Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september oktober 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bhutan. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Bhutan med Nepal. 24. september - 11. oktober 2014"

Transkript

1 Kulturrejse Bhutan Eventyrlig rejse til Torden Dragens Land - Bhutan Det bhutanesiske liv som det leves i og udenfor klostrene Kathmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende naturoplevelser Mange foredrag og oplæg på rejsen af førende dansk tibetolog 18 dage 24. september oktober 2014 Carsten Cramon Gyden Brædstrup Brædstrup tel.:

2 Indledning Menneskers længsel efter lykke, opfyldelse og kærlighed er det, der får kulturer til at opstå og udfolde sig. Fremmede kulturer vækker vores opmærksomhed, så vi udover de nye impulser klarere kan se vores egen kulturs nuancer - og måske få kastet lys ind i tidligere dunkle og ubevidste områder. På denne unikke rejse ind i den buddhistiske kulturs helt centrale områder i Bhutan og Nepal har vi mulighed for at lade os bevæge af og opleve buddhismens måde at præge det menneskelige sind og sanser. Herigennem kan man opleve en væsensforskellig anden måde at erkende sig selv, de andre, omverdenen og det guddommelige på. Rejsen starter i Nepal, hvor vi oplever atmosfæren omkring de to vigtigste buddhistiske helligdomme, Boudanath og Swayambhunath stupaerne. Vi besøger tibetanske buddhistiske klostre og ser her, hvordan de fungerer i eksil. I Nepal vil vi også beskæftige os med den allesteds nærværende hinduistiske kultur. Vi tager herefter på en tidsrejse til Tordendragens rige - Bhutan, hvis smukke dale ved foden af Himalayas sneklædte tinder ubrudt har bevaret en årtusindgammel tibetansk-buddhistisk kultur med klosterfæstninger, templer, lama er og maskedanse, et eventyrligt møde med et folk og en livsform fra før verden gik af lave. Kom med på en rejse tilbage i tiden til Tordendragens rige. Bhutan er et af de meget få lande på kloden, der har været - og stadig er - beskyttet mod den påtrængende moderne kultur og turisme, kun forholdsvis få besøgende får adgang til det underfulde bjergland, bebygget af templer, klostre og fæstninger i en enestående arkitektonisk stil, som har været uændret gennem flere århundreder. Buddhismen kom til dalene syd for Himalaya i det syvende århundrede - da dalene var en fuldt integreret del af Tibet, med en etnisk tibetansk befolkning og tibetansk sprog. I mere end tusind år har Bhutan været domineret af den tibetansk buddhistiske kultur, der - med sin dybde, sin rige mystik og sine betagende ritualer, klostre, maskedans-festivaler, tempelfaner og rødklædte lamaer - har befolket og besmykket de smukke bhutanesiske dale ved foden af Himalayas sneklædte tinder. I 1600-tallet skilte Tordendragens rige sig ud fra Tibet og blev i de følgende fire århundreder styret af inkarnationerne af kloster-

3 Indledning fyrsten Shabdrung Rinpoche; parallelt til - men en mindre konkurrent til Dalai Lamaernes Tibet. Mens Tibet blev invaderet af den kinesiske Folkets Befrielseshær, lukkede Bhutan sig inde og gennemtvang ved lovgivning traditionelt byggeri, traditionelle klædedragter, forbud mod tv og senere internet og begrænsninger på turismen. Vi gennemfører en rejse hele vejen gennem Bhutans ufatteligt smukke dale, smykket af kloster-fæstninger, templer og klassiske gårdbygninger ved foden af bjerge, bevokset af vilde urskove med utæmmede vandfald, der nær vejen driver bedemøller. En oplevelse for livet. For at sikre os det fulde udbytte, af de mange fremmedartede indtryk vi skal møde, deltager Erik Meier Carlsen som faglig ekspert på rejsen, hvor han igennem en række foredrag og oplæg i bussen vil skabe et metarum for forståelse af de mange kulturudtryk der vil møde os. Erik er kendt som fhv. chefredaktør og politisk redaktør ved flere danske aviser og tidsskrifter og flittigt brugt tv-kommentator samt forfatter til 15 bøger om politik og buddhisme. Ved rejsens begyndelse vil Erik have fuldført sit cand. mag. studium i religionsvidenskab og tibetologi - og læser og skriver tibetansk. I 40 år har Erik været praktiserende buddhist og modtaget meget omfattende undervisning fra mere end et halvthundrede fremtrædende tibetanske lamaer, inklusive H. H. Dalai Lama og den bhutanesiske mester Namkhai Nyingpo Rinpoche. Erik har rejst flere gange i Bhutan.

4 Dag København - Kathmandu(fly - bus): Sidst på eftermiddagen flyver vi fra København Lufthavn med Qatar Airlines. Efter en kort mellemlanding i Qatars hovedstad Doha flyver vi videre til Kathmandu, hvor vi ankommer næste morgen. Kathmandu er 3 timer og 45 min foran os(sommertid). Vel ankommet til Kathmandu Lufthavn kører vi til vores hotel for de næste 4 overnatninger. Vi tager det med ro den første dag efter den lange rejse, men sidst på eftermiddagen mødes vi i hotellets foredragssal, hvor vi vil starte med en præsentationsrunde, hvorefter Erik Meier Carlsen vil starte sin foredragsrække på rejsen med en kort introduktion til Nepals historie, fællestræk og forskelle mellem hinduisme og buddhisme samt det unikke newari samfund.

5 Dag 3 Kathmandudalen(bus): I dag skal vi besøge byerne Bungamati, Khokana og Patan i Kathmandudalen. Bungamati og Khokana landsbyerne er klassiske newari samfund fra det 16. årh. Her står tiden stille. De udgør dele af Lalitpur-distriktet. Lalitpur er det gamle navn for Patan, som menes at være grundlagt i det tredje århundrede før vor tid, under det såkaldte Kirat dynasti. I det sydende liv i Patan oplever vi de fire smukke stupaer i byens fire retninger. De siges at være opført af Kong Ashoka(2. årh. f. Kr.), den berømte indiske konge som bidrog væsentligt til spredningen af buddhismen i Indien. Vi finder et væld af buddhistiske og hinduistiske templer i Patan som også huser de dygtigste håndværkere, træskærere, sølv- og guldsmede samt statuemagere o.s.v.

