i både Viborg og Randers. AMU kurser udbydes på en udliciteringsaftale med AMU Center Midtjylland ApS.

6 VI HAR VORES NYE MEDLEMSBEVIS KLAR TIL DIG Hvis du ikke fik vores nye medlemsbevis med hjem fra repræsentantskabsmødet, så har vi et liggende til dig. Du skal bare kontakte fonden, så kommer vi forbi med dit billede. Som tidligere år, så er medlemsbeviset en lille del af et stort kunstværk. I år er det et af kunstneren Anne Wilsbøls værker, der er klippet i 120 små stykker. Symbolikken er at vi alle er en vigtig brik i den store sammenhæng. NÆSTE REPRÆSENTANTSKABSMØDE: Sæt x i kalenderen den 17/ kl Vi planlægger et spændende program glæd dig! FORESLÅ ET NYT MEDLEM OG MODTAG VIN. Fonden har brug for nye medlemmer så vi kan styrke aktivitetsniveauet og skabe de resultater, der er nødvendige, for at sætte mere fokus på Viborg området, og dermed skabe mulighed for øget bosætning og etablering af virksomheder en forudsætning for bedre vilkår for virksomhederne her i området. Måske har en eller flere af dine samarbejdspartnere, kunder mv. lyst til at høre mere om fonden - så ringer du bare til mig TAK FOR DIN OPMÆRKSOMHED Næste gang vi sender nyhedsbrevet ud, bliver i starten af maj måned og hvis du har forslag til input, forbedringer mv. hører vi meget gerne fra dig. Med venlig hilsen Inge Bak

Tæt dialog sikrer de lokale. virksomheder bedre vilkår

Tæt dialog sikrer de lokale. virksomheder bedre vilkår Nr. 26 - juni 2014 Paradis ligger på Gammel Havn i Holbæk Lokale råvarer er sund fornuft En ledestjerne for oplevelser og læring Erhvervsfolk rystet sammen på vej ned gennem Europa Skarp debattør har fået

Læs mere

Udviklingsstrategi. Sundt land sundt liv

Udviklingsstrategi. Sundt land sundt liv Udviklingsstrategi for Horsensegnens Lokale Aktionsgruppes deltagelse i Landdistriktsprogrammet 2007 2013 Januar 2008 Sundt land sundt liv Vi støtter sundhed, smagen af land og fællesskaber i landdistrikterne

Læs mere

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk Nr. 30 - juni 2015 HR-netværk på tværs af virksomheder i Holbæk Cykelcenter vokser ud af lokaler på grund af vækst i webshoppen Uden webshoppen havde vi måske ikke været her i dag Bosætning på Orø: Interessen

Læs mere

Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd. en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune

Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd. en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune Center for Socialøkonomi, oktober 2009 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 1. Socialøkonomien

Læs mere

Ny erhvervsstrategi for Viborg Kommune. Referat af forslag til handlinger, samt kommentarer fra fyraftensmøde 27.11.2013

Ny erhvervsstrategi for Viborg Kommune. Referat af forslag til handlinger, samt kommentarer fra fyraftensmøde 27.11.2013 Ny erhvervsstrategi for Viborg Kommune Referat af forslag til handlinger, samt kommentarer fra fyraftensmøde 27.11.2013 2 Generelle kommentarer Prioriter målsætningerne. Vigtigt at sikre finansiering til

Læs mere

www.videncentervto.dk nummer 1, 2. årgang - marts 2007

www.videncentervto.dk nummer 1, 2. årgang - marts 2007 PLEVEREN www.videncentervto.dk nummer 1, 2. årgang - marts 2007 City Det har branding ofte været er fremme, i de senere at Danmark år gået hen skal differentiere og blevet et must sig på service for mange

Læs mere

Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011

Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011 Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011 deltag i debatten på www.vejlesfremtid.dk Vejle vil Vækst Erhvervspolitisk forår i Vejle 2 Indledning Erhvervspolitisk forår i Vejle Vejle vil vækst og

Læs mere

SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER

SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER Miniguide SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER i samarbejde med lokale aktører og gæster Baseret på testprojekt af: Indhold #2 Sådan skaber du bedre eventoplevelser INDHOLD Kapitel 1 9 Før du går i gang.