6 Dag 4 Kathmandudalen(bus): I dag vil Erik efter morgenmaden give en introduktion til Bhutans historie samt nuværende politiske situation, således at vi i morgen er velforberedte til vort møde med den bhutanesiske kultur. Men inden vi når til Bhutan har vi endnu en spændende dag i krydsfeltet imellem den hinduistiske og buddhistiske kultur i Kathmandu. Swayambhu-stupaen kendes også som abetemplet, idet hele den skovklædte høj hvorpå stupaen ligger vrimler med aber. Højen siges at have været en ø, i tiden før Manjushri med sit sværd drænede søen. Det siges at Kong Ashoka besøgte stedet for mere end 2000 år siden. Inskriptioner viser at tempelbyggeriet var i gang i det fjerde årh. e. Kr. Der er en betagende udsigt ud over Kathmandudalen fra stupa-platformen. Vi fortsætter til Pharping, som er en lille newari landsby ca. 20 km syd for Kathmandu. Her findes en meget vigtig buddhistisk hule, hvor Guru Rinpoche - Padmasambhava, som bragte buddhismen til både Tibet og Bhutan, ifølge skrifterne har mediteret. I nærheden findes adskillige nyere buddhistiske templer og et tempel fra det 17.årh. for den tantriske guinde Vajra Yogini. De, som ønsker det, kan nu fortsætte til det hinduistiske tempel Dakshinkali, som er berømt eller berygtet for de dyreofringer, man her fortsat giver den blodtørstige gudinde Kali.

7 Dag 5 Kathmandudalen(bus): Efter morgenmaden mødes vi i hotellets foredragssal, hvor Erik vil holde et foredrag om den tibetanske buddhisme i Bhutan. Herefter besøges Bhaktapur Durbar Square, Pashupatinath templet og Boudhanath stupaen. En dag hvor vi har mulighed for at opleve forskelle og ligheder mellem den hinduistiske og buddhistiske vej. Bhaktapur, den nu restaurerede middelalderby, var Kathmandudalens hovedstad helt tilbage fra 900-tallet. Ved kong Yaksa Mellas død i 1482 blev hans rige delt mellem tre sønner og en datter med hovedbyerne: Kathmandu, Patan, Bhaktapur og Banepa. På dette tidspunkt var der meget stor rigdom i Kathmandu- dalen, ikke mindst pga. handlen med Tibet. Denne rigdom kom bl.a. til udtryk i sønnernes indbyrdes rivaliering på det arkitektoniske og kunstneriske område. Dette vil vi komme til at opleve i de tre hovedbyers Dubar Square(kongepalads pladsen) på dag 3, 5 og 17. Pashupatinath templet er det vigtigste hindutempel i Nepal og samtidig et af de vigtigste hindutempler i det hele taget, hvilket tiltrækker mange pilgrimme og hellige sadhuer fra Indien. Ved Bagmati flodens bredder foretages de sidste dødsritualer hvorefter afdøde hinduer brændes her ligesom i Varanasi ved Ganges floden. Boudhanath stupa er den største stupa i Nepal og en af de største i verden. Den dateres til det 6. årh., men dens nuværende udformning stammer sandsynligvis fra det 14. årh. Stupaen udgør et vigtigt spirituelt centrum for Nepals buddhister, i særdeleshed tibetanerne som er flygtet fra Tibet til Nepal i løbet af de sidste 60 år. I området omkring stupaen findes mange tibetansk buddhistiske klostre.

8 Dag 6-1 Kathmandu - Paro i Bhutan(bus - fly - bus): Efter morgenmaden kører vi til Kathmandu Lufthavn. Vi flyver med det bhutanesiske luftfartsselskab DRUKAIR fra Kathmandu ved 9-tiden(lokal tid) og er i Paro Lufthavn i Bhutan ved 10-tiden(lokal tid). Bhutan er 15 minutter foran Nepal og fire timer foran Danmark(sommertid). Flyvetiden er en god time, men sikken en time. Vi flyver langs med Himmalayas sneklædte bjerge tæt forbi Mt. Everest og har på hele turen i klart vejr verdens flotteste natursceneri lige udenfor vinduerne. Paro er Bhutans vestligste by og som i hele Bhutan er langt hovedparten af alle bygninger holdt i traditionel arkitektur, som har domineret landet i århundreder. Hvidkalkede huse med let skrånende tage samler sig i klynger. Byen rummer et af de ældste templer i Bhutan - Kyichu Lhakhang(på tibetansk: lhakhang= gudehus ). Ifølge legenden blev templet bygget af den tibetanske konge Songsten Gampo i det syvende århundrede, som et af de 108 templer, der overalt i det tibetanske kulturområde blev anlagt for at undertvinge dæmoner. Templet siges at være blevet besøgt af Guru Rinpoche eller som han også kaldes Guru Padmasambhava, der bragte den tantriske buddhisme til Tibet og Bhutan i det ottende århundrede. Efter indlogering på vores hotel i Paro besøger vi Kyichu Lhakhang.

9 Dag 6-2 Senere på dagen besøger vi Rinpung Dzong også kaldet Paro Dzong, som sandsynligvis er Bhutan s bedst kendte og mest ikoniske dzong. En dzong er en klosterfæstning, som var et knudepunkt i Bhutans politiske og religiøse infrastruktur. I hver af Bhutans dale var der en dzong, som var beboet af den lokale hersker, dzong-pön, den administrative stab og munkeforsamlingen. Dzong erne er imponerende, ofte komplekse bygningsværker af stor skønhed, og rummer administrative kontorer og mødelokaler, templer og tempelgårde til rituelt brug.

10 Dag 6-3 Paro-dalens dominerende dzong, Rinpung Dzong, hvis navn oversættes til Juvel-bunkens Fæstning, blev bygget i 1644 af Shabdrung Ngawang Namgyal, der samlede Bhutans dale og for første gang etablerede Tordendragens rige som en selvstændig stat, adskilt fra resten af Tibet. Fortet fik en nøglerolle i de efterfølgende årtiers kampe mod invaderende tibetanske hære. Overnatning Paro m.o.h. Som det ses ovenfor overnatter vi i meters højde, så der ikke bliver problemer med højdesyge. Alle overnatninger i Bhutan foregår under meter og da Kathmandu ligger i meters højde gælder det for hele rejsen, at højdesyge.i værste fald kun vil forekomme med milde symptomer.

11 Dag 7 Paro - Thimphu(bus - 53 km.): Efter morgenmaden kører vi mod Thimphu, Bhutans hovedstad. På vejen besøger vi en landarbejder familie og får et lille indblik i deres hverdag. Herefter fortsætter vi til Thimphu, hvor vi skal besøge den imponerende regeringsbygning Tashichö dzong. Tusinder af mennesker vil samles i dzong ens tempelgård for at overvære de traditionelle maskedanse(tib: cham), som afholdes i de forskellige dzong er en eller to gange årligt. I Thimphu vil vi se dele af ritualet Thimphu Drubchen, hvor drubchen er betegnelsen på et intensivt tantrisk ritual, som munke og lama er udfører i tempelhallen gennem flere dage, inden de således opvakte og inspirerede ifører sig masker og optræder for et engageret publikum med hellige danse, der belyser buddhismens lære og magiske opgør med dæmoner. Senere besøger vi Kuensel Phodrang Det Altoplysende Palads, som er verdens største siddende buddha-statue, 51 meter høj. Statuen overskuer, højt oppe fra en bjergside, Thimphu og hele dalen, hvori hovedstaden ligger. Statuen er indrettet med et tempel i dens indre og fra en omkringliggende park er der udsigt over hele dalen. Om aftenen besøger vi den storslåede Nationale Minde Stupa, bygget til minde om Bhutans tredje konge H. M. Jigme Dorji Wangchuk, der kaldes det moderne Bhutans fader. En stupa eller chorten er oprindeligt et buddhistisk gravmæle, den særprægede, karakteristiske form repræsenterer de fem elementer og de tretten trin på vejen til fuld oplysning. Mindestupa en er indrettet efter anvisninger fra den store tibetanske mester Dudjom Rinpoche, der indtil sin død for tyve år siden, var guru for Bhutans kongefamilie. De farvestrålende vægmalerier viser blandt andet de hundrede fredelige og vrede guddomme kendt fra Den Tibetanske Dødebog. Overnatning Thimpu m.o.h.

12 Dag 8-1 Thimphu(bus): Vi er hele dagen i Thimphu. Vi starter med at besøge National Institute Zorig Chusum, som er uddannelsessted for traditionel kunst og kunsthåndværk ifølge udtryksformer, der blev indført af den bhutanesiske kultur-hero og skattefinder (tertön) Pema Lingpa i det 15. århundrede. Tibetansk kultur rummer den særlige tradition for skjulte skatte (terma), der hentes frem af udvalgte buddhistiske mestre, som har fået mandat af fortidens største mestre til at genfinde tekster og kunstgenstande, der har særlig inspiration og forklaringskraft til den tid, som skattefindertertön en lever i. Pema Lingpa er blandt de fem konge-tertöns, der er de mest fremtrædende blandt Tibets mange hundrede skatte-findere. I Zorig Chusum Instituttet bliver de traditionelle udtryksformer givet videre til mester-håndværkere og kunstnere til hver ny generation. Bhutans markante kultur-arv præger landet i meget højere grad end det er tilfældet med vores og andre landes kulturelle arv. Instituttet blev stiftet af regeringen i 1971 og underviser unge i 13 traditionelle kunst- og håndværks-former, blandt andet maleri, broderi, kaligrafi, skulpturer og træsnit. Herefter besøger vi Det Nationale Institut for Traditionel Medicin, der er lokaliseret på en bjergtop over Zorig Chusum og Bhutans Nationalbibliotek. Her blev et oprindeligt apotek åbnet den 28. juni 1968, bemandet af doktorer, som var trænet i Tibet. Apoteket blev senere omdøbt til Institute of Traditional Medicine Services (ITMS). Traditionel medicin i Bhutan daterer sig tilbage til det 17. århundrede til Shabdrung Nagwang Namgyal s tid. Bhutanesisk traditionel medicin har rødder i Tibet, men har udviklet en selvstændig form. Instituttet producerer medicin i laboratorier fra mineraler, dele af dyr, dyrebare metaller, juveler og planter. Over 40,000 patienter behandles årligt i hospitalet.

13 Dag 8-2 Efter frokost besøger vi Folkearvens Museum, som blev åbnet for den almindelige befolkning i Dets kultur-skatte og den rige bhutanesiske arv giver en umiddelbar indsigt i den bhutanesiske folkesjæl. Museet huses i en kopi af et traditionelt bhutanesisk hus, og gør det muligt at opleve et levende museum, der viser den landlige bondekultur, som eksisterer i Bhutan i dag, næsten uændret gennem tusind år. Et andet vigtigt museum, der også åbnede sine døre i 2001, er Bhutan s Nationale Textil Museum. Under en tur til dette museum vil vi få en tæt og personlig oplevelse af vævning som en levende national kunst. Sent på eftermiddagen vil vi blive kørt ned til weekend-marked, som stærkt kan anbefales rejsende, der ønsker at opleve den lokale bhutanesiske livsstil. Weekend-marked ligger i et sæt af boder på begge sider af Wang Chhu floden. Markedet er hovedsagelig landmændenes marked, hvor leverandører fra hele regionen hver uge begynder at ankomme torsdag aften og bor på markedet indtil søndag. Her kan man se velbeslåede overklasse-bhutanesere mase sig frem i konkurrence med almindelige folk for at få de friskeste råvarer i regionen. Afhængig af sæsonen vil vi finde frugt og grønt i stor mangfoldighed. Det mest slående træk ved markedet er de utallige chilli-frugter, der findes i både frisk og tørret form i et enormt antal, da de er en hovedbestandel af de fleste bhutaneseres diæt.. Tværs over floden på den vestlige bred findes Kundeling Bazaam, der huser en samling boder, som tilbyder tekstiler, klædninger og håndværk. Overnatning Thimphu m.o.h.