Læs mere

OKTOBER 2014. Viden til tiden. Nyt om erhvervsudvikling og vækst fra Analyse og Erhvervsfremme, Teknologisk Institut.

OKTOBER 2014. Viden til tiden. Nyt om erhvervsudvikling og vækst fra Analyse og Erhvervsfremme, Teknologisk Institut. OKTOBER 2014 Viden til tiden Nyt om erhvervsudvikling og vækst fra Analyse og Erhvervsfremme, Teknologisk Institut. 2 OM ANALYSE OG ERHVERVSFREMME Center for Analyse og Erhvervsfremme beskæftiger 25 analytikere

Læs mere

Første Forrygende Frivillig Fredag INSPIRATIONSHÆFTE MED IDEER FRA 2011

Første Forrygende Frivillig Fredag INSPIRATIONSHÆFTE MED IDEER FRA 2011 Første Forrygende Frivillig Fredag INSPIRATIONSHÆFTE MED IDEER FRA 2011 FØRSTE FORRYGENDE FRIVILLIG FREDAG - Inspirationshæfte med ideer fra 2011 Tekst: Karina Ertmann Krammer, Jacob Bøgesvang og Sanne

Læs mere

Dansk Arkitektur Center. Evaluering af Dansk Arkitektur Center (DAC)

Dansk Arkitektur Center. Evaluering af Dansk Arkitektur Center (DAC) Dansk Arkitektur Center Evaluering af Dansk Arkitektur Center (DAC) Oktober 2009 Indhold 1 Indledning... 4 1.1 Evalueringens formål... 4 1.2 Læsevejledning... 5 1.3 Kort om DAC... 6 2 Konklusioner og anbefalinger...

Læs mere

Statusrapport for visionsprocessen. www.skive.dk. Skive Fjord med Krabbesholm Skov, foto Henrik Dalsgaard

Statusrapport for visionsprocessen. www.skive.dk. Skive Fjord med Krabbesholm Skov, foto Henrik Dalsgaard Statusrapport for visionsprocessen www.skive.dk Skive Fjord med Krabbesholm Skov, foto Henrik Dalsgaard Statusrapport for visionsprocessen Udarbejdet af: Kultur og Markedsføring Hanne Torp Brodersen Tlf.:

Læs mere

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events EVENTSAMARBEJDE I REBILD Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events Projektet Destinations-, organisationsog eventudvikling i Rebild Kommune Formålet med projektet Destinations-,

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

i Hovedstadsregionen Rapport fra Pilotprojekt

i Hovedstadsregionen Rapport fra Pilotprojekt Nyt samspil mellem erhvervsvirksomheder og kulturinstitutioner i Hovedstadsregionen Rapport fra Pilotprojekt Indhold Kultur og erhverv.............................................. 3 Projektet i hovedtræk..........................................

Læs mere

Erhvervspolitik UDKAST! Randers Kommune. - på vej mod Randers 2016

Erhvervspolitik UDKAST! Randers Kommune. - på vej mod Randers 2016 UDKAST! Erhvervspolitik - på vej mod Randers 2016 Randers Kommune En erhvervspolitik der rager op og rager os! - forord ved borgmester Henning Jensen-Nyhuus Et erhvervsliv i fortsat vækst er forudsætningen

Læs mere

Boost. undervisningen med turismefaglig viden. Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Vi investerer i din fremtid

Boost. undervisningen med turismefaglig viden. Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Vi investerer i din fremtid 1 Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi Boost undervisningen med turismefaglig viden DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid 2 Boost undervisningen

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

Der var en... der var to... 12.300 venter på fleksjob

Der var en... der var to... 12.300 venter på fleksjob Nr. 1 Maj 2007 1. årgang Der var en... der var to... 12.300 venter på fleksjob De tørre tal fra Beskæftigelsesministeriets Konjunktur og Arbejdsmarked fortæller at der i december 2006 var næsten 12.300

Læs mere

FREDERICIA. Kommune fokus. Fredericia Danmark C. Fredericia teaters produktion af. Kommune fokus FREDERICIA. Januar 2012. EuropaprEmiErE 04.10.