14 Dag 9-1 Thimphu - Punakha - Wangduephodrang(bus - 90 km): Efter morgenmaden kører vi mod Wangduephodrang, men først besøger vi en af Bhutans ældste dzong er, Simthoka Dzong, fem kilometer syd for Thimphu. Dzong ens officielle navn Sangak Zabdon Phodrang kan oversættes til De Hemmelige Mantraers Dybe Menings Palads. Simthoka Dzong siges at være den første dzong bygget af den legendariske Shabdrung Ngawang. Fæstningen blev bygget i Dzong en er i dag hjemsted for instituttet for sprog- og kultur studier, hvor både munke og lægmænd undervises. Dzong en er anbragt meget strategisk på et punkt, hvor den kan beskytte hele Thimphu-dalen, og dalen der fører frem til Dochu La passet (3,115 m), hvorover vejen til det østlige Bhutan

15 Dag 9-2 går. Vi stopper og spiser frokost ved Dochu La passet, hvor man på solskinsdage kan få et betagende syn af Himalayas sneklædte bjergtinder. Passet ligger omkring 30 kilometer fra hovedstaden Thimphu på vejen til Punakha. Senere vil vi køre til Punakha Dzong, som ligger på en smal ø, der deler floden Puna Tsang Chu, der senere på sin vej mod syd flyder ud i den mægtige Brahmaputra. Punakha Dzong blev bygget af Shabdrung Rinpoche i 1638, og er den næststørste og næstældste dzong i Bhutan, og var indtil midt i det 20. århundrede Bhutans regeringsby. Dzong en rummer de mest hellige relikvier for Drugpa Kagyud-skolen, den gren af den tibetanske buddhisme, der helt dominerer Bhutan og har status som stats-religion. Punakha Dzong rummer også de jor-diske rester af Shabdrung Rinpoche, som var en forsmået leder af Drukpa Kagyud-sekten i Tibet og derfor tog sin tilflugt i Bhutan, hvis isolerede dzong er, templer og klostre han samlede under sin ledelse, og succesfuldt sikrede sin egen og landets selvbestemmelse gennem blodige opgør med (det øvrige) Tibet. Også de jordiske rester af Bhutans kultur-hero, tertön Pema Lingpa, rummes i dzong en. Punakha Dzong var regeringssæde i Bhutan indtil 1955 og rummer stadig Bhutans vigtigste munkeforsamling og den nationale religiøse leder Je Khenpo. Efter besøget i Punakha fortsætter vi til Wangdue. Overnatning Wangduephodrang m.o.h.

16 Dag 10 Wangduephodrang - Trongsa(bus km): Efter morgenmaden skal vi deltage i Wangduephodrangs Tshechu festival, som er en af Bhutans mest populære maskedans-festivaller, hvor munke i klassiske, spraglede brokade-dragter opfører buddhistiske myter og legender og udfører rituelle ofringer og exorcisme. Også den lokale befolkning, der kommer som tilskuere, er klædt i deres fineste dragter. Dansene opføres kun én gang om året - festivallen varer 3-4 dage, og i den tid er gigantiske religiøse applikerede tempel-faner - thongdrel - ophængt på klostermurene til skue for alle. Vi deltager i festlighederne på festivallens sidste dag, som ofte er den mest intense. Efter frokost kører vi imod Gangteng for at besøge Gangteng klosteret, som er et vigtigt kloster/tempel, der er knyttet til nyingmapa-skolen indenfor den tibetanske buddhisme. Gangteng klosteret er placeret i den maleriske Phobjikha dal, som også er kendt for at være vinter-hjemsted for de sjældne sorthalsede tibetanske traner. Klosteret blev oprettet i 1613 af den første Gangteng Rinpoche, Peling Gyalse Rinpoche, barnebarn af tertön Pema Lingpa den store skatte-finder. Ifølge en beretning forudsagde tertön Pema Lingpa under et besøg i Phobjikha dalen, at en dag ville hans efterkommere opføre et kloster på bakkerne omkring dalen og gøre det til sæde for Peling traditionen. Klostrets nuværende leder, den niende Gangteng Rinpoche, Künzang Pema Namgyal, er en højt respekteret buddhistisk mester, der har mange elever i Europa og USA. Det herskende dynasti i Bhutan regnes for efterkommere af den store tertön Pema Lingpa. Efter besøget i Gangteng klosteret kører vi videre mod Trongsa for overnatning. På vejen passerer vi Pele La passet(3.392 m). Hvis vejret er klart kan man herfra se Himalayas høje bjergtinder, f.eks. Jomolhari(7.219 m). Overnatning Trongsa m.o.h.

17 Dag 11 Trongsa - Bumthang(bus - 67 km): Efter morgenmaden besøger vi Trongsa Dzong, en af de største og mest imponerende dzong er i hele Bhutan. Den er beliggende på en klippe med udsigt over Mangde Chu flodens slugt. Dzong en blev bygget på det sted, hvor et tempel var blevet bygget i 1543 af en Drukpa lama. Denne enorme fæstning i mange niveauer består af en række gårde og gange, der er bygget langs højderyggen. Der er 25 templer placeret inden for rammerne af dzong en, de fleste af disse templer er dedikeret til guddommelige former, som er vigtige i tantrisk buddhisme. En fem dage lang Trongsa Tsechu festival bliver organiseret i dzong ens nordlige gård hvert år i december eller januar måned. Festivalen fejrer buddhismen triumf over onde kræfter. Det mest slående træk ved festivalen er de maskerede dansere og afsløringen af et kæmpe thangkha-maleri af Guru Rinpoche og andre hellige guder. Efter besøget på Treongsa Dzong fortsætter vi mod Bumthang. På vejen passerer vi to pas - Yutong La(3.425 m) og Kiki La(2.900 m). Vel ankommet til Bumthang vil vi tjekke ind på hotellet, og senere på dagen vil vi være vidne til den sidste dag i festival en Tamshing Phala Chöpa, som afholdes i Tamshing Klostret, som tilhører nyingma sekten og følger Pelling-traditionen fra Pema Lingpa. Tamshing Templet i Bumthang-dalen hyldes for sin kulturelle betydning, mission og direkte forbindelse til den buddhistiske bhutanesiske helgen Pema Lingpa. Tamshing ledes af den ærværdige Lhalung Sungtrul Rinpoche, den 11. inkarnation af Pema Lingpa. Klosteret blev bygget i 1501 af Pema Lingpa. Overnatning Bumthang m.o.h.

18 Dag 12-1 Bumthang(bus): Vi besøger først på dagen Kurje Lhakhang, som er et kloster i Bumthang dalen. Kurje Lhakhang tempelkomplekset nås ved en 30 minutters vandretur fra Jambä Lhakhang templet. Ifølge legenden blev kongen af Bumthang, Sendhu Raja, meget syg og inviterede Guru Padmasambhava for at få en kur for sin lidelse. Guru Padmasambhava opdagede, at sygdommen var forårsaget af ondsindede, lokale guder, herunder dæmonen Sheling Karpo. I vrede jog Guru Padmasambhava dæmonerne bort til en fjern hule og sad derefter i fordybelse i tre måneder, hvorved han forløste den taknemmelige konge fra hans dårligdomme. Guru ens krop efterlod et aftryk i klippevæggen i hulen, så det kan tjene som en påmindelse til alle onde væsener om hans vrede. Kurje Lhakhang Tempel-komplekset består af 3 store templer og omkringliggende stupa er eller chöten s. Det vigtigste tempel blev bygget i 1652 af Minjur Tempa den daværende pönlop eller fyrste i Trongsa. Et andet tempel blev bygget af den første konge af Bhutan Hans Majestæt Ugyen Wangchuk i 1900 og den tredje og sidste blev bygget under protektion af dronningemoderen Ashi Kesang Wangmo Wangchuk i 1990 erne. 108 chöten s blev også bygget langs tempel-komplekset. Denne lhakhang(gudehus) er også det sidste hvilested for de første tre konger i Bhutan. Ifølge legenden er cypres-træet, der er placeret foran det første tempel, en udløber fra Guru Rinpoche s vandrestav, som også har en dyb forbindelse med legenden om tertön Pema Lingpa

19 Dag 12-2 Hen på eftermiddagen besøger vi Namkhai Nyingpo Gön, som ligger på en bakke lige øst for byen Jakar, det administrative centrum for Bumthang distriktet. Klosteret blev grundlagt i 1970 og er hjemsted for omkring 300 munke, der praktiserer og studerer nyingmapa buddhisme. Bedesalen i klostret indeholder imponerende statuer af Guru Padmasambhava, Chenresig(inkarnationen af buddhaernes medfølelse) og Sakyamuni(den historiske buddha). Klostret er bygget til den nuværende inkarnation af en af nyingmapa-traditionens største mestre Namkhai Nyingpo, hvis inkarnationer har holdt til på Khachu-klostret i Tibet, i Lhodragdalen lige på den anden side af Himalaya s bjerge. Den nuværende inkarnation er af bhutanesisk herkomst og er blevet en meget betydelig mester i den tibetanske buddhisme. Vi besøger Namkhai Nyingpo Gön klosteret sidst på eftermiddagen mellem 16 og 18, hvor vi kan overvære en ritualiseret debat imellem munkene, som alle deltager meget højrøstet og engageret. Der er tale om en debat om deres teologiske overbevisninger, idet de klapper hænder højlydt, råber og stamper for at intimidere og overbevise modparten. Overnatning Bumthang m.o.h.

20 Dag 13 Bumthang-Mongar(bus km): Tidligt om morgenen vil vi køre i retning af Mongar, hvor vi vil besøge Mongar Dzong, som blev bygget i 1930 i et design, der menes inspireret af Lamai Gön i Bumthang. Byggeriet af denne dzong blev afsluttet på et år. Dzong en skulle huse det administrative hovedkvarter for distriktet og distriktets munkeforsamling. Dzong en huser også artefakter fra den gamle historiske Dzong foruden andre relikvier. Mongar Dzong er et perfekt eksempel på, hvordan traditionel bhutanske arkitektur fortsat trives i moderne tid. Inden vi når til Mongar vil vi have tilbagelagt tre høje bjergpas - Sheytang La, Wangthang La og Thrumseng La(3.554 m. - Bhutans højeste). Fra Thrumseng La er der i klart vejr en flot udsigt til bjergene i Øst-Bhutan. Overnatning Mongar m.o.h.

21 Dag 14-1 Mongar - Drametse - Trashigang(bus - 93 km): Efter morgenmaden vil vi køre i retning af Tashigang og her vil vi besøge Tashigang Dzong, som er et center i det fjerne Øst-Bhutan, der for ikke længe siden var meget isoleret og som i endnu højere grad end resten af landet var afskærmet for moderne kultur. Her møder man stadig landskaber, bebyggelser og livsformer som er næsten uberørt af århundredernes gang. De færreste turistrejser når helt ud til denne østligste del af Bhutan. Tashigang byen, på bjergskråning over Gamri Chu floden, var engang centrum for en blomstrende handel med nabolandet Tibet i nord. Det er nu krydset af øst-vest-vejen, en af de store arterier i landet, med vejforbindelser til Samdrup Jongkhar og derefter ind i den nordøstlige indiske delstat Assam. Byen er også den primære markedsplads for de semi-nomadiske folk i Merak og Sakteng, der er kendt for deres attraktive kostumer og deres måde at klæde sig på, smukt og unikt. Tashigang Dzong er placeret på toppen af et bjerg og overskuer Dangme Chu floden, der løber langs foden af bjerget. Tashigang Dzong anses for at være en af de bedst strategisk placerede dzong er i hele Bhutan. Grundlæggelsen af dzong en er nært forbundet med profetier af Shabdrung Ngawang Namgyal og hans stræben efter at konsolidere sin magt og kontrol over det østlige Bhutan. Da dzong en blev afsluttet i 1659 af Chögyal Minjur Tempa, var der en serie af mini dzong er kaldt dzong chungs omkring de vigtigste dzong er. Disse dzong chungs var en væsentlig del af dzong ens forsvarslinje mod angriberne, desværre eksisterer ingen af disse dzong chungs i dag.