FREDERICIA. Kommune fokus. Fredericia Danmark C. Fredericia teaters produktion af. Kommune fokus FREDERICIA. Januar 2012. EuropaprEmiErE 04.10. Kommune fokus FREDERICIA Januar 2012 Kommune fokus FREDERICIA Fredericia Danmark C disney Fredericia teaters produktion af EuropaprEmiErE 04.10.2012 FREDERICIA Thomas Dalsgaard, koncerdirektør, DONG Energy.

Læs mere

LA21-Nyhedsbrevet. et er i luften igen! Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003

LA21-Nyhedsbrevet. et er i luften igen! Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003 Nyhedsbrev nr. 38 Maj 2003 LA21-Nyhedsbrevet et er i luften igen! Velkommen til det første nummer af det nye elektroniske LA21-Nyhedsbrev. Efter en længere pause samarbejder Miljøministeriet, Amtsrådsforeningen

Læs mere

Kulturarven - et aktiv

Kulturarven - et aktiv Kulturarven - et aktiv Anbefalinger fra fire kulturarvskommuner KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA titel kulturarven - et aktiv anbefalinger fra fire kulturarvskommuner udgiver kulturarvsstyrelsen og realdania

Læs mere

Naturvidenskabelig nytænkning

Naturvidenskabelig nytænkning Naturvidenskabelig nytænkning Naturvidenskabernes Hus P. E. Eriksensvej 1 8850 Bjerringbro kontakt@nvhus.dk www.nvhus.dk Visionen og Baggrunden Visionen : Vi vil skabe et attraktivt fysisk innovationsmiljø,

Læs mere

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana...

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... 1 udviklingsstrategi 2012 Indhold 2 2 4 5 6 10 14 18 22 26 30 32 34 35 Indledning Visionen Kommunens udfordringer De 6 strategiske indsatsområder

Læs mere

Beretning 2011. Side 1. Idrætsrådets beretning 2011. Version 1.0 22. januar 2012

Beretning 2011. Side 1. Idrætsrådets beretning 2011. Version 1.0 22. januar 2012 Beretning 2011 Version 1.0 22. januar 2012 Side 1 Idrætsrådet Silkeborg Kommune beretning 2011 Indledning Idrætsrådets arbejde har i 2011 været præget af, at den økonomiske krise også er begyndt at sætte

Læs mere

ELEVHÅNDBOG En. hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune

ELEVHÅNDBOG En. hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune ELEVHÅNDBOG En hjælp til dig som ny kontorelev i Viborg Kommune Indhold Uddannelsen....5 Vejledning... 11 Personalemæssige forhold...13 Praktiske oplysninger....17 Skoleophold....27 Videreuddannelse....31

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

NO.14 / 24. Mennesker og muligheder mødes. 04 / Slået hjem. 06 / Turisme. 15 / Syddanmark I TAL. 24 / Kolind og velfærden

NO.14 / 24. Mennesker og muligheder mødes. 04 / Slået hjem. 06 / Turisme. 15 / Syddanmark I TAL. 24 / Kolind og velfærden Mennesker og muligheder mødes FOKUS: TURISME NO.14 04 / Slået hjem 06 / Turisme 15 / Syddanmark I TAL 24 / Kolind og velfærden 28 / Fremtidsfabrikken på Fyn 30 / 75 mio. kr. i arbejde 34 / Trafikønsker

Læs mere

Erhvervspolitisk overblik

Erhvervspolitisk overblik Nr. 7 september 2009 Erhvervspolitisk overblik... Grøn IT er god økonomi... Sniffer sig frem til energibesparelser... Vi skal ikke kun have fokus på problemerne... Vi kan skaffe dig din næste kunde...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 Problemfelt 4 Problemformulering 5 Arbejdsspørgsmål 5 Projektstruktur 6 Afgrænsning 7 Samarbejdspartnere 8 Om Hjørring 9 Hjørring nu og i fremtiden

Læs mere