22 Dag 14-2 Gennem årene modstod Tashigang dzong mange tibetanske invasioner og blev kendt som en himmel-dzong. Ifølge en lokal legende, faldt tibetanske tropper ned fra bjergene, når de så dzong en langvejs fra og sagde: Tashigang Dzong er ikke en himmel dzong, men en afgrunds dzong, men da de nåede bredden af Dangme Chu-floden og kiggede op og så den uigennemtrængelige dzong højt oppe, blev de enige om, at det virkelig er et himmel-dzong. De blev alle enige om, at de ikke på nogen mulig måde kunne erobre denne dzong og flygtede tilbage til Tibet. I 1936 blev dzong en udvidet af dzong-pön Dopola(herskeren i dzongen). Han byggede en stor statue af Guru Rinpoche og byggede også et tempel, dedikeret til statuen. Drametse kloster blev grundlagt af Ani Choeten Zangmo, Pema Lingpa s barnebarn, som flygtede fra Bumthang for at undgå den lokale konges frieri. Hun flygtede mod øst og da hun fandt et sted ideelt til meditation og anden praksis kaldte hun det Drametse, som betyder Højen, hvor der ingen fjender er. Ani Choeten Zangmo s kudung(jordiske rester) er bevaret i klosteret, som dets mest dyrebare relikvium. Den berømte Trommernes maskedans fra Draketse, som udspiller sig to gange om året, er på Unesco s verdensarvsliste. Overnatning Trashigang m.o.h.

23 Dag 15 Trashigang - landsbybesøg(bus): Efter morgenmaden besøger vi først de to landsbyer Radhi og Phongmey, der ligger omkring 24 km. fra Trashigang by. På vejen til Radhi-Phongmey dalen vil vi se smukke naturscenerier og have en fantastisk udsigt til Tashigang dzong, som majestætisk overskygger Gamri Chu floden. I dalen produceres fremragende ris - den bedste i Bhutan. Gårdene er spredt blandt rismarkerne og omgivet med appelsin- og banantræer. Vi vil også se landsbykvinder væve det fantastiske rå silkestof. Radhi er berømt for deres silkestof og tekstiler i hele Bhutan. I Phongmey stopper vejen mod øst, videre herfra er der kun trekking-muligheder. Fra Radhi går en markvej til Bartsham og Bidung landsbyerne. Køreturen vil tage omkring to timer. Turen til disse landsbyer vil give os en enestående udsigt over dalen, hvor landsbyer og stuehuse pryder rismarkerne. Vi vil besøge de to templer Bartsham Chador Lhakhang og Bidung Lhakhang. Frokost vil blive arrangeret i Bidung i en af bøndernes huse. Overnatning Trashigang m.o.h.

24 Dag 16-1 Trashigang-Paro(bus - fly - bus): Efter morgenmad bliver vi kørt til Yongphulla lufthavnen, for at flyve tilbage til Paro. Dennne tilbagerejse giver os mulighed for at genopleve Bhutan denne gang fra øst til vest i fugleperspektiv. Vel ankommet til Paro vil vi begive os på vandretur til Taktshang Klostret, også kendt som Tigerens Rede. Hængende usikkert og magisk fra en temmelig stejl klippe er Taktshang Klostret et monument som er en ægte stolthed for den bhutanesiske nation. Det trodser arkitektoniske principper og overrasker turister fra hele verden. Det er et betagende syn at skue. Taktshang er bredt anerkendt som et af Bhutans vigtigste monumenter i spirituel betydning. Dens historie er dybt forbundet med besøget af Guru Padmasambhava, den elskede helgen fra Kashmir, der kom til Bhutan i det 8. århundrede. Hulen, som klosteret er bygget uden om, blev kaldt Taktshang efter at Guru Rinpoche fløj ind i hulen fra Kurtö Singe Dzong i det østlige Bhutan, mens han red på en gravid hun-tiger. Da han landede i hulen, antog han den vrede form af Guru Dorji Drolo, der betragtes som en af de otte manifestationer af Guru Rinpoche, for at uddrive dæmonerne. Adskillige helgener har brugt denne helligdom, som et sted at bede og fordybe sig i ensomhed. Klosteret blev bygget i 1692 af Gyalse Tenzin Rabgaye, der siges at være en reinkarnation af Guru Rinpoche.

Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage 10. - 29. oktober 2011

Nepal - Tibet. Kulturrejse. Rundrejse i det buddhistiske Nepal og Tibet. 20 dage 10. - 29. oktober 2011 Kulturrejse Nepal - Tibet Eventyrlig rejse på verdens tag ved foden af Mt. Everest Det tibetanske liv som det leves i og udenfor klostrene Katmandus heksekedel af fremmedartede livsudtryk Bjergtagende

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Klosterbesøg i Bhutan

Klosterbesøg i Bhutan Klosterbesøg i Bhutan Rejsen starter i det vestlige Bhutan med højdepunkter som klostret Tiger s Nest, fantastiske naturoplevelser og den charmerende hovedstad, Thimphu. Derefter går turen af snoede veje

Læs mere

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier

NEPAL BAG FACADEN. 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier NEPAL BAG FACADEN rejs med fagfæller til det eventyrlige bjergrige 12 dage med Nepalekspert Rikke Former, arkæolog og cand. mag. i Sydasienstudier Afrejse: d. 30. september - 11. oktober 2013 Pris: kr.

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der kommer helt tæt på den nepalesiske kultur

Læs mere

HIMALAYAS HORISONTER

HIMALAYAS HORISONTER en rundrejse i eventyrlige Nepal skræddersyet til Folkeskolens læsere Svimlende bjerglandskaber, religiøs mystik og stemningsfulde templer i Kathmandu. Få en oplevelse for livet på denne rundrejse, der

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Himalaya-kongeriget Bhutan ligger i det sydøstlige Himalaya. Her snor vejene sig gennem frodige dale, langs brusende floder, over bjergpas med udsigt

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder Malerejse til eventyrlige Udaipur - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder AFREJSE: d. 12. - 20. oktober 2015 & d. 8. - 16. februar 2016-9 dage Malerejse til eventyrlige Udaipur

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu

med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu Rejsenr.: 221-2015 Indien med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu 3.1-14.1 2015 En meget anderledes rejse i 2015! Det er en form for studierejse uden luksus. Veje og gader er ujævne, og vi skal

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

MANDEREJSE PYRENÆERNE

MANDEREJSE PYRENÆERNE 7 E. 23. - 29. MAJ 2015 MANDEREJSE PYRENÆERNE VANDRETUR FOR MÆND MED EVENTYRER OG PSYKOTERAPEUT HANS ERIK RASMUSSEN AFSKED UDFORDRING UDSYN MÅLRETTETHED OVERSKRIDE GRÆNSER INDLEVELSE HJEMKOMST Indhold

Læs mere

En ganske særlig FORDYBELSES REJSE BHUTAN i 17 dage - for psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, læger, sygeplejersker og andre...

En ganske særlig FORDYBELSES REJSE BHUTAN i 17 dage - for psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, læger, sygeplejersker og andre... En ganske særlig FORDYBELSES REJSE BHUTAN i 17 dage - for psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, læger, sygeplejersker og andre... 1 FORDYBELSESREJSE TIL BHUTAN i 17 dage 22. marts -7. april 2013 + intro-weekend

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Kulturrejse til Indien & Nepal

Kulturrejse til Indien & Nepal Grupperejse: Kulturrejse til Indien & Nepal efteråret 2008 TorbenBoesen-gruppen - 24. oktober 9. november 2008 17 dage / 16 nætter med 15 overnatninger i hotel el. teahouse En ekstraordinær kulturrejse

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord 15-dages oplevelsestur til Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien 25. maj - 8.juni 2016 på rejsen 14. - 16. marts 2016 på højskolen Rundrejse til

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Syd for Everest. 11 dages klassisk rundrejse i det charmerende Nepal Udrejser med flyselskabet Gulf Air. Rejse til NEPAL med

Syd for Everest. 11 dages klassisk rundrejse i det charmerende Nepal Udrejser med flyselskabet Gulf Air. Rejse til NEPAL med 11 dages klassisk rundrejse i det charmerende Nepal Udrejser med flyselskabet Gulf Air Rejse til NEPAL med 2 Syd for Everest 11 dages klassisk rundrejse i det charmerende Nepal Kathmandu - Bandipur - Chitwan

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

DEN DANSKE TROPEKOLONI TRANKEBAR OG SYDØSTINDIEN VINTERFERIEN 2015-11 dage

DEN DANSKE TROPEKOLONI TRANKEBAR OG SYDØSTINDIEN VINTERFERIEN 2015-11 dage DEN DANSKE TROPEKOLONI TRANKEBAR OG SYDØSTINDIEN VINTERFERIEN 2015-11 dage Afrejse: Uge 7: d. 5. - 15. februar 2015 Med rejseleder Lise Kloch, antropolog og Indienekspert DEN DANSKE TROPEKOLONI TRANKEBAR

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere YOGA RETREAT MAROKKO 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015 Læs mere Tag med på luksus Yoga retreat til eventyrlige Marrakech og området i de smukke Atlasbjerge Velkommen

Læs mere

Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012

Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012 Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012 Denne udsøgte rejse vil åbne dit hjerte og sind til det autentiske møde med Egyptens folk, levestil, magi, kraft og ørkenens

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Det hellige land - Tre religioner - To folk

Det hellige land - Tre religioner - To folk Det hellige land - Tre religioner - To folk -studietur på begge sider af en mur 29. september 9. oktober 2015 Rejseledere: Lektor Peter Lodberg og pastor Leif Vestergaard Det hellige land har gennem århundreder

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

SOMMER PÅ VERDENS TAG

SOMMER PÅ VERDENS TAG SOMMER PÅ VERDENS TAG 13 dages eventyrlig rundrejse i Ladakh og besøg ved Taj Mahal Afrejse: juni-september Pris per person ved 2/4 personer: DKK 14.900/14.200 Farvestrålende bedeflag, brusende smeltevandsfloder

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER THAILAND & BALI

DANSK STUDIE CENTER THAILAND & BALI DANSK STUDIE CENTER THAILAND & BALI Højskole i udlandet NYHED I 2013! C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret sig i højskoleophold i udlandet til

Læs mere

TO REJSER I ÉN - LILLE TIBET, TAJ MAHAL & HINDUERNES HELLIGSTE BY VARANASI

TO REJSER I ÉN - LILLE TIBET, TAJ MAHAL & HINDUERNES HELLIGSTE BY VARANASI TO REJSER I ÉN - LILLE TIBET, TAJ MAHAL & HINDUERNES HELLIGSTE BY VARANASI Afrejse: juni-september - 16 dage Pris per person ved hhv. 2/4 personer: kr. 17.900/kr. 17.500 TO REJSER I ÉN - LILLE TIBET, TAJ

Læs mere

Tibet: Over alle bjerge til Lhasa

Tibet: Over alle bjerge til Lhasa Tibet: Over alle bjerge til Lhasa Kultur rejse over alle bjerge til Lhasa med Potala paladset, Everest base camp og det tibetanske høj plateau Tibet - Verdens tag - jordens største høj plateau, og et land

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER PERU, CUBA & COSTA RICA

DANSK STUDIE CENTER PERU, CUBA & COSTA RICA DANSK STUDIE CENTER PERU, CUBA & COSTA RICA Højskole i udlandet NYHED I 2012! C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret sig i højskoleophold i udlandet

Læs mere

7.10-22.10 2015 Korskærvej 25 7000 Fredericia Tlf.: 7592 2022 fxr@felixrejser.dk www.felixrejser.dk

7.10-22.10 2015 Korskærvej 25 7000 Fredericia Tlf.: 7592 2022 fxr@felixrejser.dk www.felixrejser.dk 7.10-22.10 2015 Nepal - kontrasternes land på verdens tag Tag med på denne fantastiske rejse til Himalaya. I Nepal er kontrasterne store. I nord findes verdens højeste bjerge med evig sne og is og mod

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Krakow. www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk v. Jes Rasmussen - Tlf. 62 29 13 35 AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE

Krakow. www.ringe-og-omegns-biavlerforening.dk v. Jes Rasmussen - Tlf. 62 29 13 35 AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE Krakow AFREJSE DEN 22. APRIL 2014-9 DAGE KULTURPERLEN KRAKOW - ENESTÅENDE BJERGLANDSKABER At vandre gennem Krakows smalle gader er som at træde tilbage i historien. Her står de smukke borgerhuse uberørt

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Lørdag,23/4 tirsdag,3/5 2016. Pris:kr.10.298,- Pilgrimme fra Portugal har i mange år fulgt denne rute hele vejen op gennem landet. Ruten går igennem forskellige

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

EVENTYRET SHANGRI-LA HIMALAYAS HISTORIER I BØRNEHØJDE

EVENTYRET SHANGRI-LA HIMALAYAS HISTORIER I BØRNEHØJDE EVENTYRET SHANGRI-LA HIMALAYAS HISTORIER I BØRNEHØJDE Bhutan, et af verdens mest isolerede lande, har erstattet bruttonationalprodukt med bruttonational-lykke. Det lyder som et eventyr - og det er nok

Læs mere

Har du en passion for motorcykelkørsel?

Har du en passion for motorcykelkørsel? Frontera MOTORCYCLING IN SPAIN Har du en passion for motorcykelkørsel? På motorcykel i Spanien. Er du passioneret motorcyklist? Er du til road-trips? Vil du køre i et af Europas smukkeste lande med en

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2012 24. 30. juni Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne. Vi gentager nemlig de sidste års succes og arrangerer en 7-dages

Læs mere

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal

Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Ved foden af Himalaya 14 dages rundrejse i det charmerende Nepal Rejse til NEPAL med Munke ved den store imponerende Bodh nath-stupa (tempel), der er én af de største buddhistiske stupaer i verden. 2 Ved

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Pionertur til Mera Peak

Pionertur til Mera Peak rejs med andre danskere Pionertur til Mera Peak Trekking & safaritur til Nepal 29 dage Gennem skove og dale, klostre og sherpa landsbyer, gletsjere og høje pas. Med toppen som mål og Himalayabjergkæden

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

MYANMAR 2011 1. Del 1

MYANMAR 2011 1. Del 1 MYANMAR 2011 1. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG MYANMAR 1.MAR Bangkok Yangon (1000 km) Med 28-dags turistvisum til Myanmar, søgt i Bangkok, landede Joann og jeg i Yangon, blot en times flyvetur fra Bangkok.

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Rejser til Peru. Tilsagn om deltagelse inden den 26-5-2014, herefter skal der indbetales et depositum på 50 % af turens pris.

Rejser til Peru. Tilsagn om deltagelse inden den 26-5-2014, herefter skal der indbetales et depositum på 50 % af turens pris. Rejser til Peru Tilsagn om deltagelse inden den 26-5-2014, herefter skal der indbetales et depositum på 50 % af turens pris. Tur 1. 2 24-06-2014 Lima 3 25-06-2014 Bus til Ica (Pingviner, søløver mm) 4

Læs mere

INTRODUKTION til BUDDHISMEN

INTRODUKTION til BUDDHISMEN INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING TRYK Getsulma Tenzin Drolkar og PHENDELING- Center for Tibetansk Buddhisme 2007 Det er ikke tilladt at kopiere hele eller dele af dette hæfte uden tilladelse fra

Læs mere

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Vi er nu i gang med at forberede os til forårets studietur til Tjekkiet. Turen starter fra Nysted Efterskole fredag d. 20/4 2013 med afgang fra skolen kl. 7:45, vi

Læs mere

RUngsted UdenFor detaljer Pernille Vest Maja HaHne regild torben djenner 76 RUM

RUngsted UdenFor detaljer Pernille Vest Maja HaHne regild torben djenner 76 RUM BOLIG rungsted UDENFOR Huset er bygget i perioden 1925-26 og tegnet af den danske maler og arkitekt Georg Jacobsen til en tobaksgrosserer og opført i gule halve flensborgsten. Terrassen, der vender ud

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Myanmar, - en rejse i en anden verden

Myanmar, - en rejse i en anden verden Myanmar, - en rejse i en anden verden Vi har kun været i landet i få timer, da vi begiver os op til den største og vigtigste buddhistiske helligdom i Myanmar, Shwedagon, et mægtigt tempelanlæg domineret

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland

Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland Have- og naturrejse i det sydvestlige Irland 18. til 23. juni 2014 Altamont Gardens Rejsekoncept Konceptet for mine rejser til Irland er at de ud over at være haverejser også giver plads til at opleve

Læs mere

SCHWARZWALD august-september 2016 7 dages busrejse til bl.a. Triberg, Freiburg og Blomsterøen Mainau.

SCHWARZWALD august-september 2016 7 dages busrejse til bl.a. Triberg, Freiburg og Blomsterøen Mainau. SCHWARZWALD august-september 2016 7 dages busrejse til bl.a. Triberg, Freiburg og Blomsterøen Mainau. 7 DAGES busrejse til Schwarzwald med ophold på Hotel Grünwinkel i Oberharmersbach. PRIS kr. 3995,-

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG Når døden er en overgang Et menneskes liv består af mange overgange, hvor vi går fra én tilstand til en anden. Overgangene markerer, at en person har bevæget sig fra ét sted i livet til et andet: Vi bliver

Læs mere

21. november-25. november 2011

21. november-25. november 2011 Læserrejse Oliventur til Sydgrækenland 21. november-25. november 2011 Rejsens tema er oliven og olivenhøsten. Perioden, hvor grækerne høster deres oliven, er poetisk og medrivende. Høsten begynder tidligt

Læs mere